4750 Avisen Lundby - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "4750 Avisen Lundby - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby"

Transkript

1 Nr. 4 - Maj Avisen Lundby - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby Nu skal vi finde Svend Præstegårdsidyl i Udby Udby Præstegård er nok noget af det mest idylliske, man kan forestille sig. Og midt inde i den firelængede præstegård finder vi et af de mest upåagtede - men meget spændende - museer på Sydsjælland. Kom med på tur i Grundtvigs Mindestuer på side Hele to 4. majarrangementer i 4750-området 4750 er nok landets flittigste område til at fejre Danmarks befrielse 4. maj. Ikke alene har vi Danmarks største 4. maj-arrangement i Svinø Kirke og Mindelund, nu vil Lundby Borgerforening også fejre befrielsen. Læs side og 29 Gønges grav Lundby Sognearkiv opfordrer nu Lundby Menighedsråd til at forsøge at finde Gøngehøvdingen Svend Gønges grav. Ifølge en mundtlig overlevering skulle den gamle stridsmand være begravet på sydsiden af Lundby Kirkes kor- lige ud for hans seneste bolig i Gl. Lundby. Ny butik og benzintank i Køng opgivet Læs side 6 Ifølge overleveringen er der en stenkiste 5 alen under jorden ved foden af kirken. Vi foreslår, at vi nu endelig finder ud af, om Svend Gønge ligger begravet i Lundby, siger en af initiativtagerne, dyrlæge Torben Rasmussen til 4750Avisen. Side 5 Hankat terroriserer Lundby En usædvanlig hidsig og aggressiv hankat terroriserer store dele af Lundby. Hankatten er så fræk, at den bryder ind i kattehjem, voldtager og hærger. Side 15 MODELFOTO

2 Avisen udgives og produceres af Foreningen Lundbyweb og 4750Avisen Møllergaarden Lundby CVR-nr.: Bank: Vordingborg Bank, Lundby Afdeling Ansv.hav. red.: Peter Sten Hansen Nyheder og annoncer sendes til: eller: 4750Avisen, Møllergaarden Lundby eller: tlf Tryk: Centraltrykkeriet i Vordingborg Oplag: Avisen distribueres med Post Danmark til samtlige husstande i 4750 Lundby samt 4760 Sværdborg Sogn Dette blad omdeles onsdag-torsdag den april 2004 Har du ikke fået bladet, så ring til Post Danmark i Vordingborg, tlf el Sidste frist for indlevering af stof og annoncer til næste nummer af 4750Avisen er fredag den 15. maj Juni-nummeret udkommer onsdag-torsdag den maj Det sker i 4750 i maj Lørdag den 1. maj kl : Lær Petanque ved Medborgerhuset Lundby kl : Halfest med På Slaget 12 i Svend Gønge-hallen Søndag den 2. maj kl og 11.30: Konfirmation i Lundby Kirke kl : Konfirmation i Svinø Kirke kl : Grundtvigs Mindestuer åbner sæsonen i Udby Tirsdag den 4. maj kl : 4. maj-arrangement i Svinø Kirke kl : 4. maj-arrangement på Trekanten i Lundby Torsdag den 6. maj kl : Menighedsrådsmøde i Lundby - Rytterskolen, alle er velkomne Fredag den 7. maj kl : Konfirmation i Køng Kirke kl : Familie og børnegudstjeneste med Alfons Åberg i Lundby Kirke Søndag den 9. maj kl : Konfirmation i Sværdborg Kirke Tirsdag den 11. maj ældreudflugt arr. af Sværdborg og Lundby Menighedsråd tilmelding til Grethe Pedersen senest 3. maj tlf mellem 16 og 17. Pris: 125 kr. Turen går til Christianshavn og Dragør. Kl : Liv i Lundbys grupper mødes i Medborgerhuset Lundby Søndag den 16. maj kl : Lundby Efterskoles kor synger ved gudstjenesten i Lundby Kirke. Kl : Veteranbiltræf ved Køng Museer i Køng. Tirsdag den 18. maj kl : Det hollandske kæmpekor Viva Voce synger i Sværdborg kirke. Gratis adgang og kaffe bagefter. Onsdag den 26. maj kl : Hvad er det værd-aften i Medborgerhuset Lundby. Arr.: Liv i Lundby-gruppe 2 Kom hinanden ved Søndag den 30. maj kl i Lundby Kirke: Begynder-gudstjeneste for Lundby og Sværdborg sogne. Søndag den 30. maj: Tårnmusik fra Køng Kirketårn forud for gudstjenesten Pinsedag kl.10,30. Kom og oplev en dejlig sommerstemning i og omkring kirken. HUSK AT SENDE DIT ARRANGEMENT TIL eller 4750Avisen, Møllergaarden 3, 4750 Lundby Her er priserne på en annonce i 4750 Avisen 4 farver 1 gang 4 farver m. rabat* Sort-hvid 1 gang Sort-hvid m. rabat* 1/1 side 1600 kr kr kr kr. 1/2 side 1200 kr kr. 900 kr. 800 kr. 1/4 side 800 kr. 700 kr. 600 kr. 500 kr. 1/8 side 500 kr. 400 kr. 350 kr. 300 kr. 1/16 side 300 kr. 250 kr. 200 kr. 175 kr. Disse annoncepriser gælder til og med august-nummeret 2004 af 4750Avisen. *Rabatprisen opnås ved at tegne en annonce i fem numre af 4750Avisen i træk. 1/1 sides annoncer modtages helst reproklare - resten laver vi gerne for dig, hvis du ønsker det. ALLE PRISER ER UDEN MOMS!

3 3 Nye kartofler fra Mallorca Pr. 1/2 kg Kl liter letmælk eller skummet mælk Katrine og Alfred tomater 450 gr. Danmark kl Chateau Caronne St. Gemme Haut-Medoc Cru Bourgeois 1996 Pr. flaske SPAR: 40,00! EN KASSE ODIN Pilsner 30 stk pant Chiquita bananer 10 stk. MADAX JUMILLA PREMIUM SELECTION SPANSK RØDVIN 10 x 75 cl. SPAR 229,50!! SUPER SOFT TOILETPAPIR 4 LAGS 3 x 6 RL pant 39 Vi mødes i Dagli Brugsen i Køng Flotte blomkål pr. stk. kl Tilbuddene gælder fra d. 28/4 T.O.M d. 2/5

4

5 5 Sognearkivet vil finde Gøngehøvdingens grav Lundby Sognearkiv anmoder Lundby Menighedsråd om at foretage en undersøgende opgravning på Lundby Kirkegård, så det kan blive afklaret om en gammel mundtlig overlevering om, at Svend Gønge Poulsen skulle kunne ligge begravet ved siden af kirkens kor. Sognearkivets sekretær Torben Rasmussen har sendt et brev til Lundby Menighedsråd, hvor han skriver: Som bekendt boede Major Svend Poulsen, også kaldet Gøngehøvdingen efter sin tid som ejer af daværende Lundbygaard sine sidste år i Lundby. Men hvornår han døde, ved man ikke, og heller ikke hvor han er blevet begravet. Man ved, at han levede i 1679 og at han i 1691 benævnes salig, altså er død på det tidspunkt. Da det var påbudt, at man skulle begraves på en kirkegård, må man gå ud fra, som alle forskere gør, at Cykler til hele familien Åbningstider: ma-fre: lørdag: 9-15 JP Cykler Jan Petersen Næstvedvej 288 Kastelev Tlf han er begravet på Lundby Kirkegård. Datoen kender man ikke - til trods for at man har bevaret kirkebogen for Hammer-Lundby sogne fra årene Desværre er den i så dårlig stand, at den er svær at tyde. Derfor har man endnu ikke fundet en dødsdag for Svend Poulsen. Det næste spørgsmål er så, hvor Svend Poulsen ligger begravet. Lundby Kirkes gamle klokker og graver Hans Jensen, der vist nok fungerede til 1933, fortalte i sin tid sognets nye præst C. E. Krarup-Hansen, at han engang var stødt på en stenkiste, da han gravede en grav, og han mente eller havde fået fortalt, at det skulle være Svend Poulsens grav og kiste. Han vidste nøjagtigt, hvor denne kiste var anbragt, nemlig syd for kirkens kor. Lundby Sognearkiv vil derfor opfordre Menighedsrådet til at foretage en undersøgende opgrav- Smart Safety Cykelsikring cykeltyvens bagdel - din fordel Stort udvalg i brugte cykler ning af det tidligere nævnte sted på Lundby Kirkegård, hvor tidligere gravsteder er nedlagte. Hvis man skulle finde en sådan kiste, ja så er vi klar Torben Rasmussen vil finde Svend Gønges grav. UDBY SY OG PRODUKTION * Bådkalecher * Hynder * Presenninger * Alt i grovere syning * Reparation af diverse opgaver * Vask og imprægnering over, at en eventuel nærmere identifikation af kistens indhold kræver tilladelse fra kirkelige og statslige myndigheder, men i første omgang er det aktuelle problem at finde en eventuel kiste. Henvendelsen fra Lundby Sognearkiv vil blive behandlet på Lundby Menighedsråds førstkommende møde onsdag den 6. maj. Menighedsrådsformand Bente Jensen ønsker ikke inden mødet at udtale sig om sin holdning til anmodningen fra Lundby Sognearkiv. Læs også side 31 Ring for et tilbud Prins Jørgens Allé 3, 4760 Vordingborg Tlf mobiltlf

6 6 Dagli Brugsen har holdt generalforsamling: Ingen ny butik og benzintank i Køng Tirsdag den 13.april holdt Dagli Brugsen i Køng generalforsamling Køng Forsamlingshus, hvor en lille flok af Brugsens medlemmer var forsamlede for at høre om Brugsens drift i det forgangne år. Dagli Brugsens formand Jens Hallqvist aflagde beretning, hvor han bl.a. omtalte, at brugsforeningernes årsmøder/ generalforsamling er Danmarks største forbrugerpanel, idet der sidste år deltog ikke mindre end medlemmer i disse møder, hvor der - udover den lokale brugs også drøftes forbrugersager og særlige indsatsområder for landets brugser. I år har FDB valgt at et af temaerne er ETIK I BÆ- REPOSEN. Under dette tema drøftes, hvordan vi sikrer os, at de varer vi køber er produceret under forsvarlige forhold også selvom varerne produceres i lande, der har langt mindre arbejderbeskyttelse end vi har i Danmark - herunder også, at hvis der er børn involveret i produktionen, at det så foregår på en forsvarlig måde. Et andet stort emne bliver forbrugertryghed vi skal være sikre på, at de varer vi køber lever op til vore ønsker og forventninger. Det er klart, at det der optager de lokale medlemmer, er forholdene i vores egen Brugs. Og der var da også en god debat om vareudvalg og priser. I gennemgangen af regnskabet kunne uddeler Knud Erik Lund berette, at vores Brugs er som så mange andre lokale forretninger underlagt den stadig større konkurrence fra de store indkøbscentre og fra de tre byer omkring os og det kan godt mærkes på omsætningen, der ikke lever helt op til de ønsker vi har. Dette har også betydet, at de tidligere planer om en ny forretning og eventuelt en tankstation er skrinlagt i øjeblikket. Det er simpelthen ikke muligt at skaffe den nødvendige økonomi til disse nye tiltag. Hvis vi skal udvikle Brugsen, så er det helt nødvendigt, at vi lægger mere af vores handel lokalt også selvom det undertiden betyder, at prisen er lidt højere. Husk, det er for sent at støtte den lokale butik den dag, hvor den ikke er der længere, fordi medlemmerne har handlet andre steder. Når bestyrelsen har holdt det konstituerende møde, Brugsformand Jens Hallqvist må kigge langt efter en ny butik med tank. vil vi offentliggøre navnene på formand, næstformand mv. Efter generalforsamlingen holdt museumsinspektør Gerd Malling, Køng Museer et spændende indlæg om arbejdet på Museerne og om de tanker hun har gjort sig om vores lokalsamfund og om museets muligheder. Gavebod efter halfest med PS12 Der er lagt op til den store gavebod, når resultatet fra halfesten 1. maj foreligger. På det tidspunkt er det nemlig klart, hvor mange penge, der ligger i den pulje, som afdelingerne i ISG kan søge tilskud fra. - Vi vil gerne være med til at yde et bidrag til de afdelinger der har nogle relevante ønsker, men som ikke lige har midlerne til at gennemføre anskaffelsen. Så derfor opfordrer vi alle afdelinger til at søge om tilskud fra Vennerne, siger Niels Jørgensen fra Svend Gønges Venner. Det kan være tilskud til materialer til den daglige drift i afdelingen, tilskud til nyt tøj til et hold osv. Vi afgør, hvilke ønsker der er mest relevante og offentliggør 1. juni, hvilke afdelinger, der får deres ønsker opfyldt. Vi glæder os til at være "den glade giver" og ser frem til mange gode ansøgninger, siger Niels. Desuden kan vi kun opfordre til at deltage i halfesten den 1. maj og være med til at gøre overskuddet og dermed puljen så stor som mulig. Halfesten er bag kulisserne nogenlunde på plads. Vi har i år det dobbelte antal medhjælpere i forhold til sidste år, og mad, øl, vand og vin er der sørget for. Derfor ser vi frem til årets fest i hallen i Lundby, og vi er sikre på at folk vil snakke om denne gode fest i lang, lang tid - indtil den næste! Og til naboerne: Undskyld hvis taget letter på lørdag - vi kan ikke gøre for det! undskylder Niels Jørgensen

7 7 - DET ER NÆRLIGGENDE TILBUDDENE GÆLDER FRA DEN 28. APRIL TIL DEN 25. MAJ 2004 Hver dag! Tun i vand 185 gram 4,75 Vi har ca. 100 gul-pris nu. Se vores SPAR tilbudsavis hver uge - der kommer nye tlbud til hver uge Toastbrød 600 gram 5.75 Petshop fuldkost 5 kg Isvafler 6 stk Hvedepita 6 stk. Krydderboller 12 stk Det er rene netto priser Ovnkylling 1100 gram Åbningstider alle dage: SPAR I SALLERUP Sallerup Gade 2

8 8 Årets 4750-konfirmander I Svinø Kirke konfirmeres søndag den 2. maj kl : Camilla Cecilie Bertelsen, Skovstjernevej 25, 4700 Næstved Kevin Alexander Nyberg, Skovburren 294, 4700 Næstved Kim Ekholm Andersen, Belselundsvej 5, Svinø Lisbeth Fabricius Hansen, Belselundsvej 6, Svinø Cecilie Mylsted, Svinøvej 77, Svinø Christina Sand Henriksen, Svinøvej 123, Svinø Ledere i Lundby Gruppe Gruppeleder: Henrik Madsen Grupperådsformand : Steen Nielsen Mødeaftener Ulve: Tirsdage Klasse - 4. klasse Spejdere: Mandage klasse - opefter Flaske indsamling Der er flaskeindsamling ved spejderhytten, Lundby Hovedgade 25 A. Der står to flaskecontainere til at aflevere flasker i (kun glasflasker uden låg). Så støt spejderne, og aflever dine flasker til os. I Køng Kirke konfirmeres Bededag, fredag den 7. maj kl : Kevin Mandelberg, Bavnevej 2, Gl. Lundby Melissa Vetter, pt. Ane Mariesvej, Lundby Max Poul Hansen, Svinøvej 60, Kostræde Regina Bohntved, Lundby Hovedgade 30, Lundby Rikke Thye Molter Andersen, Bankevejen 5, Køng René Hansen, Svinøvej 44, Kostræde Nina Larsen, Højbro 26, Køng Michelle Simone Stradel Lauritsen, Vandværksvej 1, Køng Martin Holm Jensen, Lundby Hovedgade 39, Lundby Nicolaj Holm Jensen, Lundby Hovedgde 39, Lundby Vicky Irene Sørensen, Svinøvej 103, Svinø Mads Hansen, Bygaden 3, Køng Mikkel Hallqvist, Svinøvej 42, Kostræde Silja Camilla Nielsen, Sandbjergvej 24, Nyråd Kasper Jørgensen, Hørvænget 78, Vordingborg KRÜGER & NIELSEN STATSAUT. EL-INSTALLATØR v/ EBBE L. NIELSEN Udfører alt i husinstallationer EDB - DATA - Tele - Automatic Salg af belysninger og hvidevarer Ingelise Nielsen kommer gerne hjem i privaten og giver vejledning i belysning, farver og stil. Selvfølgelig uden omkostninger. KILDEMARKSVEJ NÆSTVED TLF LUNDBY/VORDINGBORG TLF FAX Husk at næste deadline for annoncer og nyheder i 4750Avisen er den 15. maj! Altid deadline den 15. i måneden Mail til post7.tele.dk eller ring

9 I Lundby Kirke konfirmeres søndag den 2. maj kl. 9.30: Morten Jørgensen, Ane Mariesvej 18, Lundby Laurits Sten Hansen, Møllergaarden 3, Lundby René Jørgensen, Ibsvej 13, Lundby Miike Kunu Nielsen, Lundby Hovedgade 52 A, Lundby Simon Frieboe Laustsen, Spangsvej 3, Gl. Lundby Mike Bo Nielsen, Pallesvej 34, Lundby Simon Mark Christensen, Svend Poulsensvej 21, Lundby I Lundby Kirke konfirmeres søndag den 2. maj kl : Cecilie Toftedal Dall, Lundby Hovedgade 28, Lundby Nikolaj Dyrløv, Sværdborgvej 73, Lundby Jannie Hansen, Lundby Hovedgade 128, Lundby Ulrik Kirk Hansen, Ane Maries Vej 18, Lundby Annika Maass, Ane Maries Vej 3, Lundby Tenna Nielsen, Ibsvej 43, Lundby Jonas Børre Petersen, Apotekervej 29, Lundby Camilla Cathrine Sonne Svendsen, Lundby Hovedgade 56,st.tv., Lundby Mille Terney, Bankevejen 128, Lundby Christina Bøje Petersen, Lundbytorpvej 33, Lundby I Sværdborg Kirke konfirmeres søndag den 9. maj kl : Denise Ulla Drewsen, Snertingevej 33, Snertinge Michala Løndahl Hansen, Fæbyvej 64, Snertinge Nakimanya Pearl Kamunyu, Københavnsvej 54, Vordingborg William Robert Lundh, Grumløsevej 37, Neble René Løndahl, Fæbyvej 64, Snertinge Rebecca Hvid Nejmann, Overvindingevej 21, Overvindinge Casper Botoft, Hasbjergvej 25, Sværdborg Jonatan Theen Nørreslet, Bymandsstræde 8, Vordingborg Louise Sølling Steffensen, Hovvejen 74, Overvindinge Line Christa Andersen, Skomagervænget 3, Klarskov Natascha Maria Hermansen, Køng Møllevej 26, Køng I Udby Kirke konfirmeres søndag den 9. maj kl : Signe Sidenius Duus, Løkkesholmsvej 35, 4750 Jesper Hasselberg Dahl, Mertehøjvej 14, Udby Mød Alfons Åberg i Lundby Kirke Uforlignelige Alfons Åberg optræder ved familie- og børnegudstjenesten i Lundby Kirke Store Bededag den 7. maj kl Til lille-stor gudstjenesten vil vi se STORE balloner, SMÅ ting og høre bibelfortælling og præstens bud på, hvordan noget, der er stort, bliver ganske lille. St. Bededag, fredag 7. maj kl i Lundby Kirke SYDSJÆLLANDS MURERSERVICE SM Byg Aps Arkitekttegnede enfamilieshuse Alt tømrer og murerarbejde udføres v. Peter Mieritz tlf

10 10 ISG hædret som årets forening Årets foreningspris i Vordingborg Kommune gik tirsdag den 30. marts til 4750 området, idet Idrætsforeningen Svend Gønge vandt de kr. for sit frivillige arbejde med at skabe et tilbud for de årige i 4750-området. ISG har på 1. sal i Køng Forsamlingshus indrettet et 115 kvadratmeter stort loftrum, der med frivillig arbejdskraft huser de årige. Blandt de nominerede til prisen var også Lundby Håndværker-, Handelsog Borgerforening. Elise Dyrløv Olsen fra Køng modtog på vegne af Idrætsforeningen Svend Gønge de kroner, der følger med at blive "Årets Forening" i Vordingborg kommune. Susanne Buchwald Pedersen fra Baunevej i Gammel Lundby blev hædret, fordi hun havde vundet DM i 50 meter brystsvømning, 100 meter brystsvømning, 100 meter medley og DM for hold i 4x50 meter fri svømning. Lær petanque i Lundby Utroligt mange mennesker i alle aldre har stor fornøjelse ved at have lært petanque. Nu har du chancen! For lørdag den 1. maj kl begynder Lundby Petanque sit virke. Der er åbne baner ved Medborgerhuset i Lundby (bag den gamle kro på Banevej). Vi sørger for, at der er en instruktør de første par gange, så alle får det lært. Når vi mødes lørdag den 1. maj, aftaler vi, hvornår vi skal spille fremover. Så det gælder bare om at møde op og være med fra starten. Husk at tage kaffe - og evt. med mere - med. Med venlig hilsen Margit (efter 20.00) og Jens Zoneterapi tilbydes af eksamineret zoneterapeut udd. sygeplejerske Blandt andet god erfaring med behandling mod barnløshed og eksem Lonnie Friis Hansen Lundby Hovedgade 143A tlf , bedst efter 17 Tilbud!! Pris pr. kvm. Let slibning inkl. efterbehandling fra 35 kr. + moms Bundslibning inkl. efterbehandling fra kr moms pr. kvm - kontakt os for gratis tilbud K.H MULTISERVICE tilbyder: GULVAFSLIBNING & EFTER-BEHANDLING MED LAK-LUD-OLIE (special-uddannede fagfolk) Kører på hele Sjælland og Lolland Kenneth Hansen tlf

11 Danmarks største Her et foto fra 4. majarrangementet ved Svinø Kirke og Mindelund Et skotsk orkester optræder. (Foto: Jørn Olav Ottosen) maj fejres igen i år i Svinø Kirke og Mindelund Danmarks største 4. maj-arrangementer afholdes hvert år i Svinø Kirke og Mindelund, hvor 62 allierede flyvere fra 2. verdenskrig ligger begravet. Arrangementet gennemføres i samarbejde med Folk og Forsvar og Det danske Flyvevåben, der foretager ceremoniel overflyvning af Mindelunden. Vi starter med gudstjeneste kl i Svinø Kirke ved Sognepræst Mette Magnusson. Igen i år vil der være pårørende fra New Zealand til stede ved mindehøjtideligheden, oplyser sekretær i Svinø Menighedsråd Jørn Olav Ottosen til 4750Avisen. Alle er naturligvis velkomne i Svinø 4. maj! Læs mere om flyvergravene i Svinø på næste sider Automester Køng Autoservice AUTOREPARATION Serviceeftersyn. Klargøring til syn FORSIKRINGSSKADER Vi hjælper med udfyldelse af skadesanmeldelse GLASSKADER Reparation af stenslag. Skift af ruder AIRCONDITION SERVICE UNDERVOGNSBEHANDLING Autoriseret Mercasolcenter Kundevogn kun 100,-/dag Johannes Jensen Spindevænget 1, Køng

12 12 12 Derfor mindes vi de faldne flyvere på Svinø I Danmark blev der begravet lidt mere end 1100 allierede flyvere under 2. Verdenskrig - de fleste på én af de fem centralkirkegårde, som blev oprettet fra tysk side, hvoraf Svinø er den ene. De andre centralkirkegårde findes i Åbenrå, Esbjerg, Lemvig og Frederikshavn. Svinø Kirkegård blev i 1942 af den tyske kommandant på Flyvestation Avnø foreslået som begravelsesplads for nedskudte allierede flyvere, fundet syd for hovedvej A1 på Sjælland og på Lolland, Falster og Møn. Og sådan blev det. I tidsrummet fra d. 13. maj 1942 og til d.23. juni 1946 blev der begravet i alt 108 allierede flyvere her 62 britiske og 46 amerikanske. Indtil maj 1942, blev de nedskudte flyvere begravet på den kirkegård, der lå nærmest for stedet, hvor de var blevet fundet. Men da man kunne se, at antallet ville blive temmelig stort, valgte man herefter at inddele landet i centralkirkegårde. De første begravelser efter maj 1942 blev forestået af en tysk militærpræst, der kom rejsende fra København, men da der allerede i slutningen af 1942 var blevet begravet 10 allierede flyvere her, valgte man omkring påsketid i 1943 at overlade begravelserne til den daværende lokale danske sognepræst Johannes Lindeløv, der fuldt lovligt og officielt forestod dem i det næste års tid. Fra Påsken 1944 blev det imidlertid forbudt for Sognepræsten at medvirke ved begravelserne, og den tyske besættelsesmagt forestod herefter selv begravelserne uden gejstlig medvirken. Trods trusler fra tysk side, udviklede der sig dog den praksis, at præst og menighed efter gudstjenesten om søndagen gik ud til de nye grave, hvor præsten foretog jordpåkastelsen, lyste velsignelsen og bad fadervor, således at alle fik en kristen begravelse. Fra september 1944 blev de døde ikke længere ført til kirkegården, men blev gravet ned, hvor de nu engang blev fundet. Derfor blev der i tiden umiddelbart efter krigens slutning begravet fire flyvere, der var blevet fundet og opgravet andre steder. Lundby Kiosken Lundby Hovedgade 95 åben alle dage fra 7.30 til Frisk morgenbrød fra Guldbageren hver dag Brødbestillinger på alle bagerens produkter modtages gerne - senest dagen før - inden lukketid Mælk, smør, ost og andre dagligvarer Vi udlejer også videofilm, både VHS og DVD fordi det virker! - Vægttab - Vægtøgning - Velvære - Mere energi Din lokale forhandler: Lene & Jørgen Toft Køng Møllevej 27, 4750 Lundby tlf OBS! Forhandlere søges Liv i Lundby møde 11. maj Den 11. maj kl inviteres alle medlemmer af Liv i Lundbys grupper til informationsmøde i Medborgerhuset Lundby. På mødet vil alle grupper informere om deres inititativer og planer, og man vil naturligvis på det møde kunne koordinere sine initiativer, så de understøtter hinanden. Alle aktive - også nye, der ønsker at være aktive - er velkomne! Mvh. Kaj Weber, Jens Hallqvist, Peter Hansen

13 13 De levende lys er tændt i Mindelunden Fotos: Jørn Olav Ottosen Mindehøjtideligheden begynder den 4. maj kl i Svinø Kirke I efterkrigsårene blev flere af flyverne også opgravet for at blive identificeret. Det lykkedes ikke altid, og vi har således stadig otte ikke identificerede flyvere liggende begravet her. Desuden havde Svinø Kirkegård ikke kapacitet til så mange begravelser, hvorfor man i 1944 så sig nødsaget til at udvide kirkegården med den nuværende Mindelund. Derfor blev de først begravede også siden opgravet, således at alle de allierede flyvere kunne samles i samme område altså i det, der i dag er Mindelunden. Amerikanerne ønskede dog deres døde hjemført, og i 1948 blev de 45 af de amerikanske soldater opgravet og ført til US Military Cemetry Neuville en Condroz ved Liege i Belgien. Herfra blev nogle af dem sendt hjem til USA, andre blev genbegravet der i Belgien og to blev af en eller anden grund genbegravet i Luxembourg. I 1949 blev den sidste amerikanske flyver opgravet og genbegravet på Netherlands AMC, øst for Maastricht i Holland. I 1999 blev en tidligere RAF-flyver, canadieren Donald Smith, stedt til hvile i Svinø Mindelund. Han var den eneste overlevne efter et flystyrt i 1943.Hans urne blev placeret nogle meter bag rækken med hans kammeraters grave. Øst for Mindelunden findes en stor bar græsplæne. Her blev begravet 17 tyske flygtninge umiddelbart efter krigen. Også de er senere (i 1965) opgravet og genbegravet i Tyskland. Den 5. maj 1950 kunne man indvie Mindelunden som en ren britisk begravelsesplads med head stones og Cross of Sacrifice og under tilsyn af Common Wealth War Graves Commission, der stadig fører tilsyn med stedet. Ca. 40 pårørende til de allierede flyvere deltog i indvielsen, og siden da har mange andre pårørende til disse allierede flyvere deltaget i vores 4. maj arrangement, som finder sted hvert eneste år. Det er foreningen Folk og Forsvar, der står for arrangementet, der omfatter både deltagelse fra Flyvevåbnet og fra flere af de allierede landes ambassader. Gravene er pyntet med lys og blomster. Vi begynder med en gudstjeneste. Herefter følger flyvevåbnets overflyvning som hilsen og honnør. Så følger taler, kransenedlæggelser og musikindslag. Arrangementet, der er et af Danmarks største 4. maj-arrangementer, slutter med, at gardehusarer blæser Reveille ikke retræte som symbol på opstandelsen. Så spredes de mange hundrede mennesker atter for sikkert at vende tilbage til næste års 4. maj. Men nede ved monumentet Cross of Sacrifice ligger mange smukke kranse og blomster, og ved alle de britiske gravsten blafrer lysene i natten og minder på mere end én måde om, at Lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. Af Mette Magnusson, sognepræst i Køng og Svinø Hollandsk kæmpekor gæster Sværdborg Kirke Det hollanske kor VIVA VOCE, der runder Lundby på deres vej til København, har lovet at kigge forbi Sværdborg Kirke og lave en forpremiere på deres Kristi Himmelfarts koncert. De kommer tirsdag den 18. maj kl Koret består af 25 personer. For ti år siden dannede de deres eget kor Viva Voce. Repertoiret er Bach, Händel og Mozart. Gratis adgang! Tirsdag 18. maj kl i Sværdborg Kirke

14 14 Aloe Vera som værtindegave En hel dag i Køng med drengenes legetøj Søndag den 16. maj kl afholdes der på Køng Museers smukke plæner Veteranbiltræf. Der er åbent for publikum, og der er gratis adgang. Køng Museers Støtteforening sørger for, at gæsterne ikke dør af sult og tørst. Vi er spændte på, hvor mange biler og motorcykler der kommer, da stævnet er en åben invitation. Vi håber også, der vil komme folk med stumper, så der kan blive et stumpemarked. Bag træffet står lokale kræfter nemlig: Jørgen Knarreborg, Kostræde Banker og Hans Jensen, Næstved. Disse garvede veteranbilkendere vil stå bag vurderingen af køretøjerne og uddeling af præmier. Vi håber vejrguderne er med os, og at rigtig mange vil komme og beundre drengenes legetøj. Med venlig hilsen Køng Museer Det er nu muligt at få de fantastiske AloeVera-produkter i gave-æsker, pakket efter dine behov, således at man kan få nogle alternative gaver, f.eks. værtindegaver, fortæller Aloe Vera-forhandler i Lundby, Marianne Mellergaard. - Produkterne bliver leveret i en pæn gaveæske, og man kan selv vælge, hvad man vil komme i gaveæskerne, understreger Marianne Mellergaard. Aloe Vera er naturprodukter, udvundet af kaktusplanten af samme navn, som har både helbredende og sundhedsfremmende virkning. Aloe Vera bruges både som naturmedicin og som kosttilskud. Er du interesseret i at prøve Aloe Vera-produkterne, er du velkommen til at henvende dig til Marianne Mellergaard på tlf Hvad er det værd-aften i Lundby Blandt de indsendte besvarelser, har vi nu trukket vinderne af PS 12- konkurrencen i det seneste nummer af 4750Avisen. De blev: Preben Jørgensen, Gøngevej 3, 4750 Michael Ranthe, Møllergaarden 4, 4750 Lene Hansen, Næstvedvej 83, 4750 Liv i Lundby, gruppe 2, Kom hinanden ved, holder en Hvad er det værd-aften i Medborgerhuset Lundby. Du er hjertelig velkommen til at møde op og få vurderet dine sjove gamle "fund", antikke rariteter, det gamle maleri eller arvestykket fra oldemor! Antikvitetshandler Benny Hansen fra Præstø Antik kommer denne aften og vurderer dine ting. Øl & vand kan købes på stedet. Alle er velkomne! Dato: onsdag den 26. maj Tid: kl Sted: Medborgerhuset Lundby. Arrangør: Liv i Lundby, gruppe 2, Kom hinanden ved De vandt den nye cd med På Slaget 12 Rasmus Jensen, Måneshøjvej 5, 4750 Grethe A. Nielsen, Køng Mark 24, 4750 De rigtige svar var: Forsangeren hedder Ann-Mette Elten, Svend Gønges Venner arrangerer halballet og På Slaget 12 har indtil nu udgivet 3 Let s Dance-cd er. Vinderne får Let s Dance 3.

15 15 Fræk hankat terroriserer Lundby Vi er en del familier i Lundby bymidte der stadigvæk og dagligt, plages af en ellers meget flot, ikke-kastreret hankat. Det er den samme kat, som vi efterlyste ejere til i august Den gang havde den allerede huseret i godt seks måneder. Den er efterhånden blevet en stor kat, der har en gylden-stribet pels, hvor specielt halen er flot med ca. 2 cm. brede mørke-brune striber hele vejen op. Vi mener den i dag må være omkring to år gammel, og det er tydeligt, at den leder efter et hjem. Vi tror, at den enten er blevet forladt af sin oprindelige ejer her i byen eller, måske er ejeren død? Vi ved det ikke, men den kunne nemt blive en meget kærlig kat! Da den ikke kan lide andre katte, specielt hankatte, bryder den simpelthen ind i diverse hjem og æder andre kattes mad og banker (læs bider) de katte der måtte bo dér! Specielt hankatte, ser den sig sur på, selvom de fleste her i området er kastreret. Det skærer en i hjertet når alle, os selv inklusive, jager den væk. Selv de husstande der ingen kat har, kender til den efterhånden, for den spiser de brødstykker de smider ud til fuglene, så sulten er den! Vi kan se at den har et strejfeområde der dækker fra Lundby Hovedgade nr. 101 til 65, og et stykke ind ad Apotekervej, ind ad Gøngevej og ned ad Ibsvej og Kaj Lykkesvej. På Lundby Hovedgade 97, går den hele vejen op i køkkenet, (via en katte-lem i kælderen) videre op ad trappen og ind i køkkenet. Der æder den husets kattemad. Desværre strinter den for at markere sit nye territorium, og det koster slid og Rodalon i lange baner og mange timer. Men værst er det, at husets katte bliver jaget og bidt. Hvis vi ikke snart kan finde et godt hjem til denne kønne hjemløse kat, bliver vi nødt til at få den indfanget og aflivet hos en dyrlæge. Det ER barskt, men hvad skal vi gøre? Vi er flere katteejere der efterhånden tilsammen har betalt ca kroner for at få egne katte repareret for bidsår hos dyrlægen. Har nogen lyst til at tage den til sig, og Blikkenslagerfirmaet Aut. Vand & gasmester Kaj O. Jensen & Søn ApS Hovedgaden 74, 4750 Lundby få den kastreret, så tror vi, at det kan blive en superkærlig kat! PS. Vi hjælper gerne økonomisk med at betale for en kastraktion! Venlig hilsen, Alice og Aase, hhv. Lundby Hovedgade 97 og 69 Alt murerarbejde udføres HANS RASMUSSEN MODELFOTO Privat: Palle O. Jensen Værksted: Banevej 6, Lundby Biltlf Fax

16 16 Nu blomstrer de mange veje der fører til Lundby Nu kan vi se det flotte resultat af efterårets beplantning ved byskiltene til indfaldsvejene til Lundby og Gl. Lundby. Liv i Lundbys gruppe 1, Et smukkere Lundby, plantede i efteråret, og nu står de der i fuldt flor, påskeliljerne og vidner om, hvor flot vi kan få det, hvis vi gør en indsats. Der er næppe tvivl om, at resultatet vil være inspiration til at komme videre og til at justere. Der skal mange blomster og store bede til for at det virkelig synes. Men når alle bede er samlet på en side, så ser det virkelig imponerende ud! FOTOS: JAN KUREK Lundbygårdsvej Herunder indkørslen til Lundby fra Hammervej og til højre fra Lundbyvej-Kaj Lykkesvej. Lundby Hovedgade mod vest Herover Bavnevej og til højre Sværdborgvej, Junker Rudsvej og Spangsvej. Hvad er det værd-aften Sted: Lundby Medborgerhus, Banevej, Lundby Dato: onsdag den 26. maj 2004 Tid: kl Mød op og få vurderet dine sjove gamle "fund", antikke rariteter, det gamle maleri eller arvestykket fra oldemor! Antikvitetshandler Benny Hansen fra Præstø Antik kommer og vurderer dine ting. Øl & vand kan købes på stedet. Alle er Velkomne! Venlig hilsen, Liv i Lundby, Gr. 2. "Kom hinanden ved"

17 17 Fest og farve i 4750 Send os dit fest og farve-tip: eller ring Han fik uventede gæster 1. april Slagtermester Steen Enggaard, Lundby, kunne godt selv grine ad det bagefter, da han 1. april fik en halv snes uventede gæster, som til hans store overraskelse ville bytte en pilsner med en spegepølsemad. Efterhånden gik det op for ham, at han blot var blevet det kære offer for 4750Avisens 1. april-spøg i år. Til lykke, Andreassen! Emmy og Gunnar Andreassen, Lundbytorp, fejrede den 28. april anden halvdel af den fælles 155 års fødselsdag, da Gunnar fyldte 80. Rigtigt hjerteligt til lykke til hr. og fru Andreassen! Aloe Vera-forhandler Marianne Mellergaard Abelsvej 6, 4750 Lundby Tlf. : Mobil : LUNDBY MEDBORGERHUS Festlokaler-Seminar-Mødelokaler- 2 petanque-baner Indendørs max. 120 pers. Udendørs max 100 Vi leverer service og super restaurationskøkken samt udendørs grill. Medborgerhusets Støtteforening kan være behjælpelig med mange ting. Ring til Ib Lundfort: hjemmeside:www.lundbyweb.dk

18 18 Stor opbakning bag plan om trafiksanering i Lundby Liv i Lundbys borgermøde søndag den 21. marts bød på en massiv opbakning til trafikgruppens oplæg til trafiksanering af stations- og kirkeby. Trafikgruppen, som er en afdeling af Liv i Lundbys gruppe 9, byplan- og trafikgruppen, har det seneste halve år arbejdet på en plan til trafiksanering af Lundby, omtalt i marts-nummeret af 4750Avisen, og borgermødet sluttede i det store og hele massivt op bag planen, som nu skal finpudses og forelægges byens foreninger til udtalelse, ligesom særligt berørte borgere vil blive orienteret særligt grundigt. Flere cykelstier og stilleveje Det er en trafiksikring af skolevejene, generel fartdæmpning og anlæggelse af stillegader er de forslag, trafikgruppen fremlagde og som skal gøre Lundby til en bedre og mere tryg by at bo i. Helt konkret foreslog trafikgruppen, at cykelstien, som i dag stopper ved Lundbyparken, føres videre helt frem til Svend Poulsensvej - og forsamlingens flertal var af den opfattelse, at der skal sættes to hængebroer på jernbanebroen, så både cyklister og fodgængere kan færdes trygt på Kaj Lykkesvej og Lundbyvej. Cykelstier skal også anlægges fra Lundby Stationsby til Gammel Lundby. I Lundby City, som centrum kaldes, skal vejbanen hæves og fremhæves i f.eks. rød farve, så alle kan se, at her er et sted, hvor borgere og børn krydser vejen og man derfor skal sætte farten betydeligt ned. Samme foranstaltning foreslog gruppen i krydset ved skolen, altså krydset Lundby Hovedgade, Hammervej og Sværdborgvej, hvor skoleelever i stor stil skal over amtsvejen. Sværdborgvej fra Lundby Hovedgade til forbi Nansensvej skal gøres til stillegade med 30 kilometers hastighedsbegrænsning, og der skal tydeligt angives, hvor børnene skal krydse Sværdborgvej for at komme i skole. Endelig foreslås det, at Lundby Hovedgade fra banen og ud til Lundbyparken gøres til stillegade. Et forslag om at lukke Junker Rudsvej blev klart afvist af de fremmødte Thilde Laustsen fra Liv i Lundbys trafikgruppe fortalte engageret om gruppens planer. (Foto: Jan Kurek). borgere, som i stedet foreslog, at man lavede den til en stillevej i samarbejde med vejens beboere. Flere fremhævede det ønskelige i at kombinere trafiksanering med forskønnelse, altså bruge træer og planter i forbindelse med trafikchikaner. Thilde Laustsen viste et forslag til beplantning, som psykologisk får folk til at sætte farten ned, nemlig beplantning med kortere og kortere afstand mellem træerne, jo tættere man kommer på bymæssig bebyggelse.

19 19 Hollandsk kor på fransk visit Tirsdag 18. maj kl giver det hollandske kor "Viva Voce" koncert i Sværdborg kirke. To dage senere kan koret opleves endnu engang i Garnisonskirken i København. Willemijn Tuinstra, der synger 2. sopran i koret og er med i rejseudvalget, fortæller hér om, hvad tilhørerne kan forvente sig, og hvorfor de netop har valgt dette rejsemål. Hvordan kom idéen om at tage til Danmark? "Valget var egentligt ret indlysende. Der er lange traditioner for samarbejde og udvekslingsrejser mellem Universistetet i Wageningen og den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole på Frederiksberg i København. Og meget af den musik, vi ønskede at gå i gang med er skrevet af netop skandinaviske komponister som Niels W Gade, Carl Nielsen, Wilhelm Stenhammar og Knut Nystedt. Vores dirigent har samarbejdet med den svenske dirigent Erik Erikson. Og ét af korets medlemmer havde kontakter til Garnisonskirken i København - én anden havde kontakter til et stort dejligt hus i Lundby, hvor vi var så heldige at blive inviteret til at blive indkvarteret. Så der var mange pile, der pegede i retning af Danmark!" Hvad er Viva Voce egentlig for et kor? "Viva Voces sangere er en broget flok på ca. 25 medlemmer, der næsten alle har en eller anden tilknytning til jordbrugsuniversitetet hér i Wageningen. Vi er mellem 20 og 40 år gamle. Viva Voce kan både betyde "Den levende stemme" eller "Længe leve stemmen!". Og netop sangglæden og entusiasmen er det, som vi sangere bidrager med. Det er vores dirigent, der bidrager med det professionelle, og strømliner vores entusiasme, så vi bliver en musikalsk enhed. Vi er så heldige at have Ger Vos som dirigent - ja jeg ved godt, I nok ikke har hørt om ham i Danmark, men han er faktisk Viva Voces dirigent Ger Vos ret berømt i Holland. Ingen af os sangere er professionele, men Ger har en enestående evne til at få det bedste frem i os, og få os til at synge meget bedre, end vi troede vi kunne. Når vi mødes til korprøve har vi alt andet i hovedet end musik: hvad skal vi spise til aften, nogle har en opgave, der skal gøres færdig, og andre har lige skændtes med kæresten. Med en dirigent som Ger, går der ikke mere end 2 minutter før vi er helt koncentrerede inde i musikken." Hvad synger I i Sværdborg? "Vi har sat programmet sammen under et tema, vi har kaldt for "Rundt om Nordsøen i sommerens skær". Foruden Niels W. Gade, Carl Nielsen, Stenhammar og Nystedt, har vi værker af Benjamin Britten og Ton de Leuuw. Det program, vi har sammensat til Danmarksturnéen, er a capella musik, dvs. korsang uden instrumenter. I andre sammenhænge har vi arbejdet med orgel eller orkester. Sidst har vi for eksempel arbejdet med Bachs "Mathæus passion" og "Hohe Messe", men til en rejse er man mere fritstillet med et a capella repertoire. Nu håber vi bare, at der er mennesker nok i Lundby og omegn, der vil bruge en aften på at høre os, for det er MEGET sjovere at give en gave, når der er nogen, der vil modtage den, slutter Willemijn. Vil du opleve Viva Voce, kan du møde op i Sværdborg Kirke tirsdag 18. maj kl Der er gratis adgang - og kaffe og kage efter koncerten. Af Anne Merete Nielsen

20 20 Dødsulykken på Svend Gøngeskolen har fået konsekvenser Efter den tragiske ulykke på Svend Gøngeskolen den 1. marts, hvor en dreng fra 5. klasse mistede livet på busholdepladsen, har Vordingborg kommune og skolen i fællesskab haft et meget stort behov for at undersøge, om vi kunne tage initiativer, som kunne være med til at sikre trafikforholdene omkring skolen yderligere. Som de fleste vil vide, er skolen under ombygning. I den forbindelse er busholdepladsen blevet flyttet fra sin tidligere placering sydvest for skolen til parkeringspladsen ved hallen. Vi var egentlig ikke kede af denne flytning. Det var nemlig sådan, at busserne på den gamle holdeplads ikke kunne komme ud uden at skulle bakke. Dette kan være en farlig manøvre, hvor der færdes børn. Straks efter ulykken den 1. marts tog kommunens børne- og kulturforvaltning initiativ til at en gruppe bestående af repræsentanter fra STS, Connex, teknisk forvaltning, børne- og kulturforvaltningen og repræsentanter for de lokale skoler gennemgik forholdene på de enkelte institutioner. Midt i marts havde vi besøg af denne gruppe her på skolen. Efter en fælles analyse og vurdering af den nye busholdeplads og trafikforholdene i det hele taget blev vi enige om så hurtigt som muligt at ændre busholdepladsen, så det fremover ikke er nødvendigt for skolens elever at krydse veje med kørende trafik. På længere sigt arbejdes med en flytning af busholdepladsen tilbage til det sydvestlige område. Denne gang skal området imidlertid udvides, så bakning med busserne undgås Mogens Frandsen, skoleleder Svend Gønge-skolen 4750Avisen udkommer: MAJ: april: deadline 15. april JUNI: maj: deadline 15. maj Ingen udgivelse i juli AUGUST: ultimo juli: deadline 8. juli - OBS! SEPTEMBER: september: deadline 15. aug. OKTOBER: september: deadline 15. sept. NOVEMBER: oktober: deadline 15. okt. DECEMBER: dec.: deadline 15. nov. JANUAR 2005: dec: deadline 8. dec OBS! Åbningstider: Ti-on-to: Fredag: Lørdag: samt efter aftale Bryllupsgave, firmagave, logogave osv. ADELGADE PRÆSTØ - TLF Tækkemand Jens C. Kuno Nielsen 3 generationers erfaring mobil:

Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING

Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING AFHOLDT I STENLILLE HALLENS SELSKABSLOKALE ONSDAG DEN 20. FEBRUAR 2008 Klokken 19.00 bød formand Carl-Henrik Nielsen

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Se bankens annonce. Tilmelding på tlf. 97 37 62 48 senest fredag den 15. februar. Vi kan max være 40 i alt, så det er først-til-mølle-princippet, der gælder. Evt.

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Lundby - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby

Lundby - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby Nr. 1 - Prøve og PR-nummer - januar 2004 4750 Avisen Lundby - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby Her er din nye avis 4750Avisen er din nye lokale avis. Navnet 4750Avisen fortæller, at Avisen er for hele det

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Andst lokalråd. Referat Årsmøde 2014. Dagorden: Tidspunkt: 26. marts 2014 kl. 19.00. Andst Forsamlingshus.

Andst lokalråd. Referat Årsmøde 2014. Dagorden: Tidspunkt: 26. marts 2014 kl. 19.00. Andst Forsamlingshus. Andst lokalråd Referat Årsmøde 2014 Tidspunkt: 26. marts 2014 kl. 19.00. Sted: Deltagere: Afbud: Andst Forsamlingshus. Fra lokalrådet :John, Simon, Niels Jørgen, Morten. Herudover 6 tilhørere, Anne Mette

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde.

Referat af menighedsrådsmøde. Rødding Menighedsråd. Referat af menighedsrådsmøde. Dato: Tirsdag den 28. oktober 2014 kl. 17.00 Mødested: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Deltager: Anger Nissen, Svend Enevoldsen, Tove Kamedula, Maiken

Læs mere

for Lyne Sogn December 2014

for Lyne Sogn December 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn December 2014 Bedsteforældredag i Børnebo Indhold: * Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen * Vennekredsen: Julehygge i fælleshuset

Læs mere

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Indhold: * Sdr. Vium: Byttemarked * Dagli Brugsen: Generalforsamling

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Sponsorflyvning 2009

Sponsorflyvning 2009 Sponsorflyvning 2009 Duenummer Erstatning Firma Plac Præmie Privat Plac Præmie Duemand Plac Præmie Hastighed 068-09-0008 Ole Nielsen 1 5000 Arne Poulsen 1 5000 1.505,70 196-09-9050 196-09-9060 Nordjysk

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere

Årsberetning 2011. Venlig hilsen. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28

Årsberetning 2011. Venlig hilsen. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28 Årsberetning 2011. Efter generalforsamlingen forsatte vi i bestyrelsen vores arbejde, hvor vi måtte fordele de opgaver, som Ingelise og Pia havde før. Maj/juni: Vores sommerstykke Jorden rundt på 80 dage

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201 Nu falmer skoven trindt om land Mel.: Johan H. Nebelong 1889 Jeg ved et evigt Himmerig 1) Nu falmer skoven trindt om

Læs mere

for Lyne Sogn Februar 2015

for Lyne Sogn Februar 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Februar 2015 Nedbrydning af gødningshus 2014 Indhold: * Bork Præstegård: Skumringstime * Lyne Kroket & Petanqueklub: Generalforsamling

Læs mere

Arrangementer i øvrigt: Gudstjenester i Køng Kirke: Gudstjenester i Svinø Kirke:

Arrangementer i øvrigt: Gudstjenester i Køng Kirke: Gudstjenester i Svinø Kirke: Køng Kirke Svinø Kirke Mindelunden Gudstjenester i Køng Kirke: 1.marts 1.s. i fasten kl.10,30 8.marts 2.s. i fasten kl. 9,00 15. marts 3.s.i fasten kl.10,30 22. marts -Midfaste kl.10,30 29. marts Mariæ

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Referat Medlemsmøde 12. marts 2009 Station Amager

Referat Medlemsmøde 12. marts 2009 Station Amager Referat Medlemsmøde 12. marts 2009 Station Amager Der var mødt 21 medlemmer til mødet. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmeudvalg 3. Formandens beretning 4. Kassererens beretning fastsættelse

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Næste Aadum Nyt udkommer i uge 5. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 23/1-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com HUSK!!!!

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Velkommen i VØGAS-LUND Plantage etabl. 1910

Velkommen i VØGAS-LUND Plantage etabl. 1910 Velkommen i VØGAS-LUND Plantage etabl. 1910 Vøgas-Lund er et besøg værd og alle er velkommen Vejrup har noget som ikke ret mange landsbyer kan byde på. En lille skov lige uden for døren, der indgår for

Læs mere

3. Hvorfor fangede man nogle kvinder, tog tøjet af dem og klippede alt håret af dem på gaden?

3. Hvorfor fangede man nogle kvinder, tog tøjet af dem og klippede alt håret af dem på gaden? Før læsning: Introduktion til årtiet Gruppearbejde: Se på billederne i bogen side 3. Hvad kender I? Hvad tænker I? Hvad tror I kapitlet handler om? Hvad ved I om dette årti i jeres eget hjemland / verden

Læs mere

Generalforsamling den 23. april 2014

Generalforsamling den 23. april 2014 Generalforsamling den 23. april 2014 Indkaldelse til generalforsamling 2014 side 2 Forside til forslag plus forslag generalforsamlingen april 2014 side 3-7 Bestyrelsens beretning på generalforsamlingen

Læs mere

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Da Faaborg-Midtfyn kommune skal spare penge i fremtiden, er der blevet udarbejdet et sparekatalog, som blev offentliggjort i maj måned. Af sparekataloget

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5 Lørdag d. 8. august 2015 min. 1 O Overordnet kl. 10.30-14.00 1 Ø Økonomi O Susanne Dalmose 1 5 2 F Fastbar Ø Tove Bach Pedersen 1 3 1 T Tappe T Karin Jespersen T1 1 4 1 R Rullebar F Lone Steen F1 R3 B2

Læs mere

Kære generalforsamlingsdeltagere: Jeg vil gerne, som formand for bestyrelsen, byde jer alle sammen velkommen til den 100. generalforsamling i Hvalsø Brugsforening. 100-års jubilæum. Som sagde i min velkomst

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år?

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år? Referat fra generalforsamling i Skals borgerforening d. 29/2-2012. Valg af dirigent: Steffen Højer-Nielsen Referent: Lone Algayer Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet

Læs mere

Pas på vore cyklister!

Pas på vore cyklister! [deadline mandag kl. 8.30] Skolehaven og færdsel med bil o.lign. Vores nabo på Lindvedvej 60 frabeder sig, at vi benytter hans grund til parkering og gennemkørsel ved ærinder til skolehaven. Heldigvis

Læs mere

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole Velkommen til alle jer Skelund Landsbyforening vil gerne byde alle nye borgere velkommen til Skelund og omegn Skelund er en aktiv

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Aftenens debatpunkt: Hvad vil vi med musikken i kirken? Oplæg ved Karsten. Fremlagt og vedtaget

Aftenens debatpunkt: Hvad vil vi med musikken i kirken? Oplæg ved Karsten. Fremlagt og vedtaget Åby Sogns Menighedsråd Åbyhøj, 15. april 2015 Protokol af offentligt menighedsrådsmøde Tirsdag d. 28. april 2015 kl. 17.15. Indledning: Karsten Oprydning: Jesper, Thorkild Afbud: Thorkild Det officielle

Læs mere

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk Vanløse Frikirke www.vanløsefrikirke.dk Kirkeblad maj-juni 2015 LÆS OM: 1. Peters Brev Bøn på St. Bededag Festlige begivenheder Kr. Himmelfartsudflugt Sommerstævne og lejre Børnekirkeovernatning Informationsmøde

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August September 2014 Valgmenighed Kære alle Tak for en god generalforsamling. Og tak for vores lille værksted, dejligt, at høre jeres stemme. Nu er det blot at trække de gode forslag

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2015

Kirkenyt juli og august 2015 Kirkenyt juli og august 2015 Orgelkoncert med Frantizek Vaincek Den internationalt anerkendte organist Frantizek Vanicek holder koncert i Strandmarkskirken søndag den 23. august. Der er gratis adgang til

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 270 Sdr. Vium Sogneforeningen maj 2014

Sdr. Vium Nyt. Nr. 270 Sdr. Vium Sogneforeningen maj 2014 Sdr. Vium Nyt Nr. 270 Sdr. Vium Sogneforeningen maj 2014 Sogneforeningens generalforsamling. Til sogneforeningens generalforsamling blev der valgt Kent Rosendahl og John Jacobsen som nye medlemmer af bestyrelsen.

Læs mere

Stald-katten. GLRK s Juleklubstævne 2009 - Julemanden kommer kørende med hestevogn.

Stald-katten. GLRK s Juleklubstævne 2009 - Julemanden kommer kørende med hestevogn. Stald-katten GLRK s Juleklubstævne 2009 - Julemanden kommer kørende med hestevogn. Som I kan se har GLRS s klubblad fået et navn.. se i Stald-katten hvem den heldige vinder blev. HUSK.Fastelavnsridning

Læs mere

Danske Politimesterskaber i Badminton

Danske Politimesterskaber i Badminton Danske Politimesterskaber i Badminton 16. & 17. februar 2009 Arrangør: Roskilde Politi Idrætsforening Hjertelig velkommen til de forhåbentlig mange deltagere i Danske Politi Mesterskaber i badminton 2009

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

Afdelingsformand Allan Mortensen afgav bestyrelsens beretning og fremhævede bl.a.:

Afdelingsformand Allan Mortensen afgav bestyrelsens beretning og fremhævede bl.a.: Referat fra Stautrup Tennisklub's ordinære generalforsamling lørdag den 23. juni 2012 kl. 11.00 Formanden bød velkommen til de 25 fremmødte medlemmer. Dagsorden 1. Valg af dirigent: Freddy Jacobi blev

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn Maj - juli 2015 Gudstjeneste under åben himmel 2. pinsedag kl. 11.00 www.hvidovrekirke.dk HØJMESSER OG GUDSTJENESTER MAJ-JULI 2015 Kl. 10.00 hvor intet andet anføres MAJ 1.

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

Beretning til generalforsamling på Davidskolen d. 20/3-13

Beretning til generalforsamling på Davidskolen d. 20/3-13 Beretning til generalforsamling på Davidskolen d. 20/3-13 Det er igen blevet tid til at se tilbage på året der gik og aflægge beretning for Davidskolen. I 2012 blev de nye Natek- lokaler færdige og taget

Læs mere

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie,

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie, Nyhedsbrev Marts 2011 Kære alle WS ere med familie, Fastelavn er mit navn.. Fastelavn er just overstået og straks er tankerne i årsmøde planlægning. 2011 er for Dansk forening for Williams Syndrom et lidt

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Juni 2015

Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn ÅRETS BYFEST 2015 Den 23. 27. juni afholdes der byfest i Krejbjerg. Tirsdag den 23. juni kl. 18.30 Cykeltur til Nymølle kl. 20.00

Læs mere

Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening. Formandens beretning.

Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening. Formandens beretning. Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening Valg af dirigent. Formandens beretning. Regnskab. Indkomne forslag. Valg. Valg til bestyrelsen: Jørn Olsen, Erik Gornitzka og Steffen Gerdes,

Læs mere

1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00

1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00 1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00 Inviterede: Bestyrelsen: Ole, Bent, Kim, Søren, Erik, Marianne Fra afdelingerne: Lars, Ole, Rikke, Solveig, Birger, og Hanne Østergaard.

Læs mere

JUNI 2015. Maglebrænde Sogns Beboerforening www.maglebraendeforsamlingshus.dk

JUNI 2015. Maglebrænde Sogns Beboerforening www.maglebraendeforsamlingshus.dk JUNI 2015 Maglebrænde Sogns Beboerforening www.maglebraendeforsamlingshus.dk Bestyrelsen Kaj Andersen og Henny Boch har ønsket at udtræde af bestyrelsen. I stedet er indtrådt Niels Hansen og Carl Petersen.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Dagsorden for den ordinære generalforsamling var følgende: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens SØNDAGSCAFÉ I SCT. OLAI SOGNEGÅRD PROGRAM 2014/2015 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE Arrangør: Sct. Olai menighedsråd Hurtigt overblik Søndag d.

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

Læs Tuse Næs Bladet på nettet: www.tusenaesbladet.dk Siden bliver opdateret så snart Bladet er udkommet. NR. 8 August 2012 27. Årgang Blad nr.

Læs Tuse Næs Bladet på nettet: www.tusenaesbladet.dk Siden bliver opdateret så snart Bladet er udkommet. NR. 8 August 2012 27. Årgang Blad nr. Læs Tuse Næs Bladet på nettet: www.tusenaesbladet.dk Siden bliver opdateret så snart Bladet er udkommet. NR. 8 August 2012 27. Årgang Blad nr.: 287 2 3 Murermester Michael Sahner Hansen ApS Præstemarken

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet afholdt den 27. april 2010 i Skovgaardsgade

Referat fra bestyrelsesmødet afholdt den 27. april 2010 i Skovgaardsgade Husejerforeningen ved Øster Farimagsgade Referat fra bestyrelsesmødet afholdt den 27. april 2010 i Skovgaardsgade Der var afbud fra Høyensgade og Wiedeweltsgade. Jørgen Hansen og Ingolf Ibus deltog fra

Læs mere

Velkommen til. Forsamlingsgården Sundeved. Vester Sottrup. Dit lokale kulturhus

Velkommen til. Forsamlingsgården Sundeved. Vester Sottrup. Dit lokale kulturhus Velkommen til Forsamlingsgården Sundeved Vester Sottrup Dit lokale kulturhus 2014 Foreningen for Forsamlingsgården Sundeveds formål: - At bevare Forsamlingsgården som et socialt og kulturelt samlingssted

Læs mere

PARK NYT SKOLEPARKERNE. Vinter 2014

PARK NYT SKOLEPARKERNE. Vinter 2014 PARK NYT Vinter 2014 SKOLEPARKERNE Indhold i dette nr.: Juletræstænding 1. december side 2 Nyt fra bestyrelsen side 3 Skoleparkens Fritidsklub side 6 Julespisning 29. november side 10 Juletræsfest 30.

Læs mere

Mødereferat. Kjeld Sivertsen fremlagde beretning (vedlagt i kopi). Beretningen blev enstemmigt vedtaget, og bestyrelsen præsenterede sig selv

Mødereferat. Kjeld Sivertsen fremlagde beretning (vedlagt i kopi). Beretningen blev enstemmigt vedtaget, og bestyrelsen præsenterede sig selv Mødereferat Emne: Aktiv Kunsts Årsmøde Dato: Tirsdag, den 20. januar 2015 - kl. 19:30 Sted: Deltagere: Fuglsanghus, Hørsholm 53 medlemmer af Aktiv Kunst Dagsorden: 1 Valg af dirigent 2 Bestyrelsens beretning

Læs mere

OSTED IDRÆTSFORENING NYHEDSBREV NR. 74 27. NOVEMBER 2011

OSTED IDRÆTSFORENING NYHEDSBREV NR. 74 27. NOVEMBER 2011 Nyheder og informationer fra Osted Idrætsforening Side 1 af 6 Indhold 1. JULETRÆSFEST I OSTEDHALLEN... 1 2. LBS LANDSBADMINTONSTÆVNE I EFTERÅRSFERIEN... 2 3. DGI BADMINTONSTÆVNE FOR + 60 ERE... 2 4. LOPPEMARKED

Læs mere

Dagsorden. 1. Dagsorden: 2. Referat: 3. Godkendelse af: 4. Valg af: 5. Opfølgning: Rudkøbing - Simmerbølle Menighedsråd. Beslutningsprotokol

Dagsorden. 1. Dagsorden: 2. Referat: 3. Godkendelse af: 4. Valg af: 5. Opfølgning: Rudkøbing - Simmerbølle Menighedsråd. Beslutningsprotokol Blad nr. 82 Dagsorden Tilstede: Janne (JRP). Jens Christian (JCB), Kirsten (KKO), Kjeld (KM), Lars (LF), Tine (TS), Tom (TVS), Vibeke (VW), Helle (HJ), Kisser (KW), Mai (MBA), Benny (BR) Afbud: Anders

Læs mere

Jyderup Skakklub. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2.

Jyderup Skakklub. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2. Tirsdag, den 16.december 2014 mødtes vi ved skakbrætterne på vort spillested Tornved Skolen, Jyderup Afdeling, B fløjen. Vi var fuldt hold, men

Læs mere

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden:

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden: Den sidste rejse. af Hans Høilund-Carlsen Når en nær slægtning dør, henvender vi os i dag til en bedemand, der mod betaling hjælper de efterladte med at få løst de mange opgaver, der er knyttet til den

Læs mere

4750 Avisen Lundby - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby

4750 Avisen Lundby - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby Nr. 9 - November 2004 4750 Avisen - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby Vi handler os ihjel i Bilka Der kunne mageligt være dobbelt så mange butikker i 4750- området, hvis borgerne i højere grad handlede lokalt.

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Hurtigt overblik. Søndag d. 6. september: Mit liv som naver. Søndag d. 11 oktober: Sang og musik foredrag : Efterårsglød

Hurtigt overblik. Søndag d. 6. september: Mit liv som naver. Søndag d. 11 oktober: Sang og musik foredrag : Efterårsglød SØNDAGSCAFÉ I SCT. OLAI SOGNEGÅRD PROGRAM 2015/2016 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE Arrangør: Sct. Olai menighedsråd Hurtigt overblik Søndag d.

Læs mere

Græsslåning ved STV er den største post. Har været lidt mindre på grund af mindre behov.

Græsslåning ved STV er den største post. Har været lidt mindre på grund af mindre behov. Referat af generalforsamlingen Grf. Kærlodden 5-161 den 13.4.2011 Deltagere: 26 fremmødte, en husstand ved fuldmagt. Punkt 1: Valg af dirigent: Henning (157) Valg af referent: Per (147) Punkt 2: Beretning

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Side 1 af 9 Varde Sommerspil 2014 Årets forestilling: Byens Bedste Horehus Siddepladserne Side 2 af 9 Varde Sommerspil 2014 Sommerspillets parkeringsforhold Adgang

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

(helst i almindeligt Word dokument/jpeg billede) Betaling for private indlæg skal betales på kassererens kontor om mandagen mellem kl. 18.30-19.

(helst i almindeligt Word dokument/jpeg billede) Betaling for private indlæg skal betales på kassererens kontor om mandagen mellem kl. 18.30-19. Deadline på Nybøllen 2012 (Alle dage kl. 18.00) 20. februar 9. april 28. maj 9. juli (denne dato er ikke helt fastsat) 27. august 15. oktober 26. november Husk at Nybøllen også er på: www.nybølstenderup.dk

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Bestyrelsens beretning til generalforsamlingen 2008.

Bestyrelsens beretning til generalforsamlingen 2008. 29. marts 2008 Bestyrelsens beretning til generalforsamlingen 2008. Endnu et forenings år gået og vi er igen forsamlet til generalforsamling. Dette er den 26. ordinære generalforsamling. Siden vi sidst

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Turistforeningen for Sydfyn

Turistforeningen for Sydfyn Turistforeningen for Sydfyn Generalforsamling mandag den 26. marts kl. 19.00 på Hotel Svendborg Der var fremmødt 40 til generalforsamlingen. Formand Allan Mariager bød velkommen til en noget anderledes

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Onsdag den 16. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Hyggeeftermiddag med musikalsk underholdning og fællessang ved Per Skærlund, Grindsted. Pris for entrè, underholdning

Læs mere

Spilop en. Spilop en 2011. Medlemsblad for. Medlemsblad for. 34. årgang. Nr. 1/2011. 34. årgang

Spilop en. Spilop en 2011. Medlemsblad for. Medlemsblad for. 34. årgang. Nr. 1/2011. 34. årgang Spilop en Spilop en 2011 34. årgang Nr. 1/2011 34. årgang Medlemsblad for Medlemsblad for 20 Bestyrelsen for Randers Pigegarde WWW.randerspigegarde.dk Mailadresse: randers.pigegarde@gmail.com Gardergården

Læs mere