VELKOMMEN TIL BRØNDBYERNES IF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VELKOMMEN TIL BRØNDBYERNES IF"

Transkript

1 VELKOMMEN TIL BRØNDBYERNES IF INFORMATION TIL TRÆNERE & LEDERE

2 Klubbens målsætning At være en fremtidsorienteret forening tilpasset tidens krav og med respekt for ånd og holdninger, med fokus på både kvalitet og plads til alle. Vi vil være landets førende indenfor talentudvikling. En klub hvor traditioner anerkendes og elite og bredde går hånd i hånd, men med en samtidig tilkendegivelse og accept af nytænkning og udvikling og med mod, vilje og sammenhold vise vejen frem. Brøndby IF vil præge toppen af dansk ungdomsfodbold med flot fodbold og flotte resultater. Den røde tråd med teknisk underholdende, seværdig og flot fodbold, føres fra A-truppen helt ned i de yngste årgange. Vi ønsker til stadighed at gøre god talentudvikling endnu bedre og opprioriterer den individuelle tekniske træning, fra pode til Superliga Vi ønsker at udvikle de bedste spillere, da vi vil være de bedste og have de bedste rammer. Vi tilstræber stadigt at optimere træningsmiljøet og den daglige træning for de bedste hold i hver årgang. Vi tilstræber hele tiden at implementere og videreudvikle "Bedre Børnefodbold" med fokus på tryghed, glæde og færdighedsudvikling. Vi er super ambitiøse på børnefodboldens vegne, og tilstræber ens muligheder for alle og arbejder ud fra at glæden er den største motivationsfaktor. Vi ønsker ikke at vinde for en hver pris! Vi vinder gerne, men på de rigtige præmisser og med bolden på vores fødder. Vores drøm er at være med til at udvikle de spillere vi alle i fremtiden ønsker at se i Superligaen / 3F ligaen og på de danske landshold, og som skal kunne beherske den spilstyrende og offensive spillestil, Brøndby IF har valgt at forfølge. Det er vores mål, som et minimum at udvikle 2 spillere pr. årgang til vores A-trupper! Klubben og Klubhuset Administration Forretningsføreren leder den daglige drift af klubhuset, herunder også Administrationen. Du kan komme i kontakt med administrationen på telefon eller pr. Kontorets åbningstider: Mandag og torsdag: Tirsdag og onsdag: Fredag: For at lette trykket på aften åbningstiderne er du meget velkommen til at kikke forbi kontoret i dagtimerne med afregninger og kontingent betalinger.

3 Bestyrelsen Bestyrelsen består af følgende: Formand Næsteformand Sekretær Kasserer Herreseniorformand Herreungdomsformand Miniungdomsformand Kvindefodboldsformand Pigeungdomsformand Aktivitetsudvalgsformand Der henvises til klubbens hjemmeside for en opdateret oversigt over medlemmerne af bestyrelsen. Du finder ligeledes kontaktoplysninger på afdelingsledere og sportslige ansvarlige på hjemmesiden. Hjemmesiden Klubbens hjemmeside findes på Vi anbefaler at du holder dig opdateret via nyhederne på hjemmesiden. Samt leverer indlæg til afdelingens webmaster vedrørende det hold du er med omkring. Få nærmere oplysning af din afdelingsleder. Internet Du kan blive oprettet som bruger på klubbens IT systemer og få en Brøndby mailadresse, så du kan bruge klubbens computere til bl.a. at komme på internettet. Henvendelse herom til klubbens administration.. Der er ligeledes mulighed for at anvende det trådløse netværk i klubhuset. For at få adgang til netværket kan du få udleveret en kode i cafeteriet. Telefonliste På Brøndbyernes IF s intranet findes en telefonliste med oversigt over trænere og ledere, som opdateres løbende. Du skal bruge et brugernavn og adgangskode for at få adgang til intranettet. For at få adgang til Intranettet skal du henvende dig til din afdelingsleder. Sponsorater Hvis du kender en, der vil sponsorere træningsdragter eller andet træningsudstyr til et ungdomshold, skal du henvende dig til klubbens forretningsfører.

4 Cafeteriet I klubhusets cafeteria, vil du kunne købe mad og drikkevarer til rimelige priser. Forpagteren vil være behjælpelig med gode tilbud, når der skal afholdes arrangementer af større eller mindre karakter for hold og afdelinger Reservering af kursuslokale / taktikrum Reservering af kursuslokalet / taktikrummet sker ved at indskrive sig i kalenderen på banekontoret i klubhusets kælder. Kapellet som ligger i tilknytning til cafeteriet kan bookes hos cafeteriets personale. Aktivitets rummet ( Den Rødes Rum ), kan også bookes. Se nærmere på hjemmesiden. Whiteboard Udstyr til whiteboard kan lånes på banekontoret. Træner/ leder kontoret: Computere på træner/lederkontoret, i kælderen er til fri afbenyttelse. Der er ligeledes telefoner, som primært kan benyttes til ind telefonering af resultater, samt øvrige fodbold relaterede opkald. Kontingent Senior- og ungdomsmedlemmer betaler kontingent 2 gange årligt (forud 1. februar og 1. august). Passive medlemmer og trænere/ledere betaler 1 gang årligt (forud 1. februar.) Ungdomsmedlemmer og frivillige trænere/ledere får et medlemskort som kan benyttes som adgangskort til Brøndby IFs 1. holds kampe på Brøndby Stadion efter nærmere regler. Trænings tider: De enkelte afdelingers ledelse udarbejder i samarbejde med de baneansvarlige hver halvsæson en træningsplan, der forsøger at tilgodese alle ønsker vedrørende trænings tider, baner og omklædningsrum. Så vidt muligt får holdet tildelt bane og omklædningsrum, som anført på træningsplan (se skærmene på omklædningsgangen eller klubbens hjemmeside). Hvis der er kampe på træningsaftener, betyder det evt. at du bliver flyttet eller måske i værste fald får din træning aflyst. Følg de anvisninger banekontorets personale udstikker.

5 Tøj & materialer: Alle trænere og holdledere får udleveret en tøjpakke bestående af: 2 T-shirts, 1 par shorts, 2 par strømper, 1 træningsdragt, 1 vinter jakke, 1 regn jakke, samt en træner/ledermappe! Som ny træner/holdleder i Brøndby IF får du udleveret tøj pakken i forbindelse med, at du tiltræder din træner/holdleder opgave i klubben. Man er selvfølgelig iklædt det udleverede tøj når man repræsenterer klubben! Udlevering sker fra klubbens materiale rum. Du får udleveret tøj pakken, når din afdelingsleder eller sportslig ansvarlige har underskrevet en rekvisition, som du afleverer til Materiale forvalteren. Husk at tøjet kun er til låns! Såfremt man stopper som frivillig i klubben skal tøjet afleveres tilbage. I modsat fald vil man blive beskattet af tøjets værdi. Kamptøj: Udlevering af kamptøj til dit hold foregår ligeledes fra klubbens materiale rum, mod aflevering af underskrevet rekvisition, som beskrevet oven for. Får du i løbet af sæsonen brug for en ny spilletrøje, shorts mm - sker udleveringen ligeledes fra materialerummet mod aflevering af en underskrevet rekvisition Får du brug for at låne et udebane sæt, skal du henvende dig i materialerummet i god tid før dagen for kampens afvikling! Husk, at returnere lånt tøj hurtigst muligt til materialerummet efter kampen! Tjek på DBU- Sjællands hjemmeside hvilken farve modstanderen spiller i. Øvrige materialer: Alle hold får udleveret et passende antal bolde samt toppe og træningsveste. Som træner/holdleder er du ansvarlig for, at de udleverede materialer ikke bliver væk eller ikke efterlades på træningsbanen og lign. Hvis du i løbet af sæsonen får brug for at supplere de udleverede materialer, kan du henvende dig i materialerummet og få udleveret noget nyt mod aflevering af en underskrevet rekvisitionsseddel. Åbningstider i materialerummet: Torsdag: kl HUSK! Det er kun i dette tidsrum, at der kan udleveres tøj og materialer. Er det helt umuligt at komme torsdag vil det være muligt at kontakte Materialeforvalteren på alle andre hverdage mellem kl og kl telefonisk/sms på og lave aftale. Følg også med på klubbens hjemmeside hvor ændrede åbningstider annonceres.

6 Vask af kamp tøj. Du har mulighed for at få vasket tøjet efter kamp, i klubhusets vaskeri. Nøglebrikken til vaskeriet får du udleveret på banekontoret. Tasken med tøj sættes på bordet til venstre for indgangen. Sørg for at have mærket den, så vaskemanden kan se hvilket hold den tilhører! Tøjet vil som udgangspunkt være færdig vasket førstkommende hverdag efter det er afleveret. Sørg venligst for at afhente tøjet snarest muligt herefter! Sørg altid for at tælle tøjet op før aflevering til vask. Trøjenummer Der er ikke noget krav til trøjenumre, men er trøjer påført numre, skal disse være forskellige. Værdisager Det er god skik at indsamle værdisager ved kamp og træning. Det er medlemmernes eget ansvar, hvis værdier efterlades i omklædningsrummet. Så det er bedre at forebygge end løbe risikoen. Forventninger til trænere/ledere og andre frivillige Vi forventer at alle trænere og ledere, samt andre frivillige i Brøndbyernes IF i handling og tale, tilstræber at bidrage til et positivt image af Brøndbyernes IF. Vi ønsker at folk forbinder klubben med positive følelser som fællesskab, stolthed og glæde. Vis respekt for andre. Du er rollemodel for en masse unge mennesker. Kritiser aldrig modstanderen eller dommeren. Vær positiv og værdsættende i din omgangstone med spillere og andre omkring holdet. Husk at rose, og vær med til at skabe et trygt og sjovt miljø! Vi forventer, at alle vore trænere/ledere er medlem af Brøndby IF og eventuelt også Forældre BIF. Øl, vin og spiritus Trænere/ledere drikker naturligvis ikke øl, vin eller spiritus, mens de har ansvaret for spillerne. De møder heller ikke op til kamp/træning lugtende af spiritus.

7 Rygning Ingen tobaksrygning i samvær med spillerne. Det gælder også i busser, biler m.m. når vi rejser med vore spillere. Trænere/ledere må ikke ryge under træning og kamp. Der er rygeforbud i klubhuset. Årbog De frivillige, trænere og ledere udgiver hvert år en årbog. Indlæg til denne årbog skrives af de enkelte trænere/holdledere. Indlæggende skal indleveres hvert halvår. Årsfester Brøndby IF afholder 2 årlige fester, (juni og december) hvor alle klubbens frivillige trænere/ledere, samt øvrige frivillige er inviteret. Du og din samlever inviteres. Årskrus Ved afdelingens afslutningsfest får trænere og holdledere mod bestilling, udleveret et årskrus, som tak for deres indsats til gavn for Brøndbyernes IF s ungdom m.m. Det er afdelingens ledelse der er ansvarlig for bestilling af årskrus. Træner/lederkort Som frivillig i Brøndbyernes IF får man adgang til alle Brøndby IF s hjemmekampe i superligaen. I forbindelse med indmeldelse i klubben udleveres et træner/leder kort som giver adgang til Brøndby Stadion. Kortet kan afhentes hos forretningsføreren. Husk at kortet er personligt. Omklædningsrum Træner eller holdleder opholder sig i omklædningsrummet under hele omklædningen (se i øvrigt pædofilireglementet). Første der ankommer åbner, og sidste der forlader omklædningsrum låser. Du kan låne nøglebrik hos stadioninspektøren. Det er forbudt at medbringe flasker i omklædningsrummene. Overtrædelse af disse forbud medfører udelukkelse.

8 Møder Hver afdeling afholder et afdelingsmøde ca. 1 gang pr. måned. Der afholdes et ungdomsledermøde pr. måned Samt et bestyrelsesmøde pr. måned Nye ungdomsmedlemmer Når vi modtager nye børn i fodboldklubben, modtager forældrene velkomstbrev/folder og vi orienterer om følgende: Trænings og mødetider hus regler Ingen støvler på i omklædningsgangen / klubhuset. Vi hilser med håndtryk til træner og ledere omkring holdet Indmeldelse samt oplysning om halvårligt kontingent Medlemskort = adgangskort til stadion når kontingent er betalt Spillercertifikat Forældre hjælp til fællesskabet: Boder, kontrol, mv. (det økonomiske fundament for amatørklubbens eksistens.) Spillerne låner tøj til kamp, men skal selv medbringe fodboldstøvler. benskinner, målmandshandsker, etc. Klubben sørger for vask af kamp tøj. Vis bane oversigt Vis opslagstavle / info skærme Vis cafeteria Vis Aktivitets rum/ mulighed for lektielæsning Vis hvor forretningsføreren sidder Vis hvor integrationsmedarbejderen sidder For holds spillere. Fortæl om de sportslige muligheder og udfordringer Vores holdning til forældre på sidelinjen (folderen forældre på sidelinjen kan man få udleveret på kontoret) Certifikat nye spillere Klubben sørger for at få bestilt nye spilleres spillercertifikater fra spillerens tidligere klub. For at kunne modtage et certifikat skal vi vide hvornår spilleren senest har spillet i en anden klub samt denne klubs navn. Sørg for, at nye spillere ved klubskifte afleverer indmeldelsesblanket med alle nødvendige oplysninger, herunder eventuel tidligere klub. Indmeldelsesblanketten afleveres derefter til klubbens administration, inden spilleren benyttes på dit hold. Hvis en spiller forlader Brøndby IF er det spillerens nye klub der skal rekvirere spillerens certifikat. Er du i tvivl kan du henvende dig til klubbens forretningsfører.

9 Baner: Kunststofbaner Der må kun anvendes faste gummiknopper eller kondisko på kunststofbanerne. Hvis der anvendes stålknopper vil dette medføre bortvisning fra kamp eller træning. Husk at informere dine spillere om denne regel. Husk først at skifte til fodboldstøvler på baneområdet, da vi på den måde mindsker jord og skidt på kunststofbanerne. Kunststofhallen (Kostalden) Spillere og trænere må kun benytte støvler med faste knopper eller gummisko i hallen. Der er mulighed for at skifte fodtøj i omklædningsrummet i hallen. Hvis der anvendes stålknopper vil dette medføre bortvisning fra kamp eller træning. Husk at informere dine spillere om denne regel. Husk først at skifte til fodboldstøvler i hallens omklædningsrum, da vi på den måde mindsker jord og skidt på kunststofbanen. Græsbanerne Du må ikke gå over banerne. Det sætter faste spor og ødelægger banerne. Benyt kun den bane du tildeles. Undgå så vidt muligt at træne i målfelterne. Husk at rydde op efter træning og sætte målene på plads! Booking af baner til kamp og stævner Hvis du har behov for en bane til f.eks. træningskampe, stævner eller kampe, skal du henvende dig til din afdelingsledelse. Afdelingsledelsen vil forsøge at booke en bane via banekontoret på det ønskede tidspunkt. HUSK at henvende dig i god tid, da der er mange hold, der skal bruge vores baner. Bliver du eller modstanderen forhindret i at møde op og banetiden ikke skal bruges, skal du huske at give banekontoret og din afdelingsledelse besked! Respekter de tildelte tider og anviste baner!

10 Hjørneflag Du skal huske at tage hjørneflag med ud og ind fra banen, når I spiller på hjemmebane. Det gælder også til 5- og 8-mands kampe. Regler for flytning af (hjemme) kampe: Hvis dit hold er forhindret i at møde til en kamp, gælder følgende: 1. Kontakt banekontoret ved hjemmebane for at få tildelt nyt spilletidspunkt, inden ny dato aftales med modstanderne. 2. Kontakt og orienter din sportslige leder som efterfølgende vil kontakte DBU Sjælland. 3. Kontakt modstanderen og aftal evt. ny spilledato. 4. Når der er aftalt ny kampdato med modstanderen, skal dette informeres til banekontoret og din sportslige leder i afdelingen. Kampflytningen skal ske senest 3 uger før oprindelig kampdato. Dette er nødvendigt, da en overskridelse af deadline kan føre til gebyropkrævning fra DBU Sjællands side. Holdkort og resultat indrapportering: Dette er gældende for alle hold hvor DBU forlanger resultat indberetning. For rækker med elektroniske holdkort skal minimum én træner/leder fra holdet have adgang til DBU s systemer (login fås via DBU s hjemmeside). Dette skal holdene gøre før kampen: I rækker med elektroniske holdkort: Holdkortet skal være udfyldt senest 1 time inden kampstart. Holdkortet kan enten udfyldes via internettet ved at logge ind på Mit DBU eller via DBU s App. til telefoner og tablets. Alle klubbens spillere er registreret i DBU s systemer, så kun spillere der er registreret kan komme på holdkortet. HUSK du må kun anvende spillere der er på holdkortet. Hvis en spiller er spilleberettiget men ikke findes i DBU s systemer, skal du straks kontakte din afdelingsleder så han kan give besked til klubbens administration om problemet. Udfyld holdkortet i god tid. Holdkortet kan rettes efter kampen hvis spillere ikke har været benyttet eller en spiller ikke er kommet til kampen. Såfremt der anvendes trøjenumre, skal disse være i overensstemmelse med de påførte numre på holdkortet.

11 I rækker med papir holdkort: Hjemmeholdet udfylder rækkenavn, puljenummer, kampnummer, spilledato, hjemmehold, udehold og egen holdopstilling incl. evt. reservespillere. Såfremt der anvendes trøjenumre, skal disse være i overensstemmelse med de påførte numre på holdkortet. Fødselsdata (dd-mm-åå) påføres for Old Boys og ældre spillere. Fødselsår for ungdomsspillere påføres, dog skal der påføres fødselsår/måned for spillere brugt i.f.m. speciel spillerbenyttelse. Holdkortet afleveres til udeholdet inden kampstart, så de kan påføre deres hold. Holdkort (udfyldt af begge hold) opbevares af hjemmeholdet under kampen. Dette skal holdene gøre efter kampen: Elektroniske holdkort: Begge hold er selv ansvarlige for at ikke benyttede spillere slettes fra holdkortet. Papir holdkort: Hjemmeholdet påfører kampens resultat. Begge hold er ansvarlige for at ikke benyttede spillere slettes fra holdkortet. Holdkortet underskrives af begge klubber, og der vil ikke efterfølgende kunne foretages rettelser. Hver klub modtager en kopi af holdkortet, som opbevares i klubberne og som på forlangende skal kunne indsendes til DBU. Holdkortet opbevares i begge klubber. Resultatet skal af hjemmeholdet indrapporteres til DBU umiddelbart og senest en time efter kampens afslutning. Indrapporteringen kan ske via tlf eller elektronisk via KlubOffice eller DBU s App til telefoner og tablets.

12 Udvisninger og advarsler Dette er gældende for U13 og op efter: Advarsler (gult kort) i DBU Sjællands turneringer er lig med 10 minutters udvisning. Dette indberettes ikke. Udvisning (rødt kort) giver altid mindst 1 spilledags karantæne. Døm selv kampe: En stor del af vore turneringskampe er såkaldte døm selv kampe. Klubben har en række frivillige dommere, der påsættes disse kampe. Tal med din afdelingsleder om hvordan, man rekvirerer en dommer! Vi ser gerne at du selv bidrager, med at dømme nogle kampe i løbet ad året! Meld dig hos afdelingslederen, hvis du kan. "Et godt råd" Hvis du vil være sikker på, at dommeren til "de dommerløse kampe" dukker op til kampen, så ring og hils på ham et par dage i forvejen. Gælder kun dommerløse kampe. Dommerkursus: Brøndby IF arrangerer med jævne mellemrum kampleder-kurser og dommerkurser, som du kan tilmelde dig. Spørg evt. din sportslige leder. Transport: Aftal i god tid med forældre vedrørende transport. Er dit hold forhindret i at skaffe tilstrækkeligt med biler, skal du i god tid kontakte den sportslige leder i din afdeling. Bøder: Det koster din afdeling en bøde fra DBU, hvis du bruger ulovlige spillere, undlader at indrapportere resultatet, undlader at udfylde holdkortet, glemmer at aflevere papirholdkortet i holdets dueslag på træner kontoret, eller udebliver fra kamp.

13 Bodfolk og kontrollører: Frivillige ledere, der gennem deres indsats i forbindelse med afvikling af' kampe på stadion bidrager med et ikke ubetydeligt økonomisk tilskud til klubbens aktiviteter. Er du interesseret i at deltage i denne indsats, og samtidig få skabt nye interessante relationer, så kontakt klubbens administration for nærmere info. BIF s Veteraner BIF s Veteraner er en støtteforening for Brøndby IF. Medlemmerne skal mindst have arbejdet i Brøndby IF s bestyrelse i 15 år. Veteranmedlemmer er derfor erfarne klubfolk med rigtig mange års anciennitet (typisk mere end 25 år) og som har arbejdet med mange opgaver for klubben gennem årene. Veterankredsen indstiller hvem der kan optages som medlemmer i BIF s Veteraner, jævnfør ovenstående kriterier. Forældre BIF Forældre BIF er en støtteforening, der tjener penge til gavn for Brøndbyernes IF s ungdomsarbejde ved bankospil, lotteri, kaffesalg på stadion og salgs boder ved stævner o.m.a. Foreningen yder bl.a. tilskud til børn, fra familier med særlig sociale udfordringer, således de også har mulighed for at deltage i klubbens aktiviteter (evt. ansøgninger stiles til ungdomsformanden) C-holdet Hjælper til med oprydning og rengøring på og omkring Stadion

14 Trænerkurser Alle børnetrænere i klubben skal igennem DBU s C- licens uddannelse. Brøndbyernes IF afholder udgifterne hertil. Mange af kurserne afholdes internt i klubben. Følg med i kursus kalenderen på klubbens hjemmeside, om der skulle være noget for dig. Alle trænere tilbydes som et minimum B1 kurset. Yderligere DBU uddannelse tages der stilling til efter behov. Endvidere afholdes der intern uddannelse kvartalsvis, følg med i kursuskalenderen! Trup størrelser Truppernes størrelse aftales med de sportslige ledere. Hovedregel ved primært hold U10 U14 trup størrelse, drenge: - U spillere (inkl. 1 keeper) - U spillere (inkl. 1 keeper) - U spillere (inkl. 1 keeper) - U spillere (inkl. 2 keepere) - U spillere (inkl. 2 keepere) NB: Dog undtagelser, ved sportslige hensyn. Faciliteter Ud over at vi har nogle af landets bedste udendørs fodbold faciliteter, har vores forening tænkt at de unge medlemmer skal have andre muligheder for at bruge tiden på end kun at spille fodbold. Vi har her TV, bordtennis, brætspil, lektie rum mm. som medlemmerne frit kan benytte sig af i klubhuset

15 BIF S 5 FORÆLDRE BUD: 1. Støt ikke kun dit eget barn men også andre spillere på holdet. 2. Bak op om dit barn Forældre der støtter op omkring holdet til både kamp og træning er ønskværdigt. Vel vidende at en pause af og til ikke er ensbetydende med mindre engagement eller interesse, tværtimod! 3. Som tilskuer kan en jævnlig pause også sende positive signaler til barnet det være sig bl.a.: - Mindsket præstationspres - Mulighed for at fortælle om sin oplevelse ud fra eget synspunkt og ikke andres (f.eks. forældres). 4. Resultater vil altid være sekundært i ungdomsfodbold uanset niveau. Giv derfor plads til forståelse for klubbens holdninger til at skabe rum og plads til udvikling. Specielt i form af: - Mere spilletid til flere spillere. - Forskellige udfordringer på forskellige pladser giver mere alsidige spillere. 5. Forpligtende fællesskab at man som forældre er parate til at træde til og træde til side i såvel holdets som klubbens interesser. Tænk at det er børnefodbold I er tilskuere til. Børn er ikke små voksne. De skal bakkes op, opmuntres og føle sig trygge ved at dyrke deres sport.

16 VÆRDIGRUNDLAG I BRØNDBY IF INGEN OVER KLUBBEN Viden og erfaring skaber resultater, og tilegnes gennem visionært og hårdt arbejde. Sammen kan vi vinde splittet vil vi tabe. Giv plads til kreativitet og nytænkning At lytte er at lære Stolthed og ydmyghed går hånd i hånd Vis respekt for andre Vær gavmild med din viden Skab og vis tillid Brøndbyernes Idrætsforening Klubhuset Brøndby Stadion Brøndby Web: Nyttige telefon numre.: Administration Forretningsfører Banekontor Banekontor mobil Klubhus Cafeteria Brøndby IF A/S (Stadion) Brøndby Shoppen Brøndby Support Brøndby Hallen Idrættens Hus DBU DBU-Sjælland Resultat indberetning Senest revideret 24. maj 2015

Derfor opfordres både medlemmer og deres forældre til at støtte foreningen aktivt, der hvor de kan.

Derfor opfordres både medlemmer og deres forældre til at støtte foreningen aktivt, der hvor de kan. VELKOMMEN TIL BRØNDBY IF TIL MEDLEMMER OG DERES FORÆLDRE Historie Brøndbyernes Idrætsforening blev stiftet den 3. december 1964 ved en sammenslutning af fodboldklubberne Brøndbyøster Idrætsforening (stiftet

Læs mere

Leveregler/Praktiske oplysninger for trænere og ledere i Roskilde Boldklub / FC Roskilde

Leveregler/Praktiske oplysninger for trænere og ledere i Roskilde Boldklub / FC Roskilde Klubhus Leveregler/Praktiske oplysninger for trænere og ledere i Roskilde Boldklub / FC Roskilde Klubhusets åbningstider findes på tavler i Idrætsparken og på klubbens hjemmeside. Klubhuset har som hovedregel

Læs mere

Visioner - Det er klubbens hensigt gennem målrettet træner- og lederindsats, at give piger, drenge, kvinder og mænd mulighed for at dyrke fodbold.

Visioner - Det er klubbens hensigt gennem målrettet træner- og lederindsats, at give piger, drenge, kvinder og mænd mulighed for at dyrke fodbold. Håndbog udgave 2012 Vi byder dig velkommen i Tune IF s fodboldafdeling, og ønsker dig held og lykke med dit nye fritidsjob. Fra ledelsens side lægges der megen vægt på, at samtlige trænere har den størst

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

Håndbog for trænere og ledere i HVB børn og ungdom

Håndbog for trænere og ledere i HVB børn og ungdom Håndbog for trænere og ledere i HVB børn og ungdom Denne håndbog er til hjælp til klubben trænere og ledere i HVB børn og ungdom. Er der punkter i syntes mangler så send mig en mail eva@hvb-fodbold.dk

Læs mere

FAQ. Retningslinier. for. sportslige afdelinger. Taastrup FC. Ver. 1.0

FAQ. Retningslinier. for. sportslige afdelinger. Taastrup FC. Ver. 1.0 FAQ Og Retningslinier for sportslige afdelinger i Taastrup FC Ver. 1.0 Nedenstående forsøger i alfabetisk orden at besvare mange af de spørgsmål der opstår i hverdagen samt udstikke rammer for arbejdet

Læs mere

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd Indledning Vision 2020 Den orange tråd er at skabe en klar målsætning for fodboldafdelingen om, hvor klubben står, og hvilke mål der skal arbejdes

Læs mere

FUNKTIONSBEKSRIVELSE DAGLIG DRIFT

FUNKTIONSBEKSRIVELSE DAGLIG DRIFT FUNKTIONSBEKSRIVELSE DAGLIG DRIFT AF Kristrup Boldklub fodbold Version Dato / Initialer Kommentar 1.0.0 250412/JB Dokument frigivet 1 1 Formål... 3 2 Referencer... 3 3 Definitioner... 3 4 Ansvar... 3 5

Læs mere

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan for U12 & U13 Drenge Årgang Spillere født i 1999 og 1998 eller 4. kvartal i 1997. (5. og 6. klasse). Ledere: Træner Jørgen Jensen Hjejlevej 113 mobil 2540 5810 7451

Læs mere

Elektronisk registrering

Elektronisk registrering Onsdag den 24. september 2014 i Svendborg Idrætshal Mandag den 29. september 2014 i Idrættens Hus, Odense Onsdag den 9. oktober 2014 i Ejbyhallen Import af spillere Alle klubber er i fuld gang med overførsel

Læs mere

Håndbog -for trænere/ledere i Ballerup-Skovlunde Fodbold

Håndbog -for trænere/ledere i Ballerup-Skovlunde Fodbold Håndbog -for trænere/ledere i Ballerup-Skovlunde Fodbold Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 2 2. Holdninger til børnefodbold... 2 2.1. Selektion / opsplitning / niveaudeling... 2 2.2. Håndtering af

Læs mere

Bank Sparekassen Faaborg Reg.nr. 0828 Kontonr. 0003169014. Datoliste Generalforsamling 1. tirsdag i hver måned (dog ikke i juli)

Bank Sparekassen Faaborg Reg.nr. 0828 Kontonr. 0003169014. Datoliste Generalforsamling 1. tirsdag i hver måned (dog ikke i juli) HÅNDBOG for Historie/Formål Boldklubben KR70 opstod på den stiftende generalforsamling den 5. november 1970. Baggrunden for den stiftende generalforsamling var, dels at de i områdets to skoler Kølstrup

Læs mere

U17 DM nyhedsbrev. August 2015. Vigtige datoer: Mandag 10.8: Forældremøde 19.15 i kursuslokalet

U17 DM nyhedsbrev. August 2015. Vigtige datoer: Mandag 10.8: Forældremøde 19.15 i kursuslokalet U17 DM nyhedsbrev August 2015 Vigtige datoer: Mandag 10.8: Forældremøde 19.15 i kursuslokalet Informationer til forældre og spillere på U17 DM. Mandag 31.8: Infomøde om uddannelse 19.30 i kursuslokalet

Læs mere

BØRNE FODBOLD. U9 - U12 Fra leg til træning. Børnefodbold U9-U12

BØRNE FODBOLD. U9 - U12 Fra leg til træning. Børnefodbold U9-U12 BØRNE FODBOLD U9 - U12 Fra leg til træning 1 Velkommen Alle trænere og ledere omkring Børnefodbolden i Odense Boldklub vil gern byde jeres dreng eller pige velkommen. Vi er glade for at I har valgt netop

Læs mere

Aktivitetskatalog 2011/2012

Aktivitetskatalog 2011/2012 Aktivitetskatalog 2011/2012 Indhold: 1. Klubdag en fællesskabs oplevelse for din klub 2. Billetter til kampe, plakater, nyhedsmails 3. Forkampe + indløb på stadion 4. Bolddrenge / piger 5. Besøg af trænere,

Læs mere

STRATEGIPLAN. Dalum IF

STRATEGIPLAN. Dalum IF STRATEGIPLAN Dalum IF Revideret Februar 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 2. Præsentation af Dalum IF 3. Bærende principper i Dalum IF 4. Strategier i Dalum IF 5. Mål og Handlingsplaner i Dalum IF

Læs mere

Brenderup Idrætsforening

Brenderup Idrætsforening Velkommen i Brenderup Idrætsforening - Fodboldafdelingen Brenderup Idrætsforening Fodbold Gymnastik Håndbold Badminton Motion Brenderup Idrætsforening holder til i Brenderup Aktivitetscenter, Kirkevej

Læs mere

Velkommen til Årgang 2003 Træningsstævne 2015

Velkommen til Årgang 2003 Træningsstævne 2015 Velkommen til Årgang 2003 Træningsstævne 2015 Middelfart G & BK s Årgang 2003 træningsstævne er et fodboldstævne for drenge i alderen 11-12 år. Vi lægger op til en hyggelig weekend med børnefodbold på

Læs mere

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012 Årsplan U-9 2012 1 af 6 27-03-2012 Årgang: Drengespillere født i 2003 eller som går i 2. klasse. Trænere: Claus Kristensen tlf. 97 22 63 69 29 99 25 80 Koustrupparken 18 claus@friendtex.dk Bjarne Krogstrup

Læs mere

Stensballe IK vil være den mest attraktive fodboldklub i Horsens og omegn. Vi er en aktiv sportsklub for alle, uanset evner og ambitioner.

Stensballe IK vil være den mest attraktive fodboldklub i Horsens og omegn. Vi er en aktiv sportsklub for alle, uanset evner og ambitioner. Stensballe IK vil være den mest attraktive fodboldklub i Horsens og omegn. Vi er en aktiv sportsklub for alle, uanset evner og ambitioner. www.stensballe-ik.dk Side 1 af 11 Sportslige ambitioner Kvalificerede

Læs mere

SPILLEREGLER 2014. Lemming IF

SPILLEREGLER 2014. Lemming IF SPILLEREGLER 2014 Lemming IF 1 Kontaktoplysninger: Formand: Jesper Bang jb@lambang.dk 86859111 30521040 Næstformand: Lasse Schultz logjbyg@hotmail.com 25136775 Kasserer: Diana Jørgensen dianamelgaard@hotmail.com

Læs mere

Grundlæggende rammer

Grundlæggende rammer Grundlæggende rammer 2 Kære læser! Fodbolden er blevet kaldt verdens bedste legetøj. Det kan vi godt skrive under på, men for at fodbolden også i regi af SSIF Fodbold skal være verdens bedste legetøj,

Læs mere

Information til ledere i Orient Fodbold

Information til ledere i Orient Fodbold Information til ledere i Orient Fodbold Som leder i Orient Fodbold har du sikkert en lang række spørgsmål vedrørende alt det praktiske, der er forbundet med at virke som træner eller holdleder i en fodboldklub

Læs mere

VELKOMMEN. Fodbold Fodboldfitness Gymnastik Zumba. Herstedøster IC

VELKOMMEN. Fodbold Fodboldfitness Gymnastik Zumba. Herstedøster IC VELKOMMEN Fodbold Fodboldfitness Gymnastik Zumba Herstedøster IC Herstedøster Idræts Club - eller blot HIC i daglig tale - blev stiftet den 14. Maj 1920, og er dermed den ældste idrætsforening i Albertslund

Læs mere

Træner i Søften GF (SGF-Fodbold) hvad så nu?

Træner i Søften GF (SGF-Fodbold) hvad så nu? Hovedsponsor for Søften gymnastikforening Træner i Søften GF (SGF-Fodbold) hvad så nu? Søften GF Guldsponsorer Kontaktliste: Tak for din interesse i at blive træner i SGF-fodbold. Du kan se frem til mange

Læs mere

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 Indholds fortegnelse Forord...3 Trænerens ansvar...4 Spillerens ansvar...5 Fælles regler for årgangene...6 Information...6 Deadlines...6 Forældre generelt...7

Læs mere

NBSIF-HÅNDBOG Fodbold ungdom

NBSIF-HÅNDBOG Fodbold ungdom NBSIF-HÅNDBOG Fodbold ungdom Velkommen som ny træner/leder i NBSIF Fodbold ungdom Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som træner/leder i NBSIF Fodbold ungdom. Som ny træner/leder har du helt sikkert

Læs mere

Trænerhåndbog Tingsted Boldklub. Trænerhåndbog Tingsted Boldklub. Tingsted Boldklub

Trænerhåndbog Tingsted Boldklub. Trænerhåndbog Tingsted Boldklub. Tingsted Boldklub Trænerhåndbog Trænerhåndbog Trænerhåndbog Revideret Oktober 2012 Indholdsfortegnelse: 1. Klubbens formål s 3 2. Organisation s 4 3. Baneforhold s 4 4. Medlemmer s 5 5. Kampe og stævner s 7 6. Materialer

Læs mere

Der er stadig nogle få som mangler at sende mig spilleroplysninger. Send det til mig hurtigst muligt.

Der er stadig nogle få som mangler at sende mig spilleroplysninger. Send det til mig hurtigst muligt. Side 1 af 5 Fra: Til: Dato: Emne: Berit Carmel (berit@carmel.dk) undisclosed-recipients, 03/08/2012 09:30 01 Drenge - Nyhedsbrev nr. 2 Attachments: Hej allesammen Så er sommerferien ved at være overstået

Læs mere

VELKOMMEN SOM TRÆNER I DHF FODBOLD KLUBBEN FOR ALLE. Dette er et opslagsværk til alle trænere i DHF fodbold med nyttige oplysninger og informationer.

VELKOMMEN SOM TRÆNER I DHF FODBOLD KLUBBEN FOR ALLE. Dette er et opslagsværk til alle trænere i DHF fodbold med nyttige oplysninger og informationer. VELKOMMEN SOM TRÆNER I DHF FODBOLD KLUBBEN FOR ALLE Dette er et opslagsværk til alle trænere i DHF fodbold med nyttige oplysninger og informationer. DHF fodboldudvalg 2015 Indholdsfortegnelse HVAD ER DHF

Læs mere

Info fra trænerdag 11. April

Info fra trænerdag 11. April Udskriv Luk Info fra trænerdag 11. April Fra: Lene Laungaard (lenelaungaard@hotmail.com) Sendt: 28. april 2015 14:32:38 Til: neg@stofanet.dk (neg@stofanet.dk); ft@direction marketing.com (ft@directionmarketing.com);

Læs mere

Stiftet den 7. maj 1937. Medlem af S.B.U. under Dansk Idræts Forbund og af De Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger.

Stiftet den 7. maj 1937. Medlem af S.B.U. under Dansk Idræts Forbund og af De Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger. Trænermanual 2009 Check liste: 20 punkter man bare skal have styr på, for at komme i gang som træner. 1. Kontrakt og pædofilierklæring 2. Spilleliste er alle spillere indmeldt og betaler de kontingent?

Læs mere

Møde i Aalborg HK s bestyrelse tirsdag d. 16. august 2011 kl. 19.00 i Idrætshallens cafeteria

Møde i Aalborg HK s bestyrelse tirsdag d. 16. august 2011 kl. 19.00 i Idrætshallens cafeteria Møde i Aalborg HK s bestyrelse tirsdag d. 16. august 2011 kl. 19.00 i Idrætshallens cafeteria Dagsorden: 1) Godkendelse af referat 1.1 Er godkendt og lagt på nettet 2) Indlæg fra bestyrelsesmedlemmerne

Læs mere

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget Holdninger & Handlinger Retningslinier Krav Visioner Værdier Missioner Roller Målsætninger Børnefodbold 2009 Udarbejdet af Fodbold-udvalget 1 1. Præsentation af Klubben. 1.1. Mission: IF62 Fodbold skal

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2015-2016

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2015-2016 VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2015-2016 LANGESKOV BADMINTON KLUB 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forside foto: Formanden modtog pris ved Badminton Fyn Repræsentantskabsmøde da LBK blev kåret til Årets Klub Side 2: Side

Læs mere

U7-fodbold AAIF forår 2011. Onsdag den 13. april 2011 kl. 20:00

U7-fodbold AAIF forår 2011. Onsdag den 13. april 2011 kl. 20:00 U7-fodbold AAIF forår 2011 Onsdag den 13. april 2011 kl. 20:00 Agenda Træner team Spillere Træning Kampe Projekt nye spilletrøjer Forældre www.aabybrofodbold.dk Praktiske informationer Støt klubben Evt.

Læs mere

Nyt fra bestyrelsen i VSB Juni-September 2014

Nyt fra bestyrelsen i VSB Juni-September 2014 Bestyrelsen: Næste bestyrelses møde er d. 29 Oktober 2014 Emner som I ønsker behandlet kan fremsendes til Lenelaungaard@hotmail.com ugen før mødet. Medlemstal Pr September 2014: 780 medlemmer Baner og

Læs mere

DanBolig Niels Hald Cup. Program

DanBolig Niels Hald Cup. Program Program Kære fodboldleder Så er der trukket lod til årets superstævne på Frederiksberg - nemlig danbolig Niels Hald Cup 2012 på FA Park, Jens Jessensvej 20, Frederiksberg i dagene 8.-9. september 2012.

Læs mere

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien MAMMEN IDRÆTSFORENING Velkommen til ny sæson. Velkommen til en ny sommersæson i Mammen Idrætsforening. Vi håber, at du og din familie kan bruge et eller flere

Læs mere

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen.

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Vi startede med en kort præsentation, og det var godt at se, at alle årgange undtagen en enkelt var repræsenterede. Der var også en del nye ansigter i blandt.

Læs mere

TRÆNERHÅNDBOG Hornbæk Sportsforening

TRÆNERHÅNDBOG Hornbæk Sportsforening TRÆNERHÅNDBOG Hornbæk Sportsforening VELKOMMEN SOM TRÆNER I HSF- FODBOLDAFDELING Klubben er etableret i 1945, og har siden starten stille og roligt udvidet sit medlemstal. Der er nu ca. 500 aktive spillere

Læs mere

Frederiksværk Fodbold Klub (FFK) blev stiftet i november 2004 som en fusion mellem Frederiksværk Boldklub og Brederød Idrætsforening.

Frederiksværk Fodbold Klub (FFK) blev stiftet i november 2004 som en fusion mellem Frederiksværk Boldklub og Brederød Idrætsforening. Præsentation Frederiksværk Fodbold Klub (FFK) blev stiftet i november som en fusion mellem Frederiksværk Boldklub og Brederød Idrætsforening. Selvom FFK er en forholdsvis ny klub, der bygger på fornyelse,

Læs mere

Velkommen i ØAB 86. ØAB 86s bestyrelse og forskellige udvalg kan ses på www.ornhojnet.dk

Velkommen i ØAB 86. ØAB 86s bestyrelse og forskellige udvalg kan ses på www.ornhojnet.dk Velkommen i ØAB 86. Hermed nogle praktiske oplysninger om at have barn/børn der spiller fodbold i ØAB 86. Vi håber folderen kan være med til at besvarer nogle af alle de spørgsmål, man kan have som forældre

Læs mere

HLIF Fodbold. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere

HLIF Fodbold. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere HLIF Fodbold Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere Velkommen til HLIF Denne brochure er tænkt som et nyttigt arbejdsredskab for alle de personer, der hvert år lægger en kæmpe frivillig arbejdsindsats

Læs mere

Retningslinjer for Ungdomsafdelingen. 1. udgave, 2013

Retningslinjer for Ungdomsafdelingen. 1. udgave, 2013 Retningslinjer for Ungdomsafdelingen 1. udgave, 2013 Holluf Pile - Tornbjerg Idrætsforening (HPTI) Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ www.hpti.dk Stiftet 27. juni 1980 Børnefodbold og træning af børn:

Læs mere

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U10 U17 / Piger U11 U15) 3. 6. juli NYT NYT NYT

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U10 U17 / Piger U11 U15) 3. 6. juli NYT NYT NYT BIF-CUP BRANDE International u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer (Drenge U10 U17 / Piger U11 U15) 3. 6. juli 2014 NYT NYT NYT for U9 drenge samt U9- og U10 piger Fra den 5.- 6. juli 2014

Læs mere

TRÆNER-LEDER MØDE. 2. marts 2009. Grafik er fjernet af hensyn til størrelsen af filen.

TRÆNER-LEDER MØDE. 2. marts 2009. Grafik er fjernet af hensyn til størrelsen af filen. TRÆNER-LEDER MØDE 2. marts 2009 Disposition Velkomst og præsentation af dagsorden Status generelt i Vodskov IF - Claus Trænerstatus - alle Træningstider 2009 - Ole Nyt omkring fodboldreglerne - Ole Cafeteria

Læs mere

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Træningslejr for hold 1 og 2 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer Kære spillere

Læs mere

DEN BLÅ TRÅD Karlslunde Fodbold

DEN BLÅ TRÅD Karlslunde Fodbold DEN BLÅ TRÅD Karlslunde Fodbold August 2013 Indhold Forord... 3 Klubbens organisation... 4 Faste aktiviteter... 5 Organisation af en årgang, roller og opgavefordeling... 6 De 10 forældrebud (DBU)... 7

Læs mere

Aaif s Træner/ledermøde

Aaif s Træner/ledermøde Referat Træner/ledermøde mandag den 31. januar 2011 Referent Bruno Hansen Deltagere: U7 Jørn Rønnow, U8 D Jimmi Rasmussen, U9 D Henrik Vilsen, U 9 P Morten Sundgaard, U10 P Morten Iversen, U11 P Bent Mygind,

Læs mere

Støt Christiansbjerg IF

Støt Christiansbjerg IF Støt Christiansbjerg IF Håndbold på bjerget Kære sponsor I CIF Håndbold vil vi gerne byde velkommen til en ny sæson, med masser af smil, sammenhold og godt håndbold. CIF Håndbold holder til i Christiansbjerghallen

Læs mere

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus. Hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. Hvad er behovet til klubhuset. Forpagter til klubhuset.

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Bliv sponsor for klubben

Bliv sponsor for klubben STUBBEKØBING BOLDKLUB Bliv sponsor for klubben Det skal være sjovt at spille fodbold i, men det kræver at omgivelserne og rammerne er tilfredsstillende og helt i top. Det gælder alt lige fra klubhuset

Læs mere

Forslag til organisations-og struktur udvikling i Odense Boldklub

Forslag til organisations-og struktur udvikling i Odense Boldklub Forslag til organisations-og struktur udvikling i Odense Boldklub Generalforsamling den 17. marts 2011 Ådalen, Odense 07-03-2011 1 Odense Boldklub Medlemmer (1053) 109 Micro (drenge) 109 Børn (drenge)

Læs mere

Elektroniske holdkort. Dansk Boldspil-Union DBU IT

Elektroniske holdkort. Dansk Boldspil-Union DBU IT Elektroniske holdkort Elektroniske holdkort Hvor udfyldes de? Holdkort kan udfyldes via: 1. DBU s Fodbold app 2.KlubOffice 3.KampKlar (Mit DBU) Hvordan kobles spillere på? Kun registrerede fodboldspillere

Læs mere

BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold

BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold Formål og gyldighedsområde Formålet er at samle de københavnske firmaklubbers håndboldspillere til idrætslig samvær til gavn og glæde for udøverne og

Læs mere

Håber, at have vækket jeres interesse.

Håber, at have vækket jeres interesse. Bliv Sponsor i HPTI Er du firmaet der ønsker at have dit navn promoveret gennem fynsk fodbold? Har du brug for at få dit produkt eksponeret gennem en stærk sportsgren? Hvis dette er tilfældet vil et sponsorat

Læs mere

SPONSORKONCEPT 2015/2016

SPONSORKONCEPT 2015/2016 SPONSORKONCEPT 2015/2016 At skabe et lokalt samlingspunkt for erhvervslivet med udgangspunkt i herreelitefodbold. Rishøj Boldklub vil brande Køge by og Køge kommune nationalt gennem sportslige resultater.

Læs mere

AFK - Ungdom Yngst Målsætninger og udførelse

AFK - Ungdom Yngst Målsætninger og udførelse Mission At tiltrække, udvikle og fastholde flest mulige spillere i AFK UY frem til overgang til AFK UÆ. At udvikle hver spillers fodboldmæssige færdigheder bedst muligt under hensyntagen til den enkelte

Læs mere

Vi byder dig velkommen i Tune IF s fodboldafdeling, og ønsker dig held og lykke med dit nye fritidsjob.

Vi byder dig velkommen i Tune IF s fodboldafdeling, og ønsker dig held og lykke med dit nye fritidsjob. Tune den 6. april 2011 Vi byder dig velkommen i Tune IF s fodboldafdeling, og ønsker dig held og lykke med dit nye fritidsjob. Fra ledelsens side lægges der megen vægt på, at samtlige trænere har den størst

Læs mere

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING Revideret september 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 3 Visioner 4 Mål 5 Strategi - ungdomsafdelingen 6-8 Strategi - seniorafdelingen 9

Læs mere

FYNS KEGLE UNION SPILLEREGLER FOR DE FYNSKE SERIER. Serie 1 M/K

FYNS KEGLE UNION SPILLEREGLER FOR DE FYNSKE SERIER. Serie 1 M/K FYNS KEGLE UNION SPILLEREGLER FOR DE FYNSKE SERIER Serie 1 M/K Kampafvikling: Fire hold mødes over 4 baner, og der spilles 30 slag på hver bane, fordelt med 15 slag i venstre side og 15 slag i højre side.

Læs mere

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD VRI Fodbold DEN GULE TRÅD Politik for VRI Fodbold... 2 Den gule tråd i arbejdet med VRI-børnefodbold og VRI B&U... 3 Holdninger, mål og temaer... 4 Årgangene U5, U6 og U7... 4 Årgangene U8 og U9... 5 Årgangene

Læs mere

En håndbog for Nakskov Boldklubs. ungdomstrænere 2010-2011

En håndbog for Nakskov Boldklubs. ungdomstrænere 2010-2011 En håndbog for Nakskov Boldklubs ungdomstrænere 2010-2011 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 2 GENERELT... 3 Ungdomsgruppens opgaver... 3 Vores gode forhold... 4 Alarm... 4 Møder eller arrangementer... 4 Information...

Læs mere

Nye digitale værktøjer. Dansk Boldspil- Union DBU IT

Nye digitale værktøjer. Dansk Boldspil- Union DBU IT Nye digitale værktøjer Historikken Spillerregistrering som krav fra UEFA DBU s bestyrelse besluaer, at det skal komme klubberne Cl gavn Alle spillere skal registreres inden 31.12.13 Situa.onen Alle fodboldspillere

Læs mere

værktøjer Nye digitale til din klub og dig Som du måske ved, skal alle klubber registrere sine spillere i DBU s system KlubOffice.

værktøjer Nye digitale til din klub og dig Som du måske ved, skal alle klubber registrere sine spillere i DBU s system KlubOffice. Nye digitale værktøjer til din klub og dig Som du måske ved, skal alle klubber registrere sine spillere i DBU s system KlubOffice. Det skal de, fordi det giver klubberne nogle nye muligheder og værktøjer,

Læs mere

GENERELLE BESTEMMELSER I VORDINGBORG HANDICAP IDRÆT

GENERELLE BESTEMMELSER I VORDINGBORG HANDICAP IDRÆT Velkommen i Vordingborg Handicap Idræt Velkommen i VHI GENERELLE BESTEMMELSER I VORDINGBORG HANDICAP IDRÆT Her kan du læse lidt omkring de generelle regler og bestemmelser, som er gældende for medlemmer

Læs mere

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening SGIF fodbold. Vision, mål, strategi og handlingsplan 2012-2015. Godkendt af bestyrelsen d. 3. oktober 2012. Vision: SGIF fodbold skal være den mest succesrige idrætsforening i Egedal målt på følgende 4

Læs mere

Program påske lørdag

Program påske lørdag Program påske lørdag 09.00 14.00 8 mands U11 og U12 13.45 14.15 Præmieoverrækkelse U11 og U12 Aktiviteter Besøg AL s stand, gæt bolde og vind eller få en snak om alt fra lønkonti til realkreditlån. Speedcage

Læs mere

Etisk regelsæt for Ishockey Klubben Aarhus

Etisk regelsæt for Ishockey Klubben Aarhus Etisk regelsæt for Ishockey Klubben Aarhus Dette regelsæt vil være gældende for klubbens trænere, ledere, forældre, voksne, børn dommere og officials. Programmet er udarbejdet efter Dansk Ishockey Union

Læs mere

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN Hjallerup Idrætsforening har fået ny hjemmeside. Dette har betydning for dig som bruger/medlem af HIF og som forældre til børn, der er bruger/medlem

Læs mere

Hi Skole Cup 2010. Program til Indefodboldstævne. Arrangør: 1. klasse den 14. marts i Vendiahallen. Hi Fodbold Ungdom. 1 af 5

Hi Skole Cup 2010. Program til Indefodboldstævne. Arrangør: 1. klasse den 14. marts i Vendiahallen. Hi Fodbold Ungdom. 1 af 5 Hi Skole Cup 2010 Program til Indefodboldstævne 1. klasse den 14. marts i Vendiahallen Arrangør: Hi Fodbold Ungdom 1 af 5 Velkommen Hi s Skole Cup 2010 For 20. år i træk arrangerer Hjørring IF Fodbold

Læs mere

NYHEDSBREV JULI 2011

NYHEDSBREV JULI 2011 NYHEDSBREV JULI 2011 Dette dokument tilhører Boldklubben 1960 og alt kopiering forbydes uden skriftlig tilladelse fra bestyrelsen i Boldklubben 1960 i henhold til loven om ophavsret. Dog kan rangerende

Læs mere

Spillerfolder 2. Udg. 2011

Spillerfolder 2. Udg. 2011 Spillerfolder 2. Udg. 2011 Indhold: 1. Fodboldafdelingens idégrundlag 2. Indmeldelse i fodboldafdelingen 3. Kontingent 4. Forældremøde 5. U13-15 turen 6. KUV Samarbejde 7. Afslutningsarrangement for ungdomsspillerne

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamling Bjerringbro IF inviterede til generalforsamling Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamlingen blev liver afholdt i Bjerringbro IFs klubhus Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent

Læs mere

Tennis Nyt 2010. Sejs Svejbæk Tennis. Sejs Svejbæk Tennisklub. www.sejssvejbaek-if.dk/tennis. Tennis Nyt 2010

Tennis Nyt 2010. Sejs Svejbæk Tennis. Sejs Svejbæk Tennisklub. www.sejssvejbaek-if.dk/tennis. Tennis Nyt 2010 Tennis Nyt 2010 Sejs Svejbæk Tennis Sejs Svejbæk Tennisklub www.sejssvejbaek-if.dk/tennis Tennis Nyt 2010 1 Bestyrelsen 2010 Formand Uffe Rasmussen, Strandvejen 28 tlf.: 8684 5690 Mobil: 2949 0360 privat

Læs mere

Næstved I.F. Fodbold. Info-håndbog for 2014. NIF Fodbold Info Håndbog 2014 1

Næstved I.F. Fodbold. Info-håndbog for 2014. NIF Fodbold Info Håndbog 2014 1 Næstved I.F. Fodbold Info-håndbog for 2014 NIF Fodbold Info Håndbog 2014 1 Orientering til trænere og ledere m.fl. i N.I.F. Info-håndbogen er tilgængelig på fodboldafdelingens hjemmeside www.niffodbold.dk,

Læs mere

BREDDESTRATEGI FOR TFC

BREDDESTRATEGI FOR TFC 1. ERFARINGER Hvad har klubben gjort indenfor breddeområdet indtil nu? Hvad har erfaringerne været? (fokusé at klubben har arbejdet med bredden? List i punktform. r på fakta) Hvad har betinget, Træningstid

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012. Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012. Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent VELKOMMEN TIL SÆSONEN 2011-2012 Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent Frederikssund Badminton Klub introducerer ny hjemmeside og online betaling af kontingent!

Læs mere

Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter

Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter Introduktion Svømning er blandt de mest træningskrævende sportsgrene, og belønningen for de mange timer i

Læs mere

Træner/leder-informationer 2015/2016

Træner/leder-informationer 2015/2016 Træner/leder-informationer 2015/2016 Trænere og ledere Det er et stort ansvar at have med børn og unge at gøre, og vi ønsker at gøre det så sjovt og trygt, at spille håndbold i TPI Odense, som muligt.

Læs mere

A) Medlemsadgang til tennisbanerne

A) Medlemsadgang til tennisbanerne Kære sponsor eller kommende sponsor i tennisklubben - Et tilbud du næsten ikke kan sige nej til! VIL DU SELV SPILLE TENNIS ELLER TILBYDE DINE ANSATTE AT SPILLE TENNIS GRATIS? Har du selv, din familie eller

Læs mere

Velkommen til Handelsskole DM i Fodbold 2010 Svendborg Onsdag d. 27. oktober og torsdag d. 28. oktober

Velkommen til Handelsskole DM i Fodbold 2010 Svendborg Onsdag d. 27. oktober og torsdag d. 28. oktober Velkommen til Handelsskole DM i Fodbold 2010 Svendborg Onsdag d. 27. oktober og torsdag d. 28. oktober Arrangører: Svendborg SportsCollege, Svendborg Erhvervsskole & Svendborg Forenede Boldklubber Velkommen

Læs mere

Træner håndbog. Baneplan: Forefindes på hjemmesiden Forårsplan fra d.1/4 31/7 Efterårsplan fra d.1/8 31/10 Vinterplan fra d.

Træner håndbog. Baneplan: Forefindes på hjemmesiden Forårsplan fra d.1/4 31/7 Efterårsplan fra d.1/8 31/10 Vinterplan fra d. Træner håndbog Afslutningsarrangementer m.v: Klubben yder som udgangspunkt udelukkende holdpenge som tilskud til de enkelte holds egne arrangementer. Udgifter derudover er egenbetaling. Tilskud til andet

Læs mere

Program for. Midtfyns Cup

Program for. Midtfyns Cup Program for Midtfyns Cup 25. til 27. April 2014 PROGRAM FOR MIDTFYNS CUP 2014 Fra 25. til 27. April 2014 FREDAG DEN 25. April kl.16:30 starter vi dette års MIDTFYNS CUP. ene spilles i Espehallen, Midtfyns

Læs mere

Blå Tråd for børnefodbold i Ringe Boldklub

Blå Tråd for børnefodbold i Ringe Boldklub Blå Tråd for børnefodbold i Ringe Boldklub Udgangspunktet for Den Blå Tråd er: Ringe Boldklubs værdigrundlag og målsætning DBU s Holdninger og Handlinger Aldersrelateret træning koncept (ATK) DBUs Børnetræningsmanual

Læs mere

SPONSORKONCEPT 2015/2016

SPONSORKONCEPT 2015/2016 SPONSORKONCEPT 2015/2016 "Virksomheder, der har udgifter til sponsorering af fx sportsklubber og kulturelle foreninger, modtager ofte reklameydelser i form af omtale af virksomhedens navn og logo på bandereklamer,

Læs mere

Dansk Krolf Union DKU Stævner

Dansk Krolf Union DKU Stævner 28. april Generelt I skrivende stund afvikler DKU 3 stævner, der alle giver point til verdensranglisten. DM er kun for spillere der er medlem af en klub under DKU. VM og VM for par er åbne stævner, hvor

Læs mere

Regler for UV-Rugby juni 2005

Regler for UV-Rugby juni 2005 Retningslinier For Afvikling af Danmarksturnering i UV-rugby Elite og Underliggende Divisioner Juni 2005. Indhold. 1. Afvikling af kampe for Elite divisionen. 2. Afvikling af kampe udenfor elite - divisionen.

Læs mere

Spiller / Pårørende manual Til www.kampseddel.dk

Spiller / Pårørende manual Til www.kampseddel.dk Spiller / Pårørende manual Til www.kampseddel.dk Brugervejledning for Spiller/Pårørende Kort om kampseddel.dk Kampseddel.dk er udarbejdet som et webbaseret værktøj til den frivillige Træner/Leder i en

Læs mere

Formanden har ordet. Tak!

Formanden har ordet. Tak! NYHEDS maj brev 2014 Formanden har ordet Tillad mig at starte nyhedsbrevet med at kigge tilbage på 2013. Som alle vidst har erfaret, så gik Thurø Boldklub ind i 2013 med en meget dårlig økonomi. Kassen

Læs mere

HAVDRUP SOMMER CUP 2010

HAVDRUP SOMMER CUP 2010 HAVDRUP GYMNASTIK & IDRÆTS FORENING FODBOLDAFDELINGEN www.hgi-fodbold.dk PROGRAM HAVDRUP SOMMER CUP 2010 Søndag den 15. august 2010 ved Havdrup Hallen Indhold Velkommen til Havdrup Sommer Cup 2010... 3

Læs mere

Velkommen til TIK BUESKYDNING. Introhæfte. Side 1 af 7. www.tikbue.dk

Velkommen til TIK BUESKYDNING. Introhæfte. Side 1 af 7. www.tikbue.dk Velkommen til TIK BUESKYDNING Introhæfte Side 1 af 7 Velkommen til TIK bueskydning. TIK bueskydning er oprettet i 1980 og er en underafdeling til Taastrup Idræts klub. Klublokale TIK bueskydning har eget

Læs mere

Brøndbyernes IF-beretning 2013. Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling:

Brøndbyernes IF-beretning 2013. Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling: Brøndbyernes IF-beretning 2013 Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling: Jørn Sørensen Bente Fryland John Pedersen Arne Nielsen Rudolf Larsen Æret være deres minde.. Året 2013

Læs mere

Målsætninger & holdninger

Målsætninger & holdninger Udarbejdet af SVIF Samarbejdsudvalget November 2012 Side 1 08-02-2015 Dette dokument er tiltænkt trænere, holdledere, forældre, spillere og andre med interesse for arbejdet i SVIF. SVIF s Formål At fremme

Læs mere