kender du smask & co?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "kender du smask & co?"

Transkript

1 BØR MENNEPÅ M U IDTE R RNE - SIDE! IN K TI L. L BØ LE R GO N LA EBI ND LL ET ALBUM 9: DUS MED DYRENE

2 kender du smask & co? smask og hans venner er smidt ud af rum-kokke-skolen ude i universet, fordi de har været uartige. Nu er de sendt til jensen s bøfhus på planeten jorden for at arbejde i køkkenet og lære at lave mad som børn elsker. først når de har bestået denne prøve, bliver de rigtige rum-kokke. YOKO Ninja-kok fra tokyo i japan. dyrker kampsport og elsker kartof-ler og sovs. kan gemme sig inden i sin kokkehue, så hun næsten er usynlig. SMASK monster-kanin fra planeten nuttopia. elsker frugt og grønt. er lidt grim, men meget rar. ZAP halvt dreng, halvt automatisk grill-ovn. elsker bøf og burger. er god til at kæmpe mod rum-monstre og klare svære opgaver. flaks kamæleon-fugl fra planeten OZO. Kan ikke tale og er ikke så god til at lave mad... men kan skifte farve og er altid i godt humør. er hverken en dreng eller en pige - men midt imellem. DOLORES super-nuttet pigekanin fra planeten nuttopia. elsker heavy metal og desserter. har en motorcykel der kører på jensen s whiskysovs. dette album tilhører:

3 Det er en varm dag og vennerne er netop ankommet til legoland... Åååh, jeg kan ikke vente! den skulle være så spændende, den nye 4D-film!!! ej, lyder det ikke lidt fjollet? sprøjter de med vand? mums, de smager altså godt de popcorn! jiihaaa! nu starter den! hvor er her kedeligt... efter filmen er dolores blæst helt væk... jeg vil også være en sej løve... eller en farlig krokodille... kom, lad os lege vi er dyrene fra filmen!!! LEGO, the LEGO logo, LEGOLAND and LEGENDS OF CHIMA are trademarks of the LEGO Group The LEGO Group. wow, jeg er en løve! wow, det var godt nok vildt... jeg er en ulv! Vriiiiik! Jeg er en ørn Grrrr - jeg er en vild kro-ko-dille! OG FLAKS ER EN RAVN!

4 tegn hvad der sker! Vennerne er inde og se den nye 4D-film. Kan du tegne hvad der sker?

5 træk streger! vennerne er gået på opdagelse i mini-land. I hvilke lande er billederne mon taget? træk en streg fra foto til landets flag! Grækenland Holland USA ægypten DANMARK

6 find det hemmelige ord! skriv ordet fra hver boble i kasserne, så dukker det hemmelige ord op!

7 tegn farvelæg! din egen ballon! hvem gemmer sig i den smukke mosaik?

8 Find madkurven! dolores har mistet madkurven i MIniland! nu sejler hun rundt i kanalerne efter den - kan du hjælpe hende?

9 kan du li sudoku? Løsning: (vendt på hovedet):

10 Hvad gemmer sig i junglen? tegn et mystisk væsen der gemmer sig ved foden af bjerget!

11 vennerne gir den gas i for-lyst-elserne! dolores udforsker mini-land smask leger fræk krokodille i jungle racers! øj, jeg kunne godt tænke mig at komme til New York... yoko er den stærke løve på jungle-stien!... imens besøger den sorte ravn flaks det kolde polar-land for at gen-se sin ven lille pingvin... LEGO, the LEGO logo, LEGOLAND and LEGENDS OF CHIMA are trademarks of the LEGO Group The LEGO Group. surprise!! åh nej! lille Pingvin kan vist ikke genkende sin gamle ven flaks! Han er helt genert og flygter hastigt!

