Hele Spice Generation-serien er nu blevet endnu bedre takket være Spice+ fordelene.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hele Spice Generation-serien er nu blevet endnu bedre takket være Spice+ fordelene."

Transkript

1 Lyden af kvalitet

2 I 2010 lancerede vi serien Phonak Spice Generation, der bygger på den chipplatform, som er den hurtigste og som har den højeste kapacitet i branchen. Med den eksklusive Zoom Technology har den revolutioneret funktionalitet i selv de mest udfordrende lydmiljøer. Videreudviklingen Spice+ introducerer banebrydende dynamisk håndtering af rolige lyttemiljøer. Det resulterer i forbedret lydkvalitet, overlegen accept ved tilpasning første gang, mindre finjustering og en lang og stabil lytteoplevelse. Hele Spice Generation-serien er nu blevet endnu bedre takket være Spice+ fordelene.

3 S 3 Vi arbejder konstant på at forbedre vores produkter, og vores stræben efter at opnå de bedste resultater har resulteret i et markant skridt fremad med udviklingen af Phonak Spice Generation. Vi kalder resultatet for Spice+. Med andre ord er det bedste blot blevet endnu bedre! Phonak Ambra S Audéo Banebrydende design Imponerende nye modeller Phonak Phonak Target 2.0 Tilpasning med succes. Optimeret tilpasningsproces Solana. Vandafvisende alsidighed. Det mindste Phonak i-øret-design nogensinde. Et multifunktionelt tilbehør, der dækker en myriade af kommunikationsbehov. Forenklet og intuitiv programstyring. Smarte og praktiske kommandoer og handlinger H2O Spice+ Teknologi Høreglæde fra første dag. Forbedret lydkvalitet. Overlegen accept ved tilpasning første gang. Mindre tid på finindstilling Cassia Phonak Naída Nios S CROS Phonak

4 Hele Spice Generation-serien er nu blevet endnu bedre takket være Spice+ fordelene

5

6 6 Spice+ Lyden af kvalitet Spice+ Teknologi Høreglæde fra første dag Nøglen til at opnå spontan accept og langsigtet tilfredshed er at finde den ideelle balance mellem hørbarhed, taleforståelighed og lydkvalitet. Den sædvanlige fremgangsmåde er, at taleforståelighed og hørbarhed ofres til fordel for øjeblikkelig kortvarig accept. Som kontrast har det altid været Phonaks tilpasningsfilosofi at tilbyde en generelt behagelig lydoplevelse, samtidig med at der skabes den bedst mulige taleforståelighed. Under den første udvikling af Phonak Spice Generation var vores fokus med innovationen at opnå uovertruffen funktionalitet i de mest udfordrende situationer. Vi opnåede dette med en serie af exceptionelle nyskabende funktioner som f.eks. StereoZoom, auto ZoomControl og UltraZoom. Spice+ innovationsfokus uforlignelig hørefunktion i rolige lyttemiljøer For Spice+ var vores mål at opnå samme innovative niveau for de tilsvarende vigtige rolige lyttemiljøer. Faktisk skifter rolige situationer mere, end man gør sig klart, f.eks. en samtale i ro med eller uden lave omgivelseslyde eller fuldstændig stilhed. Ved intelligent styring af denne variation er det muligt at forbedre lydkvaliteten markant. Disse forbedringer er særligt anvendelige ved let hørenedsættelse og åben tilpasning. Dette innovationsfokus i forbindelse med Spice+ fik os til at ændres vores signalbehandling, hvilket medførte to vigtige fordele: Øget spontan accept hos brugerne, især hos personer med let til moderat hørenedsættelse Phonaks tilpasningsregel er blevet forbedret, så den i højere grad tager højde for ørets individuelle egenskaber, den valgte koblingsmulighed, den direkte lyd, der når øret, samt forstærket lyd. En mere naturlig høreoplevelse i ro Vi har justeret udvidelsen (soft squelch) for på en effektiv måde at håndtere subtile varierende signalamplitider i rolige situationer. Desuden håndterer jævn tilpasning af tidskonstanter midlertidig varierende styrke i indgangssignaler i ro, f.eks. under meget korte talepauser og længere perioder med stilhed. Resultatet af disse ændringer er en markant forbedring af den spontane accept og lydkvalitet, hvilket betyder, at du ikke skal bruge så meget tid på finindstilling, samtidig med at dine brugere får en stabil lytteoplevelse i lang tid. Hele Spice Generation-serien er nu blevet endnu bedre takket være Spice+ fordelene.

7 7 Phonak Target 2.0 Tilpasning med succes Phonak Target blev lanceret sammen med de første produkter i Phonak Spice Generation-serien for ca. et år siden. Høreapparatspecialister over hele verden tog godt imod denne intuitive nye tilgang. Men der manglede stadig nogle få ting, så 6 måneder senere introducerede vi Juniorindstilling, AudiogramDirect, en simpel verifikationsprocedure, den nye tilpasningsregel NAL-NL2 samt globale kompressionsindstillinger. Siden da har vi lyttet og lært, hvordan vi kan gøre tingene endnu bedre, og vi er overbeviste om, at du vil blive glad for de yderligere finjusteringer, der findes i Phonak Target 2.0. Vi har strømlinet tilpasningsprocessen, så du kan bruge mindre tid på tilpasning og mere tid på at fokusere på dine brugere: En strømlinet tilpasningsproces giver hurtigere tilpasningssucces Forenklet Program Manager for intuitiv manuel programstyring Smarte og praktiske kommandoer og handlinger, du vil sætte pris på Banebrydende design Imponerende nye modeller Med Phonak Spice Generation introducerede vi et imponerende udvalg af modeller i mange forskellige størrelser og ydelsesklasser. Ud over at forbedre alle vores eksisterende Spice-høreapparater med Spice+ fordele er vi nu stolte over at præsentere nye designinnovationer inden for tre nøgleområder: vandafvisende egenskaber, miniaturisering og tilslutningsmuligheder. Flere og flere kunder kræver løsninger, som er robuste og pålidelige, og som kan bruges til mange forskellige aktiviteter, især i og i nærheden af vand. Samtidig bliver det æstetiske udtryk ved med at have høj prioritet. Derfor har vi udviklet et nyt vandafvisende BTE-hus i mikrostørrelse, der nu fås til hele Spice+ serien. Vi er også stolte over at kunne lancere vores mindste i-øret-design nogensinde. Dette flotte apparat bestående af præcis ingeniørkunst og fremragende tilpasning i øret vil overraske og glæde selv dine mest udseendebevidste brugere. Og vores design stopper ikke ved høreapparaterne. For Spice+ har optimet brugerergonomien hvilket har resulteret i et nyt og brugervenligt trådløst tilbehør.

8 Spændende nye produkter - nye muligheder for høreglæde Spice+ serien er den mest omfattende i branchen. Spice+ teknologi fås i alle modeller, størrelser og ydelseniveauer. Serien omfatter også en unik CROS-løsning og en bred vifte af trådløst tilbehør. Ud over at forbedre alle vores eksisterende Phonak Spice Genaration-høreapparater med Spice+ fordele kan vi nu også med stolthed præsentere en bred vifte af spændende nye produkter, der alle har det nye, banebrydende Spice+ design.

9 9 Øget frihed med de nye vandafvisende høreapparater Phonak M H2O Nydesignet og særdeles vandafvisende model Indeholder en telespole, indbygget kontrol og FM-kompatibilitet Findes nu som Phonak Ambra, Solana og Cassia Naída S CRT Nydesignet, kraftigt og vandafvisende apparat med ekstern modtager Indeholder en telespole, indbygget kontrol og FM-kompatibilitet Findes i segmenterne IX, V og III Nios S H2O Kombineret med Naída S gør Phonaks serie til børn koplet BTE-enheden i mikrostørrelse til svær hørenedsættelse Vandafvisende funktionalitet i segmenterne V og III Mindre høreapparat. Mere hørelse. Phonak nano Nem kræver ingen særlig aftryksteknik Phonaks i-øret-nano er næsten usynlig og sidder diskret i øregangen Findes som Phonak Ambra og Solana Det smarte 3-i-1 tilbehør Phonak ComPilot Trådløs streaming i over 8 timer Integreret, brugervenlig fjernbetjening Det eneste tilbehør med stemmealarmer Grundlæggende høreglæde Audéo S SMART I Phonaks kanalmodtagerteknologi (CRT) i basissegmentet Elegant og prisvindende hus Det første basissegmentprodukt med SoundRecover

10 Mindre høreapparat. Mere hørelse.

11 11 Jeg føler mig 10 år yngre. Jeg spekulerer på, hvor lang tid der går, før min ægtefælle lægger mærke til dem. Jeg deltager aktivt i møder. Jeg overrasker mine venner ved at kunne overhøre deres hviskende samtale. Jeg nyder at lytte til min yndlingsmusik. Jeg forundres over, hvor små de i virkeligheden er. Jeg hører mit barnebarns latter. Jeg ønsker at sprede nyheden. Jeg glemmer, jeg har dem på. Jeg spekulerer på, hvorfor jeg ventede så længe. Der er et stort segment i befolkningen, der søger en løsning, som ikke er synlig. Deres høreapparater skal være ubemærkede de vil bare have dem på og nyde det. Det er netop til denne gruppe, vi har udviklet det nye i-øret-nanoapparat. Phonak nano er den seneste eksempel på vores præcise ingeniørkunst og tilpasning i øret. Dine mest udseendebevidste brugere vil blive lykkelige for denne perfekte kombination af det ultimative kosmetiske udtryk og uforlignelig Spice+ hørefunktion. Og du kan glæde dig over, at der ikke kræves nogen særlig aftryksteknik.

12 12 At høre, ikke at se, er at tro Vi havde store ambitioner. Vi ønskede at placere den bedste lydprocesser i branchen i den mindste formstøbte skal, der hidtil er set, uden at der skulle bruges nogen særlig dyb aftryksteknik og med det formål at levere den bedste hørbarhed og højeste brugertilfredshed. Phonak nano er opfyldelsen af denne vision. Den første udfordring ved i-øret-miniaturiasering er at reducere skalstørrelsen. Den mest effektive måde at gøre dette på er at lave skallens vægge tyndere uden at gå på kompromis med stabilitet og holdbarhed. Phonak har anvendt revolutionerende knowhow om materialevidenskab for at introducere et nyt kompositmateriale til skallen, der indeholder keramisk lignende forstærkning. Desuden har vi udviklet et mindre batteridæksel og en mindre frontplade, der muliggør individuel optimering af mikrofon og åbning. Naturligvis stopper vores ambitioner ikke ved at lave det mindste i-øre-produkt på markedet. Et nøgleelement ved vellykket tilpasning er komfort. Dette opnås ved hjælp af computerstøttet design, der minimerer kontakten med øregangen nær lydudgangen. Phonak nano-frontpladen er forsænket, så den begynder ved øregangens første bøjning. Den koniske spids går helt frem til den anden bøjning. Den aktuelle størrelse og placering kan variere afhængigt af den individuelle øreanatomi.

13 13 Det sidste trin i processen for at lave det mindst mulige i-øret-høreapparat er vores computerstyrede digi tale 3D-modelleringsproces, der er førende i branchen. Denne proces tager højde for ørets individuelle anatomi, længden, dybden og placeringen af apparatet samt mikrofonens placering. Phonak Target 2.0 anvender centrale informationer til at optimere forhåndsberegningen for at øge nøjagtighed ved den første tilpasning. Du vil også blive glad for at vide, at apparatet, til trods for dets lille størrelse, stadig indeholder den eksklusive teknologi akustisk optimeret åbning (AOV) til reducering af okklusion og dermed yder enestående lydkvalitet. Det nye nano-apparat findes til flagskibet Phonak Ambra og den mere businessclass -betonede Phonak Solana produktserie. db HL k 2k 4k 8k Phonak nano micro in-canal (MIC) anvender en standard batteristørrelse 10 og passer til personer med let til moderat-svær hørenedsættelse. Phonak Ambra og Solana nano forsvinder praktisk talt i øregangen til stor glæde for de brugere, som bekymrer sig meget om synligheden. Phonak nano Mindre høreapparat. Mere hørelse. Minimum størrelse, maksimal funktion Der kræves ingen særlig aftryksteknik Praktisk talt usynlig og samtidig behagelig i øregangen Til mild til moderat - kraftig hørenedsættelse Det perfekte valg til dine mest udseendebevidste brugere Findes til Phonak Ambra og Solana

14 Øget frihed med de nye vandafvisende høreapparater

15 15 Et uventet skybrud. Arbejde i et støvet værksted. Et sommerparty ved poolen. En sandstorm i ørkenen. Sprøjten fra delfinerne i akvariet. En kamp med vandballoner. Sandblæsning af havemøbler. Brusebad efter hård træning i hallen. Overværelse af rodeo i en støvet arena. Rafting. Tilberedning af spaghetti til en familiesammenkomst. En løbetur i regnen. Sæsonen for monsunregn. Afterskiing i jacuzzien. Badning af hunden. Bygning af et sandslot. De nye vandafvisende produkter fra Phonak Spice+ serien vil helt sikkert gøre sig bemærket hos dig og dine brugere. Alle disse nye høreapparater opfylder standarden IP67*. Teknisk set betyder det, at hverken 8 timers udsættelse for støv eller nedsænkning i vand ned til 1 meter i 30 minutter forårsager skade. For brugerne er den egentlige betydning af dette, at de kan opleve de uventede glæder i livet uden bekymringer, i stedet for at skulle planlægge efter at skulle opleve disse glæder. Som svar på de mange forskellige individuelle behov kan du nu tilbyde vandafvisende pålidelighed i et sortiment bestående af alsidige BTE-apparater i mikrostørrelse, en kraftig CRT og et høreapparat, der er specielt beregnet til børn. Så giv brugerne chancen for at give slip og leve livet frit, uanset om det regner eller solen skinner. *Ingress Protection Rating (Kapslingsklasse)

16 Overgår forventninger i ydelse og udseende

17 17 Phonak Ambra, Solana og Cassia-produktgrupperne har hver fået et nyt medlem M H2O BTE-apparatet i mikrostørrelse. Ud over de åbenlyse fordele i form af det vandafvisende design og Spice+ funktion anvender M H2O en batteristørrelse 13 med lang levetid, uden at gå på kompromis med størrelsen, samtidig med at det mekaniske design af det nye hus muliggør optimal bredbåndsfrekvensgang. Phonak M H2O leveres også med telespole, indbygget manuel kontrol og FM-kompatibilitet. Med den nye ML15i-designintegrerede modtager bibeholdes det samme vand- og støvafvisende niveau. Phonak M H2O appellerer til mange takket være det brede tilpasningsområde og mulighed for tilkoblingstilbehør. Som en ekstra bonus er enheden lille, robust og vandafvisende. Alt dette gør apparatet til det perfekte valg til de mange af vores brugere, der vælger et BTE-høreapparat. db HL k 2k 4k 8k Kan tilpasses med en tynd slange af typen SlimTube HE eller en standardslange og øreprop, og det brede tilpasningsområde gør den derfor velegnet til personer med let til svær hørenedsættelse. SlimTube HE Hook/Mini Hook Phonak M H2O Overgår forventninger i ydelse og udseende Nyt vandafvisende hus i mikrostørrelse Høreglæde, der vare længere, med batteristørrelse 13 Optimal bredbåndsfrekvensgang Til mild til kraftig hørenedsættelse Telespole, FM-kompatibilitet og indbygget manuel kontrol Findes som Phonak Ambra, Solana og Cassia

18 Den mindste Naída

19 19 Aktive brugere adskiller sig egentlig ikke fra andre, når det gælder ønsket om diskret kosmetik. De ønsker også et så lille høreapparat som muligt. Der, hvor de adskiller sig, er, at funktionaliteten kommer først. Naída S CRT leverer præcis det, de har brug for og efterspørger: de nyeste teknologiske innovationer i et overraskende lille apparat. Med den nye xsp plus-modtager leverer vi den styrke, Naída-brugere forventer. Det uventede ved et høreapparat med ekstern modtager er, at Naída S CRT er vandafvisende. Dette er muligt takket være den modtagerbeskyttelse, som den formstøbte cshell og det nye vandafvisende hus yder. db HL k 2k 4k 8k Tilpasningsområdet egner sig til moderat til meget kraftig hørenedsættelse. Naída S CRT anvender en batteristørrelse 13 og har en telespole samt indbygget manuel kontrol. Naturligvis tilbyder den også fuld trådløs forbindelse, herunder FM-kompatibilitet med den nye vandafvisende ML15i-designintegrerede FM-modtager. Ingen kompromiser! Naída S CRT Den mindste Naída Mere styrke med den nye eksterne xsp plus-modtager Til moderat til meget kraftig hørenedsættelse Vandafvisende selv med integreret FM Telespole og indbygget kontrol Findes i segmenterne IX, V og III Batteristørrelse 13

20 Imponerende ydelse og pålidelighed til børn

21 21 Det antages ofte, at børn med mildere hørenedsættelse ikke oplever begrænsninger med hensyn til forståelse og udtale, når den forstærkes. Virkeligheden at tilstrækkelig hørbarhed i diskantområdet ofte er svingende, og at det er en udfordring at høre i støjende omgivelser. Den nye Nios S H2O er udviklet med tanke for disse begrænsninger. Den er en uvurderlig hjælp for børnene og gør det muligt for dem at nyde en mere ubesværet høreoplevelse. Nios S H2O er baseret på den avancerede Spice+ teknologi. Med et væld af nye og forbedrede funktioner byder den på alt det, et barn har behov for, for at få en optimal høreoplevelse i det mindst mulige design. Det vand- og støvafvisende design betyder, at børn kan gøre, hvad de vil, uden at skulle gå på kompromis med hørelsen. db HL k 2k 4k 8k SlimTube HE Kan tilpasses med en tynd slange af typen SlimTube HE eller en standardslange og øreprop, og det brede tilpasningsområde gør den derfor velegnet til personer med let til svær hørenedsættelse. Hook/Mini Hook Vedvarende hørbarhed i diskantområdet, som er afgørende for tale- og sprogudviklingen, er ikke en given ting for børn med let til moderat hørenedsættelse. Oplev, hvordan SoundRecover giver vedvarende adgang til diskant med naturlig lyd. Når det drejer sig om at forstå tale i støjende omgivelser eller på afstand, er der intet, der slår Phonak Dynamic FM. Den giver hidtil uset høreoplevelse i hjemmet, i dagplejen eller i klasseværelset for børn i alle aldre lige fra nyfødte til teenagere. Den nye ML15i-designintegrerede FM-modtager er kosmetisk optimal og vandafvisende. Nios S H2O Imponerende ydelse og pålidelighed til børn Det nydesignede hus i mikrostørrelse egner sig perfekt til små ører Det ideelle valg til børn i alle aldre med mild til kraftig hørenedsættelse Udvidet hørbarhed med forbedret SoundRecover Vandafvisende hus, selv med integreret FM Batteristørrelse 13 Findes i segmenterne V og III

22 Det smarte 3-i-1 tilbehør

23 23 Skype-opkald til venner i udlandet. Jeg indstiller lyden på fjernsynet, så min familie ikke klager. Jeg bruger mobiltelefon i et travlt indkøbscenter. Videoopkald med min nye tablet-pc. Jeg kan følge med i plottet, selv om jeg går ud i køkkenet efter flere popcorn. Jeg bliver på ruten, når navigationssystemet siger tag næste venstresving. Jeg skifter indstillinger, uden at andre bemærker det. Jeg foretager et håndfrit opkald i bilen. Jeg kan følge med i børnenes videospil. Den nye Phonak ComPilot kombinerer tilgængeligheden ved trådløs forbindelse og komforten ved fjernbetjening og introducerer for første gang stemmealarmer, alt sammen i ét enkelt og attraktivt høreapparat. Kombineret med Phonak TVLink S konverterer dette multifunktionsapparat en myriade af kommunikationsudfordringer til en lettilgængelig lytteoplevelse.

24 24 Phonak ComPilot Det smarte 3-i-1 tilbehør Den nyeste tilføjelse til Phonak AccessLine, den multifunktionelle ComPilot, vil med garanti glæde både dig og dine brugere med: En integreret fjernbetjening Trådløs forbindelse med over 8 timers streaming Informative VoiceAlerts Integreret fjernbetjening Den indbyggede fjernbetjening er designet med henblik på at give maksimal effektivitet og brugervenlighed og gør det nemt at foretage programog lydstyrkeændringer. Når ComPilot udelukkende bruges som fjernbetjening, kan halsslyngen fjernes. Den giver også praktisk integreret indstilling af lydstyrke til streamede signaler. Trådløs forbindelse med over 8 timers streaming ComPilot har alsidig StereoSound Bluetooth-forbindelse og dermed nem trådløs adgang til fjernsyn, MP3-afspillere, telefoner eller et FM-system for blot at nævne nogle få. Streamingtiden er øget til forbløffende minimum 8 timers kontinuerlig og robust trådløs transmission. Den udskiftelige halsslynge, der nu fås i 2 længder, betyder, at brugerne altid har ComPilot præcis der, hvor der er brug for den. Den sikrer korrekt placering for stabil streaming, optimal stemmekvalitet ved telefonopkald og holder hænderne fri. ComPilot er ideel til hyggelige telefonsamtaler for alle. For at sikre optimal lydkvalitet for samtalepartneren anvender ComPilot helt unikt et dobbelt mikrofonsystem, der udvider stemmeopfangelsen, specielt ved opkald i støjende omgivelser. Hvis ComPilot bæres under tøjet, er det også muligt at anvende en ekstern mikrofon for at forbedre opkaldskvaliteten. ComPilot er kompatibel med praktisk talt alle mobiltelefoner med Bluetooth eller Bluetooth-telefonadapter og fastnettelefoner. Når ComPilot kobles sammen med Phonak TVLink S, er resultatet en enestående lytteoplevelse. Den ekstremt hurtige transmission fra tv til høreapparater kombineret med StereoSound giver en fremragende lydkvalitet. Desuden betyder ægte Plug and play og enkel opsætning, at TVLink S er klar til brug på mindre end 60 sekunder.

25 25 Informative VoiceAlerts ComPilot er det første tilbehør, der tilbyder fordelen i form af stemmealarmer, hvilket gør det nemmere for brugerne at interagere med deres høreapparater. Der er forskellige typer af VoiceAlerts, der giver nyttige talteinformationer som f.eks. advarsler om lavt batteri, valg af indgangskilde og navn på den person, der ringer op. Som en unik funktion angiver nummerviseren automatisk navnet på den opkaldende person ved at vise det på mobiltelefonens display. Efter behov kan VoiceAlerts konfigureres under tilpasningsprocessen, så funktionen passer til den individuelle brugers behov. Phonak ComPilot er den perfekte partner og tilbyder ægte komfort, trådløs frihed og tryghed med VoiceAlerts. Phonak ComPilot med TVLink S-basestation. Phonak ComPilot Det smarte 3-i-1 tilbehør Trådløs streaming + fjernbetjening + VoiceAlerts Den perfekte partner med TVLink S-basestation Mere end 8 timers kontinuerlig streamingtid i StereoSound Det eneste tilbehør med stemmealarmer

26 Grundlæggende høreglæde

27 27 Modeller med ekstern modtager bliver mere og mere populære. De udgør nu en stor del af bag øret tilpasninger. Hos Phonak har vi altid tilbudt en bred vifte af modeller med eksterne modtagerløsninger. Indtil nu har de dog kun været tilgængelige i tre prissegmenter. Audéo S SMART I indgår i den utrolig succesfulde serie af modeller med ekstern modtager og er det første Spice+ produkt i basissegmentet. Audéo S SMART I er bygget i et prisvindende hus og egner sig ideelt til dine mest omkostningsfølsomme brugere. Modellen står for det grundlæggende ved høreglæde og tilbyder Phonaks velkendte funktioner til forbedring af klarhed af talen: Forbedret SoundRecover for enestående hørbarhed af diskant lyd, forbedret WhistleBlock for feedbackfri hørelse og den effektive retningsbestemte mikrofonløsning UltraZoom Basic. Audéo S SMART I beviser, at design og funktion er inden for rækkevidde selv for dem med et begrænset budget. Standard xreceiver Power xreceiver SuperPower xreceiver db HL k 2k 4k 8k db HL k 2k 4k 8k db HL k 2k 4k 8k Vigtigste funktioner 4-kanaler til lydbehandling og finjusteringsindstillinger Forbedret SoundRecover, findes for første gang nogensinde i en model i basissegmentet UltraZoom Basic giver en højtydende retningsbestemmelse Forbedret WhistleBlock for effektiv håndtering af feedback NoiseBlock Basic for forbedret komfort i støj Mulighed for manuelle programmer

28 Tilpasning med succes

29 29 Det er dejligt at blive lyttet til. Forandring er ikke altid let. Små forandringer kan gøre en stor forskel. Der er altid ting, der kan gøres bedre. Mere tid til rådgivning. Nu kan jeg endnu bedre lide det. Med udgangspunkt i det input vi får fra høreapparatspecialister over hele verden er det vores ambition konstant at forbedre Phonak Target. Vi er overbeviste om, at du vil synes om de yderligere finjusteringer i Phonak Target 2.0. Strømlinet tilpasningsproces Ved efterkontroltilpasninger åbner Phonak Target 2.0 automatisk i finindstillingsskærmen, så du starter det rigtige sted med det samme Høreapparat- og tilbehørsmuligheder er nu praktisk placeret på ét sted En forenklet opgraderingsproces for firmware betyder, at du ikke skal afslutte tilpasningssessionen Forenklet Program Manager Program Manager er blevet omstruktureret, så den er nemmere at håndtere Genveje gør det hurtigere at tilføje individuelle programmer Flere programmer kan tilføjes samtidig Forbedret komfort Praktiske kommandoer for fortryd/annuller fortryd sikrer effektiv finindstilling Det er nu muligt at kopiere finindstillingsændringer fra én side til den anden Højre og venstre høreapparatet kan vælges med et enkelt klik

30 30 Spice+ Unikke funktioner, som giver varig glæde Spice+ serien står for banebrydende løsninger, der på en unik og effektiv måde løser tidens største høreudfordringer. SoundRecover Kombinerer taleforståelighed og hørelse DuoPhone Gør det nemt at tale i telefon StereoZoom Fokuserer på en enkelt stemme i en støjende menneskemængde FlexControl Et gennembrud inden for intelligent brugerinteraktion auto ZoomControl Automatisk fokus uafhængigt af taleretningen FlexVolume Intelligent indstilling af lydstyrken UltraZoom Ny retningsbestemt mikrofonteknologi WhistleBlock Effektiv feedbackdæmpning SoundFlow Foran, helt automatisk

31 S Spice+ Lyden af kvalitet Phonak Ambra Phonak S Solana Audéo Banebrydende design Imponerende nye modeller Phonak Target 2.0 Tilpasning med succes Spice+ Teknologi Høreglæde fra første dag Cassia Phonak Naída H2O Nios S CROS Phonak

32 Life is on Vi lytter til behovene hos dem, der stoler på vores ideer og knowhow. På en kreativ måde udfordrer vi teknologien og udvikler avancerede høreløsninger, der hjælper hørehæmmede til at høre, forstå og opleve mere af livets mangfoldigheder. Bevæg dig frit. Kommunikér med selvtillid. Lev uden begrænsninger. Lev livet. V1.00/ /WM/NS Phonak AG All rights reserved

Lyden af kvalitet. Høreglæde på 4 funktionsniveauer

Lyden af kvalitet. Høreglæde på 4 funktionsniveauer Lyden af kvalitet Høreglæde på 4 funktionsniveauer Spice+ funktionsniveauerne Hørebehovet er forskelligt fra bruger til bruger. Phonak tilbyder nu 4 forskellige funktionsniveauer alle baseret på Spice+,

Læs mere

Gør ensidige høreudfordringer til alsidig høreglæde. Unik alsidighed. Æstetisk. Nem at tilpasse. Spice.

Gør ensidige høreudfordringer til alsidig høreglæde. Unik alsidighed. Æstetisk. Nem at tilpasse. Spice. Gør ensidige høreudfordringer til alsidig høreglæde Unik alsidighed. Æstetisk. Nem at tilpasse. Spice. 3 Der har aldrig været en fuldt tilfredsstillende CROS-løsning til mennesker med en hørenedsættelse,

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ HØREAPPARATER

BLIV KLOGERE PÅ HØREAPPARATER BLIV KLOGERE PÅ HØREAPPARATER Skal du til at bruge høreapparater for første gang? Høreapparater gør det nemmere og mere behageligt for dig at lytte. Du kan forvente at høre de fleste lyde bedre og forstå

Læs mere

Phonak Audéo Q. Produktinformation

Phonak Audéo Q. Produktinformation Phonak Audéo Q Produktinformation Phonak Audéo Q er det omfattende BTE (bag-øret) RIC program for mild til kraftig hørenedsættelse. Phonak Audéo Q omfatter tre modeller, tre eksterne receivere og fire

Læs mere

Produktinformation. Flere oplysninger fås på

Produktinformation. Flere oplysninger fås på Produktinformation Virto Q er det omfattende i-øret-høreapparatprogram for let til svær hørenedsættelse. Virto Q omfatter fire modeller i tre funktionsniveauer. Virto Q høreapparater er med sin basis i

Læs mere

Find ud, hvilket Latitude TM der er det rette fordig

Find ud, hvilket Latitude TM der er det rette fordig Find ud, hvilket Latitude TM der er det rette fordig TM Til netop dig Det bredeste udvalg i tre forskellige udgaver. Latitude passer perfekt til dig. Disse høreapparater bringer næsten min naturlige hørelse

Læs mere

Phonak ComPilot Phonak TVLink S basestation Phonak RemoteMic Phonak PilotOne mypilot

Phonak ComPilot Phonak TVLink S basestation Phonak RemoteMic Phonak PilotOne mypilot Phonak AccessLine Produktinformation Vi har lyttet for at sikre, at vi fuldt ud forstår, hvad der er vigtigt for dig. Hver eneste nye generation af høreapparater er baseret på disse erfaringer. Denne forståelse

Læs mere

Tilpasset lydene i din tilværelse

Tilpasset lydene i din tilværelse Tilpasset lydene i din tilværelse AVANCERET HØRETEKNOLOGI Premium Avanceret Basis FORBEDRER DIN DAGLIGDAG MED EN HØRELØSNING, DER ER LIGE SÅ INDIVIDUEL, SOM DU SELV ER Alle hører forskelligt. Vi opfatter

Læs mere

Usynlighed der giver dig selvsikkerhed, af tilværelsens rige lydscenarier. Life is on

Usynlighed der giver dig selvsikkerhed, af tilværelsens rige lydscenarier. Life is on Life is on Vi lytter til behovene hos dem, der stoler på vores ideer og knowhow. På en kreativ måde udfordrer vi teknologien og udvikler avancerede høreløsninger, der hjælper hørehæmmede til at høre, forstå

Læs mere

Essential. Et nyt niveau for økonomisk høreglæde

Essential. Et nyt niveau for økonomisk høreglæde Essential Et nyt niveau for økonomisk høreglæde Det nye grundlag for høreglæde Indtil for nylig var fordelene ved honak pice+ funktionerne kun tilgængelige i funktionsniveauerne remium, Advanced og tandard.

Læs mere

Power til hjernen POWER HØRETEKNOLOGI. Få flere detaljer med - mere power til at deltage

Power til hjernen POWER HØRETEKNOLOGI. Få flere detaljer med - mere power til at deltage Power til hjernen POWER HØRETEKNOLOGI Få flere detaljer med - mere power til at deltage POWER TIL HJERNEN Din foretrukne ledsager i hverdagen De fleste mennesker, som har et kraftigt høretab, bruger de

Læs mere

Phonaks trådløse kommunikationsportefølje Produktinformation

Phonaks trådløse kommunikationsportefølje Produktinformation Phonaks trådløse kommunikationsportefølje Produktinformation Vi har lyttet for at sikre, at vi fuldt ud forstår, hvad der er vigtigt for dig. Hver eneste ny generation af høreapparater er baseret på disse

Læs mere

Phonak AccessLine. mypilot. Produktoplysninger om trådløst digitalt tilbehør og fjernbetjeninger. Phonak ComPilot kommunikation og kontrol

Phonak AccessLine. mypilot. Produktoplysninger om trådløst digitalt tilbehør og fjernbetjeninger. Phonak ComPilot kommunikation og kontrol Yd * F ** In Gr Phonak AccessLine Produktoplysninger om trådløst digitalt tilbehør og fjernbetjeninger ComPilot TVLink -basestation Phonak AccessLine er udviklet specielt til at forbedre de trådløse tilkoblingsmuligheder

Læs mere

Vi introducerer nye muligheder for total høreglæde

Vi introducerer nye muligheder for total høreglæde Vi introducerer nye muligheder for total høreglæde Phonak er glade for at kunne introducere de nyeste tilføjelser til den veletablerede Phonak CROS-serie: Phonak CROS H2O og Phonak CROS 13. Vi er overbevist

Læs mere

Registrering af stemmer uanset hvor du er og hvad du foretager dig

Registrering af stemmer uanset hvor du er og hvad du foretager dig Registrering af stemmer uanset hvor du er og hvad du foretager dig Kommunikér Vi tror på, at alle stemmer er vigtige. Stemmen er vores forbindelse til omverdenen, og den giver os mulighed for at være i

Læs mere

Din vej til en verden af trådløse tilkoblingsmuligheder

Din vej til en verden af trådløse tilkoblingsmuligheder Din vej til en verden af trådløse tilkoblingsmuligheder tilkobling til din omverden Det cochlea implant system, du vælger, er den vigtigste beslutning du træffer på din rejse mod hørelse. Uanset hvor

Læs mere

Oplev den hørelse, du foretrækker

Oplev den hørelse, du foretrækker Oplev den hørelse, du foretrækker BASIS HØRETEKNOLOGI Premium Avanceret Basis GOD YDELSE Teknologi som understøtter hjernen Når du kigger efter en høreløsning, er der mere at tænke på end at bare gøre

Læs mere

3.3. Programmerings- og tilpasningsvejledning. Denne guide giver dig en detaljeret introduktion til tilpasning af høreapparater med Phonak Target.

3.3. Programmerings- og tilpasningsvejledning. Denne guide giver dig en detaljeret introduktion til tilpasning af høreapparater med Phonak Target. Marts 2014 3.3 Programmerings- og tilpasningsvejledning Denne guide giver dig en detaljeret introduktion til tilpasning af høreapparater med Phonak Target. Læs desuden [Nyheder] på Phonak Targets startskærm.

Læs mere

Vejledning til Roger TM -løsninger til børn og unge. Overvind udfordringer i taleforståelse

Vejledning til Roger TM -løsninger til børn og unge. Overvind udfordringer i taleforståelse Vejledning til Roger TM -løsninger til børn og unge Overvind udfordringer i taleforståelse En verden af grænseløse muligheder Børn lever energiske og aktive liv. Deres verden formes konstant af interaktion

Læs mere

Phonak Bolero V. Den bedste ydeevne og pålidelighed

Phonak Bolero V. Den bedste ydeevne og pålidelighed Phonak Bolero V Den bedste ydeevne og pålidelighed Rejs ud i verden Livet skal leves. Du har fortjent at rejse ud og opleve alt det, verden har at byde på. Uanset om du bruger tid sammen med venner og

Læs mere

Tilpasning, der passer til dig

Tilpasning, der passer til dig Tilpasning, der passer til dig 2 3 Fordelen ved den nye tilpasningssoftware, Phonak Target TM, er, at du selv bestemmer processen og ikke er tvunget til at følge stive procedurer. Høreapparatspecialister

Læs mere

RollerMouse Red. Brugermanual

RollerMouse Red. Brugermanual RollerMouse Red Brugermanual Vi er glade for, at du giver os chancen for at hjælpe dig med at opnå en mere behagelig arbejdsstilling og arbejde mere effektivt. Siden 1995 har Contour Design arbejdet på

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Jabra PRO 9400 serien

Jabra PRO 9400 serien Trådløs frihed på kontoret Jabra PRO 9 serien Den nye generation af professionelle headsets med touch-skærm BEVAR KONTAKTEN PÅ KONTORET Forretningsfolk bruger mindre og mindre tid ved skrivebordet. Arbejdet

Læs mere

Et system flere forbindelser

Et system flere forbindelser Et system flere forbindelser Tv I Telefon I Mobil I Computer I Musik I Mikrofon ConnectLine til nem kontrol og til sikre håndfri samtaler, når man er på farten Oticon Streamer er ikke kun en fjernbetjening,

Læs mere

Steno ledelsen: Joan Fuglsang, Allan Arp, John Nolan, Trine Nielsen, Peter Rossing, Martin Ridderstråle, Bjarne Bruun Jensen, Ulla Bjerre-Christensen

Steno ledelsen: Joan Fuglsang, Allan Arp, John Nolan, Trine Nielsen, Peter Rossing, Martin Ridderstråle, Bjarne Bruun Jensen, Ulla Bjerre-Christensen STENOWAY STENOWAY I 1932 skabte vores grundlæggere Steno som et sted for optimal behandling af mennesker med diabetes. Formålet har altid været at forlænge og forbedre livet for mennesker med diabetes

Læs mere

Phonak Audéo Q. Lille apparat. Stor ydeevne.

Phonak Audéo Q. Lille apparat. Stor ydeevne. Phonak Audéo Q Lille apparat. Stor ydeevne. Kommunikér Vi mener, at alle stemmer er vigtige. Stemmen er vores forbindelse til omverdenen, og den giver os mulighed for at være i kontakt med vores familie,

Læs mere

SOUNDGATE. SoundGate forbinder dig med omverdenen

SOUNDGATE. SoundGate forbinder dig med omverdenen SOUNDGATE SoundGate forbinder dig med omverdenen Mulighederne for at få forbindelse til omverdenen er større end nogensinde før. Vi kan få forbindelse til vores familie, venner og kolleger gennem mange

Læs mere

Brug dem. Elsk dem. Glem dem.

Brug dem. Elsk dem. Glem dem. Brug dem. Elsk dem. Glem dem. Kommunikér, deltag og vær dig selv Når du går en tur i parken, kan du høre, hvordan bladene rasler i vinden. Når du fører en samtale i en tæt menneskemængde, kan du deltage

Læs mere

Mere frihed til at arbejde, som du vil

Mere frihed til at arbejde, som du vil Mere frihed til at arbejde, som du vil Se, hvor langt du kan nå med det videreudviklede GN 9120 headset Global innovator in headsets Hvornår havde du sidst kun én ting, der skulle gøres? Du arbejder hurtigere

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Ponto Streamer. Nye trådløse kommunikationsmuligheder. Ponto TM Det benforankrede høresystem

Ponto Streamer. Nye trådløse kommunikationsmuligheder. Ponto TM Det benforankrede høresystem Ponto Streamer Nye trådløse kommunikationsmuligheder Ponto TM Det benforankrede høresystem Din ideelle ledsager Nye trådløse kommunikationsmuligheder Med Ponto Streamer får du adgang til Oticon ConnectLine

Læs mere

Katalogets formål er, at fungere som et værktøj i arbejdet med at optimere og udvikle rum og rumoplevelser. Mie Dinesen

Katalogets formål er, at fungere som et værktøj i arbejdet med at optimere og udvikle rum og rumoplevelser. Mie Dinesen BEVÆGELSE I RUM BEVÆGELSE I RUM er et opslagskatalog, der er tænkt som et redskab til at få en bredere viden omkring bevægelse i rum. Bevægelsen i og igennem et rum er det, der definerer og beskriver

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Ifö Acrylic Nyhed! spændende badekar til indmuring B99939

Ifö Acrylic Nyhed! spændende badekar til indmuring B99939 Ifö Acrylic Nyhed! spændende badekar til indmuring B99939 Nu lancerer Ifö en serie badekar i et nyt og spændende design. Badekarrene er fremstillet i gennemfarvet akryl, som har mange fordele. På designsiden

Læs mere

Sådan bruges ReSound Smart apparater med din iphone, ipad og ipod touch

Sådan bruges ReSound Smart apparater med din iphone, ipad og ipod touch Sådan bruges ReSound Smart apparater med din iphone, ipad og ipod touch Konfiguration og brug af Made for iphone (MFi) Hardware, der understøttes ReSound Smart apparater understøtter MFi-funktionalitet

Læs mere

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater TILBEHØR Din optimale forbindelse Med Oticon ConnectLine kan du få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater i flere situationer end før. Med ConnectLine

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

3.1. Programmerings- og tilpasningsvejledning introduktion

3.1. Programmerings- og tilpasningsvejledning introduktion Phonak TargetTM 3.1 Programmerings- og tilpasningsvejledning introduktion Denne guide giver dig en detaljeret introduktion til tilpasning af høreapparater med Phonak Target. Indhold 1 Opbygning/navigation

Læs mere

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater TILBEHØR Din optimale forbindelse Med Oticon ConnectLine kan du få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater i flere situationer end før. Med ConnectLine

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Life is on. Bevæg dig frit. Kommunikér med selvtillid. Lev uden begrænsninger. Life is on. www.phonakpro.dk. Phonak AG All rights reserved

Life is on. Bevæg dig frit. Kommunikér med selvtillid. Lev uden begrænsninger. Life is on. www.phonakpro.dk. Phonak AG All rights reserved Life is on Vi lytter til behovene hos dem, der er afhængige af vores ideer og knowhow. På en kreativ måde udfordrer vi teknologien og udvikler avancerede høreløsninger, der hjælper hørehæmmede til at høre,

Læs mere

www.grohe.dk Nye Eurolines nyhed med GROHE SilkMove teknologi www.grohe.dk 05/2006 - Copyright by GROHE

www.grohe.dk Nye Eurolines nyhed med GROHE SilkMove teknologi www.grohe.dk 05/2006 - Copyright by GROHE nyhed 05/2006 - Copyright by GROHE Grohe A/S Walgerholm 11 3500 Værløse Tlf.: 44 65 68 00 Fax: 44 65 02 52 E-mail: grohe@grohe.dk Nye Eurolines med GROHE SilkMove teknologi Nye Eurolines side 2 De imponerende

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt Succesfuld start på dine processer En e-bog om at åbne processer succesfuldt I denne e-bog får du fire øvelser, der kan bruges til at skabe kontakt, fælles forståelser og indblik. Øvelserne kan bruges

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR Sådan sikrer du dig, at eleverne både får en sjov dag og noget fagligt med hjem. FØR TUREN Fortæl klassen om den tematur, de skal på. Lad eleverne drøfte de spørgsmål, som

Læs mere

Gør brugerne i stand til at tune ind på livet

Gør brugerne i stand til at tune ind på livet Naturtro hørelse Gør brugerne i stand til at tune ind på livet ReSound Verso den eneste reelle støtte til binaural behandling Kraften til at navigere i enhver situation. Friheden til at nyde et rigt landskab

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET GUIDE 6 Noget om blænde GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET 2015 LÆRfoto.dk Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Blænde... 4 Blænde og dybdeskarphed... 5 Blænde og lyset... 6 LÆRfoto.dk s serie af guides

Læs mere

Flemming Jensen. Parforhold

Flemming Jensen. Parforhold Flemming Jensen Parforhold Papyrus Publishing Art direction: Louise Bech Illustatorer: Lea Maria Lucas Wierød Louise Bech Forskningsleder: Flemming Jensen Faglige konsulenter: Gitte S. Nielsen Lene V.

Læs mere

Nyd at høre bedre BASIS HØRETEKNOLOGI. Premium. Avanceret. Basis

Nyd at høre bedre BASIS HØRETEKNOLOGI. Premium. Avanceret. Basis Nyd at høre bedre BASIS HØRETEKNOLOGI Premium Avanceret Basis Du får en helt ny oplevelse, som kan forandre dit liv Når du læser dette, er du måske ved at opgradere dine høreapparater eller måske overvejer

Læs mere

Manual til skinnelayoutprogram

Manual til skinnelayoutprogram Manual til skinnelayoutprogram Version 1.1 13. marts 2005 Skinnelayoutmanual af 13. marts 2005, version 1.1 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oversigt over startbillede... 3 3 Menulinie... 4

Læs mere

Roger TM. på arbejdspladsen. Fokus på arbejde frem for at høre

Roger TM. på arbejdspladsen. Fokus på arbejde frem for at høre Roger TM på arbejdspladsen Fokus på arbejde frem for at høre Kommunikere, deltage og bidrage En moderne arbejdsplads kan være et kompliceret lyttemiljø. Det er også et sted, hvor vellykket kommunikation

Læs mere

- Vi er på vej offentlig innovation 2.0

- Vi er på vej offentlig innovation 2.0 Lav løbende scenarier og risikoanalyser. Netop fordi radikal innovation er uforudsigelig, er det afgørende at forstille sig, hvilke udfald de valgte projekter kan få, og hvilke vanskeligheder der kan opstå

Læs mere

i Akutmodtagelsen på AAUH

i Akutmodtagelsen på AAUH Fremtidens Tryghedsskabende Patientstue har til formål at forbedre oplevelsen for patienter og personale under behandlingen. i Akutmodtagelsen på AAUH Tanken bag det nye koncept er, at gøre de fysiske

Læs mere

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES

bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES 1/6 bepeaked BEPEAKED - GØR DET ENKELT AT LYKKES Hvorfor skal det være svært at få den krop du ønsker dig? Gør det enkelt for dig selv, og læs denne start guide. BEGYNDER GUIDE - team bepeaked www.bepeaked.dk

Læs mere

primax tilbehør Life sounds brilliant. Hør lydens farver. Tilbehør til høreapparater. Høresystemer www.signia-hearing.dk

primax tilbehør Life sounds brilliant. Hør lydens farver. Tilbehør til høreapparater. Høresystemer www.signia-hearing.dk 38659.indd 2 primax tilbehør Life sounds brilliant. Hør lydens farver. Tilbehør til høreapparater. Høresystemer www.signia-hearing.dk 08-04-2016 14:50:11 38659.indd 2 Få en lytteoplevelse der passer til

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

Hvad er filosofisk coaching?

Hvad er filosofisk coaching? Indsigt, forståelse, refleksion, innovation. Hvad er filosofisk coaching? 1 Kontaktoplysninger: Visbjerg Hegn 14 830 Mårslet 980-8558 el. 86-6180. www.filosofiskvejleder.dk Læs på vores blog om aktuelle

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

Identitet og autenticitet

Identitet og autenticitet Indhold Forord: Identitet og autenticitet 9 1. Forvandlende kendskab til jeg et og Gud 15 2. At lære Gud at kende 29 3. De første skridt mod at lære sig selv at kende 43 4. At kende sig selv som man virkelig

Læs mere

Roger TM. i udfordrende lyttesituationer. Hør bedre i støj og på afstand

Roger TM. i udfordrende lyttesituationer. Hør bedre i støj og på afstand Roger TM i udfordrende lyttesituationer Hør bedre i støj og på afstand Overvind udfordringer i taleforståelighed Moderne høreapparatteknologi er fantastisk til at forbedre taleforståeligheden. Men selv

Læs mere

Derfor bør du give dig selv

Derfor bør du give dig selv Derfor bør du give dig selv alenetid Der kan være store fordele ved at være alene. Det giver dig mulighed for at slappe helt af, uden at du behøver bekymre dig om andre og deres bekymringer. Det er en

Læs mere

PAS PÅ DIG SELV SOM PÅRØRENDE

PAS PÅ DIG SELV SOM PÅRØRENDE PAS PÅ DIG SELV SOM PÅRØRENDE Hvem er jeg Fysioterapeut gennem 20 år Bruhn Coaching- fokus på kronikere, pårørende, stress og trivsel Bor i Randers, gift med Jakob. Har børnene Rasmus(17), Anna(15) og

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Sådan styrer du rum du ikke ser så ofte. www.devi.dk

Sådan styrer du rum du ikke ser så ofte. www.devi.dk Sådan styrer du rum du ikke ser så ofte Devilink - Trådløs kontrol, Fighting komfort og kontinuitet for bare feet www.devi.dk Devilink - Trådløs kontrol, Hos DEVI, er vi stolte af at kunne tilbyde dig

Læs mere

Ace. www.siemens.dk/hearing. Nyd livets lyde. De nye Ace høreapparater. Mere diskrete end nogensinde. Livet lyder fantastisk.

Ace. www.siemens.dk/hearing. Nyd livets lyde. De nye Ace høreapparater. Mere diskrete end nogensinde. Livet lyder fantastisk. Ace www.siemens.dk/hearing Nyd livets lyde. De nye Ace høreapparater. Mere diskrete end nogensinde. Livet lyder fantastisk. Den diskrete duo til krystalklar lyd og nem betjening: Den nye Ace med touchcontrol

Læs mere

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune Til udvalgsdrøftelse d. 9. december 2015: Notat til Børn og Unge-udvalget på baggrund af byrådsdrøftelse d. 2. december 2015 af indstilling om ny børne- og ungepolitik for Aarhus Kommune Indstillingen

Læs mere

Lad livet inspirere dig

Lad livet inspirere dig Vil du vide mere om ReSound Unite Så kan du spørge din lokale høreapparatspecialist, scanne QR koden eller eller gå ind på www.gnresound.dk/unite M101720-DK-13.07-Rev.A Lad livet inspirere dig med ReSound

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2015

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2015 BERETNING 2015 Indledning Året 2015 er gået og det er tid for en ny beretning. Beretningen beskriver, hvordan året 2015 er gået for vores forening og butik. Helt naturligt tager beretningen udgangspunkt

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Service i rengøring. Service i rengøring. Daglig erhvervsrengøring

Service i rengøring. Service i rengøring. Daglig erhvervsrengøring Service i rengøring Daglig erhvervsrengøring 1 Forord At udføre erhvervsrengøring kræver uddannelse dette undervisningsmateriale er udarbejdet som grundbogsmateriale til kurset Daglig erhvervsrengøring.

Læs mere

Stabilitet hele vejen rundt

Stabilitet hele vejen rundt Stabilitet hele vejen rundt Intelligent stabilitet - hele vejen rundt Maksimalt udbytte af din kraninvestering En lastbilmonteret kran er en stor investering, og jo mere du kan bruge den til, jo bedre

Læs mere

FEEDBACK INFORMED TREATMENT (FIT) HELLE HANSEN, SFI

FEEDBACK INFORMED TREATMENT (FIT) HELLE HANSEN, SFI FEEDBACK INFORMED TREATMENT (FIT) HELLE HANSEN, SFI HVAD ER FIT? FIT er et dialog- og evalueringsredskab udviklet af Scott Miller og Berry L. Duncan Består af 2 skema med hver 4 spørgsmål: ORS Outcome

Læs mere

Originalt tilbehør giver dig optimal sikkerhed, funktionalitet og kvalitet.

Originalt tilbehør giver dig optimal sikkerhed, funktionalitet og kvalitet. TILBEHØR Originalt i10 tilbehør specialdesignet til din i10 Originalt tilbehør giver dig optimal sikkerhed, funktionalitet og kvalitet. Giv din Hyundai i10 et endnu mere dynamisk, smart og personligt præg.

Læs mere

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1

WORKSHOP. BLIV FRI for rygproblemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1 WORKSHOP BLIV FRI for ryg-problemer MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG Side 1 Bliv fri for rygproblemer med pilates Mange accepterer at have ondt i ryggen, som om det er en naturlig ting at have.

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

et fornuftigt valg nyd det væsentlige

et fornuftigt valg nyd det væsentlige et fornuftigt valg Oticon Ino nyd det væsentlige Oticon Ino bringer den enkle høreløsning op på et højere plan. Med Ino kan brugerne opleve fordelene ved nogle af de allernyeste fremskridt inden for høreapparatteknologi:

Læs mere

Borgere med høreproblemer. - En informationsfolder til jobcenterets sagsbehandlere

Borgere med høreproblemer. - En informationsfolder til jobcenterets sagsbehandlere Borgere med høreproblemer - En informationsfolder til jobcenterets sagsbehandlere NOTER Borgere med høreproblemer Mange erhvervsaktive med høretab, høreapparater, tinnitus og/eller lydfølsomhed oplever

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Quickguide. Waoo! Web TV på ipad

Quickguide. Waoo! Web TV på ipad Quickguide Waoo! Web TV på ipad Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Velkommen til Waoo! Web TV på din ipad...4 Det er nemt at komme i gang... 5 FAQ...10 Kontaktinformation... 14 Velkommen til Waoo! Web TV

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

Phonak CROS. Produktinformation

Phonak CROS. Produktinformation Produktinformation er en CROS/BiCROS løsning til folk med ensidig hørenedsættelse. Det består af to dele -sender og et trådløst Phonak Quest eller Spice+ høreapparat. Phonak CROS-senderen inkluderer to

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Gørlev Antenneforening Beretning for året 2015

Gørlev Antenneforening Beretning for året 2015 Beretning for året 2015 Hermed beretningen for året 2015. Året har ikke budt på de store problemer, dog har vores servicepartner JAC i Ubby valgt at opsige servicekontrakten med os pr 1. April i år. Grunden

Læs mere

Tillid til selv den mindste detalje

Tillid til selv den mindste detalje Tillid til selv den mindste detalje 02 03 Introducerer Med vores nyeste førsteklasses høreapparat, der er noget ganske særligt, får du en høreoplevelse, der er helt uden sammenligning. Du får en klarere,

Læs mere

2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675

2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675 1 2.søndag efter II. Sct. Pauls kirke 10. april 2016 kl. 10.00. Salmer: 2/434/219/482//662/439/458/675 Åbningshilsen Kl. 11.30 er der kirkefrokost og kl. 12.15 fortsætter denne kirkedag. Vi skal markere

Læs mere

Den eneste begrænsning er din fantasi. Loewe Individual Design.

Den eneste begrænsning er din fantasi. Loewe Individual Design. Den eneste begrænsning er din fantasi. Loewe Individual Design. Loewe ID. Den eneste begrænsning er din fantasi. Loewe ID står for Loewe Individual Design. Begrebet dækker over Loewes filosofi om at tilbyde

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Opnå taleforståelse på niveau med normalthørende *

Opnå taleforståelse på niveau med normalthørende * Opnå taleforståelse på niveau med normalthørende * Genopladelige høreapparater, der holder hele dagen * Se side 2 Deltag igen i aktiviteter, som du har trukket dig fra Er det anstrengende at følge med

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

People First. Lad ikke undskyldningerne komme i vejen... Har du brug for en opgradering?

People First. Lad ikke undskyldningerne komme i vejen... Har du brug for en opgradering? Har du brug for en opgradering? People First Vi mener, at det kræver mere end blot avanceret teknologi og audiologi at udvikle de bedste høreapparater. Dette er grunden til, at vi placerer personen i centrum

Læs mere

VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016

VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016 VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016 INDHOLD Mission, vision og værdier 8 Strategi 16 Fokusområder 18 3 Psykiatrien i Region Syddanmark ER TIL FOR PATIENTER & PÅRØRENDE 4 I ARBEJDET MED AT

Læs mere

Udvid din lytteoplevelse

Udvid din lytteoplevelse GN ReSound hjælper mennesker med at genopdage hørelsen med høreapparater, der efterligner det naturlige øres måde at behandle lyd på. Der betyder, at du kan glemme din hørenedsættelse - og i stedet fokusere

Læs mere