3/7. 2. Konsulentopgavens indhold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3/7. 2. Konsulentopgavens indhold"

Transkript

1 21. februar 2014 Kravspecifikation til konsulentopgave om bistand til forberedelse og gennemførelse af EU-udbud af radionet til maritim nød- og sikkerhedstjeneste i Danmark Radiobaserede maritime nød- og sikkerhedstjenester er radiotjenester, der gør det muligt for skibe at tilkalde assistance, hvis de kommer i vanskeligheder eller i nød til søs. Betjeningen af maritime nød- og sikkerhedsopkald i Danmark varetages i dag af TDC via Lyngby Radios antennepositioner (radionettet) forskellige steder i landet og ekspeditionspladser i Lyngby (radiorummet). Den 28. juni 2012 besluttede regeringen, at staten hjemtager opgaven med drift af den radiobaserede maritime nød- og sikkerhedstjeneste i Danmark. Beslutningen indebærer, at Forsvaret pålægges opgaven med drift af radiorummet i Danmark fra 1. januar 2015, og at radionettet skal konkurrenceudsættes. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr erst@erst.dk I forbindelse med forberedelse og gennemførelse af EU-udbud af radionet til maritim nød- og sikkerhedstjeneste i Danmark skal Erhvervsstyrelsen bruge konsulentbistand til at løse en del af opgaven. Nedenfor beskrives først baggrunden for, hvordan den maritime nød- og sikkerhedstjeneste varetages i Danmark i dag, og dernæst beskrives indholdet af konsulentopgaven nærmere. Det skal bemærkes, at EU-udbuddet alene omfatter radionettet i Danmark og dermed ikke radionettet til maritim nød- og sikkerhed i Grønland. 1. Baggrund Danmark er i henhold til internationale konventioner forpligtet til at levere maritime nød- og sikkerhedstjenester i Danmark og i Grønland. De radiobaserede maritime nød- og sikkerhedstjenester er radiotjenester, der gør det muligt for skibe at tilkalde assistance, hvis de kommer i vanskeligheder eller i nød til søs. Det gælder uanset nationalitet, og hvor skibet befinder sig. Tjenesterne er derfor af vital betydning for skibene og deres besætningers sikkerhed.

2 2/7 Internationale forpligtelser og bestemmelser vedrørende maritim radiokommunikation fastsættes af FN s internationale søfartsorganisation (IMO) og af den Internationale Telekommunikations Union (ITU). Danmark har igennem disse mellemstatslige organisationer tilsluttet sig en række internationale forpligtelser og bestemmelser om opretholdelse og drift af radiobaserede maritime nød- og sikkerhedstjenester. Danmark har således blandt andet ratificeret IMO s SOLAS- og SAR-konvention samt ITU s Recommendation D 90 Charging and Accounting in International Telecommunication Services og WRC (World Radiocommunication Conference) Resolution 331. Betjeningen af maritime nød- og sikkerhedsopkald i Danmark varetages i dag af TDC via Lyngby Radios antennepositioner (radionettet) forskellige steder i landet og ekspeditionspladser i Lyngby (radiorummet). Indtil videre er TDC udpeget af den danske stat som forsyningspligtig leverandør af de pågældende ydelser i Danmark og i Grønland. Det kan oplyses, at den danske kystradiostation (Lyngby Radio) modtog 592 nød- og sikkerhedsopkald i 2011, som er koncentreret om sommerperioden, hvor fritidssejlerne er aktive. Når Lyngby Radio modtager et nødopkald underrettes Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) ved Søværnets Operative Kommando (SOK), som koordinerer selve redningsaktionen. Lyngby Radio opretholder kontakt til det nødstedte fartøj under hele aktionen og kan ligeledes sætte JRCC i direkte radiokontrakt med det nødstedte fartøj. Til den radiobaserede maritime nød- og sikkerhedstjeneste hører også udsendelse af navigationsadvarsler m.v. Disse meldinger er ikke underlagt TDC s forsyningspligt, men Lyngby Radio formidler mod yderligere betaling fra staten disse varsler via deres sendenet til skibe i danske farvande. Det nye kystradiosystem vil også skulle understøtte udsendelse af navigationsadvarsler m.v. Desuden ekspederer Lyngby Radio i dag trafik, der ikke er nød- og sikkerhedsopkald. For eksempel kan et skib have behov for at blive koblet på telefonnettet for at tale med sit rederi. Disse opkald, som Lyngby Radio udfører på kommerciel basis, er ikke omfattet af forsyningspligten. Det nye kystradiosystem vil ikke skulle understøtte disse kommercielle opkald, hvilket betyder, at den kommende udbyder ikke vil skulle udbyde disse tjenester. Det er dog et krav, at kystradiosystemet skal kunne forbindes til telefonnettet til brug for opkald til fx andre redningstjenester. Erhvervsstyrelsen kan desuden oplyse, at radionettet består af radiostationer opsat på 27 kystnære positioner rundt om i Danmark, jf. appendix 1 i Gartner Danmark ApS forundersøgelse A report for Erhvervsstyrelsen, i bilag 1 ( Coastal Radio Requirements ), som er vedlagt udbudsmateria-

3 3/7 let. Masterne er ejet af private, forsvaret og TDC og er ikke en del af radionettet. Der betales derfor masteleje på kommercielle vilkår. Erhvervsstyrelsen er i gang med at undersøge, om staten kan overtage kontraktgrundlaget vedrørende lejekontrakter angående antennepositioner på de nuværende master. Det skal bemærkes, at det endnu er uafklaret, om staten skal eje radionettet. Nærværende udbudsmateriale er udarbejdet med udgangspunkt i, at staten skal eje radionettet til den maritime nød- og sikkerhedstjeneste. Hvis dette udgangspunkt imidlertid bliver ændret således, at staten ikke skal eje radionettet til den maritime nød- og sikkerhedstjeneste, vil nogle af de ydelser, den valgte konsulent skal bistå med i forhold til udarbejdelse af udbudsmaterialet ændre sig, herunder udarbejdelse af udkast til kontrakt med vindende tilbudsgiver, jf. beskrivelsen af Erhvervsstyrelsens opgaver vedrørende udarbejdelse af udbudsmateriale under afsnit Konsulentopgavens indhold Løsning af opgaven forudsætter kendskab til gennemførelsen af EUudbud, indgående forståelse af markedet for leverandører af og brugere af radionet, og indgående kendskab til tekniske forhold i forbindelse med opbygning af radionet. Opgaven indeholder følgende elementer: 1. Bistand til udarbejdelse af udbudsmateriale, herunder evalueringsmodel, krav til testforløb, udarbejdelse af kontrakter, kvalitetssikring af det samlede udbudsmateriale, og gennemførelsen af udbuddet, herunder evaluering af tilbud, jf afsnit Bistand til udarbejdelse af kravspecifikation, jf. afsnit Bistand til udarbejdelse af informationsmateriale og rapportering i forhold til styregruppe, jf. afsnit De enkelte elementer er uddybet nærmere nedenfor. 2.1 Nærmere beskrivelse af opgavens indhold Den valgte konsulent skal kunne varetage følgende hovedopgaver, som nævnt ovenfor: Bistand til udarbejdelse af udbudsmateriale Erhvervsstyrelsen vil anvende udbudsmodellen begrænset EU-udbud til at konkurrenceudsætte radionettet til den maritime nød- og sikkerhedstjeneste i Danmark.

4 4/7 Den valgte konsulent skal bistå Erhvervsstyrelsen med udarbejdelse af udbudsmaterialet. Erhvervsstyrelsen har projektstyringen på det samlede udbudsmateriale. Dog skal konsulenten have ansvar for processen vedrørende de dele af udbudsmaterialet, som konsulenten skal bistå styrelsen med, herunder fortrinsvis de tekniske beskrivelser og indhold i relation hertil. Den valgte konsulent skal bistå Erhvervsstyrelsen med at vurdere indkomne ansøgninger om prækvalifikation samt bistå i evalueringen af og vurdering af indkomne tilbud. Det forventes, at udbudsmaterialet for EU-udbud af radionet til maritim nød- og sikkerhedstjeneste i Danmark udarbejdes på engelsk. Derfor skal konsulenten levere bidrag til udbudsmaterialet på engelsk. Konsulentens opgaver vedrørende udarbejdelse af udbudsmateriale Konsulenten skal som en del af det samlede udbudsmateriale bistå med udarbejdelse af en kravspecifikation for radionettet til den maritime nødog sikkerhedstjeneste i Danmark (se mere herom i under punkt 2.1.2), krav til test af radionettet, organisering af drift og vedligeholdelse af radionettet, samt udarbejdelse af udkast til kontrakt med vindende tilbudsgiver. Konsulenten skal bistå med at afklare kravene til redundans, krav til sikkerhed og synergi med Søfartsstyrelsens AIS-net (Automatic Identification System). Den valgte konsulent skal bistå med beskrivelse af de stillede dækningskrav, som skal være i overensstemmelse med den dækning, der er meldt ind til IMO samt hvilke funktionskrav nettet skal leve op til for, at leverandøren kan dokumentere opfyldelse af IMO-dækningsforpligtelsen. Konsulenten skal ligeledes beskrive leverandørens muligheder for at anvende eksisterende antennepositioner eller rammerne for, at leverandøren kan opfylde kravene på anden vis. Derudover skal den valgte konsulent bistå med kravspecifikation for forbindelser mellem basestationer og radiorummet, dvs. switchen. Konsulenten får ansvaret for kvalitetssikring af det samlede udbudsmateriale og skal generelt bistå med rådgivning i forbindelse med udarbejdelse af det samlede udbudsmateriale. Erhvervsstyrelsen og konsulenten skal i samarbejde fastlægge en evalueringsmodel, dog har Erhvervsstyrelsen hovedansvaret for denne del af opgaven.

5 5/7 Erhvervsstyrelsens opgaver vedrørende udarbejdelse af udbudsmateriale Erhvervsstyrelsen udarbejder de dele af udbudsmaterialet, som omhandler beskrivelser af gældende ret, skabelon for løsningsbeskrivelse for, hvordan tilbudsgiver vil løse opgaven med at udbygge og vedligeholde radionettet, overordnet tidsplan, prisstrukturer, EU-udbudsbekendtgørelse og evalueringsnotat. Endvidere vil Erhvervsstyrelsen vurdere, om der skal være prisloft i udbudsmaterialet. Erhvervsstyrelsen vil også vurdere, hvorvidt udbuddet skal omhandle en udbygningskontrakt og en option på en 10-årig vedligeholdelseskontrakt (i det tilfælde hvor staten ejer nettet) eller, om udbuddet skal omhandle en samlet 10-årig driftskontrakt (i det tilfælde, hvor staten ikke ejer nettet). Erhvervsstyrelsen vil stå for al kommunikation og offentliggørelse af relevant materiale i relation til udbudsprocessen Bistand til udarbejdelse af kravspecifikation til udbudsmaterialet Radionettet og kravene til den maritime nød- og sikkerhedstjeneste i Danmark er i overordnet form beskrevet i Gartner Danmark ApS forundersøgelse A report for Erhvervsstyrelsen, herunder i bilag 1 ( Coastal Radio Requirements ), kapitel 1. Konsulenten skal med udgangspunkt i nedenstående beskrivelse og Gartner Danmark ApS forundersøgelse udarbejde en detaljeret kravspecifikation som en del af det samlede udbudsmateriale bestående af krav for følgende elementer: a) Radiorum og radionet b) Kommunikationsforbindelserne i radionettet c) Basestationer forbundet til radionettet d) Installation, test og idriftsættelse e) Krav til service f) Krav til vedligehold g) Krav til kvalitetssikring Det skal understreges, at disse beskrivelser skal betragtes som et udgangspunkt, der med baggrund i den nuværende viden afspejler kravene til det kommende kystradiosystem. Det er en del af konsulentens opgave at sikre, at de endelige krav er komplette, fyldestgørende og tilstrækkelige. Punkterne a)-c) ovenfor er uddybet i Gartner Danmark ApS forundersøgelse, hvortil der henvises for en nærmere beskrivelse af disse punkter, og

6 6/7 kravspecifikationen skal således tage udgangspunkt heri. Punkterne d)-g) er uddybet nedenfor. a) Radiorum og radionet Det samlede kystradiosystem bestående af radiorum og radionet skal med udgangspunkt i Coastal Radio Requirements specificeres, herunder skal krav til interface mellem radiorummet og radionettet fastlægges. b) Kommunikationsforbindelserne i radionettet Med udgangspunkt i Coastal Radio Requirements samt krav til de eksisterende forbindelser mellem basestationerne og radionettets centrale komponenter skal der fastlægges krav, der sikrer overholdelsen af blandt andet funktionalitet og stabilitet under hensyntagen til anvendelsen af tidssvarende transmissionsteknologi. c) Basestationer forbundet til radionettet Med udgangspunkt i Coastal Radio Requirements samt krav til de eksisterende basestationer skal der fastlægges krav, der sikrer overholdelsen af blandt andet funktionalitet og stabilitet under hensyntagen til anvendelsen af tidssvarende muligheder for fx fjerndiagnose, fejlretning og rekonfigurering. d) Krav til installation, test og idriftsættelse Det samlede system skal installeres, testes og idriftsættes på baggrund af nogle aftalte procedurekrav. Dette kan ske fx ved udførelse af Factory Acceptance Test (FAT) og Site Acceptance Test (SAT), hvor dette er relevant. FAT og SAT skal foretages ved anvendelse af fx tjeklister eller på anden måde, der opfylder kravene til kvalitetssikring. Idriftsættelse af en ny kystradiostation skal ske uden afbrydelse af overvågning af nødkald på noget tidspunkt under installationen. Metoderne til at opnå dette skal være beskrevet, så de opfylder kravene til kvalitetssikring. e) Krav til service Der skal opstilles krav til Service Level Agreement (SLA), der sikrer det overordnede krav til stabilitet. Dette inkluderer krav til fx beregningsmetoder for og krav til oppetid (eller nedetid) for forskellige systemkomponenter, reaktionstider for fejlretning, reservedelsdisponering, lagerføring, fjerndiagnosticering og fejlretning. Dette skal ikke ses som en udtømmende liste. f) Krav til vedligehold Der skal opstilles rutiner til forebyggende vedligehold. Det skal være muligt at fjernovervåge systemkomponenter, der ikke er placeret i overvåg-

7 7/7 ningscenteret. Desuden kan det være formålstjenligt at have mulighed for fjernopdatering af software. g) Krav til kvalitetssikring Alle aktiviteter og leverancer skal være under kvalitetsstyring ved hjælp af et kvalitetsstyringssystem, der er kompatibelt med ISO9000. Dette indebærer blandt andet, at der skal udarbejdes en kvalitetsplan Quality Assurance Plan (QAP), for leverancer med relevante metrikker for kvalitetssikring. Øvrige opgaver Det bemærkes i øvrigt, at Erhvervsstyrelsen forventes at have ansvaret for eventuelt at forberede og forhandle aftaler om lejekontrakter vedrørende mastepositioner. Endvidere vil Erhvervsstyrelsen sikre samarbejde med Søfartsstyrelsen om krav i udbuddet vedrørende AIS-systemet Bistand til udarbejdelse af informationsmateriale og rapportering i forhold til styregruppe Den valgte konsulent skal bistå med udarbejdelsen af relevant materiale og rapportering i forhold til styregruppe, herunder deltage i styregruppemøder, hvis Erhvervsstyrelsen vurderer, at dette er nødvendigt. Konsulenten skal i den forbindelse forelægge konklusioner og anbefalinger vedrørende opgaven.

Tilbudsbetingelser for

Tilbudsbetingelser for Tilbudsbetingelser for Konsulentopgave om bistand til forberedelse og gennemførelse af EU-udbud af radionet til maritim nød- og sikkerhedstjeneste i Danmark 21. februar 2014 ORIENTERING 1.1 Udbuddet Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Udbud Udlicitering Kontroltilbud EU-udbud OPP Koncern-HR Sekretariatet INDHOLD Økonomien sætter rammerne....side 4 Ordbog Begrænset udbud...side 6 EU-udbud...side

Læs mere

Kontraktbilag A - Kravspecifikation

Kontraktbilag A - Kravspecifikation Kontraktbilag A - Kravspecifikation Side 1 af 7 1 Indledning Nærværende kontraktbilag fastsætter de mindstekrav, der gælder for konkurrenceudsættelse af facilitering af opgaver forbundet med gennemførsel

Læs mere

Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I

Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I Vær opmærksom på at flere af spørgsmålene har medført ændringer i udbudsmaterialet

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Kravspecifikationen er udformet med vekslende tekstuel beskrivelse af behov og krav og de relevante behov og krav.

Kravspecifikationen er udformet med vekslende tekstuel beskrivelse af behov og krav og de relevante behov og krav. 18. marts 2013 KMJ NOTAT SAPA Udbudsbilag Til brug for SAPA udbudsforretning udarbejdes følgende bilag: Bilag 0 Definitioner I dette bilag vil de definitioner som benyttes i kontrakten og på tværs af bilagene

Læs mere

Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger.

Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger. Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger. 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1.1 Baggrund for udbuddet... 3 1.2 Udbuddets

Læs mere

ANNONCERING. Leasing af el-biler

ANNONCERING. Leasing af el-biler ANNONCERING Leasing af el-biler Konkurrencebetingelser 07.08.2012 Leasing af el-biler Konkurrencebetingelser 1 1. Generel information... 3 1.1 Opgavebeskrivelse... 3 1.2 Overordnet tidsplan... 3 1.3 Udbyder...

Læs mere

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 15. maj 2014 /team fonde Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 Nærværende statusbrev er koncentreret om L 154 forslag til lov om erhvervsdrivende, der blev fremsat den 12. marts 2014, og førstebehandlet

Læs mere

Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver

Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver SIDE 17 DET ELEKTRONISKE ESPD Kapitel 2 Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver 2.1 Start Xml-filen virker udelukkende sammen eespd et og kan kun åbnes herfra ved hjælp af funktionerne heri,

Læs mere

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber 24. marts 2015 Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber Erhvervsstyrelsen har foretaget en undersøgelse af kønsfordelingen pr. 19. februar 2015 samt pr. 1. januar i de seneste 10

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø 1) 2009/1 LSV 126 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j.nr. 20090054829 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 11. maj

Læs mere

Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse

Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse Den 4. marts 2010 Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse I har ønsket en vurdering af mulighederne for at anvende uddannelsesklausuler som sociale klausuler i forbindelse med offentlige

Læs mere

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN VEJLEDNING Kravspecifikationen af de udbudte løn- og økonomisystemer udgøres af: Bilag 1 kravspecifikation A (fælles) Bilag 1 kravspecifikation B (løn) Bilag 1

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Kommissionen åbner for modtagelse af medlemslandenes notifikationer af de ansøgte mængder den 11. januar kl. 10.00.

Kommissionen åbner for modtagelse af medlemslandenes notifikationer af de ansøgte mængder den 11. januar kl. 10.00. Til importører Meddelelse nr. 03/2015 tekstil og beklædning 10. december 2015 Orientering om regler for import af tekstil og beklædning i 2016 Hviderusland og Nordkorea EU fortsætter i 2016 de ensidige

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1) Lovforslag nr. L xx Folketinget 2012-13 Fremsat den 13. marts 2013 af klima-, energi- og bygningsministeren (Martin Lidegaard) Forslag til Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning,

Læs mere

Assistance til Trafik- og Byggestyrelsens myndighedsbehandling Banedanmarks Signalprogram (BDK SP) Tilbudsliste (TBL) Maj 2016

Assistance til Trafik- og Byggestyrelsens myndighedsbehandling Banedanmarks Signalprogram (BDK SP) Tilbudsliste (TBL) Maj 2016 ag Assistance til Trafik- og Banedanmarks Signalprogram (BDK SP) Tilbudsliste (TBL) Maj 2016 2 Assistance til Trafik- og Indhold Indhold 1 Generelt 3 2 Tilbudsdokumenter 4 3 Tilbudspris 5 3.1 Timerater

Læs mere

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 INDLEDNING OG BAGGRUND FOR VEJLEDNINGEN Som offentlig indkøber er det en svær og

Læs mere

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN VEJLEDNING Kravspecifikationen af de udbudte løn- og økonomisystemer udgøres af: Bilag 1 kravspecifikation A (fælles) Bilag 1 kravspecifikation B (løn) Bilag 1

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE

www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE Dansk Business Angel Netværk info@dban.dk www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE 2 Mellem undertegnede, på den ene side [Selskabets navn og adresse] CVR-nr. [xx xx xx xx] (herefter betegnet Selskabet ) og er

Læs mere

Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder

Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder København Juni 2016 Sagsnr. 023243-0081 psj/psj/ilp Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder Bilag 1: Opgavebeskrivelse 1. Indledning Den af Aftalen omfattede opgave vedrører assistance

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af integrationsloven

Læs mere

Udbud af konsulentopgaver i forbindelse med færdiggørelse af nyt produktionsplanlægningssystem til Produktion, NaturErhvervstyrelsen

Udbud af konsulentopgaver i forbindelse med færdiggørelse af nyt produktionsplanlægningssystem til Produktion, NaturErhvervstyrelsen Udbud af konsulentopgaver i forbindelse med færdiggørelse af nyt produktionsplanlægningssystem til Produktion, NaturErhvervstyrelsen Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Opgavebeskrivelse af den opgave,

Læs mere

01.09.2015. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.09.2015. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.09.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet gynækologi og obstetrik under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere

Læs mere

Bekendtgørelse om Revisornævnet 1

Bekendtgørelse om Revisornævnet 1 Udkast til Bekendtgørelse om Revisornævnet 1 I medfør af 47, stk. 1, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven), som senest ændret ved lov nr. af maj

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice Notat vedr. adgang til at annullere udbud, angivelse af loft på tilbudssummer samt konsekvenser i relation til besparelsespotentiale (jf. Arbejdsretsdommen af

Læs mere

Udbud af levering af jobannoncer til jobnet.dk. Bilag 1: Kravspecifikation

Udbud af levering af jobannoncer til jobnet.dk. Bilag 1: Kravspecifikation Udbud af levering af jobannoncer til jobnet.dk Bilag 1: Kravspecifikation 1. OPGAVEBESKRIVELSE Arbejdsmarkedsstyrelsen (Kunden) ønsker at indgå aftale om levering af dansksprogede jobannoncer vedrørende

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 Poul Erik Bech A/S (advokat Steen Lundeby) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Gry Høirup) Resume af afgørelsen Poul

Læs mere

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Formål En lang række af de mindre bornholmske virksomheder, som har været interviewet i forbindelse med praktikpladsudfordringerne, har peget på at årsagen til

Læs mere

Udbud nr. 13/10715. Udbud af. Bygherrerådgivning. til Frederikshavn Kommune

Udbud nr. 13/10715. Udbud af. Bygherrerådgivning. til Frederikshavn Kommune Udbud nr. 13/10715 Udbud af Bygherrerådgivning til Frederikshavn Kommune 1 Udbudsbetingelser Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af udbuddet... 3 2. Udbuddets omfang... 3 3. Udbudsform og udbudsansvarlig...

Læs mere

Brancheaftale om prisberegningsprincipper. fællesudnyttelse af master til radiokommunikationsformål, der er indtil 50 meter.

Brancheaftale om prisberegningsprincipper. fællesudnyttelse af master til radiokommunikationsformål, der er indtil 50 meter. Brancheaftale om prisberegningsprincipper for lejebetaling for fællesudnyttelse af master til radiokommunikationsformål, der er indtil 50 meter. Indholdsfortegnelse 1. Præampel... 3 2. Definitioner...

Læs mere

Vejledning til kopi- og printaftalen

Vejledning til kopi- og printaftalen Vejledning til kopi- og printaftalen Økonomistyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.oes.dk og www.statensindkob.dk Indholdsfortegnelse 2 1. Indledning...3 2. Hvad er formålet

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: 2016-072714 SOFTWARE VERSION: 9.1.5. COUNTRY: PHONE: / rso@socialstyrelsen.dk NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: 2016-072714 SOFTWARE VERSION: 9.1.5. COUNTRY: PHONE: / rso@socialstyrelsen.dk NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F21 VERSION: R2.0.9.S01.I01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_nsoendri NO_DOC_EXT: 2016-072714 SOFTWARE VERSION: 9.1.5 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail:

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende udbuddet af personlig pleje, praktisk hjælp, ikke kompleks sygepleje og håndtering af nødkald i Gladsaxe Kommune.

Spørgsmål og svar vedrørende udbuddet af personlig pleje, praktisk hjælp, ikke kompleks sygepleje og håndtering af nødkald i Gladsaxe Kommune. Spørgsmål og svar vedrørende udbuddet af personlig pleje, praktisk hjælp, ikke kompleks sygepleje og håndtering af nødkald i Gladsaxe Kommune. 18. september 20 Tilbudsgiver skal være opmærksom på at nedenstående

Læs mere

Rådgivervalg og rådgivningskontrakt

Rådgivervalg og rådgivningskontrakt Rådgivervalg og rådgivningskontrakt Senest ajourført den 20. maj 2010 RÅDGIVERVALG OG RÅDGIVNINGSKONTRAKT Alle større byggeopgaver gennemgår en række tekniske projekteringsfaser, som ligger ud over BYG

Læs mere

AFTALE OM TOTALRÅDGIVNING

AFTALE OM TOTALRÅDGIVNING AFTALE OM TOTALRÅDGIVNING Indledning: Nærværende standardrammeaftale for totalrådgivning er udarbejdet til projektet Sammen om energimodernisering for Go Energi i samarbejde med Furesø Kommune. Anvendelse

Læs mere

Udbudsbetingelser Beskrivelser af CT-, MR- og røntgenundersøgelser, 2012. J.nr. 2012-154869

Udbudsbetingelser Beskrivelser af CT-, MR- og røntgenundersøgelser, 2012. J.nr. 2012-154869 1 Udbudsbetingelser Beskrivelser af CT-, MR- og røntgenundersøgelser, 2012 J.nr. 2012-154869 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM REGION NORDJYLLAND 3 2 OM DETTE UDBUD 3 3 UDBUDSMATERIALET 4 4 GENERELLE UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Kontrakt. Leverancesystemet. Mellem. Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 Vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] [adresse]

Kontrakt. Leverancesystemet. Mellem. Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 Vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] [adresse] Kontrakt Leverancesystemet Mellem Region Syddanmark CVR 29190909 Damhaven 12 7100 Vejle (herefter benævnt kunden) og [Leverandør] [CVR] [adresse] [postnummer, by] (herefter benævnt leverandøren) [1] Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 27 af 10. oktober 2002 om tilslutning af terminaludstyr til det offentlige telenet. Anvendelsesområde.

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 27 af 10. oktober 2002 om tilslutning af terminaludstyr til det offentlige telenet. Anvendelsesområde. Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 27 af 10. oktober 2002 om tilslutning af terminaludstyr til det offentlige telenet I medfør af 2, 3 stk. 3, 14 og 15 i landstingsforordning nr. 10 af 28. oktober 1993 om

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: 2016-082436 SOFTWARE VERSION: 9.1.8 COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: 2016-082436 SOFTWARE VERSION: 9.1.8 COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_njensnin NO_DOC_EXT: 2016-082436 SOFTWARE VERSION: 9.1.8 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: nhj@horten.dk

Læs mere

Spørgsmål og Svar - udbud af indkøbsordning 18. oktober 2012. Hvad forventer Kommunen at modtage under dette punkt? En uddybning ønskes.

Spørgsmål og Svar - udbud af indkøbsordning 18. oktober 2012. Hvad forventer Kommunen at modtage under dette punkt? En uddybning ønskes. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT Til Potentielle tilbudsgivere. Spørgsmål og - udbud af indkøbsordning 18. oktober 2012 Spørgsmål 1 Under punkt 3.3.1 ønsker Kommunen en soliditetserklæring/kreditvurdering.

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Udbudsbetingelser

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Udbudsbetingelser Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Udbudsbetingelser Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Offentligt

Læs mere

Praktisk hjælp til indkøb

Praktisk hjælp til indkøb Praktisk hjælp til indkøb Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015]

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] Aarhus Maj 2015 Sagsnr. 039186-0017 Aftale om etablering af det fælleskommunale redningsberedskab Brand & Redning

Læs mere

Inspektion af Statsfængslet i Ringe den 15. maj 2012

Inspektion af Statsfængslet i Ringe den 15. maj 2012 Inspektion af Statsfængslet i Ringe den 15. maj 2012 OPFØLGNING Dok.nr. 12/01219-30/PLS 2/8 Indholdsfortegnelse Ad 2.5. Telefonbokse... 3 Ad 2.6. Gårdhaver... 4 Ad 3.2.1. Forholdet mellem kvindelige og

Læs mere

26-11-2015. Sagsnr. 2015-0009757. Dokumentnr. 2015-0009757-6. Sagsbehandler Kristine Rødgaard Andersen

26-11-2015. Sagsnr. 2015-0009757. Dokumentnr. 2015-0009757-6. Sagsbehandler Kristine Rødgaard Andersen KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Administration NOTAT 26-11-2015 Sagsnr. 2015-0009757 Social økonomi indenfor madserviceområdet Socialøkonomiske virksomheder harmonerer med

Læs mere

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet Århusgade 2100 København Ø Att. Martin Schultz København, den 28. maj 2014 Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet har ved

Læs mere

Lov om Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution 1)

Lov om Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution 1) LOV nr 553 af 18/06/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2016 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 28.C.28.a.30-5. Senere ændringer til forskriften LOV nr 656 af

Læs mere

Kontrakt. Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR]

Kontrakt. Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] Kontrakt Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909 Damhaven 12 7100 vejle (herefter benævnt kunden) og [Leverandør] [CVR] [adresse] [postnummer, by] (herefter benævnt leverandøren)

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Den 12. november 2014 J.nr. 2014103514 Ref.: kj Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Sundhedsstyrelsens opfølgning på Rigsrevisionens beretning af 5.

Læs mere

Udskrift af Arbejdsrettens retsbog

Udskrift af Arbejdsrettens retsbog Udskrift af Arbejdsrettens retsbog Den 15. februar 2016 holdt Arbejdsretten møde i Arbejdsmarkedets Hus, Sankt Annæ Plads 5, 1250 København K, i Sag nr.: AR2014.0458 Landsorganisationen i Danmark for CO-industri

Læs mere

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 / Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 Social behandling af alkohol - og stofmisbrug Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens opbygning

Læs mere

Almindelige Leveringsbestemmelser El

Almindelige Leveringsbestemmelser El Almindelige Leveringsbestemmelser El 1. Kundens rettigheder og forpligtelser Rettigheder og forpligtelser 1.1 Kundens rettigheder og forpligtelser følger af nærværende vilkår samt af nuværende og fremtidig

Læs mere

Forberedelser forud for EU s databeskyttelsesforordning. 12 spørgsmål som dataansvarlige allerede nu med fordel kan forholde sig til

Forberedelser forud for EU s databeskyttelsesforordning. 12 spørgsmål som dataansvarlige allerede nu med fordel kan forholde sig til Forberedelser forud for EU s databeskyttelsesforordning 12 spørgsmål som dataansvarlige allerede nu med fordel kan forholde sig til 1 Indledning 1 Dette dokument indeholder 12 spørgsmål, som I, der er

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om digital løsning til brug for anmeldelse af sygefravær og anmodning om refusion og tilskud m.v.

Bekendtgørelse af lov om digital løsning til brug for anmeldelse af sygefravær og anmodning om refusion og tilskud m.v. LBK nr 440 af 01/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2013-0006087 Senere ændringer

Læs mere

1. Velkomst 2. Ændringer i lov om radiofrekvenser 3. Forberedelse af WRC-15 (World Radiocommunication Conference

1. Velkomst 2. Ændringer i lov om radiofrekvenser 3. Forberedelse af WRC-15 (World Radiocommunication Conference 1. juli 2013 Sag 13/02634 /pemakn-erst Hovedpunktnotat fra 11. møde i Frekvensforum den 12. juni 2013 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Ændringer i lov om radiofrekvenser 3. Forberedelse af WRC-15 (World Radiocommunication

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte Samarbejdsprojekt mellem et universitet og tre virksomheder Gennemgangen af eksemplerne er inddelt i 4 afsnit. I. Indledning og baggrund. Side

Læs mere

-- AKT 281069 -- BILAG 1 -- [ Brev til Miljø- og Fødevareministeriet om brevstemmeafgivning i forbindelse med folk ] --

-- AKT 281069 -- BILAG 1 -- [ Brev til Miljø- og Fødevareministeriet om brevstemmeafgivning i forbindelse med folk ] -- -- AKT 281069 -- BILAG 1 -- [ Brev til Miljø- og Fødevareministeriet om brevstemmeafgivning i forbindelse med folk ] -- Miljø- og Fødevareministeriet mfvm@mfvm.dk Sagsnr. 2015-5970 Doknr. 281069 Dato 05-11-2015

Læs mere

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører NOTAT April 2016 Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører J. Nr. 16/05933 Digitalisering og Support Dette notat er tænkt som

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Bilag 1 - Kravspecifikation Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Målgruppe... 3 2. Specielt

Læs mere

Pensionister - helbredstillæg

Pensionister - helbredstillæg Pensionister - helbredstillæg Pensionister, som opfylder betingelserne for helbredstillæg har ret til at få betalt op til 85 % af udgiften til briller. Kommunerne kan indgå prisaftaler og på baggrund af

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Komitéen har i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S i foråret 2011 gennemført en undersøgelse af oplysninger om corporate governance

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Folketingets Ombudsmand

Bekendtgørelse af lov om Folketingets Ombudsmand LBK nr 349 af 22/03/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2013-7652-0083 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. COWI A/S Lars Hansson Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Kystdirektoratet J.nr. 16/02327-10 Ref. Peter Lomholt Langdahl 05-07-2016 Sendt på mail til Lars Hansson Tilladelse til geotekniske

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2013 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen ANMELDT KOMMUNALT TILSYN HOS LEVERANDØR AF TØJVASK : ALASKA VASK & RENS APS [ Tilsynet er udført d. 2/9-3/9 2013 af Merete Larsen Sundheds og Omsorgsafdelingen.]

Læs mere

OFFENTLIGE UDBUD A D E N A

OFFENTLIGE UDBUD A D E N A OFFENTLIGE UDBUD HANDEL MED DET OFFENTLIGE Hvert år handles der for 100 milliarder kroner imellem den danske stat, regioner og kommuner og det private erhverv. Antallet af udbudsegnede opgaver vokser støt

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af det fælles redningsberedskab - Beredskab & Sikkerhed

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af det fælles redningsberedskab - Beredskab & Sikkerhed Beredskab & Sikkerhed Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af det fælles redningsberedskab - Beredskab & Sikkerhed 25. november 2015 Baggrund Beredskabsstyrelsen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører

Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører i forbindelse med praktisk hjælp og personlig pleje Område Gæld til det offentlige Konkurstruet eller lignende nu Ansøger leverer en erklæring på tro

Læs mere

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst - februar 2016 Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarbureauansatte vikarer var ikke omfattet af en brugervirksomheds kollektive

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige Teknisk sammenskrivning af bekendtgørelse 2009-12-14 nr. 1251 om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige som ændret ved BEK nr. 863 af 20/07/2011 Bemærk særligt 3 i BEK

Læs mere

SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF SYSTEMUNDERSTØTTELSE AF GEODANMARK FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASE

SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF SYSTEMUNDERSTØTTELSE AF GEODANMARK FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASE SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF SYSTEMUNDERSTØTTELSE AF GEODANMARK FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASE EU-UDBUD NR. 2016/S 089-156404 (Version 3 af 24. juni 2016) Page 1 of 7 1 Bilag 3, 6.1 - Infokrav 33 I kravet står:

Læs mere

Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning

Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning Annonceringsmateriale Side 1 af 7 Annoncering af LED belysning Morsø kommunes adm. bygning [ Annonceringsmateriale - Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning Tidsplan 25.8.2014

Læs mere

Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Per . 15. august 2012

Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Per  . 15. august 2012 Revisorkommissionen Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Per e-mail 15. august 2012 Høring om Revisorkommissionens rapport af juli 2012 Den fremtidige revisoruddannelse

Læs mere

Tilbudsgiver skal stille de i tilbuddet anførte personer og medarbejdere til rådighed for udførelsen af opgaven.

Tilbudsgiver skal stille de i tilbuddet anførte personer og medarbejdere til rådighed for udførelsen af opgaven. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. september 2013 13/13188 UB/PBX ub@vd.dk 7244 3457 RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND LYSTEKNISKE UNDERSØGELSER PÅ STATSVEJE I DANMARK SAP OPGAVENR. DRI-NORDUDST

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering i Hi3G s mobilnet.

Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering i Hi3G s mobilnet. Hi3G Denmark ApS anne.louisevogensen@3.dk Fremsendes alene via e-mail 19. december 2013 Sag 13/05613 / camped ERHVERVSSTYRELSEN Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af kaj- og moleanlæg på Skagen Havn

Tilladelse til udvidelse af kaj- og moleanlæg på Skagen Havn Forsvarsministeriet v/forsvarets Bygningsog Etablissementstjeneste Att.: Projektleder, Byggedivisionens Projektteam Vest, Eva Hancock Sendt elektronisk til esh@mil.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København

Læs mere

Rådgivningskontrakt. UDKAST Aarhus Juni 2016. Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing an District, Shanghai, 200041

Rådgivningskontrakt. UDKAST Aarhus Juni 2016. Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing an District, Shanghai, 200041 UDKAST Aarhus Juni 2016 Rådgivningskontrakt København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Danmark Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing

Læs mere

Ændring af lejelovens 1, stk. 1

Ændring af lejelovens 1, stk. 1 Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 24. august 2010 Jour. nr.: 20-01-006-09 Ref: md Juridisk konsulent Mogens Dürr Telefon +45 33 12 03 30 md@ejendomsforeningen.dk Ændring af lejelovens

Læs mere

Indstilling. Tilslutning til fælles udbud af IT-systemer. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Tilslutning til fælles udbud af IT-systemer. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 28. januar 2013 Tilslutning til fælles udbud af IT-systemer Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling 1. Resume KL har anmodet alle kommuner

Læs mere

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed BEK nr 1045 af 30/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-113-0147 Senere ændringer til forskriften BEK nr 88 af 27/01/2016

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Kommunens j.: 190-2014-13756 Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Furesø Boligselskab LBF-: 656 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1.

Læs mere

Projektets titel Skolen tager bureaukratiet

Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Formål En lang række af de mindre bornholmske virksomheder, som har været interviewet i forbindelse med praktikpladsudfordringerne, har peget på at årsagen til

Læs mere

LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE

LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE 17 MEDLEMSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND 1 Kun ét specialforbund inden for hver idrætsgren eller hver sammenlignelig idrætsgren

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale Side 1 H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale --------------------------- Denne hovedaftale er indgået med bindende

Læs mere

Så er det nu det gælder!!!

Så er det nu det gælder!!! Så er det nu det gælder!!! NYHEDSBREV 3 Vi vedlægger lovforslag nr. 204, nemlig forslag til en ny Kolonihavelov. Endvidere vedlægges bemærkningerne til 2-5 i Kolonihaveloven. Vi var i Folketinget i torsdags

Læs mere