Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold"

Transkript

1 Almen psykiatrisk akutafsnit V1 Slagelse Ingemannsvej 18 (indgang 40 fra Fælledvej) 4200 Slagelse Tlf: Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Afsnit V1 er en del af Psykiatrien Vest, som hører under Region Sjælland og er det eneste lukkede almen psykiatrisk voksenafdeling i Regionen. Afsnittet ligger i tilknytning til PAM (psykiatrisk akut modtageafsnit), med hvilket vi har et tæt samarbejde. Afsnittet modtager patienter med alle former for psykiatriske lidelser i alderen 18 til 75 år i den akutte fase af et sygdomsforløb. Patienterne har ofte diagnoser som skizofreni, paranoide psykoser, akutte - og forbigående psykoser, depressioner, bipolar lidelse, dobbeltdiagnoser, misbrugsproblematikker og personlighedsforstyrrelser, fælles for alle er, at de er så dårlige, at de i en periode har behov for de trygge og sikre rammer, som afsnit V1 kan tilbyde. En del patienter kommer frivilligt og nogle bliver indlagt mod deres vilje, enten fra eget hjem eller fra de åbne afsnit i regionen. Desuden modtages patienter i henhold til deres behandlingsdom, samt sygearrestanter og varetægtsfængslede i surrogat. Afsnittet modtager ca. 470 patienter årligt. Psykiatrien Region Sjælland er organiseret med en central placeret psykiatriledelse i Ringsted og en lokal afdelingsledelse bestående af en administrerende overlæge og en oversygeplejerske. V1 har tilknyttet en overlæge, afdelingslæge, afdelingssygeplejerske og en souschef. I perioder er der ansat reservelæger eller turnuslæger, og kontinuerligt er der ansat medicinstuderende, som varetager den vagthavende funktion (forvagt), og som altid har mulighed for at konferere med en erfaren læge (bagvagt). Sygeplejefaglige forhold. Personalet på V1 omfatter ca.30 personer heraf sygeplejersker, social - og sundhedsassistenter, plejer, socialrådgiver, sekretærer og rengøringsassistenter. Vi er normeret til at være 5 personaler i dagvagt (4 i weekenden), 4 i aftenvagt og 3 i nattevagt, hvoraf mindst 1 er sygeplejerske.

2 Afsnittet samarbejder med distriktssygeplejersker, socialpsykiatrien, retpsykiatrisk kompetenceteam, andre hospitalsafsnit, boinstitutioner/-fællesskaber og rådgivningscentre. De pårørende inddrages, så vidt det er muligt i behandlingen, alt afhængig af patienters ønske og behov. Afsnittet er uddannelsessted for sygeplejestuderende og social - og sundhedsassistentelever, og har 2 sygeplejersker ansat med klinisk vejlederfunktion Heidi Bjerg og Vibeke Lydolph, samt en social og sundhedsassistent Mads Kristensen, der er praktikvejleder for SSA- elever. Sygeplejefaglige opgaver Personalet på V1 arbejder efter de overordnede målsætninger, der er udarbejdet for psykiatrien i Region Sjælland. Et fælles værdisæt, som er baseret på nogle grundlæggende antagelser i relation til behandlingsarbejdet, og som udgør fundamentet for medarbejderes og lederes ageren.. Dette værdisæt skal komme til udtryk i den konkrete behandling og i langsigtede tiltag inden for såvel uddannelse, forskning og planlægning, og være fundament for behandlingen af alle patientgrupper i psykiatrien. Behandling og pleje på V1 foregår i et tværfagligt samarbejde, hvor der drøftes patientforløb og tages tværfaglige beslutninger. Behandlingstilbudet er trygge og sikre rammer, omsorg og pleje, samtale, medicin, miljøterapi og undertiden ECT. Sygeplejen tilrettelægges individuel ud fra den enkelte patients sygeplejefaglig problemstillinger, behov, ressourcer og interesser. Der udfærdiges plejeplaner, status og behandlingsplaner, der danner baggrund for sygeplejen. Der arbejdes miljøterapeutisk med jeg-støttende sygepleje. Vi tilstræber et miljø i afsnittet, som gør det muligt for patienterne at træne sociale færdigheder og dagligdagsaktiviteter, med henblik på at skabe struktur i hverdagen og opbygge og vedligeholde deres selvværd og ressourcer. Relationsarbejde er omdrejningspunkt for plejen af patienterne. Vi arbejder med kontaktpersonsordning, hvor hver patient tildeles 2 faste kontaktperson i plejegruppen og 1 fast kontaktlæge. Når ingen af disse er til stede, tildeles en kontaktperson h.h.v. i dag- eller aftenvagten. Det tilstræbes at patienterne så vidt muligt kun skal forholde sig til få personaler, som har et dybdegående kendskab til deres situation.

3 Kontaktpersonerne deltager i samtaler med patient, læger og andre samarbejdsparter og samordner, koordinerer, planlægger og tilrettelægger forskellige behandlings- og træningsaftaler med deres patienter. Faglige fokusområder i afsnittet Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM), danner baggrund for en lang række retningslinier som fremgår af D4 og er gældende for hele Psykiatrien Vest. Al sygeplejedokumentation foregår elektronisk og vi er i gang med at implementere journaloptagelser, status, pleje- og miljøterapiplaner m.m. Nye projekter forventes igangsat, idet vi har fået ansat en udviklingssygeplejerske. Uddannelsesmæssige forhold og tilrettelæggelse af læringsmiljøet Den studerende bliver tilknyttet afsnittes kliniske vejledere, som sammen med den studerende vil planlægge og koordinere uddannelsesforløbet I den første uge vil den studerende blive introduceret til afsnittet og orienteres om patientkategorier samt få et overblik over afsnittets arbejdsopgaver og døgnrytme. Den studerende får mulighed for at være observerende og deltagende i fællesmiljøet sammen med patienter og en sygeplejerske eller vejleder. Efter 1 uge afholdes forventningssamtale, hvor den studerende og vejleder sammen planlægger studieforløbet, der tager udgangspunkt i den studerendes uddannelsesbehov. Samtidig aftales fremmøde i afsnittet og tidspunkter for vejledning og refleksion. V1 er en afdeling, hvor hverdagen er travl og hektisk, men trods dette, prioriterer vi vejledningsopgaven højt og giver den studerende mulighed for at følge vejleder og få løbende vejledning og refleksion i her og nu situationer. Den kliniske undervisning tager udgangspunkt i patientkonstallationen og uddannelsesmulighederne vil variere efter det aktuelle patientklientel. Der vil altid være mulighed for, at den studerende kan udvikle handlekompetencer og kundskaber, så målene for det kliniske uddannelsesforløb kan indfries.

4 Den studerende vil blive tilknyttet én eller flere patienter, og i tæt samarbejde med vejleder få mulighed for at observere og varetage dele af plejen til den/disse patienter. Hvor meget den studerende kan indgå i plejen og selvstændigt varetage afhænger af viden, erfaring og færdigheder og vurderes løbende i samarbejde med de kliniske vejledere. Med mulighed for at følge ét eller flere patientforløb og gennem vejledning og supervision, vil den studerende kunne udvikle forståelse for psykiatrisk sygepleje og træne færdigheder heri. Oversigt over læringsmuligheder. Den studerende kan udvikle sygeplejefaglige handlekompetencer inden for følgende områder: - Relationel kompetence, som handler om at skabe, opretholde og afslutte relationer til patienter. - Kommunikative kompetence til patienter, pårørende og samarbejdspartnere, og via skriftlig og mundtlig rapportering, dokumentation samt refleksion. - Gøre relevante observationer, vurdere og koordinere patientens behov for pleje, praktisk og mental støtte. - Træne elementer af den jeg-støttende sygepleje. - Reflektive processer af egen og andres praksis. - Deltage ved stuegang, konferencer og pårørendesamtaler - Deltage i klinikker og særskilt undervisning i og uden for afsnittet. - Studiebesøg hos relevante samarbejdspartnere. Kundskaber som de studerende kan få indsigt i under studieforløbet på V1 er: - Forskellige kommunikationsmodeller og deres anvendelse. - Principper i jeg-støttende sygepleje. - Psykofarmakologi og observationer i forbindelse med medicinadministration og udlevering. - Sygdomslære, viden om de mest almindelige psykiatriske lidelser og problematikker. - Etik. Etiske overvejelser i forhold til pleje og behandling. - Udviklingspsykologi. Viden om sammenhængen mellem opvækst, udvikling og senere opstående psykiske problemer. - Psykiatriloven vedr. tvang i psykiatrien.

5 Forventninger til den studerende Vi forventer, at vores beskrivelse af det kliniske undervisningsforløb er læst, og at den studerende gør brug af muligheden for at komme på studiebesøg forud for forløbet, hvor den studerende vises rundt i afsnittet og får hilst på personalet. Vi forventer, at den studerende er studieaktiv og arbejder målrettet i forhold til formålene for det kliniske uddannelsesforløb og selv sætter sig ind i relevante teorier inden for området. Det forventes at den studerende arbejder med observationer og refleksioner, mundtligt samt skriftligt og bruger portfolio. I forbindelse med planlægnings- og evalueringssamtaler forventes at den studerende forbereder sig skriftligt, hvilket også gør sig gældende vedr. oplæg til den ugentlige vejledning. Vi lægger vægt på åbenhed og ærlighed og ser meget gerne, at den studerende deltager i faglige diskussioner, og kommer med konstruktiv kritik. Vi forventer, at den studerende siger til og fra, også over for vejledere, og kan begrunde og argumentere for handlinger, valg/fravalg og studiemetoder. Vi har en forventning om, at den studerende i størst mulig grad viser selvstændighed og tager ansvar for eget studieforløb. Vi anbefaler at læse om det psykotiske gennembrud og jeg-støttende sygepleje i Liv Strand s : Fra kaos mod samling, og om psykoser i Johan Cullberg s: Dynamisk psykiatri. Jan Kaare Hummelvold s: Helt - ikke stykkevis og delt, er anbefalelsesværdigt at have læst, da den kan bidrage med forståelse af den skizofrene patient og sygeplejen til denne patientkategori, Ved slutevalueringen, drøftes den studerendes evaluering af afdelingens, vejleders og egen indsats. Med baggrund i disse evalueringer vil vejledningsindsatsen og - arten løbende blive diskuteret i personalegruppen og revideres og justeres Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb er udarbejdet af klinisk vejleder Vibeke Lydolph V1, august 2012

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL4

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL4 Voksenpsykiatrisk Afsnit SL4 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Gerontopsykiatrisk afsnit H1

Gerontopsykiatrisk afsnit H1 Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Gerontopsykiatrisk afsnit H1 September 2013 1

Læs mere

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB Region Sjælland Psykiatrien Vest Psykiatrisk Akut Modtagelse (PAM) Fælledvej indgang 42 4200 Slagelse Tlf. 58 55 93

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted

Beskrivelse af klinisk undervisningssted Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Beskrivelse af klinisk undervisningssted kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Lokalpsykiatrien Vejle Juni 2016

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Team for Selvmordsforebyggelse

Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Team for Selvmordsforebyggelse Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Team for Selvmordsforebyggelse kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Maj 2014 1 Præsentation

Læs mere

Afsnit Ø2 Psykiatrien Øst

Afsnit Ø2 Psykiatrien Øst Afsnit Ø2 Psykiatrien Øst Velkommen til Psykiatrien, Region Sjælland Psykiatrien, Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Duoafsnit E31/E32. Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle. Under overskrift

Praktikstedsbeskrivelse. Duoafsnit E31/E32. Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle. Under overskrift Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Duoafsnit E31/E32 Under overskrift Aug. 2015 1

Læs mere

Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse

Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Birkeparken Kejlstrupvej 32 A 8600 Silkeborg www.birkeparken.silkeborgkommune.dk

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Århus Universitetshospital, Risskov hører under Psykiatri og Social Midtjylland. Yderligere oplysning om psykiatrien i

Læs mere

Hukommelses- klinikken

Hukommelses- klinikken Hukommelsesklinikken Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling og

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Gastromedicinsk afsnit 03-5 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Præsentation af det kliniske undervisningssted: Gastromedicinsk

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Modulplan MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Modulplan MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG Modulplan MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper... 5 2.1

Læs mere

Distriktspsykiatrien Holbæk

Distriktspsykiatrien Holbæk istriktspsykiatrien Holbæk Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Fagprofil social- og sundhedshjælper.

Fagprofil social- og sundhedshjælper. Odder Kommune. Fagprofil social- og sundhedshjælper. For social- og sundhedshjælpere ansat ved Odder Kommunes Ældreservice. I Odder Ældreservice arbejder medarbejderne ud fra: en rehabiliterende tilgang.

Læs mere

Skabelon til opsamlende specialeansøgning Speciale: Psykiatri

Skabelon til opsamlende specialeansøgning Speciale: Psykiatri Skabelon til opsamlende specialeansøgning Speciale: Psykiatri Region/privat udbyder: Psykiatrien i Region Syddanmark Dato: 01. marts 2011 1 1 Specialets hovedfunktionsniveau 1.1 Kort generel beskrivelse

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016

VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016 VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016 INDHOLD Mission, vision og værdier 8 Strategi 16 Fokusområder 18 3 Psykiatrien i Region Syddanmark ER TIL FOR PATIENTER & PÅRØRENDE 4 I ARBEJDET MED AT

Læs mere

3. praktik. Tema: Social- og sundhedsassistentens professionelle arbejde med sammenhængende borger- og patientforløb

3. praktik. Tema: Social- og sundhedsassistentens professionelle arbejde med sammenhængende borger- og patientforløb 3. praktik Tema: Social- og sundhedsassistentens professionelle arbejde med sammenhængende borger- og patientforløb Kompetenceområde: Kommunikation, dokumentation og vejledning Præstationsstandard: Avanceret

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Kirurgisk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på øre - næse - hals afdeling 263 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 263: 7918 2781 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse Psykoseteam, Vejle

Praktikstedsbeskrivelse Psykoseteam, Vejle Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Psykoseteam, Vejle kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Under overskrift Maj 2014 1

Læs mere

Uddannelsesplan for pæd. stud.

Uddannelsesplan for pæd. stud. Uddannelsesplan for pæd. stud. Med denne folder vil vi byde dig velkommen, som studerende på Boenheden Højtoftevej 50. Her kan du læse lidt om hvem vi er og hvad vi beskæftiger os med, samt forskellige

Læs mere

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 1 Onkologisk Afdeling, Vejle Sygehus

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 1 Onkologisk Afdeling, Vejle Sygehus Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 1 Onkologisk Afdeling, Vejle Sygehus Sygeplejefaglige grundholdninger i Onkologisk Afdeling Møder patienten som hædersgæst. Ser udførelse, udvikling og

Læs mere

Modulbeskrivelse. 4. semester - modul 8. Hold ss2012s. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 4. semester - modul 8. Hold ss2012s. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 4. semester - modul 8 Hold ss2012s Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 8 - PSYKISK

Læs mere

Uddannelsesplan for 9. semester medicinstuderende ved Ortopædkirurgisk Afdeling - Kolding Sygehus

Uddannelsesplan for 9. semester medicinstuderende ved Ortopædkirurgisk Afdeling - Kolding Sygehus 1 Uddannelsesplan for 9. semester medicinstuderende ved Ortopædkirurgisk Afdeling - Kolding Sygehus Ortopædkirurgisk afdeling ved Kolding Sygehus varetager diagnostik og behandling af lidelser og skader

Læs mere

Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse

Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Rusmiddel Center Silkeborg Silkeborg kommune Bostøtten teamet Christian den 8`s vej 2 8600Silkeborg 89704700

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Retspsykiatrisk ambulatorium hører under Retspsykiatrisk Afdeling, som også har sengeafdelingerne R1, R2, R3 og R4 samt

Læs mere

Varighed: 8 uger. Bostøtte, team Kjellerup Bakkevænget 22 8620 Kjellerup Tlf. 21 29 46 24. Lupinvej 118 8600 silkeborg Tlf.

Varighed: 8 uger. Bostøtte, team Kjellerup Bakkevænget 22 8620 Kjellerup Tlf. 21 29 46 24. Lupinvej 118 8600 silkeborg Tlf. 1. Kliniske forløb Det kliniske undervisningssted kan opfylde kravene til klinisk undervisning i et eller flere af følgende moduler. Vi vil bede jer sætte kryds ved de forløb I mener at kunne dække som

Læs mere

Uddannelsesplan for de 3 praktikperioder Nørholm Kollegiet, Allingevej 6, 7400 Herning Afdeling A2

Uddannelsesplan for de 3 praktikperioder Nørholm Kollegiet, Allingevej 6, 7400 Herning Afdeling A2 Uddannelsesplan for de 3 praktikperioder Nørholm Kollegiet, Allingevej 6, 7400 Herning Afdeling A2 Praktikstedet skal jf. bekendtgørelsen 14.stk. 2 formulerer en uddannelsesplan for de 3 praktikperioder

Læs mere

NÆSTVED SYGEHUS BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED

NÆSTVED SYGEHUS BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED NÆSTVED SYGEHUS BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske uddannelsessted 1.1 Organisation og struktur Gynækologisk afdeling 9 er beliggende på 9. etage på Næstved

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 4700 Næstved

Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 4700 Næstved Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 700 Næstved Faglig og Administrativ leder: Dorthe Olsen Telefon: 5588 1260 Mobil: 20 66 Mail: dorol@naestved.dk

Læs mere

Projektbeskrivelse: Projekt brugerstyrede senge i Klinik Nord, Brønderslev Psykiatriske Sygehus

Projektbeskrivelse: Projekt brugerstyrede senge i Klinik Nord, Brønderslev Psykiatriske Sygehus Projektbeskrivelse: Projekt brugerstyrede senge i Klinik Nord, Brønderslev Psykiatriske Sygehus Indhold 1. Projektets formål... 2 2. Projektets målgruppe/patientgruppe... 2 3. Beskrivelse af projektets

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever Praktikstedsbeskrivelse for Social-og sundhedsassistentelever Neurorehabiliteringen Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9400 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation af Neurorehabiliteringen 2. 2. Ledelse

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link:

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link: Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til grunduddannelserne. Den første side beskriver generelle forhold i Psykiatrien Region Sjælland. Resten af dokumentet beskriver forhold i: Distriktspsykiatrien

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk afd. 13 25/5 2011 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold.

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted

Beskrivelse af klinisk undervisningssted Beskrivelse af klinisk undervisningssted Aalborg kommune Handicapområdet for autisme og sindslidelse Bostøtte Støttecenter Tinghusgade Tinghusgade 5 9400 Nørresundby tlf. 99 31 31 25 mailto:ghd-aeh@aalborg.dk

Læs mere

Generel klinisk studieplan. Daghospitalet Viborg. Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper

Generel klinisk studieplan. Daghospitalet Viborg. Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Daghospitalet Viborg Søndersøparken 1, kld. Daghospitalet Skive Kompagnigade 11B 8800 Viborg 7800 Skive Daghospitalet

Læs mere

Daghusene. Daghus Morsø og Daghus Thisted er socialpsykiatriske behandlings og træningstilbud efter 104 i serviceloven.

Daghusene. Daghus Morsø og Daghus Thisted er socialpsykiatriske behandlings og træningstilbud efter 104 i serviceloven. Daghusene Daghus Morsø og Daghus Thisted er socialpsykiatriske behandlings og træningstilbud efter 104 i serviceloven. Daghusene er ikke et blivende sted, men et tilbud i en planlagt periode. Der er fælles

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Adresse: Rådmandsengen 1A, 4700 Næstved Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Hanne

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afsnit R1 er et af 4 retspsykiatriske sengeafsnit under Retspsykiatrisk Afdeling, hvorunder også hører R- Ambulatorium

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb på Neonatalafsnittet på Holbæk Sygehus. 1.0. Organisatoriske og

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb på Neonatalafsnittet på Holbæk Sygehus. 1.0. Organisatoriske og Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb på Neonatalafsnittet på Holbæk Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. Neonatalafsnittet (08-3) er et

Læs mere

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Strategi flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 2 Flere unge skal have en uddannelse Indledning Virksomhedernes krav til medarbejdernes kvalifikationer stiger og antallet af stillinger, som kan udføres

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Information til patienter, der indlægges på et psykiatrisk sengeafsnit

Information til patienter, der indlægges på et psykiatrisk sengeafsnit Information til patienter, der indlægges på et psykiatrisk sengeafsnit Kære læser Denne pjece henvender sig til patienter, der indlægges på et psykiatrisk sengeafsnit i Psykiatrien i Region Nordjylland.

Læs mere

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Psykiatrisk Sengeafsnit Thisted, Korsgade 18, 7700 Thisted - tlf. 97643060. Almen psykiatrisk sengeafsnit under Klinik

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Gerontopsykiatrisk Team Lillebælt

Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Gerontopsykiatrisk Team Lillebælt Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Gerontopsykiatrisk Team Lillebælt kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Januar 2013

Læs mere

Randers Kommune. Strategigrundlag. Psykiatriplan for Randers Kommune. - med fokus på fremtidens udfordringer og ny viden

Randers Kommune. Strategigrundlag. Psykiatriplan for Randers Kommune. - med fokus på fremtidens udfordringer og ny viden Randers Kommune Strategigrundlag Psykiatriplan for Randers Kommune - med fokus på fremtidens udfordringer og ny viden Godkendt af socialudvalget d. 23. maj 2012 Vision for psykiatriområdet Visionen beskriver,

Læs mere

Velkommen til Akutafdelingen Akut 2 sengeafsnit Slagelse Sygehus

Velkommen til Akutafdelingen Akut 2 sengeafsnit Slagelse Sygehus Velkommen til Akutafdelingen Akut 2 sengeafsnit Slagelse Sygehus Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb Beskrivelsen er udarbejdet Marts 2014. 1. Organisatoriske

Læs mere

Q1 Afdeling Q, Århus Universitetshospital, Risskov. Modul 12. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Q1 Afdeling Q, Århus Universitetshospital, Risskov. Modul 12. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afdelingsledelsen for afdeling Q består af; oversygeplejerske, Asger Bjerre og ledende overlæge, Poul Erik Buchholtz.

Læs mere

Psykiatrien i Region Syddanmark Psykiatrisk Afdeling P Det Børne- og Ungdomspsykiatriske Hus Odense Universitetshospital 1.

Psykiatrien i Region Syddanmark Psykiatrisk Afdeling P Det Børne- og Ungdomspsykiatriske Hus Odense Universitetshospital 1. , Odense Det Børne- og Ungdomspsykiatrisk Hus, Odense Lokal evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. 1. Baggrund og ramme for etablering af lokal evalueringspraksis: CVSU

Læs mere

Psykiatrisk afdeling Organisation: Lokalpsykiatri:

Psykiatrisk afdeling Organisation: Lokalpsykiatri: Psykiatrien i Region Syddanmark Ledende ergoterapeut tlf.: 63 48 43 19 Psykiatrisk afdeling Klinisk underviser tlf.: 63 48 43 20 Ergoterapien Ergoterapien tlf.: 63 48 43 21 Østre Hougvej 70 5500 Middelfart

Læs mere

Faktapjece. Præsentation af. Onkologisk Afdeling. Velkommen til Vejle Sygehus. Onkologisk Afdeling

Faktapjece. Præsentation af. Onkologisk Afdeling. Velkommen til Vejle Sygehus. Onkologisk Afdeling Faktapjece Præsentation af Onkologisk Afdeling Velkommen til Vejle Sygehus Onkologisk Afdeling Maj 2011 Onkologisk Afdeling på Vejle Sygehus er et af Danmarks seks kræftcentre. Afdelingen tilbyder onkologisk

Læs mere

Ledelsesregulativ for Rigshospitalet/Glostrup Hospital

Ledelsesregulativ for Rigshospitalet/Glostrup Hospital Ledelsesregulativ for Rigshospitalet/Glostrup Hospital Vedtaget 3. marts 2015 Ledelsesstrukturen på hospitalerne i Region Hovedstaden. I det overordnede ledelsesregulativ for Region Hovedstaden fremgår

Læs mere

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er.

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Værdighedspolitikken 2016 Forord- Værdighed Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Vi har alle forskellige opfattelser af, hvad der er vigtigt, når vi taler

Læs mere

Titel: Med patienten for bordenden - et udviklingsprojekt i psykiatrien i Region Nordjylland

Titel: Med patienten for bordenden - et udviklingsprojekt i psykiatrien i Region Nordjylland Titel: Med patienten for bordenden - et udviklingsprojekt i psykiatrien i Region Nordjylland Hvor: Klinik Psykiatri Nord, Psykiatrien i Region Nordjylland, Psykiatrisk sengeafsnit N7. På psykiatrisk sengeafsnit

Læs mere

Job- og personprofil for medarbejder i daghjem i Assens Kommune

Job- og personprofil for medarbejder i daghjem i Assens Kommune Job- og personprofil for medarbejder i daghjem i Assens Kommune Medarbejder i daghjem, Assens Kommune Assens Kommunes personalepolitik hviler på værdierne respekt, åbenhed, udvikling, arbejdsglæde og ordentlighed.

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2013. UC Diakonissestiftelsen, sygeplejerskeuddannelsen

Dimittendundersøgelse 2013. UC Diakonissestiftelsen, sygeplejerskeuddannelsen Dimittendundersøgelse 2013 UC Diakonissestiftelsen, sygeplejerskeuddannelsen Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Dimittendernes jobsituation 3 3.0 Overordnet tilfredshed med uddannelse 3 4.0 Arbejdsbelastningen

Læs mere

Ansvarlig Klinisk Underviser Bettina Bertelsen Medicinsk afdeling B1 Mail: bhbe@regionsjaelland.dk

Ansvarlig Klinisk Underviser Bettina Bertelsen Medicinsk afdeling B1 Mail: bhbe@regionsjaelland.dk Ansvarlig Klinisk Underviser Bettina Bertelsen Medicinsk afdeling B1 Mail: bhbe@regionsjaelland.dk Juni 2011 Præsentation af Slagelse Sygehus og Medicinsk afdeling B1 Medicinsk afdeling B1, er en lungemedicinsk/endokrinologisk

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Praktikstedets navn Adresse. Postnr. og by. Tlf.nr. Mail-adresse. Hjemmeside og øvrige muligheder for at finde information via internettet Praktikstedets

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afsnit R3 er et af 3 retspsykiatriske sengeafsnit under Retspsykiatrisk Afdeling, hvorunder også hører R- Ambulatorium

Læs mere

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 22. oktober 2008 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 2003-0120-74 Sagsbeh.: tas KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE 1. KONCERNPERSONALEPOLITIKKENS

Læs mere

Bakkegård distrikt Værdibaseret program. At bygge er den ny. skole, bedste. lektie hele året. Elias, 0. a, 2002/2003 GENTOFTE KOMMUNE

Bakkegård distrikt Værdibaseret program. At bygge er den ny. skole, bedste. lektie hele året. Elias, 0. a, 2002/2003 GENTOFTE KOMMUNE Bakkegård distrikt Værdibaseret program At bygge er den ny bedste skole, lektie hele året. Elias, 0. a, 2002/2003 GENTOFTE KOMMUNE overblik Gentofte Kommunes Skoleudviklings- Formål og udbygningsprojekt

Læs mere

Borgerens Plan. Innovationspartnerskab til bedre tværsektorielt samarbejde med udgangspunkt i borgeren

Borgerens Plan. Innovationspartnerskab til bedre tværsektorielt samarbejde med udgangspunkt i borgeren Borgerens Plan Innovationspartnerskab til bedre tværsektorielt samarbejde med udgangspunkt i borgeren Borgerens Plan Strategierne & Visionerne Et sundhedsvæsen der er Borgerinddragende Borgernært Sammenhængende

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato 18-03-2014. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato 18-03-2014. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000386 Afdelingsnavn Geriatrisk Afdeling Hospitalsnavn Ålborg Universitetshospital Besøgsdato 18-03-2014

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering hører under Region Midtjylland. Almenpsykiatrien er opdelt i en række afdelinger: Affektiv Afdeling, der består af sengeafsnittene

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan

Generel Klinisk Studieplan VIA University College Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg Generel Klinisk Studieplan For modul nr. 8 For Afsnit U1 & U2 på Børnepsykiatrisk Afd. BUC Herning Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 263: 79 18 27 84 Telefon til uddannelses og udviklingssygeplejerske 78 18 35 37 Øre Næse Hals ambulatorium

Læs mere

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper Professionsbachelor i Sygepleje Modulbeskrivelse Modul 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper Revideret 23.06.2015 Hold:bosF14 1 Indhold Studieaktivitetsmodel... 3 Modul 8 Psykisk syge patienter/borgere

Læs mere

Patienterne indlægges til udredning, behandling og planlægning af efterbehandling.

Patienterne indlægges til udredning, behandling og planlægning af efterbehandling. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering De kliniske undervisningssteder hører under Psykiatri og Social området i Region Midtjylland, og er tilknyttet. Hospitalet

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse Lukket afsnit H4, Kolding

Praktikstedsbeskrivelse Lukket afsnit H4, Kolding Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Lukket afsnit H4, Kolding kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Under overskrift Aug.

Læs mere

Uddannelse til klinisk vejleder i melemlange videregående sundhedsuddannelser

Uddannelse til klinisk vejleder i melemlange videregående sundhedsuddannelser Studieordning/M odulbeskrivelse Klinisk Vejlederuddannelse Uddannelse til klinisk vejleder i melemlange videregående sundhedsuddannelser Uddannelsen har et samlet omfang på 9 ECTS point (1/6 årsværk).

Læs mere

Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune

Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune Ældre- og værdighedspolitikken retter sig både mod borgere over 65 år og borgere med pleje og behandlingsbehov. Eksempelvis alvorligt syge i alle aldre, der har behov

Læs mere

Region Hovedstadens Psykiatri. Et bo- og rehabiliteringstilbud til voksne borgere med en sindslidelse

Region Hovedstadens Psykiatri. Et bo- og rehabiliteringstilbud til voksne borgere med en sindslidelse Region Hovedstadens Psykiatri S K O V V Æ N G E T Et bo- og rehabiliteringstilbud til voksne borgere med en sindslidelse INDHOLDSFORTEGNELSE: Et tilbud til voksne borgere med en sindslidelse 1 Skovvængets

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. Intern klinisk prøve Modul 12

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. Intern klinisk prøve Modul 12 SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG Intern klinisk prøve Modul 12 Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse 07/2016 Intern klinisk prøve modul 12 Titel: Intern klinisk prøve Fag: Sygepleje,

Læs mere

for social- og sundhedsassistenter i 1. praktikperiode på Sydvestjysk Sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg Akut Medicinsk Modtagelse 79 18 22 48

for social- og sundhedsassistenter i 1. praktikperiode på Sydvestjysk Sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg Akut Medicinsk Modtagelse 79 18 22 48 Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistenter i 1. praktikperiode på Finsensgade 35 6700 Esbjerg Akut Medicinsk Modtagelse 79 18 22 48 1 s1. Præsentation af afdeling Akut Medicinsk Modtagelse

Læs mere

Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov

Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov Tryghed, omsorg & beskyttelse Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov Maglesøhus er et privat opholds- og behandlingssted samt botræningstilbud, til børn og unge i alderen 12-25

Læs mere

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link:

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link: Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til grunduddannelserne. Den første side beskriver generelle forhold i Psykiatrien Region Sjælland. Resten af dokumentet beskriver forhold i: Psykiatrien Vest

Læs mere

Temapakker fra PPR August 2013

Temapakker fra PPR August 2013 Temapakker fra PPR August 2013 Temapakker fra PPR Fra august 2013 udbyder PPR Brønderslev som noget nyt 5 Temapakker til alle dagtilbud og skoler. Temapakke 1: Læse- og skrivelyst i børnehaven Temapakke

Læs mere

LÆRINGS-AFTALER NAVN: HOLD: SKOLEPERIODE:

LÆRINGS-AFTALER NAVN: HOLD: SKOLEPERIODE: LÆRINGS-AFTALER NAVN: HOLD: SKOLEPERIODE: TRIN 1 1 Formål For at træne dig i at sætte fokus på din måde at lære på, at blive mere bevidst om hvad, og hvordan, du lærer noget nyt, og hvad dette så betyder

Læs mere

Kvalitetsstandard. Palliativ og terminal indsats

Kvalitetsstandard. Palliativ og terminal indsats Kvalitetsstandard Palliativ og terminal indsats Greve Kommune 2016 Side 1 af 6 Indhold 1.0 Baggrund... 3 1.1 Ændring i borgernes ønsker... 3 1.2 Palliativ behandling... 3 1.3 Palliativ indsats... 3 1.4

Læs mere

ICF som grundlag for kvalitetsudvikling på det handicapområdet? Erik Pedersen Psykiatri og Handicap Nyborg Strand 10.11.2008

ICF som grundlag for kvalitetsudvikling på det handicapområdet? Erik Pedersen Psykiatri og Handicap Nyborg Strand 10.11.2008 ICF som grundlag for kvalitetsudvikling på det handicapområdet? Erik Pedersen Psykiatri og Handicap Nyborg Strand 10.11.2008 ICF som, grundlag for kvalitetsudvikling på handicapområdet Dagens oplæg: Rammesættende

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Hvad er filosofisk coaching?

Hvad er filosofisk coaching? Indsigt, forståelse, refleksion, innovation. Hvad er filosofisk coaching? 1 Kontaktoplysninger: Visbjerg Hegn 14 830 Mårslet 980-8558 el. 86-6180. www.filosofiskvejleder.dk Læs på vores blog om aktuelle

Læs mere

Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret.

Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret. Manifest for klinisk undervisning i Ortopædkirurgisk Klinik, HovedOrtoCentret. Introduktion I dette dokument beskrives rammerne, pædagogiske overvejelser, struktur, formelle krav og fremtidige perspektiver

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne-og Ungdomspsykiatrisk klinik 1 Ny Østergade 12 4000 Roskilde Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Christina Thøgersen

Læs mere

1. praktik. Tema: Social og sundhedsassistentens professionelle møde med borger og patient. Kompetenceområde: Sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse

1. praktik. Tema: Social og sundhedsassistentens professionelle møde med borger og patient. Kompetenceområde: Sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse 1. praktik Tema: Social og sundhedsassistentens professionelle møde med borger og patient Kompetenceområde: Sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse Præstationsstandard: Begynderniveau Eleven kan løse en

Læs mere

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link:

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link: Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til grunduddannelserne. Den første side beskriver generelle forhold i Psykiatrien Region Sjælland. Resten af dokumentet beskriver forhold i: Distriktspsykiatrisk

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Medicinsk afdeling, diagnostisk center. Besøgsdato 11-03-2015. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for.

Inspektorrapport. Temaer. Medicinsk afdeling, diagnostisk center. Besøgsdato 11-03-2015. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002342 Afdelingsnavn Medicinsk afdeling, diagnostisk center Hospitalsnavn Regionshospitalet Silkeborg

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for ergoterapeut i område 2

Funktionsbeskrivelse for ergoterapeut i område 2 Fysio- og Ergoterapi, Klinik Akut Funktionsbeskrivelse for ergoterapeut i område 2 Stillingsbetegnelse Ergoterapeut Ansættelsessted Fysio- og Ergoterapi, Aalborg Universitetshospital Klinik Klinik Akut,

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning

Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning for Døvblinde Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for, at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandard på området for ledsagerordning og kontaktperson

Læs mere

Generel klinisk studieplan Aarhus Kommune Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Center for Akut- og Opsøgende Indsatser Det Opsøgende Team.

Generel klinisk studieplan Aarhus Kommune Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Center for Akut- og Opsøgende Indsatser Det Opsøgende Team. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering hører under driftsområdet for. Teamet er organiseret i Socialforvaltningen, som er en del af Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Læs mere