Indkaldelse af ideer og forslag til SAMSØ BIOGAS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indkaldelse af ideer og forslag til SAMSØ BIOGAS"

Transkript

1 Indkaldelse af ideer og forslag til SAMSØ BIOGAS

2

3 INDLEDNING I Samsø Kommune er vi i øjeblikket ved at undersøge mulighederne for at etablere et biogasanlæg med tilhørende opgraderingsanlæg på Trolleborgvej umiddelbart syd for Samsø Syltefabrik. Store biogasanlæg er omfattet af de såkaldte VVM-regler. VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet, og der bliver altid foretaget en sådan undersøgelse på særlige anlægsprojekter, inden bygherren får tilladelse til at gå i gang med projektet. En etablering af et biogasanlæg på Samsø kan derfor ikke blive til noget, før der er lavet en VVM-redegørelse 1. Århus kommune hjælper Samsø kommune med VVM-vurderingerne. KOM MED GODE IDEER OG FORSLAG Inden vi går i gang med selve VVM-redegørelsen, vil vi gerne høre, om borgere og andre interesserede har gode idéer eller forslag til planlægningen af et biogasanlæg. Derfor samler vi forslag og ideer ind i en offentlighedsfase 2 i fire uger. Det kunne for eksempel være: Er der særlige forhold, der skal belyses i den videre planlægningsproces? Hvordan kan der tages størst mulig hensyn til naboerne? Hvordan indpasses biogasanlægget bedst i landskabet? Er det en fornuftig placering? Er der forhold, der skal lægges særlig vægt på i forbindelse med miljøvurderingerne? Offentlighedsfasen går fra 25. maj juni. Har du spørgsmål, ideer eller forslag, kan du sende dem enten til Knud Tybirk, aukt@samsoe.dk eller Hans Kunnerup, hansk@aarhus.dk, senest onsdag den 22. juni DEN VIDERE PROCES Når offentlighedsfasen er forbi, laver Samsø Kommune en VVM-redegørelse sammen med en miljøvurdering og et kommuneplantillæg i samarbejde med Århus Kommune. Kommuneplantillægget skal følges op af en lokalplan for anlægget. 1 jf. Planlovens 11 g og VVM-bekendtgørelsens 3, stk. 1 samt at der efter en vurdering af redegørelsen og bidragene fra den offentlige høring meddeles VVM-tilladelse til projektet, jf. VVM-bekendtgørelsens 2, stk. 8, pkt jf. Lov om Planlægning 23c og 11g, stk. 2 (VVM-tillæg)

4 HVAD ER ET BIOGASANLÆG? I naturen dannes biogas ved biologisk nedbrydning af organisk stof under iltfrie forhold. Gassen består næsten udelukkende af metan og kuldioxid, som ved den rette blanding med luft er brændbar. Et biogasanlæg fylder normalt cirka 1-3 hektar. I et biogasanlæg foregår processen med at nedbryde organisk stof i en lukket og iltfri reaktor, hvor temperatur og andre forhold er optimale for bakterier, der laver metan. I mange moderne biogasanlæg omsættes biomassen ved cirka 52 grader. Det sikrer en hurtig omsætning og en høj gasproduktion, der opvejer energiforbruget til opvarmning af reaktortanken. Gylle og andet organisk materiale modtages i en lukket hal. Fast biomase (som ensilage) kan oplagres tildækket i plansiloer ved anlægget. Flydende biomasse (som gylle) pumpes fra en tankbil til en modtagetank. Dybstrøelse med videre læsses af og snittes fint, før det blandes med andre typer af biomasse og pumpes ind i reaktoren. Luften fra modtagehallen renses i et lugtfilter. Biogas kan bruges til transport, men så skal gassens kuldioxid være fjernet. Det hedder opgradering.

5 HVORFOR BIOGAS PÅ SAMSØ? Samsø Kommune har været Vedvarende Energi-ø siden 1997 og producerer i dag mere vedvarende energi, end vi selv bruger. Derfor her vi besluttet at gå videre mod at blive en fossil-fri ø i Det er en beslutning, der er nedskrevet i kommunens planstrategi. Biogasanlæg på Samsø er en del af øens og kommunens vision og plan for at blive en Fossil fri ø i I den plan indgår også den naturgas-drevne færge, som Samsø Kommune købte i Færgen sejler i øjeblikket på flydende naturgas fra Rotterdam, men kan og bør erstattes med biogas produceret på Samsø for at øge vores uafhængighed af fossile brændstoffer. En del af gassen fra biogasanlægget kan også erstatte fossil energi på Trolleborg og bruges i busser og renovationsbiler på Samsø.

6 BESKRIVELSE AF SAMSØ BIOGAS Samsø Kommune har indsendt en ansøgning om planlægning og tilladelse til et biogasanlæg til Århus Kommune. Anlægget skal kunne behandle tons biomasse årligt. Biomassen vil primært bestå af flydende restprodukter fra Samsø Syltefabrik og svine- og kvæggylle. Gyllen vil blive blandet med tørstofholdige biomasser såsom dybstrøelse, halm, miljøgræs med videre. Med den foreslåede placering kan tons pumpes til anlægget direkte fra Samsø Syltefabrik. Biogasanlægget er endnu ikke detailprojekteret. Denne beskrivelse gælder for et anlæg, som det skønnes at blive udført, og der vil være tale om at etablere et biogasanlæg, der størrelsesmæssigt svarer til et stort gårdbiogasanlæg i Danmark. Anlægget bliver dimensioneret og designet på basis af erfaringer fra tilsvarende anlæg og forstudiet, men det endelige anlæg kan på visse punkter adskille sig fra det her beskrevne. Det endelige anlæg vil blive omfattet af en miljøgodkendelse. Når biomassen er udnyttet i biogasanlægget, kan restproduktet (bioresten) anvendes som gødning i landbruget. FEM MILLIONER KUBIKMETER BIOGAS Samsø Kommune forventer, at anlægget vil kunne producere cirka fem millioner kubikmeter biogas om året eller cirka tre millioner kubikmeter metan. Der vil blive placeret et opgraderingsanlæg ved biogasanlægget, da gassen primært forventes anvendt til at forsyne færgen Prinsesse Isabella og muligvis tungere landtransport på Samsø (for eksempel busser og renovation ). Der kan på sigt laves to-tre parallelle linjer for at lave eksempelvis spildevandsslam, organisk husholdningsaffald og andre humane restprodukter om til biogas. Når der etableres slagteri på Samsø kan fx maveindhold også hygiejniseres og omdannes til biogas.

7

8 PRAKTISK INFO OM BIOGAS-ANLÆGGET PÅ SAMSØ Anlægget opbygges, så det kan modtage gylle, dybstrøelse, eventuelt energiafgrøder, samt flydende affaldsprodukter fra Samsø Syltefabrik. Som det fremgår af principskitsen (kilde: Biogasrejseholdet, Erhvervsstyrelsen) vil anlægget bestå af: Plansiloer til landbrugsbiomasse Procestanke og efterlager tanke (gastætte) Gasrensning, gaslager og opgraderingsanlæg Modtagerfaciliteter med fortanke og lager til dybstrøelse i hal med luftudsug med lugt-rensning PLACERING AF ANLÆGGET Samsø Kommune har allerede i 2012 reserveret et areal til biogasanlæg ved Samsø Syltefabrik på Trolleborgvej ved siden af fabrikkens spildevandsbassin. Der er ikke udlagt en ramme for den detaljerede lokalplanlægning, og derfor skal der laves et kommuneplantillæg.

9 Lokaliteten udmærker sig ved at være i direkte tilknytning til det overordnede vejnet. Størstedelen af Samsøs husdyrbrug er placeret indenfor en radius af få kilometer, der er ikke arealrestriktioner, og der er ikke beskyttet natur eller grundvandsinteresser. RESSOURCEGRUNDLAG Det er vigtigt, at de flydende biomasser (gylle og spildevand fra Samsø Syltefabrik) transporteres over så korte afstande som muligt. Derfor er det bedst med en placering ved en større vej. Det indgår i vurderingen om/hvor meget gylle, der kan transporteres i rør i stedet for vejtransport. VEJ OG TILKØRSELSFORHOLD Anlægget tænkes placeret tæt på Samsø Syltefabrik, hvis spildevand derved kan transporteres direkte i rør, og dermed ikke medfører en belastning af vejnettet. Samsø Syltefabrik har i dag en vis påvirkning med trafik, lugt og støj i området som vil blive vurderet sammen med biogasanlægget.

10 Transport af biomassen forventes at svare til cirka 6-8 transporter dagligt (fuld last til og fra) på hverdage (gylle, 30 tons per bil) samt tilkørsel af ensilage i høstperioder og dybstrøelse i lukkede containere. Transportforhold vil blive vurderet nærmere i VVM-redegørelsen. NABOER OG LANDSKABSFORHOLD Der er behov for tæt dialog med naboerne i området for at håndtere trafik, støj og luftforhold. Selvom anlæggets reaktorer er gastætte beholdere, og der tages vidtgående hensyn ved af- og pålæsning af biomasser i lukket hal, kan der forekomme landlige lugte. Arealet ligger i en lavning, som visuelt i forvejen rummer Samsø Syltefabriks produktionsfaciliteter. Biogasanlægget vil derfor ikke dominere det visuelle indtryk eller det øvrige landskab. Det er dog et stort teknisk anlæg, hvor én tilgang er at lade det fremstå som et teknisk anlæg og en anden er at sløre anlægget via farver og beplantning. Forholdet vil blive belyst nærmere i VVM-redegørelsen. NATUR OG GRUNDVAND Placeringen har cirka 400 meter til beskyttede vandhuller, der er beskyttet af naturbeskyttelseslovens 3, 750 meter til kirkebeskyttelse og 4,7 kilometer til nærmeste internationale naturbeskyttelsesområde. Det er foreløbigt vurderet, at hverken anlæggelse eller drift af anlægget vil påvirke disse områder. Det er også vurderet, at anlægget ikke vil være i strid med beskyttelse af særligt beskyttede arter, de såkaldte bilag IV-arter eller andre fredede arter. Naturforhold vil blive vurderet nærmere i VVM-redegørelsen. Arealet ligger ikke i grundvandsbeskyttelsesområde. Den producerede biorest fra anlægget vil blive anvendt som gødning på markerne efter gældende regler, som erstatning for rå-gylle, dybstrøelse og Samsø Syltefabriks spildevand, der i dag tilføres omkringliggende marker.

