4750 Avisen Lundby - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "4750 Avisen Lundby - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby"

Transkript

1 Nr. 4 - Maj Avisen Lundby - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby Nu skal vi finde Svend Præstegårdsidyl i Udby Udby Præstegård er nok noget af det mest idylliske, man kan forestille sig. Og midt inde i den firelængede præstegård finder vi et af de mest upåagtede - men meget spændende - museer på Sydsjælland. Kom med på tur i Grundtvigs Mindestuer på side Hele to 4. majarrangementer i 4750-området 4750 er nok landets flittigste område til at fejre Danmarks befrielse 4. maj. Ikke alene har vi Danmarks største 4. maj-arrangement i Svinø Kirke og Mindelund, nu vil Lundby Borgerforening også fejre befrielsen. Læs side og 29 Gønges grav Lundby Sognearkiv opfordrer nu Lundby Menighedsråd til at forsøge at finde Gøngehøvdingen Svend Gønges grav. Ifølge en mundtlig overlevering skulle den gamle stridsmand være begravet på sydsiden af Lundby Kirkes kor- lige ud for hans seneste bolig i Gl. Lundby. Ny butik og benzintank i Køng opgivet Læs side 6 Ifølge overleveringen er der en stenkiste 5 alen under jorden ved foden af kirken. Vi foreslår, at vi nu endelig finder ud af, om Svend Gønge ligger begravet i Lundby, siger en af initiativtagerne, dyrlæge Torben Rasmussen til 4750Avisen. Side 5 Hankat terroriserer Lundby En usædvanlig hidsig og aggressiv hankat terroriserer store dele af Lundby. Hankatten er så fræk, at den bryder ind i kattehjem, voldtager og hærger. Side 15 MODELFOTO

2 Avisen udgives og produceres af Foreningen Lundbyweb og 4750Avisen Møllergaarden Lundby CVR-nr.: Bank: Vordingborg Bank, Lundby Afdeling Ansv.hav. red.: Peter Sten Hansen Nyheder og annoncer sendes til: eller: 4750Avisen, Møllergaarden Lundby eller: tlf Tryk: Centraltrykkeriet i Vordingborg Oplag: Avisen distribueres med Post Danmark til samtlige husstande i 4750 Lundby samt 4760 Sværdborg Sogn Dette blad omdeles onsdag-torsdag den april 2004 Har du ikke fået bladet, så ring til Post Danmark i Vordingborg, tlf el Sidste frist for indlevering af stof og annoncer til næste nummer af 4750Avisen er fredag den 15. maj Juni-nummeret udkommer onsdag-torsdag den maj Det sker i 4750 i maj Lørdag den 1. maj kl : Lær Petanque ved Medborgerhuset Lundby kl : Halfest med På Slaget 12 i Svend Gønge-hallen Søndag den 2. maj kl og 11.30: Konfirmation i Lundby Kirke kl : Konfirmation i Svinø Kirke kl : Grundtvigs Mindestuer åbner sæsonen i Udby Tirsdag den 4. maj kl : 4. maj-arrangement i Svinø Kirke kl : 4. maj-arrangement på Trekanten i Lundby Torsdag den 6. maj kl : Menighedsrådsmøde i Lundby - Rytterskolen, alle er velkomne Fredag den 7. maj kl : Konfirmation i Køng Kirke kl : Familie og børnegudstjeneste med Alfons Åberg i Lundby Kirke Søndag den 9. maj kl : Konfirmation i Sværdborg Kirke Tirsdag den 11. maj ældreudflugt arr. af Sværdborg og Lundby Menighedsråd tilmelding til Grethe Pedersen senest 3. maj tlf mellem 16 og 17. Pris: 125 kr. Turen går til Christianshavn og Dragør. Kl : Liv i Lundbys grupper mødes i Medborgerhuset Lundby Søndag den 16. maj kl : Lundby Efterskoles kor synger ved gudstjenesten i Lundby Kirke. Kl : Veteranbiltræf ved Køng Museer i Køng. Tirsdag den 18. maj kl : Det hollandske kæmpekor Viva Voce synger i Sværdborg kirke. Gratis adgang og kaffe bagefter. Onsdag den 26. maj kl : Hvad er det værd-aften i Medborgerhuset Lundby. Arr.: Liv i Lundby-gruppe 2 Kom hinanden ved Søndag den 30. maj kl i Lundby Kirke: Begynder-gudstjeneste for Lundby og Sværdborg sogne. Søndag den 30. maj: Tårnmusik fra Køng Kirketårn forud for gudstjenesten Pinsedag kl.10,30. Kom og oplev en dejlig sommerstemning i og omkring kirken. HUSK AT SENDE DIT ARRANGEMENT TIL eller 4750Avisen, Møllergaarden 3, 4750 Lundby Her er priserne på en annonce i 4750 Avisen 4 farver 1 gang 4 farver m. rabat* Sort-hvid 1 gang Sort-hvid m. rabat* 1/1 side 1600 kr kr kr kr. 1/2 side 1200 kr kr. 900 kr. 800 kr. 1/4 side 800 kr. 700 kr. 600 kr. 500 kr. 1/8 side 500 kr. 400 kr. 350 kr. 300 kr. 1/16 side 300 kr. 250 kr. 200 kr. 175 kr. Disse annoncepriser gælder til og med august-nummeret 2004 af 4750Avisen. *Rabatprisen opnås ved at tegne en annonce i fem numre af 4750Avisen i træk. 1/1 sides annoncer modtages helst reproklare - resten laver vi gerne for dig, hvis du ønsker det. ALLE PRISER ER UDEN MOMS!

3 3 Nye kartofler fra Mallorca Pr. 1/2 kg Kl liter letmælk eller skummet mælk Katrine og Alfred tomater 450 gr. Danmark kl Chateau Caronne St. Gemme Haut-Medoc Cru Bourgeois 1996 Pr. flaske SPAR: 40,00! EN KASSE ODIN Pilsner 30 stk pant Chiquita bananer 10 stk. MADAX JUMILLA PREMIUM SELECTION SPANSK RØDVIN 10 x 75 cl. SPAR 229,50!! SUPER SOFT TOILETPAPIR 4 LAGS 3 x 6 RL pant 39 Vi mødes i Dagli Brugsen i Køng Flotte blomkål pr. stk. kl Tilbuddene gælder fra d. 28/4 T.O.M d. 2/5

