RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG IDA OG DDL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG IDA OG DDL"

Transkript

1 RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG IDA OG DDL Der er enighed om at forny gældende overenskomster og aftaler mellem parterne pr. 1. april 2011 på følgende vilkår: I. Generelt Fornyelsen sker på de vilkår, der den 12. februar 2011 er aftalt mellem Finansministeriet og Centralorganisationernes Fællesudvalg for så vidt angår punkt I, II, III, IV, V nr. 2, 3A, 3C, 4, 5, 6, 8, 9, 18, 20 og 23. Fornyelsen sker i øvrigt på de vilkår, der den 16. februar 2011 er aftalt mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation for så vidt angår punkt II, nr. 2.1, 3, 4, 5, 6, 8.1, og II. Overenskomst for akademikere under IDA og DdL s forhandlingsområde 1. Tiltrædelsesoverenskomst Parterne indgår tiltrædelsesoverenskomst jf. bilag 1 således, at der sker tilslutning til overenskomst for akademikere i staten indgået mellem AC og Finansministeriet pr. 1. april Der er med tiltrædelsesoverenskomsten ikke tiltænkt andre indholdsmæssige ændringer for ansatte under IDA's og DdL's forhandlingsområde, end hvad der fremgår af resultatpapiret. Der tages forbehold for den endelige udformning af tiltrædelsesoverenskomsten, som skal tilpasses udformning af den fornyede AC-overenskomst pr. 1. april Der tages herunder forbehold for stillingtagen til ikke afklarede spørgsmål mellem Finansministeriet og AC.

2 Side 2 2. Aftalte forbedringer/ændringer 2.1. Rådighedsvagt ved forsvarets Materieltjenestes laboratorium Forsvarsministeriet D5. Rådighedsvagttillæg efter punkt D5 gøres pensionsgivende med virkning fra 1. april Samtidig udvides punktet til også at dække ingeniører ved Forsvarets Materieltjenestes laboratorium. Midlerne tages fra provenuet for ophør af aftale om ydelse af lektor MSK-tillæg Rådighedsvagt vedr. Barsebäck-beredskab. Forsvarsministeriet D6. Tillæg for rådighedsvagt gøres pensionsgivende med virkning fra 1. april Midlerne tages fra provenuet for ophør af aftale om ydelse af lektor MSK-tillæg Rådighedsvagt Energistyrelsen (olie- og gasområdet). Klima- og Energiministeriet. 1. Rådighedsvagttillæg gøres pensionsgivende med virkning fra 1. april Midlerne tages fra provenuet for ophør af aftale om ydelse af lektor MSK-tillæg Professorer På Danmarks Tekniske Universitet (DTU) omklassificeres 4 professorer fra lønramme 37 til lønramme 38. Midlerne tages fra provenuet for ophør af aftale om ydelse af lektor MSK-tillæg Stillingsoprettelse Klassificering af nyoprettede stillinger i lønramme 35 og 36 efter bilag 3 samt indplacering af nyoprettede stillinger som specialkonsulent eller chefkonsulent efter bilag 4, kan ske uden forudgående aftale. Vedkommende tillidsrepræsentant orienteres ved stillingsoprettelser og kan kræve forhandling af indplaceringen. III. Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten Parterne indgår tiltrædelsesaftale til rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten jf. bilag 2.

3 Side 3 IV. Kompetenceudvikling og SU 1. Kompetenceudvikling Parterne er enige om, at IDA tilsluttes aftalerne om Kompetencefonden og Fonden til udvikling af statens arbejdspladser, som videreført ved CFU-forliget. Kompetencefonden yder støtte til længerevarende individuelle kompetenceudviklingsforløb. Fondens midler fordeles til ministerområderne forholdsmæssigt efter ministeriernes lønsum. Fonden til udvikling af statens arbejdspladser yder støtte til udvikling og omstilling på statens arbejdspladser. Ligeledes kan fonden yde støtte til udviklingen af statens forskellige personalegrupper og fremme kompetenceudviklingsindsatser på tværs af arbejdspladser. Der afsættes i perioden 4,9 mio. kr. til kompetenceudvikling. Af disse midler afsættes 3,2 mio. kr. til Kompetencefonden og 1,7 mio. kr. til Fonden til udvikling af statens arbejdspladser. Der kan i perioden anvendes midler fra fonden til finansiering af partsprojekter aftalt mellem Personalestyrelsen og IDA i et omfang, der står i et passende forhold til IDA s medfinansiering, bl.a. i lyset af, at ansatte omfattet af IDA s forhandlingskompetence tillige vil være omfattet af en række af SCK s øvrige initiativer. Merudgiften tilbageføres til rammen ved overenskomstens udløb. 2. Samarbejdsaftalen Parterne er enige om, at bidrage til finansieringen af Samarbejdssekretariatet, som videreført ved CFU-forliget. Merudgiften tilbageføres til rammen ved overenskomstperiodens udløb 3. Generelle aftaler Parterne er enige om, at aftale om Arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet finder anvendelse for ansatte under IDA og DdL s forhandlingskompetence.

4 Side 4 4. TR Parterne er enige om at arbejde for, at ansatte indenfor IDA og DdL s forhandlingsområde, som hidtil, kan indgå som en del af en medarbejdergruppe på det samlede AC-overenskomstområde jf. cirkulærebemærkninger til 2 b i cirkulære om Tillidsrepræsentanter i staten mv. V. ATP Fra 1. januar 2012 oprykkes ansatte inden for IDA og DdL s forhandlingsområder fra sats E til sats F. ATP-satsen for Ph.D-stipendiater under IDA s og DdL s forhandlingsområde forhøjes dog til sats A pr. 1. januar Midlerne tages fra provenuet for ophør af aftale om ydelse af lektor MSK-tillæg. VI. Økonomi Fornyelsen er sket inden for en økonomisk ramme, der svarer til de generelle forlig mellem Finansministeriet og Centralorganisationerne. Der er enighed om økonomi, jf. bilag 3. VII. Øvrige forhold Finansministeriet har tilkendegivet at ville henlede personalechefnetværkets opmærksomhed på AC-overenskomstens bilag 7 om kompetenceudvikling, herunder om udarbejdelse af udviklingsplaner. VIII. Tvistigheder. Spørgsmål om overtrædelse og fortolkning af forhandlingsresultatet afgøres efter de almindelige regler på det pågældende område.

