VALGAVIS. 7., 8., 9. årgang på Virring Skole Q:\Elever-klasser\Elevvalg\Valgavis doc

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VALGAVIS. 7., 8., 9. årgang på Virring Skole. 13-05-2014 Q:\Elever-klasser\Elevvalg\Valgavis 7-8-9 2014-2015.doc"

Transkript

1 VALGAVIS 7., 8., 9. årgang på Virring Skole

2 Til elever i 6., 7. eller 8. klasse og deres forældre. Af hensyn til planlægningen er det nødvendigt, at eleverne allerede nu vælger valg- og tilbudsfag for næste skoleår. Se valgavisen godt igennem, og snak sammen om de muligheder, der er. Tilbudsfag: Der kan vælges tysk, som tilbydes med 3 lektioner. Elever, som ikke vælger tysk, vil få understøttende undervisning ligeledes i 3 lektioner. Valgfag: Der skal vælges valgfag i 2 ugentlige lektioner og kan vælges 4 ugentlige lektioner. Nogle af valgfagene afvikles i en periode på ½ år, og nogle i et helt år. Elever, som kun vælger ét valgfag, vil få understøttende undervisning/lektiecafe i 2 lektioner. Eksempler: Der ønskes valgfag i 2 ugentlige lektioner: Der vælges ét helårs-valgfag eller Der vælges 2 halvårs-valgfag Der ønskes valgfag i 4 ugentlige lektioner: Der vælges 2 helårs-valgfag eller Der vælges 1 helårs- og 2 halvårs-valgfag eller Der vælges 4 halvårs-valgfag Vi kan ikke garantere, at alle ønsker kan opfyldes. Måske bliver nogle hold overtegnet eller måske ikke oprettet, fordi der er for få, som vælger faget. Derfor skal der angives ét eller flere reserveønsker. Et reserveønske angives med et kryds parentes: (X)

3 Når I har besluttet jer, skal medfølgende skema udfyldes: Skriv navn, nuværende og kommende klasse foroven i skemaet Find kolonnen med din kommende klasse Sæt X ud for hvert fag, du ønsker Sæt (X) ud for dine reserveønsker Vær opmærksom på: Tysk: For eleverne i 7. klasse (nuværende 6. klasses elever) vil det i tvivlstilfælde være en god ide at drøfte sagen med klasselæreren. Valgfag med prøvemulighed: Kan kun vælges af 8. og 9. klasseelever. Madkundskab: Kan ikke vælges af 7. klasse-eleverne, da faget er et obligatorisk fag for alle elever. Valget foretages af elev og forældre i fællesskab, og det er bindende for hele næste skoleår, da oprettelse af valgfag binder mange af skolens resurser. Omvalg kan kun undtagelsesvist komme på tale og kun efter, at eleven har deltaget mindst 3 uger. Eleven skal drøfte et evt. omvalg med sin klasselærer og skoleleder. Omvalg er kun muligt, hvis der er plads på et andet valghold. Endelig kræver et omvalg forældrenes skriftlige godkendelse. Når skemaet er udfyldt, afleveres det til klasselæreren. Venlig hilsen Henning Madsen viceskoleleder

4 Anderledes idræt Faget henvender sig til dig, der gerne vil prøve forskellige former for idræt. Nogle gange vil vi få besøg af instruktører udefra, der vil undervise i deres sport, andre gange vil vi tage ud for at deltage i aktiviteter, og oftest vil vi afprøve aktiviteter på skolen. Vi vil kontakte lokale klubber, bl.a. floorballklubben, BMX-klubben, bokseklubben i Odder, roklubben og taekwondo-klubben, så vi forhåbentlig kan prøve disse aktiviteter. Oftest vil timerne ligge i undervisningstiden, men nogle gange vil undervisningen foregå andre steder og på andre tidspunkter. Billedværksted Hvis du går rundt med hovedet fuldt af billeder og synes, det er alt for lang tid siden du havde mulighed for at udtrykke dig kreativt med maling, pensler, stof og papir, så får du her muligheden for at komme i gang igen. Vi tager udgangspunkt i de materialer, du allerede kender fra billedkunst og håndarbejde, og vi kan udbygge med de ideer, du kommer med. Du kan fx arbejde med tegning, akrylmaleri, akvarelmaling, collage i stof, papir og foto, både i dit helt eget projekt eller i samarbejde med andre i fælles projekter. Den lange gang trænger til udsmykning, så her skal vi udstille. Vi skal arbejde med at lære materialerne at kende og lade os inspirere af forskellige andre kunstneres måder at skabe billeder på og brug af materialer. Der bliver mulighed for en ekskursion til kunstmuseet Aros

5 Boldspil Faget er for dig, der elsker at spille bold og bevæge dig. Vi vil spille de store boldspil håndbold, fodbold, amerikansk fodbold og basketball, men også skolespil på små baner, fx høvdingebold, finsk rundbold og touch rugby. Du kan være med til at bestemme, hvilke boldspil der skal spilles. Drama På dette valghold vil vi komme til at arbejde med små dramaøvelser. Det kan også komme på tale at skrive små skuespil/revynumre og lignende. Hvis der er stemning for det på holdet, kan vi muligvis lave en forestilling for de øvrige udskolingselever. Du skal have mod på at prøve noget nyt og på at optræde for hinanden og evt. et publikum. Og godt humør er ingen hindring.

6 Familieøkonomi - Undgå Luksusfælden Op mod halvdelen af en ungdomsårgang har i dag problemer med den helt grundlæggende forståelse af privatøkonomiske forhold. Det er faktisk et ret alvorligt problem, at vi har mange unge mennesker, der aldrig får styr på økonomien. Det kan være elementære ting om, at man skal betale sin husleje UHA,UHA. Penge og forbrug har en stor plads i vores liv. Derfor vil vi arbejde med budgetlægning, og snakke/regne med forskellige låntyper, og snakke om hvilke udgifter man får, når man flytter hjemmefra og meget mere Vi vil også studere de nye sms-lån. De færdigheder, du vil tilegne dig, kan du både bruge i matematik og i samfundsfag. Film- og medieproduktion I film- og medieproduktion skal vi lave vores egen film og arbejde med forskellige film og medieproduktioner. Vi skal udvikle vores egen film fra ide og manuskriptudvikling til optagelse, klipning og efterbehandling. Når man laver en film, er der mange opgaver, der skal løses. I skal være jeres egne instruktører, skuespillere, klippere, stuntmen og lydteknikkere. Vi kommer til at arbejde med: Ideudvikling. Udvikling af ide, skrive manuskript og planlægge optagelserne. Produktion. Optagelse af billeder og lyd til filmen. Postproduktion. Her klippes filmen sammen, lyd og billeder redigeres, men samtidig skal der også laves filmplakater, trailer osv. Vi vil arbejde med kort- og novellefilm med udgangspunkt i men i sidste ende er det jeres fantasi og kreativitet, der bestemmer, hvad vi kommer til at arbejde med.

7 Friluftsliv Hvis du elsker at være udendørs, lave bål og sove i telt, så er friluftsliv noget for dig. Faget kommer til at indeholde en bred vifte af aktiviteter i naturen som kajaksejlads, madlavning over bål, mountainbike, GPS-orientering og meget mere. Som afslutning på faget arrangerer vi en tur med overnatning (hverdage), som kommer til at foregå over to dage. Faget kommer til at ligge i april, maj, og man må regne med at undervisningen kommer til at overskride almindelig skoletid (fx fra kl ), men så får du til gengæld tidligere fri andre dage. IT IT er meget mere end blot at tænde en computer, installere et program og derefter bruge det. Derfor har du i dette valgfag mulighed for at lave simpel programmering. Du skal prøve at programmere Lego-robotter til at udføre opgaver. Du skal også arbejde med hjemmesider og designe din egen. Afslutningsvis skal vi også undersøge computerspillenes historie. Hvordan er vi kommet fra Pac-man til Grand Theft Auto på 34 år? I valgfaget indeholder altså: Simpelt programmeringssprog Designe hjemmesider Lego Mindstorm Undersøge computerspils udvikling og historie Husk: Du skal medbringe din egen pc.

8 Junior Idrætsleder Har du modet? Har du viljen? Elsker du idræt? Så er det her valgfaget for dig -:) Du kommer til at lære at tilrettelægge, planlægge og evaluere et træningsforløb. Du kommer til at prøve at være ansvarlig for et træningsforløb med en gruppe på børn. Du får kendskab til og får lov til at afprøve et bredt udvalg af idrætsgrene så som fodbold, håndbold, badminton, osv. Du kommer også til at afprøve og lege mange bevægelseslege. Igennem forløbet skal du i praktik. Her får du mulighed for at lege med og undervise børn (0. 3. kl.) i forskellige idrætsgrene. Du får indsigt i og teknikker til at undervise børn, og du får indsigt i børns udvikling. Forløbet strækker sig over 1-2 år, og når du har gennemført forløbet, får du et Junior idrætsleder bevis. Der er plads til alle så tag udfordringen op!

9 Madkundskab. Madkundskab er et valgfag for dem, der kan lide at lave mad og eksperimentere i køkkenet. Undervisningen vil bestå af både praktiske og teoretiske emner som fx Mad efter årstid, fremmed mad, traditioner og højtider, sammensætning af dagskosten, forskellige levnedsmidler og deres anvendelse. Valgfaget madkundskab kan vælges af alle, der har deltaget i den tidligere obligatoriske undervisning. Der er mulighed for at gå til Folkeskolens Afgangsprøve ved afslutning af 9. klasse, under forudsætning af, at man har deltaget i undervisningen i både 8. og 9. klasse. Sammenspil I sammenspil får du mulighed for enten at bruge de færdigheder, du har sammen med andre. Hvilke form for musik, der skal spilles, er (næsten) op til eleverne. Der bliver sikkert spillet mest rytmisk! Det vigtige er, at vi får nogle gode musikalske oplevelser sammen.

10 Styrk dit engelsk Hvis du mangler et lille løft i engelsk er dette valghold egnet. Vi har fokus på ordforråd, det talte sprog og små øvelser i samtale. Styrk dine læse- og skrivefærdigheder Vil du læse hurtigere, øge din læseforståelse eller blive bedre til at læse faglige tekster? Vil du forbedre din skriftlige fremstillingsevne, blive bedre til at få ideer, disponere, stave og til at formulere dig? Vil du lære at bruge computerens muligheder for læse- og stavestøtte? Kan du svar ja til disse spørgsmål, er dette værksted et godt tilbud for dig ligegyldigt hvilke forudsætninger, du møder op med. Arbejdet tager udgangspunkt i netop dine forudsætninger. Det vil være fint, hvis du kan medbringe din egen pc.

11 Styrk din matematik matematik på en anden måde Synes du, at den normale matematik ikke altid er lige let, eller ønsker du bare at blive bedre til matematik, så er dette valgfag for dig. Vi vil arbejde med matematikken på en anden måde, hvor vi tager udgangspunkt i dine ønsker. Det er her, vi har tid til at starte på et niveau, hvor alle kan være med. Vi vil bruge IT som et væsentligt værktøj i undervisningen. Vi skal arbejde med tal og matematik fra hverdagen, f.eks. fra aviser, fra hjemmet osv. Styrk dit tysk Tysk er et valgfag, der giver mulighed for fordybelse. Der vil være minikurser inden for forskellige grammatiske områder og mulighed for samtaler i mindre grupper, hvor der sættes fokus på det, I ønsker at arbejde mere med. Vi prøver at tænke i alternative undervisningsformer. F.eks. er det vores ønske at få mere bevægelse ind i undervisningen, og at I får anvendt grammatikken i praksis. Du skal have valgt tilbudsfaget TYSK for at være med på valgholdet.

Springbræt til. Fremtiden

Springbræt til. Fremtiden Springbræt til fremtiden S pri n g b r æ t ti l Fremtiden...FORDI 2011-2012 ...FORDI VESTERVANGSKOLEN Vester Gjesingvej 28 DK 6715 Esbjerg N Tlf.: +45 76165961 Fax: + 45 76165969 LINJE 10 Bakkevejens Skole

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2013 2014 I Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2013 kan du læse om de mange muligheder,

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2014 2015 I Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2014 kan du læse om

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE I 2015 2016 Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelserne

Læs mere

På de næste sider følger to opgaver, som mine elever har løst med video.

På de næste sider følger to opgaver, som mine elever har løst med video. Indledning Det følgende er en redigeret udgave af en opgave om brug af video i undervisning. Opgaven er lavet som en del af min uddannelse i brug af it i undervisningen. På de første sider gør jeg rede

Læs mere

Valgfagskatalog. Fårvang Skole 2014-2015

Valgfagskatalog. Fårvang Skole 2014-2015 Valgfagskatalog Fårvang Skole 2014-2015 Kære elever i kommende 7. 9. årgang (og deres forældre) I dette katalog kan I læse om de valgfag, I kan vælge på Fårvang Skole. Valgfagene er ikke ordnet i nogen

Læs mere

Valgfag for alle elever på Søndermarken

Valgfag for alle elever på Søndermarken VALGFAG 2013 / 2014 Så er det nu! Valgfag for alle elever på Søndermarken I dette skoleår vil vi tilbyde en valgfagsordning for alle Jer elever på tværs af årgange. Det betyder: Fordybelse og dygtiggørelse

Læs mere

Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015

Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015 Vedrørende indholdsplanen for skoleåret 2014/2015 Stemning, samvær og atmosfære Velkommen til et spændende år med mange nye oplevelser, udfordringer og gode venner. Du ønsker dig et super godt år på efterskole.

Læs mere

Information til forældre i Ballerup Kommune. Folkeskolereformen. vores fælles skole

Information til forældre i Ballerup Kommune. Folkeskolereformen. vores fælles skole Information til forældre i Ballerup Kommune Folkeskolereformen vores fælles skole En fagligt stærk folkeskole med tid til variation og fordybelse 2 Kære forældre Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen

Læs mere

10. klasse FJORDSKOLEN

10. klasse FJORDSKOLEN Bemærk! Du er først tilmeldt 10. klasse, når du har indleveret denne tilmeldingsseddel! Navn 10. klasse FJORDSKOLEN CPR nr. Adresse Telefon Forældre/værge Telefon Nuværende Skole Underskrift forældre/værge

Læs mere

10CV FAG OG STUDIERETNINGER

10CV FAG OG STUDIERETNINGER 10CV FAG OG STUDIERETNINGER 2014/2015 10. Classic Side 2 Studieretninger Side 3-4 Temafag Side 5-7 Tilbudsfag Side 8-10 10 CV 10. CLASSIC 10. Classic er den individuelle 10CV, hvor du vil møde masser af

Læs mere

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00 Ølstykke 10. klasse Center Ølstykke 10. klasse Center blev indrettet i 2001 i den gamle Jørlunde Sogneskole. Her har der siden været en skole udelukkende for elever på 10. årgang. Den ligger ved hovedvejen

Læs mere

Tilbagemelding til arbejdsgrupperne fra: Involveringsmøde 9/9 for elevrådsformænd - og næstformænd

Tilbagemelding til arbejdsgrupperne fra: Involveringsmøde 9/9 for elevrådsformænd - og næstformænd 1 Tilbagemelding til arbejdsgrupperne fra: Involveringsmøde 9/9 for elevrådsformænd - og næstformænd Tema Indhold 1 Hvordan ser en god skoledag ud? At få eleverne til at være mere aktive end de er normalt.

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

10. klasse. Temafag/tilbudsfag/valgfag 2013/14. Ungdomscenter Skanderborg. www.skanderborg-ungdomsskole.dk. 8660 Skanderborg.

10. klasse. Temafag/tilbudsfag/valgfag 2013/14. Ungdomscenter Skanderborg. www.skanderborg-ungdomsskole.dk. 8660 Skanderborg. 10. klasse Temafag/tilbudsfag/valgfag 2013/14 Ungdomscenter Skanderborg Højvangen 6 8660 Skanderborg www.skanderborg-ungdomsskole.dk Temafag Adventure Adventure er noget for dig, hvis du kan smile, selvom

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk Udgivet af centerklasserne

Læs mere

10. klasser. Ringkøbing-Skjern kommunes. 10. klasse er starten på din Ungdomsuddannelse!

10. klasser. Ringkøbing-Skjern kommunes. 10. klasse er starten på din Ungdomsuddannelse! 10. klasse er starten på din Ungdomsuddannelse! Undervisningen i 10. klasse er et uddannelsestilbud til unge, som efter grundskolens 9. klasse, har behov for yderligere faglig og personlig kvalificering

Læs mere

Brainstormnoter fra Fælleselevrådets introdag den 22.10.14

Brainstormnoter fra Fælleselevrådets introdag den 22.10.14 Brainstormnoter fra Fælleselevrådets introdag den 22.10.14 Emne: Bevægelse i undervisningen I de små klasser kan man lave alfabet ved at klippe hvert bogstav og lave et personligt alfabet Hvem er jeg fx

Læs mere

Afklaring Udvikling Uddannelse

Afklaring Udvikling Uddannelse Afklaring Udvikling Uddannelse Ta' 10. klasse og få en god start på din ungdomsuddannelse Trivsel - Troværdighed - Engagement - Faglighed 2015-2016 3 Indholdsfortegnelse Et år der peger fremad... 3 Et

Læs mere

ANDERLEDES SKOLEDAG. Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN

ANDERLEDES SKOLEDAG. Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN ANDERLEDES SKOLEDAG En TEMAAVIS om FOLKESKOLEREFORMENS ELEMENTER - den nye skoledag med mere bevægelse og nye aktiviteter, nye samarbejdspartnere m.m. - og fortællinger

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

Linjefag på Hillerødsholmskolen

Linjefag på Hillerødsholmskolen Linjefag på Hillerødsholmskolen Et godt sted at lære - et godt sted at være Linjefagsinformation Skoleåret 2015/2016 Velkommen tilvalg af linjefag Siden skoleåret 2011/2012 har Hillerødsholmskolen haft

Læs mere

Afklaring Udvikling Uddannelse

Afklaring Udvikling Uddannelse Afklaring Udvikling Uddannelse Ta' 10. klasse og få en god start på din ungdomsuddannelse Trivsel - Troværdighed - Engagement - Faglighed 2014-2015 3 Indholdsfortegnelse Et år der peger fremad... 3 Et

Læs mere

HURUP SKOLE. VALGFAG FOR 8. og 9. KLASSE

HURUP SKOLE. VALGFAG FOR 8. og 9. KLASSE HURUP SKOLE SKOLEÅRET 2012 2013 VALGFAG FOR 8. og 9. KLASSE HURUP SKOLE - UDSKOLINGSAFDELINGEN. Vi ønsker at være: En skole der udfordrer alle En skole der ikke er ens for alle En skole der er tydelig

Læs mere

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT ELEMENT SKOLEÅRET 12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE Hvorfor vælge Det 10. Element? Det 10. Element er starten på din ungdomsuddannelse: - du bliver mere afklaret om din fremtid - du styrkes fagligt og

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2015-16 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. klasse - dit valg! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

Input fra Brainstormers d. 5/12 2013

Input fra Brainstormers d. 5/12 2013 Input fra Brainstormers d. 5/12 2013 Tema 1 Elevinddragelse og forældresamarbejde Emilie, Kulsbjerg Rasmus Birdhouse Tobias Birdhouse Frederik, Kulsbjerg Kevin, Gåsetårnskole Sebastian, Gåsetårnskole Viktor,

Læs mere

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 2015/2016 STUDIERETNINGER - TEMAFAG - VALGFAG 10 CV STUDIERETNINGER De 6 studieretninger giver dig mulighed for at specialisere dig i den retning, du gerne vil alt efter

Læs mere