I det forløbne år har vores arbejde i bestyrelsen primært drejet som om følgende ting:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I det forløbne år har vores arbejde i bestyrelsen primært drejet som om følgende ting:"

Transkript

1 Søndervig Beboerforening Beretning for året 2013 Så er vi igen i gang med en festdag her ved starten af påskeugen. Påsken falder sent i år, så der burde være mulighed for dejligt vejr i påsken, selv om prognoserne ikke er overvældende gode. Der er 945 betalende medlemmer af vores forening. Det er en stor medlemskreds, og det giver en god ballast, når vi skal tale med kommunen og andre offentlige myndigheder. I det forløbne år har vores arbejde i bestyrelsen primært drejet som om følgende ting: Drøftelser med kommunen og vejledende udtalelser om lokalplaner og tilladelser Vedligeholdelse af vejene. Denne opgave blev overdraget til os fra kommunen fra og med 2012 Drøftelser om kystsikring Arrangementer Andre aktiviteter

2 Drøftelser med kommunen mv. Vi har haft igen i år haft et konstruktivt møde med teknisk afdeling i kommunen, hvor vi havde lejlighed til at drøfte de ting, som vi mente var mest relevant for vores forening. På samme måde som sidste år har vi arbejdet på at få fortov frem til Sandskulpturfestivalen. Det er kommunen ikke uvillig til, så vi må håbe, at der sker noget i år. Vi har også drøftet, hvad man kan gøre, for at få en bedre trafikafvikling i højsæsonen. Kommunen har planer om forskellige forsøg i sommer for at prøve nogle ideer af, inden de evt. indføres endeligt. Der er kommet ny kommuneplan. Vi var lidt spændte på, om det så ville betyde, at bebyggelsesgraden for de små grunde kunne blive større. Det er dog ikke tilfældet endnu. Vi har drøftet det med kommunen, og man er ikke utilbøjelig til at kigge på det i forbindelse med en ny lokalplan for det indre Søndervig. Kommunen arbejder med at gøre mobildækningen i området bedre. Der er mulighed for at hjælpe med dette via en app, som man kan finde på Erhvervsstyrelsens hjemmeside. Vi er blevet bedt om at sige, at der mangler en præcisering i afsnittet om affald i Nyt fra Søndervig. Det er således, at sommerhusejerne som udgangspunkt skal købe en affaldsspand, der er stor nok til at dække husets behov. Hvis man skal have mulighed for at aflevere affald på en genbrugsstation, skal man have betalt for det. Vi har også drøftet problemerne med efterladenskaber efter hestene, når der rides på stranden. Vi vil forsøge at komme i dialog med dem, som udbyder ride aktiviteterne for at se, om vi kan finde en løsning, som såvel de som de badende kan leve med.

3 Vejvedligeholdelsen Vedligeholdelsen af vejene er efter vores opfattelse kommet ind i en god gænge. Efterhånden, som der bliver en større del af vejene, der får ob-belægning og den grundlæggende grusbelægning er i orden, så bliver de løbende vedligeholdelsesudgifter mindre. Der har været et ganske pænt overskud i 2013 ca. 193 TDKK, og der står ved udgangen af året ca. 250 TDKK på kontoen, når gælden er betalt. Det er ikke meningen, at vejvedligeholdelseskontoen skal være en spareforening. Vi har i bestyrelsen talt om, at vi vil indføre en praksis, så overskuddet fra året før bliver brugt til ob-belægning så vidt muligt inden sommerferien, idet vi har hørt, at det er en fordel for holdbarheden, at belægningen kommer i en periode, hvor der er varme og ikke så meget regn. Derfor har Arne Nørgaard og vores kasserer Gert Jensen fået til opgave at udarbejde forslag til, hvilket område, der skal have ny belægning i Vi havde planlagt en plantedag i slutningen af september, men den blev aflyst, da der kun var en person ud over bestyrelsen, som syntes, at det var relevant at bruge en lørdag formiddag på det. Kystsikring De to storme Allan og Bodil - som vi havde i vinter har været hårde ved kysten. Det er derfor med stor tilfredsstillelse, at vi kan se i planerne fra Kystdirektoratet, at de planlægger at sandfodre ved Søndervig i år. Der ser heldigvis ikke ud til at komme yderligere storme, der skulle kunne ødelægge disse planer.

4 Arrangementer Vi startede sæsonen med generalforsamlingen allerede den 23. marts. Den 25.maj holdt vi golfturnering på banen i Søndervig. Der var pæn deltagelse. Vi holder turnering igen. I år er den 24. maj. I kan tilmelde jer på golfbox fra nu. Der er plads til flere, end der deltog sidste år. Så kom Sct. Hans Arrangementet. Der var rigtig flot tilslutning, selv om vejret ikke var det bedste. Denne gang blev arrangementet holdt på grusparkeringspladsen på østsiden af Houvig Klitvej. Det bliver også tilfældet i år. Vi fik kritik for, at der ikke var mulighed for forplejning ved dette arrangement. Vi har vedtaget, at der som minimum bliver mulighed for at købe drikkevarer ved arrangementet, og hvis det bliver godt vejr vil vi også forsøge at skabe mulighed for, at der kan købes pølser. Vi har i samarbejde med Beach Bowl arrangeret jazz om søndagen i sommertiden. Søndervig er i dag et af de mest attraktive spillesteder om sommeren. Der har været deltagere hver gang, hvoraf der har været ca. 250 spisende pr. gang. Det må siges at være et flot besøgsantal. I november arrangerede vi igen julekoncert også i samarbejde med Beach Bowl. Der var helt fyldt i Beach Bowl. Der var endda enkelte, der måtte gå forgæves. I lighed med tidligere år havde vi forventet at få en delvis underskudsgaranti fra kommunen. 5 dage før arrangementet fik vi at vide, at der ikke ville komme en underskudsgaranti. Sammen med de øvrige arrangører blev vi dog enige om at gennemføre arrangementet alligevel. Andre aktiviteter Vi har deltaget på et møde om begrænsning af tyveri fra sommerhusene, som politiet har arrangeret. Vi opfordres til at holde øje med hinandens sommerhuse, og hvis vi ser noget mistænkeligt, skal vi ringe til 114. Man kan via hjemmesiden nabohjælp.dk få skilte til opsætning om nabohjælp. Der henvises også til hjemmesiden stopindbrud.dk. Det er især it-og tv-udstyr og dyre havemøbler, som er attraktive at stjæle. Bestyrelsen var sidste forår på besøg hos grundejerforeningen i Henne for at se, om vi kunne lære noget af dem. Vi blev vist rundt i området af et par af bestyrelsesmedlemmerne og bagefter havde vi et erfaudvekslingsmøde med dem. Det var interessant og gav os et par ideer.

5 Måtte så kørestolsbrugere kan komme til stranden I går blev en måtte helt ned til Stranden ved Badevej indviet af Jason Watt. Det er glædeligt, at det nu er muligt for kørestolsbrugere at komme til stranden. Cykelsti over Baggers Dæmning Cykelstien over Baggers Dæmning bliver anlagt i år. Det glæder vi os over. Næste projekt i den relation kunne meget vel være en jollehavn nord for stien. Det glæder os, at det ser ud til, at begge broerne bliver lavet på en sådan måde, at man kan sejle under med en jolle. Havvindmøller Vi kan risikere, at der kommer havvindmøller kun 4 km ude fra kysten. Det er ikke noget, som de fleste i bestyrelsen er voldsomt begejstrerede for. Det må betyde, at vi kigger ud på en række vindmøller, når vi skal se solnedgang, og det betyder, at noget af den uspolerethed, som Vestkysten er udtryk for, vil forsvinde. Porten til Vesterhavet Porten til Vesterhavet er et multifunktionelt strandhus for enden af Badevej. Det er blevet udvalgt af Real Dania, som Stedet Tæller projekt. Det betyder, at der foreløbig er bevilget TDKK 125 til det videre projekt. Projektlederen Suzi Apelgreen vil efter generalforsamlingen fortælle mere om projektet. Søndervig Feriepark Også dette projekt har vi fulgt med spænding. Keld Hansen vil efter generalforsamlingen fortælle om, hvad der sker i denne sag.

6 Øvrige forhold Igen i år klipper vi hybenbuske mv. langs vejene, der hvor grundejerne ikke selv har gjort det. Sidste frist for selv at gøre det er Sct. Hans. I år bliver der opkrævet bidrag hos dem, som grundejerforeningen klipper hos. Der er flere, der har klaget over, at ejerne af hunde og heste ikke samler deres efterladenskaber op. Det vil vi opfordre til, at man gør. Vi er af turistforeningen blevet opfordret til at bede sommerhusejerne være opmærksomme på, om de har skilte stående med privat eller ingen adgang, som kunne undværes. Det virker ikke så gæstfrit over for vores turister, når vi har for mange af disse skilte stående. Destination Ringkøbing Fjord har udgivet et blad om energioptimering af sommerhuse. Hvis I ikke har modtaget det, kan I læse det på hjemmesiden fritidshusejer.dk. Vejdirektoratet arbejder på planer om udvidelse af rute 15. Det vil glæde mange af os, der kommer østfra. Der kommer som noget nyt en feriebus fra Søndervig og ned til ferieområderne ved Vardeområdet i sommertiden. Vinterbadningen til nytår kan vi desværre ikke tage æren for. Det var arrangeret af nogle lokale firmaer. Det blev en overvældende succes. Der var nok næsten 300 badende og alle deres pårørende, så det var noget af et tilløbsstykke. Det bliver forhåbentlig en aktivitet, som bliver en tradition. Der er feriemesse på Beach Bowl den 17. og 18. april. Se nærmere på hjemmesiden. Afslutning Jeg vil takke kommunen i øvrigt for et godt samarbejde. Jeg vil også takke den øvrige bestyrelse for en god indsats og et godt arbejde i løbet af det år, der er gået. Så vil jeg overlade beretningen til forsamlingens drøftelse.

Lyngvejens Grundejerforening

Lyngvejens Grundejerforening Lyngvejens Grundejerforening Dagsorden: Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Lyngvejens Grundejerforening 1 Valg af dirigent Lørdag den 28. marts 2009 kl. 15.00 på Hotel Strandkroen, Nordsøvej

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 10. marts 2011.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 10. marts 2011. Generalforsamlingen blev åbnet at formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Velkommen til årets generalforsamling. I forhold til sidste år er der sket den fornyelse, at der ikke sendes breve med indkaldelse ud til medlemmerne. Det var vi i bestyrelsen

Læs mere

Lyngvejens Grundejerforening

Lyngvejens Grundejerforening Lyngvejens Grundejerforening Dagsorden: Der indkaldes hermed til generalforsamling i Lyngvejens Grundejerforening Lørdag den 14. april 2007 kl. 15.00 på Hotel Strandkroen, Nordsøvej 2, Søndervig 1 2 3

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamling Bjerringbro IF inviterede til generalforsamling Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamlingen blev liver afholdt i Bjerringbro IFs klubhus Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent

Læs mere

2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner.

2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner. 1. Formandens beretning Vestfyns Golfklub 2013 2013 har været et godt år for Vestfyns Golfklub. 97 nye medlemmer og et overskud på 120.000 kroner. Dog skulle vi langt hen på foråret ja, næsten forsommeren,

Læs mere

Men selv om både vi og kommunen mener vi har en god sag, skal det pointeres at der ikke er nogen garanti for at vi vinder sagen.

Men selv om både vi og kommunen mener vi har en god sag, skal det pointeres at der ikke er nogen garanti for at vi vinder sagen. Beretning 2011-04-27 Heller ikke på dette års beretning kommer vi uden om tilskudsdeklarationen. På sidste års generalforsamling kunne vi oplyse, at kommunen ønskede et møde med foreningen inden vi fremsendte

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2011

Bestyrelsens beretning 2011 Bestyrelsens beretning 2011 Inden vi kunne tage hul på sæsonen 2011 måtte vi for 2. år i træk igennem en hård vinter med masser af sne og en lang periode med frost, hvilket betød, at vores havnebassin

Læs mere

Året 2014 startede egentlig med, at arbejdet med etape 5 blot fortsatte, idet denne etape var en del forsinket i forhold til oprindelige tidsplan.