4

5 5 Sognearkivet vil finde Gøngehøvdingens grav Lundby Sognearkiv anmoder Lundby Menighedsråd om at foretage en undersøgende opgravning på Lundby Kirkegård, så det kan blive afklaret om en gammel mundtlig overlevering om, at Svend Gønge Poulsen skulle kunne ligge begravet ved siden af kirkens kor. Sognearkivets sekretær Torben Rasmussen har sendt et brev til Lundby Menighedsråd, hvor han skriver: Som bekendt boede Major Svend Poulsen, også kaldet Gøngehøvdingen efter sin tid som ejer af daværende Lundbygaard sine sidste år i Lundby. Men hvornår han døde, ved man ikke, og heller ikke hvor han er blevet begravet. Man ved, at han levede i 1679 og at han i 1691 benævnes salig, altså er død på det tidspunkt. Da det var påbudt, at man skulle begraves på en kirkegård, må man gå ud fra, som alle forskere gør, at Cykler til hele familien Åbningstider: ma-fre: lørdag: 9-15 JP Cykler Jan Petersen Næstvedvej 288 Kastelev Tlf han er begravet på Lundby Kirkegård. Datoen kender man ikke - til trods for at man har bevaret kirkebogen for Hammer-Lundby sogne fra årene Desværre er den i så dårlig stand, at den er svær at tyde. Derfor har man endnu ikke fundet en dødsdag for Svend Poulsen. Det næste spørgsmål er så, hvor Svend Poulsen ligger begravet. Lundby Kirkes gamle klokker og graver Hans Jensen, der vist nok fungerede til 1933, fortalte i sin tid sognets nye præst C. E. Krarup-Hansen, at han engang var stødt på en stenkiste, da han gravede en grav, og han mente eller havde fået fortalt, at det skulle være Svend Poulsens grav og kiste. Han vidste nøjagtigt, hvor denne kiste var anbragt, nemlig syd for kirkens kor. Lundby Sognearkiv vil derfor opfordre Menighedsrådet til at foretage en undersøgende opgrav- Smart Safety Cykelsikring cykeltyvens bagdel - din fordel Stort udvalg i brugte cykler ning af det tidligere nævnte sted på Lundby Kirkegård, hvor tidligere gravsteder er nedlagte. Hvis man skulle finde en sådan kiste, ja så er vi klar Torben Rasmussen vil finde Svend Gønges grav. UDBY SY OG PRODUKTION * Bådkalecher * Hynder * Presenninger * Alt i grovere syning * Reparation af diverse opgaver * Vask og imprægnering over, at en eventuel nærmere identifikation af kistens indhold kræver tilladelse fra kirkelige og statslige myndigheder, men i første omgang er det aktuelle problem at finde en eventuel kiste. Henvendelsen fra Lundby Sognearkiv vil blive behandlet på Lundby Menighedsråds førstkommende møde onsdag den 6. maj. Menighedsrådsformand Bente Jensen ønsker ikke inden mødet at udtale sig om sin holdning til anmodningen fra Lundby Sognearkiv. Læs også side 31 Ring for et tilbud Prins Jørgens Allé 3, 4760 Vordingborg Tlf mobiltlf

6 6 Dagli Brugsen har holdt generalforsamling: Ingen ny butik og benzintank i Køng Tirsdag den 13.april holdt Dagli Brugsen i Køng generalforsamling Køng Forsamlingshus, hvor en lille flok af Brugsens medlemmer var forsamlede for at høre om Brugsens drift i det forgangne år. Dagli Brugsens formand Jens Hallqvist aflagde beretning, hvor han bl.a. omtalte, at brugsforeningernes årsmøder/ generalforsamling er Danmarks største forbrugerpanel, idet der sidste år deltog ikke mindre end medlemmer i disse møder, hvor der - udover den lokale brugs også drøftes forbrugersager og særlige indsatsområder for landets brugser. I år har FDB valgt at et af temaerne er ETIK I BÆ- REPOSEN. Under dette tema drøftes, hvordan vi sikrer os, at de varer vi køber er produceret under forsvarlige forhold også selvom varerne produceres i lande, der har langt mindre arbejderbeskyttelse end vi har i Danmark - herunder også, at hvis der er børn involveret i produktionen, at det så foregår på en forsvarlig måde. Et andet stort emne bliver forbrugertryghed vi skal være sikre på, at de varer vi køber lever op til vore ønsker og forventninger. Det er klart, at det der optager de lokale medlemmer, er forholdene i vores egen Brugs. Og der var da også en god debat om vareudvalg og priser. I gennemgangen af regnskabet kunne uddeler Knud Erik Lund berette, at vores Brugs er som så mange andre lokale forretninger underlagt den stadig større konkurrence fra de store indkøbscentre og fra de tre byer omkring os og det kan godt mærkes på omsætningen, der ikke lever helt op til de ønsker vi har. Dette har også betydet, at de tidligere planer om en ny forretning og eventuelt en tankstation er skrinlagt i øjeblikket. Det er simpelthen ikke muligt at skaffe den nødvendige økonomi til disse nye tiltag. Hvis vi skal udvikle Brugsen, så er det helt nødvendigt, at vi lægger mere af vores handel lokalt også selvom det undertiden betyder, at prisen er lidt højere. Husk, det er for sent at støtte den lokale butik den dag, hvor den ikke er der længere, fordi medlemmerne har handlet andre steder. Når bestyrelsen har holdt det konstituerende møde, Brugsformand Jens Hallqvist må kigge langt efter en ny butik med tank. vil vi offentliggøre navnene på formand, næstformand mv. Efter generalforsamlingen holdt museumsinspektør Gerd Malling, Køng Museer et spændende indlæg om arbejdet på Museerne og om de tanker hun har gjort sig om vores lokalsamfund og om museets muligheder. Gavebod efter halfest med PS12 Der er lagt op til den store gavebod, når resultatet fra halfesten 1. maj foreligger. På det tidspunkt er det nemlig klart, hvor mange penge, der ligger i den pulje, som afdelingerne i ISG kan søge tilskud fra. - Vi vil gerne være med til at yde et bidrag til de afdelinger der har nogle relevante ønsker, men som ikke lige har midlerne til at gennemføre anskaffelsen. Så derfor opfordrer vi alle afdelinger til at søge om tilskud fra Vennerne, siger Niels Jørgensen fra Svend Gønges Venner. Det kan være tilskud til materialer til den daglige drift i afdelingen, tilskud til nyt tøj til et hold osv. Vi afgør, hvilke ønsker der er mest relevante og offentliggør 1. juni, hvilke afdelinger, der får deres ønsker opfyldt. Vi glæder os til at være "den glade giver" og ser frem til mange gode ansøgninger, siger Niels. Desuden kan vi kun opfordre til at deltage i halfesten den 1. maj og være med til at gøre overskuddet og dermed puljen så stor som mulig. Halfesten er bag kulisserne nogenlunde på plads. Vi har i år det dobbelte antal medhjælpere i forhold til sidste år, og mad, øl, vand og vin er der sørget for. Derfor ser vi frem til årets fest i hallen i Lundby, og vi er sikre på at folk vil snakke om denne gode fest i lang, lang tid - indtil den næste! Og til naboerne: Undskyld hvis taget letter på lørdag - vi kan ikke gøre for det! undskylder Niels Jørgensen

7 7 - DET ER NÆRLIGGENDE TILBUDDENE GÆLDER FRA DEN 28. APRIL TIL DEN 25. MAJ 2004 Hver dag! Tun i vand 185 gram 4,75 Vi har ca. 100 gul-pris nu. Se vores SPAR tilbudsavis hver uge - der kommer nye tlbud til hver uge Toastbrød 600 gram 5.75 Petshop fuldkost 5 kg Isvafler 6 stk Hvedepita 6 stk. Krydderboller 12 stk Det er rene netto priser Ovnkylling 1100 gram Åbningstider alle dage: SPAR I SALLERUP Sallerup Gade 2

8 8 Årets 4750-konfirmander I Svinø Kirke konfirmeres søndag den 2. maj kl : Camilla Cecilie Bertelsen, Skovstjernevej 25, 4700 Næstved Kevin Alexander Nyberg, Skovburren 294, 4700 Næstved Kim Ekholm Andersen, Belselundsvej 5, Svinø Lisbeth Fabricius Hansen, Belselundsvej 6, Svinø Cecilie Mylsted, Svinøvej 77, Svinø Christina Sand Henriksen, Svinøvej 123, Svinø Ledere i Lundby Gruppe Gruppeleder: Henrik Madsen Grupperådsformand : Steen Nielsen Mødeaftener Ulve: Tirsdage Klasse - 4. klasse Spejdere: Mandage klasse - opefter Flaske indsamling Der er flaskeindsamling ved spejderhytten, Lundby Hovedgade 25 A. Der står to flaskecontainere til at aflevere flasker i (kun glasflasker uden låg). Så støt spejderne, og aflever dine flasker til os. I Køng Kirke konfirmeres Bededag, fredag den 7. maj kl : Kevin Mandelberg, Bavnevej 2, Gl. Lundby Melissa Vetter, pt. Ane Mariesvej, Lundby Max Poul Hansen, Svinøvej 60, Kostræde Regina Bohntved, Lundby Hovedgade 30, Lundby Rikke Thye Molter Andersen, Bankevejen 5, Køng René Hansen, Svinøvej 44, Kostræde Nina Larsen, Højbro 26, Køng Michelle Simone Stradel Lauritsen, Vandværksvej 1, Køng Martin Holm Jensen, Lundby Hovedgade 39, Lundby Nicolaj Holm Jensen, Lundby Hovedgde 39, Lundby Vicky Irene Sørensen, Svinøvej 103, Svinø Mads Hansen, Bygaden 3, Køng Mikkel Hallqvist, Svinøvej 42, Kostræde Silja Camilla Nielsen, Sandbjergvej 24, Nyråd Kasper Jørgensen, Hørvænget 78, Vordingborg KRÜGER & NIELSEN STATSAUT. EL-INSTALLATØR v/ EBBE L. NIELSEN Udfører alt i husinstallationer EDB - DATA - Tele - Automatic Salg af belysninger og hvidevarer Ingelise Nielsen kommer gerne hjem i privaten og giver vejledning i belysning, farver og stil. Selvfølgelig uden omkostninger. KILDEMARKSVEJ NÆSTVED TLF LUNDBY/VORDINGBORG TLF FAX Husk at næste deadline for annoncer og nyheder i 4750Avisen er den 15. maj! Altid deadline den 15. i måneden Mail til post7.tele.dk eller ring

9 I Lundby Kirke konfirmeres søndag den 2. maj kl. 9.30: Morten Jørgensen, Ane Mariesvej 18, Lundby Laurits Sten Hansen, Møllergaarden 3, Lundby René Jørgensen, Ibsvej 13, Lundby Miike Kunu Nielsen, Lundby Hovedgade 52 A, Lundby Simon Frieboe Laustsen, Spangsvej 3, Gl. Lundby Mike Bo Nielsen, Pallesvej 34, Lundby Simon Mark Christensen, Svend Poulsensvej 21, Lundby I Lundby Kirke konfirmeres søndag den 2. maj kl : Cecilie Toftedal Dall, Lundby Hovedgade 28, Lundby Nikolaj Dyrløv, Sværdborgvej 73, Lundby Jannie Hansen, Lundby Hovedgade 128, Lundby Ulrik Kirk Hansen, Ane Maries Vej 18, Lundby Annika Maass, Ane Maries Vej 3, Lundby Tenna Nielsen, Ibsvej 43, Lundby Jonas Børre Petersen, Apotekervej 29, Lundby Camilla Cathrine Sonne Svendsen, Lundby Hovedgade 56,st.tv., Lundby Mille Terney, Bankevejen 128, Lundby Christina Bøje Petersen, Lundbytorpvej 33, Lundby I Sværdborg Kirke konfirmeres søndag den 9. maj kl : Denise Ulla Drewsen, Snertingevej 33, Snertinge Michala Løndahl Hansen, Fæbyvej 64, Snertinge Nakimanya Pearl Kamunyu, Københavnsvej 54, Vordingborg William Robert Lundh, Grumløsevej 37, Neble René Løndahl, Fæbyvej 64, Snertinge Rebecca Hvid Nejmann, Overvindingevej 21, Overvindinge Casper Botoft, Hasbjergvej 25, Sværdborg Jonatan Theen Nørreslet, Bymandsstræde 8, Vordingborg Louise Sølling Steffensen, Hovvejen 74, Overvindinge Line Christa Andersen, Skomagervænget 3, Klarskov Natascha Maria Hermansen, Køng Møllevej 26, Køng I Udby Kirke konfirmeres søndag den 9. maj kl : Signe Sidenius Duus, Løkkesholmsvej 35, 4750 Jesper Hasselberg Dahl, Mertehøjvej 14, Udby Mød Alfons Åberg i Lundby Kirke Uforlignelige Alfons Åberg optræder ved familie- og børnegudstjenesten i Lundby Kirke Store Bededag den 7. maj kl Til lille-stor gudstjenesten vil vi se STORE balloner, SMÅ ting og høre bibelfortælling og præstens bud på, hvordan noget, der er stort, bliver ganske lille. St. Bededag, fredag 7. maj kl i Lundby Kirke SYDSJÆLLANDS MURERSERVICE SM Byg Aps Arkitekttegnede enfamilieshuse Alt tømrer og murerarbejde udføres v. Peter Mieritz tlf

10 10 ISG hædret som årets forening Årets foreningspris i Vordingborg Kommune gik tirsdag den 30. marts til 4750 området, idet Idrætsforeningen Svend Gønge vandt de kr. for sit frivillige arbejde med at skabe et tilbud for de årige i 4750-området. ISG har på 1. sal i Køng Forsamlingshus indrettet et 115 kvadratmeter stort loftrum, der med frivillig arbejdskraft huser de årige. Blandt de nominerede til prisen var også Lundby Håndværker-, Handelsog Borgerforening. Elise Dyrløv Olsen fra Køng modtog på vegne af Idrætsforeningen Svend Gønge de kroner, der følger med at blive "Årets Forening" i Vordingborg kommune. Susanne Buchwald Pedersen fra Baunevej i Gammel Lundby blev hædret, fordi hun havde vundet DM i 50 meter brystsvømning, 100 meter brystsvømning, 100 meter medley og DM for hold i 4x50 meter fri svømning. Lær petanque i Lundby Utroligt mange mennesker i alle aldre har stor fornøjelse ved at have lært petanque. Nu har du chancen! For lørdag den 1. maj kl begynder Lundby Petanque sit virke. Der er åbne baner ved Medborgerhuset i Lundby (bag den gamle kro på Banevej). Vi sørger for, at der er en instruktør de første par gange, så alle får det lært. Når vi mødes lørdag den 1. maj, aftaler vi, hvornår vi skal spille fremover. Så det gælder bare om at møde op og være med fra starten. Husk at tage kaffe - og evt. med mere - med. Med venlig hilsen Margit (efter 20.00) og Jens Zoneterapi tilbydes af eksamineret zoneterapeut udd. sygeplejerske Blandt andet god erfaring med behandling mod barnløshed og eksem Lonnie Friis Hansen Lundby Hovedgade 143A tlf , bedst efter 17 Tilbud!! Pris pr. kvm. Let slibning inkl. efterbehandling fra 35 kr. + moms Bundslibning inkl. efterbehandling fra kr moms pr. kvm - kontakt os for gratis tilbud K.H MULTISERVICE tilbyder: GULVAFSLIBNING & EFTER-BEHANDLING MED LAK-LUD-OLIE (special-uddannede fagfolk) Kører på hele Sjælland og Lolland Kenneth Hansen tlf

11 Danmarks største Her et foto fra 4. majarrangementet ved Svinø Kirke og Mindelund Et skotsk orkester optræder. (Foto: Jørn Olav Ottosen) maj fejres igen i år i Svinø Kirke og Mindelund Danmarks største 4. maj-arrangementer afholdes hvert år i Svinø Kirke og Mindelund, hvor 62 allierede flyvere fra 2. verdenskrig ligger begravet. Arrangementet gennemføres i samarbejde med Folk og Forsvar og Det danske Flyvevåben, der foretager ceremoniel overflyvning af Mindelunden. Vi starter med gudstjeneste kl i Svinø Kirke ved Sognepræst Mette Magnusson. Igen i år vil der være pårørende fra New Zealand til stede ved mindehøjtideligheden, oplyser sekretær i Svinø Menighedsråd Jørn Olav Ottosen til 4750Avisen. Alle er naturligvis velkomne i Svinø 4. maj! Læs mere om flyvergravene i Svinø på næste sider Automester Køng Autoservice AUTOREPARATION Serviceeftersyn. Klargøring til syn FORSIKRINGSSKADER Vi hjælper med udfyldelse af skadesanmeldelse GLASSKADER Reparation af stenslag. Skift af ruder AIRCONDITION SERVICE UNDERVOGNSBEHANDLING Autoriseret Mercasolcenter Kundevogn kun 100,-/dag Johannes Jensen Spindevænget 1, Køng

12 12 12 Derfor mindes vi de faldne flyvere på Svinø I Danmark blev der begravet lidt mere end 1100 allierede flyvere under 2. Verdenskrig - de fleste på én af de fem centralkirkegårde, som blev oprettet fra tysk side, hvoraf Svinø er den ene. De andre centralkirkegårde findes i Åbenrå, Esbjerg, Lemvig og Frederikshavn. Svinø Kirkegård blev i 1942 af den tyske kommandant på Flyvestation Avnø foreslået som begravelsesplads for nedskudte allierede flyvere, fundet syd for hovedvej A1 på Sjælland og på Lolland, Falster og Møn. Og sådan blev det. I tidsrummet fra d. 13. maj 1942 og til d.23. juni 1946 blev der begravet i alt 108 allierede flyvere her 62 britiske og 46 amerikanske. Indtil maj 1942, blev de nedskudte flyvere begravet på den kirkegård, der lå nærmest for stedet, hvor de var blevet fundet. Men da man kunne se, at antallet ville blive temmelig stort, valgte man herefter at inddele landet i centralkirkegårde. De første begravelser efter maj 1942 blev forestået af en tysk militærpræst, der kom rejsende fra København, men da der allerede i slutningen af 1942 var blevet begravet 10 allierede flyvere her, valgte man omkring påsketid i 1943 at overlade begravelserne til den daværende lokale danske sognepræst Johannes Lindeløv, der fuldt lovligt og officielt forestod dem i det næste års tid. Fra Påsken 1944 blev det imidlertid forbudt for Sognepræsten at medvirke ved begravelserne, og den tyske besættelsesmagt forestod herefter selv begravelserne uden gejstlig medvirken. Trods trusler fra tysk side, udviklede der sig dog den praksis, at præst og menighed efter gudstjenesten om søndagen gik ud til de nye grave, hvor præsten foretog jordpåkastelsen, lyste velsignelsen og bad fadervor, således at alle fik en kristen begravelse. Fra september 1944 blev de døde ikke længere ført til kirkegården, men blev gravet ned, hvor de nu engang blev fundet. Derfor blev der i tiden umiddelbart efter krigens slutning begravet fire flyvere, der var blevet fundet og opgravet andre steder. Lundby Kiosken Lundby Hovedgade 95 åben alle dage fra 7.30 til Frisk morgenbrød fra Guldbageren hver dag Brødbestillinger på alle bagerens produkter modtages gerne - senest dagen før - inden lukketid Mælk, smør, ost og andre dagligvarer Vi udlejer også videofilm, både VHS og DVD fordi det virker! - Vægttab - Vægtøgning - Velvære - Mere energi Din lokale forhandler: Lene & Jørgen Toft Køng Møllevej 27, 4750 Lundby tlf OBS! Forhandlere søges Liv i Lundby møde 11. maj Den 11. maj kl inviteres alle medlemmer af Liv i Lundbys grupper til informationsmøde i Medborgerhuset Lundby. På mødet vil alle grupper informere om deres inititativer og planer, og man vil naturligvis på det møde kunne koordinere sine initiativer, så de understøtter hinanden. Alle aktive - også nye, der ønsker at være aktive - er velkomne! Mvh. Kaj Weber, Jens Hallqvist, Peter Hansen

13 13 De levende lys er tændt i Mindelunden Fotos: Jørn Olav Ottosen Mindehøjtideligheden begynder den 4. maj kl i Svinø Kirke I efterkrigsårene blev flere af flyverne også opgravet for at blive identificeret. Det lykkedes ikke altid, og vi har således stadig otte ikke identificerede flyvere liggende begravet her. Desuden havde Svinø Kirkegård ikke kapacitet til så mange begravelser, hvorfor man i 1944 så sig nødsaget til at udvide kirkegården med den nuværende Mindelund. Derfor blev de først begravede også siden opgravet, således at alle de allierede flyvere kunne samles i samme område altså i det, der i dag er Mindelunden. Amerikanerne ønskede dog deres døde hjemført, og i 1948 blev de 45 af de amerikanske soldater opgravet og ført til US Military Cemetry Neuville en Condroz ved Liege i Belgien. Herfra blev nogle af dem sendt hjem til USA, andre blev genbegravet der i Belgien og to blev af en eller anden grund genbegravet i Luxembourg. I 1949 blev den sidste amerikanske flyver opgravet og genbegravet på Netherlands AMC, øst for Maastricht i Holland. I 1999 blev en tidligere RAF-flyver, canadieren Donald Smith, stedt til hvile i Svinø Mindelund. Han var den eneste overlevne efter et flystyrt i 1943.Hans urne blev placeret nogle meter bag rækken med hans kammeraters grave. Øst for Mindelunden findes en stor bar græsplæne. Her blev begravet 17 tyske flygtninge umiddelbart efter krigen. Også de er senere (i 1965) opgravet og genbegravet i Tyskland. Den 5. maj 1950 kunne man indvie Mindelunden som en ren britisk begravelsesplads med head stones og Cross of Sacrifice og under tilsyn af Common Wealth War Graves Commission, der stadig fører tilsyn med stedet. Ca. 40 pårørende til de allierede flyvere deltog i indvielsen, og siden da har mange andre pårørende til disse allierede flyvere deltaget i vores 4. maj arrangement, som finder sted hvert eneste år. Det er foreningen Folk og Forsvar, der står for arrangementet, der omfatter både deltagelse fra Flyvevåbnet og fra flere af de allierede landes ambassader. Gravene er pyntet med lys og blomster. Vi begynder med en gudstjeneste. Herefter følger flyvevåbnets overflyvning som hilsen og honnør. Så følger taler, kransenedlæggelser og musikindslag. Arrangementet, der er et af Danmarks største 4. maj-arrangementer, slutter med, at gardehusarer blæser Reveille ikke retræte som symbol på opstandelsen. Så spredes de mange hundrede mennesker atter for sikkert at vende tilbage til næste års 4. maj. Men nede ved monumentet Cross of Sacrifice ligger mange smukke kranse og blomster, og ved alle de britiske gravsten blafrer lysene i natten og minder på mere end én måde om, at Lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. Af Mette Magnusson, sognepræst i Køng og Svinø Hollandsk kæmpekor gæster Sværdborg Kirke Det hollanske kor VIVA VOCE, der runder Lundby på deres vej til København, har lovet at kigge forbi Sværdborg Kirke og lave en forpremiere på deres Kristi Himmelfarts koncert. De kommer tirsdag den 18. maj kl Koret består af 25 personer. For ti år siden dannede de deres eget kor Viva Voce. Repertoiret er Bach, Händel og Mozart. Gratis adgang! Tirsdag 18. maj kl i Sværdborg Kirke

14 14 Aloe Vera som værtindegave En hel dag i Køng med drengenes legetøj Søndag den 16. maj kl afholdes der på Køng Museers smukke plæner Veteranbiltræf. Der er åbent for publikum, og der er gratis adgang. Køng Museers Støtteforening sørger for, at gæsterne ikke dør af sult og tørst. Vi er spændte på, hvor mange biler og motorcykler der kommer, da stævnet er en åben invitation. Vi håber også, der vil komme folk med stumper, så der kan blive et stumpemarked. Bag træffet står lokale kræfter nemlig: Jørgen Knarreborg, Kostræde Banker og Hans Jensen, Næstved. Disse garvede veteranbilkendere vil stå bag vurderingen af køretøjerne og uddeling af præmier. Vi håber vejrguderne er med os, og at rigtig mange vil komme og beundre drengenes legetøj. Med venlig hilsen Køng Museer Det er nu muligt at få de fantastiske AloeVera-produkter i gave-æsker, pakket efter dine behov, således at man kan få nogle alternative gaver, f.eks. værtindegaver, fortæller Aloe Vera-forhandler i Lundby, Marianne Mellergaard. - Produkterne bliver leveret i en pæn gaveæske, og man kan selv vælge, hvad man vil komme i gaveæskerne, understreger Marianne Mellergaard. Aloe Vera er naturprodukter, udvundet af kaktusplanten af samme navn, som har både helbredende og sundhedsfremmende virkning. Aloe Vera bruges både som naturmedicin og som kosttilskud. Er du interesseret i at prøve Aloe Vera-produkterne, er du velkommen til at henvende dig til Marianne Mellergaard på tlf Hvad er det værd-aften i Lundby Blandt de indsendte besvarelser, har vi nu trukket vinderne af PS 12- konkurrencen i det seneste nummer af 4750Avisen. De blev: Preben Jørgensen, Gøngevej 3, 4750 Michael Ranthe, Møllergaarden 4, 4750 Lene Hansen, Næstvedvej 83, 4750 Liv i Lundby, gruppe 2, Kom hinanden ved, holder en Hvad er det værd-aften i Medborgerhuset Lundby. Du er hjertelig velkommen til at møde op og få vurderet dine sjove gamle "fund", antikke rariteter, det gamle maleri eller arvestykket fra oldemor! Antikvitetshandler Benny Hansen fra Præstø Antik kommer denne aften og vurderer dine ting. Øl & vand kan købes på stedet. Alle er velkomne! Dato: onsdag den 26. maj Tid: kl Sted: Medborgerhuset Lundby. Arrangør: Liv i Lundby, gruppe 2, Kom hinanden ved De vandt den nye cd med På Slaget 12 Rasmus Jensen, Måneshøjvej 5, 4750 Grethe A. Nielsen, Køng Mark 24, 4750 De rigtige svar var: Forsangeren hedder Ann-Mette Elten, Svend Gønges Venner arrangerer halballet og På Slaget 12 har indtil nu udgivet 3 Let s Dance-cd er. Vinderne får Let s Dance 3.

15 15 Fræk hankat terroriserer Lundby Vi er en del familier i Lundby bymidte der stadigvæk og dagligt, plages af en ellers meget flot, ikke-kastreret hankat. Det er den samme kat, som vi efterlyste ejere til i august Den gang havde den allerede huseret i godt seks måneder. Den er efterhånden blevet en stor kat, der har en gylden-stribet pels, hvor specielt halen er flot med ca. 2 cm. brede mørke-brune striber hele vejen op. Vi mener den i dag må være omkring to år gammel, og det er tydeligt, at den leder efter et hjem. Vi tror, at den enten er blevet forladt af sin oprindelige ejer her i byen eller, måske er ejeren død? Vi ved det ikke, men den kunne nemt blive en meget kærlig kat! Da den ikke kan lide andre katte, specielt hankatte, bryder den simpelthen ind i diverse hjem og æder andre kattes mad og banker (læs bider) de katte der måtte bo dér! Specielt hankatte, ser den sig sur på, selvom de fleste her i området er kastreret. Det skærer en i hjertet når alle, os selv inklusive, jager den væk. Selv de husstande der ingen kat har, kender til den efterhånden, for den spiser de brødstykker de smider ud til fuglene, så sulten er den! Vi kan se at den har et strejfeområde der dækker fra Lundby Hovedgade nr. 101 til 65, og et stykke ind ad Apotekervej, ind ad Gøngevej og ned ad Ibsvej og Kaj Lykkesvej. På Lundby Hovedgade 97, går den hele vejen op i køkkenet, (via en katte-lem i kælderen) videre op ad trappen og ind i køkkenet. Der æder den husets kattemad. Desværre strinter den for at markere sit nye territorium, og det koster slid og Rodalon i lange baner og mange timer. Men værst er det, at husets katte bliver jaget og bidt. Hvis vi ikke snart kan finde et godt hjem til denne kønne hjemløse kat, bliver vi nødt til at få den indfanget og aflivet hos en dyrlæge. Det ER barskt, men hvad skal vi gøre? Vi er flere katteejere der efterhånden tilsammen har betalt ca kroner for at få egne katte repareret for bidsår hos dyrlægen. Har nogen lyst til at tage den til sig, og Blikkenslagerfirmaet Aut. Vand & gasmester Kaj O. Jensen & Søn ApS Hovedgaden 74, 4750 Lundby få den kastreret, så tror vi, at det kan blive en superkærlig kat! PS. Vi hjælper gerne økonomisk med at betale for en kastraktion! Venlig hilsen, Alice og Aase, hhv. Lundby Hovedgade 97 og 69 Alt murerarbejde udføres HANS RASMUSSEN MODELFOTO Privat: Palle O. Jensen Værksted: Banevej 6, Lundby Biltlf Fax

16 16 Nu blomstrer de mange veje der fører til Lundby Nu kan vi se det flotte resultat af efterårets beplantning ved byskiltene til indfaldsvejene til Lundby og Gl. Lundby. Liv i Lundbys gruppe 1, Et smukkere Lundby, plantede i efteråret, og nu står de der i fuldt flor, påskeliljerne og vidner om, hvor flot vi kan få det, hvis vi gør en indsats. Der er næppe tvivl om, at resultatet vil være inspiration til at komme videre og til at justere. Der skal mange blomster og store bede til for at det virkelig synes. Men når alle bede er samlet på en side, så ser det virkelig imponerende ud! FOTOS: JAN KUREK Lundbygårdsvej Herunder indkørslen til Lundby fra Hammervej og til højre fra Lundbyvej-Kaj Lykkesvej. Lundby Hovedgade mod vest Herover Bavnevej og til højre Sværdborgvej, Junker Rudsvej og Spangsvej. Hvad er det værd-aften Sted: Lundby Medborgerhus, Banevej, Lundby Dato: onsdag den 26. maj 2004 Tid: kl Mød op og få vurderet dine sjove gamle "fund", antikke rariteter, det gamle maleri eller arvestykket fra oldemor! Antikvitetshandler Benny Hansen fra Præstø Antik kommer og vurderer dine ting. Øl & vand kan købes på stedet. Alle er Velkomne! Venlig hilsen, Liv i Lundby, Gr. 2. "Kom hinanden ved"

17 17 Fest og farve i 4750 Send os dit fest og farve-tip: eller ring Han fik uventede gæster 1. april Slagtermester Steen Enggaard, Lundby, kunne godt selv grine ad det bagefter, da han 1. april fik en halv snes uventede gæster, som til hans store overraskelse ville bytte en pilsner med en spegepølsemad. Efterhånden gik det op for ham, at han blot var blevet det kære offer for 4750Avisens 1. april-spøg i år. Til lykke, Andreassen! Emmy og Gunnar Andreassen, Lundbytorp, fejrede den 28. april anden halvdel af den fælles 155 års fødselsdag, da Gunnar fyldte 80. Rigtigt hjerteligt til lykke til hr. og fru Andreassen! Aloe Vera-forhandler Marianne Mellergaard Abelsvej 6, 4750 Lundby Tlf. : Mobil : LUNDBY MEDBORGERHUS Festlokaler-Seminar-Mødelokaler- 2 petanque-baner Indendørs max. 120 pers. Udendørs max 100 Vi leverer service og super restaurationskøkken samt udendørs grill. Medborgerhusets Støtteforening kan være behjælpelig med mange ting. Ring til Ib Lundfort: hjemmeside:www.lundbyweb.dk

18 18 Stor opbakning bag plan om trafiksanering i Lundby Liv i Lundbys borgermøde søndag den 21. marts bød på en massiv opbakning til trafikgruppens oplæg til trafiksanering af stations- og kirkeby. Trafikgruppen, som er en afdeling af Liv i Lundbys gruppe 9, byplan- og trafikgruppen, har det seneste halve år arbejdet på en plan til trafiksanering af Lundby, omtalt i marts-nummeret af 4750Avisen, og borgermødet sluttede i det store og hele massivt op bag planen, som nu skal finpudses og forelægges byens foreninger til udtalelse, ligesom særligt berørte borgere vil blive orienteret særligt grundigt. Flere cykelstier og stilleveje Det er en trafiksikring af skolevejene, generel fartdæmpning og anlæggelse af stillegader er de forslag, trafikgruppen fremlagde og som skal gøre Lundby til en bedre og mere tryg by at bo i. Helt konkret foreslog trafikgruppen, at cykelstien, som i dag stopper ved Lundbyparken, føres videre helt frem til Svend Poulsensvej - og forsamlingens flertal var af den opfattelse, at der skal sættes to hængebroer på jernbanebroen, så både cyklister og fodgængere kan færdes trygt på Kaj Lykkesvej og Lundbyvej. Cykelstier skal også anlægges fra Lundby Stationsby til Gammel Lundby. I Lundby City, som centrum kaldes, skal vejbanen hæves og fremhæves i f.eks. rød farve, så alle kan se, at her er et sted, hvor borgere og børn krydser vejen og man derfor skal sætte farten betydeligt ned. Samme foranstaltning foreslog gruppen i krydset ved skolen, altså krydset Lundby Hovedgade, Hammervej og Sværdborgvej, hvor skoleelever i stor stil skal over amtsvejen. Sværdborgvej fra Lundby Hovedgade til forbi Nansensvej skal gøres til stillegade med 30 kilometers hastighedsbegrænsning, og der skal tydeligt angives, hvor børnene skal krydse Sværdborgvej for at komme i skole. Endelig foreslås det, at Lundby Hovedgade fra banen og ud til Lundbyparken gøres til stillegade. Et forslag om at lukke Junker Rudsvej blev klart afvist af de fremmødte Thilde Laustsen fra Liv i Lundbys trafikgruppe fortalte engageret om gruppens planer. (Foto: Jan Kurek). borgere, som i stedet foreslog, at man lavede den til en stillevej i samarbejde med vejens beboere. Flere fremhævede det ønskelige i at kombinere trafiksanering med forskønnelse, altså bruge træer og planter i forbindelse med trafikchikaner. Thilde Laustsen viste et forslag til beplantning, som psykologisk får folk til at sætte farten ned, nemlig beplantning med kortere og kortere afstand mellem træerne, jo tættere man kommer på bymæssig bebyggelse.

19 19 Hollandsk kor på fransk visit Tirsdag 18. maj kl giver det hollandske kor "Viva Voce" koncert i Sværdborg kirke. To dage senere kan koret opleves endnu engang i Garnisonskirken i København. Willemijn Tuinstra, der synger 2. sopran i koret og er med i rejseudvalget, fortæller hér om, hvad tilhørerne kan forvente sig, og hvorfor de netop har valgt dette rejsemål. Hvordan kom idéen om at tage til Danmark? "Valget var egentligt ret indlysende. Der er lange traditioner for samarbejde og udvekslingsrejser mellem Universistetet i Wageningen og den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole på Frederiksberg i København. Og meget af den musik, vi ønskede at gå i gang med er skrevet af netop skandinaviske komponister som Niels W Gade, Carl Nielsen, Wilhelm Stenhammar og Knut Nystedt. Vores dirigent har samarbejdet med den svenske dirigent Erik Erikson. Og ét af korets medlemmer havde kontakter til Garnisonskirken i København - én anden havde kontakter til et stort dejligt hus i Lundby, hvor vi var så heldige at blive inviteret til at blive indkvarteret. Så der var mange pile, der pegede i retning af Danmark!" Hvad er Viva Voce egentlig for et kor? "Viva Voces sangere er en broget flok på ca. 25 medlemmer, der næsten alle har en eller anden tilknytning til jordbrugsuniversitetet hér i Wageningen. Vi er mellem 20 og 40 år gamle. Viva Voce kan både betyde "Den levende stemme" eller "Længe leve stemmen!". Og netop sangglæden og entusiasmen er det, som vi sangere bidrager med. Det er vores dirigent, der bidrager med det professionelle, og strømliner vores entusiasme, så vi bliver en musikalsk enhed. Vi er så heldige at have Ger Vos som dirigent - ja jeg ved godt, I nok ikke har hørt om ham i Danmark, men han er faktisk Viva Voces dirigent Ger Vos ret berømt i Holland. Ingen af os sangere er professionele, men Ger har en enestående evne til at få det bedste frem i os, og få os til at synge meget bedre, end vi troede vi kunne. Når vi mødes til korprøve har vi alt andet i hovedet end musik: hvad skal vi spise til aften, nogle har en opgave, der skal gøres færdig, og andre har lige skændtes med kæresten. Med en dirigent som Ger, går der ikke mere end 2 minutter før vi er helt koncentrerede inde i musikken." Hvad synger I i Sværdborg? "Vi har sat programmet sammen under et tema, vi har kaldt for "Rundt om Nordsøen i sommerens skær". Foruden Niels W. Gade, Carl Nielsen, Stenhammar og Nystedt, har vi værker af Benjamin Britten og Ton de Leuuw. Det program, vi har sammensat til Danmarksturnéen, er a capella musik, dvs. korsang uden instrumenter. I andre sammenhænge har vi arbejdet med orgel eller orkester. Sidst har vi for eksempel arbejdet med Bachs "Mathæus passion" og "Hohe Messe", men til en rejse er man mere fritstillet med et a capella repertoire. Nu håber vi bare, at der er mennesker nok i Lundby og omegn, der vil bruge en aften på at høre os, for det er MEGET sjovere at give en gave, når der er nogen, der vil modtage den, slutter Willemijn. Vil du opleve Viva Voce, kan du møde op i Sværdborg Kirke tirsdag 18. maj kl Der er gratis adgang - og kaffe og kage efter koncerten. Af Anne Merete Nielsen

20 20 Dødsulykken på Svend Gøngeskolen har fået konsekvenser Efter den tragiske ulykke på Svend Gøngeskolen den 1. marts, hvor en dreng fra 5. klasse mistede livet på busholdepladsen, har Vordingborg kommune og skolen i fællesskab haft et meget stort behov for at undersøge, om vi kunne tage initiativer, som kunne være med til at sikre trafikforholdene omkring skolen yderligere. Som de fleste vil vide, er skolen under ombygning. I den forbindelse er busholdepladsen blevet flyttet fra sin tidligere placering sydvest for skolen til parkeringspladsen ved hallen. Vi var egentlig ikke kede af denne flytning. Det var nemlig sådan, at busserne på den gamle holdeplads ikke kunne komme ud uden at skulle bakke. Dette kan være en farlig manøvre, hvor der færdes børn. Straks efter ulykken den 1. marts tog kommunens børne- og kulturforvaltning initiativ til at en gruppe bestående af repræsentanter fra STS, Connex, teknisk forvaltning, børne- og kulturforvaltningen og repræsentanter for de lokale skoler gennemgik forholdene på de enkelte institutioner. Midt i marts havde vi besøg af denne gruppe her på skolen. Efter en fælles analyse og vurdering af den nye busholdeplads og trafikforholdene i det hele taget blev vi enige om så hurtigt som muligt at ændre busholdepladsen, så det fremover ikke er nødvendigt for skolens elever at krydse veje med kørende trafik. På længere sigt arbejdes med en flytning af busholdepladsen tilbage til det sydvestlige område. Denne gang skal området imidlertid udvides, så bakning med busserne undgås Mogens Frandsen, skoleleder Svend Gønge-skolen 4750Avisen udkommer: MAJ: april: deadline 15. april JUNI: maj: deadline 15. maj Ingen udgivelse i juli AUGUST: ultimo juli: deadline 8. juli - OBS! SEPTEMBER: september: deadline 15. aug. OKTOBER: september: deadline 15. sept. NOVEMBER: oktober: deadline 15. okt. DECEMBER: dec.: deadline 15. nov. JANUAR 2005: dec: deadline 8. dec OBS! Åbningstider: Ti-on-to: Fredag: Lørdag: samt efter aftale Bryllupsgave, firmagave, logogave osv. ADELGADE PRÆSTØ - TLF Tækkemand Jens C. Kuno Nielsen 3 generationers erfaring mobil:

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2014 På Østervejrupvej Indhold: * Bypedeller: * Energimesse: * Familie & Fritid: Konstitueret * Informationsmøde i Lyne

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2014

for Lyne Sogn Januar 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2014 Indhold: * Lyne kirke: Sang * Borgerforening: Generalforsamling * Vennekredsen: Sang & Musik * Familie & Fritid: Køkkenfri

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 290 Sdr. Vium Sogneforeningen juli / august 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 290 Sdr. Vium Sogneforeningen juli / august 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 290 Sdr. Vium Sogneforeningen juli / august 2016 Næste nummer af Sdr. Vium Nyt udkommer 1. september 2016 Emner skal være meddelt Aase Rahbek på mail skipper@mail.mira.dk senest d. 10.

Læs mere

for Lyne Sogn November 2015

for Lyne Sogn November 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn November 2015 Indhold: * Lyne Kirke: diverse, Arrangémenter * Lyne Friskole: Åben hus * Vennekredsen: Bankospil * Skulptur: *

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Landsby pedeller Jeg har længe gået med den tanke, at når Lyne med succes kan etabler by pedeller og det går rigtig godt, så kan vi også i Sdr.

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole Referat af generalforsamling 20-01-2016 kl. 19.00 på Blære Skole 1. Valg af dirigent: Børge Degn bliver valgt, og konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. Formandens beretning 2015 Velkommen

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD

SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD SIF NYT 15. årgang August 2015 AKTIVITETSBLAD NYTTIGE ADRESSER Afdelingsformænd: Badminton Henrik Lauritsen Blindekildevej 98 4200 Slagelse Tlf. 51 37 79 30 hlaurits@mail.dk Bordtennis Michael Jensen Sørbyparkvej

Læs mere

Beretning til generalforsamling på Davidskolen d. 20/3-13

Beretning til generalforsamling på Davidskolen d. 20/3-13 Beretning til generalforsamling på Davidskolen d. 20/3-13 Det er igen blevet tid til at se tilbage på året der gik og aflægge beretning for Davidskolen. I 2012 blev de nye Natek- lokaler færdige og taget

Læs mere

BYFEST. Byfest for alle. Kom og vær med! Fredag den 26. juni Lørdag den 27. juni Søndag den 28. juni. Sankthansfest tirsdag den 23.

BYFEST. Byfest for alle. Kom og vær med! Fredag den 26. juni Lørdag den 27. juni Søndag den 28. juni. Sankthansfest tirsdag den 23. SEVEL I BEVÆGELSE 2015 REVYHOLDET 2015 Byfest for alle Sankthansfest tirsdag den 23. juni BYFEST Fredag den 26. juni Lørdag den 27. juni Søndag den 28. juni Kom og vær med! Program for Sankthansfest byfesten

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig til at forstå lidt af påskens mysterium. Indhold Indledning

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING

Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING AFHOLDT I STENLILLE HALLENS SELSKABSLOKALE ONSDAG DEN 20. FEBRUAR 2008 Klokken 19.00 bød formand Carl-Henrik Nielsen

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling HyllingeBy.dk Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge Kom til fællesspisning i Centergården Onsdag den 18. feb. kl. 18.00 Spisning er først til mølle Vi er glade for succesen

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN november 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. november 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Oktober 2015 Fra Indvielse af Byfornyelse Indhold: * Vennekredsen: Foredrag * Avisindsamling: Fortsætter * Ny Butik: Mormors ting

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015. God påske

Sdr. Vium Nyt. Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015. God påske Sdr. Vium Nyt Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015 God påske Næste nummer af Sdr. Vium Nyt udkommer 1. maj 2015 Emner skal være meddelt Aase Rahbek på mail skipper@mail.mira.dk senest d. 10. april

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening HUSK!!!! HØSTMARKED

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt April Såril 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi er blevet enige om at tage til Gerlev Legepark,

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013

Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013 Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013 Dagsorden 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent c. Valg af bisidder d. Valg af 2 stemmetæller 2. Årsberetning af: a. Tegnsprogsforeningen

Læs mere

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 November 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Efterårsløv. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

Kære generalforsamlingsdeltagere: Jeg vil gerne, som formand for bestyrelsen, byde jer alle sammen velkommen til den 100. generalforsamling i Hvalsø Brugsforening. 100-års jubilæum. Som sagde i min velkomst

Læs mere

Nr.5. Maj 2015. Kl. 11.00. Kl. 12.15. Kl. 10.30. Kl. 12.15. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 10.

Nr.5. Maj 2015. Kl. 11.00. Kl. 12.15. Kl. 10.30. Kl. 12.15. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 10. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.5. 1 Maj 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 10. maj 5. søndag efter påske Kl. 11.00 Præst fra Døvemenigheden Døvegudstjeneste Torsdag den 14. maj

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 276 Sdr. Vium Sogneforeningen december 2014 / januar 2015. Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår.

Sdr. Vium Nyt. Nr. 276 Sdr. Vium Sogneforeningen december 2014 / januar 2015. Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår. Sdr. Vium Nyt Nr. 276 Sdr. Vium Sogneforeningen december 2014 / januar 2015 Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår. Næste nummer af Sdr. Vium Nyt udkommer 1. februar 2015 Emner skal være meddelt

Læs mere

På sporet af julen og Grundtvig

På sporet af julen og Grundtvig December i København På sporet af julen og Grundtvig jul 2009 N.F.S. Grundtvig er en vigtig skikkelse i DR s julekalender Pagten, hvor hans salmer og tanker om menneske og fællesskab spiller en rolle.

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal

Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal Til generalforsamlingen var der tilmeldt 89 medlemmer til spisning kl. 19.00 og der kom yderligere

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

FREDAG D. 21/10-11 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk

FREDAG D. 21/10-11 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk FREDAG D. 21/10-11 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk Kom til Skt. Hans aften ved Teglværkssøen i Ådum torsdag den 23. juni Kl. 19.30 er grillen varm, så I kan købe

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 OBS OBS Danseaften d. 27. marts aflyst - kursus d. 30. marts - Se nedenfor og kalenderen Kære dansere og

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde.

Referat af menighedsrådsmøde. Rødding Menighedsråd. Referat af menighedsrådsmøde. Dato: Tirsdag den 28. oktober 2014 kl. 17.00 Mødested: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Deltager: Anger Nissen, Svend Enevoldsen, Tove Kamedula, Maiken

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Årsberetning 2011. Venlig hilsen. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28

Årsberetning 2011. Venlig hilsen. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28 Årsberetning 2011. Efter generalforsamlingen forsatte vi i bestyrelsen vores arbejde, hvor vi måtte fordele de opgaver, som Ingelise og Pia havde før. Maj/juni: Vores sommerstykke Jorden rundt på 80 dage

Læs mere

Formanden har ordet :

Formanden har ordet : Side 1 Formanden har ordet : Husk at vi den 1. søndag i hver måned har lodtrækning på dit medlemsbevis i programmet: Send en hilsen ca. kl. 11.00 Hjælp foreningen med at vokse. Skaf et medlem. Det koster

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Håndbold Foreningen MORS

Håndbold Foreningen MORS Håndbold Foreningen MORS CVR. NR. 15171294 www.hfmors.dk hf@mors.dk Referat fra generalforsamlingen i HF Mors mandag den 28. marts 2011 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Kære generalforsamlingsdeltagere: Jeg vil gerne, som formand for bestyrelsen, byde jer alle sammen velkommen til den 98. generalforsamling i Hvalsø Brugsforening. Sponsorstøtte: Jeg synes at jeg i år gerne

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Julehygge i Fritidshuset Lørdag den 27. november blev der budt på julehygge i Fritidshuset fra kl. 13 til kl. 16, og små boder solgte forskelligt både for øjet og for ganen.

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening. Formandens beretning.

Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening. Formandens beretning. Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening Valg af dirigent. Formandens beretning. Regnskab. Indkomne forslag. Valg. Valg til bestyrelsen: Jørn Olsen, Erik Gornitzka og Steffen Gerdes,

Læs mere

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012.

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012. Referat fra generalforsamling i støttegruppen for Bakkehallen tirsdag den 28. februar kl. 19.00 på Hejnsvig skole. Valg af dirigent: Lauritz Heick foreslået og valgt Fremlæggelse af årets beretning: V/

Læs mere

Husk Tjek VIGGO. God weekend. Fredagsbrev Light uge 13 1. april 2016. Indhold

Husk Tjek VIGGO. God weekend. Fredagsbrev Light uge 13 1. april 2016. Indhold Fredagsbrev Light uge 13 1. april 2016 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk Indhold Martin valgt til bestyrelsen Meretes tilsynsrapport Overskud

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned.

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned. Seniornyt Nr.3 august 2013 Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne ikke noget problem med at få ned. senior mc danmark 29. årgang. Senior-nyt Officielt klubblad for landsforeningen Senior-MC-

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar Børnerådet Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Da Faaborg-Midtfyn kommune skal spare penge i fremtiden, er der blevet udarbejdet et sparekatalog, som blev offentliggjort i maj måned. Af sparekataloget

Læs mere

Resultstlisten fra: Dobbelt Geværterrænskydning i Hevring

Resultstlisten fra: Dobbelt Geværterrænskydning i Hevring Resultstlisten fra: Dobbelt Geværterrænskydning i Hevring Søndag den 18 Maj 2008 Der deltog 86 skytter og 5 Jæger her ved geværterrænskydningen i Hevring, Vejret var fint med sol og tørvejr hele dagen

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Festival kataloget 2013 er på gaden

Festival kataloget 2013 er på gaden Nyhedsbrev 4 Festival kataloget 2013 er på gaden Ligesom sidste år er deltagertallet på festivalen stigende. I år deltager 101 kunstnere fra i alt 12 lande i de ni dage festivalen varer. Alene den lokale

Læs mere

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80

HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 HOLLUF PILE-TORNBJERG IDRÆTSFORENING Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ Stiftet 27. juni 1980, tlf. 65 93 18 80 Referat fra hovedgeneralforsamling Tirsdag den 24. marts 2009 kl. 19.00 i klubhuset Dagsorden:

Læs mere

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Dagsorden for den ordinære generalforsamling var følgende: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere