November Hustur Skovvej. Ombygning. Halloween Fest. Hustur Ny opskrift Quiz Spil Anmeldelser. Halloween Fest.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "November 2013. Hustur Skovvej. Ombygning. Halloween Fest. Hustur Ny opskrift Quiz Spil Anmeldelser. Halloween Fest."

Transkript

1 November 2013 Hustur Skovvej Ombygning Halloween Fest Hustur Ny opskrift Quiz Spil Anmeldelser Halloween Fest Nyt Bofællesskab

2 Indhold Smørklatten 3 Under Luppen - Casper 4-5 Musikanmeldelse 6 Nyheder 7 Hustur - Skovvej 8-9 Renovering Nyvej 10 Find på noget nyt til aftensmaden! Prøv Jonathans Gris på gris med ris! Spil Anmeldelse - Pokemon 11 Opslagstavlen Pgu fest Kig ind og se billeder fra husturen fra Skovvej. Opskrift - Gris i Gris Med Ris 16 Lisa praktik 17 Juleåbent Gartneriet 18 Mie digt 19 Et kæmpe renoveringsjob er i gang på Nyvej. Tømrene knokler for at få huset færdigt. Opgaversider NPF - Af David & Matias 22 Facebook - Af Mikke 23 November måneds udgave af SMØREN er lavet af: Martin, Catrine, Morten, Kasper P., Casper F., Jonathan, Alexander, Alex, Mie, Thomas, Lise, Nina, Matias, Mikkel Idéer til noget vi skal skrive om! Hvis du/i har en god idé til en historie eller et emne, vi skal skrive om i PGUavisen, så skriv, ring eller fortæl det til os på PGU s Medielinje. Det kan være noget, du synes kunne være spændende at læse om, eller noget du gerne vil fortælle. SMØR :-) KLATTEN SMØRET viden Fortæl os endelig hvis du høre, ser eller oplever noget, sjovt, sødt eller pudsigt - på værkstedet, derhjemme - eller i den vide verden! Vi går tæt på... Her bringer vi i hvert nummer af avisen interveiw med en PGUer. Vi stiller både alvorlige, dumme, sjove og åndsvage spørgsmål... - tør du at stille op?

3 SMØR :-) KLATTEN SMØRET viden Her vil vi bringe små sjove, søde eller pudsige ting som er sagt, gjort eller oplevet i PGU - på værkstedet, derhjemme - eller i den vide verden! Medielærer i praktik på katinen!! Da Tina og Pia behøvede hjælp i kantinen trådte flere vejledere til og gav en hånd med på kantinen. Ligeledes måtte jeg tage min tørn en mandag middag da alle andre skulle til møde. Jeg mødte op på kantinen og blev straks sat i sving af Sofie, Marie og Sara. Og hold da op, hvor var jeg imponeret af de piger - de knoklede og gjorde et stort stykke arbejde for at få tingene til at fungere. Som jeg oplevede det, tager de ansvar for at tingene bliver lavet og ligger en stolthed i at udføre deres arbejde godt. Dermed også stor kado til deres faglærer som har lært dem alt det :-) Jeg havde en super dag og lærte en hel masse om, hvordan det er at arbejde i PGUs kantine! Tusind tak for det piger og i siger bare til, hvis i får brug for hjælp en anden gang! Mange hilsner Jette Og maden smagte fantastisk :-) Hvor heldig kan man være..?? Hvis i synes i har set Dorte drøne rundt i denne lille smarte Fait har i ganske ret. Dorte har vundet denne bil gratis i et år - og vi er slet ikke misundelige :-) TILLYKKE DORTE! EFTERLYSNING AF MUGGENT BRØD STORT MYSTERIE PÅ EBELTOFTVEJ..?? Muggent brød er på mystisk vis forsvundet fra skraldespand på Ebeltoftvej. Måske det var så levende af mug at det selv kralvede op af den. Hvis der er nogen, der har set det løbe rundt ude i byen vil Annette gerne vide hvor! 3