11 VVM-REDEGØRELSEN Der er truffet afgørelse om, at der skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet, da anlægget er omfattet af VVM-bekendtgørelsens 3, stk. 1. (Bilag 1 pkt. 10). Spørgsmål om afgørelsen og VVM-reglerne kan rettes til Aarhus Kommune, hvor man også kan få relevante oplysninger og dokumenter omkring VVM-afgørelsen. PLANPROCESSEN Første led i planlægningsprocessen er denne debatfolder, som over en periode på fire uger giver borgere, interesseorganisationer, foreninger, myndigheder og andre interesserede mulighed for at fremsætte forslag og idéer til den forestående planlægning. Denne planlægningsproces består af kommuneplantillæg, lokalplan, VVM-redegørelse og en miljørapport. En VVM-redegørelse er en vurdering af projektets virkninger på miljøet og er tilknyttet et kommuneplantillæg, som fastlægger rammer og retningslinjer for projektet. Miljørapporten er rettet imod planlægningen og skal blandt andet redegøre for, hvordan kommunen vil stille krav i planerne til indretning af anlægget samt, hvordan man vil overvåge anlægget, når det er bygget. Formålet med VVM-redegørelsen og miljørapporten er at forbedre beslutningsgrundlaget ved at belyse projektets miljømæssige konsekvenser og mulige gener for mennesker, natur og landskab samt andre værdifulde miljøer, før der tages endelig stilling til projektet. Endvidere skal der udarbejdes et forslag til lokalplan, som blandt andet fastsætter anlæggets præcise placering, størrelse, udseende med videre.

12 ANDEN LOVGIVNING LOV OM MILJØVURDERING AF PLANER OG PROGRAMMER Kommuneplantillægget og lokalplanen er omfattet af Lov om Miljøvurdering af Planer og Programmer. Da planerne fastlægger rammerne for fremtidig placering af et biogasanlæg, foretages der en miljøvurdering af begge planforslag, hvor der er fokus på et meget bredt miljøbegreb. Det omfatter langt hen ad vejen de samme forhold som VVM-redegørelsen for det konkrete projekt samt emner som menneskers sundhed. MILJØBESKYTTELSESLOVEN Biogasanlægget er omfattet af miljøbeskyttelseslovens regler om godkendelse af særligt forurenende anlæg. Miljøministeriets bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomhed fastsætter standardvilkår til sikring af miljø og beskyttelse af omboende imod gener fra anlægget. Populært sagt skal anlægget have styr på røg, møg og støj. Det sker gennem vilkår om indretning og drift af anlægget for at forebygge og bekæmpe forurening af luft, jord, grundvand og overfladevand. RISIKOBEKENDTGØRELSEN Denne bekendtgørelse sikrer, at der er kontrol med risikoen for større uheld med farlige stoffer. Bekendtgørelsen fastsætter særlige regler for anlæg omfattet af Bilag 1 til bekendtgørelsen. Fordi der kan være mere end 10 tons biogas på anlægget er det en kolonne 2 virksomhed ifølge risikobekendtgørelsen. På den baggrund skal der udarbejdes et risikodokument for anlægget, hvor det blandt andet vurderes, om det er sikkert at være nabo til anlægget.

13 VIL DU VIDE MERE OM BIOGASANLÆG? Ønsker du at vide mere om biogasanlæg, kan du gå ind på Erhvervsstyrelsens hjemmeside og finde biogassekretariatet. Den direkte vej hedder: Her er der en lang række mere detaljerede oplysninger om biogas og biogasanlæg.

14 NOTER:

15 NOTER:

16 SEND SPØRGSMÅL, IDEER OG FORSLAG TIL: Samsø Kommune, Kontaktperson: Knud Tybirk, Århus Kommune, Kontaktperson: Hans Kunnerup,

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X.

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X. MCH TimeWorld En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning Debatoplæg Debat: X. november - X. november 2013 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer

Læs mere

Idefase Indkaldelse af forslag og ideer til planlægning for placering af biogasanlæg i Vordingborg Kommune

Idefase Indkaldelse af forslag og ideer til planlægning for placering af biogasanlæg i Vordingborg Kommune Idefase Indkaldelse af forslag og ideer til planlægning for placering af biogasanlæg i Vordingborg Kommune Hvorfor skal vi have biogasanlæg? Med Folketingets vedtagelse af Grøn Vækst er det besluttet at

Læs mere

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund Debatoplæg Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund LEGO parkeringshus Indkaldelse af forslag og idéer Oktober 2014 1 LEGO Koncernen har søgt Billund Kommune om tilladelse til at bygge et nyt parkeringshus

