Sjællands hyggeligste biograf

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sjællands hyggeligste biograf"

Transkript

1 GLUMSØ - Sjællands hyggeligste biograf Biografi I anledning af Biografens 75 års jubilæum udgav Biografen et hæfte med historien om, hvordan Glumsø Biografteater begyndte. Biografien her på siden er uddrag af jubilæumsskriftet. Det er samtidig en lille lokalhistorisk perle om tiden omkring 1920 erne. Selvfølgelig med vægten lagt på filmhistorie og Glumsø by. Rigtig god fornøjelse med læsningen! Jubilæumstale Af Jan Kronbach-Andersen Et godt bygget hus, med 75 år på soklen, synes vel ikke af meget blandt hjemegnens ældre arkitektur. Omvendt er din garderobe ej heller sidste mode. Alligevel har du i 75 år været huset, hvor et forventningsfuldt publikum altid blev modtaget med åbne døre. Stedet, hvor du samlede den store verdens bud og gæstfrit trakterede i dine hyggelige gemakker rummet, hvor mørket centrerede og lyskeglen formede hverdagen til nye og anderledes oplevelser. Skønhed, grusomhed, drøm og drama har dine aftener været. Oplevelser for hver en gæst. Fra små entusiaster på cowboy-rækken, der trampede i dine brædder, når helten på den hvide hest red indenfor. Eller det unge par på bagerste række, som med flettede fingre så lykken afspejlet fra dit kalejdoskopiske lærred. Og til de modne gæster, der med anstand fik fugtige øjne, når dagliglivets eventyr forblev borte med blæsten og senere, når du viste minder i reprise. Fra Clark Gable til Leonardo de Caprio, fra Greta Garbo til Emma Thompson, har du glædet og trøstet, henført og befriet. Du har tjent filmen og dit publikum uafbrudt i alle 75 år. Din gæstfrihed har favnet enhver til alle tider; og din fortryllelse om den fuldkomne illusion, øjeblikkets nærvær og forsvinden i dit hus. Egentlig synes du ikke at være af denne verden, og dog er du lige her i Glumsø. Hvor er det godt!

2 2 Filmens vej til Glumsø Af Jan Kronbach-Andersen Tirsdag den 17. juli 1923 klokken 8, slog Glumsø Biografteater dørene op for første gang. Således var der averteret i lokalavisen, Glumsø Ugeblad. Men tidens omsiggribende filminteresser var nået til Glumsø lang tid forinden. Landdistrikterne blev betjent af Rejsebiografen, der ofte udgjordes af én mand. Som omrejsende filmforeviser drog vedkommende rundt fra by til by med sin transportable fremviser og tjente til livets opretholdelse for sig og sin familie. Publikumssøgningen var i stumfilmenes første år stor; der var ikke meget under holdning fra den store verden i landdistrikterne dengang. Og da filmforevisningen som regel fandt sted på byens hotel eller gæstgivergård, var anledningen kærkommen. Der var jo udskænkning og måske musik og dans bagefter. I juni 1920 hører vi om Manden fra Orehoved, der igennem en årrække havde vist film i de sjællandske stationsbyer. I et brev til justitsminister Zahle beder han denne sørge for, at der ikke bliver udstedt bevilling til fast biograf i nogen af de byer, som det havde været hans beskedne levevej at betjene. Filmen havde imidlertid udviklet sig så fantastisk på dette tidspunkt, at Rejsebiografen kun nødtørftigt kunne imødegå publikums krav. Justitsministeren tog således heller ingen notits af skrivelsen, hvorfor det ikke varede længe, før der var faste biografer i fire af de byer, Manden fra Orehoved havde bedt for: Hedehusene, Mern, Viby og Glumsø. Rejsebiografen blev dog ikke helt udkonkurreret, ja faktisk virkede den helt frem til 1960 erne i de ydre landdistrikter. Men med sine små filmspoler, dårlige fremkastningslys og de ofte uegnede forevisningslokaler, var rejsebiografen blevet utidssvarende, målt i forhold til den udvikling de levende billeder havde undergået i årene Blandt andet var filmproduktet og oplevelsesrummet blevet et sammenhængende hele, og selvstændige biografteatre var skudt frem som perler på en snor. Fra København til de store provinsbyer var biografteatrene med deres iøjenfaldende facadereklamer kommet for at blive. I århundredets første årti fik alle større købstæder sin egen biograf, og selvom den moralsk-opbyggelige modstand var markant sine steder på landet, nåede udviklingen fra ca. år 1915 også frem til stationsbyerne. Den 14. februar 1919 står der således anført i Glumsø Sogneråds Protokol:

3 3 Fra et konsortium i Glumsø forelå Anmodning om at anbefale et Andragende til Politimesteren om Tilladelse til at drive Biografteater i Glumsø. Det vedtoges at anbefale Andragendet. Vi hører ikke nærmere om konsortiets medlemmer og selvom byens sogneråd giver grønt lys, høres der overhovedet ikke mere til dette konsortium direkte, hvilket der selvfølgelig kan være mange grunde til. Året efter, den 6. november 1920, meddeler Sognerådsprotokollen, at Cykelhandler Johs. Petersen og Fotograf E. Askholt ansøgte om lignende Tilladelse til at drive Biografteater. Sagen forelå til Sognerådets erklæring, som udtalte: Da Sognerådet hellere ser, at Byens Beboere tjener Pengene ved Biografforestillinger end Fremmede, har man ikke noget imod, at der gives Tilladelse til at der afholdes Biografforestillinger i Glumsø, dog har et tidligere Andragende fået Sognerådets Anbefaling. Sagen var gået i stå. Til gengæld får man med denne udtalelse indtryk af sognerådets holdning, også da det samme gentog sig det følgende år. Her ansøgte Elektriker H. Chr. Christensen fra Aasø om tilladelse til at drive biografteater i Glumsø ikke mindre end to gange (den 18. april og den 18. maj 1921). Begge gange svarede sognerådet negativt: Sognerådet kan ikke anbefale, da det tidligere er anbefalet. Omtalte elektriker, H. Chr. Christensen, synes dog at være en ihærdig mand, ham hører vi mere til senere. Først i 1922 åbnedes sognerådets dør, hvad angik biograftilladelse. Nu var situationen nået til amtsplan, og konsortiet fra 1919 var ude af billedet. Derimod modtog sognerådet hele tre ansøgninger om biografdrift i Glumsø dette år: Fra Præstø Amt forelå Ansøgning fra Hotelejer Fr. Jensen, Glumsø, til Sognerådets Erklæring. Sognerådet vedtog at anbefale Ansøgningen og at fastsætte til Forestillinger 2 gange Pr. Maaned (d. 12. juni 1922). Endvidere (den 27. juni 1922): Fra Gd. A. Andersen, Aasø; Grd. J.E. Jensen, Glumsø; Fabrikant D.D.

4 4 Mathiasen, Glumsø; Boghdl. Nielsen, Glumsø; Barber S.W. Larsen, Glumsø forelå Andragendet om Sognerådets Anbefaling af Ansøgning om Tilladelse til at drive Biografteater i Glumsø. Man vedtog at anbefale Ansøgningen med Påtegningen om, at Sognerådet henstiller, at der ikke bliver flere Opførelser end 2 gange månedlig. Minsandten om ikke vore elektriker også havde været en tur rundt om amtet (den 27. juni 1922): Fra Amtet var fremsendt Ansøgning fra Elektriker Hans Chr. Christensen, Glumsø om tilladelse til at drive Biografteater i Glumsø til Sognerådets Anbefaling. Sognerådet synes altså at have kastet tøjlen og indstillede alle tre ansøgninger til amtet, hvis svar behandledes på et sognerådsmøde den 12. juli 1922: Fra Præstø Amt forelå Skrivelse angående indsendte anbefalinger af Biografbevillinger. Det vedtoges at anbefale de 3 indsendte Ansøgninger, dog at man kun ønsker én Bevilling. Hvem denne ene biografbevilling blev tildelt blandt de tre ansøgere, fortæller tingbøgerne om. Her står anført Skøde på matr.nr. 17bi, Glumsø By, Glumsø fra Jens Erik Jensen til Interessentskabet Glumsø Biograf Bestående af Gårdejer Anders Andersen, Jens Erik Jensen (der også var sælger), Barber P.W. Larsen, Installatør H.P. Mathiasen og Murermester N.P. Nielsen, dateret 15/ En biograf bliver til Af Jan Kronbach-Andersen Skulle Glumsø have biograf, og selvfølgelig skulle den det, var 1923 det helt rigtige tidspunkt. Nye tider prægede danskernes hverdag også i Glumsø.

5 5 Fra oprindeligt at have udgjort en landsby med vægten lagt på de omkringliggende storgårde, ændrede byen karakter i retning af handel og serviceby fra slutningen af det 19. århundrede. I 1920 erne havde Glumsø en blomstrende oplandshandel, ikke mindst i kraft af sin beliggenhed midt i trekanten Sorø Ringsted Næstved. Glumsø var inde i en rivende udvikling, en driftig by med tre store købmandsgårde, bryggeri, gartneri, gæstgiveri, mølleri, tømmerhandel, boghandel, apotek, kolonial og manufakturhandel, maskinfabrik, folke- og realskole, foruden flere slagtere, skomagere og håndværkere samt småhandlende af allehånde slags. Det betød et pulserende gadebillede og et folkeliv, hvis behov for et biografteater naturligt opstod i tiden. Glumsø Biografteater tegnedes af arkitekt J. Tidemand-Dal, som i en lang årrække var kendt i det meste af Sydsjælland. Foruden biografen var han også arkitekt for flere gode og personlige borgerhuse i Glumsø. Lad det imidlertid være sagt med det samme: Biografbygningen i Glumsø udgør ingen arkitektonisk skønhed! Men dette skal ikke komme Tidemand-Dal til last, for ifølge hans oprindelige tegninger var bygningen tænkt anderledes monumental. Man må derfor gå ud fra, at bygherrerne, Interessentskabet Glumsø Biograf, har sparet på fremtoningen og i stedet satset på bygningens funktion. Den 4. februar 1923 godkendte Politimester William Schmit i Næstved, Tidemand- Dals tegninger. Forinden havde de ført en mindre korrespondance, hvilket var almindeligt for en godkendelse. Fra Politimester Schmit s godkendelse af arkitekttegningerne den 4. februar 1923, og tinglysningen af skødet på byggegrunden den 15. marts 1923, til Glumsø Biografteaters åbningspremiere den 17. juni selvsamme år, var der ca. 4 måneder til at bygge og indrette biografen i - og selvom der dengang var håndværkere, der kunne deres fag, så var det alligevel en noget kort etableringstid. Snarere forholdt det sig vel sådan, at bygherren siden sognerådets anbefaling året før, har følt sig rimeligt sikre på både bevilling og byggegodkendelse. Købet af grunden lå ligefor, idet sælgeren, Jens Erik Jensen, selv var med i Interessentskabet Glumsø Biograf. Man må derfor anse det for sandsynligt, at byggeriet af Glumsø Biografteater påbegyndtes i sensommeren Glumsø Biografteater staar nu fiks og færdig og vil fra Først. Tirsdag paabegynde Forestillinger 3 gange Ugentlig. Set ude fra gør Bygningen ikke noget særligt imponerende Indtryk, men er man først indenfor, bliver man behageligt overrasket ved den smukke og hyggelige, rigt dekorerede Sal. De behagelige Stole vil paa det skraa Gulv give en udmærket Udsigt til Lærredet.

6 6 Således kunne man den 12. juli 1923 læse i Næstved Tidende/Sydsjællands Folkeblad under lokalrubrikken: Glumsø. Ingen tvivl om biografsalens imponerende overraskelse hos et publikum, der havde været vant til lidt af hvert, når Rejsebiografen snurrede på byens Gæstgiveri. Og så skete det! Glumsø Biografteater. For fuldt Hus Påbegyndte Glumsø Biografteater Tirsdag aften sine Forestillinger. Det gode Program fulgtes med opmærksomhed fra Begyndelsen til Slutningen. Alt i alt en god Begyndelse. I dag kunne man ønske sig en lidt mere udførlig omtale fra avisreferaterne, når vedkommende den 18. juli 1923 skrev ovenstående i Næstved Tidende/Sydsjællands Folkeblad. F.eks. Hvori programmet bestod? Biografteatrets egen annonce i lokalavisen, Glumsø Ugeblad, meddelte heller ikke dette for premieredagen. Man får det indtryk, at det var selve Biografteatrets åbning, der udgjorde den altdominerende nyhed, og det er forståeligt. Først den 27. juli 1923 meddelte en annonce på bagsiden af Glumsø Ugeblad, at Biografteatret spillede Borgslægtens Historie, 2. del og igen den 10. august 1923 i samme avis filmen David Copperfield med skuespiller Frederik Jensen som Micawber. Glumsø Biografteater havde ved sin åbning 180 sædepladser og 3 bænkerækker foran lærredet. Det vil på den tid sige: en stor biograf for et landdistrikt. I 1941 og 1985 foretoges visse interiørmæssige ændringer, men selve bygningens grundplan og ydre rammer er urørte siden åbningen i Dengang var der forestillinger 3 gange om ugen, onsdag, lørdag og søndag kl. 8. Billetprisen var maksimalt 1,25 kr. i henhold til Filmloven af 1922, og med hensyn til de omtalte behagelige stole i førnævnte avisreferat, så var det sammenfattende, nagelfaste træstole med stiv ryg, men og det var det nyeste med klapsæder. Holdningen til rumplads var ganske anderledes på tiden for Glumsø Biografteaters åbning. I dag forstår man ikke, hvordan over 180 mennesker har kunnet sidde i salen! Men dels var det økonomiske niveau et andet, og man udnyttede dengang enhver pladsmulighed, så bortset fra den enlige sidegang, optoges salens rum udelukkende af stole- og bænkerækker; og dels som følge heraf var normen for fysisk afstand mellem mennesker mindre. At sidde skulder ved skulder i biografen var almindeligt, det var tidens betingelser. Biografen var jo folkets teater. Hvilke håndværkere, der stod for Glumsø Biografteaters opførelse, vides ikke. Formodninger peger på Murermester N.P. Nielsen, Glumsø, idet han var med i Interessentskabet Glumsø Biograf, samt tømrer Jørgen Rasmussen Jørgen Istap kaldet. Sidstnævnte var ikke medlem af Interessentskabet, men hans navn oplyses af flere mundtlige kilder i forbindelse med biografens opførelse, ligesom hans kone

7 spillede klaver til stumfilmsforestillingerne. Det noget særegne tilnavn, Istap, skyldes hans erhverv som bestyrer af byens fælles frysehus. Jørgen Istap Rasmussen boede i en hjørneejendom på Stationsvej overfor Glumsø Station. Ejendommen blev desværre nedrevet i begyndelsen af 1990 erne. 7

En biograf i provinsen - Hvalsø Bio 1942-2002

En biograf i provinsen - Hvalsø Bio 1942-2002 En biograf i provinsen Hvalsø Bio 1942-2002 En biograf i provinsen - Hvalsø Bio 1942-2002 Redaktion: Hans Cornelius og Martin Tanggaard Layout og produktion: Schwander Kommunikation Foto: Christian Mikkelsen

Læs mere

FOTO 01: VESTERVEJGÅRD OG GADEKÆRET (Det hvide hus ligger der, hvor Tværvej i dag munder ud i Vestervej)

FOTO 01: VESTERVEJGÅRD OG GADEKÆRET (Det hvide hus ligger der, hvor Tværvej i dag munder ud i Vestervej) På Sporet af Glostrup Byvandring ca 3,5 km. Landsbyen Først bevæger vi os på tværs af landsbyens gamle centrum 1 Kirken Kirken var centrum i den gamle landsby. Den er bygget i 1100-tallet, men er ændret

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

En måned med mange aktiviteter!

En måned med mange aktiviteter! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: En måned med mange aktiviteter! Marts 2005 5. årgang nummer 3 Kildeskolen Høffdingsvej 14 2500 Valby Kontor: 38 79 01 40 Lærervær.:38 79 71 40 Indhold: * Skolekalender

Læs mere

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev 1 Prædiken til Kr. Himmelfart 2014 på Funder-siden af Bølling Sø 723 Solen stråler over vang 257 Vej nu dannebrog på voven 392 Himlene Herre 260 Du satte dig selv Er du der? Er der sommetider nogen, der

Læs mere

1 of 10. Mørkesjælen MØRKES DNA. Udarbejdet af Citydesign

1 of 10. Mørkesjælen MØRKES DNA. Udarbejdet af Citydesign 1 of 10 Mørkesjælen MØRKES DNA Udarbejdet af Citydesign 2 of 10 1. Formålet Formålet er at inddrage stakeholder analyse, interview med 20 borgere, samt vision, strategi og handling, at få sat udviklingen

Læs mere

Program for Gøngemarked 2014

Program for Gøngemarked 2014 Program for Gøngemarked 2014 Oplev teaterstykket om Lykkes fald Kaj Lykke var en af Danmarks rigeste og mægtigste mænd i 1600-tallet. Men så kom levemanden til at fornærme Danmarks dronning, Sofie Amalie.

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012

HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012 HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012 Karréen YRSA.RO blev oprindelig tegnet i ren jugendstil i 1905 af arkitekt J.P. Rasmussen, Utterslev for malermester Holger Hansen, der var en stor grundejer i området.

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 390-1910)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 390-1910) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Biografteater Teater Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 20. oktober 1910 2) Byrådsmødet den 8. december 1910 Uddrag fra byrådsmødet den 20. oktober 1910 -

Læs mere

Fredensvej 7 (Solhuset) og lidt om kgl. Kapelmester Georg Valdemar Høebergs Vedbækhistorie

Fredensvej 7 (Solhuset) og lidt om kgl. Kapelmester Georg Valdemar Høebergs Vedbækhistorie Fredensvej 7 (Solhuset) og lidt om kgl. Kapelmester Georg Valdemar Høebergs Vedbækhistorie Den nuværende ejer af Fredensvej 7 hedder Michael Fenger. Det er Charlotte fra nr. 3, der har formidlet kontakten.

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011

Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011 Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011 Problemformulering: Hvilke årsager er der til, at Skt. Klemens har udviklet sig fra en lille landsby til en villaby, og hvordan kan Skt. Klemens fortsat

Læs mere

Læs og lær. om Marcus og Martinus

Læs og lær. om Marcus og Martinus Læs og lær om Marcus og Martinus Tvillinger og pop-idoler Marcus og Martinus blev begge født d. 21. februar 2002 i byen Elverum i Norge. De er nemlig tvillinger. Først kom Marcus til verden, og efter

Læs mere

Jeg har været ansat i DSB i 44 år, først som maskinarbejder på centralværkstedet i Århus, hvor en stor del af DSB s ma-

Jeg har været ansat i DSB i 44 år, først som maskinarbejder på centralværkstedet i Århus, hvor en stor del af DSB s ma- Kalundborg 5 år frem John Højbusk Mødet mellem foreninger og borgere John Højbusk er koordinator og initiativtager til Folkemøde Kalundborg. Grundet sin baggrund på 44 år i DSB og sit nylige arbejde med

Læs mere

Fra humanitær tandpleje til konkurrence TANDLÆGEVAGTENS HISTORIE OG NUTIDENS VIRKELIGHED

Fra humanitær tandpleje til konkurrence TANDLÆGEVAGTENS HISTORIE OG NUTIDENS VIRKELIGHED Fra humanitær tandpleje til konkurrence TANDLÆGEVAGTENS HISTORIE OG NUTIDENS VIRKELIGHED Sygekasserne markerer et vendepunkt De fattiges tandlægehjælp over tid 1. Fattige københavnere boede i slum i industrialiseringen

Læs mere

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde MOGENS BILLE Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde Pædagogisk Center Ballerup Kommune 2014 1 2 Skolen i 1914 fortalt af Edith fra Schwenckestræde. Edith fra Schwenckestræde 6 boede i et lille

Læs mere

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre.

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen 1869-1943 Maren Kirstine Lumbye 1873-1903 Jens Chr. Nielsen blev født d. 16. august 1869, som søn af husmand Gabriel

Læs mere

Klagerne. København, den 6. december 2010 KENDELSE. ctr.

Klagerne. København, den 6. december 2010 KENDELSE. ctr. 1 København, den 6. december 2010 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Uffe Jeppesen og Lars Lyster Nielsen v/ Chartis Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V. Nævnet har modtaget

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Hesselager Hotel (tv) og "porten til Østergade" (th).

Hesselager Hotel (tv) og porten til Østergade (th). kulturmiljø - beskrivelse og fotos 2011 Hesselager Hotel (tv) og "porten til Østergade" (th). Bymiljø med lukkede butikker i Østergade (tv) og boliger i Langgade (th). Karakteristiske småboliger fra 1930

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 136/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 136/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 136/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Pattaya, Thailand, 20.1. 2.2.2004 PRIS: I alt kr. 12.798,- KLAGEN ANGÅR: KRAV: Utilfredsstillende

Læs mere

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Høringsnotat Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Ansøgning har været i naboorientering ved omkringliggende naboer på Jeckelsvej 11 og 20, Jens Rasmussens Vej 16, Jens Bergs

Læs mere

Klage over terrænregulering i henhold til byggelovens 13

Klage over terrænregulering i henhold til byggelovens 13 Klage over terrænregulering i henhold til byggelovens 13 Byggestyrelsens og boligministeriets standpunkt, hvorefter en klage over, at X kommune ikke havde anset en terrænregulering for at være til ulempe

Læs mere

FALKEPOSTEN. december

FALKEPOSTEN. december FALKEPOSTEN december 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole.

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole. Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole. Kære alle med tilknytning til Solhverv Privatskole. Endnu et halvt år er gået, og vi nærmer os med hastige skridt en velfortjent sommerferie. Som sædvanlig er der

Læs mere

Fortolkning af lokalplanbestemmelse

Fortolkning af lokalplanbestemmelse Fortolkning af lokalplanbestemmelse Efter kommuneplanlovens 48 kan en kommunalbestyrelses afgørelser efter denne lov påklages til Planstyrelsen for så vidt angår retlige spørgsmål. Udtalt, at fortolkning

Læs mere

Man skal kravle, før man kan gå

Man skal kravle, før man kan gå ~ 12. december ~ Man skal kravle, før man kan gå af Sven P. Lise så på sin Far med store beundrende øjne. De havde været inde i en specialbutik som kun handlede med julepynt, og faren havde fyldt indkøbsvognen

Læs mere

AO 1. Der ønskes en begrundet forvaltningsretlig stillingtagen til det beskrevne hændelsesforløb. Vedlagt: Planlovens 19, stk. 1, og 58 (uddrag).

AO 1. Der ønskes en begrundet forvaltningsretlig stillingtagen til det beskrevne hændelsesforløb. Vedlagt: Planlovens 19, stk. 1, og 58 (uddrag). AO 1 Anders Andersen ansøgte den 9. februar 2011 Storby Kommune om dispensation fra den for området gældende lokalplan, jf. planlovens 19, stk. 1, således at han kunne opføre en mindre tilbygning til sit

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Mørkesjælen MØRKES DNA. Udarbejdet af Citydesign

Mørkesjælen MØRKES DNA. Udarbejdet af Citydesign Mørkesjælen MØRKES DNA Udarbejdet af Citydesign 1. Formålet Formålet er at inddrage stakeholder analyse, interview med 20 borgere, samt vision, strategi og handling, at få sat udviklingen af Mørke i gang

Læs mere

Interviews i forbindelse med observationer:

Interviews i forbindelse med observationer: Interviews i forbindelse med observationer: Lørdag d. 10. maj 2014 Alle interviews er foretaget på hjørnet mellem Istedgade og Viktoriagade og er foretaget af én interviewer, Mennan. Interview 1: Interviewpersonerne

Læs mere

En aften med billeder og erindringer om det gamle Karup

En aften med billeder og erindringer om det gamle Karup Arrangementer/aktiviteter 2014. En aften med billeder og erindringer om det gamle Karup Ole Lenler-Eriksen og Kristian Pedersen fortæller om byen, som den var engang, og som de husker den. Af Inger Merstrand

Læs mere

Da Øster Hornum fik sin børnehave

Da Øster Hornum fik sin børnehave Da Øster Hornum fik sin børnehave Da Støvring Kommune blev dannet 1. april 1970, var der kun en børnehave i Støvring, nemlig Doktorvænget, som lå tæt på stationen. I såvel Suldrup som Øster Hornum var

Læs mere

Endelig helbredt! Tema: I Guds familie beder vi for hinanden. KAPITEL 7

Endelig helbredt! Tema: I Guds familie beder vi for hinanden. KAPITEL 7 32 KAPITEL 7 APG 12, 1-19. MESTERENS EFTERFØLGERE, S.80-86 Endelig helbredt! Har du nogen sinde kendt nogen, som var i vanskeligheder? Hvordan kunne du hjælpe dem? Peters venner bad og bad og bad for ham,

Læs mere

Historien om Ringparken

Historien om Ringparken Historien om Ringparken Fortællinger fra og om Ringparken Svend Erik Christensen Forord I 2013 var det 60 år siden af første etape af det almene boligbyggeri Ringparken i Roskilde stod færdig. Ringparken

Læs mere

AMTSUDSTILLINGEN 1898

AMTSUDSTILLINGEN 1898 KAJ BUCH JENSEN AMTSUDSTILLINGEN 1898 1 ALMUEBØGER 2 Bogreception Fredag den 9. oktober 2015 kl. 14.00-16.00 på Kalundborg Museum Adelgade 23, 4400 Kalundborg AMTSUDSTILLINGEN 1898 Kaj Buch Jensen, f.

Læs mere

Drenge søges - 13 år eller ældre - til videoproduktion. God betaling. Send vellignende foto til

Drenge søges - 13 år eller ældre - til videoproduktion. God betaling. Send vellignende foto til Tyson går til filmen Drenge søges, - 13 år eller ældre. Tyson sad foran sin splinternye computer. Endnu engang klikkede han på den annonce som han havde studeret igen og igen hele ugen. Skulle eller skulle

Læs mere

MOSTER ANNA 4-5-1893: Leif den 23-04-2013 Anna 1930 Anna 1959 Harald 1959

MOSTER ANNA 4-5-1893: Leif den 23-04-2013 Anna 1930 Anna 1959 Harald 1959 MOSTER ANNA 4-5-1893: Leif den 23-04-2013 Anna 1930 Anna 1959 Harald 1959 Hej igen Uffe! I fortsættelse af behagelig telefonsamtale med dig d.d., samt din ordre til mig ( Så kære Leif: du må ta' kontakt

Læs mere

Begrænsninger i korrespondance mellem borger og myndighed. Behandling af ansøgninger. Bekendtgørelse

Begrænsninger i korrespondance mellem borger og myndighed. Behandling af ansøgninger. Bekendtgørelse FOB 05.584 Begrænsninger i korrespondance mellem borger og myndighed. Behandling af ansøgninger. Bekendtgørelse af beslutning En borger klagede over at kommunen ikke besvarede hendes ansøgninger om økonomisk

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 11, 19-45)

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 11, 19-45) 16. trin. II 11. september 2016 Sundkirken 10 Salmer: 754 Se, nu stiger solen 21 Du følger, Herre 551 Der er en vej 828 Det er påske 233 Jesus lever 406 Søndag morgen Bøn: Vor Gud og far Kald os ud af

Læs mere

Fortrinsadgang for handicappede ansøgere til taxitilladelser

Fortrinsadgang for handicappede ansøgere til taxitilladelser Fortrinsadgang for handicappede ansøgere til taxitilladelser En borger klagede til ombudsmanden over at en kommune i to sager havde givet taxitilladelser til handicappede ansøgere uden at have vurderet

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 2016 bød på mange forandringer og nye måder at gøre tingene på Det har været et lærerigt, men også et slidsomt år på Ulvsborg. Vi indledte året med en hel masse nyt

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

----- I Landinspektørnævnets sag nr. 284: A klager over landinspektør L afsagde nævnet den 28. marts 2006 følgende KENDELSE:

----- I Landinspektørnævnets sag nr. 284: A klager over landinspektør L afsagde nævnet den 28. marts 2006 følgende KENDELSE: Om manglende orientering af grundejer efter afmærkning af skel efter matriklens oplysninger om skellets beliggenhed, og om at Landinspektørnævnet ikke har beføjelse til at fastslå om en af flere målinger

Læs mere

15. DECEMBER. Sjøberg

15. DECEMBER. Sjøberg 15. DECEMBER Sjøberg Jeg elsker at lege med mit episkop. Siden jeg fik det i fødselsdagsgave for 2 år siden, har jeg lavet rigtigt mange film med det. Det er jo ikke rigtige film, det ved jeg godt, men

Læs mere

2009 20-2. Vejledning om svarfrist og sms-service ved ansøgning om dagtilbud. 19. januar 2009

2009 20-2. Vejledning om svarfrist og sms-service ved ansøgning om dagtilbud. 19. januar 2009 2009 20-2 Vejledning om svarfrist og sms-service ved ansøgning om dagtilbud I en sag om opskrivning til et dagtilbud i en kommune var forældrene utilfredse med at kommunen ikke havde oplyst om den korte

Læs mere

Lad os sige trosbekendelsen sammen. Vi synger den næste salme, Op al den ting.

Lad os sige trosbekendelsen sammen. Vi synger den næste salme, Op al den ting. Velkommen til friluftsgudstjeneste i Byoasen. Vi har jo virkelig været heldige med vejret, og vi har også virkelig været heldige med musikken, for i dag har vi fornøjelsen af akkompagnement til salmerne

Læs mere

Borgerforeningens Hus fremtidig anvendelse og organisering

Borgerforeningens Hus fremtidig anvendelse og organisering Borgerforeningens Hus fremtidig anvendelse og organisering Proces i 5 faser: Fase 1: Præsentation af huset Interesserede foreninger og borgere indbydes til et åbent hus arrangement, hvor huset vises frem.

Læs mere

Nedsættelse af bevilget ungdomsydelse

Nedsættelse af bevilget ungdomsydelse Nedsættelse af bevilget ungdomsydelse Henstillet til amtsankenævnet for Vejle amt at undergive to sager vedrørende spørgsmålet om nedsættelse af bevilgede ungdomsydelser en fornyet behandling. Sagerne

Læs mere

Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven

Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det efter sagens oplysninger kan lægges til grund, at kommunen har fremfundet de sager, som det

Læs mere

Bygmestre i Åbyhøj Søren Olesen

Bygmestre i Åbyhøj Søren Olesen Bygmestre i Åbyhøj 1895-1925 Jens Selmer Plesner Jensen Jens Peter Hansen Søren Olesen Aaby - Aabyhøj Lokalhistoriske Forening 2018 Udgangspunkt, motivation og opgave Etablering af fabriksvirksomheder

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sit fritidshus og indgik den 9. oktober 2017 en formidlingsaftale med indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sit fritidshus og indgik den 9. oktober 2017 en formidlingsaftale med indklagede. 1 København, den 31. maj 2018 KENDELSE Klager mod Ejendomsmægler MDE Anna Mette Madsen A. Knudsensvej 10 8400 Ebeltoft Nævnet har modtaget klagen den 16. november 2017. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Kapitel 1. Det l a nge blik

Kapitel 1. Det l a nge blik Kapitel 1 Det l a nge blik Kirurgen sagde:»jeg vil foretage en nethindeoperation på dit venstre øje.«det var gode nyheder, men så fortsatte han med at sige, at jeg skulle rekreere mig efter operationen

Læs mere

2. påskedag 28. marts 2016

2. påskedag 28. marts 2016 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: Møde med den opstandne Salmer: 229, 236; 241, 234 Evangelium: Joh. 20,1-18 "Sorg er til glæde vendt, klagen endt!" Disse linjer fra en julesalme kan passende stå som overskrift

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Cederfeldsgade, Aarup

Cederfeldsgade, Aarup Cederfeldsgade, Aarup Vurderingskriterier Arkitektonisk kvalitet Vurdering Projektet rummer ikke særlige arkitektoniske kvaliteter, der kan fremhæves, og der er ikke tale om en særlig arkitektur, hvor

Læs mere

Klager. J.nr UL/li. København, den 21. november 2017 KENDELSE. mod

Klager. J.nr UL/li. København, den 21. november 2017 KENDELSE. mod 1 København, den 21. november 2017 KENDELSE Klager mod Ejendomsmæglere MDE Klaus Jørgensen og Klaus Bundgaard Jensen Bymidten 112 3500 Værløse Nævnet har modtaget klagen den 14. juli 2017. Klagen angår

Læs mere

Praktiske oplysninger om at ansøge og deltage som udstiller ved CPH ART WORKS februar 2017.

Praktiske oplysninger om at ansøge og deltage som udstiller ved CPH ART WORKS februar 2017. UDSTILLER MANUAL Praktiske oplysninger om at ansøge og deltage som udstiller ved CPH ART WORKS 4.-5. februar 2017. Tak for din interesse i en stand hos CPH ART WORKS! I denne udstiller manual finder du

Læs mere

Videregivelse af helbredsoplysninger til politiet og kravet om forsøg på at indhente samtykke

Videregivelse af helbredsoplysninger til politiet og kravet om forsøg på at indhente samtykke Den indledende sagsbehandling i sager om udsættelse af straf mv. Videregivelse af helbredsoplysninger til politiet og kravet om forsøg på at indhente samtykke En advokat klagede for en borger over at Direktoratet

Læs mere

Forspil. Sofiero den første dag.

Forspil. Sofiero den første dag. SOFIERO 2005. - iinntteerrnnaattiioonnaall hhuunnddeeddeebbuutt. Forspil. Ikke fordi det har meget med skønhedskonkurrence at gøre men altså, vi var lige til hyrdehundekursus hos Ditte og Christian ugen

Læs mere

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning 8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning En journalist bad Miljøministeriet om aktindsigt i en

Læs mere

8. december Hans Snedker

8. december Hans Snedker 8. december Hans Snedker 8. DECEMBER Hans Snedker bor lige ved siden af os. Han bor på en meget lille gård sammen med sin bror Rasmus. De har ingen koner, de er bare de to. Hans er ikke snedker, men husmand,

Læs mere

Syddjurs kommune Femmøller Strand, 4. maj 2015 Team Byggeri Lundbergsvej Ebeltoft

Syddjurs kommune Femmøller Strand, 4. maj 2015 Team Byggeri Lundbergsvej Ebeltoft Syddjurs kommune Femmøller Strand, 4. maj 2015 Team Byggeri Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft sagsnr.: 15/3025 Først vil vi udtrykke vores glæde over, at det tilsyneladende ser ud til, at den tomme grund foran

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

På jagt efter historiske fortællinger i. Den Fynske Landsby årgang. Billederne er hentet fra wikipedia

På jagt efter historiske fortællinger i. Den Fynske Landsby årgang. Billederne er hentet fra wikipedia På jagt efter historiske fortællinger i Den Fynske Landsby 5.- 6.årgang Billederne er hentet fra wikipedia Velkommen I Den Fynske landsby ser det ud på samme måde, som der kan have set ud i 1800-tallet.

Læs mere

ØSTERLARS FRISKOLE. Oprindelse og start.

ØSTERLARS FRISKOLE. Oprindelse og start. ØSTERLARS FRISKOLE Oprindelse og start. Men før det kom så vidt, at man kunne starte i egne bygninger på Fredbo, gik mange bryderier, tanker og positive planer forud. Sindene er blusset op i skoleaffæren

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

Empiri. Bilag 3. Torsdag d. 9. april

Empiri. Bilag 3. Torsdag d. 9. april Bilag 3 Empiri Torsdag d. 9. april Torsdag den 9. april, var det åbningsdag for Rebel Food s Street food-marked. Markedet begyndte klokken 15.00 og varede til 20.30. Vejret bød på skiftevis sol og skyer.

Læs mere

Sallinge Andelsmejeri

Sallinge Andelsmejeri Forord 30. NOVEMBER Sallinge Andelsmejeri For præcis 20 år siden lavede jeg en slags julekalender til min lille nevø, Malthe. Den bestod af 24 små fortællinger og tegninger fra min brors og min barndom

Læs mere

HVERDAGSAVISEN TORSDAG

HVERDAGSAVISEN TORSDAG TORSDAG BANKRØVERI!! Bankrøveri! Onsdag kl. ca. 10:50, blev banken røvet af to forbrydere. Forbryderne havde taget pengekassen, og de flygtede! Flemming Hansen ved ikke, hvor meget de har taget, og de

Læs mere

Klager modtog den 12. januar en ordrebekræftelse, hvorpå der blot stod de 4 deals.

Klager modtog den 12. januar en ordrebekræftelse, hvorpå der blot stod de 4 deals. Ankenævnets journal nr.: 2017-0575 Betaling for overnatning Sagsfremstilling: Klager bestilte i december 2016 et ophold med sin familie hos indklagede fra den 27.5.2017 (lørdag) til den 28.5.2017 (søndag).

Læs mere

Død mands kiste. Blandt sømænd gik historien, som Christian også må have kendt, at Herluf havde sluttet fragt til et sted, hvor Svanen slet ikke kunne

Død mands kiste. Blandt sømænd gik historien, som Christian også må have kendt, at Herluf havde sluttet fragt til et sted, hvor Svanen slet ikke kunne Død mands kiste Kjære Christian 20 juni 1872 Siden der sidst blev skrevet til Dig her fra Comptoiret er der hvad Forretningen angaar ikke noget nyt at melde, men vel en anden i høj grad sørgelig Efterretning,

Læs mere

Klageberettigelse efter by- og landzoneloven

Klageberettigelse efter by- og landzoneloven Klageberettigelse efter by- og landzoneloven Ikke fundet grundlag for at kritisere, at miljøministeriets departement fandt, at en tidligere ejer af en ejendom, som havde modtaget afslag på en ansøgning

Læs mere

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 29.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

Emne: Orientering om nedrivning og nybyggeri på ejendommen Låsbygade 21, Kolding

Emne: Orientering om nedrivning og nybyggeri på ejendommen Låsbygade 21, Kolding Notatark Emne: Orientering om nedrivning og nybyggeri på ejendommen Låsbygade 21, Kolding 23. maj 2019 - Sagsnr. 19/10963 - Løbenr. 127522/19 San B. W. Property ApS ejer af ejendommen Låsbygade 21, 6000

Læs mere

VÆRTSPARRET PÅ GÆSTGIVERGAARDEN. Bevillingssagen til gæstgivergården (Sognerådsmøde)

VÆRTSPARRET PÅ GÆSTGIVERGAARDEN. Bevillingssagen til gæstgivergården (Sognerådsmøde) VÆRTSPARRET PÅ GÆSTGIVERGAARDEN 1952 1984 Tekst fra avisudklip, der er blevet kopieret og redigeret til pdf-fil-format. 1952 Bevillingssagen til gæstgivergården (Sognerådsmøde) Den nye ejer af Vejen gæstgivergård,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

I 1999, da Per Kirkebys tilbygning til Vesthimmerlands Museum blev indviet, blev Kirkeby samtidig udnævnt til æresborger

I 1999, da Per Kirkebys tilbygning til Vesthimmerlands Museum blev indviet, blev Kirkeby samtidig udnævnt til æresborger Aars er billedkunstneren Per Kirkebys sted. Allerede ved rundkørslerne på vej ind til den lille himmerlandske by bliver besøgende hilst velkommen af hans høje røde teglstenstårne. På Kimbrertorvet midt

Læs mere

Kort om forestillingen Om materialet Om Teater Fluks

Kort om forestillingen Om materialet Om Teater Fluks Tak fordi du har valgt at se og arbejde med forestillingen Flygtning Transportable med dine elever. Vi håber du får stor glæde af både forestillingen og dette materiale. Kort om forestillingen I forsøget

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn].

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn]. 1 København, den 28. juli 2010 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Jørgen Steve Storegade 20 9560 Hadsund Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning for en difference i

Læs mere

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen.

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 3. november 2013 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 566 * 571 * 787 * 569 Langt de fleste af os, vil der en dag blive

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Slotsholmsgade København K Eritrea-sagen

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Slotsholmsgade København K Eritrea-sagen Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig

Læs mere

Checkliste: H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Kopiere Fyrtøjet. Mælkekartoner. Lim.

Checkliste: H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Kopiere Fyrtøjet. Mælkekartoner. Lim. H.C.Andersen-emne på hele skolen 21 værksteder. Heraf vores om eventyrslotte. Checkliste: Kopiere Fyrtøjet Mælkekartoner Lim Limstifter Store stykker rødt papir Forskellige farver karton Stofrester til

Læs mere

Jeres drømmebolig trin for trin

Jeres drømmebolig trin for trin Jeres drømmebolig trin for trin Sådan bliver et artitekttegnet hus til virkelighed hos Arkitekt-Huset Vejle 1 Arkthuset_byggeguide_A5.indd 1 12/06/15 11.32 Et hus i jeres ånd Denne guide er tilegnet jer,

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN

RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN 1 INDLEDNING Som bekendt skal I snart igennem en større renovering af jeres afdeling. Denne lille folder er lavet til jer, Ryhavens beboere, i forbindelse med informationsmødet,

Læs mere

Prinsessen vil gifte sig med mig. Prinsessen vil vælge mig til mand.

Prinsessen vil gifte sig med mig. Prinsessen vil vælge mig til mand. LÆSETEATER 4 Klods-Hans af H.C. Andersen - et kunsteventyr Roller: Fortæller 1, Fortæller 2, Broder 1, Broder 2, Klods-Hans, Faderen, Prinsessen Ude på landet lå en gammel gård. Bonden havde to sønner,

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere