Nyhedsbrev. Husk at sætte kryds i kalenderen til Konsumfisk netværksdag torsdag den 1. november Oktober Kære læsere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev. Husk at sætte kryds i kalenderen til Konsumfisk netværksdag torsdag den 1. november 2012. Oktober 2012. Kære læsere"

Transkript

1 Nyhedsbrev Oktober 2012 Kære læsere Generationsskifte-selskaberne i både Hvide Sande og Thyborøn-Thorsminde vil gerne gøre opmærksom på, at de hjælper unge, der gerne vil købe sig ind i fiskeriet. Idéen med selskaberne er at låne penge ud til en billig rente med kort løbetid, så der bliver sat gang i hjulene. 28 årige Poul Erik Rom fra Thyborøn har købt en part i sin fars skib L56 Anne-Lise. Konsumfisk har talt med Poul Erik om tankerne bag. Sommeren 2012 har budt på mange events, hvor den friske fisk fra vestkystens havne er blevet markedsført. I spidsen for de lokale fiskedage, står turistforeninger, borgerforeninger, Fiskeriforeningen, auktionen m.fl. Konsumfisk var sammen med Navigators, North Sea Living og Madlandet for første gang med på Fiskedagen i Thyborøn med en skaldyrsbar. Også Thyborøn Havns Fiskeriforening var at finde på Fiskedagen med deltagelse af de lokale fiskere. Konsumfisk klyngen - Thyborøn Havn - Hvide Sande Havn - Thorsminde Havn - Sydvestjysk Fiskeriforening - Thyborøn Havns Fiskeriforening - Fiskernes Fremtid Hvide Sande - Danske Fiskeauktioner A/S Husk at sætte kryds i kalenderen til Konsumfisk netværksdag torsdag den 1. november Klyngen samarbejder om profilering af frisk fisk og udvikling af hele konsumfiskområdet med fokus på kvalitet i alle led. Alt sammen ud fra devisen sammen står vi stærkere og sammen sætter aktørerne fokus på udvikling af nye forretningsområder med fiskeren i centrum.

2 Har du travlt med det rigtige eller har du bare rigtig travlt? Det er én af overskrifterne når Konsumfisk den 1. november inviterer til en spændende dag, hvor fiskere, virksomheder, organisationer og andre med interesse for fiskeriet mødes. Dagen vil udfordre, give ny erfaring og inspirere os til at tænke positivt og gerne ud af boksen. Hvordan kan vi komme til at tjene flere penge på det vi laver? Hvordan får vi en højere pris for vores varer? Hvordan kan vi tilpasse os markedet? Sidst men ikke mindst, hvordan kan vi blive stolte af det vi laver? Dagen er for alle, der har interesse for fiskeriet. Derfor er fiskere (konsum og industri), fiskeriets servicevirksomheder, fiskeforarbejdningsvirksomheder, forskere, konsulenter, politikere, undervisere og alle fiskeriets venner velkomne. Konsumfisk lover en inspirerende dag i spændende rammer på vestkysten. Se programmet på Tilmelding kan ske til Heidi Ebey Grønkjær på tlf eller senest den 22. oktober Udsigt til ny virksomhed på Thorsminde havn Bygningen hvor T. M. Fisk & Søn havde virksomhed på Thorsminde Havn, er købt af Else Paabøl, hun har forskellige ideer til forretning / virksomhed - hun driver i forvejen "Cafe Sommerfisk" i Fjand. Der er forhandlinger med en interesseret, som kunne tænke sig, at leje sig ind i en del af bygningen, til fiskeopkøb - forarbejdning - detailhandel mm. Der forventes en hurtig afklaring.

3 N ye kræfter ind i fiskeriet Generationsskifteselskabet Thyborøn-Thorsminde A/S Et ikke særligt mundret men til gengæld meget sigende navn. Der er tale om et nystiftet selskab, som skal støtte fiskere i forbindelse med køb af fartøj. Selskabet har udgangspunkt i Thyborøn Havns Fiskeriforenings kontor med Bent Bro som direktør for selskabet. Bestyrelsen består af Arnth Bærentzen, Christian Bisgaard og Kurt S. Madsen. Sidstnævnte er formand for bestyrelsen. En lille - men meget effektiv bestyrelse - som hurtigt kan tage stilling til eventuelle henvendelser om lån. Arnth bestyrer Dansk Puljefiskeri og har derfor stort kendskab til, hvilke fisk der kan lejes, byttes og købes. Christian er direktør på Triple Nine, som også har adgang til industriarter som leverandørerne kan leje af fiskemelsfabrikken. Kurt har selv været fisker og har et stort kendskab til det praktiske fiskeri og kender sammen med Bent til fiskeriets muligheder, regler, love og paragraffer. Der er indskudt godt. 2.6 mio. kr. i selskabet. Primært af Thyborøn Havns Fiskeriforening, Triple Nine, Frederikshavns Skibsforsikring, Danske Fiskeauktioner, samt flere af de lokale håndværkere og revisorer. Selskabet afventer stadig de lokaler bankers deltagelse. Selskabets formål er at yde lån til køb af fartøjer. Køb af fiskekvoter er endnu ikke noget som selskabet kan yde lån til. Men måske på et senere tidspunkt når man kender de lokale bankers endelige tilsagn. Der tilbydes en meget lav rente (pt. 2,7%) og en løbetid på 4 år. Og med meget lave omkostninger til administration kan selskabet lige nøjagtigt hvile i sig selv. Den forholdsvis korte løbetid gør det muligt for selskabet at operere fremover, sådan at endnu flere kan få fod på eget dæk. Poul Erik Rom har købt part i sin fars skib 28 årige Poul Erik Rom er en af de første, der har benyttet sig af hjælpen fra det nye generationsskifteselskab. Han har købt en part på 25% i sin fars kutter L56 Anne-Lise. Planen er så fremover, at der skal købes yderligere en part, hvert andet år. Det ligger dog ikke mere fast end, at vi kan nå at ændre det. Min far og jeg er enige om, at vi ser tiden an og ser hvordan det går, fortæller Poul Erik. Valget faldt på fiskeriet Poul Erik har ikke altid vidst, at han ville være fisker. Karrieren startede med en uddannelse som skibsmontør hos Thyborøn Skibs & Motor, i daglig tale kaldet de 3 J er. Efter at han var udlært Poul Erik med sønnen Jannick

4 brugte Poul Erik 9 måneder hos Søværnet. Dernæst gik turen til et job hos firmaet Schlumberger, som foregik på boreplatform. For 5 år siden begyndte Poul Erik så i fiskeriet, hvor han fik hyre hos sin far Ejvind Rom. Jeg kan rigtig godt lide fiskerierhvervet og har lyst til at blive i faget. Så jeg så det egentlig som eneste alternativ, at købe en part i skibet og på den måde være med til at sikre noget af fremtidens fiskeri, fortæller Poul Erik. Jeg synes, det er dejligt at have én at sparre med og lære af. På spørgsmålet om, hvordan han har det med nu at have ansatte under sig, og tilmed også nogle, der er ældre en ham selv, svarer Poul Erik. Jeg har det meget fint med at have ansatte, selvom nogle af besætningsmedlemmerne er ældre end jeg. Vi har det fint med hinanden om bord og jeg kan nok også bidrage med nogle nye ting i forhold til ledelsesstilen i forhold til den gamle, som ifølge Poul Erik også er blevet rundere med årene. Det er min erfaring, at begynder man først at råbe efter folk, så bliver det egentlig bare meget værre og det er der ingen der har glæde af siger Poul Erik med et smil. 180 havdage Det bliver til 180 havdage om året for den unge fisker. Dertil kommer de mange gøremål, der skal ses til, når man er i land. Der er altid et eller andet, der skal ordnes og der er mange ting, man som fisker skal sætte sig ind i - kvoteregler mm. Derudover er der selvfølgelig familien der skal passes. Poul Erik bor sammen med Louise og sønnen Jannick på halvandet år. En sommer i fiskens tegn 2012 har været spækket med aktiviteter, hvor den friske fisk fra vestkysten er blevet markedsført. I spidsen for disse aktiviteter har stået turistforeninger, borgerforeninger, fiskeriforeningen, auktionen, m.fl. Alle har gjort et stort stykke arbejde. Fiskedagen i Thyborøn blev traditionen tro et tilløbsstykke med rundt ved 4000 betalende gæster. Thyborøn Havns Fiskeriforening var for andet år i træk med på fiskedagen med lækker fisk på grill. Også Konsumfisk deltog aktivt sammen med Navigators, North Sea Living og Madlandet med en stand i form af en skaldyrsbar. Her blev der serveret muslingesuppe, helstegte hesterejer, Caviart med mange smagsvarianter samt en lille fiske smoothie med fiskeolie. Sidstnævnte var mest tænkt som en gimmick, men den blev taget overraskende godt imod. Så sidder der nogle derude og gerne vil udvikle på idéen, er I velkommen til at henvende Jer.

5 I alle tre vestkysthavne har der sommeren igennem været turistauktioner onsdag, lørdag og søndag i henholdsvis Thyborøn, Thorsminde og Hvide Sande. I Hvide Sande har turistfiskeauktionerne kørt i omkring 30 år og der er imponerede mange gæster ved hver af de 8 auktioner, der finder sted henover en sommer. I gennemsnit tropper der 2500 gæster op hver gang, oplyser destinationsmanager Dorthe Frydendahl. Det er vanskeligt at gøre op, hvor mange mennesker, der egentlig er blevet eksponeret for den friske fisk. Med alle de flotte arrangementer, med diverse fiskedage både lokalt og rundt i Danmark, Spejderlejr 2012, hvor især Thorsminde stod på den anden ende, Giro d Italia cykelløbet, miniauktioner på diverse fødevaremarkeder, feriemesser og messer i udlandet, vil et gæt på mennesker ikke være urealistisk. Thorsminde fiskerne indtog igen i år Rådhuspladsen i København, hvor der var på den positive side af mennesker mødt op for at smage på den friske fisk. Kalender Fiskens Dag Hvide Sande 14. oktober Østers festival Lemvig Uge 42 Konsumfisk netværksdag Tuskær, Fjaltring 1.november Konsumfisk Nyt udgives af fiskeriklyngen Spørgsmål om samarbejdet: Klyngepartnere: Redaktør: Heidi Ebey Grønkjær Heidi Ebey Grønkjær - T: Bolette van Ingen Bro - T: Kurt S. Madsen T: Thyborøn Havn Hvide Sande Havn Thorsminde Havn Thyborøn Havns Fiskeriforening Sydvestjysk Fiskeriforening Danske Fiskeauktioner Fiskernes Fremtid Hvide Sande Hold øje med flere nyheder på

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

SPOT PÅ SPILLERAGENTER

SPOT PÅ SPILLERAGENTER SPOT PÅ SPILLERAGENTER Af Martin Bager & Lean Bach - bragt i Spillernyt, marts 2011 Agenter fylder mere og mere på den danske håndboldscene på godt og ondt. Martin Bager og Lean Bach er suppleanter i Håndbold

Læs mere

Referat. Af repræsentantskabsmøde d. 1.3.2014

Referat. Af repræsentantskabsmøde d. 1.3.2014 Referat Af repræsentantskabsmøde d. 1.3.2014 Pkt. 1 Pkt. 2 Mandaternes/gæsternes prøvelse Der var fremmødt 41 mandater, fra 18 klubber, svarende til 59 %. 3 gæster. Per Henriksen DBwF Jan Donde DBwF Kurt

Læs mere

Referat fra Rømø-Tønder Turistforenings ORDINÆRER GENERALFORSAMLING Torsdag den 21. marts 2013 kl. 19.00 i Skærbæk Fritidscenter

Referat fra Rømø-Tønder Turistforenings ORDINÆRER GENERALFORSAMLING Torsdag den 21. marts 2013 kl. 19.00 i Skærbæk Fritidscenter Referat fra Rømø-Tønder Turistforenings ORDINÆRER GENERALFORSAMLING Torsdag den 21. marts 2013 kl. 19.00 i Skærbæk Fritidscenter Generalforsamlingens referat: 1. Valg af dirigent. Gunnar Møller, blev valgt

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er,

Læs mere

GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR

GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR Nr. 2 december 2005 GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR Nyhedsbrevet indeholder denne gang: 1. Formandsklumme v/ Hans Eklund 2. Indsamling af papir 3. Sidste nyt fra festudvalget v/ Margrethe Heering 4. Til udlån

Læs mere

FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør

FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør Emne: Beretning 2013 Når man ser tilbage på året der er gået fristes jeg til at genbruge min indledning fra de tidligere

Læs mere

Min første Formanden beretning

Min første Formanden beretning Min første Formanden beretning Den første gang: Jeg vil egentlig starte min beretning med at berette om dengang, jeg startede i Ventilen. I 2005 afholdte Aarhus Ung Uge 38, hvor alle ungdomsorganisationer

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Formandens beretning DGU s generalforsamling søndag den 25. juni 2014 på Hotel Svendbog, Svendborg

Formandens beretning DGU s generalforsamling søndag den 25. juni 2014 på Hotel Svendbog, Svendborg Formandens beretning DGU s generalforsamling søndag den 25. juni 2014 på Hotel Svendbog, Svendborg VELKOMMEN Jeg vil gerne indlede med at byde alle hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Det

Læs mere

Hvordan får jeg penge til fartøjet?

Hvordan får jeg penge til fartøjet? Kapitel 3 side 35 Hvordan får jeg penge til fartøjet? Der skal bruges penge til at købe et fartøj. Og der skal bruges penge i det daglige - til driften. I det her afsnit skal vi se på, hvordan man kan

Læs mere

Kammerbladet. Marts måned. JCI Danmarks vision: Fordi vi kan! Horsens. Horsens

Kammerbladet. Marts måned. JCI Danmarks vision: Fordi vi kan! Horsens. Horsens Kammerbladet Marts måned I dette nummer kan du læse: Formandens ord JCI Danmarks vision: Vi vil være det førende netværk for unge handlekraftige mennesker, der tager ansvar og gør en positiv forskel for

Læs mere

Brug hinanden 11 historier om frivillighed

Brug hinanden 11 historier om frivillighed Brug hinanden 11 historier om frivillighed Redaktion: Frivilligafdelingen Tekst: Gitte Roe Eriksen Foto: Stefan Kai Nielsen, EKKO Pressefoto Grafisk design: Lotte Rask Tryk: KLS Grafisk Hus A/S Oplag:

Læs mere

Nyt. fra Folkesparekassen. Billige lån bedre end rentespekulation Af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt. fra Folkesparekassen. Billige lån bedre end rentespekulation Af Bjarke Kirkegaard Nielsen Nyt fra Folkesparekassen Billige lån bedre end rentespekulation Af Bjarke Kirkegaard Nielsen Hos Folkesparekassen opsparer du en mulighed for at låne penge til en lav rente på dine rentefri indlånskonti.

Læs mere

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53 Bog 1 af 3 Forfattere : Casper Blom og journalist Carsten Lorenzen Udgiver, salg og distribution: Casperblom.dk Forlag: Video2web.dk Korrekturlæsning: Maria Jensen Sat med The Serif 10/14 pt Trykt hos:

Læs mere

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød)

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Jeg er overordnet tilfreds, men mangler at man kan kontakte en der ved noget om kommende events. Er taget til efterretning

Læs mere

TEMA: UNGE HJEMLØSE EN SAMMENHÆNGENDE INDSATS MED MENNESKET I CENTRUM TILLID I TRYGGE RAMMER

TEMA: UNGE HJEMLØSE EN SAMMENHÆNGENDE INDSATS MED MENNESKET I CENTRUM TILLID I TRYGGE RAMMER Juni 2013 TEMA: UNGE HJEMLØSE EN SAMMENHÆNGENDE INDSATS MED MENNESKET I CENTRUM TILLID I TRYGGE RAMMER ROSKILDE FESTIVAL SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ TIL UNGE HJEMLØSE side 2 side 4 side 6 En sammenhængende

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 6 ~ Nr. 2. Marts 2007 Åbnings-/træffetider og tlf. nr. Formand Jette Sloth kan træffes personligt: Mandag kl. 9.00 13.00 samt efter nærmere aftale

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere

Opdatere Aarups profil Side 2. Flere turister og besøgende til Aarup Side 3. Modtagelse af tilflyttere Side 4.

Opdatere Aarups profil Side 2. Flere turister og besøgende til Aarup Side 3. Modtagelse af tilflyttere Side 4. Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse Her er de oplæg, som arbejdsgrupperne fik udleveret på borgermødet Opdatere Aarups profil Side 2. Flere turister og besøgende til Aarup Side 3. Modtagelse af tilflyttere

Læs mere

Nyhedsbrev April 2011

Nyhedsbrev April 2011 Nyhedsbrev April 2011 Kære læsere af foreningens nyhedsbrev Dette er foreningens andet nyhedsbrev i år, og jeg beklager længden! Men der har været meget travlt på flere fronter, så det planlagte nyhedsbrev

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

KHERWARA MISSIONENS BUDBRINGER

KHERWARA MISSIONENS BUDBRINGER KHERWARA MISSIONENS BUDBRINGER Herren har kaldet dig og gør dig til hedningelys Nr. 3 Efterår 2010 66. Årgang Fra årsmødet 2010 i København Sømandshjemmet Bethel i Nyhavn, hvor den første del af årsmødet

Læs mere

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Janus Rosa laver en kort introduktion af projektet det er rigtig spændende for os at høre om dine erfaringer

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere