Træf det rette valg VIA Uddannelsesguide VIA University College

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Træf det rette valg VIA Uddannelsesguide 2014. VIA University College"

Transkript

1 Træf det rette valg VIA Uddannelsesguide 2014

2 2

3 Find din vej

4 2014 Kolofon Redaktion: Kommunikationsafdelingen Lisbeth Katborg Bjerre (ansv.) Design: 1508 A/S Tryk: Bording A/S Sat i: VIA Type Oplag:

5 INDHOLD 06 Velkommen 08 Hvad er en professionsbachelor? 10 Study in English 12 VIA Sundhed 16 Bandagist 17 Bioanalytiker 18 Ergoterapeut 19 Ernæring & Sundhed 20 Fysioterapeut 21 Psykomotorisk terapeut 22 Sygeplejerske 23 Global Nutrition & Health (UK) 24 VIA Lærer 28 Lærer 30 VIA Pædagogik 34 Diakoni & Socialpædagogik 35 Pædagog 36 VIA Socialfaglig 40 Kristendom, Kultur & Kommunikation (3K) 41 Socialrådgiver 42 VIA Design & Business 46 Design & Business 47 Designteknolog 48 Tekstildesign, Håndværk & Formidling 49 Design & Business (UK) 50 Design, Technology & Business (UK) 60 VIA Business & Administration 64 Administrationsbachelor 65 Markedsføringsøkonom 66 International Sales & Marketing Management (UK) 67 Marketing Management (UK) 68 Value Chain Management (UK) 70 VIA Ingeniør 74 Bygningsingeniør 75 Maskiningeniør 76 Civil Engineering (UK) 77 Engineering in Information & Communication Technology (UK) 78 Engineering in Materials Science & Product Design (UK) 79 Global Business Engineering (UK) 80 Mechanical Engineering (UK) 82 VIA Konstruktion & Teknologi 86 Byggetekniker 87 Bygningskonstruktør 88 Kort- & Landmålingstekniker 89 Produktionsteknolog 90 Produktudvikling & Teknisk integration 92 Architectural Technology & Construction Management (UK) 93 Construction Technology (UK) 94 Campus 96 Herning 98 Holstebro 100 Horsens 102 Randers 104 Silkeborg 106 Viborg 108 Aarhus C 110 Aarhus N 52 VIA Animation & Storytelling 56 Multiplatform Storytelling & Production 57 Character Animation (UK) 58 Computer Graphic Arts (UK) 59 Graphic Storytelling (UK) 112 Praktiske oplysninger 113 Kom tilbage til VIA efter mere uddannelse

6 Velkommen er Danmarks største professionshøjskole, og hos os kan du vælge mellem mere end 40 videregående uddannelser. Mulighederne er mange. Vil du være ingeniør, designer, sygeplejerske, lærer, fysioterapeut, bygningskonstruktør, pædagog, bioanalytiker, markedsføringsøkonom eller måske karakteranimator og leve af at lave tegnefilm? VIA har uddannelser for enhver smag, og alle studier er bygget op af teoretisk undervisning på uddannelsesstedet og praktikophold ude på rigtige arbejdspladser. Har du lyst til at rejse til udlandet, mens du studerer, er der også rig mulighed for det.

7 Mulighederne er mange. Hvad vælger du? Som studerende er du tilknyttet en campus, hvor du møder masser af andre unge. Det giver et inspirerende studiemiljø med fælles bibliotek, kantine, fester og café. Samtidig får du mulighed for at arbejde sammen med studerende fra andre fag, og nogle gange er der også fælles undervisning på tværs af uddannelser. I denne uddannelsesguide kan du læse om alle VIAs videregående uddannelser og vores otte campusser. Desuden fortæller nuværende studerende om deres studievalg og drømme for fremtiden. Og tidligere studerende beretter om deres faglighed og arbejdsliv. Du kan også læse mere på VIAs hjemmeside via.dk, hvor vi har samlet interviews med studerende om deres fag, praktik, særlige projekter, ophold i udlandet og jobmuligheder. VIA har campusser i Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Det betyder, at der er mange uddannelsesmuligheder, uanset hvor du bor.

8 Hvad er en professionsbachelor? En professionsbachelor er en uddannelse, der er målrettet bestemte job, f.eks. lærer, sygeplejerske eller ingeniør. Det er en mellemlang videregående uddannelse, der varer 3-4 år. Uddannelsen indeholder både teori og praksis. Det vil sige, at du kommer ud i praktik på rigtige arbejdspladser og får afprøvet det, du har lært i undervisningen. På studiet er der også mange praktiske øvelser, som supplerer teorien. På den måde bliver undervisningen aldrig ensformig. Du kan også forvente skriftlige opgaver, forelæsninger, klasseundervisning og gruppearbejde. Alle uddannelser afsluttes med et bachelorprojekt, hvor du fordyber dig i et emne, som du synes er særligt spændende eller relevant. Højt fagligt niveau VIA har en lang række specialiserede videncentre, der arbejder med forskning og ny viden inden for VIAs fagområder. Det er en viden, der bruges i undervisningen, og som sikrer, at din uddannelse har et opdateret og fagligt højt niveau. På VIAs campusser får du desuden adgang til moderne uddannelsesbiblioteker, der tilbyder de fysiske og digitale materialer, du får brug for i løbet af din uddannelse. Praktik i alle uddannelser På alle VIAs uddannelser er der praktikperioder, hvor du kommer ud på offentlige og private arbejdspladser. Her får du mulighed for at prøve dit fag af i praksis under vejledning af erfarne medarbejdere. Praktikken sikrer, at din uddannelse løbende forholder sig til den virkelige verden. Og du får indblik i det arbejdsliv, der venter, når du er færdig med din uddannelse. Praktikken varer samlet mellem ½ og 1½ år.

9 Tag til udlandet Du kan vælge at tage din praktik eller et udvekslingsophold i udlandet. VIA samarbejder med praktik- og uddannelsesinstitutioner over det meste af verden. Som studerende har du derfor mange muligheder for at supplere din uddannelse med et udlandsophold. Tag til England, Tyskland, Australien eller Kina. Prøv dit fag af i en anden kultur, oplev et anderledes studiemiljø og få et internationalt netværk mens du læser. Kreative idéer At få en god idé og lade den blive til virkelighed kan være svært. I VIA har vi fokus på, at studerende lærer at være kreative og nyskabende. På alle campusser er der etableret studentervæksthuse, der afholder faglige workshops og events om innovation og iværksætteri. Hvis du som studerende overvejer at starte egen virksomhed, kan du også få professionel vejledning af undervisere og rådgivere. Samarbejde med andre fag I VIA kommer du til at arbejde sammen med studerende fra andre uddannelser. Det kan være i valgfag eller projekter, hvor I hver især bruger jeres faglighed til en fælles løsning. Det er lærerigt, og du bliver klogere på dig selv og de andre faggrupper. Tværfaglige projekter forbereder dig også på livet som færdiguddannet. Ude på arbejdsmarkedet vil du nemlig ofte samarbejde med mennesker, der har en anden faglig baggrund. Job og karriere Professionsbachelorer fra VIA arbejder på både private og offentlige arbejdspladser eller skaber deres egen virksomhed. Uanset hvilket fag, du vælger, er der mange muligheder for at bygge videre på din uddannelse. Som professionsbachelor kan du efter- og videreuddanne dig på VIAs mange kurser og diplomuddannelser. Diplomuddannelserne tager udgangspunkt i din faglighed og giver dig den nyeste teori og viden, så du kan stå endnu stærkere i din praksis. Du har også mulighed for at videreuddanne dig på universitetet og tage en mastereller kandidatuddannelse. Er du i tvivl? At vælge uddannelse er for mange en stor beslutning. Derfor har du måske brug for råd og vejledning til at finde den uddannelse, der passer til dig og dine fremtidsønsker. På alle vores uddannelser er der dygtige og kompetente studievejledere, som du kan få en grundig snak med om dit valg. På VIAs hjemmeside via.dk kan du finde telefonnumre og mailadresser til alle vores studievejledere. De vil gerne hjælpe med svar på små og store spørgsmål, så du får valgt den uddannelse, der passer til dig.

10 Study in English Har du lyst til at blive en del af et internationalt studiemiljø, kan du søge ind på en af VIAs engelsksprogede uddannelser. Her foregår al undervisning på engelsk, og du går på hold med både danske og udenlandske studerende. Mod til at tale og skrive på engelsk Udgangspunktet for at vælge en engelsksproget uddannelse er ofte en interesse for det internationale område, og at du har lyst til både at tale og skrive på engelsk. Uanset hvilken uddannelse, du vælger, får du et bredere og internationalt perspektiv på dit fag og en unik forståelse for globale sammenhænge. Undervejs vil du også opleve, at dit engelske ordforråd udvikler sig og forbedres. 16 internationale uddannelser VIA har i alt 16 engelsksprogede uddannelser inden for sundhed, design, business, animation og storytelling, ingeniørfaget samt konstruktion og teknologi. Nogle af de samme uddannelser udbydes også på dansk. Andre kan du kun vælge med engelsk som undervisningssprog. Kom på besøg Du kan læse om VIAs internationale uddannelser i denne uddannelsesguide. Har du spørgsmål eller lyst til at besøge en af uddannelserne, er du meget velkommen til at kontakte studievejlederen det pågældende sted. Vi skal snart besøge en virksomhed, der eksporterer 95 procent af sin produktion til udlandet. Med en international uddannelse tror jeg klart, at jeg har en styrkejobmæssigt sådan et sted. Thomas Winther Jørgensen Studerende Value Chain Management

11 I starten kan der være mange ord, man er nødt til at slå op. Men jeg kom hurtigt ind i de internationale fagudtryk, for i klassen og i gruppearbejde er du nødt til at forklare dig på engelsk. Nathalie Claire Moxon Studerende på Global Nutrition & Health

12 VIA SUNDHED Indhold 16 Bandagist 17 Bioanalytiker 18 Ergoterapeut 19 Ernæring & Sundhed 20 Fysioterapeut 21 Psykomotorisk terapeut 22 Sygeplejerske 23 Global Nutrition & Health (UK)

13

14 Gør en forskel VIA Sundhed Har du lyst til at arbejde med mennesker og sundhed? At tage en uddannelse, der bliver omsat i en praksis, der virkelig gør en forskel for andre? VIAs sundhedsuddannelser er for dig, der brænder for at forbedre andre menneskers levevilkår. Uanset hvilken uddannelse du tager inden for sundhedsområdet, vil du efterfølgende stå med mange valgmuligheder, hvad enten du vil i arbejde, videreuddannes eller tage erfaringerne med til udlandet. Nye tider, nye udfordringer På tværs af sundhedssektoren arbejdes der på at understøtte patienter, så de i højere grad kan udnytte egne ressourcer til at hjælpe sig selv den såkaldte patient empowerment. Det stiller nye krav til kompetencer og fokus for en lang række stillinger i sundhedssektoren både i forhold til det understøttende arbejde og i forhold til at udtænke nye måder at gøre tingene på. Det gælder for eksempel udvikling og anvendelse af velfærdsteknologi. Hvordan skaber vi bedre og mere effektive hjælpemidler, og hvordan spiller de sammen med behovet for menneskelig omsorg og pleje? Alsidige muligheder En af styrkerne ved at tage en sundhedsfaglig uddannelse er de alsidige muligheder, du har efterfølgende. Den enkelte uddannelse klæder dig på til at indtage mange og meget forskelligartede professioner. Mulighederne spænder fra omsorgsarbejde til den højt specialiserede afdeling på et sygehus, fra det kommunale til det private arbejdsmarked, fra undervisning til forskning. Mulighederne er dine med en sundhedsfaglig uddannelse.

15

16 2014 SUNDHED 16 VIA Bandagist Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 5½ år Vinter Jönkoping (Sverige) og Horsens Dansk og svensk Gymnasial eksamen samt specifikke adgangskrav via.dk/bandagist Vil du gerne kombinere sundhedsvidenskab med et håndværksmæssigt arbejde, så er bandagistuddannelsen det rigtige valg for dig. Bandagisten designer og udvikler tekniske hjælpemidler til patienter, der for eksempel mangler en arm eller et ben. Undervisningen Studiet består af tre dele og indeholder en kombination af teori og praksis. Du bliver undervist i både sundhedsfaglige og tekniske fag, bl.a. anatomi, fysiologi, psykologi, sygdomslære, biomekanik, matematik og ortopæditeknik. Uddannelsen begynder med en værkstedsteknisk grundskole på et halvt år, som foregår i Horsens. Herefter følger tre år i Jönköping, Sverige, hvor du bliver ortopædi-ingeniør. Til sidst har du to års turnustjeneste i et eller flere godkendte bandagerier i Danmark eller udlandet, hvor du får den praktiske erfaring, både klinisk og værkstedsteknisk, i konkrete behandlingssituationer. Under turnus får du løn. Uddannelsen har fokus på de håndværksmæssige færdigheder og de menneskelige aspekter, der indgår i de individuelle behandlingsforløb, hvor du sammen med en patient skal finde frem til den tekniske løsning, der giver størst livskvalitet. Jobmuligheder Bandagister er privatpraktiserende eller ansat i bandagerier, der er private virksomheder. Det meste af tiden foregår arbejdet i bandageriet, men ofte indgår bandagisten i de professionelle teams på hospitaler og institutioner. Bandagister har også gode internationale jobmuligheder, eksempelvis i uro- og sygdomsplagede lande. Efter- og videreuddannelse Har du lyst til at læse videre, kan du blandt andet søge ind på en af de medico-tekniske videreuddannelser. For eksempel masteruddannelse eller kandidatuddannelse i biomedicinsk teknik, cand. scient.med., eller den sundhedsfaglige kandidatuddannelse, cand. scient.san. Uddannelsens opbygning Værkstedsteknisk grundskole Varighed: 1/2 år Danmark, Horsens. Kendskab til de materialer, maskiner og værktøjer, som bandagister anvender Ortopædi-ingeniøruddannelse Varighed: 3 år Sverige, Jönköping 1. år ortopæditeknik Videnskabelig metodik, statistik Matematik Anatomi og fysiologi Psykologi Sygdomslære 2. år Biomekanik Anvendt mekanik og materialelære Ortopæditeknik 3. år Ortopæditeknik Valgfag Turnustjeneste Varighed 2 år Danmark eller udlandet Uddannelsen kombinerer traditionelle sundhedsfag og patientkontakt med godt håndværk. Vi lærer at lave individuelle løsninger hver gang, for mennesker er forskellige. Signe Sander Nielsen Studerende

17 VIA Bioanalytiker Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Aarhus Dansk Gymnasial eksamen, gymnasiale enkeltfag eller social- og sundhedsassistentuddannelse samt specifikke krav via.dk/bioanalytiker Vil du arbejde analytisk og selvstændigt og beskæftige dig med den nyeste teknologi? Vil du være med til at finde de afgørende spor, der i sidste ende kan redde liv? Så bliv bioanalytiker! Undervisningen Uddannelsen består både af teori og praktik, og du får kompetencer inden for f.eks. bioanalyse, sundheds- og naturvidenskab. Den teoretiske del af uddannelsen foregår på Campus Aarhus N, og den praktiske del tager du på kliniske uddannelseslaboratorier i Midtog Nordjylland. Vi skaffer din praktikplads. Bioanalytikeruddannelsen er opbygget af 14 moduler. Hvert modul varer omkring 10 uger, og mange af modulerne indeholder en praktisk del. Netundervisning Du kan også tage bioanalytikeruddannelsen som delvis netundervisning, hvor du nogle dage kan følge undervisningen hjemmefra. Netundervisningshold starter i februar. Jobmuligheder Mange bioanalytikere arbejder på hospitalslaboratorier, hvor de analyserer f.eks. blod- og vævsprøver fra patienter. Andre arbejder i medicinalindustrien eller i laboratorier, hvor de er med til at udvikle ny viden, som kan munde ud i en ny behandling eller et nyt medicinsk præparat. Bioanalytikere kan også være med til at fremstille lægemidler og blodprodukter fra donorblod, ligesom de deltager i forebyggende arbejde og forskning. Eksempelvis deltager bioanalytikere i de landsdækkende screeninger for livmoderhalskræft, og på den måde er de med til at sikre tidlig diagnostik og behandling. Efter- og videreuddannelser Du kan videreuddanne dig ved at tage en kandidatuddannelse på universitetet, f.eks. Klinisk Videnskab og Teknologi eller Teknoantropologi. Du kan også tage en uddannelse i sundhedsvidenskab og efterfølgende deltage i forskning. Uddannelsens opbygning 1. semester (Modul 1 og 2) Bioanalytikerpraksis Praktik Humanbiologi og bioanalyse I 2. semester (Modul 3 og 4) Biokemi og bioanalyse I Bioanalytisk kvalitetssikring Praktik 3. semester (Modul 5 og 7) Tværprofessionel virksomhed foregår sammen med studerende fra andre sundhedsuddannelser Biokemi og bioanalyse II Praktik Hver eneste dag på arbejdet véd jeg, at jeg gør en forskel. Min analyse sikrer, at patienten får en præcis diagnose og en målrettet behandling. Tanya Julio Bioanalytiker ved Patologisk Institut, Aarhus Universitetshospital 4. semester (Modul 6 og 10) Humanbiologi og bioanalyse II Immunkemiske analyser Praktik 5. semester (Modul 8 og 9) Molekylærbiologiske og genetiske analyser Biomedicinsk laboratorieanalyse i et tværgående perspektiv 6. semester (Modul 11 og 12) Klinisk modul, vælg mellem: Mikrobiologi, Biokemi, Immunologi, Fysiologi og nuklearmedicin, og Patologisk anatomi Bioanalytisk udvikling og kvalitetssikring Praktik 7. semester (Modul 13 og 14) Valgmodul: Bioanalytisk praksis-, udviklings- og forskningsviden Bachelorprojekt

18 SUNDHED VIA Ergoterapeut Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Holstebro og Aarhus Dansk Gymnasial eksamen, social- og sundhedsuddannelsen (trin 2 med specifik fagkombination) eller fire specifikke gymnasiale enkeltfag mv. via.dk/ergoterapeut Hvis du er optaget af samspillet mellem krop, psyke og omgivelser, er uddannelsen til ergoterapeut noget for dig. Som ergoterapeut arbejder du ud fra en grundlæggende forestilling om menneskers ret til meningsfuld aktivitet og indhold i hverdagen. Du bruger din faglige viden og din kreativitet til at skabe løsninger, der er skræddersyet til den enkelte. Undervisningen Uddannelsen veksler mellem teoretisk og klinisk undervisning, dvs. praktik. Den teoretiske undervisning foregår på uddannelsesstedet, mens den kliniske undervisning bl.a. foregår på genoptræningscentre, sundhedscentre, på sygehuse, specialskoler eller forskellige specialinstitutioner. I et spændende studiemiljø vil du møde engagerede og fagligt dygtige undervisere, som kan give dig udfordringer og støtte dig undervejs i din uddannelse. Studieformerne veksler og består både af forelæsninger, holdundervisning, dialogbaseret undervisning, gruppearbejde, problemorienteret projektarbejde, vejledning, supervision, selvstudier og øvelser. Og du vil få erfaringer med at skabe innovative og kreative løsninger sammen med institutioner og samarbejdspartnere i praksis. Jobmuligheder Som ergoterapeut kan du få ansættelse på f.eks. sygehuse, i det kommunale sundhedsvæsen, børneinstitutioner, genoptræningscentre, socialcentre, rehabiliteringscentre, ældreplejen, ved arbejdstilsynet, på dagcentre og specialskoler. Du kan også vælge at blive selvstændig og starte egen virksomhed. Efter- og videreuddannelse Som ergoterapeut kan du vælge at specialisere dig inden for det pædagogiske, det samfundsvidenskabelige og/eller det sundhedsvidenskabelige felt. Det gælder både diplomuddannelser, masteruddannelser, kandidatuddannelser og ph.d.-forskeruddannelsen. Som ergoterapeut tænker jeg i løsninger og muligheder i stedet for begrænsninger, når jeg skal hjælpe en borger med at håndtere sine dagligdagsaktiviteter. Det handler om at tænke ud af boksen. Camilla Louise Grauengaard Ergoterapeut på Vikærgården Uddannelsens opbygning 1. semester Ergoterapeutisk praksis Aktivitet i hverdagslivet 2. semester Forandringer i udførelsen af aktiviteter Grundlæggende rehabilitering 3. semester Arbejdsliv og arbejdsmiljø, sundhedsfremme og forebyggelse Ergoterapi og praktisk refleksion 4. semester Rehabilitering i forhold til fysiske og psykiske problemstillinger Rehabilitering i forhold til fysiske og psykiske problemstillinger II 5. semester Professionsudøvelse i en kompleks praksis Hjælpemidler og sundhedsfremme, samt forebyggelse i boligen og nærmiljøet 6. semester Arbejdsliv og arbejdsmiljø Sundhedsfremme og forebyggelse Ledelse og dokumentation og kvalitetsudvikling 7. semester Professionsfærdigheder og professionsudøvelse Bachelorprojekt

19 VIA Ernæring & Sundhed Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer Aarhus Dansk Gymnasial eksamen eller relevant erhvervsuddannelse. Desuden specifikke adgangskrav via.dk/ernaering Hvis du vil kombinere arbejdet med sundhed, kost, formidling og forebyggelse, er uddannelsen i Ernæring og Sundhed et spændende og udfordrende valg. Uddannelsen giver dig mange muligheder bagefter, i forhold til både job og videreuddannelse. Undervisningen De første seks moduler af uddannelsen er basisdelen. Den er ens for alle studerende og giver dig en grundlæggende viden om uddannelsens kerneområder, som er ernæring, fødevarer, sociologi, miljø, vejledning og formidling. Når du har afsluttet basisdelen, går du videre på specialedelen, som strækker sig over otte moduler. Her kan du vælge mellem forskellige studieretninger og specialisere dig inden for det område, netop du brænder for. Både på basisdelen og studieretningerne indgår der flere praktikperioder. Jobmuligheder Ernæring og Sundhedsuddannelsen giver dig adgang til forskellige jobfunktioner i det offentlige og private erhvervsliv, f.eks. inden for undervisning, sundhedsfremme og forebyggelse, kommunikation, behandling, ledelse og fødevarer og produktudvikling. Du kan bl.a. få ansættelse som projektmedarbejder, informationsmedarbejder i fødevarevirksomheder og som ernæringskonsulent i kommunalt regi. Nogle vælger at starte egen virksomhed med f.eks. vejledning i kostomlægning og sunde kostvaner. Efter- og videreuddannelse Der er mulighed for videreuddannelser på diplom-, master- eller kandidatniveau. Eksempelvis kandidatuddannelsen i Human Nutrition eller Gastronomy and Health ved Københavns Universitet eller kandidatuddannelsen i idræt og sundhed ved Syddansk Universitet. Uddannelsens opbygning 1. til 3. semester (modul 1-6) Basisdel: Folkesundhed Læring og forandring Fysiologi og anatomi Biokemi Ernæring og professionsintroduktion Praktik, 2 uger 4. til 6. semester (modul 7-12) Specialisering, vælg mellem følgende studieretninger: Sundhedsfremme, forebyggelse og formidling Klinisk diætetik Ledelse, fødevarer og service 7. semester (modul 13-14) Valgmodul Bachelorprojekt Jeg har fået indsigt i, hvordan man kommunikerer til forskellige målgrupper. Det er jo ikke nok kun at vide noget om ernæring. Jeg skal også vide, hvordan man får folk til at ændre adfærd. Katrine Primdal Indehaver af KøkkenNinjaerne

20 SUNDHED VIA Fysioterapeut Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Holstebro og Aarhus Dansk Gymnasial eksamen eller social- og sundhedsuddannelse samt specifikke adgangskrav via.dk/fysioterapeut Interesserer du dig for krop og bevægelse? Kan du lide at lave målbare resultater, og har du selv en god fysik og er psykisk robust? Så er uddannelsen til fysioterapeut noget for dig. Som fysioterapeut kommer du helt tæt på andre mennesker. Og går du efter en uddannelse med internationale muligheder, er dette det rette sted. Undervisningen På uddannelsen til fysioterapeut får du viden om krop og bevægelse, og du lærer om behandling og om forebyggelse af led- og muskelskader. Du får undervisning i idræt og bevægelse, anatomi og fysiologi samt en række fag som sociologi, sundhedsøkonomi, psykologi og kommunikation. Vores mål er at give dig et højt fagligt niveau, menneskelig indsigt og et godt håndelag. I løbet af din uddannelse skal du flere gange ud på en fysioterapeutisk arbejdsplads. Den del af uddannelsen kalder vi klinisk undervisning (praktik), og den kan bl.a. foregå på sygehuse, kommunale genoptræningscentre og privatklinikker. Jobmuligheder Som fysioterapeut kan du f.eks. arbejde med genoptræning og behandling af patienter på hospitaler, i kommunale sundhedscentre og rehabiliteringscentre eller i idrætsorganisationer. Du kan også beskæftige dig med sundhedsfremme, rehabilitering og behandling af fysiske skader. Mange fysioterapeuter vælger også at blive selvstændige og åbne egen klinik, f.eks. med fokus på træning, diagnosticering, behandling, rådgivning og undervisning. Efter- og videreuddannelse Du kan videreuddanne dig på diplom-, master- og kandidatniveau. Lige nu kan det f.eks. være kandidatuddannelsen i fysioterapi ved Syddansk Universitet eller videreuddannelser inden for det sundhedsfaglige område, men flere professionsrettede kandidatuddannelser er på vej. Du kan også følge faglige kurser og specialistuddannelser. Uddannelsens opbygning 1. semester Fag, profession og studie Berøring, kommunikation og manuel vævspåvirkning Praktik i to uger 2. semester Identifikation og analyse af bevægelse og aktivitet Fysisk aktivitet i sundhed og genoptræning Praktik i to uger 3. semester Tværprofessionel virksomhed Undersøgelse, diagnostik og differential-diagnostik Jeg har en stor interesse for kroppen, dens opbygning og funktion. Men fysioterapi er mere end det. Vi arbejder også med sammenhængen mellem krop og psyke. 4. semester Udredning og behandling Belastningsskader og degenerative forandringer Praktik i fire uger 5. semester Klinisk ræsonnering og beslutningstagning Samfund, sundhed og forebyggelse Praktik i ni uger 6. semester Kvalitetssikring Praktik i 10 uger 7. semester Valgmodul Bachelorprojekt Wikki Lund Hansen Studerende

21 VIA Psykomotorisk terapeut Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Randers Dansk Gymnasial eksamen samt adgangsgivende samtale via.dk/psykomotorik Vil du udfordres på krop og sjæl? Er du tiltrukket af selvstændighed og lederskab? Så er uddannelsen til psykomotorisk terapeut noget for dig. Psykomotorikuddannelsen er til dig, der kan lide at arbejde med komplekse problemstillinger og er nysgerrig i forhold til menneskelige relationer. Undervisningen Uddannelsen veksler mellem teori og praksis, hvor du selv inddrages aktivt. Den integrerer viden fra de natur- og sundhedsvidenskabelige, de pædagogiske og psykologiske samt de samfundsvidenskabelige områder. Gennem fagene får du viden om, hvordan menneskets krop hænger sammen, hvordan den fysiske og psykiske del er forbundet, og hvordan de påvirker hinanden. Og du tilegner dig metoder i forhold til at videreformidle og bruge denne viden som udøvende psykomotorisk terapeut. En stor del af undervisningen og projektarbejdet foregår i grupper. Desuden svarer praktikken samlet til et halvt år i løbet af hele uddannelsen. Hvis du vil til udlandet, er der mulighed for både praktikforløb og deciderede studieophold i Europa. Jobmuligheder Som psykomotorisk terapeut kan du arbejde med forskellige målgrupper og have mange jobfunktioner. Du kan f.eks. blive underviser eller konsulent inden for ergonomi og arbejdsmiljø, sundhed og træning, eller du kan arbejde inden for motorik- og handicapområdet eller i psykiatrien. Desuden vælger en del psykomotoriske terapeuter at blive selvstændige og starte egen virksomhed. Efter- og videreuddannelse En professionsbachelor i afspændingspædagogik og psykomotorik giver direkte adgang til pædagogiske kandidatuddannelser, der udbydes af Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU) i Aarhus. Optagelse på den tværfaglige sundhedsuddannelse, cand.scient. san., kan ske efter et halvt års suppleringskursus. Uddannelsens opbygning 1. semester Psykomotorik en sundhedspædagogisk profession Faglige grundbegreber 2. semester Krop, observation og refleksion, praktik Krop, relation og kommunikation 3. semester Tværfagligt fællesmodul tværprofessionel virksomhed Psykomotorisk behandling 4. semester Den professionelle rolle behandling, praktik Psykomotorisk gruppeundervisning 5. semester Den professionelle rolle undervisning af grupper, praktik Psykomotoriske specialområder 6. semester Samfund, gruppe og individ Tværfaglighed og psykomotorik, praktik 7. semester Valgmodul Bachelorprojekt Jeg har valgt uddannelsen, fordi jeg har lyst til at blive klogere på psyken, og hvad der foregår i os mennesker mentalt, når vi arbejder med kroppen. Nanna Larsen Studerende

22 SUNDHED VIA Sygeplejerske Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Thisted, Viborg og Aarhus Dansk Gymnasial eksamen eller fire enkeltfag. Dertil erhvervserfaring eller social- og sundhedsuddannelsen samt specifikke adgangskrav via.dk/sygeplejerske Går du efter en uddannelse, hvor du dagligt kan gøre en forskel? Er du god til at omgås mange forskellige slags mennesker? Og vil du gerne lære et fag, der kan bruges i hele verden? Så bliv sygeplejerske og kom til at arbejde i et fag, hvor du konstant udvikler dig fagligt og personligt. Undervisningen Uddannelsen veksler mellem 60 procent teoretisk og 40 procent klinisk undervisning (praktik). Den teoretiske undervisning foregår på uddannelsesstedet, mens den kliniske undervisning foregår på sygehusene, i den kommunale hjemmepleje, i psykiatrien og på uddannelsesstedernes færdighedslaboratorier. Idéen med færdighedslaboratoriet er, at du får mere ballast og udvikler dine praktiske kompetencer, inden du møder patienterne. Hvis du har lyst til at opleve verden, så har du alle muligheder som sygeplejestuderende. Du kan f.eks. vælge at tage til Australien, Thailand, England eller Spanien på studie- eller praktikophold. Læs på nettet Du kan også tage sygeplejerskeuddannelsen som netundervisning. Her får du en blanding af digitalt baseret undervisning, mødedage i Viborg og klinisk undervisning på udvalgte kliniksteder i Viborg, hvor der er særlig fokus på brug af digitale muligheder i sygeplejen. I praktikken får man bekræftet fra både patienter og kollegaer, at ens arbejde virkelig betyder noget. Joen Brahms Kock Studerende Jobmuligheder Ud over de mange muligheder på sygehusene kan du også vælge at arbejde i f.eks. hjemmeplejen, på ældrecentre, i sundhedscentre, i lægekonsultationer, hos Arbejdstilsynet eller på private klinikker. Desuden giver en autorisation som sygeplejerske dig adgang til at arbejde i udlandet. Efter- og videreuddannelse Du kan f.eks. tage en specialuddannelse for sygeplejersker i psykiatrisk sygepleje, intensiv sygepleje, anæstesiologisk sygepleje, infektionshygiejne, kræftsygepleje eller som sundhedsplejerske. Desuden har du adgang til kandidatuddannelsen i sygepleje, cand.cur., og en række tværfaglige kandidatuddannelser. Når du har arbejdet som sygeplejerske i et par år, kan du også vælge at prøve kræfter med en masteruddannelse, f.eks. Master i Public Health. Uddannelsens opbygning 1. semester Fag og profession Sundhed og sygdom 2. semester Somatisk sygdom og lidelse Grundlæggende klinisk virksomhed (praktik) 3. semester Tværprofessionel virksomhed Kronisk syge patienter og borgere i eget hjem 4. semester Relationer og interaktioner Psykisk syge patienter/ borgere og udsatte grupper 5. semester Sygepleje etik og videnbaseret virksomhed Akut og kritisk syge patienter/borgere 6. semester Kompleks klinisk virksomhed (praktik) Selvstændig professionsudøvelse (praktik) 7. semester Valgmodul Bachelorprojekt

Frafald, status pr. 31. december 2014. Uddannelser af 3½ og 4 års varighed VIA Pædagogik og Samfund. Studiestart 2008/2009 Studerende

Frafald, status pr. 31. december 2014. Uddannelser af 3½ og 4 års varighed VIA Pædagogik og Samfund. Studiestart 2008/2009 Studerende , status pr. 31. december 2014. r af 3½ og 4 års varighed VIA Pædagogik og Samfund Studiestart 2009/2010 Studiestart 2010/2011 Lærer (4 år) Aarhus 407 107 26 447 110 25 439 114 26 Silkeborg 155 55 35 215

Læs mere

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt)

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Administrationsbachelor... 1 AP Degree in Marketing Management... 1 Architectural Technology and Construction Management...

Læs mere

Danmarks største professionshøjskole

Danmarks største professionshøjskole Danmarks største professionshøjskole VIA University College er en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner og det forpligter Vias værdier er: originalitet VIA udvikler uddannelser og løsninger, som

Læs mere

Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk

Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Grenaa... 1 Herning... 1 Holstebro... 1 Horsens... 2 Ikast... 3 Nørre Nissum... 3 Randers... 4

Læs mere

pædagoguddannelsen Udfordring Udvikling kreativitet

pædagoguddannelsen Udfordring Udvikling kreativitet pædagoguddannelsen VIA UNIVERSITY COLLEGE Udfordring Udvikling kreativitet om uddannelsen Pædagoguddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, Du kan komme til at arbejde i vuggestue, børnehave eller

Læs mere

Bliv ergoterapeut. Gør det umulige muligt

Bliv ergoterapeut. Gør det umulige muligt Bliv ergoterapeut Gør det umulige muligt 1 Ergoterapeutuddannelsen I Holstebro og Århus Ergoterapeutuddannelsen i Holstebro og Århus giver dig mange forskellige jobmuligheder. Du kan for eksempel arbejde

Læs mere

Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus

Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus Kost Forebyggelse Behandling Sundhed Velkommen til en uddannelse fuld af muligheder Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus er en spændende og udfordrende uddannelse,

Læs mere

Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus

Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus Kost Forebyggelse Behandling Sundhed Velkommen til en uddannelse fuld af muligheder Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus er en spændende og udfordrende uddannelse,

Læs mere

bliv sygeplejerske Et naturligt valg University College Nordjylland Sygeplejerske i virkeligheden

bliv sygeplejerske Et naturligt valg University College Nordjylland Sygeplejerske i virkeligheden PROFESSIONSHØJSKOLEN University College Nordjylland Bistrupvej 3 9800 Hjørring Tlf. 9633 1500 www.ucn.dk Selma Lagerløfs Vej 2 9220 Aalborg Øst Tlf. 9633 1400 Et naturligt valg Jeg har orlov fra min stilling

Læs mere

Oversigt over universiteternes videreuddannelsestilbud til professionsbachelorer

Oversigt over universiteternes videreuddannelsestilbud til professionsbachelorer Udvalget for Videnskab og Teknologi 2010-11 UVT alm. del Bilag 257 Offentligt Fiolstræde 44, 1. th. 1171 København K Tlf. 33 92 54 05 Fax 33 92 50 75 www.dkuni.dk Oversigt over universiteternes videreuddannelsestilbud

Læs mere

LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS MED DE MANGE MULIGHEDER

LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS MED DE MANGE MULIGHEDER LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS MED DE MANGE MULIGHEDER Læreruddannelsen i Aarhus Læreruddannelsen i Aarhus er landets største læreruddannelse og udbyder samtlige undervisningsfag. Udover et solidt fundament

Læs mere

Velkommen til. Onsdag d. 22. april

Velkommen til. Onsdag d. 22. april Velkommen til Onsdag d. 22. april Oplæg 1 kl. 12.05-12.50 Oplæg 2 kl. 12.55-13.40 Uddannelsesmesse kl. 13.45-14.30 Evt. fremmøderegistrering fra kl. 14.25 Arrangementet er slut kl. 14.30 Skal du med bus,

Læs mere

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis Akademiuddannelse i Sundhedspraksis En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til social-og sundhedsassistenter og lignende faggrupper. Nu også

Læs mere

OVERSIGT OVER UDBUD AF PROFESSIONSBACHELOR UDDANNELSER OG ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSER, AKADEMIUDDANNELSER OG DIPLOMUDDANNELSER

OVERSIGT OVER UDBUD AF PROFESSIONSBACHELOR UDDANNELSER OG ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSER, AKADEMIUDDANNELSER OG DIPLOMUDDANNELSER 10. juni 2015 OVERSIGT OVER UDBUD AF PROFESSIONSBACHELOR UDDANNELSER OG ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSER, AKADEMIUDDANNELSER OG DIPLOMUDDANNELSER Oversigt over erhvervsakademier og professionshøjskoler UDBUD

Læs mere

ERGOTERAPEUT. Gør det umulige muligt

ERGOTERAPEUT. Gør det umulige muligt ERGOTERAPEUT Gør det umulige muligt ERGOTERAPEUT Gør det umulige muligt Med en uddannelse som ergoterapeut får du betydning for andre menneskers hverdagsliv og fremtid. Du arbejder både med børn, unge,

Læs mere

It og Sundhed uddannelsen. Sundhed kræver IT

It og Sundhed uddannelsen. Sundhed kræver IT It og Sundhed uddannelsen Sundhed kræver IT Vi ved, det er muligt at udvikle et samlet system, der kan lette behandlernes arbejdsgange, øge sikkerheden omkring patienterne og optimere behandlingen. Det

Læs mere

Sundhedspraksis. En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik AKADEMIUDDANNELSE

Sundhedspraksis. En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik AKADEMIUDDANNELSE Sundhedspraksis AKADEMIUDDANNELSE En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til social-og sundhedsassistenter og lignende faggrupper. Akademiuddannelse

Læs mere

Velfærdsteknologi i praksis

Velfærdsteknologi i praksis AKADEMIUDDANNELSE Velfærdsteknologi i praksis En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til ansatte inden for social-og sundhedområdet og det

Læs mere

Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi

Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi Praksisrettet og udfordrende efter og videreuddannelse i VIA Inge Kirstine Møller Madsen og Kirsten Roelsgaard videreuddannelse

Læs mere

FYSIOTERAPEUT. En uddannelse i bevægelse

FYSIOTERAPEUT. En uddannelse i bevægelse FYSIOTERAPEUT En uddannelse i bevægelse FYSIOTERAPEUT En uddannelse i bevægelse OM FYSIOTERAPI OG UDDANNELSEN Uddannelsen til fysioterapeut på UCN er en udviklende og udfordrende cocktail, der blander

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Akademiuddannelser 2 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLTS DIPLOMUDDANNELSER Praktisk Personlig vejledning Kontakt studievejlederne i Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler på

Læs mere

Uddannelsen er der tjek på ÅBENT HUS PÅ VIDEREGÅENDE UDDANNELSER FREDAG D. 24. OG LØRDAG D. 25 FEBRUAR. aabenthus.studiebyenesbjerg.

Uddannelsen er der tjek på ÅBENT HUS PÅ VIDEREGÅENDE UDDANNELSER FREDAG D. 24. OG LØRDAG D. 25 FEBRUAR. aabenthus.studiebyenesbjerg. Uddannelsen er der tjek på ÅBENT HUS PÅ VIDEREGÅENDE UDDANNELSER I ESBJERG FREDAG D. 24. OG LØRDAG D. 25 FEBRUAR aabenthus.studiebyenesbjerg.dk 2 Uddannelsen er der tjek på K OVERSIGT: INTERESSEOMRÅDER

Læs mere

BACHELOR- UDDANNELSER

BACHELOR- UDDANNELSER det sundhedsvidenskabelige fakultet københavns universitet BACHELOR- UDDANNELSER det sundhedsvi københavns univer Med fokus på sundhed og sygdom hos mennesker og dyr bacheloruddannelser på sund VELKOMMEN

Læs mere

master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015

master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015 master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015 Læring kræves i mange sammenhænge. Når arbejdspladser og medarbejdere skal omstille sig, når elever og studerende skal tilegne sig viden,

Læs mere

Reform af pædagoguddannelsen

Reform af pædagoguddannelsen Den 21. juni 2013 Reform af pædagoguddannelsen Trygge og udviklende dagtilbud til børn og unge er en af grundpillerne i det danske velfærdssystem. Reformen af pædagoguddannelsen skal understøtte målet

Læs mere

Studievalg og videregående uddannelse

Studievalg og videregående uddannelse Studievalg og videregående uddannelse VUC v. Vejledernavn Vejleder, Studievalg Nordjylland Hvem er jeg? Charlotte Høygaard Hansen Vejleder, Studievalg Nordjylland Uddannelse: Student Hjørring Gymnasium

Læs mere

KONTAKT. Studiecenter ARTS. Studievejledningen. Aarhus. Emdrup. Niels Juelsgade 84, bygning 2110, 8200 Aarhus N T: 8716 1380 E: studvej@dpu.

KONTAKT. Studiecenter ARTS. Studievejledningen. Aarhus. Emdrup. Niels Juelsgade 84, bygning 2110, 8200 Aarhus N T: 8716 1380 E: studvej@dpu. BACHELORUDDANNELSEN I UDDANNELSESVIDENSKAB 2012 De første 180 studerende startede på Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab i 2010. KONTAKT Studiecenter ARTS Emdrup Tuborgvej 164, 2400 København NV

Læs mere

Notat om afviste ansøgere til UC-sektoren. 3. august 2012

Notat om afviste ansøgere til UC-sektoren. 3. august 2012 Notat om afviste ansøgere til UC-sektoren. 3. august 2012 I 2012 var der atter stigning i antallet af tilbudte studiepladser inden for UC-sektoren, dvs. de syv professionshøjskoler, Danmarks Medie- og

Læs mere

Uddannelser med mening, mennesker og muligheder

Uddannelser med mening, mennesker og muligheder side 1 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Uddannelser med mening, mennesker og muligheder side 2 side 3 Velkommen til University College Lillebælt Udgivet af University College Lillebælt Februar 2015 Grafisk

Læs mere

DIPLOM i erhvervsøkonomi HD

DIPLOM i erhvervsøkonomi HD Efteruddannelse DIPLOM i erhvervsøkonomi HD forskningsbaseret efteruddannelse Investér i din humane kapital Vælger du at give dig i kast med en HD-uddannelse, så foretager du en sikker investering i din

Læs mere

A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter:

A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter: PRAKTIKBESKRIVELSE A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter: Institutionens navn: Ahornparken Adresse: Skovgårdsvej 32, 3200 Helsinge Tlf.: 72499001 E-mailadresse ahornparken/gribskov@gribskov.dk

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 VELKOMMEN TIL HANDELSGYMNASIET HHX HHX-UDDANNELSEN HANDELSGYMNASIET ER ET GODT VALG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med

Læs mere

For dig med mindst fem års erfaring med pædagogisk arbejde

For dig med mindst fem års erfaring med pædagogisk arbejde merituddannelsen til pædagog - færøerne MOD For dig med mindst fem års erfaring med pædagogisk arbejde WWW.UCC.DK/meritpædagog 1 merituddannelse til pædagog - på færøerne Vi har tilrettelagt en professionsbacheloruddannelse

Læs mere

BLIV SYGEPLEJERSKE. Holstebro Horsens Randers Silkeborg Thisted Viborg Århus. Bliv sygeplejerske 1 ı 1

BLIV SYGEPLEJERSKE. Holstebro Horsens Randers Silkeborg Thisted Viborg Århus. Bliv sygeplejerske 1 ı 1 BLIV SYGEPLEJERSKE Holstebro Horsens Randers Silkeborg Thisted Viborg Århus Bliv sygeplejerske 1 ı 1 Overrasket over faglige udfordringer Folk siger, at det er let at blive sygeplejerske. Det troede jeg

Læs mere

Husdyrvidenskab Bliv ekspert i dyrs velfærd med en uddannelse i husdyrvidenskab på Københavns Universitet

Husdyrvidenskab Bliv ekspert i dyrs velfærd med en uddannelse i husdyrvidenskab på Københavns Universitet det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Husdyrvidenskab Bliv ekspert i dyrs velfærd med en uddannelse i husdyrvidenskab på Københavns Universitet Husdyrvidenskab 1 2 PRODUKTIONSDYR

Læs mere

Meritlæreruddannelsens indholdsområder Meritlæreruddannelsen er på 150 ECTS point og består af 3 hovedområder:

Meritlæreruddannelsens indholdsområder Meritlæreruddannelsen er på 150 ECTS point og består af 3 hovedområder: Meritlæreruddannelsen 2014 Læreruddannelsen i Skive Hvad er en meritlæreruddannelse? Meritlæreruddannelsen blev oprettet i 2002 og sigter primært mod et arbejde som lærer i grundskolen. Den har til formål

Læs mere

Professionsbachelor som diplomingeniør i proces og innovation

Professionsbachelor som diplomingeniør i proces og innovation Uddannelsesudvalget UDU alm. del - Bilag 134 Offentligt Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Oversigt

Læs mere

Læreruddannelsen i Skive Enkeltfag 2015 Åben uddannelse www.via.dk

Læreruddannelsen i Skive Enkeltfag 2015 Åben uddannelse www.via.dk Gør tanke til handling VIA University College Læreruddannelsen i Skive Enkeltfag 2015 Åben uddannelse www.via.dk 1 Læreruddannelsen i Skive udbyder læreruddannelsens undervisningsfag som enkeltfag med

Læs mere

Statusrapport 2013-14 fra Professionshøjskolernes Censorsekretariat

Statusrapport 2013-14 fra Professionshøjskolernes Censorsekretariat Statusrapport 2013-14 fra Professionshøjskolernes Censorsekretariat v/sekretariatsleder Peter Thode Loft Lembckesvej 3-7 6100 Haderslev Tlf.: 7266 5160 pc@ucsyd.dk Indledning I det forløbne år har opgaverne

Læs mere

HF KREATIV ER FOR DIG DER: ER: er kreativ er innovativ er selvstændig er holdspiller er målrettet drømmer om en fremtid indenfor et kreativt fag

HF KREATIV ER FOR DIG DER: ER: er kreativ er innovativ er selvstændig er holdspiller er målrettet drømmer om en fremtid indenfor et kreativt fag HF HFDESIGN - din uddannelse HF KREATIV ER FOR DIG DER: er kreativ er innovativ er selvstændig er holdspiller er målrettet drømmer om en fremtid indenfor et kreativt fag HF KREATIV ER: dit springbræt til

Læs mere

Tryk på "language"-knappen nedenfor og vælg "English" hvis du ønsker en engelsk version af spørgeskemaet. Tryk "next" for at fortsætte.

Tryk på language-knappen nedenfor og vælg English hvis du ønsker en engelsk version af spørgeskemaet. Tryk next for at fortsætte. Velkommen til Introundersøgelsen // Welcome to the Introduction Survey Tryk på "language"-knappen nedenfor og vælg "English" hvis du ønsker en engelsk version af spørgeskemaet. Tryk "next" for at fortsætte.

Læs mere

LTERN TIVER TIL PSYKOLOGISTUDIET

LTERN TIVER TIL PSYKOLOGISTUDIET V LTERN TIVER TIL V PSYKOLOGISTUDIET sfortegnelse PSYKOLOGI... 3... 3... 3 Afklaring... 3 Professionsbacheloruddannelser (3½-4 år)... 4 Afspændingspædagog... 4 Ergoterapeut... 4 Folkeskolelærer... 4 Fysioterapeut...

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I SOFTWARE ENGINEERING itu.dk/master/software MASTER I SOFTWARE ENGINEERING Master i Software Engineering er til dig, som allerede er en erfaren software- og systemudvikler,

Læs mere

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE Indledning Fagprofilen for ergo- og fysioterapeuter i Ikast-Brande Kommunes træningsområde er et samarbejdsredskab. Den danner

Læs mere

Fleksibel uddannelse. Spændende studiemiljø. Hf-enkeltfag GSK. 2-årigt hf. Almen Voksenuddannelse. Flex- og fjernundervisning

Fleksibel uddannelse. Spændende studiemiljø. Hf-enkeltfag GSK. 2-årigt hf. Almen Voksenuddannelse. Flex- og fjernundervisning Almen Voksenuddannelse Flex- og fjernundervisning Forberedende Voksenundervisning Hf-enkeltfag GSK Spændende studiemiljø Undervisning for ordblinde 2-årigt hf Læs mere på www.vuctm.dk Fleksibel uddannelse

Læs mere

Samlet Evaluering af modul 5 Hold Feb. 2014.

Samlet Evaluering af modul 5 Hold Feb. 2014. Samlet Evaluering af modul 5 Hold Feb. 2014. Kan indgå i tværprofessionelt samarbejde med respekt for og anerkendelse af egen professions ansvar og kompetence såvel som øvrige sundhedsprofessioners og

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Den lokale undervisningsplan for Grundforløbet Afsnit 2 og 3 Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Gældende fra den 1. januar 2013 Indhold 2.0 Indgangen Sundhed, omsorg og pædagogik... 1 2.1 Praktiske oplysninger...

Læs mere

Institution Optagelsesområdenr. Uddannelse Undervisningssprog

Institution Optagelsesområdenr. Uddannelse Undervisningssprog Institution Optagelsesområdenr. Uddannelse Undervisningssprog Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering 32010 Designer, København K, Studieretning: Beklædningsdesign,

Læs mere

Kolding 18020 Informationsvidenskab, it og interaktionsdesign, Kolding, Studiestart: Sommerstart 13 0 44 11 alle optaget, ledige pladser

Kolding 18020 Informationsvidenskab, it og interaktionsdesign, Kolding, Studiestart: Sommerstart 13 0 44 11 alle optaget, ledige pladser Syddansk Universitet Kolding 18005 Bibliotekskundskab og videnskommunikation, Kolding, Studiestart: Sommerstart 16 0 53 17 alle optaget, ledige pladser Kolding 18035 Designkultur, Kolding, Studiestart:

Læs mere

Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes følgende valgmodulspakke:

Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes følgende valgmodulspakke: Kære studerende Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På udbydes følgende valgmodulspakke: Uge 1-3 Uge 4 og 5 Uge 6 Teori: Kvalitative og kvantitative metoder med sundhedsteknologi/ telemedicin som eksempel,

Læs mere

EFTER- OG VIDERE- UDDANNELSE

EFTER- OG VIDERE- UDDANNELSE Overgangsalderen livsstil, levevilkår og livskvalitet en sund overgang eller en sygelig tilgang? SUNDHEDSFAGLIG DIPLOMUDDANNELSE/KOMPETENCEGIVENDE VIDEREUDDANNELSE MED SPECIALE I KLIMAKTERIET FOR SYGEPLEJERSKER

Læs mere

Dimittend F06 A/D. Udarbejdelse: Det lokale evaluringsudvalg: Janne Skov, Lene Lønnerup, Ulla Mulbjerg og Steffen Bader. 11.

Dimittend F06 A/D. Udarbejdelse: Det lokale evaluringsudvalg: Janne Skov, Lene Lønnerup, Ulla Mulbjerg og Steffen Bader. 11. Dimittend F06 A/D 11 august 2009 Udarbejdelse: Det lokale evaluringsudvalg: Janne Skov, Lene Lønnerup, Ulla Mulbjerg og Steffen Bader Bearbejdning af data og udfærdigelse af rapport: Søren Ebsen Futtrup

Læs mere

Bedømmelseskriterier

Bedømmelseskriterier Bedømmelseskriterier Grundforløbet - Afsluttende prøve AFSLUTTENDE PRØVE GF FÆLLES KOMPETENCEMÅL... 2 AFSLUTTENDE PRØVE GF SÆRLIGE KOMPETENCEMÅL SOSU... 5 AFSLUTTENDE PRØVE GF - SÆRLIGE KOMPETENCEMÅL PA...

Læs mere

Tabel 1. Antal 1. prioritetsansøgninger pr. 15. marts 2011 fordelt efter uddannelseslængde

Tabel 1. Antal 1. prioritetsansøgninger pr. 15. marts 2011 fordelt efter uddannelseslængde Notat 15. marts ansøgninger til videregående uddannelser 2011 15. marts ansøgere til de videregående uddannelser er enten kvote 2-ansøgere, eller ansøgere der har adgangsgrundlag fra udlandet, søger på

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I IT STYRK DIN KARRIERE itu.dk/master OM MASTER I IT Master i IT er en videreuddannelse til dig, som ønsker at opnå specialiserede kompetencer inden for relevante IT-faglige

Læs mere

Studievalg og videregående uddannelse. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland

Studievalg og videregående uddannelse. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Studievalg og videregående uddannelse Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Hvem er jeg? Charlotte Høygaard Hansen Vejleder, Studievalg Nordjylland Uddannelse: Student Hjørring Gymnasium og HF Cand.mag.

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

PROFILLÆRER- UDDANNELSE I IDRÆT

PROFILLÆRER- UDDANNELSE I IDRÆT Ny uddannelse Idræt sundhed kultur PROFILLÆRER- UDDANNELSE I IDRÆT - når sundhed er målet! Brænder du for: at give børn og unge gode idrætsoplevelser? at arbejde med innovative idrætsaktiviteter? at bruge

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. og 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. og 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK PRAKTIKBESKRIVELSE 2. og 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Hjørring Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor aktiviteterne

Læs mere

KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET

KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET SIDE 2 / handelsskolen.com KLAR TIL ET LIV MED UDFORDRINGER Har du lyst til et liv med handel og eksport? Eller med marketing og ledelse? Vil du rustes til en

Læs mere

EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned

EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned - med praktik i udlandet og fokus på innovation i landbruget For dig, der ønsker international erfaring og evnen til at tænke innovativt...

Læs mere

S C I E N C E. Geografi & geoinformatik Natur, samfund og miljø i en og samme uddannelse

S C I E N C E. Geografi & geoinformatik Natur, samfund og miljø i en og samme uddannelse S C I E N C E Geografi & geoinformatik Natur, samfund og miljø i en og samme uddannelse 2 Geografi & geoinformatik Foto: NASA En global uddannelse Brænder du for mennesker, natur, samfund og miljø, er

Læs mere

Læseplan for valgfaget sundhed og sociale forhold. 10. klasse

Læseplan for valgfaget sundhed og sociale forhold. 10. klasse Læseplan for valgfaget sundhed og sociale forhold 10. klasse Indhold Indledning 3 Trinforløb for 10. klassetrin 4 Sundhed og sundhedsfremmende aktiviteter 4 Hygiejne og arbejdsmiljø 6 Kommunikation 7 Uddannelsesafklaring

Læs mere

Ordblindeundervisning. Forberedende Voksenundervisning. Velkommen til Thy-Mors HF & VUC

Ordblindeundervisning. Forberedende Voksenundervisning. Velkommen til Thy-Mors HF & VUC 2-årigt hf Hf-enkeltfag Gymnasial Supplering FLEX- og Fjernundervisning Undervisning for ordblinde Forberedende Voksenundervisning Undervisning på 8.-10. klasse + D-niveau Læs mere på www.vuctm.dk Uddannelse

Læs mere

Modul 5 Tværprofessionel virksomhed

Modul 5 Tværprofessionel virksomhed Fysioterapeutuddannelsen, Psykomotorikuddannelsen og Sygeplejerskeuddannelsen, Nordsjælland d. 11.12.2014 MODULBESKRIVELSE Modul 5 Tværprofessionel virksomhed Forår 2015 Professionsbachelor i fysioterapi,

Læs mere

Det Tekniske Gymnasium

Det Tekniske Gymnasium Bliv godt rustet til både erhvervslivet og en videregående uddannelse på det innovative gymnasium: Det Tekniske Det Tekniske Det Tekniske er opbygget på samme måde som det almene gymnasium og handelsgymnasiet.

Læs mere

Uddannelsesordning for Social- og sundhedsuddannelsen

Uddannelsesordning for Social- og sundhedsuddannelsen Uddannelsesordning for sundhedsuddannelsen Udstedelsesdato: 15. marts 2010 Udstedt af det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen i henhold til følgende

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK.

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet:

Læs mere

Master i. international virksomhedskommunikation

Master i. international virksomhedskommunikation Master i international virksomhedskommunikation 2 Fleksibel og målrettet uddannelse til dig, der vil videre i karrieren Har du brug for at forbedre dine kommunikative og ledelsesmæssige kompetencer enten

Læs mere

Demensområdet kompetencer på basisniveau

Demensområdet kompetencer på basisniveau Demensområdet kompetencer på basisniveau 1. Læger Demens omtales flere steder i det medicinske curriculum: Under - Neuroanatomi (hjernens forhold generelt) - Patologisk anatomi (hjernefund ved demens)

Læs mere

5.0 LÆSEPLAN FOR GRUNDFORLØBET

5.0 LÆSEPLAN FOR GRUNDFORLØBET Side: Side 1 af 10 5.0 LÆSEPLAN FOR GRUNDFORLØBET MODUL I (3 uger): INTRODUKTION TIL GRUNDFORLØBET Velkomst og introduktion - Skolen - Rundvisning - Grundforløbet Introduktion til uddannelsen og arbejdsområdet

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

Idræt. en tværvidenskabelig uddannelse. Idræt

Idræt. en tværvidenskabelig uddannelse. Idræt d e t n at u rv i d e n s k a b e l i g e f a k u lt e t kø b e n h av n s u n i v e r s i t e t Idræt en tværvidenskabelig uddannelse Idræt 1 2 KATAPULT Idræt Bidrag til en sundere og mere fysisk aktiv

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

Lærerstuderendes Landskreds. Principprogram

Lærerstuderendes Landskreds. Principprogram Principprogram Målet for Lærerstuderendes Landskreds er at være medskaber af den bedste uddannelse af lærere til folkeskolen. Vi ønsker gennem læreruddannelsen at skabe professionelle folkeskolelærere

Læs mere

Pharmakon. Farmakonomuddannelsen

Pharmakon. Farmakonomuddannelsen Farmakonomuddannelsen Struktur kursusuger og fokus Antal kursusuger 1. år I prøvetiden Kursus 1-3 uger Kursus 2-3 uger Fokus Opbygning af basisviden Kursus 3-3 uger 2. år Kursus 4-3 uger Kursus 5-3 uger

Læs mere

1.0. Indledning. 2.0. Rammer for modulbeskrivelsen

1.0. Indledning. 2.0. Rammer for modulbeskrivelsen Modulbeskrivelse Modul 12 Ledelse, dokumentation og kvalitetsudvikling af ergoterapi. Klinisk undervisning VI April 2015 MHOL og PIAJ / TRHJ og LIFP 1 1.0. Indledning Modulbeskrivelsen for modul 12 består

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

Din ambition. Samfundets fremtid.

Din ambition. Samfundets fremtid. Din ambition. Samfundets fremtid. Internationalt topakkrediteret. Den eneste i Danmark. MASTER OF PUBLIC ADMINISTRATION Er du leder i den offentlige sektor, i en faglig eller frivillig organisation eller

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 12 beskrivelsen... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit HD 2. del Finansiel Rådgivning En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit Rådgiver inden for den finansielle sektor Hvem henvender uddannelsen sig til? Medarbejdere inden for bank

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. Anne Weimar Rasmussen 3. hhx - Jeg har været i praktik inden for bunkertrading og

Læs mere

Lærer Pædagog Pædagogisk assistent Sygeplejerske Fysioterapeut Psykomotorisk terapeut Tegnsprogstolk Tekstilformidler

Lærer Pædagog Pædagogisk assistent Sygeplejerske Fysioterapeut Psykomotorisk terapeut Tegnsprogstolk Tekstilformidler PROFESSIONS- HØJSKOLEN Katja Bender Sebbelov Kommunikationsmedarbejder T 41 89 70 65 kbs@ucc.dk Ledelsessekretariatet Campus Carlsberg 1799 København V T 41 89 70 00 www.ucc.dk Lærer Pædagog Pædagogisk

Læs mere

Nedenstående kurser er blevet godkendt som valgfag på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse.

Nedenstående kurser er blevet godkendt som valgfag på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse. Nedenstående kurser er blevet godkendt som valgfag på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse. Listen kan kun betragtes som vejledende, da godkendelsen af enkelte kurser i høj grad har været afhængig af

Læs mere

Administrationsbachelor. - katalog over valgmoduler. september 2015

Administrationsbachelor. - katalog over valgmoduler. september 2015 Administrationsbachelor - katalog over valgmoduler september 2015 Professionshøjskolen Metropol VIA University College (VIA UC) University College Lillebælt (UCL) University College Sjælland (UCSJ) University

Læs mere

Lokale uddannelsesplaner

Lokale uddannelsesplaner Lokale uddannelsesplaner For social- og sundhedsuddannelserne 2013 KURSER AKADEMIUDDANNELSE N Socia l- og sundh ed hjælp ser Social- og sundhedsassistent Ambulancebehandler Grundforløbet Pædagogisk assistent

Læs mere

Finansbachelor i praktik. Tips og vink

Finansbachelor i praktik. Tips og vink Finansbachelor i praktik Tips og vink Finansbachelor i praktik tips og vink Denne vejledning er til dig, der ønsker at få en finansbachelor i praktik. Den giver et indblik i uddannelsens sammensætning

Læs mere

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse 2 GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB Giv jeres medarbejdere et fagligt skub...... og klæd dem på til fremtidens udfordringer.

Læs mere

Tradium Teknisk Gymnasium

Tradium Teknisk Gymnasium 2013-2014 it dna kreativitet teknologi kommunikation naturvidenskab fremtid Tradium Teknisk Gymnasium htx - viden, videre, verden 2 htx - viden, videre, verden Vil du vide mere? Om verden og virkeligheden.

Læs mere

Innovativ og iværksættende professionsudøvelse

Innovativ og iværksættende professionsudøvelse 03-10-2012 side 1 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Modul 12 03-10-2012 side 2 Baggrund for modulet Implementing evidence based practice in student clinical placements udviklingsprojket mellem

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. vi giver dig nye muligheder 2015-2016

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. vi giver dig nye muligheder 2015-2016 STUDIERETNINGER HNDELSGYMNSIET HHX vi giver dig nye muligheder 2015-2016 VELKOMMEN TIL HNDELSGYMNSIET HHX HHX-UDDNNELSEN HNDELSGYMNSIET ER ET GODT VLG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med fokus

Læs mere

FAGBESKRIVELSE AFSPÆNDINGSPÆDAGOGISK ERGONOMI OG SUNDHEDSFREMME

FAGBESKRIVELSE AFSPÆNDINGSPÆDAGOGISK ERGONOMI OG SUNDHEDSFREMME FAGBESKRIVELSE VÆGTNING 3 ECTS-point AFSPÆNDINGSPÆDAGOGISK ERGONOMI OG SUNDHEDSFREMME PLACERING I UDDANNELSEN Der undervises i faget på uddannelsens 3. og 4. semester. Faget er et afspændingspædagogisk

Læs mere

Uddannelsesfremsyn Fyraftensmøde, 15. april 2015

Uddannelsesfremsyn Fyraftensmøde, 15. april 2015 Uddannelsesfremsyn Fyraftensmøde, 15. april 2015 Oplæg v. Anne Schultz Pinstrup, enhedschef uddannelse Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Navn (Sidehoved/fod) Siden sidst Møde i koordinationsgruppen den

Læs mere

Skema til PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Paletten H. C. Ørstedsvej 4 7800 Skive Børnehaven: 97 52 46 36 Vuggestuen: 97 52 49 09 lsko@skivekommune.

Skema til PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Paletten H. C. Ørstedsvej 4 7800 Skive Børnehaven: 97 52 46 36 Vuggestuen: 97 52 49 09 lsko@skivekommune. Skema til PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE jf. NY Bekendtgørelse om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Med virkning fra 1. august 2007 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Merituddannelsen til pædagog - for dig som arbejder i Københavns Kommune

Merituddannelsen til pædagog - for dig som arbejder i Københavns Kommune Merituddannelsen til pædagog - for dig som arbejder i Københavns Kommune Infomøde: 16. august 2010 kl. 17-1830 sydhavns plads 4 PÆDAGOGUDDANNELSEN NORDSJÆLLAND i samarbejde med Københavns Kommunes Børne-

Læs mere

Evalueringsrapport MLP 1. semester

Evalueringsrapport MLP 1. semester Evalueringsrapport MLP 1. semester Master i Læreprocesser Studienævn for Uddannelse, Læring og Forandring, AAU. Forår 2013 Evalueringsrapport, MLP 1. semester, forår 2013 Evalueringsundersøgelsen blev

Læs mere