Jobrotation. Efteruddannelse af pædagoger i arbejde. - og andre med en videregående uddannelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jobrotation. Efteruddannelse af pædagoger i arbejde. - og andre med en videregående uddannelse"

Transkript

1 Jobrotation Efteruddannelse af pædagoger i arbejde - og andre med en videregående uddannelse Jobrotation går ud på, at en ansat går på efteruddannelse i arbejdstiden og bliver afløst af en ledig. Der kan også være tale om større projekter, hvor flere ansatte går på uddannelse samtidig eller i forlængelse af hinanden. Arbejdsgiveren kan betale fuld løn til den ansatte under uddannelsen og få støtte til finansiering af lønnen til afløseren og eventuelt også til deltagerbetalingen. I dag findes der to ordninger, hvor en arbejdsplads kan reducere udgifterne til efteruddannelse af pædagoger betydeligt, ved at staten klarer den største del af finansieringen. Jobrotationsydelse: Den ene mulighed er at arbejdsgiveren får udbetalt jobrotationsydelse fra jobcenteret svarende til 1,6 gange dagpengesatsen for hver time en ansat bliver afløst af en ledig (166 kr. pr. time i 2011). Læs mere om Jobrotationsydelse Ordningen er oprindelig indført for at tilgodese de kortuddannedes uddannelsesbehov. Derfor må den ansatte, som det står i betingelserne, ikke have en mellemlang videregående uddannelse. Der blev dog efter et politisk pres, blandt andet fra Socialpædagogernes side, afsat en pulje til brug for ansatte som har en kort eller mellemlang videregående uddannelse. Puljen er pt. på 8 millioner kr. om året. Midlerne fordeles efter først til mølle princippet. Betingelsen for at få udbetalt ydelsen er i øvrigt at der bliver ansat en vikar, som har været ledig i mindst 3 måneder (foreslået nedsat til 1 måned). Afløseren må ikke samtidig ansættes med løntilskud i ordningen om jobrotationsydelse. Socialpædagogerne kan hjælpe med at finde kvalificerede afløsere. De timer, som afløseren har i rotationsprojektet, kan ikke bruges til genoptjening af dagpengeretten. Til gengæld bruger afløseren ikke af sin dagpengeret i ansættelsesperioden. Arbejdsgiveren skal bruge de 166 kr. pr. time både til at aflønne afløseren og til køb af uddannelsen. Det er i denne ordning op til arbejdsgiveren, hvilken form for uddannelse der bliver købt. SVU: Den anden går ud på, at arbejdsgiveren får refusion via Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) under den ansattes fravær. Refusionen svarer til 80 procent af dagpengeniveauet (83 kr. pr. times fravær). Læs mere om SVU Statens Voksenuddannelsesstøtte Hvis man bruger SVU-ordningen kræver det, at den ansatte skal deltage i en af de uddannelser, der er på positivlisten. I hovedsagen drejer det sig om åben uddannelse på University College diplommoduler eller masteruddannelse (kun masterprojektet). Uddannelsen skal altid være tilrettelagt på heltid. Hvis arbejdsgiveren udbetaler fuld løn under uddannelsen, får de refusion fra SU-styrelsen på 83 kr. pr. fraværstime. Der er ikke nogen betingelser omkring afløseren, som arbejdspladsen selv kan rekruttere, eventuelt med hjælp fra Socialpædagogerne. Hvis afløseren ansættes ordinært, kan hun bruge timerne til generhvervelse af dagpengeretten.

2 Afløseren kan også ansættes med løntilskud, hvis der er tale om dagpengeberettiget ledig. Men timerne kan i den situation ikke bruges til genoptjening af dagpengeretten og den ledige bruger af sin dagpengeret i ansættelsesperioden. Link til SVU på sl.dk Link til Socialpædagogerne kan hjælpe med at finde vikarer Socialpædagogerne kan hjælpe med at finde kvalificerede og interesserede vikarer. Det gør vi gerne både i forbindelse med jobrotationsprojekter, som omfatter mange ansatte og hvis der blot er tale om en enkelt medarbejder eller to som skal på efteruddannelse. Ved større rotationsprojekter vil det typisk være jobcentrene, som er tovholdere på projektet. Socialpædagogerne vil gerne stille en person til rådighed for en styregruppe. Vores hovedopgave i en styregruppe vil være, at sikre kvalificerede afløsere. Vi vil også arbejde for at afløsernes vilkår i forhold til aflønning og mulighed for genoptjening af dagpengeretten tilgodeses. Bed om hjælp til at finde afløsere og deltager til styregruppe her* *Formular: Vi ønsker hjælp til at finde afløsere til jobrotation Arbejdsplads: Kontaktperson: tlf.: Hvor mange afløsere skal i bruge: Hvilke kvalifikationer skal de have: I hvilken periode: Arbejdstid: Ordning: Jobrotationsydelse/Statens Voksenuddannelsesstøtte (kryds) Er der tale om et større projekt, hvor I gerne vil have en fra fagforeningen med i en styregruppe: ja/nej SEND til jobkonsulentpostkasse Socialpædagogernes holdninger til jobrotation De massive sparerunder og den øgede ledighed er en beklagelig situation for de udsatte grupper, for de arbejdsløse og i mange tilfælde også for de ansatte, som er tilbage på arbejdspladserne. Men det betyder på den anden side, at der aktuelt er mulighed for, at skaffe kvalificerede afløsere, når det faste personale sendes på uddannelse. Netop i en tid med usikkerhed, smalhals og omstruktureringer, er der brug for et kompetenceløft for ansatte såvel som ledige. Arbejdsstyrken som helhed bliver mere veluddannet og bedre i stand til at møde de udfordringer, der ligger i omstruktureringerne. Arbejdsmiljøet bliver bedre for de ansatte og vikarerne får bedre chancer på arbejdsmarkedet, når deres kompetencer og deres faglige netværk er intakte.

3 Jobrotationsordningen giver, med stærkt begrænsede udgifter for arbejdsgiverne, mange fordele for alle parter. Også for den kommunale økonomi. Hvis jobcentrene i kommunerne satser på at etablere jobrotationsprojekter, vil de spare på udgifterne til dagpenge og aktivering. Der er nemlig 100 procent refusion på jobrotationsydelsen. Til sammenligning tildeles kommunerne i dag 50 procent refusion under virksomhedspraktik, arbejde med løntilskud og ordinær uddannelse. Mens de får 30 procent refusion i perioder med særligt tilrettelagt opkvalificering, selvvalgt uddannelse og under perioder uden aktiviteter. Det er også baggrunden for, at beskæftigelsesregionerne her i sommeren 2011, har iværksat en kampagne overfor kommunerne, der skal fremme brugen af jobrotation, som et redskab i arbejdsmarkedspolitikken. Det sker politisk overfor kommunalbestyrelser og lokale beskæftigelsesråd (LBR). Det sker også overfor jobcentrenes administration i form af en håndbog i jobrotation målrettet personalet (vedhæftet pdf fil). Uddannelsesstederne har åbenlyse fordele i forhold til indtjening, udvikling og netværksskabelse. Socialpædagogerne ønsker også her og nu, at gøre en indsats for at afbøde virkningerne af den aktuelle situation, hvor nyuddannede har svært ved at foden indenfor på arbejdsmarkedet og hvor andre står i fare for at miste deres dagpengeret, når den vedtagne halvering af dagpengeperioden for alvor slår igennem fra juli Derfor vil vi også have særlig opmærksomhed på, at afløsere ansættes på vilkår, som giver dem bedre muligheder både fagligt og økonomisk. For en nyuddannet er det vigtigste overhovedet at komme ind på en arbejdsplads. For en der har været i en længere periode, er det ekstra vigtigt, også at få mulighed for at genoptjene dagpengeretten. Socialpædagogerne vil på det politiske plan arbejde for, at afløserne på ordningen med jobrotationsydelse, kan bruge timerne til genoptjening af dagpengeretten. Vi arbejder også for at refusionen bliver øget ved brug af Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) og at ingen, uforskyldt mister deres dagpengeret. Oversigt over ordningerne til jobrotation for pædagoger Hvilke uddannelser SVU ordningen Statens Voksenuddannelsesstøtte Videregående voksenuddannelse på heltid, der ikke berettiger til SU: Åben uddannelse (eksempler: diplommoduler, masterprojekt) Universitetsuddannelse (eksempel: forberedelseskursus til cand.pæd) her link til sl.dk alle SVU berettigede uddannelser: Jobrotationsydelse Alle offentlige og private uddannelser. Arbejdsgiveren bestemmer.

4 kasse/uddannelse%20og%20kurser%20for %20ledige/SVU/Paedagogiske%20uddannels er/uddannelser.aspx Refusion/yd else til arbejdsgiver som betaler fuld løn til ansatte under uddannelsen Den ansatte på uddannelse 83 kr. pr time (80 % af dagpengene) (Hvis afløseren er en ledig, som ansættes med løntilskud er der ingen lønudgift til afløseren) Skal være fyldt 25 år Skal have arbejdet sammenlagt 3 år på fuld tid indenfor de sidste 5 år (2 år hvis deltidsbeskæftiget) 165,56 kr. pr. time (160% af dagpengene) (begrænsede midler til uddannelsessøgende med en videregående uddannelse) Kan ikke kombineres med SVU Får fuld løn Får fuld løn under uddannelsen (Kan også få orlov uden løn og selv modtage SVU på 80 % af dagpengene 83 kr. pr time) Vikaren Kan være en ledig Kan ansættes ordinært med overenskomstmæssig løn. Kan i så fald bruge timerne til genoptjening af dagpengeretten Kan ansættes med løntilskud. Kan i så fald ikke bruge timerne til genoptjening af dagpengeretten og bruger af sin dagpengeret under ansættelsen Ansøgning Bevilligende myndighed Ansøgningsskema til videregående uddannelse hentes på under skemaer og blanketter Afleveres til a-kassen eller uddannelsesstedet SU-styrelsen (a-kasse og uddannelsessteder er administratorer af ordningen) Finansiering Staten Staten Skal have været ledig i 3 måneder (lovændring foreslår nedsættelse til 1 måned) Får overenskomstmæssig løn Timerne kan ikke bruges til genoptjening af dagpengeretten Bruger ikke af sin dagpengeret under ansættelsen Ansøgningsskema (AB522 eller AB522B hvis der er flere deltagere) hentes på under blanketter Afleveres til jobcenteret Jobcenteret i kommunen

5 Eksempel på jobrotation på en socialpædagogisk arbejdsplads 3 fuldtidsansatte socialpædagoger i Ålborg kommune deltager i et fagmodul i neuropædagogik på den pædagogiske diplomuddannelse i 6 uger. De ansatte får fuld løn under uddannelsen og erstattes af 3 ledige nyuddannede vikarer i perioden. Nedenfor opridses de tre mulige måder at bruge ordningerne på. 1. Jobrotationsydelse Udgifter: Løn til vikarerne incl. pension (3 vikarer x 6 uger x 165 kr/time x 37 timer) kr ATP feriepenge mv. 15 % kr Deltagerbetaling (3 x ) kr Samlede udgifter kr Indtægter: Jobrotationsydelse (3 ansatte x 6 uger x 165,56 kr/time x 37 timer) Endelig udgift: kr. eller kr. pr. ansat 2. SVU - med ordinært ansatte vikarer Udgifter: Løn til vikarerne (3 vikarer x 6 uger x 150 kr/time x 37 timer) kr ATP feriepenge mv. 15 % kr Deltagerbetaling (3 x ) kr Samlede udgifter kr Indtægter: Refusion for SVU (3 ansatte x 6 uger x 83 kr/time x 37 timer) Endelig udgift: kr. eller kr. pr. ansat 3. SVU med vikarer ansat med løntilskud Udgifter: Deltagerbetaling (3 ansatte x ) Samlede udgifter Indtægter: Refusion for SVU (3 ansatte x 6 uger x 83 kr/time x 37 timer) Overskud: kr. eller 0 kr. pr. ansat

6 Statslige midler til efteruddannelse i resten af 2011 Hvis der er tale om uddannelse til praktikvejleder eller diplommoduler, som retter sig mod arbejdet med udsatte børn og unge, kan der oveni jobrotationsydelsen eller SVU refusionen, søges midler fra undervisningsministeriet. Kommuner og regioner kan søge et fast tilskud på ca kr. til hver tredje pædagog, der tager en af de godkendte uddannelser. Se her* hvilke fagmoduler på diplomuddannelsen, som pt. er godkendt til tilskud. *Bilag 1 Jobrotation Uddannelse af kortuddannede medhjælpere i arbejde Uddannelse af medhjælpere sker i hovedsagen efter de samme regler, som for uddannede pædagoger. Hvis medhjælperen er kortuddannet, er der dog lidt flere muligheder end for medlemmer med en videregående uddannelse. For eksempel kan en medhjælper via SVU-ordningen* (Statens Voksenuddannelsesstøtte) deltage i det første år af meritpædagoguddannelsen på heltid (maksimalt 40 ugers SVU i alt). *Link til SVU på sl.dk Hvis de er kortuddannede, kan de også benytte VEU-ordningen* (Voksen- og efteruddannelsesstøtte) til arbejdsmarkedsuddannelser og anden uddannelse på erhvervsniveauet. Ansøgningen ordnes via uddannelsesstedet og ydelsen udbetales af a- kassen. *Link til VEU på sl.dk

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Juni 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og har

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Dagpenge: Problemet er ikke løst

Dagpenge: Problemet er ikke løst Dagpenge: Problemet er ikke løst Over 70.000 har mistet deres dagpenge som følge af den katastrofale dagpengereform. Og tallet stiger fortsat måned for måned. Dagpengeaftalen mellem Venstre, DF og Socialdemokraterne

Læs mere

Jobrotation Erfagruppen Epos Løn 2014 v//beskæftigelsesregionerne Midtjylland og Syddanmark

Jobrotation Erfagruppen Epos Løn 2014 v//beskæftigelsesregionerne Midtjylland og Syddanmark Beskæftigelsesregion Midtjylland og Syddanmark Jobrotation Erfagruppen Epos Løn 2014 v//beskæftigelsesregionerne Midtjylland og Syddanmark Hvad er jobrotation? Jobrotation er en aftale, hvor en virksomhed

Læs mere

fremtiden starter her... Gode råd om... Jobrotation Mulighed for Efteruddannelse til medarbejderne uden produktivtetstab

fremtiden starter her... Gode råd om... Jobrotation Mulighed for Efteruddannelse til medarbejderne uden produktivtetstab fremtiden starter her... Gode råd om... Jobrotation Mulighed for Efteruddannelse til medarbejderne uden produktivtetstab INDHOLD Indledning 3 Sådan kommer du i gang 3 Blanketter 4 Praktiske oplysninger

Læs mere

Marts 2009 AKTIVERING

Marts 2009 AKTIVERING Marts 2009 AKTIVERING for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har mindst 2 års

Læs mere

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 A-KASSE Brug dine muligheder Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 Indhold Forord 3 Tag uddannelse 4 Uddannelsesmuligheder under ledighed 6 Sig ja til jobrotation

Læs mere

AKTIVERING. for dig over 30

AKTIVERING. for dig over 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig over 30 3 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning

Læs mere

Løntilskud Offentlig virksomhed

Løntilskud Offentlig virksomhed Løntilskud Offentlig virksomhed Undgå misbrug af løntilskudsjob I denne pjece kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, og hvor du som tillidsrepræsentant kan søge mere information om løntilskudsjob.

Læs mere

- få efteruddannet jeres medarbejdere og brug ledige som vikarer

- få efteruddannet jeres medarbejdere og brug ledige som vikarer Brug jobrotation - få efteruddannet jeres medarbejdere og brug ledige som vikarer Hvem har ikke brug for efteruddannelse? Prøv at se på jeres virksomhed i et uddannelsesperspektiv. Hvornår har I sidst

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Jobrotation Erfagruppen Epos Løn 2014

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Jobrotation Erfagruppen Epos Løn 2014 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobrotation Erfagruppen Epos Løn 2014 Hvad er jobrotation? Jobrotation går ud på, at en virksomhed kan modtage økonomisk støtte fra staten (198,- kr. pr. time,

Læs mere

Løntilskud Privat virksomhed

Løntilskud Privat virksomhed Løntilskud Privat virksomhed Undgå misbrug af løntilskudsjob I denne pjece kan du læse mere om, hvad du som tillidsrepræsentant skal være opmærksom på, og hvor du kan søge mere information om løntilskudsjob.

Læs mere

Vi indkalder dig til samtale om din jobsøgning en jobsamtale

Vi indkalder dig til samtale om din jobsøgning en jobsamtale #[r_name] #[s_entity] #[s_office] #[s_address] #[s_postalcode]#[s_postaldistrict] Tlf.: #[s_telephone] www.jobnet.dk Dato: 16. august 2016 Ansvarlig: #[r_identifiertype].: #[r_identifier] Id: 7.4 Vi indkalder

Læs mere

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre.

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre. FOLKEPENSIONIST Få folkepension samtidig med, at du arbejder Tjen 30.000 kr. ekstra Nu kan det bedre betale sig at arbejde samtidig med, at du modtager folkepension. Du kan nu tjene op til 30.000 kr. mere

Læs mere

JOBROTATION OG UDDANNELSESSTØTTE EN GOD MULIGHED FOR BÅDE FASTANSATTE OG LEDIGE

JOBROTATION OG UDDANNELSESSTØTTE EN GOD MULIGHED FOR BÅDE FASTANSATTE OG LEDIGE 1 // 11 JOBROTATION OG UDDANNELSESSTØTTE EN GOD MULIGHED FOR BÅDE FASTANSATTE OG LEDIGE Om uddannelse med jobrotationsydelse, SVU eller VEU og mulighederne for vikardækning med ledige pædagoger under uddannelsesforløbet

Læs mere

jobmuligheder Beskrivelse Varighed Økonomi Målgruppe Alle typer ansættelser. vikariater Op til 6 ugers opkvalificering

jobmuligheder Beskrivelse Varighed Økonomi Målgruppe Alle typer ansættelser. vikariater Op til 6 ugers opkvalificering Luk op for nye jobmuligheder Brug jobcentrets forskellige tilbud som nøgle til at lukke op for nye jobmuligheder. Jobcentret kan tilbyde relevante kandidater til en lang række jobåbninger og uddannelsespladser

Læs mere

Det kan virksomhederne Alternative veje for unge til job og uddannelse

Det kan virksomhederne Alternative veje for unge til job og uddannelse Det kan virksomhederne Alternative veje for unge til job og uddannelse Side 1 Christiansborg 24. maj 2016 Cabi bedre arbejde til flere Netværks- og videnshus for jobcentre og virksomheder Fremmer socialt

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

FOA: A-kasse AG OG ARBEJDE FOA F

FOA: A-kasse AG OG ARBEJDE FOA F F A G O G A R B E J D E F O A FOA: A-kasse Vil du med i i kassen? Vil du med i kassen? Er udgivet af Fag og Arbejde FOAs a-kasse. Pjecen henvender sig til ansatte, som arbejder inden for kassens faglige

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JANUAR 2015 Indhold I arbejde igen 3 Udbetaling af dagpenge 5 Værd at vide under sygdom 13 Hvis du får arbejde på nedsat tid 16 Bliv dygtigere mens du går ledig 18

Læs mere

Indkaldelse Du indkaldes hermed til en samtale, hvor vi skal tale om dit cv på så vi sammen kan sikre, at det er ajourført og korrekt.

Indkaldelse Du indkaldes hermed til en samtale, hvor vi skal tale om dit cv på  så vi sammen kan sikre, at det er ajourført og korrekt. #[r_name] #[s_entity] #[s_office] #[s_address] #[s_postalcode]#[s_postaldistrict] Tlf.: #[s_telephone] www.jobnet.dk Dato: 16. august 2016 Ansvarlig: #[r_identifiertype].: #[r_identifier] Indkaldelse Du

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid OKTOBER 2015 Indhold Information til dig, der er på nedsat tid 3 Hvad er supplerende dagpenge? 4 Hvor meget kan jeg få? 6 Hvilke

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt

Læs mere

TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT

TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT TRYGHED OGSÅ HVIS JOBBET ER USIKKERT GIV DIG SELV LIDT MERE TRYGHED I HVERDAGEN DAGPENGE + er et tilbud til dig, der ønsker dig lidt mere tryghed både når det går godt, og hvis du skulle blive ledig. NÅR

Læs mere

Lynoversigt over løntilskudsordninger og tilknyttede regelsæt (pr. januar 2016) (UT = Undtagelsesbestemmelser)

Lynoversigt over løntilskudsordninger og tilknyttede regelsæt (pr. januar 2016) (UT = Undtagelsesbestemmelser) Lynoversigt over løntilskudsordninger og tilknyttede regelsæt (pr. januar 2016) (UT = Undtagelsesbestemmelser) Privat Emne løntilskud Målgrupper Personer omfattet af LAB 2, nr. 1-6, 8 og 11-14. Personer

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på?

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Jobrotation - sådan Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Nogle af disse spørgsmål kan du få svar på i denne pjece. Bliv klædt på som tillidsrepræsentant

Læs mere

Tilbud om virksomhedspraktik Du bedes møde til jobsamtale vedrørende en praktikplads på denne virksomhed:

Tilbud om virksomhedspraktik Du bedes møde til jobsamtale vedrørende en praktikplads på denne virksomhed: #[r_name] #[s_entity] #[s_office] #[s_address] #[s_postalcode]#[s_postaldistrict] Tlf.: #[s_telephone] www.jobnet.dk Dato: 16. august 2016 Ansvarlig: #[r_identifiertype].: #[r_identifier] Tilbud om virksomhedspraktik

Læs mere

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Nye initiativer på beskæftigelsesområdet - FL 13

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Nye initiativer på beskæftigelsesområdet - FL 13 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nye initiativer på beskæftigelsesområdet - FL 13 Initiativer i hovedtræk En ekstraordinær arbejdsmarkedsindsats 1. Uddannelsesløft for ledige midlertidig uddannelsesordning

Læs mere

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert Tryghed også hvis jobbet er usikkert Giv dig selv lidt mere tryghed i hverdagen DAGPENGE + er et tilbud til dig, der ønsker dig lidt mere tryghed både når det går godt, og hvis du skulle blive ledig. når

Læs mere

Om at være arbejdsløshedsforsikret i Danmark

Om at være arbejdsløshedsforsikret i Danmark Arbejdsdirektoratet November 2008 Om at være arbejdsløshedsforsikret i Danmark INDHOLD 1. INDLEDNING...3 2. DEN DANSKE ARBEJDSLØSHEDSFORSIKRING...3 3. A-KASSERNE...4 4. HVORDAN BLIVER JEG MEDLEM AF EN

Læs mere

Landssupporten 11. august 2015 Vejledningstekster til planer Gældende fra 29. juni til 11. august 2015

Landssupporten 11. august 2015 Vejledningstekster til planer Gældende fra 29. juni til 11. august 2015 Dette dokumenter indeholder vejledningsteksterne til planer. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med releasen den 29. juni 2015 til 11. august 2015 Vejledningstekst til dagpengemodtager og dimittend...

Læs mere

Over for arbejdsgiver Kommunikation Vise glæde og vilje Det opgaven der tæller ikke dig

Over for arbejdsgiver Kommunikation Vise glæde og vilje Det opgaven der tæller ikke dig Drøft hvad I forstår ved de personlige kompetencer nævnt ovenfor Fleksibel - tilpas privat livet til arbejdslivet Yde lidt ud over rammen Nogen med noget arbejde i Ikke fastlåst i arbejdstiden Hjælp ud

Læs mere

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på?

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Jobrotation - sådan Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Nogle af disse spørgsmål kan du få svar på i denne pjece. Bliv klædt på som tillidsrepræsentant

Læs mere

Handlings- og tidsplan for bekæmpelse af langtidsledighed i Aalborg Kommune

Handlings- og tidsplan for bekæmpelse af langtidsledighed i Aalborg Kommune Handlings- og tidsplan for bekæmpelse af langtidsledighed i Aalborg Kommune Nye initiativer, jf. konference om langtidsledighed d. 14/8-12 1 Læringsnetværk for jobcenter- og A-kassevejledere JKInnovation

Læs mere

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet September 2012 Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Et springbræt til arbejdsmarkedet Du skal snart starte i et løntilskudsjob på en arbejdsplads.

Læs mere

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på?

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Jobrotation - sådan Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Nogle af disse spørgsmål kan du få svar på i denne pjece. Bliv klædt på som tillidsrepræsentant

Læs mere

Pjece vedr. barselsorlov

Pjece vedr. barselsorlov Ringkøbing Skjern Telefon 97 32 46 40 Nørregade 22 A E-mail: 122@dlf.org 6950 Ringkøbing www.dlf122.dk April 2016 Pjece vedr. barselsorlov (Gælder for fødsler, der finder sted fra og med 1. april 2015)

Læs mere

Dagpengeindsatsen. VBU d. 27.2.2014

Dagpengeindsatsen. VBU d. 27.2.2014 Dagpengeindsatsen VBU d. 27.2.2014 Kontakten med de ledige A-kasserne rådighedsvurderer og udbetaler dagpenge Jobcentret varetager den beskæftigelsesrettede indsats Tidlig kontakt med den enkelte ledige

Læs mere

Et godt tilbud til sektorens medlemmer

Et godt tilbud til sektorens medlemmer Kost- og Servicesektoren marts 2012 F O A F A G O G A R B E J D E Uddannelsespjece Et godt tilbud til sektorens medlemmer muligheder for grund- og efteruddannelse Indhold Forord 3 Erhvervsuddannelsen som

Læs mere

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert. ikke for alle en fordel for foa-medlemmer. Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet

Tryghed. også hvis jobbet er usikkert. ikke for alle en fordel for foa-medlemmer. Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet Du behøver ikke miste modet, selvom du mister arbejdet ikke for alle en fordel for foa-medlemmer Kan man sætte en pris på tryghed? er et særligt tilbud til dig, der er medlem af både FOA og FOAs A-kasse,

Læs mere

Til samtlige kommuner, jobcentre, arbejdsløshedskasser, Beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsens beskæftigelsesudvalg

Til samtlige kommuner, jobcentre, arbejdsløshedskasser, Beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsens beskæftigelsesudvalg Til samtlige kommuner, jobcentre, arbejdsløshedskasser, Beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsens beskæftigelsesudvalg Skrivelse om ny bekendtgørelse om kommunernes ret til refusion af udgifterne til kontant-

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Når du er ledig

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Når du er ledig November 2012 Værd at vide: F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Når du er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Hvis du får arbejde

Læs mere

Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune.

Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune. Punkt 2. Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune. 2012-47720. Borgmesterens Forvaltning indstiller, efter oplæg fra Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, at Magistraten godkender, at Aalborg Kommune

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Jakob Sølvhøj Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt, når

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Jobrotation. Brug jobrotation. - få efteruddannet medarbejdere og brug ledige som vikarer. Faktaark - oversigt. Kontakt os

Jobrotation. Brug jobrotation. - få efteruddannet medarbejdere og brug ledige som vikarer. Faktaark - oversigt. Kontakt os 1 Brug jobrotation - få efteruddannet medarbejdere og brug ledige som vikarer Hvem har ikke brug for efteruddannelse? Prøv en gang at se på jeres virksomhed i et uddannelsesperspektiv. Hvornår har I sidst

Læs mere

Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området

Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området Dato 15.4.2013 Sagsbehandler Pind/Frans Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området Indledning Energi og offshore branchen er vigtigt vækstområde i Esbjerg Kommune, Region

Læs mere

Undgå misbrug af virksomhedspraktik

Undgå misbrug af virksomhedspraktik Virksomhedspraktik Undgå misbrug af virksomhedspraktik I denne pjece kan du læse om, hvad du som tillidsrepræsentant skal være opmærksom på ved indgåelser af aftaler om virksomhedspraktik, og hvor du kan

Læs mere

1. maj tale Samsø. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør?

1. maj tale Samsø. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? 1. maj tale Samsø Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? 1.maj er arbejderbevægelsens vigtigste demonstrationsdag og festdag. 1. maj går arbejdere over det meste af verden i demonstration

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JULI 2016 NÅR DU ER LEDIG FOA 3 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Værd

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere Pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Mogens Bech Madsen Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt,

Læs mere

John Klausen. Refusionsreform 2016. Hans Reitzels Forlag

John Klausen. Refusionsreform 2016. Hans Reitzels Forlag John Klausen Refusionsreform 2016 Hans Reitzels Forlag 2 Refusionsreform 2016 Med refusionsreformen, der træder i kraft 4. januar 2016, omlægges den statslige refusion af kommunernes forsørgelsesudgifter

Læs mere

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Fra d. 15. januar 2010 er ansættelseskravene til lærere på AMU og

Læs mere

Vi har fortsat har en stor opgave med at bekæmpe arbejdslosheden Og der er behov for reformer på arbejdsmarkedet

Vi har fortsat har en stor opgave med at bekæmpe arbejdslosheden Og der er behov for reformer på arbejdsmarkedet "> ± */ - SSZ> s Samtlige kommunalbestyrelser Samtlige jobcentre Arbejdsmarkedsstyrelsen Beskæftigelsesregionerne Beskæftigelsesrådet De regionale beskæftigelsesråd De lokale beskæftigelsesråd Beskæftigelsesministeren

Læs mere

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel 1 Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel Indhold Når I får barn...2 Betingelser for orlov...3 Løn under orloven...4 Hvor meget kan jeg få?...4 Sammensæt jeres forældreorlov...5 Del forældreorloven

Læs mere

Offentlige og private arbejdsgivere har ret til en jobrotationsydelse fra jobcenteret.

Offentlige og private arbejdsgivere har ret til en jobrotationsydelse fra jobcenteret. En del af Velfærdsaftalen fra 2006: Ny permanent og enkel jobrotationsordning Offentlige og private arbejdsgivere har ret til en jobrotationsydelse fra jobcenteret. Beskæftigede: Målgruppen er beskæftigede,

Læs mere

Hvis du bliver syg... Løsningen på en sygemelding er ikke afskedigelse men fastholdelse, hvis det er muligt!

Hvis du bliver syg... Løsningen på en sygemelding er ikke afskedigelse men fastholdelse, hvis det er muligt! april 2011 DIN Marts 2011 FOA Fag og Arbejde INDFLYDELSE F O A F A G O G A R B E J D E Hvis du bliver syg... Løsningen på en sygemelding er ikke afskedigelse men fastholdelse, hvis det er muligt! Ved du,

Læs mere

N O TAT. KL s forslag til at målrette beskæftigelsesindsatsen

N O TAT. KL s forslag til at målrette beskæftigelsesindsatsen N O TAT KL s forslag til at målrette beskæftigelsesindsatsen KL kan fuldt ud tilslutte sig ministerens ønske om at øge fokus på de ufaglærte og indvandregruppen. I den nuværende situation bliver mange

Læs mere

Et nyt arbejdsliv. O r l ov til udd a n n e l s e

Et nyt arbejdsliv. O r l ov til udd a n n e l s e Et nyt arbejdsliv O r l ov til udd a n n e l s e To slags orlov Der er to forskellige orlovsmuligheder: Orlov til uddannelse Orlov til børnepasning Orlovsmulighederne skal være med til at øge rotationen

Læs mere

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på?

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Jobrotation - sådan Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Nogle af disse spørgsmål kan du få svar på i denne pjece. Bliv klædt på som tillidsrepræsentant

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand KOST-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Gina Liisborg Formand, Kost- og Servicesektoren Nedslidning er et stort problem, hvis man f.eks. arbejder i et køkken eller med

Læs mere

Bliv pædagogisk assistent

Bliv pædagogisk assistent PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælper Bliv pædagogisk assistent og styrk din faglige udvikling Indhold Hvorfor blive pædagogisk assistent? 3 Hvor lang tid tager uddannelsen? 4 Hvilke fag undervises der i? 5 Hvordan

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Lønsikring dit sikkerhedsnet under hverdagen. Du kan trække dine indbetalinger fra i skat. Sikrer økonomisk stabilitet, hvis du bliver arbejdsløs

Lønsikring dit sikkerhedsnet under hverdagen. Du kan trække dine indbetalinger fra i skat. Sikrer økonomisk stabilitet, hvis du bliver arbejdsløs Lønsikring dit sikkerhedsnet under hverdagen Du kan trække dine indbetalinger fra i skat Sikrer økonomisk stabilitet, hvis du bliver arbejdsløs Sådan fungerer Lønsikring Med Lønsikring kan du få en kompensation

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

Kommunalvalg: Tema om aktiv beskæftigelsespolitik

Kommunalvalg: Tema om aktiv beskæftigelsespolitik 09-0490 - meev - 10.09.2009 Kontakt: Mette Rostgaard Evald - meev@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Kommunalvalg: Tema om aktiv beskæftigelsespolitik FTF udsender i forbindelse med kommunalvalget den 17. november

Læs mere

Denne folder henvender sig primært til socialrådgivere og sagsbehandlere i kommunerne Proces fra beskyttet beskæftigelse til skånejob

Denne folder henvender sig primært til socialrådgivere og sagsbehandlere i kommunerne Proces fra beskyttet beskæftigelse til skånejob Denne folder henvender sig primært til socialrådgivere og sagsbehandlere i kommunerne Proces fra beskyttet beskæftigelse til skånejob (Job med løntilskud) Indledning... side 3 Beskyttet beskæftigelse iht.

Læs mere

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 141 Offentligt BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Ministerens tale ved samråd vedrørende mangel

Læs mere

SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE

SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE SERVICEDEKLARATION FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE Udgiver: Socialpædagogerne Østjylland, maj 2014 Oplag: Konsulent: Gra isk produktion: 1.500 stk. Steen Kabel, Inquiry Partners WERKs Gra iske Hus a s, Aarhus

Læs mere

Notat - Uddannelsestilbud til ledige

Notat - Uddannelsestilbud til ledige Notat - Uddannelsestilbud til ledige Bilag til mødesag vedrørende uddannelsestilbud til ledige Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 23. september 2013. Notatet redegør nærmere om hvilke uddannelsestilbud de

Læs mere

Hvilke muligheder åbner lovgivningen for jobrotation?

Hvilke muligheder åbner lovgivningen for jobrotation? Hvilke muligheder åbner lovgivningen for jobrotation? Eksempler på jobrotation: Enkeltrotationer: En vikar ansættes som erstatning for en ansat, der deltager i arbejdsgiverbetalt uddannelse. Enkelt vikar/flere

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom

FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom Graduate School, Arts 25.5.2016 Aarhus Universitet bha FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom Barsel... 1 4+4-ordningens del A... 1 Barsel ved overgang mellem 4+4-studiets del A og B...

Læs mere

Mere end bare en a-kasse

Mere end bare en a-kasse Mere end bare en a-kasse Din sikkerhed altid DSA kender dit fag bedre end nogen anden a-kasse DSA er til for alle dem, der hjælper andre med at få en sundere og bedre hverdag. Vi er a-kasse for nyuddannede,

Læs mere

Serviceinformation. Orlov til pasning af døende. jf. Lov om social service 119-122

Serviceinformation. Orlov til pasning af døende. jf. Lov om social service 119-122 Serviceinformation Orlov til pasning af døende jf. Lov om social service 119-122 Som nærtstående til en alvorligt syg, der ønsker at dø i eget hjem, har du mulighed for orlov til pasning af den døende.

Læs mere

29.09.2010 Erik Schrøder

29.09.2010 Erik Schrøder 29.09.2010 Erik Schrøder Disposition Præsentation Baggrunden for reformerne Fraværsregler Ledelsens udfordringer Medarbejdernes udfordringer Forslag til konkrete handlinger Perspektiver for fremtidens

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Besparelser på Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets område

Besparelser på Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets område Besparelser på Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets område Materiale til Allerød Byråd vedrørende budget 2011-2014 Indhold Øget brug af ansættelse med løntilskud i kommunen...3 Fjerntolkning til døve eller

Læs mere

MEDLEMSARRANGEMENT TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØNSFORENINGEN DEN 16. NOVEMBER 2015

MEDLEMSARRANGEMENT TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØNSFORENINGEN DEN 16. NOVEMBER 2015 MEDLEMSARRANGEMENT TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØNSFORENINGEN DEN HVAD VIL VI FORTÆLLE JER SIDE: 2 / Hvilke betingelser skal der til for at få dagpenge og hvor længe. / Hvad må jeg mens jeg får dagpenge.

Læs mere

Dagpenge når du arbejder på nedsat tid

Dagpenge når du arbejder på nedsat tid Juni 2012 F O A s A K A S S E Dagpenge når du arbejder på nedsat tid Indhold.....................................................................Side Betingelserne for ret til supplerende dagpenge........................................3

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand KOST-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Gina Liisborg Formand, Kost- og Servicesektoren Nedslidning er et stort problem, hvis man fx. arbejder i et køkken eller med rengøring

Læs mere

Skrivelse om ændring af vejledning til bekendtgørelse om 6 ugers selvvalgt. uddannelse til forsikrede ledige

Skrivelse om ændring af vejledning til bekendtgørelse om 6 ugers selvvalgt. uddannelse til forsikrede ledige Side 1 af 4 DOK nr xxxx af xx/yy/zzzz Offentliggørelsedato: xx-yy-zzzz Ressortnavn Oversigt (indholdsfortegnelse) Vis mere.. Den fulde tekst Senere ændringer til forskriften Skrivelse om ændring af vejledning

Læs mere

I FÅR KOORDINERET SERVICE I FÅR HURTIG SERVICE KOM VIDERE

I FÅR KOORDINERET SERVICE I FÅR HURTIG SERVICE KOM VIDERE 1 JOBSERVICE DANMARK ÉN VIRKSOMHED, ÉN INDGANG TIL REKRUTTERING I HELE LANDET Har I brug for hjælp til at rekruttere? Jobservice Danmark tilbyder jeres virksomhed gratis hjælp til at rekruttere ledig arbejdskraft

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) (SVU til fagspecifikke kurser)

Forslag. Lov om ændring af lov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) (SVU til fagspecifikke kurser) Uddannelsesudvalget (2. samling) UDU alm. del - Bilag 171 Offentligt Lovforslag nr. L 1 Folketinget 2007-08 (2. samling) Fremsat den 26. marts 2008 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag til

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

og psykiske lidelser og handicaps, og hvad vil ministeren gøre for at hjælpe disse mennesker til at få en tryg tilværelse?

og psykiske lidelser og handicaps, og hvad vil ministeren gøre for at hjælpe disse mennesker til at få en tryg tilværelse? Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 113 endeligt svar på spørgsmål 103 Offentligt T A L E Samrådstale til samrådsspørgsmål A og B om L 113 (fredag den 26. februar) (Det talte ord gælder) Samrådsspørgsmål

Læs mere

Kvalitetsstandard for fleksjob

Kvalitetsstandard for fleksjob Kvalitetsstandard for fleksjob Introduktion Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Ud fra en konkret, individuel vurdering kan Greve Kommune tilbyde fleksjob til borgere,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted Drømmer du om at arbejde med mennesker? 6 ugers jobrettet AMUuddannelse for dig drømmer om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted WWW.UCC.DK Uddannelse og opkvalificering

Læs mere

Attraktive arbejdspladser er vejen frem

Attraktive arbejdspladser er vejen frem Attraktive er er vejen frem 2 Konklusion Omkring halvdelen af offentligt ansatte FTF ere er ansat på en, der ikke er attraktiv. Samtidig ses, at personer, der ansat på ikke-attraktive er i stort omfang

Læs mere

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER PROGRAM Hvornår må arbejdsgiver kontakte medarbejdere? Tilkaldevikarer Lov om tidsbegrænset ansættelse, herunder retten til fastansættelse Begivenhedsansættelser Kørsel i egen bil Fra deltid til fuldtid,

Læs mere

Det talte ord på samrådet gælder

Det talte ord på samrådet gælder Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 128 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale ved samråd om øremærket barsel til mænd og barsel for mandlige ministre, samrådsspørgsmål

Læs mere

Strategi for. bekæmpelse af langtidsledighed 2015-2016

Strategi for. bekæmpelse af langtidsledighed 2015-2016 Strategi for bekæmpelse af langtidsledighed 2015-2016 1 Strategi for bekæmpelse af langtidsledighed Indledning. Næsten 10.000 personer henvender sig årligt i Jobcenter Esbjerg på grund af arbejdsløshed.

Læs mere

Information om plejeorlov fra socialrådgiverne

Information om plejeorlov fra socialrådgiverne Patientinformation Information om plejeorlov fra socialrådgiverne - tilbud til patienter med kræftdiagnose og deres pårørende Velkommen til Vejle Sygehus Onkologisk Afdeling Pjecen er udarbejdet af socialrådgiverne

Læs mere

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort 9. juli 2014 Version 1.1 Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort Du kan altid se på forsiden af Mit3F, hvornår du skal indsende det næste dagpengekort. Du finder dagpengekortet på Mit3f ved at

Læs mere

Center for Beskæftigelse & Omsorg

Center for Beskæftigelse & Omsorg Center for Beskæftigelse & Omsorg Dato 07-09-2012 j./sagsnr. 15.20.00-P00-1-12 Notat omkring jobrotation Jobrotation er en aftale, hvor en privat eller offentlig virksomhed sender en eller flere ansatte

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere

Opmærksomhedspunkter vedr. 2025-planen

Opmærksomhedspunkter vedr. 2025-planen Opmærksomhedspunkter vedr. 2025-planen Regeringen fremlagde den 30. august 2016 deres omfattende 2025-plan. En del af denne plan vedrører dagpengeområdet. Og helt overordnet vil planen under sloganet,

Læs mere