KBHFF's store IT guide

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KBHFF's store IT guide"

Transkript

1 KBHFF's store IT guide Som en medlemsdrevet organisation uden dedikerede ressourcer til IT har Københavns Fødevarefællesskab en lettere rodet ITinfrastruktur, der er stykket sammen af mange forskellige værktøjer og webtjenester. Denne folder har til formål at give en indføring i, hvad de forskellige værktøjer kan, og hvordan de hver især skal bruges. Herunder er en oversigt over de fem ben i fødevarefællesskabets ITinfrastruktur. Hvert ben udfylder nogle bestemte funktioner, omend disse tilstadighed overlapper i større eller mindre grad. De fem ben i KBHFF's IT-infrastruktur:

2 Hjemmesiden Hjemmesiden - - er fødevarefællesskabets centrale kommunikationskanal. Den er lavet med et blogværktøj, der hedder Wordpress, der gør det er meget nemt at skrive og udgive nyheder på hjemmesiden. Hver nyhed bliver automatisk også postet på KBHFF's Facebook, og man kan abonnere direkte på alle nyheder fra hjemmesiden ved hjælp af et RSS-feed. På den måde bliver nyhederne fra hjemmesiden spredt ud til medlemmerne gennem de kanaler, som de hver især foretrækker. Hver arbejdsgruppe har sit eget login til hjemmesiden, og kan dermed poste nyhedsindlæg, hvor gruppen står som afsender. Sådan logger du ind på hjemmesiden Klik på linket Log ind til administration i højre spalten på forsiden (lige under Facebook-boksen). Du kan også gå direkte til login-siden ved at gå til denne webaddresse: kbhff.dk/wp-admin Indtast din arbejdsgruppes brugernavn og password

3 Sådan opretter du et nyt indlæg Når du er logget ind og befinder dig på hjemmesidens kontrolpanel, så klik på knappen "Nyt indlæg" øverst til højre. Udfyld felterne med overskrift og indlæggets indhold. Kryds af hvilken kategori indlægget hører til i listen til højre. Er der tale om et arrangement eller en update på ugens pose? Tryk på Preview knappen for at se hvordan det indlægget vil se ud på hjemmesiden. Når du er tilfreds med indlægget, så tryk på Udgiv knappen for at lægge indlægget på hjemmesiden. Husk, at du altid kan gå tilbage og rette videre, selvom du har udgivet indlægget.

4 Sådan redigerer du i et udgivet indlæg Klik på Indlæg knappen i venstre-spalten på hjemmesidens kontrolpanel. Det giver dig en oversigt over alle indlæg og kladder. Klik på det indlæg i listen, som du gerne vil redigere. Redigér indlægget og afslut med at trykke på Opdatér indlæg knappen. Sådan indsætter du et link Highlight den tekst, som du ønsker at lave til et link, med musen og tryk på Link-knappen (den ligner to ringe i en kæde). Et lille vindue dukker op. Skriv eller indsæt den webaddresse i feltet Link-URL, og tryk derefter på Indsæt Knappen.

5 Sådan sætter du et billede ind i et indlæg Når du er ved at skrive dit indlæg, så placér cursoren (den blinkende skrive-streg), der hvor du ønsker at indsætte billedet. Klik derefter på den grå kasse lige til højre for teksten Upload/Indsæt, der står over det tekst-felt du skriver indlægget i. Dette åbner et vindue med overskriften Tilføj et billede Vinduet har tre faner med tre muligheder. Du kan nu enten Vælge et billede fra din computer Vælge et billede, der allerede ligger på nettet Vælge et billede, der allerede er blevet uploadet til hjemmesiden. Som standard giver vinduet mulighed for at uploade et billede fra din computer. Sørg for, at du har valgt browser-uploader, da flash-uploaderen er ustabil. Tryk på knappen Browse og vælg det billede, du ønsker at uploade. Tryk derefter på Upload Knappen. Når billedet er uploadet får du en bekræftelse og mulighed for at vælge hvilken størrelse du vil have billedet vist på hjemmesiden. Hvis du uploader et stort billede, som du f.eks. har taget med dit kamera, skal du som udgangspunkt altid vælge Medium størrelsen, da den passer til hjemmesidens format. Skriv evt. en billedtekst Tryk på knappen Indsæt i indlæg for at sætte billedet ind og se, hvordan det kommer til at se ud.

6 Om at skrive på hjemmesiden Når du skriver indlæg til hjemmesiden kommunikerer du med en masse medlemmer på én gang. Derfor er det vigtigt, at du kommunikerer klart. Vi har samlet 6 tommelfinger-regler, som kan hjælpe dig med at skrive godt til hjemmesiden: 1. Vælg en vinkel Du kan ikke sige alt i et indlæg, så fokusér i stedet på at sige én ting godt. Overskriften skal vise vinklen og være sigende. Skriv hellere: "Byens bedste jordbær" end bare "jordbær." 2. Sig det vigtigste først Måske gider læseren ikke læse hele indlægget, så det er vigtigt at få sagt det vigtigste med det samme og ikke gemme det til sidst. 3. Vær kortfattet På nettet skal tekst være kort og fyndig. Der er en ord-tæller lige under tekst-feltet til dit indlæg. Prøv at holde dine indlæg på under 300 ord (og du behøver ikke at bruge alle 300!) 4. Vær begejstret! Skriv medrivende, men ikke for subjektivt. Du skriver på vegne af hele fødevarefællesskabet, så lad skriv kun det, som kan stå i overensstemmelse med vores 10 grundprincipper. 5. Giv kontekst Giv gerne lidt ekstra indhold, der uddyber vinklen. Det kan være et link, et billede eller et Youtube-klip. Men det er vigtigt at skrive et par linjers forklaring til: hvad vi skal bruge det ekstra indhold til: Hvem er manden på billedet og hvorfor er han interessant? Hvad er der med de æbler? Skriv engageret! 6. Brug kategorierne Kategorier gør det lettere for læseren at se, hvad indlægget handler om, og gør det lettere at søge på indhold.

7 Wikien Wikien wiki.kbhff.dk er fødevarefællesskabets interne vidensdelings- og koordineringsplatform. En wiki er en samling af websider, som du kan redigere direkte i din web-browser. Det betyder, at det er meget nemt for mange mennesker at lave ændringer i den samme webside. Alt indhold på wikien er offentligt tilgængeligt og kan redigeres af alle. Det tør vi godt fordi wiki-teknologien gør det meget nemt at fjerne ændringer. Så hvis nogen laver en dårlig ændring, tilføjer forkert information eller sletter en sides indhold, så kan det nemt fjernes igen uden at sidens øvrige indhold lider skade. Fordi al indhold på wikien er offentligt er det vigtigt, at du ikke lægger adgangskoder, betalingsoplysninger eller andre følsom information på wikien. Hvis du skal bruge wikien meget er det en god idé at lave en brugerkonto på Wikispaces, som er den webtjeneste, der hoster vores wiki. Dels fordi du så kan oprette nye sider, dels fordi det gør det nemt for andre at se, at det er dig, der har lavet ændringer på wikien. Sådan redigerer du eksisterende sider Tryk på den lysegrønne "EDIT" knap øverst til højre i skærmen Når du har trykket på "EDIT" knappen kan du redigere siden og føje tekst til. Når du er færdig med at skrive på siden skal du trykke "Save" for at ændringerne bliver gemt, så andre kan se dem.

8 Sådan opretter du nye sider Hvis du vil oprette en ny side på wikien, skal du være oprettet som bruger. Gå til og udfyld formularen med navn, password og , og så er du igang! Når du først er logget ind kan du nemt oprette en ny side ved at klikke på linket "New Page" øverst til venstre. Sådan linker du til andre sider Rediger siden som beskrevet ovenfor og skriv den tekst, som du gerne vil have skal være et link. Highlight teksten med musen og tryk på Link-knappen (den ligner to ringe i en kæde). Når du har trykket på "Link" knappen får du en række valgmuligheder. Du kan: linke til en anden side i Wikien (et "Wiki Link") linke til en anden side på nettet (et "External Link") Hvis du vil linke til en anden side i wikien skal du bruge funktionen "Choose an existing page" til at finde den side du vil linke til, eller bare taste navnet direkte i feltet "Page Name" Hvis du vil linke til en anden side på nettet, så vælg fanen "External Link" og indsæt den webaddresse du ønsker at linke til i feltet. Afslut med at trykke "Add link" og dit link er tilføjet til siden!

9 Sådan ruller du en wiki-side tilbage til en tidligere version Desværre er der af og til nogen, der kommer ind og sletter dele af siderne på fødevarefællesskabets wiki. Det er heldigvis nemt at rulle andres ændringer tilbage og vende tilbage til en tidligere version af wiki-siden, og dermed sørge for, at wikien altid er i brugbar stand. For at rulle en wiki-side tilbage til en tidligere version skal du: Gå ind på den side, du ønsker at rulle tilbage, og klik på fanen History lige over sidens indhold. Her får du en oversigt over alle de forskellige versioner, der findes af den pågældende side. Vælg på den version du gerne vil rulle tilbage til ved at klikke på den blå tekst med dato og tidspunkt for den pågældende version. Hvis du ikke får fat i den rigtige version i første omgang kan du bladre frem og tilbage mellem versioner ved hjælp af knapperne Newer Version og Older Versione øverst til højre. Når du finder den version, du gerne vil rulle tilbage til, klikker du på linket Revert to this version ved siden af den grønne pil. Bekræft ændringen ved at skrive en kort beskrivelse af hvad der har nødvendiggjort ændringen i tekstfeltet og tryk på Revert knappen.

10 Vagtplanen Vagtplanerne for butikkerne er de vigtigste sider i wikien. Det er de sider, som afgørende for, at medlemmerne kan skrive sig på vagter, og dermed for, at butikkerne kan fungere. Det er dermed også de sider, der bliver redigeret alleroftest Smagsprøvevagt Ser således ud i WikiText: **Smagsprøvevagt** Vagtplanerne er opbygget i tabeller med 6 kolonner og ca. 30 rækker for hver onsdag i butikken. Desværre er vores wiki ikke så god til at håndtere alt for store tabeller, hvilket gør, at siden indlæses langsomt, når man vil redigere den, når der er for mange åbningsdage i vagtplanen ad gangen. Vores erfaring er, at maksimum for at vagtplanen fungerer godt er omkring 8 onsdage (dvs. 2 måneder frem). Dette betyder, at vi løbende skal arkivere gamle vagter til wikisiderne Gammel vagtplan Sådan indsætter du nye vagter i vagtplanen Det er bøvlet at indsætte mange nye rækker i en tabel i wikien. Den nemmeste måde at gøre dette på, er ved at redigere wikien i dens rigtige format WikiText. Du kan tilgå dette format ved at klikke på pilen ved siden af Save -knappen og vælge WikiText Editor fra menuen: Bemærk, at hver dobbelt-vertikal-streg indikerer begyndelsen eller afslutningen på en celle i tabellen. Derfor skal der være syv sådanne dobbeltstreger for at udgøre en hel rækker med 6 celler. De enkelte cellers indhold skriver man så mellem dobbeltstregerne, som vist ovenfor. Når der står ^ betyder det, at cellen arver værdien fra cellen ovenfor. Det betyder, at følgende WikiText-kode: Butiksvagt Egon ^ Pakkevagt Benny ^ ^ Pakkevagt Keld Vil se således ud i wikien: Butiksvagt Egon Pakkevagt Benny Pakkevagt Keld Kunsten ved at sætte nye vagter ind i vagtplanen ligger i at kopiere og tilpasse WikiText-koden for et eksisterende sæt af vagter til de vagter du ønsker at indsætte, og derefter indsætte dem i vagtplanen på de rigtige steder. Det kan tage lidt prøven-sig-frem, så sørg for at gøre brug af Preview-knappen undervejs: WikiText er et formateringsformat ligesom HTML. Det betyder, at man bruger symboler som [ ] og * og for at lave links, gøre tekst fed eller markere celler i en tabel. Det betyder en tabelrække med følgende indhold:

11 Forum Forummet - forum.kbhff.dk - er fødevarefællesskabets åbne debatog vidensdelingsforum, hvor alle medlemmerne kan komme til orde, give ris og ros, dele opskrifter og lære hinanden bedre at kende. Her kan arbejdsgrupperne komme med mere uformelle forespørgsler til medlemmerne, og få feedback og nye idéer til deres videre arbejde. Sådan bruger du forummet Log ind eller opret dig som bruger. Klik på linket Tilføj ny for at tilføje nyt forum-indlæg Vælg hvilket underforum, du ønsker, at dit indlæg skal optræde i. Skriv dit indlæg og udgiv det.

12 Mail Hver arbejdsgruppe har sin egen mail-konto, som de kan tilgå på mail.kbhff.dk (eller via link under Admin Login fra forsiden af kbhff.dk). Disse mail-konti fungerer fuldstændig ligesom Googles Gmail, men mail-addresserne hører til fødevare-fællesskabets domæne kbhff.dk. Hver arbejdsgruppe har også sin egen mailing-liste, som gør det nemt for medlemmerne af de enkelte grupper at kommunikere med hinanden. Mailing-listen fungerer som en almindelig mail-addresse, men når du sender en mail til denne addresse, bliver den automatisk videresendt til alle medlemmer af mailing-listen. Sådan tilføjer du nye medlemmer til din arbejdsgruppes mailing-liste Log ind på din arbejdsgruppes mail-konto på mail.kbhff.dk Tryk på "Administrér dette domæne" øverst til højre på skærmen Tryk på "Users and Groups" i den blå menu øverst Tryk på "Groups" lige under den store sorte overskrift "Users and groups" Vælg den gruppe som du ønsker at tilføje medlemmer til fra listen Skriv de nye medlemmers mailaddresser i tekstfeltet - husk at adskille de enkelte mailaddresser med et mellemrum! Tryk på den lille knap "Add" under tekstboksen, og mailaddresserne bliver føjet til gruppen. Sådan! HUSK: - Du skal ikke tilføje folk til en mailing-liste med mindre de har udtrykt ønske om at blive meldt på listen. Nogle af arbejdsgrupperne sender mange mails til hinanden, og hvis man ikke er indstillet på det, kan man få flere mails end man bryder sig om.