4 4 NAVN: Casper Rømer FØDSELSDAG: STJERNETEGN: Vandman HVAD JOB ØNSKER DU DIG: Anlægsgartner DINE KÆLEDYR: Hund HÅRFARVE: kommunefarvet DINE HOBBIES/INTERESSER: fodbold,skydespil, pc og xbox HVAD ER DU GOD TIL: fodbold YNDLINGS-/HADEDYR: hund/kat YNDLINGSFRUGT/HADEFRUGT: pærer og æbler/banan og kiwi YNDLINGSSLIK/HADESLIK: alt andet ind lakrids YNDLINGSSPORT/HADESPORT: fodbold/ håndbold Dansk skuespiller JEG HELST VILLE MØDE: Laura Bach PERSON SOM SKULLE SPILLE MIG I FILM: Daniel Craig. 3 TING MED PÅ EN Ø: telefon, ipad og computer Hvis jeg vandt KR. VILLE JEG KØBE: 5000 kr aktier i Brønby og 5000 kr til ps4 HVIS JEG VAR ET DYR VAR JEG: Leopard STØRSTE OPLEVELSE: Har været på en borg i Ungarn

5 Casper Gartneriet Bofællesskab Hornbjergvej 5

6 6

7 Nyheder Kommunalvalg 2013 Valg til Syddjurs Byråd den 19. November 2013, kl Der afholdes valg af 27 medlemmer til Syddjurs Byråd tirsdag den 19. November Afstemningsstedet, hvor du skal afgive din stemme, fremgår af valgkortet, der bliver udsendt inden valget til hver enkelt vælger. Afstemningen begynder kl og fortsætter til kl Børnekulturnat Når noget lyser op i mørket, bliver natten smukkere og mere poetisk - historier opstår, og vi rykker tættere sammen. Kontrasten mellem lys og mørke skaber stemninger, billeder, fantasi og fortællinger. Er du nysgerrig efter at se, hvad der kan skabes med lyset i mørket? Så kom og vær med på biblioteket. Hold øje med hjemmesiden for mere information om arrangementet, når datoen nærmer sig. Bevæbnet og truende mand, spurgte om vej til supermarked Den påvirkede 28-årige mand dukkede op med et oversavet jagtgevær i en have i Hornslet og truede beboer. En 28-årig mand blev fredag anholdt i stærkt påvirket tilstand for at have truet med et oversavet jagtgevær i Hornslet nord for Aarhus. Manden dukkede op i en have på Løgtenvej fredag aften, hvor husets mandlige beboer blev truet med våbnet, fortæller vagtchef Jens Fonseca fra Østjyllands Politi. - Han truede og spurgte om vej til det nærmeste supermarked. Beboeren pegede i den rigtige retning, og så gik manden derfra, fortæller vagtchefen. Politiet blev sendt til stedet, og en hundepatrulje fandt ham og fik ham anholdt. Morten Wieghorst (født 25. februar 1971) er assistent træner for Swansea, sammen med Michael Laudrup som er træner. Morten Wieghorst nåede 30 A-landskampe for Danmarks fodboldlandshold og scorede 3 mål. Wieghorst har spillet alle de centrale pladser på banen. Han har især spillet på den centrale midtbane, men kunne også spille i centerforsvaret og på bade den defensive og den offensive midtbane. Han var særdeles stærk i hovedspillet i kraft af sin gode timing, sin stærke fysik og sine 191 cm, hvilket var med til at gøre ham til en målfarlig spiller. 7

8 Skovvej på hustur Skovvejs hustur. Onsdag, torsdag og fredag den 26, 27 og 28 september. Vi kørte fra Skovvej onsdag. Første stop var Vejle havn, hvor vi fik rundstykker, juice og kaffe. Herefter gik turen til Frøslev, hvor vi skulle være kl. 13. Vi blev modtaget af Bent, som viste os rundt og fortalte om frøslev lejren. Vi fik set en oversigt over området, og fortalt at der var ikke fliser og græsunder krigen, kun mudder. Alt var hegnet inde, og på et lille område var der kvinder, de kunne kun tale med mændene ved at råbe til dem. En ung mand i lejren spillede bold med en papirbold, den kom tæt på hegnet, og han råbte for at få den igen, soldaterne troede de ville lave oprør og skød ham Der er en minde sten dernede med hans navn og der var lagt en krans.det skete i september. Vi så mange montere med ting fangerne lavede, blandt andet skeer med en frø på. I gamle dage hed ske en slev, så satte de en frø på skaftet, så kom navnet Frø slev. Efter 1/12 times rundvisning, fik vi vores dejlige frokost med pålæg brød, kage mm. De unge fortsatte turen i lejren blandt andet fra fn museet i lejren hvor nogle prøvede de veste som soldaterne går med. De var vildt tunge. 8

9 Så gik turen videre til Als, hvor vi boede i et lækkert sommerhus, klokken blev mange inden vi fik pizza og hyggede til midnat. Torsdag morgen lavede mad holdet brunch. Kl 9.45 skulle vi være ved Danfoss univers Det blev en rigtig spændende dag. Vi startede med at prøve forskellige ting, løfte en bil, prøve at grave med en rendegraver, løbe i et hamsterhjul.det var stort, og man skulle bruge egen kraft for at få hjulet igang, svært for nogle. Så gik turen til den blå kube en stor blå terning, som symboliserer en isterning der smelter. Den var på verdensudstillingen i år Direktøren for Danfoss, bad sin kone ringe til Island og købe Kuben. Det blev et ja, og Kuben blev indviet i år 2005, den kl Inde i den kan man se hvordan lyn forgrener sig, mærke kulden fra is og hvordan vinden påvirker kulden. Til sidst øverst oppe, kunne man kigge i bunden af bugen, hvor der blev vist en film af Island set med helikopter, et fantastisk syn. Om aftenen var vi i Sønderborg og få lækker mad. Fredag var det pakkedag og så hjem. Det sidste vi prøvede var Segway. Alle prøvede, det var bare sjovt. 9

10 Renovering af Nyvej Pgu har købt et nyt hus som er under renovering af træværksted Endnu et bofællesskab er købt til PGU - flere elever kræver flere huse. På Nyvej i Hornslet er den store renovering i gang, tømrerne håber at huset står klart inden det nye år. Der er meget arbejde der skal laves, nyt køkken, badeværelser, elev-værelser og meget mere. Hvor er de fantastisk dygtige, de tømre :-))) 10

11 Anmeldelse af Pokemon X and Y er de nyeste spil i Pokemon serien og de eneste indtil videre der kun kan bruges i en nintendo 3ds. Disse spil foregår i kalos region. Starten på historien er næsten den samme med at den Avatar du vælger er ved at gøre sig klar til sin rejse. Men til forskel fra de andre mødes du med dine venner og en af dem giver dig din første pokemon. Typerne at vælge imellem er de samme som altid. Men til gengæld får du senere en valgfri starter fra kanto. Men en af de 2 nyeste ting er Mega evolve som få pokemon kan. Den anden er den nye fairy type som er god imod dragon type og svag over for steel og poison type. Kan varmt anbefale at købe det, har selv købt pokemon Y. Her kan man se nogle af de nye fairy type der iblandt Sylveon den nye eevee udvikling En lille advarsel gem ikke i byen Lumiose city. Der er nogle der har mistede alle data ved at gøre det. Her har vi de nye starter Her har vi Blaziken og dens mega udvikling Mega Blaziken 11

12 12 11

13 13

14 PGU festen 4/10 var der pgu fest, vi fra festudvalget kom ud på Borupvej klokken 16:45 for at gøre klar til at gæsterne ankom, omkring klokken 17:45 begynde gæsterne lige så stille at ankomme. Martin S. sad i baren og styrede musik mens Simon sad og styrede salget af drikkevare. Omkring klokken 19:00 blev der sat mad på bordet, maden var katoffelmos og gryderet og til dessert var det en speciel Halloween kage. Alt maden var fra kantinen. Efter det gik festen i gang hvor der blev spillet musik, solgt alkohol og sodavand, festen varede til klokken 24:00 14

15 04/10/2013 HAPPY HALLOWEEN 15

16 Gris i Gris med Ris Opskrift laver af Jonathan Nitz Ingredienser: Til 4 personer skal man bruge. 500g. svinesmåkød. 100g. bacontern. 3 løg. 1 dåse flåede tomater ½ dåse kokosmælk 2 dl. madlavnings fløde En lille bakke champion. Ris til 4 personer. 16

17 deichmann Praktik Lisa har været i praktik hos Deicmann inde i Århus i 1 måned og 14 dage. Mandag og onsdag mødte hun ind kl. 7 til 15 og fik kun en halv times pause om dagen. Tirsdag, torsdag og fredag var lidt forskellige og der fik hun kun 15 minutters pause i alt. Og hver anden weekend skulle hun også derind om lørdagen for det er en lidt anderledes dag i Deicmann, der kommer flere kunder i butikken end i hverdagen. Det som Lisa lavede derinde var at hjælpe kunder og rydde op efter dem. Engang imellem fik hun også lov til at være med til at rykke rundt sammen med nogen af de andre, det var rigtig fedt at komme i Deicmann. Lisa synes også det har været hårdt at komme i en skobutik, der er mange ting man skal huske og der er mange tal. Men synes det har været dejlige af være i Deicmann. 17

