Vandløbsmøde Kalundborg Kommune og Landboforeningen Gefion

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vandløbsmøde Kalundborg Kommune og Landboforeningen Gefion"

Transkript

1 Vandløbsmøde Kalundborg Kommune og Landboforeningen Gefion ERHVERVSPOLITIK Fulbyvej 15 DK 4180 Sorø Tel Fax CVR Tid Torsdag den 23. januar 2014 kl Sted Deltagere Kalundborg Kommune, Holbækvej 141B, Kalundborg Borgmester Martin Damm Udvalgsformand Svend Erik Autzen Teknik- og udviklingsdirektør Michel van der Linden Teknik- og Miljøchef Tyge Wanstrup Viceformand Poul Henrik Prahl Bestyrelsesmedlem Niels Erik Jensen Konsulent Erik Hansen Blegmand (referent) Der forelå ingen dagsorden men det var aftalt fra forrige møde, at dialog og vandløbsvedligeholdelse skulle debatteres med udgangspunkt i notat med eksempler vedr. vandløbsvedligeholdelsen. Baggrund og formål med mødet Den 28. juni 2013 holdt Gefion et møde med politikere og forvaltning i Kalundborg Kommune. Et centralt punkt på dagsordenen var vandløbsvedligeholdelsen i kommunen. Baggrunden for at drøfte vandløbsvedligeholdelsen var bl.a. mange tilbagemeldinger fra lodsejere vedr. mangelfuld vedligeholdelse og dårlig dialog mellem lodsejere og forvaltning. Borgmesteren foreslog, at der efterfølgende skulle holdes et møde hver 3. måned indtil dialog mellem lodsejere og forvaltning blev tilfredsstillende. Første møde om vandløbsvedligeholdelse og dialog blev holdt d. 30. sep Formålet med mødet d. 23. januar 2014 var, at se om dialogen mellem lodsejere og forvaltning var blevet bedre siden mødet 30. sep Mødet tog udgangspunkt i Gefions fremsendte eksempler på vandløbsvedligeholdelsen. Eksempel: Ressource og kapacitet i forbindelse med grødeskæring: Eksempel på at entreprenører slår grøde, når der ingen grøde er, hvilket er uhensigtsmæssigt i forhold til afvandingsinteresser og anvendelsen af ressourcer. Kommunen er nødt til at foretage en planlægning forud for den enkelte sæson, og når vedligeholdelsen så er i gang, så er mulighederne for at rykke rundt på tidspunkterne begrænsede. Derfor kan der opstå situationer, hvor grødeskæringen iværksættes på tidspunkter, hvor grødevæksten er minimal. I Gefions optik er kapaciteten i forbindelse med vandløbsvedligeholdelsen for lille, hvilket blev debatteret.

2 Slåning af grøde handler om rettidighed som er årsafhængig og dermed variabel Kommunens udfordringer på kapaciteten: o Slåningen er bundet op på terminer o Nogen skal være de første o Økonomi o Kræver planlægning Grødeskæringen stiller krav om fleksibilitet, som ikke er tilstede ved de nuværende forhold Fleksibiliteten kunne stilles som krav i forbindelse med næste udbudsrunde. Tyge undersøger hvornår entreprisen sendes i udbud igen. Vandløbene er forskellige og har varierende betydning for afvandingen. Er det derfor de rigtige vandløb der grødeskæres først? Grødeskæringstidspunkterne kunne drøftes i vandsynsrådet, hvor lodsejerne selv kunne få indflydelse på rækkefølgen af grødeskæringstidspunktet for de enkelte vandløb. Kunne grødeskæring ske i samarbejde mellem flere kommuner? Eksempelvis kunne grødevæksten på grund af kystklimaet være større i Kalundborg end eksempelvis Sorø eller Ringsted, hvorfor et samarbejde på tværs af kommuner kunne være relevant med stordriftsfordele. Kommunens udfordringer på samarbejde mellem kommuner: o Ved situationer med meget nedbør og dermed efterspørgsel på maskinkapaciteten, hvilken kommune skulle så prioriteres først? o Store udbudsopgaver giver erfaringsmæssigt også problemer og begrænsninger f.eks. i forbindelse med fleksibiliteten En løsning på fleksibiliteten og kapaciteten kunne være udbud på delstrækninger efter samme model som i forbindelse med snerydningsopgaven. Der blev orienteret om en drøftelse i Holbæk kommune mellem Holbæk Ålav og kommunen. Holbæk kommunen har opdelt vandløbene efter naturinteresse og sendt delstrækninger på vandløb med mindst naturinteresse i udbud, hvor lodsejerne i princippet selv kunne byde på grødeskæringsarbejdet. Lodsejere som bød på opgaven, skulle have gennemgået åmandskursus og naturligvis overholde regulativet i forbindelse med grødeskæringen. Kunne Holbæk modellen vedr. udbud være relevant for Kalundborg? o Kan drøftes med vandsynsrådet o Fordele og ulemper kan drøftes i KTC Holmen Trods deloprensning i efteråret er der stadig afvandingsmæssige problemer i Holmen. En årsag kunne være flere (også offentlige) overkørsler, som ligger dybere end den regulativmæssige bundkote. Forvaltningen har ikke modtaget en skrivelse som Formanden for vandløbslauget har fremsendt til kommunen EHB undersøger, til hvem og hvilken adresse skrivelsen er sendt til. Lodsejere kan anmode om en kvittering for modtagelse af breve og mails.

3 Det blev fremført, at vandet tidligere har kunnet løbe i Holmen Forvaltningen har ingen forklaring på de afvandingsmæssige problemer, og forslår dels genfremsendelse af skrivelse og rejsning af en reguleringssag som løsning på afvandingsproblemerne. Normalt skal en reguleringssag betales af dem som har nytte af reguleringen dvs. oftest lodsejerne. Men skyldes afvandingsproblemerne de overkørsler som ligger under den regulativmæssige bundkote? Anlæg af overkørslerne må i sin tid være godkendt af vandløbsmyndigheden, hvorfor myndigheden ikke kan fraskrive sig et ansvar for afvandingsproblemerne. Enighed om at en løsning skal findes, og løsningen skal findes via dialog. Kommunen opfordrer desuden til at o Problemer ved udløb løses ved at rejse en reguleringssag o Gefion holder sig orienteret, når lodsejere henvender sig til kommunen og hjælper med dialogen Eksempel på dårlig ressourceudnyttelse - Vestre Landkanal Landkanalen blev kun oprenset i den ene side. Årsagen hertil skyldes, at maskinen ikke havde en arbejdsbredde/rækkevide, som kunne nå tværs over hele kanalen, men kun kunne nå ud til mindre end midten af vandløbet. Det var kun muligt at oprense fra den nordlige side af kanalen, hvorfor halvdelen af vandløbet ikke blev oprenset. Der er tale om et skikkelsesregulativ, derfor muligt at oprensningen medfører overholdelse af regulativet. Udløbet kontrolleres ugentligt, hvilket også blev aftalt i vandsynsrådet i december. Landkanalen har meget lille fald og en bedre afvanding kræver at der rejses en reguleringssag. På grund af vandløbets størrelse vil en reguleringssag blive meget omkostningstung. Hvorfor blev der ikke oprenset i fuld bredde? Og hvordan sikres, at regulativet er overholdt med en halv oprensning bliver der behov for en ny kontrolopmåling? Forvaltningen vil gerne i dialog med lodsejerne. Det er aftalt at lodsejerne kontakter forvaltningen, når vandstanden er faldet så meget, at det er muligt at foretage et syn. Herefter aftales videre forløb. Gode og dårlige entreprenører Flere lodsejere melder tilbage, at der er stor variation i kvaliteten af entreprenørens arbejde. Manglende eller dårlig udført vedligeholdelse tilbagemeldes hurtigst muligt til kommunen, så forvaltningen har mulighed for at reagere overfor entreprenøren. o Gefion opfordrer lodsejerne til hurtige tilbagemeldinger til kommunen, når lodsejerne observerer mangler i vedligeholdelsen. o Forvaltningen tager opfordringen og emnet med i vandsynsrådet. Entreprenørens ugeskema for vedligeholdelse ligges på kommunens hjemmeside så lodsejere kan orientere sig om afslutningen af vedligeholdelsen.

4 Vandsyn Ved et vandsyn påpegede repræsentanten fra Danmarks Naturfredningsforening på en mulig overtrædelse af Naturbeskyttelsesloven, på et forhold som ikke havde noget med vandsynet at gøre. Ved et efterfølgende kommunalt tilsyn, blev det fastslået, at forholdet ikke var i strid med Naturbeskyttelsesloven. Vandsynets formål er forhold vedr. vandløb og vandløbsvedligeholdelse. Oplagte overtrædelser af lovgivningen skal forvaltningen følge op på. Myndighedens vedligeholdelsespligt mellem to grødeskæringstidspunkter Forvaltningen har overfor en gruppe lodsejere præciseret, at det er lodsejernes pligt, at fjerne nedfaldne grene og mindre træer udenfor myndighedens almindelige grødeskæringsperioder. Regelgrundlaget vedr. forholdet er uklart. Tidligere rådgivning fra Gefion har været sort/hvidt - lodsejere skal holde sig fra vandløbsvedligeholdelse, det er en offentlig opgave. Forvaltningens krav om, at det nu er lodsejernes pligt at bekæmpe f.eks. Bjørneklo og nu også skal rense grennedfald op medfører en øget aktiv vedligeholdelsespligt i vandløbet for lodsejerne. Lodsejernes oprensningspligt kan medføre flere vandløbssager, hvor omfanget af oprensningspligten bliver afprøvet. Emnet bringes op i vandsynsrådet, hvor reglerne og arbejdsfordelingen mellem myndighed og lodsejere præciseres og fastlægges. Øvrige sagsbehandling Ved et kommunalt tilsyn blev der fundet et forhold, som tilsyneladende var i strid med Naturbeskyttelsesloven. Ved besigtigelsen blev der indgået en aftale vedr. lovliggørelse af forholdet. Efterfølgende har lodsejeren og den kommunalt ansatte forskellig opfattelse af, hvad der blev aftalt ved besigtigelsen. Lodsejer ønsker en besigtigelse sammen med den nye udvalgsformand, da lodsejeren ikke er tilfreds med naturmedarbejderens håndtering af sagen. Siden efteråret har også naturmedarbejdere I-pads med ude ved tilsyn efter samme model som ved vandsyn. Lodsejeren har oprenset en sø for byggeaffald mv., men har ikke søgt om tilladelse, hvorfor han har overtrådt loven. Sager løses bedst ved sagsbehandlingen. Udvalgsformanden kan blive taget som gidsel i sagen, da udvalgsformandens eventuelle besigtigelse ikke ændrer på afgørelsen. Ved en evt. besigtigelse er det derfor vigtigt med en forventningsafstemning i forhold til lodsejeren. Dialog på forkant er vigtigt inden en sag påbegyndes og eskalerer.

5 Dialog Et gennemgående emne på alle ovenstående forhold var, at problemerne bedst blev løst ved tidlig positiv dialog mellem parterne. Kalundborg Kommunens høringssvar til vandplanen Høringssvaret blev debatteret og rost af Gefion. Eventuelt: Vandråd Kommer på dagsorden ved næste møde i TMU Kalundborg vil søge om at blive sekretariat for Vandopland Kalundborg Opfordring til Gefion om at hjælpe med at udpege interessenter Tidspresset proces derfor kun realistisk med 3 til 4 møder i vandrådet Meget vigtigt, at udpegede interessenter er konstruktive i møderne - ellers spildes tiden Borgmesteren vurderede, at der var behov for 6 8 landbrugsorienterede personer i vandrådet Ordstyreren bliver en nøgleperson i forhold til konstruktive og effektive møder i vandrådet Fælles drejebog for processen vedr. revidering af vandløbsregulativer Emnet er diskuteret med Charlotte Sondh der indgås en fællesaftale mellem forvaltning og Gefion om udarbejdelse af information til lodsejerne. Opgaven løses efter sommerferien. Status for BNBO-Boringsnære beskyttelsesområder Arbejdet på området har været sat på standby, men genoptages i Efteråret 2014 skal behovet for beskyttelsesniveauet vurderes. Udpegning af BNBO-områder er frivilligt for kommunerne. Næste møde Næste møde fastsættes til efterår 2014 afhængig af mødet i vandsynsrådet. Det tilstræbes, at problematikkerne og løsninger vedr. vandløb løftes over i vandsynsrådet.

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018 Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb 23. januar 2018 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation (15 min.) 2. Om Sønderjyske Vandløb v/sønderjyske Vandløb (15 min.) 3. Vandløbsvedligeholdelsen

Læs mere

Vordingborg Kommune Postboks 200 Valdemarsgade Vordingborg Sendt til mail: og

Vordingborg Kommune Postboks 200 Valdemarsgade Vordingborg Sendt til mail: og Vordingborg Kommune Postboks 200 Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Sendt til mail: vandloeb@vordingborg.dk og roho@vordingborg.dk Sorø d. 21. april 2016 Klage vedr. lovlighed og manglende revision af vandløbsregulativ

Læs mere

Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune

Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Mødet blev holdt den 25. marts 2015 i kantinen ved Landbrugsrådgivning Syd. Mødedeltagere i forhold til vedlagte liste. Ole Hansen

Læs mere

Generelt om vandløbsregulativer

Generelt om vandløbsregulativer Bilag til dagsordenspunkt den 12. august 2013. Generelt om vandløbsregulativer Ifølge vandløbsloven skal vandløbsmyndigheden udarbejde et regulativ for alle offentlige vandløb. Regulativet skal blandt

Læs mere

Sådan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom

Sådan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom Sådan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom Ved Erik Blegmand Hvordan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom? Det korte svar er: Kend regulativet for dit vandløb

Læs mere

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Møde med Det Grønne Råd den 11. april 2012 Miljøtekniker Lene Strøm Pedersen Indhold Vandløbsloven Formål Vandløbsregulativ Vandløbsvedligeholdelse Vedligeholdelse,

Læs mere

Program. Velkomst v. Knud Erich Thonke, formand for Øvre Suså Vandløbslaug

Program. Velkomst v. Knud Erich Thonke, formand for Øvre Suså Vandløbslaug Program Velkomst v. Knud Erich Thonke, formand for Øvre Suså Vandløbslaug Genfremsættelsen af vandplaner Historisk gennemgang af forløb Nye vandplaner nye muligheder for indsigelse v. Erik Blegmand Erhvervspolitisk

Læs mere

Dagsorden. Velkomst Status for foreningens aktiviteter og planer

Dagsorden. Velkomst Status for foreningens aktiviteter og planer Dagsorden Velkomst Status for foreningens aktiviteter og planer v. Knud Erich Thonke Danske Vandløb; v. Lars Palle Kaffepause Ret og pligt som bredejer; v. Erik Blegmand, Gefion Dok. og indberetning af

Læs mere

Vandløbsregulativer version 2. Sten W. Laursen

Vandløbsregulativer version 2. Sten W. Laursen Vandløbsregulativer version 2 Sten W. Laursen Lidt præsentation DLBR et branchesamarbejde bestående af 31 rådgivningsvirksomheder Knap 2.500 medarbejdere Flere konsulenthuse end vist på kortet Knap 20

Læs mere

Tillægsregulativ for. Ringsted Kommune og Holbæk Kommune

Tillægsregulativ for. Ringsted Kommune og Holbæk Kommune Tillægsregulativ for Damrenden, 8 Egerupvandløbet, 5c Fjællebroløbet, 2f Frøsmose Å, 4a Grønbæksløbet, 5a Høm Lilleå, 1a Skee Å, 14 Vigersdal Å - Kværkeby Bæk, 2d Vigersdal Å - Bedsted Bæk, 2a Ågårdsløbet,

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Blåenggrøften fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Blåenggrøften fra offentligt til privat vandløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 26-06-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-4-17

Læs mere

Vedligeholdelse af offentlige vandløb

Vedligeholdelse af offentlige vandløb Vedligeholdelse af offentlige vandløb Lidt baggrund om vandløb Vandløbsloven omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Bredejer: Ejer af

Læs mere

1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B)

1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B) 1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B) Sagsnr.: 330-2010-108384 Dok.nr.: 330-2015-187176 Åbent Kompetence: Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget Beslutningstema Udvalget skal tage stilling til

Læs mere

Gennemgang af indkomne kommentarer til udkast til indsatsplan v. Niklas Jensen Der er indkommet fire forslag til indsatsplan;

Gennemgang af indkomne kommentarer til udkast til indsatsplan v. Niklas Jensen Der er indkommet fire forslag til indsatsplan; MØDEDATO 24. JUNI 2014 MØDEREFERAT TREDJE MØDE I VANDRÅDET DATO 25. juni 2014 SAGS NR. 326-2014-89438 KOPI TIL VANDRÅDETS MEDLEMMER, ODSHERRED, HOLBÆK, SORØ, RINGSTED OG SLAGELSE KOMMUNER, PH.D STUDERENDE

Læs mere

Der laves et opfølgende. der tages stilling til behovet for ekstraordinær. holdelse. Ingen. Vandløbet er privat,

Der laves et opfølgende. der tages stilling til behovet for ekstraordinær. holdelse. Ingen. Vandløbet er privat, Bilag 5 Resultat af forvaltningens henvendelser til lodsejerne: Delopland A (nord og syd) samt delopland B og C - Skjern Å vandløbssystem Trindkjær Boelsvad Vandløb i Arnborg ved Xvej. Fjederholt Å Vandløb

Læs mere

Næstved Kommune har bedt mig udarbejde et notat i anledning af en forestående udvalgsbehandling af en konkret vandløbssag.