13 Google Docs Hver mail-konto har også adgang til fødevarefællesskabets interne dokumentdelingsværktøj Google Docs, der gør det muligt at redigere Word-, Excel- og Powerpoint-dokumenter direkte i din webbrowser. Google Docs kan tilgås direkte på webaddressen docs.kbhff.dk (eller via link under Admin Login fra forsiden af kbhff.dk). Google Docs gør det ligeledes muligt at dele dokumenter mellem de enkelte arbejdsgruppers konti, så man på tværs af arbejdsgrupperne kan redigere i og printe fra de samme dokumenter. I Google Docs ligger alle de dokumenter, der ikke kan ligge offentligt tilgængeligt, så som medlems- og bestillingsdatabasen (i form af et meget stort Excel-ark), og også forskellige word-skabeloner, der bruges hver uge i butikken og som løbende tilpasses (så som omsætningsseddel, optælling af til-overs-blevne varer, fakturaer mv.). På denne måde fungerer Google Docs meget ligesom Microsoft Office med Excel, Word og Powerpoint, og hvis du er bekendt med disse programmer, er det også nemt at bruge Google Docs.

14 Sådan gemmer du bestillingslisten i PDF-format Hver uge skal bestillingslisten gemmes som PDF for at pakkemesteren kan printe den ud. Det gøres således: Åbn dokumentet Medlemmer og bestillinger Sørg for, at skjule uvæsentlige kolonner (såsom addresse, kollektiv og bemærkninger) ved at markere dem og højre-klikke på dem og vælge Skjul kolonne Åbn menuen Filer Vælg menu-punktet Download Som Vælg PDF Vælg Aktuelt ark Vælg Tilpas til bredde Vælg stående Vælg A4 Og eksportér Så downloades PDF-filen på din computer.

15 Kalender Fødevarefællesskabet har også en offentlig kalender, der kan ses på i højrespalten på forsiden af hjemmesiden på Sådan tilføjer du en begivenhed til kalenderen: gå ind på webadressen mail.kbhff.dk log ind med brugernavnet info (hvis du ikke kender passwordet, så spørg medlemmer af din arbejdsgruppe eller kontakt kommunikationsgruppen) Klik på linket Kalender øverst i venstre hjørne Nu er du inde på selve kalenderen, hvor du kan oprette nye begivenheder. Find den dato, hvor du ønsker at oprette din begivenhed. Markér den tidsperiode, som begivenheden varer og du får mulighed for at tilføje en ny begivenhed. Udfyld felterne og tryk "Gem". Hvis du ønsker at tilføje yderligere oplysninger om begivenheden, f.eks. sted og yderligere oplysninger, så klik på begivenheden for redigere den yderligere. Nu optræder din begivenhed i kalenderen på hjemmesiden!

16 Brugernavne og adgangskoder De mange forskellige værktøjer giver mange forskellige brugernavne og passwords, som man skal holde styr på. På dennee side kan du skrive dine brugernavne til de forskellige værktøjer op sammen med et par hints til, hvad adgangskoden er, så du let kan huske, hvilket password, der duer til hvilket værktøj, Hjemmesiden kbhff.dk Brugernavn: Adgangskode: Wikien wiki.kbhff.dk Brugernavn: Adgangskode: Forum forum.kbhff.dk Brugernavn: Adgangskode: Mail-konto og Google Docs (bruger samme login) mail.kbhff.dk & docs.kbhff.dk Brugernavn: Adgangskode:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Quickguide til kredscms. Login

Quickguide til kredscms. Login Quickguide til kredscms Dette er en quickguide, der vil præsentere dig for de mest basale funktioner i kredscms. Finder du ikke svar her, så prøv at spørge andre webmastere via debatforummet på leder.fdf.dk:

Læs mere

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM WordPress WordPress er et fantastisk program til blog og til hjemmesider, hvor du gerne vil kunne rette via din browser. WordPress er meget udbredt og det er derfor nemt at finde fora, templates og hjælp

Læs mere

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 -

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 - Hjemmeside manual Indholdsfortegnelse Login... - 2 - Login på din hjemmeside og generel support info... - 2 - Kontrolpanel... - 3 - Opdatering af profil oplysninger... - 3 - Menu... - 4 - Menupunkter...

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Notat Ansvarlig HJB Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Sådan bruger du SharePoint til Maskindatabasen Maskindatabasen er oprettet i et program der hedder SharePoint

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Website Redaktør - Brugermanual version 3 11.01.2017 Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Indhold: 1. Login på redaktørside 2 2. Første login som redaktør 3 3. Login fremover 7 4. Ændring

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

Guide til hjemmesider for Broen

Guide til hjemmesider for Broen Guide til hjemmesider for Broen Hjemmesiden er opbygget i WordPress. Afdelingens egne sider kan redigeres og opdateres, når der er oprettet en bruger. Kontakt Broen Danmark, hvis I vil have oprettet en

Læs mere

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Af Inger Hindhede Kjær (28.02.2013) Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til platformen... 2 2 Login processen... 3 2.1 Login på siden... 3 2.2 Sådan logger

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE Indberetning til Nationalbankens betalingsbalance for erhvervsvirksomheder, forsikrings- og pensionsselskaber samt visse finansielle institutter Statistisk Afdeling Version

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste 1 Forside Tre sideopsætninger: 1 Forside 2 Standard 3 Liste 2 Underside 3 Liste Ret indhold på en side I systemet kan du let rette tekst, link og billeder på hjemmesiden Først skal du logge ind i systemet

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do Generel information Dette dokument er en brugsanvisning for hjemmesidens back-end brugere, med information om hvordan man logger ind og hvordan man arbejder med hjemmesiden/hjemmesidens funktioner samt

Læs mere

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Du logger på fra forsiden. Når du har indtastet brugernavn og password, vil der i højre side fremkomme en menu med punkterne: Redigér denne

Læs mere

Hotmail bliver til Outlook

Hotmail bliver til Outlook FÅ MEST UD AF DIN MAILKONTO: Hotmail bliver til Outlook Den populære e-mail-tjeneste Hotmail har fået en ordentlig overhaling og har samtidig skiftet navn til Outlook. Følg med i vores guide, og bliv fortrolig

Læs mere

Kvik guide. FIONA Online. marts 2017

Kvik guide. FIONA Online. marts 2017 Kvik guide FIONA Online marts 2017 Indholdsfortegnelse Sådan er FIONA Online opbygget... 3 Første side "Indberettere" viser de virksomheder du har adgang til... 4 Indberetningsoversigten... 4 Opret en

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse:

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: 1. Hvordan du bliver tilsluttet EasyBusiness...2 2. Hvordan du foretager en søgning...2 3. Hvordan du gemmer og åbner en søgning...4

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

1. Opret din nye Google konto

1. Opret din nye Google konto Indhold 1. Opret din nye Google konto... 2 2. Test din nye konto... 5 3. Kom i gang med Gmail indstil sprog til dansk... 6 4. Gmail indhold på skærmen... 8 5. Skriv og send en mail... 9 Til:... 9 Cc:...

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Regneark Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 6 Opgave... Side 13 Få adgang til filerne fra din computer... Side 19 Vejledende løsning... Side 20 GoogleDocs Regneark 2 Google

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

Lav en Wiki med PBworks Side 1

Lav en Wiki med PBworks Side 1 Lav en Wiki med PBworks Side 1 Lav en Wiki med PBworks En Wiki er en materialesamling, der er samlet af brugerne selv eller af udvalgte brugere. Navnet kommer fra Wikipedia, der jo er et leksikon skrevet

Læs mere

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 TYPO3 manual DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 Det første afsnit, Introduktion til systemet, giver et hurtigt overblik over mulighederne.

Læs mere

Dokumentation for administration af it-systemer i PD30

Dokumentation for administration af it-systemer i PD30 Dokumentation for administration af it-systemer i PD30 1. Sikkerhed 2. Mail 3. Cloud Drive 4. Elektronisk reservation 5. Hjemmeside 1. Sikkerhed Sikkerheden for it-systemerne i PD30 hænger tæt sammen med

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 3: Lydfiler (basis)

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 3: Lydfiler (basis) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 3: Lydfiler (basis) Sabine Kramer Indholdsfortegnelse side Download Audacity og hjælpeprogrammet Lame (punkt 1-10) 3 Installér Audacity og Lame (punkt 11-14)..

Læs mere

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 -

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 - Hjemmeside manual Indholdsfortegnelse Login... - 2 - Login på din hjemmeside... - 2 - Profil... - 3 - Opdatering af profil oplysninger... - 3 - Menu... - 3 - Menupunkter... - 3 - Medier... - 4 - Hjemmesidens

Læs mere

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1 Sitecore Foundry 4 Kom godt i gang 26. maj 2014 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Brugervejledning Joomla

Brugervejledning Joomla Brugervejledning Joomla Denne brugervejledning vil guide dig gennem de funktioner, som du skal bruge for at redigere indhold på dit website. Indholdsfortegnelse LOG- IN:... 2 OPRET ARTIKEL:... 3 INDSÆT

Læs mere

Opgaver. Notater. Opgave 1: Find kursus hjemmeside og bladre lidt rundt på siderne.

Opgaver. Notater. Opgave 1: Find kursus hjemmeside og bladre lidt rundt på siderne. Opgaver Opgaverne er stillet i henhold til medleverede brugervejledning, og som er en facitliste for opgaverne. Brug den undervejs til at løse opgaverne med, og kom med de punkter som den måtte mangle,

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-07-2017. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER

VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Ludus - Log ind. side 3 2. Ludus - Skriv note til læreren, når du er syg side 4 3. Ludus

Læs mere

Vejledning. hjemmeside-opbygning. - DFIF - Vejledning til CMS: Dansk Firma Idrætsforbund

Vejledning. hjemmeside-opbygning. - DFIF - Vejledning til CMS: Dansk Firma Idrætsforbund Vejledning hjemmeside-opbygning. - DFIF - Side 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 HURTIGT I GANG... 4 REDIGERE HJEMMESIDEN... 5 LOGIN...5 TEKST PÅ EN SIDE...6 REDIGERINGSMULIGHEDER...6 TEKSTBEHANDLING

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender

Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender Frontend redigering af kredssider og brug af kalender Logge ind og lave simpel redigering... Side 2-3 Opret ny side... Side 4 Læg billede

Læs mere

Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen

Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen Adobe Connect er et webbaseret videokonferenceværktøj, der giver mulighed for online, synkron kommunikation, deling af filer, skærm og whiteboard, gennemførelse

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

www.wikispaces.com Din egen hjemmeside UNI C 2008 Pædagogisk IT-kørekort Basismodul 3

www.wikispaces.com Din egen hjemmeside UNI C 2008 Pædagogisk IT-kørekort Basismodul 3 Basismodul 3 www.wikispaces.com Din egen hjemmeside Wikispaces.com er et sted på internettet, hvor man har mulighed for at oprette sin egen hjemmeside sit eget sted. Den hjemmeside man får er ret enkel

Læs mere

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 3456.78 123456 TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 30. juli 2015 Indhold Indledning Side 3 Sådan kommer du i gang Side 4 Oprette nye varer Side 5 Ændre eksisterende

Læs mere

Brugervejledning MT Højgaards Projektweb

Brugervejledning MT Højgaards Projektweb Brugervejledning MT Højgaards Projektweb Indhold Generelt om Projektweb 3 Oprette og få adgang til en projektwebplads 3 Finde rundt på projektwebpladsen 4 Tilføje filer til projektwebpladsen 5 Arbejde

Læs mere

Kom i gang vejledning til modelflyveklubber.dk

Kom i gang vejledning til modelflyveklubber.dk Kom i gang vejledning til modelflyveklubber.dk Version 1.2 30. september 2012 http://www.modelflyveklubber.dk/data/vejledning-klubweb.pdf Kom i gang vejledning til modelflyveklubber.dk, version 1.2 1/15

Læs mere

Vejledning til brug af pileforeningen.dk for redaktører.

Vejledning til brug af pileforeningen.dk for redaktører. Vejledning til brug af pileforeningen.dk for redaktører. Log in: Gå ind på: http://pileforeningen.dk Tryk på Login for medlemmer Brugernavn: contentmanager. Password: 1234 Når du er logget ind kan du se

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Kort brugervejledning til Vindsiden

Kort brugervejledning til Vindsiden Kort brugervejledning til Vindsiden Vejledningen beskriver kun de mest anvendte funktioner, og er meget kortfattet. Vejledningen udvides efterhånden, som der sker ændringer i sidens opbygning og/eller

Læs mere

Quick guide til e-learn.sdu.dk (Blackboard) for studerende

Quick guide til e-learn.sdu.dk (Blackboard) for studerende Quick guide til e-learn.sdu.dk (Blackboard) for studerende Der opnås adgang til e-learn.sdu.dk (Blackboard) via single sign-on, sso.sdu.dk/, eller adressen: e-learn.sdu.dk/. Du kan også logge på ved at

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Brugerguide til FlexCMS

Brugerguide til FlexCMS Brugerguide til FlexCMS Kom i gang med at bruge din hjemmeside 1 VELKOMMEN TIL FLEXCMS... 3 1. LOGIN... 5 2. HJEMMESIDENS TERMINOLOGI... 6 3. LAYOUT... 7 4. OPRET OG TILPAS FORSIDEN... 8 4.1 OPRETTE SIDEEGENSKABER...

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 www.t3cms.dk TYPO3 Manual Version 6.2 Side 1 af 20 T3CMS Tlf: 70 25 00 22 Indholdsfortegnelse Generel info om TYPO3 3 Rediger din side 4-6 Indsættelse af links 7 Indsæt

Læs mere

www.kjellerupskole.dk

www.kjellerupskole.dk ForældreIntra er et lukket univers, hvor forældre skal angive brugernavn og adgangskode for at blive lukket ind. I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktioner i ForældreIntra. Man finder

Læs mere

Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning

Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning Version 1.1 10/08/2008 Indhold Indledning...1 Åbningsside...2 Login...5 Leder Info...5 Oprettelse af indhold...5 Oprettelse af artikel...5 Gem artikel...11 Hvem

Læs mere

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning Herunder finder du en introduktion til de forskellige funktioner i administrationsmodulet til dit Nfoo Concept Digital Skiltning INDHOLD LOGIN OG INDSTIL SPROG...

Læs mere

Oprette og distribuere lyd- og videofiler

Oprette og distribuere lyd- og videofiler Skab-Let mediefiler Brugervejledning Oprette og distribuere lyd- og videofiler Indhold Log ind på Skab-Let Lav en html side Indsæt Media dialogen Gemme en side Redigere dit materiale Denne brugervejledning

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

HVAD ER WORDPRESS 2 HVORDAN LOGGES IND 3 HVORDAN NAVIGERES DER 4 HVORDAN SKRIVES EN SIMPEL NYHED 5 AVANCEREDE NYHEDER 6 HVORDAN RETTES EN NYHED 7

HVAD ER WORDPRESS 2 HVORDAN LOGGES IND 3 HVORDAN NAVIGERES DER 4 HVORDAN SKRIVES EN SIMPEL NYHED 5 AVANCEREDE NYHEDER 6 HVORDAN RETTES EN NYHED 7 JonLitle.dk HVAD ER WORDPRESS 2 HVORDAN LOGGES IND 3 HVORDAN NAVIGERES DER 4 HVORDAN SKRIVES EN SIMPEL NYHED 5 AVANCEREDE NYHEDER 6 HVORDAN RETTES EN NYHED 7 PROFIL 7 KOMMENTARER 7 Hvad er Wordpress Wordpress

Læs mere

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 VEJLEDNING 1.0 Indhold VELKOMMEN 3 KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 SÅDAN OPRETTER DU EN QUIZ 10 Quiz info 11 Tilføj spørgsmål 12 Tilføj formel til

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Vejledning til Forum på Foreningens Hjemmeside. Skrevet af Carl Andersen Vemmelev Webdesign

Vejledning til Forum på Foreningens Hjemmeside. Skrevet af Carl Andersen Vemmelev Webdesign Vejledning til Forum på Foreningens Hjemmeside Skrevet af Carl Andersen Vemmelev Webdesign 1 Anvendelse af vejledning: Vejledningen fortæller hvordan du bruger og formaterer indlæg på Korsør Roklubs Forum.

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL VEJLEDNING l E-MAIL SÅDAN BRUGER DU E-MAIL I vejledningen bruger vi det gratis e-mailprogram gmail som eksempel til at vise, hvordan man bruger e-mail. DU SKAL I FORVEJEN KUNNE: Bruge en browser og gå

Læs mere

Sådan uploader du undervisningsbeskrivelser og studieplaner

Sådan uploader du undervisningsbeskrivelser og studieplaner Sådan uploader du r og studieplaner Undervisningsbeskrivelserne og studieplanerne uploades via en hjemmeside, og derfor skal du blot bruge en almindelig webbrowser, når du som lærer vil uploade din /studieplan

Læs mere

Brugervejledning. Hjemmesider med Cmsimple.

Brugervejledning. Hjemmesider med Cmsimple. 1af23 Brugervejledning. Hjemmesider med Cmsimple. 1. Forord. Denne brugervejledning er fremstillet for at hjælpe personer ved Lokalhistorisk Arkiver i ny Sønderborg kommune, som kun har ringe kendskab

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version xgalleri xgalleri opstod ud fra ønsket om at lægge en større samling billeder på nettet. Der findes mange programmer, som kan bruges til at lægge datafiler på nettet; men de fungerer typisk på den måde,

Læs mere

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. ÆNDRING AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 4 2. OPRETTELSE AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 6 2.1

Læs mere

Oprettelse af en Gmail-konto

Oprettelse af en Gmail-konto Oprettelse af en Gmail-konto 1. Åbn startsiden til Gmail fra adressen: www.gmail.com. I højre side af skærmen får du nu følgende skærmbillede: De to øverste bjælker, markeret med Brugernavn og Adgangskoder,

Læs mere

Kom godt i gang med I-bogen

Kom godt i gang med I-bogen Kom godt i gang med I-bogen At åbne bogen Det allerførste, du skal gøre, for at kunne arbejde med i-bogen, er at aktivere den. Det gøres ved at oprette en konto på systime.dk og derefter aktivere bogen

Læs mere

Indhold. Jennie Mathiasen. Google Drev

Indhold. Jennie Mathiasen. Google Drev Indhold Opret Googlekonto... 2 Åbning af Google Drev... 5 Værktøjet Ny... 8 Værktøjet Mappe... 8 Værktøjet Upload fil... 10 Værktøjet Google Docs... 13 Værktøjet Google Sheets... 16 Værktøjet Google Slides...

Læs mere

Modul 8: Clouds (Lagring af filer)

Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Del II Sabine Kramer Indholdsfortegnelse side Opret en Google konto (punkt 1-4).. 3 Upload filer fra computeren til Google docs

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

Login. www.samsoegades-skole.skoleintra.dk. I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i ForældreIntra:

Login. www.samsoegades-skole.skoleintra.dk. I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i ForældreIntra: Login I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i : Man finder som et link nederst til venstre på skolens offentlige Informationsportal. Adressen er: www.samsoegades-skole.skoleintra.dk

Læs mere

FORCE Inspect Online Manual v. 1.02. FORCE Inspect Online Manual. 1 af 18

FORCE Inspect Online Manual v. 1.02. FORCE Inspect Online Manual. 1 af 18 FORCE Inspect Online Manual 1 af 18 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 FORCE Inspect Online Manual... 3 Generelt... 3 Login... 3 Main... 4 Intro sektion... 4 Links sektion... 4 News sektion...

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Skyfillers Hosted SharePoint. Kundemanual

Skyfillers Hosted SharePoint. Kundemanual Skyfillers Hosted SharePoint Kundemanual Kundemanual Indhold Generelt... 2 Online adgang SharePoint side... 2 Skift brugeradgangskode... 2 Adgang & opsætning... 3 Windows... 3 Tilføj SharePoint som intranet

Læs mere

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Indholdsfortegnelse Login til Windows... 2 Aktivering af Office 365... 3 Kom i gang med Office 365 og OneDrive for Business... 4 Opsætning

Læs mere

Kom godt i gang med. Gadstrup Fodbolds Hjemmeside. Udarbejdet af:

Kom godt i gang med. Gadstrup Fodbolds Hjemmeside. Udarbejdet af: Kom godt i gang med Gadstrup Fodbolds Hjemmeside Udarbejdet af: Forretningsstøtte Søren Tofte Version 1.0 24.2.2011 Indhold Sådan kommer du i gang?... 3 Log ind... 4 Mine oplysninger... 5 Klub CMS... 6

Læs mere

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. OUTLOOK 2003... 4 3. BRUGERVEJLEDNING I BRUGEN AF WEB MAIL...

Læs mere

Brug af Office 365 på din iphone eller ipad

Brug af Office 365 på din iphone eller ipad Brug af Office 365 på din iphone eller ipad Startvejledning Se mail Konfigurer din iphone eller ipad til at sende og modtage e-mail fra dit Office 365-konto. Se din kalender, uanset hvor du er Du kan altid

Læs mere

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen Indhold Indledning... 4 Første gang... 4 Log ind som Administrator og ændre kodeord... 4 Opret Redaktør (dig selv)... 4 Log ind... 4 Log ind med dit eget brugernavn ( Redaktør )... 4 Log ind som Administrator...

Læs mere

KVIKDRAW TEGNEPROGRAM

KVIKDRAW TEGNEPROGRAM Kvikdraw KVIKDRAW TEGNEPROGRAM Kvikdraw er et salgsværktøj, som gør det muligt at præsentere tilbud på vores garderobeløsninger, med tegning og vejledende udsalgspriser, inden for få minutter. Programmet

Læs mere