5 Side 5 IX. Forbehold for godkendelse Der tages forbehold for endelig godkendelse af forhandlingsresultatet. København, den 28. februar IDA/DdL Ellen Fænøe Finansministeriet P.M.V. E.B. Mogens Esmarch

6 Side 6 Bilag 1 TILTRÆDELSESOVERENSKOMST FOR AKADEMIKERE UNDER IDA OG DDL S FORHANDLINGSOMRÅDE IDA og DdL tiltræder overenskomst for Akademikere i staten (AC-overenskomsten) med tilhørende bilag 1-8 og bilag A-C, således som den er fornyet pr. 1. april Herudover gælder følgende: AC-overenskomstens bilag C suppleres med vedlagte bilag C. 1. Dækningsområde I stedet for det i AC-overenskomstens 1 nævnte bilag A, afsnit I finder bilag A til nærværende tiltrædelsesoverenskomst anvendelse. 2. Indplacering i basisløn AC-overenskomsten 4 finder anvendelse med følgende undtagelse til stk. 2: Levnedsmiddelingeniører indplaceres i basislønforløbet 1, 2, 4, 5, 6, hvor løntrin 4 er 2-årigt. 3. Indbetaling af pensionsbidrag Pensionsbidrag jf. AC-overenskomstens 10, stk. 5. indbetales til de pensionskasser, der er nævnt i tiltrædelsesoverenskomstens bilag A. 4. Protokollat om gammelt lønsystem AC-overenskomstens protokollat 4 om gammelt lønsystem finder tilsvarende anvendelse med følgende undtagelser til 1, stk. 2: 1. Levnedsmiddelingeniører indplaceres i løntrinsforløbet 1-7. Der kan ske personlig oprykning til trin Civilingeniører og landinspektører indplaceres i løntrinsforløbet 4-17.

7 Side 7 5. Protokollat om ansatte i stillinger klassificeret i lønramme samt Protokollat om special- og chefkonsulenter. Klassificering af nyoprettede stillinger i lønramme 35 og 36 efter bilag 3 i ACoverenskomsten samt indplacering af nyoprettede stillinger som specialkonsulent eller chefkonsulent efter bilag 4 i AC-overenskomsten, kan efter nærværende overenskomst ske uden forudgående aftale. Vedkommende tillidsrepræsentant orienteres ved stillingsoprettelser, og kan kræve forhandling af indplaceringen. 6. Til bilag 6, Oversigt over tillæg og særbestemmelser (Nyt og gammelt lønsystem) Tillæg og særbestemmelser som nævnt i bilag 6 til AC-overenskomsten finder tilsvarende anvendelse for ansatte efter nærværende overenskomst med følgende tilføjelser: Ad Generelt Pkt. 10, Rådighedstillæg til fuldmægtige m.fl., finder tilsvarende anvendelse for landinspektører. Ad Forsvarsministeriet Punkt D5. Tillægget gøres pensionsgivende med virkning fra 1. april Tillægget udvides til også at dække ingeniører ved Forsvarets Materieltjenestes laboratorium. Punkt D6. Rådighedsvagttillæg gøres pensionsgivende med virkning fra 1. april Ad Klima- og Energiministeriet Energistyrelsen Punkt 1. Rådighedsvagttillægget gøres pensionsgivende med virkning fra 1. april Ad Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Dyrlæger og mejeriingeniører i Fødevarestyrelsen Bestemmelsen finder tilsvarende anvendelse for levnedsmiddelingeniører og -kandidater. Der er ikke med den ændrede formulering tilsigtet nogen ændring i det hidtidige anvendelsesområde. Ad Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling Til ingeniører ved DTU Veterinærinstitut, Afdeling for Virologi, Lindholm ydes et tillæg (Lindholmtillæg) på kr.* årligt, jf. aftale af 14. februar 1997 mellem Statens Veterinære Institut for Virusforskning og Ingeniørforbundet.

8 Side 8 Ad Undervisningsministeriet Diplom- og eksportingeniøruddannelsen Ingeniørdocenter og gæsteingeniørdocenter aflønnes svarende til lønnen til en statstjenestemand i lønramme 37. For teknikumingeniører og akademiingeniører, der underviser ved ingeniørhøjskolerne, sker beregningen af løn og anciennitet efter de for civilingeniører gældende regler. Teknikumingeniører og akademiingeniører, der underviser ved ingeniørhøjskolerne, indplaceres således i løntrinsforløbet Denne bestemmelse gælder alene for ansatte på gammelt lønsystem. Ad Økonomi og Erhvervsministeriet Søfartsstyrelsen I henhold til aftale af 15. december 2003 mellem Finansministeriet og Ingeniørforeningen i Danmark ydes et tillæg på kr. * jf. aftale af 18. august 2003 mellem Søfartsstyrelsen og Foreningen af Skibsinspektører under Søfartsstyrelsen om rejsetid for overenskomstansatte skibsinspektører i Søfartsstyrelsen. 7. Hovedaftale For overenskomsten gælder hovedaftale af 28. maj 1991 mellem Finansministeriet og AC-organisationerne. 8. Ikrafttrædelses og opsigelsesbestemmelser Overenskomsten har virkning fra 1. april 2011 og kan af parterne opsiges skriftligt med 3 måneders varsel til en 31. marts, dog tidligst den 31. marts Samtidig ophæves Overenskomst for akademikere i staten (Perst. nr ) for så vidt angår de af nærværende overenskomst omfattede grupper. København, den

9 Side 9 BILAG A. OVERSIGT OVER OVERENSKOMSTENS OMRÅDE OG PENSIONSORDNINGER I. Forhandlingsberettiget organisation Den Danske Landinspektørforening, DdL Ingeniørforeningen, IDA Uddannelse Cand.geom. (Landinspektør) Cand.polyt. (Civilingeniør) Akademiingeniør Cand.scient. i datateknik Cand.scient. i human ernæring Cand.techn.al. (Levnedsmiddelkandidat) fra levnedsmiddel-, kødindustri- og mejerilinjen Cand.scient.med. Cand.brom. (Bromatolog) Teknikumingeniør Diplomingeniør Eksportingeniør Levnedsmiddelingeniør Pensionsordning Den af den Danske Landinspektørforening etablerede pensionsordning Ingeniørforeningens Pensionskasse: Ingeniørpension (s): Danske Civil- og akademiingeniørers Pensionskasse (DIP) Ingeniørforeningens Pensionskasse: Ingeniørpension (s): Pensionskassen for teknikum- og diplomingeniører (ISP) s) De pr. 1. april 1983 ansatte docenter kan opretholde deres hidtidige pensionsordning uændret. Levnedsmiddelingeniører- og kandidater m.fl., der er ansat 30. september 2007 eller tidligere og som har deres pensionsordning i Pensionskassen for Jordbrugsakademikere og Dyrlæger (PJD), opretholder denne i PJD som en personlig ordning.

10 Side 10 C. LØNFORLØB I NYT OG GAMMELT LØNSYSTEM PÅ DE FÆLLESAKADEMISKE SKALAER Basislønforløbet nyt lønsystem (jf. AC-overenskomstens 4) Løn-anc. Lønforløb generelt Bachelor Levneds-middelinge-niør

11 Side 11 Lønforløb på den fælles lønskala - gammelt lønsystem Lønanc. Generelt Civil-ing. Landinsp. Bachelor Levnedsm iddelingeniør* * I lønforløb for bachelor og levnedsmiddelingeniør kan der ske personlig oprykning til trin 8.

12 Side 12 Bilag 2 TILTRÆDELSESOVERENSKOMST FOR AKADEMIKERE UNDER IDA OG DDL S FORHANDLINGSOMRÅDE TIL RAMMEAFTALE OM KONTRAKTANSÆTTELSE AF CHEFER I STATEN. IDA og DdL tiltræder Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten, således som den er fornyet pr. 1. april København, den

Akademikere under IDAs og DdLs forhandlingsområde

Akademikere under IDAs og DdLs forhandlingsområde Cirkulære af 28. december 2011 Perst.nr. 072-11 PKAT nr. 44, 85 og 0553 J.nr. 10-331-36 Cirkulære om overenskomst for Akademikere under IDAs og DdLs forhandlingsområde 2011 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Tiltrædelsesaftale for ingeniører og landinspektører. 31.02 O.11 05/2012 Side 1

Tiltrædelsesaftale for ingeniører og landinspektører. 31.02 O.11 05/2012 Side 1 Tiltrædelsesaftale for ingeniører og landinspektører m.fl. KL Ingeniørforeningen, IDA Den danske Landinspektørforening Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Tiltrædelse og gældende aftaler... 3 2. Hvem er

Læs mere

Akademikere under IDAs og DdLs forhandlingsområde

Akademikere under IDAs og DdLs forhandlingsområde Cirkulære om overenskomst for Akademikere under IDAs og DdLs forhandlingsområde 2013 Cirkulære af 20. november 2013 Modst.nr. 051-13 PKAT nr. 44, 85, 0553 J.nr. 2013-1513-064 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFOR- ENING. TILTRÆDELSESOVERENSKOMST for ingeniører og landinspektører m.fl. ansat i regioner mv.

DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFOR- ENING. TILTRÆDELSESOVERENSKOMST for ingeniører og landinspektører m.fl. ansat i regioner mv. Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN INGENIØRFORENINGEN, DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFOR- ENING TILTRÆDELSESOVERENSKOMST for ingeniører og landinspektører m.fl. ansat i regioner mv. 2013 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Visse specialister og ledere på Transportministeriets område

Visse specialister og ledere på Transportministeriets område Cirkulære om organisationsaftale for Visse specialister og ledere på Transportministeriets område 2008 Cirkulære af 30. november 2009 Perst. nr. 078-09 PKAT nr. 635 J.nr. 07-333/21-16 Dataark PKAT med

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om aftale om. Valgte ledere ved universiteter m.fl. under Forskningsministeriet

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om aftale om. Valgte ledere ved universiteter m.fl. under Forskningsministeriet FINANSMINISTERIET Cirkulære om aftale om Valgte ledere ved universiteter m.fl. under Forskningsministeriet 2000 1.3.2 INDHOLD Side CIRKULÆRE... 1 Ad 2, dekaner... 1 Ad 3, institutledere... 2 Overenskomstansattes

Læs mere

Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem

Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem Cirkulære om organisationsaftale for Visse lederstillinger inden for det statslige beskæftigelsessystem 2008 Cirkulære af 5. maj 2009 Perst. nr. 032-09 PKAT nr. 152 J.nr. 08-333/21-30 Dataark PKAT med

Læs mere

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l.

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l. Cirkulære om aftale om Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemænd o.l. 2015 Cirkulære af 4. februar 2015 Modst. nr. 003-15 J.nr. 2015-7511-0006 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

2.4.2. Cirkulære om Valgte ledere ved de højere uddannelsesinstitutioner under Undervisningsministeriet

2.4.2. Cirkulære om Valgte ledere ved de højere uddannelsesinstitutioner under Undervisningsministeriet 2.4.2 1993 Cirkulære om Valgte ledere ved de højere uddannelsesinstitutioner under Undervisningsministeriet 2 Indhold Side CIRKULÆRE...1 Ad 2, dekaner...1 Ad 4, institutledere...2 Overenskomstansattes

Læs mere

Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt

Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt Cirkulære om organisationsaftale for Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt personale med forsknings- og undervisningsopgaver ved Aarhus Universitet 2005 Cirkulære af 30. november 2006 Perst.

Læs mere

Arbejdstid mv. i forbindelse med kursusdeltagelse

Arbejdstid mv. i forbindelse med kursusdeltagelse Cirkulære om Arbejdstid mv. i forbindelse med kursusdeltagelse 2006 Cirkulære af 24. marts 2006 Perst. nr. 021-06 PKAT nr. J.nr. 06-511-25 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger til aftalen... 3 Ikrafttræden...

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale

Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat administrativt personale KL HK/KOMMUNAL Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti og overgangstrin/-tillæg...

Læs mere

Tiltrædelsesaftale for ingeniører og landinspektører. 31.02 O.13 45/2013 Side 1

Tiltrædelsesaftale for ingeniører og landinspektører. 31.02 O.13 45/2013 Side 1 Tiltrædelsesaftale for ingeniører og landinspektører m.fl. KL Ingeniørforeningen, IDA Den danske Landinspektørforening, DdL Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Tiltrædelse og gældende aftaler... 3 2. Hvem

Læs mere

Natpenge mv. for tjenestemænd i staten

Natpenge mv. for tjenestemænd i staten Cirkulære om Natpenge mv. for tjenestemænd i staten 2006 Cirkulære af 24. marts 2006 Perst. nr. 019-06 PKAT nr. 201 J.nr. 05-426-7 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger

Læs mere

Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner

Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner Cirkulære om organisationsaftale for Ejendomsservicemedarbejdere ved en række statsinstitutioner 2008 Cirkulære af 18. september 2008 Perst. nr. 052-08 PKAT nr. 224 J.nr. 07-333/02-5 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl.

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. Cirkulære om Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. 2003 Cirkulære af 1. marts 2004 Perst nr. 013-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/31-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten

Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten Cirkulære om Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 2002 1 Cirkulære om ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten (Til samtlige ministerier mv.) 1. Arbejdsgiveren har pligt til at underrette

Læs mere

2.4.21. Cirkulære om Klassificering af stillinger ved efterskoler

2.4.21. Cirkulære om Klassificering af stillinger ved efterskoler 1993 Cirkulære om Klassificering af stillinger ved efterskoler 1 CIRKULÆRE OM KLASSIFICERING AF STILLINGER VED EFTERSKOLER Hermed følger aftale af 15. juni 1993 mellem Lærernes Centralorganisation og

Læs mere

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling

04.51 O.15 38/2015 Side 1. Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling Side 1 Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling KL Forhandlingsfællesskabet Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Betalingen... 3 3. Kommunaldirektørregel... 4 4. Ikrafttræden og

Læs mere

Aftale om pensionsforhold for tjenestemandsgrupper o.l. i forbindelse med nye lønsystemer

Aftale om pensionsforhold for tjenestemandsgrupper o.l. i forbindelse med nye lønsystemer Cirkulære om Aftale om pensionsforhold for tjenestemandsgrupper o.l. i forbindelse med nye lønsystemer 2004 Cirkulære af 21. april 2004 Perst. nr. 025-04 PKAT nr. J.nr. 03-861-15 Cirkulære om aftale om

Læs mere

Cirkulære af 23. maj 2012. Modst.nr. 022-12. PKAT nr. 117, 201, 211. J.nr. 10-330-99. Cirkulære om organisationsaftale for

Cirkulære af 23. maj 2012. Modst.nr. 022-12. PKAT nr. 117, 201, 211. J.nr. 10-330-99. Cirkulære om organisationsaftale for Cirkulære af 23. maj 2012 Modst.nr. 022-12 PKAT nr. 117, 201, 211 J.nr. 10-330-99 Cirkulære om organisationsaftale for Visse konsulenter/pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler og aftale for visse

Læs mere

Kommunale lønninger pr. 1. april 2016

Kommunale lønninger pr. 1. april 2016 Kommunale lønninger pr. 1. april 2016 Løn årligt/måned 48 (47) 443.641,00 36.970,08 49 (48) 473.414,00 39.451,17 50 (49) 506.461,00 42.205,08 51 (50) 559.424,00 46.618,67 52 (51) 636.554,00 53.046,17 53

Læs mere

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om organisationsaftale for Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2002 Cirkulære af 21. januar 2004 Perst. nr. 003-04 PKAT nr. 603 J.nr. 03-333/14-8 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger

Læs mere

1. Generelle ændringer Den økonomiske ramme for overenskomstfornyelse 2008 er på i alt 12,8 %.

1. Generelle ændringer Den økonomiske ramme for overenskomstfornyelse 2008 er på i alt 12,8 %. Ø K O N O M I O G P E R S O N A L E Foreløbig orientering om OK 08 19. MARTS 2008 Dette notat har til formål at give et foreløbigt overblik over ændringer aftalt ved overenskomstforhandlingerne i 2008.

Læs mere

Tillæg til adjunkter og lektorer mv. ved professionshøjskoler

Tillæg til adjunkter og lektorer mv. ved professionshøjskoler Cirkulære om Tillæg til adjunkter og lektorer mv. ved professionshøjskoler 2008 Cirkulære af 7. maj 2010 Perst. nr. 019-10 J.nr. 07-333/51-10 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten FINANSMINISTERIET Cirkulære om Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 1999 1 Til samtlige ministerier mv. Cirkulære om ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 1. Arbejdsgiveren har

Læs mere

Løn for lærere ansat på tjenestemandslignende vilkår ved institutioner for erhvervsrettet

Løn for lærere ansat på tjenestemandslignende vilkår ved institutioner for erhvervsrettet Cirkulære om aftale om Løn for lærere ansat på tjenestemandslignende vilkår ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse 2008 Cirkulære af 11. august 2008 Perst. nr. 040-08 PKAT nr. 206, 211 og 260

Læs mere

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om organisationsaftale for Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2002 Cirkulære af 18. maj 2004 Perst. nr. 032-04 PKAT nr. 606 J.nr. 01-333/05-2

Læs mere

Stk. 3. Aftalen er ikke til hinder for, at parterne træffer aftaler, der supplerer eller fraviger nærværende aftale.

Stk. 3. Aftalen er ikke til hinder for, at parterne træffer aftaler, der supplerer eller fraviger nærværende aftale. 1. Aftalens parter Stk. 1. Med det formål at befæste og udvikle det naturlige tillidsforhold mellem rederiet og ACmedarbejderne har Scandlines A/S og AC-organisationerne indgået denne aftale. Stk. 2. Rammeaftalen

Læs mere

Jordbrugsteknologer/jordbrugsteknikere i staten samt forsørgsteknikere ved Aarhus Universitet

Jordbrugsteknologer/jordbrugsteknikere i staten samt forsørgsteknikere ved Aarhus Universitet Cirkulære om organisationsaftale for Jordbrugsteknologer/jordbrugsteknikere i staten samt forsørgsteknikere ved Aarhus Universitet 2016 Cirkulære af 13. april 2016 Modst. nr. 021-16 PKAT nr. 115 J.nr.

Læs mere

Lønguide 2014 For offentligt ansatte DM ere gældende fra 1. april 2014. dm.dk

Lønguide 2014 For offentligt ansatte DM ere gældende fra 1. april 2014. dm.dk Lønguide 2014 For offentligt ansatte DM ere gældende fra 1. april 2014 dm.dk Staten Staten 37 Skalaløn Staten Overenskomstlønninger pr. 1. april 2014 ingen A B Nettoløn Pension Total Eksklusive pension

Læs mere

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2002 Cirkulære af 14. september 2004 Perst. nr. 052-04 PKAT nr. 0297 J.nr. 01-333/05-5 2 Cirkulære om organisationsaftale

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om protokollat vedrørende Løn- og ansættelsesvilkår for tolke i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2005 Cirkulære af 14. marts 2006 Perst. nr. 013-06 PKAT nr. 196 J.nr. 04-333/06-19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

protokollat til overenskomst for akademikere i staten om Ph.d.-stipendiater

protokollat til overenskomst for akademikere i staten om Ph.d.-stipendiater Cirkulære om protokollat til overenskomst for akademikere i staten om Ph.d.-stipendiater samt aftale om Aflønning af ph.d.-studerende for arbejdsopgaver i forbindelse med forskeruddannelsen 2002 1.3.10

Læs mere

Offentlige løntabeller 01.04.2016

Offentlige løntabeller 01.04.2016 Offentlige løntabeller 01.04.2016 Indledning 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Stat... 4 Basisløn for ansatte på nyt lønsystem... 5 Basisløninterval for special- og chefkonsulenter... 5 Rådighedstillæg

Læs mere

Regioner. Lønninger 1. april 11-31. dec. 11

Regioner. Lønninger 1. april 11-31. dec. 11 Regioner Lønninger 1. april 11-31. dec. 11 1 Ingeniørforeningen i Danmark Lønninger m.v. i regioner 1. april 11-31. dec. 11 Indhold - alfabetisk Chefer- løn Chefer - grundlønstillæg Foredragstakster Gammel

Læs mere

Aftale om aflønning af chefer

Aftale om aflønning af chefer Aftale om aflønning af chefer KL Arkitektforbundet Danmarks Jurist- og Økonomforbund eningen af Kommunale Chefer HK/KOMMUNAL Ingeniørforeningen i Danmark Lærernes Centralorganisation 30.01 Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

40.42 O.11 40/2011 Side 1

40.42 O.11 40/2011 Side 1 40.42 Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte ledende medarbejdere i idræts-, kultur- og fritidssektoren, havnechefer, maritime chefer, havnekaptajner, havnemestre, havnefogeder, havneassistenter, kort-

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. sygepleje- og radiograflærere)

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. sygepleje- og radiograflærere) Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte sygepleje- og radiograflærere) 2007 Cirkulære af 3. juli 2008 Perst. nr. 034-08 PKAT nr. 177 J.nr. 06-348-111

Læs mere

Fritagelse for indbetaling af pensionsbidrag for visse tidsbegrænset ansatte i staten mv.

Fritagelse for indbetaling af pensionsbidrag for visse tidsbegrænset ansatte i staten mv. Cirkulære af 2. november 2012 Modst.nr. 034-12 J.nr. 12-339-166 Cirkulære om protokollat til overenskomst for akademikere i staten om Fritagelse for indbetaling af pensionsbidrag for visse tidsbegrænset

Læs mere

På denne baggrund fremsætter Finansministeriet følgende krav: 3) Permanentgørelse og forenkling af fleksible regler for forhandling af lokale tillæg

På denne baggrund fremsætter Finansministeriet følgende krav: 3) Permanentgørelse og forenkling af fleksible regler for forhandling af lokale tillæg 13. december 2010 Finansministeriets krav til AC-forhandlingerne 2011. Den demografiske udvikling, genopretningen af dansk økonomi og den samfundsøkonomiske situation giver meget snævre økonomiske rammer

Læs mere

Sygeplejersker i staten og aftale om nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende

Sygeplejersker i staten og aftale om nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende Cirkulære om organisationsaftale for Sygeplejersker i staten og aftale om nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte sygeplejersker i staten (overenskomstansatte, tjenestemænd og tjenestemandslignende

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift. Akademikernes Centralorganisation (AC) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN)

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift. Akademikernes Centralorganisation (AC) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) 1 Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (2010.0010) Akademikernes Centralorganisation (AC) (advokat Jakob Juul) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) (advokat Morten Ulrich) 2 1. Indledning

Læs mere

Tjenestefrihed af familiemæssige årsager

Tjenestefrihed af familiemæssige årsager Cirkulære om Tjenestefrihed af familiemæssige årsager 2005 Cirkulære af 14. juni 2007 Perst. nr. 056-07 PKAT nr. J.nr. 06-528-24 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Barns 1. sygedag...

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland

Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger for statens tjenestemænd i Grønland 2005 Cirkulære af 13. september 2005 Perst. nr. 047-05 PKAT: J.nr. 02-233-11 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning...

Læs mere

Handicapledsagere i staten mv.

Handicapledsagere i staten mv. Cirkulære af 2. maj 2011 Perst.nr. 012-11 PKAT 102 J.nr. 11-345-46 Cirkulære om regulativ om løn- og ansættelsesvilkår for Handicapledsagere i staten mv. 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Værkstedsfunktionærer ved universiteter mv. samt tekniske ledere ved Rigspolitiet

Værkstedsfunktionærer ved universiteter mv. samt tekniske ledere ved Rigspolitiet Cirkulære om organisationsaftale for Værkstedsfunktionærer ved universiteter mv. samt tekniske ledere ved Rigspolitiet 2008 Cirkulære af 5. august 2008 Perst. nr. 039-08 PKAT nr. 0058, 0246 J.nr. 07-333/09-3

Læs mere

PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE

PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN MASKINMESTRENES FORENING PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE Da aftale om ny løndannelse af den 30-09-2002 (APV

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 007-09 Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMST OG AFTALE PR. 1. APRIL 2015 FOR AMBULANCEUDDANNET PERSONALE

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMST OG AFTALE PR. 1. APRIL 2015 FOR AMBULANCEUDDANNET PERSONALE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA-FAG OG ARBEJDE FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMST OG AFTALE PR. 1. APRIL 2015 FOR AMBULANCEUDDANNET PERSONALE Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Efterregulering af fratrædelsesgodtgørelse efter funktionærlovens (FUL) 2a

Efterregulering af fratrædelsesgodtgørelse efter funktionærlovens (FUL) 2a FINANSMINISTERIET Cirkulære om Efterregulering af fratrædelsesgodtgørelse efter funktionærlovens (FUL) 2a 1997 1 CIRKULÆRE OM EFTERREGULERING AF FRATRÆDELSESGODTGØRELSE EFTER FUNKTIONÆRLOVENS (FUL) 2a

Læs mere

Faglærere ansat ved Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT)

Faglærere ansat ved Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT) Cirkulære om organisationsaftale for Faglærere ansat ved Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT) 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 041-14 PKAT nr. 133 J.nr. 2013-1513-082

Læs mere

Hvor mange er omfattet af resultatet?

Hvor mange er omfattet af resultatet? 1 2 3 Hvor mange er omfattet af resultatet? IDAforhandler for 520 årsværk i regionerne. Ét årsværk svarer til en fuldtidsansat med 37 timer om ugen. IDA og DdLhar indgået en forhandlingsaftale vedrørende

Læs mere

Ferie for statens tjenestemænd i Grønland

Ferie for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om Ferie for statens tjenestemænd i Grønland 2009 Cirkulære af 16. november 2010 Perst. nr. 038-10 J.nr. 09-233-14 2 Cirkulære om ferie for statens tjenestemænd i Grønland (Til samtlige ministerier

Læs mere

Lager- og handelsarbejdere i hovedstaden

Lager- og handelsarbejdere i hovedstaden Cirkulære om organisationsaftale for Lager- og handelsarbejdere i hovedstaden 2013 Cirkulære af 19. december 2013 Modst.nr. 054-13 PKAT nr. 0136 J.nr. 12-333/08-3 Dataark PKAT med specifikation 0136 Lager-

Læs mere

Lønguide 2013-2014 For offentligt ansatte DM ere gældende fra 1. oktober 2013 til 31. marts 2014. dm.dk

Lønguide 2013-2014 For offentligt ansatte DM ere gældende fra 1. oktober 2013 til 31. marts 2014. dm.dk Lønguide 2013-2014 For offentligt ansatte DM ere gældende fra 1. oktober 2013 til 31. marts 2014 dm.dk Staten Staten 37 Skalaløn Staten Overenskomstlønninger pr. 1. april 2013* ingen A B Nettoløn Pension

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale om

Cirkulære om organisationsaftale om Cirkulære om organisationsaftale om Stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten og til overenskomst for ledere og lærere ved en række videregående

Læs mere

Lærere m.fl. ved almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning

Lærere m.fl. ved almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning Cirkulære om organisationsaftale for Lærere m.fl. ved almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 035-14 PKAT nr. 620 J.nr.

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om aftale om. Nyt lønsystem for ledere ved erhvervsskoler

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om aftale om. Nyt lønsystem for ledere ved erhvervsskoler FINANSMINISTERIET Cirkulære om aftale om Nyt lønsystem for ledere ved erhvervsskoler 2000 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM NYT LØNSYSTEM FOR LEDERE VED ERHVERVSSKOLER Generelle bemærkninger Finansministeriet

Læs mere

Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken

Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken Cirkulære af 10. november 2011 Perst.nr. 059-11 PKAT nr. 0254 J.nr. 7-401-7 Cirkulære om aftale om Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemandsansatte og tjenestemandslignende ansatte lærere ved en række videregående uddannelsesinstitutioner

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemandsansatte og tjenestemandslignende ansatte lærere ved en række videregående uddannelsesinstitutioner Cirkulære om aftale om Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemandsansatte og tjenestemandslignende ansatte lærere ved en række videregående uddannelsesinstitutioner 2002 Cirkulære af 17. august 2005 Perst.

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse F O A F A G O G A R B E J D E Virksomhedsoverdragelse Hvad betyder det for dig? Hvad skal du være opmærksom på? GODE RÅD 2 www.foa.dk En virksomhedsoverdragelse kan have stor betydning for dine ansættelsesvilkår,

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Kofoeds Skole

Cirkulære om organisationsaftale for. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Kofoeds Skole Cirkulære om organisationsaftale for Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Kofoeds Skole 2002 3.3.35 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger til organisationsaftalen...3 Bemærkninger til aftalen

Læs mere

Cirkulære om aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken

Cirkulære om aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken CIR nr 9554 af 10/11/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 07-401-7 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Handelsskolernes Lærerforening

Handelsskolernes Lærerforening Handelsskolernes Lærerforening Løntabeller 1. april 2015 Lærerløn Lærere aflønnes på basisløntrin 1-7 eller basisløntrin 2-8. Basisløntrin 1-7 gælder for undervisning på EUD/HG. Basisløntrin 2-8 gælder,

Læs mere

Handelsskolernes Lærerforening

Handelsskolernes Lærerforening Handelsskolernes Lærerforening Løntabeller 1. april 2014 Lærerløn Lærere aflønnes på basisløntrin 1-7 eller basisløntrin 2-8. Basisløntrin 1-7 gælder for undervisning på EUD/HG. Basisløntrin 2-8 gælder,

Læs mere

Lønoversigt. 1. april 2016

Lønoversigt. 1. april 2016 Lønoversigt 1. april 2016 Indhold Overenskomstansatte 3 Basisløn i staten (nyt lønsystem) 4 Rådighedstillæg i staten (nyt lønsystem) 4 Rådighedstillæg i staten (gammelt lønsystem) 4 Basisløn i kommuner

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Bioanalytikere. Cirkulære af 29. august 2008 Perst. nr. 046-08 PKAT nr. 0231 J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Bioanalytikere. Cirkulære af 29. august 2008 Perst. nr. 046-08 PKAT nr. 0231 J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Bioanalytikere 2008 Cirkulære af 29. august 2008 Perst. nr. 046-08 PKAT nr. 0231 J.nr. 07-333/24-2 Dataark PKAT med specifikation 0231 Bioanalytikere Fællesoverenskomst

Læs mere

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører

41.92 O.15 46/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsassistenter/trafikkontrollører m.fl. KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser.... 3 3. Grundløn... 3

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OGARBEJDE FAGLIGT FÆLLESFORBUND - 3F

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OGARBEJDE FAGLIGT FÆLLESFORBUND - 3F Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OGARBEJDE FAGLIGT FÆLLESFORBUND - 3F FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMSTER/AFTALER PR. 1. APRIL 2008 INDEN FOR SERVICEMEDARBEJDERE/-ASSISTENTER

Læs mere

Cirkulære om aftale om. Kompetencefonden. Cirkulære af 25. februar Modst.nr J.nr

Cirkulære om aftale om. Kompetencefonden. Cirkulære af 25. februar Modst.nr J.nr Cirkulære om aftale om Kompetencefonden 2014 Cirkulære af 25. februar 2014 Modst.nr. 009-14 J.nr. 2013-1810-026 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 Ikrafttræden... 5 Aftale 1. Indledning...

Læs mere

Ansatte i staten med en læreruddannelse

Ansatte i staten med en læreruddannelse Cirkulære om organisationsaftale for Ansatte i staten med en læreruddannelse 2005 Cirkulære af 7. september 2006 Perst. nr. 046-06 PKAT nr. 0065 J.nr. 04-333/51-28 Dataark PKAT med specifikation 0065 Læreruddannede

Læs mere

STATEN. Lønninger 1. april 2008

STATEN. Lønninger 1. april 2008 STATEN Lønninger Ingeniørforeningen i Danmark Lønninger m.v. i staten Indhold - alfabetisk Censorarbejde - takster Chefer Eksterne lektorer Erhvervsskoler m.v. - tillæg Foredragstakster Gammel løn - AC's

Læs mere

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale Side 1 H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale --------------------------- Denne hovedaftale er indgået med bindende

Læs mere

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemandsansatte og tjenestemandslignende ansatte lærere ved en række videregående uddannelsesinstitutioner

Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemandsansatte og tjenestemandslignende ansatte lærere ved en række videregående uddannelsesinstitutioner Cirkulære om aftale om Pensionsbidrag af tillæg til tjenestemandsansatte og tjenestemandslignende ansatte lærere ved en række videregående uddannelsesinstitutioner (AC s forhandlingsområde) 2008 Cirkulære

Læs mere

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet.

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet. Hj.nr. 2007-2001-1 Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet. Med henvisning til Finansministeriets og centralorganisationernes aftale af 27. juni 2008 om arbejdstid for tjenestemænd i staten

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN AKADEMIKERNE FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMST/AFTALER PR. 1. APRIL 2018 FOR AKADEMIKERNES FORHANDLINGSOMRÅDE Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn På baggrund

Læs mere

Cirkulære om Aftale om ophævelse af pensionsgrænsen på kr. for individuelle kvalifikationstillæg

Cirkulære om Aftale om ophævelse af pensionsgrænsen på kr. for individuelle kvalifikationstillæg Cirkulære om Aftale om ophævelse af pensionsgrænsen på 43.000 kr. for individuelle kvalifikationstillæg 1994 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM OPHÆVELSE AF PENSIONSGRÆNSEN PÅ 43.000 KR. FOR INDIVIDUELLE KVALIFIKATIONSTILLÆG

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener.

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for de nyansatte Kirketjenere. Samme organisationsaftale

Læs mere

Grafiske arbejdere ved en række statsinstitutioner

Grafiske arbejdere ved en række statsinstitutioner Cirkulære om organisationsaftale for Grafiske arbejdere ved en række statsinstitutioner 2005 Cirkulære af 27. april 2006 Perst. nr. 024-06 PKAT nr. 185 J.nr. 04-333/73-2 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot. indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013

Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot. indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013 Organisationsaftale for lodsmedhjælpere i DanPilot indgået mellem Forsvarets Personeltjeneste og Serviceforbundet 2011-2013 1. Fællesoverenskomst Nedennævnte bestemmelser supplerer og/eller fraviger den

Læs mere

Forstandere ved AMU-centre

Forstandere ved AMU-centre Cirkulære af 14. juni 2011 Perst.nr. 026-11 PKAT 0692 J.nr. 08-333/09-4 Cirkulære om organisationsaftale for Forstandere ved AMU-centre 2011 Dataark PKAT med specifikation Organisationsaftale Forhandlingsberettiget

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om løn- og ansættelsesvilkår for. Økonomaer, køkkenledere, køkkenassistenter og køkkenassistentelever

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om løn- og ansættelsesvilkår for. Økonomaer, køkkenledere, køkkenassistenter og køkkenassistentelever FINANSMINISTERIET Cirkulære om løn- og ansættelsesvilkår for Økonomaer, køkkenledere, køkkenassistenter og køkkenassistentelever 1999 2.3.6 1 INDHOLD SIDE CIRKULÆRE Bemærkninger til de enkelte bestemmelser...

Læs mere

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 7

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 7 Titel O.15 Aftale pr. 1. april 2015 om lønninger for kommunalt Status Gældende Ikrafttrådt 01-04-2015 Type Aftale Nummer 04.30 Publiceret 30-10-2015 Udgiver KL Udskrevet af Anton Vestergaard Braüner Dato

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for nyansatte sognemedhjælpere. Det skal bemærkes,

Læs mere

11.14.1 Side 1. Aftale om resultatløn O.97 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE

11.14.1 Side 1. Aftale om resultatløn O.97 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE 11.14.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Aftale om resultatløn 1997 Side 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

IDA LØNSTATISTIK 2011

IDA LØNSTATISTIK 2011 2011 LØNSTATISTIK 2 I LØNSTATISTIK 2011 Klik ind på www.ida.dk/ansat/loenstatistik for at se flere resultater IDA LØNSTATISTIK 2011 Denne pjece indeholder de væsentligste resultater om løn og lønudvikling

Læs mere

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde... 4 2. Formål... 4 3. Pligt

Læs mere

Justering af tjenestemandslønninger mv. fra 1. april 2015

Justering af tjenestemandslønninger mv. fra 1. april 2015 Cirkulære om aftale om Justering af tjenestemandslønninger mv. fra 1. april 2015 2016 Cirkulære af 15. juni 2016 Modst. nr. 025-16 J.nr. 2015-1621-0014 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning...

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og AC-organisationerne Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte medarbejder på grundlag

Læs mere

Stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten

Stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten Cirkulære af 19. april 2012 Modst.nr. 017-12 PKAT nr. 608 (COII), 286 (DM) samt relevante AC-PKAT J.nr. 07-333/31-7 Cirkulære om organisationsaftale om Stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt

Læs mere

AF-konsulenter ved Arbejdsformidlingen

AF-konsulenter ved Arbejdsformidlingen Cirkulære om organisationsaftale for AF-konsulenter ved Arbejdsformidlingen 2005 Cirkulære af 9. december 2005 Perst. nr. 065-05 PKAT nr. 0063 J.nr. 04-333/06-15 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Tjenestemandsansatte lærere m.fl. ved almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning

Tjenestemandsansatte lærere m.fl. ved almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning Cirkulære om aftale for Tjenestemandsansatte lærere m.fl. ved almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 036-14 PKAT nr.

Læs mere

PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE M.V.

PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE M.V. AMTSRÅDSFORENINGEN KL KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE 11.06.3 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE

Læs mere

Forstandere ved AMU-centre

Forstandere ved AMU-centre Cirkulære om organisationsaftale for Forstandere ved AMU-centre 2002 Cirkulære af 4. november 2003 Perst. nr. 077-03 PKAT nr. 0692 J.nr. 01-333/09-4 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Sygeplejersker m.fl. i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Cirkulære om organisationsaftale for. Sygeplejersker m.fl. i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om organisationsaftale for Sygeplejersker m.fl. i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2002 2.4.13 Indholdsfortegnelse Cirkulære Indledning... 3 Bemærkninger til organisationsaftalens

Læs mere

Tjenestemandsansatte lærere m.fl. ved almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning

Tjenestemandsansatte lærere m.fl. ved almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning Cirkulære om aftale for Tjenestemandsansatte lærere m.fl. ved almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning 2008 Cirkulære af 10. februar 2009 PKAT nr. 201 J.nr. 09-333/21-37

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. maj 2004 Perst. nr. 029-04 PKAT nr. 54 J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. maj 2004 Perst. nr. 029-04 PKAT nr. 54 J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2002 Cirkulære af 11. maj 2004 Perst. nr. 029-04 PKAT nr. 54 J.nr. 02-333/10-1 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger

Læs mere

CIRKULÆRE OM FERIEAFTALEN (Til samtlige ministerier mv.)

CIRKULÆRE OM FERIEAFTALEN (Til samtlige ministerier mv.) CIRKULÆRE OM FERIEAFTALEN (Til samtlige ministerier mv.) 1. I forbindelse med indgåelse af ferieaftalen i 1997 var der mellem parterne enighed om, at der skulle optages forhandlinger om yderligere fleksibilitet

Læs mere