Notat vedrørende stillingen som Projekt- og kursus-sekretær. Insero Science Academy

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat vedrørende stillingen som Projekt- og kursus-sekretær. Insero Science Academy"

Transkript

1 Maj 2014 Notat vedrørende stillingen som Projekt- og kursus-sekretær til Insero Science Academy

2 Samarbejde mellem uddannelse og erhvervsliv Insero Science Academy tilbyder rådgivning og uddannelse inden for energi, innovation, entreprenørskab og teknik-naturvidenskab. Vi udvikler processer, koncepter og teknologier, der understøtter læring og samspil mellem uddannelse og erhvervsliv. Vores kunder er blandt andet virksomheder i energibranchen og uddannelsesinstitutioner. Vi samarbejder med det eksisterende uddannelsessystem samt virksomheder, og vi tager initiativ til ny viden, nye aktiviteter og nye projekter. Målet er at styrke science- og innovationsfagene samt øge samarbejdet mellem uddannelse og erhvervsliv. Over for virksomheder og deres medarbejdere er fokus på øget vidensamarbejde mellem forskningsmiljøer og virksomhederne samt kompetenceudvikling i relation til energi og ITområderne. Insero Science Academy tilbyder unikke undervisningsmuligheder i rammer, som kan supplere og styrke den daglige undervisning og bidrage til at gøre uddannelsen mere attraktiv. Vi hjælper desuden undervisere med efteruddannelse og kompetenceløft. Vores ambition er at styrke kompetenceniveauet og skabe frugtbare samarbejder mellem uddannelse og erhvervsliv - gerne hele vejen fra grundskoleniveau og til forskningsniveau. Insero Science Academy er en ung virksomhed, der blev stiftet i september Vi er i fuld gang med at etablere os som en attraktiv samarbejdspartner til uddannelsessystemet og andre aktører på uddannelsesmarkedet. Vi har dog arbejdet indenfor området i 5 år, men har altså først for nylig etableret os som et selvstændigt selskab. Det betyder, at vi er et selskab, der er præget af en iværksætterånd, der sigter mod at udvikle nye projekter, tiltag osv. til innovativ læring. Vores selskab er ejet af fonden Insero Horsens, der blandt andet har en ambition om at styrke uddannelsesniveauet inden for energi og kommunikationsteknologi i lokalområdet mellem Horsens, Hedensted, Juelsminde og Vejle. Dette skal netop ske ved at styrke interessen for de naturvidenskabelige og tekniske fag. Vores projekter og igangsatte initiativer på skolerne har skabt positive resultater i forhold til Inseros overordnede ambition, og det er allerede nu tydeligt, at uddannelsessystemet efterlyser endnu flere muligheder og ny viden. Vi er i dag fem medarbejdere og søger nu en ny kollega, der skal være ansvarlig for administrationen og driften af vores kurser og projekter samt kommunikationen af vores uddannelsestilbud. Igangværende aktiviteter Insero Science Academy har på kort tid skabt interessante projekter og samarbejder: Mobil Lab: Som led i at øge interessen for naturvidenskabelige fag i lokalområdet har Insero Science Academy udviklet 3 mobile laboratorier, der kører rundt mellem skoler i Horsens, Vejle og Hedensted kommuner. Hvert Mobil Lab har læring inden for hver deres tema, hhv. Kroppens energi, Energiteknologier samt Innovation og iværksætteri.

3 Fremtek: Et projekt, der skal undersøge hvordan og med hvilken effekt helt nye teknologier kan bringes ind i uddannelserne på forskellige niveauer. Ud af boksen: Insero inviterer hvert år til lærerkonferencen Naturfagene Ud Af Boksen, hvor lærere kan hente ny viden til deres undervisning. Formålet med konferencen er at formidle de nyeste forskningsresultater inden for undervisning i teknik-naturvidenskab, innovation og entreprenørskab og synliggøre dette område for skolerne. Herudover skabe netværk på tværs af fag, niveauer og skoler. Summer Science Camp: Som tilbud til de børn, der finder naturvidenskab og teknik særdeles sjovt afholdes der hvert sommer en sommerskole, Summer Science Camp, hvor børn og unge får muligheden for at fordybe sig i bl.a. 3D print, LEGO Mind Storms samt deres egne udviklede spændende opfindelser. Projekt Samspil: For at øge og pleje interessen for naturvidenskab og teknik hos de unge har Insero Science Academy etableret Projekt Samspil. Projektet skal styrke samarbejdet mellem områdets skoler og erhvervsliv samt give eleverne en mulighed for at se ind i den virkelige verden og opleve, hvordan deres viden bliver brugt i forskellige jobs på området. Energy Together: Et af de meget store udviklingsprojekter er udviklingen af en web-baseret platform, hvor man på en pædagogisk måde kan modellere og visualisere det samlede komplekse energisystem. Platformen er døbt Energy Together (E2G) og vil bl.a. fra efteråret 2014 indgå som en væsentlig del af en række kurser om energisystemet. Ph.d. projekt: Insero Science Academy har i samarbejde med Familien Hede Nielsens Fond etableret et Ph.d. projekt om erhvervsudvikling i lokalområdet. Fokus er på, hvordan man kan styrke virksomhedernes vækst og udvikling ved at øge samarbejdet med forsknings- og uddannelsesinstitutioner. Insero familien Insero Science Academy er en del af Insero koncernen, hvis formål er at skabe forretning, vækst og udvikling inden for energi og kommunikationsteknologi. Insero investerer i blandt andet iværksættere, virksomheder og udviklingsprojekter inden for de to områder. Insero beskæftiger i øjeblikket samlet ca. 70 personer, men allerede ved udgangen af 2014 forventer vi at være oppe på ca. 80 medarbejdere. Insero Science Academys søsterselskaber opererer inden for nicheområder med særligt vækstpotentiale: Insero E-Mobility A/S er en konsulent- og rådgivningsvirksomhed, der arbejder nationalt og internationalt arbejder for at styrke den danske e-mobilitetsbranche og skabe vækst baseret på elektrisk transport. Insero Business Services A/S leverer rådgivnings- og serviceydelser inden for kommunikation, økonomi, projektledelse og fundraising til vækstiværksættere og innoverende virksomheder.

4 Insero Energy A/S er en konsulent- og rådgivningsvirksomhed med fokus på udnyttelse af vedvarende energi inden for jord- og solvarme. Selskabet samarbejder med private og offentlige aktører for at tiltrække, udvikle, demonstrere og kommercialisere ny teknologisk viden inden for det faglige special-område. Insero Software A/S er et software-udviklingshus, der i 2011 blev en del af Insero koncernen. Selskabet udvikler innovative og intelligente software-løsninger for hele Air Traffic Management industrien samt skaber forretning og driver projekter på energiområdet. På området for virksomhedsinvesteringer opererer Insero som en venturefond, og investerer i teknologiske start-up virksomheder, hvor man kan se potentialet for et attraktivt økonomisk afkast. Af gennemførte investeringer på erhvervsområdet kan nævnes: Miitors (verdens mindste ultralydsmåler) Emazys Technologies ApS (ny teknologi til overvågning af solcelleanlæg) ECOmove (udvikling af elbil) AC-Sun (klimavenlig airconditioning) ECTunes (lyd til elbiler) Muninspot (GPS-tracking) BrainReader ApS (teknologi til tidlig diagnose af Alzheimers) Inseros koncerndiagram, maj 2014 For mere information henvises til årsprofilen på Inseros hjemmeside

5 Fremtiden Ambitionerne er høje, og der er overalt i koncernen sat høje mål for, hvad vi vil nå inden 2020: I fremtiden vil flere Insero selskaber dukke op alle med det formål at skabe udvikling og vækst inden for energi- og IKT-områder samt realisere Fonden Insero Horsens vision om at etablere Danmarks stærkeste kompetencecentre inden for områderne. Hverdagen i Insero er præget af forandringer og nye aktiviteter, som konstant stiller nye krav. Kulturen er professionel præget, udadvendt, og netop evnen til at være forandringsparat er organisationens styrke.

6 Om stillingen Titel: Reference: Adresse: Projekt- og kursus-sekretær Reference til administrerende direktør Hans Jørn Jensen, Insero Science Academy Insero Science Academy, Chr. M. Østergaards Vej 4a, 8700 Horsens Ansættelsestidspunkt: Snarest og senest den 1. september 2014 Lønniveau: Forhandles i forhold til kvalifikationer. Deltid kan være en mulighed. Som projekt- og kursus-sekretær skal du opbygge en professionel kursusadministration med et højt kundefokus og effektive back-office-løsninger. Du får en nøglerolle i udviklingen af vores back-office-funktioner, men også i formidlingen af vores kursusaktiviteter. Du skal have styr på de overordnede initiativer og samtidig være med til at skabe den struktur, der er nødvendig for at få tingene til at fungere optimalt. Du får ansvaret for at synliggøre vores kurser på hjemmesiden, og du skal være med til at udarbejde kursusplaner, kursusmateriale m.m. Derudover vil der være opgaver i forbindelse med markedsføring, udarbejdelse af tilbud, booking-administration, planlægning af kundemøder, servicering af kunder, registrering og fakturering. Du får også ansvar for at håndtere al logistikken omkring kurser og konferencer. Vi gennemfører desuden forskellige projekter, hvor mange forskellige interessenter og brugere involveres. Også her skal du understøtte arbejdet i forhold til synliggørelse, administration m.v. Endelig vil du i mindre omfang få ansvar for interne administrative opgaver. Dine opgaver bliver bl.a.: Administration af forskellige kurser, konferencer, netværksaktiviteter m.m., herunder sikre opdatering af kursusmateriale, korrespondance med potentielle, aktuelle og tidligere kursister, udarbejde deltagerlister, fakturering, afvikling og evaluering af kurser og konferencer. Styre aftaler og kontrakter med eksterne undervisere, oplægsholdere, kursussteder mm Redigere og ensrette kursusmaterialer og publikationer, herunder sikre at materialet er tilgængeligt og løbende opdateret på nettet. Generel løbende opdatering af hjemmesider i forhold til projekter og aktiviteter Direct marketing, booking af kundemøder, rekruttering af virksomheder til samarbejde med skoler og vice - versa Hjælp til koordinering af opgaver (mødeindkaldelse, referater, opgavelister mv.) Evt. koordinering af kurser og konferencer for andre Insero-selskaber Du får alle muligheder for at sætte dit præg på værktøjer, arbejdsgange og metoder. Vi kan tilbyde dig et positivt og kreativt inspirerende arbejdsmiljø, hvor samarbejde, faglighed og engagement fylder meget.

7 Faglige og personlige kompetencer Du har en stærk faglig profil og er en dygtig og serviceminded persoon. Derudover vægter vi dine personlige kompetencer højt ikke mindst evnen til at medvirke til og indgå i et fagligt stærkt og kommercielt arbejdsmiljø. Faglige kompetencer Du er en dygtig og erfaren HK er, markedsføringsøkonom el. lign. Du skal have erfaring med IT, herunder webadministration og sociale medier. Du har meget gerne erfaring med kursusadministration og kursusadministrationssystemer. Dine formuleringsevner er skarpe og du er sikker i retskrivning Du har erfaring med brugerkontakt personligt, skriftligt og pr. telefon Personlige kompetencer Du er velorganiseret og struktureret og kan koordinere, planlægge og strukturere Du har på en og samme tid overblik og greb om detaljen Du skaber kvalitet og agerer proaktivt - du tager ofte fat i tingene før, problemet opstår Du brænder for at skabe gode kundeoplevelser og give optimal service til vores kursister og undervisere Du formidler samarbejder og er én, man kan lide at gå til Du er positiv, udadvendt, servicemindet og initiativrig Du er god til at koordinere, planlægge og strukturere arbejdsopgaver

8 Information og tidsplan Kontakt direktør Hans Jørn Hansen på tlf eller HR-chef Cecilie Højland Strøbech på tlf for yderligere information og læs mere om Insero Science Academy på academy.insero.dk og Insero på insero.dk Ansøgningsfrist er den 6. juni 2014 kl Motiveret ansøgning sendes til De indledende samtaler finder sted d. 19. juni om formiddagen hos Insero Science Academy i Horsens med deltagelse af direktør Hans Jørn Hansen og HR-chef Cecilie Højland Strøbech. Herefter gennemføres test og vurdering af de udvalgte kandidater. 2. samtaler finder sted om formiddagen d. 2. juni med deltagelse af administrerende direktør Mogens Vig Pedersen, direktør Hans Jørn Hansen og HR-chef Cecilie Højland Strøbech. Forventet tiltrædelse er

9

Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent INSERO HORSENS. Cecilie Højland Strøbech

Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent INSERO HORSENS. Cecilie Højland Strøbech Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent i INSERO HORSENS Cecilie Højland Strøbech Insero skaber fremtidens vækst og udvikling inden for energi og kommunikationsteknologi Insero Horsens

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

JOB- OG KRAVPROFIL. Kommunikations og marketingchef Insero Horsens

JOB- OG KRAVPROFIL. Kommunikations og marketingchef Insero Horsens JOB- OG KRAVPROFIL Kommunikations og marketingchef Insero Horsens April 2015 Indhold 1. OM INSERO... 3 2. STILLINGEN SOM KOMMUNIKATIONS- OG MARKETINGCHEF... 7 3. YDERLIGERE INFORMATION... 9 4. TIDSPLAN...

Læs mere

Politik for Miljø og Energi 2016 2020. Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587

Politik for Miljø og Energi 2016 2020. Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587 Politik for Miljø og Energi 2016 2020 Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587 Politik for Miljø og Energi Forord Nordfyns Kommune har gennem mange år prioriteret indsatsen

Læs mere

JOBPROFIL. Skoleleder Østskolen Faxe Kommune

JOBPROFIL. Skoleleder Østskolen Faxe Kommune JOBPROFIL Skoleleder Østskolen Faxe Kommune 1. Indledning Faxe Kommune ønsker at ansætte en skoleleder på Østskolen. Stillingen ønskes besat per 1. August 2014. Dette notat er udarbejdet af Genitor ApS

Læs mere

Notat vedrørende stillingen som projektleder INSERO SCIENCE ACADEMY

Notat vedrørende stillingen som projektleder INSERO SCIENCE ACADEMY Notat vedrørende stillingen som projektleder i INSERO SCIENCE ACADEMY Innovation og iværksætteri i uddannelsessystemet Insero Science Academy A/S udvikler og tilbyder uddannelsestilbud inden for energi

Læs mere

Erhvervs- og Turistpolitik

Erhvervs- og Turistpolitik Erhvervs- og Turistpolitik SUND VÆKST Sundt erhvervsliv DET BEDSTE STED AT LEVE OG DRIVE VIRKSOMHED Indhold Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Målene for Brønderslev Byråd...

Læs mere

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune Job- og personprofil Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune 1 Indledning Holstebro Kommune søger en ny økonomichef, da vores nuværende har fået job som økonomichef i en privat virksomhed. I job- og

Læs mere

Region Hovedstaden et attraktivt sted at forske? Koncerndirektør Kim Høgh 2. november 2012 - Christiansborg

Region Hovedstaden et attraktivt sted at forske? Koncerndirektør Kim Høgh 2. november 2012 - Christiansborg Region Hovedstaden et attraktivt sted at forske? Koncerndirektør Kim Høgh 2. november 2012 - Christiansborg Hvorfor er det godt at forske her? Vi er hjemsted for landets eneste virkelige globale klynge

Læs mere

Notat vedrørende stillingen som Systemingeniør. Energy Solutions, en afdeling i DSE Airport Solutions A/S

Notat vedrørende stillingen som Systemingeniør. Energy Solutions, en afdeling i DSE Airport Solutions A/S Oktober 2013 Notat vedrørende stillingen som Systemingeniør til Energy Solutions, en afdeling i DSE Airport Solutions A/S Fremtidens energiløsninger DSE Airport Solutions A/S (herefter DSE) er et Horsens-baseret

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune gladsaxe.dk 20152018 Kommunikationsstrategi Gladsaxe en kommunikerende kommune Strategi for Gladsaxe Kommunes eksterne kommunikation 2014 2017 Hvorfor en ekstern kommunikationsstrategi Gladsaxe Kommune

Læs mere

Job- og personprofil. Jobcenterchef Greve Kommune

Job- og personprofil. Jobcenterchef Greve Kommune Job- og personprofil Jobcenterchef Greve Kommune Indledning Greve Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny Jobcenterchef. Job- og personprofilen er udarbejdet

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

dagtilbud med mening Et legende og udviklingsorienteret

dagtilbud med mening Et legende og udviklingsorienteret Dagtilbud med mening Et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens målsætninger > Alle børn trives og udvikler sig > Leg og læring går nye veje > Dagtilbuddet mestrer engagement, mod og handlekraft

Læs mere

Stillingsprofil. Kommerciel direktør

Stillingsprofil. Kommerciel direktør Stillingsprofil Kommerciel direktør Januar 2015 1 Kommerciel direktør med solid erfaring i forandringsledelse og udvikling af B2B og B2C segmenter søges til velkonsolideret virksomhed indenfor energi-sektoren.

Læs mere

FreightSource søger en Direktør & Entrepreneur

FreightSource søger en Direktør & Entrepreneur FreightSource søger en Direktør & Entrepreneur Mulighed for medejerskab! Stillingsopslag Maj 2016 Side 1 Maj 2016 Your freight. Our responsibility. FreightSource kort fortalt FreightSource er en ung dynamisk

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold 1. Baggrund... 2 2. Vision... 3 3. Det handler om:... 3 At løfte i flok... 3 At gå nye veje... 4 At skabe synergi... 4 4.

Læs mere

It-mentor-projektet i Egedal, Furesø og Ballerup Kommune. Et opkvalificeringsforløb for årgangsteam med fokus didaktik og it

It-mentor-projektet i Egedal, Furesø og Ballerup Kommune. Et opkvalificeringsforløb for årgangsteam med fokus didaktik og it It-mentor-projektet i Egedal, Furesø og Ballerup Kommune Et opkvalificeringsforløb for årgangsteam med fokus didaktik og it Præsentation Christina Harting, Projektleder, ansat i Center for Skoler, Institutioner

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 IT-afsnittet SK Godthåbsgade 8 9931 4040 9400 Nørresundby Servicedesk-sk@aalborg.dk Indledning It og digitalisering er i dag

Læs mere

Aalborg Den Globale Videns- og Industriby. Erhvervsplan 2015-2018

Aalborg Den Globale Videns- og Industriby. Erhvervsplan 2015-2018 Aalborg Den Globale Videns- og Industriby Erhvervsplan 2015-2018 Bag om Erhvervsplanen Det er Aalborg Erhvervsråd, som står bag Aalborg Kommunes Erhvervsplan for perioden 2015-2018. De 27 medlemmer er

Læs mere

Job- og personprofil. Dagtilbudschef Børn og Unge i Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Dagtilbudschef Børn og Unge i Holstebro Kommune Job- og personprofil Dagtilbudschef Børn og Unge i Holstebro Kommune 1 Job- og personprofil for den nye Dagtilbudschef til Holstebro Kommune Indledning Vores Dagtilbudschef gennem 6 år har søgt nye udfordringer.

Læs mere

Kunst i praksis. Af Lene Bornemann, ARTS in BUSINESS Indlæg holdt på Theater-in-business seminar II, juni 2007

Kunst i praksis. Af Lene Bornemann, ARTS in BUSINESS Indlæg holdt på Theater-in-business seminar II, juni 2007 Kunst i praksis Af Lene Bornemann, ARTS in BUSINESS Indlæg holdt på Theater-in-business seminar II, juni 2007 Hvad er det for spørgsmål virksomheder skal stille, for at svaret er kunst? Der er efter min

Læs mere

De femårige gymnasie-/ udskolingsforløb

De femårige gymnasie-/ udskolingsforløb De femårige gymnasie-/ udskolingsforløb GENTOFTE KOMMUNE 2016 PARK OG VEJ Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse. Det er derfor med stor glæde, at vi sender tilbuddet om det femårige gymnasieforløb

Læs mere

Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet

Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet Job- og kravprofil Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet til Vitus Bering Innovation Park i Horsens Indledning VitusBering Innovation Park er ejet af VIA University College og Insero

Læs mere

Stillings- og personprofil Skoleleder

Stillings- og personprofil Skoleleder Stillings- og personprofil Skoleleder Maglegårdsskolen Marts 2015 Generelle oplysninger Adresse Maglegårdsskolen Maglegård Skolevej 1 2900 Hellerup Telefon: 39 98 56 00 Stilling Skoleleder Reference Ansættelsesvilkår

Læs mere

Kulturpolitiske målsætninger for Aalborg Kommune.

Kulturpolitiske målsætninger for Aalborg Kommune. Kulturpolitiske målsætninger for Aalborg Kommune. Kulturpolitiske målsætninger Den kommunale kulturpolitiks opgave er at sikre Aalborg Kommunes borgere: Grundlag for en mangfoldighed af oplevelser Et levende,

Læs mere

Uddannelse i Region Midtjylland

Uddannelse i Region Midtjylland Uddannelse i Region Midtjylland - uddannelsespolitik som led i vækst og udvikling Pia Fabrin, 15. april 2015 www.regionmidtjylland.dk Uddannelse i Region Midtjylland I 2030 har alle borgere mulighed for

Læs mere

Tæt på praksis og tæt på teorierne

Tæt på praksis og tæt på teorierne w w w. v i a u c. d k / j y d s k V I A U N I V E R S I T Y C O L L E G E Trainee-uddannelsen giver store fordele for både institution og studerende. Man lærer hinanden at kende og bidrager til gensidig

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Steno ledelsen: Joan Fuglsang, Allan Arp, John Nolan, Trine Nielsen, Peter Rossing, Martin Ridderstråle, Bjarne Bruun Jensen, Ulla Bjerre-Christensen

Steno ledelsen: Joan Fuglsang, Allan Arp, John Nolan, Trine Nielsen, Peter Rossing, Martin Ridderstråle, Bjarne Bruun Jensen, Ulla Bjerre-Christensen STENOWAY STENOWAY I 1932 skabte vores grundlæggere Steno som et sted for optimal behandling af mennesker med diabetes. Formålet har altid været at forlænge og forbedre livet for mennesker med diabetes

Læs mere

LandboNordslanddistriktsprogram. Justeret okt. 2016

LandboNordslanddistriktsprogram. Justeret okt. 2016 LandboNordslanddistriktsprogram Justeret okt. 2016 Definitioner LandboNorddefinerer landdistrikt bredt og omfatter i udgangspunktet alle, som er bosiddende i Nordjylland, dvs. LandboNordsvirkeområde, og

Læs mere

Børnehuset Molevittens formål;

Børnehuset Molevittens formål; Den 4.9.2012 Børnehuset Molevittens formål; Institutionens formål er at skabe et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø, som fremmer børnenes trivsel, sundhed, udvikling og læring. Vi vil sikre barnets

Læs mere

FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED. Frivilligpolitik - Social og Sundhed

FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED. Frivilligpolitik - Social og Sundhed FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED Frivilligpolitik - Social og Sundhed 2016 /2 Ollerup Plejecenter Vi vil Frivillighed i Svendborg Kommune Den første frivilligpolitik udkom i 2009. Her blev grundstenen til det

Læs mere

Aalborg Festivals. Sundheds- og Kulturudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 09.04.2014. Punkt 5. 2014-9076.

Aalborg Festivals. Sundheds- og Kulturudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 09.04.2014. Punkt 5. 2014-9076. Punkt 5. Aalborg Festivals. 2014-9076. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at der arbejdes videre med at realisere Aalborg Festivals, at mål og handlingsplan

Læs mere

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark. Kursus i NBE. Velkommen

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark. Kursus i NBE. Velkommen Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark Kursus i NBE Velkommen Kursus i NBE Den 17. marts 2016 Velkommen Program for NBE kursus den 17. marts 2016 8.30 Velkomst og introduktion til dagen +

Læs mere

Job- og personprofil. Økonomichef Hillerød Kommune

Job- og personprofil. Økonomichef Hillerød Kommune Job- og personprofil Økonomichef Hillerød Kommune 1. Indledning Hillerød Kommune søger en ny økonomichef, og kommunen har bedt Genitor ApS om at bistå i forbindelse med ansættelsesprocessen. Denne job-

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Vision for Nyt Universitetssygehus Aalborg

Vision for Nyt Universitetssygehus Aalborg Vision for Nyt Universitetssygehus Aalborg Vision for Nyt Universitetssygehus Aalborg I Region Nordjyllands mission indgår det som et centralt element, at det nordjyske sundhedsvæsen drives og udvikles,

Læs mere

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT

A f s lutningsnotat. Den digitale skole. Baggrund og formål. Projektets resultater NOTAT A f s lutningsnotat Den digitale skole Baggrund og formål I 2011 udgjorde bøger og øvrige traditionelle medier langt størstedelen af skolernes budgetter til læremidler. Samtidig færdedes mange børn og

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION. Den Europæiske Socialfond. Vi investerer i din fremtid

DEN EUROPÆISKE UNION. Den Europæiske Socialfond. Vi investerer i din fremtid FORMÅL OG EFFEKT Kompetencefabrikken er udviklet for at sikre en tilførsel af ny viden og kompetencer til erhvervsservicesystemet samt understøtte netværksdannelse og samspil erhvervsfremmeaktørerne imellem.

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Kommunikation. Og information. V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden

Kommunikation. Og information. V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden Kommunikation Og information V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden 2 Energi Horsens Fonden Hvem vi er Vi investerer i innovative projekter, virksomheder, iværksættere inden for: Energi

Læs mere

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Provas 2020 PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Vi er Provas Mission Vision Værdier Kunder Medarbejdere Ejer Samfund Strategiske pejlemærker 05 06 07 08 10 13 14 17 18

Læs mere

Beretning for Vindrosen De Frivilliges Hus 2011

Beretning for Vindrosen De Frivilliges Hus 2011 Beretning for Vindrosen De Frivilliges Hus 2011 Indledning Vindrosen De Frivilliges Hus har til formål at udvikle, inspirere og synliggøre det frivillige sociale arbejde i Esbjerg Kommune. Dette gøres

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Opholdssted NELTON ApS

Opholdssted NELTON ApS Opholdssted NELTON ApS Tel: 23 71 20 94 Afdeling Vestergårdsvej: Vi har eksisteret siden 2008 og har specialiseret os i arbejdet med unge med store udfordringer i livet. Vi har stor erfaring i at få de

Læs mere

Talentstrategi 2016 2019

Talentstrategi 2016 2019 Kunst Kultur Sport Talentstrategi 2016 2019 KUNST KULTUR - SPORT Strategi for talentudvikling i Næstved Kommune 2016 2019 FORMÅL Strategiens formål er at styrke børn og unges muligheder for at udvikle

Læs mere

DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE

DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE v. Kirsten Jørgensen, KL Den fælles kommunale digitaliseringsstrategi Frem mod 2020 vil kommunerne: arbejde for, at børns digitale dannelse og læring påbegyndes tidligt

Læs mere

Missionen Hvorfor er Coding Pirates?

Missionen Hvorfor er Coding Pirates? Missionen Hvorfor er Coding Pirates? Coding Pirates består af, udvikler og omfavner mange forskellige processer, aktiviteter og forløb der foregår på mange forskellige måder og tager mange forskellige

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Vil du tage socialt ansvar? - og har din virksomhed brug for kapital og kompetent rådgivning?

Vil du tage socialt ansvar? - og har din virksomhed brug for kapital og kompetent rådgivning? Vil du tage socialt ansvar? - og har din virksomhed brug for kapital og kompetent rådgivning? Vi er Danmarks eneste investeringsfond, der målrettet samarbejder med virksomheder og iværksættere, som skaber

Læs mere

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Indledning og baggrund for stillingen Daginstitutionen Albert er beliggende på adressen Albert Ginges vej 15 i Hjørring. Institutionen

Læs mere

Danske Regioner har modtaget udkast til Det Danske Landdistriktsprogram 2014-2020 i høring.

Danske Regioner har modtaget udkast til Det Danske Landdistriktsprogram 2014-2020 i høring. UDKAST TIL HØRINGSSVAR 13-02-2014 Sag nr. 14/477 Dokumentnr. 4215/14 Høringssvar til Det danske landdistriktsprogram 2014-2020 Danske Regioner har modtaget udkast til Det Danske Landdistriktsprogram 2014-2020

Læs mere

Fokus på elevernes uddannelse indenfor detail & kontor. Overgang fra grundforløb til hovedforløb og skolepraktik

Fokus på elevernes uddannelse indenfor detail & kontor. Overgang fra grundforløb til hovedforløb og skolepraktik Fagcenter Djursland Handlingsplan 2016 To gange om året gennemfører vi tilfredshedsundersøgelser blandt vores studerende i skolepraktikken. Med afsæt i resultaterne derfra og andre tilbagemeldinger fra

Læs mere

FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET - TAG DE FØRSTE SKRIDT TIL AT RÅDGIVE ERHVERVSKUNDER

FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET - TAG DE FØRSTE SKRIDT TIL AT RÅDGIVE ERHVERVSKUNDER FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET - TAG DE FØRSTE SKRIDT TIL AT RÅDGIVE ERHVERVSKUNDER Rådgivere har ofte enten erhvervs- eller privatkunder. Det kolliderer med nogle selvstændiges behov for rådgivning,

Læs mere

HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk

HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk Egedal Kommunes Ungestrategi 2015 1 2 Forord 138 unge i Egedal har besøgt campingvognen Egedal

Læs mere

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Strategi flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 2 Flere unge skal have en uddannelse Indledning Virksomhedernes krav til medarbejdernes kvalifikationer stiger og antallet af stillinger, som kan udføres

Læs mere

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI Leder- AkAdemiet - i samarbejde med DIF og DGI En stærk forening med en god leder DIF og DGI har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor har vi sat os det mål, at der

Læs mere

Skoler sætter psykisk sygdom på dagsordnen

Skoler sætter psykisk sygdom på dagsordnen Skoler sætter psykisk sygdom på dagsordnen Unge med en psykisk sygdom efterlyser større opmærksomhed og støtte fra lærerne på skoler og uddannelsesinstitutioner. Det viser en rundspørge foretaget for EN

Læs mere

INFO status på strategiske spor

INFO status på strategiske spor INFO status på strategiske spor April 16 Strategien ØSTJYLLAND ARBEJDER FOR DANMARK 2016-2018 beskriver dels den politiske interessevaretagelse og markedsføring af en byregion, og dels de særlige strategiske

Læs mere

Teori U - Uddannelsen

Teori U - Uddannelsen Tina Bue og Pia Brøgger Teori U - Uddannelsen En uddannelse, der frisætter mennesker. Skaber energi og giver dig et grundlæggende kendskab til teorien. Uddannelsen er rettet mod praksis hverdagen er den

Læs mere

Kommunikationspolitik i Holstebro Kommune

Kommunikationspolitik i Holstebro Kommune Kommunikationspolitik i Holstebro Kommune Kommunikationspolitik Vi siger det, vi gør og vi gør det, vi siger Vi bruger vores sunde fornuft Vi har øje for det utraditionelle Indsatsområder 1. Den digitale

Læs mere

Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning

Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning Centrale begreber i Helhedsorienteret undervisning Forløbet om helhedsorienteret undervisning tager sit teoretiske afsæt i et systemisk og anerkendende ressourcesyn, og det er denne tilgang, der ligger

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

Begge stillingsopslag står beskrevet på siderne nedenfor

Begge stillingsopslag står beskrevet på siderne nedenfor Vonsild skole søger 2 ledere pr. 1. oktober 2016 - Viceskoleleder til Vonsild Skole - Afdelingsleder til specialcenter Vonsild Begge stillingsopslag står beskrevet på siderne nedenfor Viceskoleleder med

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Hvad kan du forvente af REG LAB i 2012?

Hvad kan du forvente af REG LAB i 2012? Hvad kan du forvente af REG LAB i 2012? REG LABs medlemsundersøgelse 2011 giver en række fingerpeg om, hvordan REG LAB giver værdi for medlemmerne. 1 I dette dokument kan du få et overblik over planer,

Læs mere

Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området

Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området Dato 15.4.2013 Sagsbehandler Pind/Frans Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området Indledning Energi og offshore branchen er vigtigt vækstområde i Esbjerg Kommune, Region

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. oktober 2012 Sagsbehandler Kenneth L. Nordestgaard Telefon direkte 76 16 74 60 E-mail keno@esbjergkommune.dk Kommunikationsstrategi

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

Strategi og arbejdsplan for Penge- og Pensionspanelet 2011

Strategi og arbejdsplan for Penge- og Pensionspanelet 2011 Strategi og arbejdsplan for Penge- og Pensionspanelet 2011 Panelets arbejde i 2010 Penge- og Pensionspanelet har til formål på en objektiv måde at fremme forbrugernes interesse for og viden om finansielle

Læs mere

genvej til innovation på arbejdspladsen

genvej til innovation på arbejdspladsen FORNYELSE I FÆLLESSKAB genvej til innovation på arbejdspladsen KULTUR- TERMOMETERET Fornyelse i Fællesskab giver resultater Projekt Fornyelse i Fællesskab har udviklet en række trin og værktøjer, som I

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 206 Offentligt 2 kommet med pejlemærker for, hvordan midlerne bør anvendes, så de har størst mulig effekt på elevernes læring

Læs mere

Samlet job- og kravnotat vedrørende stillingerne som Konsulent til forretningsudvikling og Konsulent til udvikling af fremtidens energiløsninger

Samlet job- og kravnotat vedrørende stillingerne som Konsulent til forretningsudvikling og Konsulent til udvikling af fremtidens energiløsninger Samlet job- og kravnotat vedrørende stillingerne som Konsulent til forretningsudvikling og Konsulent til udvikling af fremtidens energiløsninger Januar 2014 Fremtidens energiløsninger Insero Energy A/S

Læs mere

Team- og afdelingslederen

Team- og afdelingslederen Team- og afdelingslederen Lus mellem to negle? København 3. og 4. juni 2014 22. og 23. september 2014 5. og 6. november 2014 Styrk din personlige gennemslagskraft og skab mere indflydelse Brug medarbejdernes

Læs mere

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 1 Indledning Denne studieplan er den overordnede plan for undervisningen i 2. til 6. semester i din klasse (fra afslutningen af grundforløbet til og

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017

Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017 Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017 BORGERSERVICE Politisk pejlemærke: Kvalitet og effektivitet i borgerservice Kommunens borgere skal i stigende grad

Læs mere

Samarbejde, koordineringen og ledelsen af frivillige

Samarbejde, koordineringen og ledelsen af frivillige Samarbejde, koordineringen og ledelsen af frivillige Sådan får du en systematik og en rød tråd i dit arbejde med frivillige Få samskabelse til at blive en konkret arbejdsform i din hverdag, så alle parter

Læs mere

KULTURREGION STORSTRØM

KULTURREGION STORSTRØM Ideens navn Model 2 - Etablering af et tværkommunalt billedskolesamarbejde Arbejdsgruppens deltagere Dina Vester Feilberg, Leder Rønnebæksholm Mette Lima, Leder for CultHus, hvor Billedfabrikken hører

Læs mere

Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi

Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU alm. del Bilag 11 Offentligt Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi Oplevelser og kreative erhverv styrker Danmarks konkurrenceevne. v/ formand Hans Skov

Læs mere

Input til Hovedstadsstrategien fra Hovedstaden. // CENTERDIREKTØR, CLAUS BJØRN BILLEHØJ, REGION HOVEDSTADEN 8. April 2014

Input til Hovedstadsstrategien fra Hovedstaden. // CENTERDIREKTØR, CLAUS BJØRN BILLEHØJ, REGION HOVEDSTADEN 8. April 2014 Input til Hovedstadsstrategien fra Hovedstaden // CENTERDIREKTØR, CLAUS BJØRN BILLEHØJ, REGION HOVEDSTADEN 8. April 2014 Hvad er Hovedstaden? En lille storbyregion på kanten af verden, knudepunkt mellem

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

Rapport vedrørende projektnr. 127843

Rapport vedrørende projektnr. 127843 Rapport vedrørende projektnr. 127843 Næstved den 4. juli 2012 Titel: Faciliterings- og analyseprojekt i forbindelse med udvikling af grundlæggende elementer i HF-uddannelsen for at skabe bedre samspil

Læs mere

Charter for Flere kvinder i ledelse Baseline rapport august 2008, IBM Danmark A/S

Charter for Flere kvinder i ledelse Baseline rapport august 2008, IBM Danmark A/S Ministeriet for Ligestilling Ligestillingsafdelingen Slotholmsgade 10 1216 København K IBM Danmark A/S Nymøllevej 91 DK-2800 Kgs. Lyngby Denmark +45 45 23 30 00 +45 45 93 54 45 Telefax www.ibm.com/dk Kgs.

Læs mere

Erhvervspolitik Ishøj Kommune

Erhvervspolitik Ishøj Kommune Idé- og handlingskatalog 2015-2017 Erhvervspolitik Ishøj Kommune Udkast version 8 11.9.2014 1 Indhold Indledning... 3 Vores vision: Ishøj den bedste forbindelse til vækst og udvikling... 3 1. TEMA: UDVIKLING,

Læs mere

hr-strategi 2012-15 1

hr-strategi 2012-15 1 hr-strategi 2012-15 1 indhold nøglen til gode forandringer... 3 den attraktive arbejdsplads... 3 hr-indsatsen - taktikken... 4 prioriterede hr-indsatser 2012-15... 5 Ledelse... 5 Omdømme... 5 Høj faglighed

Læs mere

Middle Management Program (MMP)

Middle Management Program (MMP) IBC Kurser og kompetenceudvikling Lederuddannelser Middle Management Program (MMP) Forberedelseshæfte til lederudviklingsprogram for nye og erfarne mellemledere Kære Leder Velkommen på IBCs Middle Management

Læs mere

Indhold. Indledning og baggrund

Indhold. Indledning og baggrund 1 of 10 Indhold Indledning og baggrund... 1 Læringsmålstyret undervisning... 2 Matematik... 2 Dansk... 2 Undervisningsfag (Linjefag)... 3 Kompetenceudvikling i Håndværk og Design... 3 Kompetenceudvikling

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller noget helt femte, har du brug for modtagernes

Læs mere

Mini-projektbeskrivelse. Cykling uden alder. Holbæk Kommune

Mini-projektbeskrivelse. Cykling uden alder. Holbæk Kommune Mini-projektbeskrivelse Cykling uden alder Holbæk Kommune 2014 1 Indholdsfortegnelse: Indledning... 3 Formål... 3 Projektets ide og forventede forandring... 4 Cykling uden alder Konceptet... 4 Budget...

Læs mere

forslag til indsatsområder

forslag til indsatsområder Dialogperiode 11. februar til 28. april 2008 DEN REGIONALE UDVIKLINGSSTRATEGI forslag til indsatsområder DET INTERNATIONALE PERSPEKTIV DEN BÆREDYGTIGE REGION DEN INNOVATIVE REGION UDFORDRINGER UDGANGSPUNKT

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere