VELKOMMEN TIL BRØNDBYERNES IF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VELKOMMEN TIL BRØNDBYERNES IF"

Transkript

1 VELKOMMEN TIL BRØNDBYERNES IF INFORMATION TIL TRÆNERE & LEDERE

2 Klubbens målsætning At være en fremtidsorienteret forening tilpasset tidens krav og med respekt for ånd og holdninger, med fokus på både kvalitet og plads til alle. Vi vil være landets førende indenfor talentudvikling. En klub hvor traditioner anerkendes og elite og bredde går hånd i hånd, men med en samtidig tilkendegivelse og accept af nytænkning og udvikling og med mod, vilje og sammenhold vise vejen frem. Brøndby IF vil præge toppen af dansk ungdomsfodbold med flot fodbold og flotte resultater. Den røde tråd med teknisk underholdende, seværdig og flot fodbold, føres fra A-truppen helt ned i de yngste årgange. Vi ønsker til stadighed at gøre god talentudvikling endnu bedre og opprioriterer den individuelle tekniske træning, fra pode til Superliga Vi ønsker at udvikle de bedste spillere, da vi vil være de bedste og have de bedste rammer. Vi tilstræber stadigt at optimere træningsmiljøet og den daglige træning for de bedste hold i hver årgang. Vi tilstræber hele tiden at implementere og videreudvikle "Bedre Børnefodbold" med fokus på tryghed, glæde og færdighedsudvikling. Vi er super ambitiøse på børnefodboldens vegne, og tilstræber ens muligheder for alle og arbejder ud fra at glæden er den største motivationsfaktor. Vi ønsker ikke at vinde for en hver pris! Vi vinder gerne, men på de rigtige præmisser og med bolden på vores fødder. Vores drøm er at være med til at udvikle de spillere vi alle i fremtiden ønsker at se i Superligaen / 3F ligaen og på de danske landshold, og som skal kunne beherske den spilstyrende og offensive spillestil, Brøndby IF har valgt at forfølge. Det er vores mål, som et minimum at udvikle 2 spillere pr. årgang til vores A-trupper! Klubben og Klubhuset Administration Forretningsføreren leder den daglige drift af klubhuset, herunder også Administrationen. Du kan komme i kontakt med administrationen på telefon eller pr. Kontorets åbningstider: Mandag og torsdag: Tirsdag og onsdag: Fredag: For at lette trykket på aften åbningstiderne er du meget velkommen til at kikke forbi kontoret i dagtimerne med afregninger og kontingent betalinger.

3 Bestyrelsen Bestyrelsen består af følgende: Formand Næsteformand Sekretær Kasserer Herreseniorformand Herreungdomsformand Miniungdomsformand Kvindefodboldsformand Pigeungdomsformand Aktivitetsudvalgsformand Der henvises til klubbens hjemmeside for en opdateret oversigt over medlemmerne af bestyrelsen. Du finder ligeledes kontaktoplysninger på afdelingsledere og sportslige ansvarlige på hjemmesiden. Hjemmesiden Klubbens hjemmeside findes på Vi anbefaler at du holder dig opdateret via nyhederne på hjemmesiden. Samt leverer indlæg til afdelingens webmaster vedrørende det hold du er med omkring. Få nærmere oplysning af din afdelingsleder. Internet Du kan blive oprettet som bruger på klubbens IT systemer og få en Brøndby mailadresse, så du kan bruge klubbens computere til bl.a. at komme på internettet. Henvendelse herom til klubbens administration.. Der er ligeledes mulighed for at anvende det trådløse netværk i klubhuset. For at få adgang til netværket kan du få udleveret en kode i cafeteriet. Telefonliste På Brøndbyernes IF s intranet findes en telefonliste med oversigt over trænere og ledere, som opdateres løbende. Du skal bruge et brugernavn og adgangskode for at få adgang til intranettet. For at få adgang til Intranettet skal du henvende dig til din afdelingsleder. Sponsorater Hvis du kender en, der vil sponsorere træningsdragter eller andet træningsudstyr til et ungdomshold, skal du henvende dig til klubbens forretningsfører.

4 Cafeteriet I klubhusets cafeteria, vil du kunne købe mad og drikkevarer til rimelige priser. Forpagteren vil være behjælpelig med gode tilbud, når der skal afholdes arrangementer af større eller mindre karakter for hold og afdelinger Reservering af kursuslokale / taktikrum Reservering af kursuslokalet / taktikrummet sker ved at indskrive sig i kalenderen på banekontoret i klubhusets kælder. Kapellet som ligger i tilknytning til cafeteriet kan bookes hos cafeteriets personale. Aktivitets rummet ( Den Rødes Rum ), kan også bookes. Se nærmere på hjemmesiden. Whiteboard Udstyr til whiteboard kan lånes på banekontoret. Træner/ leder kontoret: Computere på træner/lederkontoret, i kælderen er til fri afbenyttelse. Der er ligeledes telefoner, som primært kan benyttes til ind telefonering af resultater, samt øvrige fodbold relaterede opkald. Kontingent Senior- og ungdomsmedlemmer betaler kontingent 2 gange årligt (forud 1. februar og 1. august). Passive medlemmer og trænere/ledere betaler 1 gang årligt (forud 1. februar.) Ungdomsmedlemmer og frivillige trænere/ledere får et medlemskort som kan benyttes som adgangskort til Brøndby IFs 1. holds kampe på Brøndby Stadion efter nærmere regler. Trænings tider: De enkelte afdelingers ledelse udarbejder i samarbejde med de baneansvarlige hver halvsæson en træningsplan, der forsøger at tilgodese alle ønsker vedrørende trænings tider, baner og omklædningsrum. Så vidt muligt får holdet tildelt bane og omklædningsrum, som anført på træningsplan (se skærmene på omklædningsgangen eller klubbens hjemmeside). Hvis der er kampe på træningsaftener, betyder det evt. at du bliver flyttet eller måske i værste fald får din træning aflyst. Følg de anvisninger banekontorets personale udstikker.

5 Tøj & materialer: Alle trænere og holdledere får udleveret en tøjpakke bestående af: 2 T-shirts, 1 par shorts, 2 par strømper, 1 træningsdragt, 1 vinter jakke, 1 regn jakke, samt en træner/ledermappe! Som ny træner/holdleder i Brøndby IF får du udleveret tøj pakken i forbindelse med, at du tiltræder din træner/holdleder opgave i klubben. Man er selvfølgelig iklædt det udleverede tøj når man repræsenterer klubben! Udlevering sker fra klubbens materiale rum. Du får udleveret tøj pakken, når din afdelingsleder eller sportslig ansvarlige har underskrevet en rekvisition, som du afleverer til Materiale forvalteren. Husk at tøjet kun er til låns! Såfremt man stopper som frivillig i klubben skal tøjet afleveres tilbage. I modsat fald vil man blive beskattet af tøjets værdi. Kamptøj: Udlevering af kamptøj til dit hold foregår ligeledes fra klubbens materiale rum, mod aflevering af underskrevet rekvisition, som beskrevet oven for. Får du i løbet af sæsonen brug for en ny spilletrøje, shorts mm - sker udleveringen ligeledes fra materialerummet mod aflevering af en underskrevet rekvisition Får du brug for at låne et udebane sæt, skal du henvende dig i materialerummet i god tid før dagen for kampens afvikling! Husk, at returnere lånt tøj hurtigst muligt til materialerummet efter kampen! Tjek på DBU- Sjællands hjemmeside hvilken farve modstanderen spiller i. Øvrige materialer: Alle hold får udleveret et passende antal bolde samt toppe og træningsveste. Som træner/holdleder er du ansvarlig for, at de udleverede materialer ikke bliver væk eller ikke efterlades på træningsbanen og lign. Hvis du i løbet af sæsonen får brug for at supplere de udleverede materialer, kan du henvende dig i materialerummet og få udleveret noget nyt mod aflevering af en underskrevet rekvisitionsseddel. Åbningstider i materialerummet: Torsdag: kl HUSK! Det er kun i dette tidsrum, at der kan udleveres tøj og materialer. Er det helt umuligt at komme torsdag vil det være muligt at kontakte Materialeforvalteren på alle andre hverdage mellem kl og kl telefonisk/sms på og lave aftale. Følg også med på klubbens hjemmeside hvor ændrede åbningstider annonceres.

6 Vask af kamp tøj. Du har mulighed for at få vasket tøjet efter kamp, i klubhusets vaskeri. Nøglebrikken til vaskeriet får du udleveret på banekontoret. Tasken med tøj sættes på bordet til venstre for indgangen. Sørg for at have mærket den, så vaskemanden kan se hvilket hold den tilhører! Tøjet vil som udgangspunkt være færdig vasket førstkommende hverdag efter det er afleveret. Sørg venligst for at afhente tøjet snarest muligt herefter! Sørg altid for at tælle tøjet op før aflevering til vask. Trøjenummer Der er ikke noget krav til trøjenumre, men er trøjer påført numre, skal disse være forskellige. Værdisager Det er god skik at indsamle værdisager ved kamp og træning. Det er medlemmernes eget ansvar, hvis værdier efterlades i omklædningsrummet. Så det er bedre at forebygge end løbe risikoen. Forventninger til trænere/ledere og andre frivillige Vi forventer at alle trænere og ledere, samt andre frivillige i Brøndbyernes IF i handling og tale, tilstræber at bidrage til et positivt image af Brøndbyernes IF. Vi ønsker at folk forbinder klubben med positive følelser som fællesskab, stolthed og glæde. Vis respekt for andre. Du er rollemodel for en masse unge mennesker. Kritiser aldrig modstanderen eller dommeren. Vær positiv og værdsættende i din omgangstone med spillere og andre omkring holdet. Husk at rose, og vær med til at skabe et trygt og sjovt miljø! Vi forventer, at alle vore trænere/ledere er medlem af Brøndby IF og eventuelt også Forældre BIF. Øl, vin og spiritus Trænere/ledere drikker naturligvis ikke øl, vin eller spiritus, mens de har ansvaret for spillerne. De møder heller ikke op til kamp/træning lugtende af spiritus.

7 Rygning Ingen tobaksrygning i samvær med spillerne. Det gælder også i busser, biler m.m. når vi rejser med vore spillere. Trænere/ledere må ikke ryge under træning og kamp. Der er rygeforbud i klubhuset. Årbog De frivillige, trænere og ledere udgiver hvert år en årbog. Indlæg til denne årbog skrives af de enkelte trænere/holdledere. Indlæggende skal indleveres hvert halvår. Årsfester Brøndby IF afholder 2 årlige fester, (juni og december) hvor alle klubbens frivillige trænere/ledere, samt øvrige frivillige er inviteret. Du og din samlever inviteres. Årskrus Ved afdelingens afslutningsfest får trænere og holdledere mod bestilling, udleveret et årskrus, som tak for deres indsats til gavn for Brøndbyernes IF s ungdom m.m. Det er afdelingens ledelse der er ansvarlig for bestilling af årskrus. Træner/lederkort Som frivillig i Brøndbyernes IF får man adgang til alle Brøndby IF s hjemmekampe i superligaen. I forbindelse med indmeldelse i klubben udleveres et træner/leder kort som giver adgang til Brøndby Stadion. Kortet kan afhentes hos forretningsføreren. Husk at kortet er personligt. Omklædningsrum Træner eller holdleder opholder sig i omklædningsrummet under hele omklædningen (se i øvrigt pædofilireglementet). Første der ankommer åbner, og sidste der forlader omklædningsrum låser. Du kan låne nøglebrik hos stadioninspektøren. Det er forbudt at medbringe flasker i omklædningsrummene. Overtrædelse af disse forbud medfører udelukkelse.

8 Møder Hver afdeling afholder et afdelingsmøde ca. 1 gang pr. måned. Der afholdes et ungdomsledermøde pr. måned Samt et bestyrelsesmøde pr. måned Nye ungdomsmedlemmer Når vi modtager nye børn i fodboldklubben, modtager forældrene velkomstbrev/folder og vi orienterer om følgende: Trænings og mødetider hus regler Ingen støvler på i omklædningsgangen / klubhuset. Vi hilser med håndtryk til træner og ledere omkring holdet Indmeldelse samt oplysning om halvårligt kontingent Medlemskort = adgangskort til stadion når kontingent er betalt Spillercertifikat Forældre hjælp til fællesskabet: Boder, kontrol, mv. (det økonomiske fundament for amatørklubbens eksistens.) Spillerne låner tøj til kamp, men skal selv medbringe fodboldstøvler. benskinner, målmandshandsker, etc. Klubben sørger for vask af kamp tøj. Vis bane oversigt Vis opslagstavle / info skærme Vis cafeteria Vis Aktivitets rum/ mulighed for lektielæsning Vis hvor forretningsføreren sidder Vis hvor integrationsmedarbejderen sidder For holds spillere. Fortæl om de sportslige muligheder og udfordringer Vores holdning til forældre på sidelinjen (folderen forældre på sidelinjen kan man få udleveret på kontoret) Certifikat nye spillere Klubben sørger for at få bestilt nye spilleres spillercertifikater fra spillerens tidligere klub. For at kunne modtage et certifikat skal vi vide hvornår spilleren senest har spillet i en anden klub samt denne klubs navn. Sørg for, at nye spillere ved klubskifte afleverer indmeldelsesblanket med alle nødvendige oplysninger, herunder eventuel tidligere klub. Indmeldelsesblanketten afleveres derefter til klubbens administration, inden spilleren benyttes på dit hold. Hvis en spiller forlader Brøndby IF er det spillerens nye klub der skal rekvirere spillerens certifikat. Er du i tvivl kan du henvende dig til klubbens forretningsfører.

9 Baner: Kunststofbaner Der må kun anvendes faste gummiknopper eller kondisko på kunststofbanerne. Hvis der anvendes stålknopper vil dette medføre bortvisning fra kamp eller træning. Husk at informere dine spillere om denne regel. Husk først at skifte til fodboldstøvler på baneområdet, da vi på den måde mindsker jord og skidt på kunststofbanerne. Kunststofhallen (Kostalden) Spillere og trænere må kun benytte støvler med faste knopper eller gummisko i hallen. Der er mulighed for at skifte fodtøj i omklædningsrummet i hallen. Hvis der anvendes stålknopper vil dette medføre bortvisning fra kamp eller træning. Husk at informere dine spillere om denne regel. Husk først at skifte til fodboldstøvler i hallens omklædningsrum, da vi på den måde mindsker jord og skidt på kunststofbanen. Græsbanerne Du må ikke gå over banerne. Det sætter faste spor og ødelægger banerne. Benyt kun den bane du tildeles. Undgå så vidt muligt at træne i målfelterne. Husk at rydde op efter træning og sætte målene på plads! Booking af baner til kamp og stævner Hvis du har behov for en bane til f.eks. træningskampe, stævner eller kampe, skal du henvende dig til din afdelingsledelse. Afdelingsledelsen vil forsøge at booke en bane via banekontoret på det ønskede tidspunkt. HUSK at henvende dig i god tid, da der er mange hold, der skal bruge vores baner. Bliver du eller modstanderen forhindret i at møde op og banetiden ikke skal bruges, skal du huske at give banekontoret og din afdelingsledelse besked! Respekter de tildelte tider og anviste baner!

10 Hjørneflag Du skal huske at tage hjørneflag med ud og ind fra banen, når I spiller på hjemmebane. Det gælder også til 5- og 8-mands kampe. Regler for flytning af (hjemme) kampe: Hvis dit hold er forhindret i at møde til en kamp, gælder følgende: 1. Kontakt banekontoret ved hjemmebane for at få tildelt nyt spilletidspunkt, inden ny dato aftales med modstanderne. 2. Kontakt og orienter din sportslige leder som efterfølgende vil kontakte DBU Sjælland. 3. Kontakt modstanderen og aftal evt. ny spilledato. 4. Når der er aftalt ny kampdato med modstanderen, skal dette informeres til banekontoret og din sportslige leder i afdelingen. Kampflytningen skal ske senest 3 uger før oprindelig kampdato. Dette er nødvendigt, da en overskridelse af deadline kan føre til gebyropkrævning fra DBU Sjællands side. Holdkort og resultat indrapportering: Dette er gældende for alle hold hvor DBU forlanger resultat indberetning. For rækker med elektroniske holdkort skal minimum én træner/leder fra holdet have adgang til DBU s systemer (login fås via DBU s hjemmeside). Dette skal holdene gøre før kampen: I rækker med elektroniske holdkort: Holdkortet skal være udfyldt senest 1 time inden kampstart. Holdkortet kan enten udfyldes via internettet ved at logge ind på Mit DBU eller via DBU s App. til telefoner og tablets. Alle klubbens spillere er registreret i DBU s systemer, så kun spillere der er registreret kan komme på holdkortet. HUSK du må kun anvende spillere der er på holdkortet. Hvis en spiller er spilleberettiget men ikke findes i DBU s systemer, skal du straks kontakte din afdelingsleder så han kan give besked til klubbens administration om problemet. Udfyld holdkortet i god tid. Holdkortet kan rettes efter kampen hvis spillere ikke har været benyttet eller en spiller ikke er kommet til kampen. Såfremt der anvendes trøjenumre, skal disse være i overensstemmelse med de påførte numre på holdkortet.

11 I rækker med papir holdkort: Hjemmeholdet udfylder rækkenavn, puljenummer, kampnummer, spilledato, hjemmehold, udehold og egen holdopstilling incl. evt. reservespillere. Såfremt der anvendes trøjenumre, skal disse være i overensstemmelse med de påførte numre på holdkortet. Fødselsdata (dd-mm-åå) påføres for Old Boys og ældre spillere. Fødselsår for ungdomsspillere påføres, dog skal der påføres fødselsår/måned for spillere brugt i.f.m. speciel spillerbenyttelse. Holdkortet afleveres til udeholdet inden kampstart, så de kan påføre deres hold. Holdkort (udfyldt af begge hold) opbevares af hjemmeholdet under kampen. Dette skal holdene gøre efter kampen: Elektroniske holdkort: Begge hold er selv ansvarlige for at ikke benyttede spillere slettes fra holdkortet. Papir holdkort: Hjemmeholdet påfører kampens resultat. Begge hold er ansvarlige for at ikke benyttede spillere slettes fra holdkortet. Holdkortet underskrives af begge klubber, og der vil ikke efterfølgende kunne foretages rettelser. Hver klub modtager en kopi af holdkortet, som opbevares i klubberne og som på forlangende skal kunne indsendes til DBU. Holdkortet opbevares i begge klubber. Resultatet skal af hjemmeholdet indrapporteres til DBU umiddelbart og senest en time efter kampens afslutning. Indrapporteringen kan ske via tlf eller elektronisk via KlubOffice eller DBU s App til telefoner og tablets.