Læs mere

INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG ÆNDRET ANVENDELSE AF TANKANLÆG PÅ CEYLONVEJ PÅ AARHUS HAVN

INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG ÆNDRET ANVENDELSE AF TANKANLÆG PÅ CEYLONVEJ PÅ AARHUS HAVN INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG ÆNDRET ANVENDELSE AF TANKANLÆG PÅ CEYLONVEJ PÅ AARHUS HAVN BAGGRUND FOR HØRINGEN Samtank A/S, der driver tre virksomheder med oplag af benzin- og olieprodukter på Aarhus

Læs mere

Vejledning om hestehold

Vejledning om hestehold 2011 Vejledning om hestehold www.hillerod.dk Hillerød Kommune, Miljø, Trollesmindealle 27, 3400 Hillerød 01-03-2011 Hvor må man holde hest? Heste hører til på landet. Det er ikke tilladt at holde heste

Læs mere

Sagsnr. 2012-165199. Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge. Dokumentnr. 2012-920989

Sagsnr. 2012-165199. Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge. Dokumentnr. 2012-920989 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge Resumé Et byudviklingsprojekt som Enghave Brygge skal gennemgå forskellige procedurer

Læs mere

Tillæg nr. 25. Kommuneplan 2009. Forslag. Vindmøller nordøst for Vemb. December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 25. Kommuneplan 2009. Forslag. Vindmøller nordøst for Vemb. December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 25 Kommuneplan 2009 Vindmøller nordøst for Vemb Forslag December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord til kommuneplantillægget Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er

Læs mere

Udvidelse af Søby Havn INDKALDELSE TIL IDEER OG FORSLAG - DEBATOPLÆG

Udvidelse af Søby Havn INDKALDELSE TIL IDEER OG FORSLAG - DEBATOPLÆG Udvidelse af Søby Havn INDKALDELSE TIL IDEER OG FORSLAG - DEBATOPLÆG December 2015 ÆRØ KOMMUNE Ideer og forslag ønskes Søby Havn ønsker at udvide havnen ved fremrykning af yderværkerne, udvidelse af havnearealerne

Læs mere

Tillæg nr. 25. Kommuneplan 2009. Vindmøller nordøst for Vemb. Juni 2014 HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 25. Kommuneplan 2009. Vindmøller nordøst for Vemb. Juni 2014 HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 25 Kommuneplan 2009 Vindmøller nordøst for Vemb Juni 2014 HOLSTEBRO KOMMUNE Forord til kommuneplantillægget Med dette tillæg til kommuneplanen fastlægges retningslinjer og rammer for lokalplanlægningen,

Læs mere

Borgermøde. Om opgradering af luftledningen mellem Kassø og Frøslev. 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk 1

Borgermøde. Om opgradering af luftledningen mellem Kassø og Frøslev. 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk 1 Borgermøde Om opgradering af luftledningen mellem Kassø og Frøslev 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk 1 Velkommen! Velkommen Information og dialog v/ Projektleder Christian Jensen 18.-19. jan. 2016 Energinet.dk

Læs mere

Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune

Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune K U L T U R O G U D V I K L I N G Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune for en bioethanolfabrik på Nordhavnen i Grenaa Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 84.T1 Teknisk område for varmeværk og solfangeranlæg ved Halkjærvej i Ørnhøj Fremlægges fra 28. januar 2016 til 24. marts 2016 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup

Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup Kommuneplantillæg Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige kemikalier på lagerhotel i Vamdrup September 2010 Forøget oplagring af giftige, miljø- og brandfarlige stoffer på lagerhotel i Vamdrup

Læs mere

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Foto eller oversigtskort Januar 2016 Opfordring til debat FDM har søgt om permanent tilladelse til

Læs mere

Side 6... Hvordan virker biogasanlægget? Side 7... Er der nok foder til biogasanlægget? Side 8... Hvordan påvirkes luften og vandmiljøet?

Side 6... Hvordan virker biogasanlægget? Side 7... Er der nok foder til biogasanlægget? Side 8... Hvordan påvirkes luften og vandmiljøet? Indhold Side 4... Hvorfor biogas på Samsø? Side 5... Hvor skal det ligge? Side 6... Hvordan virker biogasanlægget? Side 7... Er der nok foder til biogasanlægget? Side 8... Hvordan påvirkes luften og vandmiljøet?

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag til Tillæg nr. 4 til Rammeområde 11.C28 Blandet bymæssige formål Vestergade-Fredensgade i Herning Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag. Biogen Manufacturing ApS Biogen Allé 1 3400 Hillerød Att.: Lone Carlsen Virksomheder J.nr. MST-1270-01717 Ref. Majli Den 24. juli 2015 Afgørelse om ikke VVM-pligt for nyt frysehus Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Vedrørende Novo Nordisk A/S i Hillerød Att. Susanne Bech, Novo Nordisk A/S, Global EHS, Krogshøjvej 44, 2880 Bagsværd. Virksomheder J.nr. MST-1274-00117 Ref. GUKHA/MAJLI Den 29. juli 2015 Afgørelse om

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B. ALK-Abelló A/S Bøge Allé 1 2970 Hørsholm Virksomheder J.nr. MST-1270-01702 Ref. jeppj/sujuh Den 20. oktober 2015 Afgørelse om at etablering af køleanlæg hos ALK Abelló A/S ikke er VVM-pligtigt Miljøstyrelsen

Læs mere

Vindmøller ved Nørre Økse Sø

Vindmøller ved Nørre Økse Sø Vindmøller ved Nørre Økse Sø Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Nørre Økse Sø. Det nye vindmølleområde forventes at bestå af 13 vindmøller

Læs mere

Videre handling. Notat

Videre handling. Notat Notat Videre handling Det åbne land og friluftsliv J.nr. nst-119-00018 Ref. Helgr/Hwi/Hinel/Jej Videre handling for identificerede arealer til prototypemøller: De almindelige principper i den kommunale

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.30 for en del af Kregme Lokalcenter Dato februar 2016 Deltagere ved screeningsmøde Pernille Meyling og Jørgen

Læs mere

Tillæg nr. 5. Kommuneplan 2013. Forslag. Område til vindmøller sydvest for Hogager HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 5. Kommuneplan 2013. Forslag. Område til vindmøller sydvest for Hogager HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 5 Kommuneplan 2013 Område til vindmøller sydvest for Hogager Forslag HOLSTEBRO KOMMUNE Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er lagt frem i offentlig høring i 9 uger fra den

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge - Næstved maj 2014 Titel: Sammenfattende redegørelse for VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge-Næstved

Læs mere

Vejledning om VVM i planloven

Vejledning om VVM i planloven VEJ nr 9339 af 12/03/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., By- og Landskabsstyrelsen, j.nr. BLS-149-00361 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden Frederikssund Kommuneplan 2009-2021 Redegørelse

Læs mere

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Miljø Dato: 02-08-2016 Sagsnr.: 16/24805 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Projekt beskrivelse SportsCarEvent

Læs mere

Vejledning om hestehold

Vejledning om hestehold Vejledning om hestehold Hvor må man holde hest? Heste hører til på landet. Det er ikke tilladt at holde heste i byzone eller i sommerhusområder. Det er heller ikke tilladt at holde heste i landzoneområder

Læs mere

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Thisted Kommunes vurdering af anlægsprojekt på ejendommen matr.nr. XX, XX.

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 26. januar 2016 modtaget ansøgning fra Arla Foods Amba, Hoco, om en ændring af produktionen af Capolac.

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 26. januar 2016 modtaget ansøgning fra Arla Foods Amba, Hoco, om en ændring af produktionen af Capolac. Arla Foods Amba, Hoco Bülowsvej 9 7500 Holstebro Virksomheder J.nr. MST-1270-01871 Ref. metho/maljs Den 24. februar 2016 Afgørelse om ikke VVM-pligt for ændring af Capolac produktion Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13

Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13 Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13 Teknisk Forvaltning Fremlæggelse af forslag til tillæg 61 til Kommuneplan

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) 2015-013222 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

Vigsø - Feriebyen og landsbyområdet

Vigsø - Feriebyen og landsbyområdet Vigsø - Feriebyen og landsbyområdet April 2011 Vigsø Procedure for udarbejdelse af kommuneplantillæg Procedure omkring offentliggørelse af kommuneplantillæg er angivet i Lov om Planlægning (Lovbekendtgørelse

Læs mere

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ TEKNIK OG MILJØ HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Vejledende retningslinier

Læs mere

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Bionaturgas Månsson A/S. Ikast-Brande Kommune

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Bionaturgas Månsson A/S. Ikast-Brande Kommune Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Ikast-Brande Kommune Bionaturgas Månsson A/S Anlægget omfatter et biogasanlæg, et gasopgraderingsanlæg,

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev.

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev. Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg JYSKE FINANS A/S Kastaniehøjvej 2 8600 Silkeborg DATO 26. juni 2015 SAGSNR. 326-2015-21745 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Tilladelse til andet erhverv på

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Teknik & Miljø 15. marts 2016 Sags-ID: 16-1556 Sagsbehandler: Susanne Hansen Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf.

Læs mere

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals 14-05-2013 13/8679 Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals Landzonetilladelse til at loviligørelse af et etableret solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 139 Lysabild, Lysabild,

Læs mere

Teknisk notat. Borris Skydeterræn befæstelse af kørespor Redegørelse for lovgivning. 19. juni 2015 Vores reference: 40.5584.11

Teknisk notat. Borris Skydeterræn befæstelse af kørespor Redegørelse for lovgivning. 19. juni 2015 Vores reference: 40.5584.11 Teknisk notat Skibhusvej 52 A 5000 Odense C Danmark T +45 8220 3500 F +45 8220 3501 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Borris Skydeterræn befæstelse af kørespor Redegørelse for lovgivning 19. juni 2015 Vores

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J

Miljøstyrelsen Virksomheder. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Miljøstyrelsen Virksomheder Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge. Att. Anton Holm Madsen

Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge. Att. Anton Holm Madsen Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge Att. Anton Holm Madsen Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge jette.raal.stockholm@svendborg.dk

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- 130-00378 ) Basis oplysninger

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

Gennemgang af bemærkninger. Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas

Gennemgang af bemærkninger. Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas Gennemgang af bemærkninger Kommuneplantillæg nr. 1 Biogas Indhold Bemærkning 1 Museum Østjylland... 3 Bemærkning 2 Vejdirektoratet... 4 Bemærkning 3 Jette og Ole Riis... 5 Bemærkning 4 Hørning Menighedsråd...

Læs mere

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 1 (L148) stillet af Folketingets

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 1 (L148) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalget L 148 - Svar på Spørgsmål 1 Offentligt J.nr. SNS-101-00622 Den 19. februar 2007 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 1 (L148) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

Læs mere

19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk, Vejdirektoratet

19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk, Vejdirektoratet BORGERMØDER UDBYGNING AF RUTE 26 ÅRHUS-SØBYVAD HAMMEL 9. NOVEMBER 2010 OG SABRO 11. NOVEMBER 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst Charlotte Green, Favrskov Kommune Birgitte Henriksen / Ole Kirk,

Læs mere

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret?

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret? 20 Vi bygger hus Trin 3: Find grunden Trin 3: Find grunden I dette kapitel ser vi nærmere på overvejelserne omkring køb af selve grunden til byggeriet. Her skal du blandt andet sikre dig, at drømmehuset

Læs mere

Biogasanlæg, arkitektur og landskab - Naturstyrelsen http://www.naturstyrelsen.dk/planlaegning/projekter/biogasanlaeg_arkitektur_landsk... Page 1 of 1 20-02-2012 Biogasanlæg, arkitektur og landskab Biogasanlæg

Læs mere

Tillæg nr. 3 til kommuneplan 2013 Hed.T.1 Biogasanlæg Lervangsvej Heden

Tillæg nr. 3 til kommuneplan 2013 Hed.T.1 Biogasanlæg Lervangsvej Heden Tillæg nr. 3 til kommuneplan 2013 Hed.T.1 Biogasanlæg Lervangsvej Heden Tillæg nr. 3-11. februar 2014 1 Offentlighedsperiode og endelig vedtagelse Forslaget var i offentlig høring fra den 15. oktober 2013

Læs mere

Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2

Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Notat - Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger Oversigt

Læs mere

hønsehold i Halsnæs Kommune

hønsehold i Halsnæs Kommune Regulativ for ikkeerhvervsmæssigt fugle- og hønsehold i Halsnæs Kommune Januar 2015 Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Regulativ for ikke-erhvervsmæssigt fugle- og hønsehold i Halsnæs Kommune... 2

Læs mere

Udskiftning af asfaltværk i Undløse indkaldelse af idéer og forslag

Udskiftning af asfaltværk i Undløse indkaldelse af idéer og forslag HOLBÆK KOMMUNE Udskiftning af asfaltværk i Undløse indkaldelse af idéer og forslag VVM-redegørelse for Colas Danmark A/S, asfaltværk i Undløse Dato: 27. august 2015 Sagsb.: Jørgen Sandal Møller Sagsnr.:

Læs mere

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Forslag til lokalplan nr. 21-050-0001 Bramming Landområde Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Tillæg nr. 1 til LP nr. 120, Bramming november 2010 0 Forslag til Lokalplan nr. 21-050-0001. Bramming

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Kommuneplantillæg nr. 20 for Kregme Lokalcenter Dato Februar 2016 Deltagere ved screeningsmøde Pernille Vitt Meyling

Læs mere

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg 03-10-2014 14/17737 CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte tre nye legeredskaber på ejendommen matr.nr. 72 Pøl, Nordborg, der ligger på Købingsmarkvej

Læs mere

VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup

VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup VVM Myndighed Basis oplysninger Brønderslev Kommune Hellumvej 10, Hjallerup - miljøgodkendelse af anlæg for midlertidig oplagring af farligt affald

Læs mere

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup.

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup. Mogens Andreasen Lindegårdsvej 40 8981 Spentrup Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 04-05-2016 / 01.03.03-P16-44-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015 Debatoplæg Vindmøller ved Tollestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets to 140 meter høje vindmøller set fra motorvejsbro

Læs mere

Vindmøller ved Stakroge

Vindmøller ved Stakroge Vindmøller ved Stakroge Debatoplæg Debatperiode: 8/10 2015-5/11 2015 Tillæg nr. 28 til Kommuneplan 2013-2024 Vindmøller ved Stakroge Med dette debatoplæg indledes planlægningen for et konkret vindmølleprojekt

Læs mere

Vindmøller ved Store Lundsmark

Vindmøller ved Store Lundsmark Vindmøller ved Store Lundsmark Ideoplæg Indkaldelse af ideer og forslag fra xx.xx 2015 til xx.xx 2015 Kommunens logo Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Tlf: 76 16 16 16 www.esbjerg.dk Idèoplæg Baggrund

Læs mere

Koldingvej 2, Billund A/S CVR 1663 2635. VVM-screening og vilkårsændring af VVM-tilladelse, LEGO House, Billund Dato: 3.

Koldingvej 2, Billund A/S CVR 1663 2635. VVM-screening og vilkårsændring af VVM-tilladelse, LEGO House, Billund Dato: 3. Koldingvej 2, Billund A/S CVR 1663 2635 VVM-screening og vilkårsændring af VVM-tilladelse, LEGO House, Billund Dato: 3. marts 2016 Koldingvej 2, Billund A/S (CVR 16632635) har d. 26. november 2015 ansøgt

Læs mere

LOKALPLAN NR. 187. Østergade 14, Lemvig Claudis Have LEMVIG. Lemvig KOMMUNE. Plan & Projekt. Skous Gade. Østerbrogade. Ågade. Østerbom.

LOKALPLAN NR. 187. Østergade 14, Lemvig Claudis Have LEMVIG. Lemvig KOMMUNE. Plan & Projekt. Skous Gade. Østerbrogade. Ågade. Østerbom. FORSLAG LOKALPLAN NR. 187 Østergade 14, Lemvig Claudis Have Skous Gade Østerbrogade Ågade Ågade Østerbom Lemvig Østergade Vænget Enghavevej Rådhusgade Vasen Rådhusvænget Vænget LEMVIG KOMMUNE Plan & Projekt

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.018 for plejeboliger ved Plejecenteret Birkebo på Forchhammersvej

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.018 for plejeboliger ved Plejecenteret Birkebo på Forchhammersvej K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 3.018 for plejeboliger ved Plejecenteret Birkebo på Forchhammersvej Aalborg Byråd

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM Myndighed Kolding Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets placering

Læs mere

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces.

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces. Teknik & Miljø Byggeri og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Sjoerd og Martine Ydema Fårupvej 7 8840 Rødkærsbro byggeriogmiljoe@viborg.dk www.viborg.dk (sendt til sjoerd.ydema@post.tele.dk)

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager.

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager. Center Natur og Miljø Brian Andersen Mejlbyvej 151, Skaarup 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.15-P19-8-16 Ref.: Lene Marie Hansen

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Tagmonteret solcelleanlæg. Solcelleanlægget etableres således, at det følger

Læs mere

De store virksomhedslandbrug i planlægningen. Afdelingsleder Anders Mosbæk Nielsen Faxe Kommune

De store virksomhedslandbrug i planlægningen. Afdelingsleder Anders Mosbæk Nielsen Faxe Kommune De store virksomhedslandbrug i planlægningen Afdelingsleder Anders Mosbæk Nielsen Faxe Kommune De store virksomhedslandbrug i planlægningen Vi er i fuld gang med Kommuneplan 2013. En plan med rigtigt mange

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 10. juni 2015 modtaget ansøgning fra BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS om frysehus.

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 10. juni 2015 modtaget ansøgning fra BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS om frysehus. BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS Biogen Allé 1 3400 Hillerød Virksomheder J.nr. MST-1270-01717 Ref. GUKHA/MAJLI Den 6. oktober 2015 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for frysehus Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. april 2004 J.nr.: 03-31/500-0036 Mhe Afgørelse

Læs mere

Vindmøller ved Lundsmark

Vindmøller ved Lundsmark Ansøgning og projektbeskrivelse Vindmøller ved Lundsmark November 2015 Projektansøger: SE Blue Renewables og Wind1 Udarbejdet af: Arkitektfirma Mogens B. Leth Magnoliavej 16, 7700 Thisted Mail: mogens.leth@gmail.com

Læs mere

Tre forslag til bedre retssikkerhed i Landsskatteretten

Tre forslag til bedre retssikkerhed i Landsskatteretten Tre forslag til bedre retssikkerhed i Landsskatteretten Spies Information Tre forslag til bedre retssikkerhed i Landsskatteretten 1. udgave, 2010 ISBN 87-92421-02-4 Spies Information ApS Ida Tesdorpfsvej

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015]

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse: Etablering af pumpestation Dania Midlertidig

Læs mere

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086 Screening efter VVM-reglerne: Rugtved Fælled Vandværk I/S VVM Myndighed Basis oplysninger Frederikshavn Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: n til Rugtved Fælled Vandværk I/S, 23.800 m3/år

Læs mere

Indstilling. Optimering af koncertfaciliteter - Fase 1: Anlægstiltag på Vestereng forud for koncerter i 2007. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Optimering af koncertfaciliteter - Fase 1: Anlægstiltag på Vestereng forud for koncerter i 2007. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Århus Kommune Natur og Miljø Teknik og Miljø Den 11. april 2007 Optimering af koncertfaciliteter - Fase 1: Anlægstiltag på Vestereng forud for

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø

Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø Struktur 1. En godkendelse er varig (ikke tidsbegrænset) 2. Retsbeskyttelse 3. Indbrudsmulighed i retsbeskyttelsesperioden 4. Revurdering 2

Læs mere

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals 9. maj 2014 14/8380 Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals Landzonetilladelse til at etablere garage/lade på ejendommen matr.nr. 273 Skovby, Lysabild, der ligger på Kegnæsvej 13, 6470 Sydals

Læs mere

PLAN, BYG OG MILJØ FOROFFENTLIGHED. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for Biogasanlæg i Kalundborg Kommune KORT GRUNDKORT KORT LUFTFOTO

PLAN, BYG OG MILJØ FOROFFENTLIGHED. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for Biogasanlæg i Kalundborg Kommune KORT GRUNDKORT KORT LUFTFOTO PLAN, BYG OG MILJØ FOROFFENTLIGHED Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for i Kalundborg Kommune KORT LUFTFOTO KORT GRUNDKORT Ideer og kommentarer skal være Kalundborg Kommune i hænde senest

Læs mere

Lokalplanlægning i Varde Kommune

Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Varde Kommune er planmyndighed og forestår udarbejdelse af kommuneplan og lokalplaner. Kommuneplanen er en overordnet plan, der blandt

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan 2011-2021 Tillæg nr. 4

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan 2011-2021 Tillæg nr. 4 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.00.05-P15-2-12 Ref.: Bjarke Uffe Jensen Direkte tlf. 97113637 bjjen@mariagerfjord.dk

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A VVM Myndighed Herning Kommune Skema til brug for screening (VVM-pligt) Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Solfangeranlæg til brug for supplering

Læs mere

DEBATOPLÆG Vindmøller ved Knuthenborg/Hunseby Lokalitet 360-T8

DEBATOPLÆG Vindmøller ved Knuthenborg/Hunseby Lokalitet 360-T8 DEBATOPLÆG Vindmøller ved Knuthenborg/Hunseby Lokalitet 360-T8 November 2010 Baggrund Lolland Kommune vedtog den 23. september 2010 Temakommuneplan for vindmøller. Temakommuneplanen vil blive en del af

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Kommuneplantillæg 13. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 13. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum. Øster Tørslev. Asferg Spentrup.

Kommuneplantillæg 13. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 13. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum. Øster Tørslev. Asferg Spentrup. Havndal Dalbyover Råby Udbyhøj Gassum Gjerlev Øster Tørslev Fårup Asferg Spentrup m Mellerup Mejlby Harridslev Tørslev Øster Bjerregrav RANDERS Uggelhuse Allingåbro Stevnstrup Assentoft Langå Værum Haslund

Læs mere

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Erhvervsområde til pladskrævende varegrupper ved Havkærvej og Viborgvej i Tilst Miljørapporten er sammen med lokalplanen offentliggjort den 26. juni 2013 til og

Læs mere

Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer

Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Indledning Den 114 km lange kyststrækning har stor landskabelig og rekreativ værdi for kommunen. Derfor er det væsentligt, at der tages hensyn til landskabet,

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 3.021 for området ved Skipper Clement Skolen Aalborg Byråd godkendte den 11. april

Læs mere

Bionaturgas Danmark Energiplan Fyn kick-off konference

Bionaturgas Danmark Energiplan Fyn kick-off konference Bionaturgas Danmark Energiplan Fyn kick-off konference KONCERNDIAGRAM OG EJERFORHOLD Naturgas Fyn I/S Naturgas Fyn Holding A/S Naturgas Fyn Distribution A/S Naturgas Fyn A/S Bionaturgas Danmark A/S Naturgas

Læs mere

Afgørelse om godkendelse af hundehold

Afgørelse om godkendelse af hundehold Leon Østrup Nielsen 02-07-2014 Fremsendt per mail Afgørelse om godkendelse af hundehold Syddjurs Kommune modtog den 27.5.2014 en anmeldelse af etablering af et hundehold bestående af 10 voksne hunde på

Læs mere

Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde

Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde Rønde Kommunale Ungdomsskole Nattergalevej 1 8419 Rønde Industri Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 133/H01-0014 Ref.: OD/BKR/9 Den Miljøstyrelsens afgørelse af klage over miljøgodkendelse

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster Helle og Thore T. Iversen Overballevej 3 Øster Terp 6240 Løgumkloster Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-7-14 19-02-2014 Landzonetilladelse til

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN BAKKEBØLLE STRAND. Høring om små vindmøller i sommerhusområdet Bakkebølle

GRUNDEJERFORENINGEN BAKKEBØLLE STRAND. Høring om små vindmøller i sommerhusområdet Bakkebølle GRUNDEJERFORENINGEN BAKKEBØLLE STRAND Vordingborg, den 29. februar 2016 Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Att.: Dorit Mahler Jensen, Plan og Byg Høring om små vindmøller i sommerhusområdet

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. BX-BZ stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg ved samråd den 21.

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. BX-BZ stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg ved samråd den 21. Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 500 Offentligt Plan og Virksomhedsområdet J.nr. AAR-200-00015 Ref. Lupry Den 21. april 2010 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. BX-BZ

Læs mere

FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2014

FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2014 FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2014 den 11.09.2014 Her kommer en kort referat af turen til fjervarmeindustriens årsmøde første del af dagen forløb med følgende program. ÅRSMØDE PART I 09.30-10.00 Morgenkaffe

Læs mere

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES

Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES Ideer og forslag ønskes Andekærgård Biogas har søgt om at etablere et biogasanlæg

Læs mere

23-10-2014 14/30385. Søren Nistrup Avnbøløstenvej 45 Avnbøl 6400 Sønderborg

23-10-2014 14/30385. Søren Nistrup Avnbøløstenvej 45 Avnbøl 6400 Sønderborg 23-10-2014 14/30385 Søren Nistrup Avnbøløstenvej 45 Avnbøl 6400 Sønderborg Lovliggørende Landzonetilladelse til mindre udendørs oplag af køretøjer på ejendommen Matr.nr. 65 og 35 Avnbøl, Ullerup på Avnbøløstenvej

Læs mere