Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. Jan Årg. Nr 1 1. opl.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk. Jan.10 12. Årg. Nr 1 1. opl."

Transkript

1 Jan Årg. Nr 1 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg.

2 Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også læses på: Velkommen til Holbølls Minde Centrets månedsblad.. Vi vil her fra redaktionen forsøge at informere og bringe diverse indlæg af interesse for alle med tilknytning til huset. Desuden skulle det kunne give alle andre et indblik i hvad der foregår hos os. Har du/i indlæg, der kan være relevante i denne sammenhæng, modtages disse gerne enten pr. brev, eller ved at besøge os på HMC. Indlæg til næste nr. senest d Næste nr. udkommer d NY!! Snail-mail : Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C 5700 Svendborg tlf HOLBØLLS MINDE CENTRETS ÅBNINGSTIDER: Mandag - Onsdag - Torsdag: :00 Tirsdag: :00 Fredag: :00 Lørdag - Søndag: 10:00-16:00 VINDSTYRKE 11: Tirsdage kl er opdateret!

3 Weekend arbejde januar 2010: 15/1-17/1: Mette S., Elise 22/1-24/1: Erling, Helle 29/1-31/1: Kirsten, Bjarne 5/2-7/2: Mette C, Louise 12/2-14/2 Gitte, Helle Ferie: Uge 4: Mette C. Forsidebilledet Det er aldrig for sent, at lære i livet. Uglerne viser os, at det nye år vil bringe os alle en masse nye udfordringer på godt og ondt. Lad os gro ind i det nye år! TitikaFahlén Ny elev Irene er 41 år gammel og har en søn på 2 år. Peter hedder han. Irene bor i Svendborg. Hun er i Marinehjemmeværnet. Irene er ved at uddanne sig til dæksgast i Marinehjemmeværnet. Hobby: 3d kort, sandkort, syr tøj Irene er SOSU-elev og skal være her i 7 uger og så pause i 4 uger (på skole) og kommer senere tilbage til Holbølls Minde Centret. Hilsen Niels Tak for 8 gode uger på HMC.. Jeg vil lige benytte lejligheden til at komme med et sidste farvel. Jeg vil gerne takke alle fra HMC for jeres venlighed og imødekommenhed. Jeg syntes det har været godt og hyggeligt at være her på stedet. Jeg har lært en masse, både fagligt men også personligt. I må have det rigtig godt og passe på jer selv og hinanden. Venlig hilsen Trine, ergo elev.

4 Godt Nytår! 2009 blev året hvor ønsket om fælleshusmøder blev en realitet. Møderne giver mulighed for dialog, og et godt forum til informationer og diskussion. Et fælles nytårs-forsæt kunne være at alle brugte infotavlen ved indgangen meget mere!!! K.I.G. gruppen er ansvarlige for div. opslag og for oprydning. Men vi er alle ansvarlige for indholdet!!!! 2009 bød også på udflugter, ferieture, grisefest, festival. I 2010 har HMC festival 10 års jubilæum!!! I det store, gamle, gule hus er der altid mange gøremål - mange yder dagligt en stor indsats, både helt personligt og til fællesskabet. Vi har alle store eller små individuelle mål for hverdagen - og på hmc kan vi støtte hinanden, så man mærker, det kan lykkes. Personligt skal jeg f.eks løbe flere kilometer i 2010 end det blev til i Vi skal i 2010 forsat have fokus på vores tilbud - og her kan vi alle komme med ideer til nye tiltag og til udvikling af det, der eri forvejen!! Tak for det gamle år og velkommen til det nye Tine Lund Nye åbningstider pr. 1. marts 2010! Vi skal i 2010 spare 49 personaletimer. Vi har besluttet, at konsekvensen bliver en omlægning af personaleressourcerne, så vi pr. 1. marts lukker fredag aften. Vi vil gerne evaluere lukningen i juni måned for at høre, hvilken betydning den har for oplevelsen af tilgængelighed og imødekommelse af behov. Vi vil i forbindelse med evalueringen forsøge at være fleksible og åbne for en alternativ løsning af personalereduktionen. På Husmødet er der informeret om besparelserne og Brugerrådet er informeret vedr. ændring af åbningstiden. Hilsen Tine Lund, leder på HMC. Lucia optog d. 11 dec Traditionen tro kom børnene fra Holbølls Minde Børnehaven og havde Lucia optog mens nogle små nisser delte pebernødder ud. Efter Lucia sangen, sang børnene et par dejlige julesange, hvorefter de fik saft og frugt. Alle børn sang flot med og var i godt humør. Både børn og voksne hyggede sig.

5 Fredag D. 18. december blev der holdt julebal på Det Gamle Julemærkehjem. Vi mødtes alle til en velkomstdrink kl Der var en hyggelig stemning omkring bordene og der blev sunget af fulde lungers kræfter når Erling spillede løs på sin guitar. En følelse af sammenhold spredtes når vi sang i kor. Der blev serveret en fin 3-retters menu: Forret: Lakseterrine med skaldyrssalat i dilddressing. Hovedret: Letsprængt andebryst med lun rødkålssalat, efterårssalat med broccoli og urter, ovnstegte kartofler og appelsinsauce. Dessert: Ris a la mande med kirsebærsauce. I baren kunne der købes drikkelse for rimelige penge, så alle kunne nå at være med. Efter maden blev der spillet pakkespil. Alle havde medbragt en pakke hver til ca kr. Der var en ivrig kamp om at få slået 6 ere og stjæle pakker fra hinanden i takt med urets slag. Efter pakkespil blev der snakket og pralet med de Vundne gaver, imens der blev serveret kaffe med tilbehør. Det var ærgerligt, at den levende musik måtte melde afbud, men vi klarede den nu alligevel. Vi fik ønsket hinanden en glædelig Jul! TitikaFahlén

6 Flytning af Aktivitetshuset Onsdag den 16. December blev Aktivitetshuset så flyttet til Korsgade 17 efter lang tids nedpakning. De første par dage gik vi alle lidt rundt omkring os selv, og tænkte, hvor er det nu henne, hvilken kasse er det nu pakket ned i. Efterhånden er nogle af møblerne på plads, og vi kan sætte ting på plads, dog mangler vi at finde en brødkniv og en osteskærer, så vi kan få lidt brød at spise, men vi klarer os på bedste vis. Aktivitetshuset har fået nyt navn, og hedder slet og ret Korsgade 17. I marts måned er det planen at Cafe`A`Roma skal flytte ned i Korsgade, men beholder navnet Cafe`A`Roma. Hilsen en af brugerne (.en pålidelig kilde, Redaktionen) Nyt fra Solsikken Solsikken -gruppen år holder vinterpause indtil marts. Vi mødes igen i slutningen af februar og starter op på ny., formentlig torsdag aften. Pausen er fordi der er lidt afmatning og fordi ønsket er at flytte fra onsdag aften til torsdag aften, hvor flere har mulighed for at komme. På gruppens vegne - hilsen - Erling. Så kom vinteren.

7 Øhavsstien ved Faaborg, svampetur i Kirkebyskoven, tur til Nørreskoven og øtur, er nogle af de tilbud Hmc har benyttet sig af i Psyk-info regi Naturvejleder Benny Jensen er vores faste guide på turene og han stiller op til næsten hvad som helst, der kunne være spændende at opleve i naturen. Til orientering har Hmc igen i år tegnet et abonnement, så vi har mulighed for at arrangere naturture, efter eget ønske. Så kom endelig med forslag og ideer til, hvordan vi i år skal benytte tilbuddet. Nada Danmark Øre - akupunktur har vist sig virksom ved angst, søvnløshed, fysisk og psykisk uro, anspændthed, irritabilitet, depressionslignende tilstande, abstinenser og stoftrang mm. Metoden kan benyttes ved behov her og nu samt til langtidsbehandling. Øreakupunkturen kan gives uanset, hvor langt den enkelte er nået i sin behandling. Hvordan foregår en behandling? Behandlingen består af 3-5 nåle i hvert øre. Nålene er tynde sterile engangsnåle, som altid kasseres efter en behandling. Nålene skal helst sidde i minimum minutter i øret og brugeren bør sidde stille og slappe af for at opnå fuld effekt. Der sker intet ved at nålene sidder længere tid. Nålene vil løsne sig i løbet af behandlingen. Det ses, at enkelte af nålene falder ud. Hvem har gavn af af Nada-akupunktur? Alle kan tåle Nada-akupunktur. Også selv om man måtte lide af en eller anden sygdom eller skulle være stof - eller alkoholpåvirket. Denne form for øre - akupunktur kan også uden risiko anvendes under gravitet. Nada - akupunktur har ikke nogen uheldig indvirkning på medicinsk behandling. Tværtimod har øre- akupunkturen vist sig som et godt supplement til anden behandling og kan gives i forbindelse med psykoterapi.

8 Nada Danmark fortsat. Er der bivirkninger ved behandlingen? Behandlingen betragtes som bivirkningsfri. I meget sjældne tilfælde kan brugeren få lidt hovedpine eller føle sig utilpas. Dette er forbigående og afhjælpes ved at fjerne nålene. Behandlingen er generelt smertefri. Ved behandlingen mærkes som regel et lille stik, som straks forsvinder. Enkelte af punkterne i øret føles nogle gange lidt ømme. Når nålene tages ud kan der i enkelte tilfælde komme få dråber blod, som let kan fjernes med en vatpind. Der er aldrig beskrevet infektion ved denne form for øreakupunktur. Nada akupunktur rummer ingen risiko for afhængighed. Hvordan opleves behandlingen? Under behandlingen vil de fleste føle sig afslappet. Enkelte falder i søvn. Nogle kan mærke varme, kuldefornemmelser eller snurren i øret eller dele af kroppen. Dette er en helt normal reaktion. Mange oplever en umiddelbar stresslindring og velbefindende.effekten af akupunkturen holder sig som regel mindst 24 timer. Selv om man har søvnproblemer, kan behandlingen godt gives om formiddagen. Efter nogle behandlinger vil den afslappende virkning ikke indtræde så markant. Men dette er ikke et tegn på, at akupunkturen ikke virker - snarere tværtimod. Hvor ofte skal behandlingen gives? Dette er individuelt. Nada akupunktur kan gives hver dag. Den kan aldrig overdoseres. I begyndelsen har de fleste brug for behandling 3 6 gange om ugen. Behovet vil som regel falde i løbet af nogle uger. Hvis brugeren føler behov for det, kan man uden videre øge antallet af behandlinger. Nada akupunktur er velegnet til at forebygge tilbagefald. Jo flere behandlinger, jo bedre vil effekten være. Man kan med fordel fortsætte behandlingen efter den akutte fase. Øreakupunktur efter Nada modellen blev udviklet i 1974 på Universitetshospitalet Lincoln i New York i USA. Den er siden blevet kendt over store dele af verden som en billig, bivirkningsfri og effektiv behandling. Den benyttes på bl.a. hospitaler, behandlingsinstitutioner og i fængsler. Nada akupunktur har været anvendt i Danmark siden 1997.

9 Vejledning til brugere af NADA behandling: Akupunkturen er et supplement til den behandling du modtager. Her beskrives nogle råd og anbefalinger, som du bør følge i forbindelse med behandlingen: * Mød ikke sulten op til behandling. Spis ikke et meget stort måltid lige før akupunkturbehandling. Du kan godt modtage behandling, selvom du ikke kan opfylde dette. Effekten vil blot være ringere. * Du skal ikke ryge eller drikke kaffe under behandling. Drik detox te. * Gå om muligt på toilettet inden en behandling. * Fortæl din behandler, hvis der skal tages særlige hensyn ( blødere, tidligere oplevede bivirkninger, utryghed ved behandlingen m.m.) * Sørg for, at det er let at komme til dine ører. Saml håret eller sæt det op. Du må gerne beholde hat og smykker på. * Rens og klargør dine ører til behandling. Tager du antabus kan ørerne renses med vand og sæbe i stedet for sprit. Eller du kan vente med at blive behandlet til spritten er fordampet. Det tager ca sekunder. Fortæl behandleren, hvis du oplever ubehag ( svimmelhed, ømhed osv.). * Slap af og hvil med begge fødder på gulvet. * Behandlingen kan virke afslappende. Det er ufarligt at falde i søvn med nålene i ørerne. Andre klienter oplever, at behandlingen giver energi. * Skulle en nål falde ud under behandlingen, må du gerne samle den op og give den til behandleren. Rør kun dine egne nåle. * Sid stille med nålene i minntter. Er dette for lang tid, så sid med dem så længe du kan. * Hvis du selv tager nålene ud, skal alle nåle og vatpinde ( med blod på) lægges direkte i en kanyleboks. De må aldrig lægges andre steder. * Akupunkturbehandling kan nogle gange aktivere følelser ( f.eks. tristhed). Dette er naturligt og en del af recovery-processen. * Husk, at misbrugs- og abstinensbehandling er en proces. Akupunktur støtter alle faser af denne proces. * Drik om muligt detox-te. Detox-te styrker dig, forbedrer din søvn og hjælper dig til at slappe af. Den skaber ikke afhængighed. Detox-te er et godt alternativ til kaffe,cola osv. Detox-te kan drikkes hele dagen. Tag også en kop før sovetid. * Jo flere behandlinger du modtager, jo bedre virker akupunkturen. Modtag akupunkturbehandling så ofte det er muligt for dig. Prøv at komme stoffri så ofte du kan. * Akupunktur virker bedst, hvis du ikke har indtaget metadon eller store doser medicin lige inden behandling.

10 Det er Nintendo Wii ldt sjovt! Vi har fået en Nintendo Wii, på Holbøllsminde. Det er et sjovt spil, hvor man også får rørt sig. Hvis det f.eks. er et kedeligt vejr udenfor kan man stå inde og spille, men alligevel få rørt sig og få sved på panden. Man spiller imod hinanden, men man kan også spille med sig selv. Det kan være rigtig godt for folk som også har motoriske problemer, da man bliver udfordret igennem leg. I tennisspil skal den bruges som ketcher, og i golfspil fungerer den som putter. I racerspil lægges controlleren ind i et rat, hvorefter du kan vride dig rundt i svingene. Det er smart tænkt, og det giver helt ny spilleglæde. For at sikre genstande i rummet og eventuelle tilskuere er fjernbetjeningen udstyret med en rem. Det er en god ide at bruge den. Selv personer, der normalt ikke er bidt af computerspil, lever sig helt ind i de fascinerende spil, mens de svinger controlleren som Roger Federer eller Tiger Woods. Det er virkelig værd at prøve! TitikaFahlén Udstilling Fra D. 1. februar vil der være udstilling på Hmc, hvor vi vil udstille vores kreative talenter. Hvis du har noget, som du vil udstille max. 3 ting pr. mand. (syning, brodering, malerier, skulptur, osv) kig også i decemberbladet, der står lidt nærmere omkring de forskellige ting. Der bliver holdt fernisering Fredag D. 5. februar kl: Det er ved at være sidste udkald, så ring : spørg efter K.I.G. Gode ideer til præsentation af billeder: - Skriv lidt om dig selv. - Giv evt. din kunst navne. ALLE SJOVE KREATIVE IDEER ER VELKOMNE! Til salg CEEAR styrthjelm med visir og opluk, sælges billigt. Farve: Bordeaux rød Str. : large nypris kr. Henvendelse Jeanette

11 Vinterstemning fra Moodies have i Skårup

12 Aktiviteter på HMC (9-12) Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Gåtur Gåtur Strikkeklub K.I.G. K.I.G. K.I.G. K.I.G. Værkstedet Værkstedet Værkstedet Værkstedet Værkstedet Sport i Sg. hallen (badm.) Individul træning /massage (ad hoc) Sang 9:20-9:50 Motion m Mette C Brugerrådsmøde ( ) Fælles pause Fælles pause Fælles pause Fælles pause Fælles pause Gymnastik Cafe/køkken Cafe/køkken Cafe/køkken Cafe/køkken Cafe/køkken Middag *Fælles Frokost Individuel Musikunderv Individuel Musikunderv Individuel Musikunderv Musik Kreativt Værksted Svømning * Kreativt Værksted Bowling/ Minigolf Ulige uger* Kolonihave Livstilsgruppe Fredags-Café -se opslag! - kortere kursusforløb / begrænset deltager-antal * - brugerbetaling udarbejdet af K.I.G.

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Jens Salomonsen kommer og spiller forskelligt folkemusik,

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Jens Salomonsen kommer og spiller forskelligt folkemusik, Jens Salomonsen kommer og spiller forskelligt folkemusik, viser og sange på harmonika og klaver. Læs s. 5... Kaffe, vand og kage kan købes. Arrangementet er gratis. Vel mødt fredag d. 14 marts fra kl.

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk Januar 2011 13. Årg. Nr. 1 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk 1 Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også læses på:

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk. Dec. 09 11. Årg. Nr 11 1. opl.

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk. Dec. 09 11. Årg. Nr 11 1. opl. Dec. 09 11. Årg. Nr 11 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også læses på: www.holboellsminde.dk

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk. Kunstner: Titika Fahlén

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk. Kunstner: Titika Fahlén Kunstner: Titika Fahlén Marts-April 10 12. Årg. Nr 2 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk 1 Månedsblad for Holbølls Minde Centret.

Læs mere

Holbølls Minde Centret. Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk. Kunstner: Titika Fahlèn

Holbølls Minde Centret. Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk. Kunstner: Titika Fahlèn Kunstner: Titika Fahlèn Okt. 09 11. Årg. Nr 9 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan

Læs mere

December 2010 12. Årg. Nr. 9 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.

December 2010 12. Årg. Nr. 9 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde. December 2010 12. Årg. Nr. 9 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk 1 Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også læses på:

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk. Svampetur m. Hmc

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk. Svampetur m. Hmc Svampetur m. Hmc D. 18. september kl: 11.00. -se opslag Pas på ikke at trampe På de fine svampe Plukke med måde Det er en gåde Nogle er røde Med hvide tråde Andre er brune Smager godt at lune Sept.09 11.

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk Smukke kreative kort, her udført af Belinda Fabian Maj 10 12. Årg. Nr 4 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk 1 Månedsblad for

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Skt.Hans fejrer vi på HMC fredag d.22.juni

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Skt.Hans fejrer vi på HMC fredag d.22.juni Skt.Hans fejrer vi på HMC fredag d.22.juni Juni 2007 9. Årg. Nr. 6. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan

Læs mere

RØGFRI CAFÉ PR. 1.OKTOBER

RØGFRI CAFÉ PR. 1.OKTOBER RØGFRI CAFÉ PR. 1.OKTOBER 2006!! Læs s. 10.. Oktober 2006 8. Årg. Nr. 9. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret.

Læs mere

Festival 2007. D. 23.maj kl. 12-17. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk

Festival 2007. D. 23.maj kl. 12-17. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Festival 2007 D. 23.maj kl. 12-17 Maj 2007 9. Årg. Nr. 5. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres

Læs mere

September10. 12. Årg. Nr.7 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.

September10. 12. Årg. Nr.7 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde. September10 12. Årg. Nr.7 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk 1 Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også læses på: www.holboellsminde.dk

Læs mere

Program 12.00 Velkomst 12.15 Havregryn 13.45 Zoloft & Co 15.15 Rustik 16.30 Afslutning

Program 12.00 Velkomst 12.15 Havregryn 13.45 Zoloft & Co 15.15 Rustik 16.30 Afslutning Festival 2009 Program 12.00 Velkomst 12.15 Havregryn 13.45 Zoloft & Co 15.15 Rustik 16.30 Afslutning Midt på eftermiddagen dukker klovnene op Maj 09 11. Årg. Nr.5 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Kunstværk julebal 2007 ( s.5..)

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Kunstværk julebal 2007 ( s.5..) Kunstværk julebal 2007 ( s.5..) Januar 2008 10. Årg. Nr.1 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Nye tider for Vindstyrke 11: læs s. 3. Februar 06 8. Årg. Nr. 2. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan

Læs mere

NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!

NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT! NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT! Søndags - brunch på Holbølls Minde Centret ( s. 6..) NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT! Sankt Hans løb s. 6.. September 2007 9. Årg. Nr. 7. 1. Opl. Holbølls Minde

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Rejser & Udflugtsbeskrivelser: Berlin, Amerika, Lundeborg m.m.

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Rejser & Udflugtsbeskrivelser: Berlin, Amerika, Lundeborg m.m. Rejser & Udflugtsbeskrivelser: Berlin, Amerika, Lundeborg m.m. Juli/Aug. 2008 10. Årg. Nr. 7 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for

Læs mere

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE VINTER 2013-2014

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE VINTER 2013-2014 AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE VINTER 2013-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro til aktiviter... 3 Madgruppe... 4 Sang og musik... 5 Nada... 6 PC-Kursus... 8 Maleværksted... 9 Motion...10 Svømning..11

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk HOLBØLLS MINDE VUGGESTUE - NU EN REALITET. (S.

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk HOLBØLLS MINDE VUGGESTUE - NU EN REALITET. (S. HOLBØLLS MINDE VUGGESTUE - NU EN REALITET. (S.6-7) Oktober 2007 9. Årg. Nr. 8 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde

Læs mere

Februar 2005 Holbølls Minde Centret 6. Årgang nr.2. 1.oplag KULTUR AFTEN. Tirsdage. Hansted, foredrag, arrangementer., film

Februar 2005 Holbølls Minde Centret 6. Årgang nr.2. 1.oplag KULTUR AFTEN. Tirsdage. Hansted, foredrag, arrangementer., film Februar 2005 Holbølls Minde Centret 6. Årgang nr.2. 1.oplag KULTUR AFTEN. Tirsdage Hansted, foredrag, arrangementer., film Har du andre idè er, så kom til Elisabeth eller Erling. ( se mere s. 7.) Månedsblad

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Onsdag d. 14.05. kl. 12-17. 12.00: Velkomst. 12.

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Onsdag d. 14.05. kl. 12-17. 12.00: Velkomst. 12. Program: Onsdag d. 14.05. kl. 12-17. 12.00: Velkomst 12.15: Al-sang 12.30: Aktivitetshuset, Svendborg 13.00: Zoloft & Co., Svendborg 14.30: Husorkestret, Nyborg 15.15: Brown Beaver, Svendborg 15.30: Riber,

Læs mere

Udvikling og Forandring

Udvikling og Forandring NØRBYGÅRD NYT - om menneskelige netværk Nr. 4, 2011, 22. årg. Udvikling og Forandring -alkoholbehandlingscenter og bosted ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT - for alle med tilknytning til Nørbygårdforeningen

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk November 05 7. Årg. Nr. 9. 1. Opl. Anne Marie Helger for fuld udblæsning på Pårørendekonferencen d. 8.10.05 Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad

Læs mere

NØRBYGÅRD NYT ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT. -om menneskelige netværk Nr. 2, 2007, 18. årg.

NØRBYGÅRD NYT ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT. -om menneskelige netværk Nr. 2, 2007, 18. årg. NØRBYGÅRD NYT -om menneskelige netværk Nr. 2, 2007, 18. årg. ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT - for alle med tilknytning til Nørbygårdforeningen og Nørbygård 1 NØRBYGÅRDFORENINGEN er en støtteforening

Læs mere

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE SEP., OKT., NOV., DEC. 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro til aktiviteter... 3 Nada... 4 Krolf... 6 Petanque... 7 Motionshold... 8 Strikkeklub... 9 Mellemgruppe...10

Læs mere

Festival: læs mere i næste nr.:

Festival: læs mere i næste nr.: Juni 2003 Holbølls Minde Centret 4. årgang nr.6. 1.oplag Festival: læs mere i næste nr.: Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på: www.holboellsminde.dk Velkommen til Holbølls Minde

Læs mere

Nyt fra Projekt Mere Naboskab

Nyt fra Projekt Mere Naboskab Nyt fra Projekt Mere Naboskab Nyhedsbrev 1. udgave, 2. årgang Marts 2014 I dette nummer kan du læse om alle de spændende tiltag, der for tiden blomstrer op i Holluf Pile: Aftengågruppe fredagscykelture

Læs mere

Brugerbladet for socialpsykiatrien Ikast-Brande Kommune B Ø G E N

Brugerbladet for socialpsykiatrien Ikast-Brande Kommune B Ø G E N Brugerbladet for socialpsykiatrien Ikast-Brande Kommune B Ø G E N Juli 2013 2 Leder I dette nummer kan I læse om, hvordan Arne Nielsen beskriver sit job som bostøtte, og om de nye tiltag, der skal foregå

Læs mere

MORTENSAFTEN På HMC d.10.11.2004 ( se. S. 5.)

MORTENSAFTEN På HMC d.10.11.2004 ( se. S. 5.) November 2004 Holbølls Minde Centret 5. Årgang nr. 9 1.oplag MORTENSAFTEN På HMC d.10.11.2004 ( se. S. 5.) Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på: www.holboellsminde.dk Velkommen

Læs mere