PRO. Til en veninde - DR PigeKorets Forårskoncert. DR PigeKoret Dirigent: Phillip Faber Solist: Andreas Birk, bratsch

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PRO. Til en veninde - DR PigeKorets Forårskoncert. DR PigeKoret Dirigent: Phillip Faber Solist: Andreas Birk, bratsch"

Transkript

1 Søndag 22. marts kl Holmens Kirke Til en veninde - DR PigeKorets Forårskoncert DR PigeKoret Dirigent: Phillip Faber Solist: Andreas Birk, bratsch PRO

2 TIl en veninde Program Koncerthuset 2008/09 2 Søndag 22. marts kl Holmens Kirke Medvirkende: DR PigeKoret Dirigent: Phillip Faber Andreas Birk, bratsch Erik Kolind/Phillip Faber, klaver Radiofortællinger: Beate Paisley Anna Berg Ingrid Gyldenkærne Døssing Tilrettelæggelse og produktion: Anna Thaulow og Rasmus Bjerre Sangcoach (uropførelse): Katrine Muff Enevoldsen Det var en lørdag aften Folkemelodi / Svend Grundtvig, arr. Phillip Faber Til en veninde Phillip Faber / Emil Aarestrup Den blå anemone Egil Harder / Kaj Munk, arr. Phillip Faber Fællessang: Nu er dagen fuld af sang Muse be mine (Uropførelse) Oh Land Tantum ergo Gabriel Fauré A Spotless Rose Paul Mealor, arr. Phillip Faber Ubi Caritas Ola Gjeilo Jeg kan se på dine øjne Dansk folkemelodi / folkevise, arr. Rune Tonsgaard Sørensen Angst Phillip Faber / Emil Aarestrup Tota pulchra es Maurice Duruflé Everything is everywhere (Uropførelse) Oh Land Frydeligt med jubelkor Piae cantiones Ave Maria David MacIntyre Tit er jeg glad Carl Nielsen The Lord's Prayer John Tavener I skovens dybe, stille ro Dansk folkemelodi / Fritz Andersen, arr. Rune Tonsgaard Sørensen Producent: Anne Karine Prip Regissør: Signe Møldrup Zink Lydproducer: Preben Iwan Sangpædagoger: Cille Buch, Karin Thulemark Runner: Camilla Kaufmann Musikteknik: Lars Bruun Live video stream: Bo Juul Pedersen Lysteknik: Litecom Redaktion: Christina Brøndsted Korrektur: Magna Blanke Design: E-types A/S Tryk: Trykportalen Cph

3 DR PigeKorets Forårskoncert Forord 3 Kære publikum Velkommen til DR Pigekorets Forårskoncert. Vi har kastet blikket på det, der sker mellem os mennesker. Både forelskelsen, som Emil Aarestrup beskriver den i Til en veninde, og alle andre former for relationer mellem mennesker. Vi har ladet os inspirere af overgangen fra den frosne, bundne jord til det, der spirer og vokser og gror. Musikken, der bevæger sig fra ung og ulykkelig kærlighed og kølige værker til Kaj Munks Den blå anemone og de varme toner hos de nulevende komponister, sættes side om side med personlige fortællinger (radiofortællinger) fortalt af pigerne selv. Det kræver mod at træde frem og fortælle noget så personligt. Ligesom det at synge uden noder, at stå blandet mellem hverandre og at synge uden dirigent kræver det. Det er nogle dygtige og modige unge kvinder, der skal synge for jer. En stor tak til Nanna Øland Fabricius (Oh Land), der har skrevet to kraftfulde sange til koret, som vi uropfører i dag. De to sange er med til at understrege overgangen fra vinter til forår og fra barn til voksen, og vi gør en dyd ud af at sidestille de gamle mestre med nyskrevne værker, de gamle folkeviser med Oh Lands sange. Tak til Anna Thaulow, der får pigerne i tale på en naturlig og nærværende måde og til Beate, Ingrid og Anna, der modigt deler deres historier med os. Vi håber, at vores fortælling vinder genklang i jer, så at I kan gå ud i det danske forår med en sang i hjertet. Phillip Faber Chefdirigent for DR PigeKoret

4 Til en veninde Værknoter og medvirkende 4 Værknoter "Da jeg blev spurgt, om jeg ville skrive til DR PigeKoret, var jeg ikke et sekund i tvivl; de har en helt særlig, smittende energi, som man let kan blive afhængig af. Jeg glæder mig utroligt meget til at høre deres opførelse af disse værker, skrevet særligt med dem i tankerne. Jeg har skrevet og arrangeret to værker til dem, som begge handler om det at være en ung pige, og hvordan det kan føles at blive voksen. Komponist Oh Land Muse be mine handler om den første kærlighed. Når alle følelser er nye og optager hele ens univers. Når kærligheden tager over og bliver omdrejningspunktet for ens tankeforløb. Tekstmæssigt har jeg taget udgangspunkt i myten om musen, som lokker med sin skønhed og styrke, men som man ikke kan indfange og som kan drive selv de klogeste ud i vanvid og desperation. Everything is everywhere handler om de udfordrende teenageår, hvor alting opleves og føles så stærkt. Farverne er klarere, lydene er højere, lyset er stærkere, og alt kan mærkes hele tiden, som var man et bundt af blottede nerver. En smuk, men usikker tid hvor alt kan undersøges. Sangen handler også om at finde sig selv og lytte til sin egen stemme." Oh Land Med Oh Lands selvbetitlede album fra 2011 opnåede Nanna Øland Fabricius en kæmpe succes i Danmark og udlandet. Nanna fik fremragende anmeldelser, spillede udsolgte koncerter og oplevede i den grad en succes, som er meget få danske kunstnere forundt. Singlerne Sun Of A Gun, White Nights og Speak Out Now fik alle maksimal airplay på de danske radioer. Efter at have spillet både Europa og US tours og koncerter til både Northside Festival og i Tivoli i 2014 var Oh Land klar med sit 4. album: Earth Sick. Præcis som på hendes debutplade er hele albummet skrevet og produceret af Nanna selv. På flere numre har hun brugt sin familie til spille strygere, synge opera og hun har skrevet strygerarrangementerne sammen med sin far.

5 DR PigeKorets Forårskoncert Dirigent og medvirkende 5 Dirigent Phillip Faber Trods sin unge alder har han dirigenterfaring fra talrige kor og er meget efterspurgt som både dirigent, komponist og foredragsholder. De seneste værker tæller et Brorson-requiem til Ribe Domkirke, en festkantate til Hellig Kors Kirke og en børneopera. Phillip har tidligere dirigeret bl.a. Det Danske Drengekor, Landskoret og Värmlands Nations Kör og modtog i december 2014 Arne Hammelboes Mindelegat af Dansk Kapelmesterforening. Kor DR PigeKoret Når DR PigeKoret synger, løfter loftet sig, og lytteren inviteres indenfor i fantastiske fortolkninger af den danske sang. Koret kaster sig med samme iver over salmer og viser, som de kaster sig over nyfortolkninger af popsange eller samarbejder med landets mest populære artister. Uanset om man er vokset op med DR PigeKoret og den danske sang, eller om man stifter bekendtskab med koret for første gang, så byder koret altid på en uimodståelig kombination af tradition og nye oplevelser. Hvert år giver DR PigeKoret flere end 60 koncerter rundt omkring i Danmark, og som et af de bedste kor i Danmark sætter de en ære i hver gang at give deres publikum store og bevægende musikalske oplevelser. DR PigeKoret har eksisteret i over 75 år, og drivkraften bag korets store succes har altid været glæden ved sangen i alle dens former og begejstringen over at kunne dele den med andre. Når DR PigeKoret rejser ud i verden som unge ambassadører for Danmark, skaber de relationer på tværs af grænser og sprogbarrierer.

6 Til en veninde Medvirkende 6 Solist Andreas Birk Andreas Birk begyndte at spille violin som 4-årig og blev som 19-årig optaget på DKDM med violin som hovedfag, men pga. stor interesse for bratsch skiftede han hovedfag i løbet af sit første studieår. Dog har han aldrig lagt violinen på hylden, bratschen blev i stedet et tilvalg. I perioden studerede Andreas Birk i Californien, USA, hos henholdsvis bratschprofessor Paul Coletti og Helen Callus. I sommeren 2008 færdiggjorde han sin kandidatgrad på DKDM og blev samtidig optaget i konservatoriets solistklasse, hvorfra han debuterede i Andreas Birk spiller musik i mange forskellige sammenhænge. I klassiske sammenhænge har han optrådt både i ind- og udland, som kammermusiker og solist. Derudover arbejder han meget med forskellige former for rytmisk musik, og med sit orkester De Glade Sømænd har han vundet platin for udgivelsen Havnens Fristelser. Igennem de senere år er han begyndt at komponere musik og udgav i 2011 sit første album The Opening, som udelukkende består af egne værker. Radiodokumentarist Anna Thaulow Anna startede sine radiodage på DR s ungdomsredaktion, bl.a. som vært på Klubværelset. Hun leverer nu udsendelser til bl.a. P1 og Third Ear. Hun er særligt inspireret af den dokumentariske og fortællende genre med et stærkt personligt udtryk, hvor det mærkes, hvem der fortæller historien. Anna Thaulow har vundet priserne Prix Europa og Prix Radio i 2011 for årets bedste radiodokumentar for sin fantastiske udsendelse om hendes Farfars to liv.

7 DR PigeKorets Forårskoncert Fællessang 7 Nu er dagen fuld af sang (Tekst: Jeppe Aakjær / melodi: Carl Nielsen) Nu er dagen fuld af sang, og nu er viben kommen, bekkasinen natten lang håndterer elskovstrommen. Engen er nu gyldengul af tunge kabbelejer, søndenvinden byder op, og dueurten nejer. Nu vil mø med silkestik på brudelinet sømme. Den, som ingen bejler fik, hun ta'r sig én i drømme. Ræk mig en forglemmigej og sidst en krusemynte, sådan slutter vi vor leg så glad, som den begyndte. Dammen ligger dagen ud med brudelys i hænde, rækker højt de ranke skud, at solen må dem tænde.

8 KOMMENDE KONCERTER Klassisk top 50 - den danske sang Onsdag 20. maj kl DR Koncerthuset, Koncertsalen Hurra for Halfdan - DR PigeKorets Sommerkoncert Søndag 21. juni kl Tirsdag 23. juni kl DR Koncerthuset, Koncertsalen Så syng da, Danmark Onsdag 23. September kl DR Koncerthuset, Koncertsalen

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Saint-Saëns M U S I K K E N I S K O L E T J E N E S T E N

Saint-Saëns M U S I K K E N I S K O L E T J E N E S T E N Saint-Saëns M U S I K K E N I S K O L E T J E N E S T E N DR Radiosymfoniorkesteret Du skal til koncert med et stort orkester, der hedder DR Radiosymfoniorkesteret. I orkesteret er der næsten 100 musikere.

Læs mere

Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12

Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12 Tekster: Es 60,18-22, Åb 7,1-12, Matt 5,1-12 Salmer: 754 Se nu stiger solen, 549 Vi takker dig for livet, 571 Den store hvide, 565 Med sorgen og klagen, 438 Hellig, hellig, 477 Som korn, 732 Dybt hælder

Læs mere

Forberedelsesmateriale

Forberedelsesmateriale Forberedelsesmateriale til skolekoncert med Aarhus Symfoniorkester oktober 2013 Musik flugt, drømme og håb s. 2 Lærerbrev s. 3 Elevark 1 om at skulle til koncert s. 4 Elevark 2 med øvelser om musik og

Læs mere

DR PIGEKORETS FORÅR DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent Natalie Madueño, skuespiller

DR PIGEKORETS FORÅR DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent Natalie Madueño, skuespiller Holmens Kirke Søndag d. 12. marts 2017 kl. 19.30 Tirsdag d. 14. marts 2017 kl. 19.30 DR PIGEKORETS FORÅR DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent Natalie Madueño, skuespiller Program DR Koncerthuset 2016/17

Læs mere

for, at vi også i dag hører dagens tekst som et glædeligt budskab om Guds uforanderlige godhed.

for, at vi også i dag hører dagens tekst som et glædeligt budskab om Guds uforanderlige godhed. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MARTS 2015 2.SIF VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Sl. 42,2-6; 1.Thess.4,1-7; Matth.15,21-28 Salmer: 737,410,38,158,217 Helligånd, Guds åndedræt, Lær du mig at bede ret,

Læs mere

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys I dette hæfte skal vi beskæftige os med et musikværk, der hedder Feens kys. Det bliver spillet af et stort symfoniorkester. Musikken er

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Film (spilletid: 2 min.)

Film (spilletid: 2 min.) Film (spilletid: 2 min.) Film: Tænk. Hvis det er dig Aarhus Universitet har lavet en film om starten på et muligt studieliv på universitetet. Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om filmen og

Læs mere

SOMMERKONCERT RØDOVRE CONCERT BAND. DIRIGENT: Jørgen Misser Jensen. SOLIST: August Igor Svideniouk Egholm. KONFERENCIER: Henrik Goldschmidt

SOMMERKONCERT RØDOVRE CONCERT BAND. DIRIGENT: Jørgen Misser Jensen. SOLIST: August Igor Svideniouk Egholm. KONFERENCIER: Henrik Goldschmidt SOMMERKONCERT RØDOVRE CONCERT BAND DIRIGENT: Jørgen Misser Jensen SOLIST: August Igor Svideniouk Egholm KONFERENCIER: Henrik Goldschmidt 1 What a time... Det har været en begivenhedsrig sæson. Ikke mindst

Læs mere

præsenterer OTTO MORTENSEN

præsenterer OTTO MORTENSEN T R I O E N S A M K L A N G præsenterer OTTO MORTENSEN 1907 1986 Som komponist, pædagog, dirigent, pianist og musikvidenskabelig forsker. I Sang / Musik Fortælling og Billeder Hvilken betydning har Otto

Læs mere

Komponisten Gustav Mahler

Komponisten Gustav Mahler Mahlers 8. symfoni På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Gustav Mahler Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Hilsen til Helene. Sabotør-slottet, 2

Jørgen Hartung Nielsen. Hilsen til Helene. Sabotør-slottet, 2 Jørgen Hartung Nielsen Hilsen til Helene Sabotør-slottet, 2 Hilsen til Helene Sabotør-slottet, 2 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau 1. udgave, 1. oplag 2010 Illustrationer: Preben Winther Tryk: BB

Læs mere

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret?

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret? 20 Vi bygger hus Trin 3: Find grunden Trin 3: Find grunden I dette kapitel ser vi nærmere på overvejelserne omkring køb af selve grunden til byggeriet. Her skal du blandt andet sikre dig, at drømmehuset

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Kære lærere. Rigtig go arbejdslyst!

Kære lærere. Rigtig go arbejdslyst! Kære lærere Vi glæder os til at spille koncerten Carls legende liv for jer i uge 17. Over hele landet i 2015 er Carl Nielsen 150 årsdag blevet fejret på alle mulige måder. Nu er det blevet så blevet tid

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 6. Ollerup, den 20. januar 2015. Kære forældre!

Nyhedsbrev nummer 6. Ollerup, den 20. januar 2015. Kære forældre! Ollerup, den 20. januar 2015. Nyhedsbrev nummer 6 Kære forældre! Højdepunkter siden sidst Nogle af de store højdepunkter i et skoleår er kirkekoncerterne. Søndag den 11. januar var der to særdeles velbesøgte

Læs mere

I de seneste nyhedsbreve har vi talt lidt om dirigentens opgaver og løn- og ansættelsesforhold.

I de seneste nyhedsbreve har vi talt lidt om dirigentens opgaver og løn- og ansættelsesforhold. 21. oktober 2011 Kære medlemmer Hvordan få de rigtige musikere - på de rigtige pulte? I de seneste nyhedsbreve har vi talt lidt om dirigentens opgaver og løn- og ansættelsesforhold. Nu går vi til et mere

Læs mere

denne fortællingernes

denne fortællingernes PRÆDIKEN SØNDAG DEN 3. JANUAR 2016 HTK VESTER AABY KL. 10.15, ØSTER HÆSINGE KL. 14. Tekster: Es. 60,1-6; 1.Joh. 2,7-11; Matth. 2,1-12 Salmer: 136,362,138,98,121 Hellig Tre Kongers søndag. Det er denne

Læs mere

En fauns eftermiddag. Koncert med DR Radiosymfoniorkestret s. 2

En fauns eftermiddag. Koncert med DR Radiosymfoniorkestret s. 2 Koncert med DR Radiosymfoniorkestret s. 2 En fauns eftermiddag Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du blandt andet høre dem spille et musikstykke, der hedder En fauns

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis 2016 29-05-2016 side 1 side 1 Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2016 Tekst. Lukas. 12,13-21. Kærmindeparken. Nu har vi hørt nogle stærke tekster fra Bibelen, som alle taler om penge, om rigdom, ja om griskhed. Nu var vi

Læs mere

Koncerthuset Klassisk Sæson. Onsdag 25. april kl. 17.00. Så syng da, Danmark DR PigeKoret Solist: Rasmus Walter Vært: Michael Bojesen.

Koncerthuset Klassisk Sæson. Onsdag 25. april kl. 17.00. Så syng da, Danmark DR PigeKoret Solist: Rasmus Walter Vært: Michael Bojesen. 11 12 Koncerthuset Klassisk Sæson Onsdag 25. april kl. 17.00 Så syng da, Danmark Solist: Rasmus Walter Vært: Michael Bojesen Pro gram Biografier Koncerthuset 2008/09 2011/12 2 Så syng da, Danmark! Onsdag

Læs mere

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46.

Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Bruger Side 1 04-10-2015 Prædiken til 18. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 22,34-46. Må man stjæle en andens småkager? Hun havde god tid, det var hendes fridag, og hun ville bruge den på at ose

Læs mere

Gladsaxe Musikskoles Pigekor og bandet Charlies Blåhval besøgte Minden 25.-28. oktober 2012

Gladsaxe Musikskoles Pigekor og bandet Charlies Blåhval besøgte Minden 25.-28. oktober 2012 Gladsaxe Musikskoles Pigekor og bandet Charlies Blåhval besøgte Minden 25.-28. oktober 2012 Tungt lastet med kufferter og musikinstrumenter i alle afskygninger vuggede den store hvide bus af sted fra Musikskolen.

Læs mere

Komponisten Gustav Mahler

Komponisten Gustav Mahler Mahlers 6. symfoni På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Gustav Mahler Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du,

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Den magiske skat. - Kærlighed i hjertet. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Den magiske skat. - Kærlighed i hjertet. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Den magiske skat - Kærlighed i hjertet Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

2 vinterkoncerter i Sorø Klosterkirke 27. og 28 februar kl. 16.00 HADERSLEV DRENGEKOR DR PIGEKORET

2 vinterkoncerter i Sorø Klosterkirke 27. og 28 februar kl. 16.00 HADERSLEV DRENGEKOR DR PIGEKORET 2 vinterkoncerter i Sorø Klosterkirke 27. og 28 februar kl. 16.00 HADERSLEV DRENGEKOR DR PIGEKORET HADERSLEV DRENGEKOR PROGRAM LØRDAG den 27. februar 2016 kl. 16.00 Dirigent Henrik Skærbæk Jespersen Anton

Læs mere

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -4 I Guds hånd er jeg velsignet. Mål: At lære børnene, at Gud velsigner dem, når de holder sig tæt til ham. Gud holder hånden over deres liv, så der altid vil komme noget godt ud af alt. Tekst:

Læs mere

Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n

Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Beethoven I dette hæfte skal du arbejde med et musikværk, der hedder Eroica. Det bliver spillet af et stort symfoniorkester. Musikværket Eroica er skrevet

Læs mere

December nyheder. Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever

December nyheder. Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever December nyheder Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever Kære Forældre og børn November måned synger på sidste vers og julemåneden nærmer sig med alt, hvad det indebærer af glæde

Læs mere

Hurup 2. påskedag, 227, 218, 238, 249, 227,9?- 234

Hurup 2. påskedag, 227, 218, 238, 249, 227,9?- 234 Hurup 2. påskedag, 227, 218, 238, 249, 227,9?- 234 Det er 2. påskedag og vi har foran os en af de mest nærværende beretninger. Jeg holder meget af den for Maria Magdalene og hendes møde med havemanden

Læs mere

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter.

Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Sognepræst Eva Tøjner Götke Prædiken Anden Påskedag: Emmaus. Påskedag og i dag: anden påskedag er en hjertestarter. Vi er faktisk ved at anskaffe én til kirken, - en hjertestarter - så vi kan sætte ind,

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

DR PIGEKORETS FORÅR DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent David Bendix Nielsen, orgel

DR PIGEKORETS FORÅR DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent David Bendix Nielsen, orgel Holmens Kirke Søndag d. 11. marts 2018 kl. 19.30 Tirsdag d. 13. marts 2018 kl. 19.30 DR PIGEKORETS FORÅR DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent David Bendix Nielsen, orgel DR PigeKorets forår Program DR

Læs mere

Konfirmationsprædiken: Store bededag

Konfirmationsprædiken: Store bededag Konfirmationsprædiken: Store bededag Kære konfirmander, familier og venner I midten af september mødtes vi; konfirmanderne og jeg til den første undervisningstime her i Jægersborg Kirke, og nu er der gået

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Fløng Kirke KONCERTER 2013 / 2014

Fløng Kirke KONCERTER 2013 / 2014 Søndag den 25. august 2013 kl. 13.00 FDF Gladsaxe Brass Band Friluftskoncert foran Sognets Hus I tilfælde af dårligt vejr gennemføres koncerten i Sognets Hus FDF Gladsaxe Brass Band byder på en varieret

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

Mozarts symfoni nr. 34

Mozarts symfoni nr. 34 Mozarts symfoni nr. 34 På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Mozart Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du,

Læs mere

INFORMUSIK RAMMER. Do it! Mød Veronica AALBORG. Sådan er et orkester sammensat. Orkester Norden. Se side 2. februar 2015

INFORMUSIK RAMMER. Do it! Mød Veronica AALBORG. Sådan er et orkester sammensat. Orkester Norden. Se side 2. februar 2015 INFORMUSIK februar 2015 Orkester Norden RAMMER AALBORG Mød Veronica Do it! Sådan er et orkester sammensat DER FINDES KLASSISK MUSIK OVERALT OGSÅ I SPIL OG FILM Se side 2 INFORMUSIK februar 2015 Orkester

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G Th. Langs skole Profilanalyse 2016 Om analysen Svargrupper Indkomne svar Forældre 0-2 kl. Forældre 3-10 kl. Medarbejdere 36 201 30 Elever 3-6 kl. Elever 7-10 kl. 164 168 I alt 599 Flotte resultater!! Samlet

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik Børnesyn og nyttig viden om pædagogik I Daginstitution Langmark Udarbejdet 2014 Børnesyn i Langmark Alle børn i daginstitution Langmark skal opleve sig som en del af de fællesskaber, vi har. De skal anerkendes

Læs mere

24.s.e.trin. I 2015 Strellev 9.00, Ølgod 10.30 Kulturdagsgudstjeneste 756 66 217 367-294

24.s.e.trin. I 2015 Strellev 9.00, Ølgod 10.30 Kulturdagsgudstjeneste 756 66 217 367-294 Hvis man forestiller sig, at en udenforstående kom her ind i kirken og hørte os sige trosbekendelsen, så ville de med garanti undre sig meget. Vi siger trosbekendelsen lige ud ad landevejen, som om det

Læs mere

Flemming Jensen. Parforhold

Flemming Jensen. Parforhold Flemming Jensen Parforhold Papyrus Publishing Art direction: Louise Bech Illustatorer: Lea Maria Lucas Wierød Louise Bech Forskningsleder: Flemming Jensen Faglige konsulenter: Gitte S. Nielsen Lene V.

Læs mere

MCOK. Bevægelse i varmt vand. Marselisborg Centrets Oplysningskreds. En sundhedsskole i bevægelse

MCOK. Bevægelse i varmt vand. Marselisborg Centrets Oplysningskreds. En sundhedsskole i bevægelse MCOK Bevægelse i varmt vand Marselisborg Centrets Oplysningskreds En sundhedsskole i bevægelse foråret 2016 1 Velkommen hos Marselisborg Centrets Oplysningskreds. Vi byder velkommen til såvel nye som tidligere

Læs mere

Sorg. Anne Sofie, Lea, Signe og Sofie Sorg 15.maj UHE Musik, mennesker og følelser 2008

Sorg. Anne Sofie, Lea, Signe og Sofie Sorg 15.maj UHE Musik, mennesker og følelser 2008 Sorg Vers 1. Hjemløs Han sidder på bænken Ganske ensomt Intet gi r mening Hans liv føles tomt Men hvor er hans familie? Og hvor er hans venner? Hvor er dem han, virkelig kender? Vers 2. Kvinde Hun vågner

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 2. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 751/176/172/508//173/439/690/599 Uddelingssalme: se ovenfor: 690

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 2. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 751/176/172/508//173/439/690/599 Uddelingssalme: se ovenfor: 690 1 Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 2. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 751/176/172/508//173/439/690/599 Uddelingssalme: se ovenfor: 690 Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 18,31-43 Åbningshilsen

Læs mere

Motorik og sprog regler

Motorik og sprog regler Motorik og sprog regler Introduktion Regler indrammer børns liv i dagpleje og vuggestue, og skaber et trygt og rart miljø. Men regler er ikke bare regler. De er en del af den pædagogiske praksis, fordi

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2015-16

Musik i Tide skolekoncerter 2015-16 Frederikssund Kommune Musik i Tide På denne liste kan du se, hvilke grupper der udbydes i din kommune den kommende sæson, og hvilke datoer, de er i området. Læs mere om grupperne på de følgende sider.

Læs mere

Du, Herre Krist, min frelser est til dig jeg håber ene.

Du, Herre Krist, min frelser est til dig jeg håber ene. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 10. JULI 2016 7. SETRIN VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 KRARUP KL. 14 Tekster: Præd. 3,1-11; Rom. 8,1-4; Matth. 10,24-31 Salmer: 751,337,41,655,518 Salmer Krarup: 2,41,655,518 Du,

Læs mere

DEN SEJE BÅLMAGER. Formål

DEN SEJE BÅLMAGER. Formål Niveau 1 Spirer Årstid Hele året Forløbets varighed 2 trin + en aften Formål Lejrbålet er en traditionel spejderaktivitet og med dette mærke, skal spirerne lave og opleve et rigtigt spejderlejrbål med

Læs mere

Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen

Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen ',-.//%/',0121/34/#!/0 Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen 9 cm tykt sort granit med et flot blåt farvespil er brugt som bordplade på kogeøen. Samme granit går igen på gulvet i badeværelserne. Det beviste

Læs mere

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR Sådan sikrer du dig, at eleverne både får en sjov dag og noget fagligt med hjem. FØR TUREN Fortæl klassen om den tematur, de skal på. Lad eleverne drøfte de spørgsmål, som

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år

Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år Fredag d. 2. januar 2015 Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år Til den første morgenandagt i det nye år har vi valgt en gendigtning af de første linjer i Biblen i form af den såkaldte Logos-hymne

Læs mere

Basiskurser og efteruddannelse

Basiskurser og efteruddannelse Dansk Amatørmusik Ledelse af børnekor Basiskurser og efteruddannelse Aarhus, Slagelse, Odense, Fredericia Kurserne arrangeres i samarbejde mellem Musiklærerforeningen, FUK, Folkekirkens Musikskoler, Børnekorakademiet,

Læs mere

Hvordan kan forældrene

Hvordan kan forældrene Dialogkort Hvordan kan forældrene Vise interesse for fagene og skolearbejdet? Være aktive i skole-hjem-samarbejdet? Tale elever, klasse, lærere og skolen op? Tage ansvar for hele klassen alle elever? Åbne

Læs mere

ALLE HELGENS DAG (2. TEKSTRÆKKE). Kirke Værløse Kirke, den 4.11.2012.

ALLE HELGENS DAG (2. TEKSTRÆKKE). Kirke Værløse Kirke, den 4.11.2012. ALLE HELGENS DAG (2. TEKSTRÆKKE). Kirke Værløse Kirke, den 4.11.2012. Salmer: 26 - (Musik) - 571 / 277-192, 7-787. Læsninger: Esajas Bog 49:8-11. Johannes Åbenbaring 21:1-7. Matthæusevangeliet 5:13-16

Læs mere

2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675

2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675 1 2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675 Åbningshilsen Kl. 11.30 er der kirkefrokost og kl. 12.15 fortsætter denne kirkedag. Vi skal markere

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 12. Ollerup den 10. juni 2011

Nyhedsbrev nr. 12. Ollerup den 10. juni 2011 Ollerup den 10. juni 2011 Nyhedsbrev nr. 12 Sommeren er over os! Sydfyn er skøn - også om sommeren. Nattergalen synger om aftenen, om dagen skinner solen i hvert fald det meste af tiden. Sommeren er også

Læs mere

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49

7.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 751 28 516 675 49 Der tales en del om frygt i evangeliet til i dag. Der er da også nok at være bange for. Der sker frygtelige ting i denne verden. Det har der vel altid gjort. Og vi har nok altid frygtet, at vi skulle blive

Læs mere

GUNDERSTED BORGERFORENING

GUNDERSTED BORGERFORENING GUNDERSTED BORGERFORENING PROGRAM 2016 Velkommen til en ny sæson for nye og gamle medlemmer Vi søger frivillige.. Hjemmeside Har du lyst til at være med til at holde hjemmesiden opdateret så kontakt Åse

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11 Du skal elske Herren din Gud, siger Jesus. Det er det første og største bud. Men et andet bud står lige med det: Du skal elske din næste som dig selv. Men hvad betyder det, at man skal elske andre lige

Læs mere

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Lad os bede! Kære hellige ånd, tak fordi Du er hos os som vor ledsager gennem livet. Vi beder dig: bliv hos

Læs mere

Vi har hermed fornøjelsen at vedlægge Dacapos nye 2010 katalog - i tidens ånd trykt på miljørigtigt genbrugspapir.

Vi har hermed fornøjelsen at vedlægge Dacapos nye 2010 katalog - i tidens ånd trykt på miljørigtigt genbrugspapir. Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Bilag 72 Offentligt DACAPO 15. december 2009 Vi har hermed fornøjelsen at vedlægge Dacapos nye 2010 katalog - i tidens ånd trykt på miljørigtigt genbrugspapir. Vi skal

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Ild & vand. Billeder og historier i musikken

Ild & vand. Billeder og historier i musikken Ild & vand Billeder og historier i musikken m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Musikken er et flyvende tæppe Du skal høre et symfoniorkester spille to musikværker. Det ene musikværk hedder Roms

Læs mere

KIRKEFOLDER. Kirketjenester for 5. klasses drenge i Københavns Domkirke (Vor Frue kirke)

KIRKEFOLDER. Kirketjenester for 5. klasses drenge i Københavns Domkirke (Vor Frue kirke) KIRKEFOLDER Kirketjenester for 5. klasses drenge i Københavns Domkirke (Vor Frue kirke) Maj 2011 Til alle drenge i 4. klasse og til drengenes forældre 2 Med denne lille folder byder vi jer alle velkommen

Læs mere

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre.

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre. 2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15 Budskabet: Vi kan hjælpe andre. Aron kan godt lide at lege med babyen. Se babyens lille hånd.

Læs mere

Behandling og træning, når knæskallen er gået af led

Behandling og træning, når knæskallen er gået af led Behandling og træning, når knæskallen er gået af led Din knæskal er gået af led. Når knæskallen går af led, hopper den oftest ud på ydersiden af knæet. Ledkapslen, som knæskallen ligger i, revner, og knæet

Læs mere

Morten Sabroe og Jørgen Leth Politikens Forlag 338 sider Pris 250

Morten Sabroe og Jørgen Leth Politikens Forlag 338 sider Pris 250 Det er derfor, de kneppper så meget i dette land af Morten Sabroe og Jørgen Leth Det er derfor, de kneppper så meget i dette land Morten Sabroe og Jørgen Leth Politikens Forlag 338 sider Pris 250 Det er

Læs mere

Live For Speed - Danmark. Siden jeg startede med at spille LFS har jeg set på IRL racerløb på en helt anden måde end før.

Live For Speed - Danmark. Siden jeg startede med at spille LFS har jeg set på IRL racerløb på en helt anden måde end før. Bo Kristiansen tilføjet af Sune Nielsen søndag, 30 april 2006 Bo er en sim-racer i fremgang, han ses tit på serjsskamlerne rundt omkring for tiden. Mon ikke, at Bo racer en hel del. Her er han simpelthen

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund?

Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 01 - Mig og mine vaner DIALOGKORT 01 Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 01 Mig og mine vaner fakta Hænderne er den mest almindelige smittevej for almindelige

Læs mere

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor?

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor? Læringsspørgsmål til de 15 sange Askepot 1. Hvorfor er det figuren Askepot, der er hovedperson? 2. Hvad er Askepots drøm? 3. Hvad er Askepots virkelighed? 4. Hvad vil Shu- Bi- Dua gerne fortælle med denne

Læs mere

Læringshjul til forældre børn på vej mod 3 år

Læringshjul til forældre børn på vej mod 3 år Læringshjul til forældre børn på vej mod 3 år Dato 2010-11-1 1/11 Introduktion På vej mod børnehave* I inviteres til en samtale om jeres barns læring og udvikling. Samtalen er frivillig og varer typisk

Læs mere

Ved Slottes port synger alle børn og voksne sangen Hosianna. Desuden råber vi alle i kor et vers fra Salme 24

Ved Slottes port synger alle børn og voksne sangen Hosianna. Desuden råber vi alle i kor et vers fra Salme 24 Lærervejledning Jesus på Slottet Arrangementet Fremstilling af rekvisitter Sange og noder Arrangementet begynder så snart børnene står af bussen foran Sønderborg Slot. Her står udklædte voksne guider klar

Læs mere

14 glade børn Mudder overalt

14 glade børn Mudder overalt Smtte model: Tur i skoven Hvad skal vi lave 14 glade børn Mudder overalt Sammenhæng: Over en længere periode(efterår og forår) har vi besøgt det samme stykke skov, fra tid til anden. Børnene havde fået

Læs mere

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Udgivet: 17-03-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt miljø på Plejecenter

Læs mere

Tom Frederiksen Finn Olafsson Torsten Olafsson

Tom Frederiksen Finn Olafsson Torsten Olafsson En aften med Tom Frederiksen Finn Olafsson Torsten Olafsson Synger/sangskrivere før og nu Med nomineringen af Tom Frederiksens debut-album Synger/sangskriver ved Danish Music Awards 2008 blev idéen til

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

C a r l N. l s e n. i e. J e a n S i be. E d v a r d G r. i e g. l i u s. Nordiske fortællinger

C a r l N. l s e n. i e. J e a n S i be. E d v a r d G r. i e g. l i u s. Nordiske fortællinger C a r l N i e l s e n E d v a r d G r i e g J e a n S i be l i u s Nordiske fortællinger m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Nordiske fortællinger I dette hæfte skal du arbejde med tre nordiske

Læs mere

KUNSTEN AT LEDE DEM, DER IKKE LIGNER DIG

KUNSTEN AT LEDE DEM, DER IKKE LIGNER DIG Herning 29. februar Vibeke Fladkjær Nielsen, SEGES Kvæg KUNSTEN AT LEDE DEM, DER IKKE LIGNER DIG KVÆGKONGRES 2016 HVAD OPLEVER VI PÅ BEDRIFTERNE? Jeg fortæller den samme ting igen og igen, det hænger simpelthen

Læs mere

VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM!

VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM! VELKOMMEN TIL GREVE GYMNASIUM! Kære kommende elev! Efter sommerferien vil du møde et stort gymnasium, der vil spille en vigtig rolle i dit liv i de kommende 2-3 år. Greve Gymnasium vil gøre indtryk på

Læs mere

Morgensang i Vejen Kirke,

Morgensang i Vejen Kirke, Morgensang i Vejen Kirke, fredag d. 29. januar, kl. 9.00 Hermed links til salmetekster og inspirationsmateriale/idéer til arbejdet med salmerne. Materialet består af: 1) Salmeteksterne dels på papir dels

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Et museum. Det var da vel løgn! Det var den årlige ud-i-det-blå

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

KORFESTIVAL MAJ

KORFESTIVAL MAJ Sammen synger vi os glade på tværs af kommunen og generationer. Glæd dig til en uge med sang, fest, farver og fællesskab - En korfestival hvor alle kan være med! LÆS MERE OM PROGRAMMET OG EVT. BILLETSALG

Læs mere

2003-2013 STARTEN. Orkestret var dermed stiftet.

2003-2013 STARTEN. Orkestret var dermed stiftet. 2003-2013 I tilknytning til SeniorSWING s 10-års jubilæum den 17. marts 2013 har bestyrelsen bedt orkestermedlem Søren Anders Simonsen (SAS) om at skrive lidt om, hvordan det efter hans mening er gået

Læs mere

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1 VALGFAG HUMMELTOFTESKOLEN 2012-2013 2013 Til elever i 7. - 8. klasse og deres forældre Folkeskoleloven giver elever i 8. og 9. klasse et tilbud om at vælge valgfag. Men hvad er valgfag for noget?... det

Læs mere

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148 Alfabetisk register A Adventskransen nu vi tænder................................ 65 All night, all day.......................................... 226 Alle, både høj og lav......................................

Læs mere

Læreplan med billeder: Natur og Naturfænomener

Læreplan med billeder: Natur og Naturfænomener Under lup. Naturen kommer under lup. Der findes mange spændende dyr, der kigges nærmere på under lup. Her er indfanget en lille edderkop og en larve. Vi finder bøger og billeder frem og læser om de dyr,

Læs mere

Oplæg om ensomhed blandt ældre

Oplæg om ensomhed blandt ældre Oplæg om ensomhed blandt ældre 1 Ensomhed blandt ældre myter og fakta 2 Hvordan kan man identificere ensomhed? 3 Hvordan kan man italesætte ensomhed? 4 Hvordan kan man handle på ensomhed? 5 Opsamling Ensomhed

Læs mere