Træf det rette valg VIA Uddannelsesguide VIA University College

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Træf det rette valg VIA Uddannelsesguide 2014. VIA University College"

Transkript

1 Træf det rette valg VIA Uddannelsesguide 2014

2 2

3 Find din vej

4 2014 Kolofon Redaktion: Kommunikationsafdelingen Lisbeth Katborg Bjerre (ansv.) Design: 1508 A/S Tryk: Bording A/S Sat i: VIA Type Oplag:

5 INDHOLD 06 Velkommen 08 Hvad er en professionsbachelor? 10 Study in English 12 VIA Sundhed 16 Bandagist 17 Bioanalytiker 18 Ergoterapeut 19 Ernæring & Sundhed 20 Fysioterapeut 21 Psykomotorisk terapeut 22 Sygeplejerske 23 Global Nutrition & Health (UK) 24 VIA Lærer 28 Lærer 30 VIA Pædagogik 34 Diakoni & Socialpædagogik 35 Pædagog 36 VIA Socialfaglig 40 Kristendom, Kultur & Kommunikation (3K) 41 Socialrådgiver 42 VIA Design & Business 46 Design & Business 47 Designteknolog 48 Tekstildesign, Håndværk & Formidling 49 Design & Business (UK) 50 Design, Technology & Business (UK) 60 VIA Business & Administration 64 Administrationsbachelor 65 Markedsføringsøkonom 66 International Sales & Marketing Management (UK) 67 Marketing Management (UK) 68 Value Chain Management (UK) 70 VIA Ingeniør 74 Bygningsingeniør 75 Maskiningeniør 76 Civil Engineering (UK) 77 Engineering in Information & Communication Technology (UK) 78 Engineering in Materials Science & Product Design (UK) 79 Global Business Engineering (UK) 80 Mechanical Engineering (UK) 82 VIA Konstruktion & Teknologi 86 Byggetekniker 87 Bygningskonstruktør 88 Kort- & Landmålingstekniker 89 Produktionsteknolog 90 Produktudvikling & Teknisk integration 92 Architectural Technology & Construction Management (UK) 93 Construction Technology (UK) 94 Campus 96 Herning 98 Holstebro 100 Horsens 102 Randers 104 Silkeborg 106 Viborg 108 Aarhus C 110 Aarhus N 52 VIA Animation & Storytelling 56 Multiplatform Storytelling & Production 57 Character Animation (UK) 58 Computer Graphic Arts (UK) 59 Graphic Storytelling (UK) 112 Praktiske oplysninger 113 Kom tilbage til VIA efter mere uddannelse

6 Velkommen er Danmarks største professionshøjskole, og hos os kan du vælge mellem mere end 40 videregående uddannelser. Mulighederne er mange. Vil du være ingeniør, designer, sygeplejerske, lærer, fysioterapeut, bygningskonstruktør, pædagog, bioanalytiker, markedsføringsøkonom eller måske karakteranimator og leve af at lave tegnefilm? VIA har uddannelser for enhver smag, og alle studier er bygget op af teoretisk undervisning på uddannelsesstedet og praktikophold ude på rigtige arbejdspladser. Har du lyst til at rejse til udlandet, mens du studerer, er der også rig mulighed for det.

7 Mulighederne er mange. Hvad vælger du? Som studerende er du tilknyttet en campus, hvor du møder masser af andre unge. Det giver et inspirerende studiemiljø med fælles bibliotek, kantine, fester og café. Samtidig får du mulighed for at arbejde sammen med studerende fra andre fag, og nogle gange er der også fælles undervisning på tværs af uddannelser. I denne uddannelsesguide kan du læse om alle VIAs videregående uddannelser og vores otte campusser. Desuden fortæller nuværende studerende om deres studievalg og drømme for fremtiden. Og tidligere studerende beretter om deres faglighed og arbejdsliv. Du kan også læse mere på VIAs hjemmeside via.dk, hvor vi har samlet interviews med studerende om deres fag, praktik, særlige projekter, ophold i udlandet og jobmuligheder. VIA har campusser i Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Det betyder, at der er mange uddannelsesmuligheder, uanset hvor du bor.

8 Hvad er en professionsbachelor? En professionsbachelor er en uddannelse, der er målrettet bestemte job, f.eks. lærer, sygeplejerske eller ingeniør. Det er en mellemlang videregående uddannelse, der varer 3-4 år. Uddannelsen indeholder både teori og praksis. Det vil sige, at du kommer ud i praktik på rigtige arbejdspladser og får afprøvet det, du har lært i undervisningen. På studiet er der også mange praktiske øvelser, som supplerer teorien. På den måde bliver undervisningen aldrig ensformig. Du kan også forvente skriftlige opgaver, forelæsninger, klasseundervisning og gruppearbejde. Alle uddannelser afsluttes med et bachelorprojekt, hvor du fordyber dig i et emne, som du synes er særligt spændende eller relevant. Højt fagligt niveau VIA har en lang række specialiserede videncentre, der arbejder med forskning og ny viden inden for VIAs fagområder. Det er en viden, der bruges i undervisningen, og som sikrer, at din uddannelse har et opdateret og fagligt højt niveau. På VIAs campusser får du desuden adgang til moderne uddannelsesbiblioteker, der tilbyder de fysiske og digitale materialer, du får brug for i løbet af din uddannelse. Praktik i alle uddannelser På alle VIAs uddannelser er der praktikperioder, hvor du kommer ud på offentlige og private arbejdspladser. Her får du mulighed for at prøve dit fag af i praksis under vejledning af erfarne medarbejdere. Praktikken sikrer, at din uddannelse løbende forholder sig til den virkelige verden. Og du får indblik i det arbejdsliv, der venter, når du er færdig med din uddannelse. Praktikken varer samlet mellem ½ og 1½ år.

9 Tag til udlandet Du kan vælge at tage din praktik eller et udvekslingsophold i udlandet. VIA samarbejder med praktik- og uddannelsesinstitutioner over det meste af verden. Som studerende har du derfor mange muligheder for at supplere din uddannelse med et udlandsophold. Tag til England, Tyskland, Australien eller Kina. Prøv dit fag af i en anden kultur, oplev et anderledes studiemiljø og få et internationalt netværk mens du læser. Kreative idéer At få en god idé og lade den blive til virkelighed kan være svært. I VIA har vi fokus på, at studerende lærer at være kreative og nyskabende. På alle campusser er der etableret studentervæksthuse, der afholder faglige workshops og events om innovation og iværksætteri. Hvis du som studerende overvejer at starte egen virksomhed, kan du også få professionel vejledning af undervisere og rådgivere. Samarbejde med andre fag I VIA kommer du til at arbejde sammen med studerende fra andre uddannelser. Det kan være i valgfag eller projekter, hvor I hver især bruger jeres faglighed til en fælles løsning. Det er lærerigt, og du bliver klogere på dig selv og de andre faggrupper. Tværfaglige projekter forbereder dig også på livet som færdiguddannet. Ude på arbejdsmarkedet vil du nemlig ofte samarbejde med mennesker, der har en anden faglig baggrund. Job og karriere Professionsbachelorer fra VIA arbejder på både private og offentlige arbejdspladser eller skaber deres egen virksomhed. Uanset hvilket fag, du vælger, er der mange muligheder for at bygge videre på din uddannelse. Som professionsbachelor kan du efter- og videreuddanne dig på VIAs mange kurser og diplomuddannelser. Diplomuddannelserne tager udgangspunkt i din faglighed og giver dig den nyeste teori og viden, så du kan stå endnu stærkere i din praksis. Du har også mulighed for at videreuddanne dig på universitetet og tage en mastereller kandidatuddannelse. Er du i tvivl? At vælge uddannelse er for mange en stor beslutning. Derfor har du måske brug for råd og vejledning til at finde den uddannelse, der passer til dig og dine fremtidsønsker. På alle vores uddannelser er der dygtige og kompetente studievejledere, som du kan få en grundig snak med om dit valg. På VIAs hjemmeside via.dk kan du finde telefonnumre og mailadresser til alle vores studievejledere. De vil gerne hjælpe med svar på små og store spørgsmål, så du får valgt den uddannelse, der passer til dig.

10 Study in English Har du lyst til at blive en del af et internationalt studiemiljø, kan du søge ind på en af VIAs engelsksprogede uddannelser. Her foregår al undervisning på engelsk, og du går på hold med både danske og udenlandske studerende. Mod til at tale og skrive på engelsk Udgangspunktet for at vælge en engelsksproget uddannelse er ofte en interesse for det internationale område, og at du har lyst til både at tale og skrive på engelsk. Uanset hvilken uddannelse, du vælger, får du et bredere og internationalt perspektiv på dit fag og en unik forståelse for globale sammenhænge. Undervejs vil du også opleve, at dit engelske ordforråd udvikler sig og forbedres. 16 internationale uddannelser VIA har i alt 16 engelsksprogede uddannelser inden for sundhed, design, business, animation og storytelling, ingeniørfaget samt konstruktion og teknologi. Nogle af de samme uddannelser udbydes også på dansk. Andre kan du kun vælge med engelsk som undervisningssprog. Kom på besøg Du kan læse om VIAs internationale uddannelser i denne uddannelsesguide. Har du spørgsmål eller lyst til at besøge en af uddannelserne, er du meget velkommen til at kontakte studievejlederen det pågældende sted. Vi skal snart besøge en virksomhed, der eksporterer 95 procent af sin produktion til udlandet. Med en international uddannelse tror jeg klart, at jeg har en styrkejobmæssigt sådan et sted. Thomas Winther Jørgensen Studerende Value Chain Management

11 I starten kan der være mange ord, man er nødt til at slå op. Men jeg kom hurtigt ind i de internationale fagudtryk, for i klassen og i gruppearbejde er du nødt til at forklare dig på engelsk. Nathalie Claire Moxon Studerende på Global Nutrition & Health

12 VIA SUNDHED Indhold 16 Bandagist 17 Bioanalytiker 18 Ergoterapeut 19 Ernæring & Sundhed 20 Fysioterapeut 21 Psykomotorisk terapeut 22 Sygeplejerske 23 Global Nutrition & Health (UK)

13

14 Gør en forskel VIA Sundhed Har du lyst til at arbejde med mennesker og sundhed? At tage en uddannelse, der bliver omsat i en praksis, der virkelig gør en forskel for andre? VIAs sundhedsuddannelser er for dig, der brænder for at forbedre andre menneskers levevilkår. Uanset hvilken uddannelse du tager inden for sundhedsområdet, vil du efterfølgende stå med mange valgmuligheder, hvad enten du vil i arbejde, videreuddannes eller tage erfaringerne med til udlandet. Nye tider, nye udfordringer På tværs af sundhedssektoren arbejdes der på at understøtte patienter, så de i højere grad kan udnytte egne ressourcer til at hjælpe sig selv den såkaldte patient empowerment. Det stiller nye krav til kompetencer og fokus for en lang række stillinger i sundhedssektoren både i forhold til det understøttende arbejde og i forhold til at udtænke nye måder at gøre tingene på. Det gælder for eksempel udvikling og anvendelse af velfærdsteknologi. Hvordan skaber vi bedre og mere effektive hjælpemidler, og hvordan spiller de sammen med behovet for menneskelig omsorg og pleje? Alsidige muligheder En af styrkerne ved at tage en sundhedsfaglig uddannelse er de alsidige muligheder, du har efterfølgende. Den enkelte uddannelse klæder dig på til at indtage mange og meget forskelligartede professioner. Mulighederne spænder fra omsorgsarbejde til den højt specialiserede afdeling på et sygehus, fra det kommunale til det private arbejdsmarked, fra undervisning til forskning. Mulighederne er dine med en sundhedsfaglig uddannelse.

15

16 2014 SUNDHED 16 VIA Bandagist Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 5½ år Vinter Jönkoping (Sverige) og Horsens Dansk og svensk Gymnasial eksamen samt specifikke adgangskrav via.dk/bandagist Vil du gerne kombinere sundhedsvidenskab med et håndværksmæssigt arbejde, så er bandagistuddannelsen det rigtige valg for dig. Bandagisten designer og udvikler tekniske hjælpemidler til patienter, der for eksempel mangler en arm eller et ben. Undervisningen Studiet består af tre dele og indeholder en kombination af teori og praksis. Du bliver undervist i både sundhedsfaglige og tekniske fag, bl.a. anatomi, fysiologi, psykologi, sygdomslære, biomekanik, matematik og ortopæditeknik. Uddannelsen begynder med en værkstedsteknisk grundskole på et halvt år, som foregår i Horsens. Herefter følger tre år i Jönköping, Sverige, hvor du bliver ortopædi-ingeniør. Til sidst har du to års turnustjeneste i et eller flere godkendte bandagerier i Danmark eller udlandet, hvor du får den praktiske erfaring, både klinisk og værkstedsteknisk, i konkrete behandlingssituationer. Under turnus får du løn. Uddannelsen har fokus på de håndværksmæssige færdigheder og de menneskelige aspekter, der indgår i de individuelle behandlingsforløb, hvor du sammen med en patient skal finde frem til den tekniske løsning, der giver størst livskvalitet. Jobmuligheder Bandagister er privatpraktiserende eller ansat i bandagerier, der er private virksomheder. Det meste af tiden foregår arbejdet i bandageriet, men ofte indgår bandagisten i de professionelle teams på hospitaler og institutioner. Bandagister har også gode internationale jobmuligheder, eksempelvis i uro- og sygdomsplagede lande. Efter- og videreuddannelse Har du lyst til at læse videre, kan du blandt andet søge ind på en af de medico-tekniske videreuddannelser. For eksempel masteruddannelse eller kandidatuddannelse i biomedicinsk teknik, cand. scient.med., eller den sundhedsfaglige kandidatuddannelse, cand. scient.san. Uddannelsens opbygning Værkstedsteknisk grundskole Varighed: 1/2 år Danmark, Horsens. Kendskab til de materialer, maskiner og værktøjer, som bandagister anvender Ortopædi-ingeniøruddannelse Varighed: 3 år Sverige, Jönköping 1. år ortopæditeknik Videnskabelig metodik, statistik Matematik Anatomi og fysiologi Psykologi Sygdomslære 2. år Biomekanik Anvendt mekanik og materialelære Ortopæditeknik 3. år Ortopæditeknik Valgfag Turnustjeneste Varighed 2 år Danmark eller udlandet Uddannelsen kombinerer traditionelle sundhedsfag og patientkontakt med godt håndværk. Vi lærer at lave individuelle løsninger hver gang, for mennesker er forskellige. Signe Sander Nielsen Studerende

17 VIA Bioanalytiker Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Aarhus Dansk Gymnasial eksamen, gymnasiale enkeltfag eller social- og sundhedsassistentuddannelse samt specifikke krav via.dk/bioanalytiker Vil du arbejde analytisk og selvstændigt og beskæftige dig med den nyeste teknologi? Vil du være med til at finde de afgørende spor, der i sidste ende kan redde liv? Så bliv bioanalytiker! Undervisningen Uddannelsen består både af teori og praktik, og du får kompetencer inden for f.eks. bioanalyse, sundheds- og naturvidenskab. Den teoretiske del af uddannelsen foregår på Campus Aarhus N, og den praktiske del tager du på kliniske uddannelseslaboratorier i Midtog Nordjylland. Vi skaffer din praktikplads. Bioanalytikeruddannelsen er opbygget af 14 moduler. Hvert modul varer omkring 10 uger, og mange af modulerne indeholder en praktisk del. Netundervisning Du kan også tage bioanalytikeruddannelsen som delvis netundervisning, hvor du nogle dage kan følge undervisningen hjemmefra. Netundervisningshold starter i februar. Jobmuligheder Mange bioanalytikere arbejder på hospitalslaboratorier, hvor de analyserer f.eks. blod- og vævsprøver fra patienter. Andre arbejder i medicinalindustrien eller i laboratorier, hvor de er med til at udvikle ny viden, som kan munde ud i en ny behandling eller et nyt medicinsk præparat. Bioanalytikere kan også være med til at fremstille lægemidler og blodprodukter fra donorblod, ligesom de deltager i forebyggende arbejde og forskning. Eksempelvis deltager bioanalytikere i de landsdækkende screeninger for livmoderhalskræft, og på den måde er de med til at sikre tidlig diagnostik og behandling. Efter- og videreuddannelser Du kan videreuddanne dig ved at tage en kandidatuddannelse på universitetet, f.eks. Klinisk Videnskab og Teknologi eller Teknoantropologi. Du kan også tage en uddannelse i sundhedsvidenskab og efterfølgende deltage i forskning. Uddannelsens opbygning 1. semester (Modul 1 og 2) Bioanalytikerpraksis Praktik Humanbiologi og bioanalyse I 2. semester (Modul 3 og 4) Biokemi og bioanalyse I Bioanalytisk kvalitetssikring Praktik 3. semester (Modul 5 og 7) Tværprofessionel virksomhed foregår sammen med studerende fra andre sundhedsuddannelser Biokemi og bioanalyse II Praktik Hver eneste dag på arbejdet véd jeg, at jeg gør en forskel. Min analyse sikrer, at patienten får en præcis diagnose og en målrettet behandling. Tanya Julio Bioanalytiker ved Patologisk Institut, Aarhus Universitetshospital 4. semester (Modul 6 og 10) Humanbiologi og bioanalyse II Immunkemiske analyser Praktik 5. semester (Modul 8 og 9) Molekylærbiologiske og genetiske analyser Biomedicinsk laboratorieanalyse i et tværgående perspektiv 6. semester (Modul 11 og 12) Klinisk modul, vælg mellem: Mikrobiologi, Biokemi, Immunologi, Fysiologi og nuklearmedicin, og Patologisk anatomi Bioanalytisk udvikling og kvalitetssikring Praktik 7. semester (Modul 13 og 14) Valgmodul: Bioanalytisk praksis-, udviklings- og forskningsviden Bachelorprojekt

18 SUNDHED VIA Ergoterapeut Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Holstebro og Aarhus Dansk Gymnasial eksamen, social- og sundhedsuddannelsen (trin 2 med specifik fagkombination) eller fire specifikke gymnasiale enkeltfag mv. via.dk/ergoterapeut Hvis du er optaget af samspillet mellem krop, psyke og omgivelser, er uddannelsen til ergoterapeut noget for dig. Som ergoterapeut arbejder du ud fra en grundlæggende forestilling om menneskers ret til meningsfuld aktivitet og indhold i hverdagen. Du bruger din faglige viden og din kreativitet til at skabe løsninger, der er skræddersyet til den enkelte. Undervisningen Uddannelsen veksler mellem teoretisk og klinisk undervisning, dvs. praktik. Den teoretiske undervisning foregår på uddannelsesstedet, mens den kliniske undervisning bl.a. foregår på genoptræningscentre, sundhedscentre, på sygehuse, specialskoler eller forskellige specialinstitutioner. I et spændende studiemiljø vil du møde engagerede og fagligt dygtige undervisere, som kan give dig udfordringer og støtte dig undervejs i din uddannelse. Studieformerne veksler og består både af forelæsninger, holdundervisning, dialogbaseret undervisning, gruppearbejde, problemorienteret projektarbejde, vejledning, supervision, selvstudier og øvelser. Og du vil få erfaringer med at skabe innovative og kreative løsninger sammen med institutioner og samarbejdspartnere i praksis. Jobmuligheder Som ergoterapeut kan du få ansættelse på f.eks. sygehuse, i det kommunale sundhedsvæsen, børneinstitutioner, genoptræningscentre, socialcentre, rehabiliteringscentre, ældreplejen, ved arbejdstilsynet, på dagcentre og specialskoler. Du kan også vælge at blive selvstændig og starte egen virksomhed. Efter- og videreuddannelse Som ergoterapeut kan du vælge at specialisere dig inden for det pædagogiske, det samfundsvidenskabelige og/eller det sundhedsvidenskabelige felt. Det gælder både diplomuddannelser, masteruddannelser, kandidatuddannelser og ph.d.-forskeruddannelsen. Som ergoterapeut tænker jeg i løsninger og muligheder i stedet for begrænsninger, når jeg skal hjælpe en borger med at håndtere sine dagligdagsaktiviteter. Det handler om at tænke ud af boksen. Camilla Louise Grauengaard Ergoterapeut på Vikærgården Uddannelsens opbygning 1. semester Ergoterapeutisk praksis Aktivitet i hverdagslivet 2. semester Forandringer i udførelsen af aktiviteter Grundlæggende rehabilitering 3. semester Arbejdsliv og arbejdsmiljø, sundhedsfremme og forebyggelse Ergoterapi og praktisk refleksion 4. semester Rehabilitering i forhold til fysiske og psykiske problemstillinger Rehabilitering i forhold til fysiske og psykiske problemstillinger II 5. semester Professionsudøvelse i en kompleks praksis Hjælpemidler og sundhedsfremme, samt forebyggelse i boligen og nærmiljøet 6. semester Arbejdsliv og arbejdsmiljø Sundhedsfremme og forebyggelse Ledelse og dokumentation og kvalitetsudvikling 7. semester Professionsfærdigheder og professionsudøvelse Bachelorprojekt

19 VIA Ernæring & Sundhed Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer Aarhus Dansk Gymnasial eksamen eller relevant erhvervsuddannelse. Desuden specifikke adgangskrav via.dk/ernaering Hvis du vil kombinere arbejdet med sundhed, kost, formidling og forebyggelse, er uddannelsen i Ernæring og Sundhed et spændende og udfordrende valg. Uddannelsen giver dig mange muligheder bagefter, i forhold til både job og videreuddannelse. Undervisningen De første seks moduler af uddannelsen er basisdelen. Den er ens for alle studerende og giver dig en grundlæggende viden om uddannelsens kerneområder, som er ernæring, fødevarer, sociologi, miljø, vejledning og formidling. Når du har afsluttet basisdelen, går du videre på specialedelen, som strækker sig over otte moduler. Her kan du vælge mellem forskellige studieretninger og specialisere dig inden for det område, netop du brænder for. Både på basisdelen og studieretningerne indgår der flere praktikperioder. Jobmuligheder Ernæring og Sundhedsuddannelsen giver dig adgang til forskellige jobfunktioner i det offentlige og private erhvervsliv, f.eks. inden for undervisning, sundhedsfremme og forebyggelse, kommunikation, behandling, ledelse og fødevarer og produktudvikling. Du kan bl.a. få ansættelse som projektmedarbejder, informationsmedarbejder i fødevarevirksomheder og som ernæringskonsulent i kommunalt regi. Nogle vælger at starte egen virksomhed med f.eks. vejledning i kostomlægning og sunde kostvaner. Efter- og videreuddannelse Der er mulighed for videreuddannelser på diplom-, master- eller kandidatniveau. Eksempelvis kandidatuddannelsen i Human Nutrition eller Gastronomy and Health ved Københavns Universitet eller kandidatuddannelsen i idræt og sundhed ved Syddansk Universitet. Uddannelsens opbygning 1. til 3. semester (modul 1-6) Basisdel: Folkesundhed Læring og forandring Fysiologi og anatomi Biokemi Ernæring og professionsintroduktion Praktik, 2 uger 4. til 6. semester (modul 7-12) Specialisering, vælg mellem følgende studieretninger: Sundhedsfremme, forebyggelse og formidling Klinisk diætetik Ledelse, fødevarer og service 7. semester (modul 13-14) Valgmodul Bachelorprojekt Jeg har fået indsigt i, hvordan man kommunikerer til forskellige målgrupper. Det er jo ikke nok kun at vide noget om ernæring. Jeg skal også vide, hvordan man får folk til at ændre adfærd. Katrine Primdal Indehaver af KøkkenNinjaerne

20 SUNDHED VIA Fysioterapeut Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Holstebro og Aarhus Dansk Gymnasial eksamen eller social- og sundhedsuddannelse samt specifikke adgangskrav via.dk/fysioterapeut Interesserer du dig for krop og bevægelse? Kan du lide at lave målbare resultater, og har du selv en god fysik og er psykisk robust? Så er uddannelsen til fysioterapeut noget for dig. Som fysioterapeut kommer du helt tæt på andre mennesker. Og går du efter en uddannelse med internationale muligheder, er dette det rette sted. Undervisningen På uddannelsen til fysioterapeut får du viden om krop og bevægelse, og du lærer om behandling og om forebyggelse af led- og muskelskader. Du får undervisning i idræt og bevægelse, anatomi og fysiologi samt en række fag som sociologi, sundhedsøkonomi, psykologi og kommunikation. Vores mål er at give dig et højt fagligt niveau, menneskelig indsigt og et godt håndelag. I løbet af din uddannelse skal du flere gange ud på en fysioterapeutisk arbejdsplads. Den del af uddannelsen kalder vi klinisk undervisning (praktik), og den kan bl.a. foregå på sygehuse, kommunale genoptræningscentre og privatklinikker. Jobmuligheder Som fysioterapeut kan du f.eks. arbejde med genoptræning og behandling af patienter på hospitaler, i kommunale sundhedscentre og rehabiliteringscentre eller i idrætsorganisationer. Du kan også beskæftige dig med sundhedsfremme, rehabilitering og behandling af fysiske skader. Mange fysioterapeuter vælger også at blive selvstændige og åbne egen klinik, f.eks. med fokus på træning, diagnosticering, behandling, rådgivning og undervisning. Efter- og videreuddannelse Du kan videreuddanne dig på diplom-, master- og kandidatniveau. Lige nu kan det f.eks. være kandidatuddannelsen i fysioterapi ved Syddansk Universitet eller videreuddannelser inden for det sundhedsfaglige område, men flere professionsrettede kandidatuddannelser er på vej. Du kan også følge faglige kurser og specialistuddannelser. Uddannelsens opbygning 1. semester Fag, profession og studie Berøring, kommunikation og manuel vævspåvirkning Praktik i to uger 2. semester Identifikation og analyse af bevægelse og aktivitet Fysisk aktivitet i sundhed og genoptræning Praktik i to uger 3. semester Tværprofessionel virksomhed Undersøgelse, diagnostik og differential-diagnostik Jeg har en stor interesse for kroppen, dens opbygning og funktion. Men fysioterapi er mere end det. Vi arbejder også med sammenhængen mellem krop og psyke. 4. semester Udredning og behandling Belastningsskader og degenerative forandringer Praktik i fire uger 5. semester Klinisk ræsonnering og beslutningstagning Samfund, sundhed og forebyggelse Praktik i ni uger 6. semester Kvalitetssikring Praktik i 10 uger 7. semester Valgmodul Bachelorprojekt Wikki Lund Hansen Studerende

21 VIA Psykomotorisk terapeut Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Randers Dansk Gymnasial eksamen samt adgangsgivende samtale via.dk/psykomotorik Vil du udfordres på krop og sjæl? Er du tiltrukket af selvstændighed og lederskab? Så er uddannelsen til psykomotorisk terapeut noget for dig. Psykomotorikuddannelsen er til dig, der kan lide at arbejde med komplekse problemstillinger og er nysgerrig i forhold til menneskelige relationer. Undervisningen Uddannelsen veksler mellem teori og praksis, hvor du selv inddrages aktivt. Den integrerer viden fra de natur- og sundhedsvidenskabelige, de pædagogiske og psykologiske samt de samfundsvidenskabelige områder. Gennem fagene får du viden om, hvordan menneskets krop hænger sammen, hvordan den fysiske og psykiske del er forbundet, og hvordan de påvirker hinanden. Og du tilegner dig metoder i forhold til at videreformidle og bruge denne viden som udøvende psykomotorisk terapeut. En stor del af undervisningen og projektarbejdet foregår i grupper. Desuden svarer praktikken samlet til et halvt år i løbet af hele uddannelsen. Hvis du vil til udlandet, er der mulighed for både praktikforløb og deciderede studieophold i Europa. Jobmuligheder Som psykomotorisk terapeut kan du arbejde med forskellige målgrupper og have mange jobfunktioner. Du kan f.eks. blive underviser eller konsulent inden for ergonomi og arbejdsmiljø, sundhed og træning, eller du kan arbejde inden for motorik- og handicapområdet eller i psykiatrien. Desuden vælger en del psykomotoriske terapeuter at blive selvstændige og starte egen virksomhed. Efter- og videreuddannelse En professionsbachelor i afspændingspædagogik og psykomotorik giver direkte adgang til pædagogiske kandidatuddannelser, der udbydes af Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU) i Aarhus. Optagelse på den tværfaglige sundhedsuddannelse, cand.scient. san., kan ske efter et halvt års suppleringskursus. Uddannelsens opbygning 1. semester Psykomotorik en sundhedspædagogisk profession Faglige grundbegreber 2. semester Krop, observation og refleksion, praktik Krop, relation og kommunikation 3. semester Tværfagligt fællesmodul tværprofessionel virksomhed Psykomotorisk behandling 4. semester Den professionelle rolle behandling, praktik Psykomotorisk gruppeundervisning 5. semester Den professionelle rolle undervisning af grupper, praktik Psykomotoriske specialområder 6. semester Samfund, gruppe og individ Tværfaglighed og psykomotorik, praktik 7. semester Valgmodul Bachelorprojekt Jeg har valgt uddannelsen, fordi jeg har lyst til at blive klogere på psyken, og hvad der foregår i os mennesker mentalt, når vi arbejder med kroppen. Nanna Larsen Studerende

22 SUNDHED VIA Sygeplejerske Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Thisted, Viborg og Aarhus Dansk Gymnasial eksamen eller fire enkeltfag. Dertil erhvervserfaring eller social- og sundhedsuddannelsen samt specifikke adgangskrav via.dk/sygeplejerske Går du efter en uddannelse, hvor du dagligt kan gøre en forskel? Er du god til at omgås mange forskellige slags mennesker? Og vil du gerne lære et fag, der kan bruges i hele verden? Så bliv sygeplejerske og kom til at arbejde i et fag, hvor du konstant udvikler dig fagligt og personligt. Undervisningen Uddannelsen veksler mellem 60 procent teoretisk og 40 procent klinisk undervisning (praktik). Den teoretiske undervisning foregår på uddannelsesstedet, mens den kliniske undervisning foregår på sygehusene, i den kommunale hjemmepleje, i psykiatrien og på uddannelsesstedernes færdighedslaboratorier. Idéen med færdighedslaboratoriet er, at du får mere ballast og udvikler dine praktiske kompetencer, inden du møder patienterne. Hvis du har lyst til at opleve verden, så har du alle muligheder som sygeplejestuderende. Du kan f.eks. vælge at tage til Australien, Thailand, England eller Spanien på studie- eller praktikophold. Læs på nettet Du kan også tage sygeplejerskeuddannelsen som netundervisning. Her får du en blanding af digitalt baseret undervisning, mødedage i Viborg og klinisk undervisning på udvalgte kliniksteder i Viborg, hvor der er særlig fokus på brug af digitale muligheder i sygeplejen. I praktikken får man bekræftet fra både patienter og kollegaer, at ens arbejde virkelig betyder noget. Joen Brahms Kock Studerende Jobmuligheder Ud over de mange muligheder på sygehusene kan du også vælge at arbejde i f.eks. hjemmeplejen, på ældrecentre, i sundhedscentre, i lægekonsultationer, hos Arbejdstilsynet eller på private klinikker. Desuden giver en autorisation som sygeplejerske dig adgang til at arbejde i udlandet. Efter- og videreuddannelse Du kan f.eks. tage en specialuddannelse for sygeplejersker i psykiatrisk sygepleje, intensiv sygepleje, anæstesiologisk sygepleje, infektionshygiejne, kræftsygepleje eller som sundhedsplejerske. Desuden har du adgang til kandidatuddannelsen i sygepleje, cand.cur., og en række tværfaglige kandidatuddannelser. Når du har arbejdet som sygeplejerske i et par år, kan du også vælge at prøve kræfter med en masteruddannelse, f.eks. Master i Public Health. Uddannelsens opbygning 1. semester Fag og profession Sundhed og sygdom 2. semester Somatisk sygdom og lidelse Grundlæggende klinisk virksomhed (praktik) 3. semester Tværprofessionel virksomhed Kronisk syge patienter og borgere i eget hjem 4. semester Relationer og interaktioner Psykisk syge patienter/ borgere og udsatte grupper 5. semester Sygepleje etik og videnbaseret virksomhed Akut og kritisk syge patienter/borgere 6. semester Kompleks klinisk virksomhed (praktik) Selvstændig professionsudøvelse (praktik) 7. semester Valgmodul Bachelorprojekt

BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA SUNDHED

BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA SUNDHED BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA SUNDHED Sygeplejerske Holstebro 1. semester 95 83 87% 95 6,25 2. semester 37 35 95% 37 7,65 Modul 10: Akut og kritisk

Læs mere

Få viden til at vælge VIA Uddannelsesguide. VIA University College

Få viden til at vælge VIA Uddannelsesguide. VIA University College Få viden til at vælge VIA Uddannelsesguide 2015 2 Find din vej 2015 Redaktion: VIA Kommunikation Lisbeth Katborg Bjerre (ansv.) Design: 1508 A/S og VIA Kommunikation Tryk: Bording A/S Sat i: VIA Type Oplag:

Læs mere

Frafald, status pr. 31. december 2014. Uddannelser af 3½ og 4 års varighed VIA Pædagogik og Samfund. Studiestart 2008/2009 Studerende

Frafald, status pr. 31. december 2014. Uddannelser af 3½ og 4 års varighed VIA Pædagogik og Samfund. Studiestart 2008/2009 Studerende , status pr. 31. december 2014. r af 3½ og 4 års varighed VIA Pædagogik og Samfund Studiestart 2009/2010 Studiestart 2010/2011 Lærer (4 år) Aarhus 407 107 26 447 110 25 439 114 26 Silkeborg 155 55 35 215

Læs mere

BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA PÆDAGOGIK OG SAMFUND

BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA PÆDAGOGIK OG SAMFUND BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA PÆDAGOGIK OG SAMFUND Lærer Silkeborg 1. Praktik, kompetencemålsprøve 156 152 97% 156 7,97 2. Praktik, kompetencemålsprøve

Læs mere

Danmarks største professionshøjskole

Danmarks største professionshøjskole Danmarks største professionshøjskole VIA University College er en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner og det forpligter Vias værdier er: originalitet VIA udvikler uddannelser og løsninger, som

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Karakteropgørelse. Professionsbacheloruddannelserne

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Karakteropgørelse. Professionsbacheloruddannelserne UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Karakteropgørelse Professionsbacheloruddannelserne Datagrundlag: Udtræk fra SIS Periode: 1/3-2015 til 31/8-2015 Indhold 1. Indledning... 3 2. Sygeplejerskeuddannelsen i Odense...

Læs mere

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt)

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Administrationsbachelor... 1 AP Degree in Marketing Management... 1 Architectural Technology and Construction Management...

Læs mere

Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk

Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Grenaa... 1 Herning... 1 Holstebro... 1 Horsens... 2 Ikast... 3 Nørre Nissum... 3 Randers... 4

Læs mere

Velkommen til. Onsdag d. 22. april

Velkommen til. Onsdag d. 22. april Velkommen til Onsdag d. 22. april Oplæg 1 kl. 12.05-12.50 Oplæg 2 kl. 12.55-13.40 Uddannelsesmesse kl. 13.45-14.30 Evt. fremmøderegistrering fra kl. 14.25 Arrangementet er slut kl. 14.30 Skal du med bus,

Læs mere

Få viden til at vælge VIA University College. via.dk UDDAN NELSES GUIDE 2016

Få viden til at vælge VIA University College. via.dk UDDAN NELSES GUIDE 2016 Få viden til at vælge VIA University College via.dk UDDAN NELSES GUIDE 2016 Find din vej VIA Univers ity College Redaktion: VIA Kommunikation Lisbeth Katborg Bjerre (ansv.) Design: VIA Kommunikation Tryk:

Læs mere

Karakterer. Metropol. MetropoLIS Studieservice. Datagrundlag: udtræk fra SIS pr. 1. oktober af 35

Karakterer. Metropol. MetropoLIS Studieservice. Datagrundlag: udtræk fra SIS pr. 1. oktober af 35 Karakterer Metropol Datagrundlag: udtræk fra SIS pr. 1. oktober 2016 MetropoLIS Studieservice 26 af 35 Administrationsøkonom Afsluttende eksamensprojekt 63 7,1 8% Tværfaglig skriftlig eksamen omhandlende

Læs mere

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder VIA University College Campus Aarhus C Ceresbyen 24 8000 Aarhus C Tlf.: 87 55 30 00 VIA.DK VIA University College Læreruddannelsen Aarhus Optagelse med andet

Læs mere

Kompetenceprofil nyuddannet bioanalytiker 2025

Kompetenceprofil nyuddannet bioanalytiker 2025 Bioanalytikeruddannelsen Uddannelsen skal, i overensstemmelse med den samfundsmæssige, videnskabelige og teknologiske udvikling og samfundets behov, kvalificere den studerende inden for ydelser i det biomedicinske

Læs mere

bliv sygeplejerske Et naturligt valg University College Nordjylland Sygeplejerske i virkeligheden

bliv sygeplejerske Et naturligt valg University College Nordjylland Sygeplejerske i virkeligheden PROFESSIONSHØJSKOLEN University College Nordjylland Bistrupvej 3 9800 Hjørring Tlf. 9633 1500 www.ucn.dk Selma Lagerløfs Vej 2 9220 Aalborg Øst Tlf. 9633 1400 Et naturligt valg Jeg har orlov fra min stilling

Læs mere

pædagoguddannelsen Udfordring Udvikling kreativitet

pædagoguddannelsen Udfordring Udvikling kreativitet pædagoguddannelsen VIA UNIVERSITY COLLEGE Udfordring Udvikling kreativitet om uddannelsen Pædagoguddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, Du kan komme til at arbejde i vuggestue, børnehave eller

Læs mere

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Campus Odense Miljøplanlægning samfundsfag 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Et bredt samfundsengagement Samfundsfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige problemstillinger

Læs mere

Bliv ergoterapeut. Gør det umulige muligt

Bliv ergoterapeut. Gør det umulige muligt Bliv ergoterapeut Gør det umulige muligt 1 Ergoterapeutuddannelsen I Holstebro og Århus Ergoterapeutuddannelsen i Holstebro og Århus giver dig mange forskellige jobmuligheder. Du kan for eksempel arbejde

Læs mere

LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS MED DE MANGE MULIGHEDER

LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS MED DE MANGE MULIGHEDER LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS MED DE MANGE MULIGHEDER Læreruddannelsen i Aarhus Læreruddannelsen i Aarhus er landets største læreruddannelse og udbyder samtlige undervisningsfag. Udover et solidt fundament

Læs mere

Fremtid VIA uddannelse

Fremtid VIA uddannelse Fremtid VIA uddannelse Møde med KKR den 8. november 2011 60 % af en ungdomsårgang skal have en videregående uddannelse i 2020! 1 FAKTA OM VIA Danmarks største professionshøjskole Ca. 17.000 STÅ Ca. 2100

Læs mere

Lærerkursus Sønderborg 16-9-15. DEN PRAKTISKE VEJ TIL JOB og en mellemlang videregående uddannelse

Lærerkursus Sønderborg 16-9-15. DEN PRAKTISKE VEJ TIL JOB og en mellemlang videregående uddannelse Lærerkursus Sønderborg 16-9-15 DEN PRAKTISKE VEJ TIL JOB og en mellemlang videregående uddannelse DEN PRAKTISKE VEJ TIL JOB og en mellemlang videregående uddannelse PÆDAGOGISK ASSISTENT 2 år 1 1/2 mdr.

Læs mere

Oversigt over universiteternes videreuddannelsestilbud til professionsbachelorer

Oversigt over universiteternes videreuddannelsestilbud til professionsbachelorer Udvalget for Videnskab og Teknologi 2010-11 UVT alm. del Bilag 257 Offentligt Fiolstræde 44, 1. th. 1171 København K Tlf. 33 92 54 05 Fax 33 92 50 75 www.dkuni.dk Oversigt over universiteternes videreuddannelsestilbud

Læs mere

Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus

Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus Kost Forebyggelse Behandling Sundhed Velkommen til en uddannelse fuld af muligheder Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus er en spændende og udfordrende uddannelse,

Læs mere

Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus

Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus Kost Forebyggelse Behandling Sundhed Velkommen til en uddannelse fuld af muligheder Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Århus er en spændende og udfordrende uddannelse,

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i psykomotorik. skal være beskrevet i forpligtende aftaler som er udarbejdet

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i psykomotorik. skal være beskrevet i forpligtende aftaler som er udarbejdet Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i psykomotorik I medfør af 22 i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 1147 af

Læs mere

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis Akademiuddannelse i Sundhedspraksis En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til social-og sundhedsassistenter og lignende faggrupper. Nu også

Læs mere

Mentor-netværksmøde Certificering. John Midtgaard Jensen, 9. Maj 2016

Mentor-netværksmøde Certificering. John Midtgaard Jensen, 9. Maj 2016 Mentor-netværksmøde Certificering John Midtgaard Jensen, 9. Maj 2016 1 Agendaen Velkomst og præsentation JMJ (12:00) Frokost (12:15-12:45) Introduktion til UCN (rundvisning) fortid, nutid for altid JMJ

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik. Kapitel 2 Varighed, struktur og tilrettelæggelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik. Kapitel 2 Varighed, struktur og tilrettelæggelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik I medfør af 22 i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser Gør tanke til handling VIA University College Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til kontakt) Administrationsbachelor... 3 Architectural Technology & Construction

Læs mere

Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi

Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi Praksisrettet og udfordrende efter og videreuddannelse i VIA Inge Kirstine Møller Madsen og Kirsten Roelsgaard videreuddannelse

Læs mere

KONTAKT. Studiecenter ARTS. Studievejledningen. Aarhus. Emdrup. Niels Juelsgade 84, bygning 2110, 8200 Aarhus N T: 8716 1380 E: studvej@dpu.

KONTAKT. Studiecenter ARTS. Studievejledningen. Aarhus. Emdrup. Niels Juelsgade 84, bygning 2110, 8200 Aarhus N T: 8716 1380 E: studvej@dpu. BACHELORUDDANNELSEN I UDDANNELSESVIDENSKAB 2012 De første 180 studerende startede på Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab i 2010. KONTAKT Studiecenter ARTS Emdrup Tuborgvej 164, 2400 København NV

Læs mere

FORM FREMTIDEN BLIV BACHELOR I ARKITEKTUR OG DESIGN

FORM FREMTIDEN BLIV BACHELOR I ARKITEKTUR OG DESIGN FORM FREMTIDEN BLIV BACHELOR I ARKITEKTUR OG DESIGN SKAB MORGENDAGENS RAMMER ER DU VILD MED ARKITEKTUR, DESIGN, TEKNIK OG UDVIKLING? OG VIL DU VÆRE MED TIL AT FORME FREMTIDENS RUM, BYER OG BYGGERIER? Så

Læs mere

studieguide hvem vil du være?

studieguide hvem vil du være? studieguide hvem vil du være? 1 velkommen til UnIVERSIty CollEgE SJÆLlAnD Med 10 forskellige professionsbacheloruddannelser og 8300 studerende fordelt på seks uddannelsessteder i Region Sjælland er University

Læs mere

Læreruddannelsen januar 2014 University College Nordjylland. LÆRER en klasse for sig!

Læreruddannelsen januar 2014 University College Nordjylland. LÆRER en klasse for sig! Læreruddannelsen januar 2014 University College Nordjylland LÆRER en klasse for sig! Ekspert i undervisning Med en læreruddannelse bliver du ekspert i undervisning. Hovedformålet med uddannelsen er at

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse 3. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 3 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 4 7

Læs mere

Pædagoguddannelsen - en unik platform for dit kommende arbejdsliv

Pædagoguddannelsen - en unik platform for dit kommende arbejdsliv Pædagoguddannelsen - en unik platform for dit kommende arbejdsliv De tre pædagogiske områder Mere pædagog i silhouetterne Pædagoguddannelsen ruster dig til at arbejde med mennesker inden for mange forskellige

Læs mere

Fordelingen af fagområder i ECTS-point inden for uddannelsens første to år, herunder fag med et omfang på mindst 5 ECTS-point.

Fordelingen af fagområder i ECTS-point inden for uddannelsens første to år, herunder fag med et omfang på mindst 5 ECTS-point. Fællesdel Sygeplejerskeuddannelsen med afsæt i BEK 804 af 17/06 2016 Fordelingen af fagområder i ECTS-point inden for uddannelsens første to år, herunder fag med et omfang på mindst 5 ECTS-point. Fagområder

Læs mere

Fællesdel Sygeplejerskeuddannelsen

Fællesdel Sygeplejerskeuddannelsen Fællesdel Sygeplejerskeuddannelsen Fordelingen af fagområder i ECTS-point inden for uddannelsens første to år, herunder fag med et omfang på mindst 5 ECTS-point. Fagområder Sundhedsvidenskabelige fag i

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Akademiuddannelser 2 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLTS DIPLOMUDDANNELSER Praktisk Personlig vejledning Kontakt studievejlederne i Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler på

Læs mere

Sundhedspraksis. En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik AKADEMIUDDANNELSE

Sundhedspraksis. En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik AKADEMIUDDANNELSE Sundhedspraksis AKADEMIUDDANNELSE En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til social-og sundhedsassistenter og lignende faggrupper. Akademiuddannelse

Læs mere

Velfærdsteknologi i praksis

Velfærdsteknologi i praksis AKADEMIUDDANNELSE Velfærdsteknologi i praksis En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til ansatte inden for social-og sundhedområdet og det

Læs mere

KARAKTERER VIA ERHVERV

KARAKTERER VIA ERHVERV Multiplatform Storytelling and Production Aarhus Midtvejsprøve 0 30 30 100% 0 30 30 100% 0 Førsteårsprøve 0 30 30 100% 0 30 30 100% 0 Andenårsprøve mundtlig 0 0 28 28 100% 28 9,75 Andenårsprøve skriftlig

Læs mere

MARKEDSFØRINGSØKONOM FÅ EN MARKEDSFØRINGSØKONOM STUDERENDE I PRAKTIK

MARKEDSFØRINGSØKONOM FÅ EN MARKEDSFØRINGSØKONOM STUDERENDE I PRAKTIK MARKEDSFØRINGSØKONOM FÅ EN MARKEDSFØRINGSØKONOM STUDERENDE I PRAKTIK Et friskt pust, en hjælpende hånd og nye øjne på markedsføringen Hvad kan en markedsføringsøkonom studerende gøre for din virksomhed?

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje I medfør af 22 i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 1147 af 23.

Læs mere

It og Sundhed uddannelsen. Sundhed kræver IT

It og Sundhed uddannelsen. Sundhed kræver IT It og Sundhed uddannelsen Sundhed kræver IT Vi ved, det er muligt at udvikle et samlet system, der kan lette behandlernes arbejdsgange, øge sikkerheden omkring patienterne og optimere behandlingen. Det

Læs mere

Kvote 1: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt)

Kvote 1: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 1: Kontaktinfo uddannelser Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 1: Kontaktinfo uddannelser... 1 Administrationsbachelor... 2 AP Degree in Marketing Management... 2 Bandagist...

Læs mere

5-årig læreruddannelse. Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau

5-årig læreruddannelse. Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau 5-årig læreruddannelse Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau Indledning Der er bred enighed om, at der er behov for at styrke lærernes kompetencer og vidensgrundlag markant. Kravene

Læs mere

Udgivet af: Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, 2011

Udgivet af: Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, 2011 BACHELORUDDANNELSEN I UDDANNELSESVIDENSKAB 2011/2012 De første 180 studerende startede på Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab i 2010. KONTAKT Uddannelseskontoret i København Tuborgvej 164, 2400

Læs mere

BlIV BANDAGIST. en unik TeKnIsK sundhedsuddannelse

BlIV BANDAGIST. en unik TeKnIsK sundhedsuddannelse Bandagist I 01 BlIV BANDAGIST en unik TeKnIsK sundhedsuddannelse unik KOMBInaTIOn af sundhedsfaglig VIden OG konkret Håndværk Vil du gerne kombinere sundhedsvidenskab med et håndværksmæssigt arbejde, så

Læs mere

Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet

Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet Enhedens navn Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet Bente Appel Esbensen, Forskningsleder, ekstern lektor Glostrup Hospital, FORSEN Institut for Folkesundhedsvidenskab,

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i psykomotorik

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i psykomotorik BEK nr 506 af 30/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 8. marts 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Karakteropgørelse. Metropol. MetropoLIS Studieservice. Datagrundlag: udtræk fra SIS pr. 1. marts 2016

Karakteropgørelse. Metropol. MetropoLIS Studieservice. Datagrundlag: udtræk fra SIS pr. 1. marts 2016 Karakteropgørelse Metropol Datagrundlag: udtræk fra SIS pr. 1. marts 2016 MetropoLIS Studieservice Indledning Rapporten om karakterstatistik viser antallet af givne karakterer samt gennemsnittet af disse

Læs mere

D. 15 06 2011. J.NR.: 2011-1.10-0043 Ref.: ke/me. Bilag til høringssvar vedr. bekendtgørelse om suppleringsuddannelsen til den sundhedsfaglige

D. 15 06 2011. J.NR.: 2011-1.10-0043 Ref.: ke/me. Bilag til høringssvar vedr. bekendtgørelse om suppleringsuddannelsen til den sundhedsfaglige J.NR.: 2011-1.10-0043 Ref.: ke/me D. 15 06 2011 Bilag til høringssvar vedr. bekendtgørelse om suppleringsuddannelsen til den sundhedsfaglige kandidatuddannelse Uddannelsen til professionsbachelor i biomedicinsk

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN ITU.dk/uddannelser BLIV BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN Interesserer du dig for digitale medier og kommunikation? Kunne du forestille

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN ITU.dk/uddannelser BLIV BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN Interesserer du dig for digitale medier og kommunikation? Kunne du forestille

Læs mere

Kvote 2: Kontaktinfo geografisk. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt)

Kvote 2: Kontaktinfo geografisk. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 2: Kontaktinfo geografisk Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 2: Kontaktinfo geografisk... 1 Grenaa... 2 Herning... 2 Holstebro... 2 Horsens... 3 Ikast... 4 Nørre Nissum...

Læs mere

S o c i a l r å d g i v e r

S o c i a l r å d g i v e r Socialrådgiver Kan du have mange bolde i luften på én gang uden at miste overblikket? Interesserer du dig for mennesker og deres sociale eksistens og vilkår? Interesserer du dig for samfundsforhold? Har

Læs mere

Studievalg og videregående uddannelse

Studievalg og videregående uddannelse Studievalg og videregående uddannelse VUC v. Vejledernavn Vejleder, Studievalg Nordjylland Hvem er jeg? Charlotte Høygaard Hansen Vejleder, Studievalg Nordjylland Uddannelse: Student Hjørring Gymnasium

Læs mere

VIA Ergoterapeutuddannelsen Semesterbeskrivelse. 2. semester

VIA Ergoterapeutuddannelsen Semesterbeskrivelse. 2. semester VIA Ergoterapeutuddannelsen Semesterbeskrivelse 2. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema: Menneske, aktivitet og omgivelser 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen

Læs mere

Studiemiljøundersøgelse. VIA University College. Svarprocent: 53% (7927/14972)

Studiemiljøundersøgelse. VIA University College. Svarprocent: 53% (7927/14972) Studiemiljøundersøgelse Svarprocent: 53% (7927/149) Indhold Indhold Introduktion 4 Udbytte og Studieengagement 5 Hvordan skaber du større Studieengagement? 10 Specifikke spørgsmål under hvert område 12

Læs mere

Kandidatuddannelsen i folkesundhed. Adjunkt Charlotte Overgaard Institut for Sundhedsvidenskab og teknologi Åbent hus, 7.

Kandidatuddannelsen i folkesundhed. Adjunkt Charlotte Overgaard Institut for Sundhedsvidenskab og teknologi Åbent hus, 7. Kandidatuddannelsen i folkesundhed Adjunkt Charlotte Overgaard Institut for Sundhedsvidenskab og teknologi Åbent hus, 7. marts 2012 Kandidatuddannelsen i folkesundhed ved AAU Et flervidenskabeligt og tværfagligt

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 2. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 2. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. semester INDHOLD Indledning 3 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 4 7 Indhold

Læs mere

Diplom i. erhvervsøkonomi

Diplom i. erhvervsøkonomi Diplom i erhvervsøkonomi HD 2 HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse Mange traditionelle job er på vej ud af arbejdsmarkedet. Fleksible medarbejdere er på vej ind de såkaldte omstillingsparate. Vi lever

Læs mere

sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Lære sammen Arbejde med mennesker Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent

sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Lære sammen Arbejde med mennesker Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Socialog sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Lære sammen Arbejde med mennesker LÆRE SAMMEN SOCIAL- OG SUNDHEDS- UDDANNELSEN UDDANNELSE

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 1. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 1. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. semester INDHOLD Indledning 3 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 4 7 Indhold

Læs mere

LÆRERUDDANNELSEN I SKIVE JEG LÆSER OGSÅ TIL LÆRER I SKIVE LÆRERUDDANNELSEN UDDANNELSEN I SKIVE ER TÆT PÅ SKOLENS HVERDAG! VIAUC.

LÆRERUDDANNELSEN I SKIVE JEG LÆSER OGSÅ TIL LÆRER I SKIVE LÆRERUDDANNELSEN UDDANNELSEN I SKIVE ER TÆT PÅ SKOLENS HVERDAG! VIAUC. LÆRERUDDANNELSEN I SKIVE JEG LÆSER OGSÅ TIL LÆRER I SKIVE LÆRERUDDANNELSEN UDDANNELSEN I SKIVE ER TÆT PÅ SKOLENS HVERDAG! Giver dig et fremtidigt fundament Og åbner op for nye muligheder... VIAUC.DK/LAERERISKIVE

Læs mere

Pædagoguddannelsen i Jelling

Pædagoguddannelsen i Jelling Pædagoguddannelsen i Jelling Fremtidens pædagoger er anderledes, end du tror vejenandersen.dk Der sker meget hos os hele tiden. På Pædagoguddannelsen i Jelling satser vi benhårdt på oplevelse, iværksætteri

Læs mere

Tillæg til studieordning Sygeplejerskeuddannelsen 2016

Tillæg til studieordning Sygeplejerskeuddannelsen 2016 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Tillæg til studieordning Sygeplejerskeuddannelsen 2016 Særligt tilrettelagt forløb for studerende med SSA uddannelse Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle, september 2016 Godkendt

Læs mere

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Kandidat i Erhvervsøkonomi Forandringsledelse (cand.merc.) Master of Science in Economics and Business Administration

Læs mere

HF KREATIV ER FOR DIG DER: ER: er kreativ er innovativ er selvstændig er holdspiller er målrettet drømmer om en fremtid indenfor et kreativt fag

HF KREATIV ER FOR DIG DER: ER: er kreativ er innovativ er selvstændig er holdspiller er målrettet drømmer om en fremtid indenfor et kreativt fag HF HFDESIGN - din uddannelse HF KREATIV ER FOR DIG DER: er kreativ er innovativ er selvstændig er holdspiller er målrettet drømmer om en fremtid indenfor et kreativt fag HF KREATIV ER: dit springbræt til

Læs mere

MODUL 8 teoretisk del Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper

MODUL 8 teoretisk del Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper Uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje MODUL 8 teoretisk del Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper 4. semester Hold September 2012 X Lektionsplan Modul 8 Teoretisk del 25. marts 2014

Læs mere

Få viden til at vælge VIA University College HVAD KAN JEG BLIVE?

Få viden til at vælge VIA University College HVAD KAN JEG BLIVE? Få viden til at vælge VIA University College HVAD KAN JEG BLIVE? Hjælp til dit studievalg 2018 3 Redaktion: VIA Kommunikation Lisbeth Katborg Bjerre (ansv.) Design: VIA Kommunikation Fotos: Inge Lynggaard

Læs mere

Skemaer til brug ved ansøgning om godskrivning for dele af social- og sundhedshjælper- uddannelsen

Skemaer til brug ved ansøgning om godskrivning for dele af social- og sundhedshjælper- uddannelsen Marts 2009 Skemaer til brug ved ansøgning om godskrivning for dele af social- og sundhedshjælper- uddannelsen agligt udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen (PASS)

Læs mere

Studieordning for Masteruddannelsen i Idræt og Velfærd (September 2005) (Revideret med virkning 1. sep. 2015)

Studieordning for Masteruddannelsen i Idræt og Velfærd (September 2005) (Revideret med virkning 1. sep. 2015) Studieordning for Masteruddannelsen i Idræt og Velfærd (September 2005) (Revideret med virkning 1. sep. 2015) Indholdsfortegnelse 1 Titel... 2 2 Uddannelsens varighed... 2 3 Faglig profil... 2 4 Adgangskrav...

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i ergoterapi

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i ergoterapi Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i ergoterapi I medfør af 22 i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 1147 af 23.

Læs mere

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt)

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser... 1 Administrationsbachelor... 2 AP Degree in Marketing Management... 2 Architectural

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i Multiplatform Storytelling and Production

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i Multiplatform Storytelling and Production Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i Multiplatform Storytelling and Production I medfør af 22 i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes 2 valgmodulspakker:

Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes 2 valgmodulspakker: Valgfag modul 13 Kære studerende Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes 2 valgmodulspakker: Valgmodulpakke 1: 3 x 2 uger: Uge 1 og 2 Kvalitative og kvantitative

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I SOFTWARE ENGINEERING itu.dk/master/software MASTER I SOFTWARE ENGINEERING Master i Software Engineering er til dig, som allerede er en erfaren software- og systemudvikler,

Læs mere

Kære alle. I og jeres familie ønskes en glædelig jul samt et godt nytår.

Kære alle. I og jeres familie ønskes en glædelig jul samt et godt nytår. Kære alle I og jeres familie ønskes en glædelig jul samt et godt nytår. Tak for jeres store bidrag til Nursing Europe samt jeres deltagelse som International Clinical Placement. Vi modtager mellem 15 20

Læs mere

Campus Odense. Miljøplanlægning. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB

Campus Odense. Miljøplanlægning. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Campus Odense 3-årig Bacheloruddannelse Miljøplanlægning Statskundskab SAMFUNDSVIDENSKAB 2 Genvej til magtens korridorer Er du interesseret i politik, og kan du lide at diskutere, så er statskundskab noget

Læs mere

HJERTELIG VELKOMMEN. www.viauc.dk

HJERTELIG VELKOMMEN. www.viauc.dk HJERTELIG VELKOMMEN www.viauc.dk Johan Eli Ellendersen Constructing Architect Mbf Project Manager / Int. Co-ordinator tlf.: + 45 8755 4000 / + 298 229684 e-mail : jee@viauc.dk www.viauc.dk 41 uddannelser:

Læs mere

Tillæg til bekendtgørelse og studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje BEK nr. 29 af 24/01/2008

Tillæg til bekendtgørelse og studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje BEK nr. 29 af 24/01/2008 Tillæg til bekendtgørelse og studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje BEK nr. 29 af 24/01/2008 VIA University Marts 2015 Indhold 1 og 2. Indhold, ECTS-omfang, placering og tilrettelæggelse

Læs mere

For dig med mindst fem års erfaring med pædagogisk arbejde

For dig med mindst fem års erfaring med pædagogisk arbejde merituddannelsen til pædagog - færøerne MOD For dig med mindst fem års erfaring med pædagogisk arbejde WWW.UCC.DK/meritpædagog 1 merituddannelse til pædagog - på færøerne Vi har tilrettelagt en professionsbacheloruddannelse

Læs mere

Modul 5 Tværprofessionel virksomhed

Modul 5 Tværprofessionel virksomhed Sundhedsfaglig Højskole Sygeplejerskeuddannelsen Viborg/Thisted Afdeling Thisted Januar 2012 Modulets tema og læringsudbytte Tværprofessionel virksomhed Tema: Tværfagligt modul tværprofessionel virksomhed

Læs mere

IT-UNIVERSITETet I KØBENHAVN. medier og design. itu.dk/bachelor

IT-UNIVERSITETet I KØBENHAVN. medier og design. itu.dk/bachelor IT-UNIVERSITETet I KØBENHAVN Bachelor i digitale medier og design itu.dk/bachelor Bliv bachelor i Digitale medier og design Interesserer du dig for digitale medier og kommunikation? Kunne du forestille

Læs mere

MULIGHEDERNES UDDANNELSE

MULIGHEDERNES UDDANNELSE MULIGHEDERNES UDDANNELSE Videncentret Gennem vores videncenter deltager vi i udviklingsprojekter sammen med både maritime og landbaserede virksomheder. Endvidere medvirker de studerendes praktik- og projektforløb

Læs mere

EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned

EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned - med praktik i udlandet og fokus på innovation i landbruget For dig, der ønsker international erfaring og evnen til at tænke innovativt...

Læs mere

Bachelor. International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK

Bachelor. International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK Bachelor International Virksomhedskommunikation International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK Vælg virksomhedskommunikation Når du starter på en BA-uddannelse i International Virksomhedskommunikation,

Læs mere

Hvad er en bachelor?

Hvad er en bachelor? 8 hvad er en bachelor? Hvad er en bachelor? En universitetsuddannelse kan sammensættes på flere måder, men består typisk af to dele en bacheloruddannelse på tre år og en kandidatuddannelse på to år. Bacheloruddannelsen

Læs mere

UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 4. SEMESTER. Professions højskolen Absalon

UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 4. SEMESTER. Professions højskolen Absalon UDDANNELSESPLAN IOANALYTIKERUDDANNELSEN 4. SEMESTER Professions højskolen Absalon 21. Uddannelsesplan: ioanalytikeruddannelsen. 4. semester. I uddannelsesplanen har vi samlet de informationer, du har mest

Læs mere

OVERSIGT OVER UDBUD AF PROFESSIONSBACHELOR UDDANNELSER OG ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSER, AKADEMIUDDANNELSER OG DIPLOMUDDANNELSER

OVERSIGT OVER UDBUD AF PROFESSIONSBACHELOR UDDANNELSER OG ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSER, AKADEMIUDDANNELSER OG DIPLOMUDDANNELSER 10. juni 2015 OVERSIGT OVER UDBUD AF PROFESSIONSBACHELOR UDDANNELSER OG ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSER, AKADEMIUDDANNELSER OG DIPLOMUDDANNELSER Oversigt over erhvervsakademier og professionshøjskoler UDBUD

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

Læseplan for valgfaget sundhed og sociale forhold. 10. klasse

Læseplan for valgfaget sundhed og sociale forhold. 10. klasse Læseplan for valgfaget sundhed og sociale forhold 10. klasse Indhold Indledning 3 Trinforløb for 10. klassetrin 4 Sundhed og sundhedsfremmende aktiviteter 4 Hygiejne og arbejdsmiljø 6 Kommunikation 7 Uddannelsesafklaring

Læs mere

Statusrapport 2014-15 fra Professionshøjskolernes Censorsekretariat

Statusrapport 2014-15 fra Professionshøjskolernes Censorsekretariat Statusrapport 2014-15 fra Professionshøjskolernes Censorsekretariat v/sekretariatsleder Peter Thode Loft Lembckesvej 3-7 6100 Haderslev Tlf.: 7266 5160 pc@ucsyd.dk Indledning I det forløbne år har opgaverne

Læs mere

ERGOTERAPEUT. Gør det umulige muligt

ERGOTERAPEUT. Gør det umulige muligt ERGOTERAPEUT Gør det umulige muligt ERGOTERAPEUT Gør det umulige muligt Med en uddannelse som ergoterapeut får du betydning for andre menneskers hverdagsliv og fremtid. Du arbejder både med børn, unge,

Læs mere

4.1. Modul 1: Grundlæggende viden om ukompliceret graviditet, fødsel og barsel... 4. Viden... 4. Færdigheder... 4. Kompetencer...

4.1. Modul 1: Grundlæggende viden om ukompliceret graviditet, fødsel og barsel... 4. Viden... 4. Færdigheder... 4. Kompetencer... Bilag 1a Modulbeskrivelse Indhold: 4.1. Modul 1: Grundlæggende viden om ukompliceret graviditet, fødsel og barsel... 4 Viden... 4 Færdigheder... 4 Kompetencer... 4 Centrale fagområder... 4 4.2. Modul 2:

Læs mere

Reform af pædagoguddannelsen

Reform af pædagoguddannelsen Den 21. juni 2013 Reform af pædagoguddannelsen Trygge og udviklende dagtilbud til børn og unge er en af grundpillerne i det danske velfærdssystem. Reformen af pædagoguddannelsen skal understøtte målet

Læs mere

Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi

Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi københavns universitet science - det natur- og biovidenskabelige fakultet Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi Læs kemi på Københavns Universitet Kemi 1 2 SCIENCE

Læs mere