Valgkamp på sociale medier

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valgkamp på sociale medier"

Transkript

1 1 En wanna-be-politikers personlige guide til Valgkamp på sociale medier Af Henrik Dahl, folketingskandidat

2 2 Indholdsfortegnelse 04 Hvad skal man i det hele taget bruge for at føre valgkamp? 08 Hvorfor gælder der andre regler? 11 Hvad betyder det så? 12 Hvis din indsats på de sociale medier var fodbold 17 Ens eget spil I: hvordan når du ud til mange? 19 Skal man poste katte, børn, måltider og motionsresultater? 21 Ens eget spil II: Hvordan undgår man at nå ud til mange på en dårlig måde? 23 Er der andet, man skal huske? 24 Fakta om Publico Kommunikation

3 3 Denne e-bog handler om at føre valgkamp på de sociale medier. Henrik Dahl Kommunikationsrådgiver Ud over at være kommunikationsrådgiver i Publico er Henrik Dahl sociolog, forfatter, foredragsholder, folketingskandidat for Liberal Alliance i Sydjyllands storkreds samt tidligere adjungeret professor, medlem af Værdikommissionen, studievært, stifter af Explora og forskningschef i ACNielsen med mere. Se mere om Henrik Dahl på Wikipedia Denne e-bog er Henrik Dahls personlige guide til valgkamp på sociale medier skrevet med afsæt i egne erfaringer og refleksioner.

4 4 Mens jeg skriver disse linjer, har jeg ikke vundet noget. Derfor løber jeg den risiko, at de leder tankerne hen på ægteskabsrådgivning skrevet af munke. Om føje tid vil det vise sig, om rådene virker for jeg er faktisk folketingskandidat, og der skal være valg i Det er opbyggeligt at vide, at den personlige præstation ikke nødvendigvis er det afgørende. Man kan føre en fortrinlig valgkamp uden at komme ind hvis ens parti fejler og går tilbage. Ligesom man kan føre en ret så triviel valgkamp og blive valgt alligevel hvis det går strygende for partiet. Alligevel må vi holde fast i det overordnede: gode valgkampe fører til valg. Dårlige fører til fravalg. Det bør du huske, når du efter valget læser mine råd og prøver at forholde dig til dem. Hvad skal man i det hele taget bruge for at føre valgkamp? De fleste partier tager stilling til, hvem der skal repræsentere dem ved valget, omkring halvandet år før det tidspunkt, hvor der senest skal være afholdt valg. Det er en fornuftig beslutning, for det er den tid, man realistisk skal bruge for at finansiere og organisere en effektiv valgkamp. De helt overordnede rammer for en valgkamp fastlægges af Økonomi- og Indenrigsministeriet. Det vil sige: Hvor mange valgkredse er der? Hvordan skal valget afholdes? Hvordan optæller man stemmerne og beregner partiernes mandattal? Inden for rammerne bestemmer partierne en lang række ting selv. I mit parti mener vi, det er vigtigt, at alle kandidater står lige med hensyn til muligheden for at blive valgt. Derfor bruger vi det, der hedder sideordnet opstilling. Det betyder, at hvis der for eksempel er ti kandidater i en storkreds, får hver kandidat ti procent

5 5 af listestemmerne. På den måde bliver det ene og alene de personlige stemmer, der afgør, hvem der vinder den interne kamp i partiet, og på den måde bliver dets repræsentant i Folketinget. I forhold til denne e-bogs emne betyder det, at hovedmålet for en fornuftigt tilrettelagt valgkamp nødvendigvis må blive at opnå det størst mulige antal personlige stemmer. Og så skal vi i gang med selve valgkampen. I punktform ser de vigtigste elementer i en vellykket kampagne sådan ud: En politik, der ikke er for besværlig at formidle En kandidat, der ikke er for svær at sælge Et stærkt kampagneteam Penge og andre donationer Gode idéer til kampagnen Energi i store mængder Sociale medier til at binde det hele sammen og give kampagnen sin egen stemning og sit eget udtryk De fleste af tingene giver for så vidt sig selv, og derfor skal vi ikke bruge yderligere tid på dem. De sociale medier (= Facebook) Først et par ord om, hvorfor de sociale medier for mit vedkommende er lig med Facebook. Twitter minder mig om den slags mennesker, der taler enormt højt og aldrig hører efter. Og så er længdebegrænsningen og funktionaliteten elementært kedelig.

6 6 Jeg har ikke styr på antallet af bøger, der beskriver, hvordan man får succes på de sociale medier. Til gengæld kan jeg sige med stor nøjagtighed, hvor mange jeg har læst fra ende til anden: nul.

7 7 Instagram minder om nogen, der er endnu værre: Dem, der uden nåde forlanger, at du ser deres fotoalbum. Og LinkedIn er lige så inspirerende som en forretningsreception uden alkohol. Desuden har tjenesten er rigtig dårlig og irriterende funktionalitet. Resten er ikke engang værd at tale nedsættende om. Så lad os komme til det egentlige: Facebook. Jeg har ikke styr på antallet af bøger, der beskriver, hvordan man får succes på de sociale medier. Til gengæld kan jeg sige med stor nøjagtighed, hvor mange jeg har læst fra ende til anden: nul. Når jeg hurtigt har lagt dem, jeg har haft fingre i, bort, var det fordi der altid var noget galt med selve den måde, hvorpå de angreb emnet: at være på Facebook. Hvis jeg skal forsøge at rekonstruere den skjulte besked om Facebook, der kan læses ud af bagsideteksterne, er det noget i retning af, at man skal tænke sig rigtig grundigt om og have en meget gennemtænkt strategi for, hvad man vil sige til sin målgruppe. Eller med andre ord: at være på Facebook er en kynisk og ulystbetonet aktivitet, der kun er lidt mere morsom end uddeling af flyers (som jeg ikke kender nogen politikere, der bryder sig om. De, der siger andet, lyver). Jeg har aldrig tænkt mig om i så meget som to sekunder, før jeg skrev noget på Facebook. Og det har aldrig bekymret mig, om publikum brød sig om det. På den måde har jeg (primo maj 2015) fået knap 8500 venner og følgere på min personlige Facebookside og godt 4000 på min professionelle. Når man renser for personer, der er med begge steder, giver det en rækkevidde på mennesker. Man kan også udtrykke dette på en anden måde: Det er min faste overbevisning, at gode Facebook-sider er sider, der har personlighed. Er det nu noget, man skal ødelægge, bare fordi man bliver politiker og er nødt til at have en rigtig fanside?

8 8 Både ja og nej. Forleden skrev en af mine venner i en opdatering på Facebook, at vedkommende havde ligget søvnløs om natten. Hvis jeg ikke var nødt til at tænke på, hvad negativt indstillede mennesker, der bare ligger på lur for at konstruere en historie om, at du er et dårligt menneske, kunne finde på at sige og gøre, ville jeg nok have skrevet: Når jeg ikke kan sove, plejer jeg at begynde på en liste over folk, der skal arresteres efter magtovertagelsen. Nu tør jeg ikke længere skrive den slags. Ganske vist er det blot en vittighed, der som sit virkemiddel benytter det absurde. Dog er det en kendsgerning, man som politiker er nødt til at forholde sig til, at ude i verden findes massevis af mennesker, der er klar til: Med vilje at fordreje det, du siger Med vilje at tage morsomheder alvorligt Med vilje at tage alvorsord for spøgefuldheder Med vilje at konstruere vidtløftige historier om, hvilket ufattelig slet menneske, du er Med vilje at spille dybt sårede eller dybt foruroligede over et eller andet, som ingen ville tage notits af havde det ikke lige netop været dig eller en af dine kolleger, der sagde det Eller simpelthen: Bare at lyve og fordreje og manipulere lige så hæmningsløst som en hel kongres af sofister Hvorfor gælder der andre regler? Jeg tror, et af de mest enkle svar også er et af de mest rigtige: fordi der står så meget på spil. Her tænker jeg ikke på penge. Det er korrekt, at medlemmer af Folketinget får en god løn men den er intet i sammenligning med, hvad en direktør, som forvaltede summer, der svarer til dem, Folketinget inddriver, ville få. Ej heller, hvis man dividerede de nævnte summer med 179.

9 9 Til gengæld er der få job, der giver så megen prestige og rummer så megen magt. Tænk engang: som medlem af Folketinget er man med til at lave regler, alle mennesker skal rette sig efter. Og indirekte (fordi regeringen udgår af Folketinget) har man endda de magtmidler, der er nødvendige for at få folk til at makke ret, hvis de ikke følger reglerne. Det er svimlende. Samtidig arbejder man på en arbejdsplads, der har sit helt eget postnummer: 1240 København K. Det er et job, mange mennesker vil have. Og et job, de ønsker så brændende, at de ofte fristes til at tænke, at målet helliger midlerne. Men faktisk kommer de værste løgne og fordrejninger som regel ikke fra de valgte politikere. De kommer fra deres tilhængere. Derfor er man nødt til at lede efter flere forklaringer. Og dér tror jeg, den vigtigste af disse supplerende forklaringer er, at politik skaber identitet. Når man brænder for politik, bliver man en del af en gruppe - og politiske grupperinger har næsten altid en meget stærk vi-følelse. Det, der forklarer alle de unoder, jeg har nævnt, er således, at hvis man tilhører et stærkt vi, bliver man en slags fan. Og fans dem kender vi godt: usagligt jublende over alt, hvad det elskede hold foretager sig. Og lige så usagligt nedrakkende (indtil det mobbende) over for enhver modstander undtagen arvefjenderne, der skal have en ekstra grov behandling. Så valgkamp også på de sociale medier svarer utrolig meget til at være for eksempel et tophold i fodbold (forestiller jeg mig, for jeg har aldrig prøvet det). Uanset hvor godt eller skidt, du og dit hold spiller, er der en vis del af publikum, der jubler i vilden sky over det, de oplever. Og en vis, anden del, der ikke kan se ét gram kvalitet i det, der foregår.

10 10 Gode Facebook-sider er sider, der har personlighed.

11 11 Hvad betyder det så? Hvor gode muligheder har Manchester United for at gøre Liverpool-fans til tilhængere igennem godt spil? Eller omvendt? Jeg har ikke analyseret den nøjagtige sandsynlighed, men jeg vil gætte på, den er tæt på nul. Hvor gode muligheder har Liberal Alliance for at gøre Enhedsliste-folk til deres vælgere? Omtrent de samme. Og i det hele taget er fodbold ikke nogen dum ramme at tænke inden for, når man færdes på Facebook som politiker. Du har et fremadrettet spil, du gerne skulle have til at fungere. For uden at score mindst ét mål mere end modstanderne i de fleste kampe, kan du aldrig komme i nærheden af at vinde noget. Samtidig skal du have en robust defensiv. For som alle ved: det er angrebet, der vinder kampene. Men det er og bliver forsvaret, der vinder turneringerne. Så er der modstanderholdet. Hvordan skal du tackle det? Ja det kommer an på, hvem du i det hele taget tror er modstanderen. Eller sagt på en lidt anden måde: hvad du i grunden betragter som din hovedopgave. Endelig er der så fansene. Du ved, at du kan lave en masse bravour-numre, der vil få dit eget holds fans til at juble. Men skal du? For det er samtidig noget, der gør de andre holds fans enormt ærgerlige. Og her holder ligheden med fodbold op: Disse fans fra de andre hold, kan faktisk vanskeliggøre dit spil i betydelig grad. De kan nemlig råbe og skrige så meget, at det både overdøver din stemme og tærer på din troværdighed. Endelig er der så sportsjournalisterne. Dem er der mange af og de lever af at

12 12 skrive om det, du laver. Derfor er de nødt til at finde på noget at skrive der, hvor historierne mangler. Og du er i et vist omfang nødt til at finde dig i dem, selvom det, de skriver, som regel er noget værre ævl og ammestuesnak, og de hverken har været med til taktikmødet eller på bænken under kampen. I politik hedder den slags mennesker kommentatorer og analytikere. Men deres opgave (og deres begrænsninger) er den samme som sportsjournalisternes inden for eksempelvis fodbold. Hvis din indsats på de sociale medier var fodbold Modstanderholdet. Hvad skal du gøre ved det? Det er altid en god idé at sætte sig grundigt ind i modstanderens styrker og svagheder. Men om man skal spille på modstanderens præmisser det er en helt anden sag. Når du er folketingskandidat for Liberal Alliance, er din hovedmodstander selvfølgelig rød blok i bred forstand. Herunder ikke mindst det største parti i blokken: Socialdemokraterne. Men hvor mange stemmer er der i, at du demonstrerer din suveræne, analytiske sans og din skarpe pen på Facebook ved igen og igen at lade dem lyne over rød blok? Ikke mange. For hvis du skal have en stemme fra én, der holder mest af rød blok, skal du forestille dig en person, der for det første ikke i forvejen har indset rød bloks svagheder og for det andet er klar til at stemme på dig i samme øjeblik, hvor disse svagheder bliver udpeget. Og det er ikke videre sandsynligt. Folk ved udmærket godt, hvad der er galt med det parti, de foretrækker. Derfor skifter de heller ikke mening, hvis du påpeger det.

13 13 Hvad kan så være grundene til at beskæftige sig med partier, hvis politik man ikke kan forandre? Eller med vælgere, der aldrig kommer til at skifte mening? Ja der kan være nogle stykker. I de fleste partier er der en kritisk masse af begavede folk, som ved, at det i vore dage gælder om at frame begivenheder. Det vil sige: vinde kampen om, hvordan og hvorledes disse begivenheder skal være socialt konstrueret. Her kan det være en god idé at tage kampen op. For at give et eksempel. Din modpart fra rød blok konfronterer dig med, at det ikke går særlig godt med at gennemføre planerne for vedvarende energi. Og du svarer som sandt er nej, det ser sort ud!. Det kan rød blok udnytte som framing. For nu kan rød blok sige: Blå blok erkender, at kulfyrede kraftværker er vejen til jordens undergang. Eller sådan noget. Men det er jo ikke det, sagen drejer sig om. Sagen drejer sig om, at både det internationale panel vedrørende klimaforandring (IPCC) og FN s energiagentur (IEA) siger, at vindmøllestrøm ikke vil få andet end marginal betydning inden for en tidshorisont på 25 år. Derfor ser det sort ud for regeringens strategi, inklusive PSO-afgifter og hvad den ellers rummer af elementer: Det er et projekt, der slet ikke giver mening. End ikke i et 25-årigt perspektiv. Derfor bør et blot nogenlunde sandhedssøgende menneske have en lille tilføjelse fra IPCC med, som venstrefløjen bestemt ikke bryder sig om: IPCC er faktisk begyndt at sige (med en meget lille og forsigtig stemme, men dog alligevel), at hvis man virkelig vil nedsætte emissionerne af CO 2, så kan atomenergi være værd at (gen)overveje.

14 14 Folk ved udmærket godt, hvad der er galt med det parti, de foretrækker. Derfor skifter de heller ikke mening, hvis du påpeger det.

15 15 Her må man slå til med en mod-framing og forklare, hvad det egentlig er, der ser sort ud. Ellers stjæler modparten indtrykket af, at rød blok er dem, der bekymrer sig om klimaforandringer, mens blå blok er ligeglad. Hvilket er notorisk og bevisligt nonsens, som rød blok selvfølgelig ikke skal slippe afsted med. Om man vinder sådanne opgør, er svært at afgøre. Nogle måneder senere vil man dog som regel hvis man tager en spadseretur på de sociale medier kunne se, hvilken framing der er knæsat som den gældende og hvilken, der tæller som marginal. En anden grund til at kritisere sin hovedmodstander skarpt og veltalende er, at det kan give mange personlige stemmer og megen publicity. Det, man skal være opmærksom på, er dog, at disse stemmer ikke tages fra modstanderblokken, men fra tilhængere af ens eget parti, der flytter deres stemme fra partilisten til en selv. Eller fra en anden person i ens parti til en selv. Der kan altså være gode grunde til at angribe sin politiske hovedmodstander på Facebook med suveræne analyser eller spændstig retorik. Man skal bare vide, hvad de gode grunde er. Og ikke gøre det, med mindre det er netop disse mål, man ønsker at opnå. Men personligt foretrækker jeg ikke at lade mig trække alt for langt ind i kampe, der spilles på modstanderens præmisser hvis det på nogen måde kan undgås. - Hvorfor skal jeg indlade mig i en kamp om social dumping når jeg mener, at selve begrebet er forsludret og manipulatorisk? - Hvorfor skal jeg indlade mig i en kamp om socialistisk lighed (som er: lighed i udfaldet), når jeg mener, at det vigtigste er liberal lighed (nemlig: lighed i udgangspunktet)?

16 16 - Hvorfor skal jeg indlade mig i en kamp om fællesskabet, når jeg mener, at i Socialdemokraters mund er en omskrivning af begrebet staten? Nej vel. Man kan kun tabe den slags kampe, hvor man har givet modstanderen lov til at frame dem. Derfor skal man holde sig ude af dem med mindre man er sikker på, at man har en chance for at mod-frame. Men skal du overhovedet udlede dit eget kommunikationsmål fra en analyse af hovedmodstanderen? Her må vi sænke stemmen og lægge ansigtet i andægtige folder. For det, der nu skal siges, kan både misforstås og lyde unødigt hårdt. Selvfølgelig er rød blok hovedmodstanderen, hvis du repræsenterer Liberal Alliance. På den anden side: Det er jo ikke frafaldne SF ere og utilfredse S ere, der vil give dig din sejr. Vel? Det, der vil give dig din sejr, er folk, der har dit parti som andetvalg, men af den ene eller den anden grund er i tvivl. Eller kan bringes i tvivl. Derfor er dit personlige kommunikationsmål overhovedet ikke (hvis du tænker dig om) at diskreditere den blok, du ikke tilhører. Det bør du overlade til dit partihovedkvarter og din partiformand. De er meget bedre til det, end du er. De har både større budgetter og mere gennemslagskraft. Det personlige mål er at bestyrke troen hos dem, der allerede har bestemt sig for at stemme på dig og at få dem, der har dit parti som andetvalg, til at forstå, at ingen vil repræsentere (for eksempel) den liberale sag bedre på Christiansborg, end du vil. Eller at ingen vil repræsentere din landsdel bedre på Christiansborg, end du vil.

17 17 Men altså og under alle omstændigheder: at du er mere kompetent og har flere positive egenskaber end nogen anden, der kommer til at stå på stemmesedlen i den storkreds, hvor du stiller op. Her er man nødt til at være nogenlunde elegant ligesom når man skal overbevise en person, man er brændt varm på, om, at man langt er at foretrække for konkur-renterne. I den slags tilfælde er det sjældent den mest bralrende, der går af med sejren. Men derimod den, der udviser det største vid og den største finesse. På samme måde er det i politik. Ens eget spil I: hvordan når du ud til mange? Personligt finder jeg det offensive spil sjovest. Det vil sige en optræden på Facebook, hvor man angriber og scorer point i form af likes og delinger. Der er ikke nogen klare regler for, hvordan man når disse mål. Min rekord er en rækkevidde på over ét hundrede tusinde, ledsaget af næsten tusind likes og knap to hundrede delinger. Men det var en post med personlige betragtninger over faderskab og barndom i anledning af en far, der havde fået en hård straf for at give sine børn en (kort og meget langsom) køretur siddende i to kajakker, han havde fastspændt på taget af sin bil. Sådanne anledninger bør man selvsagt ikke sidde og vente på kommer igen. At en post skal være kort for at nå langt, er noget bevisligt sludder.

18 18 Det, der vil give dig din sejr, er folk, der har dit parti som andetvalg, men af den ene eller den anden grund er i tvivl.

19 19 Nogle af dem, jeg er nået længst med, er lange analyser af den politiske situation efter terrorangrebene i Paris og København i januar og februar 15. De fik rækkevidder i spændet , mange delinger og udløste et par henvendelser fra de klassiske medier. Desuden udløste de et par økonomiske donationer af betydelig størrelse og udtalelser som: Nu tror vi endelig, dit parti har en troværdig analyse af terrorismen. Så alt i alt: skriv ikke længere end, hvad dit budskab kan bære. Det vil undertiden sige to linjer. I andre tilfælde er det to sider. Men frem for alt: skriv med hjertet (med mindre det er fuldt af klichéer). Skal man poste katte, børn, måltider og motionsresultater? Der er bestemt ikke noget galt med dette, og det kan i visse tilfælde give mange likes. Til gengæld er det ikke videre opfindsomt, så alene af den grund gør jeg det aldrig. En anden ting, man bør overveje (når det gælder børn), er: Dine børn er ikke nødvendigvis lige så interesserede i at blive eksponeret vidt og bredt, som du selv er. Så tænk lidt på, hvordan du selv havde det, da du var barn. Når man er lille, vil man helst være nogenlunde almindelig og ikke vække for meget opsigt. Så selvom du er en kendt politiker eller gerne vil være en, så er det ikke sikkert, at dine børn har lyst til at være børn af en kendt politiker eller børn af en, der gerne vil være en kendt politiker. Hvis de er, som børn er flest, vil de først og fremmest gerne bare være dine børn. Hvad angår madlavning og motionsresultater skal du huske dette: Når man er amatør, er det salen, der skal gøre noget for scenen. Når man er professionel, er det scenen, der skal gøre noget for salen.

20 20 Sådan er det også med gastronomi og sport. Eller med andre ord: er du amatør, er du afhængig af kærlige mennesker, der vil sige åh! og ih!, selvom du bare har lavet nogle frikadeller eller luntet ti kilometer. Den slags kærlige mennesker bør du ikke regne med at have til rådighed, hvis du for eksempel har en kontaktflade på ti tusind mennesker på Facebook. Eller du må i det mindste regne med, at der er en kritisk masse af sure og negativt indstillede mennesker blandt de ti tusind. De sure og negativt indstillede er ikke indstillede på at opføre sig som forældre til en skolekomedie. Til gengæld er de indstillede på ganske nådesløst at sige, at dine frikadeller er ganske almindelige, og at du ikke løber særlig stærkt. Så tænk dig om. Hvis du ikke kunne være vikar på en kvalitetsrestaurant og hvis du ikke kan løbe en maraton på under tre timer, bør du som hovedregel undlade at poste resultaterne af din møje på Facebook. Derfor foretrækker jeg personligt at skrive om militærfly og om danmarkshistorie, hvis jeg endelig skal skrive om noget, der rækker ud over det politiske. Hvorfor? Fordi det er to ting, der faktisk interesserer mig så meget, at jeg ikke blot har læst et par stykker, men mange bøger om dem. Men det er alt sammen ting, hvor man bør prøve sig frem. Du ved, at du har gjort det godt, hvis fagfolk blander sig i din tråd med oplysende detaljer. Ellers er det tilbage og øve sig lidt mere, inden man prøver igen.

21 21 Ens eget spil II: Hvordan undgår man at nå ud til mange på en dårlig måde? Dette kan bedst sammenfattes i nogle få regler, som du skal overholde. De kommer her: Lad være med at være (alt for) grov over for andre Lad være med at slå på nogen, der er mindre end dig selv Lad være med at slå på damer Lad være med at skrive noget ufordelagtigt om dyr navnlig hunde Lad være med at skrive noget ufordelagtigt om motorveje i Midt-, Vestog Nordjylland. Dette er det grundlæggende. Og så skal du selvfølgelig heller ikke poste billeder af dig selv, hvor du er virkelig dum at høre på eller grim at se på. Eller af andre, der er virkelig dumme at høre på eller grimme at se på. Forholdet mellem Facebook og det, jeg for nemheds skyld vil kalde de klassiske medier Når først man har tilstrækkeligt med Facebookvenner (det vil sige i omegnen af titusind og derover), skal man tænke på, at man driver sit eget lille tidsskrift. Hvis man husker de råd, jeg har givet ovenfor, er det noget, der udelukkende rummer fordele. Hvis du er utilfreds med de klassiske mediers udlægning af et eller andet, kan du bare skrive din egen. I første omgang når det (i princippet) ud til de tusindvis af mennesker, der abonnerer på dig. Og hvis du skriver tilstrækkelig prægnant: også til dem, dine venner når ud til, når de bliver så glade for dine ord, at de anvender del -funktionen.

22 22 Der er kun én situation, hvor du bør sige nej til den slags: Hvis din modpart er en largerthan-life ghettodigter. Ellers skal du bare sige ja tak, stryge en skjorte og troppe op i Deadline.

23 23 Som jeg har nævnt, taler vi her om rækkevidder, der kan være både tre og fire gange så store som din abonnentbase. Men desuden er det sådan, at blandt for eksempel abonnenter, vil der altid være en skare af professionelle journalister, der holder øje med, hvad du skriver. Og det skal du selvfølgelig udnytte. Ikke ved at angle efter, at din post bliver til en historie i de klassiske medier for så bliver den det selvfølgelig aldrig (og sådan er det i øvrigt i alle livets forhold: de ting, der gør dig mest lykkelig, opnår du ved af et ærligt hjerte at prøve at gøre noget andet). Men skriv skarpt, interessant og med selvtillid om ting, du har forstand på eller brænder for: så vil der selvfølgelig engang imellem ske det, at Deadline eller en kvalitetsavis ringer til dig for at høre, om du vil fortælle historien én gang til hos dem. Der er kun én situation, hvor du bør sige nej til den slags: Hvis din modpart er en larger-than-life ghettodigter. Ellers skal du bare sige ja tak, stryge en skjorte og troppe op i Deadline. Er der andet, man skal huske? Ja. Det er der helt sikkert. Men nu har jeg givet dig alt, hvad jeg har af visdom og erfaring om, hvordan man får en stor læserskare på Facebook. Nu skal du glemme det hele og tænke: Hvad ville alt dette svare til, hvis jeg ikke var Henrik Dahl, men mig selv? Og så skal du klø på uden at være alt for bange for, at det går galt. God fornøjelse!

24 24 Fakta om Publico Kommunikation Publico er et PR-bureau, der styrker virksomheders relationer med kommunikation. Vi er specialister i at omsætte forretningsmål til strategisk kommunikation, der skaber mening, opbygger loyalitet, fremkalder smil, flytter holdninger og ændrer adfærd. Publico har fem specialer: Analyse og strategi Fundamentet for god kommunikation er et grundigt analyse- og strategiarbejde, der munder ud i klare valg, fravalg og kernebudskaber. Content marketing Med vores journalistiske profil er vi eksperter i at udvælge, vinkle og forklare ofte komplekse emner. Vi omsætter de områder, hvor I har en unik viden, der bidrager med ny og brugbar viden i jeres målgruppers hverdag. Intern kommunikation Vækst, fusioner, fyringsrunder, ny strategi eller nye arbejdsmetoder. Publico hjælper med forandringskommunikation i øjenhøjde. Kampagner For blandt andet ministerier og styrelser planlægger og udfører vi kampagner, der skaber viden og flytter holdninger. Pressekommunikation Vores kendskab til mediernes kriterier og arbejdsmetoder er et godt afsæt til at udtænke, vinkle og placere historier, der skaber redaktionel omtale af vores kunder. Publico Publico Kommunikation tæller 12 medarbejdere med titler som kommunikationsrådgiver, kommunikationskonsulent, journalist og marketingkonsulent. Publico er stiftet i 2001af Uffe Lyngaae, der fortsat er direktør. Publico er eksklusivt dansk medlem af PR World Alliance, der er et internationalt netværk af stærke kommunikationsbureauer i Europa, USA og Afrika. Kontakt Publico Kommunikation Aps Mejlgade 47, Baghuset 1. sal 8000 Aarhus C T E hejsa@publico.dk

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

Her er et par tommelfinger-regler:

Her er et par tommelfinger-regler: Om taktik i IMP par Har du ikke ofte prøvet, med stort besvær og knagende hjerne, at vinde 10 stik i 4 ruder, og glædet dig over de 130 point du har vundet? Blot for - når parturneringsregnskabssedlen

Læs mere

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Dato for interview: 26. juli 2016 Lokation: København Varighed: 13 min Transskriberingen bygger på Steinar Kvales teori om grov transskribering, hvor tænkepauser,

Læs mere

Guide til succes med målinger i kommuner

Guide til succes med målinger i kommuner Guide til succes med målinger i kommuner Af Kresten Bjerg, kommunikationsrådgiver, Bjerg K Kommunikation måles af forskellige grunde. Derfor skal kommunikation også måles på forskellige måder. Dit første

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook Sådan laver du gode opdateringer på Facebook Indhold Indhold 2 Indledning 3 Hold linjen 4 Vær på linje med virksomhedens overordnede identitet 4 Unik stemme 5 Brug virksomhedens unikke stemme 5 Skab historier

Læs mere

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013 Mobning på facebook Anna Kloster, november 2013 At være barn i dagens Danmark betyder, at man er opvokset med mange medier omkring sig. Særligt har de unge taget det sociale medie Facebook til sig. Efter

Læs mere

Nyhedsbreve, der sælger

Nyhedsbreve, der sælger Nyhedsbreve, der sælger - Anja Nielsen Nyhedsbreve, der sælger E-mail marketing er en fantastisk salgskanal. Her får du en god opskrift på nyhedsbreve, der sælger. Du får konkrete tips til, hvordan du

Læs mere

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD 1 Denne vejledning viser, hvordan du kan udnytte de mange muligheder, de sociale medier giver, og være opmærksom på de faldgruber, der kan skade dig selv, dine pårørende og kolleger eller din myndighed.

Læs mere

Superbrand: Anders Samuelsen.

Superbrand: Anders Samuelsen. Superbrand: Anders Samuelsen. Patrick, Mathias og Rolf. 2.q Charlotte Waltz, Jeppe Westengaard guldagger Intro til opgave 1 Da vores opgave går ud på at analyserer Anders Samuelsen. Altså en selvvalgt

Læs mere

Motivation. Indledning. Alt er muligt

Motivation. Indledning. Alt er muligt Motivation Indledning Alt er muligt Motivation er en flyvsk størrelse. Nogle gange kan den få hjertet til at banke og blodet til at bruse. Den kan holde dig søvnløs om natten og giver dig lysten til planlægge

Læs mere

Bare tænk på politikerne. Det den ene kalder manipulation, kalder den anden måske information og objektiv analyse.

Bare tænk på politikerne. Det den ene kalder manipulation, kalder den anden måske information og objektiv analyse. Manipulation strider principielt imod retorikkens etik. Men nogle gange kan manipulation være et nyttigt kneb til at få din vilje i dagligdagen. Den praktiske side lærer dig at mestre manipulations sorte

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag

Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag 1 Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag Er du god til at forklare din viden for andre? Synes du, det er sjovt at stå på en scene? Kan du gøre indtryk på publikum?

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren.

Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren. Dag 5: Identificerer din mur Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren. Frygt barrieren opstår, når du begynder at lukke hullet mellem der, hvor du er nu og dine mål. Den

Læs mere

ARTIKEL. Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty

ARTIKEL. Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty ARTIKEL Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty Christina Copty Terapi mail@christinacopty.dk telefon 31662993 N ogle mennesker fordømmer ægtepar, der vælger skilsmisse,

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Vanen tro er der igen i år et boom af skilsmisser efter julen. Skilsmisseraad.dk oplever ifølge skilsmissecoach og stifter Mette Haulund

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

Indvendinger. Psykologisk glidning

Indvendinger. Psykologisk glidning 144 Indvendinger Psykologisk glidning I forhold til ubeslutsomme kunder, der har behov for et ekstra skub, og kunder der ikke helt har forstået værdien af produktet, kan det være gavnligt at anvende en

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

...?! Make Love and Money!

...?! Make Love and Money! ...?! En sjov rejse, der startede med en bagerjomfru og endte med brok, tips, kærlighed og historien om en dyne... ...? Utrolig hvad lidt lækkert morgenbrød!? kan føre til... Hallo,hvad sker der..? En

Læs mere

TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER

TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER NOTAT 24. november 2015 TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER Kontakt: Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 19 15 bjm@thinkeuropa.dk Kommunikationschef, Malte Kjems +45 39 56 57 mkj@thinkeuropa.dk

Læs mere

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Side 2 Indholdsfortegnelse: Succesfuld Facebook administration side 3 Den positive spiral Side 4 Sørg for at poste hver dag Side 5 Fokuser

Læs mere

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 -

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det leteste at sætte gode initiativer i gang

Læs mere

De bedste dage i mit liv var da mine to

De bedste dage i mit liv var da mine to De bedste dage i mit liv var da mine to sønner blev født. Sådan tror jeg også, at mange andre forældre har haft det. Man står ved begyndelsen af noget nyt og ufattelig spændende. Intet er givet. Alt er

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Du sidder nu med den første pixirapport fra Børnerådets nye Børneog Ungepanel.

Læs mere

Et godt liv. Et liv med fundament

Et godt liv. Et liv med fundament Et godt liv Er det overhovedet muligt at udtale sig om, hvad et godt liv er? Er det ikke noget individuelt? Til dels. Det kommer meget an på, hvilke fortolkninger vi lægger ned over de begivenheder eller

Læs mere

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det letteste

Læs mere

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Et liv med dit barn og mit barn er langtfra uden konflikter. Og tabuerne er svære at bryde Af Susanne Johansson, 30. september 2012 03 Bonusmor med skyld på 06

Læs mere

Praktikernetværket: Præsentation af Valgdagbogsprojektet - og enkelte resultater

Praktikernetværket: Præsentation af Valgdagbogsprojektet - og enkelte resultater 1 Praktikernetværket: Præsentation af Valgdagbogsprojektet - og enkelte resultater 2 Baggrunden for projektet Kvalitativ frem for kvantitativ metode. Udgangspunkt i, hvordan valgkampen opleves med vælgernes

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier INTERN UDDANNELSE Kommunikation og medier Kommunikation Kommunikation er en situation, hvor en afsender bringer et budskab videre til en modtager, som så i større eller mindre grad forventes at reagere

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

Filmprojekt 1 Vær opmærksom på dit publikum! En kommentar på en vens væg kan sagtens nå ud til 600 mennesker

Filmprojekt 1 Vær opmærksom på dit publikum! En kommentar på en vens væg kan sagtens nå ud til 600 mennesker SO:ME? Dette projekt sker på baggrund af Furesø Bibliotekernes ønske om at skabe ung-til-ung formidling i forhold til retningslinjer for brugen af de sociale medier. Marie Kruse Gymnasium skal derfor lave

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kære konfirmander, familier og venner For en måneds tid siden stod jeg med en håndfuld frø i min hånd og tænkte på jer konfirmander. Det var nogen meget små frø, men

Læs mere

Det er vigtigt at være en god formidler og taler

Det er vigtigt at være en god formidler og taler Formidlingsartikel Det er vigtigt at være en god formidler og taler Sprog er et af de mest centrale redskaber i vores liv og dagligdag. Sprog gør det muligt for os at kommunikere med hinanden og påvirke

Læs mere

DER ER EN CHANCE. Flyttemænd bliver slidt i kroppen.

DER ER EN CHANCE. Flyttemænd bliver slidt i kroppen. DER ER EN CHANCE FOR AT OVERLEVE Der er garanti for masser af afmagt, når man arbejder inden for det pædagogiske felt. Derfor bliver pædagoger slidte. Men man kan arbejde med sin selvbeskyttelse og sin

Læs mere

RØDE ELLER BLÅ FANER? Hver tredje dansker kan ikke få øje på et lønmodtagerparti Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Fredag den 29.

RØDE ELLER BLÅ FANER? Hver tredje dansker kan ikke få øje på et lønmodtagerparti Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Fredag den 29. RØDE ELLER BLÅ FANER? Hver tredje dansker kan ikke få øje på et lønmodtagerparti Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Fredag den 29. april 2016, 05:00 Del: Faglærte og ufaglærte arbejdere er dem, der har

Læs mere

Alle mænd er nogle svin

Alle mænd er nogle svin Alle mænd er nogle svin Jeg tror, du vil kunne lide mit næste blogindlæg, sagde jeg til min drengeven (jo, dem har jeg sgu også). Det handler om, at kvinder er nogle hykleriske sexister. Ikke overraskende

Læs mere

Monitorering Styr debatten og skab en god tone på Facebook

Monitorering Styr debatten og skab en god tone på Facebook GODE RÅD OM FACEBOOK Monitorering: Styr debatten og skab en god tone på Facebook Flere og flere frivillige og lokalafdelinger i Ældre Sagen har aktive Facebooksider eller Facebookgrupper. Som bruger af

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Sådan får du FLERE LIKES PÅ de SOCIALE MEDIER. Marianne Gammelgaard - Social Media Advisor

Sådan får du FLERE LIKES PÅ de SOCIALE MEDIER. Marianne Gammelgaard - Social Media Advisor Sådan får du FLERE LIKES PÅ de SOCIALE MEDIER Marianne Gammelgaard - Social Media Advisor Din guide til flere likes: I denne lille e-bog får du svaret på det mest stillede spørgsmål ift. sociale medier

Læs mere

I dag handler meget om at få succes - at få succes ved at blive til noget.

I dag handler meget om at få succes - at få succes ved at blive til noget. DIMISSIONSTALE 2017 Kære studenter I dag handler meget om at få succes - at få succes ved at blive til noget. Og I kender alle sammen manden, der er indbegrebet af denne tankegang. Manden, der søgte at

Læs mere

Det er nemmere at være kollegaer end det er at være gift! Derfor skal vores team ligne en arbejdsplads og ikke et ægteskab:

Det er nemmere at være kollegaer end det er at være gift! Derfor skal vores team ligne en arbejdsplads og ikke et ægteskab: Det er nemmere at være kollegaer end det er at være gift! Derfor skal vores team ligne en arbejdsplads og ikke et ægteskab: Giver en gemmeleg mening hvis man ved hvor den anden er????? VIGTIGT!!!!!!! Vi

Læs mere

Tjener eller tjenester. Hvor er vores fokus?

Tjener eller tjenester. Hvor er vores fokus? Tjener eller tjenester Hvor er vores fokus? 31. December 2006 Hvorfor? Vedrører rer os alle Aktuelt altid - men især r lige nu Egne erfaringer Hvorfor? Vedrører rer os alle Aktuelt altid - men især r lige

Læs mere

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk Min Historie Denne bog tilhører Hvem er jeg? Din identitet har at gøre med den måde, du opfatter dig selv på hvem du selv synes, du er. Den er de kendetegn, der afgrænser netop dig fra alle andre. Du kan

Læs mere

Skab bedre relationer gennem forbedring af image

Skab bedre relationer gennem forbedring af image Skab bedre relationer gennem forbedring af image I ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel. Maya Angelou Om

Læs mere

Første maj tale Middelfart 2015.

Første maj tale Middelfart 2015. Første maj tale Middelfart 2015. Igennem de seneste 8 år har jeg haft fornøjelse af at holde 1. maj tale her i Middelfart, hvor jeg hver gang har medbragt nogle små ting til talerne. I år har jeg valgt

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Straffekast. Jerôme Baltzersen jerome@falconbasket.dk. Indledning. Det tekniske aspekt. Hvordan bliver jeg en god (bedre) straffekastskytte?

Straffekast. Jerôme Baltzersen jerome@falconbasket.dk. Indledning. Det tekniske aspekt. Hvordan bliver jeg en god (bedre) straffekastskytte? Hvordan bliver jeg en god (bedre) straffekastskytte? jerome@falconbasket.dk 6. november 2006 Version 1.03 Indledning I løbet af den tid jeg har været træner, er det blevet klart, at utrolig mange ungdomsspillere

Læs mere

Guide til pressekontakt

Guide til pressekontakt Dato: 28.11.13 Kunde: Destination Sydvestjylland Konsulent: Karin Toftegaard Matthiesen Telefon: 61558431 E-mail: ktm@related.dk Guide til pressekontakt Related Havneparken, Jyllandsgade 8 7100 Vejle Telefon:

Læs mere

Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie.

Sådan bliver du en god ekstramor Sig fra lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Af: Janne Førgaard, I lære som ekstramor At leve i en sammenbragt familie er

Læs mere

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Videbegær Du elsker at lære nyt, ikke fordi du skal, men fordi du har lyst. Du kan

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Af Povl Mors Sales solutions International

Af Povl Mors Sales solutions International Af Povl Mors Sales solutions International Bedre kundeservice Hvad er god service Hvordan sælge flere ydelser ind Mine holdninger Betydningen af ros og ris Bedre forståelse af mig selv Konklusion: Et formidabelt

Læs mere

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Bliv ven med de sociale medier Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Hvorfor er vi her i dag. Vi bad om jeres input til det her kursus på

Læs mere

Miss Markmans hemmeligheder. 10 sikre tips til succes på telefonen

Miss Markmans hemmeligheder. 10 sikre tips til succes på telefonen Miss Markmans hemmeligheder 10 sikre tips til succes på telefonen Guldkorn fra tusindvis af timer på telefonen Vi gør det hver eneste dag. Igen og igen. Tager telefonen og ringer til beslutningstagere,

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11.

1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11. 1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11. 1 Hvis der nogensinde har eksisteret et menneske, der har turdet kalde tingene ved rette navn, så er det Jesus. Han kaldte det onde for ondt. Satan for Satan. Det

Læs mere

Vi kan alle skabe forandring

Vi kan alle skabe forandring Vi kan alle skabe forandring - om meningsfulde forandringsprocesser i pædagogisk praksis Temadag Køge d. 4. oktober 2014 Cand. Psych. Inge Schoug Larsen Hvad ville du gøre, hvis du vandt en million? 2

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Find 38 indsatsområder

Find 38 indsatsområder Mini-ebogen: Find 38 indsatsområder Personlig udvikling Arbejde & uddannelse Forhold til andre Bolig & miljø Sundhed & velvære Fritid & hobbyer Kærlighed & sex Penge & økonomi Side 1/5 Hvorfor ønsker folk

Læs mere

Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, jeg foretrækker ørkenen!

Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, jeg foretrækker ørkenen! Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, men jeg foretrækker ørkenen! 17 Hmm Hvorfor det? Fordi den er ren! Det bliver ikke let at komme ind i Turban-fortet Det er

Læs mere

Bilag 8. Interview med Simon

Bilag 8. Interview med Simon Interview med Simon 5 10 15 20 25 30 Simon: Det er Simon. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Simon: Hej. Cecilia: Hej. Tak fordi du havde tid til at snakke. Simon: Jamen ingen problem, ingen problem. Cecilia:

Læs mere

BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først skal jeg lige have dit navn og alder?

BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først skal jeg lige have dit navn og alder? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskribering af interview, Christina BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først

Læs mere

Undersøgelse om ros og anerkendelse

Undersøgelse om ros og anerkendelse Undersøgelse om ros og anerkendelse Lønmodtagere savner ros af chefen Hver tredje lønmodtager får så godt som aldrig ros og anerkendelse af den nærmeste chef. Til gengæld er de fleste kolleger gode til

Læs mere

At vurdere websteder. UNI C 2008 Pædagogisk IT-kørekort. af Eva Jonsby og Lena Müller oversat til dansk af Kirsten Ehrhorn

At vurdere websteder. UNI C 2008 Pædagogisk IT-kørekort. af Eva Jonsby og Lena Müller oversat til dansk af Kirsten Ehrhorn At vurdere websteder af Eva Jonsby og Lena Müller oversat til dansk af Kirsten Ehrhorn Trykt materiale, f.eks. bøger og aviser, undersøges nøje inden det udgives. På Internet kan alle, der har adgang til

Læs mere

DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET!

DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET! Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET! En fortælling om at arbejde med psykisk og fysisk handicappede

Læs mere

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller I 1992, da jeg var 5 år gammel, startede jeg til fodbold. Jeg havde spillet lidt i haven

Læs mere

Sorgen forsvinder aldrig

Sorgen forsvinder aldrig Sorgen forsvinder aldrig -den er et livsvilkår, som vi lærer at leve med. www.mistetbarn.dk Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn. Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen

Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen Side 1 af 5 Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen JG skrev 7.3.2009 kl. 23:55 Hej Jeg må virkelig sige, at du har haft den store saks langt fremme og i brug på mine

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Når selvtilliden er lav, har man en tendens til at give op på forhånd, eller man bebrejder sig selv, hvis man ikke klarer opgaven eller situationen.

Når selvtilliden er lav, har man en tendens til at give op på forhånd, eller man bebrejder sig selv, hvis man ikke klarer opgaven eller situationen. Selvtillid og selvværd Selvværd og selvtillid I denne artikel (4 sider) kan du læse om selvværd og selvtillid. Du kan også læse om assertion, der kan oversættes med sund selvhævdelse, og du kan læse om

Læs mere

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering.

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering. Socialisering - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt Skrevet af Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør & -specialist Ane Weinkouff WEINKOUFF HUNDEADFÆRDSCENTER Hunden har et medført socialt behov Socialisering

Læs mere

Hvad skal jeg skrive?

Hvad skal jeg skrive? Hvad skal jeg skrive? I dette kapitel lærer du: I. At booke møder via email II. At tænke sociale medier ind i dit opsøgende salg 26 Telefonen er død! I gamle dage - dvs. før internet, sociale medier og

Læs mere

Dansk Magisterforening Brug sociale medier til at starte din forretning. Ingen genveje, men mange muligheder. Overvejelse 04-11-2015

Dansk Magisterforening Brug sociale medier til at starte din forretning. Ingen genveje, men mange muligheder. Overvejelse 04-11-2015 Dansk Magisterforening Brug sociale medier til at starte din forretning v. Abelone Glahn Kun til privat brug, ikke til videresendelse eller deling www.abeloneglahn.dk Fjendstrupvej 2 4850 Stubbekøbing

Læs mere

6 grunde til at du skal tænke på dig selv

6 grunde til at du skal tænke på dig selv 6 grunde til at du skal tænke på dig selv Grund nr. 1 Ellers risikerer du at blive fysisk syg, få stress, blive udbrændt, deprimeret, komme til at lide af søvnløshed og miste sociale relationer Undersøgelser

Læs mere

PARLØR TIL FOLKETINGS- VALGET

PARLØR TIL FOLKETINGS- VALGET PARLØR TIL FOLKETINGS- VALGET 2015 Parlør til Folketingsvalget 2015 Forskellen på det, man siger, og det, man mener Vi oplever, at politikerne i dag befinder sig i en virkelighed langt fra vores. At de

Læs mere