Zentropa og Nordisk Film præsenterer. En film af Omar Shargawi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Zentropa og Nordisk Film præsenterer. En film af Omar Shargawi"

Transkript

1 Nordisk Film A/S Zentropa og Nordisk Film præsenterer Biografdistribution Mosedalvej DK Valby Tel Fax CVR nr En film af Omar Shargawi Vinder af Tiger Award Hovedprisen Rotterdam International Film Festival 2008 Vinder af Den svenske Kirkes Filmpris samt Kritikerjuryens FIPRESCI pris ved Göteborg International Film Festival 2008 Biografpremiere fredag den 30. maj 2008 i: Palads, Grand Teatret og Empire i København, Kinopalæet/Lyngby, BioCity/Århus, BioCity/Ålborg og BioCity/Odense. Pressemateriale/fotos kan down-loades fra: login: nordisk & password: presse Pressekontakt: Susanne Bille / H e a d O f f i c e : N o r d i s k F i l m A / S, M o s e d a l v e j 1 4, V a l b y

2 GENEREL INFORMATION GÅ MED FRED JAMIL MA SALAMA JAMIL er Omar Shargawis debut som spillefilminstruktør og blev udtaget til Rotterdam International Film Festival, hvor den vandt hovedprisen i januar. Dagen efter vandt filmen Den svenske Kirkes Pris og kritikerjuryens FIPRESCI pris på Göteborg Film Festival. Manuskriptet er skrevet af Omar Shargawi og Mogens Rukow, Aske Aleksander Foss er filmens fotograf og Anders Refn, Per Sandholdt og Henrik Thiesen har klippet filmen. Meta Louise Foldager har produceret filmen for Zentropa og filmen er finansieret af Zentropa Entertainments25 ApS, New Danish Screen, TV 1000, Film i Väst samt Nordic Film & TV Fund. Filmen har et budget på ca. 10 mio. og distribueres af Nordisk Film Biografdistribution.

3 PITCH En dramatisk arabisk fortælling om nedarvet religiøst had, der er taget med til Danmark et had baseret på 1400 års blodsudgydelser mellem to muslimske fraktioner. En fortælling om kærlighed, straf, skyld og hævn og om at være ansvarlig for sine egne handlinger. Jamil er fanget i midten. Han kæmper sit livs kamp en kamp, der raser i hans indre. SYNOPSIS Jamil, der er sunnimuslim, flygter som dreng sammen med sin far fra Libanon til Danmark efter, at Jamil har overværet drabet på sin mor. En begivenhed, der på mange måder har traumatiseret Jamil og som han selv giver skylden for alle de dårlige ting i hans liv. Da Jamil som voksen en dag finder ud af, at moderens morder er en shiamuslim fra hans egen kriminelle omgangskreds, beslutter han sig for at gøre det som hans far aldrig gjorde; at tage hævn og slå moderens morder ihjel. Men i dét øjeblik Jamil handler, udløser det en kædereaktion af hævn, for broderen til den afdøde, den shiamuslimske kartelleder Mahmoud, sender med det samme sine mænd ud for at finde Jamil. Situationen kommer fuldstændig ud af kontrol og blodet begynder nu for alvor at flyde i de københavnske gader. Jamils far forsøger desperat at få både Jamil og hans dødsfjende Mahmoud, til at forstå, at det er formålsløst at fortsætte fejden, men da det ikke lykkes ham at berolige parterne, bliver også Jamils allernærmeste familie draget ind i konflikten. Og først nu får Jamil øjnene op for faderens fornuft. Men skæbnen har en sidste grusom twist tilbage, der viser, at blot fordi mennesker kommer til fornuft, kan deres handlinger godt have konsekvenser, der er helt uden for deres kontrol.

4 INSTRUKTØRENS KOMMENTAR GÅ MED FRED JAMIL handler om arabere i et Vestligt samfund. Historien er baseret på den kulturelle, religiøse og traumatiserede ballast mange flygtninge fra Mellemøsten tager med, når de ankommer til deres nye hjem i Vesten. Personligt har jeg ikke tidligere set nogle film, der omhandler emnet Arabere i Europa på en dyb og realistisk måde. Med min dobbelte baggrund (dansk/arabisk), føler jeg, at jeg har et godt udgangspunkt for at fortælle denne historie, som fokuserer på hovedpersonen Jamils indre kamp; hans jihad. I filmen er Jamils indre konflikt baseret på religiøst had og hævn, samt følelsen af at være fanget i hvad, der kan virke som en fastlåst skæbne. Jeg er klar over, at nogle af filmens personer på visse områder, lever op til nogle menneskers fordomme ift. arabere, men det er vigtigt for mig, at vise, at arabere ikke bare er hidsige psykopater med bomber spændt rundt om livet. Mit ønske er at komme ind i hovederne på dem og skildre den sorg og smerte mange folk fra mellemøsten føler. På samme tid vil jeg gerne illustrere skønheden i den arabiske kultur, måden hvorpå det sofistikerede sprog bliver taget i brug samt den varme og omsorg, der eksisterer imellem de fleste arabere.

5 STRIDIGHEDERNE MELLEM SUNNI- OG SHIAMUSLIMER Sunni- og shiamuslimernes stridigheder tager udgangspunkt i hvem, der skulle lede muslimerne efter profeten Muhammeds død. Efter at have forkyndt islam til menneskeheden, døde Profeten Muhammed i sommeren 632. Ved sin død havde han ikke udnævnt en efterfølger til at lede det muslimske folk. Datidens muslimer begyndte, at strides om hvem denne nye leder, El- Khalif, skulle være. Majoriteten mente, at El-Khalif skulle vælges af folket ved en afstemning blandt de kvalicerede til posten. Valget faldt på Abu Bakr, som inden Muhammeds død, havde været dennes bedste ven og rådgiver, samt en af islams første tilhængere. Den anden lejr, var derimod af den opfattelse, at muslimernes nye leder skulle være blodsbeslægtet med Guds sendebud Muhammed. Denne gruppe, som senere skulle gå under betegnelsen Shiitter (Alis parti), kæmpede en forgæves kamp for at gøre Muhammeds unge fætter Ali ibn Abi Talib til Kahlif, men de kunne ikke modstå sunnitternes (tilhængere af profetens sædvane) overmagt. Ali blev først Kalif som den fjerde i rækken og shiitterne anerkendte aldrig de Kaliffer, der ikke var i familie med profeten Muhammed. Profetens Uma (folk) skulle siden hen bekæmpe hinandens forskellige religiøse fortolkninger via utallige blodige slag. Indtil i dag, er sunnitter og shiitter stadig uenige om flere aspekter af det budskab som Muhammed overbragte fra Gud til menneskeheden; en uenighed, der desværre stadig er skyld I alt for megen vold og død.

6 SKUESPILLERNE OG SPROGET De fleste af skuespillerne er nye ansigter i og på dansk film. Skuespillerne kommer fra hhv. Irak, Egypten, Libanon, Jordan og Palæstina, men er alle (med en enkelt undtagelse) bosat i Danmark. Omar Shargawi (instruktøren) spiller Omar i filmen, og hans far, Munir Shargawi, spiller med som Jamils far. Omar Shargawis datter, Amina Shargawi, spiller også med, hun spiller Omars datter i filmen. Sproget er en fantastisk blanding af arabisk og dansk. DAR SALIM (spiller Jamil) F Har sine rødder i Irak og kom til Danmark som 7-årig. Han kombinerer skuespillet med arbejde som pilot, er pt. på seks måneders kontrakt i Indien med retur til sin base i London 1. maj. Har tidligere bl.a. spillet med i Tv-serien Forsvar. SALAH EL KOUSSA (spiller Salah) Kommer fra Beirut, Libanon. Kom til Danmark som 11-årig. Er uddannet fra Skandinavisk Teaterskole fra Har to børn; Lucas på 13 og Ibrahim på 2. MUNIR SHARGAWI (spiller Abu Jamil Jamils far) HASSAN EL SAYED (spiller egypteren) F Født i Egypten. Har boet på Nørrebro siden Arbejder som kulturmedarbejder på Nørrebro Bibliotek. FOUAD GHAZALI (spiller Husam) F Palæstinenser. Født i Danmark, vokset op i Jordan og flyttet tilbage til Danmark i Uddannet som elektriker og arbejder som elektriker nu. Debuterer her som skuespiller.

7 BAG KAMERAET OMAR SHARGAWI (Instruktør, manuskriptforfatter, skuespiller) er født og opvokset med en dansk mor og palæstinensisk far i København. Inden sin debut som instruktør arbejdede Omar Shargawi som still fotograf. MOGENS RUKOW (Medforfatter) debuterede i 1985 med manuskriptet til dramaet Elise og siden bragede han igennem med manuskriptet til Thomas Vinterbergs Festen (1988, Robert-prisbelønnet). Siden har han bl.a. været medforfatter på En Kærlighedshistorie (2001, Robert- prisbelønnet), It s all about Love (2003), Arven (2003, Robertnomineret, Vinder Best Script, San Sebastian Int. Film Festival), Reconstruction (2003), Opbrud (2005), Drabet (2005, Robert-nomineret) og En mand kommer hjem (2007). Mogens Rukow blev i 2003 hædret med en Æres-Bodil for sit arbejde, ligesom han i 2002 modtog årets Nordisk Film pris. META LOUISE FOLDAGER (Producer) er cand.mag. i Filmvidenskab ved Københavns Universitet i Fra 2002 til 2005 var hun producer hos Nimbus Film og er tidligere medejer af filmselskabet Zeitgeist, hvor hun som producer havde ansvar for udviklingsafdelingen og producerede kortfilm, reklamefilm og mindre TVproduktioner. På Nimbus Film producerede hun sin første spillefilm, Nikolaj Arcels debutfilm, Kongekabale, der blev årets mest sete film i 2004 og vandt 2 Bodil-priser (herunder Bedste Film), 8 Robert- og 2 Svend-priser. På Nimbus Film producerede Meta desuden Ole Christian Madsens Nordkraft (2005). I 2006 kom Meta Louise Foldager til Zentropa, hvor hun blandt andet producerede Lars von Triers komedie Direktøren for det hele. Blandt Meta Louise Foldagers øvrige spillefilm er Nikolaj Arcels De fortabte sjæles Ø (2007), der var nomineret til 10 Robert-priser i 2008 (og vandt årets børne- og familiefilm), Morten Hartz Kaplers AFR (2007), der vandt

8 hovedprisen ved Rotterdam Film Festival i 2007 og var Bodil-nomineret som Bedste Film i I 2006 producerede Meta Louise Foldager to kortfilm, Partus af Mikkel Munch-Fals (Robert, Bedste korte fiktion/animationsfilm, 2007) og Liv af Heidi Maria Faisst (Robert for Bedste lange fiktion/animationsfilm 2007). I har Meta Louise produceret Foldager Pernille Fischer Christensens Dansen med Trine Dyrholm og Anders W. Berthelsen i hovedrollerne. Lige nu arbejder Meta Louise Foldager bl.a. med Lars von Trier (Antichrist), Heidi Maria Faisst (Velsignelsen) og Nikolaj Arcel (Caroline Mathildes År) samt nye projekter med Omar Shargawi. ASKE ALEXANDER FOSS (Cheffotograf) har tidligere været fotograf på en række kortfilm og TV-serier, herunder Den Gode Ide (1999), Efterløn (2000), Samurai (2000), Omar og Ondskabens Akse # 1 (2005), børne TV-serien Barda (5 episoder 2006) og MEW: Live in Copenhagen (2006). ANDERS REFN, PER SANDHOLT & HENRIK THISEN (Klip) er et eksempel på et sjældent vitalt samarbejde mellem veteranen Refn, med over 40 film i bagagen som klipper; fra Mig og Charly (1978) til Ledsaget udgang (2007) og Sandholt, der klippede den kontroversielle AFR (2007) og var 2. klipper på Ghosts of Cité Soleil (2006), foruden Thisen, der foruden en række kortfilm har klippet Far til fire i stor stil (2006) og Frode og alle de andre rødder (2008). MEDVIRKENDE Jamil Adam Omar Egypteren Salah Mahmoud Abu Jamil Yasmina Abu Adeep Abu Moussa Dar Salim Elias Al Subehi Omar Shargawi Hassan El Sayed Salah El Koussa Khalid Al-Subeihi Munir Shargawi Amira Helene Larsen Diab El Masri Nehmedo Ibrahim BAG KAMERAET Instrueret af Manuskript Producer Cheffotograf Omar Shargawi Omar Shargawi og Mogens Rukov Meta Louise Foldager Aske Alexander Foss

9 Production design Thomas Bremer Klippere Anders Refn Per Sandholt Henrik Thisen Musik af Anders Christensen Lasse Mosegaard Jensen FACTS Spilletid 89 minutter Lyd Dolby Stereo SR Billedformat Widescreen 1:2.35 Censur 15 år Web TBA

Film skal se fede ud! Omar Shargawi. A f Eva Novrup Redvall

Film skal se fede ud! Omar Shargawi. A f Eva Novrup Redvall Dar Salim i Ma Salama Jamil (2008, Gå med fred Jamil), Foto: Christian Geisnæs. Film skal se fede ud! Omar Shargawi A f Eva Novrup Redvall Du dukkede i 2008 op ud a f det blå og gjorde din entré i dansk

Læs mere

Jeg drømmer om at lave en film i hver genre, inden jeg dør

Jeg drømmer om at lave en film i hver genre, inden jeg dør Søren Pilmark i Kongekabale (2004). Foto: Per Arnesen. Jeg drømmer om at lave en film i hver genre, inden jeg dør Nikolaj Arcel A f Eva Novrup Redvall Mange faste samarbejder i dansk film etableres på

Læs mere

DANMARKS STØRSTE ÅBNE FILMFESTIVAL FOR UNGE UNDER 21

DANMARKS STØRSTE ÅBNE FILMFESTIVAL FOR UNGE UNDER 21 DANMARKS STØRSTE ÅBNE FILMFESTIVAL FOR UNGE UNDER 21 PROGRAM 2 Velkommen til den allerførste udgave af TheNextFilmFestival. Rundt omkring i kældre og huler, i udhuse, kvistlejligheder, villaer, husbåde

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 30 35 Interviewe del 1 Det dit eget valg. Side 36 og 37 Interviewe del 2. Islams udbredelse

Indholdsfortegnelse. Side 30 35 Interviewe del 1 Det dit eget valg. Side 36 og 37 Interviewe del 2. Islams udbredelse 2 Indholdsfortegnelse. Side 3 Side 4 Side 5 Side 7 10 Indholdsfortegnelse Indledning Islams udbredelse Islams udspring Side 30 35 Interviewe del 1 Det dit eget valg Side 36 og 37 Interviewe del 2 Du skal

Læs mere

DANSK ROM EO +JULIE+ Undervisningsmateriale fra

DANSK ROM EO +JULIE+ Undervisningsmateriale fra DANSK ROM EO +JULIE+ SHAKESPEARE VORES HISTORIE SOM DU VORES ALDRIG SHAKESPEARE HAR SET DET FØR Undervisningsmateriale fra 1 Når dine øjne ser på mig er jeg usårlig Romeo Indhold Kære underviser Hvad sker

Læs mere

Født den 6. maj 1964. Uddannet på Statens Teaterskole, København 1991-1995. Charlotte Sieling Nikolaj Arcel Diverse. Ole Christian Madsen

Født den 6. maj 1964. Uddannet på Statens Teaterskole, København 1991-1995. Charlotte Sieling Nikolaj Arcel Diverse. Ole Christian Madsen 12 4 LARS MIKKELSEN Født den 6. maj 1964 Uddannet på Statens Teaterskole, København 1991-1995 FILMOGRAFI (UDVALGTE ROLLER) De fortabte sjæles ø Nikolaj Arcel 2006 Nordkraft Krøniken Kongekabale Nikolaj

Læs mere

LEDER. Danske Filminstruktører ønsker prismodtagerne af den Gyldne Havfrue 2004 rigtig hjertelig tillykke. vermundsgade 19, 2. dk-2100 københavn ø

LEDER. Danske Filminstruktører ønsker prismodtagerne af den Gyldne Havfrue 2004 rigtig hjertelig tillykke. vermundsgade 19, 2. dk-2100 københavn ø 1NOV /2004 Formand for WIFT/DK BIRGITTE KEHLER HOLST LEDER Siden januar 2004 og indtil skrivende stund (okt. 04) har DFI, via deres nyhedsmail, annonceret produktionsstøtte eller tilsagn om samme til 25

Læs mere

FORTID, NUTID OG DRØMME TIL AFHENTNING

FORTID, NUTID OG DRØMME TIL AFHENTNING FORTID, NUTID OG DRØMME TIL AFHENTNING 1 Undervisningsmaterialet er målrettet de ældste klasser i folkeskolen samt ungdomsuddannelserne. Indhold s.2: Hittegodskontor s.3: Kulturforståelse s.5: Eksistensmatrix

Læs mere

What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie

What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie 1 What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie Nøgleord: Identitet, LGBT, ligebehandling, normer Indhold Øvelsen handler om identitet, normer og multidiskrimination. Den tager udgangspunkt

Læs mere

Iraks farlige valg. Nye TV 2-film i biograferne Anklaget (billedet) med Sofie Gråbøl og Troels Lyby i hovedrollerne har premiere i dag.

Iraks farlige valg. Nye TV 2-film i biograferne Anklaget (billedet) med Sofie Gråbøl og Troels Lyby i hovedrollerne har premiere i dag. Fredag den 28. januar 2005 TV 2s eksterne nyhedsbrev ARKIVFOTO TV 2 NYHEDERNEs Rasmus Tantholdt har mange gange været i Irak og kunnet arbejde under relativt frie forhold. I forbindelse med søndagens valg

Læs mere

DINE BØRN. DERES MULIGHEDER EN GUIDE TIL FORÆLDRE OM UNGES LIV I DANMARK

DINE BØRN. DERES MULIGHEDER EN GUIDE TIL FORÆLDRE OM UNGES LIV I DANMARK DINE BØRN. DERES MULIGHEDER EN GUIDE TIL FORÆLDRE OM UNGES LIV I DANMARK 1 2 Khadija Y. H. Abdi er social- og sundhedshjælper og mor til tre. Hun er født i Somalia og kom til Danmark som 35-årig. Khadija

Læs mere

SÅDAN KOMMER DANSK FILM UD AF KRISEN

SÅDAN KOMMER DANSK FILM UD AF KRISEN SÅDAN KOMMER DANSK FILM UD AF KRISEN - ET WHITE PAPER OM DANSK FILMS UDFORDRINGER LIGE NU - September 2010 Skrevet af Søren Juul Petersen - Zeitgeist Film Filmforliget går ind i sin sidste fase, mens krisen

Læs mere

Jeg rundede efteråret af med to temaer; et om jul/ den kristne fortælling og julens baggrund og oprindelse. Og et andet om spøgelseshistorier.

Jeg rundede efteråret af med to temaer; et om jul/ den kristne fortælling og julens baggrund og oprindelse. Og et andet om spøgelseshistorier. Tilbageblik 10.04.06 Tiden flyver og det er forår. Jeg har fundet min logbog frem, for bedre at kunne huske, hvad det var som skete, og som var så fascinerende og mærkeligt for fire måneder siden! For

Læs mere

En dokumentarfilm af Nasib Farah & Søren Steen Jespersen

En dokumentarfilm af Nasib Farah & Søren Steen Jespersen PRESSEMATERIALE En dokumentarfilm af Nasib Farah & Søren Steen Jespersen TV-premiere på DR1 den 12. Oktober 2014, kl. 22.00 Forpremiere den 8. Oktober i Den Sorte Diamant kl. 17-19, Film & Debat: I panelet:

Læs mere

Den sidste reformation af Torben Søndergaard

Den sidste reformation af Torben Søndergaard Den sidste reformation af Torben Søndergaard Copyright: 2010, Torben Søndergaard Udgivelse: Mission Produktion ISBN: 978-87-989848-6-3 Bestilling: www.oplevjesus.dk, www.mission.dk eller pr. tlf. 22 93

Læs mere

Mødre Døtre. kvinder i to kulturer. Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job. Det er vigtigt at tale sammen

Mødre Døtre. kvinder i to kulturer. Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job. Det er vigtigt at tale sammen & kvinder i to kulturer Mødre Døtre Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job Rollemodel på fuldtid Det er vigtigt at tale sammen Vejen til viden Biblioteket blev

Læs mere

K!et magasin om det med k kfum-spejderne i danmark 2010

K!et magasin om det med k kfum-spejderne i danmark 2010 K!et magasin om det med k kfum-spejderne i danmark 2010 de svære spørgsmål Mød gadepræsten og imamen fra hospitalet god dialog? Spørg hvis der er noget du undrer dig over Test dig selv: Er du fresh, fri

Læs mere

HVILKET SPROG SYNGER VI?

HVILKET SPROG SYNGER VI? FILMPRISER PÅ STRIBE En lang række filmpriser er blevet uddelt, både i Danmark og udlandet, bl.a. Hollywood og Berlin. Få et overblik over, hvem der fik statuetter. TV-DAGSORDEN FRA ISRAEL Først var det

Læs mere

STREGEN PÅ FØRSTE RÆKKE

STREGEN PÅ FØRSTE RÆKKE KONTROVERSIEL MÆRKNING En svensk biografkæde har indført en ny mærkning af film. For at en film får A-mærket, skal der medvirke to kvinder, og de skal tale med hinanden om andet end mænd. STREGEN PÅ FØRSTE

Læs mere

Iraks fremtid - er fred en mulighed?

Iraks fremtid - er fred en mulighed? Iraks fremtid - er fred en mulighed? Besøg af irakisk delegation i Danmark 27.-31. august 2007 Hvem er min fjende? Det menneske, hvis historie jeg endnu ikke har hørt ( Longfellow, citeret af Canon Andrew

Læs mere

SKOLEMATERIALE PRÆSENTERER SPASSER HUND KANIN

SKOLEMATERIALE PRÆSENTERER SPASSER HUND KANIN vv SKOLEMATERIALE PRÆSENTERER SPASSER HUND KANIN MUNGOPARK v SPASSER HUND KANIN 1 1.0 INDLEDNING 1.1 FAKTA 2.0 HÆVN 2.1 DEN GRÆSKE TRAGEDIE 2.2 ISLANDSKE SAGAER 3.0 ONDSKAB 3.1 JAN GUILLOU: ONDSKAB 4.0

Læs mere

DET ARABISKE INITIATIV

DET ARABISKE INITIATIV DET ARABISKE INITIATIV NYHEDSBREV SEPTEMBER 2010 Voices from Ein el Hilweh: Ny fotoudstilling i Vore Frue Kirke. Red Barnet Ungdom står bag udstillingen, hvor palæstinensiske flygtninge i Libanon selv

Læs mere

Dogme95 ægthed og æstetik

Dogme95 ægthed og æstetik Hugvísindasvið Dogme95 ægthed og æstetik Hovedskikkelserne bag Dogme95-konceptet; Lars von Trier og Thomas Vinterberg, og analyser af deres to dogmefilm, Idioterne og Festen. Ritgerð til B.A.-prófs Íris

Læs mere

PROGRAM 2011. Cinemateket 16.-18. september. OREGON er en del af. Danmarks største filmkonkurrence for talenter under 20.

PROGRAM 2011. Cinemateket 16.-18. september. OREGON er en del af. Danmarks største filmkonkurrence for talenter under 20. PROGRAM 2011 Cinemateket 16.-18. september OREGON er en del af Danmarks største filmkonkurrence for talenter under 20. STØTTET AF MEDIEPARTNER OFFENTLIGE PARTNERE PROGRAM VELKOMMEN TIL OREGON 2011 PROGRAMOVERSIGT

Læs mere

meningen med Om tro og livsværdier

meningen med Om tro og livsværdier lærersider 119 meningen med Om tro og livsværdier 120 lærersider Fokus Filmen sætter fokus på tro og livsværdier; og på livets rejser, der kan lede en på sporet af meningen med det hele. Både for de unge,

Læs mere

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk ung 1 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Fortællinger om familiekonflikter fra unge med minoritetsbaggrund 2 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk Ung Etnisk Ung

Læs mere

Business og kunst er to dynamiske enheder, der driver hinanden

Business og kunst er to dynamiske enheder, der driver hinanden Villads Milthers Fritsche i Ekko (2007). Foto: Bjørn Bertheussen. Business og kunst er to dynamiske enheder, der driver hinanden Anders Morgenthaier A f Eva Jørholt Hvem er i grunden Anders Morgenthaier?

Læs mere

RICH KIDS - ET UNDERVISNINGSMATERIALE

RICH KIDS - ET UNDERVISNINGSMATERIALE RICH KIDS - ET UNDERVISNINGSMATERIALE Niveau: 8.-10. klasse, gymnasiet og de øvrige ungdomsuddannelser Fag: dansk, samfundsfag, film & tv INDHOLD: Til læreren... 2 Filmens handling... 4 De 7 nøgleord penge,

Læs mere

Hizb ut-tahrir i Danmark:

Hizb ut-tahrir i Danmark: Kapitel 1 Hizb ut-tahrir i Danmark: Dæmoner i Dannevang Hvem er Hizb ut-tahrirs medlemmer? Hvordan hverves de? Og hvad foregår der egentlig ved partiets lukkede møder? Det er disse spørgsmål, dette kapitel

Læs mere

Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag. Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker

Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag. Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker MINDSPOT Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker ISBN 978-87-89860-32-9 Mindspot er støttet af Styrelsen

Læs mere