12 mix-selv-menu lav din helt egen menu! vælg 1 stk hovedret, 1 stk tilbehør og 2 stk dip! 39,- oooh, det ser guf ud! menu vælg 1 stk hovedret asteroider Lækre pandestegte frikadeller på spyd. Lavet af kalv og svinekød. mast mars-mand hakkebøf af oksekød. galakse-gnavere Sprøde kyllinge nuggets. vælg 1 stk tilbehør dinosaur-ben BBQ Ribs skåret i skiver - lige til at spise med fingrene. Med pommes frites, ketchup og remoulade. alien på spyd Mørt kyllingespyd. kød-trold Burger med hakkebøf, pommes frites, ketchup, remoulade, agurk, tomat og iceberg salat. ost + 5,- måne-most 25 cl. mælk. Økologisk naturligvis. bobler 25 cl. Vælg mellem Coca-Cola, Coca-Cola light, Fanta og Sprite Zero. vulkan-pizza pizza med sprød bund, ost og pepperoni - rygende varm. guld-juice 25 cl. æblejuice. Økologisk, naturligvis. varm sne 25 cl. dejlig koldt isvand. 28,- 49,- 39,- 49,- 18,- 16,- 12,-

13 alle børnemenuer gælder t.o.m 12 år kort der skal godt med dip på, du! ok fister, er du klar? så bestiller vi! krydder-klat bearnaise sauce chili-chok salsa glade kranier Smiley Fries, gyldne og sprøde med kartoffelmos indeni. små spøgelser PASTA PENNE LAVET PÅ DURUM MEL. vælg 2 stk dip færdig! Uhm. lækkert tilbehør. monster-mos guacamole spøgelses-guf pommes frites-sauce laser-pinde Sprøde pommes frites. gult mudder remoulade tomat-splat ketchup grønt gnask hop en enkelt gang i salatbaren og snup dine favoritter. 19,- Spis alt det du har lyst til. 29,- brød-børge Dejligt lyst eller mørkt brød. Ingen numre eller tilsætningstoffer. Ta -selv Softice Sus en enkelt gang til softice baren og pynt din ta selvsoftice med alle de flotte toppings. Spis alt det du har lyst til. 9,- 19,- 39,-

14 hvem drikker af den forbudte chi?

15 tegn frit! måske kan du tegne nogle seje chima-planter og blomster?

16 dolores brevkasse gode råd om mode, mad og heavy metal! kære rilla kære dolores jeg er tit på Jensen s bøfhus for at spise en lækker kødtrold. har du et tip til hvordan jeg kan lave en selv derhjemme, som er lige så flot? Kh rilla, 10 år uha, det er svært for dem du får på Jensen s bøfhus er jo altid de lækreste. men prøv at kigge her på et billede af verdens flotteste kødtrold - så kan du selv prøve at lave den derhjemme - god fornøjelse! tegn verdens flotteste kødtrold! Kh dolores xoxoxo kære dolores i år skal jeg på tur til legoland med min familie, men jeg ved ikke hvilken solhat der er på mode lige nu - kan du gi et godt råd? kh lene, 8 år kære lene yes, den er nem, den allersmarteste hat lige nu er en høj, flettet, rød strå-hat med blå blomster. hot hot hot! direkte fra paris! god tur til legoland! kh dolores xoxoxo tegn en smart solhat! kære dolores jeg kunne godt tænke mig et helt specielt kæledyr - kan du anbefale et som er sødt, sjovt og nemt at passe? kh storm, 11 år kære storm der findes ingen dyr som ikke er søde - selv skorpioner er nuttede hvis du spør mig! men hvad med at købe en chimaløve? de er bløde, kloge og lugter godt. frække brøl fra dolores xoxoxo tegn en sød chima-løve!

17 test dig selv: er du ærlig? 1) Din mor har tabt sin pung på gulvet, og ud er faldet tyve kroner. Lige nu er hun i brusebad. Hvad gør du? a: Du putter straks de tyve kroner ned i pungen og tilbage i tasken. Alt andet ville jo være at stjæle. B: Du snupper de tyve kroner. Alt som falder på gulvet er nemlig alle-mands eje! 2) Du går tur med din hund og pludselig begynder den at tisse opad naboens underbukser, der hænger til tørre. Hvad gør du? B: Du hiver hurtigt din hund væk. Ingen har sikkert set noget og hvem kan bevise, at det ikke er naboens egne pletter?!? A: Skynder dig at hive buksserne ned af snoren og hjem at vaske dem, hvorefter du løber tilbage og hænger dem op igen. 3) I skolen har du fået en dårlig karak-ter fordi du ikke gad at lave lektier, og du ved, at dine forældre blir kede af det nu, når de hører det. Hvad gør du, når du kommer hjem? a: Selvom du ved de blir sure, viser du dem karakteren og tar dis-kus-sionen. Det var jo din egen fejl, at du fik en dum karakter. B: Du siger til dine forældre, at du fik en fin karakter, da du ikke vil gøre dem kede af det. 4) Din veninde har købt en ny hat som ikke sidder særlig godt på hende. Faktisk ser hun lidt fjollet ud. Hvad gør du? B: Du vil ikke såre hende, så du siger ingenting, selvom hun måske vil blive drillet nede i skolen. 5) Du betaler for en bøf på Jensen s med dine venner og I får for mange penge tilbage ved et uheld. Hvad gør du? A: Hiver fat i værtinden og viser hende regnefejlen. du vil få det dårligt senere, hvis du ikke siger det nu. B: Stikker pengene i lommen, og går hurtigt ud af restauranten inden de opdager det. A: Du siger til hende, at den virkelig er sidste års mode, og om I ikke skal bytte den til en mere moderne? flest b er: Hmmm du er vist lidt af en fræk fuske-mis. Pas på med ikke at blive opdaget, det er meget pinligt! Folk stoler ikke på en som lyver. resultat? Flest a er: Du tror på at, man kommer længst med at være ærlig og et godt menneske, og ved at folk bedst kan lide en som siger sandheden.

18 farvelæg og find! hvem gemmer sig i junglen? mal farven efter hvilket tegn du finder i feltet

19 Lav din egen chi-shake! Følg den nemme opskrift, og snart kan du smage den magiske drik fra Chima og få masser af energi! Det skal du bruge: * En blender eller mixer * 2-3 dl kold yogurt naturel * En håndfuld friske blåbær * Ca. 4-5 jordbær * Ca. 1 spk honning * En skefuld kold vanilieis (alt gerne økologisk) 1) Rengør bærrene i vasken - husk at plukke og skylle alt godt! 2) Hæld yogurt, vanilieis, blåbær og jordbær ned i blenderen. 3) Mix godt! straf den blender! 4) blend og Smag til med honning indtil du synes den smager himmelsk! 5) Drik med det samme og føl dig frisk og energi-fyldt!

20 tegn lille pingvin! kan du spejl-tegne på skrå? det er svært, men sejt! bagefter kan du farvelægge eller tegne flotte mønstre på pingvinen!

21 åh, flaks, bare rolig. vi skal nok finde lille pingvin for dig! hov! hvem har sneget sig op i legotoppen? vi har jo dyreevner så lad os bruge dem nu for at lede! vennerne leder overalt i legoland... jamen, lille pingvin! du skal ikke være genert! kan du ikke kende flaks? LEGO, the LEGO logo, LEGOLAND and LEGENDS OF CHIMA are trademarks of the LEGO Group The LEGO Group. hør, vil du ikke med hjem på sommerferie på Jensen s bøfhus, lille pingvin? hurra, sikke en vild dag i legoland! og med lille pingvin på besøg, skal det nok blive en sjov sommer! nu må vi vist hellere smide vores chima-dyre-tøj og hoppe i vores kokke-tøj igen! endelig kan lille pingvin se hvem der er kommet på besøg! slut

22 KONKURRENCE! tegn en figur som er halvt dyr, halv menneske! (det kan fx godt være en tegning af dig selv) hiv siden ud af albummet og giv den til din vært/ værtinde. du kan vinde den flotteste og sejeste t-shirt i hele universet! der trækkes lod om 33 t-shirts hver måned. Vinderne får direkte besked og kan også ses på navn adresse by tlf t-shirt-str: 2-3 år 4-6 år 8-10 år år hvilken t-shirt vil du gerne vinde? sæt kryds! * Personlige oplysninger videregivet i forbindelse med deltagelse i denne konkurrence, vil kun blive brugt til at kontakte vinderne. Personlige oplysninger behandles fortroligt.

23 leg videre på * masser af sjove, gratis spil! * vind fede t-shirts i konkurrencer! * byg din egen mandala og print ud! * se filmen om smask & co! - og meget mere spas! skynd dig hjem og klik ind på: Smask & Co er udviklet af Jensen s Bøfhus a/s. Design og univers: Studio Arhoj. Udgivet af Jensen s Bøfhus a/s 2013

BØRNE- MENU PÅ MIDTER- SIDERNE ALBUM 8: FARLIGE FARVER

BØRNE- MENU PÅ MIDTER- SIDERNE ALBUM 8: FARLIGE FARVER BØRNE- MENU PÅ MIDTER- SIDERNE ALBUM 8: FARLIGE FARVER kender du smask & co? smask og hans venner er smidt ud af rum-kokke-skolen ude i universet, fordi de har været uartige. Nu er de sendt til jensen

Læs mere

ALBUM 2: TOMAT-JAGTEN

ALBUM 2: TOMAT-JAGTEN ALBUM 2: TOMAT-JAGTEN smask dolores aaaaaaaaaarrrgh!!! smask og hans venner er smidt ud af rum-kokke-skolen ude i universet. Nu er de sendt til jensen s bøfhus på planeten jorden for at arbejde i køkkenet

Læs mere

dette album tilhører:

dette album tilhører: smask dolores aaaaaaaaaarrrgh!!! smask og hans venner er smidt ud af rum-kokke-skolen ude i universet. Nu er de sendt til jensen s bøfhus på planeten jorden for at arbejde i køkkenet og lære at lave mad

Læs mere

BØRNE- MENU PÅ MIDTER- SIDERNE ALBUM 13: DEN VRISNE PARAPLY

BØRNE- MENU PÅ MIDTER- SIDERNE ALBUM 13: DEN VRISNE PARAPLY BØRNE- MENU PÅ MIDTER- SIDERNE ALBUM 13: DEN VRISNE PARAPLY SMASK monster-kanin fra planeten nuttopia. elsker frugt og grønt. er lidt grim, men meget rar. YOKO Ninja-kok fra tokyo i japan. dyrker kampsport

Læs mere

BØRNE- MENU PÅ MIDTER- SIDERNE ALBUM 7: ET BALLON-EVENTYR

BØRNE- MENU PÅ MIDTER- SIDERNE ALBUM 7: ET BALLON-EVENTYR BØRNE- MENU PÅ MIDTER- SIDERNE ALBUM 7: ET BALLON-EVENTYR kender du smask & co? smask og hans venner er smidt ud af rum-kokke-skolen ude i universet, fordi de har været uartige. Nu er de sendt til jensen

Læs mere

dette album tilhører:

dette album tilhører: ALBUM 4: DINO-BEN! smask dolores aaaaaaaaaarrrgh!!! smask og hans venner er smidt ud af rum-kokke-skolen ude i universet. Nu er de sendt til jensen s bøfhus på planeten jorden for at arbejde i køkkenet

Læs mere

dette album tilhører:

dette album tilhører: ALBUM 3: MADKAMP! smask dolores aaaaaaaaaarrrgh!!! smask og hans venner er smidt ud af rum-kokke-skolen ude i universet. Nu er de sendt til jensen s bøfhus på planeten jorden for at arbejde i køkkenet

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

11. december Vi laver båd

11. december Vi laver båd 11. december Vi laver båd 11. D E C E M B E R Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig

Læs mere

Mange julehilsner Albert

Mange julehilsner Albert GLÆDELIG FØRSTE DECEMBER! Mit navn er, og jeg er flyttet ind i nat. Jeg elsker jul og gaver. Og så er jeg en rigtig drillenisse Så bare pas på, for ellers kan jeg finde på de skøreste ting. Jeg har en

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Limfjords Menu. Alle hovedretter er inklusiv fri salatbord. Rejecocktail Serveres med hjemmebagt brød og dressing

Limfjords Menu. Alle hovedretter er inklusiv fri salatbord. Rejecocktail Serveres med hjemmebagt brød og dressing Limfjords Menu Rejecocktail Serveres med hjemmebagt brød og dressing Whisky Steak 200 gram bøf skåret af udvalgt mør Angus oksefilet. Serveret med bbq-whiskeysauce, valgfri kartoffel: pommes frites/ bagt

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Velkommen til Snowy s verden

Velkommen til Snowy s verden Velkommen til Snowy s verden Har du hørt om den glade ski-bæver Snowy og hans venner Izzy og Fnuggy? Snowy er en sjov og modig bæver, der aldrig kan få nok af action, leg og skæg ude i sneen. Han er ivrig

Læs mere

Skoleelevers spisevaner

Skoleelevers spisevaner Københavns Universitet Pro Children Institut for Folkesundhedsvidenskab Oktober 2003 Skoleelevers spisevaner Spørgeskema til elever Oktober 2003 Kære skoleelev Vi beder dig hjælpe os med en undersøgelse

Læs mere

Desserter. Frokostkort. Frokostkortet gælder indtil kl. 16:00 og aftenkortet gælder fra kl. 16:00.

Desserter. Frokostkort. Frokostkortet gælder indtil kl. 16:00 og aftenkortet gælder fra kl. 16:00. Desserter Frokostkort Frokostkortet gælder indtil kl. 16:00 og aftenkortet gælder fra kl. 16:00. SPECIALITETER QUEENS DELIGHT Sprød vaffel med softice på toppen, hakkede nødder og jordbærsauce. BELGISK

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

15. december Ulrik laver i bukserne

15. december Ulrik laver i bukserne 15. december Ulrik laver i bukserne 15. DECEMBER I dag ved jeg simpelthen ikke, om jeg kan finde på en historie. Det er svært, at blive ved med at finde på. Pludselig hvisker Bamse mig noget i øret. Ja,

Læs mere

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner 30 Tema Rut råber og raser og kaster med sand Hun sprutter og taler så grimt som man kan Alle de griner og råber at Rut Er skolens trold og den sureste prut Når alle de leger, går Rut for sig selv For

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

Limfjords Menu. (alle hovedretter er inklusiv fri salatbord) Rejecocktail Serveres med hjemmebagt brød og dressing

Limfjords Menu. (alle hovedretter er inklusiv fri salatbord) Rejecocktail Serveres med hjemmebagt brød og dressing Limfjords Menu (alle hovedretter er inklusiv fri salatbord) Rejecocktail Serveres med hjemmebagt brød og dressing Whisky Steak 200 gram bøf skåret af udvalgt mør oksefilet. Serveret med bbq-whiskeysauce,

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: Mine yndlingsopskrifter i Eventyrhuset. Kære mor og far I Eventyrhuset får vi serveret meget forskellig mad, og jeg har nogle madretter, som jeg elsker, og spiser rigtig meget af. Jeg har løbende fået

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Denne bog tilhører: Hej! Navn: Skole: Dette er din personlige bog, som vi håber vil være en hjælp til dig på vejen mod en sjov og sund hverdag.

Denne bog tilhører: Hej! Navn: Skole: Dette er din personlige bog, som vi håber vil være en hjælp til dig på vejen mod en sjov og sund hverdag. MIN AFTALE BOG Denne bog tilhører: Hej! Dette er din personlige bog, som vi håber vil være en hjælp til dig på vejen mod en sjov og sund hverdag. I bogen kan du finde de kost- og motions råd, som vi alle

Læs mere

Limfjords Menu. Alle hovedretter er inklusiv fri salatbord. Rejecocktail Serveres med hjemmebagt brød og dressing

Limfjords Menu. Alle hovedretter er inklusiv fri salatbord. Rejecocktail Serveres med hjemmebagt brød og dressing Limfjords Menu Rejecocktail Serveres med hjemmebagt brød og dressing Whisky Steak 200 gram bøf skåret af udvalgt mør Angus oksefilet. Serveret med bbq-whiskeysauce, valgfri kartoffel: pommes frites/ bagt

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven?

Hvordan har du det i børnehaven? Børnehaven 44 børn 1. Kan du lide at gå i børnehave? Hvordan har du det i børnehaven? 44 børn svarer ja = 100 % 2. Har du det godt i din børnehave? 43 børn svarer ja og et barn nej =97,72 % 3. Hvad er

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

Tillykke med din nye kanin

Tillykke med din nye kanin Tillykke med din nye kanin Afkomsattest Født: Køn: Farve: Race: Opdrættet hos Opdrætters navn Højre øre Venstre øre Registreret Solgt d. Købers navn: Fuldmagt Garanti Far Farfar Farfars far Farfars mor

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

De 10 kostråd. Rekkus og vennerne har spisefrikvarter... Vi går i butikken! Okay! Jeg drøner lige over i kiosken

De 10 kostråd. Rekkus og vennerne har spisefrikvarter... Vi går i butikken! Okay! Jeg drøner lige over i kiosken publishing De 10 kostråd 1. Spis varieret. 2. Spis grønlandske fødevarer, især fisk. 3. Spis frugt og grøntsager hver dag. 4. Spis groft brød, gryn, kartofler, ris eller pasta hver dag. 5. Spar på fedtet.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden På kælkebakken I morgen er det juleaften. Det bliver en rigtig hvid jul med sne, klar himmel og frostvejr. Lissom et billede jeg har set på forsiden af et af mors juleblade. Jeg er ude at kælke på den

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

Sylvester Andersen. Spiselige blomster. muusmann FORLAG

Sylvester Andersen. Spiselige blomster. muusmann FORLAG Sylvester Andersen Spiselige blomster muusmann FORLAG 2 3 Forord 4 5 Blomster. En raffineret tilføjelse til maden, der efterhånden er flittigt brugt i det professionelle køkken, ikke mindst på de finere

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Guldhvalpen. Dorte Marcussen

Guldhvalpen. Dorte Marcussen Guldhvalpen Dorte Marcussen GULDHVALPEN Tekst og tegning Dorte Marcussen Udgivet i ét eksemplar i 1981 Til Frida og Karla 2013 Forlaget Muffin Der var uro i hundekennelen Hundens Fryd. Freja havde været

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Limfjords Menu. (alle hovedretter er inklusiv fri salatbord) Rejecocktail Serveres med hjemmebagt brød og dressing

Limfjords Menu. (alle hovedretter er inklusiv fri salatbord) Rejecocktail Serveres med hjemmebagt brød og dressing Limfjords Menu (alle hovedretter er inklusiv fri salatbord) Rejecocktail Serveres med hjemmebagt brød og dressing Whisky Steak 200 gram bøf skåret af udvalgt mør oksefilet. Serveret med bbq-whiskeysauce,

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg

Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg Historien om heksen, der heksede Madmor Inger om til Mageløse Madam Inger og fik hende til I dag bor der en masse søde børn og nogle voksne ude i huset på

Læs mere

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften.

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften. Vilja, mor og morfar bor på en gård, der ligger øverst oppe på en bakke. Herfra løber Vilja ned ad stien, når hun skal i skole. Når skolen er slut, maser hun igen op ad bakken, træt og sulten. Om vinteren

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

vind! hver uge: far søs mor pizza Tex Mex Pizza produkter og 1000 kr. til en rigtig sjov børnefest! Læs mere på bagsiden! bureaufrydensberg.

vind! hver uge: far søs mor pizza Tex Mex Pizza produkter og 1000 kr. til en rigtig sjov børnefest! Læs mere på bagsiden! bureaufrydensberg. g a d d a m s n e ug pizza søs mor vind! hver uge: bureaufrydensberg.dk Tex Mex Pizza produkter og 1000 kr. til en rigtig sjov børnefest! Læs mere på bagsiden! far 29650 SM Tex Mex Pizza opskriftfolder.indd

Læs mere

detektiven tillægsord Med Benny på jagt efter

detektiven tillægsord Med Benny på jagt efter Med detektiven Benny på jagt efter tillægsord Tillægsord er ord, der fortæller noget om et navneord. Det er noget man kan være fx smuk, gul, lille og grim. Alle farver er også tillægsord. Fx Et stort hus

Læs mere

Den økologiske. madpakke

Den økologiske. madpakke Den økologiske madpakke God smag God dag Den daglige madpakke skal ikke bare være sund, sjov, varieret og velsmagende den skal også være både nem at tilberede og nem at spise. Det er ikke nemt! I dette

Læs mere

Økobandens hemmelige opgavebog er udgivet og produceret af Økologisk Landforening. Læs mere om økologi og foreningen på www.okologi.

Økobandens hemmelige opgavebog er udgivet og produceret af Økologisk Landforening. Læs mere om økologi og foreningen på www.okologi. Økobandens hemmelige opgavebog er udgivet og produceret af Økologisk Landforening. Læs mere om økologi og foreningen på www.okologi.dk Læs mere om Økobanden på www.okobanden.dk Tekst/Idé: Agnete Friis,

Læs mere

TEMA 1. På alt du vil vide, der finder vi svar Hør motoren starter - missionen er klar! Et eventyr venter, vi letter HURRA.

TEMA 1. På alt du vil vide, der finder vi svar Hør motoren starter - missionen er klar! Et eventyr venter, vi letter HURRA. 6 TEMA 1 Nu skal du høre om Hopzakken Zak som har en planet i Galaksen GaGak Han er glad, han er blå, han er fuld af humør Han elsker at hoppe når tankerne klør. Raketten FutFut passer på vores fyr Men

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95  morten@mortenmusik. Smag for leg Tekster Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg!... s. 3 Friske Frede Fersken!... s. 4 Frugtsangen!...

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise.

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. Bali 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. 4. I går skulle jeg bestige en kæmpe vulkan. 5. Jeg var så sulten, så

Læs mere

Prinsesse Sommer Sol: Gimpe: TilliTwist: Muffe Mose:

Prinsesse Sommer Sol: Gimpe: TilliTwist: Muffe Mose: Prinsesse Bella Bella Bella Bella er prinsesse på det smukkeste slot i hele Ponyville. Der er høje tårne, og pink og glimmer over det hele. Der er balkoner og balsale og soveværelser med bløde senge, som

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 25 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge25_verden_omkring_mig.indd 1 06/07/10 11.42 Uge 25 l Verden omkring

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder Smag for leg Tekster og akkorder Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk +45-28 40 66 95 morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg... s. 3 Hvem vil lave suppe... s. 4 Grøntsagsgymnastik...

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der 1. december Morgen 1. DECEMBER Det er morgen og jeg er endnu ikke helt vågen. Jeg har tændt min Ole Lukøje-lampe over sengen, og den kaster nu et varmt rødt skær over mit værelse. Ved siden af mig ligger

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -2

Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er min Konge! Mål: At lære børnene, at Gud er vores konge og forsørger. Han ønsker at regere i os. Tekst: 1. Kongebog 17, 6-16 (Elias og enken i Sarepta). Visualisering:

Læs mere

1. Synes du, at du sidder godt når du spiser din mad i caféen? 40. 2. Synes du, at lyset er behageligt når du spiser din mad i cafeen?

1. Synes du, at du sidder godt når du spiser din mad i caféen? 40. 2. Synes du, at lyset er behageligt når du spiser din mad i cafeen? 4 1. Synes du, at du sidder godt når du spiser din mad i caféen? 4 2. Synes du, at lyset er behageligt når du spiser din mad i cafeen? 3 3 3 3 2 2 2 2 1 1 2 2 1 3. Synes du, at der er for meget larm når

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Et godt valg -1. Daniel vælger fra. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Et godt valg -1. Daniel vælger fra. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Et godt valg -1 Daniel vælger fra Mål: Børnene indser, at det kommer dem til gode, når de vælger det forkerte fra og tør at sige fra. Det er aldrig en styrke at gå på kompromis med denne verdens ånd. I

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD

1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD 1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD 2. Hvor gammel er du? 14 år 15 år 16 år 17 år 18 år 19 år 3. Hvilken klasse går du i? 8. 9. 10. 11. 4: Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer

Læs mere

MENUKORT. Besøg vores søde hjørne. Prøv vores italienske is fra Bella Italia 2 kugler 24,00

MENUKORT. Besøg vores søde hjørne. Prøv vores italienske is fra Bella Italia 2 kugler 24,00 Besøg vores søde hjørne. Prøv vores italienske is fra Bella Italia 2 kugler 24,00 Softice fra Vebbestrup Børnebæger 20,00 Lille vaffel 25,00 Stort vaffel 30,00 Milkshake 2 kugler 35,00 Milkshake 3 kugler

Læs mere

kr. 65,- Extra s Chicago Spareribs Når du vil forkæle dig selv, og dem du spiser med, lidt ekstra, så prøv f.eks: ½ majskolbe med smør

kr. 65,- Extra s Chicago Spareribs Når du vil forkæle dig selv, og dem du spiser med, lidt ekstra, så prøv f.eks: ½ majskolbe med smør Extra s Når du vil forkæle dig selv, og dem du spiser med, lidt ekstra, så prøv f.eks: ½ majskolbe med smør kr. 10,- Hvidløgsbrød (2 personer) kr. 20,- Hjemmekrydrede chips (barbeque eller dild) kr. 35,-

Læs mere

Vi gør det sammen -4

Vi gør det sammen -4 Vi gør det sammen -4 Sammen med Gud bliver det umulige muligt Kun sammen med Gud. Mål: Livet byder på mange udfordringer. Vi må lære børnene, at Gud ikke giver os udfordringer, som vi ikke kan klare men

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Take- Away Menu. Mad fra vores Take-Away Menu kan bestilles og afhentes i hele åbningstiden! Bestil på 5691 1009

Take- Away Menu. Mad fra vores Take-Away Menu kan bestilles og afhentes i hele åbningstiden! Bestil på 5691 1009 Take- Away Menu Mad fra vores Take-Away Menu kan bestilles og afhentes i hele åbningstiden! Starters: Ingen tilbehør alene små forretter Uncle Benni s chickenwings 5 stk. - kr. 55,- Smokey Joe s Spareribs

Læs mere

Flere gode bøger 18 måneder

Flere gode bøger 18 måneder Flere gode bøger 18 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger En sandwich med 10 lag Af Annette Herzog og Kamilla Christiansen En tællebog med

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

MIN VEN ER ALBINO. om en svagtseende dreng

MIN VEN ER ALBINO. om en svagtseende dreng MIN VEN ER ALBINO om en svagtseende dreng MIN VEN ER ALBINO om en svagtseende dreng 1.udgave Udgivet af: Dansk Forening for Albinisme www.albinisme.dk kontakt@albinisme.dk Redaktion: Susan Poulsen, Karina

Læs mere

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller Et nisseskuespil for børn i indskolingen Nis skal giftes Medvirkende: Nis Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller I skal bruge: To store puder

Læs mere

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal I dag er en god dag. Det kan Sille mærke lige så snart, hun vågner. Solen skinner nemlig, og hvis der er noget, Sille kan lide, så er det solskinsvejr. Så kan man nemlig komme ud og lege, og man kan blive

Læs mere

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen CDR FORLAG Kan man spise softice med pinde? 2011 by Malene Fenger-Grøndahl og Annemette Bramsen og CDR-Forlag Tekst: Malene Fenger-Grøndahl Illustrationer: Annemette

Læs mere

Godt humør, færre forkølelser og influenza

Godt humør, færre forkølelser og influenza Smækre lækre retter og gode råd. Sund mad, vand og motion er opskriften på Godt humør, færre forkølelser og influenza 2 Sådan er DET bare Indhold: Smækker lækker morgenmad.side 3 Kyllingewok...Side 5 Tuna

Læs mere

OPSKRIFTER BOLLER I KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 32 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER BOLLER I KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 32 MESTERSLAGTERENS BOLLER I KARRY Kødboller 600 g hakket kalve- og skinkekød 1 løg, finthakket 1 tsk. salt 1/2 dl mælk 1 æg 1 dl havregryn, finvalset sort peber, friskkværnet Kødbollerne Alle ingredienserne røres sammen

Læs mere

Karsberg snack kurv. Med mozzarella sticks, jalapenos sticks, fried onion rings, samt nachos med ost. Hertil 2 slags dip 69,-

Karsberg snack kurv. Med mozzarella sticks, jalapenos sticks, fried onion rings, samt nachos med ost. Hertil 2 slags dip 69,- Forretter Karsberg snack kurv. Med mozzarella sticks, jalapenos sticks, fried onion rings, samt nachos med ost. Hertil 2 slags dip 69,- Varmrøget laks Anrettet på sprød sommersalat hertil en cremet sommerdressing,

Læs mere