Kontrakt. mellem SKAT. Sluseholmen 8 b København SV. CVR-nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kontrakt. mellem SKAT. Sluseholmen 8 b. 2450 København SV. CVR-nr. 19 55 21 01 ------------------------------- ---------------------------"

Transkript

1 Kontrakt mellem SKAT Sluseholmen 8 b 2450 København SV CVR-nr og CVR-nr. (herefter benævnt datadistributøren) om SKATs leverance og vilkårene for datadistributørens videreformidling af ejendomsdata fra den Offentlige Informationsserver. (Datadistributørkontrakten)

2 Side 2 af 16 1 INDLEDNING 4 2 DEFINITIONER 4 3 DATADISTRIBUTØRKONTRAKTENS FORMÅL OG GENSTAND 5 4 SKATS LEVERANCER AF EJENDOMSDATA LEVERANCERNES INDHOLD OG LEVERINGSFORM DE TEKNISKE KRAV TIL DATADISTRIBUTØREN KVALITETEN AF EJENDOMSDATA 6 5 DATADISTRIBUTØRENS RETTIGHEDER OG PLIGTER DATADISTRIBUTØRENS PLIGTER VED EN REKVIRENTS KONTRAKTOVERTRÆDELSE DATADISTRIBUTØRENS ANVENDELSE AF EJENDOMSDATA SOM REKVIRENT ØVRIGE RETTIGHEDER OG PLIGTER 9 6 SÆRLIGE BESTEMMELSER OM DATADISTRIBUTØRENS VIDEREFORMIDLING AF EJENDOMSDATA TIL REKVIRENTER STANDARDKONTRAKT FOR VIDEREFORMIDLING AF EJENDOMSDATA TIL REKVIRENTER REGLER FOR VIDEREFORMIDLING AF EJENDOMSDATA VIDEREFORMIDLING TIL MARKEDSFØRINGSFORMÅL OPSLAGSLOG 11 7 PRISER OG BETALINGSBETINGELSER SAMT ÆNDRINGER HERAF FAST ÅRLIGT BELØB MÆNGDEBETALING CD-ROM BETALING 13 8 REVISORERKLÆRINGER 13 9 MISLIGHOLDELSE DATADISTRIBUTØRENS MISLIGHOLDELSE AF KONTRAKTEN ANSVARSBEGRÆNSNINGER IKRAFTTRÆDELSE, VARIGHED OG OPSIGELSE TVISTIGHEDER ÆNDRINGER TIL KONTRAKTEN OPBEVARING AF KONTRAKTEN UNDERSKRIFTER 16

3 Side 3 af 16 Bilag 1: Bilag 2: Bilag 3: Bilag 4: Bilag 5: Bilag 6: Bilag 7: Oversigt over videregivelsesreglerne Særregler ved offentliggørelse Dataelementer, som frit må videreformidles mhp andre formål end markedsføring Datadistributørens logning m.v. ved videreformidling af ejendomsdata til rekvirenter Standardkontrakt mellem datadistributøren og kunden (rekvirenten) Formular til revisorerklæring Prisbilag for ejendomsdata

4 Side 4 af 16 1 Indledning Denne kontrakt omfatter levering af ejendomsdata fra den Offentlige Informationsserver (OIS) til datadistributøren. Kontrakten erstatter en evt. tidligere indgået datadistributørkontrakt. SKAT har aftaler med en række registerejere, som stiller data til rådighed for OIS. En regelmæssigt opdateret liste over de registerejere og de ejendomsdata, som OIS omfatter, findes på SKAT forventer i fremtiden at indgå aftaler med registerejere om levering af yderligere ejendomsdata. Indgås sådanne aftaler, kan data fra disse nye registre blive stillet til rådighed for datadistributøren. Datadistributøren får adgang til de nye registre ved indgåelse af en tillægskontrakt, hvis SKAT skønner det nødvendigt. 2 Definitioner I denne kontrakt forstås ved: Ejendomsdata: Kort- og stedbestemte informationer, som leveres fra de ejendomsdataregistre, hvorfra der videreformidles data fra OIS. indeholder en vejledende liste over de ejendomsdata, som p.t. videreformidles fra OIS. Registerejer: Enhver, som ejer et register. Flere kan tilsammen være registerejer. Dataansvarlig: Enhver, som er ansvarlig for at vedligeholde og sikre retmæssig brug af data fra et register eller et udvalg heraf, i det omfang oplysningerne er omfattet af lov om behandling af personoplysninger. Den dataansvarlige afgør alene eller sammen med andre til hvilket formål og med hvilke hjælpemidler, der må foretages behandling af oplysninger. Datadistributør: Enhver, som videreformidler ejendomsdata i bearbejdet eller ubearbejdet form til rekvirenter ifølge en datadistributøraftale med SKAT. Rekvirent: Enhver som fra en datadistributør modtager bearbejdede eller ubearbejdede ejendomsdata, som stammer fra OIS. Datadistributøren skal til enhver tid indgå en kontrakt med en rekvirent om vilkår for levering af data, medmindre der udelukkende rekvireres data, der er omfattet af bilag 3 til denne kontrakt. En datadistributør kan også selv være rekvirent. Driftsleverandøren for OIS: Den leverandør, som SKAT har indgået kontrakt med om drift og vedligeholdelse af OIS.

5 Side 5 af 16 Historiske data: Data, som er ændret mindst én gang, enten fordi den kopi, som datadistributøren er i besiddelse af, er forældet i forhold til originaldata på OIS, eller fordi data ikke er den seneste version, når der på OIS findes flere forskellige versioner fra forskellige datoer af de pågældende data, fx oplysninger om tidligere tilstandsrapporter eller oplysninger om tidligere års salgs- og vurderingsoplysninger. Offentliggørelse på Internettet: Publicering på Internettet, der ikke kræver adgangskontrol. 3 Datadistributørkontraktens formål og genstand Videreformidling af ejendomsdata fra OIS må alene ske på grundlag af denne datadistributørkontrakt indgået mellem SKAT og datadistributøren. Datadistributørkontrakten med tilhørende bilag (herefter benævnt kontrakten eller denne kontrakt) indgås med henblik på at give datadistributøren adgang til at videreformidle ejendomsdata til rekvirenter. Kontrakten indeholder dels bestemmelser om SKATs leverancer af ejendomsdata til datadistributøren med henblik på realisering af det nævnte formål, og dels bestemmelser om vilkår for datadistributørens videreformidling af ejendomsdata til rekvirenter. Bestemmelserne i denne kontrakt gælder, uanset om datadistributøren har foretaget en bearbejdning af ejendomsdata i form af en delvis erstatning af de leverede data med data fra andre registre eller yderligere bearbejdning ved tilførsel af nye oplysninger til de leverede data. Overskrifterne til bestemmelserne i denne kontrakt er indsat alene af praktiske grunde. Ved fortolkning af kontrakten skal der bortses fra disse overskrifter. 4 SKATs leverancer af ejendomsdata 4.1 Leverancernes indhold og leveringsform Der henvises til for en beskrivelse af hvilke registre, OIS-data stammer fra. OIS indeholder udelukkende en kopi af data fra disse registre. På OIS er der etableret en web-baseret distributørarbejdsplads, hvorfra datadistributøren kan bestille dataudtræk. Adgang til distributørarbejdspladsen kræver en sikker forbindelse med brugernavn og adgangskode, som SKAT tildeler datadistributøren, når denne kontrakt er underskrevet eller på et andet senere, mellem SKAT og datadistributøren aftalt tidspunkt.

6 Side 6 af 16 Datadistributøren afhenter de bestilte ejendomsdata ved download af de pågældende data fra distributørarbejdspladsen eller ved hjælp af et ftpklientprogram. De bestilte ejendomsdata er til rådighed for download i 7 dage. Ved større bestillinger leveres data på cd-rom, der sendes via postvæsenet. Datadistributøren fastsætter selv, hvor stor bestillingen skal være, før de bestilte data skal leveres på cd-rom. En regelmæssigt opdateret logisk og fysisk datamodel samt liste over leverancetyperne findes på De bestilte ejendomsdata udtrækkes i XML-format og leveres ZIPkomprimerede. SKAT er berettiget til at ændre leverancetyperne, komprimeringsmetoden og formatet, hvori data leveres, under kontraktens løbetid, såfremt datadistributøren får et rimeligt varsel, forinden ændringerne iværksættes. 4.2 De tekniske krav til datadistributøren Datadistributøren er forpligtet til at etablere en lukket forbindelse til driftsleverandøren for OIS enten via en ISDN-forbindelse eller ved oprettelse af en VPN-tunnel igennem Internettet. SKAT anbefaler datadistributøren at anvende Microsoft Explorer version 5.0 eller senere versioner. SKAT er berettiget til at ændre de tekniske krav til datadistributøren. Såfremt SKAT må forudse, at en forestående ændring i de tekniske krav vil have væsentlig betydning for datadistributøren, skal SKAT give datadistributøren et varsel på mindst 3 måneder forud for ændringens gennemførelse. 4.3 Kvaliteten af ejendomsdata Som det fremgår af pkt består OIS af kopidata overført fra originalregistrene. Da ændringsdata fra visse af registrene kun overføres 5 gange ugentligt fra originalregistrene til OIS, kan der opstå uoverensstemmelser mellem originalregistrenes data og OIS kopidata. Det må endvidere påregnes, at udtræk fra OIS kan indeholde fejlbehæftede data som følge af, at der kan forekomme fejl i oplysningerne i originalregistrene. Da SKAT ikke har indflydelse på ovenfor nævnte forhold, fralægger SKAT sig ethvert ansvar, herunder det økonomiske ansvar, for sådanne eventuelle uoverensstemmelser og fejl i de af kontrakten omhandlede ejendomsdata, jf. også pkt. 9.2.

7 Side 7 af 16 Bliver datadistributøren opmærksom på fejl i ejendomsdata, bedes disse fejl indberettet til registerføreren. 5 Datadistributørens rettigheder og pligter OIS er en retsbeskyttet database, jf. ophavsretslovens 71. SKAT har enhver rettighed til databasen, herunder dens struktur, opbygning og funktionalitet. Endvidere ejer SKAT rettighederne til al OIS dokumentation, herunder dokumentation vedrørende leverancer fra OIS. De af SKAT leverede ejendomsdata må datadistributøren alene anvende i forbindelse med videreformidling af ejendomsdata til rekvirenter i Danmark og EU. De leverede ejendomsdata må alene videreformidles til rekvirenter, der anvender oplysningerne til egne formål. Datadistributøren må således ikke videreformidle ejendomsdata til andre datadistributører eller til enhver anden, som ikke anvender data til egne formål. Uanset ovenstående bestemmelse må datadistributøren videreformidle udtræk af ejendomsdata, som udelukkende omfatter dataelementer, der er nævnt i bilag 3, og som ikke videreformidles med henblik på markedsføring, til rekvirenter uden indgåelse af en kontrakt mellem rekvirenten og datadistributøren med vilkår for levering. Disse data må således under iagttagelse af de hermed fastsatte vilkår videreformidles til rekvirenter, der ikke anvender data til egne formål. Når datadistributøren videreformidler udtræk af ejendomsdata, der udelukkende omfatter dataelementer, som er nævnt i bilag 3, uden indgåelse af en kontrakt med vilkår for levering, skal datadistributøren oplyse rekvirenten om, at oplysningerne ikke må benyttes til markedsføringsformål. Datadistributøren skal desuden anmode rekvirenten om, at rekvirenten ved enhver senere videreformidling af disse data gør opmærksom på, at oplysningerne ikke må benyttes til markedsføringsformål. Datadistributøren må alene offentliggøre oplysninger fra OIS under overholdelse af reglerne for rekvirenter, jf. herom pkt. 5.2 med henvisninger. Som videreformidling anses ikke overladelse af data til et konsulentfirma eller lignende, som udelukkende behandler data på vegne af datadistributøren, og med hvem der indgås særskilt kontrakt mellem datadistributør og konsulentfirma om, at oplysningerne alene må anvendes til denne opgave, samt om at oplysningerne tilbageleveres eller destrueres, når opgaven er gennemført. Datadistributøren er berettiget til at foretage en bearbejdning af ejendomsdata i form af en delvis erstatning af de leverede data med data fra andre registre eller yderligere bearbejdning ved tilførsel af nye oplysninger til de leve-

8 Side 8 af 16 rede oplysninger. Datadistributøren skal dog i forbindelse hermed være opmærksom på bestemmelserne i lov om behandling af personoplysninger. 5.1 Datadistributørens pligter ved en rekvirents kontraktovertrædelse Såfremt datadistributøren bliver bekendt med, at en af datadistributørens rekvirenter overtræder bestemmelserne i kontrakten mellem rekvirenten og datadistributøren, jf. pkt. 6, om anvendelse af modtagne data, videregivelse til andre parter eller sikkerhedsforanstaltninger, skal datadistributøren straks skriftligt påtale forholdet overfor rekvirenten samt i fornødent omfang vejlede rekvirenten, såfremt overtrædelsen skønnes at skyldes mangel på kendskab til reglerne. Overtræder rekvirenten gentagne gange de ovenfor nævnte bestemmelser, skal datadistributøren straks ophøre med at videreformidle ejendomsdata til den pågældende rekvirent samt forlange samtlige udleverede ejendomsdata og eventuelle kopier heraf slettet. Datadistributøren skal samtidig foretage indberetning herom til SKAT. Er overtrædelsen af særlig grov karakter, skal datadistributøren - uden forudgående vejledning og påtale - straks ophøre med at videreformidle ejendomsdata til den pågældende rekvirent samt forlange samtlige udleverede ejendomsdata og eventuelle kopier heraf slettet. Også i dette tilfælde skal datadistributøren samtidig foretage indberetning herom til SKAT. Pligten til at forlange udleverede ejendomsdata og eventuelle kopier heraf slettet gælder ikke udtræk af data, der udelukkende omfatter dataelementer, som er nævnt i bilag 3. Såfremt datadistributøren bliver bekendt med enhver anden rekvirents overtrædelse af gældende regler vedrørende eller vilkår for brug af oplysningerne, bedes datadistributøren oplyse SKAT herom skriftligt. 5.2 Datadistributørens anvendelse af ejendomsdata som rekvirent Datadistributøren må selv anvende de af SKAT leverede ejendomsdata som rekvirent. Datadistributøren må dog ikke benytte OIS-data til markedsføring. Forbudet mod datadistributørens markedsføring på grundlag af OIS-data gælder, uanset, om data er blevet forædlet eller ej. Markedsføring på grundlag af OIS-data må alene foretages af en i forhold til datadistributøren selvstændig juridisk enhed, til hvem datadistributøren har videreformidlet OISdata i overensstemmelse med kontraktens bestemmelser om videreformid-

9 Side 9 af 16 ling af ejendomsdata til rekvirenter og under iagttagelse af de øvrige bestemmelser herom. Datadistributørens anvendelse af ejendomsdata som rekvirent skal overholde bestemmelserne i denne kontrakt om datadistributørens videreformidling af ejendomsdata til rekvirenter, idet der især henvises til kontraktens pkt. 6, 7 og 8. Endvidere skal anvendelsen af ejendomsdata som rekvirent overholde bestemmelserne om en sådan anvendelse, således som disse er fastsat i den af SKAT udarbejdede standardkontrakt mellem datadistributøren og rekvirenten om levering af ejendomsdata, jf. kontraktens bilag 5, medmindre de rekvirerede udtræk af ejendomsdata udelukkende omfatter dataelementer, som er nævnt i bilag Øvrige rettigheder og pligter Ved datadistributørkontraktens ophør påhviler det datadistributøren at slette de af SKAT leverede ejendomsdata på tidspunktet for kontraktens ophør. Denne pligt gælder ikke udtræk af data, der udelukkende omfatter dataelementer, som er nævnt i bilag 3. Datadistributøren er ikke berettiget til at overdrage rettighederne i henhold til denne kontrakt til andre. Denne kontrakt begrænser ikke retten for registerejerne, den ansvarlige for de pågældende data eller Miljøministeriet til selv at anvende ejendomsdata eller til selv at levere ejendomsdata til rekvirenter. Registerejerne eller den, der er ansvarlig for de pågældende data, er således selv berettiget til at videregive ejendomsdata eller elektroniske kort, der indeholder ejendomsdata, fra egne registre til rekvirenter under iagttagelse af gældende lovgivning. Kontrakten begrænser heller ikke SKAT s ret til at anvende ejendomsdata til intern brug og myndighedsopgaver, til offentliggørelse af data eller til at tillade andre at videreformidle ejendomsdata efter reglerne i kontrakten mellem rekvirenten og datadistributøren. Kontrakten begrænser ikke SKAT s ret til at foretage ændringer i eksempelvis dataindhold, feltværdier, og lignende. Såfremt SKAT må forudse, at en forestående ændring vil have væsentlig betydning for datadistributørens anvendelse af ejendomsdata, skal SKAT, så vidt det er muligt, give datadistributøren et rimeligt varsel forud for ændringens gennemførelse. Ved datadistributørens afhentning af de bestilte ejendomsdata, ved behandling af ejendomsdata og ved videreformidling af ejendomsdata til rekvirenter skal der træffes sikkerhedsforanstaltninger, som fastsat i Justitsministeriets bekendtgørelse nr. 528 af 15. juni 2000 om sikkerhedsforanstaltninger til

10 Side 10 af 16 beskyttelse af personoplysninger, der behandles for den offentlige forvaltning. 6 Særlige bestemmelser om datadistributørens videreformidling af ejendomsdata til rekvirenter 6.1 Standardkontrakt for videreformidling af ejendomsdata til rekvirenter SKAT har udarbejdet en standardkontrakt til brug for udarbejdelse af den kontrakt, som skal indgås mellem datadistributøren og rekvirenten om vilkår for levering af ejendomsdata fra OIS. Datadistributøren er ikke forpligtet til at anvende standardkontrakten i den foreliggende form, ligesom datadistributøren er berettiget til at optage nye emner i kontrakten mellem rekvirenten og datadistributøren. Indholdet i SKAT s standardkontrakt skal imidlertid indgå som et obligatorisk mindsteindhold i kontrakten mellem datadistributøren og rekvirenten. SKAT s standardkontrakt er optaget som bilag 5 til kontrakten. Når datadistributøren under iagttagelse af kravene i pkt. 5 videreformidler udtræk af ejendomsdata, der udelukkende omfatter dataelementer, som er nævnt i bilag 3, er datadistributøren ikke forpligtet til at indgå en kontrakt med rekvirenten om vilkår for levering af ejendomsdata fra OIS. Hvis data omfattet af bilag 3 dog videreformidles i kombination med ethvert andet element fra OIS eller øvrige data, skal der indgås en kontrakt med rekvirenten om vilkår for levering af data. SKAT har ret til at ændre indholdet i standardkontrakten, såfremt der på baggrund af indvundne erfaringer viser sig at være bestemmelser heri, der i praksis virker uhensigtsmæssige. Såfremt indholdet i standardkontrakten ændres, er datadistributøren forpligtet til at lade dette indgå som mindsteindhold i samtlige fremtidigt indgåede kontrakter mellem rekvirenter og datadistributøren. For så vidt angår allerede indgåede kontrakter mellem rekvirenter og datadistributøren er datadistributøren forpligtet til med rimeligt varsel at indgå en ny kontrakt med rekvirenterne med det nye standardindhold, såfremt SKAT efter en konkret vurdering skønner det nødvendigt. 6.2 Regler for videreformidling af ejendomsdata Ved videreformidling af ejendomsdata fra OIS skal datadistributøren meddele rekvirenten om, hvornår de pågældende data er indgået fra originalregistrene til OIS. Oplysning herom skal til enhver tid følge de pågældende ejendomsdata, således at en senere rekvirent kan gøre sig bekendt hermed.

11 Side 11 af 16 Datadistributøren er berettiget til at videreformidle historiske data under forudsætning af, at det klart fremstår for rekvirenten, at der er tale om historiske data, samt hvornår data er indgået fra originalregistrene til OIS. Ved enhver videreformidling af ejendomsdata til rekvirenter er datadistributøren forpligtet til at overholde de til enhver tid gældende videregivelsesregler, der er fastsat for de enkelte registre. En oversigt over videregivelsesreglerne er optaget som bilag 1 til kontrakten. Yderligere regler for videregivelse i form af offentliggørelse findes i bilag 2. Datadistributøren har pligt til at videreformidle ejendomsdata til rekvirenter på lige vilkår. Datadistributøren skal på forhånd kunne oplyse en rekvirent om, hvad en bestilling omtrentligt vil komme til at koste rekvirenten. 6.3 Videreformidling til markedsføringsformål Ved videreformidling af ejendomsdata til markedsføringsformål påhviler det datadistributøren at iagttage reglerne om videregivelse af data til brug ved markedsføring i lov om behandling af personoplysninger og lov om markedsføring. Ønsker en rekvirent således at anvende bestilte ejendomsdata i markedsføringsøjemed, skal datadistributøren iagttage bestemmelserne om videregivelse af data til brug ved markedsføring i lov om behandling af personoplysninger og lov om markedsføring, forinden de pågældende ejendomsdata videregives til rekvirenten, jf. nærmere herom i bilag Opslagslog Datadistributøren er forpligtet til at oprette, føre samt uploade en opslagslog over al videreformidling af data, der stammer fra OIS, til rekvirenter. Af loggen fremgår, hvilke ejendomsdata, en videreformidling omfatter. Datadistributøren skal hver måned sende (uploade) opslagsloggen via distributørarbejdspladsen på OIS inden den 20. i den måned, der følger efter den pågældende måned. SKAT er berettiget til at ændre kravene til loggen, under forudsætning af, at SKAT giver datadistributøren et rimeligt varsel herom. De nærmere krav til opslagsloggen fremgår af bilag 4. 7 Priser og betalingsbetingelser samt ændringer heraf

12 Side 12 af 16 Det påhviler datadistributøren at betale for etableringen og driften af den under pkt nævnte kommunikationslinie til OIS. Prisen for de ydelser, som SKAT leverer i henhold til denne kontrakt, fremgår af bilag 7 og afregnes som beskrevet nedenfor. SKAT er berettiget til at foretage ændringer i de i pkt beskrevne afregningsmetoder med et rimeligt varsel over for datadistributøren. SKAT er endvidere berettiget til at kræve særskilt vederlag for eventuelle ydelser, som ikke er aftalt i denne kontrakt, og som rekvireres af datadistributøren. Såfremt denne kontrakt erstatter en tidligere indgået datadistributørkontrakt gælder betalingsbestemmerne i den tidligere indgåede kontrakt fortsat og nedenstående pkt er således ikke gældende. 7.1 Fast årligt beløb Datadistributøren betaler et fast årligt beløb til SKAT, som fremgår af bilag 7. Beløbet er uafhængigt af, om datadistributøren ønsker at udtrække mange eller få ejendomsdata fra OIS. Første gang betaler datadistributøren en forholdsmæssig del af beløbet svarende til det antal måneder, som kontrakten omfatter. Hver 1. januar og 1. juli opkræver SKAT forud halvdelen af det faste årlige beløb. Første gang skal beløbet betales ved kontraktens underskrift. Beløbet skal betales senest 30 dage efter fakturadato. Det faste årlige beløb kan reguleres hvert år med virkning fra den 1. januar. Såfremt der foretages en regulering af det faste årlige beløb, fremsender SKAT meddelelse om størrelsen på det faste årlige beløb til datadistributøren senest den 1. oktober året forinden. 7.2 Mængdebetaling Ud over det faste årlige beløb skal datadistributøren betale et beløb til SKAT for det antal MB data i XML-format, som bestillingen omfatter. Prisen fremgår af bilag 7. Efter udløbet af en måned sender (uploader) datadistributøren en opslagslog samt accepterer sidste måneds antal bestilte MB og cd-romforbrug via distributørarbejdspladsen på OIS.

13 Side 13 af 16 Efter udløbet af en måned fremsender SKAT en faktura til datadistributøren for det antal MB data i XML-format, som har været bestilt i den foregående måned. Såfremt beløbet, der skal opkræves, er mindre end 50,00 kr., forbeholder SKAT sig ret til at vente med at fremsende faktura, indtil beløbet overstiger 50,00 kr. Beløbet skal betales senest 30 dage efter fakturadato. Betalingen pr. MB kan reguleres hvert år med virkning fra den 1. januar. Såfremt der foretages en regulering af betalingens størrelse, fremsender SKAT meddelelse herom til datadistributøren senest den 1. oktober året forinden. 7.3 CD-rom betaling Såfremt de bestilte ejendomsdata eller en del heraf er leveret på cd-rom, skal der ligeledes betales for cd-rommen. Prisen pr. cd-rom fremgår af bilag 7. For så vidt angår afregningen for cd-romforbrug, fremsender driftsleverandøren for OIS efter udløbet af en måned en opkrævning til datadistributøren for den sidste måneds cd-romforbrug. Opkrævningen dækker driftsleverandørens udgift til selve cd-rommen, udgiften til kopiering af data på mediet samt forsendelsesomkostninger. Betalingen pr. cd-rom kan reguleres hvert halve år med virkning fra den 1. januar og den 1. juni. Såfremt der foretages en regulering af betalingen pr. cd-rom, fremsender SKAT meddelelse til datadistributøren om størrelsen på betalingen senest den 1. oktober eller 1. marts året forinden. 8 Revisorerklæringer Datadistributørens revisor, som skal være en statsautoriseret eller registreret revisor, skal årligt udarbejde en erklæring. I erklæringen bekræfter eller afkræfter revisoren rigtigheden af de af datadistributøren via distributørarbejdspladsen på OIS fremsendte opslagslogs. I revisorerklæringen skal revisoren ligeledes bekræfte, at der ikke er videregivet oplysninger i strid med bestemmelserne i bilag 1, 2 og 8 eller uden SKAT s tilladelse, samt at datadistributøren iagttager den fornødne datasikkerhed, jf. persondataloven og bekendtgørelse nr. 528 af 15. juni 2000 om sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af personoplysninger, som behandles for den offentlige forvaltning, med senere ændringer, jf. kontraktens pkt. 5.3., samt øvrige tilhørende retsforskrifter.

14 Side 14 af 16 Revisorerklæringen skal udformes efter de samme principper som vist i bilag 6. Erklæringen skal være SKAT i hænde senest den 1. marts hvert år, og erklæringen skal omfatte opslagslogs for alle månederne i det foregående kalenderår samt en erklæring om, at datadistributøren i hele det pågældende kalenderår har videregivet oplysninger i overensstemmelse med bilag 1, 2 og 8 eller med SKAT s tilladelse, og at datadistributøren i hele det pågældende kalenderår har iagttaget den fornødne datasikkerhed. SKAT er endvidere berettiget til at rekvirere en revisorerklæring fra datadistributøren om de generelle edb-kontroller hos datadistributøren. 9 Misligholdelse 9.1 Datadistributørens misligholdelse af kontrakten Overtræder datadistributøren vilkårene i denne kontrakt, er SKAT berettiget til at standse leverancen af ejendomsdata til datadistributøren på grundlag af en konkret vurdering af overtrædelsens art og omfang. Standser SKAT leverancen af ejendomsdata, er datadistributøren forpligtet til straks at slette de af SKAT leverede ejendomsdata eller destruere den udleverede cd-rom. Pligten til at slette de leverede ejendomsdata gælder ikke udtræk af data, der udelukkende omfatter dataelementer, som er nævnt i kontraktens bilag 3. Såfremt SKAT vælger at standse leverancen af ejendomsdata, kan SKAT samtidig hæve kontrakten med øjeblikkelig varsel på grund af væsentlig misligholdelse. Såfremt datadistributøren misligholder kontrakten, er datadistributøren på SKAT s anmodning herom forpligtet til at forlange samtlige eller en del af de udleverede ejendomsdata retur fra en rekvirent og eventuelle kopier heraf slettet, hvis SKAT skønner, at datadistributørens overtrædelse af kontrakten medfører, at en retsbeskyttet interesse bliver krænket ved rekvirenternes lovlige anvendelse af data, eller hvis SKAT i øvrigt skønner det nødvendigt. Dette gælder, uanset om SKAT har standset leverancen af ejendomsdata til datadistributøren eller ej. SKAT kan på ingen måde stilles til økonomisk ansvar for det mellemværende, der måtte opstå mellem datadistributøren og rekvirenten som følge af, at rekvirenten ikke længere kan anvende de rekvirerede oplysninger til det formål, som data blev købt til.

15 Side 15 af Ansvarsbegrænsninger SKAT er ikke ansvarlig for fejl eller forsinkelser, som skyldes nedbrud eller strukturelle omlægninger af OIS eller af de registre, hvorfra oplysningerne i OIS overføres. Såfremt SKAT må forudse, at der som følge af sådanne nedbrud eller omlægninger er risiko for, at en leverance vil blive forsinket, skal datadistributøren uden ugrundet ophold underrettes herom og om forsinkelsens forventede varighed. SKAT er ikke ansvarlig for fejl eller forsinkelser, som skyldes lovændringer. SKAT er ikke ansvarlig for forhold, der ligger uden for SKAT s kontrol, herunder strejke og lockout, og som SKAT ikke ved kontraktens underskrift burde have taget i betragtning og ej heller burde have undgået eller overvundet. SKAT fralægger sig ethvert ansvar for eventuelle følger af, at registerejeren ændrer datastrukturen eller opdateringsintervaller, m.v. for de af kontrakten omhandlede ejendomsdata, samt for ethvert andet forhold, som SKAT ikke har indflydelse på. Om SKAT s ansvar og om datadistributørens ansvar gælder i øvrigt dansk rets almindelige regler om misligholdelse og parternes beføjelser i anledning af misligholdelse. Datadistributøren kan dog ikke kræve erstatning for driftstab, tabt avance eller andet indirekte tab samt følgeskader. 10 Ikrafttrædelse, varighed og opsigelse Kontrakten er indgået og træder i kraft, når den er underskrevet af begge parter. Tidspunktet for første levering af ejendomsdata aftales nærmere mellem SKAT og datadistributøren. Kontrakten kan af hver af parterne opsiges med 3 måneders varsel til ophør med udgangen af en kalendermåned. Kontrakten kan dog tidligst opsiges til ophør et år efter ikrafttrædelsen. Såfremt denne kontrakt erstatter en tidligere indgået datadistributørkontrakt overstiger opsigelsesvarslet dog ikke det heri fastsatte. Uanset foranstående bestemmelse kan datadistributøren senest en uge efter, at SKAT har givet datadistributøren meddelelse om regulering af priser, jf. kontraktens pkt. 7, opsige kontrakten til ophør samtidig med, at den pågældende regulering træder i kraft. Opsigelse skal ske skriftligt.

16 Side 16 af Tvistigheder Kontrakten er undergivet dansk ret. Såfremt tvistigheder i forbindelse med denne kontrakt ikke kan løses ved forhandlinger mellem parterne, afgøres tvisten af Sø- og Handelsretten i København. 12 Ændringer til kontrakten Ændringer, der ikke er hjemmel til i denne kontrakt, skal for at have gyldighed aftales skriftligt. 13 Opbevaring af kontrakten Denne kontrakt er udfærdiget i to enslydende eksemplarer, hvoraf hver af aftalens parter opbevarer et eksemplar. 14 Underskrifter København, den den For SKAT For datadistributøren

Kontrakt. mellem. Erhvervs- og Byggestyrelsen. Dahlerups Pakhus. Langelinie Allé København Ø

Kontrakt. mellem. Erhvervs- og Byggestyrelsen. Dahlerups Pakhus. Langelinie Allé København Ø Kontrakt mellem Erhvervs- og Byggestyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. og ------------------------------- --------------------------- ------------------------ (herefter benævnt

Læs mere

Kontrakt. Leverancesystemet. Mellem. Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 Vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] [adresse]

Kontrakt. Leverancesystemet. Mellem. Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 Vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] [adresse] Kontrakt Leverancesystemet Mellem Region Syddanmark CVR 29190909 Damhaven 12 7100 Vejle (herefter benævnt kunden) og [Leverandør] [CVR] [adresse] [postnummer, by] (herefter benævnt leverandøren) [1] Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kontrakt. Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR]

Kontrakt. Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] Kontrakt Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909 Damhaven 12 7100 vejle (herefter benævnt kunden) og [Leverandør] [CVR] [adresse] [postnummer, by] (herefter benævnt leverandøren)

Læs mere

www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE

www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE Dansk Business Angel Netværk info@dban.dk www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE 2 Mellem undertegnede, på den ene side [Selskabets navn og adresse] CVR-nr. [xx xx xx xx] (herefter betegnet Selskabet ) og er

Læs mere

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale Side 1 H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale --------------------------- Denne hovedaftale er indgået med bindende

Læs mere

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren)

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) Aftale om Sundhedssikring Tegnernr.: Kundenr.: Aftalenr.: mellem Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) og Topdanmark Livsforsikring A/S Borupvang 4, 2750 Ballerup

Læs mere

Bekendtgørelse om forbrugerbeskyttelse i medfør af lov om elforsyning 1)

Bekendtgørelse om forbrugerbeskyttelse i medfør af lov om elforsyning 1) BEK nr 196 af 27/02/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 1. oktober 2016 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0134

Læs mere

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Den 12. november 2014 J.nr. 2014103514 Ref.: kj Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Sundhedsstyrelsens opfølgning på Rigsrevisionens beretning af 5.

Læs mere

TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY. Juni 2016

TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY. Juni 2016 TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY Juni 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Tillægsaftalen...3 1.A. Elektronisk kommunikation...3 2. Brug af TELMORE Play...3 3. Betaling...4 4. Personoplysninger...4 5. Forbud mod

Læs mere

2.2 Ændringer og tillæg. Ændringer af og tillæg til Aftalegrundlaget er kun gældende, hvis parterne har aftalt dem skriftligt.

2.2 Ændringer og tillæg. Ændringer af og tillæg til Aftalegrundlaget er kun gældende, hvis parterne har aftalt dem skriftligt. Salgs- og leveringsbetingelser for Dynamic Venues ApS serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler

Læs mere

Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee. Maj 2014

Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee. Maj 2014 Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee Maj 2014 Indholdsfortegnelse Abonnementsaftale for Mofibo 1. Tillægsaftalen 4 2. Aftalens parter 4 3. Brug af Mofibo-tjenesten 4 4. Priser 5 5. Betaling 5 6. Personoplysninger

Læs mere

Certifikataftale om optagelse i og brug af certifikatregistret

Certifikataftale om optagelse i og brug af certifikatregistret Certifikataftale om optagelse i og brug af certifikatregistret 2 KONTRAKTSKLAUSUL Denne certifikataftale er underlagt de til enhver tid gældende Regler for bionaturgascertifikater. 1. Aftaleparter Denne

Læs mere

Aftale. mellem. [Netejers navn] (Netejer) [Bionaturgassælgers navn] (Bionaturgassælgeren) (Bionaturgassælgeraftalen)

Aftale. mellem. [Netejers navn] (Netejer) [Bionaturgassælgers navn] (Bionaturgassælgeren) (Bionaturgassælgeraftalen) Aftale mellem [Netejers navn] (Netejer) og [Bionaturgassælgers navn] (Bionaturgassælgeren) (Bionaturgassælgeraftalen) (version 1.0) Gældende fra 1. maj 2013 1. AFTALEPARTER Bionaturgassælgeraftalen er

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om digital løsning til brug for anmeldelse af sygefravær og anmodning om refusion og tilskud m.v.

Bekendtgørelse af lov om digital løsning til brug for anmeldelse af sygefravær og anmodning om refusion og tilskud m.v. LBK nr 440 af 01/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2013-0006087 Senere ændringer

Læs mere

Vejledning til kopi- og printaftalen

Vejledning til kopi- og printaftalen Vejledning til kopi- og printaftalen Økonomistyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.oes.dk og www.statensindkob.dk Indholdsfortegnelse 2 1. Indledning...3 2. Hvad er formålet

Læs mere

Generator Vilkår & Betingelser

Generator Vilkår & Betingelser Generator Vilkår & Betingelser Juni 2016 1. Indledning 2. Aftalens omfang 3. Ikrafttræden og opsigelse 4. Priser, betaling samt betalingsvilkår 5. Ansvarsbegrænsning 6. Dataansvar 7. Persondata og ophavsret

Læs mere

KONTRAKT. mellem.... (herefter Sygehusapoteket)... CVR-nr... (herefter Leverandøren) hjemmeleverance af peritonealdialysevæsker m.m.

KONTRAKT. mellem.... (herefter Sygehusapoteket)... CVR-nr... (herefter Leverandøren) hjemmeleverance af peritonealdialysevæsker m.m. Udbud 2013-2.514.b Udbud 2013-2.515.b BILAG 3 KONTRAKT mellem (herefter Sygehusapoteket) og CVR-nr. (herefter Leverandøren) om hjemmeleverance af peritonealdialysevæsker m.m. 2 Indholdsfortegnelse 1. BAGGRUND...3

Læs mere

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Københavns Ejendomme, Drift og Service Rammeaftale vedrørende AD HOC TV inspektion og spuling Geografisk Område: 3 Nørrebro / Brønshøj 1. Aftalens Parter Mellem

Læs mere

G E N E R E L L E R E G L E R F O R D E B I T O R E R I B E T A L I N G S S E R V I C E P R. 1. N O V E M B E R 2 0 0 9

G E N E R E L L E R E G L E R F O R D E B I T O R E R I B E T A L I N G S S E R V I C E P R. 1. N O V E M B E R 2 0 0 9 G E N E R E L L E R E G L E R F O R D E B I T O R E R I B E T A L I N G S S E R V I C E P R. 1. N O V E M B E R 2 0 0 9 Her kan du læse de regler, der gælder for debitorer i Betalingsservice. 1 Hvad er

Læs mere

Betingelser for Alka Tank&Tjen.

Betingelser for Alka Tank&Tjen. Betingelser for Alka Tank&Tjen. Forbrugere Gælder fra 17. maj 2016 Indledning Alka Tank&Tjen er en mobil app fra Alka Forsikring (herefter benævnt Alka), der kan downloades til mobile enheder med ios og

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Brugerregler for Swipp Erhverv Mobilnummer

Brugerregler for Swipp Erhverv Mobilnummer Brugerregler for Swipp Erhverv Mobilnummer Nedenfor finder du de regler, der gælder for erhvervsdrivendes brug af Swipp. Som erhvervsdrivende kan du alene modtage beløb via Swipp i forbindelse med salg

Læs mere

Kontrakt. Forhandleraftale Videregivelse af KMS data til 3. part

Kontrakt. Forhandleraftale Videregivelse af KMS data til 3. part Kontrakt Forhandleraftale Videregivelse af KMS data til 3. part Forhandleraftale 19. december. 2007 Forhandleraftale Videregivelse af KMS data til 3. part 1. Aftalens formål Landinspektøraftalen giver

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige Teknisk sammenskrivning af bekendtgørelse 2009-12-14 nr. 1251 om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige som ændret ved BEK nr. 863 af 20/07/2011 Bemærk særligt 3 i BEK

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 8. december 2015 blev der i sag 306 2015-4061 AA mod Ejendomsmægler Anne-Marie Eybye [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 31. marts 2015 har AA indbragt ejendomsmægler Anne-Marie

Læs mere

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for V E D T Æ G T E R for I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S / vedtægter af 25.september 2013 Navn og

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Køge september 2015 Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Driftsoverenskomst mellem Køge Kommune og bestyrelsen for Det Grønne Hus om centerets drift som Agenda 21 Center for Køge Kommune.

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier BEK nr 1554 af 18/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Social, Børne og Integrationsmin., j.nr.

Læs mere

Almindelige Leveringsbestemmelser El

Almindelige Leveringsbestemmelser El Almindelige Leveringsbestemmelser El 1. Kundens rettigheder og forpligtelser Rettigheder og forpligtelser 1.1 Kundens rettigheder og forpligtelser følger af nærværende vilkår samt af nuværende og fremtidig

Læs mere

1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København.

1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København. Love for VIRKSOM 1. Navn 1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København. 2. Idégrundlag og formål 2.1 VIRKSOM tilbyder medlemskab til personer, som driver selvstændig erhvervsvirksomhed,

Læs mere

Retsinformation. Lovgivning som forskriften vedrører. LBK Nr. 452 af 24/06/1998. Oversigt (indholdsfortegnelse)

Retsinformation. Lovgivning som forskriften vedrører. LBK Nr. 452 af 24/06/1998. Oversigt (indholdsfortegnelse) Bekendtgørelse om udpegning og notifikation af bemyndigede organer til at udføre certificerings-, kontrol- og prøvningsopgaver i henhold til EF-direktiv om byggevarer (89/106/EØF) BEK nr 229 af 31/03/2001

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Persondataloven hvad er nyt?

Persondataloven hvad er nyt? Persondataloven hvad er nyt? Den 27. februar 2013 Indhold Behandling af data... 2 Dataansvar og datasikkerhed... 3 Offentlighed... 4 Den registreredes rettigheder... 5 Nedenfor følger en oversigt over

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion

Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion I medfør af 50, stk. 5, 50 a, stk. 6-7, i lov om fremme af vedvarende

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Udvikling Fyn P/S

VEDTÆGTER. for. Udvikling Fyn P/S VEDTÆGTER for Udvikling Fyn P/S CVR-nr. 34 20 62 28 Sagsnr. 31225-0010 MMR/ dm 1. NAVN 1.1. Selskabets navn er Udvikling Fyn P/S. 1.2. Selskabets binavn er Developing Fyn P/S. 1.3. Selskabets hjemsted

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

VEDTÆGTER Antenneforeningen Aarhus

VEDTÆGTER Antenneforeningen Aarhus VEDTÆGTER Antenneforeningen Aarhus 1 1) Foreningens navn er Antenneforeningen Aarhus. 2) Foreningens hjemsted er Aarhus. 2 1) Foreningens formål er at eje og drive fællesantenneanlæg samt under overholdelse

Læs mere

3. Spørgsmål om indsigt i loggen over opslag og søgninger i CPR.

3. Spørgsmål om indsigt i loggen over opslag og søgninger i CPR. Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 103 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet, CPR-kontoret Datavej 20 Postbox 269 3460 Birkerød sendt til cpr@cpr.dk 22. juni 2005 Udtalelse

Læs mere

Kontrakt. revision af de lokale kirkelige kasser mellem. [XX] stiftsøvrighed (i det følgende kaldet kunden) (i det følgende kaldet revisor)

Kontrakt. revision af de lokale kirkelige kasser mellem. [XX] stiftsøvrighed (i det følgende kaldet kunden) (i det følgende kaldet revisor) Kontrakt om revision af de lokale kirkelige kasser mellem [XX] stiftsøvrighed (i det følgende kaldet kunden) og (i det følgende kaldet revisor) [Delaftale nr. XX] 1. BAGGRUND OG FORMÅL... 4 2. DEFINITIONER...

Læs mere

5. Persondataloven 5.1. Indsamling, behandling, behandlingssikkerhed, videregivelse og oplysningspligt Indsamling Behandling

5. Persondataloven 5.1. Indsamling, behandling, behandlingssikkerhed, videregivelse og oplysningspligt Indsamling Behandling 5. Persondataloven Persondataloven er indført bl.a. med det formål at sikre en så god beskyttelse af borgerne som muligt i forhold til den behandling, der finder sted af personoplysninger, og reglerne

Læs mere

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX Rengøringsaftale Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk I det følgende kaldet Kunde. og XXXX I det følgende kaldet Leverandøren Side 1 af 8 1. Aftalens retlige grundlag:... 3 2. Rengøringsaftalens

Læs mere

Vilkår for betalingskonti til privatkunder Gældende fra 1. november 2009

Vilkår for betalingskonti til privatkunder Gældende fra 1. november 2009 Vilkår for betalingskonti til privatkunder Gældende fra 1. november 2009 Nordea Finans Danmark A/S, CVR-nr. 89805910, København Nordea Finans Danmarks vilkår for betalingskonti til privatkunder Vilkår

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. Finanstilsynet (Danmark) Tryggingareftirliti (Færøerne)

Samarbejdsaftale. mellem. Finanstilsynet (Danmark) Tryggingareftirliti (Færøerne) Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet (Danmark) og Tryggingareftirliti (Færøerne) Juli 2010 Vedrørende udøvelse af skadesforsikringsvirksomhed i form af grænseoverskridende tjenesteydelsesvirksomhed og

Læs mere

Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning

Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning Annonceringsmateriale Side 1 af 7 Annoncering af LED belysning Morsø kommunes adm. bygning [ Annonceringsmateriale - Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning Tidsplan 25.8.2014

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1)

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1) BEK nr 1755 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-029-00406 Senere ændringer

Læs mere

1. INDLEDNING 2. TJENESTEN

1. INDLEDNING 2. TJENESTEN 1. INDLEDNING 2. TJENESTEN 1. Disse brugsvilkår vedrører og fastlægger din ret til adgang og brug af tjenesten Pointvoucher ("Tjenesten"). Tjenesten stilles til rådighed af WR Services ApS, Mølbakvej 5,

Læs mere

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1)

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1) BEK nr 49 af 13/01/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 0905127 Senere ændringer

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Kontrakt. mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V. (herefter benævnt Kunden)

Kontrakt. mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V. (herefter benævnt Kunden) Kontrakt mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og Kunde CVR-nr. Adresse (herefter benævnt Leverandøren) (sammen benævnt

Læs mere

SOCIAL - O G I N D E N R I G SM IN I STE RIE T

SOCIAL - O G I N D E N R I G SM IN I STE RIE T SOCIAL - O G I N D E N R I G SM IN I STE RIE T Dato: 1. april 2016 Kontor: CPR-kontoret Filnavn: VK65 Standardvilkår for dataleverancer fra CPR til private. (Gælder alle dataleverancer, bortset fra adgang

Læs mere

Patientforsikring. Forsikringsbetingelser R350141

Patientforsikring. Forsikringsbetingelser R350141 Patientforsikring Forsikringsbetingelser R350141 Gælder fra august 2014 Indholdsfortegnelse 1. Fællesbetingelser afsnit 1-12 Side 3 2. Patient afsnit 13-14 Side 6 3. Erstatningsregler afsnit 15-16 Side

Læs mere

Aftale Udstedelse af investeringsforeningsbeviser

Aftale Udstedelse af investeringsforeningsbeviser Aftale Udstedelse af investeringsforeningsbeviser Aftale Mellem [Navn] CVR-nr.: [xx xxx xxxx ] ("Udsteder") [Navn] CVR-nr.: [xx xxx xxxx ] ("Udstedelsesansvarlig") Og VP SECURITIES A/S Weidekampsgade 14

Læs mere

Bekendtgørelse om Revisornævnet 1

Bekendtgørelse om Revisornævnet 1 Udkast til Bekendtgørelse om Revisornævnet 1 I medfør af 47, stk. 1, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven), som senest ændret ved lov nr. af maj

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Generelt Rapporten skal udarbejdes i henhold til 43, stk. 1 i lov om spil, og skal redegøre for, om indehavere af tilladelse til at udbyde online væddemål og/eller

Læs mere

Tillægsaftale om Betalingsservice

Tillægsaftale om Betalingsservice Side 1 af 6 Dokumentnummer 2015-04-19-08.40.50.437123 Tillægsaftale om Betalingsservice 1. Debitorer i Betalingsservice 1.1 Kunden og Den Jyske Sparekasse, Borgergade 3, 7200 Grindsted, djs@djs.dk, har

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2007 om alderspension

Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2007 om alderspension 14. februar 2007 FM 2007/41 Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2007 om alderspension I medfør af 2 i lov nr. 580 af 29. november 1978 for Grønland om arbejds- og socialvæsenet fastsættes:

Læs mere

Til rette vedkommende. 11. april 2013. NOTAT - IC-Meter indeklimamålinger i relation til Persondataloven

Til rette vedkommende. 11. april 2013. NOTAT - IC-Meter indeklimamålinger i relation til Persondataloven Til rette vedkommende NORDIA Advokatfirma Østergade 16 1100 København K Christina Wiesner Advokat (H), LL.M. Mobil +45 20206325 cwi@nordialaw.com Journalnr. 21354 11. april 2013 NOTAT - IC-Meter indeklimamålinger

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf. VEDTÆGTER FOR Udvikling Fyn A/S CVR-nr. 34 20 62 28 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Udvikling Fyn A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Odense Kommune. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at varetage erhvervs-

Læs mere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere BEK nr 1375 af 02/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2013-8501-003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen]

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen] KONTRAKT mellem Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. og [Indsættes ved kontraktindgåelsen] vedrørende "Pleje af grønne områder" 1 Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32

Læs mere

Udbud fysisk tolkning 2016 2017. Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for 2016-2017 side 1

Udbud fysisk tolkning 2016 2017. Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for 2016-2017 side 1 Udbud fysisk tolkning 2016 2017 Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for 2016-2017 side 1 Angivelse af hvilken region rammeaftalen vedrører Nedenstående udfyldes

Læs mere

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste.

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. Punkt 2. Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. 2013-49399. Borgmesterens Forvaltning indstiller, at Magistratens godkender, at den nuværende forretningsgang for udbetaling af tabt

Læs mere

Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg)

Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg) Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg) Februar 2016 (senest revideret august 2016) Indholdsfortegnelse 1. Tillægsaftalen... 1 2. Elektronisk kommunikation og gebyr for brevpost... 3 3.

Læs mere

Standardkontrakt for udlicitering af arbejdsmarkedsuddannelse. mellem den godkendte uddannelsesinstitutionen navn og adresse (herefter institutionen)

Standardkontrakt for udlicitering af arbejdsmarkedsuddannelse. mellem den godkendte uddannelsesinstitutionen navn og adresse (herefter institutionen) Standardkontrakt for udlicitering af arbejdsmarkedsuddannelse Undervisningsministeriet marts 2010 Aftale om udlicitering mellem den godkendte uddannelsesinstitutionen navn og adresse (herefter institutionen)

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen sælger Landbrugsjord uden bebyggelse i byzone Landbrugsjord beliggende Skipper Clements Vej 82, 9230 Svenstrup J, matr. nr. 10m, Nr. Svenstrup By, Svenstrup

Læs mere

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015]

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] Aarhus Maj 2015 Sagsnr. 039186-0017 Aftale om etablering af det fælleskommunale redningsberedskab Brand & Redning

Læs mere

Principper for indkøb af halm til

Principper for indkøb af halm til Principper for indkøb af halm til Masnedøværket Slagelse Kraftvarmeværk Ringsted Halmvarmeværk Haslev Kraftvarmeværk St. Merløse Varmeværk 26. marts 2015 SK Forsyning A/S Principper for indkøb af halm

Læs mere

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1.

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1. VEDTÆGT for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG 1 Ungdomsskolebestyrelsen består af 11 medlemmer: 2 repræsentanter for kommunalbestyrelsen 3 repræsentanter

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESDIREKTIV (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESDIREKTIV (EU) L 332/126 DIREKTIVER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESDIREKTIV (EU) 2015/2392 af 17. december 2015 om Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 for så vidt angår indberetning af faktiske eller

Læs mere

Lokalaftale nr. 11.B Redigeret 2013

Lokalaftale nr. 11.B Redigeret 2013 Lokalaftale nr. 11.B Redigeret 2013 Arbejdsmæssig kørsel og parkering for medarbejdere med kontinuerligt skiftende arbejdssteder, der arbejder med drifts- og anlægsopgaver i den nuværende enhed Netdivisionen.

Læs mere

Bekendtgørelse om fritagelse af fysiske personer fra tilslutning til Offentlig Digital Post m.v.

Bekendtgørelse om fritagelse af fysiske personer fra tilslutning til Offentlig Digital Post m.v. BEK nr 1553 af 18/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Digitaliseringsstyrelsen, j.nr. 2013-6211-331 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 11. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 11. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt: Kendelse af 10. maj 2010 (J.nr. 2009-0020413) Revisionsvirksomhed frataget godkendelsen som revisionsvirksomhed og slettet i registeret over godkendte revisionsvirksomheder. Revisorlovens 29 og 14, stk.

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Handelsbetingelser generelt

Handelsbetingelser generelt Handelsbetingelser generelt for samhandel med musogco (CVR 35595791). Dato: 28. februar 2016 Nærværende betingelser gælder i forbindelse med levering af design, grafiske ydelser, print, tryk, oplæg m.v.

Læs mere

Vilkårene gælder for tredjeparter, som ønsker at indhente stam- og måledata via den kundestyrede adgang til data i DataHub.

Vilkårene gælder for tredjeparter, som ønsker at indhente stam- og måledata via den kundestyrede adgang til data i DataHub. 15. marts 2016 USS/ACH Vilkår for adgang til og brug af DataHub Tredjepart Vilkårene gælder for tredjeparter, som ønsker at indhente stam- og måledata via den kundestyrede adgang til data i DataHub. 1.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX 1. BESTYRELSENS FØRSTE MØDE Bestyrelsen afholder sit første (konstituerende) møde umiddelbart efter generalforsamlingen. Mødet ledes af det bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Nyhedsbrev til a-kasserne om ny bekendtgørelse om ophør med drift af selvstændig virksomhed (ny regel om udtræden på tro og love for medarbejdende

Nyhedsbrev til a-kasserne om ny bekendtgørelse om ophør med drift af selvstændig virksomhed (ny regel om udtræden på tro og love for medarbejdende Til a-kasserne Nyhedsbrev til a-kasserne om ny bekendtgørelse om ophør med drift af selvstændig virksomhed (ny regel om udtræden på tro og love for medarbejdende ægtefæller) Arbejdsmarkedsstyrelsen vedlægger

Læs mere

Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige

Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige Dato: Delaftale ident nr: Rammeaftalens ident nr: Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige 2010 Skabelon for delaftale Delaftalen indgås i henhold til indgået rammeaftale

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-1796 (Kirsten Thorup, Christina König Mejl) 26. maj 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-1796 (Kirsten Thorup, Christina König Mejl) 26. maj 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-1796 (Kirsten Thorup, Christina König Mejl) 26. maj 2016 K E N D E L S E Boston Scientific Nordic AB (advokat Henrik Holtse, København) mod Region Nordjylland (advokat

Læs mere

Brancheaftale om prisberegningsprincipper. fællesudnyttelse af master til radiokommunikationsformål, der er indtil 50 meter.

Brancheaftale om prisberegningsprincipper. fællesudnyttelse af master til radiokommunikationsformål, der er indtil 50 meter. Brancheaftale om prisberegningsprincipper for lejebetaling for fællesudnyttelse af master til radiokommunikationsformål, der er indtil 50 meter. Indholdsfortegnelse 1. Præampel... 3 2. Definitioner...

Læs mere

Beslutning: Den 9. februar 2015 blev der i. sag nr. 27/2014. mod. afsagt sålydende

Beslutning: Den 9. februar 2015 blev der i. sag nr. 27/2014. mod. afsagt sålydende Den 9. februar 2015 blev der i sag nr. 27/2014 A mod B afsagt sålydende Beslutning: Ved skrivelse af 28. marts 2014 vedhæftet en politianmeldelse har Advokatfirmaet A indbragt revisor statsautoriseret

Læs mere

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2.

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2. 2014-15 Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at Nordfyns Kommune i medfør af offentlighedslovens

Læs mere

Vilkår for Betalingsservice og. og Nykredit Kuvertbetaling

Vilkår for Betalingsservice og. og Nykredit Kuvertbetaling Læs om Gældende pr. 20. januar 2016 Vilkår for Betalingsservice og Nykredit Kuvertbetaling 1. Vilkår for Betalingsservice 1.1 Nykredit Bank gennemfører på dine vegne betalinger via Betalingsservice efter

Læs mere

K O N T R A K T. vedrørende. Gennemførelse af Energispareaktiviteter Fast mængde energibesparelser

K O N T R A K T. vedrørende. Gennemførelse af Energispareaktiviteter Fast mængde energibesparelser K O N T R A K T vedrørende Gennemførelse af Energispareaktiviteter Fast mængde energibesparelser 1. Parterne Imellem undertegnede, Net- eller Distributionsselskab: Virksomhed xx Adresse CVR-nr.: xx Kontaktperson:

Læs mere

A F T A L E om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse af arbejdstiden

A F T A L E om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse af arbejdstiden Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET A F T A L E om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse af arbejdstiden 1995 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ANVENDELSESOMRÅDE... 3 2.

Læs mere

Vejledning til Bekendtgørelse nr. 706 af 26. juni 2009 om en praktikplads- og betalingsordning mv. ved uddannelse af lokomotivførere

Vejledning til Bekendtgørelse nr. 706 af 26. juni 2009 om en praktikplads- og betalingsordning mv. ved uddannelse af lokomotivførere Vejledning til Bekendtgørelse nr. 706 af 26. juni 2009 om en praktikplads- og betalingsordning mv. ved uddannelse af lokomotivførere 1. Indledning I oktober 2005 blev der etableret en lokomotivføreruddannelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Folketingets Ombudsmand

Bekendtgørelse af lov om Folketingets Ombudsmand LBK nr 349 af 22/03/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2013-7652-0083 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af

Læs mere

Bekendtgørelse om det Centrale TilskudsRegister (CTR)

Bekendtgørelse om det Centrale TilskudsRegister (CTR) BEK nr 474 af 29/04/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 10. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, sagsnr. 1300821 Senere ændringer

Læs mere

Vejledning om lægemiddel- og medicovirksomheder og specialforretninger med medicinsk udstyr med tilknyttede sundhedspersoner

Vejledning om lægemiddel- og medicovirksomheder og specialforretninger med medicinsk udstyr med tilknyttede sundhedspersoner Vejledning om lægemiddel- og medicovirksomheder og specialforretninger med medicinsk udstyr med tilknyttede sundhedspersoner Indhold 1 Indledning... 2 2 Omfattede virksomheder og forretninger... 2 2.1

Læs mere

Hvordan. normalkontrakter og aftaler

Hvordan. normalkontrakter og aftaler Hvordan tilpasses normalkontrakter og aftaler i takt med virksomhedernes udvikling? Vejledning til overenskomsterne mellem DJ og DDFF 2004-2007 Se ordbog bagest. Se også den særskilte vejledning i forståelsen

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer

Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer Givið út 22. apríl 2016 18. april 2016. Nr. 360. Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 19, stk. 1, i lov om psykologer m.v., som sat i kraft

Læs mere

1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration

1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration 1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration 1.1 Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem: Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved CVR.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om specialpædagogisk støtte ved videregående uddannelser

Bekendtgørelse af lov om specialpædagogisk støtte ved videregående uddannelser LBK nr 748 af 16/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 15/012282 Senere ændringer

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere