Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb"

Transkript

1 - 1 Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med et rekordstort antal ansøgere til de videregående uddannelser er den årlige jagt på studieboliger for længst gået i gang. Mange forældre vælger at skyde genvej i boligkøen ved at købe en bolig, typisk en lejlighed, til det studerende barn (forældrekøb). De skattemæssige forhold har stor betydning for økonomien i et forældrekøb. I denne artikel omtales nogle af de skattemæssige grundregler for forældrekøb. Artiklen vil blive fulgt op med 2 uddybende artikler i Spørg om Penge. I næste artikel den 18. juli 2015 omtales spørgsmålet om fastsættelse af lejen for forældrekøbsboligen. Den 25. juli 2015 omtales de skattemæssige forhold ved et senere salg af boligen til barnet. Udlejning til børn Når forældre stiller en selvstændig bolig til rådighed for et barn, betragtes forholdet som det meget klare udgangspunkt som udlejning af en bolig til barnet. Grundlæggende gælder der som det klare udgangspunkt samme regler for udlejning af fast ejendom til børn som ved udlejning til andre personer.

2 - 2 Det gælder både for de lejeretlige og de skatteretlige forhold i forbindelse med udlejningen. F.eks. er barnet omfattet af lejelovens regler om beskyttelse af lejere mod uberettiget opsigelse på samme vis som fremmede lejere. Det betyder bl.a., at hvis lejelovens almindelige regler om opsigelse gælder i lejeforholdet, og lejeaftalen således kun kan opsiges i visse, særlige tilfælde, kan forældrene som udgangspunkt ikke opsige barnet til fraflytning efter endt studietid. Dette gælder, selv om forældrene måtte synes, at en afvikling af boligen er på tide, og at forældrene ikke har tænkt sig at finansiere en underskudsforretning med udlejning til barnet i mange år efter studiets afslutning. Lejeretligt bør der oprettes en lejekontrakt mellem forældre og barn, der fastslår de nærmere vilkår for udlejningen. Selv om der ikke oprettes nogen lejekontrakt mellem parterne, vil forældrene og barnet være omfattet af lejelovgivningens grundlæggende regler om rettigheder og pligter i lejeforholdet. Skattemæssigt betragter forældres køb af en bolig, der stilles til rådighed for at barn, som etablering af en selvstændig erhvervsmæssig virksomhed med udlejning af fast ejendom. Dette gælder, selv om virksomheden med udlejning af boligen er underskudsgivende gennem en måske flerårig periode. Beskatning under lejeforholdet I første fase af et forældrekøb er det særligt økonomien i studietiden, der interesserer parterne. Indtægter Indtægterne fra udlejning af boligen til barnet er i alle tilfælde skattepligtige for forældrene. Forældrene skal beskattes af en markedsleje vedrørende boligen, dvs. den leje, som lovligt vil kunne opkræves hos en fremmed. Dette gælder, hvad enten barnet rent faktisk skal betale en leje eller måske får lov at bo i boligen til favørpris eller helt gratis.

3 - 3 Omvendt kan lejen som udgangspunkt ikke overstige den leje, som lovligt kan opkræves for boligen efter lejelovgivningens regler. I lejelovgivningen er fastsat regler, der sætter et loft over, hvad en udlejer kan kræve i leje for en bolig. Ved den skatteretlige lejefastsættelse må der naturligvis tages hensyn til disse regler, således at der ikke fastsættes en højere leje, end den leje, der lovligt kan opkræves efter lejelovgivningen, herunder reglerne om omkostningsbestemt husleje. Spørgsmålet om fastsættelsen af lejen, der er en central problemstilling ved forældrekøb, vil blive omtalt nærmere i Spørg om Penge den 18. juli Udgifter På udgiftssiden kan forældrene foretage skattemæssigt fradrag for renteudgifter samt udgifter til ejendommens drift. Som eksempler på fradragsberettigede omkostninger vedrørende ejendommens drift peges i SKATs vejledning på bl.a. følgende udgiftstyper: Vej-, kloak- og vandafgifter Udgifter til renovation Udgifter til skorstensfejer, snerydning og fejning Vedligeholdelsesudgifter, jf. nedenfor. Udgifter til forsikring af ejendommen Kontingent til grundejerforening Udgifter til administration og revisorbistand til regnskabet Ejendomsskatter Forbrugsudgifter Er det aftalt mellem forældre og barn, at lejeren betaler et fast beløb til dækning af lejerens forbrug af lys, vand og varme, skal den samlede betaling fra barnet indtægtsføres, og forældrene kan samtidig fratrække forbrugsudgifterne. Betaler barnet selv forbrugsudgifter, skal hverken barnets betalinger eller forbrugsudgifterne medregnes i udlejerens skatteregnskab.

4 - 4 Vedligeholdelsesudgifter Som nævnt ovenfor kan udlejeren fratrække udgifter til vedligeholdelse af boligen. Håndteringen af vedligeholdelses- og forbedringsudgifter vedrørende ejendommen er imidlertid ikke helt ukompliceret. I skattepraksis sondres mellem på den ene side de fradragsberettigede vedligeholdelsesudgifter og på den anden side de ikke-fradragsberettigede forbedringsudgifter. Der kan kun foretages skattemæssigt fradrag for vedligeholdelsesudgifter. Forbedringsudgifter kan ikke fradrages, men vil i stedet i mange tilfælde kunne tillægges anskaffelsessummen for ejendommen, således at en eventuel skattepligtig fortjeneste ved et senere salg af boligen reduceres tilsvarende. De fradragsberettigede vedligeholdelsesudgifter omfatter efter en principiel dom fra Højesteret fra 1958 kun udgifter, der er afholdt for at rette op på slid og ælde i den aktuelle ejers ejertid. Heroverfor står forbedringsudgifter, der karakteriseres som udgifter, der bringer ejendommen i en bedre stand end ejendommens stand ved ejerens overtagelse (køb) af ejendommen. Sondringen mellem de to begreber kan i nogle tilfælde være ganske vanskelig og har gennem årene givet anledning til en del tvister mellem skattevæsenet og skatteydere. På baggrund af vanskelighederne med at fastslå, hvor stor en andel af afholdte udgifter til istandsættelse af en nyerhvervet ejendom, der har karakter af vedligeholdelsesudgifter, og hvor stor en andel der er forbedringsudgifter, følger skattevæsenet for nyerhvervede udlejede ejendomme en særlig praksis for godkendelse af vedligeholdelsesudgifter. Efter denne praksis, der betegnes som procentreglen, accepterer skattevæsenet for nyerhvervede udlejede én- og tofamilieshuse i de tre første ejerår i almindelighed kun fradrag for istandsættelsesudgifter inden for 35 pct. af den årlige lejeindtægt, eksklusive eventuelt varmebidrag. For udlejningsejendomme, herunder udlejede ejerlejligheder, godkendes i de tre første ejerår et fradrag på højst 25 pct. af den årlige lejeindtægt.

5 - 5 De fradragsberettigede vedligeholdelsesudgifter opgøres skønsmæssigt med udgangspunkt i de udgifter, der samlet er afholdt til istandsættelse af ejendommen efter erhvervelsen (dvs. udgifter til vedligeholdelse og forbedringer). Procentreglen kan dog ikke anvendes til at opnå fradrag for udgifter, der anses for forbedringsudgifter i forhold til ejendommens tilstand på det oprindelige opførelsestidspunkt. Hvis det kan dokumenteres, at ejeren har haft større faktisk afholdte udgifter til vedligeholdelse, end hvad procentreglen fører frem til, kan ejeren opnå fradrag for samtlige disse udgifter. Ejendomsværdiskat Der skal ikke betales ejendomsværdiskat af boligen, medens boligen er udlejet. Dette gælder, hvis forældrene fuldt ud ejer boligen. Køber forældrene og barnet imidlertid boligen i fællesskab, således at barnet bliver medejer af boligen, f.eks. med halvdelen til hver, skal barnet skattemæssigt betale en forholdsmæssig andel af markedslejen, men skal samtidig betale ejendomsværdiskat vedrørende barnets egen andel af boligen. Virksomhedsskatteordningen m.v. Den omstændighed, at udlejning anses som en selvstændig virksomhed, indebærer, at forældrene kan vælge at anvende den såkaldte virksomhedsskatteordning ved beskatning af indkomst fra udlejning af boligen. Det betyder, at der er fuld fradragseffekt vedrørende renteudgifterne. Det samme gælder andre løbende udgifter vedrørende boligen, herunder eksempelvis ejendomsskatter, renovation, vedligeholdelsesudgifter m.v. Giver virksomheden underskud, kan dette underskud fratrækkes i anden indkomst efter særlige regler. Reglerne indebærer altså, at selv om forældrene har en høj indkomst og dermed som udgangspunkt skal beskattes hårdt af lejeindtægten fra barnet, kan anvendelse af virksomhedsskatteordningen medføre, at bl.a. renteudgifterne vedrørende boligen kan modregnes i lejeindtægten.

6 - 6 Køb i selskab Vælger forældrene at lade deres eget selskab købe boligen, således at boligen ejes af selskabet, der herefter udlejer boligen til barnet, svarer de skattemæssige konsekvenser under udlejningen et stykke ad vejen til de ovenfor beskrevne konsekvenser. Men på flere punkter er der dog væsentlige forskelle. I denne sammenhæng, dvs. medens barnet anvender boligen, bør man være opmærksom på, at selskabets udlejning af boligen til hovedaktionærens barn i nogle tilfælde vil kunne give anledning til et ikke ubetydeligt skattesmæk hos forældrene også selv om barnet betaler markedslejen til selskabet. Dette skyldes nogle særlige regler for beskatning af hovedaktionærer. På samme måde, som når forældrene i personligt regi udlejer en bolig til barnet, vil selskabet og barnet blive beskattet med udgangspunkt i, at barnet betaler en leje svarende til markedslejen for boligen. Betaler barnet en mindre leje end markedslejen til selskabet, skal selskabet alligevel beskattes af en markedsleje. Herudover vil forældrene blive udbyttebeskattet af en eventuel difference mellem markedslejen, og den leje, som barnet rent faktisk betaler. Men sagen er ikke hermed slut for forældrene. Det vil nemlig oveni i de ovenfor beskrevne konsekvenser kunne komme på tale at beskatte forældrene efter de særlige, skærpede hovedaktionærregler vedrørende den bolig, som selskabet stiller til rådighed for barnet. Baggrunden for denne problemstilling er nærmere, at hvis et selskab stiller en bolig til rådighed for en hovedaktionær, skal hovedaktionærens skattepligtige fordel ved at få stillet boligen til rådighed opgøres efter nogle særlige, skærpede regler. De skærpede regler drejer sig altså om fastsættelsen af den leje, som hovedaktionæren i skattemæssig henseende skal betale for sin rådighed over boligen. Lejen beregnes efter disse regler - i meget grove træk - som 5 pct. af boligens værdi, fastsat efter særlige regler, med tillæg af 1 pct. af den del af ejendommens værdi, opgjort

7 - 7 efter reglerne for beregning af ejendomsværdiskat, der ikke overstiger kr. og 3 pct. af resten. I nogle tilfælde vil den leje, der kan beregnes efter de skærpede regler for hovedaktionærer m.v., væsentligt overstige den leje, som boligen vil kunne indbringe på det fri marked, dvs. markedslejen. I skattepraksis og domstolspraksis er endvidere fastslået, at disse skærpede regler i mange, men dog ikke i alle tilfælde, også skal anvendes, hvor et selskab udlejer en bolig til hovedaktionærens barn. Hvis de skærpede regler skal anvendes, hvilket er aktuelt i mange tilfælde, skal forældrene beskattes af en leje beregnet efter de skærpede, skematiske regler med fradrag af den leje, som barnet faktisk måtte have betalt. Afvikling af boligen Selv om et senere salg af boligen måtte ligge nogle år ud i fremtiden, kan det allerede ved købet være værd at overveje, hvordan der på sigt skal forholdes med boligen. Påtænker forældrene at afhænde boligen til en fremmed, vil en fortjeneste ved dette salg af boligen som udgangspunkt være skattepligtigt for forældrene. Et tab ved salg af boligen hvilket har været aktuelt i nogle tilfælde de senere år kan fratrækkes, men kun i fortjeneste fra salg af anden fast ejendom. Et skattefrit salg af boligen vil kun kunne komme på tale for forældrene, hvis forældrene selv har anvendt ejendommen som bolig. Kan forældrene f.eks. dokumentere, at forældrene reelt har brugt boligen, eksempelvis i forbindelse med et stillingsskift eller videreuddannelse, vil boligen godt kunne sælges skattefrit, alt under forudsætning af, at også de øvrige betingelser for et skattefrit salg efter parcelhusreglen er opfyldt. Det bemærkes her, at et forsøg på at bringe en avance ind under det skattefrie område, derved at forældrene flytter ind i boligen for en kort periode for dermed at opfylde beboelseskravet, med rette vil blive undergivet en kritisk vurdering fra skattemyndighedernes side.

8 - 8 I nogle tilfælde kan det være en god ide at sælge boligen til barnet. Reglerne for salg til barnet vil blive nærmere omtalt den 25. juli o

Forældrekøb lejeindtægt udgifter

Forældrekøb lejeindtægt udgifter - 1 Forældrekøb lejeindtægt udgifter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Køb af bolig til familiemedlemmer eller andre nærtstående er blevet udbredt de senere år. Typisk er der tale om forældrekøb,

Læs mere

- 2. Offentliggjort d. 18. juli 2015

- 2. Offentliggjort d. 18. juli 2015 - 1 Forældrekøb II. del. Fastsættelsen af lejen for boligen, der udlejes fra forældre til børn Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I sidste uge blev omtalt de grundlæggende skattemæssige forhold

Læs mere

Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje

Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje - 1 Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I år er Skat bl.a. ved at se nærmere på fast ejendom som særligt beskatningsområde. Stort set alle

Læs mere

Beskatning af kunstnere

Beskatning af kunstnere - 1 Beskatning af kunstnere Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I Spørg om Penge den 8. oktober 2011 er omtalt de særlige skatteregler om virksomheders fradrag for udgifter til køb af kunstnerisk

Læs mere

Fri sommerbolig til hovedaktionæren

Fri sommerbolig til hovedaktionæren - 1 Fri sommerbolig til hovedaktionæren Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Loven indeholder særlige regler om en ganske hård beskatning, når et selskab stiller sommerhus til rådighed for hovedaktionæren

Læs mere

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag - 1 SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten og Skatterådet har indenfor de seneste måneder truffet to afgørelser om de

Læs mere

Lempet praksis for beskatning af dødsboer

Lempet praksis for beskatning af dødsboer - 1 Lempet praksis for beskatning af dødsboer Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten traf sidste år afgørelse i en principiel sag om grænsen mellem skattefrihed og skattepligt

Læs mere

Værelsesudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Værelsesudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Værelsesudlejning Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Mangel på studieboliger trækker næsten altid overskrifter ved studiestart. Mange studerende skal i løbet af få uger mobilisere en bolig

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen - 1 Forældrekøb - værdiansættelse af fast ejendom ved overdragelse fra selskab til hovedaktionærs børn - hensyn til eksisterende lejemål anvendelse af 20 pct. s nedslag - Landsskatterettens kendelse af

Læs mere

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal - 1 Beskatning af tilflyttere nyt styresignal Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Spørgsmålet om indtræden af skattepligt ved tilflytning til Danmark eller ved den blotte erhvervelse af bopæl

Læs mere

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen - 1 Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En andelsboligforening fik 450.000 kr. tilbage fra SKAT efter en klagesag om foreningens

Læs mere

Ejendomsværdiskat - ubeboelig ejendom - SKM2012.525.LSR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Ejendomsværdiskat - ubeboelig ejendom - SKM2012.525.LSR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. - 1 Ejendomsværdiskat - ubeboelig ejendom - SKM2012.525.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse offentliggjort i SKM2012.525.LSR, at en ejendom under

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

Sommerhusudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Sommerhusudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Sommerhusudlejning Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Beskatning af indtægter fra sommerhusudlejning er et af de tilbagevendende spørgsmål fra sommerhusejere landet over. Også skattevæsenet

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Værdiansættelse urigtigt vurderingsgrundlag åbenbart urimeligt skøn overførsel af nyere bil fra selskab til hovedaktionær - Retten i Glostrups dom af 8/2 2013, jr. nr. BS 10A-2962/2011. Af advokat

Læs mere

Vejledning om omregning af skattefri indtægter i sager om børnebidrag og ægtefællebidrag i 2014

Vejledning om omregning af skattefri indtægter i sager om børnebidrag og ægtefællebidrag i 2014 VEJ nr 9945 af 24/11/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Ændret berigtigelsesform for dødsbo - overgang fra forenklet privat skifte til bobestyrerbehandling - dødsbobeskatning - mulighed for etablering af et skattefrit dødsbo med skattefri opskrivning af

Læs mere

Dette notat er udarbejdet som en hjælp til ANSA s medlemmer, når de påtænker at indgå en lejeaftale i Danmark.

Dette notat er udarbejdet som en hjælp til ANSA s medlemmer, når de påtænker at indgå en lejeaftale i Danmark. LIND Advokataktieselskab Ved Vesterport 6, 2. sal 1612 København V Telefon: +45 82 30 90 00 Fax +45 33 13 90 01 Mail: lind@lindlaw.dk www.lindlaw.dk CVR. 34 05 21 66 Bank: 6505 3053339793 Notat om lejeforhold

Læs mere

Forældrekøb efterfølgende afståelse

Forældrekøb efterfølgende afståelse - 1 Forældrekøb efterfølgende afståelse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Køb af bolig til familiemedlemmer eller andre nærtstående er efterhånden blevet udbredt. Typisk er der tale om forældrekøb,

Læs mere

Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR.

Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR. 1 Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet har ved en række bindende svar af 10/11 2009

Læs mere

Skal forældrekøb (og lighedsprincippet) afskaffes?

Skal forældrekøb (og lighedsprincippet) afskaffes? - 1 Skal forældrekøb (og lighedsprincippet) afskaffes? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Medierne har i den forløbne uge beskæftiget sig med forældrekøb. Det er herunder særligt anført, at

Læs mere

GUIDE. Skat og moms for frivillige og

GUIDE. Skat og moms for frivillige og GUIDE Skat og moms for frivillige og foreninger Udskrevet: 2016 Indhold Skat og moms for frivillige og foreninger............................................. 3 2 Guide Skat og moms for frivillige og foreninger

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier BEK nr 1554 af 18/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Social, Børne og Integrationsmin., j.nr.

Læs mere

Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v.

Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v. - 1 Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret har ved en principiel dom af 27/11 2013 truffet afgørelse om værdiansættelse

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Stor viden om skattemæssige forhold er et af de statsautoriserede revisorers varemærke. FSR har på den baggrund spurgt Revisorbranchens ekspertpanel om revisors syn

Læs mere

Beskatning af musikere

Beskatning af musikere - 1 Beskatning af musikere Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Musikere skal svare skat efter samme regler som andre skatteydere. Men hvad disse regler betyder for den enkelte musiker står dog

Læs mere

Ejendomsanparter udbyderhonorarer - Højesterets dom af 8/9 2009, jf. tidligere TfS 2008, 398 VL

Ejendomsanparter udbyderhonorarer - Højesterets dom af 8/9 2009, jf. tidligere TfS 2008, 398 VL 1 Ejendomsanparter udbyderhonorarer - Højesterets dom af 8/9 2009, jf. tidligere TfS 2008, 398 VL Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret fastslog ved en dom af 8/9 2009, at en investors

Læs mere

Ejendomsvurderinger - Offentlig vurdering af ejerboligen - I en lang række tilfælde er det ikke muligt at klage over ejendomsvurderinger.

Ejendomsvurderinger - Offentlig vurdering af ejerboligen - I en lang række tilfælde er det ikke muligt at klage over ejendomsvurderinger. 1 Ejendomsvurderinger - Offentlig vurdering af ejerboligen - I en lang række tilfælde er det ikke muligt at klage over ejendomsvurderinger. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog

Læs mere

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Forbrugeren var berettiget til at ophæve købet af mangelfuld telefon, fordi den erhvervsdrivende ikke havde afhjulpet manglerne inden for rimelig tid.

Læs mere

Skattemæssige konsekvenser ved støtte til politiske partier eller folketingskandidater

Skattemæssige konsekvenser ved støtte til politiske partier eller folketingskandidater - 1 Skattemæssige konsekvenser ved støtte til politiske partier eller folketingskandidater Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT har den 29. maj 2015 offentliggjort en afgørelse fra 28. april

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Skatteret Rettevejledning Omprøve F 2011

Skatteret Rettevejledning Omprøve F 2011 1 Skatteret Rettevejledning Omprøve F 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Salg af Ford Thunderbird: Der lægges i opgaven op til en diskussion af, hvorvidt bilen er erhvervet i spekulationsøjemed. Med henvisning

Læs mere

Forældrekøb - prisfastsættelse ved salg til barnet Når seneste ejendomsvurdering +/- 15 pct. ikke kan anvendes

Forældrekøb - prisfastsættelse ved salg til barnet Når seneste ejendomsvurdering +/- 15 pct. ikke kan anvendes - 1 Forældrekøb - prisfastsættelse ved salg til barnet Når seneste ejendomsvurdering +/- 15 pct. ikke kan anvendes Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Sælger forældrene en forældrekøbslejlighed

Læs mere

Forord. Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år.

Forord. Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år. Forældrekøb 2017 Forord Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år. Vi har derfor udarbejdet denne information, som på en kort og præcis måde beskriver de skattemæssige regler og muligheder

Læs mere

Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR

Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR - 1 Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 16/8 2011, at avance ved afståelse af et selvstændigt

Læs mere

Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland. Færøerne

Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland. Færøerne Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland eller på Færøerne Arbejdsdirektoratet Juli 2001 Hvis du får efterløn eller overgangsydelse, kan du fra 1. juni

Læs mere

Udlejning af ejerboligen

Udlejning af ejerboligen - 1 Udlejning af ejerboligen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Flere læsere har fremsendt spørgsmål om udlejning af ejerboliger, som ikke har kunnet sælges på et kriseramt boligmarked. Jeg

Læs mere

Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse

Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse 1. Hvem kan få tilskud?... 2 2. Fra hvornår kan jeg få tilskud?... 2 3. Anvendelse af tilskuddet... 2 4. Tilskuddets størrelse... 3 5.

Læs mere

Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen

Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen Arbejdsdirektoratet September 2003 Denne pjece henvender sig til dig, der har et arbejde, som det kan være svært at definere som enten et lønmodtagerjob eller

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 7 af 6. juni 2016 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Beskatning af indbetalinger til udenlandske pensionsordninger)

Inatsisartutlov nr. 7 af 6. juni 2016 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Beskatning af indbetalinger til udenlandske pensionsordninger) Inatsisartutlov nr. 7 af 6. juni 2016 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Beskatning af indbetalinger til udenlandske pensionsordninger) 1 I landstingslov nr. 12 af 2. november 2006 om indkomstskat,

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

Forældrekøb økonomi og skat

Forældrekøb økonomi og skat Forældrekøb økonomi og skat Indhold Køb af lejlighed...3 Udlejning...3 Boligsikring...3 De unges skatteforhold...3 Forældrenes skatteforhold...4 Virksomhedsordningen...4 Kapitalafkastordningen...4 Fortjeneste

Læs mere

Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013.

Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013. - 1 11/11/2014-06.11.2014-46 (20141111) Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013. Af advokat (L) og

Læs mere

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863.

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863. 1 Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret har ved en dom af 1. april 2009 stadfæstet Landsskatterettens kendelse ref. i

Læs mere

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. 1 Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret fandt ved en dom af 20/8 2009, at en erklæring fra skatteyderens revisor konstituerede

Læs mere

Vejledning om forsigtighed i kreditvurderingen ved belåning af boliger i vækstområder mv.

Vejledning om forsigtighed i kreditvurderingen ved belåning af boliger i vækstområder mv. VEJ nr 9051 af 29/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin. Finanstilsynet,j.nr. 123-0014 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Forældrekøb giv dit barn en god studiestart

Forældrekøb giv dit barn en god studiestart 22. juli 2008 Forældrekøb giv dit barn en god studiestart Snart kommer det længe ventede brev ind af postsprækken hos de mange unge, der har søgt ind på en videregående uddannelse, og dermed skydes højsæsonen

Læs mere

Ekspropriation - planlovens 47 A - afståelse til kommune efter zoneovergang

Ekspropriation - planlovens 47 A - afståelse til kommune efter zoneovergang - 1 Ekspropriation - planlovens 47 A - afståelse til kommune efter zoneovergang - SKM2015.517.BR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Retten i Kolding fandt ikke grundlag for at anse en avance

Læs mere

Privat udlejning. For høj husleje? Lejens størrelse

Privat udlejning. For høj husleje? Lejens størrelse Privat udlejning For høj husleje? Lejens størrelse For høj husleje? 1 Huslejens størrelse afhænger af om: lejemålet er moderniseret og hvornår, der er/har været erhverv i ejendommen, antallet af lejemål

Læs mere

Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse

Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse - 1 Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Krisen på boligmarkedet har medført, at fraskilte par efter skilsmisse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af fonde og visse foreninger (fondsbeskatningsloven)

Bekendtgørelse af lov om beskatning af fonde og visse foreninger (fondsbeskatningsloven) LBK nr 961 af 17/08/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 29. august 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-1843710 Senere ændringer til forskriften LOV nr 651 af 08/06/2016 Bekendtgørelse

Læs mere

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering:

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering: Notat om speciel inhabilitet i tre konkrete sager vedrørende et kommunalbestyrelsesmedlem der er udpeget eller indstillet af kommunalbestyrelsen til bestyrelsesposten i et aktieselskab 1. Baggrunden for

Læs mere

Håndtering af bunkning

Håndtering af bunkning Håndtering af bunkning Maj 2010 Indhold 1 Formål 3 2 Hvorfor nye retningslinjer for håndtering af bunkning 4 3 Håndtering af bunkning 5 3.1 Hvad er princippet i de nye retningslinjer for håndtering bunkning

Læs mere

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte Samarbejdsprojekt mellem et universitet og tre virksomheder Gennemgangen af eksemplerne er inddelt i 4 afsnit. I. Indledning og baggrund. Side

Læs mere

Sfl 27, stk. 1, nr. 8, særlige omstændigheder

Sfl 27, stk. 1, nr. 8, særlige omstændigheder Indsat ved lov nr. 427 af 6. juni 2005. Det fremgår af de specielle bemærkninger til bestemmelsen i lovforslag nr. 110 af 24. februar 2005, at bestemmelsen er en videreførelse af skattestyrelseslovens

Læs mere

Idrætsklubber, frivillige og skat

Idrætsklubber, frivillige og skat - 1 Idrætsklubber, frivillige og skat Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteforholdene i idrætsklubber og -foreninger har de senere år påkaldt sig interesse i flere henseender. SKAT har

Læs mere

Carnegie WorldWide. Beskatningen af investeringsbeviser

Carnegie WorldWide. Beskatningen af investeringsbeviser Carnegie WorldWide Beskatningen af investeringsbeviser 2016 Forord I denne oversigt gennemgås reglerne om beskatning af investeringsandele, der udbydes af Carnegie WorldWide. Oversigten omfatter såvel

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

fordels-pension selvstændige

fordels-pension selvstændige fordels-pension selvstændige k u n f o r s e l v s t æ n d i g e SIKRING AF DIG OG DIN FAMILIE PENSIONSOPSPARING DANMARKS MÅSKE BEDSTE PENSIONSPAKKE FOR SELVSTÆNDIGE 1 - EN ORDNING IGENNEM TOPDANMARK Fordels-Pension

Læs mere

Tjekliste til brug ved national sambeskatning

Tjekliste til brug ved national sambeskatning Tjekliste til brug ved national sambeskatning Sådan bruger du tjeklisten: I tjeklisten kan du se, hvilke spørgsmål/forhold du bør være opmærksom på i forbindelse med den obligatorisk nationale sambeskatning.

Læs mere

Side 1 af 5 Forældrekøb og -salg af lejlighed Sprog Dansk Dato for 15 jun 2011 08:26 offentliggørelse Resumé Denne vejledning handler om de mest almindelige skatteregler ved forældrekøb, - udlejning og

Læs mere

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét.

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Svar på Spørgsmål 327 Offentligt Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål AO DR kontant viste den 23. marts 2010 en udsendelse om en familie, der har købt et hus af Glostrup

Læs mere

Forældrekøb økonomi og skat

Forældrekøb økonomi og skat Forældrekøb økonomi og skat redmark.dk Indhold Forord...2 Køb af lejlighed...3 Udlejning...3 Boligsikring...3 De unges skatteforhold...3 Forældrenes skatteforhold...4 Lejeindtægten...4 Driftsudgifter...4

Læs mere

15 års skattereformer har tilgodeset de rigeste

15 års skattereformer har tilgodeset de rigeste Status på års skattereformer års skattereformer har tilgodeset de rigeste I løbet af de seneste år er der gennemført en række skattereformer, der har lettet skatten på arbejde. Opsummerer man ændringerne

Læs mere

Forslag. lov om ændring af kildeskatteloven og skatteforvaltningsloven

Forslag. lov om ændring af kildeskatteloven og skatteforvaltningsloven 2007/2 LSF 161 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2008-311-0016 Fremsat den 28. marts 2008 af skatteministeren (Kristian Jensen)

Læs mere

Boligselskabet Farumsødal. Lillevangspark Råderetskatalog. Administreret af

Boligselskabet Farumsødal. Lillevangspark Råderetskatalog. Administreret af Boligselskabet Farumsødal Lillevangspark Råderetskatalog Administreret af Indhold RÅDERETTEN Lejet men helt dit eget!... 3 Forbedringer og forandringer... 3 Udenfor eller indenfor boligen... 3 Hvidevarer

Læs mere

Skatterådgivning ved M&A

Skatterådgivning ved M&A Skatterådgivning ved M&A København, den 26. maj 2016 2 Agenda Indledning om skat og virksomhedsoverdragelser Beskatning af earn-out (løbende ydelser) Momsfradrag ved virksomhedsoverdragelser 1 3 Indledning

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

Parcelhusreglen beboelse efter udlejning til andre formål end beboelse skattefrihed kan genopstå

Parcelhusreglen beboelse efter udlejning til andre formål end beboelse skattefrihed kan genopstå 1 Parcelhusreglen beboelse efter udlejning til andre formål end beboelse skattefrihed kan genopstå Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Fortjeneste ved salg af et parcelhus, der har været anvendt

Læs mere

Skattereformen v/ Bo Sponholtz 30. april 2009

Skattereformen v/ Bo Sponholtz 30. april 2009 en v/ Bo Sponholtz Skattenedsættelser Afskaffelse af mellemskatten (6%) Bundskatteprocenten nedsættes med 1,5% Beskæftigelsesfradrag øges fra 4,25% til 5,6%, dog max. 17.900 kr. årligt Topskattegrænsen

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget J.nr. 2008-511-0030 Dato: 22. august 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget L 187 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven og kursgevinstloven (Fraflytterbeskatning

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

Nedenstående er en vejledning. Gældende lovgivning og praksis på området skal altid overholdes.

Nedenstående er en vejledning. Gældende lovgivning og praksis på området skal altid overholdes. Vedligeholdelse, forbedringer og forandringer for lejere i Hellerup Strandpalæ Hvad må du som lejer i andelsboligforeningen Hellerup Strandpalæ gøre ved den lejede bolig? Hvis du ønsker at udføre arbejder

Læs mere

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel 1 Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel Indhold Når I får barn...2 Betingelser for orlov...3 Løn under orloven...4 Hvor meget kan jeg få?...4 Sammensæt jeres forældreorlov...5 Del forældreorloven

Læs mere

Til orientering organisationsbestyrelser og repræsentantskaber

Til orientering organisationsbestyrelser og repræsentantskaber Til orientering organisationsbestyrelser og repræsentantskaber Lovgrundlag P Lov nr. 485 af 9. juni 2004 om forsøg med salg af almene familieboliger P Bekendtgørelse nr. 682 af 24. juni 2004 om ansøgning

Læs mere

Driftstab bedrageri SKM2010.250.BR

Driftstab bedrageri SKM2010.250.BR -1 - Driftstab bedrageri SKM2010.250.BR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Retten i Lyngby fandt ved en dom af 17/3 2010 ikke grundlag for at anerkende fradragsret for tab ved bedrageri, jf.

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 76 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsmarkedsbidrag (Trækfritagelse for

Læs mere

20. august 2010 EM 2010/28. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat

20. august 2010 EM 2010/28. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat 20. august 2010 EM 2010/28 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Tilkaldevagtordning i forbindelse med fri bil, afskrivning på licensandele, omdannelse

Læs mere

Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1. Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17

Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1. Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17 Orienteringsbrev til bolig Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1 Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17 Aalborg Varme A/S Hjulmagervej 20 Postboks 463 9100 Aalborg Tlf. 9931 4800 Fax 9931

Læs mere

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren)

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) Aftale om Sundhedssikring Tegnernr.: Kundenr.: Aftalenr.: mellem Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) og Topdanmark Livsforsikring A/S Borupvang 4, 2750 Ballerup

Læs mere

Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge

Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge Punkt 3. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge 2014-42050 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering opfølgning på handleplan

Læs mere

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre.

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre. FOLKEPENSIONIST Få folkepension samtidig med, at du arbejder Tjen 30.000 kr. ekstra Nu kan det bedre betale sig at arbejde samtidig med, at du modtager folkepension. Du kan nu tjene op til 30.000 kr. mere

Læs mere

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne Overskud op til 5 procent kan overføres indenfor samme ledelsesområde/center.

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Skattefradrag for tab ved salg af fast ejendom

Skattefradrag for tab ved salg af fast ejendom - 1 Skattefradrag for tab ved salg af fast ejendom Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I disse krisetider sker det ofte, at fast ejendom må sælges med tab. Der opstår derfor spørgsmålet om,

Læs mere

RETTEVEJLEDNING SKATTERET I F 2010. Opgave 1. Spørgsmål 1.1: Multimedier

RETTEVEJLEDNING SKATTERET I F 2010. Opgave 1. Spørgsmål 1.1: Multimedier 1 RETTEVEJLEDNING SKATTERET I F 2010 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Multimedier Anders Ahler Det bør indledningsvis fastslås, at fastlæggelsen af de beskatningsmæssige konsekvenser må ske under anvendelse af

Læs mere

Rettevejledning vintereksamen skatteret 2010/2011

Rettevejledning vintereksamen skatteret 2010/2011 1 Rettevejledning vintereksamen skatteret 2010/2011 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Sundhedstjekket: Der lægges i opgaven op til en drøftelse af, hvorvidt Dorte Drejer skal beskattes af værdien af sundhedstjekket.

Læs mere

DER ER MANGE MÅDER AT FORSØDE TILVÆRELSEN SOM PENSIONIST PÅ

DER ER MANGE MÅDER AT FORSØDE TILVÆRELSEN SOM PENSIONIST PÅ TRYGHED VÆKST BALANCE LandmandsPension DER ER MANGE MÅDER AT FORSØDE TILVÆRELSEN SOM PENSIONIST PÅ nogle er mere langsigtede end andre! KÆRE LANDMAND LandmandsPension er Landbrug & Fødevarers pensionstilbud

Læs mere

Udkast til lovforslag om ændring af lejeloven m.v.

Udkast til lovforslag om ændring af lejeloven m.v. Velfærdsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 24. november 2008 Jour. nr.: 20-01-007-08 Ref: md Juridisk konsulent Mogens Dürr Telefon +45 33 12 03 30 md@ejendomsforeningen.dk Udkast til lovforslag

Læs mere

Hobby eller erhverv. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Hobby eller erhverv. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Hobby eller erhverv Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Den 5. april 2011 blev i Jyllandsposten under overskriften Skat jagter hobbyvirksomheder omtalt en særlig indsats fra Skat med henblik

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 59 Offentligt. Til Folketinget - Skatteudvalget

Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 59 Offentligt. Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 59 Offentligt J.nr. Dato: 12. marts 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 110 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven,

Læs mere

Bibeskæftigelse som selvstændig og dagpenge

Bibeskæftigelse som selvstændig og dagpenge Marts 2013 Bibeskæftigelse som selvstændig og dagpenge Her kan du læse om mulighederne for at have en bibeskæftigelse som selvstændig, mens du er på dagpenge Få en samtale med ASE Det kan være svært at

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2.

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2. 2014-15 Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at Nordfyns Kommune i medfør af offentlighedslovens

Læs mere

Derfor ER TOPSKAT ET PROBLEM. Af Mads Lundby Hansen

Derfor ER TOPSKAT ET PROBLEM. Af Mads Lundby Hansen Derfor ER TOPSKAT ET PROBLEM Af Mads Lundby Hansen 1 Velkommen til CEPOS TANK&TÆNK Denne publikation er en del af CEPOS TANK&TÆNK. CEPOS TANK&TÆNK henvender sig til elever og lærere på de gymnasiale uddannelser,

Læs mere