RAMMENOTAT OM ETABLERING AF EN RENSE-KONCERN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RAMMENOTAT OM ETABLERING AF EN RENSE-KONCERN"

Transkript

1 Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé Hellerup Tlf Fax J.nr RAMMENOTAT OM ETABLERING AF EN RENSE-KONCERN NOTAT OM EJERAFTALE, FORANKRING AF EJERSKAB MV. 1. BAGGRUND De 15 kommuner, der er medejere af Lynettefællesskabet I/S og Spildevandscenter Avedøre I/S har i februar/marts 2013 truffet principbeslutning om at gennemføre en ny organisering af renseaktiviteterne. Det kræver enighed at gennemføre en ny organisering, og der har været tilslutning til nedenstående model: Modellen indebærer, at der etableres to renseselskaber, der ejer de anlæg, der i dag er ejet af hhv. Lynettefællesskabet I/S og Spildevandscenter Avedøre I/S, et serviceselskab, hvori medarbejderne samles, og et holdingselskab, der ejer aktierne i de tre datterselskaber. Alle selskaberne etableres som aktieselskaber. I dette notat beskrives: Horten Advokatpartnerselskab CVR

2 de væsentligste punkter i det udkast til ejeraftale, som forelægges kommunalbestyrelserne (afsnit 2), overgangen fra kommunale fællesskaber organiseret som I/S'er til en organisering i aktieselskaber, herunder kommunernes retlige stilling i forhold til eksisterende kontraktforhold (afsnit 3), samarbejdsflader mellem kommunerne, spildevandsselskaberne og Rense-koncernen (afsnit 4), konsekvenserne, hvis den enkelte kommune vælger at være direkte, hhv. indirekte, ejer af Rense-koncernen (afsnit 5), og endelig Side 2 processen frem til etablering (afsnit 6). 2. EJERAFTALEN Arbejdet med at forberede Rense-koncernen har været forankret i en embedsmandsgruppe, som alle 15 ejerkommuner har været inviteret til at deltage i. Embedsmandsgruppen har forhandlet et udkast til ejeraftale, der kommer til at regulere det indbyrdes forhold mellem kommunerne. Ændringer af ejeraftalen herunder overgang til Model 2 eller Model 3 i analysen kræver enighed mellem kommunerne. Vedtægterne, der regulerer de fire aktieselskabers forhold, er vedlagt som bilag til ejeraftalen og er udformet i overensstemmelse med ejeraftalen. Ændringer af vedtægterne kan ske med et kvalificeret flertal, der beskrives nedenfor, med mindre ændringen vedrører forhold, der er reguleret i ejeraftalen. De væsentligste forhold i ejeraftalen er følgende: Aktierne fordeles ud fra en ejerfordeling, hvor de debiterede vandmængder vægtes med 50%, og de materielle anlægsaktiver vægtes med 50%. Der er herved dels lagt vægt på de nuværende ejerfordelinger i rensefællesskaberne, og dels på forskellene på aktivmassen i Lynettefællesskabet (renseanlæg) og Spildevandscenter Avedøre (renseanlæg og transmissionsledninger). De fire selskaber i Rense-koncernen får samme bestyrelse, hvortil hver ejer får ret til at vælge et medlem. Derudover kan medarbejderne vælge 2 medlemmer til bestyrelsen. Formanden for bestyrelsen vælges på generalforsamlingen, dvs. med simpelt flertal i henhold til ejerfordelingen, mens næstformanden vælges med simpelt flertal i bestyrelsen. Selskaberne får samme administrerende direktør, der ansættes af bestyrelsen med simpelt flertal, dog således at formanden og næstformanden skal stemme for.

3 Bestyrelsen modtager et honorar på kr. (formand), kr. (næstformand) og kr. (menige), i alt kr. Der er ved fastlæggelsen af niveauet bl.a. lagt vægt på, at det er en stor bestyrelse. Side 3 Der er fastsat en række bestemmelser om kravene for at vedtage beslutninger på holdingselskabets generalforsamling, herunder om minoritetsbeskyttelse: Beslutninger i ejerkredsen træffes som udgangspunkt med simpelt flertal af stemmerne. Mere indgribende beslutninger kræver et kvalificeret flertal på 2/3 af stemmerne, fordelt på mindst 2/3 af kommunerne, f.eks. ændring af vedtægterne (med mindre ændringen tillige kræver ændring af ejeraftalen, hvilket kræver enstemmighed) og udvidelse af ejerkredsen. Endelig er der krav om enstemmighed ved visse meget indgribende beslutninger, f.eks. fusion af de to renseselskaber (der derved vil få en fælles takst), beslutninger der påvirker kommunernes lånerammer eller kan lede til modregning i kommunernes bloktilskud, og garantistillelse for lån optaget af renseselskaberne, hvilket kræver enstemmighed mellem de kommuner, der skal stille garantien. Som anført kræver også en ændring af ejeraftalen enstemmighed. Den enkelte kommune kan vælge mellem direkte eller indirekte ejerskab, dvs. om den selv vil eje aktierne, eller om de skal indskydes i kommunens holding- eller spildevandsselskab. Dette er nærmere beskrevet i afsnit 5. Kommunerne kan kun overdrage aktierne til 100% kommunalt ejede selskaber. 3. DEN NUVÆRENDE OG DEN FREMTIDIGE ORGANISERING 3.1 Forskelle og ligheder De nuværende rensefællesskaber er organiseret som kommunale fællesskaber godkendt efter 60 i kommunestyrelsesloven. Den nye organisering indebærer, at de to rensefællesskaber opløses, hvilket kræver godkendelse i statsforvaltningen, og herefter erstattes de af aktieselskaber. I skemaet på næste side beskrives de væsentligste forskelle og ligheder mellem de to organiseringsformer.

4 Side 4 Skema 1: Forskelle og ligheder mellem nuværende og fremtidig organisering. 3.2 Eksisterende kontraktforhold I et I/S hæfter ejerne direkte og solidarisk for de forpligtelser, som I/S'et har. Således hæfter kommunerne eksempelvis for de lån, rensefællesskaberne har optaget. I et A/S hæfter ejerne kun for selskabets forpligtelser med indskudskapitalen i selskabet. En kontraktpart (f.eks. en leverandør, långiver mv.) kan således ikke rette et krav mod ejerne, hvis selskabet misligholder en kontrakt. Der er som forberedelse af den nye organisering gennemført en gennemgang af de to rensefællesskabers økonomi og væsentlige juridiske forhold. 1 Formålet har dels været at etablere et overblik over de eksisterende forhold i rensefællesskaberne, dels at afdække de forpligtelser som måtte kunne rejses over for kommunerne som følge af den nye organisering. Økonomi- og kontraktgennemgangen har omfattet aftaler, hvis værdi overstiger kr., eller som er af forretningskritisk karakter. Der er udarbejdet en rapport over økonomi- og kontraktgennemgangen, og rapportens konklusion er: 1 Gennemgangen af de juridiske forhold omfatter leverandøraftaler, andre kontrakter, låneforhold, ansættelsesforhold, miljøforhold mv., samlet kaldet økonomi- og kontraktgennemgangen.

5 "På grundlag af det modtagne materiale er hverken PwC eller Horten blevet opmærksom på forhold, som på en afgørende måde hindrer etablering af Den Fælles Rensekoncern, og som ikke allerede har været belyst i forbindelse med forberedelsen af beslutningsgrundlaget for etableringen Rensekoncernen. Side 5 De observationer, vi beskriver [i rapporten], vedrører forhold, som ikke er kritiske for etableringen af Rensekoncernen, men som er relevante for det videre arbejde hermed." De ændrede hæftelsesforhold i forbindelse med overgangen til aktieselskabsformen indebærer, at det er nødvendigt at indhente samtykke fra hver enkelt kontraktpart (f.eks. leverandører, långivere mv.), hvis en kontrakt skal overgå fra at være indgået med et af de to I/S'er til et af aktieselskaberne i den nye koncern, uden at kommunerne fortsat hæfter for kontraktens opfyldelse. I integrationsprocessen vil rensefællesskaberne orientere eller evt. indhente udtrykkeligt samtykke fra de relevante kontraktparter med henblik på, at kontrakterne kan fortsætte i den nye organisering, og at kommunerne frigøres fra at hæfte på vegne af rensefællesskaberne. I det omfang en kontraktpart ikke ønsker at lade kontrakten overgå til de nye selskaber, vil vedkommende afhængig af kontraktens ordlyd evt. kunne ophæve aftalen med rensefællesskabet. Eventuelle krav kan rettes mod kommunerne, da de hæfter direkte og solidarisk for rensefællesskabernes forpligtelser. Det samme vil være tilfældet, hvis der rejses krav som følge af skader, uheld mv., hvor rensefællesskaberne er ansvarlige. 4. DIREKTE ELLER INDIREKTE EJERSKAB 4.1 Samarbejdet mellem spildevandsselskaber og Rense-koncernen I modsætning til vand- og spildevandsselskaber kommer renseselskaberne i lighed med de to eksisterende rensefællesskaber ikke et direkte kundeforhold til slutbrugerne (borgere og virksomheder). Renseselskabernes kunder er derimod spildevandsselskaberne, som afleder til de respektive renseanlæg. Udover kundeforholdet har renseselskaberne og spildevandsselskaberne et stort behov for samarbejde i forbindelse med planlægning og koordinering af investeringer. Eksempelvis giver koordinering af klimatilpasningstiltag og investeringer i optimering af spildevandssystemet bedre muligheder for at opnå forbedringer på tværs af selskaber og kommunegrænser. 4.2 Samarbejdet mellem kommuner og Rense-koncernen Kommunerne har en række myndighedsopgaver i form af udstedelse af tilladelser, vedtagelser af planer mv. Ansvaret for disse opgaver påvirkes ikke af den nye organisering af renseopgaven, herunder om kommunerne bliver direkte eller indirekte ejere. I forbindelse med myndighedsopgaverne har kommunerne et samarbejde særligt med spildevandsselskaberne. Det gælder eksempelvis samarbejde om spildevandsplaner. Derimod er behovet for samarbejde med renseselskaberne mere begrænset.

6 Samarbejdsfladerne er illustreret i figuren nedenfor: Side 6 5. KONSEKVENSER AF DIREKTE ELLER INDIREKTE EJERSKAB 5.1 Ved etableringen af Rense-koncernen De 15 kommuner modtager i forbindelse med etableringen af Rensekoncernen en aktiepost, der afspejler den ejerfordeling, der er aftalt, jf. pkt. 2 ovenfor, og godkendt af Forsyningssekretariatet. Kommunen kan vælge at beholde aktieposten, og derved er kommunen direkte ejer af Rense-koncernen. Alternativt kan kommunen indskyde aktierne f.eks. i kommunens holdingselskab og blive indirekte ejer af Rense-koncernen. Et indirekte ejerskab vil rent praktisk gennemføres ved, at kommunen overdrager sine aktier i Rense-koncernen til det selskab, der skal eje aktierne (det ejende selskab), og til gengæld modtager tilsvarende flere aktier i det ejende selskab. Dette sker ved en kapitalforhøjelse, som skal vedtages på generalforsamlingen i det selskab, der modtager aktierne. 5.2 Direkte ejerskab Hvis kommunen er direkte ejer, betyder det, at kommunen, dvs. som udgangspunkt kommunalbestyrelsen, udøver ejerbeføjelsen. Ejerne gør deres indflydelse gældende på generalforsamlingen, og kommunen vil således skulle tage stilling til de spørgsmål, der behandles på ordinære og ekstraordinære generalforsamlinger i Rens Holding A/S.

7 Det vil derfor være kommunen, der som ejer indstiller et medlem til bestyrelsen. Herudover skal kommunen som ejer tage stilling til godkendelse af regnskaber samt de spørgsmål, som bestyrelsen i Rens Holding A/S i henhold til ejeraftalen ikke kan træffe beslutning om, f.eks. beslutninger der kan medføre modregning og beslutning om fusion af de to renseselskaber. Side Indirekte ejerskab gennem et helejet selskab Hvis kommunen er indirekte ejer, udøver det selskab, som aktierne i Rense-koncernen er indskudt i, ejerbeføjelsen. Det er således formelt de tegningsberettigede i det ejende selskab, der skal tage stilling til de spørgsmål, der behandles på ordinære og ekstraordinære generalforsamlinger i Rens Holding A/S. Det kan i det ejende selskab fastlægges, at sager af visse typer, f.eks. om udøvelse af ejerkompetencen i Rense-koncernen, skal behandles på bestyrelsesmøder. Det vil derfor være selskabet (de tegningsberettigede eller bestyrelsen), der som ejer indstiller et medlem til bestyrelsen i Rens Holding A/S. Herudover skal selskabet tage stilling til godkendelse af regnskaber samt de spørgsmål, som bestyrelsen i Rens Holding A/S i henhold til ejeraftalen ikke kan træffe beslutning om. Kommunen kan i vedtægterne for det ejende selskab fastlægge, at visse emner skal "løftes" op til behandling på generalforsamling i det ejende selskab. Herved vil kommunen som ejer få indflydelse på, hvordan ejerkompetencen i Rense-koncernen udøves. Det kan f.eks. fastlægges, at det kræver en generalforsamlingsbeslutning, dvs. inddragelse af kommunen, at vedtage en fusion af de to renseanlæg. 5.4 Indirekte ejerskab gennem et fællesejet selskab Der henvises som udgangspunkt til det under afsnit 5.3 anførte. Forskellen er her, at det ejende selskab ikke er 100 % ejet af én kommune, men ejes af to eller flere kommuner i fællesskab. I denne sammenhæng kan dette være relevant for Gentofte Kommune og Gladsaxe Kommune, der sammen ejer Nordvand-koncernen, samt for Albertslund, Dragør, Herlev, Hvidovre, København og Rødovre kommuner, der sammen ejer HOFOR Spildevands-koncernen. 2 Hvis kommunen er indirekte ejer gennem et fællesejet selskab, udøves ejerkompetencen af de tegningsberettigede eller bestyrelsen, jf. ovenfor, i dette selskab. 2 Dragør Kommune er hverken medejer af Lynettefællesskabet I/S eller Spildevandscenter Avedøre I/S, og bliver derfor ikke umiddelbart medejer af Rense-koncernen. Da Dragør Kommune imidlertid er ejer af HOFOR Spildevands-koncernen, og derfor vil skulle samtykke til at placere ejerskabet af Rense-koncernen heri, er afsnittet alligevel relevant for Dragør Kommune. Hvis HOFOR Spildevand Holding A/S bliver direkte ejer af Rense-koncernen, får Dragør Kommune indirekte indflydelse på og ejerskab af Rense-koncernen, men får ikke nogen bestyrelsespost i Rense-koncernen.

8 Som nævnt i afsnit 5.1 vil et indirekte ejerskab gennemføres ved, at kommunen overdrager sine aktier i Rense-koncernen til det selskab, der skal eje aktierne. Kommunen modtager til gengæld en tilsvarende større aktiepost i det ejende selskab. Side 8 Aktieombytningen vil betyde, at ejerandelene fremover afspejler den samlede ejerandel af kommunens oprindelige ejerskab og kommunens ejerandel i Rense-koncernen. Hvis forholdet mellem de indskudte aktieposter ikke fuldt ud afspejler den eksisterende ejerfordeling, vil det indirekte ejerskab medføre en ændret ejerfordeling. Den nuværende ejerfordeling i HOFOR Spildevands-koncernen og den kommende ejerfordeling, hvis de kommuner, der er medejere af Spildevands-koncernen vælger indirekte ejerskab af Rense-koncernen vil med forbehold for oplysning om de debiterede vandmængder for 2012 blive: Kommuner Ejerandel i dag Ejerandel efter aktieombytning Albertslund 8,4 % 7,51 % Dragør 4,0 % 2,78 % Herlev 5,6 % 5,25 % Hvidovre 12,0 % 10,85 % København 65,3 % 68,75 % Rødovre 4,7 % 4,86 % I alt 100,0 % 100 % Skema 2: Nuværende ejerfordeling af HOFOR Spildevands-koncernen og ejerfordeling efter indskud af aktierne i Rense-koncernen Med indirekte ejerskab af Rense-koncernen gennem Spildevandskoncernen er det de tegningsberettigede eller bestyrelsen i det ejende selskab, som udøver ejerbeføjelsen i Rense-koncernen. Det er således det ejende selskab, der indstiller et medlem til bestyrelsen i Rens Holding A/S og tager stilling til de spørgsmål, der skal behandles på generalforsamlingen i Rens Holding A/S. Kommunerne har indflydelse ved, at de har valgt medlemmer af bestyrelsen i det ejende selskab (f.eks. HOFOR Spildevand Holding A/S eller Nordvand Holding A/S). Hellerup, den 2. maj 2013 Horten Rikke Søgaard Berth

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156293 INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN 1. INDSTILLING Klima og Miljøudvalget

Læs mere

EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN

EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155078 UDKAST af 29 06 12 EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN STRUKTUR, MODREGNING I BLOKTILSKUD, BESTYRELSENS FOR- HOLD OG

Læs mere

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I EN FÆLLES SPILDEVANDSKON- CERN

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I EN FÆLLES SPILDEVANDSKON- CERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151286 [Gul markering] udfyldes af den enkelte kommune INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I EN FÆLLES SPILDEVANDSKON-

Læs mere

GARANTI FOR LÅN TIL DEN NYE RENSE-KONCERN

GARANTI FOR LÅN TIL DEN NYE RENSE-KONCERN [Gul markering] udfyldes af den enkelte kommune Side 1 Version af 9. oktober 2013 med opdaterede beløb GARANTI FOR LÅN TIL DEN NYE RENSE-KONCERN 1. INDSTILLING Forvaltningen indstiller, At [X], der pt.

Læs mere

RAMMERNE FOR EN RENSE-KONCERN

RAMMERNE FOR EN RENSE-KONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156293 RAMMERNE FOR EN RENSE-KONCERN I forbindelse med overvejelserne om at etablere en fælles rense-koncern er rådgiverne

Læs mere

Teknisk Udvalg. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 5. februar 2013. Mødetid: 18:00-18:25

Teknisk Udvalg. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 5. februar 2013. Mødetid: 18:00-18:25 Tillægsreferat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:25 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids

Læs mere

RAMME FOR PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I ET FÆLLES VANDSELSKAB

RAMME FOR PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I ET FÆLLES VANDSELSKAB Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 152631 12. september 2011 RAMME FOR PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I ET FÆLLES VANDSELSKAB Baggrund: Vandsektorloven,

Læs mere

Godkendelse af Brøndby Kommune og Vallensbæk Kommunes indtræden i HOFOR Spildevand Holding A/S. 1. Transaktionen

Godkendelse af Brøndby Kommune og Vallensbæk Kommunes indtræden i HOFOR Spildevand Holding A/S. 1. Transaktionen Dato: 19. december 2014 Sag: BITE-14/09801 Godkendelse af Brøndby Kommune og Vallensbæk Kommunes indtræden i HOFOR Spildevand Holding A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 24. november 2014

Læs mere

Vi har nedenfor beskrevet, hvorledes den aftalte ejerfordelingsmodel konkret er beregnet.

Vi har nedenfor beskrevet, hvorledes den aftalte ejerfordelingsmodel konkret er beregnet. Bilag 5.2.D Notat om kalkulation af ejerfordeling i HOFOR Spildevand Holding A/S efter tilgang af Brøndby Kloakforsyning A/S og Vallensbæk Kloakforsyning A/S samt aktier i BIOFOS Holding A/S Indledning

Læs mere

EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, OG RØDOVRE KOMMUNE OG

EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, OG RØDOVRE KOMMUNE OG Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 160563163418 EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE,

Læs mere

EJERAFTALE. Version af 17. maj 2013 MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE OG

EJERAFTALE. Version af 17. maj 2013 MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE OG Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 157293 Version af 17. maj 2013 EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE,

Læs mere

INNOVATIV AFFALDSBEHANDLING

INNOVATIV AFFALDSBEHANDLING Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 170633 Bilag 2 INNOVATIV AFFALDSBEHANDLING ORGANISERINGSMODELLER IFT.

Læs mere

NOTAT OM KOMPETENCEFORDELING OG BESTYRELSESSAMMENSÆTNING

NOTAT OM KOMPETENCEFORDELING OG BESTYRELSESSAMMENSÆTNING Bilag 2: Notat om kompetencefordeling og bestyrelsessammensætning 27. marts 2015 version 1.0 Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 165947

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE OG RØDOVRE KOMMUNE

DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE OG RØDOVRE KOMMUNE Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155078 UDKAST 29 06 12 EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS

Læs mere

SAMMENFATNING AF RAPPORT OM DEN FREMTIDIGE ORGANISERING AF RENSEOP- GAVEN

SAMMENFATNING AF RAPPORT OM DEN FREMTIDIGE ORGANISERING AF RENSEOP- GAVEN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156293 SAMMENFATNING AF RAPPORT OM DEN FREMTIDIGE ORGANISERING AF RENSEOP- GAVEN 1. SAMMENFATNING 2 1.1 Introduktion

Læs mere

VEDTÆGTER [FÆLLES] HOLDING A/S CVR-NR. [] 1. NAVN. 1.1 Selskabets navn er [Fælles] Holding A/S ("Selskabet"). 1.2 Selskabets binavne er

VEDTÆGTER [FÆLLES] HOLDING A/S CVR-NR. [] 1. NAVN. 1.1 Selskabets navn er [Fælles] Holding A/S (Selskabet). 1.2 Selskabets binavne er Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 170554 20. september 2016 VEDTÆGTER [FÆLLES] HOLDING A/S CVR-NR. [] 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er [Fælles] Holding

Læs mere

RAMMENOTAT OM ET SPILDEVANDS- SAMARBEJDE

RAMMENOTAT OM ET SPILDEVANDS- SAMARBEJDE Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151286 RAMMENOTAT OM ET SPILDEVANDS- SAMARBEJDE 1. BAGGRUND OG INTRODUKTION 1.1 Udfordringer i vandsektoren Vandsektorloven,

Læs mere

EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, RØDOVRE KOMMUNE OG

EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, RØDOVRE KOMMUNE OG Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151286 EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS

Læs mere

EJERAFTALE UDKAST ALLERØD KOMMUNE BALLERUP KOMMUNE EGEDAL KOMMUNE FREDENSBORG KOMMUNE FREDERIKSSUND KOMMUNE FURESØ KOMMUNE GENTOFTE KOMMUNE

EJERAFTALE UDKAST ALLERØD KOMMUNE BALLERUP KOMMUNE EGEDAL KOMMUNE FREDENSBORG KOMMUNE FREDERIKSSUND KOMMUNE FURESØ KOMMUNE GENTOFTE KOMMUNE Advokat Klavs V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 UDKAST J.nr. 170554 20. september 2016 EJERAFTALE MELLEM ALLERØD KOMMUNE BALLERUP KOMMUNE EGEDAL KOMMUNE FREDENSBORG KOMMUNE

Læs mere

Selskabet skal sikre, at datterselskaberne driver forsyningsvirksomhed effektivt under hensyn til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

Selskabet skal sikre, at datterselskaberne driver forsyningsvirksomhed effektivt under hensyn til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151286 VEDTÆGTER FOR HOFOR Vand Holding A/S CVR-nr. 34 60 73 97 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er HOFOR Vand Holding A/S.

Læs mere

1.2 Interessentskabet er et kommunalt fællesskab omfattet af 60 i lov om kommunernes styrelse.

1.2 Interessentskabet er et kommunalt fællesskab omfattet af 60 i lov om kommunernes styrelse. Hovedstadens Beredskab I/S Etableringsgrundlag Bilag 1 Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166986 VEDTÆGTER FOR HOVEDSTADENS

Læs mere

Selskabet skal sikre, at datterselskaberne driver forsyningsvirksomhed effektivt under hensyn til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

Selskabet skal sikre, at datterselskaberne driver forsyningsvirksomhed effektivt under hensyn til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155078 VEDTÆGTER FOR HOFOR Spildevand Holding A/S CVR-nr. 34 88 74 11 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er HOFOR Spildevand

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier à kr. 1,00 eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier à kr. 1,00 eller multipla heraf. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 176415 VEDTÆGTER FOR NOVAFOS HOLDING A/S CVR-nr. 38 30 20 51 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er NOVAFOS Holding A/S ("Selskabet").

Læs mere

NOTAT OM SELSKABSDANNELSE

NOTAT OM SELSKABSDANNELSE Bilag til pkt. 3 Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151664 17. maj 2011 NOTAT OM SELSKABSDANNELSE RAMMERNE FOR OMDANNELSE AF LYNETTEFÆLLESSKABET I/S TIL

Læs mere

BALLERUP KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, GENTOFTE KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, HØJE-TAASTRUP KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE,

BALLERUP KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, GENTOFTE KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, HØJE-TAASTRUP KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE, Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 Version af 22. maj 2013 J.nr. 156293 EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BALLERUP KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, GENTOFTE KOMMUNE,

Læs mere

VEDTÆGTER FORS HOLDING A/S CVR-NR NAVN. 1.1 Selskabets navn er FORS Holding A/S ("Selskabet"). 1.2 Selskabets binavne er:

VEDTÆGTER FORS HOLDING A/S CVR-NR NAVN. 1.1 Selskabets navn er FORS Holding A/S (Selskabet). 1.2 Selskabets binavne er: Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 165947 VEDTÆGTER FORS HOLDING A/S CVR-NR. 37 35 25 43 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er FORS Holding A/S ("Selskabet").

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr ,00 fordelt på aktier à kr. 1,00 eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr ,00 fordelt på aktier à kr. 1,00 eller multipla heraf. Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 176415 VEDTÆGTER FOR AFLØB BALLERUP A/S CVR-nr. 32659586 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Afløb Ballerup A/S ("Selskabet"). 2. FORMÅL Selskabets

Læs mere

EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, RØDOVRE KOMMUNE OG

EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, RØDOVRE KOMMUNE OG Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151286163418 EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE,

Læs mere

NOTAT OM KOMPETENCEFORHOLD OG ØKONOMI I FORBINDELSE MED TOUR DE FRANCE-PROJEKTET

NOTAT OM KOMPETENCEFORHOLD OG ØKONOMI I FORBINDELSE MED TOUR DE FRANCE-PROJEKTET Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 169994 NOTAT OM KOMPETENCEFORHOLD OG ØKONOMI I FORBINDELSE MED TOUR DE FRANCE-PROJEKTET 1. BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING

Læs mere

NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC

NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Bilag 2 J.nr. 179870 15. august 2018 NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC

Læs mere

Bestyrelsesmøde 9. december 2016

Bestyrelsesmøde 9. december 2016 BIOFOS Holding A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 89 25 Bestyrelsesmøde 9. december 2016 1. december 2016 Pkt. 9. Anbefaling til ejerkommunerne

Læs mere

DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ

DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ Horten Advokat Klavs V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 163149 DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ 1. INDLEDNING I

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 22. april 2014. Mødetidspunkt: 16:30

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 22. april 2014. Mødetidspunkt: 16:30 Økonomiudvalget Tillægsreferat Dato: Tirsdag den 22. april 2014 Mødetidspunkt: 16:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Strand

Læs mere

ETABLERING AF NYT CENTRALRENSEANLÆG

ETABLERING AF NYT CENTRALRENSEANLÆG Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 147408 ETABLERING AF NYT CENTRALRENSEANLÆG 1. BAGGRUND Gribskov Kommune har på en generalforsamling

Læs mere

Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S

Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S Økonomiudvalget 04.02.2014 Punkt nr. 38, bilag 2 København 10. januar 2014 UDKAST Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S Det indstilles at: Rammerne

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier á kr eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier á kr eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155426 UDKAST VEDTÆGTER FOR FORSYNINGEN ALLERØD RUDERSDAL A/S CVR-nr. 34 08 61 92 1. SELSKABETS NAVN 1.1 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER HORSENS-HEDENSTED BEREDSKAB I/S

VEDTÆGTER HORSENS-HEDENSTED BEREDSKAB I/S Udkast af 16. april 2015 Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 165824 VEDTÆGTER HORSENS-HEDENSTED BEREDSKAB I/S Horten Advokatpartnerselskab

Læs mere

Albertslund Kommune. Rens Holding A/S LYN. Renseservice SCA. HOFOR Spildevand Holding A/S. HOFOR Vand Holding A/S. Albertslund Kommune

Albertslund Kommune. Rens Holding A/S LYN. Renseservice SCA. HOFOR Spildevand Holding A/S. HOFOR Vand Holding A/S. Albertslund Kommune Albertslund Kommune Albertslund Kommune 3,19% * (ca. 3,36%) HOFOR Vand HOFOR Spildevand eller Indirekte ejerskab 8 vandselskaber, Vand Albertslund A/S 6 spildevandsselskaber, Spildevand Albertslund A/S

Læs mere

BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S

BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S 1. NAVN, SELSKABSFORM, HJEMSTED 1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Sydøstjyllands Brandvæsen I/S (herefter "interessentskabet"). 1.2 Interessentskabet er

Læs mere

Notat om etablering af fælles vandselskab mellem Gentofte og Gladsaxe kommuner

Notat om etablering af fælles vandselskab mellem Gentofte og Gladsaxe kommuner 28. maj 2008 Notat om etablering af fælles vandselskab mellem Gentofte og Gladsaxe kommuner J. nr. 00.15.00P20 1 Forord Dette notat danner grundlag for at Kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune og Byrådet

Læs mere

Lynettefællesskabet. Kommune. Høje-Taastrup Kommune. Lyngby-Taarbæk. rensekoncern. eksisterende. rensefællesskaber. Spildevand. renseaktiviteterne

Lynettefællesskabet. Kommune. Høje-Taastrup Kommune. Lyngby-Taarbæk. rensekoncern. eksisterende. rensefællesskaber. Spildevand. renseaktiviteterne Dato: 16. august a 2013 Sagsbehandler: /lkh/lvs Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af fusion mellem 2 kommunale rensefællesskaber i hovedstadsområdet i én rensekoncern Konkurrence-

Læs mere

NOTAT OM INHABILITET VED BESLUTNING OM AT INDGÅ I EN FÆLLES VANDKONCERN

NOTAT OM INHABILITET VED BESLUTNING OM AT INDGÅ I EN FÆLLES VANDKONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151286 NOTAT OM INHABILITET VED BESLUTNING OM AT INDGÅ I EN FÆLLES VANDKONCERN 1. INDLEDNING OG BAGGRUND Otte kommuner

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. 46 mio. fordelt på aktier á kr. 1 eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. 46 mio. fordelt på aktier á kr. 1 eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD FORSYNING HOLDING A/S CVR-nr. 33 04 73 12 1.

Læs mere

VEDTÆGTER. UDKAST 30. april 2014 FOR EGEDAL FORSYNING A/S CVR-NR NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Egedal Forsyning A/S.

VEDTÆGTER. UDKAST 30. april 2014 FOR EGEDAL FORSYNING A/S CVR-NR NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Egedal Forsyning A/S. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156691 UDKAST 30. april 2014 VEDTÆGTER FOR EGEDAL FORSYNING A/S CVR-NR. 32 65 89 89 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER BIOFOS HOLDING A/S ("SELSKABET") CVR-NR BIOFOS Holding A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K

VEDTÆGTER BIOFOS HOLDING A/S (SELSKABET) CVR-NR BIOFOS Holding A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K BIOFOS Holding A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 89 25 VEDTÆGTER BIOFOS HOLDING A/S ("SELSKABET") CVR-NR. 25608925 1. NAVN 1.1 Selskabets

Læs mere

Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING APS. CVR-nr. 36 48 44 38

Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING APS. CVR-nr. 36 48 44 38 Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS Horten Advokat Jim Øksnebjerg Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166742 VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR

Læs mere

VEDTÆGTER VISITSYDSJÆLLAND-MØN A/S 1. NAVN. 1.1 Selskabets navn er VisitSydsjælland-Møn A/S. 1.2 Selskabets binavne er [INDSÆT].

VEDTÆGTER VISITSYDSJÆLLAND-MØN A/S 1. NAVN. 1.1 Selskabets navn er VisitSydsjælland-Møn A/S. 1.2 Selskabets binavne er [INDSÆT]. Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 164329 VEDTÆGTER VISITSYDSJÆLLAND-MØN A/S 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er VisitSydsjælland-Møn A/S.

Læs mere

VEDTÆGTER NRW II A/S

VEDTÆGTER NRW II A/S VEDTÆGTER NRW II A/S VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er NRW II A/S. 2. HJEMSTED 2.1 Selskabets hjemsted er i Gentofte Kommune. 3. FORMÅL 3.1 Selskabets formål er at investere direkte eller indirekte

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 18 Bilag 7 Bestyrelse og direktion 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning og

Læs mere

1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Østjyllands Brandvæsen I/S (herefter "interessentskabet").

1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Østjyllands Brandvæsen I/S (herefter interessentskabet). Godkendt af Statsforvaltningen 1. oktober 2015 VEDTÆGTER FOR ØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S 1. NAVN, SELSKABSFORM, HJEMSTED 1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Østjyllands Brandvæsen I/S (herefter "interessentskabet").

Læs mere

UDKAST VEDTÆGTER. 30. april 2014 FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Egedal Spildevand A/S.

UDKAST VEDTÆGTER. 30. april 2014 FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Egedal Spildevand A/S. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156691 UDKAST 30. april 2014 VEDTÆGTER FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR. 32 14 59 14 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets

Læs mere

EJERAFTALE VARDE KOMMUNE. Philip Heymans Allé Hellerup Tlf J.nr

EJERAFTALE VARDE KOMMUNE. Philip Heymans Allé Hellerup Tlf J.nr Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 169730 EJERAFTALE MELLEM OG ESBJERG KOMMUNE VARDE KOMMUNE http://gohorten/cases/sag772/169730/dokumenter/step 3 - Fusion af Holdingsselskaberne/Step

Læs mere

EJERAFTALE OG AFTALE OM UDØVELSE AF FÆLLES LEDELSE AF KOMMUNERNES FORSYNINGSKONCERNER

EJERAFTALE OG AFTALE OM UDØVELSE AF FÆLLES LEDELSE AF KOMMUNERNES FORSYNINGSKONCERNER UDKAST 13.03.11 EJERAFTALE OG AFTALE OM UDØVELSE AF FÆLLES LEDELSE AF KOMMUNERNES FORSYNINGSKONCERNER mellem Greve Kommune CVR-nr. 44 02 39 11 Rådhusholmen 10 2670 Greve, og Solrød Kommune CVR-nr. 68 53

Læs mere

BESTYRELSESSAMMENSÆTNING - MODELLER

BESTYRELSESSAMMENSÆTNING - MODELLER Bilag 3: Modeller for bestyrelsessammensætning Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 168151 12. november 2015 BESTYRELSESSAMMENSÆTNING

Læs mere

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM Advokat Lise Lotte Hjerrild Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 150145 E Den 1. marts 2011 NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER Den 22.

Læs mere

Vedtægter for HOFOR A/S

Vedtægter for HOFOR A/S Vedtægter for HOFOR A/S CVR-nr. 10 07 30 22 1. Navn 1.1 Selskabets navn er HOFOR A/S. 1.2 Selskabets binavne er: 2. Formål - HOVEDSTADSOMRÅDETS FORSYNINGSSELSKAB A/S - HOFOR Service A/S - HOFOR Forsyning

Læs mere

Lynettefællesskabet I/S

Lynettefællesskabet I/S Bilag til pkt. 5 Lynettefællesskabet I/S 18. september 2009 Vandsektorlovens konsekvenser for Lynettefællesskabet 1. Baggrund Et bredt politisk flertal i Folketinget vedtog den 28. maj 2009 Lov om vandsektorens

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR GREVE RENOVATION A/S CVR-nr. 32 26 85 36 1. SELSKABETS

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORSYNING HELSINGØR A/S. Vedtægter for Forsyning Helsingør A/S. CVR-nr

VEDTÆGTER FOR FORSYNING HELSINGØR A/S. Vedtægter for Forsyning Helsingør A/S. CVR-nr VEDTÆGTER FOR FORSYNING HELSINGØR A/S Vedtægter for Forsyning Helsingør A/S CVR-nr. 32 05 93 25 Navn 1.1 Selskabets navn er Forsyning Helsingør A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemsted er Helsingør Kommune.

Læs mere

EJERAFTALE ARBEJDSUDKAST 17112014 MELLEM ESBJERG FORSYNING HOLDING A/S VARDE FORSYNING A/S

EJERAFTALE ARBEJDSUDKAST 17112014 MELLEM ESBJERG FORSYNING HOLDING A/S VARDE FORSYNING A/S Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 157964 ARBEJDSUDKAST 17112014 EJERAFTALE MELLEM OG ESBJERG FORSYNING HOLDING A/S VARDE FORSYNING

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Økonomiudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 23-11-2011 Dato: 14-10-2011 Sag nr.: ØU 225 Sagsbehandler: Richard Pape Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget [ ] Kommunalbestyrelsen

Læs mere

THISTED VAND A/S. Lukket Dagsorden

THISTED VAND A/S. Lukket Dagsorden THISTED VAND A/S Thisted Vand Service ApS Thisted Drikkevand A/S Thisted Spildevand Transport A/S Thisted Renseanlæg A/S Hanstholm Renseanlæg A/S Øsløs, Tåbel og Vilsund Renseanlæg A/S Lukket Dagsorden

Læs mere

23. februar Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab

23. februar Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab 1. Mål og idégrundlag På baggrund af en række gennemførte analyser i 2015 af potentialerne ved øget samarbejde på forsyningsområdet (primært vand- og spildevandsområdet)

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04)

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04) Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 159489 VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04) J:\TOJ - GBS\bestyrelsesmøder\28052013\Vedtægter

Læs mere

SAMHANDELSAFTALE VEDRØRENDE KON- TROL OG OPFØLGNING MED SOCIALE KLAUSU- LER

SAMHANDELSAFTALE VEDRØRENDE KON- TROL OG OPFØLGNING MED SOCIALE KLAUSU- LER Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166727 SAMHANDELSAFTALE VEDRØRENDE KON- TROL OG OPFØLGNING MED SOCIALE KLAUSU- LER MELLEM

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04 Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 159489 VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04 C:\Users\gbs\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary

Læs mere

Derudover er til orientering vedlagt som bilag 4 en power point præsentation.

Derudover er til orientering vedlagt som bilag 4 en power point præsentation. Dagsordenpunkt Drøftelse af ejerstrategi og principper for selskabsdannelse for Fælles Forsyning Beslutning Gennemgang af sagen har sammen med 10 Nordsjællandske kommuner truffet principbeslutning om at

Læs mere

1. NOVEMBER 2010 VEDTÆGTER FOR MØLLEÅVÆRKET A/S

1. NOVEMBER 2010 VEDTÆGTER FOR MØLLEÅVÆRKET A/S Horten Advokat Klaus V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 145 103 1. NOVEMBER 2010 VEDTÆGTER FOR MØLLEÅVÆRKET A/S 1. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer sammenholdt med gældende vedtægter. Gældende formulering. Ændringsforslaget. Side 1 af 15. Bilag 1

Forslag til vedtægtsændringer sammenholdt med gældende vedtægter. Gældende formulering. Ændringsforslaget. Side 1 af 15. Bilag 1 Bilag 1 Forslag til vedtægtsændringer sammenholdt med gældende vedtægter Gældende formulering Ændringsforslaget 1. NAVN, SELSKABSFORM, HJEMSTED 1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Hovedstadens Beredskab

Læs mere

Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning 1 Aftalens deltagere Faxe, Næstved, Ringsted og Vordingborg kommuner indgår med virkning fra den 1. april 2015 aftale om nedsættelse af

Læs mere

HANDLINGSPLAN FOR OMDANNELSE AF LYNETTEFÆLLESSKABET I/S TIL ET AKTIESELSKAB

HANDLINGSPLAN FOR OMDANNELSE AF LYNETTEFÆLLESSKABET I/S TIL ET AKTIESELSKAB UDKAST September 2011 HORTEN Bilag til pkt. 3 HANDLINGSPLAN FOR OMDANNELSE AF LYNETTEFÆLLESSKABET I/S TIL ET AKTIESELSKAB Spildevandscentret Lynettefællesskabet I/S ejes i dag af de 8 kommuner Frederiksberg,

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Udkast 2017.07.03 Horten Advokat Jim Øksnebjerg Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166742 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING A/S CVR-nr. 36 48 44 38 1. SELSKABETS NAVN

Læs mere

Notat til Aalborg Byråd. vedrørende valg af selskabsform for Aalborg Letbane

Notat til Aalborg Byråd. vedrørende valg af selskabsform for Aalborg Letbane Haugaard Nielsen Advokatpartnerselskab Rasmus Haugaard Advokat (H), Ph.d. Notat til Aalborg Byråd vedrørende valg af selskabsform for Aalborg Letbane 1. Indledning I forbindelse med den forestående selskabsdannelse

Læs mere

2. 1 Fonden er stiftet af Den Sociale Kapitalfond, CVR-nr og GM Holding ApS, CVR-nr

2. 1 Fonden er stiftet af Den Sociale Kapitalfond, CVR-nr og GM Holding ApS, CVR-nr Advokat Klaus V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup T!f +4533344000 J. nr. 171566 VEDTÆGTER for Cirkulær Nord Fonden CVR-NR. t ] l. NAVN 1. 1 Fondens navn er Cirkulær Nord Fonden. 1. 2 Fondens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORSYNING BALLERUP SERVICE A/S CVR. NR Horten Philip Heymans Allé Hellerup Tlf Fax

VEDTÆGTER FOR FORSYNING BALLERUP SERVICE A/S CVR. NR Horten Philip Heymans Allé Hellerup Tlf Fax Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr.157077 VEDTÆGTER FOR FORSYNING BALLERUP SERVICE A/S CVR. NR. 33 05 91 24 \\fd09fs02\tshomes$\fb\fbifk\desktop\til web\publiseret

Læs mere

EJERAFTALE. Version 2015.09.14 VEDRØRENDE KLAR FORSYNING A/S

EJERAFTALE. Version 2015.09.14 VEDRØRENDE KLAR FORSYNING A/S Horten Advokat Jim Øksnebjerg Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 Version 2015.09.14 J.nr. 166742 EJERAFTALE VEDRØRENDE KLAR FORSYNING A/S http://gohorten/cases/sag666/166742/dokumenter/

Læs mere

Cover til notat om overdragelse af medarbejdere i forbindelse med kompetenceoverdragelse

Cover til notat om overdragelse af medarbejdere i forbindelse med kompetenceoverdragelse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Cover til notat om overdragelse af medarbejdere i forbindelse med kompetenceoverdragelse 10. september 2018

Læs mere

INDSTILLING. 2. Valg af formand og næstformænd

INDSTILLING. 2. Valg af formand og næstformænd INDSTILLING 2. Valg af formand og næstformænd Bestyrelsen skal i henhold til forretningsordenens 2 stk. 1, og jr. vedtægternes 9, stk. 10 og 11, for Hovedstadens Beredskab foretage valg af formand og næstformænd

Læs mere

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER Advokat Lise Lotte Hjerrild Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. «Sagsnr» Den 16. januar 2013 NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER Den 10.

Læs mere

1. Indledning. Det nye serviceselskab etableres som et datterselskab af Greve Forsyning Holding A/S og af Solrød Holding A/S.

1. Indledning. Det nye serviceselskab etableres som et datterselskab af Greve Forsyning Holding A/S og af Solrød Holding A/S. Greve Kommune Solrød Kommune Ejerstrategi for alle de af Greve Kommune hhvs. Solrød Kommune hver for sig og i fællesskab stiftede selskaber inden for spildevand og renovation, herunder det fælles serviceselskab

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 14 Bilag 4 Kommunaløkonomiske problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 3113427 1. Sammenfatning

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NORDVAND A/S. C:\DOCUME~1\csfjgt\LOKALE~1\Temp\notes278868\6b. Vedtægter Nordvand (REN, separat og fælles forbrugervalg).

VEDTÆGTER FOR NORDVAND A/S. C:\DOCUME~1\csfjgt\LOKALE~1\Temp\notes278868\6b. Vedtægter Nordvand (REN, separat og fælles forbrugervalg). VEDTÆGTER FOR NORDVAND A/S C:\DOCUME~1\csfjgt\LOKALE~1\Temp\notes278868\6b. Vedtægter Nordvand (REN, 17.04.13 - separat og fælles forbrugervalg).doc 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED Side 2 1.1 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NORDVAND HOLDING A/S. W:\47181\149257\ doc

VEDTÆGTER FOR NORDVAND HOLDING A/S. W:\47181\149257\ doc VEDTÆGTER FOR NORDVAND HOLDING A/S W:\47181\149257\000027.doc Side 2 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er Nordvand Holding A/S. 2. SELSKABETS FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at eje og

Læs mere

TILLÆG NR. 1 TIL EJERAFTALE FOR HOFOR VAND HOLDING A/S

TILLÆG NR. 1 TIL EJERAFTALE FOR HOFOR VAND HOLDING A/S TILLÆG NR. 1 TIL EJERAFTALE FOR HOFOR VAND HOLDING A/S MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, RØDOVRE KOMMUNE OG VALLENSBÆK KOMMUNE

Læs mere

TIL AFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES UDNYTTELSE AF KAPACITETEN I HARRESTRUP Å- SYSTEMET

TIL AFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES UDNYTTELSE AF KAPACITETEN I HARRESTRUP Å- SYSTEMET Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 UDKAST 14. juni 2018 J.nr. 173608 AFTALETILLÆG NR. 4 TIL AFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES UDNYTTELSE AF KAPACITETEN I HARRESTRUP

Læs mere

HENSIGTSERKLÆRING OM TILTRÆKNING OG AFVIKLING AF TOUR DE FRANCE I DANMARK

HENSIGTSERKLÆRING OM TILTRÆKNING OG AFVIKLING AF TOUR DE FRANCE I DANMARK Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 169994 Version af 02 05 16 HENSIGTSERKLÆRING OM TILTRÆKNING OG AFVIKLING AF TOUR DE FRANCE

Læs mere

Oplæg til Solrød og Greve Byråd om samarbejde på spildevandsområdet

Oplæg til Solrød og Greve Byråd om samarbejde på spildevandsområdet GREVE KOMMUNE SOLRØD KOMMUNE Indledning Oplæg til Solrød og Byråd om samarbejde på spildevandsområdet Efter at Solrød Kommunes Økonomi-, Teknik- og miljøudvalg på sit møde 23.august 2010 og efter at Byråd

Læs mere

Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning 1 Aftalens deltagere Faxe, Næstved, Ringsted og Vordingborg kommuner indgår med virkning fra den 1. april 2015 aftale om nedsættelse af

Læs mere

26. april 2014 VEDTÆGTER FOR FURESØ FORSYNING HOLDING A/S. CVR-nr Advokataktieselskabet Horten CVR

26. april 2014 VEDTÆGTER FOR FURESØ FORSYNING HOLDING A/S. CVR-nr Advokataktieselskabet Horten CVR 26. april 2014 VEDTÆGTER FOR FURESØ FORSYNING HOLDING A/S CVR-nr. 33 05 62 65 Advokataktieselskabet Horten CVR 16997404 1. SELSKABETS NAVN HJEMSTED OG FORMÅL Side 2 1.1 Selskabets navn er Furesø Forsyning

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NATURGAS FYN I/S

VEDTÆGTER FOR NATURGAS FYN I/S VEDTÆGTER FOR NATURGAS FYN I/S 1. Navn og hjemsted 1.1. Selskabets navn er Naturgas Fyn I/S. 1.2. Selskabets hjemsted er Odense Kommune. 2. Formål 2.1. Selskabets formål er inden for den til enhver tid

Læs mere

Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S

Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S 1 Navn og hjemsted Interessentskabets navn er Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S (herefter benævnt interessentskabet ). Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme

Læs mere

EJERAFTALE. V J.nr. «Sagsnr» «Sagsbeh_init»/«sekretaer_init» - (D ) (D ) (D ) (D )

EJERAFTALE. V J.nr. «Sagsnr» «Sagsbeh_init»/«sekretaer_init» - (D ) (D ) (D ) (D ) EJERAFTALE V1 23.01.2017 J.nr. «Sagsnr» «Sagsbeh_init»/«sekretaer_init» - (D00001144) (D00001137) (D00001136) (D00000299) 000316 Mellem undertegnede Nordfyns Kommune CVR-nr. 29188947 Østergade 23, 5400

Læs mere

VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter

VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter Advokat Christian Gregersen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 176449 18. december 2017 VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter Horten Advokatpartnerselskab CVR 33775229 1. NAVN 1.1

Læs mere

TEMADAG OM FJERNKØLING

TEMADAG OM FJERNKØLING TEMADAG OM FJERNKØLING René Frisdahl Jensen, Advokat Den 7. oktober 2014 PROGRAM side 2 1. De juridiske rammer 2. Finansiering 3. Mulige organisationsmodeller 4. Samhandel 5. Stiftelse af et fjernkølingsselskab

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GENTOFTE SPILDEVAND A/S. C:\Users\SPPDF\AppData\Local\Temp\tmp4BED.doc

VEDTÆGTER FOR GENTOFTE SPILDEVAND A/S. C:\Users\SPPDF\AppData\Local\Temp\tmp4BED.doc VEDTÆGTER FOR GENTOFTE SPILDEVAND A/S C:\Users\SPPDF\AppData\Local\Temp\tmp4BED.doc 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED Side 2 1.1 Selskabets navn er Gentofte Spildevand A/S. 2. SELSKABETS FORMÅL 2.1 Selskabets

Læs mere

J.nr EJERAFTALE

J.nr EJERAFTALE Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 J.nr. 173887 EJERAFTALE MELLEM OG OG FORS A/S KLAR FORSYNING A/S SK Service A/S \\tssrv01.ad.koest.dk\shareroot$\docstoreoutgoing\ad_jko\bilag

Læs mere

Ejerens rolle og forventninger til vandselskabet Af hvem og hvordan drives fusions- og samarbejdsprocesserne

Ejerens rolle og forventninger til vandselskabet Af hvem og hvordan drives fusions- og samarbejdsprocesserne Ejerens rolle og forventninger til vandselskabet Af hvem og hvordan drives fusions- og samarbejdsprocesserne Borgmester og Bestyrelsesformand Erik Buhl Nielsen Hvem er vi i Varde Kommune? - Varde er landets

Læs mere

Forsyningsanalyser. Byrådsmødet 25. november 2015

Forsyningsanalyser. Byrådsmødet 25. november 2015 Forsyningsanalyser t Disposition Tidligere beslutninger Udfordringer og konsolidering i forsyningsbranchen Nordlig( Hillerød ) analyse Midt- Nord (Nordvand) analyse Effektiviserings- og driftsanalyse af

Læs mere

PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS. Referat. Emne/udvalg. Projekt Nyt forsyningsselskab - NOVAFOS. Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3

PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS. Referat. Emne/udvalg. Projekt Nyt forsyningsselskab - NOVAFOS. Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3 PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS Referat Emne/udvalg Projekt Nyt forsyningsselskab - NOVAFOS Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3 Mødedato 28. februar 2017 Mødetidspunkt Kl. 9.00 10.30 Bemærkninger

Læs mere