Kommuneqarfik Sermersooq Økonomisk Sekretariat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommuneqarfik Sermersooq Økonomisk Sekretariat"

Transkript

1 Kommuneqarfik Sermersooq Økonomisk Sekretariat Indledning: Besvarelse af revisionsprotokollat vedrørende regnskab 2011 Kommunens revision, Deloitte har i løbet af maj og juni måned foretaget revision af det foreløbige regnskab, der blev godkendt af Kommunalbestyrelsen den 8. maj Den efterfølgende revision og de afstemninger, forvaltningen har foretaget i forhold hertil, har givet anledning til en enkelt efterpostering, som har påvirket resultatet med +17,4 mio. kr., således at det endelige regnskabsresultat bliver et minus på 6,3 mio. kr. Der er desuden foretaget efterposteringer vedrørende korrektion af en række posteringer vedrørende pantebreve og konjunkturpant, som alene påvirker forholdet mellem aktiver, passiver og egenkapital, men som ikke påvirker det egentlige regnskabsresultat. Kommunen har ved mail af 29. august 2012 modtaget Deloittes revisionsprotokollat vedrørende årsregnskabet for 2011 og har på baggrund heraf udarbejdet nedenstående besvarelse i forhold til de væsentligste punkter i dette protokollat. Generelt vedrørende revisionsprotokollat og besvarelsen: Protokollatet gentager en række kritikpunkter fra protokollatet vedrørende regnskabet for 2010, hvilket også var varslet i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet for 2010, som Revisionen også gør opmærksom på i sine indledende bemærkninger og som der også er redegjort for i Ledelsens beretning til årsregnskabet. Udfordringen ved at skulle besvare et revisionsprotokollat vedrørende et aflagt årsregnskab er imidlertid, at protokollatet nødvendigvis må forholde sig til tingenes tilstand i det forgangne år, mens besvarelsen skrives mere end et halvt år inde i det nye år, hvor der er iværksat en række tiltag for at rette op på de kritiske forhold, der fremgår af protokollatet. Det er da også bemærket i protokollatets indledning, at revisionen er bekendt med, at der arbejdes på at rette op de nævnte forhold. Det er således også noteret, at Revisionen har konstateret forbedringer, og at den daglige drift fungerer, samt at mange af Revisionens bemærkninger er af regnskabsmæssig karakter.

2 Det skal dog ikke på den baggrund bestrides at forholdene i 2011 har været som vurderet og beskrevet af Revisionen i protokollatet. Besvarelsen er derfor i stedet rettet imod at redegøre for de tiltag og aktiviteter, der er planlagt, sat i gang eller allerede gennemført for at rette op på de anførte forhold. Nedenstående besvarelse refererer til de respektive overskrifter i protokollatet Generelt Forvaltningen erkender fuldt ud, at interne misforståelser betød, at det forudsatte materiale ikke forelå som lovet, herunder også de problemer der har været i forhold til afstemninger m.v. I forhold til de øvrige bemærkninger skal det blot anføres, at spørgsmålet om forretningsgangsbeskrivelser netop er et fokusområde i forhold til det igangsatte projekt konsolidering, samt at der i forhold til ultimo 2011 er ansat en yderligere medarbejder i Økonomisk Sekretariat og, at endnu en stilling er blevet besat primo oktober Opstillingen af finansielle poster samt forbrug af likvider i regnskabet Det anførte forhold skyldes, at der i kommunens økonomisystem genereres en række automatposteringer omkring årsskiftet for at korrigere den tidsmæssige betaling i forhold til, hvilket regnskabsår en ydelse vedrører. Tilsvarende foretages der i perioden for regnskabsafslutningen manuelt en række korrigerende posteringer. Disse posteringer er rent kontomæssigt placeret forskelligt i forhold til aktiver og passiver, men er i regnskabsopstillingen samlet sammen med henblik på at give et mere retvisende samlet billede af kommunens økonomi. Der er til Revisionen afleveret en opgørelse over, hvorledes de enkelte poster er forskudt i forhold til regnskabet Konstaterede fejl og regnskabsmæssige usikkerheder Efterposteringer: Revisionens gennemgang af regnskabet har afstedkommet, at der er blevet foretaget enkelte efterposteringer.

3 Heraf påvirker posteringen vedrørende personskatter det oprindeligt opgjorte regnskabsresultat positivt med 17,4 mio. kr., uden at dette dog har nogen indflydelse på kommunens samlede økonomi, idet korrektionen i lighed med de øvrige efterposteringer - er af ren regnskabsmæssig karakter. Efterposteringen vedrørende personskatter er foretaget efter anvisning fra Revisionen. Den oprindeligt foretagne bogføring var baseret på, at der ikke i bekendtgørelser eller retningslinjer for den kommunale regnskabsføring er opstillet regler eller principper for håndtering af ændringer i forhold til regnskabspraksis. Som nævnt ovenfor har efterposteringen ingen indflydelse på kommunes samlede økonomi, idet efterposteringen og det forbedrede årsresultat ophæver hinanden i forhold til kommunens egenkapital ultimo Derimod skal der gøres opmærksom på, at efterposteringen betyder, at de 17,4 mio. kr. indgår i de bogførte skatteindtægter for både 2010 og 2011, og således har påvirket begge års endelige regnskabsresultat positivt. Det vil derfor være nødvendigt at holde sig for øje, at der skal korrigeres for dette forhold ved fremtidige opgørelser, hvor kommunens samlede skatteindtægter og/eller årsresultat opgøres for perioden Bemærkninger i øvrigt: Den foretagne opstilling i revisionsprotokollatet viser samlet set, at der ved den revisionsmæssige gennemgang er konstateret usikkerheder i forhold til selve resultatopgørelsen i størrelsesorden 1,6 mio. kr. Disse usikkerheder vedrører dog alene spørgsmålet om periodisering af de pågældende poster i forhold til regnskabsårene 2011 og I forhold til de øvrige poster er der tale om balancemæssige poster, hvor en berigtigelse alene ville have indvirkning på størrelsen af de bogførte aktiver hhv. passiver, bortset fra at visse poster rent regnskabsmæssigt vil kunne komme til at påvirke regnskabsresultatet, når disse bliver berigtiget i det efterfølgende regnskabsår Afstemning af likvide poster I forhold til afstemning af likvider og bankbeholdninger er der iværksat en praksis, hvor der månedligt indkaldes kasserapporter og afstemninger fra de forskellige kontoansvarlige.

4 For så vidt angår gamle posteringer er udfordringen, at der for udligning af disse skal findes modposteringer, som kan berøre den afstemning og oprydning, der pågår vedrørende de øvrige statuskonti. Forvaltningen har derfor valgt at lade posterne forblive åbentstående, frem for at foretage afskrivning af disse. Aktuelt er der under 100 åbentstående poster, der ligger forud for 2011 på de to hovedkonti, der afstemmes i bogholderiet. I forhold til løbende afstemning er dette sat i værk, således at der pr indhentes afstemninger til Økonomisk Sekretariat for så vidt angår samtlige kasse- og bankkonti. En sådan indhentning og kontrol af afstemninger vil fremover ske ultimo hver måned. Der indhentes samtidig afstemning af interims-/mellemregningskonti hvilket efterfølgende vil ske kvartalsvis Bankkonto for Svømmehallen Malik Konkret i forhold til den konstaterede og korrigerede difference på kr. er der reelt tale om korrektion af posteringer, der blev foretaget i forbindelse med regnskabsafslutningen for Da denne korrektion blev foretaget på et summarisk grundlag, er det ikke muligt at henføre den efterfølgende berigtigelse til specifikke poster. I forhold til den løbende afstemning indgår svømmehallen på lige fod med de øvrige kontohavere i den opstrammede proces, jf. ovenfor. Der er endvidere igangsat en proces, hvor Økonomisk Sekretariat i fællesskab med svømmehallens leder får tilrettelagt forretningsgange for såvel håndteringen af likvider som den daglige registrering. Disse forretningsgange vil efterfølgende danne baggrund for retningslinjer for alle institutioner, der håndterer likvider og bankkonti i deres daglige drift Bankbøger i Tasiilaq Her er tale om, at der i den tidligere Ammassallip Kommunea var placeret opsamlede midler på en række bankkonti, registreret som fonde i kommunens regnskab. Da der ikke har været nogen aktiviteter i forhold til disse opsamlede midler siden kommunesammenlægningen, var det hensigten at der skulle foretages en oprydning ved at der blev taget konkret stilling til anvendelsen af de enkelte beløb. Fejlagtigt er oprydningen så sket ved den nævnte overførsel af midlerne fra bankbøgerne til kommunens bankkonto, før der er taget stilling til anvendelsen af midlerne. Forholdet vil blive berigtiget inden regnskabsaflæggelsen for 2012.

5 Fuldmagtsforhold Det nævnte forhold omkring alene-fuldmagt vedrører bankkontoen for Brættet i Nuuk, hvor en medarbejder i Økonomisk Sekretariat har ansvaret for overførsel af lønninger til fangerne fra Brættets bankkonto på baggrund af de registreringer, der foretages i Brættets økonomisystem. Både bankkonto og økonomisystem er reelt eksterne i forhold til kommunens regnskab, og forholdet vil blive taget op i forbindelse med den igangværende revurdering af hele håndteringen af Brættet i Nuuk. Med hensyn til håndteringen af fratrådte medarbejdere i forhold til bankfuldmagter, vil opfølgning herpå fremover indgå som led i kontrollen med bankafstemninger m.v. Omfanget af medarbejdere, der har adgang til bankkontiene, skal ses i lyset af at der er bogholderifunktioner i alle byer, og at det er nødvendigt at der alle steder er personalemæssig dækning for, at der lokalt kan foretages bankoverførsler med en lokal godkender. Det skal dog samtidig bemærkes, at en række af de medarbejdere, der har adgang til bankkontiene, alene har adgang til at se ikke til at foretage transaktioner Lønningsområdet Der udarbejdes som led i projekt konsolidering en række forretningsgangsbeskrivelser på lønområdet, som har til formål rette op på de anførte forhold. Ligeledes er der indført en fast afstemningsprocedure mellem lønafdelingen og økonomisk sekretariat Anvisning og attestation mv. Revision af kasse- og regnskabsregulativet indgår som et væsentligt element i projekt konsolidering. I forhold til anvisning og attestation foreligger der rent faktisk en samling af underskriftsblade for de anvisningsberettigede i Økonomisk Sekretariat, idet det dog skal erkendes at det endnu ikke er lykkedes at få alle forvaltningsområder 100 % opdateret. For at råde bod på dette indføres der en skærpet bilagskontrol, hvori der vil blive kontrolleret for korrekt anvisning i forhold til de godkendte beføjelser, forinden regningsbilag kan effektueres.

6 Registrering på person eller selskab (registrantniveau) Forvaltningen erkender, at der sket mange konteringsfejl efter kommunesammenlægningen og at der forestår et større udredningsarbejde i forhold hertil. I forhold til risikoen for fejlopkrævninger skal det imidlertid tages i betragtning, at opkrævning af tilgodehavender normalt sker på cpr-nr. og derfor typisk vil medtage alle registrerede ind- og udbetalinger, uanset konteringen i kommunens økonomisystem Kommunen i registrantlisterne At kommunen selv optræder som registrant skyldes hovedsageligt, at man bogføringsmæssigt anvender interne kundenumre til at holde styr på afregning af de såkaldte posteringsmeddelelser i forhold til mellemregninger mellem kommunen og Selvstyret. En meget væsentlig del af den registrerede saldo vedrører således en stadig uafklaret sag mellem Velfærdsforvaltningen og Sundhedsvæsenet om afregning i forhold til en plejepatient på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk Kreditorer Uanset anvendelse af kreditormodulet i alle byer vil det fortsat ikke være muligt at foretage en komplet afstemning af kreditorer, da leverandør fakturaer i vidt omfang sendes direkte til institutioner, forvaltninger og afdelinger. Der sker således ikke nogen forregistrering af fakturaerne. Forholdet vil også være gældende i forhold til regnskabet for Der forventes ibrugtagning af et modul med elektronisk bilagshåndtering i forhold til økonomisystemet ved indgangen til 2013, som vil muliggøre en fremadrettet kreditor afstemning. Sammenfattende for punkterne Det skal bemærkes at der er tale om et omfattende oprydningsarbejde, efter at der i en årrække har været anvendt en fejlagtig regnskabspraksis. Det forventes, at samtlige forhold vil være berigtiget ved aflæggelsen af regnskabet for Anden kortfristet gæld Den manglende dokumentation for de skyldige feriepenge skyldes til dels menneskelige fejl i forbindelse med revisionens henvendelse. Endvidere skyldes det, at der er tale om to forskellige systemer, hvor selve håndteringen af feriepengene foregår i lønsystemet, hvorfra der overføres posteringsdata til økonomisystemet. I økonomisystemet indgår imidlertid også manuelle posteringer, og den igangværende afstemning af kontoen har afsløret at der også i denne saldo indgår en række fejlposteringer fra tidligere år, som skal identificeres og ryddes op.

7 Der vil i forbindelse med den igangsatte afstemningsprocedure for lønninger også være fokus på afstemning af denne konto Tillægsbevilling / budgetopfølgning De anførte forhold forventes i det væsentligste løst med førnævnte forventede ibrugtagning af elektronisk bilagshåndtering Tillægsbevillinger til anlægsprojekter Det er korrekt at kommunen tidligere har anvendt en anlægsbufferpulje, som blev anvendt i forbindelse med reguleringen af de enkelte anlægsprojekter. Alle ændringer blev dog godkendt bevillingsmæssigt, men overblikket vanskeliggøres af den tidligere praksis, hvor det samlede anlægsbudget blev optaget til revurdering både ved reel budgetopfølgning og i forbindelse med budgetlægningsprocessen for det efterfølgende år. Fra 2012 er praksis med anlægsbufferen ophørt, og tillægsbevillinger sker alene på det enkelte anlægsprojekt. Derved sikres at budget inklusive bevillingsændringer kan aflæses direkte i kommunens økonomisystem. Da anlægsprojekterne er flerårige vil det tage en kortere årrække inden dette vil være slået fuldt igennem i kommunen økonomisystem. Endvidere er mellem Anlægs- og Miljøforvaltningen og Økonomisk Sekretariat aftalt en ændret procedure omkring bevilling til projektering og bevilling til selve gennemførelsen af et anlægsprojekt. Fremover vil der som hovedregel blive afsat et rådighedsbeløb til selve gennemførelsen, som først godkendes og bevilges, når projekteringen er gennemført Anlægsregnskaber Anlægs- og Miljøforvaltningen arbejder på at indhente det efterslæb der er med hensyn til at få afsluttet færdige anlægsprojekter og aflægge regnskab herfor. Det forventes at størstedelen af efterslæbet vil være afsluttet og klar til revision inden udgangen af Efterslæbet skyldes forskellige forhold omkring styring og ressourcer i Anlægs- og Miljøforvaltningen. Samtidig har der været en praksis med at holde anlægsprojekter åbne indtil der er foretaget 1. års eftersyn på eksempelvis byggesager og gennemført eventuelle opfølgningsarbejder, som har været inkluderet i anlægsprojektet. Dette har forlænget anlægsprojekterne unødigt, og samtidig ofte vanskeliggjort afslutning og regnskabsaflæggelse, når eller hvis de involverede medarbejdere har forladt kommunen. Anlægs- og Miljøforvaltningen vil som anbefalet af revisionen stramme op på eksisterende forretningsgang for opfølgning og afslutning af anlægsprojekter, med klare tidsfrister for

8 sagsbehandlingen efter afslutning af et anlægsprojekt. Herunder, håndtering af garantistillelse, dokumentation, regnskabsaflæggelse og revision af projektet. Opstramningen af forretningsgangen vil ske som en revision af forvaltningens projektmanual og foreligger inden udgangen af Inddrivelse af restancer via inddrivelsesmyndighederne Forvaltningen er helt enig i revisionens vurdering af, at en stor del af kommunens tilgodehavender aldrig vil bliver indfriet. Det vil efter forvaltningens vurdering være i modstrid med forudsætningerne for at inddrivelsesopgaven blev centraliseret, at kommunen foretager en parallel vurdering af debitorernes betalingsevne Børnetilskud og uddannelsesstøtte Borgerservice gennemgår i efteråret 2012 registrantlister vedr. børnetilskud med henblik på at udbetale de poster, der på grund af fejl i oplysningerne ikke er udbetalt. Dette forventes afsluttet ultimo Der er samtidig udarbejdet en intern instruks, gående ud på at hver månedlig liste bliver gennemgået for fejl og at fejl rettes med det samme. Uddannelsesstøtte bliver ligeledes gennemgået, men bliver ikke udbetalt mere hvorfor der fremadrettet ikke vil ske yderligere. 2. Kommentarer til årsregnskabet Det sociale område Det anføres i protokollatet, at bogføringen af underholdsbidrag ikke følger regnskabsprincippet for øvrige tilgodehavender. Dette er for så vidt korrekt, men samtidig også et princip, der er fastsat i de kommunale konteringsregler for dette område samt for tilbagebetalingspligtig hjælp. Der er herudover anført forskellige forhold under de enkelte delområder, som er besvaret af forvaltningen nedenfor. Førtidspension, t.kr. De nuværende interne kontroller i Velfærdsforvaltningen skal forbedres således at de korrekte satser forefindes i systemet, samt at der sammen med Kimik IT udarbejdes et advis system, der gør opmærksom på når en førtidspensionist skal overgå til alderspension. Arbejdet er igangsat.

9 Boligsikring, t.kr., (brutto t.kr. før refusion fra Selvstyret) Der iværksættes interne kontroller i staben af om der udbetales korrekt boligsikring til den enkelte borger. Der skal undersøges muligheder for at indhente de korrekte indkomstoplysninger hos Skattestyrelsen. Der skal arbejdes videre med en forbedring og opstramning af dokumentationen i sagsmapperne. Der vil blive iværksat undervisning til medarbejderne således, at de får en indsigt i regler og hvad der kvalitetssikrer dokumentation. Barselspenge, t.kr. (brutto t.kr. før refusion fra Selvstyret) Borgerservice har haft ekstern bistand til at gennemgå alle sager fra for at kontrollere udbetalinger. Gennemgangen har vist at der er lavet fejl i udbetalingerne alle tre år. Omfanget af fejl har dog været faldende over perioden. Kommunen har udbetalt ca. 1 mio. kr. for lidt i barselsdagpenge og har udbetalt ca. 1 mio. kr. for meget i samme periode. De for meget udbetalte beløb bliver vurderet juridisk, idet det skal undersøges om de for meget udbetalte beløb kan inddrives hos borgerne. De beløb, der er udbetalt for lidt vil blive udbetalt i efteråret Opgaven med udbetaling af barselsdagpenge er flyttet til Velfærdsforvaltningens Stab, som er orienteret om forholdet. Det er oplyst at personalet allerede er blevet uddannet yderligere i beregning af barselsdagpenge og at opfølgning ligger fra 2012 i Velfærdsforvaltningen. Alderspension, t.kr. ( t.kr. før refusion fra Selvstyret) Som beskrevet under førtidspension bliver der sammen med Kimik IT udarbejdet et advis system, der gør opmærksom på når en førtidspensionist skal overgå til alderspension Arbejdet er igangsat. Der er arbejdet med at sikre at beregningen foregår ens i kommunen, dette gøres løbende gennem kommunikation og møder med de ansvarlige på området. Der er kommunikeret ud i afdelingerne, at der ikke er lovhjemmel til at udbetale hjælp til rejseudgifter i forbindelse med alvorlig sygdom eller dødsfald til alderspensionister. Der er lavet tjeklister ift. dokumentation om hvad der skal foreligge i journalen. Der bliver ligeledes foretaget interne stikprøver af journaler og beregninger. Handicapområdet, t.kr. Der arbejdes med sikring af, at der altid skal foreligge en godkendt bevilling og opfølgning på ledsagerudgifter. Der skal i samarbejde med løn-afdelingen fremadrettet arbejdes på korrekt kontering af løn.

10 2.1.2 Undervisning og kultur, t.kr. (2010: t.kr.) Området har ikke givet anledning til bemærkninger fra forvaltningen.

Kommuneqarfik Sermersooq. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2011

Kommuneqarfik Sermersooq. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2011 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Imaneq 33, 6.-7. etage Postboks 20 3900 Nuuk Telefon +299 321511 Telefax +299 322711 www.deloitte.dk Kommuneqarfik Sermersooq Revisionsprotokollat

Læs mere

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Ledelsen i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at der er foretaget en vurdering af balancekontiene

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2012

Kommuneqarfik Sermersooq. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Imaneq 33, 6.-7. etage Postboks 20 3900 Nuuk Telefon +299 321511 Telefax +299 322711 www.deloitte.dk Kommuneqarfik Sermersooq Revisionsprotokollat

Læs mere

7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION

7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION Budget- og regnskabssystem for kommuner 7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION Indhold Side 7.0 Bogføring 7.0-1 7.1 Procedurekrav i forbindelse med regnskabsaflæggelsen 7.1-1 7.1.1 Indledning 7.1-1 7.1.2 Proceduren

Læs mere

Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning for Norddjurs Kommune

Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning for Norddjurs Kommune Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning 2014 for Norddjurs Kommune ALLE BRUGERE KAN BOGFØRE I GAMMELT REGNSKABSÅR (2014) TIL OG MED DEN 15. JANUAR 2015. EFTER DENNE DATO ER DER LUKKET FOR BOGFØRING I

Læs mere

Halsnæs Kommune modtog den 1. februar 2010 revisionens løbende beretning nr. 8 for regnskabsåret 2009.

Halsnæs Kommune modtog den 1. februar 2010 revisionens løbende beretning nr. 8 for regnskabsåret 2009. Regnskab Notat Til: Byrådet Sagsnr.: 2010/02218 Dato: 16-02-2010 Sag: Administrationens redegørelse vedr. revisionsberetning nr. 8 af 19. februar 2010 Sagsbehandler: Snorre Brink-Pedersen Leder af Regnskab

Læs mere

Konklusionsnotat: Socialudvalget

Konklusionsnotat: Socialudvalget Konklusionsnotat: Socialudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Socialforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

TIDSPLAN RETNINGSLINIER FOR AFLÆGGELSE AF REGNSKABET FOR ÅRET. Økonomifunktion Skovvej 20 8382 Hinnerup

TIDSPLAN RETNINGSLINIER FOR AFLÆGGELSE AF REGNSKABET FOR ÅRET. Økonomifunktion Skovvej 20 8382 Hinnerup Økonomifunktion Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 Fax. 8664 6399 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk TIDSPLAN OG RETNINGSLINIER FOR AFLÆGGELSE AF REGNSKABET 09-09-2014 Sagsnr. 710-2014-34548 Cpr.-/CVR-nr.

Læs mere

4.6. Afstemning af statuskonti mv.

4.6. Afstemning af statuskonti mv. 4.6. Afstemning af statuskonti mv. Retningslinjer for afstemning De enkelte centre skal iværksætte afstemningsprocedurer, der sikrer, at der løbende foretages afstemninger, kontroller og fejlrettelser

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 27. februar 2018 SUF Konklusionsnotat 2017 Ledelsen i Sundhed- og Omsorgsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at

Læs mere

REVISIONSREGULATIV. I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse

REVISIONSREGULATIV. I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse REVISIONSREGULATIV 1. Den sagkyndige revision og revisionens virksomhed I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse antaget Deloitte & Touche Statsautoriseret

Læs mere

Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder. CVR-nr.:

Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder. CVR-nr.: Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder CVR-nr.: 33 44 01 03 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 34 2. Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2018...

Læs mere

Balancekonklusionsnotat

Balancekonklusionsnotat KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Regnskab og Kontrakt NOTAT Balancekonklusionsnotat Balancekonklusionsnotatet giver den endelige status på, om Socialforvaltningens regnskab er rigtigt, og at der

Læs mere

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K Udkast MINISTEREN Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K Dato 6. februar 2008 J. nr. 013-000062 Deres ref. 07-001318-11 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon

Læs mere

Afstemningsarbejdet har i løbet af året været omfattet af ledelsesmæssig opfølgning således:

Afstemningsarbejdet har i løbet af året været omfattet af ledelsesmæssig opfølgning således: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 1. Status på afstemninger Konklusion Koncernservice har afstemt Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens balancekonti i overensstemmelse med

Læs mere

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Københavns Kommune Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 10. november 2014 beretning om revision

Læs mere

Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 og Særlig Fond. Revisionsprotokollat for 2014

Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 og Særlig Fond. Revisionsprotokollat for 2014 Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 og Særlig Fond Revisionsprotokollat for 2014 Indholdsfortegnelse 1.0 Revision af årsrapporten for 2014 48 1.1 Indledning 48 1.2 Konklusion på den udførte revision og revisionspåtegning

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Emne: Afsluttende revision af årsregnskabet 2016 Dato:

Læs mere

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 CVR-NR. 37 24 29 85 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB FOR 2016... 1

Læs mere

æ Ûƪ ± Verdensarv Stevns Algade Store Heddinge CVR-nr.: Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2017

æ Ûƪ ± Verdensarv Stevns Algade Store Heddinge CVR-nr.: Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2017 æ Ûƪ ± Verdensarv Stevns Algade 8 4660 Store Heddinge CVR-nr.: 35 76 08 65 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2017 fiª ªºªÆ ª ٠ƪ ƪƪ ƪ ±Æ Œî ± ª ª ÔÔ flù ÏÍÈÓ ª Ã Ú ÎÍ ÎÈ ÁÎ ÏÈ { ø ÎÍ ÎÈ ÁÎ ÏÁ

Læs mere

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR.

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE 63-65 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. 80 3 7 44 1 O INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB

Læs mere

Lejre Lærerforening, kredsen og særlig fond

Lejre Lærerforening, kredsen og særlig fond Lejre Lærerforening, kredsen og særlig fond CVR-nr. 43 74 68 12 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2017 Aries statsautoriseret revisionsanpartsselskab E-Mail: info@ariesrevision.dk www.ariesrevision.dk

Læs mere

Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti

Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti 1. Status på afstemninger Konklusion Koncernservice har afstemt forvaltningens balancekonti i overensstemmelse med gældende regelsæt. Koncernservice

Læs mere

Regnskabsinstruks. for. provstiudvalgskasser

Regnskabsinstruks. for. provstiudvalgskasser Regnskabsinstruks for provstiudvalgskasser 1 2 1. Indledning Regnskabsinstruksen er baseret på det regel- og vejledningsgrundlag for de lokale kirkelige kasser, der findes på Folkekirkens Digitale Arbejdsplads

Læs mere

Kasse- og Regnskabsregulativ. Beskrivelse af Nyborg Kommunes kasse- og regnskabsvæsen

Kasse- og Regnskabsregulativ. Beskrivelse af Nyborg Kommunes kasse- og regnskabsvæsen Kasse- og Regnskabsregulativ Beskrivelse af Nyborg Kommunes kasse- og regnskabsvæsen Økonomiafdelingen, den 6. oktober 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Hjemmel... 3 2 Formål... 3 3 Gyldighedsområde... 3 4

Læs mere

Østsjællands Beredskab Kasse og regnskabsregulativ Udkast november 2016

Østsjællands Beredskab Kasse og regnskabsregulativ Udkast november 2016 Østsjællands Beredskab Kasse og regnskabsregulativ Udkast november 2016 1. Indledning 1.1 Baggrund Østsjællands Beredskab er stiftet som et 60 fællesskab. Østsjællands Beredskab er jf. vedtægterne underlagt,

Læs mere

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008 fjcewtfrhousf(wpers I PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen L 4700 Næstved www.pwc.dk E-mail: naestvedlpwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Hvidovre Kommune Bilag

Læs mere

i regnskabet

i regnskabet KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 18-02-2016 Sagsnr. 2015-0280012 Sundheds- og Omsorgsudvalget - Konklusionsnotat 2015 Ved tilrettelæggelsen og gennemførelsen af

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ for Brand & Redning Sønderjylland

Kasse- og regnskabsregulativ for Brand & Redning Sønderjylland Kasse- og regnskabsregulativ for Brand & Redning Sønderjylland Version af 1. februar 2016 Indhold Formål... 3 Det økonomiske ledelsestilsyn... 4 Budgetprocedurer... 4 Budgetkontrol... 4 Budgetansvar...

Læs mere

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 6. (side ) Løbende revision vedrørende 2008 udført indtil ultimo oktober 2008

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 6. (side ) Løbende revision vedrørende 2008 udført indtil ultimo oktober 2008 Provstegade 10, 2. 8900 Randers C Tlf.: 8642 7777, Fax: 8641 0076 E-mail: randers@kr.dk Beretning nr. 6 (side 100-109) Delberetning vedrørende regnskabsår 2008 BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største

Læs mere

Østermarie Vandværk Spurvevej 2 3751 Østermarie. CVR-nr.: 14 32 16 16

Østermarie Vandværk Spurvevej 2 3751 Østermarie. CVR-nr.: 14 32 16 16 Spurvevej 2 3751 Østermarie CVR-nr.: 14 32 16 16 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2014... 3 3. Revisionen

Læs mere

Kasse- og Regnskabsregulativ for Middelfart Kommune

Kasse- og Regnskabsregulativ for Middelfart Kommune Kasse- og Regnskabsregulativ for Middelfart Kommune Regulativet er udarbejdet i henhold til Styrelseslovens 42, stk. 7. Indholdsfortegnelse 1 GENERELLE FORVALTNINGSBESTEMMELSER... 3 1.1 Indledning... 3

Læs mere

Budget- og regnskabssystem 7.0 - side 1. Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004

Budget- og regnskabssystem 7.0 - side 1. Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004 Budget- og regnskabssystem 7.0 - side 1 7.0 Bogføring Ifølge den kommunale styrelseslovs 43 skal bogføringen give en oversigt over, hvorledes kommunens midler er forvaltet, og om forvaltningen er i overensstemmelse

Læs mere

Forelagt revisionen: Juni 2018

Forelagt revisionen: Juni 2018 Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt. 10.1 Registrering af anlægsaktiver Bilag 10.1.1 Registrering af anlægsaktiver og omkostninger Forelagt revisionen: Juni 2018 Godkendt

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2018 16.

Læs mere

Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser

Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser 2. Revisionsbemærkninger til årsregnskabet 2.1 Generelle bemærkninger Revisionen har ikke givet anledning til generelle

Læs mere

TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET 2015

TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET 2015 Til samtlige centre, afdelinger og institutioner TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET 2015 20-11-2015 Regnskabsafslutningen for 2015 nærmer sig med hastige skridt. De centralt fastsatte tidsfrister

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB

DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB Provstegade 10, 2 sal 8900 Randers C CVR-nr. 29 79 40 30 Tlf.: 8642 7777, Fax: 86410076 www.kr.dk DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB Protokollat nr. 49 (side 11 16) Revision af regnskabet

Læs mere

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR.

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE 61-63 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. 80 37 44 10 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Kasse- og regnskabsregulativ for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Kasse- og regnskabsregulativ for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Version 1.0 Oktober 2016 Indhold Formål... 2 Bevillingsmyndighed, -niveau og typer af bevillinger... 2 Det økonomiske ledelsestilsyn...

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ

Kasse- og regnskabsregulativ Kasse- og regnskabsregulativ Godkendt af Byrådet den xx maj 2014, pkt. xxx Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 1.1. Formål... 2 1.2. Godkendelse og ansvar... 2 1.3. Delegation... 2 2. Økonomistyring...

Læs mere

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR. 14 28 00 30 Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNSKA BET FOR 2017 OG OPGØRELSE AF SKATT EPLIGTIG INDKOMST

Læs mere

I vedlagte notat gennemgås hovedlinjerne i beretningerne og den videre proces.

I vedlagte notat gennemgås hovedlinjerne i beretningerne og den videre proces. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget Revisionsberetning for regnskab 2013 Københavns Kommune har modtaget revisionsberetningerne for regnskab 2013 fra Deloitte

Læs mere

Bilag om bogføring. Indhold. 1. Indledning

Bilag om bogføring. Indhold. 1. Indledning Indhold 1. Indledning... 1 1.1 Generelt... 2 1.2 Definitioner... 2 1.2.1 Regnskabsmateriale... 2 1.2.2 Bilag... 2 1.2.3 Godkendelse... 2 2. Periodisering og transaktionsprincippet... 2 3. Konteringsprincip...

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i 2009 Marts 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Overordnede økonomistyringsprincipper for Silkeborg Kommune

Overordnede økonomistyringsprincipper for Silkeborg Kommune Overordnede økonomistyringsprincipper for Silkeborg Kommune Økonomistaben August 2006 Revideret november 2009 Revideret november 2010 De overordnede økonomistyringsprincipper er udarbejdet i henhold til

Læs mere

Hvidovre Kommune. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til Socialministeriet. Regnskabsåret 2009

Hvidovre Kommune. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til Socialministeriet. Regnskabsåret 2009 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved www.pwc.dk E-mail: naestved@pwc.dk Telefon +45 5575 8686 Telefax +45 5575 8787 Hvidovre Kommune Bilag 3 til revisionsberetning:

Læs mere

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 aalborg@bdo.dk www.bdo.dk. Løbende revision 2012 udført til og med 2. maj 2013

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 aalborg@bdo.dk www.bdo.dk. Løbende revision 2012 udført til og med 2. maj 2013 Tlf: 33 12 65 45 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg REBILD KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 11-20) udført til og med 2. maj 2013 BDO Kommunernes Revision,, en danskejet

Læs mere

Folkets Radio København Lokalradionævnet i København. 2400 København NV Øvrighedskontoret, Rådhuset 1599 Kbh. V. København den 2.

Folkets Radio København Lokalradionævnet i København. 2400 København NV Øvrighedskontoret, Rådhuset 1599 Kbh. V. København den 2. RADIO- OG TV-NÆVNET Folkets Radio København Lokalradionævnet i København Thoravej 25 Sekretariatet 2400 København NV Øvrighedskontoret, Rådhuset 1599 Kbh. V. København den 2. december 2002 Undersøgelse

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelser af 19. september og 22. oktober 2007 har B klaget over registreret revisor A.

K E N D E L S E: Ved skrivelser af 19. september og 22. oktober 2007 har B klaget over registreret revisor A. Den 22. oktober 2008 blev der i sag nr. 60/2007-R B mod registreret revisor A afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelser af 19. september og 22. oktober 2007 har B klaget over registreret revisor

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 159 Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 329.000 Indholdsfortegnelse

Læs mere

RØDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 127. Revisionsbesøg i perioden november 2006 til januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2006 175.

RØDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 127. Revisionsbesøg i perioden november 2006 til januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2006 175. RØDOVRE KOMMUNE Beretning nr. 127 Revisionsbesøg i perioden november 2006 til januar 2007 Delberetning for regnskabsåret 2006 175.000 Side 1 Til Rødovre Kommunalbestyrelse Som et led i den løbende revision

Læs mere

Ejendomsselskabet Slotsgården A/S

Ejendomsselskabet Slotsgården A/S Ejendomsselskabet Slotsgården A/S CVR-nr. 25 67 54 87 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2015/16 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 71 2 Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2015/16 71 3 Revisionen

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2013

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

Revisionsberetning nr. 20

Revisionsberetning nr. 20 Revisionsberetning nr. 20 Direktionens bemærkninger NOTAT Økonomistab Revisionens bemærkning Drøftelser med ledelsen om besvigelser Under revisionen har vi forespurgt ledelsen om risikoen for besvigelser.

Læs mere

Årsrapport 2014. Barsel.dk

Årsrapport 2014. Barsel.dk Årsrapport 2014 Barsel.dk Indholdsfortegnelse Ledelsens beretning Ledelsens beretning 3 Påtegninger Ledelsens regnskabspåtegning 4 Intern revisors erklæringer 5 Den uafhængige revisors erklæringer 6 Regnskab

Læs mere

Revision af regnskabet for året Afsluttende beretning for regnskabsåret

Revision af regnskabet for året Afsluttende beretning for regnskabsåret Pkt.nr. 3 Revision af regnskabet for året 2005. Afsluttende beretning for regnskabsåret 2005 537275 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk sekretariat indstiller til økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen

Læs mere

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion Tlf: 33 12 65 45 randers@bdo.dk www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Thors Bakke 3, 2. DK-8900 Randers SYDDJURS KOMMUNE Beretning nr. 20 (side 445 452) Delberetning for regnskabsår 2014 BDO Kommunernes

Læs mere

Udpluk af revisionsberetningen 2010 bilag 1 som vedrører Socialudvalget:

Udpluk af revisionsberetningen 2010 bilag 1 som vedrører Socialudvalget: Udpluk af revisionsberetningen 2010 bilag 1 som vedrører Socialudvalget: Revision af årsregnskabet har givet anledning til bemærkninger: 2.2.1 Overførsel af tilskudsmidler mellem årene Vi har konstateret,

Læs mere

Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Nej

Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Nej Bilag til sag om endelig godkendelse af regnskaber og revisionsberetninger vedrørende 2006 for Forberedelsesudvalget samt for Fyns, Sønderjyllands, Ribe og Vejle amter. Oversigt over revisionsberetninger

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 123-127 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2013

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 123-127 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2013 Tlf: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 70 DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL

Læs mere

Den selvejende institution Lerbjerg-Centret

Den selvejende institution Lerbjerg-Centret Revisionsfirmaet Jan Hansen statsautoriseret revisionsaktieselskab Den selvejende institution Lerbjerg-Centret c/o Laila Herskind Kallevadvej 5 4760 Vordingborg Revisionsprotokollat for Marievej 3, 2630

Læs mere

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger Hovedkonto 8. Balanceforskydninger - 306-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele

Læs mere

Aarhus Kommunes regnskab for 2018

Aarhus Kommunes regnskab for 2018 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. april 2019 Aarhus Kommunes regnskab for 2018 1. Resume Driftsresultatet for 2018 viser en forbedring på 326 mio. kr. i forhold

Læs mere

REVISIONSFIRMAET NIELS HARDER A1S STATSAUTORISERET REVISOR

REVISIONSFIRMAET NIELS HARDER A1S STATSAUTORISERET REVISOR REVSONSFRMAET NELS HARDER A1S STATSAUTORSERET REVSOR ØSTBANEGADE 3 PARTERRE 21OO KØBENHAVN Ø TELEFON 35 47 40 OO FAX 35 43 AO 30 MAL@REVSORHARDER.DK EÆ Kastaniecentret Revisionsprotokollat af 2. februar

Læs mere

Notat om revisionsberetning nr. 38 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2016

Notat om revisionsberetning nr. 38 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2016 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Notat om revisionsberetning nr. 38 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2016 8800 Vibrog Tel. +45 87285000 koncernoekonomi@stab.rm.dk

Læs mere

FÆLLES FORRETNINGSGANG KONTANTKASSER

FÆLLES FORRETNINGSGANG KONTANTKASSER FÆLLES FORRETNINGSGANG KONTANTKASSER KONCERNSERVICE Gældende fra: 1. februar 2015 Senest godkendt: 27. juni 2014 i Økonomikredsen Senest opdateret: 23. januar 2015 Af: Koncernservice Henvisning: Københavns

Læs mere

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE Holstebro Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse og med statsforvaltningens godkendelse antaget PwC PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2014

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2014 Københavns Kommune Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2014 19. februar 2016 J.nr. 2015-0064-12404 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 27.

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Afsluttende revision Årsregnskab 2017 3.

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ for Vejen Kommune

Kasse- og regnskabsregulativ for Vejen Kommune Kasse- og regnskabsregulativ for Vejen Kommune Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Formål... 3 1.3 Forholdet til kommunens generelle styringsprincipper... 3 1.4 Ansvar for regulativet...

Læs mere

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot. Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot. Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016 Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot I/S Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen

Læs mere

Årsrapport 2016 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. 31863/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Regnskabsafslutning for finansår 2008

Regnskabsafslutning for finansår 2008 Til brugere af Navision Stat Regnskabsafslutning for finansår 2008 18. november 2008 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Årsafslutning, tidsterminer og administrative... 3 2.1. Periode 12... 3 2.2.

Læs mere

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1.1 Generelt De efterfølgende afsnit vil indeholde en beskrivelse af formål, omfang samt revisionens udførelse, som er dækkende for samtlige reviderede

Læs mere

Godkendelse af beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab 2017

Godkendelse af beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab 2017 Punkt 7. Godkendelse af beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab 2017 2018-003118 Magistraten indstiller, at byrådet godkender beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab

Læs mere

Økonomiforvaltningen fastlægger retningslinier for aflæggelse af omkostningsbaseret regnskab, herunder bogføring, afskrivninger m.v.

Økonomiforvaltningen fastlægger retningslinier for aflæggelse af omkostningsbaseret regnskab, herunder bogføring, afskrivninger m.v. side 1 Regnskab i årets løb Slettet: Rammebilag - I henhold til Kasse- og regnskabsregulativets punkt 2.7 fastlægger Økonomiforvaltningen i et rammebilag de generelle principper for regnskab i årets løb.

Læs mere

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 -

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 - - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele finansieringssiden af regnskabet. Under

Læs mere

i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse

i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse Gladsaxe Kommune Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse 1. Revision af åbningsbalancen pr. l. januar 2007 l 1.1 Revisorerklæring om åbningsbalancen

Læs mere

Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat til Likvidationsregnskabet for perioden 1. januar til 31. december 2015

Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat til Likvidationsregnskabet for perioden 1. januar til 31. december 2015 Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat til Likvidationsregnskabet for perioden 1. januar til 31. december 2015 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12

Læs mere

Silkeborg Kommunes. overordnede økonomistyringsprincipper

Silkeborg Kommunes. overordnede økonomistyringsprincipper Silkeborg Kommunes overordnede økonomistyringsprincipper Økonomistaben August 2006 Revideret november 2009 Revideret november 2010 Revideret december 2013 De overordnede økonomistyringsprincipper er udarbejdet

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2017 6.

Læs mere

7.7 Bilag til kapitel 7

7.7 Bilag til kapitel 7 Budget- og regnskabssystem for regioner 7.7 - side 1 Dato: Februar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2014 7.7 Bilag til kapitel 7 7.7.1 Bilag 1 Resultatopgørelse Budget- og regnskabssystem for regioner

Læs mere

Sorø Event & Turist. CVR-nummer 13333238

Sorø Event & Turist. CVR-nummer 13333238 Dansk Revision Sorø godkendt revisionsaktieselskab Feldskovvej 9 DK-4180 Sorø soroe@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 58 58 18 00 Telefax: +45 57 83 20 64 CVR: DK 29 91 98 01 Bank: 2204

Læs mere

Årsrapport 2016 for Haderslev Stifts Stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Årsrapport 2016 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. 20438-17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Foreningen Andelsgaarde. Sofievej Hellerup CVR Rapportering til selskabets øverste ledelse

Foreningen Andelsgaarde. Sofievej Hellerup CVR Rapportering til selskabets øverste ledelse Henningsens Alle 8 DK - 2900 Hellerup CVR.nr. 36 44 53 86 Tel. +45 60 80 60 90 Foreningen Andelsgaarde Sofievej 33 2900 Hellerup CVR 39432943 Rapportering til selskabets øverste ledelse 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Redegørelse til Social- og Integrationsministeriet

Redegørelse til Social- og Integrationsministeriet Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Social-

Læs mere

Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde

Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Syddjurs Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 28. august

Læs mere

Ny vejledning om den regnskabsmæssige håndtering af tilgodehavender og udlån

Ny vejledning om den regnskabsmæssige håndtering af tilgodehavender og udlån Til samtlige departementer 22. oktober 2018 MODST/SRH Ny vejledning om den regnskabsmæssige håndtering af tilgodehavender og udlån Med den nye regnskabsbekendtgørelse (bek. 116 af 19/2-2018) skal tilgodehavender

Læs mere

Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads. CVR-nr.: 31334470. Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012

Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads. CVR-nr.: 31334470. Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012 I ReviFaxe Registrerede revisorer Poul Johansson Søren Holt-Nielsen Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads CVR-nr.: 31334470 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012 fe

Læs mere

Revisionsprotokollat af 27. marts 2011

Revisionsprotokollat af 27. marts 2011 KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Revisionsprotokollat af 27. marts 2011 til årsrapporten

Læs mere

Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. x/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

RAPPORT. Kultur- og Fritidsforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum januar 2018 MODTAGER INTERN REVISION

RAPPORT. Kultur- og Fritidsforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum januar 2018 MODTAGER INTERN REVISION INTERN REVISION 5. januar 2018 RAPPORT Kultur- og Fritidsforvaltningen Åbningsbalance til Kvantum 2017 INTERN REVISION Jesper Andersen Kevin Aabrink Henrik Poulsen MODTAGER Mette Touborg, KFF Anders Bager

Læs mere

Vestegnens Brandvæsen I/S. Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013

Vestegnens Brandvæsen I/S. Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013 Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen 44, 2900 Hellerup T: 3945

Læs mere

Københavns Kommune Regnskab 2015 Konklusionsnotat Økonomiforvaltningen. i regnskabet. bemærkninger. (Kategori 1)

Københavns Kommune Regnskab 2015 Konklusionsnotat Økonomiforvaltningen. i regnskabet. bemærkninger. (Kategori 1) Konklusionsnotat: Økonomiudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Økonomiforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Bilag til Kasse og regnskabsregulativet - Retningslinier for intern kontrol. til Regionsrådets møde den 12.

Bilag. Region Midtjylland. Bilag til Kasse og regnskabsregulativet - Retningslinier for intern kontrol. til Regionsrådets møde den 12. Region Midtjylland Bilag til Kasse og regnskabsregulativet - Retningslinier for intern kontrol Bilag til Regionsrådets møde den 12. december 2007 Punkt nr. 48 Regionshuset Viborg Regionsøkonomi Regnskabskontoret

Læs mere