Aftale om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked. 27. maj 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftale om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked. 27. maj 2010"

Transkript

1 Aftale om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked Side 1/6 27. maj 2010 Regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre er enige om at ændre lov om postbefordring, så varetagelsen af den landsdækkende befordringspligt sikres i lyset af udviklingen på brevmarkedet og den kommende liberalisering. Brevmarkedet er gennem de sidste ca. 10 år faldet med 2-4 pct. om året. I forbindelse med den økonomiske recession er faldet steget markant med et årligt fald på ca. 10 pct. Samlet er antallet af breve faldet med ca. 1/3 siden Årsagen til det faldende brevmarked er den stigende brug af elektroniske kommunikationsmidler, og det må derfor forventes, at brevmarkedet vil fortsætte med at falde fremover. Liberaliseringen pr. 31. december 2010 aktualiserer behovet for en sikring af befordringspligten, da det herefter ikke længere vil være muligt at understøtte befordringspligten med den hidtidige eneret. For fortsat at kunne opretholde en postservice af høj kvalitet med en landsdækkende befordringspligt er parterne enige om at gennemføre en række ændringer, der kan reducere omkostningerne ved varetagelsen af befordringspligten. Befordringspligtens omfang 1. Der foretages ingen ændringer i befordringspligtens omfang. Med aftalen vil Post Danmark som befordringspligtig virksomhed således også fremover være forpligtet til i hele landet 6 dage om ugen (mandag til lørdag) at befordre: - breve m.v. op til 2 kg, - pakker op til 20 kg (dog ikke omdeling lørdag), - blindeforsendelser gratis op til 7 kg. Landsdækkende enhedstakster 2. Parterne er enige om, at Post Danmark forpligtes til at anvende landsdækkende enhedstakster på breve og pakker, som indleveres til befordring som enkeltforsendelser via postkasser eller postbetjeningssteder. Der er tale om forsendelser, som primært sendes af borgere samt mindre og mellemstore virksomheder.

2 Takster for breve Side 2/6 3. Taksterne fastsættes ud fra en omkostningsbaseret tilgang, hvor prisen skal afspejle de reelle omkostninger. Der er i de nuværende takster ikke dækning for omkostningerne forbundet med omdeling fra dag til dag. Det nuværende A-brev, der omdeles dag-til-dag, vil derfor stige. Post Danmark har opgjort, at prisen for et A-brev i dagens situation vil stige fra 5,50 kr. til et niveau mellem 7,50 kr. og 8 kr. for at dække omkostningerne. Med et fortsat fald i brevmængderne kan denne pris på sigt stige yderligere. For at sikre forbrugerne et tilgængeligt og billigere alternativ skal adgangen til at sende de mindre omkostningsfulde B-breve gøres nemmere ved, at B-brevene, som i dag skal afleveres på posthuset, fremover også kan lægges i postkassen. Det betyder, at B-brevet, som leveres inden for 2-3 dage, bliver et reelt og prisbilligt alternativ for almindelige forbrugere, små foreninger m.v. Post Danmark har opgjort, at prisen for et B-brev vil stige fra 5,00 kr. til ca. 6 kr. for at dække omkostningerne. 4. For at sikre en beskyttelse af forbrugerne godkender Transportministeriet enhedstaksterne for B-breve op til 50 g, der sendes som frimærkefrankerede enkeltforsendelser på baggrund af en omkostningsopgørelse, der verificeres af en ekstern revisor. Det er ikke nødvendigt at godkende taksterne for andre forsendelser eller fastsætte yderligere regulering af taksterne, da den skarpe konkurrence fra elektronisk kommunikation vil lægge et naturligt loft over taksterne. Dertil kommer konkurrencen fra andre postvirksomheder som følge af liberaliseringen. Pakker med og uden omdeling 5. Parterne er enige om, at Post Danmark skal forpligtes til at tilbyde to pakkeprodukter: a. Pakker der omdeles til adressen. b. Pakker uden omdeling, hvor modtageren får en meddelelse om, at pakken er ankommet, og at den kan afhentes på nærmeste posthus/postbutik/døgnposten. Post Danmark har tilkendegivet, at taksten for en pakke uden omdeling vil være ca. 20 pct. lavere end taksten med omdeling.

3 Postbetjeningssteder Side 3/6 6. De gældende krav til antal og dækning af postbetjeningssteder opretholdes: I hver af de tidligere kommuner i henhold til den kommunale inddeling pr. 31. december 2003 skal der være mindst ét postbetjeningssted. I byer med over 5000 indbyggere skal der være mindst et postbetjeningssted og en maksimal afstand for brugerne på 5 km. I byer mellem 2000 og 5000 indbyggere, hvor der er et postbetjeningssted, kan Post Danmark ikke nedlægge betjeningsstedet, med mindre der etableres et nyt betjeningssted i byen. Postbetjeningssteder i mindre byer og landdistrikter kan ikke nedlægges, hvis dette indebærer, at brugerne dermed får forøget afstanden til det nærmeste betjeningssted med mere end 10 km (målt i luftlinje). Er nedlæggelsen af betjeningsstedet begrundet i forhold uden for Post Danmarks kontrol, skal betjeningen fremover udføres af landpostbudet. Såfremt Post Danmark ønsker at nedlægge et postbetjeningssted, skal de lokale interessenter inddrages i form af høring m.m., forinden der træffes beslutning om ændringer i postbetjeningsnettet. 7. Postbutikker udgør en stigende andel af Post Danmarks postbetjeningssteder. Parterne er enige om, at det skal være et generelt vilkår, at der i postbutikker kan afhentes pakker og købes frimærker i hele værtsbutikkens åbningsperiode, dvs. også uden for postbutikkens åbningstider. Ens vilkår for postmodtagere 8. Alle postmodtagere skal fremover have samme vilkår for postmodtagelsen uanset boligform (etageejendom, parcelhus, rækkehus, landejendom) og uanset boligens opførelsestidspunkt, idet posten som udgangspunkt leveres i en brevkasse opstillet ved indgangen til parcellen. Udover en forenkling af reglerne vil dette også give en bedre økonomi i befordringspligten og et bedre arbejdsmiljø for postbudene. Der har siden 1971 været krav om, at villaer og rækkehuse opført fra og med 1973 og etageejendomme fra og med 1974 skal have brevkasse i skel henholdsvis brevkasseanlæg. Siden primo 2010 har også ældre etageejendomme fra før 1974 skullet have brevkasseanlæg. Øvrige ejendomme omfattes nu også af tilsvarende vilkår, som følger: Ældre villaer og rækkehuse opført før 1973 skal inden 1. januar 2012 have placeret en brevkasse ved indgangen til parcellen.

4 For landbrugsejendomme og lignende skal brevkassen inden 1. januar 2012 være placeret ved det naturlige skel til ejendommen, dog således at der maksimalt er 50 meter fra boligen til brevkassen. Brevkassen skal være placeret på et sted, som er tilgængeligt fra bil, men så vidt muligt fleksibelt efter, hvad den enkelte husstand ønsker. Side 4/6 Der kan dispenseres fra kravet om brevkasse under særlige omstændigheder, f.eks. når der er tale om fredede ejendomme, eller der er fysiske forhold, såsom brandtekniske forhold, der gør sig gældende. 9. Alle, der ikke selv kan hente deres post i brevkassen, sikres levering af post til døren. Denne ordning er uafhængig af postmodtagerens alder og boligtype og omfatter også personer i landdistrikter, der ikke selv kan hente deres post. I forlængelse heraf ophører den nuværende ordning for pensionister i ældre etageejendomme. Med henblik på at sikre en ensartet og enkel administration af ordningen i kommunerne udarbejdes der en vejledning, der godkendes af denne aftales parter. Det skal endvidere sikres, at der informeres om ordningen. Levering til døren skal, hvor modtageren er berettiget til det, omfatte alle postvirksomheder. Den nuværende post til døren -mærkat erstattes af en løsning, der ikke indebærer en synlig mærkning på brevkassen. Gennemførelse af liberaliseringen 10. Post Danmarks eneret til postbefordring af breve op til 50 g ophæves pr. 31. december Post Danmark pålægges befordringspligt for perioden Parterne mødes i 2013 for at drøfte rammerne for varetagelsen af befordringspligten efter Den til enhver tid befordringspligtige virksomhed skal anvende det kronede posthorn som symbol på befordringspligten, har eneret og forpligtelse til at udstede frimærker påtrykt Danmark og kan på frimærker efter ansøgning til regenten anvende regentens portræt eller portræt af andre danske kongelige.

5 Befordringspligtfond Side 5/6 13. Med henblik på at understøtte befordringspligten i et åbent postmarked, etableres der en befordringspligtfond. De postvirksomheder, der ikke har befordringspligt, pålægges at bidrage økonomisk til fonden. Fonden skal sikre, at nettoomkostningerne ved befordringspligten fordeles mellem alle postbefordrende virksomheder. De virksomheder, der ikke har befordringspligt, bidrager til dækningen af nettoomkostningerne efter deres markedsandel (opgjort i antal forsendelser) inden for det befordringspligtige område. Licensordning 14. Der etableres en licensordning, hvori der fastlægges krav, som andre postvirksomheder skal leve op til for at få adgang til at drive postvirksomhed i Danmark. Kravene skal sikre et højt kvalitetsniveau i postbefordringen og tillid til postsektoren. I licensordningen skal bl.a. indgå krav til, at virksomheden fastlægger geografisk dækningsområde, service og kvalitet, og at virksomheden forpligtes til at offentliggøre antal klager og udfaldet på dem, gennemfører kvalitetsmålinger, der er godkendt af Trafikstyrelsen, leverer generelle markedsdata om postmængder mv. til Trafikstyrelsen samt bidrager til befordringspligtfonden. En postvirksomhed har pligt til at modtage post til udbringning, der falder inden for den af virksomheden deklarerede service og geografiske dækningsområde. Licensen kan tilbagekaldes, hvis en postvirksomhed ikke lever op til den af virksomheden deklarerede service og kvalitet. Sikring af postkunderne 15. Trafikstyrelsen skal kunne behandle klager over alle postvirksomheder og ikke, som i dag, alene klager vedrørende den befordringspligtige virksomhed. Trafikstyrelsen skal endvidere kunne behandle klager mellem postvirksomheder. Såfremt der oprettes et privat brancheklagenævn for post/pakker efter forbrugerklageloven, hvilket forligskredsen gerne ser, vil behandling af klager, som nævnet vil kunne varetage, kunne henlægges hertil. Omkostningerne ved tilsynet og klagesagsbehandlingen finansieres af branchen.

6 Konsekvenser for Post Danmark Side 6/6 16. Med den her indgåede aftale har parterne leveret et væsentligt bidrag til, at der er et økonomisk grundlag for, at Post Danmark også fremover kan løfte den landsdækkende befordringspligt. Opfølgning Post Danmark står i de kommende år over for en meget stor udfordring, hvor kerneforretningen er truet af den teknologiske udvikling med stor nedgang i brevmængden til følge. Dette har også negative konsekvenser for Post Danmarks medarbejdere. Post Danmark er allerede bevidst om problematikken og gør i dag en stor indsats for sine medarbejdere i forsøget på at mindske de negative effekter ved den store nedgang i brevmængden. Forligskredsen noterer med tilfredshed, at Post Danmark har bekræftet, at denne indsats fortsættes og udbygges på de punkter, hvor det vil være nødvendigt, samt at der er afsat en pulje til kompetenceudvikling, som stiger fra 4,2 mio. kr. i alt for overenskomstperioden til ca. 7 mio. kr. årligt fra 2010 og frem. 17. Parterne mødes medio 2011 med henblik på at vurdere, om der er behov for at foretage justeringer af vilkårene for befordringspligten og postmarkedet. Parterne mødes i 2013 for at drøfte rammerne for varetagelsen af befordringspligten efter 2013, jf. punkt 11.

Tillæg til aftale af 27. maj 2010 om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked. 26. juni 2013

Tillæg til aftale af 27. maj 2010 om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked. 26. juni 2013 Tillæg til aftale af 27. maj 2010 om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked 26. juni 2013 Side 1/5 Regeringen (Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti),

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt Udkast NOTAT DEPARTEMENTET Dato 4.. september 2007 J. nr. 140-1 Erhvervs- og Færdselskontoret Karoline Lolk Telefon 33 92 33 21 klo@trm.dk Den svenske model

Læs mere

Hovedudfordringer ved en

Hovedudfordringer ved en Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 238 Offentligt Hovedudfordringer ved en fuld åbning af postmarkedet Miniseminar for Trafikudvalget den 12. marts 2008 De overordnede rammer på postområdet

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt Udkast NOTAT FÆRDSELSSTYRELSEN Dato: 21. januar 2008 J. nr.: 004-U05-7 Notat vedrørende de britiske erfaringer med liberalisering af postmarkedet Oplysningerne

Læs mere

OMTRYK. Lovforslag nr. L 44 Folketinget 2010-11 OMTRYK (Omtryk Bilag 1 og 2 indsat)

OMTRYK. Lovforslag nr. L 44 Folketinget 2010-11 OMTRYK (Omtryk Bilag 1 og 2 indsat) Lovforslag nr. L 44 Folketinget 2010-11 OMTRYK (Omtryk Bilag 1 og 2 indsat) Fremsat den 27. oktober 2010 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) Lovens formål og anvendelsesområde 1. Lovens formål

Læs mere

Godstransport 2004. 28. Januar 2004. Jørn Schmidt Direktionssekretariatet Post Danmark A/S

Godstransport 2004. 28. Januar 2004. Jørn Schmidt Direktionssekretariatet Post Danmark A/S Godstransport 2004 28. Januar 2004 Jørn Schmidt Direktionssekretariatet Post Danmark A/S Den nye Postlov Udfordringer Færre breve Elektronisk post og kommunikation Fald i størrelsesordenen 4% de seneste

Læs mere

Forslag. Postlov 1) Fremsat den 27. oktober 2010 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) til

Forslag. Postlov 1) Fremsat den 27. oktober 2010 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) til 2010/1 LSF 44 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2010-2843 Fremsat den 27. oktober 2010 af transportministeren (Hans Christian

Læs mere

Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed

Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed 28. februar 2011 FM 2011/27 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx. af xx. xxxx 2011 om post Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed 1. POST Greenland er en del af TELE Greenland A/S, der kan oprette et datterselskab

Læs mere

Bekendtgørelse om en udligningsordning til finansiering af befordringspligten

Bekendtgørelse om en udligningsordning til finansiering af befordringspligten BEK nr 725 af 24/06/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 26. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. FS500-000023 Senere ændringer til

Læs mere

I postloven, jf. lov nr. 1536 af 21. december 2010, foretages følgende ændringer:

I postloven, jf. lov nr. 1536 af 21. december 2010, foretages følgende ændringer: Trafikstyrelsen Udkast 10-09-2013 Forslag til Lov om ændring af postloven (ændringer i udmøntningen af befordringspligten og justeringer vedrørende tilladelsespligtig postvirksomhed, post til døren m.v.)

Læs mere

Vejledning om post til døren (revideret)

Vejledning om post til døren (revideret) Vejledning om post til døren (revideret) Trafikstyrelsens vejledning om post til døren til postmodtagere, som er ude af stand til selv at hente deres post i brevkassen eller brevkasseanlægget, er udarbejdet

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 22. december 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 22. december 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 22. december 2010 21. december 2010. Nr. 1536. Postlov 1) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke

Læs mere

Byrden ved befordringspligt til enhedstakster

Byrden ved befordringspligt til enhedstakster 1 af 5 21-08-2013 11:33 Byrden ved befordringspligt til enhedstakster Journal nr. 4/0106-0402-0006/ISA/CHJ 1.1. Definition Byrden ved befordringspligten opstår, når postoperatøren er forpligtet til at

Læs mere

Vejledning om post til døren (revideret)

Vejledning om post til døren (revideret) Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: TS40108-00001 Dato: 06-02-2019 Sagsbehandler: Jens Hork Vejledning om post til døren (revideret)

Læs mere

Etageejendomme Bestemmelserne er gældende for alle afleveringssteder i en etageejendom.

Etageejendomme Bestemmelserne er gældende for alle afleveringssteder i en etageejendom. Bygningsreglementet (Uddrag af kapitel 4) Trapper i fælles adgangsveje skal have en fri bredde på mindst 100 cm, ved tofamiliehuse dog mindst 90 cm. Gange, reposer og ramper i fælles adgangsveje skal have

Læs mere

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2972 - Økofin Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2972 - Økofin Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2972 - Økofin Bilag 2 Offentligt 29. oktober 2009 Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 10. november 2009 1. (evt.) Opfølgning på G20-Finansministermøde den

Læs mere

Bekendtgørelse om en udligningsordning til finansiering af befordringspligten

Bekendtgørelse om en udligningsordning til finansiering af befordringspligten Bekendtgørelse om en udligningsordning til finansiering af befordringspligten I medfør af 18 i lov nr. 1536 af 21. december 2010 (postloven) fastsættes: Almindelige bestemmelser 1. Postvirksomheder, der

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalgets høring om nuværende og fremtidige udfordringer for posten i lyset af faldende postmængder.

Transport- og Bygningsudvalgets høring om nuværende og fremtidige udfordringer for posten i lyset af faldende postmængder. Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 59 Offentligt Transport- og Bygningsudvalgets høring om nuværende og fremtidige udfordringer for posten i lyset af faldende postmængder. 11. november

Læs mere

Redegørelse om postmarkedet 2013

Redegørelse om postmarkedet 2013 Redegørelse om postmarkedet December 3 Redegørelse om postmarkedet Forord Indledning og sammenfatning Trafikstyrelsens redegørelse for 2012 om det danske postmarkeds tilstand og udvikling omfatter følgende

Læs mere

Overvejelser om fremtidens postpolitik

Overvejelser om fremtidens postpolitik Overvejelser om fremtidens postpolitik Overvejelser om fremtidens postpolitik November 2003 Udgivet af: Trafikministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København K e-mail: trm@trm.dk www.trm.dk ISBN: 87-91013-46-1

Læs mere

Store gevinster ved en postliberalisering

Store gevinster ved en postliberalisering MARTS 2009 BAG OM NYHEDERNE Store gevinster ved en postliberalisering Senest den 1. januar 2011 skal alle EU-lande have åbnet de nationale markeder for post for konkurrence, som følge af EU's 3. postdirektiv.

Læs mere

Vejledning om post til døren

Vejledning om post til døren 1117 København K Telefon 7226 7000 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om post til døren Trafikstyrelsens vejledning om post til døren til postmodtagere, som er ude af stand

Læs mere

Talepapir til brug ved samråd i Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer den 29. maj 2012

Talepapir til brug ved samråd i Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer den 29. maj 2012 Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12 ULØ alm. del, endeligt svar på spørgsmål 179 Offentligt Talepapir til brug ved samråd i Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer den 29. maj 2012 Spørgsmål

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen

Trafik- og Byggestyrelsen Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 326 Offentligt Trafik- og Byggestyrelsen UDKAST 30/6 2016 Forslag til Lov om ændring af postloven (ændring af betegnelsen for B-breve og ophævelse

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om postbefordring og postvirksomheder

UDKAST. Bekendtgørelse om postbefordring og postvirksomheder Trafikstyrelsen UDKAST Bekendtgørelse om postbefordring og postvirksomheder I medfør af 2, 3, 5, 6, 8, 9, 12, 22, 23, 24, 25, 27, 29 og 30 i lov nr. 1536 af 21. december 2010 (postloven) fastsættes: Tilladelse

Læs mere

Anvendelsesområde. I medfør af X, X, og X i inatsisartutlov nr. xx. af xx. xx 20xx om post, fastsættes:

Anvendelsesområde. I medfør af X, X, og X i inatsisartutlov nr. xx. af xx. xx 20xx om post, fastsættes: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx.xx 201x om POST Greenlands befordringsforpligtelse og eneret m.v. (Bekendtgørelse om eneret, befordringsforpligtelse og erstatning m.v.) Anvendelsesområde I medfør

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af postloven

Forslag. Lov om ændring af postloven Lovforslag nr. L 64 Folketinget 2013-14 Fremsat den 13. november 2013 af transportministeren (Pia Olsen Dyhr) Forslag til Lov om ændring af postloven (Ændringer i vilkår for varetagelsen af befordringspligten

Læs mere

Betænkning. Forslag til postlov

Betænkning. Forslag til postlov 2010/1 BTL 44 (Gældende) Udskriftsdato: 27. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Trafikudvalget den 9. december 2010 Betænkning over Forslag til postlov [af transportministeren

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af postloven

Forslag. Lov om ændring af postloven Lovforslag nr. L 14 Folketinget 2016-17 Fremsat den 5. oktober 2016 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring af postloven (Ændring af betegnelsen for B-breve

Læs mere

Folketinget Europaudvalget Christiansborg, den 25. oktober 2006 Folketingets repræsentant ved EU

Folketinget Europaudvalget Christiansborg, den 25. oktober 2006 Folketingets repræsentant ved EU Europaudvalget EU-note - E 7 Offentligt Folketinget Europaudvalget Christiansborg, den 25. oktober 2006 Folketingets repræsentant ved EU Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere Fri konkurrence for posttjenester

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 24. juni 2011 om POST Greenlands befordringsforpligtelse og eneret m.v.

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 24. juni 2011 om POST Greenlands befordringsforpligtelse og eneret m.v. Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 24. juni 2011 om POST Greenlands befordringsforpligtelse og eneret m.v. I medfør af 3, 4, 6, 10, og 16 i Inatsisartutlov nr. 3. af 15. april 2011 om post, fastsættes

Læs mere

Villaer og rækkehuse m.v.

Villaer og rækkehuse m.v. Villaer og rækkehuse m.v. Regler for opstilling af enkeltbrevkasser Definition Som enkeltbrevkasse betragtes brevkasse til ophængning udendørs på stolpe, mur, plankeværk el.lign. Enkeltbrevkasse anvendes

Læs mere

Lovtidende A. 2011 Udgivet den 29. juni 2011. Bekendtgørelse om postbefordring og postvirksomheder. 24. juni 2011. Nr. 727.

Lovtidende A. 2011 Udgivet den 29. juni 2011. Bekendtgørelse om postbefordring og postvirksomheder. 24. juni 2011. Nr. 727. Lovtidende A 2011 Udgivet den 29. juni 2011 24. juni 2011. Nr. 727. Bekendtgørelse om postbefordring og postvirksomheder I medfør af 2, 3, 5, 6, 8, 9, 12, 22, 23, 24, 25, 27, 29 og 30 i postloven, lov

Læs mere

Supplerende samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 7. december 2010

Supplerende samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 7. december 2010 Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 75 Offentligt 30. november 2010 Supplerende samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 7. december 2010 Der fremsendes dokumenter vedrørende følgende markerede

Læs mere

Ny organisering af postsektoren i Danmark, med virkning fra 23. februar 1995

Ny organisering af postsektoren i Danmark, med virkning fra 23. februar 1995 Trafikministeriet 9. kontor Dato 23.marts 1995 J.nr. Sagsbeh. Ny organisering af postsektoren i Danmark, med virkning fra 23. februar 1995 Indledning Det danske postvæsens organisatoriske status har været

Læs mere

Konkurrenceretsforeningen

Konkurrenceretsforeningen Konkurrenceretsforeningen EU-Domstolens dom i Post Danmark II-sagen 1 Sagens baggrund Sagen drejer sig om, hvorvidt Post Danmark A/S har misbrugt en dominerende stilling på markedet for distribution af

Læs mere

Forord Indledning Generelle forhold for brevkasseanlæg og brevkasser Bygningsreglement Brevkasser Dimensioner og typer Etageejendomme Villaer og

Forord Indledning Generelle forhold for brevkasseanlæg og brevkasser Bygningsreglement Brevkasser Dimensioner og typer Etageejendomme Villaer og Opsætning af brevkasser og brevkasseanlæg 2007 indhold 2 3 4 8 9 10 13 15 18 Forord Indledning Generelle forhold for brevkasseanlæg og brevkasser Bygningsreglement Brevkasser Dimensioner og typer Etageejendomme

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 14. august 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 14. august 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 14. august 2015 Sag 217/2014 Jens J. Kold Antonsen (selv) mod SEB Ejendomme I A/S (advokat Anne Louise Husen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i

Læs mere

OPSÆTNING AF BREVKASSER OG BREVKASSEANLÆG 2011

OPSÆTNING AF BREVKASSER OG BREVKASSEANLÆG 2011 OPSÆTNING AF BREVKASSER OG BREVKASSEANLÆG 2011 indhold 2 Forord 3 Indledning 4 Generelle forhold for brevkasseanlæg og brevkasser 8 Bygningsreglement 9 Etageejendomme 12 Villaer og rækkehuse 15 Fritidshuse

Læs mere

Portoguide 2011 gælder fra 1. april 2011

Portoguide 2011 gælder fra 1. april 2011 Portoguide 2011 gælder fra 1. april 2011 Din guide til de nye portopriser I denne folder kan du finde de nye priser på de mest almindelige breve og pakker. Du kan også læse lidt mere om, hvad Post Danmark

Læs mere

LOKALE UGEAVISER POST PÅ DIN MÅDE

LOKALE UGEAVISER POST PÅ DIN MÅDE LOKALE UGEAVISER POST PÅ DIN MÅDE 1 INDHOLD 2 Forord 3 Hvad er lokale ugeaviser? 4 Aftale med Post Danmark 5 Antal udgivelser 5 Varsling 6 Omdelingsområde 7 Omdelingsdage 7 Reklamer og gratisaviser Nej

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget L 14 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget L 14 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 L 14 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Opfølgning

Læs mere

FORORD. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Post Danmarks Kundeservice på 80 20 70 30.

FORORD. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Post Danmarks Kundeservice på 80 20 70 30. OPSÆTNING AF BREVKASSER OG BREVKASSEANLÆG 2008 INDHOLD 2 3 4 8 9 10 13 15 Forord Indledning Generelle forhold for brevkasseanlæg og brevkasser Bygningsreglement Brevkasser Dimensioner og typer Etageejendomme

Læs mere

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed BEK nr 65 af 21/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 9. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafikmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS5060006-0001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Redegørelse for 2017 om det danske postmarkeds tilstand og udvikling

Redegørelse for 2017 om det danske postmarkeds tilstand og udvikling Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 28. november 2018 Redegørelse for 2017 om det danske postmarkeds tilstand og udvikling Indledning

Læs mere

Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti

Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti December 2014 Den 1. januar 2012 trådte en ny spillelovgivning

Læs mere

GRØNDALSVÆNGE HAVEBOLIGFORENING // ETABLERING AF POSTKASSER

GRØNDALSVÆNGE HAVEBOLIGFORENING // ETABLERING AF POSTKASSER Oplæg GRØNDALSVÆNGE HAVEBOLIGFORENING // ETABLERING AF POSTKASSER udarbejdet af Harrsen Industrial Design Copyright 2011 Harrsen Industrial Design Aps www.harrsen.net SIDE 2 overvejelser Det overordnede

Læs mere

Sammenfatning Danskernes brug af pakketjenester, juni 2015. 2015 Side 1

Sammenfatning Danskernes brug af pakketjenester, juni 2015. 2015 Side 1 Sammenfatning Danskernes brug af pakketjenester, juni 2015 2015 Side 1 Indhold Baggrund Side 3 Hypoteser Side 4 Borgere og mindre virksomheder i landområder er fortsat afhængige af befordringspligten (Post

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik I medfør af tekstanmærkning nr. 121 ad 28.53.02. på finanslov for finansåret 2017 fastsættes efter bemyndigelse: Anvendelsesområde 1. Ifølge

Læs mere

Liberalisering og øget konkurrence på postområdet

Liberalisering og øget konkurrence på postområdet Analyse: Liberalisering og øget konkurrence på postområdet Sammenfatning 1 Om analysen Denne analyse er gennemført af Lauritzen Consulting v/ Finn Lauritzen for CEPOS. Analysen af postområdet indgår i

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Undervisningsmin. Institutionsstyrelsen, j.nr. 092.923.031 Fremsat den 31. marts 2009 af Bertel Haarder Forslag

Læs mere

Forslag. Lov om ophævelse af lov om fremme af frit valg for borgerne ved levering af serviceydelser i kommuner

Forslag. Lov om ophævelse af lov om fremme af frit valg for borgerne ved levering af serviceydelser i kommuner 2012/1 LSF 6 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar 2017 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin. j.nr. 1207135 Fremsat den 3. oktober 2012 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

Regelsættet i Universal Postal Union - UPU

Regelsættet i Universal Postal Union - UPU Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 153 Offentligt Regelsættet i Universal Postal Union - UPU Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for Transportmarkeder Høring om fremtidens

Læs mere

45 % flere apoteker, længere åbningstider og rekordlav ventetid giver bedre tilgængelighed

45 % flere apoteker, længere åbningstider og rekordlav ventetid giver bedre tilgængelighed Danmarks Apotekerforening Analyse 22. januar 2018 Markant bedre tilgængelighed til apoteker for lavere medicinudgifter: 45 % flere apoteker, længere åbningstider og rekordlav ventetid giver bedre tilgængelighed

Læs mere

Bilag 7. 2. Afhentningsvilkår

Bilag 7. 2. Afhentningsvilkår 6. februar 2014. 27 Nr. 130. Bilag 7 Retningslinjer for samarbejdet mellem producenter samt kommunalbestyrelserne ved indsamling af elektrisk og elektronisk udstyr fra de kommunale indsamlingssteder Reglerne

Læs mere

Aftale om Forebyggelsesfonden

Aftale om Forebyggelsesfonden Aftale om Forebyggelsesfonden 421 millioner kroner til at forebygge nedslidning i 2010 Regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre er enige

Læs mere

Fastsættelse af dispensationsadgang fra nye regler om bedre fordeling i daginstitutioner

Fastsættelse af dispensationsadgang fra nye regler om bedre fordeling i daginstitutioner Til alle høringsparter Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 33 92 93 00 sm@sm.dk www.socialministeriet.dk Sagsnr. 2018-5658 Doknr. 623762 Dato 9-11-2018 Høringsbrev vedr. ændringer af bekendtgørelse

Læs mere

Eltaxaer. Elbil netværk for kommuner, EWII, Kolding den 3. oktober Raskgreentech

Eltaxaer. Elbil netværk for kommuner, EWII, Kolding den 3. oktober Raskgreentech Eltaxaer Elbil netværk for kommuner, EWII, Kolding den 3. oktober 2017 1 Indhold og budskaber Hvad taler vi om en taxa video fra Region Hovedstaden viser det meget godt Ny taxalovgivning indhold, proces

Læs mere

FAKTA På Folketingets hjemmeside ft.dk er det muligt at søge på de enkelte lovforslag og få oplysninger om hele lovgivningsprocessen.

FAKTA På Folketingets hjemmeside ft.dk er det muligt at søge på de enkelte lovforslag og få oplysninger om hele lovgivningsprocessen. POLITISKE FORLIG OG AFTALER I FOLKETINGSÅRET 2009-10 Vigtige politiske beslutninger bliver til stadighed truffet gennem forlig, aftaler, forståelser m.v. mellem Folketingets partier. Med aftalerne kan

Læs mere

Invitation til at deltage i forsøgsordning med styrket frit valg inden for madservice på ældreområdet

Invitation til at deltage i forsøgsordning med styrket frit valg inden for madservice på ældreområdet Dato 13-08-2018 Invitation til at deltage i forsøgsordning med styrket frit valg inden for madservice på ældreområdet Med finanslovsaftalen for 2018 er regeringen og Dansk Folkeparti enige om at styrke

Læs mere

Nedenfor følger en kort beskrivelse af udspillets enkelte elementer.

Nedenfor følger en kort beskrivelse af udspillets enkelte elementer. N O T A T Indholdet af udspilspakken på au pair-området 28. maj 2014 Sagsnr. 2013-8383 CAAU / hkc Udspilspakken indeholder følgende 14 forslag til ændringer af au pair-ordningen, som har til formål primært

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2008/6/EF

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2008/6/EF 27.2.2008 Den Europæiske Unions Tidende L 52/3 DIREKTIVER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2008/6/EF af 20. februar 2008 om ændring af direktiv 97/67/EF med henblik på fuld realisering af det indre

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2016-19 tet for 2016-19 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014.

Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014. AVALAK s VEDTÆGTER Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014. ORGANISATIONENS NAVN: 1. AVALAK (Organisationen for Grønlandske Studerende i Danmark) Stk.

Læs mere

Forord. Denne håndbog giver oplysning om de forhold, der gælder, når PostNord skal befordre lokale ugeaviser.

Forord. Denne håndbog giver oplysning om de forhold, der gælder, når PostNord skal befordre lokale ugeaviser. Lokale ugeaviser Indhold 3 Forord 4 Hvad er lokale ugeaviser? 5 Aftale med PostNord 5 Antal udgivelser 5 Varsling 6 Omdelingsområde 6 Omdelingsdage 7 Reklamer og gratisaviser Nej tak 7 Adresserede eksemplarer

Læs mere

Med forslaget til Lov om ændring af lov om social service (Målretning af de forebyggende hjemmebesøg)

Med forslaget til Lov om ændring af lov om social service (Målretning af de forebyggende hjemmebesøg) Med forslaget til Lov om ændring af lov om social service (Målretning af de forebyggende hjemmebesøg) I lov om social service, jf. lovbekendtgørelse nr. 150 af 16. februar 2015, som senest ændret ved lov

Læs mere

Indstilling. Taxikørsel: Takstforhøjelse og delegation. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 27.

Indstilling. Taxikørsel: Takstforhøjelse og delegation. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 27. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. november 2013 Aarhus Kommune Taxinævnet Teknik og Miljø Taxikørsel: Takstforhøjelse og delegation Forslag om forhøjelse af takster for

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner.

Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner. Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner. 1. Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Skolens Venner og dens hjemsted er den til enhver tid valgte

Læs mere

1. kvartal Stærkt kvartal i en tid med udfordringer 2019/04/24

1. kvartal Stærkt kvartal i en tid med udfordringer 2019/04/24 1. kvartal 2019 Stærkt kvartal i en tid med udfordringer 2019/04/24 Nettoomsætning, 1. kvartal 2019 Koncernens nettoomsætning udgjorde SEK 9.471 mio. (9.102 mio.), der renset for valutakurseffekter giver

Læs mere

Udgifterne i 2017 finansieres af de på finansloven opførte midler på Reserver og budgetregulering.

Udgifterne i 2017 finansieres af de på finansloven opførte midler på Reserver og budgetregulering. Aktstykke nr. 120 Folketinget 2016-17 120 Børne- og Socialministeriet. København, den 14. juni 2017. a. Børne- og Socialministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at der som følge af Aftale

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv)

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) 1. I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 988 af 6. oktober

Læs mere

50 % flere apoteker øger konkurrencen og giver længere åbningstider og korte ventetider

50 % flere apoteker øger konkurrencen og giver længere åbningstider og korte ventetider Danmarks Apotekerforening Analyse 31. august 2018 50 % flere apoteker øger konkurrencen og giver længere åbningstider og korte ventetider 3 år efter liberaliseringen af apoteksreguleringen i juli 2015

Læs mere

Dette notat beskriver hvilke forudsætninger, der er lagt til grund ved dimensioneringen af de fem socialtilsyn.

Dette notat beskriver hvilke forudsætninger, der er lagt til grund ved dimensioneringen af de fem socialtilsyn. Socialtilsyn Syd Socialtilsyn Midt Socialtilsyn Nord Socialtilsyn Øst Socialtilsyn Hovedstaden Den 2. oktober 2013 NOTAT Dimensioneringsforudsætninger for de fem Socialtilsyn Hjørring, Silkeborg, Faaborg-Midtfyn,

Læs mere

Dette vil også være en opfølgning på moderniseringsprocessen, som blev iværksat ved ændringen af betalingsmiddelloven i 1999.

Dette vil også være en opfølgning på moderniseringsprocessen, som blev iværksat ved ændringen af betalingsmiddelloven i 1999. Det nye Dankort Dankortsystemet har fungeret godt, siden det blev etableret i 1984, og har været et af de mest effektive betalingssystemer i verden. Alle parter har nydt godt af systemet: forbrugerne har

Læs mere

Aftale om en bedre au pair-ordning

Aftale om en bedre au pair-ordning 19. december 2014 Aftale mellem Regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) og Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Aftale om en bedre au pair-ordning Regeringen (Socialdemokraterne

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 628 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 628 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 628 Offentligt Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalg lov@ft.dk Dan.Jorgensen@ft.dk Udlændinge-,

Læs mere

Notat om grænsependlerproblematikken Beregning af Aabenraa Kommunes socioøkonomiske merudgifter ved finansieringsomlægningen fra 2007 og 2012

Notat om grænsependlerproblematikken Beregning af Aabenraa Kommunes socioøkonomiske merudgifter ved finansieringsomlægningen fra 2007 og 2012 Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 ULØ Alm.del Spørgsmål 35 Offentligt Notat om grænsependlerproblematikken Beregning af Aabenraa Kommunes socioøkonomiske merudgifter ved finansieringsomlægningen

Læs mere

Vejledning om beregning af klagefrister

Vejledning om beregning af klagefrister Udkast til høring Dato: 14. maj 2018 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Emilie Liv Loiborg Sagsnr.: 2017-760-0044 Dok.: 740439 Vejledning om beregning af klagefrister Indhold 1. Indledning...3 1.1.

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Permanent tilskudsmodel for inklusion på frie grundskoler)

Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Permanent tilskudsmodel for inklusion på frie grundskoler) Undervisningsministeriet December 2017 UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Permanent tilskudsmodel for inklusion på frie grundskoler) 1 I lov om friskoler

Læs mere

1. Formål Industriens Kompetenceudviklingsfond har til formål at sikre udvikling af medarbejdernes kompetencer

1. Formål Industriens Kompetenceudviklingsfond har til formål at sikre udvikling af medarbejdernes kompetencer Indhold Error! Style not defined. Fællesbestemmelser Organisationsaftale om Industriens Kompetenceudviklingsfond Industriens Organisationsaftaler tilføjes denne aftale: 1. Formål Industriens Kompetenceudviklingsfond

Læs mere

Adresseløse forsendelser (reklamer) POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019

Adresseløse forsendelser (reklamer) POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Adresseløse forsendelser (reklamer) POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Nærværende forretningsbetingelser gælder for forsendelse og omdeling af Adresseløse Forsendelser til modtagere

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Trafikområdet (4. november 2005) Aftaler om Finansloven for 2006 November 2005 75 Aftale

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv.

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 308 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Samrådsspørgsmål P - TRU

Læs mere

Med kommuneøkonomiaftalen for 2010 bekræftede og præciserede regeringen og KL aftalen for 2009 om lukkedage. 29. januar 2010

Med kommuneøkonomiaftalen for 2010 bekræftede og præciserede regeringen og KL aftalen for 2009 om lukkedage. 29. januar 2010 Til samtlige kommuner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orienteringsbrev om revideret vejledningstekst vedr. lukkedage Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail ism@ism.dk www.ism.dk Med

Læs mere

Efterlysning: En flerårig plan for nedrivning af faldefærdige rønner i yderområderne

Efterlysning: En flerårig plan for nedrivning af faldefærdige rønner i yderområderne NR. 9 NOVEMBER 2015 Efterlysning: En flerårig plan for nedrivning af faldefærdige rønner i yderområderne De færreste har lyst til at købe et hus med en ruin som nærmeste nabo. Udviklingen af nedrivningsmodne

Læs mere

Orientering om forventet ændring af Lov om erhvervsuddannelser samt den videre proces for ændring af erhvervsuddannelse for voksne (euv)

Orientering om forventet ændring af Lov om erhvervsuddannelser samt den videre proces for ændring af erhvervsuddannelse for voksne (euv) Til Erhvervsskoler Kopi: De faglige udvalg for erhvervsuddannelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 20. december 2005 VM 2006/13 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Det nuværende regelgrundlag for udøvelse af havnemyndighed er 1 i Hjemmestyrets bekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Postlov 1) Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 16. december 2010. til

Forslag. Postlov 1) Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 16. december 2010. til 2010/1 LSV 44 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2010-2843 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 16. december 2010 Forslag

Læs mere

Talemanuskript til besvarelse af samrådsspørgsmål D om PostNord

Talemanuskript til besvarelse af samrådsspørgsmål D om PostNord Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 312 Offentligt Side 1 af 5 Talemanuskript til besvarelse af samrådsspørgsmål D om PostNord Samrådsspørgsmål D Er ministrene

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K. Sendt pr. mail til tha@sm.dk

Social-, Børne- og Integrationsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K. Sendt pr. mail til tha@sm.dk Social-, Børne- og Integrationsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt pr. mail til tha@sm.dk Høringssvar fra KL vedr. forslag til lov om ændring af lov om social service og lov om socialtilsyn

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov for Grønland om visse spil

Forslag. Lov om ændring af lov for Grønland om visse spil Lovforslag nr. L 106 Folketinget 2017-18 Fremsat den 16. november 2017 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af lov for Grønland om visse spil (Bevarelse af monopolet for udbuddet

Læs mere

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning 1. Indledning Justitsministeren vil som led i udmøntningen af den politiske

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet. April 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet. April 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet April 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Jernbanetilsynet (beretning nr. 4/03) 31. marts 2008 RN

Læs mere

4. kvartal Et intensivt kvartal med fortsat god leveringskvalitet 2019/02/01

4. kvartal Et intensivt kvartal med fortsat god leveringskvalitet 2019/02/01 4. kvartal 2018 Et intensivt kvartal med fortsat god leveringskvalitet 2019/02/01 Nettoomsætning 4. kvartal 2018 Fortsat faldende brevmængder i Danmark og Sverige. Den lavere omsætning i brevforretningen

Læs mere

Øget konkurrence, korteste ventetid, længste åbningstid og bedste tilgængelighed til apotek

Øget konkurrence, korteste ventetid, længste åbningstid og bedste tilgængelighed til apotek Danmarks Apotekerforening Analyse 19. december 2018 Øget konkurrence, korteste ventetid, længste åbningstid og bedste tilgængelighed til apotek Apotekerne havde i oktober 2018 den korteste ventetid, der

Læs mere

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm Dato J. nr. 11. decemer 2014 2014-3228 Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti

Læs mere

Customer Communication Management User Group. 2015 / Jørgen Loft Holm

Customer Communication Management User Group. 2015 / Jørgen Loft Holm Customer Communication Management User Group 2015 / Jørgen Loft Holm Agenda Udvikling i volumen nu og fremover 2016 bestemte omdelingsdage Hvad kommer der ellers? Hvor vil posten hen? Et værdsat brev virker

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond (herefter DANAK),

Læs mere

Beretning. Forslag til folketingsbeslutning om at ændre reglerne for offentlige indsamlinger

Beretning. Forslag til folketingsbeslutning om at ændre reglerne for offentlige indsamlinger Til beslutningsforslag nr. B 72 Folketinget 2009-10 Beretning afgivet af Retsudvalget den 19. august 2010 Beretning over Forslag til folketingsbeslutning om at ændre reglerne for offentlige indsamlinger

Læs mere