2 Foreningens formål er å arbeide for å utvikle praktisk og vitenskapelig ordboksarbeid i Norden, og å fremme nordisk samarbeid om leksikografi.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2 Foreningens formål er å arbeide for å utvikle praktisk og vitenskapelig ordboksarbeid i Norden, og å fremme nordisk samarbeid om leksikografi."

Transkript

1 Nordisk Forening for Leksikografi Generalforsamling 22. maj 2015, København Årsberetning 0. Indledning Nordisk forening for leksikografi (NFL) er en faglig forening av nordiske leksikografer som har til formål å utvikle praktisk og vitenskapelig ordboksarbeid i Norden og å fremme nordisk samarbeid om leksikografi. Foreningen ble stiftet i Oslo i 1991 i forbindelse med den første Konferanse om leksikografi i Norden. 2 Foreningens formål er å arbeide for å utvikle praktisk og vitenskapelig ordboksarbeid i Norden, og å fremme nordisk samarbeid om leksikografi. fra: Jeg skal i det følgende berette om foreningens aktiviteter siden sidste generalforsamling. Foreningens aktiviteter har ikke ændret sig væsentligt siden stiftelsen i 1991: NFL afholder et symposium hvert år med efterfølgende udgivelse af et bind af tidsskriftet LexicoNordica. Og hvert andet år afholdes en konference med efterfølgende udgivelse af en konferencerapport i serien Nordiske Studier i Leksikografi. Vi nærmer os afslutningen på den 13. konference, denne gang afholdt i København. Men den verden som NFL er en del af, har forandret sig og forandrer sig stadig. Det gælder fagligt: Leksikografien har udviklet sig kraftigt, fra papirordbøger til elektroniske ordbøger og udnyttelse af tekstkorpora m.v. Og det gælder administrativt: NFL kunne i starten nyde godt af et nært samarbejde med Nordisk språksekretariat i Oslo som påtog sig foreningens sekretariatsfunktioner og var medarrangør af de nordiske leksikografikonferencer. Dette privilegium har foreningen ikke længere. I 1997 blev det nordiske sprogsamarbejde omorganiseret, og siden har NFL nydt godt af et samarbejde med Nordens språkråd og senest Nordisk Sprogkoordination. Men NFL har ikke nogen officiel status inden for dette samarbejde og må selv finansiere sin administration og sine aktiviteter. Administrationen er ikke ubetydelig i og med at NFL s aktiviteter har institutionskarakter, også størrelsesmæssigt. Men NFL har ikke en institution i ryggen, og det arbejde som lægges i NFL kan heller ikke altid eller uden videre udføres inden for de aktives almindelige arbejdstid. Det er godt med udfordringer, og det er nødvendigt at udvikle sig, også for NFL. Det gælder både fagligt og administrativt. Arbejdet i NFL skulle gerne centrere sig omkring de faglige aktiviteter, men i de senere år har arbejdet med at løse de administrative udfordringer taget forholdsmæssigt meget tid i bestyrelsen. Det er derfor vigtigt at tænke kreativt på dette punkt og gribe de muligheder der viser sig, så foreningen kan bevare fokus på det indholdsmæssige: det faglige, netværksdelen og det nordiske.

2 Denne årsberetning vil fortælle om NFL s aktiviteter siden sidste generalforsamling i august Spørgsmål om NFL s udfordringer og fremtid vil blive berørt undervejs, og de vil også blive taget op som særskilte punkter senere på generalforsamlingen. Der er desuden blevet uddelt et evalueringsskema ved denne konference, som jeg vil opfordre til at man udfylder og afleverer eller sender ind til NFL (hovmark@hum.ku.dk) 1. NFL s bestyrelse: medlemmer og aktivitet På generalforsamlingen i Oslo d. 16. august 2013 blev følgende bestyrelse valgt: Henrik Hovmark, Danmark, formand (valgt 2013) Caroline Sandström, Finland, næstformand (valgt 2009) Pär Nilsson, Sverige, sekretær (valgt 2013) Jan Hoel, Norge, kasserer (valgt 2009) Þórdís Úlfarsdóttir, Island, bestyrelsesmedlem, webmaster (valgt 2013) Åse Wetås, Norge, suppleant (valgt 2009) Zakaris Svabo Hansen, Færøerne, suppleant (valgt 2011) Bestyrelsen har holdt et konstituerende møde umiddelbart efter seneste generalforsamling samt to ordinære møder, et ved symposiet i 2014 og et umiddelbart inden konferencen i Derudover har formand (næstformand og sekretær) haft møde med LexicoNordicas to hovedredaktører ved symposierne for at evaluere og for at diskutere praktiske spørgsmål, publikationsstrategi, ansøgninger og fremtid. Formanden og LexicoNordicas ene hovedredaktør Henrik Lorentzen har ligeledes haft en række møder med administratoren af Digitaliseringsprojektet Dansk Sprognævn, med grafiker Laurids Kristian Fahl og med firmaet Rosendahls. Formanden har endvidere haft en række møder med den nye Sprogkoordination, primært vedrørende hjemmeside. Formanden har også haft kontakt med grafiker i forbindelse med udarbejdelse af logo og banner til Digitaliseringsprojektet, og med softwarefirma i forbindelse med redigering af den nye hjemmeside og tilbud på administration via denne hjemmeside. Endelig har bestyrelsen været i løbende kontakt via e- mail og diskuteret løbende spørgsmål. 2. NFL s økonomi NFL s økonomi er i alt væsentligt uændret, og foreningen har en god reserve. Indtægterne fra medlemskontingenter er imidlertid vigende, og NFL s aktiviteter er stadig helt afhængige af fondsstøtte, først og fremmest fra Nordplus Nordiske Sprog. Kravene til at opnå støtte fra Nordplus og andre fonde er imidlertid blevet skærpet, både formelt og med hensyn til ansøgningskriterier, og man må regne med at skulle gøre en indsats for at evaluere, udvikle og målrette NFL s aktiviteter for at opnå fortsat støtte. Derudover må NFL regne med forskellige enkeltudgifter i de nærmeste år: - nye administrationsløsninger

3 - ny publiceringsplatform - revision af Nordisk leksikografisk ordbok 3. NFL s aktiviteter Symposier og LexicoNordica Der er blevet afholdt to symposier. Symposiet i 2014 blev afholdt i januar på Lysebu i Oslo og havde temaet Stora ordböcker i Norden. Symposiet i januar 2015 blev afholdt på Schæffergården i København og havde temaet Sproglige varieteter i nordiske ordbogsresurser. Leksikografer og andre fagfolk fra alle de nordiske lande bidrog som vanligt til de to symposier. NFL modtog støtte fra Nordplus Nordiske Sprog til afholdelsen af symposierne i 2014 og 2015, og fra Fondet for dansk-norsk samarbejde til afholdelsen af symposiet i Der er ligeledes blevet udgivet to numre af LexicoNordica med tematiske bidrag fra symposierne: LexicoNordica nr. 20 (2013) med temaet Leksikografi og lingvistisk i Norden, og LexicoNordica nr. 21 (2014) med temaet Stora ordböcker i Norden. NFL kunne atter glæde sig over støtte fra Nordplus Nordiske Sprog til udgivelsen af disse to publikationer. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke LexicoNordicas redaktion, dels de fem landeredaktører, dels hovedredaktørerne Emma Sköldberg og Henrik Lorentzen for en stor indsats i forbindelse med både symposium og udgivelse af LexicoNordica. Rikke Hauge takkes også for administrativ hjælp og Laurids Kristian Fahl for layout og hjælp med distribution af LexicoNordica. LexicoNordicas redaktion har i den forløbne periode taget fat på diskussioner omkring både symposiets og LexicoNordicas fremtidige form. Samme emne er blevet berørt i NFL s bestyrelse og på møder mellem NFL s formand og LexicoNordicas to hovedredaktører. For symposiets vedkommende har man i de senere år ønsket at gøre symposiet tilgængelig for en bredere kreds, ikke mindst NFL s egne medlemmer. Dette er stadig målet, og man har både overvejet nye måder at afvikle symposiet på og nye typer aktiviteter, fx workshops. For LexicoNordicas vedkommende går overvejelserne naturligt nok især på om tidsskriftet fortsat skal udkomme på papir. Begge dele bliver taget op som et særskilt punkt på generalforsamlingen her i 2015 og i den evaluering som er blevet uddelt ved konferencen her i København. Konferencer og konferencerapport 13. Konference om Leksikografi i Norden blev afholdt i maj 2015 i København. Konferencen blev arrangeret af Nordisk Forskningsinstitut, Københavns Universitet i samarbejde med NFL. Arrangementskomitéen bestod af medarbejdere ved Afdeling for Dialektforskning (Ømålsordbogen).

4 For første gang havde NFL-konferencen denne gang et tema: Den digitale ordbogsbruger. Mange har deltaget med foredrag ved konferencen, både inden for og uden for temaet. NFL og arrangørerne gennemfører en evaluering af konferencen, herunder indførelsen af et tema. Nordplus Nordiske Sprog skal igen takkes for generøs og nødvendig støtte, og vi er glade for at NFL dermed stadig kan bidrage til nordisk sprogforståelse. Ligeledes takkes Nordisk Forskningsinstitut, Københavns Universitet for støtte og stor administrativ hjælp. Konferencerapporten fra den seneste konference i Oslo i 2013 udkom i Rapporten blev redigeret af Ruth Vatvedt Fjeld og Marit Hovdenak. Begge takkes for indsatsen. Rapporten blev udgivet med støtte fra Nordplus Nordiske Sprog, Språkrådet og Institutt for lingvistiske og nordiske studier, Universitetet i Oslo. Revision af Nordisk leksikografisk ordbok Bestyrelsen har diskuteret hvordan en revision af Nordisk Leksikografisk Ordbok kan gennemføres. Det praktiske arbejde er ikke sat i værk endnu, dels fordi bestyrelsen har været og stadig er optaget af arbejdet med andre, tidskrævende ting: Digitaliseringsprojektet, ny hjemmeside, research vedrørende fremtidig administration. Det vil også være naturligt at vente med at igangsætte en revision til foreningens publiceringsmodel og de tekniske muligheder i den forbindelse er afklaret. Bestyrelsen kan forhåbentlig tage fat på en revision i den kommende valgperiode. 4. Digitaliseringsprojektet Digitaliseringsprojektet blev yderligere forsinket i den forløbne periode, men nærmer sig nu endelig sin afslutning. NFL s to skriftserier, LexicoNordica og Nordiske Studier i Leksikografi (konferencerapporterne) er nu tilgængelige på ojs.statsbiblioteket.dk som søgbare pdf er med mulighed for at søge på en række metadata. Der er også udarbejdet bannere med NFL s logo til begge serier. Både LexicoNordicas hovedredaktører, især Henrik Lorentzen, og grafiker Laurids Kristian Fahl takkes for indsatsen i denne forbindelse. Det er meget glædeligt at foreningens publikationer på denne måde bliver tilgængelige for en større kreds og at foreningens aktiviteter hermed også kan bidrage til nordisk sprogforståelse. Det afsluttende arbejde i Digitaliseringsprojektet består i overvejelser over hvordan NFL s publikationer skal redigeres, udgives og publiceres i fremtiden. Research af forskellige løsningsmodeller samt en gennemgang af oplysningstyper i NFL s publikationer er blevet finansieret inden for Digitaliseringsprojektet, men konkrete løsninger skal finansieres på anden vis. NFL vil gerne takke Anni Renner Mortensen på Dansk Sprognævn for godt samarbejde, omhu og venlig hjælpsomhed i forbindelse med Digitaliseringsprojektet.

5 5. NFL s administration Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling arbejdet med at finde en løsning på NFL s administration. NFL kan ikke forvente at finde en institutionel løsning, og det har indtil videre heller ikke været muligt at finde en person som ville være villig til at overtage det arbejde som hidtil har været udført af Rikke Hauge. Samtidig har de folk der udfører tillidshverv for NFL, i bestyrelsen, redaktion m.v., ofte svært ved at finde tid til en større arbejdsindsats. Der har derfor været fokus på at finde en løsning som er så smidig, let og tids- og arbejdsbesparende som muligt, og som vil gøre arbejdet i NFL mere overskueligt og overkommeligt. Med hensyn til medlemsadministration, økonomi m.v. er der gode muligheder for at dette i fremtiden kan gøres ved hjælp af en webbaseret løsning der vil muliggøre indbetalinger direkte til en fælles konto fra alle nordiske lande. Efter at NFL s hjemmeside på den nye Sprogkoordination endelig blev færdig i efteråret 2014, har NFL fået et tilbud på udarbejdelse af medlemssider, tilmelding m.v. via denne side. Løsningen er imidlertid ikke billig og er heller ikke særlig fleksibel. En anden webbaseret løsning, baseret på billigere programmer, overvejes derfor. Spørgsmålet om den administrative arbejdsbyrde i forbindelse med salg, distribution og opbevaring af bøger m.v. bør kædes sammen med spørgsmålet om hvorvidt NFL s publikationer fortsat skal udkomme på papir. Foreningen bør undgå administration af lagre af bøger i fremtiden. Med hensyn til praktisk arbejde i forbindelse med faglige arrangementer vil der fortsat kræves en personindsats afhængig af omfanget og arten af arrangementer i fremtiden. 6. Kommunikation NFL s hjemmeside, under den nye Sprogkoordinations hjemmeside, kom endelig på plads i eftersommeren 2014 og er nu opdateret: Der er udarbejdet en QR-kode til denne webadresse. Vi har selv adgang til at redigere siderne, og systemet (Umbraco) er forholdsvis let at sætte sig ind i og bruge. Vi har fået mulighed for selv at lægge nyheder op i Sprogkoordinationens nyhedskalender. Placeringen på Sprogkoordineringen giver dermed gode muligheder for eksponering og falder også i tråd med NFL s ønske om at bidrage til nordisk sprogforståelse. Men bestyrelsen har overvejet andre muligheder for at gøre NFL synlig og for at skabe mulighed for mere uformel kommunikation, netværksdannelse osv., fx via Facebook.

6 Endelig skal nævnes at NFL har fået et logo, på alle nordiske sprog, til web og print, og at vi har fået brevpapir. Henrik Hovmark formand for NFL

2 Foreningens formål er å arbeide for å utvikle praktisk og vitenskapelig ordboksarbeid i Norden, og å fremme nordisk samarbeid om leksikografi.

2 Foreningens formål er å arbeide for å utvikle praktisk og vitenskapelig ordboksarbeid i Norden, og å fremme nordisk samarbeid om leksikografi. Nordisk Forening for Leksikografi Generalforsamling 2. juni 2017, Reykjavík Årsberetning 0. Indledning Nordisk forening for leksikografi (NFL) er en faglig forening av nordiske leksikografer som har til

Læs mere

LexicoNordica. Nyt fra bestyrelsen for Nordisk Forening for Leksikografi. Kilde: LexicoNordica 21, 2014, s

LexicoNordica. Nyt fra bestyrelsen for Nordisk Forening for Leksikografi. Kilde: LexicoNordica 21, 2014, s LexicoNordica Titel: Forfatter: Nyt fra bestyrelsen for Nordisk Forening for Leksikografi Kilde: LexicoNordica 21, 2014, s. 375-378 URL: http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/lexn/issue/archive LexicoNordica

Læs mere

LexicoNordica. Sproglige varieteter i nordiske ordbogsresurser. Henrik Lorentzen & Emma Sköldberg. Kilde: LexicoNordica 22, 2015, s.

LexicoNordica. Sproglige varieteter i nordiske ordbogsresurser. Henrik Lorentzen & Emma Sköldberg. Kilde: LexicoNordica 22, 2015, s. LexicoNordica Titel: Forfatter: Sproglige varieteter i nordiske ordbogsresurser Henrik Lorentzen & Emma Sköldberg Kilde: LexicoNordica 22, 2015, s. 9-12 URL: https://tidsskrift.dk/index.php/lexn/issue/archive

Læs mere

LexicoNordica. Leksikografi og lingvistik i Norden. Henrik Lorentzen & Emma Sköldberg. Kilde: LexicoNordica 20, 2013, s. 9-16

LexicoNordica. Leksikografi og lingvistik i Norden. Henrik Lorentzen & Emma Sköldberg. Kilde: LexicoNordica 20, 2013, s. 9-16 LexicoNordica Titel: Forfatter: Leksikografi og lingvistik i Norden Henrik Lorentzen & Emma Sköldberg Kilde: LexicoNordica 20, 2013, s. 9-16 URL: http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/lexn/issue/archive

Læs mere

Forord. Henning Bergenholtz & Sven-Göran Malmgren

Forord. Henning Bergenholtz & Sven-Göran Malmgren 1 Henning Bergenholtz & Sven-Göran Malmgren Forord Denne udgave af LexicoNordica omfatter mere end 300 sider, og det er noget mere end alle andre numre de sidste otte år. Indtil en vis grad kan dette nummers

Læs mere

Ordbogssamarbejde i Norden

Ordbogssamarbejde i Norden Tema: Lyst og mod til det nordiske i dansk Af Lars Trap-Jensen, ledende redaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. Ordbogssamarbejde i Norden En forudsætning for bedre sprogforståelse i Norden

Læs mere

Historiske ordbøger. Henning Bergenholtz & Sven-Göran Malmgren

Historiske ordbøger. Henning Bergenholtz & Sven-Göran Malmgren 1 Henning Bergenholtz & Sven-Göran Malmgren Historiske ordbøger Årets udgave af LexicoNordica er en lille smule tyndere end det omfangsrige bind i 2005, som med sine 370 sider satte en rekord for tidsskriftet.

Læs mere

MEDLEMSHÅNDBOG Indhold

MEDLEMSHÅNDBOG Indhold Indhold Velkommen... 2 Klubbens historie... 2 Vedtægter... 2 Bestyrelsen:... 2 Hus regler... 3 Din rolle som medlem... 3 Årshjulet... 3 Månedskonkurrencer:... 4 Foto ture:... 4 Foredrag:... 4 Arrangementer:...

Læs mere

Titel: Rapport fra den 10. Konference om Leksikografi i Norden, Tammerfors, juni 2009 Forfatter: Marcin Overgaard Ptaszynski

Titel: Rapport fra den 10. Konference om Leksikografi i Norden, Tammerfors, juni 2009 Forfatter: Marcin Overgaard Ptaszynski LexicoNordica Titel: Rapport fra den 10. Konference om Leksikografi i Norden, Tammerfors, 3.-5. juni 2009 Forfatter: Marcin Overgaard Ptaszynski Kilde: LexicoNordica 17, 2010, s. 407-413 URL: http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/lexn/issue/archive

Læs mere

Forslag Gældende vedtægter (uddrag)

Forslag Gældende vedtægter (uddrag) Forslag Gældende vedtægter (uddrag) Forslag til ændring Begrundelse 1. 1 Navn, stiftelse og hjemsted 1 Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Praktisk Økologi. Det internationale

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Nordisk Forening til Udgivelse af BCPT

V E D T Æ G T E R. for. Nordisk Forening til Udgivelse af BCPT J.nr. 17013 Endelig udgave 01.11.2013 AC/ah V E D T Æ G T E R for Nordisk Forening til Udgivelse af BCPT (F.M.B.A) (CVR.NR. 20905115) Foreningens navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Nordisk

Læs mere

SKANDINAVISK FORENING

SKANDINAVISK FORENING VIA DELLA LUNGARA 231 00165 ROMA director@skandinaviskforening.org +39 0668975092; +39 3345058283 FAX +39 0668131690 www.skandinaviskforening.org SKANDINAVISK FORENINGS KUNSTNERHUS I ROM CIRCOLO SCANDINAVO

Læs mere

1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Fjord til Fjord Naturstien. Foreningen har hjemsted i Vordingborg Kommune.

1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Fjord til Fjord Naturstien. Foreningen har hjemsted i Vordingborg Kommune. Foreningen Fjord til Fjord Naturstien Vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Fjord til Fjord Naturstien. Foreningen har hjemsted i Vordingborg Kommune. 2 Formål og lodsejere Foreningens

Læs mere

I 2013 har vi startet to fuldt tegnet byggeøkonomhold. Det vil sige 2x 24 studerende. Der er venteliste både i Aarhus og København.

I 2013 har vi startet to fuldt tegnet byggeøkonomhold. Det vil sige 2x 24 studerende. Der er venteliste både i Aarhus og København. Årsberetning 2013-2014, for foreningen Danske Byggeøkonomer INDLEDNING: September 2014 Denne årsberetning er den første som dækker et helt år efter vi har flyttet regnskabsåret til at starte 1.juli. Overordnet

Læs mere

Vedtægter for foreningen TORDENSKIOLDSDAGE Forord

Vedtægter for foreningen TORDENSKIOLDSDAGE Forord Vedtægter for foreningen TORDENSKIOLDSDAGE 1717 Forord TORDENSKIOLDSDAGE har eksisteret siden 1998, og den udvikling som dagene har gennemgået har vist, at der er behov for en gruppe, som kan støtte op

Læs mere

LexicoNordica Titel: Forfatter: Ordbogsbrug i Norden Henning Bergenholtz og Sven-Göran Malmgren Kilde: LexicoNordica 15, 2008, s. 1-4 URL: http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/lexn/issue/archive LexicoNordica

Læs mere

Vedtægter for FSK Foreningen for Sebber kulturhus

Vedtægter for FSK Foreningen for Sebber kulturhus Vedtægter for FSK Foreningen for Sebber kulturhus 1: Foreningens navn: Foreningens navn er FSK Foreningen for Sebber Kulturhus. Kultur er her defineret som aktiviteter, formidling, møder og kreativitet.

Læs mere

Spørgsmål om ophavsret den islandske erfaring

Spørgsmål om ophavsret den islandske erfaring Spørgsmål om ophavsret den islandske erfaring Sigrún Helgadóttir Árni Magnússon instituttet for islandske studier Leksikografisk afdeling Spåkteknologisk infrastruktur Nordiskt seminarium vid Wallenberg

Læs mere

Vedtægter for Kulturbrugsen side

Vedtægter for Kulturbrugsen side 1: Foreningens navn Vedtægter for Kulturbrugsen Foreningens navn er Kulturbrugsen. Kultur er her defineret som aktiviteter, formidling, møder og kreativitet. Kulturbrugsen skal være et koordinerende, formidlende

Læs mere

GENERALFORSAMLING. De bedste hilsner og på gensyn. Merete Behrndt Stoltz Formand for Garderhøjfortets venner Telefon 26164576 kbhloppe@post.tele.

GENERALFORSAMLING. De bedste hilsner og på gensyn. Merete Behrndt Stoltz Formand for Garderhøjfortets venner Telefon 26164576 kbhloppe@post.tele. GENERALFORSAMLING Tiden for årets generalforsamling nærmer sig og på grund af Påsken og andre helligdage, bliver Generalforsamlingen afholdt sent i år. Vi har valgt søndag den 19. april. Jeg skal opfordre

Læs mere

Referat fra den stiftende generalforsamling med oversigt over bestyrelsen for Gram Boldklub 2013.

Referat fra den stiftende generalforsamling med oversigt over bestyrelsen for Gram Boldklub 2013. Til Afdelingen for Fritid og Kultur. 6100 Haderslev Kommune. Gram 10.april 2013 Vedrørende: Godkendelse af ny forening. Vi søger om godkendelse hos Haderslev kommune for ny forening. Vi medsender: Blanket

Læs mere

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 1 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 ved Ingrid Lysholdt Den nuværende bestyrelse består ud over undertegnede Ingrid Lysholdt, af Næstformand

Læs mere

Contrastklubben Sejlklub afholdt den ordinære generalforsamling Lørdag den 25. februar 2017 i Fredericia Messecenter.

Contrastklubben Sejlklub afholdt den ordinære generalforsamling Lørdag den 25. februar 2017 i Fredericia Messecenter. Generalforsamling 2017 Fredericia. Contrastklubben Sejlklub afholdt den ordinære generalforsamling Lørdag den 25. februar 2017 i Fredericia Messecenter. Formanden Tom Winther bød velkommen til Contrast

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2019 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Rådgivningsguide om bestyrelsens ansvar

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere

Beretning fra Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 28. april 2009 til 13. april 2010.

Beretning fra Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 28. april 2009 til 13. april 2010. Beretning fra Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 28. april 2009 til 13. april 2010. I året der er gået har bestyrelsen arbejdet med mange spændende opgaver. Vores største opgave har været projekt udvikling

Læs mere

Dansk Selskab for Medicinsk Uddannelse Beretning til 15. Generalforsamling 6. november 2014

Dansk Selskab for Medicinsk Uddannelse Beretning til 15. Generalforsamling 6. november 2014 Dansk Selskab for Medicinsk Uddannelse Beretning til 15. Generalforsamling 6. november 2014 Indledning DSMU har som hovedopgave at fremme viden om medicinsk uddannelse i en bred forståelse og forskning

Læs mere

Nordisk publiceringsnævn for humanistiske og samfundsvidenskabelige tidsskrifter Nordic Board for Periodicals in the Humanities and Social Sciences

Nordisk publiceringsnævn for humanistiske og samfundsvidenskabelige tidsskrifter Nordic Board for Periodicals in the Humanities and Social Sciences ÅRSBERETNING 2009 NOP-HS (NOP-HS) er et samarbejdsorgan, hvor følgende forskningsråd deltager: Det Frie Forskningsråd Kultur og Kommunikation, Danmark Det Frie Forskningsråd Samfund og Erhverv, Danmark

Læs mere

Bestyrelsens ændringsforslag til Fredensborg Ny Kunstforenings vedtægter

Bestyrelsens ændringsforslag til Fredensborg Ny Kunstforenings vedtægter Bestyrelsens ændringsforslag til s vedtægter Begrundelse: Foreningens formål. Sidste linie slettes. Foreningen indkøber som udgangspunkt ikke kunst til udlodning. Stk. 3 Er et et nyt tillæg til paragraffen.

Læs mere

Meditation & Selvudvikling

Meditation & Selvudvikling Nordisk Sjælesorgssymposium om Meditation & Selvudvikling Den 3.-5. oktober 2012 Med bl.a. biskop Kjeld Holm, professor Steen Hildebrandt, lektor Klaus B. Bærentsen idehistoriker Michael Jahn og hospitalspræst

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde 21-06- 2012

Referat fra bestyrelsesmøde 21-06- 2012 Referat fra bestyrelsesmøde 21-06- 2012 Referent: Mødedeltager: Mathias Morten Henrik Ikke tilstede: Gorm Referatform Referatet er udarbejdet ud fra vores strategiske mål 2012. Dvs at der til hver kategori

Læs mere

Nordisk Afasiråd 20 år et lille jubilæumsskrift

Nordisk Afasiråd 20 år et lille jubilæumsskrift Nordisk Afasiråd 20 år et lille jubilæumsskrift Nordisk Afasiråd (NAR) fejrer i 2014 sit 20 års jubilæum. I et historisk perspektiv er det kort tid, men der er alligevel grund til at knytte nogle refleksioner

Læs mere

SOCIETAS HERALDICA SCANDINAVICA

SOCIETAS HERALDICA SCANDINAVICA mailadresse til nyhedsbrevets redaktør. Kontaktoplysninger findes nederst på sidste side af nyhedsbrevet. (RA) God fornøjelse! HERALDICA: forum for nordiske heraldikere SOCIETAS HERALDICA SCANDINAVICA

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG BILAG 1 VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG I venstre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs gældende vedtægter. I højre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs bestyrelses oplæg til vedtægtsændringer i henhold

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Nuværende vedtægter 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 2 Formål Foreningen har som formål: At

Læs mere

Vedtægter for foreningen GamMa

Vedtægter for foreningen GamMa Vedtægter for foreningen GamMa 5. udgave 14. december 2013 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Alumneforeningen GamMa, og dens hjemsted er i København. 2. Foreningens formål Foreningens

Læs mere

Björk Ingimundardóttir Gemensam nordisk publicering. Kære kolleger.

Björk Ingimundardóttir Gemensam nordisk publicering. Kære kolleger. Kære kolleger. Det, som jeg vil sige her, er grundet på de forslag, som Kåre Olsen og Anna Svensson har fremstillet i deres rapport om muligheden af at etablere et engelsksproglig, nordisk arkivvidenskablig

Læs mere

Danmarks Mikrobiologiske Selskabs generalforsamling den 20. marts 2013. Dagsorden

Danmarks Mikrobiologiske Selskabs generalforsamling den 20. marts 2013. Dagsorden Danmarks Mikrobiologiske Selskabs generalforsamling den 20. marts 2013 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år. 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

Vedtægter for Student Association at the Department of Information Studies, University of Aarhus

Vedtægter for Student Association at the Department of Information Studies, University of Aarhus Vedtægter for Student Association at the Department of Information Studies, University of Aarhus Revideret: 3. november 2010 1 Foreningen Foreningen Student Association at the Department of Information

Læs mere

VEDTÆGTER - KØBENHAVNS MOSKE

VEDTÆGTER - KØBENHAVNS MOSKE VEDTÆGTER - KØBENHAVNS MOSKE 1 Instituttets grundlag Instituttets navn er Københavns Moske med binavnet Imam Malik Instituttet. Instituttet er et islamisk og sunni muslimsk trossamfund. Instituttets hjemsted

Læs mere

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Dansk Pædagogisk Historisk tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasd Forening Rapport : Projektet "Børneinstitutionerne en

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Canadian American Friendship Society of Denmark Møde Generalforsamling Dato 26. marts 2009 Sted Deltagere HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 30 fremmødte, heraf 18 stemmeberettigede

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening d. 27. november 2017 kl , KU, lokale

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening d. 27. november 2017 kl , KU, lokale Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening d. 27. november 2017 kl. 17-19, KU, lokale 16.1.62 Til stede: Lene El Mongy, Kirsten Meyer, Emma Steffensen Bach, Alberte Alsø Dokkedal, Elisabeth Hultcrantz,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 Formål Foreningen har som formål: At drive Frivilligcenter

Læs mere

Generalforsamling i Dansk Sociologforening

Generalforsamling i Dansk Sociologforening Generalforsamling i Dansk Sociologforening Mandag d. 23. februar 2015 Kl. 19:45-21:30 på Københavns Universitet, Sociologisk Institut, Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5, 1353 København

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Indkaldelse til ordinær generalforsamling Frederiksberg 7. maj 2007 Indkaldelse til ordinær generalforsamling Jeg indkalder hermed til ordinær generalforsamling, for Ejerforeningen Frederiksvej 42, på 1. sal th. onsdag d. 30 maj, klokken 19.00

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Dansk Sociologforening d. 24. februar 2007

Referat fra Generalforsamling i Dansk Sociologforening d. 24. februar 2007 Referat fra Generalforsamling i Dansk Sociologforening d. 24. februar 2007 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Formandens beretning 4. Kassererens beretning 5. Budget for foreningen 2005,

Læs mere

Dansk Selskab for Sygeplejeforskning

Dansk Selskab for Sygeplejeforskning Dansk Selskab for Sygeplejeforskning Formandens årsberetning 2016 Hanne Aagaard Selskabets bestyrelse (9 medlemmer) Hanne Aagaard (formand) Mette Spliid Ludvigsen (næstformand, medlemskartoteket, webudvalget)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i VD-senior.

Referat fra bestyrelsesmøde i VD-senior. PGD! Referat fra bestyrelsesmøde i VD-senior. Dato: mandag 31.5.2010 kl.13 16.30 Deltagere: Jørn-Ole Hesselvig, Helle Nymann Jensen, Svend-Erik Hesselsøe, Poul Kofoed, Kurt Elfving, Anni Gram Mortensen,

Læs mere

Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening

Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Langelands Svømmehalsforening. Foreningen har hjemsted i Langeland Kommune. Det er foreningens formål at bistå med etablering

Læs mere

Forretningsorden for Spidshundeklubben s bestyrelse og udvalg.

Forretningsorden for Spidshundeklubben s bestyrelse og udvalg. FORRETNINGSORDEN FOR SPIDSHUNDEKLUBBENS BESTYRELSE 1. KONSTITUERING. Bestyrelsen træder sammen snarest efter generalforsamlingen og konstituerer sig. Besættelse af poster sker ved simpelt flertal. 2. NEDSÆTTELSE

Læs mere

Vedtægter for DTK s kredse

Vedtægter for DTK s kredse 1 Vedtægter for DTK s kredse 1 Navn og hjemsted Kredsens navn er og dens nummer er. 1. Kredsens hjemsted er kredsformandens adresse. 2. Kredsen er etableret jf. Dansk Terrier Klubs love 15. 2 Kredsens

Læs mere

Vedtægter for Organisation for Digitalt Design Studerende (ODDS) Ved Aarhus Universitet

Vedtægter for Organisation for Digitalt Design Studerende (ODDS) Ved Aarhus Universitet Vedtægter for Organisation for Digitalt Design Studerende (ODDS) Ved Aarhus Universitet Revideret 5. maj 2010 1 Foreningen Organisation for Digitalt Design studerende (ODDS) er en i alle henseender uafhængig,

Læs mere

SCANSECT s Kogebog. Del 1: Organisation

SCANSECT s Kogebog. Del 1: Organisation SCANSECT s Kogebog Del 1: Organisation SCANSECT bestyrelse 2004 Sidst revideret marts 2009 1 Indholdsfortegnelse Mål og retningslinjer... 3 Foreningens formål/syfte... 3 Generalsekretær... 4 Sekretær...

Læs mere

Vedtægter for trans-danmark.dk, Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle

Vedtægter for trans-danmark.dk, Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Web adresse: www.trans-danmark.dk Lørdag den 26. april 2003 I Vedtægter for trans-danmark.dk, Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Navn

Læs mere

Formandsberetning. Dato: 9. oktober 2007

Formandsberetning. Dato: 9. oktober 2007 Formandsberetning Dato: 9. oktober 2007 Bestyrelsesarbejde...2 itsmf International...2 Nordisk itsmf samarbejde...2 Bogshop...3 Markedsføring...3 Hjemmeside...3 Konferencer...3 Gå hjem møder...4 Forenings

Læs mere

1.2 Foreningens adresse er <adresse> og foreningens hjemsted er <kommune navn> Kommune.

1.2 Foreningens adresse er <adresse> og foreningens hjemsted er <kommune navn> Kommune. VEDTÆGTER Vedtægter for den lokale netværksforening af Powerjobsøgerne 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Powerjobsøgerne 1.2 Foreningens adresse er og foreningens hjemsted er

Læs mere

Medlemsblad nr Indhold i dette blad Nyt fra bestyrelsen Årets stævner Ny hjemmeside Stævner 2014

Medlemsblad nr Indhold i dette blad Nyt fra bestyrelsen Årets stævner Ny hjemmeside Stævner 2014 Medlemsblad nr. 2-2013 Indhold i dette blad Nyt fra bestyrelsen Årets stævner Ny hjemmeside Stævner 2014 Nyt fra Bestyrelsen: Efter generalforsamlingen og efter at bestyrelsen har konstitueret sig, har

Læs mere

Professionelles blikke på den anden når fortællinger ændrer identiteter - udkommer efterår Frydelund Akademisk.

Professionelles blikke på den anden når fortællinger ændrer identiteter - udkommer efterår Frydelund Akademisk. Nyhedsbrev NNDR.dk September 2017 Nordic Network on Disability Research Indhold: 1. Nyt fra NNDR.dk bestyrelsen 2. Nyt fra NNDR nordisk 3. Nyheder og begivenheder 4. Nye udgivelser 1. Nyt fra NNDR.dk bestyrelsen

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m.

Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m. Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m. - Guide fra BetterNow Juli 2012 - version 1.0 BetterNow Kristen Bernikowsgade 6 1105 Kbh. K www.betternow.dk

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ

Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ 1. Foreningens navn og hjemsted. 1.1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Rødtjørnvej

Læs mere

Vedtægter for Den Demokratiske Skole

Vedtægter for Den Demokratiske Skole Vedtægter for Den Demokratiske Skole 1. Navn og tilhørsforhold 1.1. Foreningens Navn er: Den Demokratiske Skole 1.2. Foreningens hjemsted er Roskilde kommune 2. Formål 2.1. Foreningens formål er at opretholde

Læs mere

D ANSK SOCIOLO GI FORENING

D ANSK SOCIOLO GI FORENING DANSK SOCIOLOGI FORENING Side 2 af 7 Generalforsamling i Dansk Sociologiforening 2. februar 2017 kl. 18.45 på Sociologisk Institut, Københavns Universitet, Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade

Læs mere

Smørmosenyt. Nr. 1 Marts 2018 HF Smørmosen, Klausdalsbrovej 294, hus Søborg tlf www. hfsmørmosen.dk

Smørmosenyt. Nr. 1 Marts 2018 HF Smørmosen, Klausdalsbrovej 294, hus Søborg tlf www. hfsmørmosen.dk Smørmosenyt Nr. 1 Marts 2018 HF Smørmosen, Klausdalsbrovej 294, hus 140 2860 Søborg tlf. 23 48 02 94 www. hfsmørmosen.dk Arbejdsdage 2018 kl. 09:00 12:00 Dato: Kontoret har åbent kl. 10:00 11:00 alle søndage

Læs mere

En fagperson fa r ordet: Interview med Hans Basbøll

En fagperson fa r ordet: Interview med Hans Basbøll En fagperson fa r ordet: Interview med Hans Basbøll Kort faglig baggrund: Hans Basbøll er uddannet cand.mag. fra Københavns Universitet i dansk og fonetik 1969. Herudover har han læst fransk og lingvistik

Læs mere

HÅNDBOLD. Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl.

HÅNDBOLD. Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl. Nyhedsbrev #1, side 1 ud af 5 #1, 2014/15 HÅNDBOLD Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl. Hermed et forsinket nyhedsbrev fra denne sæson, men stadig vigtige informationer for dig, som har et

Læs mere

Vedtægter. for. Frederikshavn Træskibslaug.

Vedtægter. for. Frederikshavn Træskibslaug. Vedtægter for Frederikshavn Træskibslaug. 1 Navn og hjemsted. Laugets navn er Frederikshavn Træskibslaug. Laugets hjemsted er Frederikshavn Kommune. 2 Formål. Laugets formål er at opbygge og bevare træskibsmiljøet

Læs mere

2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber i Tingbjerg-Husum.

2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber i Tingbjerg-Husum. Seniorbofællesskab Tingbjerg-Husum Vedtægter for Seniorbofællesskabsforeningen xx forslag til GF 16.7.17 1 Foreningens navn er xx. 2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber

Læs mere

Sprog i Norden Titel: Forfatter: Kilde: URL: Nordisk Sprogråd 2002 Henrik Holmberg Sprog i Norden, 2003, s. 117-124 http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/sin/issue/archive Nordisk språkråd Betingelser

Læs mere

Metoder til evaluering og dokumentation

Metoder til evaluering og dokumentation Metoder til evaluering og dokumentation 22. - 23. januar og 9. marts 2009 Teknologisk Institut Taastrup 20. - 21. august og 7. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Indgående kendskab til forskellige

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Østervej 10, Tversted 9881 Bindslev LOVE. For. Tversted Borger- og Turistforening

Tversted Borger- og Turistforening Østervej 10, Tversted 9881 Bindslev LOVE. For. Tversted Borger- og Turistforening Tversted Borger- og Turistforening Østervej 10, Tversted 9881 Bindslev LOVE For Tversted Borger- og Turistforening 1: Navn, Hjemsted Foreningens navn : Tversted Borger- og Turistforening. Foreningens hjemsted:

Læs mere

LOVE FOR DANSK GEOLOGISK FORENING

LOVE FOR DANSK GEOLOGISK FORENING LOVE FOR DANSK GEOLOGISK FORENING Foreningens formål er at fremme interessen for geologi og beslægtede videnskaber, at knytte deres dyrkere nærmere sammen og særlig virke for udbredelsen af kendskab til

Læs mere

Vedtægter for Brandteknisk Selskab

Vedtægter for Brandteknisk Selskab Vedtægter for Brandteknisk Selskab 1. Navn og område Stk. 1. Selskabets navn er Brandteknisk Selskab. Stk. 2. Brandteknisk Selskab er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA.

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014.

Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014. Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014. Forslaget læses i kolonnen til venstre. I kolonnen til højre findes de gældende vedtægter, men ikke hele vejen

Læs mere

Bestyrelsens årsberetning for perioden 24. marts 2014 30. marts 2015 aflagt af formanden på den ordinære generalforsamling 30. marts 2015.

Bestyrelsens årsberetning for perioden 24. marts 2014 30. marts 2015 aflagt af formanden på den ordinære generalforsamling 30. marts 2015. Næstved, den 23. februar 2015. Bestyrelsens årsberetning for perioden 24. marts 2014 30. marts 2015 aflagt af formanden på den ordinære generalforsamling 30. marts 2015. Kanaler i TV-pakke 1 Brugerforeningen

Læs mere

www.fnyk.dk Generalforsamling i Fredensborg Ny Kunstforening 2014

www.fnyk.dk Generalforsamling i Fredensborg Ny Kunstforening 2014 www.fnyk.dk Generalforsamling i Fredensborg Ny Kunstforening 2014 Læs: Indkaldelse Dagsorden Bestyrelsens forslag til ændringer og justeringer i foreningens Vedtægter og Formål Regnskab 2013 og Budgetforslag

Læs mere

Forretningsorden for Spidshundeklubben s tillidshverv

Forretningsorden for Spidshundeklubben s tillidshverv FORRETNINGSORDEN FOR SPIDSHUNDEKLUBBENS BESTYRELSE 1. KONSTITUERING Bestyrelsen træder sammen snarest efter generalforsamlingen og konstituerer sig. Besættelse af poster sker ved simpelt flertal. 2. NEDSÆTTELSE

Læs mere

Vedtægter for DKK Esbjerg

Vedtægter for DKK Esbjerg Vedtægter for DKK Esbjerg 1 Lokalafdelingen 1) Lokalafdelingens navn er DKK Esbjerg og er hjemmehørende i Esbjerg Kommune. 2) Lokalafdelingen er en del af landsforeningen Dansk Kennel Klub (DKK). 3) Dansk

Læs mere

Referat fra DALYFO s generalforsamling 30. marts 2019

Referat fra DALYFO s generalforsamling 30. marts 2019 Referat fra DALYFO s generalforsamling 30. marts 2019 1. Valg af dirigent Thomas Rask blev valgt. Han konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet og dermed beslutningsdygtig. 2. Valg af

Læs mere

LOVE OG VEDTÆGTER FOR FORENINGEN: FORHISTORISK FAGRÅD, KØBENHAVNS UNIVERSITET

LOVE OG VEDTÆGTER FOR FORENINGEN: FORHISTORISK FAGRÅD, KØBENHAVNS UNIVERSITET LOVE OG VEDTÆGTER FOR FORENINGEN: FORHISTORISK FAGRÅD, KØBENHAVNS UNIVERSITET 1 Foreningens navn er: Forhistorisk Fagråd. 2 Foreningens formål er: At være forum for diskussion af og information om studenterpolitiske

Læs mere

Bestyrelsens årsberetning for perioden 25. oktober 2011 26. marts 2012 aflagt af formanden på den ordinære generalforsamling 26. marts 2012.

Bestyrelsens årsberetning for perioden 25. oktober 2011 26. marts 2012 aflagt af formanden på den ordinære generalforsamling 26. marts 2012. Næstved, den 27. februar 2012. Bestyrelsens årsberetning for perioden 25. oktober 2011 26. marts 2012 aflagt af formanden på den ordinære generalforsamling 26. marts 2012. Brugerforeningen Stofa Næstved

Læs mere

Vedtægter for EUD læsevejlederforeningen

Vedtægter for EUD læsevejlederforeningen Vedtægter for EUD læsevejlederforeningen Etableret i 2011 1 Indhold: 1 Navn og hjemsted side 3 2 Foreningens formål side 3 3 Foreningens mål side 3 4 Medlemskab side 4 5 Kontingent side 4 6 Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 29. november 1999. Senest ændret på den 17. generalforsamling den 25. marts 2015. Navn, hjemsted, stiftelse

Læs mere

1.2 Foreningens adresse er <adresse> og foreningens hjemsted er <kommune navn> Kommune.

1.2 Foreningens adresse er <adresse> og foreningens hjemsted er <kommune navn> Kommune. VEDTÆGTER Vedtægter for den lokale netværksforening af Powerjobsøgerne 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Powerjobsøgerne 1.2 Foreningens adresse er og foreningens hjemsted er

Læs mere

Modernisering af vedtægterne for Auning Borgerforening

Modernisering af vedtægterne for Auning Borgerforening Modernisering af vedtægterne for Auning Borgerforening Side 2 til 5: De nuværende vedtægter Side 6 til 8: Forslag til nye vedtægter Bestyrelsen ønsker at fremsætte forsag om nye vedtægter som beskrevet

Læs mere

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Sådan fungerer beboermødet I denne retningslinje vil vi beskrive, hvordan beboermødet (også kaldet afdelingsmødet i DUAB regi) fungerer og hvilket ansvar

Læs mere

3F HOLBÆK-ODSHERRED EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 11. OKTOBER 2012

3F HOLBÆK-ODSHERRED EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 11. OKTOBER 2012 3F HOLBÆK-ODSHERRED EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 11. OKTOBER 2012 Spånnebæk 10, 4300 Holbæk. REFERAT 1. Velkomst v/ Formand Allan Andersen 2. Valg af dirigenter iht. forretningsordenens pkt. 2 Valgt

Læs mere

VEDTÆGTER for Danish Percussion Society

VEDTÆGTER for Danish Percussion Society VEDTÆGTER for Danish Percussion Society 1 Navn og hjemsted (1.1) Foreningens navn er Danish Percussion Society, forkortet DPS (herefter benævnt Foreningen) (1.2) Foreningens hjemsted er i Odense kommune.

Læs mere

4. Medlemskab. Stk. 1. Enhver, der vedkender sig foreningens vedtægter, kan optages som enten aktiv- eller støttemedlem.

4. Medlemskab. Stk. 1. Enhver, der vedkender sig foreningens vedtægter, kan optages som enten aktiv- eller støttemedlem. 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Ringsted Skytteforening. Stiftet den 6. marts 1861. Foreningens hjemsted er Ringsted Kommune, Midt- og Vestsjællands Politi, Vestsjællands Amt. 2. Formål. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Falck-Museets Venner Danmark

Vedtægter for Falck-Museets Venner Danmark Vedtægter for Falck-Museets Venner Danmark 1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Falck-Museets Venner Danmark. 2 Formål og regioner: Foreningens formål er at skabe interesse for Falcks historie

Læs mere

Dagsorden til GF, fredag d. 26/1-18, kl

Dagsorden til GF, fredag d. 26/1-18, kl Dagsorden til GF, fredag d. 26/1-18, kl. 15 16 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning se bilag 1. 3. Beretning fra sekretær, delegater og evt. udvalg. Intet udover hvad der fremgår af formandens

Læs mere

Referat af generalforsamling onsdag d. 28 september 2016

Referat af generalforsamling onsdag d. 28 september 2016 Referat af generalforsamling onsdag d. 28 september 2016 Antal fremmødte: 70 Antal stemmer: 106 Dagsorden 1. Valg af dirigent Bent Homann blev valgt som dirigent 2. Formandens beretning Årsberetning 2015

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Terma MC Sport aka "MC Slippers" Dato: 1. juni 2010 Sted: JGNs garage og have i Hinnerup.

Referat af Generalforsamling i Terma MC Sport aka MC Slippers Dato: 1. juni 2010 Sted: JGNs garage og have i Hinnerup. Referat af Generalforsamling i Terma MC Sport aka "MC Slippers" Dato: 1. juni 2010 Sted: JGNs garage og have i Hinnerup. Dirigent: Rene (RN) Referent: Benny (BEH) 15 fremmødte. Beretning. Formanden afgav

Læs mere

Vedtægter for Aalborg Boldklub á 1337 AB 1337

Vedtægter for Aalborg Boldklub á 1337 AB 1337 Vedtægter for Aalborg Boldklub á 1337 AB 1337 Vedtaget på den stiftende generalforsamling 2016 1. Navn Foreningens navn er Aalborg Boldklub á 1337. Foreningen er hjemmehørende i Aalborg Kommune. 2. Formål

Læs mere

FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS

FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS NORDSJÆLLANDS POLITIKREDS I Navn, hjemsted og formål 1. Foreningens navn er Foreningen for Politiets Beredskabs-Ordenskorps (POBROK). 2. Foreningens

Læs mere

GENERALFORSAMLING DEN 16. NOVEMBER 2007

GENERALFORSAMLING DEN 16. NOVEMBER 2007 DEN 16. NOVEMBER 2007 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent. 3. Godkendelse af dagsorden. 4. Formandsberetning. 5. Forretningsfører fremlægger regnskab og budget til godkendelse. 6. Fastsættelse

Læs mere

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013.

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 1. Navn og Hjemsted: Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 2. Formål: Foreningen har til formål at give studerende-

Læs mere

Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE. D K G Danish Quality Assurance Group

Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE. D K G Danish Quality Assurance Group Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE D K G Danish Quality Assurance Group 1 NAVN Gruppens navn er "DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE". Navnet forkortes DKG. Gruppen er stiftet 09. oktober

Læs mere