12 Udvisninger og advarsler Dette er gældende for U13 og op efter: Advarsler (gult kort) i DBU Sjællands turneringer er lig med 10 minutters udvisning. Dette indberettes ikke. Udvisning (rødt kort) giver altid mindst 1 spilledags karantæne. Døm selv kampe: En stor del af vore turneringskampe er såkaldte døm selv kampe. Klubben har en række frivillige dommere, der påsættes disse kampe. Tal med din afdelingsleder om hvordan, man rekvirerer en dommer! Vi ser gerne at du selv bidrager, med at dømme nogle kampe i løbet ad året! Meld dig hos afdelingslederen, hvis du kan. "Et godt råd" Hvis du vil være sikker på, at dommeren til "de dommerløse kampe" dukker op til kampen, så ring og hils på ham et par dage i forvejen. Gælder kun dommerløse kampe. Dommerkursus: Brøndby IF arrangerer med jævne mellemrum kampleder-kurser og dommerkurser, som du kan tilmelde dig. Spørg evt. din sportslige leder. Transport: Aftal i god tid med forældre vedrørende transport. Er dit hold forhindret i at skaffe tilstrækkeligt med biler, skal du i god tid kontakte den sportslige leder i din afdeling. Bøder: Det koster din afdeling en bøde fra DBU, hvis du bruger ulovlige spillere, undlader at indrapportere resultatet, undlader at udfylde holdkortet, glemmer at aflevere papirholdkortet i holdets dueslag på træner kontoret, eller udebliver fra kamp.

13 Bodfolk og kontrollører: Frivillige ledere, der gennem deres indsats i forbindelse med afvikling af' kampe på stadion bidrager med et ikke ubetydeligt økonomisk tilskud til klubbens aktiviteter. Er du interesseret i at deltage i denne indsats, og samtidig få skabt nye interessante relationer, så kontakt klubbens administration for nærmere info. BIF s Veteraner BIF s Veteraner er en støtteforening for Brøndby IF. Medlemmerne skal mindst have arbejdet i Brøndby IF s bestyrelse i 15 år. Veteranmedlemmer er derfor erfarne klubfolk med rigtig mange års anciennitet (typisk mere end 25 år) og som har arbejdet med mange opgaver for klubben gennem årene. Veterankredsen indstiller hvem der kan optages som medlemmer i BIF s Veteraner, jævnfør ovenstående kriterier. Forældre BIF Forældre BIF er en støtteforening, der tjener penge til gavn for Brøndbyernes IF s ungdomsarbejde ved bankospil, lotteri, kaffesalg på stadion og salgs boder ved stævner o.m.a. Foreningen yder bl.a. tilskud til børn, fra familier med særlig sociale udfordringer, således de også har mulighed for at deltage i klubbens aktiviteter (evt. ansøgninger stiles til ungdomsformanden) C-holdet Hjælper til med oprydning og rengøring på og omkring Stadion

14 Trænerkurser Alle børnetrænere i klubben skal igennem DBU s C- licens uddannelse. Brøndbyernes IF afholder udgifterne hertil. Mange af kurserne afholdes internt i klubben. Følg med i kursus kalenderen på klubbens hjemmeside, om der skulle være noget for dig. Alle trænere tilbydes som et minimum B1 kurset. Yderligere DBU uddannelse tages der stilling til efter behov. Endvidere afholdes der intern uddannelse kvartalsvis, følg med i kursuskalenderen! Trup størrelser Truppernes størrelse aftales med de sportslige ledere. Hovedregel ved primært hold U10 U14 trup størrelse, drenge: - U spillere (inkl. 1 keeper) - U spillere (inkl. 1 keeper) - U spillere (inkl. 1 keeper) - U spillere (inkl. 2 keepere) - U spillere (inkl. 2 keepere) NB: Dog undtagelser, ved sportslige hensyn. Faciliteter Ud over at vi har nogle af landets bedste udendørs fodbold faciliteter, har vores forening tænkt at de unge medlemmer skal have andre muligheder for at bruge tiden på end kun at spille fodbold. Vi har her TV, bordtennis, brætspil, lektie rum mm. som medlemmerne frit kan benytte sig af i klubhuset

15 BIF S 5 FORÆLDRE BUD: 1. Støt ikke kun dit eget barn men også andre spillere på holdet. 2. Bak op om dit barn Forældre der støtter op omkring holdet til både kamp og træning er ønskværdigt. Vel vidende at en pause af og til ikke er ensbetydende med mindre engagement eller interesse, tværtimod! 3. Som tilskuer kan en jævnlig pause også sende positive signaler til barnet det være sig bl.a.: - Mindsket præstationspres - Mulighed for at fortælle om sin oplevelse ud fra eget synspunkt og ikke andres (f.eks. forældres). 4. Resultater vil altid være sekundært i ungdomsfodbold uanset niveau. Giv derfor plads til forståelse for klubbens holdninger til at skabe rum og plads til udvikling. Specielt i form af: - Mere spilletid til flere spillere. - Forskellige udfordringer på forskellige pladser giver mere alsidige spillere. 5. Forpligtende fællesskab at man som forældre er parate til at træde til og træde til side i såvel holdets som klubbens interesser. Tænk at det er børnefodbold I er tilskuere til. Børn er ikke små voksne. De skal bakkes op, opmuntres og føle sig trygge ved at dyrke deres sport.

16 VÆRDIGRUNDLAG I BRØNDBY IF INGEN OVER KLUBBEN Viden og erfaring skaber resultater, og tilegnes gennem visionært og hårdt arbejde. Sammen kan vi vinde splittet vil vi tabe. Giv plads til kreativitet og nytænkning At lytte er at lære Stolthed og ydmyghed går hånd i hånd Vis respekt for andre Vær gavmild med din viden Skab og vis tillid Brøndbyernes Idrætsforening Klubhuset Brøndby Stadion Brøndby Web: Nyttige telefon numre.: Administration Forretningsfører Banekontor Banekontor mobil Klubhus Cafeteria Brøndby IF A/S (Stadion) Brøndby Shoppen Brøndby Support Brøndby Hallen Idrættens Hus DBU DBU-Sjælland Resultat indberetning Senest revideret 24. maj 2015

Derfor opfordres både medlemmer og deres forældre til at støtte foreningen aktivt, der hvor de kan.

Derfor opfordres både medlemmer og deres forældre til at støtte foreningen aktivt, der hvor de kan. VELKOMMEN TIL BRØNDBY IF TIL MEDLEMMER OG DERES FORÆLDRE Historie Brøndbyernes Idrætsforening blev stiftet den 3. december 1964 ved en sammenslutning af fodboldklubberne Brøndbyøster Idrætsforening (stiftet

Læs mere

Næstved I.F. Fodbold. Info-håndbog for 2015

Næstved I.F. Fodbold. Info-håndbog for 2015 Næstved I.F. Fodbold Info-håndbog for 2015 1 Orientering til trænere og ledere m.fl. i Næstved IF Fodbold Info-håndbogen er tilgængelig på fodboldafdelingens hjemmeside www.niffodbold.dk, hvortil der også

Læs mere

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd Indledning Vision 2020 Den orange tråd er at skabe en klar målsætning for fodboldafdelingen om, hvor klubben står, og hvilke mål der skal arbejdes

Læs mere

TRÆNERHÅNDBOG; 2012/2013 AKADEMISK BOLDKLUB TRÆNERHÅNDBOG 2012-2013

TRÆNERHÅNDBOG; 2012/2013 AKADEMISK BOLDKLUB TRÆNERHÅNDBOG 2012-2013 AKADEMISK BOLDKLUB TRÆNERHÅNDBOG 2012-2013 Revideret den 2012.08.16 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord Side 4 Formålet med håndbogen Side 5 Mission Side 5 Vision Side 5 Værdigrundlag Side 6 Leveregler i

Læs mere

VEJLE BOLDKLUB UNGDOMSHÅNDBOGEN

VEJLE BOLDKLUB UNGDOMSHÅNDBOGEN VEJLE BOLDKLUB UNGDOMSHÅNDBOGEN Denne håndbog har til formål: at beskrive opbygningen i Vejle Boldklub specielt Ungdomsafdelingen at give trænere og ledere indsigt i klubbens målsætninger at sammenfatte

Læs mere

INSIDE. Velkommen til. Hørning IF FODBOLD. Hørning IF FODBOLD INSIDE TRÆNER OG HOLDLEDER INFO

INSIDE. Velkommen til. Hørning IF FODBOLD. Hørning IF FODBOLD INSIDE TRÆNER OG HOLDLEDER INFO Velkommen til Hørning IF FODBOLD INSIDE Hørning IF FODBOLD INSIDE TRÆNER OG HOLDLEDER INFO 1 Indholdsfortegnelse VELKOMMEN TIL Hørning IF FODBOLD... 5 Vision/Mission... 6 Holdsamarbejde og samarbejde med

Læs mere

Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014

Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014 Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014 Helsingør IF - Trænerhåndbogen 1 Helsingør IF træner og ledermanual Indholdsfortegnelse Forord side 3 Mission side 4 Vision side 4 Værdigrundlag side 4

Læs mere

Trænerhåndbog. Aarslev Boldklub

Trænerhåndbog. Aarslev Boldklub Trænerhåndbog Aarslev Boldklub Trænerhåndbog Side 1 L INDHOLDSFORTEGNELSE Baneoversigt... 3 Indledning... 4 Mission og vision... 5 Værdigrundlag... 5 Målsætninger... 5 Praktisk information... 6 Nøgleordning...

Læs mere

Vi byder dig velkommen i Tune IF s fodboldafdeling, og ønsker dig held og lykke med dit nye fritidsjob.

Vi byder dig velkommen i Tune IF s fodboldafdeling, og ønsker dig held og lykke med dit nye fritidsjob. Tune den 6. april 2011 Vi byder dig velkommen i Tune IF s fodboldafdeling, og ønsker dig held og lykke med dit nye fritidsjob. Fra ledelsens side lægges der megen vægt på, at samtlige trænere har den størst

Læs mere

Håndbog for Værløse Håndboldklub

Håndbog for Værløse Håndboldklub Håndbog for Værløse Håndboldklub Juli 2015 Indhold Introduktion... 4 Nyttige numre... 4 Nyttige adresser... 4 Organisationen... 4 Funktioner og roller... 5 Aktivitetskoordinatorer... 5 Holdledere... 5

Læs mere

BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14

BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14 BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14 1 Velkommen til Håndbold i BRÆDSTRUP HK Vi er glade for, at du har valgt Brædstrup Håndboldklub som stedet, hvor du eller dit barn vil dyrke håndbold.

Læs mere

BK YDUN KLUB HÅNDBOG

BK YDUN KLUB HÅNDBOG BK YDUN KLUB HÅNDBOG INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Om klubben... 4 2. Bestyrelsen... 5 2.1. Bestyrelsesmøder... 5 3. Klubbens organisering... 6 3.1. Afdelinger... 6 3.2. Elite... 6 3.3. Bredde... 6 4. Træner

Læs mere

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2015... 2 Vigtige punkter i 2015... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 8 Januar... 8 Marts... 8 April... 8 Ugerne før skolestart... 11 Dagene

Læs mere

TRÆNERHÅNDBOG Hornbæk Sportsforening

TRÆNERHÅNDBOG Hornbæk Sportsforening TRÆNERHÅNDBOG Hornbæk Sportsforening VELKOMMEN SOM TRÆNER I HSF- FODBOLDAFDELING Klubben er etableret i 1945, og har siden starten stille og roligt udvidet sit medlemstal. Der er nu ca. 500 aktive spillere

Læs mere

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0 SKOLELEDERMANUAL 2013 / version 1.0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Side Velkommen 2 Nyt og Vigtigt 3 6 Arbejdsplan før afviklingen 7 11 Arbejdsplan under afviklingen 12 17 Arbejdsplan

Læs mere

Håndbog for SSF1896, Version 03.04 er godkendt af bestyrelsen d.??-??-??

Håndbog for SSF1896, Version 03.04 er godkendt af bestyrelsen d.??-??-?? Forord Denne håndbog er tænkt som en hjælp til de spørgsmål, som foreningens medlemmer måtte have. Den skal derfor afspejle SSF1896. Det er først og fremmest medlemmernes håndbog. Bestyrelsen opfordrer

Læs mere

Skoleleder- manual 2014

Skoleleder- manual 2014 Skoleledermanual 2014 Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2014... 2 Nyt og vigtigt i 2014... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 7 Januar... 7 Marts... 7 April... 7 Ugerne før

Læs mere

Forord. Opdatering af håndbogen

Forord. Opdatering af håndbogen Forord Denne håndbog er tænkt som en hjælp til de spørgsmål, som foreningens medlemmer måtte have. Den skal derfor afspejle SSF1896. Det er først og fremmest medlemmernes håndbog. Bestyrelsen opfordrer

Læs mere

Håndbog for trænere og ledere i HVB børn og ungdom

Håndbog for trænere og ledere i HVB børn og ungdom Håndbog for trænere og ledere i HVB børn og ungdom Denne håndbog er til hjælp til klubben trænere og ledere i HVB børn og ungdom. Er der punkter i syntes mangler så send mig en mail eva@hvb-fodbold.dk

Læs mere

Den Røde tråd Sportslig og social målsætning for Hobro IK Fodbold Indholdsfortegnelse

Den Røde tråd Sportslig og social målsætning for Hobro IK Fodbold Indholdsfortegnelse Den Røde tråd Sportslig og social målsætning for Hobro IK Fodbold Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Baggrund og rammer for sportslig og social målsætning. 2 HIK s formålsparagraf... 2 Fodboldafdelingens

Læs mere

Holdninger & handlinger

Holdninger & handlinger DBUs holdningshæfte Holdninger & handlinger den nye måde at tænke og spille børne- og ungdomsfodbold fra leg til landshold Udgiver Dansk Boldspil-Union Layout/dtp DBU Grafisk Bettina Emcken Lise Fabricius

Læs mere

Stiftet den 7. maj 1937. Medlem af S.B.U. under Dansk Idræts Forbund og af De Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger.

Stiftet den 7. maj 1937. Medlem af S.B.U. under Dansk Idræts Forbund og af De Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger. Trænermanual 2009 Check liste: 20 punkter man bare skal have styr på, for at komme i gang som træner. 1. Kontrakt og pædofilierklæring 2. Spilleliste er alle spillere indmeldt og betaler de kontingent?

Læs mere

KB Mikrofodbold U4-U9 KJØBENHAVNS BOLDKLUB

KB Mikrofodbold U4-U9 KJØBENHAVNS BOLDKLUB KB Mikrofodbold U4-U9 KJØBENHAVNS BOLDKLUB Kjøbenhavns Boldklub blev stiftet d. 26. april 1876. I de første par år blev der kun spillet langbold, men i 1879 indførtes fodbold og cricket, og fra 1883 blev

Læs mere

JYSK FODBOLD. Banebryder med bankende. fodboldhjerte. Portræt af JBU-leder, Johanne Louise Møllere Berg. side 8. Juni 2010

JYSK FODBOLD. Banebryder med bankende. fodboldhjerte. Portræt af JBU-leder, Johanne Louise Møllere Berg. side 8. Juni 2010 JYSK FODBOLD Juni 2010 Banebryder med bankende fodboldhjerte. Portræt af JBU-leder, Johanne Louise Møllere Berg. side 8 Jysk Fodbold er Jydsk Boldspil-Unions officielle fodboldmagasin Kommentar Ud med

Læs mere

Info fra trænerdag 11. April

Info fra trænerdag 11. April Udskriv Luk Info fra trænerdag 11. April Fra: Lene Laungaard (lenelaungaard@hotmail.com) Sendt: 28. april 2015 14:32:38 Til: neg@stofanet.dk (neg@stofanet.dk); ft@direction marketing.com (ft@directionmarketing.com);

Læs mere

Virksomhedsplan For Himmelev-Veddelev Boldklub

Virksomhedsplan For Himmelev-Veddelev Boldklub Virksomhedsplan For Himmelev-Veddelev Boldklub Herregårdsvej 46, 4000 Roskilde Tlf.: 46 75 74 39 www.hvb-fodbold.dk Virksomhedsplan For Himmelev-Veddelev Boldklub INDLEDNING/RESUME... 4 PRÆSENTATION AF

Læs mere

Børne- og Ungefolder 2015-16

Børne- og Ungefolder 2015-16 Børne- og Ungefolder 2015-16 Side 1 Børne- & Ungeudvalget i JHF Kreds 7 2015-2016 Klaus K. Svendsen Seminarievej 132 6760 Ribe Mobil: 28 83 35 67 Mail: klaussvendsen@icloud.com Ansvar: Høje Piger Flemming

Læs mere

Træner- og lederhåndbog TRÆNER- OG LEDERHÅNDBOG

Træner- og lederhåndbog TRÆNER- OG LEDERHÅNDBOG TRÆNER- OG LEDERHÅNDBOG September 2014 Indholdsfortegnelse Indhold Mulig inspiration til træning: Værktøjskasse... 3 JHF- Regler mv.... 3 Turneringskalender 2014-2015... 4 Supervision... 5 Praktiske forhold...

Læs mere

Retningslinjer for Ungdomsafdelingen. 1. udgave, 2013

Retningslinjer for Ungdomsafdelingen. 1. udgave, 2013 Retningslinjer for Ungdomsafdelingen 1. udgave, 2013 Holluf Pile - Tornbjerg Idrætsforening (HPTI) Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ www.hpti.dk Stiftet 27. juni 1980 Børnefodbold og træning af børn:

Læs mere

Trænermanual Skovshoved IF fodbold

Trænermanual Skovshoved IF fodbold Trænermanual Skovshoved IF fodbold Velkommen til Skovshoved IF fodbold. www.skovshoved-fodbold.dk Historisk. Kort historisk blev Skovshoved idrætsforening grundlagt i det lille fiskerleje nord for København

Læs mere