Året 2014 startede egentlig med, at arbejdet med etape 5 blot fortsatte, idet denne etape var en del forsinket i forhold til oprindelige tidsplan. Formandsberetning for Vrist Pumpelag - 2014. Året 2014 startede egentlig med, at arbejdet med etape 5 blot fortsatte, idet denne etape var en del forsinket i forhold til oprindelige tidsplan. Faktisk var

Læs mere

Referat Af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 18 marts 2004 kl. 19,30 på Korsagergaard Vejlegårdsvej 121

Referat Af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 18 marts 2004 kl. 19,30 på Korsagergaard Vejlegårdsvej 121 Referat Af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 18 marts 2004 kl. 19,30 på Korsagergaard Vejlegårdsvej 121 Dagsorden:. 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om det forløbne år. 3. Kassereren fremlæggelse

Læs mere

Formandens beretning 2012

Formandens beretning 2012 Formandens beretning 2012 Sidste generalforsamling o Vinsmagning og oste-pølsebord Sidste generalforsamling blev lidt af et tilløbsstykke. Dette kunne selvfølgelig skyldes de spændende emner, der var på

Læs mere

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede.

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede. Støtteforeningen Hjælp de ældre i Rumænien Formandens beretning 2012 Da vi sidste år vedtog, at ændre vores vedtægter, således, at vi overgav plejehjemmets drift til Torben, og valgte at starte et nyt

Læs mere

Lyngvejens Grundejerforening

Lyngvejens Grundejerforening dagsorden 2008 Lyngvejens Grundejerforening Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Lyngvejens Grundejerforening Lørdag den 05. april 2008 kl. 15.00 på Hotel Strandkroen, Nordsøvej 2, Søndervig

Læs mere

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst Generalforsamling 2014 Sted: Klim Strand Camping Dato: 19. april 2014 Efter at formanden havde budt velkommen gik man straks over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Til dirigent blev valgt Otto Kjær

Læs mere

Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand

Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand Årsberetningen 2012. Bestyrelsen byder jer alle velkommen til generalforsamlingen 2012, en særlig velkomst til nye medlemmer. Traditionen tro holder

Læs mere

Generalforsamling for året 2010. Indledning

Generalforsamling for året 2010. Indledning Generalforsamling for året 2010 Indledning Så har vi generalforsamling igen,vi forstår ikke der er gået et år siden sidst men det er der godt og vel,for påsken falder jo sent i år og nu er vi i gang med

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2013 hjemmesiden programmet

Bestyrelsens beretning for 2013 hjemmesiden programmet Bestyrelsens beretning for 2013 Så gik endnu et år. Og ih, hvor det går hurtigt. I vores sidste beretning nævnte vi flere ting, som var i sin vorden, herunder ny hjemmeside og fornyelse af vores årlige

Læs mere

Referat. generalforsamling. Grundejerforeningen Østerby. 8310 Tranbjerg J. Sognegården Kirketorvet. onsdag den 25. september 2013.

Referat. generalforsamling. Grundejerforeningen Østerby. 8310 Tranbjerg J. Sognegården Kirketorvet. onsdag den 25. september 2013. Referat af generalforsamling i Grundejerforeningen Østerby i Sognegården Kirketorvet onsdag den 25. september 2013. Antal fremmødte 45 Antal stemmer 62 Dagsorden 1. Valg af dirigent Bent Homann blev valgt

Læs mere

Referat af generalforsamling den 13. juni 2010 i Sommerhusforeningen af 1974 Kerteminde Sommerby.

Referat af generalforsamling den 13. juni 2010 i Sommerhusforeningen af 1974 Kerteminde Sommerby. Referat af generalforsamling den 13. juni 2010 i Sommerhusforeningen af 1974 Kerteminde Sommerby. Der var, inden generalforsamlingen, udsendt følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent A. Formandens beretning

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN BOESAGERPARKEN

GRUNDEJERFORENINGEN BOESAGERPARKEN GRUNDEJERFORENINGEN BOESAGERPARKEN Smørum den 24. november 2014 Vedlagt følger: Referatet fra den ordinære generalforsamling den 30. oktober 2014 Ajourført orientering om bestyrelse og udvalg for 2013/14

Læs mere

Helsingør Haandværker -Sang forening Stiftet den 30. januar 1848 HHSF's Generalforsamling den 17.02.2009

Helsingør Haandværker -Sang forening Stiftet den 30. januar 1848 HHSF's Generalforsamling den 17.02.2009 Beretning 2008 Helsingør Haandværker -Sang forening Stiftet den 30. januar 1848 HHSF's Generalforsamling den 17.02.2009 Bestyrelsens beretning ved Formanden: Så er det ved at være et års tid siden vi sad

Læs mere

Beretning ved generalforsamlingen 2014

Beretning ved generalforsamlingen 2014 1 Beretning ved generalforsamlingen 2014 Velkommen til alle jer, der er mødt op i dag. Det er en glæde at se, at der er så stor interesse for klubben og dens trivsel. For det er jo ikke på vandet det foregår

Læs mere

Grundejerforeningen 1DO Båstrup c/o Dannevang 455, 3480 Fredensborg, bestyrelsen1do@gmail.com

Grundejerforeningen 1DO Båstrup c/o Dannevang 455, 3480 Fredensborg, bestyrelsen1do@gmail.com Formandens beretning 2014/15 (Oktober 2015) Formandens beretning 2014/15...1 Bestyrelsens sammensætning det forløbne år...1 Ejerlauget...2 Grønne områder...2 Arbejdsdage... 3 Veje...3 Kloakker...4 Fælles

Læs mere

Nyt fra Søndervig. Forår 2013 GRUNDEJERFORENINGEN SØNDERVIG BEBOERFORENING. www.sondervig.dk. om Søndervig Beboerforening...side 2

Nyt fra Søndervig. Forår 2013 GRUNDEJERFORENINGEN SØNDERVIG BEBOERFORENING. www.sondervig.dk. om Søndervig Beboerforening...side 2 GRUNDEJERFORENINGEN SØNDERVIG BEBOERFORENING Nyt fra Søndervig Forår 2013 l Søndervig-sangen og oplysninger om Søndervig Beboerforening...side 2 l Indkaldelse til generalforsamling og regnskab...side 3

Læs mere

Nyt fra Søndervig. Forår 2014 GRUNDEJERFORENINGEN SØNDERVIG BEBOERFORENING. www.sondervig.dk

Nyt fra Søndervig. Forår 2014 GRUNDEJERFORENINGEN SØNDERVIG BEBOERFORENING. www.sondervig.dk GRUNDEJERFORENINGEN SØNDERVIG BEBOERFORENING Nyt fra Søndervig Forår 2014 l Søndervig-sangen og oplysninger om Søndervig Beboerforening...side 2 l Indkaldelse til generalforsamling og regnskab...side 3

Læs mere

Generalforsamlingen år 2005. Formand Flemming Ravn s beretning

Generalforsamlingen år 2005. Formand Flemming Ravn s beretning Generalforsamlingen år 2005. Formand Flemming Ravn s beretning Indledningen Bestyrelsen har afholdt 8 ordinære bestyrelsesmøder i løbet af året. 1. suppleanten har deltaget i alle møderne. Vore tidligere

Læs mere

NYHEDSBREV BESTYRELSENS HJØRNE

NYHEDSBREV BESTYRELSENS HJØRNE NYHEDSBREV DATO APRIL 2015 ÅRGANG 3 NUMMER 13 GREVE GANGSPORT I denne udgave Bestyrelsens hjørne. Medlemmernes hjørne. Omtale af Ishøj og Rødovre turene Referat generalforsamling ned formandens beretning

Læs mere

Ajstrup Strand og Norsminde. Grundejerforening www.ajstrupstrand.dk e-mail: p.dalskov@pc.dk. Referat fra generalforsamlingen 20.

Ajstrup Strand og Norsminde. Grundejerforening www.ajstrupstrand.dk e-mail: p.dalskov@pc.dk. Referat fra generalforsamlingen 20. Ajstrup Strand og Norsminde Grundejerforening www.ajstrupstrand.dk e-mail: p.dalskov@pc.dk Referat fra generalforsamlingen 20. juni 2008 Grundejerforeningen afholdt ordinær generalforsamling fredag den

Læs mere