KOLLEKTIV TRAFIK ET TILBUD TIL ALLE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KOLLEKTIV TRAFIK ET TILBUD TIL ALLE"

Transkript

1 KOLLEKTIV TRAFIK ET TILBUD TIL ALLE BORGERPANELUNDERSØGELSE OM KOLLEKTIV TRAFIK MAJ 2015

2 Indledning Holbæk Kommune skal være en stærk medspiller for vores borgere og virksomheder. Byrådet har derfor et særligt fokus på, hvordan borgerne kan inddrages, så vi i fællesskab udvikler kommunen. I foråret 2015 etablerede Holbæk Kommune derfor et borgerpanel, hvor byrådet kan spørge borgerne om en række emner, hvor borgerne kan være med til at udvikle kommunen. Borgerpanelet er etableret i samarbejde med Rambøll Management Consulting. Den 26. marts 2015 bad Holbæk Kommune så for første gang borgerne i panelet om at tilkendegive deres holdninger på en række emner inden for den kollektive trafik i Holbæk. Vi præsenterer i denne rapport udvalgte bearbejdede resultater. Ønsker du at se de samlede ubearbejdede resultater, skal du blot kontakte Holbæk Kommune, Strategi & Udvikling. På kan du også finde en fuldstændig oversigt over indkomne kommentarer.

3 Undersøgelsen Undersøgelsen er et led i et større arbejde med prioriteringer i forhold til økonomi og drift af den kollektive trafik i Holbæk Kommune, og indgår i kommunens arbejde med at tilrettelægge den offentlige transport. Dataindsamling og resultater er foretaget af Rambøll Management Consulting. Holbæk Kommune har udarbejdet indeværende rapport med udvalgte bearbejdede resultater. Panelundersøgelsen løb i perioden 26. marts til 14. april I alt blev der sendt spørgeskema ud til borgere, hvoraf de 779 besvarede undersøgelsen. Det giver en svarprocent på 77 %, hvilket er meget tilfredsstillende. I undersøgelsen blev deltagerne spurgt om deres valg af transportmiddel for både paneldeltager og børn i husstanden, samt baggrunden for valg og fravalg. Derudover blev der spurgt ind til vurdering af og kendskab til eksisterende tilbud.

4 Opsamling af undersøgelsen Paneldeltagerne er middel tilfredse med det eksisterende udbud, både i kommunen som helhed og i Holbæk By Rejsetiden til nærmeste station og bussernes ruter vurderes som gode. Antal afgange og pris vurderes knap så godt Busserne bruges hovedsageligt som forbindelsesled til tog. Bussen vælges, når man ikke har adgang til bil eller ikke har mulighed for at parkere Bussen vælges desuden, når man skal til og fra fester eller ved rejser, hvor man ikke ønsker bilen skal stå ved stationen Bil og cykel vælges frem for den kollektive trafik, da de giver et større frirum og mere fleksibilitet Det vil muligvis give flere passagerer, hvis det blev billigere at køre med bus Busserne skal køre ofte, have direkte ruter, passe til anden kollektiv transport og også være tilgængelig uden for myldretid for at være et muligt alternativ til bil og cykel Kun få har kendskab til Flextur og færre benytter det Mere information om tilbuddet vil kunne få flere til at benytte Flextur

5 Afstand til arbejdsplads/studieplads Omtrent halvdelen af paneldeltagerne kører mere end 10 km til arbejdsplads eller studieplads. Denne afstand er meget afgørende for ens valg af transportmiddel. Lidt over 8% har ikke bil i husstanden. Blandt dem med under 2 km til arbejde har 23% ikke bil i husstanden. 3-6% har ikke bil, når afstanden til arbejde er 6-75km. 10% blandt dem med længst til arbejde har ikke bil. Alle bosat i landområde har bil. I Holbæk by har 11,5% ikke bil. (tabeller ikke vist her)

6 Afstand til arbejde/uddannelsessted Den kollektive trafik benyttes i stigende grad, når afstanden til arbejde/studie stiger. Togtrafikken benyttes, når afstanden er over 5 km, og i stigende grad, når afstanden øges. Bussen benyttes mest af pendlere, hvor afstanden er mellem 5 og 20km. Væsentligt flere bruger bilen ofte, når afstanden til arbejde/studie overstiger 10km. Modsat falder brugen af cyklen væsentligt efter 10km De hjemmearbejdende benytter sjældent den kollektive trafik. De er blandt dem, der benytter bilen mest.

7 Transportmidler, der bruges hver dag eller flere gange om ugen De borgere, der transporterer sig mest, er dem fra landområderne. De transporterer sig mest med bus og bil, ikke med tog. Borgere i byer langs banen benytter toget mest. Borgere bosat i Holbæk by cykler mest, borgere bosat i landsbyerne cykler mindst. Borgere i småbyerne kører næstmest i bil. De bor for langt fra de store byer, til at de kan cykle. Note: n angiver antal besvarelser i frekvensfordelingen

8 Kollektive forbindelser Ved ikke I hvor høj grad har Holbæk Kommune gode kollektive forbindelser? (n=510, Gns=2,7) 1% 17% 40% 34% 9% 35% I hvor høj grad har Holbæk by gode kollektive forbindelser? (n=426; Gns=3,4) 8% 42% 35% 13% 3% 45% 0% 25% 50% 75% 100% I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Paneldeltagerne blev spurgt om deres holdning til de kollektive forbindelser i hele Holbæk Kommune og i Holbæk By. En stor andel svarer ved ikke, hvilket stemmer fint overens med, at mange ikke benytter de kollektive forbindelser. Overraskende nok har mange af dem, der aldrig benytter de kollektive forbindelser også en holdning muligvis gennem familiemedlemmers brug af det kollektive net. Det interessante er dem, der aktivt tager stilling til godt eller dårligt. 65% har taget stilling til busdriften i kommunen generelt. Heraf er 18% godt tilfredse. Note: n angiver antal besvarelser i frekvensfordelingen. Besvarelserne Ved ikke indgår ikke i frekvensopdelingen. Andelen af Ved ikke står til højre for figuren. Gns er gennemsnittet beregnet på en skala fra 1-5, hvor 1=Slet ikke gode forbindelser og 5=I meget høj grad gode forbindelser.

9 Note: Gennemsnittet beregnet på en skala fra 1-5, hvor 1=Slet ikke gode forbindelse og 5=I meget høj grad gode forbindelser. Kollektive forbindelser opdelt på område I hvor høj grad er der gode kolletive forbindelse i... Holbæk Kommune Holbæk By Total 2,7 3,4 Holbæk By 2,8 3,3 Jyderup, Tølløse, Svinninge, Vipperød, Regstrup og Mørkøv 2,8 3,5 Anden by eller landsby 2,5 3,5 Landområde 2,2 3,6 De kollektive forbindeler blev vurderet på en skala fra 1 til 5, med 5 som det bedste. Der er betydelig mere tilfredshed med forbindelserne i Holbæk by end i hele kommunen Slet ikke I meget høj grad Af de aktive svar svarer deltagerne fra Holbæk By, at de er middel tilfredse, både med trafikken i Holbæk og i kommunen generelt. Højest i Holbæk. På landet er færre tilfredse med bussen i landområderne end i byen, hvor tilfredsheden er lidt over middel.

10 I hvor høj grad er der gode kollektive forbindelser i Holbæk Kommune? Kørsel med bus Kørsel med tog Tilfredshed med den kollektive trafik i Holbæk Kommune, sammenholdt med, hvor ofte man bruger bus eller tog. Over halvdelen af dem, der bruger bus og tog dagligt siger, at den kollektive trafik er god i nogen grad eller bedre. Af dem, der bruger bussen regelmæssigt, vurderer halvdelen de kollektive forbindelser gode i nogen grad eller bedre. For dem, der kører med tog regelmæssigt, er dette tal ikke nær så godt. Tilfredsheden falder markant, når der ikke er tale om daglig togkørsel. Der er væsentlig større andel af de daglige busbrugere, der er tilfredse, end af de daglige togbrugere. En forklaring kan være, at togpassagerne efterspørger sammenhæng til busser, hvor buspassagerer ikke har dette behov. En stor andel af dem, der aldrig kører med bus eller tog, udtaler sig positivt om de kollektive forbindelser. Note: n angiver antal besvarelser i frekvensfordelingen. Besvarelserne Ved ikke indgår ikke i frekvensopdelingen. Andelen af Ved ikke står til højre for figuren. Gns er gennemsnittet beregnet på en skala fra 1-5, hvor 1=Slet ikke gode forbindelse og 5=I meget høj grad gode forbindelser.

11 Note: n angiver antal besvarelser i frekvensfordelingen. Besvarelserne Ved ikke indgår ikke i frekvensopdelingen. Andelen af Ved ikke står til højre for figuren. Gns er gennemsnittet beregnet på en skala fra 1-5, hvor 1=Slet ikke gode forbindelse og 5=I meget høj grad gode forbindelser. I hvor høj grad er der gode kollektive forbindelser i Holbæk By? Kørsel med bus Kørsel med tog Tilfredshed med den kollektive trafik i Holbæk By, sammenholdt med, hvor ofte man bruger bus eller tog. En stor del af de daglige buspassagerer har ikke en holdning til forbindelserne i Holbæk by. Det kan tyde på, at der er tale om bustransport uden for Holbæk By. Til gengæld er buspassagerne, der tager stilling, tilfredse med de kollektive forbindelser. Blandt de daglige brugere vurderer ca. en tredjedel de kollektive forbindelser til i mindre grad at være gode. Alle andre vurderer generelt mulighederne gode. En stor del af togpassagererne har ikke en holdning til forbindelserne i Holbæk by. De resterende er godt tilfredse med de kollektive forbindelser i Holbæk by.

12 Tilfredsheds alt i alt med bustrafikken Ved ikke Hvor tilfreds er du alt i alt med bustrafikken i Holbæk Kommune? (n=335; gns=3,0) 2% 31% 39% 22% 6% 21% 0% 25% 50% 75% 100% Meget tilfreds Tilfreds Hverken tilfreds eller utilfreds Utilfreds Meget utilfreds 79% af paneldeltagerne har taget stilling til bustrafikken generelt i kommunen. Heraf er 33 % tilfredse med det eksisterende tilbud. Note: n angiver antal besvarelser i frekvensfordelingen. Besvarelserne Ved ikke indgår ikke i frekvensopdelingen. Andelen af Ved ikke står til højre for figuren. Gns er gennemsnittet beregnet på en skala fra 1-5, hvor 1=Meget utilfreds og 5=Meget tilfreds.

13 Hvor ofte bruger du bus? Område Alder Tilfredsheds alt i alt med bustrafikken opdelt Total (n=335) 3, år (n=36) 3, år (n=122) 2, år (n=128) 3,0 70+ år (n=49) Holbæk By (n=161) Jyderup, Tølløse, Svinninge, Vipperød, Regstrup og Mørkøv (n=71) Anden by eller landsby (n=69) 2,8 2,9 3,3 3,3 Landområde (n=34) 2,3 Hver dag (n=15) 3,1 Flere gange om ugen (n=30) 3,1 Én gang om ugen (n=20) 3,4 1-3 gange om måneden (n=53) Sjældnere end én gang om måneden (n=217) 3,0 3, Meget Meget utilfreds tilfreds Når man ser på tilfredsheden i forhold til alder springer det i øjnene, at blandt de årige er der mindst tilfredshed. Tilsvarende er man mest tilfreds i de unge år. Landområderne er ligeledes mindst tilfredse. Dem, der kører regelmæssigt med bus, er mest tilfredse. Det kan tyde på, at troværdigheden er stor til den eksisterende busdrift. De mest utilfredse er dem, der ikke bruger det så tit. Note: n angiver samlet antal besvarelser. Gennemsnittet er beregnet på en skala fra 1-5, hvor 1=Meget utilfreds og 5=Meget tilfreds

14 Tilfredsheds generelt med bustrafikken i lokalområde Hvor tilfreds er du generelt med busforbindelserne i dit lokalområde? Ved ikke Rejsetiden til nærmeste togstation (n=340; gns=3,5) 16% 47% 21% 8% 8% 20% Bussernes ruter (n=321; gns=3,2) 9% 35% 31% 14% 11% 24% Antallet af busafgange (n=321; gns=2,8) 5% 25% 27% 28% 16% 24% Billetpriserne (n=341; gns=2,6) 2% 16% 33% 30% 18% 20% 0% 25% 50% 75% 100% Meget tilfreds Tilfreds Hverken tilfreds eller utilfreds Utilfreds Meget utilfreds Næsten 2/3 af paneldeltagerne er tilfredse med rejsetiden til nærmeste station med bus. Næsten halvdelen er tilsvarende tilfredse med bussernes ruter. En stor del af deltagerne kan altså komme til en station i nærheden inden for en acceptabel rejsetid uden at skulle køre mange omveje. Der er lidt mindre tilfredshed med antallet af busafgange. Her er væsentligt flere aktivt utilfredse. 48% er utilfredse med billetprisen. Ca % svarer ved ikke, hvilket svarer fint overens med, at mange ikke benytter de kollektive forbindelser. Note: n angiver antal besvarelser i frekvensfordelingen. Besvarelserne Ved ikke indgår ikke i frekvensopdelingen. Andelen af Ved ikke står til højre for figuren. Gns er gennemsnittet beregnet på en skala fra 1-5, hvor 1=Meget utilfreds og 5=Meget tilfreds.

15 Hvor ofte bruger du bus? Område Alder Tilfredsheds med rejsetiden til nærmeste togstation opdelt Total (n=340) 3, år (n=36) 3, år (n=127) 3, år (n=128) 70+ år (n=49) Holbæk By (n=168) Jyderup, Tølløse, Svinninge, Vipperød, Regstrup og Mørkøv (n=74) Anden by eller landsby (n=64) 3,5 3,7 3,8 3,5 3,4 Landområde (n=34) 2,7 Hver dag (n=15) 3,5 Flere gange om ugen (n=30) Én gang om ugen (n=19) 1-3 gange om måneden (n=52) Sjældnere end én gang om måneden (n=224) 3,9 3,8 3,7 3, Meget Meget utilfreds tilfreds Tilfredsheden er lavest blandt dem, der kører sjældnest, stærkt forfulgt af dem, der kører oftest. Landområderne er dem, der er mest utilfredse med rejsetiden til nærmeste station. Note: n angiver samlet antal besvarelser. Gennemsnittet er beregnet på en skala fra 1-5, hvor 1=Meget utilfreds og 5=Meget tilfreds

16 Hvor ofte bruger du bus? Område Alder Tilfredsheds med bussernes ruter opdelt Total (n=321) 3, år (n=35) 3, år (n=120) 3, år (n=120) 70+ år (n=46) 3,2 3,3 Holbæk By (n=151) Jyderup, Tølløse, Svinninge, Vipperød, Regstrup og Mørkøv (n=71) Anden by eller landsby (n=65) 2,9 3,1 3,5 Landområde (n=34) 2,6 Hver dag (n=15) 3,6 Flere gange om ugen (n=30) 3,0 Én gang om ugen (n=21) 3,5 1-3 gange om måneden (n=53) Sjældnere end én gang om måneden (n=202) 3,2 3, Meget Meget utilfreds tilfreds Landområderne er mindst tilfredse med bussernes ruter, hvilket ikke er overraskende. De daglige brugere er mest tilfredse med bussernes ruter. Note: n angiver samlet antal besvarelser. Gennemsnittet er beregnet på en skala fra 1-5, hvor 1=Meget utilfreds og 5=Meget tilfreds

17 Hvor ofte bruger du bus? Område Alder Tilfredsheds med antallet af busafgange opdelt Total (n=321) år (n=35) 2,8 3, år (n=120) 2, år (n=120) 70+ år (n=46) 2,8 3,0 Holbæk By (n=153) Jyderup, Tølløse, Svinninge, Vipperød, Regstrup og Mørkøv (n=69) Anden by eller landsby (n=65) 2,4 2,6 3,2 Landområde (n=34) 1,8 Hver dag (n=15) 2,9 Flere gange om ugen (n=30) 2,4 Én gang om ugen (n=21) 3,0 1-3 gange om måneden (n=53) Sjældnere end én gang om måneden (n=202) 2,7 2, Meget Meget utilfreds tilfreds Der er mindst tilfredshed blandet dem fra landområderne og landsbyerne, samt blandt dem, der kører flere gange om ugen. Note: n angiver samlet antal besvarelser. Gennemsnittet er beregnet på en skala fra 1-5, hvor 1=Meget utilfreds og 5=Meget tilfreds

18 Hvor ofte bruger du bus? Område Alder Tilfredsheds med billetpriserne opdelt Total (n=341) år (n=36) år (n=126) 2,5 2,5 2, år (n=131) 2,5 70+ år (n=48) 3,0 Holbæk By (n=164) Jyderup, Tølløse, Svinninge, Vipperød, Regstrup og Mørkøv (n=79) Anden by eller landsby (n=67) Landområde (n=31) Hver dag (n=17) 2,6 2,5 2,7 2,5 2,6 Flere gange om ugen (n=30) Én gang om ugen (n=20) 1-3 gange om måneden (n=54) Sjældnere end én gang om måneden (n=220) 2,4 2,8 2,7 2, Meget Meget utilfreds tilfreds De ældre er mest tilfredse. Gennemsnittet er under middel. Note: n angiver samlet antal besvarelser. Gennemsnittet er beregnet på en skala fra 1-5, hvor 1=Meget utilfreds og 5=Meget tilfreds

19 Hvorfor bruger du bussen? Hvorfor bruger du bussen? (n=424) For at komme til en togstation Jeg har ikke adgang til husstandens bil på de ture, hvor jeg bruger bussen 29% 31% For at slippe for at lede efter en parkeringsplads til bilen 15% Jeg har ikke andre transportmidler 15% Når det regner og jeg ikke ønsker at cykle 13% For miljøets skyld 7% Jeg kan udnytte rejsetiden bedre 6% For at spare penge 4% Andet 22% Ved ikke 15% 0% 10% 20% 30% 40% En stor andel af busbrugerne bruger bussen til at komme til en togstation eller fordi de ikke har adgang til husstandens bil. Få gør det for miljøet eller for pengenes skyld. Det var muligt at skrive kommentarer til dette felt, og en stor del skriver, at de bruger bussen, når de ikke ønsker at bruge deres bil eller cykel, fx når de skal til og fra fester eller på længerevarende rejser, hvor de ikke ønsker at bilen eller cyklen skal stå ved stationen. Note: n angiver antal besvarelser i frekvensfordelingen. Procenterne summer ikke til 100%, da det har været muligt at sætte flere kryds.

20 Hvorfor bruges bussen ikke oftere? Hvorfor du ikke bruger bussen oftere? (n=760) Jeg har behov for det frirum, som bilen giver 34% Jeg bruger ikke bussen, fordi den ikke er fleksibel nok 25% Cyklen passer bedre til mit transportbehov 21% Køretiden med bussen er for lang, til at det kan betale sig 20% Det er for dyrt at tage bussen 18% Jeg skal vente for længe på bussen 15% Toget passer bedre til mit transportbehov 13% Der er for langt til et stoppested 11% Jeg har en utryg rute hen til bussen 1% Andet 25% Ved ikke 3% 0% 10% 20% 30% 40% For mange kan bilen desuden tilbyde et frirum, som bussen ikke kan give. Bussen bruges ikke, fordi den ikke kan honorere borgernes behov for korte rejsetider og fleksible muligheder for transport. Mange paneldeltagere kommenterer, at busserne ikke passer med tog eller ringetider, at det tager alt for lang tid i forhold til køretid i bil og at der ikke er mulighed for at køre med bus, når de har behov for det, f.eks. om aftenen eller i weekenden. Note: n angiver antal besvarelser i frekvensfordelingen. Procenterne summer ikke til 100%, da det har været muligt at sætte flere kryds.

21 Motivation for at bruge bussen mere Hvad kunne motivere dig til at bruge bussen mere? (n=760) At det bliver billigere 33% At bussen kører oftere og i en mere direkte rute 24% At der er flere busafgange udenfor myldretiden 20% At bussen passer bedre til anden kollektiv transport 18% At bussen stopper tættere på min bopæl 13% At bussen kommer til tiden 10% At der er flere busafgange i myldretiden 9% At der er mulighed for at parkere bil/cykel ved busstoppestedet At der er mulighed for at arbejde i bussen 3% 5% Andet 14% Ved ikke 30% 0% 10% 20% 30% 40% En stor del af paneldeltagerne har markeret, at de vil bruge bussen mere, hvis det var billigere. Det går dog ikke igen i deres kommentarer, hvor stort set ingen kommenterer prisen. Derimod kommenteres bussernes ruter, antal afgange, sammenhæng med tog og mødetider og afstand til bopæl eller til destination. En del af kommentarerne handler desuden om busstopsteder, der er utrygge at opholde sig ved i længere tid. Det er et problem, da der ofte er lange ventetider, specielt i aftentimerne. Note: n angiver antal besvarelser i frekvensfordelingen. Procenterne summer ikke til 100%, da det har været muligt at sætte flere kryds.

22 Område Alder Andel, der er bekendt med Holbæk Kommunes Flextur Total (n=779) 28% år (n=56) 9% år (n=269) 18% år (n=337) 33% 70+ år (n=117) 44% Holbæk By (n=349) 25% Jyderup, Tølløse, Svinninge, Vipperød, Regstrup og Mørkøv (n=199) 30% Anden by eller landsby (n=143) 24% Landområde (n=88) 41% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 28% af alle paneldeltagerne er bekendte med Flextur. Kun 9 % af alle årige, mens 44% af de 70+ årige kender til Flextur. Der er altså markant forskel i kendskab til Flextur efter alder. Tilsvarende er landområderne mere kendt med ordningen end byområderne. Note: n angiver samlet antal besvarelser.

23 Område Alder Andel, der er bekendt med og bruger Flextur Total (n=218) 8% år (n=5) 0% år (n=49) 8% år (n=112) 6% 70+ år (n=52) 13% Holbæk By (n=88) 8% Jyderup, Tølløse, Svinninge, Vipperød, Regstrup og Mørkøv (n=59) 7% Anden by eller landsby (n=35) 14% Landområde (n=36) 6% 0% 10% 20% 30% De unge bruger slet ikke Flextur. På landet kender en del til Flextur, men ikke mange benytter det. Mange flere kender Flextur end der bruger det. 28% kender Flextur, men kun godt 2% bruger det. Det er mest udtalt lige omkring pensionsalderen. Note: n angiver antal besvarelser

24 Hvad skal til for at bruge Flextur Hvad kunne få dig til at bruge Flextur? (n=761) Ikke relevant for mig 42% Mere information om de muligheder Flextur giver 36% Mere fleksibilitet i bestillingen af Flextur 13% Hurtigere transporttid 12% Lettere betalingssystem 6% At andre, jeg kender, også benytter tilbuddet 4% Andet 9% Ved ikke 10% 0% 10% 20% 30% 40% 50% Der efterspørges mere viden om Flextur. Folk ved ikke nok og finder det svært. Note: n angiver antal besvarelser i frekvensfordelingen. Procenterne summer ikke til 100%, da det har været muligt at sætte flere kryds.

25 Hvad skal der til for at bruge Flextur knyttet til alder? Grafen angiver, hvad der er det vigtigste for de forskellige aldersgrupper i frohold til at benytte Flextur. Da mange ikke har kendskab til Flextur er det største ønske mere viden om tilbuddet. Mange mener ikke, at det er relevant for dem. For de unge har det betydning, at de hører om det fra omgangskredsen.

26 iga r 2% 5% 4% 6% 4% er ke 25% 31% 27% 19% Hvilken 27% ændring så du helst prioriteret ved bustrafikken i 45% 51% Holbæk Kommune? 44% 45% 46% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% Holbæk By (n=349) Jyderup, Tølløse, Svinninge, Vipperød, Regstrup og Mørkøv (n=198) Anden by eller landsby (n=143) Landområde (n=88) I alt (n=778) Flere stop undervejs Mere direkte ruter med færre stoppesteder Hvilken ændring så du helst prioriteret ved bustrafikken i Holbæk Kommune? 5% 4% 4% 7% 5% 13% 12% 11% 9% 12% Bussen kører kun, når den bestilles 4% 4% 6% 10% 14% Bedre fremkommelighed til og fra stoppesteder 2% 5% 4% 6% 4% Billigere rejser 19% 25% 27% 27% 31% Ved ikke 45% 44% 45% 46% 51% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% Holbæk By (n=349) Jyderup, Tølløse, Svinninge, Vipperød, Regstrup og Mørkøv (n=198) Beboere i landområder vil gerne have flere stoppesteder. Byboerne vil gerne have flere direkte ruter med færre stoppesteder. Anden by eller landsby (n=143) Landområde (n=88) På landet synes mange, at bussen kun bør komme, når den bestilles. I alt (n=778) I Holbæk by er det vigtigste, at billetprisen kommer ned. Det er dog vigtigt alle steder. Note: n angiver antal besvarelser

27 Ønsker til fremtidens kollektive trafik I I hvor høj grad mener du, at de følgende forslag kunne være aktuelle muligheder for dig? Ved ikke Hurtigbusser (n=670; gns=2,5) 8% 14% 24% 22% 32% 14% Landsbybus (n=654; gns=2,4) 8% 16% 22% 14% 40% 16% Behovsstyret trafik (n=657; gns=2,3) 5% 9% 28% 27% 31% 16% Cykeltrailer (n=677; gns=2,0) 5% 7% 17% 22% 49% 13% 0% 25% 50% 75% 100% I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Det mest attraktive af det foreslåede er landsbybusserne og hurtigbusser Det har to forskellige formål: arbejde og fritid. Note: n angiver antal besvarelser i frekvensfordelingen. Besvarelserne Ved ikke indgår ikke i frekvensopdelingen. Andelen af Ved ikke står til højre for figuren. Gns er gennemsnittet beregnet på en skala fra 1-5, hvor 1=slet ikke og 5=I meget høj grad.

28 Ønsker til fremtidens kollektive trafik II Hvis borgerne skulle bestemme, hvordan skulle den kollektive trafik så se ud? I ca. 300 af de 779 besvarelser skrev respondenterne ønsker til den fremtidige planlægning af den kollektive trafik Mange kom med flere ideer Ideerne spænder vidt i omfang og indhold

29 Ønsker til fremtidens kollektive trafik III Temaer i borgernes besvarelser Pris Fleksibilitet Information Vision Ruteplacering Samspil med byrum Kørsel -Regularitet -Frekvens Samspil med bus, tog, færge, skole Andet Udformning og service

30 Ønsker til fremtidens kollektive trafik - Fleksibilitet Temaer i borgernes besvarelser Fleksibilitet Der kører tit tomme busser rundt bedre at vide, hvornår der er kunder Det skal være præcist, gider ikke vente Busser, der passer til arbejdstider i større virksomheder Samkørsel er smart Flex lyder rigtig godt til Flex en god ide, men aldrig hørt om det Mere fleksible ruter, så man kan komme rundt omkring i de små byer Bussen kan bestilles få timer før ønsket afgang, kommer på aftalt tidspunkt Fleksibelt behovstyret system, kombineret med hurtige og stabile forbindelser til knudepunkter aftentimer Telebus er vejen frem og kun kørsel med små busser

31 Ønsker til fremtidens kollektive trafik - Information Temaer i borgernes besvarelser Side, hvor man kan arrangere samkørsel At rejsekortet kommer til at fungere Information Forbedre wifi i bus og tog Rejseplan, der selv korrigerer for forsinkelser undervejs At man kan betale via mobilen Pop-up info om lokale arrangemener ved ruten en kombination med Visit Holbæk? Bedre infostystem vedr. forsinkelser, forbindelser, næste stop, tider Meget info til borgerne i yderområderne om muligheder

32 Ønsker til fremtidens kollektive trafik - Kørsel Temaer i borgernes besvarelser Julefrokostbus Også busser aften, weekend og helligdage Forbindelse med skoler og fritidsaktiviteter Natbus Bus og tog skal passe bedre sammen Kig efter butikkerne de planlægger bemandingen efter salget Kørsel -Regularitet -Frekvens Flere afgange med små busser også i landområderne Nedlæg aftenruter og flere i dagtimerne og yderområderne Busser, der passer med biograf og at gå ud at spise

33 Ønsker til fremtidens kollektive trafik - Pris Temaer i borgernes besvarelser Pris Medbringelse af cykel gratis i toget Lavere pris for hunde Gratis bybusser Det skal være SÅÅÅÅ meget billigere Rejsekortet skal altid være den billigste løsning Når det er billigere at tage bilen, gør man det Det er billigere at køre børnene end at sende dem med bussen Gratis shuttelbusser

34 Ønsker til fremtidens kollektive trafik - Ruteplacering Temaer i borgernes besvarelser En hurtigbus til Kalundborg til Novo Husk landområder og ikke kun Holbæk By Indkøbsruter Spørg borgerne og planlæg ruter, hvor der er flest. Resten skal med flex Bus på Orø Køreplaner skal overholdes, så man kan nå toget Hyppige bybusser så trafikpresset letter Ringbusser, så alle ikke tvinges ind til stationen Tættere stoppesteder ved hjemmet Mindre busser, der kører til de store buslinjer Bussen på Ahlgade skal genindføres Flere busser på landet, så de unge kan komme til byen Ruteplacering

35 Ønsker til fremtidens kollektive trafik Samspil Temaer i borgernes besvarelser Super, hvis der altid holdt en bus, når færgen/toget ankom Ventetid er afgørende for, hvad man vælger Fuld koordinerin g mellem bus og tog Samspil med bus, tog, færge, skole Der er mange togstationer, så busserne skal først og fremmest være fødekæder til dem Når man bor i yderområderne er pendling med bil eneste mulighed. Bedre forbindelse ved togstationerne vil gøre det bedre Der er enormt meget ventetid Det skal passe med børn og unges skole og fritidsaktivitet er

36 Ønsker til fremtidens kollektive trafik Samspil med Byrum Temaer i borgernes besvarelser Mere cykelparkering ved busstopsteder Flere cykelstier Overvåget p- plads til privatbiler Større tryghed ved stationerne Læskure ved stoppesteder Bedre indendørs venteforhold Parkeringsplads tæt ved stationen, så man ikke skal gå langt og bruge tid på det Samspil med byrum Bemandede stationer

37 Ønsker til fremtidens kollektive trafik - Udformning Temaer i borgernes besvarelser Mindre busser ville være godt på vores små veje God adgang for handicappede og ældre God løsning at cykel kunne tages med bussen Plads til indkøb Ruteplacering Ingen adgang for dyr eller separate rum. Så allergikere ikke bliver syge Mindre busser, hvis der ikke er mange med. Det forurener også mindre Læder/plastik sæder, så allergikere ikke bliver syge Plads til cykler og klapvogne Udformning og service

38 Ønsker til fremtidens kollektive trafik - Vision Temaer i borgernes besvarelser Pris Landsbybus Elbiler, der kunne lånes med Mobilepay og afleveres et andet sted, som bycykel Vision Selvkørende busser Miljørigtig transport bør prioriteres højt Privat taxi Et sted, hvor man kan aflevere sin pode, så det ikke var tidskrævende at køre ind til Holbæk Delebiler og cykler ved knudepunkter Kampagner om alle de gode oplevelser, man kan få med den kollektive transport Rullende fortove

39 Ønsker til fremtidens kollektive trafik - Andet Temaer i borgernes besvarelser Pas??? Synes de forskellige forslag er udmærkede Ingen tilføjelser Spar på det og brug besparelsen til større befordringsfradrag til bilister Det må de professionelle finde ud af Et rigtig godt spørgsmål, som jeg ikke kan besvare her og nu Set ud fra min nuværende situation og alder har jeg ingen kreative forslag Ikke der, hvor jeg bor Ved jeg ikke

UNGES MULIGHEDER I HOLBÆK KOMMUNE

UNGES MULIGHEDER I HOLBÆK KOMMUNE UNGES MULIGHEDER I HOLBÆK KOMMUNE BORGERPANELUNDERSØGELSE RESULTATOVERSIGT OPDELT PÅ BAGGRUNDSOPLYSNINGER AUGUST 2016 Undersøgelsen Holbæk Kommune skal være en stærk medspiller for vores borgere og virksomheder.

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Cykelregnskab 2015-2020

TÅRNBY KOMMUNE. Cykelregnskab 2015-2020 TÅRNBY KOMMUNE Cykelregnskab 2015-2020 1 Indhold: Indledning - Cykelregnskab 2015... 3 Hvorfor cykler borgerne i Tårnby?... 4 og hvorfor ikke?... 6 Ikke - cyklisterne i Tårnby Kommune... 7 Cykling og trafiksikkerhed...

Læs mere

Passagerpulsens arbejde og analyser. Lars Wiinblad

Passagerpulsens arbejde og analyser. Lars Wiinblad Passagerpulsens arbejde og analyser Lars Wiinblad (law@fbr.dk) Passagerpulsen? Uafhængige en del af Forbrugerrådet Tænk Bevilling fra Bedre og billigere kollektiv trafik Arbejder for at skabe de bedste

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO BORGERPANELUNDERSØGELSE - RESULTATOVERSIGT JANUAR 2017 Undersøgelsen Holbæk Kommune skal være en stærk medspiller for vores borgere og virksomheder. Byrådet har derfor et

Læs mere

Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2009- April 2009

Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2009- April 2009 Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

TRAFIKPLAN 2013 MED FOKUS PÅ BORGERINDDRAGELSE

TRAFIKPLAN 2013 MED FOKUS PÅ BORGERINDDRAGELSE TRAFIKPLAN 2013 MED FOKUS PÅ BORGERINDDRAGELSE DET VIL JEG SNAKKE OM Trafikplan 2013 Proces Indhold Borgerinddragelse Hvad gjorde vi? Hvad svarede borgerne? Hvad brugte vi det til? HVORFOR EN TRAFIKPLAN?

Læs mere

BILAG 1. BESKRIVELSE AF OBSERVATIONER. Vi forsøger at undersøge fremkommelighed og effektivitet af 8A ved stoppestederne;

BILAG 1. BESKRIVELSE AF OBSERVATIONER. Vi forsøger at undersøge fremkommelighed og effektivitet af 8A ved stoppestederne; BILAG 1. BESKRIVELSE AF OBSERVATIONER Vi forsøger at undersøge fremkommelighed og effektivitet af 8A ved stoppestederne; Nordhavn station Frederiksberg station Jægersborggade Valby station Dette gøres

Læs mere

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej.

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. 8 GUG SKOLE Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. Figur 114. Skoleruter til Gug Skole. Vejene Sønder Tranders Vej, Solhøjsvej og Landlystvej

Læs mere

BRUGERTILFREDSHED 2012 PENSIONSSTYRELSEN MODTAGERE AF FOLKEPENSION I UDLANDET

BRUGERTILFREDSHED 2012 PENSIONSSTYRELSEN MODTAGERE AF FOLKEPENSION I UDLANDET BRUGERTILFREDSHED 2012 PENSIONSSTYRELSEN MODTAGERE AF FOLKEPENSION I UDLANDET 0 A INDHOLD 1 Indledning 2 2 Læsevejledning 3 3 Sådan læses en side 4 4 Samlede resultater 5 5 Resultater på tværs 21 6 Målgruppe

Læs mere

HOLBÆK IMAGES - INTERNATIONALT KUNSTPROJEKT I HOLBÆK KOMMUNE

HOLBÆK IMAGES - INTERNATIONALT KUNSTPROJEKT I HOLBÆK KOMMUNE HOLBÆK IMAGES - INTERNATIONALT KUNSTPROJEKT I HOLBÆK KOMMUNE BORGERPANELUNDERSØGELSE - RESULTATOVERSIGT NOVEMBER 2016 Undersøgelsen Holbæk Kommune skal være en stærk medspiller for vores borgere og virksomheder.

Læs mere

Ledighedsbekymring og jobsikkerhed

Ledighedsbekymring og jobsikkerhed Ledighedsbekymring og jobsikkerhed Lederne Oktober 14 Indledning Undersøgelsen belyser hvor mange respondenter der generelt er bekymrede for at blive ledige, og om de er mere eller mindre bekymrede for

Læs mere

FRITIDSLIV I HOLBÆK KOMMUNE

FRITIDSLIV I HOLBÆK KOMMUNE FRITIDSLIV I HOLBÆK KOMMUNE BORGERPANELUNDERSØGELSE - RESULTATOVERSIGT MAJ 2016 Undersøgelsen Holbæk Kommune skal være en stærk medspiller for vores borgere og virksomheder. Byrådet har derfor et særligt

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Tandplejen, efterår 2014

Brugertilfredshedsundersøgelse Tandplejen, efterår 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse Tandplejen, efterår 2014 Samlet tilfredshed med tandplejen Samlet tilfredshed - Hvor tilfreds er du med Tandplejen alt i alt? Observeret minimum Observeret maksimum Gennemsnit

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring FOA Kampagne & Analyse 29. oktober 2009 Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring Denne undersøgelse er gennemført på forbundets elektroniske medlemspanel i oktober måned

Læs mere

Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang. Linda Christensen, LCH@Transport.DTU.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.DTU.

Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang. Linda Christensen, LCH@Transport.DTU.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.DTU. Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang Linda Christensen, LCH@Transport.D.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.D.dk Andelen, der går og cykler afhængig af rejselængden Rejselængden er

Læs mere

ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER?

ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER? København, januar 1012 FSR survey januar 2012 ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER? www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar.

Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Anlæg 27-07-2015 Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar. Teknik- og Miljøforvaltningen har bedt Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole

Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Region Syddanmarks Borgerpanel. Biler biler biler. Transport i Region Syddanmark

Region Syddanmarks Borgerpanel. Biler biler biler. Transport i Region Syddanmark Region Syddanmarks Borgerpanel Biler biler biler Transport i Region Syddanmark Region Syddanmarks Borgerpanel er et repræsentativt panel af mere end 1000 borgere over 15 år i Region Syddanmark. Region

Læs mere

Flextur i Aarhus kommune. Gældende fra maj 2016 FLEXT R I AARH S KOMM

Flextur i Aarhus kommune. Gældende fra maj 2016 FLEXT R I AARH S KOMM Flextur i Aarhus kommune Gældende fra maj 2016 FLEXT R I AARH S KOMM NE HVAD ER FLEXTUR? Flextur er et supplement til den kollektive trafik i landområder og mindre bysamfund i kommunen, hvor der ikke er

Læs mere

Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar

Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar Undersøgelse om lederes og medarbejderes vurdering af, hvem der har ansvaret for samarbejdskultur, medarbejdernes efteruddannelse, arbejdsopgavernes løsning

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO BORGERPANELUNDERSØGELSE HIGH LIGHTS JANUAR 2017 Indhold Rapporten er inddelt i: Om undersøgelsen.. Side 2 Om resultat og rapport Side 3 Sammenfatning. Side 4 Holbæk by som

Læs mere

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Århus Billedskoles fritidstilbud:... 5

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Hjemmeplejen Del 2 Specifikke Horsens Kommune spørgsmål

Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Hjemmeplejen Del 2 Specifikke Horsens Kommune spørgsmål Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Hjemmeplejen Del 2 Specifikke Horsens Kommune spørgsmål 1 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger B. Foged. Sagsnr.: 27.36.00-P05-2-14 Dato:

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

Movia. Flextrafik - Brugerundersøgelse. Telefonundersøgelse. D. 30. september til d. 8. oktober 2015 903 respondenter

Movia. Flextrafik - Brugerundersøgelse. Telefonundersøgelse. D. 30. september til d. 8. oktober 2015 903 respondenter Movia Flextrafik - Brugerundersøgelse Telefonundersøgelse D. 30. september til d. 8. oktober 2015 903 respondenter 1 Om respondenternes tilfredshed med og brug af de forskellige kørselsordninger 2 Spm.

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES DEMOKRATI, MØDET MED KOMMUNEN OG BORGERPANELET

HOLBÆK KOMMUNES DEMOKRATI, MØDET MED KOMMUNEN OG BORGERPANELET HOLBÆK KOMMUNES DEMOKRATI, MØDET MED KOMMUNEN OG BORGERPANELET BORGERPANELUNDERSØGELSE - RESULTATOVERSIGT OKTOBER 2015 Undersøgelsen Holbæk Kommune skal være en stærk medspiller for vores borgere og virksomheder.

Læs mere

Undersøgelser på Aalborg Nærbane

Undersøgelser på Aalborg Nærbane Undersøgelser på Aalborg Nærbane Af Jesper Mølgaard DSB jesperm@dsb.dk Bo Mikkelsen Aalborg Kommune 1. Indledning og formål Aalborg Nærbane mellem Skørping og Lindholm blev officielt taget i brug 14. december

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse

Brugertilfredshedsundersøgelse sundersøgelse Fredericia Dagtilbud Fredericia 2012 Antal besvarelser: 1.400 Svarprocent: 57,90% Side 1 ud af 18 sider Introduktion Fredericia kommune har i 2012 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Den nationale cyklistundersøgelse

Den nationale cyklistundersøgelse 2016 Den nationale cyklistundersøgelse Kommunerne i Danmark Spørgsmålskatalog: Fællesspørgsmål og tilvalgsspørgsmål for undersøgelsen Fællesspørgsmål (Obligatoriske) 08.01.16 Den Nationale cyklistundersøgelse,

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION BORGERPANELUNDERSØGELSE AUGUST 2015 Indholdsfortegnelse Indledning Side 3 Om undersøgelsen Side 4 Sammenfatning Side 5 Resultater fordelt på emnerne: Information om Holbæk

Læs mere

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006 Gæste-dagplejen Dagplejen Odder Kommune Brugerundersøgelse 2006 Undersøgelsen af gæstedagplejeordningen er sat i gang på initiativ af bestyrelsen Odder Kommunale Dagpleje og er udarbejdet i samarbejde

Læs mere

Eksisterende busruter

Eksisterende busruter BILAG TIL DAGSORDEN TIL ØKONOMI, TEKNIK OG MILJØUDVALGET 19. APRIL 2010 SOLRØD KOMMUNE Teknisk Administration Ændringer af buskørslen fra 2011 Eksisterende busruter Buslinjer i 2010: 97N 121 126 210 212

Læs mere

Gladsaxe Kommune Borgerservice. Tilfredshedsundersøgelse 2007. December 2007

Gladsaxe Kommune Borgerservice. Tilfredshedsundersøgelse 2007. December 2007 Borgerservice Tilfredshedsundersøgelse 2007 December 2007 Indhold med undersøgelsen og anbefalinger Tilfredshed med Borgerservice Henvendelse i Borgerservice Færdigbehandling og Godt ved besøget og gode

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Attraktive arbejdspladser er vejen frem

Attraktive arbejdspladser er vejen frem Attraktive er er vejen frem 2 Konklusion Omkring halvdelen af offentligt ansatte FTF ere er ansat på en, der ikke er attraktiv. Samtidig ses, at personer, der ansat på ikke-attraktive er i stort omfang

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION BORGERPANELUNDERSØGELSE - RESULTATOVERSIGT AUGUST 2015 Undersøgelsen Holbæk Kommune skal være en stærk medspiller for vores borgere og virksomheder. Byrådet har derfor et

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER BRUGERUNDERSØGELSE PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Brugerundersøgelse : Plejebolig 1 Brugerundersøgelse Plejebolig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinion P/S og Afdeling

Læs mere

Analyse af bustrafik. Region Syddanmark, august 2008

Analyse af bustrafik. Region Syddanmark, august 2008 Analyse af bustrafik Region Syddanmark, august 2008 INDHOLD Indhold Slide nr. Formål, konklusioner og anbefalinger 3-6 Resultater 7-32 Baggrund/Demografi 33-36 Om undersøgelsen og kontaktinformation 37-39

Læs mere

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse Fredagseffekt en analyse af ets betydning for patientens genindlæggelse Formålet med analysen er at undersøge, hvorvidt der er en tendens til, at sygehusene systematisk udskriver patienterne op til en

Læs mere

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-9. klasser på Østerby Skole

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-9. klasser på Østerby Skole Vejen Kommune Sundhedsvaner og trivsel blandt 7-9 klasser på December 2006 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 4 2 Læsevejledning 5 3 Helbred og trivsel 7 31 Selvvurderet helbred 7 32 Almen trivsel 7 33

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012 Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold FOA Kampagne og Analyse April 2012 Indhold Resumé... 3 Psykisk arbejdsmiljø... 5 Forholdet til kollegerne...

Læs mere

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-10. klasser på Højmarkskolen

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-10. klasser på Højmarkskolen Vejen Kommune Sundhedsvaner og trivsel blandt 7-10 klasser på Højmarkskolen December 2006 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 4 2 Læsevejledning 5 3 Helbred og trivsel 7 31 Selvvurderet helbred 7 32 Almen

Læs mere

EVALUERING AF STRATEGI FOR BRUGERUNDERSØGELSER

EVALUERING AF STRATEGI FOR BRUGERUNDERSØGELSER EVALUERING AF STRATEGI FOR BRUGERUNDERSØGELSER NOVEMBER 2015 STRATEGI & UDVIKLING Indholdsfortegnelse Evalueringens formål 1 Strategien i korte træk.. 2 Evalueringens spørgsmål... 3 Samlet konklusion....

Læs mere

Fællesrådet for dagtilbud

Fællesrådet for dagtilbud FREDERICIA X Blad nr. 1 Emne for mødet: Møde med Børne- og Ungdomsudvalget og formænd for forældreråd og formænd/medlemmer for forældrebestyrelser i kommunale og selvejende daginstitutioner samt den kommunale

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Økonomisk analyse. Danskernes sundhedsopfattelse af æg øges

Økonomisk analyse. Danskernes sundhedsopfattelse af æg øges Økonomisk analyse 3. januar 2013 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskernes sundhedsopfattelse af æg øges Highlights: - I 2012 købte de fleste

Læs mere

Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik

Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik 10.-11. maj 2012 Trafikbestillerkonferencen Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik Dorthe Nøhr Pedersen, adm. dir., Movia Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik Pendlernettet Statslige investeringer

Læs mere

UNGES MULIGHEDER I HOLBÆK KOMMUNE

UNGES MULIGHEDER I HOLBÆK KOMMUNE UNGES MULIGHEDER I HOLBÆK KOMMUNE BORGERPANELUNDERSØGELSE HIGH-LIGHTS AUGUST 2016 Indhold Rapporten er inddelt i: Om undersøgelsen.. Side 2 Om resultat og rapport Side 3 Sammenfatning.. Side 4-5 De unges

Læs mere

Tømrerbranchens udfordringer og muligheder

Tømrerbranchens udfordringer og muligheder Tømrerbranchens udfordringer og muligheder Træsektionens temamøde 2016 Tømrerbranchens udfordringer og muligheder marts 2016 side 2/12 Udfordringer og muligheder Generelt I figur 1 og 2 ses det, at der

Læs mere

Piger er bedst til at bryde den sociale arv

Piger er bedst til at bryde den sociale arv Piger er bedst til at bryde den sociale arv Piger er bedre end drenge til at bryde den sociale arv. Mens næsten hver fjerde pige fra ufaglærte hjem får en videregående uddannelse, så er det kun omkring

Læs mere

Holstebro Kommune Skolevejsanalyse for Sønderlandsskolen

Holstebro Kommune Skolevejsanalyse for Sønderlandsskolen Holstebro Kommune Skolevejsanalyse for Sønderlandsskolen Tillægsrapport Januar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes

Læs mere

Baggrund for Kollektiv Trafikplan Århus

Baggrund for Kollektiv Trafikplan Århus Baggrund for Ønsker mere attraktiv og konkurrencedygtig kollektiv trafik som et trafikpolitisk redskab Ønsker at tiltrække flere passagerer Ønsker en mere ressource-effektiv bybustrafik Ønsker bedre koordination

Læs mere

Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere

Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere 11. november 2015 Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere De fleste danskere, der har været på boligjagt kender formentlig fornemmelsen af, at det til tider kan være svært at få alle boligønskerne

Læs mere

CykelBus'ter projektet fra Århus - effektundersøgelser

CykelBus'ter projektet fra Århus - effektundersøgelser Session: Trafik og miljø i byer CykelBus'ter projektet fra Århus - effektundersøgelser Af Lektor Harry Lahrmann og Lektor Anker Lohmann-Hansen Trafikforskningsgruppen, Aalborg Universitet 200 århusianske

Læs mere

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station. Notat Til: Hvidovre Kommune Kopi til: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9.

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

HVAD BETYDER STRUKTURELLE FORSKELLE? Benchmarking af cyklingen i Region Hovedstaden Marts 2015

HVAD BETYDER STRUKTURELLE FORSKELLE? Benchmarking af cyklingen i Region Hovedstaden Marts 2015 HVAD BETYDER STRUKTURELLE FORSKELLE? Benchmarking af cyklingen i Region Hovedstaden Marts 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 2 Indhold Baggrund Side 3 De 13 teser Side 6 Metode Side 8 Resultater Side 10 Beregninger

Læs mere

BORGERPANEL. Vores liv aflæses i vores rejsemønster. Juni 2012

BORGERPANEL. Vores liv aflæses i vores rejsemønster. Juni 2012 BORGERPANEL Juni 2012 Vores liv aflæses i vores rejsemønster Fortæl mig, hvor du rejser hen, så skal jeg sige dig, hvem du er. Vores livsmønster og kønsrollerne skinner tydeligt igennem i hverdagens rejsemønster.

Læs mere

Det siger medlemmerne af FOA om brugen af vikarer på deres arbejdsplads

Det siger medlemmerne af FOA om brugen af vikarer på deres arbejdsplads FOA Kampagne og Analyse Maj 2011 Det siger medlemmerne af FOA om brugen af vikarer på deres arbejdsplads FOA har i perioden 29. april- 11. maj 2011 gennemført en undersøgelse om brugen af vikarer via forbundets

Læs mere

Folkesundhed Aarhus Dit Liv - Din Sundhed

Folkesundhed Aarhus Dit Liv - Din Sundhed Side 1 1. CPR-nummer - 2. Angiv din alder år 3. Dato for udfyldelse af skemaet - - 2 0 De følgende spørgsmål handler om rygning 4. Ryger du? (dette gælder også e-cigaretter og vandpibe), hver dag, mindst

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Oplæg om ensomhed blandt ældre

Oplæg om ensomhed blandt ældre Oplæg om ensomhed blandt ældre 1 Ensomhed blandt ældre myter og fakta 2 Hvordan kan man identificere ensomhed? 3 Hvordan kan man italesætte ensomhed? 4 Hvordan kan man handle på ensomhed? 5 Opsamling Ensomhed

Læs mere

Indkøb og transportvaner i København. Københavns Kommune, Center for Trafik Juni 2012

Indkøb og transportvaner i København. Københavns Kommune, Center for Trafik Juni 2012 Indkøb og transportvaner i København Københavns Kommune, Center for Trafik Juni 2012 Baggrund 2 Hvad betyder cyklerne for Københavns butikker? Undersøgelser i blandt andet Holland og Sverige har udfordret

Læs mere

Medlemsundersøgelse om frynsegoder på arbejdspladsen. Hovedkonklusioner fra undersøgelsen. FOA Kampagne & Analyse November 2008

Medlemsundersøgelse om frynsegoder på arbejdspladsen. Hovedkonklusioner fra undersøgelsen. FOA Kampagne & Analyse November 2008 FOA Kampagne & Analyse November 2008 Medlemsundersøgelse om frynsegoder på arbejdspladsen FOA har i oktober måned 2008 gennemført en spørgeskemaundersøgelse om blandt andet frynsegoder via forbundets elektroniske

Læs mere

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret?

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret? 20 Vi bygger hus Trin 3: Find grunden Trin 3: Find grunden I dette kapitel ser vi nærmere på overvejelserne omkring køb af selve grunden til byggeriet. Her skal du blandt andet sikre dig, at drømmehuset

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2013. UC Diakonissestiftelsen, sygeplejerskeuddannelsen

Dimittendundersøgelse 2013. UC Diakonissestiftelsen, sygeplejerskeuddannelsen Dimittendundersøgelse 2013 UC Diakonissestiftelsen, sygeplejerskeuddannelsen Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Dimittendernes jobsituation 3 3.0 Overordnet tilfredshed med uddannelse 3 4.0 Arbejdsbelastningen

Læs mere

Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever

Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever 2011 Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse- elever 2011 Danmarks Evalueringsinstitut Citat

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2010

BRUGERUNDERSØGELSE 2010 6.-9. klasse Antal besvarelser: 131 Svarprocent: 96 BRUGERUNDERSØGELSE 2010 Om rapporten Varde Kommune har i januar og februar 2010 gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt forældre med børn i skole.

Læs mere

Danskernes holdning til kollektiv transport. Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport.

Danskernes holdning til kollektiv transport. Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport. Danskernes holdning til kollektiv transport Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport. December 2014 Side 2 Indhold 1. Kære læser 3 2. Baggrund og målsætning

Læs mere

Interviewundersøgelse i Faaborg

Interviewundersøgelse i Faaborg Interviewundersøgelse i Faaborg Analyse af borgernes brug af Faaborgs butikker og strøgområde November 2008 COWI A/S Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk Interview

Læs mere

Transportvaner. Sammenfatning af undersøgelse af transportvaner i Middelfart Kommune

Transportvaner. Sammenfatning af undersøgelse af transportvaner i Middelfart Kommune Transportvaner Sammenfatning af undersøgelse af transportvaner i Middelfart Kommune Sammenfatning af undersøgelse af transportvaner i Middelfart Kommune I denne folder findes sammenfatningen af Middelfart

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

Information om skolebus - december 2010

Information om skolebus - december 2010 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Til elever og forældre på Kirke Hyllinge Skole Information om skolebus - december 2010 Nyt busnet fra 12. december 2010 Bustrafikken

Læs mere

Nem hverdag. Stærkt fællesskab.

Nem hverdag. Stærkt fællesskab. FREMTIDENS fremtidens FORSTAD forstad Nem hverdag. Stærkt fællesskab. Velkommen til en ny form for forstad, hvor hverdagslivet er nemt og fællesskabet stærkt. NærHeden er en helt ny bydel med boliger,

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Skive Plejebolig 2015 Antal beelser: 150 Svarprocent: 43,10% Skive 2015 Side 1 ud af 17 sider Introduktion Skive Kommune har i 2015 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

NOTAT: SAMMENHÆNG MELLEM GÆLD OG FORÆLDRES

NOTAT: SAMMENHÆNG MELLEM GÆLD OG FORÆLDRES NOTAT: SAMMENHÆNG MELLEM GÆLD OG FORÆLDRES BAGGRUND I foråret 2015 foretog Analyse & Tal en spørgeskemaundersøgelse blandt landets studerende. 2884 studerende fordelt på alle landets universiteter på nær

Læs mere

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro Evaluering af Trafikpuljeprojektet Næstved Stibro Oktober 2005 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...2 2. Indledning...3 3. Baggrund for projektet...4 4. Beskrivelse af projektet...5 5. Evaluering...6

Læs mere

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger kun YouTube til at se videoer

Læs mere

PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Marts 2015

PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Marts 2015 PARKERING PÅ FREDERIKSBERG Marts 2015 INTRODUKTION 2 Baggrund og formål Frederiksberg Kommune ønsker at udnytte parkeringsmulighederne bedst muligt til glæde for borgere og besøgende. Derfor har Frederiksberg

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

En ny vej - Statusrapport juli 2013

En ny vej - Statusrapport juli 2013 En ny vej - Statusrapport juli 2013 Af Konsulent, cand.mag. Hanne Niemann Jensen HR-afdelingen, Fredericia Kommune I det følgende sammenfattes resultaterne af en undersøgelse af borgernes oplevelse af

Læs mere

2012 Nøglehulsmærket og Nøglehullet på spisesteder. Kommentarrapport med grafik for hovedresultater

2012 Nøglehulsmærket og Nøglehullet på spisesteder. Kommentarrapport med grafik for hovedresultater 2012 Nøglehulsmærket og Nøglehullet på spisesteder Kommentarrapport med grafik for hovedresultater Indhold 05-12-2012 Side Introduktion 3-4 Dataindsamling 5-6 Tolkning og grafisk fremstilling af resultater

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Helbred og sygefravær

Helbred og sygefravær 8. juli 2016 Helbred og sygefravær Langt størstedelen af FOAs medlemmer vurderer, at deres helbred er godt eller nogenlunde godt. Til gengæld forventer hvert femte medlem ikke at kunne arbejde, til de

Læs mere

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G Th. Langs skole Profilanalyse 2016 Om analysen Svargrupper Indkomne svar Forældre 0-2 kl. Forældre 3-10 kl. Medarbejdere 36 201 30 Elever 3-6 kl. Elever 7-10 kl. 164 168 I alt 599 Flotte resultater!! Samlet

Læs mere

Bilag 7. August 2011. Tilfredshedsmåling. Borgermøde i Nordhavn. August 2011

Bilag 7. August 2011. Tilfredshedsmåling. Borgermøde i Nordhavn. August 2011 Bilag 7 August 211 Tilfredshedsmåling Borgermøde i Nordhavn August 211 Tilfredshedsmåling Borgermøde i Nordhavn Onsdag den 31. August afholdt Københavns Kommune et borgermøde om udviklingen af fremtidens

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Den nationale trivselsmåling i folkeskolen, 2016

Den nationale trivselsmåling i folkeskolen, 2016 Den nationale trivselsmåling i folkeskolen, Resultaterne af den nationale trivselsmåling i foråret foreligger nu. Eleverne fra.-9. klasses trivsel præsenteres i fem indikatorer: faglig trivsel, social

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere