Manual for installation og brug af Bullguard

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Manual for installation og brug af Bullguard"

Transkript

1 Manual for installation og brug af Bullguard af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. Først et par ord om programmet Bullguard og min oplevelse af programmet. Det er et dansk antivirus-program, hvor der samtidig følger en firewall med. Derudover er det muligt at tage backup af dine vigtigste filer og gemme dem på Internettet via Bullguard. Som antivirus benytter Bullguard sig af den effektive Bitdefender, og som firewall af den prisbelønnede Outpost Pro. En rigtig stærk kombination. Et par andre værdifulde fordele: Programmet er dansk. Det må installeres på hele tre maskiner i hjemmet. Jeg har installeret Bullguard på min testmaskine, og udsat programmet for mange skumle ting. Jeg har prøvet på, at få nogle af de slemme infektioner ind på min maskine for at se, om BullGuard kunne beskytte mig effektivt nok. Først gik jeg, uden et antivirus program, ud på en hjemmeside, hvor jeg vidste, at jeg ville få den pt. umulige infektion Nail. Ganske rigtigt så fik jeg infektionen, og oplevede hvor store problemer, denne infektion giver vores brugere. Jeg kørte efterfølgende en hijackthis - et program, som kan vise hvad der ligger på ens computer, og det var ikke småting. Der var så meget snavs, at det ville være umuligt for et spywarebekæmpende program, at slette disse ting. Det ville være umuligt at blive renset uden professionel hjælp. Jeg gendannede min maskine, installerede Bullguard, og gik nu ud på samme side, for at få infektionen igen. Men nej, det var umuligt. Bullguard sørgede for, at denne modbydelige malware ikke kunne komme ind. Jeg prøvede flere forskellige steder, for at se om jeg ikke bare kunne få en lille infektion, men det var simpelthen umuligt. Efterfølgende kørte jeg atter en hijackthis som skulle fortælle mig om der var kommet snavs ind, og det var småting, som et hvilket som helst spywarebekæmpende program, både ville finde og fjerne uden problemer. Jeg må sige, at jeg blev ret imponeret over dette program, og jeg kan varmt anbefale købet af det. Ikke nok med at det beskytter effektivt mod virus og firewallen mod hackere, men at det også beskytter effektivt mod det hårde spyware/malware samt spam. 1. Nok om det, nu til selve installationen af programmet. Du har købt programmet, og fået tilsendt en licens, samt et link, hvor du skal downloade programmet. Har du købt din licens i shoppen på Spywarefri, og har du Windows XP, Windows 2000, eller Windows Vista 32 bit, er det dette link du har fået tilsendt: Har du Windows Vista 64 bit skal du bruge dette link: Når du klikker på links i Pdf format, kan det være at du bliver spurgt om du stoler på disse. Svar Ja for at hente dem direkte herfra. Når du klikker på linket, som du har sagt ja til, får du dette billede som du ser herunder. Ønsker du at gemme programmet på din disk, og først senere vil installere det, skal du klikke på Gem, ønsker

2 du straks at installere programmet, skal du klikke på Kør. Det er en god idé at gemme programmet, da du kan installere det på 3 af dine maskiner, og så har du det, hvis du får brug for det igen. Gemmer du programmet, så skal du efterfølgende finde det igen, og klikke på installations filen bullguard.exe fortsæt derefter til punkt Jeg valgte at gemme programmet på harddisken. Meget vigtigt. Du må kun installere 1 antivirus program, har du allerede et program skal det afinstalleres før du fortsætter med at installere Bullguard. Hvis du allerede har Bullguard installeret, og bare skal have den nye version 8.0 installeret, så skal du også først afinstallere den tidligere version af Bullguard, før du kan installere den nye version. Først skal du afslutte Bullguard nede ved uret. Højreklik på ikonet Bullguard, og vælg Luk. Klik derefter på start og så på kontrolpanelet tilføj/fjern programmer i Vista hedder tilføj/fjern i stedet for Programmer og funktioner. Se billedet herunder. Marker Bullguard 7.0

3 2.a Sig derefter Ja til at afinstallere programmet 2.b Det anbefales ikke at bevare dine gamle indstillinger hvis du i forvejen har Bullguard installeret. Fjern flueben ved Keep settings hvis det er sat, og klik derefter på Afinstaller.

4 2.c Du bliver nu bedt om at genstarte din maskine, for at fuldføre af installationen. Du kan dog godt vælge at gøre det senere, men jeg vil altid råde dig til at genstarte, før du skal til at installere den nye version. 3. Find nu frem til den fil du downloadede Bullguard_80.exe og klik på ikonet for at installere programmet. 4. Du får dette billede. Klik på Kør 6. Du kan vælge, at installere programmet på dansk. Se billedet herunder. Hvis du klikker på pilen ned til højre for Danish, får du mulighed for at vælge andet sprog. Når du har valgt sprog, klikker du på OK for at fortsætte installationen.

5 5. Du får nu besked på, at lukke alle programmer, før du gennemfører denne installation. Luk alt, og klik derefter på Næste. 6. Du får nu en licensaftale. Det anbefales altid at læse hele denne aftale. Når du har læst aftalen, skal du sætte et flueben i den lille firkant nederst i venstre hjørne - det gør du ved at klikke i feltet med din mus. Derefter skal du klikke på Næste.

6 7. Du skal nu til at vælge hvor programmet skal installeres. Bullguard vælger selv at det skal installeres på dit C drev og i mappen Programmer. Ønsker du en anden placering, skal du klikke på Gennemse, og så udpege en anden placering. Vælger du, at lade Bullguard bestemme placeringen, skal du nu klikke på Installer 8. Har du Windows Vista får du denne advarsel. Klik på Installer

7 9. Guiden afsluttes, og du bliver bedt om at genstarte din computer. Sæt en prik med din mus, i feltet ud for Genstart nu. Er du i gang med noget andet, og ønsker du IKKE at genstarte lige nu, skal du sætte en prik i Jeg genstarter selv på et andet tidspunkt. Klik derefter på Afslut. 10. Du har nu genstartet din computer, og bliver mødt af dette billede herunder. Du skal til at registrere dig som bruger. For at gøre dette, skal du i første linje skrive din adresse, som så bliver dit brugernavn for fremtiden. På linje nr. 2 skal du selv vælge et password. Det kan være hvad som helst. Det er ikke din licenskode, du skal indsætte her. Sørg for at der er flueben i punktet Automatisk login, så du ikke hver gang skal indtaste dit brugernavn og password. For at indtaste din evt. licenskode som du har købt gå til punkt 38 for at se hvordan du skal gøre.