Næstved Kommune har bedt mig udarbejde et notat i anledning af en forestående udvalgsbehandling af en konkret vandløbssag. Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved att.: Niels Hermansen Codex Advokater P/S Damhaven 5 B 7100 Vejle 31. maj 2018 Journalnr.: 213999 Advokat: Mads Kobberø mko@codexlaw.dk Sekretær: Lene Fjord

Læs mere

Udkast. Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt

Udkast. Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt Udkast Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt Teknik og Miljø Naturkontoret december 2003 2 Naturkontoret Indholdsfortegnelse: Side: 1. Grundlag for tillægsregulativet... 5 2. Betegnelse

Læs mere

Handleplan. Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune. Teknik og Miljø, 25. november 2013

Handleplan. Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune. Teknik og Miljø, 25. november 2013 Handleplan Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune Teknik og Miljø, 25. november 2013 Indledning Formålet med denne handleplan er at igangsætte en proces med henblik på øget

Læs mere

Værd at vide om omklassificering af vandløb

Værd at vide om omklassificering af vandløb Værd at vide om omklassificering af vandløb Forklaring på begreber samt svar på nogle af de spørgsmål, som kommunerne ofte får stillet, når vandløb omklassificeres Begreber Vandløb Ved et vandløb forstås

Læs mere

Dagsorden. Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter:

Dagsorden. Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter: Dagsorden Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter: Valg af dirigent og referent. Valg af stemmetællere. Bestyrelsens beretning. Indkomne forslag samt vedtægtsændringer.

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-30562 Dato: 30-05-2016 Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommune om vedligeholdelse af Tingsted Å (jeres sagsnr.: 11/43378) Statsforvaltningen har

Læs mere

Nedenfor findes en række konkrete bemærkninger til kommuneplanforslaget.

Nedenfor findes en række konkrete bemærkninger til kommuneplanforslaget. Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning Rønnedevej 9 4100 Ringsted Mrk. KP13 ERHVERVSPOLITIK Fulbyvej 15 DK 4180 Sorø Tel +45 5786 5000 Fax +45 5786 5001 politik@gefion.dk www.gefion.dk Sorø den 5. november

Læs mere

Til Jakob Weber, Inger Birkebæk og Asger Christensen. På forhånd tak. Hilsen. Peter Rosendal

Til Jakob Weber, Inger Birkebæk og Asger Christensen. På forhånd tak. Hilsen. Peter Rosendal From: Inger Birkebæk Madsen Sent: Wed, 28 Feb 2018 13:06:48 +0100 To: Bent Nielsen Subject: VS: Klage over vandløbsforvaltningen Attachments: Til Jakob Weber den 17-02-2018.docx, Til Ankestyrelsen, Kolding

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Hvolbæk nr. 111

Forslag om nedklassificering af Hvolbæk nr. 111 Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 221-09-2017 Sagsnr.:

Læs mere

Fællesmøde 1, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune

Fællesmøde 1, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Fællesmøde 1, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Mødet blev holdt den 5. marts 2014 i kantinen ved Landbrugsrådgivning Syd. Mødedeltagere i forhold til vedlagte liste. Referat:

Læs mere

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk Særregulativ for Frøsig-Thorlund Bæk Varde Kommune Frøsig-Thorlund Bæk Indhold 1. Forord... 3 2. Grundlaget for regulativet... 3 2.1. Tidligere kendelser og regulativer... 3 3. Betegnelse af vandløbet...

Læs mere

INDLEDNING OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN...

INDLEDNING OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN... Indholdsfortegnelse RESUMÉ... 2 INDLEDNING... 2 1. OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT... 3 2. GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN... 3 VANDLØBETS TILSTAND... 3 NATURBESKYTTELSE...

Læs mere

Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt

Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt Teknik og Miljø Naturkontoret april 2004 2 Naturkontoret Indholdsfortegnelse: Side: 1. Grundlag for tillægsregulativet... 5 2. Betegnelse

Læs mere

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Indledning Bestemmelserne fastlægger, hvordan private vandløb i Silkeborg Kommune skal vedligeholdes på en miljømæssigt forsvarlig måde samtidig med

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Bent Madsens vandløb fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Bent Madsens vandløb fra offentligt til privat vandløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 27-11-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-16-17

Læs mere

Konkrete bemærkninger og indsigelser til de enkelte afsnit i fællesregulativet

Konkrete bemærkninger og indsigelser til de enkelte afsnit i fællesregulativet ERHVERVSPOLITIK Fulbyvej 15 DK 4180 Sorø Tel +45 5786 5000 Fax +45 5786 5001 politik@gefion.dk www.gefion.dk Høringssvar/indsigelse til revideret forslag om nyt fællesregulativ i Næstved Kommune Indledningsvis

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Krinkelenggrøften fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Krinkelenggrøften fra offentligt til privat vandløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 29-09-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-9-17

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del fra offentligt til privat vandløb Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 18-11-2016

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Vandengsvandløbet nr. 138 fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Vandengsvandløbet nr. 138 fra offentligt til privat vandløb Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 07-09-2016

Læs mere

Næstved Kommune Center for Miljø og Natur Rådmandshaven 20 4700 Næstved mrk. fællesregulativ for Vandløb

Næstved Kommune Center for Miljø og Natur Rådmandshaven 20 4700 Næstved mrk. fællesregulativ for Vandløb Næstved Kommune Center for Miljø og Natur Rådmandshaven 20 4700 Næstved mrk. fællesregulativ for Vandløb ERHVERVSPOLITIK Fulbyvej 15 DK 4180 Sorø Tel +45 5786 5000 Fax +45 5786 5001 politik@gefion.dk www.gefion.dk

Læs mere

Pixi-udgave. af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune. Side 1 af 33 ( / )

Pixi-udgave. af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune. Side 1 af 33 ( / ) Pixi-udgave af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune 2012 Side 1 af 33 Indhold Bilag nr. Indhold Bilag nr. Indhold 3 Vandløbenes dimension og/eller vandføringsevne. Oversigt

Læs mere

A) Brinkvegetation og beplantning langs vandløb

A) Brinkvegetation og beplantning langs vandløb Den 22. maj 2013 Møde i dialogforum for vandløb d. 8. april 2013 om forslag til fællesregulativ for de offentlige vandløb. Mødet blev holdt for at afklare uenigheder mellem administrationen og kommunens

Læs mere

Administrationsgrundlag for vandløbsområdet

Administrationsgrundlag for vandløbsområdet Godkendt i Udvalget for Klima og Miljø 20. december 2011 Administrationsgrundlag for vandløbsområdet 1 INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 2 2 LOVGRUNDLAG... 2 3 MÅL... 2 4 MÅLGRUPPE... 2 5 POLITISK

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Holmenevandløbet nr. 147 fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Holmenevandløbet nr. 147 fra offentligt til privat vandløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 20-09-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-1-17

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Strøjkær vandløbet nr. 401 fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Strøjkær vandløbet nr. 401 fra offentligt til privat vandløb Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 28-10-2016

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af rørbro over Stokkemosegrøften st til st. 1836

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af rørbro over Stokkemosegrøften st til st. 1836 Den 7.juli 2017 Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af rørbro over Stokkemosegrøften st. 1830 til st. 1836 Kommunen har haft udkastet til afgørelsen i 4 ugers offentlig høring i henhold til

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØB NUMMER 16 I GULD- BORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget til regulativet for

Læs mere

Forvaltningsmæssige principper i vandløbsregulativerne - Regulativernes operationalitet og forståelighed

Forvaltningsmæssige principper i vandløbsregulativerne - Regulativernes operationalitet og forståelighed Forvaltningsmæssige principper i vandløbsregulativerne - Regulativernes operationalitet og forståelighed Kristian Vestergaard Civilingeniør, Ph.D. (kvmf@mail.dk) 1985-1993 Aalborg Universitet 1993-2001

Læs mere

Møde mellem Sønderjysk Vandløb, Aabenraa Kommune s TMU og forvaltning

Møde mellem Sønderjysk Vandløb, Aabenraa Kommune s TMU og forvaltning Møde mellem Sønderjysk Vandløb, Aabenraa Kommune s TMU og forvaltning Den 17. marts 2014 kl. 10-12 hos Aabenraa Kommune. Deltagere i mødet: Rasmus Lyngbak Bøgen, TMU Kurt Andresen, Næstformand TMU Thomas

Læs mere

Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1.

Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1. Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1. Dette notat er en gennemgang af høringssvar til vandløbsrestaureringsforslag i forbindelse med vandplan 1 - indsatserne i Gribskov Kommune

Læs mere

Holbæk Ålavs henvendelse til KMU med mail af 6. september 2012

Holbæk Ålavs henvendelse til KMU med mail af 6. september 2012 NOTAT Dato: 06-09-2012 Sagsb.: Niels Hermansen Sagsnr.: 12/34252 Dir.tlf.: Forvaltningens bemærkninger E-mail: niehh@holb.dk Holbæk Ålavs henvendelse til KMU med mail af 6. september 2012 Her er Natur,

Læs mere

PANDRUP KOMMUNE. Mergelsbæk. Tillægsregulativ Vandløb nr. 26

PANDRUP KOMMUNE. Mergelsbæk. Tillægsregulativ Vandløb nr. 26 PANDRUP KOMMUNE Mergelsbæk Vandløb nr. 26 Tillægsregulativ 2000 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET Side 3 2.0 BETEGNELSE AF VANDLØBET - 3 3.0 DIMENSIONER - 3 4.0 VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver Holbæk Kommunens afgørelse af 2. december 2013 om kommunens overholdelse af vandløbsregulativ for Åmose Å.

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver Holbæk Kommunens afgørelse af 2. december 2013 om kommunens overholdelse af vandløbsregulativ for Åmose Å. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 3. juni 2015 J.nr.: NMK-43-00507 Ref.: KENKN/ASTJS AFGØRELSE i sag om Holbæk Kommunes vedligeholdelse af Åmose Å Natur-

Læs mere

Høringssvar. Forslag til Fællesregulativ. For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune. Vandløbslauget GST. 24. november 2015

Høringssvar. Forslag til Fællesregulativ. For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune. Vandløbslauget GST. 24. november 2015 Vandløbslauget GST 24. november 2015 Høringssvar Forslag til Fællesregulativ For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune Vandløbslaug for Gudenå-systemet Silkeborg Tange sø CVR-nr. 32498701 Klostergårdsvej

Læs mere

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder Punkt 9. Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder 2017-031316 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget

Læs mere

file:///c:/users/ykinbm/appdata/local/temp/acadremm/dagsordenpunkt_revision...

file:///c:/users/ykinbm/appdata/local/temp/acadremm/dagsordenpunkt_revision... Side 1 af 9 Revision af vandløbsregulativer - overordnede retningslinjer Sagsid.: 16/7393 Resumé By- og Udviklingsforvaltningen har indledt arbejdet med at revidere regulativerne for de ca. 300 km offentlige

Læs mere

Information om vedligeholdelse af private vandløb

Information om vedligeholdelse af private vandløb Information om vedligeholdelse af private vandløb Dokumentnr.: 727-2010-105543 side 1 Hvad er vandløb? Vandløbslovens vandløb omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og

Læs mere

Frederikshavn Kommune besigtigede en del af området sammen med 4 medlemmer af grundejerforeningen den 6. februar 2017.

Frederikshavn Kommune besigtigede en del af området sammen med 4 medlemmer af grundejerforeningen den 6. februar 2017. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Grundejerforeningen Lodskovvadvej Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Dato: 10. februar 2017 Angående

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 27.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 27.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 27.0 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af I INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet.""."""".""""""""""""""".""""""""""".. ""."".. ""."".. "... "... ""...

Læs mere

Flere modtagere. Fremsendelse af Tillæg nr. 1 til regulativ for Magle Å, kommunevandløb nr. 58

Flere modtagere. Fremsendelse af Tillæg nr. 1 til regulativ for Magle Å, kommunevandløb nr. 58 Flere modtagere By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Fremsendelse af Tillæg nr. 1 til regulativ for Magle Å, kommunevandløb nr. 58 2.december

Læs mere

Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej Hurup Thy Att. Tobias Geertsen

Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej Hurup Thy Att. Tobias Geertsen Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Att. Tobias Geertsen Teknisk forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Tilladelse efter vandløbsloven til forlængelse af eksisterende

Læs mere

Referat. Velkomst og præsentation v/preben Friis Hauge, ordstyrer Det blev besluttet, at der udarbejdes beslutningsreferat.

Referat. Velkomst og præsentation v/preben Friis Hauge, ordstyrer Det blev besluttet, at der udarbejdes beslutningsreferat. Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 Referat Dialogforum Vandløb tirsdag d. 20. november 2018 Varde Kommune inviterede til dialogmøde om vandløb i Varde Kommune. Mødet blev afholdt kl. 9.45

Læs mere

Køge Kommune har derfor behandlet din henvendelse som en klage over utilstrækkelig vandløbsvedligeholdelse med deraf følgende skader for din klient.

Køge Kommune har derfor behandlet din henvendelse som en klage over utilstrækkelig vandløbsvedligeholdelse med deraf følgende skader for din klient. Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Bech-Bruun Advokat Håkun Djurhuus djur@bechbruun.com Dato Udvalget for teknik- og miljø Klik her for at angive tekst. Køge Kommunes vedligeholdelse

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Regulativgrøften fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Regulativgrøften fra offentligt til privat vandløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 08-06-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-2-17

Læs mere

Terminer for grødeskæring. Lovmæssige rammer for grødeskæring i Gudenåen

Terminer for grødeskæring. Lovmæssige rammer for grødeskæring i Gudenåen Bilag 1. Notat - Nyt regulativ for Gudenåen, forslag til den fremtidige grødeskæring i Gudenåen. Fælles oplæg for de 4 kommuner til den fremtidige grødeskæring i Gudenåen. Baggrund Det gældende regulativ

Læs mere

GENERELLE BESTEMMELSER KOMMUNEVANDLØB

GENERELLE BESTEMMELSER KOMMUNEVANDLØB MAJ 1997 GENERELLE BESTEMMELSER FOR KOMMUNEVANDLØB I RIBE KOMMUNE RIBE KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING Bøgeallé 2, 6760 Ribe, tlf. 7989 8989, fax 7989 8992 Generelle bestemmelser for kommunevandløb i Ribe

Læs mere

Forbedringsforslag Kommunernes svar Organisation Fællesregulativet og redegørelsen er alt for omfattende

Forbedringsforslag Kommunernes svar Organisation Fællesregulativet og redegørelsen er alt for omfattende HVIDBOBG Der er foruden nedenstående bemærkninger, givet forslag til tydeliggørelse af formuleringer, hvilket er efterkommet. Forbedringsforslag Kommunernes svar Organisation Fællesregulativet og redegørelsen

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 57.1 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af I INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet... ".................... 3 2. Betegnelse af vandløbet"........ "....

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Skanderborg Kommune. Møde tirsdag den 8. marts 2016

Miljø- og Planudvalget Skanderborg Kommune. Møde tirsdag den 8. marts 2016 Miljø- og Planudvalget Skanderborg Kommune Møde tirsdag den 8. marts 2016 Introduktion https://vimeo.com/153414171 http://kort.skanderborg.dk/spat ialmap?&profile=klima Klimaforandringer og oversvømmelser

Læs mere

Notat - høringssvar Center for Plan og Miljø (CPM) udsendte den 4. maj 2018 et høringsbrev om Skårebækken. Der er indkommet følgende høringssvar.

Notat - høringssvar Center for Plan og Miljø (CPM) udsendte den 4. maj 2018 et høringsbrev om Skårebækken. Der er indkommet følgende høringssvar. Sagsnr. 01.05.08-K08-26-17 Cpr. Nr. Dato 14-5-2018 Navn Sagsbehandler Birte Hvarregaard Notat - høringssvar Center for Plan og Miljø (CPM) udsendte den 4. maj 2018 et høringsbrev om Skårebækken. Der er

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 2.1 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 2.1 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 2.1 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af I INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet.... """.. ""... "".... ".. "".. """""."""."."."".""".. "... """""...

Læs mere

Tuse Å s Ørredsammenslutning har igennem 30 års frivilligt arbejde, været den direkte årsag til, at Tuse Å i dag er Sjællands bedste ørredvandløb.

Tuse Å s Ørredsammenslutning har igennem 30 års frivilligt arbejde, været den direkte årsag til, at Tuse Å i dag er Sjællands bedste ørredvandløb. Tølløse den 12. marts 2012. Til Borgmester, Søren Kjærsgaard Vedrørende Klima- og Miljøudvalgsformand, John Harpøth s beslutning om oprensning af Tuse Å på en 300 meter lang strækning af hovedløbet fra

Læs mere

VANDRÅDSARBEJDE OG SENESTE NYT OM VANDLØBSADMINISTRATION. Miljø og Natur

VANDRÅDSARBEJDE OG SENESTE NYT OM VANDLØBSADMINISTRATION. Miljø og Natur VANDRÅDSARBEJDE OG SENESTE NYT OM VANDLØBSADMINISTRATION Vandråd 2017 OPGAVER 1. Afgrænsning af vandløb i vandområdeplanerne med et opland under 10 km 2. 2. Udpegning af vandområder til analyse mhp. at

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 2. HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af NDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet... "".""... ".""... ""... """."".. "... """."".. """.. ""."".. ""... "...

Læs mere

På den baggrund har jeg indsendt forslag til at udtage en række vandløb Køge Bugt fra vandplanen.

På den baggrund har jeg indsendt forslag til at udtage en række vandløb Køge Bugt fra vandplanen. Solrød Kommune Sekretariat for Vandråd for Køge Bugt Sorø, den 24. august 2017 Til vandrådet og sekretariatet i oplandet til Køge bugt. Som vandrådsrepræsentant for landboforeningen Gefion i oplandet til

Læs mere

Oplysninger vedr. vandløbets skikkelse og dimension findes ikke tilgængelig online.

Oplysninger vedr. vandløbets skikkelse og dimension findes ikke tilgængelig online. Notat Bemærk venligst Oplysninger vedr. vandløbets skikkelse og dimension findes ikke tilgængelig online. For yderligere oplysninger om dette vandløb kontakt venligst Teknik- og Miljømyndigheden i Lolland

Læs mere

REFERAT. Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00. Vandråd Kattegat Skagerrak. Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn

REFERAT. Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00. Vandråd Kattegat Skagerrak. Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn REFERAT Dato: 8. april 2014 Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00 Sagsnummer: 13/20752 Dok.nr.: 67115/14 Emne Vandråd Kattegat Skagerrak Sted Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn Deltagere Arne Jensen,

Læs mere

MØDEREFERAT. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden samt referat fra sidste møde Godkendt. 2. Opfølgning på punkter fra forrige møde Ingen

MØDEREFERAT. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden samt referat fra sidste møde Godkendt. 2. Opfølgning på punkter fra forrige møde Ingen MØDEDATO Den 2. december 2015 ANGÅENDE Dialoggruppen de grønne interessenter DELTAGERE: Poul Olsen - Grønt råd, Susanne Ladefoged - Danmarks Naturfredningsforening, Magnus Bang Hansen - Grønt råd (afbud),

Læs mere

AFGØRELSE i sagen om Esbjerg Kommunes vedligeholdelse af Gels Å ved Gelsbro Dambrug

AFGØRELSE i sagen om Esbjerg Kommunes vedligeholdelse af Gels Å ved Gelsbro Dambrug Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. oktober 2012 J.nr.: NMK-43-00226 (tidl. NKN-281-00044) Ref.: kenkn/jch AFGØRELSE i sagen om Esbjerg Kommunes vedligeholdelse

Læs mere

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Jeres sagsid. 12/8119. Vores j.nr.: NMK

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Jeres sagsid. 12/8119. Vores j.nr.: NMK From:Alenkær-Jørgensen, Marianne To:Miljø Teknik;Svendborg Fælles Mail Subject:NMK-43-00354 - AFGØRELSE i sag om Svendborg Kommunes vedligeholdelse af Hundstrup Å - Jeres sagsid. 12/8119 Svendborg Kommune

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 44 sprotokol fra sidste møde 3 45

Læs mere

Valg af repræsentanter til Vandråd Limfjorden

Valg af repræsentanter til Vandråd Limfjorden Valg af repræsentanter til Vandråd Limfjorden På forespørgsel fra Sekretariatskommunen i Randers Fjord oplandet har Naturstyrelsen oplyst: Hver enkelt organisation kan kun være repræsenteret med ét medlem,

Læs mere

Høringssvar, frislusen ved Hov Vig

Høringssvar, frislusen ved Hov Vig Lathyrusvej 21, 3500 Værløse 4448 1382 peruni@post.tele.dk Værløse, 07 sep 15 fremsendt ved mail af 07.09.15 Til Odsherred kommune Nyvej 22 4573 Højby Emne: Høringssvar, frislusen ved Hov Vig Ref.: a)

Læs mere

Referat vandløbsrådsmøde Varde onsdag d. 30. november 2016

Referat vandløbsrådsmøde Varde onsdag d. 30. november 2016 Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 Referat vandløbsrådsmøde Varde onsdag d. 30. november 2016 Velkomst og præsentation v./preben Friis Hauge, ordstyrer Velkommen til alle og specielt velkommen

Læs mere

Tillæg til regulativet for amtsvandløbet Sønderup Å. Amtsvandløb 113

Tillæg til regulativet for amtsvandløbet Sønderup Å. Amtsvandløb 113 Tillæg til regulativet for amtsvandløbet Sønderup Å Amtsvandløb 113 Teknik og Miljø Naturkontoret juli 2005 Indholdsfortegnelse: Side: 1. Grundlag for tillægsregulativet... 3 2. Betegnelse af vandløbet...

Læs mere

2. Danmarks Jægerforbund ved RKF (Jægernes Kommunale Fællesråd i Roskilde Kommune) modtaget 7. august 2014

2. Danmarks Jægerforbund ved RKF (Jægernes Kommunale Fællesråd i Roskilde Kommune) modtaget 7. august 2014 BILAG 3 af 12.8.2014 Organisationernes bemærkninger til forslag til indsatsprogram De enkelte organisationer, der er repræsenteret i vandrådet, har haft mulighed for at komme med bemærkninger til forslaget

Læs mere

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Onsdag den 3. maj 2017 kl. 16:00 18:00. Søndermølle Kultur og Naturcenter, Vinkelvej 40, 8800 Deltagere: Organisation Bæredygtigt Landbrug

Læs mere

Mere om vedligeholdelse

Mere om vedligeholdelse Mere om vedligeholdelse Vedligeholdelsen af de offentlige vandløb har været i EU udbud over en 4 årig periode 2012 2016. Vedligeholdelsen forestås af 4 private entreprenører og opgaven er inddelt i 10

Læs mere

Indsigelser i høringsperiode Forslag til tillægsregulativ for Kastbjerg Å

Indsigelser i høringsperiode Forslag til tillægsregulativ for Kastbjerg Å Notat Naturafdelingen Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.02.00-P24-8-09 Ref.: Jens Peter Neergaard Direkte tlf. 97113623

Læs mere

Velkommen. Oversvømmelse i Skovmose. - Informationsmøde d. 23. februar 2012

Velkommen. Oversvømmelse i Skovmose. - Informationsmøde d. 23. februar 2012 Velkommen - Informationsmøde d. 23. februar Hvem er vi? 2 Dagsorden 1. Indledning (15 min) 2. Orientering fra Sønderborg Kommune (10 min) 3. Mulige årsager til oversvømmelserne (10 min) 4. Løsning (25

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 8.1 I HØJREBY KOMMUNE KOMMUNEV ANDLØB NR. 60 I MARIBO KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 8.1 I HØJREBY KOMMUNE KOMMUNEV ANDLØB NR. 60 I MARIBO KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 8.1 I HØJREBY KOMMUNE OG KOMMUNEV ANDLØB NR. 60 I MARIBO KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af I INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet... ".. "... ".. "... ""."...

Læs mere

Michael Vammen Bisgård Furvej 31. 7800 Skive. 16. april 2015. Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk

Michael Vammen Bisgård Furvej 31. 7800 Skive. 16. april 2015. Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk Michael Vammen Bisgård Furvej 31 7800 Skive 16. april 2015 Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk Du har søgt om tilladelse til at etablere en bro over Hagensmølle Bæk på matrikel

Læs mere

Når grundejerforeningen er færdig med renoveringen, skal der foretages en tv-inspektion af rørene som en del af afleveringsforretningen.

Når grundejerforeningen er færdig med renoveringen, skal der foretages en tv-inspektion af rørene som en del af afleveringsforretningen. From:Poul Sig Vadsholt To:'Leif Høy (leifhoey@stofanet.dk)';ole.hoy@gjensidige.dk;'finn Vallebæk Christensen (fvc@mail.tele.dk)' Subject:Referat fra møde mellem Houstrup Grundejerforening og Varde Kommune

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Skelgrøften fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Skelgrøften fra offentligt til privat vandløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 06-11-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-13-17

Læs mere

Indhold. Forslag om nedklassificering af Pogkærvandløbet med tilløb

Indhold. Forslag om nedklassificering af Pogkærvandløbet med tilløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 01-11-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-12-17

Læs mere

Vandløb Om at rejse en vandløbssag mod nabo

Vandløb Om at rejse en vandløbssag mod nabo Vandløb Om at rejse en vandløbssag mod nabo Hvad er et vandløb? Vandløb i vandløbsloven omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Problemer

Læs mere

Opmålingsrapport Værebro Å Egedal Kommune januar Egedal Kommune. Værebro Å - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Værebro Å Egedal Kommune januar Egedal Kommune. Værebro Å - opmålingsrapport Egedal Kommune Værebro Å - opmålingsrapport Januar 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 2.3 Bemærkninger til opmålingen... 6 3. FELTOBSERVATIONER...

Læs mere

Vedligeholdelse og miljømål

Vedligeholdelse og miljømål Vedligeholdelse og miljømål Hvordan sikrer vi, at vandløbsvedligeholdelse og gentagne oprensninger ikke hindrer opfyldelse af vandløbets målsætning? Hvad gør man, når regulativ og målsætning modarbejder

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Spanggrøften. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax:

Afgørelse om nedklassificering af Spanggrøften. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax: Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 08-05-2017

Læs mere

Michael Vammen Bisgård Furvej 31. 7800 Skive. 13. november 2014. Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk

Michael Vammen Bisgård Furvej 31. 7800 Skive. 13. november 2014. Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk Michael Vammen Bisgård Furvej 31 7800 Skive 13. november 2014 Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk Du har søgt om tilladelse til at etablere en bro over Hagensmølle Bæk mellem

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 36.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 36.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 36.0 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet"... "".".. ""... """.. "".. ".".. """... ".... """.. "".. "... ""."...

Læs mere

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt ved Lilleåen

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt ved Lilleåen Dato: 22. januar 2019 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 06.02.03-G01-14-19 Dokumentnr.: 820-2018-81221 Sagsbehandler: Henrik Gorm Hansen Telefon: 9966 7105 Mobil: 3016

Læs mere

Kai Jespersens Beretning ved Generalforsamlingen den 25/ for Nedre Tude Å og Vårby Å.

Kai Jespersens Beretning ved Generalforsamlingen den 25/ for Nedre Tude Å og Vårby Å. Kai Jespersens Beretning ved Generalforsamlingen den 25/3 2014 for Nedre Tude Å og Vårby Å. Velkommen til alle der er mødt til Vandløbslavet for Nedre Tude Å og Vårby Ås 2. generalforsamling. Vi er opmærksomme

Læs mere

Offentliggørelse af regulering af Smak Mølle Å i forbindelse med revision af vandløbsregulativet.

Offentliggørelse af regulering af Smak Mølle Å i forbindelse med revision af vandløbsregulativet. Natur, Miljø og Byg Vesthimmerlands Kommune Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Att.: Per Frank Madsen Dato: 23. august2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-20984

Læs mere

Foto af Kastbjerg å ved Falslev bro: Bjarne Moeslund, Orbicon. Tillægsregulativ for udvalgte vandløb i Mariagerfjord Kommune. Ændring af grødeskæring

Foto af Kastbjerg å ved Falslev bro: Bjarne Moeslund, Orbicon. Tillægsregulativ for udvalgte vandløb i Mariagerfjord Kommune. Ændring af grødeskæring Foto af Kastbjerg å ved Falslev bro: Bjarne Moeslund, Orbicon Tillægsregulativ for udvalgte vandløb i Mariagerfjord Kommune Ændring af grødeskæring Juli 2012 Udarbejdet den 12.07.2012 af: Jens Peter Neergaard

Læs mere