Manual for installation og brug af Bullguard

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Manual for installation og brug af Bullguard"

Transkript

1 Manual for installation og brug af Bullguard af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. Først et par ord om programmet Bullguard og min oplevelse af programmet. Det er et dansk antivirus-program, hvor der samtidig følger en firewall med. Derudover er det muligt at tage backup af dine vigtigste filer og gemme dem på Internettet via Bullguard. Som antivirus benytter Bullguard sig af den effektive Bitdefender, og som firewall af den prisbelønnede Outpost Pro. En rigtig stærk kombination. Et par andre værdifulde fordele: Programmet er dansk. Det må installeres på hele tre maskiner i hjemmet. Jeg har installeret Bullguard på min testmaskine, og udsat programmet for mange skumle ting. Jeg har prøvet på, at få nogle af de slemme infektioner ind på min maskine for at se, om BullGuard kunne beskytte mig effektivt nok. Først gik jeg, uden et antivirus program, ud på en hjemmeside, hvor jeg vidste, at jeg ville få den pt. umulige infektion Nail. Ganske rigtigt så fik jeg infektionen, og oplevede hvor store problemer, denne infektion giver vores brugere. Jeg kørte efterfølgende en hijackthis - et program, som kan vise hvad der ligger på ens computer, og det var ikke småting. Der var så meget snavs, at det ville være umuligt for et spywarebekæmpende program, at slette disse ting. Det ville være umuligt at blive renset uden professionel hjælp. Jeg gendannede min maskine, installerede Bullguard, og gik nu ud på samme side, for at få infektionen igen. Men nej, det var umuligt. Bullguard sørgede for, at denne modbydelige malware ikke kunne komme ind. Jeg prøvede flere forskellige steder, for at se om jeg ikke bare kunne få en lille infektion, men det var simpelthen umuligt. Efterfølgende kørte jeg atter en hijackthis som skulle fortælle mig om der var kommet snavs ind, og det var småting, som et hvilket som helst spywarebekæmpende program, både ville finde og fjerne uden problemer. Jeg må sige, at jeg blev ret imponeret over dette program, og jeg kan varmt anbefale købet af det. Ikke nok med at det beskytter effektivt mod virus og firewallen mod hackere, men at det også beskytter effektivt mod det hårde spyware/malware samt spam. 1. Nok om det, nu til selve installationen af programmet. Du har købt programmet, og fået tilsendt en licens, samt et link, hvor du skal downloade programmet. Har du købt din licens i shoppen på Spywarefri, og har du Windows XP, Windows 2000, eller Windows Vista 32 bit, er det dette link du har fået tilsendt: Har du Windows Vista 64 bit skal du bruge dette link: Når du klikker på links i Pdf format, kan det være at du bliver spurgt om du stoler på disse. Svar Ja for at hente dem direkte herfra. Når du klikker på linket, som du har sagt ja til, får du dette billede som du ser herunder. Ønsker du at gemme programmet på din disk, og først senere vil installere det, skal du klikke på Gem, ønsker

2 du straks at installere programmet, skal du klikke på Kør. Det er en god idé at gemme programmet, da du kan installere det på 3 af dine maskiner, og så har du det, hvis du får brug for det igen. Gemmer du programmet, så skal du efterfølgende finde det igen, og klikke på installations filen bullguard.exe fortsæt derefter til punkt Jeg valgte at gemme programmet på harddisken. Meget vigtigt. Du må kun installere 1 antivirus program, har du allerede et program skal det afinstalleres før du fortsætter med at installere Bullguard. Hvis du allerede har Bullguard installeret, og bare skal have den nye version 8.0 installeret, så skal du også først afinstallere den tidligere version af Bullguard, før du kan installere den nye version. Først skal du afslutte Bullguard nede ved uret. Højreklik på ikonet Bullguard, og vælg Luk. Klik derefter på start og så på kontrolpanelet tilføj/fjern programmer i Vista hedder tilføj/fjern i stedet for Programmer og funktioner. Se billedet herunder. Marker Bullguard 7.0

3 2.a Sig derefter Ja til at afinstallere programmet 2.b Det anbefales ikke at bevare dine gamle indstillinger hvis du i forvejen har Bullguard installeret. Fjern flueben ved Keep settings hvis det er sat, og klik derefter på Afinstaller.

4 2.c Du bliver nu bedt om at genstarte din maskine, for at fuldføre af installationen. Du kan dog godt vælge at gøre det senere, men jeg vil altid råde dig til at genstarte, før du skal til at installere den nye version. 3. Find nu frem til den fil du downloadede Bullguard_80.exe og klik på ikonet for at installere programmet. 4. Du får dette billede. Klik på Kør 6. Du kan vælge, at installere programmet på dansk. Se billedet herunder. Hvis du klikker på pilen ned til højre for Danish, får du mulighed for at vælge andet sprog. Når du har valgt sprog, klikker du på OK for at fortsætte installationen.

5 5. Du får nu besked på, at lukke alle programmer, før du gennemfører denne installation. Luk alt, og klik derefter på Næste. 6. Du får nu en licensaftale. Det anbefales altid at læse hele denne aftale. Når du har læst aftalen, skal du sætte et flueben i den lille firkant nederst i venstre hjørne - det gør du ved at klikke i feltet med din mus. Derefter skal du klikke på Næste.

6 7. Du skal nu til at vælge hvor programmet skal installeres. Bullguard vælger selv at det skal installeres på dit C drev og i mappen Programmer. Ønsker du en anden placering, skal du klikke på Gennemse, og så udpege en anden placering. Vælger du, at lade Bullguard bestemme placeringen, skal du nu klikke på Installer 8. Har du Windows Vista får du denne advarsel. Klik på Installer

7 9. Guiden afsluttes, og du bliver bedt om at genstarte din computer. Sæt en prik med din mus, i feltet ud for Genstart nu. Er du i gang med noget andet, og ønsker du IKKE at genstarte lige nu, skal du sætte en prik i Jeg genstarter selv på et andet tidspunkt. Klik derefter på Afslut. 10. Du har nu genstartet din computer, og bliver mødt af dette billede herunder. Du skal til at registrere dig som bruger. For at gøre dette, skal du i første linje skrive din adresse, som så bliver dit brugernavn for fremtiden. På linje nr. 2 skal du selv vælge et password. Det kan være hvad som helst. Det er ikke din licenskode, du skal indsætte her. Sørg for at der er flueben i punktet Automatisk login, så du ikke hver gang skal indtaste dit brugernavn og password. For at indtaste din evt. licenskode som du har købt gå til punkt 38 for at se hvordan du skal gøre.

8 11. Du får en advarsel om at du har slået Windows firewall til, og skal have den slået fra. Klik på OK, for at slå Windows firewall fra. 12. Sæt flueben i: Spring dette skærmbillede over og klik derefter på Luk. Har du ikke købt programmet, eller har du endnu ikke indtastet din licenskode, så kan du endnu ikke fjerne dette startbillede. Så snart licensen er indtastet, kan dette opstartsbillede fjernes.

9 13. BullGuard er inkl. firewall, og den er straks aktiveret. En stor fordel er, at Bullguard kender de fleste ting, som skal have lov til at gå på Internettet. Her er der poppet en besked op til mig, om at Opera Internet Browser vil på Nettet, og om jeg vil tillade det. Som du kan se på billedet, skriver BullGuard, hvad det er for et program som vil på Nettet. Du skal klikke på Ok for at acceptere denne tilladelse. Ønsker du at se detaljer om programmet (som er din browser, som absolut skal på Nettet) så kan du klikke på Se detaljer. Ønsker du ikke at give programmet tilladelse til at gå på Nettet, skal du klikke på No. Er du sikker på, du vil tillade adgang, kan du sætte et flueben ved husk mit svar, og spørg ikke igen. Du vil nok ofte være i tvivl, så du kan i første omgang undlade at sætte det flueben, og prøve at sige nej. Sker der så ikke noget, kan du komme på Nettet alligevel, så kan du altid nægte programmet adgang, og lade det huske dit svar. Har du installeret et nyt program, og vil det nye program opdatere sig på Nettet, er det vigtigt, at du lader programmet få adgang til opdateringer.

10 14. Du vil nu få et nyt ikon i Tray (nede til venstre ved siden af uret). Dette er Bullguards ikon, som fortæller dig, at du hele tiden er beskyttet mod virus, og for en stor del mod malware. Derudover er firewallen også aktiv. Du vil også finde et lignende ikon på dit skrivebord. Dobbeltklik på ikonet, for at åbne programmet. 15. Dobbeltklik i tray på dit nye Bullguard ikon. Du kommer nu ind i selve programmet. Som du kan se, står du på hovedsiden og på fanebladet Oversigt. Det anbefales, at du skal skanne din computer. Vælg/Klik på knappen Gør det. 16. Som du kan se, er jeg automatisk røget over på menuen Antivirus/Antispyware og på fanebladet Beskyttelse. Bullguard popper op med, at Windows Firewall kører. Vælg udfør ikke denne kontrol igen, og klik derefter på Ok for ikke at se denne meddelelse igen.

11 16a. Gå ind og slå Windows Firewall fra. Klik på Sikkerhedscentret i tray (ved uret) klik nu på knappen Windows Firewall 16b. Klik på knappen Skift indstillinger

12 16c. Sæt en prik i Slået fra, du skal ikke tage dig af at det ikke anbefales, det er vigtigt at du ikke har to firewalls, og Bullguard beskytter dig bedre end Windows egen firewall. Klik på Ok. Tag dig ikke af, at der nu altid er en advarsel fra sikkerhedscentret i tray, du er beskyttet.

13 17. Du må hellere få indstillet dit program, til straks at slette evt. infektioner, hvis de ikke kan repareres første gang. Gå står stadig i menuen i venste side Antivirus/Antispam og på fanebladet Beskyttelse. Som du kan se, står din Virusbeskyttelse Tændt. Hvis du af en eller anden årsag har brug for det, kan du klikke på Afbryd den for at stoppe beskyttelsen. Jeg har valgt de indstillinger du ser herunder. I højre side, kan du se en "elevator skakt". Det er fordi der ligger flere indstillinger nedenfor. Klik på pilen ned, for at scrolle dig videre ned i indstillingerne. Som du kan se, kan du her udelukke forskellige filtyper, ligesom du kan udelukke enkelte filer eller mapper for scanning. Ønsker du at udelukke en fil fra scanning, klik på Tilføj sti og naviger dig frem til den mappe, eller den fil, som skal udelukkes fra scanningen. Ønsker du at udelukke filer af bestemte typer, kan du skrive navnet på filtypen i det tomme felt. Du kan også vælge at udelukke filer af en bestemt størrelse. Har du tilføjet en fil eller mappe, og senere fortryder det, kan du markere filen/mappen, og derefter klikke på Fjern. Se de næste 3 billeder med diverse indstillinger. 18. a

14 18.b Jeg har fravalgt, at få tilføjet BullGuard bundtekst, på alle mine afsendte s. Det kan være, at du ønsker at få det på, så skal du også sætte flueben i det felt. Tilføj BullGuard bundtekst på afsendte s. Jeg anbefaler det ikke. BullGuard kan foretage sig flere forskellige handlinger når det under en scanning finder vira. Du kan klikke på pilen ned (ved første og anden handling), for at ændre dine handlinger. Det er også her, du kan gå ind, hvis du ønsker at se en log på, hvad BullGuard har beskyttet dig mod - klik Se log eller du kan tømme loggen - klik Tøm log. Jeg vil foreslå dig at vælge Slet filen som anden handling, hvis den første mislykkes.

15 19. Her kan du se jeg står på Antivirus-Antispyware. Indstillingerne er sat, og du er klar til at scanne for virus/spyware for første gang. Gå til fanebladet Skan og klik derefter på Skan nu 20. Når skanning er slut, får du resultatet af skanningen. Der blev fundet 3 alvorlige problemer hos mig. Dog kender jeg de filer som blev fundet, og de skal ikke slettes da det er, testfiler jeg har liggende. Var det nu hos dig, skulle du efterfølgende klikke på Reparer, og der skal være flueben i alle de filer som findes. Hos mig sletter jeg flueben, og lader være med at reparere. Der er sprunget filer over under skanningen, hvis du ønsker at vide mere, kan du klikke på Flere informationer. Det anbefales at alle programmer lukkes under scanning, ligesom jeg vil anbefale dig at scanne din maskine fra fejlsikret tilstand. Er der nogle infektioner på din maskine, vil de være i brug i normal

16 tilstand, og kan derfor ikke fjernes. For at gå i fejlsikret tilstand kig her: 21. Du kan kopiere en log til dit skrivebord, ved at klikke på Kopier log til skrivebord, eller bare se loggen over hvad der er fundet og fjernet ved at klikke på knappen: Se log 22. Gå til menuen Firewall og på fanebladet Oversigt. Ligesom i punktet antivirus, kan du afbryde din firewall, ved at klikke på Slå den fra, hvis du af en eller anden årsag får brug for at kunne gøre det. Som standard, er firewallen indstillet som Begynder. Er du ikke erfaren, er det langt den letteste indstilling, du vil ikke få nogen problemer med den indstilling. BullGuard har selv sat langt de fleste indstillinger. Er du en øvet bruger, kan du klikke på pilen ned, og vælge avanceret bruger installation. Det vil jeg ikke komme ind på her i denne manual, da langt de flestes behov, er dækket

17 under begynder. Som tidligere nævnt, kan du også her klikke på knappen Har du brug for hjælp? og der vil poppe en lille hjælpe menu frem i højre side. Som du kan se er der en Bloker al trafik (panikknap) som du kan sætte flueben i, hvis du går i panik. Husk at fjerne flueben igen, ellers kan du ikke komme på Nettet. 23. Valgte du Begynder indstillinger, kan du nu gå på fanebladet Regler. Herinde kan du ændre en regel for, hvilket program som enten må eller ikke må gå på Nettet. Klik på pilen ned, for at ændre en regel som allerede er derinde. 24. Det sidste faneblad i firewall er Indstillinger. Her kan du, hvis du ønsker det, Aktivere firewall beskyttelsen, også når Bullguard er lukket - når du ikke har Internetadgang. Hvis du ønsker det, skal du sætte et flueben i Aktiver firewall beskyttelse, når Bullguard er lukket.

18 25. Hvis du ønsker at vælge den avancerede udgave. Så i menuen firewall, og på fanebladet Oversigt. Ved brugerniveau tryk på pilen ned, og vælg Avanceret. Du får dette billede du ser herunder. Klik på Ok for at fortsætte. Ønsker du ikke at se den meddelelse igen, kan du sætte et flueben ved Vis ej denne meddelelse igen. 26. På fanebladet Profiler kan du vælge mellem: Høj sikkerhed, Lav sikkerhed eller Brugertilpasset sikkerhed. Skal du af en eller anden årsag ud og pille ved indstillinger, skal du dobbeltklikke på Brugertilpasset sikkerhed, og derefter klikke på Aktiver

19 27. Herinde får du et væld af muligheder. Se billedet herunder. Det er her du kan bestemme over porte, værter og programmer. Jeg vil ikke uddybe de avancerede indstillinger. 28. I venstre side, kan du se, at du er kommet ind på menuen Spamfilter og på fanebladet Oversigt. Du skal nu vælge hvilket program der skal konfigureres. Som du kan se ved markeringen, kan du klikke på pilen ned, og vælge mellem enten Microsoft Outlook eller Outlook Express.

20 Klik på det mail program du benytter dig af. Ønsker du ikke at bruge filtret, skal du klikke på Afbryd det. Hvis du ønsker at benyttet filtret, klik på knappen indstillinger. 29. Du får så dette billede frem, som du ser herunder, hvis du har valgt Outlook. I Outlook Express, kan du ikke selv vælge, hvilken mappe du vil benytte til spam. Det vil være sådan, at alle spammails automatisk ryger over i slettet post mappen. Klik OK. En god idé er, at indstille sit Outlook Express, til at tømme mappen slettet post, hver gang Outlook Express lukkes. Bruger du Outlook, får du selv lov til at vælge, hvilken mappe, som du ønsker at benytte til spam. Jeg har som du kan se valgt mappen uønsket post. Du kan klikke på pilen ned, for at vælge anden mappe. Du kan klikke på Tilføj ny mappe, for at oprette en ny mappe til spam. Jeg har sat flueben ved Flyt til spammappe som læst - tilføj blokerede mails til blacklist - tilføj afblokerede s til whitelist. Du kan forudfylde alle de adresser som du kender og tror på, ved under Services at klikke på Gør det, for at gøre alle de adresser som du har afsendt post til kendte af programmet, så det ikke tror det er spampost. Afslut dine indstillinger ved at klikke på OK.

21 30. Gå ind i dit mail program. Første gang du kommer herinde, efter du har fået dit nye spamfiler, vil du blive mødt af dette billede. Klik på Næste

22 31. Marker den ønskede mappe. Er der ikke en passende mappe, kan du klikke på Ny mappe, og derefter skrive det navn du ønsker din nye mappe skal hedde. Afslut med Ok. Klik på Næste 32. Du skal til at lave en Whitelist/Hvidliste. Der er nu automatisk sat flueben ud for alle de personer som ligger i dit adressekartotek, samt til de personer du tidligere har skrevet til. Er der nogen af disse som du ved er spam, skal du fjerne fluebenet ud for personen. Klik derefter på Næste

23 33. Sæt flueben ud for den eller de mapper, du helt sikkert ved ikke indeholder spammails. Klik derefter på Næste. Der kan gå lidt tid, hvis du har mange mails liggende i de valgte mapper. 34. Du er nu nået til sidste trin. Her skal du have blacklistet de mails, som du helt sikkert ved, er spammails. Sæt flueben ud for den mappe, du ved der kun ligger spammails i. Undgå at sætte flueben nogen steder, hvis du ikke havde sådan en mappe i forvejen. Klik på Næste

24 35. Du er nu færdig med at indstille Bullguard, til at fjerne spam. Klik på Afslut 36. Herunder kan du se, at du har fået 4 nye knapper. Åbn Bullguard Spamfilter - Dette er Spam - Dette er ikke spam - samt Guide. Du kan også se at Bullguard tror, at min post fra Nancy og Torben er spam. For at Whiteliste posten, markere du mailen, og klikker på knappen Dette er ikke spam. Havde det nu været spam, skal du klikke på knappen Dette er spam, for at Blackliste afsenderen.

25 37. Hvis du af en eller anden grund ikke har fået angivet licensen første gang du bruger Bullguard, så skal du have det gjort nu. Du skal stå på Hovedsiden, og så skal du klikke med din mus, på det markerede faneblad Konto. Jeg har markeret punktet Angiv licensnøgle. Klik på Angiv licensnøgle, for at komme ind og skrive din kode ind, som du har fået tilsendt, hvis du endnu ikke har fået angivet din licens. Vigtigt, du må kun angive din licensnøgle 1 gang for alle, og når du efterfølgende skal lægge programmet ind på en anden maskine, skal licensnøglen ikke angives. Det er KUN første gang den skal det. 38. Det er her, du skal angive din licensnøgle, som du har fået i en mail fra Spywarefri, hvis du ikke har fået den skrevet ind endnu. HUSK det kun skal gøres en gang for alle. Skriv din kode i det tomme felt, som du kan se jeg har markeret, og klik derefter på Ok.

26 39. Stil dig nu i menuen Backup og på fanebladet Backup. Herinde kan du tage backup af vigtige filer, og gemme dem hos Bullguard. Du har som standard fået 100 mb. Plads, som du frit kan benytte til backup af f.eks. dine billeder, dokumenter mm. Klik nu på knappen Guide se de næste billeder herunder. Hvis du ønsker at benytte dig af punktet Ny backup så kig på denne vejledning: 40. Efter du har klikket på Guide får du dette billede. Klik på Næste

27 41. Du skal nu tage bestemmelse for, hvilke filer du ønsker at tage backup af. Fjern fluebenet ud for de linjer, du ikke ønsker at tage backup af. Klik derefter på Næste 42. Nu skal der ledes efter alle de filer, som har de kriterier som du har fluet af på billedet herover. Du bliver spurgt om der kun skal søges i standardmapperne, hvor systemet selv automatisk gemmer diverse filer. Har du kun dine filer liggende i disse standardmapper, kan du rolig lade prikken være i dette felt. Gemmer du derimod andre steder evt. på andre drev, så skal du sætte prik i at der skal søges efter filerne på hele computeren. Gør dit valg, og klik derefter på Næste

28 43. Hvis du ikke ønsker at tilføje/fjerne noget skal du nu klikke på Næste Ønsker du at tilføje/fjerne filer, skal du klikke på Redigér backup. 44a. Hvis du klikkede på Redigér backup får du det billede herunder. Du står på fanebladet Hvad. Tryk på + tegnet ud for Documents for at se alle undermapper og filer i mappen. Fjern flueben ud for de linjer du ikke ønsker backup af. Hvis det er hele overmappen Documents du har fortrudt backup af, skal du marker mappen, og klikke på knappen Fjern. Ønsker du at tilføje flere filer, skal du klikke på knappen Tilføj

29 44b. Gå til fanebladet Hvor for at angive hvor du ønsker din backup placeret. Du kan vælge at få det gemt online hos Bullguard, på CD/DVD, på din computer eller at du hver gang der tages backup, bliver du spurgt om hvor det skal placeres. Gør dit valg ved at sætte en prik i det ønskede felt 44c. Gå til fanebladet Hvornår Her kan du vælge mellem at du ikke ønsker fast backup, og selv ønsker at starte en evt. backup. Du kan også vælge at backup starter mens din computer er tændt, men ikke er i brug, eller sidst at du vælger en bestemt dag og klokkeslæt til automatisk backup. Gør dit valg

30 44d. Gå til fanebladet Hvordan Herinde er der også forskellige indstillinger om hvordan du ønsker din backup bevaret. Du kan vælge at Synkronisere din backup, så du altid har samme backup fil som den fil du har taget backup fra. Det er en god ting, hvis du har foretaget dig ændringer i filen. Du kan vælge at Komprimere din backup dvs. formindske størrelsen, så din backup ikke fylder så meget. Kryptere/Kode din backup, så det kun er dig som kan læse dine filer. Den sidste mulighed er, at du kan gemme flere versioner af samme fil. Klik på Flere oplysninger, for at se hvad de forskellige ting betyder. Gør dit valg, og klik derefter på knappen Ok 45. Du kommer nu tilbage til punkt 44 Klik på Næste. Følg resten af vejledningen som foregår på dansk. I menuen backup og på fanebladet Gendan, kan du køre den danske guide, for at gendanne en backup du tidligere har gemt. På fanebladet Onlinedrev, kan du se størrelsen på dit onlinedrev, købe mere plads, samt se evt. filer du har gemt online. Derudover kan du ved at klikke på knappen Opret genvej til skrivebord få oprettet en genvej til onlinedrevet. 46. Gå til menuen Support Herinde kan du få fat på Bullguards supportere, hvis der er noget du er i tvivl om. Der står hvornår du kan komme til at chatte med danske supportere. Se hvordan det foregår her: 47. Når du skal forny din licens, er det en fordel at forny den hos Spywarefri. Det gør du herfra: Hvis du fornyr inde fra programmet, så bliver det væsentlig dyrere for dig. Jeg ønsker dig tillykke med din Bullguard.

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system)

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Indholdsfortegnelse Rart at vide Generelt om CMS modulet Sådan benytter du CM-systemet til at rette på din hjemmeside Ændring af sider / opret af sider Indsætning

Læs mere

Introduktion Mamut Online Backup

Introduktion Mamut Online Backup Mamut Active Services Introduktion Mamut Online Backup Version 4 MOB.BKL.INTRO.DK.040.01 Mamut Online Backtup Mamut Online Backup Indhold Mamut Online Backup... 3 Nyheder i version 4... 4 Introduktion...

Læs mere

Picasa 3 Vejledning. Oktober 2011. www.skive.dk

Picasa 3 Vejledning. Oktober 2011. www.skive.dk Picasa 3 Vejledning Oktober 2011 www.skive.dk Picasa3 Grundlæggende Indhold PICASA3 GRUNDLÆGGENDE... 1 LIDT OM PICASA3... 2 DOWNLOAD AF PICASA3... 2 INSTALLATION AF PICASA PHOTOVIEWER (FOTOVISER)... 4

Læs mere

DICTUS 4.2. Brugervejledning. Windows 8 / Windows 7 / Vista

DICTUS 4.2. Brugervejledning. Windows 8 / Windows 7 / Vista DICTUS 4.2 Brugervejledning Windows 8 / Windows 7 / Vista Hvad er Dictus? Dictus er det første program på dansk, der giver dig mulighed for at styre computeren samt skrive breve og andre tekster bare ved

Læs mere

Billedbehandling med PhotoFiltre

Billedbehandling med PhotoFiltre Billedbehandling med PhotoFiltre Programmer: PhotoFiltre 6.2.5 Microsoft Word 2003 Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik og edb layout - Almen Voksenuddannelse September 2007

Læs mere

Freeware for PC security

Freeware for PC security Freeware for PC security Indledning: For en privat person kan det være svært at finde ud af, hvad der er godt for at kunne beskytte sin computer. Denne rapport vil prøve at dække nogle af de programmer,

Læs mere

Brugervejledning til forskernetværket ved Klinisk Institut. 02-09-2011. 1. Opsætning af computer på netværket... 2

Brugervejledning til forskernetværket ved Klinisk Institut. 02-09-2011. 1. Opsætning af computer på netværket... 2 Brugervejledning til forskernetværket ved Klinisk Institut. 02-09-2011 Gælder for Windows 7 og Office 2007/2010 Indhold 1. Opsætning af computer på netværket.... 2 2. Installation af VPN program... 4 3.

Læs mere

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Opdateret: 31. januar 2011 Danmarks Kirkelige Mediecenter og Y s Region Danmark Materialet må ikke videregives i nogen form

Læs mere

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11 SkoleKom Begyndervejledning Tilpasset FirstClass version 11 1 Om SkoleKom... 3 1.1 Download og installation af FirstClass-programmet... 4 1.2 Log på SkoleKom... 5 1.3 Dit SkoleKom-skrivebord... 5 1.4 Sådan

Læs mere

Trygt i gang. Det første kig på Internet Explorer Når du surfer på nettet, Tidligere bragte skoler. Det kan du lære i denne Internetskole

Trygt i gang. Det første kig på Internet Explorer Når du surfer på nettet, Tidligere bragte skoler. Det kan du lære i denne Internetskole Det kan du lære i denne Internetskole Trygt i gang Hvad skal du bruge af udstyr og programmer for at komme på internettet? Hvilken udbyder og hvilken betalingsform skal du vælge? Hvordan ser Internet Explorer

Læs mere

PC Kursus I. P. Schmidt. Grundkursus.

PC Kursus I. P. Schmidt. Grundkursus. PC Kursus I. P. Schmidt Grundkursus. Start. Det er ikke svært. Det er sjovt! Kabale. Vi skal til at lægge kabale. Nogle vil nok undre sig over, at vi skal til at spille spil! Grunden til dette er, at det

Læs mere

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen Lær din mac at kende Poul Erik Larsen Indholdsfortegnelse 03 Mac en udvendigt 04 Skrivebordet 05 Æble-menuen 06 Finder-menuen 07 Arkiv-menuen 08 Dock 10 Hvilket styresystem? 11Systemindstillinger 11 Generelt

Læs mere

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh Podcatching sådan finder, henter og abonnerer du på podcast Instruktionshæfte (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh www.podconsult.dk karin@podconsult.dk Indhold Introduktion...3 Ordforklaring...4

Læs mere

FSB Skolevangen I og II: Guide. Til. Netværket

FSB Skolevangen I og II: Guide. Til. Netværket FSB Skolevangen I og II: Guide Til Netværket Indholdsfortegnelse Forord...3 Velkommen...3 Tilgang til administrations siden (mail konti og sikkerhed)...4 Mail generelt...5 Brug af administrations siden

Læs mere

IT FOR BEGYNDERE 09. Indhold

IT FOR BEGYNDERE 09. Indhold Indhold Hvad består dit computersystem af?... 5 Laptop / Bærbar Pc er... 5 Dele i Pc en, Bundkort, Processor, Ram, Graffikkort, Harddisk, CD/DVD... 5 Stik og Port tilslutninger... 8 Brug af mus og tastatur...

Læs mere

Det kan du lære i skolen

Det kan du lære i skolen 0 PC-GRUNDSKOLEN Det kan du lære i skolen Vi forklarer tingene, så du forstår dem, og stiller selv alle de dumme spørgsmål. 0 Pc en: Hvad er op og ned på din computer? Filhåndtering: Opret, flyt og slet

Læs mere

Brugerhåndbog version 8.00

Brugerhåndbog version 8.00 version 8.00 Antivirus Antispam Intrusion Guard Personal Firewall Parental Control Privacy Tools Begrænset ansvar Norman garanterer, at den vedlagte cd-rom eller dvd og dokumentation er fri for produktionsfejl.

Læs mere

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 TYPO3 manual DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 Det første afsnit, Introduktion til systemet, giver et hurtigt overblik over mulighederne.

Læs mere

Velkommen til AgeForce

Velkommen til AgeForce Velkommen til AgeForce Kapitel 1... 2 Opret din egen profil... 2 Log ind - og log ud - på AgeForce.... 4 Kapitel 2... 5 Fanebladet Hjem din profil... 5 Kapitel 3... 6 Rediger din profil... 6 Rediger dine

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGERVEJLEDNING RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Dato Oktober 2014 BRUGERVEJLEDNING RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGERVEJLEDNING RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 06 Dato 2014-10-01 Udarbejdet af JNN

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Hurtig startguide Internet Security 2009 Vigtigt! Læs venligst afsnittet Produktaktivering i denne vejledning grundigt. Oplysningerne i dette afsnit er yderst vigtige for at holde din pc beskyttet. Brug

Læs mere

OnLibri.dk. Outlook 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. Outlook 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com Outlook 2007 Torben Lage Frandsen 2008 Torben Lage Frandsen & OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller med

Læs mere

Skadelige computerprogrammer

Skadelige computerprogrammer Skadelige computerprogrammer (Revision 6 19 okt. 2013) OBS! Ang. antivirusprogrammer: Jeg anbefaler i slutningen af denne artikel brugen af Microsofts antivirusprogram, Microsoft Security Essentials. Bladr

Læs mere

Dan Rolsted PIT. Side 1. Version 9

Dan Rolsted PIT. Side 1. Version 9 Side 1 Side 2 Indledning I denne vejledning vil der vises hvordan Office 365 opsættes på de forskellige platforme, herunder IOS (ipad), Android (HTC One) og Windows mobile (Xxxxx). Derudover vil der også

Læs mere

KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012

KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012 KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012 KaBoo brugermanual Kom igang med KaBoo Med denne manual kan du hurtigt komme i gang med at bruge KaBoo - DKMs kalender- og bookingsystem. Manualen indeholder

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Vejledning til brug af FirstClass

Vejledning til brug af FirstClass Vejledning til brug af FirstClass - opdateret januar 2013 Indhold Installation af FirstClass foretages kun første gang... 2 Hent FirstClass-klienten... 2 Installer FirstClass-klienten... 3 Ændre kodeord...

Læs mere

NetShare II DKBANSII_1

NetShare II DKBANSII_1 NetShare II DKBANSII_1 Tillykke Tillykke med dit nye Amitech produkt! Bemærk at nogle af oplysningerne i denne brugervejledning kan være opdaterede siden produktet forlod fabrikken. På www.amitech.dk/support

Læs mere

Velkommen til 6. omgang

Velkommen til 6. omgang Velkommen til 6. omgang I dag Internet Hjemmeopgave 5 Mapper og filer Internet Vi så på faner sidst. og hurtigt på favoritter som ikke må forveksles med faner Favoritter Kan med fordel bruges til internetsider

Læs mere