8 11. Du får en advarsel om at du har slået Windows firewall til, og skal have den slået fra. Klik på OK, for at slå Windows firewall fra. 12. Sæt flueben i: Spring dette skærmbillede over og klik derefter på Luk. Har du ikke købt programmet, eller har du endnu ikke indtastet din licenskode, så kan du endnu ikke fjerne dette startbillede. Så snart licensen er indtastet, kan dette opstartsbillede fjernes.

9 13. BullGuard er inkl. firewall, og den er straks aktiveret. En stor fordel er, at Bullguard kender de fleste ting, som skal have lov til at gå på Internettet. Her er der poppet en besked op til mig, om at Opera Internet Browser vil på Nettet, og om jeg vil tillade det. Som du kan se på billedet, skriver BullGuard, hvad det er for et program som vil på Nettet. Du skal klikke på Ok for at acceptere denne tilladelse. Ønsker du at se detaljer om programmet (som er din browser, som absolut skal på Nettet) så kan du klikke på Se detaljer. Ønsker du ikke at give programmet tilladelse til at gå på Nettet, skal du klikke på No. Er du sikker på, du vil tillade adgang, kan du sætte et flueben ved husk mit svar, og spørg ikke igen. Du vil nok ofte være i tvivl, så du kan i første omgang undlade at sætte det flueben, og prøve at sige nej. Sker der så ikke noget, kan du komme på Nettet alligevel, så kan du altid nægte programmet adgang, og lade det huske dit svar. Har du installeret et nyt program, og vil det nye program opdatere sig på Nettet, er det vigtigt, at du lader programmet få adgang til opdateringer.

10 14. Du vil nu få et nyt ikon i Tray (nede til venstre ved siden af uret). Dette er Bullguards ikon, som fortæller dig, at du hele tiden er beskyttet mod virus, og for en stor del mod malware. Derudover er firewallen også aktiv. Du vil også finde et lignende ikon på dit skrivebord. Dobbeltklik på ikonet, for at åbne programmet. 15. Dobbeltklik i tray på dit nye Bullguard ikon. Du kommer nu ind i selve programmet. Som du kan se, står du på hovedsiden og på fanebladet Oversigt. Det anbefales, at du skal skanne din computer. Vælg/Klik på knappen Gør det. 16. Som du kan se, er jeg automatisk røget over på menuen Antivirus/Antispyware og på fanebladet Beskyttelse. Bullguard popper op med, at Windows Firewall kører. Vælg udfør ikke denne kontrol igen, og klik derefter på Ok for ikke at se denne meddelelse igen.

11 16a. Gå ind og slå Windows Firewall fra. Klik på Sikkerhedscentret i tray (ved uret) klik nu på knappen Windows Firewall 16b. Klik på knappen Skift indstillinger

12 16c. Sæt en prik i Slået fra, du skal ikke tage dig af at det ikke anbefales, det er vigtigt at du ikke har to firewalls, og Bullguard beskytter dig bedre end Windows egen firewall. Klik på Ok. Tag dig ikke af, at der nu altid er en advarsel fra sikkerhedscentret i tray, du er beskyttet.

13 17. Du må hellere få indstillet dit program, til straks at slette evt. infektioner, hvis de ikke kan repareres første gang. Gå står stadig i menuen i venste side Antivirus/Antispam og på fanebladet Beskyttelse. Som du kan se, står din Virusbeskyttelse Tændt. Hvis du af en eller anden årsag har brug for det, kan du klikke på Afbryd den for at stoppe beskyttelsen. Jeg har valgt de indstillinger du ser herunder. I højre side, kan du se en "elevator skakt". Det er fordi der ligger flere indstillinger nedenfor. Klik på pilen ned, for at scrolle dig videre ned i indstillingerne. Som du kan se, kan du her udelukke forskellige filtyper, ligesom du kan udelukke enkelte filer eller mapper for scanning. Ønsker du at udelukke en fil fra scanning, klik på Tilføj sti og naviger dig frem til den mappe, eller den fil, som skal udelukkes fra scanningen. Ønsker du at udelukke filer af bestemte typer, kan du skrive navnet på filtypen i det tomme felt. Du kan også vælge at udelukke filer af en bestemt størrelse. Har du tilføjet en fil eller mappe, og senere fortryder det, kan du markere filen/mappen, og derefter klikke på Fjern. Se de næste 3 billeder med diverse indstillinger. 18. a

14 18.b Jeg har fravalgt, at få tilføjet BullGuard bundtekst, på alle mine afsendte s. Det kan være, at du ønsker at få det på, så skal du også sætte flueben i det felt. Tilføj BullGuard bundtekst på afsendte s. Jeg anbefaler det ikke. BullGuard kan foretage sig flere forskellige handlinger når det under en scanning finder vira. Du kan klikke på pilen ned (ved første og anden handling), for at ændre dine handlinger. Det er også her, du kan gå ind, hvis du ønsker at se en log på, hvad BullGuard har beskyttet dig mod - klik Se log eller du kan tømme loggen - klik Tøm log. Jeg vil foreslå dig at vælge Slet filen som anden handling, hvis den første mislykkes.

15 19. Her kan du se jeg står på Antivirus-Antispyware. Indstillingerne er sat, og du er klar til at scanne for virus/spyware for første gang. Gå til fanebladet Skan og klik derefter på Skan nu 20. Når skanning er slut, får du resultatet af skanningen. Der blev fundet 3 alvorlige problemer hos mig. Dog kender jeg de filer som blev fundet, og de skal ikke slettes da det er, testfiler jeg har liggende. Var det nu hos dig, skulle du efterfølgende klikke på Reparer, og der skal være flueben i alle de filer som findes. Hos mig sletter jeg flueben, og lader være med at reparere. Der er sprunget filer over under skanningen, hvis du ønsker at vide mere, kan du klikke på Flere informationer. Det anbefales at alle programmer lukkes under scanning, ligesom jeg vil anbefale dig at scanne din maskine fra fejlsikret tilstand. Er der nogle infektioner på din maskine, vil de være i brug i normal

16 tilstand, og kan derfor ikke fjernes. For at gå i fejlsikret tilstand kig her: Du kan kopiere en log til dit skrivebord, ved at klikke på Kopier log til skrivebord, eller bare se loggen over hvad der er fundet og fjernet ved at klikke på knappen: Se log 22. Gå til menuen Firewall og på fanebladet Oversigt. Ligesom i punktet antivirus, kan du afbryde din firewall, ved at klikke på Slå den fra, hvis du af en eller anden årsag får brug for at kunne gøre det. Som standard, er firewallen indstillet som Begynder. Er du ikke erfaren, er det langt den letteste indstilling, du vil ikke få nogen problemer med den indstilling. BullGuard har selv sat langt de fleste indstillinger. Er du en øvet bruger, kan du klikke på pilen ned, og vælge avanceret bruger installation. Det vil jeg ikke komme ind på her i denne manual, da langt de flestes behov, er dækket

17 under begynder. Som tidligere nævnt, kan du også her klikke på knappen Har du brug for hjælp? og der vil poppe en lille hjælpe menu frem i højre side. Som du kan se er der en Bloker al trafik (panikknap) som du kan sætte flueben i, hvis du går i panik. Husk at fjerne flueben igen, ellers kan du ikke komme på Nettet. 23. Valgte du Begynder indstillinger, kan du nu gå på fanebladet Regler. Herinde kan du ændre en regel for, hvilket program som enten må eller ikke må gå på Nettet. Klik på pilen ned, for at ændre en regel som allerede er derinde. 24. Det sidste faneblad i firewall er Indstillinger. Her kan du, hvis du ønsker det, Aktivere firewall beskyttelsen, også når Bullguard er lukket - når du ikke har Internetadgang. Hvis du ønsker det, skal du sætte et flueben i Aktiver firewall beskyttelse, når Bullguard er lukket.

18 25. Hvis du ønsker at vælge den avancerede udgave. Så i menuen firewall, og på fanebladet Oversigt. Ved brugerniveau tryk på pilen ned, og vælg Avanceret. Du får dette billede du ser herunder. Klik på Ok for at fortsætte. Ønsker du ikke at se den meddelelse igen, kan du sætte et flueben ved Vis ej denne meddelelse igen. 26. På fanebladet Profiler kan du vælge mellem: Høj sikkerhed, Lav sikkerhed eller Brugertilpasset sikkerhed. Skal du af en eller anden årsag ud og pille ved indstillinger, skal du dobbeltklikke på Brugertilpasset sikkerhed, og derefter klikke på Aktiver

19 27. Herinde får du et væld af muligheder. Se billedet herunder. Det er her du kan bestemme over porte, værter og programmer. Jeg vil ikke uddybe de avancerede indstillinger. 28. I venstre side, kan du se, at du er kommet ind på menuen Spamfilter og på fanebladet Oversigt. Du skal nu vælge hvilket program der skal konfigureres. Som du kan se ved markeringen, kan du klikke på pilen ned, og vælge mellem enten Microsoft Outlook eller Outlook Express.

20 Klik på det mail program du benytter dig af. Ønsker du ikke at bruge filtret, skal du klikke på Afbryd det. Hvis du ønsker at benyttet filtret, klik på knappen indstillinger. 29. Du får så dette billede frem, som du ser herunder, hvis du har valgt Outlook. I Outlook Express, kan du ikke selv vælge, hvilken mappe du vil benytte til spam. Det vil være sådan, at alle spammails automatisk ryger over i slettet post mappen. Klik OK. En god idé er, at indstille sit Outlook Express, til at tømme mappen slettet post, hver gang Outlook Express lukkes. Bruger du Outlook, får du selv lov til at vælge, hvilken mappe, som du ønsker at benytte til spam. Jeg har som du kan se valgt mappen uønsket post. Du kan klikke på pilen ned, for at vælge anden mappe. Du kan klikke på Tilføj ny mappe, for at oprette en ny mappe til spam. Jeg har sat flueben ved Flyt til spammappe som læst - tilføj blokerede mails til blacklist - tilføj afblokerede s til whitelist. Du kan forudfylde alle de adresser som du kender og tror på, ved under Services at klikke på Gør det, for at gøre alle de adresser som du har afsendt post til kendte af programmet, så det ikke tror det er spampost. Afslut dine indstillinger ved at klikke på OK.

21 30. Gå ind i dit mail program. Første gang du kommer herinde, efter du har fået dit nye spamfiler, vil du blive mødt af dette billede. Klik på Næste

22 31. Marker den ønskede mappe. Er der ikke en passende mappe, kan du klikke på Ny mappe, og derefter skrive det navn du ønsker din nye mappe skal hedde. Afslut med Ok. Klik på Næste 32. Du skal til at lave en Whitelist/Hvidliste. Der er nu automatisk sat flueben ud for alle de personer som ligger i dit adressekartotek, samt til de personer du tidligere har skrevet til. Er der nogen af disse som du ved er spam, skal du fjerne fluebenet ud for personen. Klik derefter på Næste

23 33. Sæt flueben ud for den eller de mapper, du helt sikkert ved ikke indeholder spammails. Klik derefter på Næste. Der kan gå lidt tid, hvis du har mange mails liggende i de valgte mapper. 34. Du er nu nået til sidste trin. Her skal du have blacklistet de mails, som du helt sikkert ved, er spammails. Sæt flueben ud for den mappe, du ved der kun ligger spammails i. Undgå at sætte flueben nogen steder, hvis du ikke havde sådan en mappe i forvejen. Klik på Næste

24 35. Du er nu færdig med at indstille Bullguard, til at fjerne spam. Klik på Afslut 36. Herunder kan du se, at du har fået 4 nye knapper. Åbn Bullguard Spamfilter - Dette er Spam - Dette er ikke spam - samt Guide. Du kan også se at Bullguard tror, at min post fra Nancy og Torben er spam. For at Whiteliste posten, markere du mailen, og klikker på knappen Dette er ikke spam. Havde det nu været spam, skal du klikke på knappen Dette er spam, for at Blackliste afsenderen.

25 37. Hvis du af en eller anden grund ikke har fået angivet licensen første gang du bruger Bullguard, så skal du have det gjort nu. Du skal stå på Hovedsiden, og så skal du klikke med din mus, på det markerede faneblad Konto. Jeg har markeret punktet Angiv licensnøgle. Klik på Angiv licensnøgle, for at komme ind og skrive din kode ind, som du har fået tilsendt, hvis du endnu ikke har fået angivet din licens. Vigtigt, du må kun angive din licensnøgle 1 gang for alle, og når du efterfølgende skal lægge programmet ind på en anden maskine, skal licensnøglen ikke angives. Det er KUN første gang den skal det. 38. Det er her, du skal angive din licensnøgle, som du har fået i en mail fra Spywarefri, hvis du ikke har fået den skrevet ind endnu. HUSK det kun skal gøres en gang for alle. Skriv din kode i det tomme felt, som du kan se jeg har markeret, og klik derefter på Ok.

26 39. Stil dig nu i menuen Backup og på fanebladet Backup. Herinde kan du tage backup af vigtige filer, og gemme dem hos Bullguard. Du har som standard fået 100 mb. Plads, som du frit kan benytte til backup af f.eks. dine billeder, dokumenter mm. Klik nu på knappen Guide se de næste billeder herunder. Hvis du ønsker at benytte dig af punktet Ny backup så kig på denne vejledning: Efter du har klikket på Guide får du dette billede. Klik på Næste

27 41. Du skal nu tage bestemmelse for, hvilke filer du ønsker at tage backup af. Fjern fluebenet ud for de linjer, du ikke ønsker at tage backup af. Klik derefter på Næste 42. Nu skal der ledes efter alle de filer, som har de kriterier som du har fluet af på billedet herover. Du bliver spurgt om der kun skal søges i standardmapperne, hvor systemet selv automatisk gemmer diverse filer. Har du kun dine filer liggende i disse standardmapper, kan du rolig lade prikken være i dette felt. Gemmer du derimod andre steder evt. på andre drev, så skal du sætte prik i at der skal søges efter filerne på hele computeren. Gør dit valg, og klik derefter på Næste

28 43. Hvis du ikke ønsker at tilføje/fjerne noget skal du nu klikke på Næste Ønsker du at tilføje/fjerne filer, skal du klikke på Redigér backup. 44a. Hvis du klikkede på Redigér backup får du det billede herunder. Du står på fanebladet Hvad. Tryk på + tegnet ud for Documents for at se alle undermapper og filer i mappen. Fjern flueben ud for de linjer du ikke ønsker backup af. Hvis det er hele overmappen Documents du har fortrudt backup af, skal du marker mappen, og klikke på knappen Fjern. Ønsker du at tilføje flere filer, skal du klikke på knappen Tilføj

29 44b. Gå til fanebladet Hvor for at angive hvor du ønsker din backup placeret. Du kan vælge at få det gemt online hos Bullguard, på CD/DVD, på din computer eller at du hver gang der tages backup, bliver du spurgt om hvor det skal placeres. Gør dit valg ved at sætte en prik i det ønskede felt 44c. Gå til fanebladet Hvornår Her kan du vælge mellem at du ikke ønsker fast backup, og selv ønsker at starte en evt. backup. Du kan også vælge at backup starter mens din computer er tændt, men ikke er i brug, eller sidst at du vælger en bestemt dag og klokkeslæt til automatisk backup. Gør dit valg

30 44d. Gå til fanebladet Hvordan Herinde er der også forskellige indstillinger om hvordan du ønsker din backup bevaret. Du kan vælge at Synkronisere din backup, så du altid har samme backup fil som den fil du har taget backup fra. Det er en god ting, hvis du har foretaget dig ændringer i filen. Du kan vælge at Komprimere din backup dvs. formindske størrelsen, så din backup ikke fylder så meget. Kryptere/Kode din backup, så det kun er dig som kan læse dine filer. Den sidste mulighed er, at du kan gemme flere versioner af samme fil. Klik på Flere oplysninger, for at se hvad de forskellige ting betyder. Gør dit valg, og klik derefter på knappen Ok 45. Du kommer nu tilbage til punkt 44 Klik på Næste. Følg resten af vejledningen som foregår på dansk. I menuen backup og på fanebladet Gendan, kan du køre den danske guide, for at gendanne en backup du tidligere har gemt. På fanebladet Onlinedrev, kan du se størrelsen på dit onlinedrev, købe mere plads, samt se evt. filer du har gemt online. Derudover kan du ved at klikke på knappen Opret genvej til skrivebord få oprettet en genvej til onlinedrevet. 46. Gå til menuen Support Herinde kan du få fat på Bullguards supportere, hvis der er noget du er i tvivl om. Der står hvornår du kan komme til at chatte med danske supportere. Se hvordan det foregår her: Når du skal forny din licens, er det en fordel at forny den hos Spywarefri. Det gør du herfra: Hvis du fornyr inde fra programmet, så bliver det væsentlig dyrere for dig. Jeg ønsker dig tillykke med din Bullguard.

1. Du bliver mødt af denne boks. Klik på Gem, og gem filen et sted hvor du kan finde den igen.

1. Du bliver mødt af denne boks. Klik på Gem, og gem filen et sted hvor du kan finde den igen. Ewido hed programmet tidligere, nu hedder det AVG Antispyware og er et program, som først og fremmest skal holde trojanske heste ude fra din maskine. Derudover, beskytter programmet dig mod en hel del

Læs mere

Manual for installation og brug af Regsupreme

Manual for installation og brug af Regsupreme Manual for installation og brug af Regsupreme af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. NB. Du kan aktivere links, ved at klikke på den tynde streg, så bliver du ført ud på de aktuelle

Læs mere

Manual for installation og brug af Ad-aware version 2007

Manual for installation og brug af Ad-aware version 2007 Manual for installation og brug af Ad-aware version 2007 af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. NB. Du kan aktivere links, ved at klikke på den tynde streg, så bliver du ført

Læs mere

Panda Antivirus + Firewall 2007 NYT Titanium Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

Afinstaller alle andre programmer Vigtigt! Fjern alle andre antivirus programmer før du installerer Panda Internet Security Mere end et antiviru

Afinstaller alle andre programmer Vigtigt! Fjern alle andre antivirus programmer før du installerer Panda Internet Security Mere end et antiviru Panda Internet Security 2007 NYT Platinum Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din

Læs mere

Spamfilter. Lindevej 8, 6710 Esbjerg Tlf

Spamfilter. Lindevej 8, 6710 Esbjerg Tlf Spamfilter Intro Denne vejledning er delt op i to afsnit: Afsnit 1 - som vi anbefaler alle at gå i gennem Her får du en guide, til at logge på dit online kontrolpanel for første gang, frigørelse af mails,

Læs mere

Malwarebytes en guide. Hanne B. Stegemüller 9. juni 2015

Malwarebytes en guide. Hanne B. Stegemüller 9. juni 2015 Malwarebytes en guide Hanne B. Stegemüller 9. juni 2015 Hvad kan/gør Malwarebytes? Malwarebytes Anti-Malware er ikke et traditionelt antivirusprogram til bekæmpelse af traditionelle virusinfektioner og

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Inden du går i gang med at installere Outlook Kalender Integration skal du sørge for at have modtaget Brugernavn og Password til licenserne,

Læs mere

Skyfillers Online Backup. Kundemanual

Skyfillers Online Backup. Kundemanual Skyfillers Online Backup Kundemanual Kundemanual Indhold Opsætning... 2 Installation... 2 Download software... 2 Installation under Windows... 2 Installation under Mac OS X... 3 Log ind... 3 Tilpas kontoindstillinger...

Læs mere

Manual for installering og brug af Ad-aware SE Personal Edition version 1.05 af Anette B. Overgaard. Maj 2005

Manual for installering og brug af Ad-aware SE Personal Edition version 1.05 af Anette B. Overgaard. Maj 2005 Manual for installering og brug af Ad-aware SE Personal Edition version 1.05 af Anette B. Overgaard. Maj 2005 1. Følg linket til Lavasoft her for at installere programmet Ad-aware SE. I skrivende stund

Læs mere

Installér din Officepakke 2013

Installér din Officepakke 2013 Vær opmærksom på der godt kan forekomme andre billeder end dem som er illustreret. Dette er grundet ændringer fra microsoft. Blandt andet bliver SkyDrive ændret til OneDrive. Er du i tvivl om noget kan

Læs mere

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer Windows 7 Øvelse 1: Genveje Højreklik på et tomt sted på skrivebordet og opret en Ny mappe. Omdøb mappen til Edb Åbn Word ved at klikke I følgende rækkefølge: Startknap Alle programmer Microsoft Office

Læs mere

Opdatering af Windows XP

Opdatering af Windows XP Opdatering af Windows XP For at sikre computeren mest muligt er det en god idé at opdatere sit styresystem jævnligt. Det anbefales, at man mindst en gang om ugen kontrollerer for opdateringer til sit styresystem,

Læs mere

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Version 5.0 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Start installationen 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af Sektornet

Læs mere

Carry it Easy Brugermanual

Carry it Easy Brugermanual Carry it Easy Brugermanual Brugermanual Version 2.0 2004-2006 CoSoSys SRL Carry it Easy Brugermanual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...I 1. Introduktion...1 2. Systemkrav...2 3. Installation...2

Læs mere

Spamfilter. Hostcenter Danmark CVR. 2557 6861 tlf. 70 122 123 info@mentor-it.dk Lindevej 8, 6710 Esbjerg

Spamfilter. Hostcenter Danmark CVR. 2557 6861 tlf. 70 122 123 info@mentor-it.dk Lindevej 8, 6710 Esbjerg Spamfilter Hostcenter Danmark CVR. 2557 81 tlf. 70 122 12 info@mentor-it.dk Lindevej 8, 710 Esbjerg Intro Denne vejledning er delt op i to afsnit: Afsnit 1 - som vi anbefaler alle at gå i gennem Her får

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

Undervisning Windows 8(.1)

Undervisning Windows 8(.1) Undervisning Windows 8(.1) Kursusmateriale Jeg vil her forsøge at opridse de basale begreber og funktioner vi har gennemgået på kurset. Da der har været mange spørgsmål løbende, som ikke er besvaret her,

Læs mere

Indhold. Installation af Cloudco HOME...1. Minimums systemkrav - Windows...1. Minimums Systemkrav - MAC...1. Minimums Systemkrav - MAC...

Indhold. Installation af Cloudco HOME...1. Minimums systemkrav - Windows...1. Minimums Systemkrav - MAC...1. Minimums Systemkrav - MAC... Manual cloudco HOME 01. feb, 2014 Indhold Installation af Cloudco HOME...1 Minimums systemkrav - Windows...1 Minimums Systemkrav - MAC...1 Minimums Systemkrav - MAC...1 Installation af Cloudco HOME - Windows...2

Læs mere

Manual for installering og brug af SpywareBlaster

Manual for installering og brug af SpywareBlaster Manual for installering og brug af SpywareBlaster For at afinstallere din gamle version af Spywareblaster gøres følgende: Åbn Spywareblaster Klik på deselect all Klik på remove protection for all uncheked

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin.

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin. Velkommen Når De har valgt at sikre Dem imod virus og uautoriseret brug af Deres computer, skal De sørge for, at der IKKE findes andre sikkerhedsprodukter med samme funktion installeret i forvejen. Det

Læs mere

Indhold SAMSUNG GALAXY SIII... 1

Indhold SAMSUNG GALAXY SIII... 1 SAMSUNG GALAXY SIII Her er en guide til softwareopdatering af SAMSUNG GALAXY SIII, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås.

Læs mere

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Indholdsfortegnelse 1. Sådan finder du frem til, hvilken Windows version din computer har. Først klikker du på nede i venstre hjørne, derefter vælger du På den

Læs mere

Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning

Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning 1. Lokalt installeret afleveringsprogram til stedprøver... 2 2. Systemkrav... 3 3. Netværksopsætning... 4 4. Installation

Læs mere

Manual for installering og brug af IE-spyad af Anette B. Overgaard

Manual for installering og brug af IE-spyad af Anette B. Overgaard Manual for installering og brug af IE-spyad af Anette B. Overgaard Jeg kan varmt anbefale alle at installere dette lille geniale program. Det sikrer dig mod rigtig meget spyware, som ligger rundt omkring

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

Manual til AVG Antivirus

Manual til AVG Antivirus Manual til AVG Antivirus Det anbefales, at alle brugere benytter sig af et antivirus-program. Formålet med programmet er at forhindre din computer i at blive smittet med virus. Virus-inficerede computere

Læs mere

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0 Dansave Online Backup Dansave Home Guide Version 6.9.0.0 01-01-2013 1 Indhold Om Dansave Home... 3 Minimums system krav - Windows... 3 Minimums System krav - MAC... 3 Download Dansave Home... 3 Krypteringsnøglen...

Læs mere

Manual for installering og brug af IE Privacy Keeper version 2.7 af Anette B. Overgaard Maj 2005

Manual for installering og brug af IE Privacy Keeper version 2.7 af Anette B. Overgaard Maj 2005 Manual for installering og brug af IE Privacy Keeper version 2.7 af Anette B. Overgaard Maj 2005 Installering: 1. IE Privacy Keeper er et nyttigt lille program som kan rydde op i dine cookies, history

Læs mere

Denne vejledning er optimeret til Windows XP, men kan også bruges til de andre Windows styresystemer.

Denne vejledning er optimeret til Windows XP, men kan også bruges til de andre Windows styresystemer. Guiden min første backup Trin 2.1 Log på Når du har installeret din DATABOKS fjern-backup manager, vil dit log-ind vindue automatisk komme frem (Du kan få hjælp til at installere din DATABOKS fjern-backup

Læs mere

Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide. Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015

Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide. Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015 Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015 2 Hvad gør Revo Uninstaller? Programmet, der fås både i en gratis udgave og en købeudgave, kan afinstallere alle dine forskellige

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

Velkommen til Electro Energy s Prisprogram

Velkommen til Electro Energy s Prisprogram Velkommen til Electro Energy s Prisprogram Denne guide hjælper dig igennem installationen fra download via vores hjemmeside til du kan køre programmet og søge i vores varenumre. Programmet er designet

Læs mere

Sikkerhedskursus del 4. (opdateret 01.07.2013)

Sikkerhedskursus del 4. (opdateret 01.07.2013) Sikkerhedskursus del 4. (opdateret 01.07.2013) Din computersikkerhed består ikke kun af et antivirusprogram I del 4 skal vi finde en sikkerhedspakke, der passer til dig. Ikke et antivirus, men en samlet

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Opsætning Norman Security Suite

Opsætning Norman Security Suite Opsætning Norman Security Suite Velkommen Når De har valgt at sikre Dem imod virus og uautoriseret brug af Deres computer med Norman Security Suite, skal De sørge for, at der IKKE findes andre sikkerhedsprodukter

Læs mere

Indhold Outlook Web App... 1

Indhold Outlook Web App... 1 Outlook Web App Outlook Web App (OWA) bruges til at håndtere e-mails og kalendere uden at skulle have Outlook klient programmet installeret. OWA kan bruges på en hvilken som helst computer, der har adgang

Læs mere

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net 18. november 2011 Vejledning Windows 7 - eklient Opkobling via ADSL eller anden kabelforbindelse til P-net. Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net Cisco AnyConnect

Læs mere

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Indholdsfortegnelse Login til Windows... 2 Aktivering af Office 365... 3 Kom i gang med Office 365 og OneDrive for Business... 4 Opsætning

Læs mere

Download, installation og ibrugtagning af CQ

Download, installation og ibrugtagning af CQ Download, installation og ibrugtagning af CQ 1. Download og installation 2. Grundlæggende opsætning af CQ 3. Opdatering af CQ herunder registrering af CQ og licenser (3.12) 4. Opsætning af CQ til netværk.

Læs mere

INSTALLATION AF FIREWALL

INSTALLATION AF FIREWALL INSTALLATION AF FIREWALL For at din computer kan blive beskyttet optimalt skal du installere en såkaldt firewall. En firewall er et program, der starter op, hver gang du tænder for din computer og som

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk IT Borger E-boks.dk side 1 af11 Indholdsfortegnelse Login... Side 2 Navigation... Side 3 Din postkasse... Side 3 Opret ny mappe... Side 4 Upload (gem) dine egne filer... Side 5 Adressebog... Side 7 Regler...

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet.

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet. Opsætning af Backup Dette er en guide til opsætning af backup med Octopus File Synchronizer. Det første der skal ske er, at programmet skal registreres (programmet kan dog bruges i 30 dage, hvis det ikke

Læs mere

Indhold LG NEXUS 4... 1

Indhold LG NEXUS 4... 1 LG NEXUS 4 Her er en guide til softwareopdatering af LG NEXUS 4, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold LG NEXUS

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD PC...4 Mac...18 PC Sådan installerer du Chili Cloud på PC Åbn den mail du har modtaget med Chili Cloud

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD PC...4 Mac...18 PC Sådan installerer du Chili Cloud på PC Åbn den mail du har modtaget med Chili Cloud

Læs mere

Dual boot. af Windows 7 og Linux Mint. Af Thomas Bødtcher-Hansen

Dual boot. af Windows 7 og Linux Mint. Af Thomas Bødtcher-Hansen Dual boot af Windows 7 og Linux Mint Af Thomas Bødtcher-Hansen Dual boot af Windows 7 og Linux Mint "Dual boot af Windows 7 og Linux Mint" er en udvidelse af min IT guide "Linux Mint med fokus på privatliv

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD PC...4 Mac...18 PC Sådan installerer du Chili Cloud på PC Åbn den mail du har modtaget med Chili Cloud

Læs mere

TIL MAC. Startvejledning. Klik her for at overføre den seneste version af dette dokument

TIL MAC. Startvejledning. Klik her for at overføre den seneste version af dette dokument TIL MAC Startvejledning Klik her for at overføre den seneste version af dette dokument ESET Cyber Security Pro yder avanceret beskyttelse til din computer mod skadelig kode. Med basis i ThreatSense-scanningsprogrammet,

Læs mere

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Startvejledning

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Startvejledning Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Startvejledning ESET Smart Security leverer avanceret beskyttelse af din computer mod skadelig kode. Baseret på ThreatSense -scanningsmotoren, som

Læs mere

Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning

Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning Redigeret Marts 2009 DANSK RIDE FORBUND Stævnesystem 2 Installationsvejledning Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse: 1. Minimumskrav 3 2. Download

Læs mere

HTC ONE og HTC ONE mini

HTC ONE og HTC ONE mini HTC ONE og HTC ONE mini Her er en guide til softwareopdatering af HTC ONE og HTC ONE mini, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2007. Opdateret 29. december 2010 Indhold 1 Indledning... 2 2 Outlook 2007 klienten... 2 3 Automatisk opsætning

Læs mere

Vejledning, teknik, tips and tricks

Vejledning, teknik, tips and tricks Vejledning, teknik, tips and tricks Indhold 1 AUHRA pålogning og startside... 1 2 Ofte stillede spørgsmål og kendte fejl... 4 2.1 Har din computer adgang til AU s netværk og adm. systemer?... 4 2.2 Kan

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er udarbejdet således, at brugeren nemt kan få installeret Dyreregistrering. Dyreregistrering kan installeres på Windows 2000, Windows XP eller Windows

Læs mere

Installation af Bilinfo på Windows

Installation af Bilinfo på Windows Installation af Bilinfo på Windows Eksempler i denne vejledning er taget fra Windows 7 og Internet Explorer 8 Download det nødvendige program. Gå ind på www.bilinfo.dk/download Klik på download ud for:

Læs mere

Sådan opretter du en backup

Sådan opretter du en backup Excovery Guide Varighed: ca. 15 min Denne guide gennemgår hvordan du opretter en backup med Excovery. Guiden vil trinvist lede dig igennem processen, og undervejs introducere dig for de grundlæggende indstillingsmulighed.

Læs mere

Side 1 af 17. Læs hele vejledningen / manualen igennem inden du installere og bruger programmet

Side 1 af 17. Læs hele vejledningen / manualen igennem inden du installere og bruger programmet Side 1 af 17 Indledning Læs hele vejledningen / manualen igennem inden du installere og bruger programmet og Velkommen til denne vejledning i brug af CCleaners grundlæggende funktioner. Ved almindelig

Læs mere

QuickRoute for dummies, FIF Hillerød Orientering

QuickRoute for dummies, FIF Hillerød Orientering Indhold Lidt om denne vejledning... 1 Forberedelser inden du kan starte... 2 GPS ur... 3 Kortfil... 5 FIF Kortarkiv... 6 QuickRoute... 8 Begynd din analyse... 14 Nyttige link og et enkelt råd... 15 Lidt

Læs mere

SAMSUNG GALAXY SIII... 1

SAMSUNG GALAXY SIII... 1 SAMSUNG GALAXY SIII Her er en guide til softwareopdatering af SAMSUNG GALAXY SIII, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås.

Læs mere

Spamfilter for domain administrator

Spamfilter for domain administrator Spamfilter for domain administrator or IT Linde8, 6710 Esbjerg Tlf. 70 122 123 info@mentor-it.dk Intro Inden du bruger denne vejledning som administrator skal du kontakte Mentor IT support, så vi kan oprette

Læs mere

Fejlsikret Windows Fejlsikret start

Fejlsikret Windows Fejlsikret start Fejlsikret Windows Hvis din computer ikke vil starte, eller hvis den konstant går ned, kan du bruge fejlsikret tilstand til at finde og eventuelt rette fejlen. Fejlsikret tilstand kan også hjælpe dig med

Læs mere

Brugervejledning til FiberBredbånd Internet. Kom godt i gang!

Brugervejledning til FiberBredbånd Internet. Kom godt i gang! SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til FiberBredbånd Internet Kom godt i gang! Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge FiberBredbånd internet - en

Læs mere

Velkommen til 6. omgang

Velkommen til 6. omgang Velkommen til 6. omgang I dag Internet Hjemmeopgave 5 Mapper og filer Internet Vi så på faner sidst. og hurtigt på favoritter som ikke må forveksles med faner Favoritter Kan med fordel bruges til internetsider

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Version 1.04 (23. januar 2017) Udarbejdet af Mette Valbjørn, MBU Digitalisering

Version 1.04 (23. januar 2017) Udarbejdet af Mette Valbjørn, MBU Digitalisering Vejledning til registrering på Office online portalen og mulighed for download af Office 365 til privat PC for medarbejdere med en az-ident i Aarhus Kommune, Børn og Unge Version 1.04 (23. januar 2017)

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

Mamut Anlægsregister Introduktion

Mamut Anlægsregister Introduktion Mamut Anlægsregister Introduktion This program includes software developed by Skybound Software (http://www.skybound.ca) Mamut Anlægsregister INDHOLD 1 OM MAMUT ANLÆGSREGISTER... 1 2 INSTALLATION... 2

Læs mere

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske Navn: Uni-login: Uni-login kode: Office365 email: Kan udfyldes for at hjælpe med at huske UNI-LOGIN @undervisning.kk.dk Version 4 Side 1 Indledning Velkommen til denne vejledning i Office 365, som introducerer

Læs mere

HTC ONE og HTC ONE mini

HTC ONE og HTC ONE mini HTC ONE og HTC ONE mini Her er en guide til softwareopdatering af HTC ONE og HTC ONE mini, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af

Læs mere

AppWriter ipad manual

AppWriter ipad manual AppWriter ipad manual Installation Søg efter AppWriter Skole i App Store og installér den på din ipad. Når AppWriter er installeret, åbner du den ved at trykke på AW-ikonet på dit skrivebord. Inden du

Læs mere

Gratis Office 365 til ansatte og studerende

Gratis Office 365 til ansatte og studerende Gratis Office 365 til ansatte og studerende Ansatte og studerende kan downloade og installere Office 365 på deres private pc (= Office 2013) og/eller Mac (= Office 2016). Office 365 må installeres på 5

Læs mere

Installations guide. Online harddisk (Chili Cloud) til PC og Mac

Installations guide. Online harddisk (Chili Cloud) til PC og Mac Installations guide Online harddisk (Chili Cloud) til PC og Mac 2 Indhold PC installations guide 04 Sådan administrerer du Chili Cloud 11 Gendan filer der er blevet slettet 16 Mac installations guide 18

Læs mere

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere.

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. IT-intro 9. august 2011 14:56 IT-introduktion på Risskov Gymnasium FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. Før end man kan logge sig ind

Læs mere

Vejledning i installation af chipkortlæsere

Vejledning i installation af chipkortlæsere Vejledning i installation af chipkortlæsere fra Nets P. 1-15 Indholdsfortegnelse Vejledningens formål og indhold... 3 Formål... 3 Indhold... 3 Læsevejledning... 3 Rettigheder... 3 Softwareunderstøttelse

Læs mere

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Indholdsfortegnelse 1. Systemkrav 1. Systemkrav for at anvende Avery Wizard 2. Installering af Wizard

Læs mere

1. Opret din nye Google konto

1. Opret din nye Google konto Indhold 1. Opret din nye Google konto... 2 2. Test din nye konto... 5 3. Kom i gang med Gmail indstil sprog til dansk... 6 4. Gmail indhold på skærmen... 8 5. Skriv og send en mail... 9 Til:... 9 Cc:...

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2003 Opdateret 15. november 2011 Indhold 1 Indledning... 2 2 Opsætning af Outlook 2003... Error! Bookmark not

Læs mere

Spamfilter for domain administrator

Spamfilter for domain administrator Spamfilter for domain administrator Hostcenter Danmark CVR. 255 6861 tlf. 0 122 123 info@mentor-it.dk Lindevej 8, 610 Esbjerg BRUGER Indholdsfortegnelse Intro Adgang til selvbetjening Opret adgang til

Læs mere

STOFA VEJLEDNING SAFESURF INSTALLATION

STOFA VEJLEDNING SAFESURF INSTALLATION STOFA VEJLEDNING SAFESURF INSTALLATION Denne vejledning gennemgår installationsproceduren af SafeSurf, og herefter de tilpasningsmuligheder man kan benytte sig af. Trin 1 Installationen starter med at

Læs mere

Hvordan opretter jeg MultiUser med en access-database?

Hvordan opretter jeg MultiUser med en access-database? Hvordan opretter jeg MultiUser med en access-database? Hvis du vil starte MultiUser med en access-database, skal du som det første downloade en access-database og placere den på et fælles drev. Du kan

Læs mere

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til GE FIbernet Internet Kom godt i gang! WWW.GEFIBERNET.DK Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge GE Fibernet

Læs mere

Installationsvejledning til kabel-modem

Installationsvejledning til kabel-modem Installationsvejledning til kabel-modem Kære nye Canal Digital Internet-kunde, Du har fået tilsendt følgende 3 dele til din nye internetforbindelse. 1. Kabelmodem med strømforsyning 2. Netværkskabel 3.

Læs mere

Indstillinger af skærm, skrivebord og papirkurv

Indstillinger af skærm, skrivebord og papirkurv Skærmens format og opløsning Skærmens opløsning angives i pixels (små kvadrater). Den valgte opløsningen skal helst passe med skærmens format, dvs. forholdet mellem længde og bredde, ellers bliver billederne

Læs mere

Indhold. Hvordan skaffes programmet. 1 af 13. AVG Antivirus

Indhold. Hvordan skaffes programmet. 1 af 13. AVG Antivirus 1 af 13 AVG Antivirus Indhold Indhold...1 Hvordan skaffes programmet...1 Sådan bruger du AVG...6 Control Center...6 Check for Updates....7 Test Center...8 Scan Computer...8 Scan Selected Areas...9 Test

Læs mere

Indhold Gratis Office 365 til ansatte og studerende... 1

Indhold Gratis Office 365 til ansatte og studerende... 1 Gratis Office 365 til ansatte og studerende Ansatte og studerende kan downloade og installere Office 365 (pt. = Office 2016) på deres private pc og/eller Mac. Office 365 må installeres på 5 enheder. Programpakken

Læs mere

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 September 2015 Indhold Kontaktoplysninger... 1 VIGTIGT... 2 Opdatering af trejdepartssoftware... 2 Opdatering til version 6.1.0.... 2 1. Backup af databasen... 3

Læs mere

Billedvideo med Photo Story

Billedvideo med Photo Story Billedvideo med Photo Story Programmer: Microsoft Photo Story 3 Microsoft Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik - Almen Voksenuddannelse September 2006 Billedvideo med Photo

Læs mere

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin.

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin. Velkommen Når De har valgt at sikre Dem imod virus og uautoriseret brug af Deres computer, skal De sørge for, at der IKKE findes andre sikkerhedsprodukter med samme funktion installeret i forvejen. Det

Læs mere

Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB

Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB Indhold 03 Det trådløse netværk på ASB: eduroam 03 AAAAntivirus software 04 eduroam med Windows Vista 08 eduroam med Windows XP 09 Trådløst netværk (eduroam)

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Indhold Windows Phone 8... 1

Indhold Windows Phone 8... 1 Windows Phone 8 Her er en guide til softwareopdatering af Windows Phone 8, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold

Læs mere