Teknisk notat. Borris Skydeterræn befæstelse af kørespor Redegørelse for lovgivning. 19. juni 2015 Vores reference:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknisk notat. Borris Skydeterræn befæstelse af kørespor Redegørelse for lovgivning. 19. juni 2015 Vores reference: 40.5584.11"

Transkript

1 Teknisk notat Skibhusvej 52 A 5000 Odense C Danmark T F CVR-nr Borris Skydeterræn befæstelse af kørespor Redegørelse for lovgivning 19. juni 2015 Vores reference: Udarbejdet Kontrolleret : Susanne Soelberg Carlsen : Christina Kittner 1 BAGGRUND Forsvaret ønsker at anlægge en 300 meter lang og ti meter bred befæstet vej i den sydøstlige del af Borris Skydeterræn. Vejen anlægges med enten grus eller knust beton i et eksisterende kørespor og trampesti. Vejen skal forbinde brandbæltet syd for Torsbæk med skydebanen nord for Torsbæk. Projektet vil således indebære, at Torsbæk skal krydses. Vejen ønskes anlagt for at skabe mulighed for kørsel med større køretøjer (PMV og IKK) frem til skydebanen. Befæstelsen af det eksisterende kørespor er af væsentlig betydning for gennemførelse af realistiske øvelser for personale, som skal udsendes til aktiv tjeneste. Befæstelsen vil samtidig øge beskyttelsen af det omgivende beskyttede hedeareal, idet kørsel udenfor køresporet minimeres. Dette notat beskriver de lovgivningsmæssige forhold omkring anlæg af vejen. 2 PLANLOVEN OG VVM-BESTEMMELSERNE Borris Skydeterræn er ikke omfattet af bestemmelser i Ringkjøbing-Skjerns Kommuneplanramme, ligesom der ikke er udarbejdet lokalplan for området. På baggrund af projektets begrænsede omfang vurderes det ikke nødvendigt at udarbejde en lokalplan. Anlæg af veje er omfattet af VVM-bekendtgørelsens bilag 2, pkt. 11d /1/. Vejen skal derfor VVM-screenes for potentielle miljømæssige konsekvenser og -problematikker. Vurderes det på baggrund af screeningen, at projektet kan påvirke miljøet væsentligt, medfører det afgørelse om VVM-redegørelse for projektet. D M E susannesoelberg.carlsen@grontmij.dk Teknisk notat_vejprojekt Borris

2 Side 2 Det er beskrevet i skitseprojektet for vejanlægget /2/, at VVM-screeningen skal foretages af Ringkjøbing-Skjern Kommune, ligesom det er kommunen der offentliggør afgørelsen. Dette er imidlertid ikke korrekt, da det hhv. er beskrevet i VVM-bekendtgørelsens 2 og 11, at det er bygherre, der skal anmelde VVM-projektet til myndigheden via skema i bekendtgørelsens bilag 5 (VVM-skemaet), samt at det er Naturstyrelsen, der er myndighed for projekter, hvor staten er bygherre. Proceduren er, at VVM-screeningen fremsendes af ansøger til kommunen, som videresender materialet til Naturstyrelsen. Naturstyrelsen har i deres afgørelse af 17. september 2014 /3/ vurderet, at anlæg af interne veje uden adgang for offentligheden ikke er en vej og dermed ikke er omfattet af VV-reglerne. Naturstyrelsen skriver i sin afgørelse, at et kørespor først kan kaldes en vej, når der er adgang for offentligheden. Det nye befæstede kørespor i Borris Skydeterræn adskiller sig projektmæssigt fra køresporet i Jægerspris Skydeterræn ved, at der i perioder kan være adgang for offentligheden. Det vurderes derfor, at den konkrete vej i Borris Skydeterræn er omfattet af VVM-reglerne. Befæstelse af kørevejen kan af Ringkjøbing-Skjern Kommune vurderes at være en ændring af arealanvendelsen i området. Det vurderes derfor, at projektet kræver landzonetilladelse efter Planlovens bestemmelser /4/, da området i sin nuværende anvendelse ikke er registreret som vej. 3 NATURBESKYTTELSESLOVEN OG VANDLØBSLOVEN Borris Skydeterræn er beliggende i hedeområdet Borris Sønderland øst for Tarm. Køresporet ligger i den sydøstlige del af hedeområdet i et delområde benævnt Kalvemosen. Befæstelse af kørevejen vil kræve fysiske indgreb og ændringer i det beskyttede hedeareal, ligesom der ved krydsning af Torsbækken vil ske en påvirkning og ændring af vandløbet som beskrevet i skitseprojektet /2/. Projektet vil derfor kræve en dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 jf. 65, stk. 3 /5/ samt Vandløbslovens 17, 47 og 48 /6/. Torsbæk skal ikke grøftes eller drænes i forbindelse med vejprojektet og sænkning af vandstanden i vandløbet er ikke relevant. Projektet kræver derfor ikke godkendelse i henhold til okkerloven /7/. Kørevejen anlægges indenfor skovbyggelinje, men det vurderes, at der ikke skal meddeles dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 17, idet anlægget vedrører et bestående forsvarsanlæg, og at projektet ikke omfatter opførelse af ny bebyggelse. Torsbæk er ikke omfattet af åbeskyttelseslinje, og dispensation herfra er derfor ikke relevant. Området er ikke fredet.

3 Side 3 4 INTERNATIONAL NATUR Borris Skydeterræn ligger indenfor det Internationale Naturområde nr. 67 omfattende Habitatområde H60 og Fuglebeskyttelsesområde F37 Borris Hede. I skitseprojektet /2/ er der redegjort for det internationale naturområde, tilstanden af naturtyper og forekomst af bilag IV-arter i området. Myndighederne skal inden der meddeles tilladelser og dispensationer til vejprojektet sikre sig, at projektet i sig selv og kumulation med andre projekter ikke vil påvirke et Internationalt naturområde væsentligt /8/. Der er udarbejdet Drift- og Plejeplan for Borris Skydeterræn, som er med til at sikre benyttelsen og beskyttelsen af Borris Skydeterræn. Ud fra projektets omfang set i relation til det internationale naturområdes samlede størrelse, vurderes der ikke at skulle udarbejdes habitatkonsekvensvurdering i forbindelse med projektet. Naturstyrelsen og Ringkjøbing- Skjern Kommune skal dog vurdere på projektets påvirkning af international natur og særligt beskyttede arter i forbindelse med deres øvrige sagsbehandling. Denne vurdering kan med fordel kan tage afsæt i redegørelsen i skitseprojektet /2/. 5 AFLEDNING AF OVERFLADEVAND Afledning af overfladevand fra vejen til det omkringliggende terræn vil kræve en tilladelse efter spildevandsbekendtgørelsen /9/. I det det antages, at området ikke er kloakeret, skal der søges en nedsivningstilladelse til overfladevand fra køresporet. Afledningsforholdene vil være stort set uændrede, idet overfladevand fortsat vil nedsive direkte i den permeable belægning. Forholdet omkring øget kørsel med store køretøjer vil dog kræve en vurdering og evt. nedsivningstilladelse fra Ringkjøbing-Skjern Kommune, idet der kan afledes stoffer til jord, overfladevand og grundvand. Såfremt området er kloakeret, skal der i stedet meddeles tilslutningstilladelse til projektet. 6 VEJLOVEN OG BYGGELOVEN Vejen er en intern kørevej, der ønskes anlagt på privat matrikel. Vejen anvendes ikke af offentligheden og er ikke en fælles privat kørevej, der forbinder private boliger i området. Vejudlægget og overkørslen til brandbæltet vurderes derfor ikke at være reguleret i hverken Vejloven /10/ eller Privatvejsloven /11/. Byggeloven og Bygningsreglementet omhandler udelukkende bygninger. Det vurderes derfor at udlægget af kørespor ikke er omfattet af byggeloven. Ringkjøbing-Skjern Kommune kan dog vurdere anderledes, og det anbefales derfor at fremsende projektbeskrivelsen som en anmeldelse af anlægsprojektet.

4 Side 4 7 ANDRE LOVE OG REGLER Såfremt kørevejen ønskes anlagt med nedknuste bygningsmaterialer, vil der sandsynligvis blive stillet krav til analyse af bygningsmaterialerne for indhold af bly, PCB og andre relevante miljøskadelige stoffer. Hvis der anvendes nedknuste bygningsmaterialer, skal der eventuelt meddeles tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 til oplag af stoffer der kan forurene jord, overfladevand og grundvand eller miljøgodkendelse efter miljøbeskyttelseslovens 33 til nyttiggørelse af affald alt efter kommunens vurdering /11/. Tilsvarende gælder, såfremt der indbygges ikke-rent jord eller andre affaldsprodukter. 8 OPSUMMERING Det konkluderes samlet set, at der ved anlæg af 300 meter lang og ti meter bred vej af grus eller knust beton i eksisterende kørespor kræves følgende myndighedsafgørelser: Landzonetilladelse efter Planlovens 35 til ændret arealanvendelse Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til ændring af beskyttet hede og vandløb (Ringkjøbing-Skjern Kommune) Tilladelse efter vandløbslovens 17, 47 og 48 til regulering af vandløb samt ændring af bro og rørføring (Ringkjøbing-Skjern Kommune) Nedsivningstilladelse til overfladevand i henhold til miljøbeskyttelseslovens kap 3 og 4 samt spildevandsbekendtgørelsen (Ringkjøbing- Skjern Kommune) VVM-screening (Naturstyrelsen, fremsendes dog til Ringkjøbing- Skjern Kommune) Anmeldelse af anlægsarbejdet (Ringkjøbing-Skjern Kommune) Vurdering af projektets påvirkning på Internationalt Naturområde. Afgørelsen vil være en integreret del af de ovenstående afgørelser. Såfremt der anvendes knust beton/bygningsaffald til anlæggelse af vejen kan projektet desuden kræve Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 til oplag af materialer (Ringkjøbing-Skjern Kommune) Eller Miljøgodkendelse efter miljøbeskyttelseslovens 33 til nyttiggørelse af affald (Ringkjøbing-Skjern Kommune) Hvilken type afgørelse der kræves, afhænger af projektets konkrete udførelse og kommunens vurdering heraf.

5 Side 5 9 REFERENCER /1/ Bekendtgørelse nr af 6. november 2014 om vurdering af offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning /2/ Torsbæk. Skitseprojekt for etablering af befæstet overkørsel. Forsvarets Ejendomsstyrelse (FES) 2014 /3/ Etablering af intern forbindelsesvej mellem Kulhusvej 27 og Kulhusvej 35 er ikke omfattet af VVM-reglerne. Naturstyrelsen, J.nr. NST af 17. september 2014 /4/ Lovbekendtgørelse nr. 587 af 27. maj 2013 om Planlægning /5/ Lovbekendtgørelse nr. 951 af 3. juli 2013 om Naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven) /6/ Lovbekendtgørelse nr af 30 september 2013 om vandløb /7/ Lovbekendtgørelse nr. 934 af 24. september 2009 om okker /8/ Bekendtgørelse nr. 408 af 1. maj 2007 om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter. /9/ Bekendtgørelse nr af 14. december 2010 om administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter for så vidt angår forsvarets aktiviteter /10/ Bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4 /11/ Lov nr af 27. december 2014 om offentlige veje m.v. (Vejloven) /12/ Lov nr af 21. december 2010 om private fællesvej (Privatvejsloven) /13/ Lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010 om miljøbeskyttelse

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag. Biogen Manufacturing ApS Biogen Allé 1 3400 Hillerød Att.: Lone Carlsen Virksomheder J.nr. MST-1270-01717 Ref. Majli Den 24. juli 2015 Afgørelse om ikke VVM-pligt for nyt frysehus Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Miljø Dato: 02-08-2016 Sagsnr.: 16/24805 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Projekt beskrivelse SportsCarEvent

Læs mere

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Thisted Kommunes vurdering af anlægsprojekt på ejendommen matr.nr. XX, XX.

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 26. januar 2016 modtaget ansøgning fra Arla Foods Amba, Hoco, om en ændring af produktionen af Capolac.

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 26. januar 2016 modtaget ansøgning fra Arla Foods Amba, Hoco, om en ændring af produktionen af Capolac. Arla Foods Amba, Hoco Bülowsvej 9 7500 Holstebro Virksomheder J.nr. MST-1270-01871 Ref. metho/maljs Den 24. februar 2016 Afgørelse om ikke VVM-pligt for ændring af Capolac produktion Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B. ALK-Abelló A/S Bøge Allé 1 2970 Hørsholm Virksomheder J.nr. MST-1270-01702 Ref. jeppj/sujuh Den 20. oktober 2015 Afgørelse om at etablering af køleanlæg hos ALK Abelló A/S ikke er VVM-pligtigt Miljøstyrelsen

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Vedrørende Novo Nordisk A/S i Hillerød Att. Susanne Bech, Novo Nordisk A/S, Global EHS, Krogshøjvej 44, 2880 Bagsværd. Virksomheder J.nr. MST-1274-00117 Ref. GUKHA/MAJLI Den 29. juli 2015 Afgørelse om

Læs mere

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Forslag til lokalplan nr. 21-050-0001 Bramming Landområde Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Tillæg nr. 1 til LP nr. 120, Bramming november 2010 0 Forslag til Lokalplan nr. 21-050-0001. Bramming

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- 130-00378 ) Basis oplysninger

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Teknik & Miljø 15. marts 2016 Sags-ID: 16-1556 Sagsbehandler: Susanne Hansen Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf.

Læs mere

VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup

VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup VVM Myndighed Basis oplysninger Brønderslev Kommune Hellumvej 10, Hjallerup - miljøgodkendelse af anlæg for midlertidig oplagring af farligt affald

Læs mere

Sagsnr. 2012-165199. Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge. Dokumentnr. 2012-920989

Sagsnr. 2012-165199. Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge. Dokumentnr. 2012-920989 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge Resumé Et byudviklingsprojekt som Enghave Brygge skal gennemgå forskellige procedurer

Læs mere

VVM Myndighed. VVM Screeningsskema. Lovhenvisninger. /6/ VVM bekendtgørelsen

VVM Myndighed. VVM Screeningsskema. Lovhenvisninger. /6/ VVM bekendtgørelsen VVM Screeningsskema Lovhenvisninger /6/ VVM bekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015, med senere ændringer, om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM)

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Tagmonteret solcelleanlæg. Solcelleanlægget etableres således, at det følger

Læs mere

Ansøgning Per Aarsleff A/S har d. 23. februar 2016 søgt om tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand på åben mark.

Ansøgning Per Aarsleff A/S har d. 23. februar 2016 søgt om tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand på åben mark. Dato: 15-04-2016 Sagsnr.: 16/4435 Kontaktperson: Iben Nilsson E-mail: teknik@vejen.dk Per Aarsleff A/S Lokesvej 15 8230 Aabyhøj Sendt pr. mail til: sub@aarsleff.com Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J

Miljøstyrelsen Virksomheder. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Miljøstyrelsen Virksomheder Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson

Læs mere

Lokalplanens redegørelse. Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5. Tillæg nr. 10 til Vallø Kommuneplan 2009 7

Lokalplanens redegørelse. Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5. Tillæg nr. 10 til Vallø Kommuneplan 2009 7 Lokalplan nr. 2-13 for ÆBLEHAVEN, Andelsboliger i Strøby Egede Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5 Tillæg nr. 10 til Vallø

Læs mere

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086 Screening efter VVM-reglerne: Rugtved Fælled Vandværk I/S VVM Myndighed Basis oplysninger Frederikshavn Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: n til Rugtved Fælled Vandværk I/S, 23.800 m3/år

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Strynø Beboerforening v. Lone Anesen Mellemgade 3, Strynø 5900 Rudkøbing Pr. mail lone.anesen@skolekom.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01718-13 Ref. Thomas Larsen 18-05-2016 Tilladelse til flydeplatform ud

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 84.T1 Teknisk område for varmeværk og solfangeranlæg ved Halkjærvej i Ørnhøj Fremlægges fra 28. januar 2016 til 24. marts 2016 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev.

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev. Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg JYSKE FINANS A/S Kastaniehøjvej 2 8600 Silkeborg DATO 26. juni 2015 SAGSNR. 326-2015-21745 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Tilladelse til andet erhverv på

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge - Næstved maj 2014 Titel: Sammenfattende redegørelse for VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge-Næstved

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Kystdirektoratet J.nr. 15/00170-30 Ref. Jeppe Bech Carlsen 13-11-2015 Tilladelse til etablering af gangbro i Lindholm Strandpark,

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af regnvand samt landzonetilladelse til sø beliggende Hørmøllevej 21, 8722 Hedensted, matr. nr. 5e Urlev By, Urlev

Tilladelse til nedsivning af regnvand samt landzonetilladelse til sø beliggende Hørmøllevej 21, 8722 Hedensted, matr. nr. 5e Urlev By, Urlev Til ejere af Hørmøllevej 21, 8722 Hedensted: Helle Kragh Olesen Mads Christian Buttenschön Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Vibeke Rahbek Dir: +4579755675 Mob: +4521130536 e-mail: vibeke.rahbek@hedensted.dk

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM Myndighed Kolding Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets placering

Læs mere

VVM-screening. Odsherred Kommune, Nyvej 22, 4573 Højby, vand@odsherred.dk. Vandteam, Gry Annika Jensen, 59666077, graje@odsherred.

VVM-screening. Odsherred Kommune, Nyvej 22, 4573 Højby, vand@odsherred.dk. Vandteam, Gry Annika Jensen, 59666077, graje@odsherred. VVM-screening VVM-screeningsskema til brug ved ansøgning om regulering af vandløb jf. Bekendtgørelse nr. 764 af 23/06/2014 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) Basisoplysninger

Læs mere

Koldingvej 2, Billund A/S CVR 1663 2635. VVM-screening og vilkårsændring af VVM-tilladelse, LEGO House, Billund Dato: 3.

Koldingvej 2, Billund A/S CVR 1663 2635. VVM-screening og vilkårsændring af VVM-tilladelse, LEGO House, Billund Dato: 3. Koldingvej 2, Billund A/S CVR 1663 2635 VVM-screening og vilkårsændring af VVM-tilladelse, LEGO House, Billund Dato: 3. marts 2016 Koldingvej 2, Billund A/S (CVR 16632635) har d. 26. november 2015 ansøgt

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Xellia Pharmaceuticals ApS Dalslandsgade 11 2300 København S Virksomheder J.nr. MST-1270-01430 Ref. tiska/gukha Den 9. marts 2015 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING For: Xellia Pharmaceuticals ApS Dalslandsgade

Læs mere

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Tina Samsø Udholm og Claus Samsø Pedersen Alfavej 13 9000 Aalborg Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores

Læs mere

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk 29-06-2015

Læs mere

Afgørelse om, at byggemodningen og udvidelsen på cirka 6 ha til brug for Aalborg Universitet ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om, at byggemodningen og udvidelsen på cirka 6 ha til brug for Aalborg Universitet ikke er VVM-pligtig Bygningsstyrelsen Byg 2 Carl Jacobsens Vej 39 2500 Valby bygst@bygst.dk Tværgående planlægning J.nr. NST-130-00268 Ref. fleka Den 14. januar 2014 Afgørelse om, at byggemodningen og udvidelsen på cirka

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A VVM Myndighed Herning Kommune Skema til brug for screening (VVM-pligt) Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Solfangeranlæg til brug for supplering

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 10. juni 2015 modtaget ansøgning fra BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS om frysehus.

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 10. juni 2015 modtaget ansøgning fra BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS om frysehus. BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS Biogen Allé 1 3400 Hillerød Virksomheder J.nr. MST-1270-01717 Ref. GUKHA/MAJLI Den 6. oktober 2015 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for frysehus Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X.

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X. MCH TimeWorld En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning Debatoplæg Debat: X. november - X. november 2013 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje til at om- og tilbygge sommerhuset på matr.nr. 660 Kirkeby, beliggende Langdalsvej 32, Rømø

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje til at om- og tilbygge sommerhuset på matr.nr. 660 Kirkeby, beliggende Langdalsvej 32, Rømø Team Byg og Landzone ARKKON arkitekter ApS Brorsonsvej 2A 6270 Tønder Sendt på e-mail til un@arkkon.dk Direkte tlf.: 74929243 Mail: pnh@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-56-13 29. maj 2013 Landzonetilladelse

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015]

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse: Etablering af pumpestation Dania Midlertidig

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Planbilag 1: Afgrænsning af området Planbilag 2: Arealanvendelsesplan Planbilag 3: Bygningernes anvendelse

INDHOLDSFORTEGNELSE. Planbilag 1: Afgrænsning af området Planbilag 2: Arealanvendelsesplan Planbilag 3: Bygningernes anvendelse INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanområdet side 3 Lokalplanens sagsforløb side 3 Lokalplanens indhold side 3 Forhold til anden planlægning side 4 LOKALPLAN L10 1 Lokalplanens område side 5 2 Lokalplanens

Læs mere

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Foto eller oversigtskort Januar 2016 Opfordring til debat FDM har søgt om permanent tilladelse til

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at etablere en bølgeskræm i Doverodde Lystbådehavn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at etablere en bølgeskræm i Doverodde Lystbådehavn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Doverodde Lystbådehavn Doverodde Havnevej 2 7760 Hurup Thy Kystdirektoratet J.nr. 16/00059-13 Ref. Anna L. S. Østergaard 03-06-2016 Tilladelse til etablering af bølgeskærm i Doverodde Lystbådehavn ud for

Læs mere

Godkendelsen er meddelt på grundlag af de oplysninger og på de betingelser, som fremgår af de følgende afsnit.

Godkendelsen er meddelt på grundlag af de oplysninger og på de betingelser, som fremgår af de følgende afsnit. A/S NORDVESTJYSK FERIECENTER Ashøjgade 50 7760 Hurup Thy Plan- og Miljøafdelingen 23. maj 2016 BrevID.: 2279330 Medarbejder: kkn Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 samt tilladelse efter Vandløbslovens

Læs mere

Tommy Nylandsted Andersen Højbjergvej 16 Brændeskov 5700 Svendborg LANDZONETILLADELSE HØJBJERGVEJ 16 (5700) ETABLERING AF GOLFBANE

Tommy Nylandsted Andersen Højbjergvej 16 Brændeskov 5700 Svendborg LANDZONETILLADELSE HØJBJERGVEJ 16 (5700) ETABLERING AF GOLFBANE Tommy Nylandsted Andersen Højbjergvej 16 Brændeskov 5700 Svendborg Erhverv, Bolig og Natur Team Byg Ramsherred 5, 2. sal 5700 Svendborg Tlf.: 62 23 33 33 LANDZONETILLADELSE HØJBJERGVEJ 16 (5700) ETABLERING

Læs mere

Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup

Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup Kommuneplantillæg Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup September 2010 Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige stoffer på lagerhotel i Vamdrup

Læs mere

Bek. 1184 af 06-11-2014 om vurdering af visse offentlige. anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning

Bek. 1184 af 06-11-2014 om vurdering af visse offentlige. anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Bek. 1184 af 06-11-2014 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning Bilag 5 Anmeldeskema Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges)

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af kaj- og moleanlæg på Skagen Havn

Tilladelse til udvidelse af kaj- og moleanlæg på Skagen Havn Forsvarsministeriet v/forsvarets Bygningsog Etablissementstjeneste Att.: Projektleder, Byggedivisionens Projektteam Vest, Eva Hancock Sendt elektronisk til esh@mil.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Vibelundvej 7. januar 2016 1/10 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER... 3 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Anvendt lovgivning... 4 Godkendelsens

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg.

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Gindsted Att: Park og Vej Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Park & Vej har søgt om

Læs mere

VVM Myndighed. Bilag 3 - screening for VVM-pligt. Udvidelse til rensedam og anlægning af åben grøft i Løvskal. Basis oplysninger

VVM Myndighed. Bilag 3 - screening for VVM-pligt. Udvidelse til rensedam og anlægning af åben grøft i Løvskal. Basis oplysninger Bilag 3 - screening for VVM-pligt. Udvidelse til rensedam og anlægning af åben grøft i Løvskal. VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Løvskal by, der er beliggende i den

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 61 for vindmøller ved Torup

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 61 for vindmøller ved Torup for vindmøller ved Torup December 2014 Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at

Læs mere

Rikke Holm Sennels 2. december 2015

Rikke Holm Sennels 2. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Rikke Holm Sennels RHS@Billund.dk 2. december 2015 Udtalelse vedrørende udbringning af husdyrgødning fra Skovvej 55, 7260 Sdr. Omme på arealer i Ikast-Brande

Læs mere

Projekt for terrænregulering med 42.000 m3 ren jord, Geding Søvej Side 1 af 7

Projekt for terrænregulering med 42.000 m3 ren jord, Geding Søvej Side 1 af 7 VVM-screening i henhold til 3, stk. 1 og bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning. Projekt

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 65 stk. 3 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 65 stk. 3 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Kurt Nissen Bertelsen Angelika Friedlinde Bertelsen Beredskabsvejen 2 6360 Tinglev!"# $ Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 10. juni 2016 Sagsnr.: 16/13628 Ejendomsnr.: 15215 Kontakt: Lis

Læs mere

Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge. Att. Anton Holm Madsen

Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge. Att. Anton Holm Madsen Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge Att. Anton Holm Madsen Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge jette.raal.stockholm@svendborg.dk

Læs mere

Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882 Fårvang

Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882 Fårvang Niels Vagn Vestergaard Trehøjevej 26 8882 Fårvang 26. februar 2015 Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Til: Ejere af ejendommen Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Guldborgsund Kommune, Natur og Miljø VVM screening er foretaget på baggrund af kriterierne i bilag 3 i Bekendtgørelse om vurdering

Læs mere

Der er pr. 1. juli 2011 foretaget en del ændringer i bygningsreglementet.

Der er pr. 1. juli 2011 foretaget en del ændringer i bygningsreglementet. Væsentlige ændringer i BR10 1. juli 2011 Der er pr. 1. juli 2011 foretaget en del ændringer i bygningsreglementet. Den ændring der vil få størst betydning er nok de lempelser der er foretaget vedr. opførelse

Læs mere

Lokalplan nr. 96 for et område ved Jyllands Park Zoo Haunstrupvej.

Lokalplan nr. 96 for et område ved Jyllands Park Zoo Haunstrupvej. Videbæk i november 2003 D.nr. 47964 Lokalplan nr. 96 for et område ved Jyllands Park Zoo Haunstrupvej. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 96 med tilhørende tillæg nr. 15 til Videbæk Kommuneplan 1997 for et

Læs mere

Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune

Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune K U L T U R O G U D V I K L I N G Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune for en bioethanolfabrik på Nordhavnen i Grenaa Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.30 for en del af Kregme Lokalcenter Dato februar 2016 Deltagere ved screeningsmøde Pernille Meyling og Jørgen

Læs mere

Videre handling. Notat

Videre handling. Notat Notat Videre handling Det åbne land og friluftsliv J.nr. nst-119-00018 Ref. Helgr/Hwi/Hinel/Jej Videre handling for identificerede arealer til prototypemøller: De almindelige principper i den kommunale

Læs mere

Hjørring Kommune. HJØRRING VANDSELSKAB A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring Att. Vibeke Ulriis-Nordbherg Hirtshals den 14-09-2016

Hjørring Kommune. HJØRRING VANDSELSKAB A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring Att. Vibeke Ulriis-Nordbherg Hirtshals den 14-09-2016 Hjørring Kommune HJØRRING VANDSELSKAB A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring Att. Vibeke Ulriis-Nordbherg (vu@hjvand.dk) Team Vand og Jord Jørgen Fibigersgade 20 9850 Hirtshals Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30

Læs mere

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund Debatoplæg Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund LEGO parkeringshus Indkaldelse af forslag og idéer Oktober 2014 1 LEGO Koncernen har søgt Billund Kommune om tilladelse til at bygge et nyt parkeringshus

Læs mere

Vejledning om VVM i planloven

Vejledning om VVM i planloven VEJ nr 9339 af 12/03/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., By- og Landskabsstyrelsen, j.nr. BLS-149-00361 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Lokalplan nr. 23. Erhvervsområde mellem Isenvadvej og Navervej, Ikast. Ikast Kommune

Lokalplan nr. 23. Erhvervsområde mellem Isenvadvej og Navervej, Ikast. Ikast Kommune Lokalplan nr. 23 Erhvervsområde mellem Isenvadvej og Navervej, Ikast Ikast Kommune Ikast ooo Forslag: Teknisk udvalg: 9.4.1984 Byrådet : lo.4.1984 Teknisk udvalg: 18.6.1984 Lokalplan nr. 23. Erhvervsområde

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) 2015-013222 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

Tilladelse til ny sø på ejendommen Rådbjergvej 17, Jyderup

Tilladelse til ny sø på ejendommen Rådbjergvej 17, Jyderup Lene og Morten Toft Kulle Rådbjergvej 17 Rådbjerg 4450 Jyderup HOLBÆK KOMMUNE Dato: 29. januar 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 15 / 64229 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Tilladelse til ny sø

Læs mere

Landzonetilladelse. Nadia Zoega Johansen Herrestrupvej 7 4200 Slagelse

Landzonetilladelse. Nadia Zoega Johansen Herrestrupvej 7 4200 Slagelse Nadia Zoega Johansen Herrestrupvej 7 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse Kommune

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden Frederikssund Kommuneplan 2009-2021 Redegørelse

Læs mere

I/S Låsby Korsvej Vandværk Vandværksvej 5 8670 Låsby. AFGØRELSE OM IKKE VVM-PLIGT ved forøget indvindingstilladelse til Låsby Korsvej Vandværk

I/S Låsby Korsvej Vandværk Vandværksvej 5 8670 Låsby. AFGØRELSE OM IKKE VVM-PLIGT ved forøget indvindingstilladelse til Låsby Korsvej Vandværk I/S Låsby Korsvej Vandværk Vandværksvej 5 8670 Låsby AFGØRELSE OM IKKE VVM-PLIGT ved forøget indvindingstilladelse til Låsby Korsvej Vandværk Skanderborg Kommune har den 9. januar 2013 modtaget ansøgning

Læs mere

Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg

Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at nedrive eksisterende bolig og opføre en ny på ejendommen matr.nr. 10 Klinting, Ulkebøl, der ligger på Stenholt 10, Klinting,

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster Helle og Thore T. Iversen Overballevej 3 Øster Terp 6240 Løgumkloster Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-7-14 19-02-2014 Landzonetilladelse til

Læs mere

LOKALPLAN NR. 187. Østergade 14, Lemvig Claudis Have LEMVIG. Lemvig KOMMUNE. Plan & Projekt. Skous Gade. Østerbrogade. Ågade. Østerbom.

LOKALPLAN NR. 187. Østergade 14, Lemvig Claudis Have LEMVIG. Lemvig KOMMUNE. Plan & Projekt. Skous Gade. Østerbrogade. Ågade. Østerbom. FORSLAG LOKALPLAN NR. 187 Østergade 14, Lemvig Claudis Have Skous Gade Østerbrogade Ågade Ågade Østerbom Lemvig Østergade Vænget Enghavevej Rådhusgade Vasen Rådhusvænget Vænget LEMVIG KOMMUNE Plan & Projekt

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup.

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup. Mogens Andreasen Lindegårdsvej 40 8981 Spentrup Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 04-05-2016 / 01.03.03-P16-44-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel

Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel Hørregårdsvej Status Plannavn Dato for offentliggørelse af forslag Startdato, Offentlighedsperiode Slutdato, Offentlighedsperiode PDF Forslag Kommuneplantillæg

Læs mere

Så er det nu det gælder!!!

Så er det nu det gælder!!! Så er det nu det gælder!!! NYHEDSBREV 3 Vi vedlægger lovforslag nr. 204, nemlig forslag til en ny Kolonihavelov. Endvidere vedlægges bemærkningerne til 2-5 i Kolonihaveloven. Vi var i Folketinget i torsdags

Læs mere

www.ikast-brande.dk John Hansen Nygade 30 Blåhøj 7300 Brande 7. januar 2014 Landzonetilladelse til tilbygning - Buelundvej 1, 7330 Brande

www.ikast-brande.dk John Hansen Nygade 30 Blåhøj 7300 Brande 7. januar 2014 Landzonetilladelse til tilbygning - Buelundvej 1, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande John Hansen Nygade 30 Blåhøj 7300 Brande 7. januar 2014 Landzonetilladelse til tilbygning - Buelundvej 1, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet

Læs mere

Miljøgodkendelse og VVM-screening

Miljøgodkendelse og VVM-screening HedeDanmark A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J By- og Udviklingsforvaltningen Industri Miljøgodkendelse og VVM-screening Miljøgodkendelse og VVM-screening af affaldsoplag på matr. nr. 1 e, Hjarup By, Hjarup.

Læs mere

Miljøstyrelsen har modtaget jeres anmeldelse om fortsat drift af forsøgsanlæg til fremstilling af bio-ethanol på Klippehagevej 22, 7000 Fredericia.

Miljøstyrelsen har modtaget jeres anmeldelse om fortsat drift af forsøgsanlæg til fremstilling af bio-ethanol på Klippehagevej 22, 7000 Fredericia. Inbicon A/S Kraftværksvej 53 7000 Fredericia Odense J.nr. MST-1270-00669 Ref. hechr/hecla Den 28. februar 2012 Afgørelse om at fortsat drift af Inbicon ikke er VVM-pligtigt Miljøstyrelsen har modtaget

Læs mere

Niels Jørgen Lund Hellevadvej 3 Alslevkro 6240 Løgumkloster

Niels Jørgen Lund Hellevadvej 3 Alslevkro 6240 Løgumkloster Niels Jørgen Lund Hellevadvej 3 Alslevkro 6240 Løgumkloster Team Byg og Landzone Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-221-13 30-10-2013 Landzonetilladelse til etablering

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Oustrupvej 54, 9600 Aars,

Landzonetilladelse på ejendommen Oustrupvej 54, 9600 Aars, Boe Holger Jørgensen Oustrupvej 9600 Aars Sendt til: Boejoergensen@gmail.com Dato: 4. februar 2016 projekter og ejendomme Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2016-5055 Dokumentnr.: 820-2016-33098

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den grænser op til Esrum Å.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den grænser op til Esrum Å. Tegnestuen Møllehuset Att. Arkitekt Ejvind Gadmar Frederiksdalsvej 355 2800 Lyngby Sag: 2015/39147 010 Id: 031329 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 19. marts 2016 Personlig

Læs mere

Vigsø - Feriebyen og landsbyområdet

Vigsø - Feriebyen og landsbyområdet Vigsø - Feriebyen og landsbyområdet April 2011 Vigsø Procedure for udarbejdelse af kommuneplantillæg Procedure omkring offentliggørelse af kommuneplantillæg er angivet i Lov om Planlægning (Lovbekendtgørelse

Læs mere

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals 14-05-2013 13/8679 Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals Landzonetilladelse til at loviligørelse af et etableret solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 139 Lysabild, Lysabild,

Læs mere

www.ikast-brande.dk Vagn Clausen Årupparken 19 8722 Hedensted 16. april 2015

www.ikast-brande.dk Vagn Clausen Årupparken 19 8722 Hedensted 16. april 2015 Vagn Clausen Årupparken 19 8722 Hedensted 16. april 2015 Landzonetilladelse til opførelse af en ny bolig - Dørslundvej 85 B, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning om opførelse af

Læs mere

Inge Risager. 12. marts 2013. Landzonetilladelse til beboelse på 1. sal af eksisterende beboelsesejendom, Fredborgvej 36, 7330 Brande

Inge Risager. 12. marts 2013. Landzonetilladelse til beboelse på 1. sal af eksisterende beboelsesejendom, Fredborgvej 36, 7330 Brande Inge Risager Fredborgvej 36 Blåhøj, 7330 Brande 12. marts 2013 Landzonetilladelse til beboelse på 1. sal af eksisterende beboelsesejendom, Fredborgvej 36, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet

Læs mere

Kim Skov Henriksen Over Isen Vej 2 7430 Ikast 26. maj 2014

Kim Skov Henriksen Over Isen Vej 2 7430 Ikast 26. maj 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Kim Skov Henriksen Over Isen Vej 2 7430 Ikast 26. maj 2014 Landzonetilladelse til tilbygning af dobbelt garage, Over Isen Vej 2, 7430 Ikast Ikast-Brande

Læs mere

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg 03-10-2014 14/17737 CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte tre nye legeredskaber på ejendommen matr.nr. 72 Pøl, Nordborg, der ligger på Købingsmarkvej

Læs mere

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Erhvervsområde til pladskrævende varegrupper ved Havkærvej og Viborgvej i Tilst Miljørapporten er sammen med lokalplanen offentliggjort den 26. juni 2013 til og

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Hirtshals Havn Norgeskajen 9850 Hirtshals Kystdirektoratet J.nr. 16/00045-17 Ref. Anni Lassen 19-04-2016 Tilladelse til bypass efter KYBL ved Hirtshals Havn, Hjørring Kommune Kystdirektoratet giver hermed

Læs mere

Vejledning til vedligholdelse af vandløb

Vejledning til vedligholdelse af vandløb Vejledning til vedligholdelse af vandløb Vejledning til at vedligeholde vandløb Det er vigtigt at vide hvad der er tilladt inden du går i gang med at oprense dine vandløb. Herved kan undgås lange, tunge

Læs mere

www.ikast-brande.dk Lasse Bødskov Bjerre Viborgvej 36 7442 Engesvang 4. december 2015

www.ikast-brande.dk Lasse Bødskov Bjerre Viborgvej 36 7442 Engesvang 4. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Lasse Bødskov Bjerre Viborgvej 36 7442 Engesvang 4. december 2015 Landzonetilladelse til tilbygning og integreret garage - Viborgvej 36, 7442 Engesvang

Læs mere

Dato Sagsbehandler J.nr. 16. september 2014 dmikk 018796-2014

Dato Sagsbehandler J.nr. 16. september 2014 dmikk 018796-2014 Frederikssund Kommune Vej, Trafik og Affald Torvet 2 3600 Frederikssund att. Tom Henrik Johansen Dato Sagsbehandler J.nr. 16. september 2014 dmikk 018796-2014 Tilladelse til etablering af 2 stk. moniteringsboringer,

Læs mere

Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg

Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg Afgørelse Baggrund Danfoss A/S har den 08.06.2015 anmeldt opstilling

Læs mere

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande kommune Rådhusstrædet 6 Ikast 7430 Ikast 10. marts 2015 Landzonetilladelse til opførelse af en pavillon samt et skur

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande kommune Rådhusstrædet 6 Ikast 7430 Ikast 10. marts 2015 Landzonetilladelse til opførelse af en pavillon samt et skur Ikast-Brande kommune Rådhusstrædet 6 Ikast 7430 Ikast 10. marts 2015 Landzonetilladelse til opførelse af en pavillon samt et skur Ikast-Brande Kommune har behandlet jeres ansøgning om opførelse af en pavillon

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan 2011-2021 Tillæg nr. 4

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan 2011-2021 Tillæg nr. 4 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.00.05-P15-2-12 Ref.: Bjarke Uffe Jensen Direkte tlf. 97113637 bjjen@mariagerfjord.dk

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Lounsvej 2 C, Lovns, 9640 Farsø

Landzonetilladelse på ejendommen Lounsvej 2 C, Lovns, 9640 Farsø FLEMMING BONDE INVEST ApS Torpvej 19 Lovns 9640 Farsø Dato: 19. februar 2016 projekter og ejendomme Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2016-39 Dokumentnr.: 820-2016-48455 Sagsbehandler: Erland

Læs mere