Zentropa og Nordisk Film præsenterer. En film af Omar Shargawi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Zentropa og Nordisk Film præsenterer. En film af Omar Shargawi"

Transkript

1 Nordisk Film A/S Zentropa og Nordisk Film præsenterer Biografdistribution Mosedalvej DK Valby Tel Fax CVR nr En film af Omar Shargawi Vinder af Tiger Award Hovedprisen Rotterdam International Film Festival 2008 Vinder af Den svenske Kirkes Filmpris samt Kritikerjuryens FIPRESCI pris ved Göteborg International Film Festival 2008 Biografpremiere fredag den 30. maj 2008 i: Palads, Grand Teatret og Empire i København, Kinopalæet/Lyngby, BioCity/Århus, BioCity/Ålborg og BioCity/Odense. Pressemateriale/fotos kan down-loades fra: login: nordisk & password: presse Pressekontakt: Susanne Bille / Susanne.bille@nordiskfilm.com H e a d O f f i c e : N o r d i s k F i l m A / S, M o s e d a l v e j 1 4, V a l b y

2 GENEREL INFORMATION GÅ MED FRED JAMIL MA SALAMA JAMIL er Omar Shargawis debut som spillefilminstruktør og blev udtaget til Rotterdam International Film Festival, hvor den vandt hovedprisen i januar. Dagen efter vandt filmen Den svenske Kirkes Pris og kritikerjuryens FIPRESCI pris på Göteborg Film Festival. Manuskriptet er skrevet af Omar Shargawi og Mogens Rukow, Aske Aleksander Foss er filmens fotograf og Anders Refn, Per Sandholdt og Henrik Thiesen har klippet filmen. Meta Louise Foldager har produceret filmen for Zentropa og filmen er finansieret af Zentropa Entertainments25 ApS, New Danish Screen, TV 1000, Film i Väst samt Nordic Film & TV Fund. Filmen har et budget på ca. 10 mio. og distribueres af Nordisk Film Biografdistribution.

3 PITCH En dramatisk arabisk fortælling om nedarvet religiøst had, der er taget med til Danmark et had baseret på 1400 års blodsudgydelser mellem to muslimske fraktioner. En fortælling om kærlighed, straf, skyld og hævn og om at være ansvarlig for sine egne handlinger. Jamil er fanget i midten. Han kæmper sit livs kamp en kamp, der raser i hans indre. SYNOPSIS Jamil, der er sunnimuslim, flygter som dreng sammen med sin far fra Libanon til Danmark efter, at Jamil har overværet drabet på sin mor. En begivenhed, der på mange måder har traumatiseret Jamil og som han selv giver skylden for alle de dårlige ting i hans liv. Da Jamil som voksen en dag finder ud af, at moderens morder er en shiamuslim fra hans egen kriminelle omgangskreds, beslutter han sig for at gøre det som hans far aldrig gjorde; at tage hævn og slå moderens morder ihjel. Men i dét øjeblik Jamil handler, udløser det en kædereaktion af hævn, for broderen til den afdøde, den shiamuslimske kartelleder Mahmoud, sender med det samme sine mænd ud for at finde Jamil. Situationen kommer fuldstændig ud af kontrol og blodet begynder nu for alvor at flyde i de københavnske gader. Jamils far forsøger desperat at få både Jamil og hans dødsfjende Mahmoud, til at forstå, at det er formålsløst at fortsætte fejden, men da det ikke lykkes ham at berolige parterne, bliver også Jamils allernærmeste familie draget ind i konflikten. Og først nu får Jamil øjnene op for faderens fornuft. Men skæbnen har en sidste grusom twist tilbage, der viser, at blot fordi mennesker kommer til fornuft, kan deres handlinger godt have konsekvenser, der er helt uden for deres kontrol.

4 INSTRUKTØRENS KOMMENTAR GÅ MED FRED JAMIL handler om arabere i et Vestligt samfund. Historien er baseret på den kulturelle, religiøse og traumatiserede ballast mange flygtninge fra Mellemøsten tager med, når de ankommer til deres nye hjem i Vesten. Personligt har jeg ikke tidligere set nogle film, der omhandler emnet Arabere i Europa på en dyb og realistisk måde. Med min dobbelte baggrund (dansk/arabisk), føler jeg, at jeg har et godt udgangspunkt for at fortælle denne historie, som fokuserer på hovedpersonen Jamils indre kamp; hans jihad. I filmen er Jamils indre konflikt baseret på religiøst had og hævn, samt følelsen af at være fanget i hvad, der kan virke som en fastlåst skæbne. Jeg er klar over, at nogle af filmens personer på visse områder, lever op til nogle menneskers fordomme ift. arabere, men det er vigtigt for mig, at vise, at arabere ikke bare er hidsige psykopater med bomber spændt rundt om livet. Mit ønske er at komme ind i hovederne på dem og skildre den sorg og smerte mange folk fra mellemøsten føler. På samme tid vil jeg gerne illustrere skønheden i den arabiske kultur, måden hvorpå det sofistikerede sprog bliver taget i brug samt den varme og omsorg, der eksisterer imellem de fleste arabere.

5 STRIDIGHEDERNE MELLEM SUNNI- OG SHIAMUSLIMER Sunni- og shiamuslimernes stridigheder tager udgangspunkt i hvem, der skulle lede muslimerne efter profeten Muhammeds død. Efter at have forkyndt islam til menneskeheden, døde Profeten Muhammed i sommeren 632. Ved sin død havde han ikke udnævnt en efterfølger til at lede det muslimske folk. Datidens muslimer begyndte, at strides om hvem denne nye leder, El- Khalif, skulle være. Majoriteten mente, at El-Khalif skulle vælges af folket ved en afstemning blandt de kvalicerede til posten. Valget faldt på Abu Bakr, som inden Muhammeds død, havde været dennes bedste ven og rådgiver, samt en af islams første tilhængere. Den anden lejr, var derimod af den opfattelse, at muslimernes nye leder skulle være blodsbeslægtet med Guds sendebud Muhammed. Denne gruppe, som senere skulle gå under betegnelsen Shiitter (Alis parti), kæmpede en forgæves kamp for at gøre Muhammeds unge fætter Ali ibn Abi Talib til Kahlif, men de kunne ikke modstå sunnitternes (tilhængere af profetens sædvane) overmagt. Ali blev først Kalif som den fjerde i rækken og shiitterne anerkendte aldrig de Kaliffer, der ikke var i familie med profeten Muhammed. Profetens Uma (folk) skulle siden hen bekæmpe hinandens forskellige religiøse fortolkninger via utallige blodige slag. Indtil i dag, er sunnitter og shiitter stadig uenige om flere aspekter af det budskab som Muhammed overbragte fra Gud til menneskeheden; en uenighed, der desværre stadig er skyld I alt for megen vold og død.

6 SKUESPILLERNE OG SPROGET De fleste af skuespillerne er nye ansigter i og på dansk film. Skuespillerne kommer fra hhv. Irak, Egypten, Libanon, Jordan og Palæstina, men er alle (med en enkelt undtagelse) bosat i Danmark. Omar Shargawi (instruktøren) spiller Omar i filmen, og hans far, Munir Shargawi, spiller med som Jamils far. Omar Shargawis datter, Amina Shargawi, spiller også med, hun spiller Omars datter i filmen. Sproget er en fantastisk blanding af arabisk og dansk. DAR SALIM (spiller Jamil) F Har sine rødder i Irak og kom til Danmark som 7-årig. Han kombinerer skuespillet med arbejde som pilot, er pt. på seks måneders kontrakt i Indien med retur til sin base i London 1. maj. Har tidligere bl.a. spillet med i Tv-serien Forsvar. SALAH EL KOUSSA (spiller Salah) Kommer fra Beirut, Libanon. Kom til Danmark som 11-årig. Er uddannet fra Skandinavisk Teaterskole fra Har to børn; Lucas på 13 og Ibrahim på 2. MUNIR SHARGAWI (spiller Abu Jamil Jamils far) HASSAN EL SAYED (spiller egypteren) F Født i Egypten. Har boet på Nørrebro siden Arbejder som kulturmedarbejder på Nørrebro Bibliotek. FOUAD GHAZALI (spiller Husam) F Palæstinenser. Født i Danmark, vokset op i Jordan og flyttet tilbage til Danmark i Uddannet som elektriker og arbejder som elektriker nu. Debuterer her som skuespiller.

7 BAG KAMERAET OMAR SHARGAWI (Instruktør, manuskriptforfatter, skuespiller) er født og opvokset med en dansk mor og palæstinensisk far i København. Inden sin debut som instruktør arbejdede Omar Shargawi som still fotograf. MOGENS RUKOW (Medforfatter) debuterede i 1985 med manuskriptet til dramaet Elise og siden bragede han igennem med manuskriptet til Thomas Vinterbergs Festen (1988, Robert-prisbelønnet). Siden har han bl.a. været medforfatter på En Kærlighedshistorie (2001, Robert- prisbelønnet), It s all about Love (2003), Arven (2003, Robertnomineret, Vinder Best Script, San Sebastian Int. Film Festival), Reconstruction (2003), Opbrud (2005), Drabet (2005, Robert-nomineret) og En mand kommer hjem (2007). Mogens Rukow blev i 2003 hædret med en Æres-Bodil for sit arbejde, ligesom han i 2002 modtog årets Nordisk Film pris. META LOUISE FOLDAGER (Producer) er cand.mag. i Filmvidenskab ved Københavns Universitet i Fra 2002 til 2005 var hun producer hos Nimbus Film og er tidligere medejer af filmselskabet Zeitgeist, hvor hun som producer havde ansvar for udviklingsafdelingen og producerede kortfilm, reklamefilm og mindre TVproduktioner. På Nimbus Film producerede hun sin første spillefilm, Nikolaj Arcels debutfilm, Kongekabale, der blev årets mest sete film i 2004 og vandt 2 Bodil-priser (herunder Bedste Film), 8 Robert- og 2 Svend-priser. På Nimbus Film producerede Meta desuden Ole Christian Madsens Nordkraft (2005). I 2006 kom Meta Louise Foldager til Zentropa, hvor hun blandt andet producerede Lars von Triers komedie Direktøren for det hele. Blandt Meta Louise Foldagers øvrige spillefilm er Nikolaj Arcels De fortabte sjæles Ø (2007), der var nomineret til 10 Robert-priser i 2008 (og vandt årets børne- og familiefilm), Morten Hartz Kaplers AFR (2007), der vandt