18 JULEÅBENT Lørdag og søndag den november - kig forbi PGU Gartneriets butik Hornbjergvej 61, Hornslet, fra kl Tag hele familien med... Vi har gravkranse og dekorationer, juledekorationer og adventskranse, pyntegrønt og lys. Kom og lav din egen juledekoration. Der vil være mulighed for at købe lune æbleskiver, et glas julegløgg eller saftevand. Vi glæder os til at se jer! eller vælg en af de flotte, færdiglavede juledekoration Lav din egen juledekoration 18

19 Skoven i sin vinterfrakke Skoven stråler som altid før nu med mindre tøj end før de fleste nu taber sine blade hvis de ikke alle er faldet af Orange, gul, brun og rød er skovens farver i denne tid Skoven tager sin vinterfrakke på og sommerjakken af gør sig klar til at sy en ny jakke til det nye år hvor det nu ligger den anden fra sig i de mange varme farver Vinden ruser i de halvnøgne grene hvis de ikke har tabt hvert et blad som flyver af sted i vinden og lægger sig et helt nyt sted Skoven står i sin vinterfrakke og mærker den kolde vind mod sig ser sin anden jakke flyve omkring og lader som ingentinig Frosten tager til om natten og dagene følger med skoven har iført sig sin vinterfrakke og mærker varmen fra den Isen sætter sig på hver en gren og måske et enkelt blad men træet mærker ingenting i en vinterfrakke så fin Står i skoven og er så ren at man ikke skulle tro sine egne øjne nu hvor træet viser sig frem helt nøgen for bladene nu og er stadig så smuk og fin med grene så store og så små der fletter sig ind i hinanden og danner sig en rod Når sneen kommer er skoven beret på det og lader sneen ligge sig og male frakken hvid mens små fodspor sættes derpå af en fugl der kommer forbi og ser mod træerne her i skoven i derse vintertøj mens fodspor laver mønster i skovens vinterfrakkes frost Træet står og viser sig stolt frem hele året rundt og iføre sig forskellige frakker efter årstiden som skal komme og i vinter træet står så rent i sin vinterfrakke sin vinteruniform i frost og kulde og måske lidt sne den viser sig frem og har formen til det. Mie L.S. 19

20 opgave + og - regneopgave - find tallet der passer til figuren og læg de 2 tal sammen eller træk dem fra hinanden 20

21 Dokumenter 1 opgave Navn: Klasse: Find 28 ord for "dokument". Ordene kan stå i alle retninger. R E Y A N Y O F F L W Z Z N D Ø O F N G B S E S M Ø O F T L O K O P I C I Å P T A V L N N E T E Æ Æ K N E X B G D E K Å D I N R E T S I L S A N A A B O N A K E L O V C J B Å P P T X C B A Q X T M R A B U L L E X G H K R P E D Ø K S V H T K A I O M E M V J I U C B R R H K A D V I S U M Q ADVIS BOND KOPI NOTE AKT BREV KORT OPRÅB AKTIE BULLE KUPON PAPIR ANNAL CHECK LISTE PAS BEVIS EDIKT LOV SKØDE BILAG FAX MEMO TELEX BON FONDS NOTA VISUM 21 Materiale ID: WRD da

22 NPF 14# Vi var 3 venner der køre til NPF. Hvis du ikke ved hvad NPF er så kan jeg fortælle hvad NPF er. NPF står for Net Party Fyn og holdes i Fredericia. Fredag den 11. oktober blev jeg hentet i Hornslet så kørte vi ned mod Fredericia hvor vi mødte 5 af vores andre venner som ventede på at komme ind. Vi skulle have armbånd på så vi måtte gå ind og ud som vi ville da vi var kommet ind, satte vi vores computere op, så kom intro video på. Kl 21:00 kom der Stand-up med Tobias Dybvad han var rigtigt god at høre på, og efter ham så kom en af NPF Crewet og sagde velkommen til NPF #14 og så sagde hvad turneringer der startede. Turneringerne var StarCraft II: Heart of The Swarm,, Counter-Strike: Global Offensive,, League of Legends,, BattleField 3. Da kl. blev 00:00 så startede TrackMania Nations turnering. Vi sad og spille sammen ind til kl. 02:00 så var det godnat for turneringen og man kunne lægge sig til at sove. Løndag morgen kunne man købe morgenmad og kl. 10 fortsatte turneringen og der starte også DoTA2, Worms Revolution, så spille vi videre og snakke sammen og havde det meget sjovt. kl. 11 startede der Minecraft, Warcraft III: The Frozen Throne, League of Legends ARAM, vi skulle være med i League of Legends ARAM vi skulle være et hold på 5 vi gik ikke videre efter først runde. Kl. 12 startede der Left 4 Dead 2, Dirt 3, så spille vi videre, kl 13 startede Counter-Strike: Source men den kom først igang kl 17:30. Så spillede vi videre til kl. blev 15. Der startede Heroes of Newerth. Vi gik også en tur ned i byen, vi var tilbage så vi kunne høre Mick Øgendahl, han var rigtigt sjov at høre på. Efter ham var der Cola/Cocio Crash, det var sjovt så kom der finaler i mange af spillene. De spil var, TrackMania Nations, Minecraft, Heroes of Newerth, Dirt 3, Counter-Strike: Source, Warcraft III: The Frozen Throne, vi var ikke med til nogen af de finaler men vi spillede bare css. Vi gik i seng kl. 2 eller 3 om natten. Om søndag kørte vi hjem kl. 12 og vi var hjemme ved kl. 15 om søndag, vi havde en pisse god tur. 22

23 Facebook Fælden Vi kender alle Facebook. Facebook er nu en meget god ting. Det er tidsfordriv, og så kan du også spille spil derinde. Men, Facebook, er ikke helt så spændende og harmløs. Vis man lægger mærke til det, så ser man hverdag annonce banner, i hjørnerne på facebook. Dem skal man holde sig langt væk fra. Aldrig klik på dem, og bestil aldrig fra de sider. Det er fup, og fidus. Når du opretter din Facebook, skal du passe lidt på. Du skriver nemlig under på, at facebook må holde dig under opsyn. Hvis du bl.a lægger mærke til det, så inde på de forskellige hjemmesider, er der tit en Like knap. Hold dig fra dem. Tryk aldrig like, da facebook, så kan se hvilke sider du har været inde på, og så kan de med din tilladelse, faktisk opstille dig i et banner, på facebook. Du kan desværre ikke gøre noget ved det, da du har givet Facebook tilladelse til det. Og det kan man hellere ikke lave om. Trust me, har selv forsøgt. Når du opretter din Facebook, så kommer der jo den der, er du enig med facebook, og blabla. Og du ved ligeså godt som jeg, at du ikke læser det igennem. Men hvis du læser det igennem en dag, så finder du også et sted hvor der står: Du gir hermed Facebook lov til at holde dig under opsyn, når du er inde på de forskellige hjemme sider Det vil sige, at de rent faktisk er inde i din computer, og kan se hvad du fortager dig på de forskellige hjemmesider. Så pas på med hvad du surfer på. Når du vil surfe på private ting, som ikke kommer alle ved, så kan du i Start åbne dit internet, ved at højre klikke på ikonet, og sige: Åbn Privat Internet Browser - så kan Facebook ikke se hvad det er du fortager dig. Smart trick, ikke? Så hold øje med Facebook, og klik aldrig på annoncerne på Facebook! Penge snyder, og falske reklamer! :-). HUSK AT TALE TIL ANDRE SOM DU ØNSKER ANDRE TALER TIL DIG... - DET GÆLDER OGSÅ NÅR MAN CHATTER OG SKRIVER PÅ ANDRES VÆGGE!!!! Du skal tænke dig ekstraordinært godt om, når du er på nettet. Mange mennesker tror helt fejlagtigt, at ingen søger efter dem på nettet eller søger oplysninger om dem. Men de tager fejl. 23

24 November 2013 Fredag 1. Lørdag 2. Søndag 3. Mandag 4. Tirsdag 5. Onsdag 6. Mad aften folk kommer med noget selv. Tilmelding til Henrik T.H. Torsdag 7. Fredag 8. Lørdag 9. Morten 22 år & Frances 20 år Søndag 10. Mandag 11. Tirsdag 12. Onsdag 13. Auning svømmehal Høeg. Gratis Torsdag 14. Fredag 15. Lørdag 16. Søndag 17. Mandag 18. Tirsdag 19. HUSK AT STEMME - Kommunalvalg 2013 Onsdag 20. Banko (bestyrelsen) fredag d. 29 Tilmelding til T.J. Torsdag 21. Fredag 22. Lørdag 23. Søndag 24. Thomas Bøgelund 21 år Mandag 25. Tirsdag 26. Onsdag 27. Torsdag 28. Fredag 29. Lørdag 30. PGU Rosenholm Banevej 2, 8543 Hornslet tlf

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard.

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013 KOLLEGIE NYT Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses på vores hjemmeside www.fredericiah.dk Ansvarshavende:

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV SÆSON AVISEN 2012 VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV Artikler Jonas stopper Jonas stopper i morgen Og på mandag kommer Martin Jensen herover Og er fast hver dag. Mad uger Der er mad uger

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår K U N S T I "VÆREBRO RÅDGIVNING KUNST PROJEKT" Værebro Rådgivning Værebrovej 72, 2880 Bagsværd, Danmark Telefon: 45 39 57 60 60 B E R L I N 2011 ART BEYOND BORDERS I BERLIN Kunstprojektet

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

RAMMEN April - Maj 2014

RAMMEN April - Maj 2014 Alle møder afholdes i Islev Kirkes Ungdomscenter Slotsherrensvej 321 2610 Rødovre Spirerne: Islev Gruppe Piger fra 5-7 år Mandag kl. 18.30-20.00 Smutterne: Piger fra 7-10 år Mandag kl. 18.30-20.00 Årgang

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud N t y d t å o r G Januar Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud Sidste måneds vinder af konkurrencen blev Tugba og Rikke 9.a tillykke! 2 Løsning: 1. Den

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

FK JUNI. 30. Klubben har åbent kl. 9-17 for FK/JK

FK JUNI. 30. Klubben har åbent kl. 9-17 for FK/JK FK JUNI Man. 1. Velkommen til de nye børn. Rundboldkamp Tirs. 2. PC-spilledag Ons. 3. Skaterrampen v/sofiendalskolen Tors. 4. Hallen fra kl. 15-17 Fre. 5. LUKKET Man. 8. Skaterrampen v/sofiendalskolen,

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen HER ER DER PLADS RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. Til opslagstavlen Kære forældre og andre. Lidt hjælp kan vi altid bruge, både i klubben og til 4Hskuet, så hvad

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Grønnegårds Allé 5, 5300 Kerteminde, tlf. 63 32 46 03 Mail: adm@fph.dk, www.fph.dk. Program

Grønnegårds Allé 5, 5300 Kerteminde, tlf. 63 32 46 03 Mail: adm@fph.dk, www.fph.dk. Program Grønnegårds Allé 5, 5300 Kerteminde, tlf. 63 32 46 03 Mail: adm@fph.dk, www.fph.dk Program Temadage 4. maj 8. maj 2013 Valg 1 Den kolde krig Fra 1945 til starten af 90 erne levede verden med frygten for

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

MIN MENING OM LÆR FOR LIVET

MIN MENING OM LÆR FOR LIVET MIN MENING OM LÆR FOR LIVET Jeg havde haft delte meninger om lær for livet, både positive og Negative. Men til sidst fik mine forældre overtalt mig til at tage på LFL så det gjorde jeg. Da jeg ankom havde

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Vi bringer din nyhed! Henvendelse: flammen321@gmail.com

Vi bringer din nyhed! Henvendelse: flammen321@gmail.com 19. december I denne udgave af Flammen vil du kunne læse om Inas fødselsdagsfest, 7. klassernes fordybelsesfag, Stormen Bodil, Undergrounds genåbning og masser af andet. Redaktørgruppen består at: Patrick

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Nyhedsbrevet indeholder: Tyverier fra garderoben, og hvad vi gør ved det 24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Sommerferieaktiviteter Fremtiden for børnene fra Mørk skole Koloni

Læs mere

Opgaveskyen.dk. Sætninger. Navn. Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord

Opgaveskyen.dk. Sætninger. Navn. Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord Sætninger Navn Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord 1 Sætning En sætning er en samling af ord. For alle sætninger gælder: 1) De starter med STORT bogstav. 2) De slutter med punktum,

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Børnenyt 2. Årgang. Bladnr: 3

Børnenyt 2. Årgang. Bladnr: 3 Børnenyt 2. Årgang. Bladnr: 3 Kære Forældre. Velkommen til Ruffeløre det lille samfund med møntenheden rufler. Her styres efter demokratiske principper, med den lovgivne, udøvende og dømmende magt. Arbejderne

Læs mere

Samuel. - en underlig fisk

Samuel. - en underlig fisk Samuel - en underlig fisk Fantasistafetten i Højen og Troldhøjen - oktober/november 2014 Der var engang en underlig blå fisk, der hed Samuel. Den kunne svømme ganske hurtigt - især hvis der var nogen efter

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

JK JUNI. Ons. 3. Hyggeaften Fre. 5. LUKKET. Ons. 10. Hemmelig Afslutning JK, 7 klasser (husk tilmelding) Fre. 12. Casinoaften

JK JUNI. Ons. 3. Hyggeaften Fre. 5. LUKKET. Ons. 10. Hemmelig Afslutning JK, 7 klasser (husk tilmelding) Fre. 12. Casinoaften JK JUNI Ons. 3. Hyggeaften Fre. 5. LUKKET Ons. 10. Hemmelig Afslutning JK, 7 klasser (husk tilmelding) Fre. 12. Casinoaften Man. 15. Svømmehalstur til Køge (FK/JK) Vi mødes i Klubben kl. 14.45 (kontakt

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Indretning -svar i alt 122. Service og Miljø -svar i alt 114

Indretning -svar i alt 122. Service og Miljø -svar i alt 114 Indretning -svar i alt 122 Fuld tilfredshed 29. Tilfreds 48 Hverken tilfreds/utilfreds 27 Utilfreds 16 Meget utilfreds 2 Service og Miljø -svar i alt 114 Fuld tilfredshed 22 Tilfreds 43 Hverken tilfreds/utilfreds

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen.

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen. Vadgårdskole Dato 23/1 Vadnyt er det nye blad her på skolen. Bladet indeholder sladder, De nye mål, madkassen ved kantinen osv... Årgang 1, Nummer 1 Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Skoleelevers spisevaner

Skoleelevers spisevaner Københavns Universitet Pro Children Institut for Folkesundhedsvidenskab Oktober 2003 Skoleelevers spisevaner Spørgeskema til elever Oktober 2003 Kære skoleelev Vi beder dig hjælpe os med en undersøgelse

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Sheik flytter ind, men...

Sheik flytter ind, men... Sheik flytter ind, men... - Heste burde ligge på en stegepande, driller far. - Det er da det dummeste, jeg nogensinde har hørt, fnyser Mia. - Du kan da selv ligge på en stegepande, og du skal slet ikke

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen:

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Ferie lukket: Hele SFO en holder ferie lukket i uge 29. Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Skorstensfejeren kasserede vores gamle brændeovn i hytten på marken. Men så kom Felix s bedstefar og

Læs mere

November 2007 39. årgang

November 2007 39. årgang Indsæt meddelelse her. Du opnår størst virkning ved kun at bruge to eller tre sætninger. November 2007 39. årgang Stort tillykke til SFH 42 (ungklanen) med sejren på årets Sct. Georgsløb. I tropskonkurrencen

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler Opgave 1 Formål: Førlæsningsopgave for at aktivere baggrundsviden om temaet 30 minutter Organisering: Smågruppearbejde Instruktion: Sæt jer sammen i smågrupper og snak om, hvilke former for flugt I kan

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind!

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind! En hjemmelavet gave siger meget mere end en færdigkøbt fidus. Den fortæller, at man har brugt tid og kræfter. Den fortæller, det er noget personligt. Den fortæller, at man får for lidt i lommepenge. Citat;

Læs mere

Aske og Bente er et ældre ægtepar. De har fundet nogle gamle fotografier fra deres ungdom og prøver at blive enige om, hvor og hvornår de er taget.

Aske og Bente er et ældre ægtepar. De har fundet nogle gamle fotografier fra deres ungdom og prøver at blive enige om, hvor og hvornår de er taget. 1.1 Gamle billeder. Ræsonnement Læs teksten, og indsæt ordene fra boksen under dialogen, så samtalen giver mening. Der er hjælp i grundbogen side 9, nr. 3. Aske og Bente er et ældre ægtepar. De har fundet

Læs mere

Årstiderne. Dokumentation til Grønne Spirer

Årstiderne. Dokumentation til Grønne Spirer Dokumentation til Grønne Spirer I det sidste års tid har vi arbejdet meget intens for at gøre børnene i SpireVium mere bevidste om, hvad der kan findes i naturen i de forskellige årstider. Vi har også

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Præsentation: Upernavik

Præsentation: Upernavik Præsentation: Upernavik Lavet af: 5 klasse Prinsesse Margrethe Skolen April 2012 Klasselæreren: Eunike Kr. Thorleifsen Oversat til dansk: Ane Marie Poulsen Upernavik Upernavik blev grundlagt i 1771. Der

Læs mere

Undervisningsforløb i uddannelse og erhverv på mellemtrinnet.

Undervisningsforløb i uddannelse og erhverv på mellemtrinnet. Undervisningsforløb i uddannelse og erhverv på mellemtrinnet. Den hastige samfundsmæssige udvikling gør det mere og mere nødvendigt, at man har nogle mål og planer for sit liv, at man løbende reviderer

Læs mere

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Kære frivillige lokalforeningsfolk! eller som vi ynder at kalde jer LokalCrew (udtales Kræw ). I Muskelsvindfonden er vi meget glade for, at

Læs mere

NYHEDSARKIV 2002. Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 20026.nov

NYHEDSARKIV 2002. Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 20026.nov Billeder fra 8'er Grand Prix NYHEDSARKIV 2002 Se billederne i Galleriet! Billederne er indsendt af: Evan Jeppesen GYMNASTIK- torsdag Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 8. grand

Læs mere

Naturen i byen Overlade Skole. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse. For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik.

Naturen i byen Overlade Skole. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse. For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik. Et MEGA godt emne det har været sjovt! Patrick Stistrup 6. klasse Indhold - Hvad har vi

Læs mere

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET Klassiske studier INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 VELKOMMEN PÅ! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på studiet, være det sig Klassisk Filologi, Klassisk Arkæologi, Latin,

Læs mere

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame På jagttur til Mayogi-safaris i Sydafrika 100 For et år siden tog fire danske par på jagt efter bl.a. springbuk, bleesbuk, duiker, black wildebeest og kudu nær Port Elisabet, og den tur kom de ikke til

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Din Oegk-kontakt: Arne dirckinck-holmfeld mobil: 2365 7219 e-mail: adh@dhplus.dk TDe 3 huller, der omtales som The Bear Trap på PGA National Jeg rejste d. 10 fredag

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Test din viden om Præpositioner

Test din viden om Præpositioner Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Præpositioner 9 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 3 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE SEPTEMBER 2012

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE SEPTEMBER 2012 NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE SEPTEMBER 2012 Over 100 fædre i fuld gang på Fars køkkenskole Lige efter skolernes sommerferie gik startskuddet til Fars køkkenskole for alvor, og over 100 fædre og 115

Læs mere

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen Spritteren Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen med at gøre rent efter formiddagens arbejde. Det bliver gjort grundigt og der

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Nyhedsbrevet. December

Nyhedsbrevet. December Nyhedsbrevet December Indhold: Leder.... Side 3 Nyt fra Holme.... Side 5 Nyt fra Absalonsgade. Side 6 Nyt fra Boenheden.. Side 7 Nyt fra KopITryk. Side 8 KopITryks julearrangement... Side 10 Tanker om..

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 24. År 2011 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Fax nummer: 79 94 73 36 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: Samuelsgaarden@varde.dk

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Nyhedbrevet bliver digitalt, vi har taget en masse mærker, og de store har være på kursus - læs mere her...

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Nyhedbrevet bliver digitalt, vi har taget en masse mærker, og de store har være på kursus - læs mere her... yhedsbrev December - Januar - Februar 2013 yhedbrevet bliver digitalt, vi har taget en masse mærker, og de store har være på kursus - læs mere her... FDF SÆSLV Kalender 25.-27. januar: Væbner- og seniorvæbnerweekend

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015. Husk at som medlem er du altid mere end velkommen til at besøge os i alle centre!

Nyhedsbrev maj 2015. Husk at som medlem er du altid mere end velkommen til at besøge os i alle centre! Nyhedsbrev maj 2015 I disse nyhedsbreve kan du følge med i hvad der sker, ikke kun i det center hvor du kommer mest, men også i de andre Key2Fitness centre. Husk at som medlem er du altid mere end velkommen

Læs mere

Erhvervskvinder Trekantområdet Februar 2012, nr. 2

Erhvervskvinder Trekantområdet Februar 2012, nr. 2 Erhvervskvinder Trekantområdet Februar 2012, nr. 2 Velkommen til februarmødet. Tirsdag, den 21. februar kl. 18:00 Kom og hør Lisbeth Gade Mikkelsens historie Vi mødes på Hotel Comwell i Kolding Program

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere