EN STOR VISION I TRE: KNOWHOW, SYSTEMEKSPORT OG INSPIRATORIUM I ROSKILDE.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EN STOR VISION I TRE: KNOWHOW, SYSTEMEKSPORT OG INSPIRATORIUM I ROSKILDE."

Transkript

1 EN STOR VISION I TRE: KNOWHOW, SYSTEMEKSPORT OG INSPIRATORIUM I ROSKILDE.

2 KNOWHOW INSP! er et bud på, hvordan vi skaber vækst og velfærd ved at skrotte traditionel målgruppetænkning, lave kryds mellem sektorer og skabe nye møder mellem mennesker. Det er social innovation i praksis, drevet af borgerne selv. Det har allerede vist at kaste velfærdsgevinster, nye virksomheder og arbejdspladser af sig. Mere af det?

3 ..et lokalt samlings- punkt, hvor alle har lige adgang, hvor alt kan mødes og alt er muligt...entreprenørskab, kreativitet og social inklusion i et. OM OS Vores mission er at udvikle og bidrage til samarbejde på tværs af Roskildes uddannelsesinstitutioner, foreninger, kultur- og erhvervsliv og kommune til gavn for især børn og unges aktive deltagelse i samfundslivet. Vores vision er at skabe et lokalt samlingspunkt, hvor alle har lige adgang, hvor alt kan mødes og alt er muligt. Ca mennesker kommer på ugebasis her og mødes om både sociale, kulturelle og erhvervsmæssige aktiviteter. Vigtigt er det, at alle bliver taget godt imod, føler sig trygge, bliver op- og udfordret til at bidrage og skabe selv, får nye indtryk og oplevelser, bliver støttet og heppet på i vejen videre herfra. EKS-faktoren er kombinationen af: Entreprenørskab, kreativitet og social inklusion

4 INSP! er stedet for de skæve, sjove, almindelige, sårbare, seje - kort sagt et rummeligt sted, hvor de fleste kan udfolde sig. INSP! er det sted, vi har drømt om, når vi taler om at skabe fremtidens velfærdsløsninger på det sociale område. Vi oplever, at borgere som får tilbud fra os, kan bruge INSP! til at blive en del af det normale liv, som vi alle gerne vil. INSP! bliver derfor en vigtig del af vores strategi for at få de unge psykisk sårbare ud af det sociale system igen eller for slet ikke at få dem ind i vores system. Vicedirektør Henrik Abildtrup, Roskilde Kommune, Beskæftigelse, Social og Økonomi VORES VISION Vi vil udvikle INSP! som lokalt samlingspunkt, hvor alle kan komme og bidrage med sine ressourcer, fri af politik, religion eller bestemte interesser. Vi vil måles på vores evne til at skabe plads til alle og muligheder for alle. På vores evne til at bringe mennesker videre og gøre nye ideer til virkelighed. Vi kobler entreprenørskab med kreativitet og social inklusion. Den, der træder ind ad døren er aktiv medskaber ikke bruger eller forbruger. Alle bidrager med det, de kan og med muligheden for at være den, de er og blive den, de gerne vil være. Børn og unge får her lov til at løbe foran og vise vejen. De er fremtiden. Det er dem, vi skal tage os allerbedst af og satse mest på. INSP! er et læringsrum for aktiv deltagelse i samfundslivet og en indgang til samfundets øvrige aktører og institutioner, der er vigtige partnere.

5 HVORDAN? Det har været en kæmpestor del af min udvikling fra ung til voksen. Og har været grundlæggende for et værdisæt som jeg tager med mig videre ud i verden. Så tak for det! INSP! er et eksempel på hvordan individet bedst får vinger i samspil med andre mennesker - og på hvordan alting kan ske hvis man ønsker det nok. Jeg glæder mig til at komme på INSP! mere i fremtiden. Det vil altid være mit andet hjem. Sofie Voight Simonsen Ung social vært på INSP! Her er nærvær i nuet og højt til loftet. Forretningsmodellen er klar og afprøvet. Vi kan på sigt blive selvfinansierede. Almennyttige aktiviteter det levede liv skaber forudsætning for socialøkonomisk aktivitet, der kan geninvesteres i nye initiativer. Ind ad døren kommer alle børn, unge, voksne og ældre, erhvervsfolk, kunstnere, embedsmænd, ledige, danske og nydanske, borgere og besøgende. INSP! er et mødested på tværs. De største oplevelser opstår i mødet med de andre. INSP! er karakteriseret ved at være udefineret, relativt ustruktureret, mere eksperimenterende, mere selvorganiseret, let, legende og lærende. Her er nærvær i nuet og højt til loftet. Det er aktivt medborgerskab for fuld udblæsning. New Public Passion. Borgerne skaber selv de løsninger, som mangler. Ikke fordi vi skal, men fordi vi gerne vil!

6 Jeg har arbejdet i psykiatrien i 38 år. Det er første gang jeg ser noget, der rigtigt virker Henrik Suhr, chef for Center for Socialpsykiatri i Roskilde Kommune..en anderledes og hybrid form for aktør, som kan være partner for alle. HVIS IKKE Vi har knoklet på i tre år, uafbrudt. Med et minimum af lønkroner, tusindvis af frivillige timer, blod, sved og tårer og masser af smil og glæde. Vi gør det her, fordi det er vigtigt og giver mening, men også fordi det er sjovt. Det er en leg, der handler om at finde ud af, hvor meget vi kan skabe sammen som borgere i byen. Vi investerer gerne mere tid og mere energi, men der skal opbakning til. Vi skal mærke, at aktører omkring os sætter pris på initiativet og drivet. At vi gør en forskel. Ellers kan det være lige meget. Men det tror vi også på, at kommune, erhvervsliv, uddannelserne, andre kultur- og foreningsaktører gør. Vi mærker, at der er plads til og brug for en anderledes og hybrid form for aktør, som kan være partner for alle. Som forstår i kraft af at dele værdier og som udfordrer ved også at være forskellig fra.

7 I må aldrig lukke det her sted. I aner ikke, hvad det gør for angst og ensomhed at føle sig normal i et par timer her. Anton, ung i socialpsykiatrien i Roskilde Kommune Vi vil måles på vores evne til at skabe plads til alle og muligheder for alle. Anni Ehlers Chefinspirator NÆSTE SKRIDT Vi har brug for afklaring af: DRIFT OG OPSKALERING : Nu har vi en testet prototype, skabt på få udviklingsmidler. Den skal vi have opskaleret for større effekt i forhold til både vækst og velfærd. Drift og løbende udvikling skal sikres de næste tre år. Anslået 3 mio. kr. om året til løn, aktiviteter, lokaler og administration for fuld effekt. Resten egenfinansierer vi. DOKUMENTATION: INSP! giver mening, alle mærker, at det virker, men aktiviteter, metoder, resultater og effekter er ikke dokumenteret. Det haster at få kigget herpå for at kunne give videre til andre. Det anslås at ville koste ca. 3,6 mio. kr. over tre år. FYSISK RAMME: Vi bor i midlertidige rammer med perfekt beliggenhed. Her kan vi vækste i en fortsat stigende kurve. Det skal afklares.

8 Jeg var bange og utryg før jeg kom her. Nu har jeg har fået venner. Jeg er blevet bedre til dansk. Jeg har lært meget her. Leyla fra Syrien om INSP! Mad Her kommer jeg som menneske. Alle andre steder som syg og ledig. Her oplever jeg mig som en del af samfundet. Søren fra det frivillige netværk Ledige med Drive 100 dage MEST VIGTIGT Vi skal holde fast i integriteten. INSP! er og skal være borgernes platform. Det skal være et magtfrit rum, ingen tvang, men frivillig deltagelse. Det er det, der skaber unikke resultater og effekter. Vi skal især holde fast i vores indsats for de psykisk sårbare unge, ledige og kvinder med indvandrerbaggrund. Her er stor værdiskabelse. Vi skal hurtigst muligt omsætte denne læring og erfaring til mere for ensomme ældre. Der er et stort behov og heldigvis også et stort potentiale. Vores ressourcer har ikke rakt langt nok i forprojektet. Vi vil gerne intensivere arbejdet med kreative talenter, iværksætteri og modtagelse af byens internationale gæster. Vi har mærket potentialet og har tusind ideer. Det skal nye ressourcer kanaliseres ind på.

9 SYSTEMEKSPORT En vision om at udvikle INSP! som socialøkonomisk virksomhed, der rådgiver andre lokalsamfund, private og offentlige aktører omkring fremme af aktivt medborgerskab. Og de står i kø! Borgere, embedsmænd og politikere i andre kommuner, boligselskaber, biblioteker, private virksomheder, folkekirken alle, der søger nye svar på fælles udfordringer.

10 Der er en original, men der er plads til tusindvis af varianter..no concept, but knowhow OM OS Vores mission er at dele vores viden om INSP! og nye løsninger med andre lokalsamfund, private og offentlige aktører for at fremme aktivt medborgerskab. Vores vision at udvikle INSP! som rådgivende partner for andre lokalsamfund mv. og som en socialøkonomisk virksomhed, der geninvesterer overskud i udvikling af stadig nye løsninger, som kan fremme bæredygtig vækst og velfærd nationalt og internationalt. INSP!-ideen kan ikke kopieres 1:1. Vi tager afsæt i konteksten og hjælper med at mobilisere ressourcerne nedefra i det lokale, klæde på og derefter slippe fri. Der er én original, men der er plads til tusindvis af varianter. Vi snakker om `no concept, but knowhow. Professionelle rådgivere fra INSP! skal være kulturbærere, der agerer med respekt for konteksten.

11 Det her kan blive en rigtig god forretning for Roskilde. I har skabt en robust forretningsmodel. Der vil altid være samfundsmæssige udfordringer et INSP! kan bidrage til at løse. Mads Krarup, direktør, Væksthus Sjælland. VORES VISION Vores arbejde og anstrengelser må gerne have størst mulig effekt. Derfor deler vi gerne vores viden med andre lokalsamfund, men tager os betalt for at kunne videreudvikle INSP! og komme op med stadig flere nye løsninger. Vi kan dele ud af INSP! som en hel pakke eller tage elementer og mindre bidder ud. Det kan være rådgivning om samskabende processer mellem civilsamfund og psykiatri, om hvordan ledige får ledige i arbejde, om hvordan unge kreative får den rigtige plads til selv at skabe stærk ungdomskultur eller om ledelse i kaos og uforudsigelighed. Vi vil gerne gøre produktet endnu stærkere med dokumenterede effekter. Derfor søges fonde og puljer for midler hertil.

12 HVORDAN? INSP! skal opleves. Det er svært at forstå og forklare ingen varedeklaration kan fuldt ud bringe i stand til at gøre det samme. Vi bygger vores systemeksport op omkring personlige møder, oplæg, foredrag og oplevelser på INSP! teambuilding, indstationering og praktik. Vi rykker ud med rådgivning om rum og rammer, screening af muligheder, netværk og ildsjæle. Vi har gået hele vejen selv og kan spare andre for mange mil. Vi får i øjeblikket rådgivning fra Væksthus Sjælland, men drømmer om at få Det Sociale Vækstprogram og Den Sociale Kapitalfond på banen. Tænk hvis INSP! er et vigtigt bidrag til løsning af samfundets største udfordringer og vi ikke tog ideen alvorlig nok! Den familiære atmosfære, udstrålingen fra det åbne køkken og eksperimenterende innovative ånd vi bliver mødt med. En del af det vi ønskede at give deltagerne med, kunne faktisk opfanges i atmosfæren i huset... Det giver et billede og en fornemmelse af et samfund, der er godt at være til i Om workshop på INSP! Peter Tingleff, projekt Kirke på vej, Roskilde stift Vi synes, at INSP! har gjort en forskel for os. Vi er på den gode måde rykket tættere sammen i bussen. Vi er blevet bedre til i fællesskab at glædes over de gode historier, bedre til at tilbyde hjælp til kollegaen. filialdirektør Nordea Bank seks måneder efter to dages workshop på INSP!

13 Man behøver ikke kende hele ruten før man springer ud i noget. Vi lærer det hen ad vejen - prøver os frem. INSP! er: Anderledes samvær - godt for teamet. Jeg har fået lejlighed til at møde mine kolleger på ny, jeg har fået inspiration, jeg har holdt en pause. At lære mine kolleger at kende på en anden måde, Åbnet op for en mere ærlig dialog i teamet. Akademikerteam på Roskilde Universitetscenter NÆSTE SKRIDT ORGANISATION: Vi skal skabe en egen organisation omkring systemeksport/forretning det, der i dag har overskriften Business INSP! FORRETNINGSMODELLER: Vi skal lave forretningsmodeller på allerede afprøvede produkter og udvikle og beskrive nye. TEST: Vi skal finde test kommuner, der enten selv vil betale for systemeksport af INSP! til egen kommune eller finde sponsorer, der vil bidrage til et pilotprojekter. ANDRE TESTS: Vi skal lave eksperimenter og afprøve produkter både til civile aktører, fx. andre foreninger, samt offentlige og private virksomheder. EU-ANSØGNING: Vi skal forberede EU-ansøgning med henblik på at få del i Horizon 2020 midler til forretningsmodeller på sociale innovation i små og mellemstore virksomheder. Ansøgningen skal bringe INSP! ud i Europa. JURIDISK KONSTRUKTION: Vi skal afklare den juridiske organisering af forretningsaktiviteter, der vedrører andet end INSP! i Roskilde. FYSISKE RAMMER: Vi skal sikre, at de fremtidige fysiske rammer skaber mulighed for aktiviteter i tilknytning til systemeksport fx møderum, værksteder og ikke mindst overnatningsmuligheder i forbindelse med indstationering mv. MARKEDSFØRING: Vi skal markedsføre forskellige produkter til forskellige aktører.

14 HVIS IKKE Danske kommuner, virksomheder og andre aktører har brug for at tænke og handle radikalt anderledes, hvis Danmark på sigt skal være et bæredygtigt samfund. Et samfund, hvor alle har mulighed for at bidrage. Vi skal træde ud af komfortzonen og turde at møde fremtiden åbent og fordomsfrit. Det kræver modige ledere, der tør slippe kontrollen et øjeblik og forfølge den energi og de muligheder som åbner sig, når medarbejdere slippes løs i INSP! universet. Radikale ændringer sker ikke ved at ændre lidt på et system, der i forvejen ikke fungerer. Derfor skal vi mennesker have mulighed for at opleve på egen krop, hvad der sker når vi nulstiller hjernen og med åbent sind, hjerte og vilje tager imod nye ideer. Og gør vi det sammen som et team eller fællesskab bliver oplevelsen endnu stærkere. Vi skal træde ud af komfortzonen og turde at møde fremtiden åbent og fordomsfrit. Eva Ahrensburg, inspirator

15 INSPIRATORIET En vision om at revitalisere det stationsnære og historiske område omkring det gamle andelsskoleslagteri i Roskilde som nationalt og internationalt inspiratorium for nye sociale, kulturelle, økonomiske og miljømæssige bæredygtige løsninger med borgerne som drivende kraft og INSP! som det sociale enzym, der faciliterer møder mellem mennesker og på tværs af samfundets aktører og sektorer.

16 ..en ny velfærdsmodel, der tager udgangspunkt i en social, kulturel, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed..foranderlig show-case..nationalt og internationalt OM OS Vores mission er inspirere mennesker til at skabe gode liv for sig selv og andre. Vores vision at skabe Inspiratoriet som foranderlig show-case og ramme om udvikling af en ny bæredygtig velfærdsmodel, der tager udgangspunkt i en både social, kulturel, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed og som både nationalt og internationalt kan inspirere mennesker og aktører til nye måder at leve og være sammen på, at bo på, drive virksomhed på, tænke miljø på og uddanne sig og forske på. Vores værdier er mod, mangfoldighed, frivillighed og bæredygtighed, entreprenørskab, kreativitet og social inklusion. Vi skal turde gøre op med fordomme, forestillinger og forventninger for sammen og på tværs at kunne skabe den lille ny virkelighed, der kan inspirere og forandre verden.

17 VORES VISION INSP! har siden 2011 vist potentialet i nye møder mellem mennesker og nye samarbejder på tværs af aktører. Visionen er at opskalere ideen om INSP! til en bydel, der inviterer flere kompetente partnere ind i udviklingen af nye velfærdsløsninger, der kan inspirere bredt. Vi vil lave en lille ny og bæredygtig virkelighed med plads til og mulighed for alle. Inspiratoriet skal byde på boliger, overnatningsmulighed, kultur- og fritidsmuligheder, uddannelsesaktiviteter, forskning, erhverv både etablerede, spirende og pop-up virksomheder med fokus på globalt udsyn og sociale forretningsmodeller. I sin arkitektur være banebrydende i forhold til aktiv medskaben, fleksibilitet og bæredygtighed. acaton Vassal Det knowhow INSP! har udviklet, bruges til at aktivere området omkring det gamle skoleslagteri. INSP! har en facilterende værtsfunktion og finansieres herigennem. Raumlabor CF Møller ch+qs architects Kyu Song Woo Jordi Bardia

18 HVORDAN? Roskilde har - med sin placering, historie, aktører og ambitioner - alle forudsætninger for at gå foran. Roskilde har med området omkring det gamle skoleslagteri en unik fysisk ramme, der har showcase potentiale og er let tilgængelig for borgere og besøgende. Her er udsigten til Danmarks første jernbane og i området ligger rundremise, rejsestald og det gamle ting- og arresthus. Visionen realiseres gennem etablering af fonden Insp!us med indskud fra centrale offentlige og private interessenter og fonde. Fonden er ansvarlig for udvikling af projektet og køber INSP! ind til at udføre det operationelle arbejde med at realisere visionen. Alle aktører ejere og lejere nuværende og fremtidige forpligter sig på mission, vision og værdigrundlag.

19 Olgiati Jean Nouvel ch+qs architects HVIS IKKE Herzog de Meuron Vores velfærdssamfund er under pres. Risikoen er, at vi ikke kan opretholde gode liv for os selv og hinanden, at vi socialt, kulturelt og økonomisk sættes tilbage. Vi har brug for nye velfærdsløsninger, der skabes på tværs med borgeren som handlekraftig, initiativtagende og ansvarlig aktør. Vi har brug for socialøkonomiske virksomheder, der Olgiati har andre bundlinjer end profit og virksomheder med globalt udsyn. Vi har brug for foregangseksempler. SSM Architekten Vi har en udfordring i, at de naturlige ressourcer ikke er uendelige. Vi har brug for i respekt for de kommende generationer at ændre vores livsstil, tænke miljø og udvikle nye bæredygtige løsninger i alt, hvad vi gør.

20 NÆSTE SKRIDT ETABLERING AF VISIONEN Vi kender kun retningen, ikke ruten, derfor giver en dynamisk proces mening. Det er borgerne, partnere og investorer, der sammen skal udvikle rumligheder i en løbende proces, hvor vi hele tiden kan blive klogere, mere kreative. Derfor er frirum et centralt begreb. Som arkitekt også en vanskelig størrelse af arbejde med. Vi skal skabe arkitektur, der ikke kun er designet til dét, vi kender, men som løbende kan tilpasses nye brugere, nye ideer og behov. Vi skal ikke skabe det perfekte, men det som hele tiden åbner for nye ideer og muligheder Nanna Vöge, arkitekt. PROCES - ET UDVIKLINGSPROJEKT Første skridt er at etablere et projektkontor med ansvar for udvikling af en samlet vision for hele området. Brugerinddragelsesværktøjer tages i anvendelse så der kan ske en stærk mobilisering af brugere og borgere. Derudover foretages en kortlægning og indledende møder med alle interessenter, herunder kommune, region, stat, boligselskaber, erhvervsliv, forsknings- og uddannelsesinstitutioner, kultur- og foreningsliv, organisationer for grønt byggeri og bylivskonsulenter mv. Alle disse input danner baggrund for et udviklingsprojekt i en fleksibel udformning som kan tilpasses forskellige udviklingstrin. Projektkontoret har efterfølgende ansvaret for gennemførelse af hele projektet. ORGANISATION Etablere forprojekt med ansvar for udvikling af en samlet vision for hele området. Stærk mobilisering af brugere og borgere. Senere ansvar for gennemførelse af hele projektet. Her og nu behov for ca. 1 mio. kr. NUVÆRENDE INSP! Sikring og udvidelse af rammen om det nuværende INSP! på de mindst attraktive arealer langs banen, herunder forsyning, klimaskærm, udvidelse af køkkenfacilitet, toiletter, overnatningsmulighed og frirum til vækst. Anslået behov for mio. kr. ANDRE FYSISKE TILTAGE Fysisk synliggørelse af, at der sker noget nu: Broen over Køgevej og rampen op til området aktiveres kunstnerisk og som begyndende nyt vartegn. PROCES Kortlægning og indledende møder med alle interessenter, herunder kommune, region, stat, boligselskaber, erhvervsliv, forsknings- og uddannelsesinstitutioner, kultur- og foreningsliv mv. ØKONOMI Forretningsplan for hele området og delelementer. PROGRAMMERING Plan for arealudnyttelsen, disponering af kvadratmetre mv. LOKALPLAN Politisk proces, der sikrer rammer for realisering af projektet INVESTORER/FUNDRAISING Kontakt til offentlige og private investorer, fonde mv. JURIDISK KONSTRUKTION Nærmere design af den bedste juridiske konstruktion omkring ejerforhold mv. Etablering af en erhvervsdrivende fond med almennyttigt formål i spidsen. DYNAMISK BYUDVIKLING Over de kommende 5-10 år realisere visionen, trin for trin. Udvikling af området finansieres i takt med, at dele af grunden frasælges og aktiveres af respektive investorer. Udviklingen sker ikke efter en plan fra A-Z, men styres efter mission, vision og værdigrundlag, der sikrer balance og fællesskab i projektet.

21 INSPIRATORIET BOLIGER nye måder at bo på, fokus på fleksible, billige og bæredygtige løsninger short- og long-term og meget gerne med mange internationale beboere. ERHVERV nye måder at drive virksomhed på, mere socialøkonomisk orientering, fokus på lokalt og globalt aftryk, spiremiljø for tidligt iværksætteri og pop-up virksomheder. FORSKNING OG UDDANNELSE nye måder at forske og lære på, fokus på praksislæring, tværfaglighed og meget gerne socialt entreprenørskab som forskningscentrum. KULTUR nye måder at blande kultur- og foreningsliv på, fokus på samarbejde og udvikling på tværs, høj grad af brugerdeltagelse og selvorganiserede aktiviteter OVERNATNING mulighed for indkvartering i forbindelse med aktiviteter i Inspiratoriet. Et lille B&B, et couchsurferhotel. Havnen/ Vikingemuseum Byparken INSP! nye måder at facilitere møder mellem mennesker og samarbejder på tværs af aktører og sektorer, leverandør af socialt og kulturelt liv, mad med mere. Domkirke Stændertorvet Station Slagterigrunden. Grundareal: Samlet etageareal i dag: m m2 Roskilde ring Parkområde Musicon Dyrskuepladsen

22 BESTYRELSE Eva Ahrensburg direktør, INSP! Move Nanna Vöge arkitekt, direktør Cornelius+Vöge Jacob Fink Ferdinand senior business developer, DTU/Risø Jørgen Schou Larsen konsulent IT og forretningsudvikling, tidl. revisor og landmand, Bondegården.dk Jesper Ellegaard direktør, Pure h2o Annette Hansen konsulent, tidl. direktør for Ros Torv Roskilde Andreas Brandrup Elkjær direktør, INSP! Media Mads Ulrik Stæhr iværksætter SYSTEMEKSPORT Eva Ahrensburg kom til, da INSP! i 2011 flyttede ind i de nuværende rammer og er bestyrelsesformand for foreningen INSP! Cand. polit. og stor erfaring med både dansk og internationalt udviklingsarbejde. Eva har ansvaret for salg af knowhow og spredning til gavn for andre lokalsamfund. KNOWHOW Anni Ehlers var initiativtager i 2010, kender alle delene af det inspede DNA. Cand. jur., MPP og mange års erfaring fra centraladministrationen, særligt med organisationsudvikling, offentlig innovation og videndeling. Anni har ansvaret for udvikling af knowhow og skalering. INSPIRATORIUMM Nanna Vöge var med fra start, har stået for rumligt design og læring undervejs. Arkitekt og partner i gazellevirksomheden og tegnestuen Cornelius og Vöge med særlig ekspertise indenfor dynamisk byplanlægning og cradle-to-cradle byggeri.

DNA. Accelerate your future

DNA. Accelerate your future DNA MANIFEST KPH vil styrke iværksætteri med fokus på social, kulturel og miljømæssig værdi i samfundet. KPH er mere end et kontorfællesskab for sociale, kulturelle og miljømæssige iværksættere. KPH er

Læs mere

Kravprofil til brug ved ansættelse af leder til VitaPark Odder

Kravprofil til brug ved ansættelse af leder til VitaPark Odder Kravprofil til brug ved ansættelse af leder til VitaPark Odder Kolding, den 10. november 2014 KEN BAGGRUND Dette notat er udarbejdet i forbindelse med rekruttering og udvælgelse af kandidater til stillingen

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset VÆRDIGRUNDLAG FOR Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Værdigrundlag for Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Udarbejdet i samarbejde med NIRAS Konsulenterne

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige kræfter

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 - Udkast - Foto: Thomas Petri København er tre gange kåret af et internationalt magasin som verdens bedste by at bo og leve i. Det er der mange gode grunde til. Blandt

Læs mere

ZebraByer i Roskilde Kommune

ZebraByer i Roskilde Kommune ZebraByer i Roskilde Kommune Indledning Følgende beskriver et pilotprojekt, som tester visionen om ZebraByer i Roskilde Kommune. Pilotprojektet er udarbejdet som løsning på Byrådets innovationsspørgsmål

Læs mere

Lærings- og Trivselspolitik 2021

Lærings- og Trivselspolitik 2021 Lærings- og Trivselspolitik 2021 Indhold Indledning... 3 Læring... 5 Trivsel... 7 Samspil.... 9 Rammer for læring, trivsel og samspil... 11 2 Lærings- og trivselspolitik 2021 Indledning Vi ser læring og

Læs mere

Baggrundsinformation og vejledning

Baggrundsinformation og vejledning Baggrundsinformation og vejledning KOM STÆRKT FRA START Kompetencer og startkapital til sociale iværksættere FÅ HJÆLP TIL BEDRE RESULTATER Forretningsudvikling for socialøkonomiske virksomheder Ansøgningsprocessen

Læs mere

Juni 2012. Mental Frikommune idéerne begynder at tage form. Hvis vi skulle begynde forfra

Juni 2012. Mental Frikommune idéerne begynder at tage form. Hvis vi skulle begynde forfra Juni 2012 Mental Frikommune idéerne begynder at tage form Arbejdet med at realisere strategien Mental Frikommune er i fuld gang. På nogle af de overordnede innovations-temaer nærmer vi os det punkt, hvor

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA Hvorfor afholder vi Danish Entrepreneurship Award - DNA Med Danish Entrepreneurship Award vil vi skabe inspiration og motivation til

Læs mere

Dansk Talentakademi: Vision for Campus

Dansk Talentakademi: Vision for Campus Dansk Talentakademi: Vision for Campus vedtaget af bestyrelsen September 2014 Indledning Dansk Talentakademi tilbyder undervisning til ca. 150 elever fordelt på fem linjer: Musik Kunst og Design Dans Musical

Læs mere

En national vision for folkeoplysningen i Danmark. Af kulturminister Marianne Jelved

En national vision for folkeoplysningen i Danmark. Af kulturminister Marianne Jelved En national vision for folkeoplysningen i Danmark Af kulturminister Marianne Jelved En national vision for folkeoplysningen i Danmark Udgivet november 2014 Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Indledning I Horsens Kommune er der en lang tradition for at løfte i flok på social- og sundhedsområdet. Mange borgere i Horsens Kommune bruger en del

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS START- OG UDVIKLINGSPULJE

ANSØGNINGSSKEMA TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS START- OG UDVIKLINGSPULJE Kultur og Idræt Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf. 46 31 30 00 BKU@roskilde.dk www.roskilde.dk ANSØGNINGSSKEMA TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS START- OG UDVIKLINGSPULJE Inden du begynder at udfylde

Læs mere

NOTAT. Output fra Workshop om Medborgerskab og Frivillighed den 18. november 2014

NOTAT. Output fra Workshop om Medborgerskab og Frivillighed den 18. november 2014 Output fra Workshop om Medborgerskab og Frivillighed den 18. november 2014 Nedenstående er de gode forslag og ideer mm., som udsprang af workshoppen den 18. november 2014. Der er forsøgt at danne et overblik

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

BERNERS KERNEVÆRDIER

BERNERS KERNEVÆRDIER BERNERS KERNEVÆRDIER BERNERS VÆRDIGRUNDLAG...... er vores grundlag for alle beslutninger og handlinger, som træffes og udføres i vores virksomhed. Det tjener til orientering for medarbejderne. Vores værdigrundlag

Læs mere

Hvad er en socialøkonomisk virksomhed?

Hvad er en socialøkonomisk virksomhed? Hvad er en socialøkonomisk virksomhed? Hvad er en socialøkonomisk virksomhed? Skal socialøkonomiske virksomheder defineres ud fra hvad de producerer? Skal socialøkonomiske virksomheder defineres ud fra

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

TEAMBUILDING: Gør en forskel og styrk dit team

TEAMBUILDING: Gør en forskel og styrk dit team TEAMBUILDING: Gør en forskel og styrk dit team Forestil dig en dag med dine kollegaer, hvor I for alvor får kontakt til den by I bor i og gør en forskel. Nu er det slut med at sidde I kantinen og blot

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

Den socialøkonomisk virksomhed og partnerskaber i en socialøkonomisk kontekst

Den socialøkonomisk virksomhed og partnerskaber i en socialøkonomisk kontekst Den socialøkonomisk virksomhed og partnerskaber i en socialøkonomisk kontekst Onsdag d. 14. april 2010, chefkonsulent Trine Schaldemose, Center for Socialøkonomi Tema På programmet Hvem er Center for Socialøkonomi

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik Skolepolitik Silkeborg Kommunes skolepolitik 1 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Sammen om Sundhed 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Sager der Samler v/paul Natorp, formand E-mail: paul@sagerdersamler.dk

Læs mere

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1 Introduktion til byen Vinge Levende by. Nærværende natur. 1 2 Vinge Levende by. Nærværende natur. 3 4 Vinge Introduktion til byen Vinge Udgivelsen er baseret på helhedsplanen for Vinge udviklet af et tværfagligt

Læs mere

Tilmelding foregår via www.startup.ffe-ye.dk og alle teams får ved tilmelding tildelt en TEAMPROFIL.

Tilmelding foregår via www.startup.ffe-ye.dk og alle teams får ved tilmelding tildelt en TEAMPROFIL. Start Up Programme Start Up Programme Start Up Programme er et entreprenørskabsforløb med konkurrencer, mødet med omverdenen og inspiration til undervisning i entreprenørskab. I forløbet arbejdes der med

Læs mere

Sociale virksomheder skal være konkurrencedygtige

Sociale virksomheder skal være konkurrencedygtige Den Sociale Kapitalfond vokser og øger start-up indsats: Sociale virksomheder skal være konkurrencedygtige TrygFonden og VELUX FONDEN går nu sammen i en fælles satsning om at modne vækstlaget af sociale

Læs mere

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Den fælles politik

Læs mere

Den pædagogiske læreplan

Den pædagogiske læreplan Gentofte Kommune Den pædagogiske læreplan Den 1. august 2013 1 Indledning Gentofte Kommune vil have det bedste børneliv for de 0 til 6-årige. Vi vil være førende med et børneområde på forkant med den globale

Læs mere

Dynamisk civilsamfund og styrket social kapital

Dynamisk civilsamfund og styrket social kapital Dynamisk civilsamfund og styrket social kapital Tag ansvar Programmet er vedtaget af Radikale Venstres hovedbestyrelse 4. oktober 2014 Program for dynamisk civilsamfund og styrket social kapital Civilsamfundet

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

HITTE PÅ - en innovations- og læringskampagne i to faser målrettet landets 1. klasser

HITTE PÅ - en innovations- og læringskampagne i to faser målrettet landets 1. klasser 1 Bilag 1 - Projektbeskrivelse: HITTE PÅ - en innovations- og læringskampagne i to faser målrettet landets 1. klasser Kreativitet og innovation er på trods af mange gode intentioner og flotte ord en mangelvare

Læs mere

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Varig og bæredygtig vækst i gartneriklyngen. Det er formålet med Den Grønne Vækstklynge. Projekt igangsat af Udvikling Odense og Dansk Gartneri, og bakkes op af en

Læs mere

FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK?

FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK? CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK? FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE Tirsdag den 12. november 2013 kl. 9.30-16.15 Sted: Docken Færgehavnsvej 35, 2100 Kbh Ø 2013 CIVILSAMFUNDET

Læs mere

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse kommunerne, civilsamfundet og den ny socialøkonomi Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse Konference på RUC den 29. november 2012 Aarhus Kommune, Center for Socialt Entreprenørskab

Læs mere

Det aktive byrum Status 2014

Det aktive byrum Status 2014 Det aktive byrum Status 2014 KMØ Det aktive byrum er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

NOTAT: Forslag til Socialøkonomisk Strategi - Bilag 1. 1. Sammenfatning

NOTAT: Forslag til Socialøkonomisk Strategi - Bilag 1. 1. Sammenfatning Beskæftigelse, Social og Økonomi Administration og udvikling Sagsnr. 251463 Brevid. 1877149 Ref. AHA Dir. tlf. 46 31 78 50 anneh@roskilde.dk NOTAT: Forslag til Socialøkonomisk Strategi - Bilag 1 25. marts

Læs mere

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk I Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere Dogmeudfordring Styring Medborgerskabelse Viden der virker Ledelse og engagement Mål og resultater Tillid og ansvar Innovation

Læs mere

DET BEDSTE LAND FOR VERDEN

DET BEDSTE LAND FOR VERDEN DANMARK 1 DET BEDSTE LAND FOR VERDEN Alternativets ambition er at udvikle det danske samfund, så Danmark ikke bare er det bedste land i verden, men det bedste land for verden. ET BÆREDYGTIGT SAMFUND Alternativet

Læs mere

Byens Rum. The Meaningful City of Tomorrow

Byens Rum. The Meaningful City of Tomorrow Byens Rum The Meaningful City of Tomorrow The vision of the future is always changing, dependent of the technology and knowledge on all fields: If you design the best building you know to design, that's

Læs mere

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling EPI-center Danmark er et dynamisk og udviklende branchekontorfællesskab for iværksætter- og mikrovirksomheder, der arbejder inden for online salg og markedsføring. Vores kontorfællesskab strækker sig over

Læs mere

[DESIGNSTRATEGI FOR 0-18 ÅRS OMRÅDET]

[DESIGNSTRATEGI FOR 0-18 ÅRS OMRÅDET] 2013 Kolding Kommune Børne- og Uddannelsesforvaltningen [DESIGNSTRATEGI FOR 0-18 ÅRS OMRÅDET] Visionen, Vi designer livet, integreres i alle politikker, indsatser og praksisser i Kolding Kommune. Den har

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens ældre borgere har mulighed for at leve et godt, aktivt og

Læs mere

BIRKERØD GYMNASIUM, HF, IB & KOSTSKOLE

BIRKERØD GYMNASIUM, HF, IB & KOSTSKOLE Strategiplan BG på vej mod 2020 og BG s første 150 år Mission På BG uddanner vi unge uddannelsesegnede, så de opnår størst mulig studiemæssig kompetence og personlig og almen dannelse. Det gør vi ved at

Læs mere

Center for Socialt Ansvar - mere social værdi for færre midler

Center for Socialt Ansvar - mere social værdi for færre midler Center for Socialt Ansvar - mere social værdi for færre midler Samfundet har brug for nye effektive måder at løse sociale opgaver på, når vores velfærdssamfund skal bevares og udvikles. Her spiller Center

Læs mere

LÆRING DER SÆTTER SPOR

LÆRING DER SÆTTER SPOR LÆRING DER SÆTTER SPOR Faglighed Relationer Bevægelse Kreativitet - Initiativ Min drømmeskole - tegnet af Viktor, 3.A. VISION FOR SKOLEN PÅ NYELANDSVEJ LÆRING DER SÆTTER SPOR Vi er stolte af den kvalitet

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK MOD PÅ LIVET ENERGI TIL HANDLING - DET ER NOGET SÆRLIGT AT VÆRE BORGER I FREDERICIA VISION VÆRDIER INDSATSER

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK MOD PÅ LIVET ENERGI TIL HANDLING - DET ER NOGET SÆRLIGT AT VÆRE BORGER I FREDERICIA VISION VÆRDIER INDSATSER KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2012 15 MOD PÅ LIVET ENERGI TIL HANDLING - DET ER NOGET SÆRLIGT AT VÆRE BORGER I FREDERICIA VISION VÆRDIER INDSATSER Oplag: 500 Udgiver: Fredericia Kommune, 2012 Grafisk

Læs mere

Det Nordfynske Ledelsesgrundlag

Det Nordfynske Ledelsesgrundlag Det Nordfynske Ledelsesgrundlag Ledelsesgrundlag for Nordfyns Kommune Derfor et ledelsesgrundlag Nordfyns Kommune er en politisk ledet organisation i udvikling. Internt i form af nye innovative arbejdsformer,

Læs mere

Jeg vil gerne kunne se tilbage om 10 år og sige, at vi var med til at sætte en ny dagsorden for kulturlivet i Aarhus

Jeg vil gerne kunne se tilbage om 10 år og sige, at vi var med til at sætte en ny dagsorden for kulturlivet i Aarhus Interview Jeg vil gerne kunne se tilbage om 10 år og sige, at vi var med til at sætte en ny dagsorden for kulturlivet i Aarhus Mød KulturERhvervs medlem, Kim Bisgaard i et interview om hjertebarnet, Godsbanen

Læs mere

ACCELERATIONSFORLØB FOR IVÆRKSÆTTERE PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE I ROSKILDE. - Projektforslag til regional udviklingspulje

ACCELERATIONSFORLØB FOR IVÆRKSÆTTERE PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE I ROSKILDE. - Projektforslag til regional udviklingspulje ACCELERATIONSFORLØB FOR IVÆRKSÆTTERE PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE I ROSKILDE - Projektforslag til regional udviklingspulje INDHOLD BAGGRUND... 2 FORMÅL... 2 PLATFORM... 2 INDHOLD... 4 TIDSPLAN... 5 BUDGET

Læs mere

Anbefalinger og strategi for

Anbefalinger og strategi for Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 105 Offentligt Dansk Mode Anbefalinger til en fremtidig erhvervsstrategi Eva Kruse, Direktør for Danish Fashion Institute Anbefalinger og

Læs mere

Socialøkonomi I udviklingen af udsatte boligområder

Socialøkonomi I udviklingen af udsatte boligområder Socialøkonomi I udviklingen af udsatte boligområder Thomas Bisballe Projektkonsulent, Københavns Erhvervshus Strategiudvikling Københavns Kommune Iværksætterrådgivning Fremskudt iværksætteri og erhversudvikling

Læs mere

Fokus 2014 + Fælles forståelse af det som skal være i fokus. Fokus 2014+ skal være genkendelig i hverdagen. Det politiske afsæt

Fokus 2014 + Fælles forståelse af det som skal være i fokus. Fokus 2014+ skal være genkendelig i hverdagen. Det politiske afsæt Fokus 2014 + Fælles forståelse af det som skal være i fokus Fokus 2014+ er årsaftalen mellem Kommunalbestyrelsen og Koncerndirektionen. Fokus 2014 + beskriver, hvad den kommunale organisation skal kunne

Læs mere

FREMTIDENS TILSKUDSADMINISTRATION INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014

FREMTIDENS TILSKUDSADMINISTRATION INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 FREMTIDENS TILSKUDSADMINISTRATION INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 den 18. september på Admiral Hotel, København KLIK HER OG TILMELD DIG ONLINE TOPLEDERDEBAT Succesen fra de sidste år fortsætter.

Læs mere

Beredskabsstyrelsens Personalepolitik

Beredskabsstyrelsens Personalepolitik Beredskabsstyrelsens Personalepolitik Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon 45 90 60 00 Email: brs@brs.dk www.brs.dk 2 Beredskabsstyrelsens Personalepolitik 3 Forord Velkommen

Læs mere

KL. 09.10-10.10 Hvad er socialøkonomi og en socialøkonomisk virksomhed. KL. 10.25-10.55 Hvad er en socialøkonomisk iværksætter

KL. 09.10-10.10 Hvad er socialøkonomi og en socialøkonomisk virksomhed. KL. 10.25-10.55 Hvad er en socialøkonomisk iværksætter Program: KL. 09.10-10.10 Hvad er socialøkonomi og en socialøkonomisk virksomhed Præsentation af den Sociale Kapital Fond KL. 10.25-10.55 Hvad er en socialøkonomisk iværksætter Hvilke særlige vejledningsbehov

Læs mere

ENGAGE, EXPLORE, DEVELOP: SKAB NYE MULIGHEDER GENNEM INDDRAGELSE

ENGAGE, EXPLORE, DEVELOP: SKAB NYE MULIGHEDER GENNEM INDDRAGELSE Et workshopforløb i tre dele med Teori og Praksis som case 12. februar, 5. marts og 19. marts, Keywords: brugerinddragelse, co-creation, proces, værdiskabelse og projektdesign. klokken 16.00-19.00 ENGAGE,

Læs mere

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION KORT VERSION erhvervsstrategi 2015-2022 Den nye erhvervsstrategi 2022 er klar på businesskolding.dk/strategi2022 Vi er stærkere sammen, så lad os komme i gang. Du kan begynde ved at læse med her forord

Læs mere

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst SDU i Kolding har fokus på entreprenørskab, ledelse og udvikling af små og mellemstore virksomheder og vi er klar til at samarbejde

Læs mere

PROJEKT LYSLYD. Spørgeskema. Projekt LysLyd støttes af: Et projekt ledet af Københavns Internationale Teater

PROJEKT LYSLYD. Spørgeskema. Projekt LysLyd støttes af: Et projekt ledet af Københavns Internationale Teater PROJEKT LYSLYD Spørgeskema Projekt LysLyd støttes af: Et projekt ledet af Københavns Internationale Teater Der gennemføres en kortlægning af omfanget af virksomheder, arbejdspladser, omsætning samt forskning

Læs mere

E R H V E R V S K L U B

E R H V E R V S K L U B E R H V E R V S K L U B FEM GODE GRUNDE TIL AT VÆRE MED Vi forbinder dygtige mennesker med hinanden Kunst skaber glæde og giver energi Kulturoplevelser skaber vækst og arbejdspladser Brandts udvikler jeres

Læs mere

Mind Your Own Business Prisen

Mind Your Own Business Prisen Icebreakers Denne pris går til en virksomhed, som dommerkomiteen særligt ønsker at rose for dens måde at organisere sig på og for virksomhedens fokus på medarbejderudvikling. Virksomheden har etableret

Læs mere

Partnerskab for Fremtiden - entreprenørskab i undervisningen

Partnerskab for Fremtiden - entreprenørskab i undervisningen Partnerskab for Fremtiden - entreprenørskab i undervisningen Et unikt samarbejde mellem erhvervslivet, folkeskolen og Herning Kommune. Historik 1 årigt pilotprojekt december 2008 december 2009 Erhvervsforeningerne

Læs mere

Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement?

Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement? Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement? Styregruppeformand Børge Obel DEFF 01-10-2013 DeIC konference 2013 1 Indhold Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek (DEFF)

Læs mere

Direktørgruppen, Juli 2011. Ny virkelighed - ny velfærd

Direktørgruppen, Juli 2011. Ny virkelighed - ny velfærd Direktørgruppen, Juli 2011 Ny virkelighed - ny velfærd 1 Ny virkelighed ny velfærd Både kravene til og vilkårene for kommunen har ændret sig markant de senere år, og det er helt andre og mere alvorlige

Læs mere

innovationsfonden.dk

innovationsfonden.dk VÆR NYSGERRIG innovationsfonden.dk DANMARKS UDFORDRINGER Innovationsfonden investerer i iværksættere, forskere og virksomheder, der har viden og idéer til at løse samfundsudfordringer og skabe vækst og

Læs mere

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis.

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis. - Et professionelt lærings- og udviklingsrum af folkeskolen Paper - Reforma 14 Baggrund: Folkeskolereformen er en blandt mange reformer, der åbner op for, at der arbejdes med nye løsninger og vidensudvikling

Læs mere

OFFSHORE PÅ VINGERNE

OFFSHORE PÅ VINGERNE OFFSHORE PÅ VINGERNE Nyt projekt skal styrke og synliggøre dansk know how inden for havvindmølleteknologi Få adgang til markedet Opkvalificering af din virksomhed Få hjælp til at komme i gang Nyt, spændende

Læs mere

De pædagogiske læreplaner og praksis

De pædagogiske læreplaner og praksis De pædagogiske læreplaner og praksis Medarbejderne har på en personaledag lavet fælles mål for læreplanerne, og på den måde har dagtilbuddet et fælles afsæt, alle medarbejderne arbejder ud fra. Der er

Læs mere

Køge Kyst et eksempel på strategisk byledelse. Jes Møller projektdirektør, Køge Kyst

Køge Kyst et eksempel på strategisk byledelse. Jes Møller projektdirektør, Køge Kyst Køge Kyst et eksempel på strategisk byledelse Jes Møller projektdirektør, Køge Kyst 1.500 boliger 22.000 m 2 detailhandel 4.000 kontorarbejdspladser 21.000m 2 kultur+offentlig service 310.000 etagemeter

Læs mere

FREMTIDENS ESDH INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014

FREMTIDENS ESDH INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 FREMTIDENS ESDH INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 den 18. september på Admiral Hotel, København KLIK HER OG TILMELD DIG ONLINE TOPLEDERDEBAT Succesen fra de sidste år fortsætter. Hør Koncernchef og

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

Sociale Opfindelser. Social+ Hvad kan vi så lære

Sociale Opfindelser. Social+ Hvad kan vi så lære Hvad kan vi så lære af den historie? Vi startede denne bog med at spørge, hvorfor der findes så lidt tilrettelagt social innovation og realiserede sociale opfindelser og hvorfor så få sociale innovationer

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

Hvis I er interesseret, skynd jer at melde jer til på frivilligcenter@roskilde.dk, senest fredag den 6. januar 2012.

Hvis I er interesseret, skynd jer at melde jer til på frivilligcenter@roskilde.dk, senest fredag den 6. januar 2012. MEDLEMSNYT: 09 2011 DATO: 22. 12. 2011 Få ledige pladser i Fredagsbazaaren Kom med Der er nogle få ledige pladser tilbage på Fredagsbazaar, sundheds- og foreningstræf i Æblehaven fredag den 20. januar

Læs mere

Netværk for Ny Kommunal Ledelse

Netværk for Ny Kommunal Ledelse Netværk for Ny Kommunal Ledelse - et ganske særligt udviklingsforløb Et særligt udviklingsforløb for yngre ledere på vej mod kommunal topledelse. Deltagerne udpeges af nærmeste direktør gennemfører Lundgaard

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FREM MOD 2020

UDVIKLINGSPLAN FREM MOD 2020 UDVIKLINGSPLAN FREM MOD 2020 Det skal gøre indtryk at være og gå til spejder, og spejdere skal gøre indtryk, hvor end de går og kommer. S pejderoplevelser skal være udtryk for det, der er fedt, sjovt,

Læs mere

Mål og Midler Uddannelse, handel og innovation

Mål og Midler Uddannelse, handel og innovation Fokusområder i 2014 Udvalget er med konstitueringsaftalen for perioden 2014-2017 et nyt udvalg, og indsatsen i en større del af 2014 bærer præg af, at udvalget tilegner sig det nødvendige vidensfundament

Læs mere

OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark. v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark. v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Offentlig-privat samarbejde Offentlig-privat samarbejde er en grundsten for Syddansk Vækstforums erhvervsfremmetiltag

Læs mere

Civilsamfundet - Metoder til samarbejder og brugerinvolvering

Civilsamfundet - Metoder til samarbejder og brugerinvolvering Civilsamfundet - Metoder til samarbejder og brugerinvolvering Fagligt udviklingsforløb 2. møde den 18. april 2013 Program for dagen 08.45-09.00 Kaffe og morgenbrød 09.00-10.00 Opsamling fra sidst 10.00-10-15

Læs mere

2. ÅRSMØDE FOR CHEFER OG LEDERE I DET KOMMUNALE SOCIAL OG SUNDHEDSOMRÅDE. Hotel Kronprinds Frederik i Fredericia Den 28. og 29.

2. ÅRSMØDE FOR CHEFER OG LEDERE I DET KOMMUNALE SOCIAL OG SUNDHEDSOMRÅDE. Hotel Kronprinds Frederik i Fredericia Den 28. og 29. 2. ÅRSMØDE FOR CHEFER OG LEDERE I DET KOMMUNALE SOCIAL OG SUNDHEDSOMRÅDE Hotel Kronprinds Frederik i Fredericia Den 28. og 29. april 2014 Ledelse og udvikling af velfærdsstatens sociale platform Ingen

Læs mere

Øksnehallen, 14-15/9. Udstillerinvitation FYR OP UNDER DIN FORRETNING og udvid dit netværk!

Øksnehallen, 14-15/9. Udstillerinvitation FYR OP UNDER DIN FORRETNING og udvid dit netværk! Øksnehallen, 14-15/9 Udstillerinvitation FYR OP UNDER DIN FORRETNING og udvid dit netværk! IVÆRK&VÆKST2012 Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab resultater for både din egen

Læs mere

Strategi for samarbejdet mellem Sociale Forhold og Beskæftigelse og civilsamfundet VÆR MED. bliv frivillig i Sociale Forhold og Beskæftigelse

Strategi for samarbejdet mellem Sociale Forhold og Beskæftigelse og civilsamfundet VÆR MED. bliv frivillig i Sociale Forhold og Beskæftigelse Strategi for samarbejdet mellem Sociale Forhold og Beskæftigelse og civilsamfundet VÆR MED bliv frivillig i Sociale Forhold og Beskæftigelse strategi Aktivt medborgerskab er en grundpille i et velfungerende

Læs mere

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013 Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune Onsdag den 2. oktober 2013 Program 17.00-17.15 Vision for vækst og erhverv i Lejre her er strategien hvor skal vi hen v. borgmester Mette Touborg

Læs mere

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse Nye tider Nye haller Invitation til deltagelse Invitation til deltagelse i Nye tider Nye haller... side 3 Nye tider stiller nye krav til nye idrætshaller... side 3 Hvordan gør vi?... side 4 Den overordnede

Læs mere

LEDERPROFIL. God personaleleder. Fagligt kompetent. Resultater. Helheds- og fremtidsorienteret

LEDERPROFIL. God personaleleder. Fagligt kompetent. Resultater. Helheds- og fremtidsorienteret LEDERPROFIL God personaleleder Fagligt kompetent Resultater Helheds- og fremtidsorienteret God ledelse er af afgørende betydning for, at en moderne organisation skaber resultater og er innovativ. Denne

Læs mere

Lokalsamfund og deltagelse. Hvad gør en forskel og hvordan kan I gøre en forskel?

Lokalsamfund og deltagelse. Hvad gør en forskel og hvordan kan I gøre en forskel? Lokalsamfund og deltagelse Hvad gør en forskel og hvordan kan I gøre en forskel? Disposition Baggrund hvorfor er det vigtigt med fokus på lokalsamfund og deltagelse Hvad er det spørgsmålet så til forskning

Læs mere

Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020

Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020 3. maj 2013.JRSK/brdi Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020 Den samfundsøkonomiske udfordring De demografiske ændringer i befolkningen og den økonomiske krise presser finansieringen

Læs mere

Strategi 2015 SMART CITY FREDERIKSBERG

Strategi 2015 SMART CITY FREDERIKSBERG Strategi 2015 SMART CITY FREDERIKSBERG Hvad er Smart City Frederiksberg? En smart city er fremtidens by hvor beslutningstagerne har redskaberne og data til at træffe bedre beslutninger, forudse problemer

Læs mere

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål:

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: 10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: Hvordan skaber vi et endnu bedre ungeliv i Egedal? Inddragelse af unge Strategimålet Ung i Egedal har fokus på de 13-25 årige i 2014-2017. Som

Læs mere

Innovativ faglighed. en introduktion til Otto Scharmers Teori U. Af Michael Breum Jakobsen, chefkonsulent

Innovativ faglighed. en introduktion til Otto Scharmers Teori U. Af Michael Breum Jakobsen, chefkonsulent Innovativ faglighed en introduktion til Otto Scharmers Teori U Af Michael Breum Jakobsen, chefkonsulent Hvad er den særlige pædagogiske faglighed man som lærer skal besidde, hvis man vil være en innovativ

Læs mere

Disposition. De fysiske planer Planens tilblivelse Udfordringer Spørgsmål

Disposition. De fysiske planer Planens tilblivelse Udfordringer Spørgsmål Disposition De fysiske planer Planens tilblivelse Udfordringer Spørgsmål Fra udsat boligområde til attraktiv bydel hvordan? Historien lys og luft. Livet bag voldene 2400 almene boliger og 32 blokke Opført

Læs mere

VANDPLUS SKYBRUD MED MERVÆRDI. Anne-Mette Gjeraa, projektchef, Realdania

VANDPLUS SKYBRUD MED MERVÆRDI. Anne-Mette Gjeraa, projektchef, Realdania VANDPLUS SKYBRUD MED MERVÆRDI Hvordan får vi mere ud af klimatilpasningen, og hvordan gør vi det på nye og innovative måder? Anne-Mette Gjeraa, projektchef, Realdania Hvad er VANDPLUS? VANDPLUS-partnerskabet

Læs mere

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Vision for fremtidens dagtilbud 2020 i Ballerup 18. september, 2014 v7 Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens tre overordnede mål Alle børn trives og udvikler sig

Læs mere