8 hovedprisen ved Rotterdam Film Festival i 2007 og var Bodil-nomineret som Bedste Film i I 2006 producerede Meta Louise Foldager to kortfilm, Partus af Mikkel Munch-Fals (Robert, Bedste korte fiktion/animationsfilm, 2007) og Liv af Heidi Maria Faisst (Robert for Bedste lange fiktion/animationsfilm 2007). I har Meta Louise produceret Foldager Pernille Fischer Christensens Dansen med Trine Dyrholm og Anders W. Berthelsen i hovedrollerne. Lige nu arbejder Meta Louise Foldager bl.a. med Lars von Trier (Antichrist), Heidi Maria Faisst (Velsignelsen) og Nikolaj Arcel (Caroline Mathildes År) samt nye projekter med Omar Shargawi. ASKE ALEXANDER FOSS (Cheffotograf) har tidligere været fotograf på en række kortfilm og TV-serier, herunder Den Gode Ide (1999), Efterløn (2000), Samurai (2000), Omar og Ondskabens Akse # 1 (2005), børne TV-serien Barda (5 episoder 2006) og MEW: Live in Copenhagen (2006). ANDERS REFN, PER SANDHOLT & HENRIK THISEN (Klip) er et eksempel på et sjældent vitalt samarbejde mellem veteranen Refn, med over 40 film i bagagen som klipper; fra Mig og Charly (1978) til Ledsaget udgang (2007) og Sandholt, der klippede den kontroversielle AFR (2007) og var 2. klipper på Ghosts of Cité Soleil (2006), foruden Thisen, der foruden en række kortfilm har klippet Far til fire i stor stil (2006) og Frode og alle de andre rødder (2008). MEDVIRKENDE Jamil Adam Omar Egypteren Salah Mahmoud Abu Jamil Yasmina Abu Adeep Abu Moussa Dar Salim Elias Al Subehi Omar Shargawi Hassan El Sayed Salah El Koussa Khalid Al-Subeihi Munir Shargawi Amira Helene Larsen Diab El Masri Nehmedo Ibrahim BAG KAMERAET Instrueret af Manuskript Producer Cheffotograf Omar Shargawi Omar Shargawi og Mogens Rukov Meta Louise Foldager Aske Alexander Foss

9 Production design Thomas Bremer Klippere Anders Refn Per Sandholt Henrik Thisen Musik af Anders Christensen Lasse Mosegaard Jensen FACTS Spilletid 89 minutter Lyd Dolby Stereo SR Billedformat Widescreen 1:2.35 Censur 15 år Web TBA

Film skal se fede ud! Omar Shargawi. A f Eva Novrup Redvall

Film skal se fede ud! Omar Shargawi. A f Eva Novrup Redvall Dar Salim i Ma Salama Jamil (2008, Gå med fred Jamil), Foto: Christian Geisnæs. Film skal se fede ud! Omar Shargawi A f Eva Novrup Redvall Du dukkede i 2008 op ud a f det blå og gjorde din entré i dansk

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2015.docx 25-01-2015 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2015.docx 25-01-2015 side 1 25-01-2015 side 1 Prædiken til sidste s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Matt. 17,1-9 Hvem skal vi tro på? Moses, Muhammed eller Jesus? I 1968 holdt Kirkernes Verdensråd konference i Uppsala i Sverige,

Læs mere

I dag kan jeg ikke tage til Betlehem og komme tilbage igen. Problemet ligger på det politiske plan og ikke blandt almindelige mennesker.

I dag kan jeg ikke tage til Betlehem og komme tilbage igen. Problemet ligger på det politiske plan og ikke blandt almindelige mennesker. Orit I dag kan jeg ikke tage til Betlehem og komme tilbage igen. Problemet ligger på det politiske plan og ikke blandt almindelige mennesker. Orit er syvende generation af jøder, som bor i Israel. Hun

Læs mere

søskende strides! KAIN og ABEL

søskende strides! KAIN og ABEL Rembrandt: Kain slår Abel ihjel 1650 Når søskende strides! KAIN og ABEL Der var engang en dreng. Han hed KAIN. Han fik en lillebror. Han hed ABEL. KAIN syntes ikke, at hans forældre lagde mærke til ham

Læs mere

Ældredage 2012. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 9. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2012. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 9. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2012 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 4. oktober 5. oktober 8. oktober 9. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

Kampen om landet og byen

Kampen om landet og byen Mellemøstenhar gennem tiderne påkaldt sig stor opmærksomhed, og regionen er i dag mere end nogensinde genstand for stor international bevågenhed. På mange måder er Palæstina, og i særdeleshed Jerusalem

Læs mere

OPTAGELSE AF 3. ÅRGANG PÅ 18FRAMES

OPTAGELSE AF 3. ÅRGANG PÅ 18FRAMES OPTAGELSE AF 3. ÅRGANG PÅ 18FRAMES 18frames optager 18 nye elever fordelt på faglinjerne med 3 elever på hver linje. Linjerne er; instruktør, manuskriptforfatter, producer, klipper, tonemester & fotograf.

Læs mere

er der næstekærlighedsbuddet og på den anden side muligheden eller mangel på samme for at yde hjælp.

er der næstekærlighedsbuddet og på den anden side muligheden eller mangel på samme for at yde hjælp. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 30. august 2015 Kirkedag: 13.s.e.Trin/A Tekst: Luk 10,23-37 Salmer: SK: 754 * 370 * 488 * 164,4 * 697 LL: 754 * 447 * 674,1-2+7 * 370 * 488 * 164,4 * 697

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4.

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Bruger Side 1 17-05-2015 Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Dåbsvandet drypper fra barnets isse, og bedsteforældre blinker med våde øjne. Glæde og stolthed, slægtens og familiens nye

Læs mere

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder,

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, 726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, når Jesus siger: Når du derfor bringer din gave til alteret

Læs mere

invitation TO THE POSSIBLE

invitation TO THE POSSIBLE invitation TO THE POSSIBLE Interkulturel litteraturuge på Overgaden Den 23.-26. november 2010 Program Tirsdag Kl. 13.00-15.00 Værkstedet bliver ledet af digteren Adil Erdem, som både vil underholde med

Læs mere

Sidst søndag efter helligtrekonger, den 9. februar 2014 Vor Frue kirke kl. 10

Sidst søndag efter helligtrekonger, den 9. februar 2014 Vor Frue kirke kl. 10 1 Sidst søndag efter helligtrekonger, den 9. februar 2014 Vor Frue kirke kl. 10 Jesper Stange Tekst: Johs 12,23-33 Salmer: 749, 434, 383, 449v.1-3, 289, 319, 467, 192v.7, 673 Du soles sol fra Betlehem

Læs mere

Korstogene. Opfordring fra paven. Jerusalem erobres. Vidste du, at.. Mellemøsten samles. Tempelherrerne. Handel. Korstog til andre lande.

Korstogene. Opfordring fra paven. Jerusalem erobres. Vidste du, at.. Mellemøsten samles. Tempelherrerne. Handel. Korstog til andre lande. Historiefaget.dk: Korstogene Korstogene I 1099 erobrede kristne korsfarere Jerusalem fra muslimerne. De skabte et kongedømme, som varede i hele 200 år. Af Kurt Villads Jensen Opdateret 11. december 2013

Læs mere

DER ER BRUD PÅ TRADITIONERNE

DER ER BRUD PÅ TRADITIONERNE DER ER BRUD PÅ TRADITIONERNE Præsentation Min baggrund er palæstinenser. Gift med en dansk kvinde og vi har to børn sammen. Pædagog i 2004. Gadeplansmedarbejder i København, Nordvest, med aldersgruppen

Læs mere

DOEL EN DOKUMENTARFILM AF FREDERIK SØLBERG

DOEL EN DOKUMENTARFILM AF FREDERIK SØLBERG DOEL EN DOKUMENTARFILM AF FREDERIK SØLBERG DOEL En dokumentarfi lm af Frederik Sølberg 70 minutter Verdenspremiere på CPH:DOX 2018 fredag d. 16. marts kl. 20 i Empire Bio. Udtaget til NEXT:WAVE-konkurencen.

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Tegningesagen i al-qaidas ideologiske perspektiv. Sammenfatning

Tegningesagen i al-qaidas ideologiske perspektiv. Sammenfatning Tegningesagen i al-qaidas ideologiske perspektiv 16. juni 2009 Sammenfatning Ideologisk propaganda er en vigtig del af terrorgruppers eksistensgrundlag. Terrorgrupper, uanset om de har en venstre- eller

Læs mere

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56.

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Opstandelsen lyser på langfredag, det var den korsfæstede som opstod. I lyset fra påskemorgen får langfredag sin betydning.

Læs mere

Øst for Paradis præsenterer FÆGTEREN. LANG PRESSE d. 26/1 kl. 12.30 i Gloria KORT PRESSE d. 23/3 kl. 9.30 i Gloria

Øst for Paradis præsenterer FÆGTEREN. LANG PRESSE d. 26/1 kl. 12.30 i Gloria KORT PRESSE d. 23/3 kl. 9.30 i Gloria Øst for Paradis præsenterer FÆGTEREN PREMIERE: 31. marts 2016 PRESSEVISNING: LANG PRESSE d. 26/1 kl. 12.30 i Gloria KORT PRESSE d. 23/3 kl. 9.30 i Gloria SYNOPSIS FÆGTEREN er et gribende drama om en mand,

Læs mere

Zentropa og Adomeit Films stjernebesatte danske film HARPIKS udtaget til Toronto International Film Festival

Zentropa og Adomeit Films stjernebesatte danske film HARPIKS udtaget til Toronto International Film Festival Pressemeddelelse, 13. august 2019 Zentropa og Adomeit Films stjernebesatte danske film HARPIKS udtaget til Toronto International Film Festival På foto: Peter Plaugborg som Jens og Vivelill Søgaard Holm

Læs mere

OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #11

OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #11 OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #11 Super16 optager en ny årgang #11 med semesterstart primo august 2019. Årgang #11 kommer til at bestå af 6 instruktører, 6 producere og 4 manuskriptforfattere. Super16 favner

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 03-05-2015 Prædiken til 4.s.e. påske 2015.docx. Prædiken til 4. søndag efter påske 2015. Tekst: Johs. 16,5-16.

Lindvig Osmundsen Side 1 03-05-2015 Prædiken til 4.s.e. påske 2015.docx. Prædiken til 4. søndag efter påske 2015. Tekst: Johs. 16,5-16. Lindvig Osmundsen Side 1 03-05-2015 Prædiken til 4. søndag efter påske 2015. Tekst: Johs. 16,5-16. Det er forår. Trods nattekulde og morgener med rim på græsset, varmer solen jorden, og det spirer og gror.

Læs mere

Vi er ude. Gu er vi ej. PerlePosten. Bidrager. Unge får hjælp i livet Side 2. - Og der blev jeg muslim! Side 3. Side 2. Side 3

Vi er ude. Gu er vi ej. PerlePosten. Bidrager. Unge får hjælp i livet Side 2. - Og der blev jeg muslim! Side 3. Side 2. Side 3 PerlePosten Vi er ude Gu er vi ej Der er mange fordomme, om hvem der er med, og hvem der ikke er med i samfundet. Spørgsmålet er hvem der bidrager, og hvem der ikke bidager til samfundet. Vi elever fra

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38.

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. 1 Der er ni måneder til juleaften. Derfor hører vi i dag om Marias bebudelse. Hvad der skulle ske hende overgik langt hendes forstand, men hun nægtede alligevel

Læs mere

Viva. Den rette styring. Kvindeliv Mode Skønhed Mad Bøger. Mode: De brugte kjoler er penge værd. Side 6 Mad: Vildt på gaflen netop nu.

Viva. Den rette styring. Kvindeliv Mode Skønhed Mad Bøger. Mode: De brugte kjoler er penge værd. Side 6 Mad: Vildt på gaflen netop nu. SØNDAG DEN 22. SEPTEMBER 2013 Kvindeliv Mode Skønhed Mad Bøger Viva Mode: De brugte kjoler er penge værd. Side 6 Mad: Vildt på gaflen netop nu. Side 12 Den rette styring Filmproducer Meta Louise Foldager

Læs mere

16. søndag efter trin. - Joh. 11, , 217, 750, 542 / 408, 474, 240 Magleby Udrust dig, helt fra Golgata, løft højt dit røde skjold!

16. søndag efter trin. - Joh. 11, , 217, 750, 542 / 408, 474, 240 Magleby Udrust dig, helt fra Golgata, løft højt dit røde skjold! 16. søndag efter trin. - Joh. 11,19-45 754, 217, 750, 542 / 408, 474, 240 Magleby Udrust dig, helt fra Golgata, løft højt dit røde skjold! Amen I dag for 15 år siden blev Vesten vækket af sin tårnerosesøvn.

Læs mere

Nynne Roberta Pedersen

Nynne Roberta Pedersen Instruktør Nynne Roberta Pedersen 2015 Instruktion: De resistente teaterserie i en villa på Krausesvej 2014 Instruktion: Sommerdrenge på Planeten / Teatret ved Sorte Hest 2014 Instruktion: Reach for the

Læs mere

COPENHAGEN FILM FUND PROJEKTINVESTERINGER SAMLET

COPENHAGEN FILM FUND PROJEKTINVESTERINGER SAMLET COPENHAGEN FILM FUND PROJEKTINVESTERINGER SAMLET FONDENS RESULTATER Copenhagen Film Fund har frem til udgangen af 2014 investeret/allokeret midler til investering i 11 internationale co-produktioner med

Læs mere

Etnohomoerne på spring og på vej

Etnohomoerne på spring og på vej Etnohomoerne på spring og på vej Det kan godt være hårdt at være både homoseksuel og etnisk minoritet. Men etnohomoerne vil ikke have medlidenhed. De vil bare have plads til at være sig selv. Af Marianne

Læs mere

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe.

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker eller folk Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker: - parenteserne betyder, at ordet mennesker kan droppes. Mennesker

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Samtalen. Lotte Blicher Mørk. Anna Weibull. Hospitalspræst Rigshospitalet Palliativt afsnit. Praktiserende læge, Åbylægerne Grenaa

Samtalen. Lotte Blicher Mørk. Anna Weibull. Hospitalspræst Rigshospitalet Palliativt afsnit. Praktiserende læge, Åbylægerne Grenaa Samtalen. Anna Weibull Praktiserende læge, Åbylægerne Grenaa Diplom NSCPM 2007 Medforfatter DSAMs palliationsvejledning Lotte Blicher Mørk Hospitalspræst Rigshospitalet Palliativt afsnit Medforfatter SSTs

Læs mere

Andri Steinn Gudjonsson / Filmklipper CV

Andri Steinn Gudjonsson / Filmklipper CV Andri Steinn Gudjonsson / Filmklipper CV Arbejde: Bedraget / Follow The Money Tv-serie - 2016 Sæson 1 / 2 afsnit Instruktør: Jannik Johansen Producer: Anders Toft Andersen, Piv Bernth Fúsi / Virgin Mountain

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

LEV I FRED MED DERES NERVER

LEV I FRED MED DERES NERVER PRESSEMATERIALE LEV I FRED MED DERES NERVER SKUESPILLERUDDANNELSENS PRÆSENTATIONSFORESTILLING AARHUS TEATER STUDIO URPREMIERE 07.-28. NOVEMBER 2015 S. 2 Pressemateriale Lev i fred med deres nerver Studio

Læs mere

Enestående øjeblikke. Fotogalleri. Af Claus Christensen. Ekko #68

Enestående øjeblikke. Fotogalleri. Af Claus Christensen. Ekko #68 56 Han formår at indfange en films historie og stemning i ét billede. Vi hylder den store danske stillfotograf Rolf Konow med en serie af hans unikke skud under optagelserne fra Olsen-banden til Hamlet.

Læs mere

Salmedigteren. Paul Gerhardt

Salmedigteren. Paul Gerhardt Salmedigteren Paulus Gerhardt Navnet siger måske ikke så meget PGs salmer bruges meget Måske fordi vore tre salmedigtere: Kingo, Brorson og Grundtvig fylder meget var tysker og præst ca. 100 år efter den

Læs mere

Rapport for deltagelse i Input i Sydney

Rapport for deltagelse i Input i Sydney Rapport for deltagelse i Input i Sydney København, 31.5.2012 Christian Friis Degn Journalist, DR Nyheder (primært Bag Borgen og 21 Søndag ) Dato for deltagelse: 5. maj til 13. maj, inkl. rejse. Hvad er

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

Det er en konflikt som rigtigt mange mennesker vil kende til.

Det er en konflikt som rigtigt mange mennesker vil kende til. Tekster: Sl 84, Rom 12,1-5, Luk 2,41-52 Salmer: Evangeliet, vi lige har hørt åbner i flere retninger. Det har en dobbelttydighed, som er rigtigt vigtig ikke bare for at forstå dagens evangelium, men det

Læs mere

En Trætte mellem Fredy (en Kristen) og Udrydd (en Muhamedaner) om Religionen

En Trætte mellem Fredy (en Kristen) og Udrydd (en Muhamedaner) om Religionen En Trætte mellem Fredy (en Kristen) og Udrydd (en Muhamedaner) om Religionen Et skuespil af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne

Læs mere

Side Prædiken til Langfredag Prædiken til Langfredag Tekst: Matt. 27,

Side Prædiken til Langfredag Prædiken til Langfredag Tekst: Matt. 27, Side 1 15-04-2017. Tekst: Matt. 27, 31-56. Når vi samles til langfredags gudstjeneste, gør vi det i lyset af påskemorgen. Og med korset som symbol der fortæller os om Kristi forsoning. Korset der pryder

Læs mere

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget.

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget. Bilag 4 Visualiserings interview Fortaget af 4 omgange i Film-X, København Frederik 5. B I: Hvad er det du tegner? F: Jeg tegner hvor at vi er i gang med at optage og hvordan det ser ud med at man kan

Læs mere

Fotografen som skrev sin egen film af Kenneth Sorento

Fotografen som skrev sin egen film af Kenneth Sorento Fotografen som skrev sin egen film af Kenneth Sorento Mange fotografer oplever, at der kan gå lang tid mellem de spændende opgaver. Derfor er nogle gået over til også at instruere de film, de selv er fotografer

Læs mere

Ulrich Thomsen INTERVIEW MED ULRICH THOMSEN I FORBINDELSE MED FILMEN KOLLEKTIVET, AF STEEN BLENDSTRUP, FOTO ALEKSANDAR K

Ulrich Thomsen INTERVIEW MED ULRICH THOMSEN I FORBINDELSE MED FILMEN KOLLEKTIVET, AF STEEN BLENDSTRUP, FOTO ALEKSANDAR K Han har spillet Bond-skurk og været gennemgående karakter i HBO s Banshee, men før eller siden vender snakken alligevel tilbage til gennembruddet i Festen. Nu genoptager Ulrich Thomsen sit samarbejde med

Læs mere

Teori, analyser, artikler, opgaver og anmeldelser Af Stefan Pellegrini

Teori, analyser, artikler, opgaver og anmeldelser Af Stefan Pellegrini Side1 Af INSTRUKTION SKUESPIL DRAMATURGI kontakt@stefanpellegrini.dk http://www.stefanpellegrini.dk Tlf. 20 47 30 67 RETTIGHEDER OG BRUG: Du skal være meget velkommen til at downloade og benytte teoretisk

Læs mere

FORLIGELSENS VEJ. Prædiken af Morten Munch 6. s. e. trin, / 7. juli 2013 Tekst: Mat 5,20-26

FORLIGELSENS VEJ. Prædiken af Morten Munch 6. s. e. trin, / 7. juli 2013 Tekst: Mat 5,20-26 Mat 5,20-26 s.1 Prædiken af Morten Munch 6. s. e. trin, / 7. juli 2013 Tekst: Mat 5,20-26 FORLIGELSENS VEJ To slags vrede Vrede og forsoning er to store temaer i ethvert menneskes liv og i samfundet til

Læs mere

Salmer: Rødding 9.00 736 Den mørke nat 518 På Guds nåde (mel. Herrens røst) 370 Menneske, din (mel. Egmose) 522 Nåden (mel.

Salmer: Rødding 9.00 736 Den mørke nat 518 På Guds nåde (mel. Herrens røst) 370 Menneske, din (mel. Egmose) 522 Nåden (mel. 2 Mos 20,1-17, Rom 3,23-28, Matt 19,16-26 Salmer: Rødding 9.00 736 Den mørke nat 518 På Guds nåde (mel. Herrens røst) 370 Menneske, din (mel. Egmose) 522 Nåden (mel. Martin Elmquist) Lihme 10.30 5 O, havde

Læs mere

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projekt Reklamefilm Kom/IT 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projektbeskrivelse Projektet går ud på at der skal udarbejdes en reklamefilm, der reklamere for en virksomhed/institution/produkt,

Læs mere

Teater Rio Rose VERDENSRUM. - En kollageforestilling om fordomme, danskhed og hudfarve. Urpremiere den 12. marts 2011 kl. 17.00 i Store Kongensgade

Teater Rio Rose VERDENSRUM. - En kollageforestilling om fordomme, danskhed og hudfarve. Urpremiere den 12. marts 2011 kl. 17.00 i Store Kongensgade Pressemeddelelse Februar 2011 Teater Rio Rose VERDENSRUM - En kollageforestilling om fordomme, danskhed og hudfarve Urpremiere den 12. marts 2011 kl. 17.00 i Store Kongensgade Snart er Teater Rio Rose

Læs mere

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Mødet med Dansen Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Bonnie Spliid Jeg er uddannet lærer med liniefag i billedkunst og

Læs mere

Marijana Jankovic er årets kunstneriske profil på OFF - Odense International Film Festival 2019

Marijana Jankovic er årets kunstneriske profil på OFF - Odense International Film Festival 2019 Pressemeddelelse 25. juni 2019 Marijana Jankovic er årets kunstneriske profil på OFF - Odense International Film Festival 2019 Under temaet 'mod' tegner den fyrige og yderst aktuelle skuespiller og instruktør

Læs mere

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt.

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt. 1 Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker Om jeg så tælles blandt de i klogeste i vores samfund, har indsigt i jura og økonomi, kender kunst og kultur og forstår svære

Læs mere

Medlemsblad for Sofarækken. Nr. 57 - februar 2012. Den kreative filmproducer

Medlemsblad for Sofarækken. Nr. 57 - februar 2012. Den kreative filmproducer Film i Glostrup Bio Medlemsblad for Sofarækken Nr. 57 - februar 2012 Den kreative filmproducer Meta Louise Foldager Se de sidste års blade i farver på www.glostrupbio.dk Film i Glostrup Bio Medlemsblad

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Temamøde. Flygtninge på arbejdsmarkedet Dansk Erhverv og VirksomhedsnetværkCabi v/frederik Pretzmann Marts 2016

Temamøde. Flygtninge på arbejdsmarkedet Dansk Erhverv og VirksomhedsnetværkCabi v/frederik Pretzmann Marts 2016 Temamøde Flygtninge på arbejdsmarkedet Dansk Erhverv og VirksomhedsnetværkCabi v/frederik Pretzmann Marts 2016 Vores vision Ingen, der ønsker at integrere sig i det danske samfund, skal savne hjælp dertil

Læs mere

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering Rekruttering Sammenhold er en stor del livet. Om det er i et kollektiv eller i forsvaret, om det er der hjemme eller på arbejdet, fungerer det bedst, hvis der er et godt sammenhold. Allerede som barn lærer

Læs mere

Bonusspørgsmål: Hvad hed den discipel der blev nummer 12 da Judas Iskariot havde forrådt Jesus og hængt sig selv?

Bonusspørgsmål: Hvad hed den discipel der blev nummer 12 da Judas Iskariot havde forrådt Jesus og hængt sig selv? Opgave 1 Jesus udvalgte sig 12 disciple som fulgte ham mens han vandrede på jorden og senere rejste de ud i verden for at fortælle evangeliet videre. Find navnene Jesu 12 disciple: Bonusspørgsmål: Hvad

Læs mere

Prædiken søndag d. 6. november Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, & Åb 21,3-5.

Prædiken søndag d. 6. november Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, & Åb 21,3-5. 1 af 6 Prædiken søndag d. 6. november 2016. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, 20-31 & Åb 21,3-5. Alle Helgen Salige er I som græder, Salige er I som er fattige, Salige er

Læs mere

Palæstina Fredsvagterne Randa og Lasse har begge været i Palæstina som fredsvagter.

Palæstina Fredsvagterne Randa og Lasse har begge været i Palæstina som fredsvagter. Palæstina Fredsvagterne Randa og Lasse har begge været i Palæstina som fredsvagter. Arbejdet som fredsvagt er meget afhængig af, hvor man er og hvad situationen er. Man kan bl.a. hjælpe med at dele mad

Læs mere

OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #10

OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #10 OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #10 Super16 optager en ny årgang #10 med semesterstart primo august 2017. Årgang #10 kommer til at bestå af 6 instruktører, 6 producere og 4 manuskriptforfattere. Super16 favner

Læs mere

Nutid: Teksten i dag Hvad bruger religiøse mennesker teksten til i dag?

Nutid: Teksten i dag Hvad bruger religiøse mennesker teksten til i dag? Kopiside 3 A Fortællinger Kopiside 3 B Fortællinger Hvad handler teksten om? Opstil de vigtigste punkter. Hvordan præsenterer teksten modsætninger såsom godt-ondt, mand-kvinde, Gud-menneske? Modsætninger

Læs mere

UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 2016

UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 2016 UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 016 Undersøgelse af kønsfordelingen i dansk film Indhold 1. Indledning.... Kønsfordelingen i det danske samfund..... Kønsfordelingen

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

ANALYSE Oktober Opskriften på Jihad. Helle Lykke Nielsen

ANALYSE Oktober Opskriften på Jihad. Helle Lykke Nielsen ANALYSE Oktober 2010 Opskriften på Jihad Helle Lykke Nielsen D. 30. september er det 5 år siden, Muhammed-tegningerne blev trykt i Jyllandsposten, og i den anledning kan det være passende at gøre status

Læs mere

11. september USA under angreb. Fakta. Osama bin Ladens død. Reaktion på angrebene. Krig. Vidste du, at... Krigen mod terror

11. september USA under angreb. Fakta. Osama bin Ladens død. Reaktion på angrebene. Krig. Vidste du, at... Krigen mod terror Historiefaget.dk: 11. september 2001 11. september 2001 Den 11. september 2001 udførte 19 terrorister fra gruppen Al-Qaeda et kæmpe terrorangreb på USA. Det blev starten på Vestens krig mod terror. Af

Læs mere

Negativer: Photograficas. af frederik berg olsen

Negativer: Photograficas. af frederik berg olsen E n n a t u r a l b o r n h o l m e r s p r o d u k t i o n Negativer: af frederik berg olsen K ø b e n h a v n 2 0 0 1 Kender du det? Du ser det perfekte motiv, hiver dit kamera frem - klik - fremkalder

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976)

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Roman: kom 1943 Sat musik til (Anne Linnet) + filmatisering af romanen 1986 Strofer: 7 a 4 vers ialt 28 vers/verslinjer Krydsrim: Jeg er din barndoms

Læs mere

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2013 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 3. oktober 4. oktober 7. oktober 8. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx Lindvig Osmundsen Side 1 Prædiken til 12. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Mark. 7,31-37. Kan du høre mig? Jeg kan ikke høre dig. Når man bliver over 60 så får lyden på fjernsynet en ekstra streg eller

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

Stormen på København - Slaget om Danmark-Norge Philip Wu

Stormen på København - Slaget om Danmark-Norge Philip Wu Stormen på København - Slaget om Danmark-Norge Philip Wu dankinkbh.dk - Danmark-Norge fortsat som kongerige eller en del af Sverige? 2 Vaskekonen fra Vestergade Jeg sad og vaskede en masse tøj i køknet

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer. København den 8. januar 2008

TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer. København den 8. januar 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer København den 8. januar 2008 Klage over ulovlig tv-reklame for Danske Spil A/S sendt på TV 2 Sport Henrik

Læs mere

Ugebrevet A4's traditionsrige nytårsquiz

Ugebrevet A4's traditionsrige nytårsquiz Ugebrevet A4's traditionsrige nytårsquiz - 2017 Find din indre spåmand! Her er quizzen for 2017 Det er nu, du skal vise, at du har fingeren på pulsen og ved, hvad der sker. Se, om du kan svare rigtigt

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Hvem elsker det sorte får? Hvem elsker den uregerlige dreng som aldrig kan gøre som han skal. Hvem

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Undervisningsforløb til indskolingen

Undervisningsforløb til indskolingen Undervisningsforløb til indskolingen Grantræet Grantræet, der er frit baseret på H.C. Andersens eventyr, kan give eleverne i indskolingen kendskab til den danske skov og indblik i, hvordan en historie

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

dit liv. dine muligheder to kulturer

dit liv. dine muligheder to kulturer dit liv. dine muligheder Ung i to kulturer hvad vælger du? At være ung handler bl.a. om at vælge. At vælge til og vælge fra og at finde svar på et uendeligt antal spørgsmål. Med valg følger nye muligheder,

Læs mere

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7.

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7. HVAD BETYDER PÅSKE INTRODUKTION Hvorfor holder vi egentlig påske? Vi spiser påskefrokost og laver gækkebreve - men er det andet end det? Påsken handler om Jesus død og opstandelse. Påsken åbner muligheden

Læs mere

Ib og Ulla Bondebjerg: Interview til Dansk film og kulturel globalisering

Ib og Ulla Bondebjerg: Interview til Dansk film og kulturel globalisering Omar Shargawi Foto: Henrik Midjord Biografi Omar Shargawi er født i 1974 på Fyn som søn af en dansk mor og en palæstinensisk far. Autodidakt som filminstruktør og har både arbejdet som fotograf og skuespiller,

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

ARBEJDSFORHOLDS- UNDERSØGELSE 2017

ARBEJDSFORHOLDS- UNDERSØGELSE 2017 ARBEJDSFORHOLDS- UNDERSØGELSE 2017 Danske Filminstruktører Rapport September 2017 METODE METODE FORMÅL SPØRGESKEMA DATAINDSAMLNG REPRÆSENTATIVITET Formålet med undersøgelsen er at Spørgeskemaet er udviklet

Læs mere

Siff Lundgreen Maria Cordsen Lucas Alexander

Siff Lundgreen Maria Cordsen Lucas Alexander Maria CORDSEN Siff LUNDGREEN Lucas ALEXANDER En film af Claus Bjerre som venner vi dele facebook.com/entotresomt Siff Lundgreen Maria Cordsen Lucas Alexander Efter et forlist forhold får Maria (Maria Cordsen)

Læs mere

På sporet af julen og Grundtvig

På sporet af julen og Grundtvig December i København På sporet af julen og Grundtvig jul 2009 N.F.S. Grundtvig er en vigtig skikkelse i DR s julekalender Pagten, hvor hans salmer og tanker om menneske og fællesskab spiller en rolle.

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (Matt. 2, 13-23) Bøn: Vor Gud og far Vis os håbet og frelsen midt i verdens grusomheder.

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (Matt. 2, 13-23) Bøn: Vor Gud og far Vis os håbet og frelsen midt i verdens grusomheder. Julesøndag II 31. december 2017 Sundkirken 10 Salmer: 125 Mit hjerte altid vanker 336 Vor Gud han er så fast 117 En rose så jeg 652 Vor Herre til dig må jeg ty 102 Et lidet barn 712 Vær velkommen Dette

Læs mere

DOXBIO FORÅR 2016 DOKUMENTARFILM HELE ÅRET I HELE LANDET

DOXBIO FORÅR 2016 DOKUMENTARFILM HELE ÅRET I HELE LANDET DOXBIO FORÅR 2016 DOKUMENTARFILM HELE ÅRET I HELE LANDET VELKOMMEN TIL DOXBIOS FORÅRSPROGRAM DOXBIO bringer dokumentarfilm ud i biograferne - i hele Danmark. Vi samarbejder med 50 biografer fra København

Læs mere

Jeres hjerte må ikke forfærdes og ikke være modløst.

Jeres hjerte må ikke forfærdes og ikke være modløst. Epistel: 1. Korintherbrev 13 Evangelielæsning: Johannes 14, 1-7 Frygt ikke, kære folkevalgte. Jeres hjerte må ikke forfærdes og ikke være modløst. Derfor Danmark, frygt kun ikke, frygt er ej af kærlighed

Læs mere

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010 Følgende bønner blev læst op: Hey Maestro Hjælp mig til at finde tiden til andre... Yo J.K & Crew Tak for styrken til at gennemføre! Hjælp mig til at smide den kærlige kraft, du har begavet mig med, videre

Læs mere

en film af Pernille Fischer Christensen Intro til filmen

en film af Pernille Fischer Christensen Intro til filmen en film af Pernille Fischer Christensen Intro til filmen Den prisbelønnede instruktør Pernille Fischer Christensen har med sin tredje spillefilm, En familie, begået et stærkt familiedrama om forholdet

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2016 17-01-2016 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2016 17-01-2016 side 1 17-01-2016 side 1 Prædiken til sidste s. e. Hellig 3 Konger 2014. Tekst: Johs. 12,23-33. Det er vinter og sidste søndag efter helligtrekonger. I år, 2016, falder påsken meget tidligt, det er palmesøndag

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere