DISCED-15 Danmarks Statistiks uddannelsesklassifikation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DISCED-15 Danmarks Statistiks uddannelsesklassifikation"

Transkript

1 DISCED-15 Danmarks Statistiks uddannelsesklassifikation 15. januar 2015 Danmark Statistik Sejrøgade København Ø

2 DISCED-15 Danmarks Statistik Januar 2015

3 Forord Dette dokument beskriver Danmarks Statistiks nye klassifikation af uddannelser (DISCED-15), som vil ibrugtages fra og med februar DISCED-15 er udarbejdet i samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriet, Undervisningsministeriet, STIL og Kulturministeriet. Bemærk, at dette dokument er et foreløbigt arbejdsdokument, som vil blive løbende justeret frem til den endelige implementering og anvendelse af DISCED-15.

4 Indholdsfortegnelse Indledning... 5 Generelt om DISCED Formål... 6 Udformning og klassifikationsstruktur... 7 Hovedområde... 7 Uddannelsestype... 8 Niveau... 8 Fagområde... 9 Vigtigste forskelle imellem DISCED-15 og ISCED DISCED-15 erstatter DUN Dokumentation af klassifikation: Hovedområde Dokumentation af klassifikation: Uddannelsestype Dokumentation af klassifikation: Fagligt område Dokumentation af klassifikation: Uddannelsesniveau DISCED-15 oversigtstabeller... 14

5 Indledning DISCED-15 er Danmarks Statistiks klassifikation af uddannelser. Klassifikationen indfases i Danmarks Statistiks uddannelsesstatistik fra og med 2015, og erstatter de to klassifikationssystemer Forspalte 1 og DUNnomenklaturen. DISCED-15 er en overordnet klassifikation, der organiserer uddannelser og uddannelsesprogrammer i fire selvstændige dimensioner: - Hovedområde: Fire-leddet hierarki i en over-, mellem-, under- og detaljeret gruppering - Uddannelsestype: To-leddet hierarki i en over- og undergruppering - Uddannelsesniveau - Fagområde: Tre-leddet hierarki i en over-, mellem- og undergruppering Hovedområde-dimensionen i DISCED-15 afspejler en fordeling af uddannelserne på de lovregulerede hovedområder for de videregående uddannelser og på indgange for erhvervsuddannelserne. Dermed følger Hovedområderne strukturen i det danske uddannelsessystem. Uddannelsestypen i DISCED-15 gør det muligt at differentiere uddannelserne i det danske uddannelsessystem efter type af uddannelse, uafhængigt af uddannelsernes niveau, fag- eller hovedområde. Uddannelsestypen tillader en underopdeling af klassifikationens øvrige dimensioner på fx ordinære og voksenuddannelser. Uddannelsesniveau i DISCED-15 er en dimension, som sikrer overensstemmelse imellem niveauklassificeringen i det danske uddannelsessystem og den internationale uddannelsesklassifikation, ISCED2011. Uddannelsesniveauet i DISCED-15 er opbygget efter samme grundlæggende principper som Level i ISCED2011, hvormed der sikres en entydig sammenhæng. Fagområde-dimensionen i DISCED-15 sikrer en fuldstændig sammenlignelighed imellem national og international uddannelsesklassifikation. Klassificeringen af uddannelserne indenfor de enkelte fagområder sker uafhængigt af uddannelsernes niveau. Det grundlæggende princip i opbygningen af fagområderne følger ideen om, hvilket beskæftigelsesfunktions-/brancheområde uddannelsen orienterer sig mod med henblik på senere beskæftigelse. Dimensionerne uddannelsesniveau og fagområde i DISCED-15 er direkte konverterbare med ISCED2011.

6 Bemærk, at dette dokument er foreløbigt, og vil blive justeret frem mod indfasningen af DISCED i uddannelsesstatistikken fra og med februar Justeringer kan forekomme i såvel tekster som i kodeværdier i klassifikationsvariablene og konverteringstabellerne. Generelt om DISCED-15 Formål DISCED-15 er udviklet med det formål at skabe fundament for en flerleddet præsentation af uddannelsesstatistik, som imødekommer forskellige ønsker og behov. DISCED-15 fungerer dermed både som anvendeligt klassifikationssystem på tværs af statistikproducerende myndigheder inden for uddannelsessektoren i Danmark, og sikrer samtidig en konverterbar og forbedret mulighed for sammenligning mellem dansk national og international statistik repræsenteret ved det internationale klassifikationssystem ISCED. ISCED er UNESCO s International Standard Classification of Education. Strukturen og udformningen af ISCED er tilrettelagt igennem et samarbejde imellem UNESCO, OECD, EU og alle de tilknyttede medlemsnationer. Hensigten hermed er at sikre ISCED som værktøj til at foretage globale sammenligninger af uddannelsesrelaterede forhold. Yderligere information om ISCED kan findes på UNESCO s hjemmeside: Den indbyrdes sammenhæng mellem DISCED-15 og ISCED kan endvidere ses på Danmarks Statistiks hjemmeside: For at sikre en fleksibilitet, der muliggør ændrede behov for aggregering over tid og på tværs af statistikproducerende myndigheder, er DISCED-15 klassifikationen bygget op omkring fire dimensioner (Hovedområde, Uddannelsestype, Niveau og Fagområde), der ligger som selvstændige variable uden indbyrdes afhængighed. Det betyder, at man frit kan sammensætte en uddannelsesforspalte til en statistik, hvor det dermed er valgfrit hvad indfaldsvinklen skal være.

7 Udformning og klassifikationsstruktur I det følgende beskrives de specifikke forhold for klassifikationssystemet DISCED-15 DISCED-15 er sammensat af uafhængige variable, som hver beskriver en dimension af uddannelse. De enkelte variable er opbygget i en hierarkisk stuktur, som gør det muligt at aggregere: - Hovedområde - Uddannelsestype - Uddannelsesniveau - Fagområde Hovedområde Klassifikation af uddannelsesprogrammerne efter nationalt hovedområde. Hovedområde klassificeres på sin egen variabel, som dermed i sin opbygning er uafhængig af klassifikationsstrukturen på de øvrige variable. Hovedområdet afspejler en fordeling af uddannelserne på de lovregulerede hovedområder for de videregående uddannelser og på indgange for erhvervsuddannelserne. Dermed følger Hovedområderne strukturen i det danske uddannelsessystem. Hovedområde er struktureret som en otte-cifret hierarkisk opbygget kode, som repræsenterer fire detaljeringsniveauer. Ciffer Betegnelse Forklaring nr HOVEDOMRAADE_OVER Overordnet gruppering af uddannelsesprogrammer efter hovedområder. Variablen har ingen sammenhæng med ISCED HOVEDOMRAADE _MELLEM Mellemordnet gruppering af uddannelsesprogrammer efter hovedområder. Variablen har ingen sammenhæng med ISCED HOVEDOMRAADE _UNDER Underordnet gruppering af uddannelsesprogrammer efter hovedområder. Variablen har ingen sammenhæng med ISCED HOVEDOMRAADE _DETALJERET Underordnet gruppering af uddannelsesprogrammer efter hovedområder. Variablen har ingen sammenhæng med ISCED Et eksempel på en uddannelse indplaceret på hovedområde kunne være uddannelsen til Bager og konditor (UDD-kode: 4161) med den 8-cifrede hovedomraade_detaljeret kode:

8 Hovedomraade_over 30 Erhvervsfaglige uddannelser Hovedomraade _mellem 3020 Fødevarer mv. (FJO) Hovedomraade _under Bager og konditor Hovedomraade _detaljeret Bager og konditor Den nøjagtige angivelse af kodificering findes på Danmarks Statistiks hjemmeside: Uddannelsestype Klassifikation af uddannelsesprogrammerne efter type. Uddannelsestypen klassificeres på sin egen variabel, som dermed i sin opbygning er uafhængig af klassifikationsstrukturen på de øvrige variable. Uddannelsestypevariablen udgør en særlig dimension i DISCED-15 klassifikationen som ikke findes i ISCED. Uddannelsestypen er struktureret som en fire-cifret hierarkisk opbygget kode, som repræsenterer to detaljeringsniveauer. Ciffer Betegnelse Forklaring nr UDDANNELSESTYPE_OVER Overordnet gruppering af uddannelsesprogrammer efter uddannelsestype Variablen har ingen sammenhæng med ISCED UDDANNELSESTYPE_UNDER Underordnet gruppering af uddannelsesprogrammer efter uddannelsestype Variablen har ingen sammenhæng med ISCED Et eksempel på en uddannelse indplaceret på uddannelsestype kunne være uddannelsen til Bager og konditor (UDD-kode: 4161) med den 4-cifrede uddannelsestype_under-kode: 3020 Uddannelsestype_over 30 Erhvervsfaglige uddannelser Uddannelsestype_under 3020 Erhvervsfaglige hovedforløb Den nøjagtige angivelse af kodificering findes på Danmarks Statistiks hjemmeside: Uddannelsesniveau To-cifret kode, som beskriver uddannelsesprogrammernes niveau. Uddannelsesniveau-koden har en entydig sammenhæng til første ciffer i ISCED-P (Level): Ciffer Betegnelse Forklaring nr UDDANNELSESNIVEAU Uddannelsesprogrammets niveau. Entydig

9 sammenhæng til 1. ciffer i ISCED-P (Level) Den nøjagtige angivelse af kodificering og sammenhænge findes på Danmarks Statistiks hjemmeside: Fagområde Klassifikationen af fagområde i DISCED-15 er struktureret som en seks-cifret hierarkisk opbygget kode, som beskriver og kategoriserer uddannelsesprogrammerne efter fagområde, uafhængigt af deres uddannelses- og kvalifikationsmæssige niveau. Fagområdekoden repræsenterer tre detaljeringsniveauer. Hvert detaljeringsniveau i hierarkiet er konverterbart med tilsvarende niveau i ISCED-F: Ciffer Betegnelse Forklaring nr FAGOMRAADE_OVER Overordnet gruppering af uddannelsesprogrammer på fagområder, som er entydigt konvertible med ISCED-F (Broad field) FAGOMRAADE_MELLEM Mellemordnet gruppering af uddannelsesprogrammer på fagområder, som er entydigt konvertible med ISCED-F (Narrow field) FAGOMRAADE_UNDER Underordnet gruppering af uddannelsesprogrammer på fagområder, som er entydigt konvertible med ISCED-F (Detailed field) Et eksempel på en uddannelse indplaceret på fagområde kunne være uddannelsen til Bager og konditor (UDD-kode: 4161) med den 6-cifrede fagomraade_under-kode: Fagomraade_over 55 Teknik, teknologi og industriel produktion Fagomraade_mellem 5550 Produktfremstilling og proces Fagomraade_under Bageri og konfekture Den nøjagtige angivelse af kodificering og sammenhænge findes på Danmarks Statistiks hjemmeside:

10 Vigtigste forskelle imellem DISCED-15 og ISCED DISCED-15 tager i et vist omfang afsæt i den internationale klassificering ISCED hvad angår niveau- og fagområdeklassificering. DISCED-15 indeholder desuden oplysning om uddannelsernes type og nationalt hovedområde. Level i ISCED er identisk med niveauklassificeringen i det danske uddannelsessystem, og er dermed identisk med niveauopdelingen i DISCED-15. Fields i ISCED er en meget bred faglig klassificering af uddannelserne, som er kendetegnet ved en gruppering af uddannelserne ud fra hvilket beskæftigelses- /branchemæssige område uddannelserne orienterer sig imod med henblik på senere beskæftigelse. Denne idé er indarbejdet i fagområdeklassifikationen i DISCED-15, som dog er væsentligt mere detaljeret i faggrupperingen end fields, og som flere steder bryder med den specifikke inddeling i fields-strukturen. Dog er uddannelsesindholdet i faggrupperingen i DISCED-15 sammensat således, at den enkelte faggruppe i DISCED-15 entydigt kan konverteres til tilhørende gruppe i fields-klassificeringen. Derved sikres at DISCED-15 og ISCED er indbyrdes konverterbare på fagområde og fields. På Danmarks Statistiks hjemmeside, findes de gældende oversigtstabeller og kodesammenhænge imellem ISCED og DISCED. DISCED-15 erstatter DUN Da DISCED-15 gør det muligt at præsentere uddannelserne med udgangspunkt i en branche-/beskæftigelsesorienteret faglig gruppering, fungerer klassifikationen dermed også som erstatning for DUN-nomenklaturen. På Danmarks Statistiks hjemmeside, findes en konverteringstabel mellem koderne i DUN/DUN-niveau og fagområde/niveau i DISCED-15.

11 Dokumentation af klassifikation: Hovedområde Klassifikation af uddannelsesprogrammerne efter nationalt hovedområde. Hovedområde klassificeres på sin egen variabel, som dermed i sin opbygning er uafhængig af klassifikationsstrukturen på de øvrige variable. Hovedområdet afspejler en fordeling af uddannelserne på de lovregulerede hovedområder for de videregående uddannelser og på indgange for erhvervsuddannelserne. Dermed følger Hovedområderne strukturen i det danske uddannelsessystem. Hovedområde er struktureret som en otte-cifret hierarkisk opbygget kode, som repræsenterer fire detaljeringsniveauer. Et eksempel på en uddannelse indplaceret på hovedområde kunne være uddannelsen til Bager og konditor (UDD-kode: 4161) med den 8-cifrede hovedomraade_detaljeret kode: Hovedomraade_over 30 Erhvervsfaglige uddannelser Hovedomraade _mellem 3020 Fødevarer mv. (FJO) Hovedomraade _under Bager og konditor Hovedomraade _detaljeret Bager og konditor Herunder en oversigt over hovedområderne på det overordnede niveau: HOVEDOMRAADE_OVER TEKST 10 Grundskole 15 Forberedende uddannelser 20 Gymnasiale uddannelser 25 Danskundervisning ved sprogcentre 29 Erhvervsfaglige grundforløb 30 Erhvervsfaglige uddannelser 35 Adgangsgivende uddannelsesforløb 39 Arbejdsmarkedsuddannelser, AMU 40 Korte videregående uddannelser, KVU 50 Mellemlange videregående uddannelser, MVU 60 Bacheloruddannelser, BACH 70 Lange videregående uddannelser, LVU 80 Ph.d. og forskeruddannelser 90 Uoplyst mv.

12 Dokumentation af klassifikation: Uddannelsestype Klassifikationen af uddannelsestyper er ikke en del af den internationale uddannelsesklassifikation ISCED, men er en særlig dimension i DISCED-15 klassifikationen. Formålet med klassifikationen af uddannelsestyper i DISCED-15, er at kunne differentiere uddannelserne i det danske uddannelsessystem efter type af uddannelse, uafhængigt af uddannelsernes niveau eller fagområde. Klassifikationen af uddannelsestyper følger i vid udstrækning afgrænsningen på klassifikationen af uddannelsesniveau, men indeholder også uddannelsestyper, som er tværgående, henover flere forskellige uddannelsesniveauer. Uddannelsestypeklassifikationen er opbygget i en to-ledet hierarkisk struktur. Uddannelsestypekoden er 4-cifret, hvor de 2 første cifre beskriver uddannelsestypen i en overordnet gruppering (uddannelsestype_over) for uddannelsen. De første 4 cifre giver en mere detaljeret gruppering på underordnede grupper (uddannelsestype_under). Et eksempel på en uddannelse indplaceret på uddannelsestype kunne være uddannelsen til Bager og konditor (UDD-kode: 4161) med den 4-cifrede uddannelsestype_under-kode: 3020 Uddannelsestype_over 30 Erhvervsfaglige uddannelser Uddannelsestype_under 3020 Erhvervsfaglige hovedforløb Herunder en oversigt over uddannelsestyperne på det overordnede niveau: UDDANNELSESTYPE_OVER TEKST 10 Førskoleuddannelser 15 Grundskoleuddannelser 20 Almengymnasiale uddannelser 25 Erhvervsgymnasiale uddannelser 30 Erhvervsfaglige uddannelser 35 Særlige ungdomsuddannelser 40 Erhvervsakademiuddannelser 45 Øvrige korte videregående uddannelser 50 Bacheloruddannelser 55 Professionsbacheloruddannelser 60 Øvrige mellemlange videregående uddannelser 70 Kandidatuddannelser 75 Øvrige lange videregående uddannelser 80 Ph.d. og forskeruddannelser 85 Voksenuddannelser og kurser 95 Øvrige uddannelsestyper 99 Uoplyst uddannelsestype mv.

13 Dokumentation af klassifikation: Fagligt område Fagområdekoden er 6-cifret, hvor de 2 første cifre beskriver fagområdet i en overordnet gruppering (fagomraade_over) for uddannelsen. De første 4 cifre giver en mere detaljeret gruppering på mellemordnede grupper (fagomraade _mellem). Og endelig en yderligere detaljering af fagområderne på alle 6 cifre (fagomraade _under). Et eksempel på en uddannelse indplaceret på fagområde kunne være uddannelsen til Bager og konditor (UDD-kode: 4161) med den 6-cifrede fagomraade_under-kode: Fagomraade_over 55 Teknik, teknologi og industriel produktion Fagomraade_mellem 5550 Produktfremstilling og proces Fagomraade_under Bageri og konfekture Herunder en oversigt over de faglige områder på det overordnede niveau: FAGOMRAADE_OVER TEKST 10 Grundskole 12 Gymnasiale uddannelser 15 Forberedende uddannelser 20 Undervisning og læring 25 Humanistisk 27 Audio-visuel teknik og medieproduktion 30 Kunstnerisk 35 Samfundsvidenskab 40 Erhvervsøkonomi, administration og jura 45 Naturvidenskab 50 Informations- og kommunikationsteknologi (IKT) 55 Teknik, teknologi og industriel produktion 57 Mekanik, jern og metal 58 Bygge- og anlægsteknik 60 Jordbrug, skovbrug og fiskeri 65 Social og sundhed 70 Service 75 Forsvar, politi og sikkerhed 80 Transport 98 Studiefag uoplyst 99 Uoplyst mv. På Danmarks Statistiks hjemmeside, findes de gældende oversigtstabeller og kodesammenhænge imellem ISCED og DISCED.

14 Dokumentation af klassifikation: Uddannelsesniveau Hver af grupperne i niveauklassifikationen har en en-til-en-sammenhæng med uddannelsesniveauerne i ISCED-klassifikationen. Herunder en oversigt over uddannelsesniveauerne i DISCED: UDDANNELSESNIVEAU 05 Førskoleuddannelser TEKST 10 Grundskole til og med 6. klasse 20 Grundskole klasse / Forberedende uddannelser 30 Gymnasiale og erhvervsfaglige uddannelser 50 Korte videregående uddannelser 60 Mellemlange videregående uddannelser / Bachelorer 70 Lange videregående uddannelser 80 Ph.d. og forskeruddannelser 90 Uoplyst mv. På Danmarks Statistiks hjemmeside, findes de gældende oversigtstabeller og kodesammenhænge imellem ISCED og DISCED. DISCED-15 oversigtstabeller Oversigtstabeller, og sammenhænge imellem ISCED og DISCED kan findes på Danmarks Statistiks hjemmeside:

Danmarks Statistiks uddannelsesregister

Danmarks Statistiks uddannelsesregister Danmarks Statistik, Uddannelse 28. februar 2015 PAH/- Danmarks Statistiks uddannelsesregister Danmarks Statistiks uddannelsesregister indeholder oplysninger om alle de uddannelser, som indgår i uddannelsesstatistikken.

Læs mere

Nyt om uddannelses- og ejerforholdsinddelinger i den kommende BASIS version

Nyt om uddannelses- og ejerforholdsinddelinger i den kommende BASIS version Nyt om uddannelses- og ejerforholdsinddelinger i den kommende BASIS version Brugergruppemøde, Vejle Irena Stefaniak 25. september 2015 Overblik 1. Uddannelse (HUD) den gamle og den nye: HFAUDD (4-digit

Læs mere

%"& ' (#)! *!+ #$$! - " "$! $!!#".! / ", "#& # # & & %" # (

%& ' (#)! *!+ #$$! -  $! $!!#.! / , #& # # & & % # ( !! "#$! %"& ' (#)! *!+ #$$!,# - " "$! $!!#".! / " -##% # "#, "#& # # & & %" # (!"#$%&'& ( ' () Procent 0 5 10 15 20 25 30 35 Højeste fuldførte uddannelse Grundskole Almengymnasial udd. Erhvervsgymnasial

Læs mere

Etnicitet, uddannelse og beskæftigelse

Etnicitet, uddannelse og beskæftigelse Resumé Vejene gennem uddannelsessystemet kan være mange og forskelligartede. Forskellige befolkningsgrupper er karakteriseret ved at have forskellige veje. Dette notat belyser en række parametre på uddannelsesvejen,

Læs mere

Befolkningens uddannelsesniveau. Klaus Fribert Jacobsen

Befolkningens uddannelsesniveau. Klaus Fribert Jacobsen Befolkningens uddannelsesniveau Klaus Fribert Jacobsen Befolkningens uddannelsesniveau Udgivet af Danmarks Statistik Oktober 2004 Oplag: 400 Danmarks Statistiks Trykkeri, København Pris: 122,00 kr. inkl.

Læs mere

Overgang til videregående uddannelse blandt faglærte

Overgang til videregående uddannelse blandt faglærte Overgang til videregående uddannelse blandt faglærte AE har undersøgt, hvor mange nyuddannede faglærte, der går i gang med en videregående uddannelse inden for fem år efter, at de afsluttede deres erhvervsuddannelse.

Læs mere

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Højeste fuldførte uddannelse Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Befolkningens uddannelsesmæssige baggrund i Aarhus, 2013 Befolkningen i Aarhus og København har pr. 1. januar 2013 generelt

Læs mere

Education at a Glance 2017 Opsummering af OECD s Education at a Glance 2017 i et dansk perspektiv. September 2017

Education at a Glance 2017 Opsummering af OECD s Education at a Glance 2017 i et dansk perspektiv. September 2017 Education at a Glance 217 Opsummering af OECD s Education at a Glance 217 i et dansk perspektiv September 217 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Baggrund 3 1.2 Gruppering af uddannelser og anvendte begreber 3

Læs mere

Alder Årstrin ISCED Ph d

Alder Årstrin ISCED Ph d Uddannelse 1 Uddannelsessystemet Børnehaveklasse til 10. klasse I det danske uddannelsessystem er grundskolen basis. Den starter i børnehaveklassen og går op til det frivillige 10. skoleår. I 2009 gik

Læs mere

Hver anden ung går i fars eller mors fodspor

Hver anden ung går i fars eller mors fodspor Hver anden ung går i fars eller mors fodspor Knap hver anden 3-årige har en uddannelse, der er på samme niveau som mors eller fars uddannelse. Især de erhvervsfaglige uddannelser går i arv. Mere end 7

Læs mere

Retningslinjer for anvendelsen af koder til afholdelseskategorier med bilag

Retningslinjer for anvendelsen af koder til afholdelseskategorier med bilag Retningslinjer for anvendelsen af koder til afholdelseskategorier med bilag Version: 3.0 Den 21. januar 2011 NOTAT 21. januar 2011 J.nr. 2009-0008415 Vejledning til registrering af vejlednings- og opkvalificeringsindsatsen

Læs mere

BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS

BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Nr. 1.06 April 2003 BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS x Befolkningens uddannelsesmæssige status opgøres for den bosatte befolkning mellem

Læs mere

Efter- og videreuddannelsessystemet for voksne. Ulla Nistrup, uni@viauc.dk www.nvr.nu

Efter- og videreuddannelsessystemet for voksne. Ulla Nistrup, uni@viauc.dk www.nvr.nu Efter- og videreuddannelsessystemet for voksne Ulla Nistrup, uni@viauc.dk www.nvr.nu Historisk udvikling Uddannelse brugt i erhvervs- / arbejdsmarkedsudviklingen Livslang læring 1970 erne UNESCO Uddannelse

Læs mere

Kommenterede bilagstabeller

Kommenterede bilagstabeller Kommenterede bilagstabeller Dokumentation til Der går ikke nogen lige vej. En kvalitativ og kvantitativ analyse af omfang og mekanismer i elevernes omvalg på erhvervsuddannelserne TrendEduc og Kubix Aps

Læs mere

Studenterne fra 2008 - hvem er de, og hvor langt var de kommet i 2012?

Studenterne fra 2008 - hvem er de, og hvor langt var de kommet i 2012? Studenterne fra 2008 - hvem er de, og hvor langt var de kommet i 2012? GL og Gymnasieskolernes Rektorforening følger de elever, der bestod en ungdomsuddannelse i 2008 på baggrund af dataudtræk fra Danmark

Læs mere

Mønsterbrydere vælger erhvervsuddannelserne

Mønsterbrydere vælger erhvervsuddannelserne Mønsterbrydere vælger erhvervsuddannelserne I dag har knap 6 ud af 10 unge med ufaglærte forældre en uddannelse som 25-årig. Halvdelen af de unge mønsterbrydere er blevet det gennem en erhvervsuddannelse.

Læs mere

DST Journalnummer: 2015:0538 Leveret d. 21NOV16 Kommune: 791, Viborg Kommune Område: Fjordklyngen

DST Journalnummer: 2015:0538 Leveret d. 21NOV16 Kommune: 791, Viborg Kommune Område: Fjordklyngen DST Journalnummer: 2015:0538 Leveret d. 21NOV16 Kommune: 791, Viborg Kommune Område: Fjordklyngen Variabel Område Kommune Enhed Sociale Nøgletal Antal beboere 3755 95776 Personer Andel beboere mellem 18

Læs mere

Økonomisk Analyse nr. 39. Faglærte i Danmark

Økonomisk Analyse nr. 39. Faglærte i Danmark Økonomisk Analyse nr. 39 Faglærte i Danmark Andelen af unge faglærte er reduceret markant i løbet af de seneste to årtier. I slutningen af 199'erne var pct. af de -34-årige faglærte. I 17 var andelen faldet

Læs mere

Årgang 1988: Voksen- og efteruddannelse

Årgang 1988: Voksen- og efteruddannelse Sagsnr. 10-3513 Vores ref. AKB Den 27. marts 2017 Årgang 1988: Voksen- og efteruddannelse LO har i samarbejde med Danmarks Statistik fulgt årgang 1988 s vej gennem uddannelsessystemet. Den første rapport

Læs mere

Bilag om danske unges tidsforbrug til uddannelse 1

Bilag om danske unges tidsforbrug til uddannelse 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 - Fax 33 11 16 65 Bilag om danske unges tidsforbrug til uddannelse 1 Det ekstra

Læs mere

DST Journalnummer: 2015:0481 Leveret d. 17OCT16 Kommune: 665, Lemvig Kommune Område: Ramme_lomborg

DST Journalnummer: 2015:0481 Leveret d. 17OCT16 Kommune: 665, Lemvig Kommune Område: Ramme_lomborg DST Journalnummer: 2015:0481 Leveret d. 17OCT16 Kommune: 665, Lemvig Kommune Område: Ramme_lomborg Variabel Område Kommune Enhed Sociale Nøgletal Antal beboere 770 20399 Personer Andel beboere mellem 18

Læs mere

Beskæftigelsesindikator

Beskæftigelsesindikator for Akademikernes arbejdsmarked Der bliver flere akademikere på arbejdsmarkedet, og beskæftigelsen vokser. Det gælder også, når der ses på en række forskellige inddelinger af demografiske parametre og

Læs mere

2. Uddannelse i Danmark

2. Uddannelse i Danmark 2. Uddannelse i Danmark 2.1. Uddannelsessystemet i Danmark Danmark har et parallelt uddannelsessystem, jvf. fig. 2.1 1 : - det ordinære uddannelsessystem - voksen- og efteruddannelsessystemet Disse vil

Læs mere

Profilmodel 2012 Videregående uddannelser

Profilmodel 2012 Videregående uddannelser Profilmodel 1 Videregående uddannelser En fremskrivning af hvor stor en andel af en niende klasse årgang, der forventes at få en videregående uddannelse Profilmodel 1 er en fremskrivning af, hvordan en

Læs mere

De lavest uddannede har betalt den højeste pris for krisen

De lavest uddannede har betalt den højeste pris for krisen De lavest uddannede har betalt den højeste pris for krisen I dette notat foretages en detaljeret kortlægning af de lediges uddannelsesniveau og udviklingen i løbet af krisen. På det overordnede niveau

Læs mere

VUC sikrer lige adgang til kvalitetsuddannelse for alle

VUC sikrer lige adgang til kvalitetsuddannelse for alle 11. marts 2019 VUC sikrer lige adgang til kvalitetsuddannelse for alle VUC spiller en helt central rolle i det danske uddannelseslandskab ved at udgøre et parallelt uddannelsessystem, der sikrer uddannelse

Læs mere

Unges Uddannelsesadfærd

Unges Uddannelsesadfærd Unges Uddannelsesadfærd Region Hovedstaden Mininotat Maj 2015 AARHUS KØBENHAVN HAMBORG LONDON MALMØ NUUK OSLO SAIGON STAVANGER WIEN Hvordan ser unges uddannelsesadfærd ud i dag? Region Hovedstaden har

Læs mere

Markant flere offentligt ansatte med en lang videregående

Markant flere offentligt ansatte med en lang videregående 20. februar 2017 2017:3 Markant flere offentligt ansatte med en lang videregående uddannelse Af Lars Peter Smed Christensen, Michael Drescher og Mathilde Lund Holm Siden foråret 2010 er antallet af offentligt

Læs mere

Notat vedrørende undersøgelse af hf studenter årgang 2011 fra Frederiksberg hf kursus

Notat vedrørende undersøgelse af hf studenter årgang 2011 fra Frederiksberg hf kursus Notat vedrørende undersøgelse af hf studenter årgang fra kursus Lars Klewe Institut for uddannelse og pædagogik, Aarhus Universitet Maj Institut for uddannelse og pædagogik (DPU), Aarhus Universitet har

Læs mere

BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS

BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Nr. 1.08 Juni 2002 BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS x Befolkningens uddannelsesmæssige status opgøres for den bosatte befolkning mellem

Læs mere

Analyse 10. oktober 2014

Analyse 10. oktober 2014 10. oktober 2014 Unge, der primært er dygtige til matematik, søger oftest mod de tekniske videregående uddannelser Af Kristian Thor Jakobsen og Christoffer Jessen Weissert Karakterer fra grundskolens afgangsprøver

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Juni 2006 Befolkningens uddannelsesmæssige baggrund i Århus, 2005 Befolkningens uddannelsesmæssige status opgøres for den bosatte befolkning mellem 15-69

Læs mere

Statistik på geografi. Kvadratnet. Dokumentation af standardvariabler

Statistik på geografi. Kvadratnet. Dokumentation af standardvariabler Statistik på geografi Kvadratnet Dokumentation af standardvariabler 13 02 2019 Indhold DST 01 Højest personlige indkomst... 2 DST 02 Husstandsindkomst... 4 DST 03 Husstandenes nettorestformue (v2)... 6

Læs mere

Tusindvis af nyuddannede går direkte ud i længere ledighed

Tusindvis af nyuddannede går direkte ud i længere ledighed Tusindvis af nyuddannede går direkte ud i længere ledighed 13,3 procent af alle nyuddannede fra 15 gik direkte ud i mindst måneders ledighed. Det er lidt færre end tidligere. Faldet er dog svagt, og andelen

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik maj 2005 Befolkningens uddannelsesmæssige baggrund i Århus, 2004 Befolkningens uddannelsesmæssige status opgøres for den bosatte befolkning mellem 15-69

Læs mere

Ungdomsuddannelsesniveau 1990 1995 2000 2001 2002 2003. Med ungdomsuddannelse 77,0 81,5 82,8 80,6 79,5 80,3

Ungdomsuddannelsesniveau 1990 1995 2000 2001 2002 2003. Med ungdomsuddannelse 77,0 81,5 82,8 80,6 79,5 80,3 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om de gymnasiale uddannelser i tal 1 1. Baggrund De

Læs mere

Analyse af social uddannelsesmobilitet og frafald på lange videregående uddannelser

Analyse af social uddannelsesmobilitet og frafald på lange videregående uddannelser Bilag 6 Analyse af social uddannelsesmobilitet og frafald på lange videregående uddannelser I dette notat undersøges, om der er eventuelle sociale skævheder forbundet med frafaldet på de lange videregående

Læs mere

En uddannelse giver et årti mere på arbejdsmarkedet

En uddannelse giver et årti mere på arbejdsmarkedet En uddannelse giver et årti mere på arbejdsmarkedet Antallet af år i job forlænges med ca. 40 procent med en erhvervskompetencegivende uddannelse i baglommen. Det viser en analyse af arbejdslivets længde,

Læs mere

Kvinder og mænd i videregående uddannelse 1

Kvinder og mænd i videregående uddannelse 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI BILAG 21 SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Kvinder og mænd i videregående uddannelse 1 Resumé

Læs mere

BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS

BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Nr. 1.13 Okt. 2001 BEFOLKNINGENS UDDANNELSESMÆSSIGE BAGGRUND I ÅRHUS x Befolkningens uddannelsesmæssige status opgøres for den bosatte befolkning mellem

Læs mere

HVEM ER EUD ELEVERNE?

HVEM ER EUD ELEVERNE? HVEM ER EUD ELEVERNE? Tabelsamling år 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.1 INTRODUKTION... 2 1.2 TOTAL... 3 1.3 KØN... 3 1.4 GRUNDSKOLE... 4 1.6 REGION (BOPÆL)... 6 1.7 KARAKTERER... 8 1.8 FORÆLDRES UDDANNELSE...

Læs mere

Studenter i erhvervsuddannelserne. Tabelrapport

Studenter i erhvervsuddannelserne. Tabelrapport Studenter i erhvervsuddannelserne Tabelrapport Studenter i erhvervsuddannelserne Tabelrapport 2013 Studenter i erhvervsuddannelserne 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt

Læs mere

Det bornholmske arbejdsmarked. 30. marts Videnscafé.

Det bornholmske arbejdsmarked. 30. marts Videnscafé. Det bornholmske arbejdsmarked 30. marts 2017. Videnscafé. Det bornholmske arbejdsmarked Udvikling i beskæftigelsen 21.000 20.500 20.000 19.500 19.000 18.500 18.000 17.500 17.000 16.500 16.000 1996 1997

Læs mere

Viborg Gymnasium og HF Stx

Viborg Gymnasium og HF Stx HF Stx giver et overblik over de elever, der kommer ind på ungdomsuddannelsesinstitutionen, hvor mange, der fuldfører og hvor de går hen, når de forlader uddannelsen. Regional Udvikling 2015 Læsevejledning

Læs mere

Seks ud af ti i stabil beskæftigelse

Seks ud af ti i stabil beskæftigelse 14. juni 2017 2017:9 Seks ud af ti i stabil beskæftigelse Af Pernille Stender Beskæftigelsesfrekvensen er en central indikator, når temperaturen på arbejdsmarkedet skal tages. Beskæftigelsesfrekvensen

Læs mere

Det danske uddannelsessystem

Det danske uddannelsessystem Det danske uddannelsessystem Det danske uddannelsessystem består af både et ordinært uddannelsessystem og et parallelt uddannelsessystem for voksen- og efteruddannelse. Pjecen beskriver uddannelsessystemet

Læs mere

Eud-elevers alder ved tilgang* til grundforløb og hovedforløb i % 1% 84% 78% 99% 16% 18%

Eud-elevers alder ved tilgang* til grundforløb og hovedforløb i % 1% 84% 78% 99% 16% 18% Fakta-ark vedr. aldersfordeling på erhvervsuddannelserne (eud) Dette faktaark præsenterer data vedr. elevernes alder, når de starter og gennemfører en erhvervsuddannelse. Tallene baserer sig på data vedr.

Læs mere

Danmark bruger færre penge på uddannelse

Danmark bruger færre penge på uddannelse Danmark bruger færre penge på uddannelse De seneste år er såvel antallet af studerende som udgifterne til uddannelse steget i mange OECD-lande. I Danmark er uddannelsesudgiften også steget lidt men det

Læs mere

Uddannelse. Metode: Uddannelsesdata til HFU. Data til publikationen. Uddannelsesdata fra Uddannelsesstøtteforvaltningen

Uddannelse. Metode: Uddannelsesdata til HFU. Data til publikationen. Uddannelsesdata fra Uddannelsesstøtteforvaltningen Uddannelse Metode: Uddannelsesdata til HFU I det følgende vil metoden for Grønlands Statistiks årlige publikation Befolkningens uddannelsesprofil beskrives. Data til publikationen Publikationen er udarbejdet

Læs mere

Kvinders valg- og stemmeret var startskuddet til velfærdsstaten

Kvinders valg- og stemmeret var startskuddet til velfærdsstaten Notat s valg- og stemmeret var startskuddet til velfærdsstaten Den 5. juni 1915 blev det danske riges Grundlov ændret således, at det nu var majoriteten af den voksne befolkning, der fik politisk medborgerskab.

Læs mere

Kontanthjælpsmodtagere mv. under uddannelse

Kontanthjælpsmodtagere mv. under uddannelse Kontanthjælpsmodtagere mv. under uddannelse AE har sammenkørt Beskæftigelsesministeriets DREAM-register med Danmarks Statistiks uddannelsesregistre for at belyse uddannelsesaktiviteten blandt kontant-

Læs mere

SAS formater i Danmarks Statistik

SAS formater i Danmarks Statistik Danmarks Statistik, Forskningsservice og Kundecenter 9. januar 2012 SAS formater i Danmarks Statistik 1. Indledning... 1 2. Hvor findes formater og øvrige datafiler?... 2 3. Hvordan bruges formater i SAS-programmet?...

Læs mere

Uddannelse og viden. Det danske uddannelsessystem. Befolkningens uddannelsesstatus. Fuldtidsuddannelser. Kurser og voksenuddannelse.

Uddannelse og viden. Det danske uddannelsessystem. Befolkningens uddannelsesstatus. Fuldtidsuddannelser. Kurser og voksenuddannelse. Det danske uddannelsessystem Befolkningens uddannelsesstatus Fuldtidsuddannelser Kurser og voksenuddannelse Uddannelsesforløb Uddannelse i internationalt lys Forskning, udvikling og innovation Informationssamfundet

Læs mere

Dokumentation af kommunal lønmodtagerbeskæftigelse

Dokumentation af kommunal lønmodtagerbeskæftigelse Dokumentation af kommunal lønmodtagerbeskæftigelse 5. juni 2018 Journalnummer/Ordre-id xxxx/ xxxx Kundekontakt: Kundekonsulent i Dst. Kundeoplysninger X Kommune, Kontaktperson Databearbejdning af JDN Beskrivelse

Læs mere

Dokumentation af tabeller i statistikbanken

Dokumentation af tabeller i statistikbanken Danmarks Statistik, Uddannelse Senest opdateret: 05-04-2019 Dokumentation af tabeller i statistikbanken Indhold Befolkningens uddannelsesniveau... 2 Befolkningens højst fuldførte uddannelse... 2 Ungdomsuddannelser...

Læs mere

Person- statistik 2000

Person- statistik 2000 Personstatistik 2000 80 Tabel 22. Beløbsart Primærindkomst Gennemsnitlig personindkomst fordelt på beløbsarter og antal personer med de enkelte beløbsarter. 2000 Average personal income, by type of income

Læs mere

Viborg Gymnasium og HF Hf

Viborg Gymnasium og HF Hf HF Hf giver et overblik over de elever, der kommer ind på ungdomsuddannelsesinstitutionen, hvor mange, der fuldfører og hvor de går hen, når de forlader uddannelsen. Regional Udvikling 2015 Læsevejledning

Læs mere

Branchefordelt lønmodtagerbeskæftigelse

Branchefordelt lønmodtagerbeskæftigelse Branchefordelt lønmodtagerbeskæftigelse 5. juni 2018 Journalnummer/Ordre-id xxxx/ xxxx Kundekontakt: Kundekonsulent i Dst. Kundeoplysninger X Kommune, Kontaktperson Databearbejdning af JDN Beskrivelse

Læs mere

Ungdomsuddannelser otte år efter 9.klasse

Ungdomsuddannelser otte år efter 9.klasse Rapport 20. februar 2013 LEAD Ungdomsuddannelser otte år efter 9.klasse Analyse af data fra Danmarks Statistik, andel delrapport Indledende om analysen Det brændende spørgsmål: Hvad betyder socioøkonomiske

Læs mere

Dokumentation af tabeller i statistikbanken

Dokumentation af tabeller i statistikbanken Danmarks Statistik, Uddannelse Senest opdateret: 15-03-2017 Dokumentation af tabeller i statistikbanken Indhold Befolkningens uddannelsesniveau... 2 Befolkningens højst fuldførte uddannelse... 2 Ungdomsuddannelser...

Læs mere

EUV HVORDAN GØR VI? VISIONER OG FORVENTNINGER ANDERS BOJESEN, UDDANNELSESPOLITISK KONSULENT, HK STAT. HK præsentation

EUV HVORDAN GØR VI? VISIONER OG FORVENTNINGER ANDERS BOJESEN, UDDANNELSESPOLITISK KONSULENT, HK STAT. HK præsentation EUV HVORDAN GØR VI? VISIONER OG FORVENTNINGER ANDERS BOJESEN, UDDANNELSESPOLITISK KONSULENT, HK STAT HK præsentation 1 2 VISION FOR FREMTIDENS ERHVERVSUDDANNELSE ERHVERVSUDDANNELSERNES UDVIKLING EUD REFORM

Læs mere

2. Grønlands befolknings uddannelsesprofil

2. Grønlands befolknings uddannelsesprofil 1. Indledning 2. Grønlands befolknings uddannelsesprofil 6 Forskeruddannelser 5B Videreg. erhvervsudd. 5A Videreg. akademiske udd. 4 Suppleringskurser 3C Erhvervsuddannelser 3A Studieforberedende udd.

Læs mere

- hvor går de hen? Viborg Katedralskole Stx

- hvor går de hen? Viborg Katedralskole Stx Viborg Katedralskole Stx giver et overblik over de elever, der kommer ind på ungdomsuddannelsesinstitutionen, hvor mange, der fuldfører og hvor de går hen, når de forlader uddannelsen. Regional Udvikling

Læs mere

HVEM ER EUD ELEVERNE?

HVEM ER EUD ELEVERNE? HVEM ER EUD ELEVERNE? Tabelsamling år 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.1 INTRODUKTION... 2 1.2 TOTAL... 3 1.3 KØN... 3 1.4 GRUNDSKOLE... 4 1.5 REGION (BOPÆL)... 6 1.6 KARAKTERER... 8 1.7 FORÆLDRES UDDANNELSE...

Læs mere

Hvilke erhvervsuddannelseselever finder en praktikplads hos en virksomhed, og hvilke gør ikke?

Hvilke erhvervsuddannelseselever finder en praktikplads hos en virksomhed, og hvilke gør ikke? 21. maj 219 219:6 Hvilke erhvervsuddannelseselever finder en praktikplads hos en virksomhed, og hvilke gør ikke? Af Kasper Marc Rose Nielsen, Mikkel Jonasson Pedersen, Nikolaj Kær Schrøder Larsen, Kamilla

Læs mere

Hver 3. faglærte kan matche lønnen for bachelorer

Hver 3. faglærte kan matche lønnen for bachelorer Indkomster og uddannelse Hver 3. faglærte kan matche lønnen for bachelorer En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del faglærte tjener lige så godt

Læs mere

Etnisk ligestilling i amterne Bilag

Etnisk ligestilling i amterne Bilag Etnisk ligestilling i amterne Bilag En undersøgelse af muligheder og barrierer for etnisk ligestilling på de amtslige arbejdspladser December 2001 Arbejdsliv Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 4 2 Hele

Læs mere

UDDANNELSE I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN

UDDANNELSE I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN UDDANNELSE I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN Analysegrundlaget er udarbejdet af Region Midtjylland April 2007 Uddannelse Uddannelsesniveauet i Region

Læs mere

Af fagchef for lønstatistik Søren Johannessen, cand.polit og uddannelses- og forskningspolitisk chef Mette Fjord Sørensen, cand.scient.

Af fagchef for lønstatistik Søren Johannessen, cand.polit og uddannelses- og forskningspolitisk chef Mette Fjord Sørensen, cand.scient. Notat HHX og HTX tjener mere end STX og HF Af fagchef for lønstatistik Søren Johannessen, cand.polit og uddannelses- og forskningspolitisk chef Mette Fjord Sørensen, cand.scient.pol Gymnasialt uddannelsesvalg

Læs mere

Fremskrivningsnotat November 2016

Fremskrivningsnotat November 2016 Fremskrivningsnotat November 2016 Notat om fremskrivning af den regionale udvikling med LINE (basisversionen_nov2016) på grundlag af ADAM-fremskrivning af landets økonomi fra november 2016. Bjarne Madsen,

Læs mere

Etnisk ligestilling i amterne Bilag

Etnisk ligestilling i amterne Bilag Etnisk ligestilling i amterne Bilag En undersøgelse af muligheder og barrierer for etnisk ligestilling på de amtslige arbejdspladser December 2001 Arbejdsliv Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Hele

Læs mere

Elevers veje. fra grundskole til ungdomsuddannelser

Elevers veje. fra grundskole til ungdomsuddannelser Elevers veje fra grundskole til ungdomsuddannelser 1 Elevers veje fra grundskole til ungdomsuddannelser Forfatter: Mette Munk Jensen Nationalt Videncenter for Frie Skoler, 2013 ISBN: 978-87-995989-0-8

Læs mere

Det danske uddannelsessystem. Alder År ISCED 1) 26 20 25 19 Ph d 8.970. Mellemlange videregående uddannelser 70.381

Det danske uddannelsessystem. Alder År ISCED 1) 26 20 25 19 Ph d 8.970. Mellemlange videregående uddannelser 70.381 Uddannelse 1 Det danske uddannelsessystem De ordinære uddannelser omfatter uddannelser, der går fra børnehaveklassen til lange uddannelser og forskningsuddannelser (Ph.d.). Figuren nedenfor giver et billedet

Læs mere

Fremskrivningsnotat April 2017

Fremskrivningsnotat April 2017 Fremskrivningsnotat April 2017 Notat om fremskrivning af den regionale udvikling med LINE (basisversionen_apr2017) på grundlag af ADAM-fremskrivning af landets økonomi fra april 2017. Bjarne Madsen, Irena

Læs mere

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat. L 192/16 DA 20.7.2002 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1313/2002 af 19. juli 2002 om gennemførelse af Rådets forordning (EF) nr. 577/98 om gennemførelse af en stikprøveundersøgelse vedrørende arbejdsstyrken

Læs mere

Trivsel og social baggrund

Trivsel og social baggrund Trivsel og social baggrund Den nationale trivselsmåling i grundskolen, 2015 Elevernes trivsel præsenteres i fire indikatorer - social trivsel, faglig trivsel, støtte og inspiration samt ro og orden. Eleverne

Læs mere

Highlights for foder- og fødevareingredienssektoren:

Highlights for foder- og fødevareingredienssektoren: Økonomisk analyse 1. juni 2018 Axelborg, Axeltorv 3 19 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Den danske foder- og fødevareingredienssektor Den danske foder- og fødevareingredienssektor

Læs mere

De afviste ansøgere til videregående uddannelser

De afviste ansøgere til videregående uddannelser De afviste ansøgere til videregående uddannelser Indhold Sammenfatning... 3 Problemstillingen... 4 Data... 5 Mobilitet i uddannelserne... 8 Arbejdsmarkedsstatus for afviste og optagne... 11 Konklusion...

Læs mere

Kursus i uddannelsesstatistik. Danmarks Statistik 13. april 2015

Kursus i uddannelsesstatistik. Danmarks Statistik 13. april 2015 Kursus i uddannelsesstatistik Danmarks Statistik 13. april 2015 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation 2. Dansk uddannelsesstatistik v/leo Jensen 3. Stamdataregistre v/peter Bohnstedt Anan Hansen Pause

Læs mere

Profilmodel 2015 Højeste fuldførte uddannelse

Profilmodel 2015 Højeste fuldførte uddannelse Profilmodel 15 Højeste fuldførte uddannelse En fremskrivning af en ungdomsårgangs højeste fuldførte uddannelse Profilmodel 15 er en fremskrivning af, hvordan en ungdomsårgang vil uddanne sig i løbet af

Læs mere

Etnisk ligestilling i amterne Bilag

Etnisk ligestilling i amterne Bilag Etnisk ligestilling i amterne Bilag En undersøgelse af muligheder og barrierer for etnisk ligestilling på de amtslige arbejdspladser December 2001 Arbejdsliv Teknologisk Institut, Arbejdsliv Postboks 141

Læs mere

Flere unge med udenlandsk baggrund er uddannet inden for teknik og sundhed

Flere unge med udenlandsk baggrund er uddannet inden for teknik og sundhed Flere unge med udenlandsk baggrund er uddannet inden for teknik og sundhed AE har undersøgt, hvilke lange videregående uddannelser unge vælger efter gymnasiet. Blandt 30-34-årige med indvandrer- eller

Læs mere

Uddannelse og viden. Det danske uddannelsessystem. Befolkningens uddannelsesstatus. Fuldtidsuddannelser. Kurser og voksenuddannelse.

Uddannelse og viden. Det danske uddannelsessystem. Befolkningens uddannelsesstatus. Fuldtidsuddannelser. Kurser og voksenuddannelse. Det danske uddannelsessystem Befolkningens uddannelsesstatus Fuldtidsuddannelser Kurser og voksenuddannelse Uddannelsesforløb Uddannelse i internationalt lys Forskning, udvikling og innovation Informationssamfundet

Læs mere

Uddannelser. Ernæringsassistent Ernæringsteknolog Professionsbachelor i ernæring og sundhed Kandidat

Uddannelser. Ernæringsassistent Ernæringsteknolog Professionsbachelor i ernæring og sundhed Kandidat Uddannelser Ernæringsassistent Ernæringsteknolog Professionsbachelor i ernæring og sundhed Kandidat udannelsespjece nytdesign.indd 1 28-11-2018 09:55:25 Sundhed er en ret Som ansat i den kost-, ernærings-

Læs mere

Udvikling i arbejdsstyrke og beskæftigelse, fordelt på uddannelser.

Udvikling i arbejdsstyrke og beskæftigelse, fordelt på uddannelser. Overvågning af vækstvilkårene på Bornholm Indikatorer fra Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) Ifølge aftale mellem CRT og Bornholms Regionskommune (BRK) leverer CRT to gange årlige (april og

Læs mere

FREMSKRIVNINGSNOTAT. Fremskrivning af den regionale udvikling med SAM-K & LINE februar

FREMSKRIVNINGSNOTAT. Fremskrivning af den regionale udvikling med SAM-K & LINE februar FREMSKRIVNINGSNOTAT Fremskrivning af den regionale udvikling med SAM-K & LINE februar 2018 26-02-2018 Kontakt: Nino Javakhishvili-Larsen Tlf.: 30 85 51 86, njl@crt.dk Titel: Fremskrivningsnotat Notat om

Læs mere

Over hver femte ung uden uddannelse er ledig

Over hver femte ung uden uddannelse er ledig Over hver femte ung uden uddannelse er ledig I løbet af den økonomiske krise er ledigheden steget for alle aldersgrupper, men med en klar tendens til, at den er steget mest for de unge. De nyeste tal viser,

Læs mere

Befolkningens uddannelsesprofil 2014. Over en tredjedel har en uddannelse over folkeskolen

Befolkningens uddannelsesprofil 2014. Over en tredjedel har en uddannelse over folkeskolen Uddannelse Befolkningens uddannelsesprofil 2014 Henover de sidste ti år er der sket en positiv udvikling i befolkningens uddannelsesniveau. I 2014 havde 36,2 pct. af befolkningen over 16 år en uddannelse

Læs mere

Uddannelsesstatistik Februar 2012 Slagelse Kommune

Uddannelsesstatistik Februar 2012 Slagelse Kommune Uddannelsesstatistik Februar 2012 Slagelse Kommune UU s ledelsesinformation. Hermed månedens leverance af uddannelsesstatistik og uddannelsesniveau for Slagelse Kommune. Placeringsstatistikker: 15 17 årige:

Læs mere

Bilag om udenlandske studerende på hele uddannelser i Danmark 1

Bilag om udenlandske studerende på hele uddannelser i Danmark 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI 22.11.2005 SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om udenlandske studerende på hele uddannelser

Læs mere

Profilmodel 2009 fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau

Profilmodel 2009 fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau Profilmodel 9 fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau Af Katja Behrens og Thomas Lange En ungdomsårgangs kommende uddannelsesniveau fremskrives ud fra en antagelse om, at uddannelsessystemet

Læs mere

Uddannelse og kultur

Uddannelse og kultur Uddannelse og kultur Uddannelse og kultur 1. Uddannelsessystemet Børnehaveklasse til 10. klasse I det danske uddannelsessystem er grundskolen basis. Den starter i børnehaveklassen og går op til det frivillige

Læs mere

Tal og fakta. - udlændinges tilknytning til arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet. November 2007

Tal og fakta. - udlændinges tilknytning til arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet. November 2007 Tal og fakta - udlændinges tilknytning November 2007 Tal og Fakta - udlændinges tilknytning Udgiver: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 Tlf.: 33 92 33 80 Fax: 33 11 12

Læs mere

Efterlysning af drengene i uddannelsessystemet hvor blev de af?

Efterlysning af drengene i uddannelsessystemet hvor blev de af? Efterlysning af drengene i uddannelsessystemet hvor blev de af? Center for ungdomsforskning i samarbejde med Ligestillingsministeriet og Forum 100 % Statusnotat marts 2011 v. lektor Camilla Hutters & videnskabelig

Læs mere

Kompetencegivende uddannelser 2009 Side 3

Kompetencegivende uddannelser 2009 Side 3 Side 1 Erhvervsgrunduddannelser og gymnasiale uddannelser 2012 Side 2 Erhvervsgrunduddannelser og gymnasiale uddannelser 2012 Kompetencegivende uddannelser 2009 Side 3 1. Indledning Side 4 Erhvervsgrunduddannelser

Læs mere

ARBEJDSSTYRKE & UDDANNELSE UDVIKLING

ARBEJDSSTYRKE & UDDANNELSE UDVIKLING ARBEJDSSTYRKE & UDDANNELSE UDVIKLING Oktober 2003 ARBEJDSSTYRKE & UDDANNELSE 1 2 3 4 Sammenfatning... side 2 Faldende arbejdsstyrke... side 8 Forsinkelse før studiestart... side 19 Indvandreres uddannelse

Læs mere

Tabel 1. Elever fra Behandlingsskolerne opdelt efter hvad de laver 1 til 5 år efter endt grundskole.

Tabel 1. Elever fra Behandlingsskolerne opdelt efter hvad de laver 1 til 5 år efter endt grundskole. HVAD FORETAGER DE UNGE SIG EFTER ENDT GRUNDSKOLE? SIDEPAPIR TIL NOTATET Mette Lausten, mel@vive.dk Asger G. Andreasen, aga@vive.dk 24. januar 2018 Dette lille sidepapir er et supplement til notatet Elever

Læs mere

UU vejleder på besøg

UU vejleder på besøg UU vejleder på besøg Tidsforbrug 2 lektioner - forslag Check in ca. 10 minutter (Computere, netværk, intro) Oplæg fra UU vejleder 1. del ca 20 minutter Hands on på ug.dk søgefunktion / uddannelsesvælgeren

Læs mere

Profilmodel 2014 Højest fuldførte uddannelse

Profilmodel 2014 Højest fuldførte uddannelse Profilmodel 2014 Højest fuldførte uddannelse En fremskrivning af en ungdomsårgangs højeste fuldførte uddannelse Profilmodel 2014 er en fremskrivning af, hvordan en ungdomsårgang vil uddanne sig i løbet

Læs mere

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE Indhold Generelt for Svendborg Erhvervsskole - Erhvervsuddannelserne... 3 Praktiske oplysninger... 4 Skolens pædagogiske og didaktiske

Læs mere