VIKARBUREAU- OVERENSKOMST. Overenskomst

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VIKARBUREAU- OVERENSKOMST. Overenskomst 2015-2017"

Transkript

1 VIKARBUREAU- OVERENSKOMST Overenskomst Vikarbureauer, der er medlem af HORESTA Arbejdsgiver og har samme dækningsområde som hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration

2 4

3 OVERENSKOMST mellem HORESTA Arbejdsgiver (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening) og 3F Privat Service, Hotel og Restauration for vikarbureauer Udgivet maj

4

5 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Vikarbureauoverenskomst INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Dækningsområde 7 2. Arbejdsgiveransvar 7 3. Løn og arbejdstidsregler 7 4. Løn 8 5. Tjenere 9 6. Arbejdstid 9 7. Caféoverenskomst 9 8. Særlig kantineoverenskomst 9 9. Anciennitet Pension og sundhedsordning Særligt løntillæg Feriefridage med fuld løn Helligdage Løn under sygdom - fastansatte og reserver Barnets 1. sygedag Barsels-, fædre- og forældreorlov Opsigelsesvarsler Beregning af timetal og løn Information Tillidsrepræsentantregler Organisationsmæssige bestemmelser Varighed 18 Bilag 1 - Løn 19 Lønbilag for gastronomer 25 Lønbilag for receptionister, herunder natportierer 26 Lønbilag for medhjælpere, herunder unge under 18 år 27 Lønbilag for fastlønnede tjenere 28 Bilag 2 - Arbejdstid 29 Bilag 3 - Caféer 32

6

7 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Dækningsområde Overenskomsten omfatter vikarbureauer, der er medlem af HORESTA Arbejdsgiver og har samme dækningsområde som hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration. Dækningsområdet fremgår af hovedoverenskomstens del 2 protokollat 1. Overenskomsten er gældende for lønmodtagere, som har indgået en arbejdsaftale med et vikarbureau med det formål midlertidigt at udsendes til brugervirksomheder inden for hotel-, restaurant- og turisterhvervet for at udføre arbejdsopgaver under disses tilsyn og ledelse. Overenskomsten omfatter ikke arbejde på brugervirksomheder, der er omfattet af Serviceoverenskomsten mellem DI og 3F Privat Service, Hotel og Restauration. 2. Arbejdsgiveransvar Vikarbureauet er den ansættende virksomhed og har ansvar for aflønning, feriepenge, pension mm. Vikarbureauet har ansvar for udstedelse af ansættelseskontrakter i henhold til gældende lovgivning. Ved evt. tvister rejses sagen mod vikarbureauet og ikke mod brugervirksomheden, med undtagelse af de områder, hvor lovgivningen fastslår, at det er brugervirksomheden, der har ansvaret. 3. Løn og arbejdstidsregler Stk. 1. Vikarens ansættelsesforhold reguleres efter nærværende overenskomst.

8 8 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Stk. 2. Parterne er enige om, at forudsætningen for at kunne se væk fra vikarlovens 3, stk. 1 og stk. 2 dermed er opfyldt. Stk. 3. Enten regler for fastansatte eller for reserver Vikaren udsendes enten efter reglerne for fastansatte eller efter reglerne for reserver. Forskellen fremgår af nærværende overenskomst. Reserver er blandt andet ikke omfattet af regler for feriefridage, tillæg for arbejde aften, nat og lørdag, anciennitetstillæg, helligdagsbetaling (bortset fra 13, stk. 3), vagtplaner, overtidsbetaling, betaling under graviditets-, barsels-, fædre- og forældreorlov og opsigelsesregler. Særlige regler vedr. brug af reserver: Gastronomreserver: Vikararbejde til og med 21 dage betales som reservearbejde. Medhjælper- og receptionistreserver: Anvendes til enkeltstående og kortvarige arbejdsopgaver og til opfyldelse af arbejdsopgaver i særlige spidsbelastningssituationer. 4. Løn Udsendte vikarer aflønnes ud over det i nærværende aftale nævnte i henhold til bestemmelserne i bilag 1. Der skal til vikaren udleveres en specificeret opgørelse over den udbetalte løn, herunder pensionsbidrag og optjent feriegodtgørelse. Udsendte vikarer er i udsendelsesperioder på vilkår som fastansatte månedslønnede. Udsendte vikarer er i udsendelsesperioder på vilkår som reserver timelønnede.

9 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Lønnen udbetales en gang om måneden, og skal være til rådighed den sidste bankdag i måneden. 5. Tjenere Er tjenerne i en brugervirksomhed, der er omfattet af Hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration, aflønnet i henhold til overenskomstens provisionslønsregler, følges brugervirksomhedens regler vedr. aflønning for vikarer der udsendes til tjenerarbejde. 6. Arbejdstid Udsendte vikarer omfattes af arbejdstidsregler i henhold til bilag Caféoverenskomst Er brugervirksomheden omfattet af caféoverenskomsten indgået mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration, vil nærværende overenskomst være gældende for vikarbureauet med de fravigende løn- og arbejdstidsregler fra caféoverenskomsten, der er nævnt i bilag Særlig kantineoverenskomst Er brugervirksomheden omfattet af en selvstændig kantineoverenskomst med 3F Privat Service, Hotel og Restauration, vil nærværende overenskomst som udgangspunkt være gældende for vikarbureauet, men vikaren følger de løn- og arbejdstidsregler, der ville være gældende, hvis det var brugervirksomheden, der var ansættende arbejdsgiver.

10 10 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Anciennitet Ved løn- og arbejdstidsregler, der er baseret på virksomhedsanciennitet, er det ansættelsestiden hos vikarbureauet, der lægges til grund for beregningen. Såfremt der er mere end 8 måneder mellem 2 perioder, hvor vikaren udsendes af vikarbureauet, optjenes ikke anciennitet. 10. Pension og sundhedsordning Stk. 1. Pension Der ydes fra vikarbureauet arbejdsmarkedspension til både fastansatte og reserver, der har opnået 6 måneders anciennitet i branchen eller i forvejen er omfattet af en arbejdsmarkedspension, herunder en arbejdsmarkedspension i et EU/EØS-land. Reserver er ikke omfattet af kravet om de 6 måneder i branchen, men optjener ret til pensionsbidrag efter 58 vagter i vikarbureauet. Det er en betingelse for ydelse af arbejdsmarkedspension, at vikaren er fyldt 20 år. Pensionsbidraget, der hver måned indbetales til PensionDanmark, udgør 12% af den skattepligtige indkomst, inkl. feriepenge. Virksomhedens bidrag udgør 2/3 og vikarens 1/3. Vikarer, der har nået den til enhver tid gældende pensionsalder eller modtager efterløn, kan i stedet vælge at få udbetalt arbejdsgiverbidraget sammen med lønnen. Stk. 2. Sundhedsordning Alle vikarer omfattet af pensionsordningen, er tillige omfattet af Pension- Danmarks sundhedsordning.

11 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Bidrag til sundhedsordningen betales af vikarbureauet og udgør maksimalt 0,15% af lønnen. Beløbet opkræves af PensionDanmark sammen med pensionsbidraget. 11. Særligt løntillæg Som et særligt løntillæg indbetales for vikarer, hvad enten de aflønnes efter reglerne som fastansatte eller reglerne for reserver, 1,15% af den ferieberettigede løn. Beløbet udgør pr. 1. marts ,85%. Beløbet er ikke ferieberettiget. Beløbet indbetales hvert kvartal til branchens feriefond (jf. 21, stk. 1) sammen med de normale indbetalinger. 12. Feriefridage med fuld løn Gældende for fastansatte vikarer: Vikarer med 3 måneders anciennitet i vikarbureauet har ret til 1 feriefridag. Vikarer med 6 måneders anciennitet i vikarbureauet har ret til 4 feriefridage. Vikarer med 9 måneders anciennitet i vikarbureauet har ret til i alt 5 feriefridage pr. år. Holdes feriefridagene ikke inden ferieårets udløb, betales vikaren en kompensation, svarende til fuld løn pr. ubrugt feriefridag, dog maksimalt kr. 140 pr. time. Feriefridagene omregnes til og afvikles som timer inden for ferieåret 1. maj april. For fuldtidsansatte regnes 1 feriefridag som 7,4 timer. Deltidsansatte ydes frihed i forhold til det antal timer, de gennemsnitligt har været beskæftiget de sidste 13 uger forud for feriefridagens afholdelse.

12 12 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Til øvrige fastansatte, der ikke opnår rettigheder i henhold til ovenstående, samt fastansatte med tidsbegrænsede kontrakter med under 5 måneders aftalt arbejde, ydes i stedet et tillæg på 2,25% af lønnen. Placering af optjente feriefridage sker efter aftale, under hensyntagen til såvel vikarens ønsker som virksomhedens driftsmæssige behov. Ved endeligt ophør af tilknytningen til vikarbureauet, udbetales til fastansatte vikarer en kompensation svarende til 2,25% af den oppebårne løn, optjent i ferieåret siden 1. maj. Beløbet reduceres forholdsmæssigt, såfremt der er afholdt feriefridage. Vikaren har ret til, at feriefridagene afvikles i opsigelsesperioden. 12 er ikke gældende for vikarer, der aflønnes i henhold til reglerne for reserver. 13. Helligdage Stk. 1. Helligdage - fastansatte Der betales til vikarer, aflønnet som fastansatte, som kompensation for arbejde på helligdage samt den 24. december efter kl , et tillæg på 150% af den oppebårne løn, dog udgør tillægget for medhjælpere og receptionister 100%. Stk. 2. Udbetaling eller afspadsering Det aftales hvorvidt tillægget udbetales eller afspadseres. Placering af afspadsering sker efter aftale og under hensyntagen til såvel virksomhedens som vikarens forhold. Tilgodehavende fridagstimer for gastronomer og tjenere, der ikke afspadseres, betales med en personlig timeløn plus 50% pr. opsparet time. Vikarer, der forlader virksomheden, kan afvikle den opsamlede frihed inden fratrædelse.

13 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Stk. 3. Reserver - medhjælpere og receptionister På helligdage betales et tillæg pr. time svarende til søndagstillægget (se bilag 1, 3, stk. 1). Stk. 4. Lukket på helligdage - fastansatte Vikarer, der aflønnes som fastansatte, bevarer deres aftalte løn for perioden, selvom der er lukket på helligdage, dvs. der må ikke ske løntræk af denne grund. 14. Løn under sygdom - fastansatte og reserver Stk. 1. Løn under sygdom Under sygdom betaler vikarbureauet løn til vikarerne i henhold til stk. 2. Det er dog en forudsætning, at sygedagpengelovens beskæftigelseskrav overfor vikarbureauet er opfyldt. For deltidsansatte vikarer ses dog bort fra kravet om sygedagpengelovens beskæftigelseskrav for så vidt angår minimumstimetallet. Funktionærer betales fra ansættelsens start fuld personlig løn under hele sygefraværet. Stk. 2. Løn under sygdom Under sygdom betales fuld løn de første 6 sygedage, herefter 90%. Vikarer med 4 måneders anciennitet modtager dog fuld løn under sygdom de første 4 uger af sygefraværet. Receptionister ydes fuld løn under sygdom, jf. Funktionærlovens bestemmelser. Fuld løn udgøres af minimalløn, personligt tillæg, anciennitetstillæg samt tillæg for forskudt arbejdstid i henhold til vagtplan.

14 14 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Reserver betales kun løn under sygdom for aftalte vagter i henhold til ovennævnte, men det forudsætter at sygedagpengelovens beskæftigelseskrav er opfyldt. 15. Barnets 1. sygedag Der ydes frihed med fuld løn under barnets første sygedag. 16. Barsels-, fædre- og forældreorlov Stk. 1. Ret til orlov med løn Graviditets- og barselsorlov Fastansatte kvindelige vikarer, der har 9 måneders anciennitet i vikarbureauet på det forventede fødselstidspunkt, har ret til graviditetsorlov med løn 4 uger før det forventede fødselstidspunkt, og ret til barselsorlov med løn indtil 14 uger efter fødslen. Fædreorlov Faderen har under samme betingelser ret til 2 ugers fædreorlov med løn, der afholdes i forbindelse med fødslen og senest indtil 14 uger efter fødslen. Adoption Til adoptanter betales løn i 14 uger fra barnets modtagelse (barselsorlov). Ved adoption skal anciennitetskravet være opfyldt ved modtagelse af barnet. Forældreorlov Vikarbureauet yder løn under forældreorloven i indtil 13 uger. Hver af forældrene har heraf ret til 5 ugers betaling. Holdes orloven, der er reserveret den enkelte forælder ikke, bortfalder betalingen. Betalingen i de resterende 3 uger ydes til enten faderen eller moderen. Forældrene kan holde samtidig orlov med betaling.

15 VIKARBUREAUOVERENSKOMST De 13 ugers betalt orlov skal afholdes inden 52 uger efter fødslen. Medmindre andet aftales, skal denne betalte forældreorlov varsles af vikaren med 3 uger. Hver af forældrenes orlov kan maksimalt deles i 2 perioder, medmindre andet aftales på virksomheden. Stk. 2. Løn under orloven Lønnen svarer, medmindre andet er særskilt nævnt, til den løn, vikaren ville have oppebåret i perioden. Under de 13 ugers forældreorlov betales dog maksimalt 140 kr. pr. time. Beløbet indeholder den ved lovgivningen fastsatte maksimale dagpengesats. Det er en forudsætning for betalingen, at virksomheden er berettiget til refusion, svarende til den maksimale dagpengesats. Såfremt refusionen måtte være mindre, nedsættes betalingen til vikaren tilsvarende. Hvis virksomheden ikke vil kunne oppebære refusion, bortfalder betalingen til vikaren. Stk. 3. Barselsfond For medlemmer af HORESTA Arbejdsgiver henvises i øvrigt til muligheden for lønrefusion fra DA s barselsfond. For andre henvises til statens barselsfond. Stk. 4. Pension under barselsorlov Under de 14 ugers barselsorlov indbetales et ekstra pensionsbidrag til vikarer med 9 måneders anciennitet på det forventede fødselstidspunkt. Pensionsbidraget udgør: Arbejdsgiverbidrag pr. mdr. Arbejdstagerbidrag pr. mdr. Samlet bidrag pr. mdr. kr ,00 kr. 680,00 kr ,00

16 16 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Til deltidsansatte indbetales et forholdsmæssigt bidrag. 17. Opsigelsesvarsler Stk. 1. Reserver Vikarer, der aflønnes som reserver, er ikke omfattet af reglerne om opsigelsesvarsel, og kan opsiges uden yderligere varsel. Stk. 2. Opsigelsesregler - fastansatte Ved arbejde i en brugervirksomhed med en kontrakt på 2 måneders arbejde eller mere, skal opsigelse af et vikararbejde før udløb af evt. slutdato ske med 14 dages varsel for begge parters vedkommende, når vikaren har arbejdet i brugervirksomheden i mere end 2 måneder. Ved mindre end 2 måneders arbejde, gælder intet opsigelsesvarsel. I opsigelsesperioden fortsætter arbejdet i brugervirksomheden ikke, medmindre brugervirksomheden og vikarbureauet aftaler dette. I opsigelsesperioden er der kun pligt til at betale løn, hvis vikaren i denne periode er parat til at tage andet vikararbejde inden for samme fagområde på tilsvarende vilkår. 18. Beregning af timetal og løn. Ved beregning af timetal og tilhørende løn i situationer, hvor grundlaget ikke kendes, lægges gennemsnittet af de forudgående 13 ugers timetal og løn til grund, dog altid minimum løn for den udsendte, aftalte periode. 19. Information Ved optagelse at et vikarbureau i HORESTA Arbejdsgiver, aftales i hvert tilfælde med 3F Privat Service, Hotel og Restauration hvilken adgang, der er

17 VIKARBUREAUOVERENSKOMST for 3F Privat Service, Hotel og Restauration til at modtage information om hvilke brugervirksomheder, der udsendes vikarer til. 20. Tillidsrepræsentantregler Der henvises til tillidsrepræsentantreglerne i 12 i hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration. Der indgås aftale med det enkelte vikarbureau om valggrundlaget for tillidsrepræsentanter afhængig af bureauets opbygning. 21. Organisationsmæssige bestemmelser Stk. 1. Ferie Der henvises til ferieloven. Feriegodtgørelse 12,5% samt det særlige løntillæg (jf. 11) indbetales hvert kvartal til Feriefonden for Hotel- og Restauranthvervet. Feriefonden forestår udbetaling af feriegodtgørelse til vikarerne. Stk. 2. Kompetenceudviklingsfond Der henvises til 13, stk. 2 B i hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration. Beløbet til betaling opkræves af PensionDanmark. Stk. 3. Samarbejds- og uddannelsesfond Der henvises til 13, stk. 2 A i hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration. Beløbet til betaling opkræves af PensionDanmark og DA/LO-Uddannelsesfonden. Stk. 4. Underleverandører Ved anvendelse af underleverandører er der enighed om, at brug af underleverandører ikke har til hensigt at omgå overenskomsten.

18 18 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Stk. 5. Mæglingsregler Der henvises til de mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration aftalte regler (se hovedoverenskomstens del 2). Stk. 6. Hovedaftale mm. Der henvises til de til enhver tid gældende aftaler mellem LO og DA, herunder hovedaftalen. Stk. 7. Fremtidige ændringer Vikarbureauer, der er omfattet af denne overenskomst, følger fremover de ændringer og reguleringer, der til enhver tid aftales mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration, blandt andet ved overenskomstfornyelserne. 22. Varighed Denne overenskomst træder i kraft 1. maj 2015 og kan opsiges med 3 måneders varsel til en første marts, første gang 1. marts Ved fornyelserne følges, medmindre andet aftales mellem parterne, de ændringer, der aftales i hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration (Hoteloverenskomsten med fast løn til tjenerne). København, den 1. maj 2015 HORESTA Arbejdsgiver Sign. Marie Louise Larsen 3F Privat Service, Hotel og Restauration Sign. Bent Moos BILAG 1 Løn BILAG 2 Arbejdstidsregler BILAG 3 Udsendelse til brugervirksomhed omfattet af caféoverenskomsten

19 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Bilag 1 - Løn 1. En samlet månedsløn Alle udsendte vikarer er i udsendelsesperioden månedslønnede, med undtagelse af reserver, der er timelønnede. Fuldtidsansatte aflønnes med en månedsløn (evt. forholdsmæssigt), hvor timelønnen findes ved at dividere med 160,33. Deltidsansatte vikarers månedsløn udregnes som følger: (antal timer pr. uge x timeløn x 4,333). I det af vikarbureauet anvendte ansættelsesbevis (tilknytningsaftale og ordrebekræftelser) udfyldes for fastansatte minimum: Minimalløn Fagtillæg (gælder gastronomer og receptionister) Anciennitetstillæg Korttidstillæg (gælder kun gastronomer) Personligt tillæg Personlig løn i alt Faglærte gastronomer og faglærte receptionister oppebærer efter udstået læretid 10% i fagtillæg. Korttidsansatte gastronomer For korttidsansættelser af mere end 21 dages varighed men til og med 5 måneder, betales gastronomer et tillæg på 20% af minimallønnen. 2. Løfteparagraf - minimallønnede Stk. 1. Lønforhandling Minimallønnen er et udgangspunkt for personlige lønforhandlinger, der skal

20 20 VIKARBUREAUOVERENSKOMST foregå ved ansættelsen og løbende i ansættelsesforholdet, når en af parterne anmoder herom, dog mindst en gang om året. Det forudsættes, at der ydes højere lønninger end de i overenskomsten nævnte minimallønssatser. Ved lønforhandlingen skal der lægges vægt på ansvar, erfaring, anciennitet, uddannelse, arbejdsindsats samt arbejdets karakter. Ved uenighed kan spørgsmålet behandles fagretligt. Hvis vikarerne ønsker det, kan tillidsrepræsentanten forhandle på deres vegne. Stk. 2. Ligeløn Lønmæssig forskelsbehandling på baggrund af køn må ikke finde sted. Der henvises til protokollat i hovedoverenskomstens del 2 mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration. 3. Aften-, nat- og weekendtillæg Stk. 1. Aften-, nat- og weekendtillæg - fastansatte For arbejde på forskudt arbejdstid betales følgende tillæg pr. time: Pr. 1. marts 2015 Voksne Under 18 år Hverdage kl og kr. 17,78 kr. 12,77 lørdage kl Søndage kl kr. 24,28 kr. 20,18 Nattillæg til medhjælpere og receptionister kl kr. 24,28 -

21 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Pr. 1. marts 2016 Voksne Under 18 år Hverdage kl og lørdage kl kr. 18,08 12,99 Søndage kl kr. 24,69 20,52 Nattillæg til medhjælpere og receptionister kl kr. 24,69 - Nattillæg til gastronomer og tjenere kl udgør 40% af minimallønnen. Stk. 2. Søndagstillæg - reserver Reserver ydes alene tillæg på søndage svarende til de fastansattes tillæg. 4. Anciennitetstillæg - fastansatte Der ydes et månedligt anciennitetstillæg, når den fastansatte vikar har været ansat i vikarbureauet som følger: Antal år 3. og 4. ansættelsesår kr. 365,30 5. og 6. ansættelsesår kr. 415,50 7. og 8. ansættelsesår kr. 547,86 9. og 10. ansættelsesår kr. 719, til 14. ansættelsesår kr. 833, til 20. ansættelsesår kr. 938, ansættelsesår og frem kr ,58 Tillægget kan modregnes i det personlige tillæg. For gastronomer og tjenere beregnes tillægget ud fra faganciennitet i branchen. Der ydes samme månedlige tillæg til fuldtids- og deltidsansatte.

22 22 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Overarbejdstillæg - fastansatte Overarbejde, der beregnes pr. halve påbegyndte time, betales med et tillæg på 50% af den oppebårne løn for de første 2 timer og 100% for timer herudover pr. dag. Overarbejde efter kl eller på fridage betales altid med et tillæg på 100% af den oppebårne løn Mistet friweekend - fastansatte Arbejde i en friweekend, som dermed bortfalder, betales ud over det i 5 nævnte med en kompensation på 1/22 af månedslønnen. 7. Reserver Stk. 1. Løn og arbejdstid Der henvises til lønbilag nedenfor for hver faggruppe. Reserver aflønnes minimum med 5 timer pr dag, dog minimum 4 timer, når det er tjenerreserver, der arbejder før kl Stk. 2. Rejseudgifter Gastronomer For reserver betales rejseudgifter i alle tilfælde. Rejse- og ventetid om dagen godtgøres med halv timebetaling. I tilfælde af, at der ingen ordinær rejseforbindelse findes, sørger vikarbureauet for vikarens befordring eller værelse for natten. Tjenere For reserver betales rejse- og ventepenge til og fra reservens private adresse efter følgende bestemmelser: 1) Det aftales, hvorvidt det optjente overarbejde/tillæg udbetales eller afspadseres. Placering af afspadsering sker efter aftale, og under hensyntagen til såvel virksomhedens som vikarens forhold.

23 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Ved samlet transport ud over 15 km betales 1. Rejsegodtgørelse efter dokumentation for den samlede transportvej samt 2. Kr. 50,00 pr. påbegyndt time for rejse- og ventetid, der falder ud over arbejdstiden, dog maksimalt 3 timer. I tilfælde, hvor tog eller anden forbindelse ikke kan opnås, må forretningen på anden måde sørge for transport til hjemstedet eller værelse for natten. 8. Kost Stk. 1. Betaling for kosten Vikarerne skal betale kr. 12,00 pr. arbejdsdag for kosten, bestående af et måltid med øl eller lyst øl, alkoholfri øl, te, kaffe, vand, mælk eller sodavand. Vikarerne skal have adgang til at indtage måltidet i et lyst, luftigt og rent lokale. Der henvises i øvrigt til protokollat i hovedoverenskomstens del 2 mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration om kost og skattemæssig værdi. Stk. 2. Tillæg uden modregning Vikarer, der skal betale for kosten, jf. stk. 1, betales et tillæg pr. præsteret arbejdstime på kr. 1,00. Tillægget kan ikke modregnes i den personlige løn/ provisionslønnen. Stk. 3. Fri kost Såfremt virksomheden ikke forlanger betaling for kosten, skal værdien heraf beskattes i henhold til gældende skattelovgivning. Stk. 4. Ingen kost Såfremt arbejdsgiveren ikke kan tilbyde kost for maksimalt kr. 12,00, godtgøres vikaren den til enhver tid af ligningsmyndighederne fastsatte sats for

24 24 VIKARBUREAUOVERENSKOMST den skattemæssige værdi af et måltid. Der beregnes feriepenge og sygeløn af kostens skattemæssige værdi, som ligeledes indgår ved beregning af fuld personlig løn under ferie og sygdom.

25 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Lønbilag for gastronomer Pr. 1. marts 2015 Minimalløn pr. måned Timeløn Faglærte gastronomer kr ,84 (Fagtillæg 10%)* kr ,18 kr ,02 130,37 Pr. 1. marts 2016 Minimalløn pr. måned Timeløn Faglærte gastronomer kr ,43 (Fagtillæg 10%)* kr ,04 kr ,47 132,35 Pr. 1. marts 2015 Ufaglærte gastronomer kr ,97 118,97 Pr. 1. marts 2016 Ufaglærte gastronomer kr ,56 120,77 * Faglærte gastronomer oppebærer efter udstået læretid 10% i fagtillæg. RESERVER: 1. marts marts 2016 De første 8 timer kr. 165,93 kr. 168,45 9. og 10. time kr. 189,63 kr. 192,51 Herefter kr. 248,89 kr. 252,67 Der betales minimum for 5 timer samt rejseudgifter i henhold til 7, stk. 2 i bilag 1.

26 26 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Lønbilag for receptionister, herunder natportierer Pr. 1. marts 2015 Minimalløn pr. måned Timeløn Ufaglærte receptionister kr ,84 (Fagtillæg 10%)* kr ,18 kr ,02 130,37 Pr. 1. marts 2016 Minimalløn pr. måned Timeløn Ufaglærte receptionister kr ,42 (Fagtillæg 10%)* kr ,04 kr ,47 132,35 * Faglærte receptionister oppebærer efter udstået læretid 10% i fagtillæg. RESERVER Reserver aflønnes minimum med 5 timer pr dag. 1. marts marts 2016 Faglærte De første 8 timer kr. 142,22 kr. 144,38 9. og 10. timer kr. 189,63 kr. 192,51 Herefter kr. 248,89 kr. 252,67 Ufaglærte De første 8 timer kr. 130,37 kr. 132,35 9. og 10. timer kr. 177,78 kr. 180,48 Herefter kr. 237,04 kr. 240,64

27 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Lønbilag for medhjælpere, herunder unge under 18 år Minimallønsstigningerne for medhjælpere kan i overenskomstperioden ikke modregnes i det personlige tillæg. Stigningerne udgør for voksne kr. 1,65 pr. 1. marts 2015 og kr. 1,80 pr. 1. marts For unge under 18 år udgør stigningerne kr. 0,95 pr. 1. marts 2015 og kr. 1,05 pr. 1. marts Pr. 1. marts 2015 Medhjælpere kr ,47 116,94 Unge under 18 år kr ,93 70,76 Pr. 1. marts 2016 Medhjælpere kr ,06 118,74 Unge under 18 år kr ,28 71,81 RESERVER Reserver aflønnes minimum med 5 timer pr dag. 1. marts marts 2016 Voksne De første 8 timer kr. 128,63 kr. 130,61 9. og 10. timer kr. 175,41 kr. 178,11 Herefter kr. 233,88 kr. 237,48 Under 18 år De første 8 timer kr. 77,84 kr. 78,99 9. og 10. timer kr. 106,14 kr. 107,72 Herefter kr. 141,52 kr. 143,62

28 28 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Lønbilag for fastlønnede tjenere 1. marts marts 2016 Minimalløn pr. måned kr ,64 kr ,23 Pr. time kr. 144,21 kr. 146,01 Reserver - minimalløn Der garanteres mindst 4 timer før kl og mindst 5 timer efter kl Efter 8 timer betales højere løn. Der betales rejseudgifter i henhold til 7 stk. 2 i bilag 1. Minimallønnen udgør 1. marts marts 2016 Indtil 4 timer kr. 645,80 kr. 653,00 Indtil 5 timer kr. 807,25 kr. 816,25 Pr. påbegyndt time kr. 161,45 kr. 163,25 indtil 8 timer 9. og 10. time kr. 242,18 kr. 244,88 Herefter kr. 322,90 kr. 326,50 Er en reservetjener tilsagt, men ikke kommet i arbejde, betales reserven den fastsatte mindstefortjeneste, ligesom reserven er pligtig at betale det samme til vikarbureauet, såfremt denne uden gyldig grund udebliver fra tilsagt arbejde. Tjenere der udsendes som vikar efter regler for fastansatte kan aldrig aflønnes lavere end tjenerreserver hvis sådanne er i arbejde samtidig. Afregningen opgøres i hvert enkelt tilfælde og kan ikke modregnes i den personlige løn. Der henvises i øvrigt til Overenskomst Del 2, protokollat A - Fælles kasse og beholdning.

29 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Bilag 2 - Arbejdstid Stk. 1. Arbejdstid - fuldtidsansatte Den effektive arbejdstid for fuldtidsansatte udgør 148 timer over en 4 ugers turnus. Den daglige arbejdstid kan ikke deles. Stk. 2. Fast natarbejde - nedsat arbejdstid - fuldtidsansatte Ved fast natarbejde efter kl ydes kompensation i form af nedsat arbejdstid med fuld månedsløn, idet arbejdstiden nedsættes med 8 timer på 4 uger. Stk. 3. Arbejdstid - deltidsansatte Den effektive arbejdstid for deltidsansatte udgør minimum 60 timer og maksimum 148 timer over en 4 ugers turnus. Dog kan der med den enkelte medarbejder aftales et mindre garanteret timetal og en anden turnusperiode inden for rammen: Minimum 40 timer over 4 uger og op til minimum 80 timer over 8 uger. Deltidsansatte under 18 år kan ansættes inden for rammen: Minimum 30 timer på 4 uger og op til minimum 60 timer over 8 uger. For deltidsansatte under 18 år skal den daglige arbejdstid mindst udgøre 2 timer. Såfremt vikaren ønsker det, skal der mindst ligge 1 vagt pr. uge. Den daglige arbejdstid skal mindst udgøre 4 timer pr. dag. Stk. 4. Arbejdstid - weekendansatte Der kan i tidsrummet fredag fra kl mandag kl ansættes medhjælpere og natportierer med et fast garanteret timetal efter aftale med den enkelte vikar, dog maksimalt 104 timer på en 4 ugers turnus. Pågældende kan undtagelsesvis påtage sig frivilligt merarbejde uden for ovennævnte tidsrum som følge af et pludseligt opstået behov herfor.

30 30 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Stk. 5. Frivilligt merarbejde - deltidsansatte Det aftalte garanterede timetal påføres vagtplanen, og arbejde herudover betragtes enten som merarbejde, litra a) eller overarbejde, litra b): a) Frivilligt merarbejde, som efter aftale med en deltidsansat udføres ud over det garanterede timetal og op til 148 timer på en 4 ugers turnus, betales som merarbejde og udløser ikke overtidsbetaling. b) Beordret arbejde ud over det garanterede timetal samt alt arbejde ud over 148 timer på en 4 ugers turnus skal altid betales som overarbejde. Gastronomer kan ikke deltage i merarbejde. Stk. 6. Vagtplan Arbejdstidens tilrettelæggelse tilkommer virksomheden. Der skal forefindes en vagtplan med angivelse af arbejdstidens begyndelse og ophør for hver enkelt af medarbejderne. Arbejde ud over vagtplanen beregnes som overarbejde, medmindre der er tale om vagtbytte eller deltidsansattes merarbejde. Den daglige arbejdstid kan maksimalt udgøre 13 timer inkl. pauser og eventuelle afbrydelser. Vagtplanen lægges i samråd med tillidsrepræsentanten eller vikarerne, under hensyn til vikarernes ønsker og virksomhedens driftsmæssige behov. Vagtplanen udleveres til vikarerne. Vagtplanen skal angive arbejdstidens begyndelse og ophør for hver enkelt, og spisepauser skal være angivet enten på vagtplanen eller på anden måde. Vagtplanen kan ændres med 14 dages varsel, dog 1 uge, hvis der er tvingende grunde hertil. Ved fratrædelse i turnusperioden aflønnes vikaren i forhold til det præste-

31 VIKARBUREAUOVERENSKOMST rede timetal, dog aflønnes altid med minimum det i henhold til ansættelsesbeviset garanterede timetal for perioden. Stk. 7. Spisepauser Den daglige arbejdstid tillægges ½ times spisepause. Stk. 8. Fridage og friweekend - fuldtid og deltid Der garanteres 2 fridage pr. uge, som minimum hver anden uge skal placeres i sammenhæng, samt mindst 5 friweekender over 3 måneder, dog minimum 1 pr. måned. En friweekend er frihed i tidsrummet lørdag kl søndag kl timers hvile (59 timers frihed i alt). Arbejde på garanterede fridage/friweekender aflønnes i henhold til Bilag 1, 6 og 7. Stk. 9. Hviletid Arbejdstiden skal tilrettelægges, så vikaren har en hvileperiode på mindst 11 på hinanden følgende timer mellem 2 vagter.

32 32 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Bilag 3 - Caféer Som omtalt i 7 i vikarbureauoverenskomsten gælder der særlige vilkår, hvis brugervirksomheden er omfattet af caféoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration. Vikarbureauoverenskomsten er gældende i sin helhed inklusive bilag 1 og bilag 2, dog med undtagelse af betalingen for helligdage i 13 samt lønbilagene i bilag 1. Det erstattes af nedennævnte lønbilag. Er der i den pågældende café valgt provisionsløn, følges de i caféen gældende regler i forhold til aflønning. Lønbilag Minimalløn/garantiløn pr. måned Timeløn 1. marts 2015 kr ,51 129,38 1. marts 2016 kr ,10 131,18 Tillæg pr. time for arbejde på forskudt tid og nat - fastansatte og reserver Tidsrum Pr. 1. marts 2015 Pr. 1. marts 2016 Hverdage kl og kr. 17,78 kr. 18,08 lørdage kl Søndage kl kr. 24,28 kr. 24,69 Nattillæg kl kr. 27,21 kr. 27,67 Forskudttidstillæg og nattillæg kan ikke modregnes i personlig løn/garantiløn samt provisionsløn.

33 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Helligdagsbetaling - fastansatte Ved arbejde på helligdage samt efter kl den 24. december ydes et tillæg på 100% til den personlige løn/garantilønnen. Tillægget kan ikke modregnes. Virksomhedsanciennitetstillæg - fastansatte Tillægget udbetales månedsvis med samme beløb til fuldtids- og deltidsansatte vikarer. Tillægget kan ikke modregnes i det personlige tillæg/provisionslønnen. Tillægget udgør pr. måned: 1. marts og 4. ansættelsesår kr. 313,97 5. og 6. ansættelsesår kr. 439,48 7. og 8. ansættelsesår kr. 576,39 9. og 10. ansættelsesår kr. 804, ansættelsesår og derefter kr. 871,26 Aflønning af reserver Vikarer, der aflønnes som reserver, kan anvendes til enkeltstående og kortvarige arbejdsopgaver og til opfyldelse af arbejdsopgaver i særlige spidsbelastningssituationer. Reserver aflønnes minimum med 5 timer pr dag. Reserver pr. time 1. marts marts 2016 De første 8 timer kr. 142,32 kr. 144,30 9. og 10. time kr. 194,07 kr. 196, time og derefter kr. 258,76 kr. 262,36 For arbejde på helligdage betales pr. 1. marts 2015 kr. 24,28 og pr. 1. marts 2016 på kr. 24,69 pr. time.

34 34 VIKARBUREAUOVERENSKOMST Der betales tillæg for arbejde på forskudt tid efter samme regler som fastansatte (jf. ovenfor). Der ydes ikke rejsegodtgørelse i henhold til 7, stk. 2 i bilag 1.

35

36 3F Privat Service, Hotel og Restauration Kampmannsgade København V Tel f@3f.dk Varenr HORESTA vikarbureauoverenskomst VIKARBUREAUOVERENSKOMST Vodroffsvej Frederiksberg C Tel horesta@horesta.dk

Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping

Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping 14. februar 2012 Der etableres i overenskomstperioden, som en forsøgsordning, en aftale om "Alternative arbejdstidsregler for medhjælpere,

Læs mere

KONCEPT- OVERENSKOMST

KONCEPT- OVERENSKOMST KONCEPT- OVERENSKOMST Overenskomst 2014-2017 for konceptrestauranter 4 OVERENSKOMST 2014 2017 2014 2017 mellem HORESTA Arbejdsgiver (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening) og 3F

Læs mere

RESTAURANT- OVERENSKOMST. Overenskomst 2014-2017 for restauranter

RESTAURANT- OVERENSKOMST. Overenskomst 2014-2017 for restauranter RESTAURANT- OVERENSKOMST Overenskomst 2014-2017 for restauranter 4 OVERENSKOMST 2014 2017 2014 2017 mellem HORESTA Arbejdsgiver (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening) og 3F Privat

Læs mere

HOTELOVERENSKOMST. Overenskomst 2014-2017 for hoteller og. øvrige overnatningsvirksomheder

HOTELOVERENSKOMST. Overenskomst 2014-2017 for hoteller og. øvrige overnatningsvirksomheder HOTELOVERENSKOMST Overenskomst 2014-2017 for hoteller og øvrige overnatningsvirksomheder 4 OVERENSKOMST 2014 2017 2014 2017 mellem HORESTA Arbejdsgiver (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening)

Læs mere

HOTELOVERENSKOMST. Overenskomst 2014-2017 for hoteller og. øvrige overnatningsvirksomheder

HOTELOVERENSKOMST. Overenskomst 2014-2017 for hoteller og. øvrige overnatningsvirksomheder HOTELOVERENSKOMST Overenskomst 2014-2017 for hoteller og øvrige overnatningsvirksomheder 4 OVERENSKOMST 2014 2017 2014 2017 mellem HORESTA Arbejdsgiver (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening)

Læs mere

VIKARBUREAU- OVERENSKOMST

VIKARBUREAU- OVERENSKOMST VIKARBUREAU- OVERENSKOMST Overenskomst 2017-2020 Vikarbureauer, der er medlem af HORESTA Arbejdsgiver og har samme dækningsområde som hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service,

Læs mere

HOTELOVERENSKOMST. Overenskomst 2014-2017 for hoteller og. øvrige overnatningsvirksomheder

HOTELOVERENSKOMST. Overenskomst 2014-2017 for hoteller og. øvrige overnatningsvirksomheder HOTELOVERENSKOMST Overenskomst 2014-2017 for hoteller og øvrige overnatningsvirksomheder Forord Ved overenskomstfornyelsen pr. 1 marts 2014 blev parterne enige om en ny forenklet overens- komst, som træder

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM. FOA Fag Og Arbejde PBH A/S

OVERENSKOMST MELLEM. FOA Fag Og Arbejde PBH A/S CVR 20199830 OVERENSKOMST MELLEM FOA Fag Og Arbejde og PBH A/S - 2-1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE Overenskomsten omfatter personer, der ansættes som hjemmeserviceassistenter, samt personer, der udfører tilsvarende

Læs mere

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat

landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Mini-udgave landsoverenskomsten på kontor/lager mellem Dansk Erhverv og HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer har

Læs mere

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG 3.65.0 2014 /2017 OVERENSKOMST MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG for Brugsforeningen for Als og Sundeved og 3F Sønderborg afdeling MARTS 2014 1 Overenskomstområde Denne overenskomst omfatter al

Læs mere

HORESTA Arbejdsgiver (Hotel,- Restaurant-, og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening )

HORESTA Arbejdsgiver (Hotel,- Restaurant-, og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening ) HORESTA Arbejdsgiver (Hotel,- Restaurant-, og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening ) Som medlem af Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HORESTA Arbejdsgiver er der en række forhold, man skal være opmærksom på,

Læs mere

Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Transportoverenskomsten for en 2-årig periode.

Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Transportoverenskomsten for en 2-årig periode. Orientering Transportoverenskomsten med 3F Indgåelse af aftale på Transportområdet Den 4. marts 2012 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået aftale om Strategiske fornyelse af

Læs mere

Praktiske oplysninger om ferielukning i forbindelse med jul og nytår

Praktiske oplysninger om ferielukning i forbindelse med jul og nytår Praktiske oplysninger om ferielukning i forbindelse med jul og nytår 1. Indledning En del af HORESTA Arbejdsgivers medlemsvirksomheder holder lukket i en periode i forbindelse med jul og nytår. I det følgende

Læs mere

Orientering. Landsoverenskomsten for butik. Indgåelse af aftale på butiksområdet. Aftalens indhold

Orientering. Landsoverenskomsten for butik. Indgåelse af aftale på butiksområdet. Aftalens indhold Orientering Landsoverenskomsten for butik Indgåelse af aftale på butiksområdet Den 23. februar 2012 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK HANDEL indgået aftale Strategiske om fornyelse overvejelser:

Læs mere

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE OVERENSKOMST 2012-14 mellem DANSKE FÆRGER A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DAS) Gældende fra 1. maj 2012 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

Bilag Sammenligning af overenskomstaftaler 2010-2013 udkast 2012

Bilag Sammenligning af overenskomstaftaler 2010-2013 udkast 2012 1 Bilag Sammenligning af overenskomstaftaler 2010-2013 udkast 2012 I de følgende gennemgås de væsentligste punkter i overenskomsterne inden for hotel- og restaurationsområdet omhandlende HORESTA/3F, KA/KF,

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? OM DIN overenskomst FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

KONCEPT- OVERENSKOMST

KONCEPT- OVERENSKOMST KONCEPT- OVERENSKOMST Overenskomst 2014-2017 for konceptrestauranter 4 OVERENSKOMST 2014 2017 2014 2017 mellem HORESTA Arbejdsgiver (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening) og 3F

Læs mere

Ansættelsesbevis for ikke-funktionær

Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Ansættelsesbevis for ikke-funktionær Det bekræftes hermed at: Navn: CPR.nr.: Adresse: Postnr.: By: Telefon: E-mail: Er ansat som (stilling): Med følgende jobbeskrivelse

Læs mere

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE (DIS)

OVERENSKOMST 2012-14. mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE (DIS) OVERENSKOMST 2012-14 mellem DANSKE FÆRGER A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DIS) Gældende fra 1. maj 2012 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Cirkulære nr. 125 Juni 1977 J.nr. 1103-1/77 AFSKRIFT UDBETALING AF VISSE SÆRLIGE YDELSER TIL PERSONER MED ANSÆTTELSE PÅ FUNKTIONÆRVILKÅR

Læs mere

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer]

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] Mellem undertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet advokatfirmaet) og medundertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer]

Læs mere

Vejledning til HORESTA Arbejdsgiver og 3F ansættelsesbevis

Vejledning til HORESTA Arbejdsgiver og 3F ansættelsesbevis Vejledning til HORESTA Arbejdsgiver og 3F ansættelsesbevis Den indledende tekst Hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F finder anvendelse, medmindre der afkrydses i felterne Caféoverenskomst

Læs mere

O V E R E N S K O M S T

O V E R E N S K O M S T O V E R E N S K O M S T om ansættelses-, løn- og arbejdsforhold for chefoptikere/forretningsbestyrere mellem F. A. Thiele A/S og Serviceforbundet / Serviceforbundet - Urmagerne og Optikerne 1. april 2014-1.

Læs mere

2) Mindsteløn KAF: 110,50 kr. for alle 3F: Faglærte gastronomer 125,23 kr., ufaglærte gast.114,42 kr., tjenere 139,66 kr. og medhjælpere 112,39 kr.

2) Mindsteløn KAF: 110,50 kr. for alle 3F: Faglærte gastronomer 125,23 kr., ufaglærte gast.114,42 kr., tjenere 139,66 kr. og medhjælpere 112,39 kr. Sammenligning på hotel- og restaurationsområdet mellem de to overenskomster pr. 1 marts 2012: KAF-KRIFA og Horesta-3F (juni 2012) De 46 punkter er gennemgået med Kristelig Arbejdsgiverforening (KAF) og

Læs mere

Overenskomst. Mellem. 3F Transport. Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017

Overenskomst. Mellem. 3F Transport. Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017 3.60.0 Overenskomst Mellem 3F Transport og Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017 1 1 Dækningsområde Aftalen omfatter chaufførarbejde og andet forefaldende arbejde udført af voksne arbejdere

Læs mere

OVERENSKOMST CAFÉ- Overenskomst 2014-2017. for hotel, restaurant- og turisterhvervet

OVERENSKOMST CAFÉ- Overenskomst 2014-2017. for hotel, restaurant- og turisterhvervet CAFÉ- OVERENSKOMST Overenskomst 2014-2017 for hotel, restaurant- og turisterhvervet CAFÉOVERENSKOMST 2014 2017 2014 2017 mellem HORESTA Arbejdsgiver (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening)

Læs mere

industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat

industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat Mini-udgave industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye

Læs mere

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE

OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS. Speciallæge Claus Christoffersen. Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE OVERENSKOMST FOR SYGEPLEJERSKER ANSAT HOS Speciallæge Claus Christoffersen 2000 SPECIALLÆGE CLAUS CHRISTOFFERSEN Lygten 2 c, 2400 København NV INDHOLDSFORTEGNELSE DANSK SYGEPLEJERÅD 1. Overenskomstens

Læs mere

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling

Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling Cirkulære om organisationsaftale for Specialarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling 2002 Cirkulære af 21. januar 2004 Perst. nr. 003-04 PKAT nr. 603 J.nr. 03-333/14-8 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger

Læs mere

Aftale mellem. FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S

Aftale mellem. FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S Aftale mellem FOA Fag og Arbejde Og ELTEL Networks A/S 1 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...3 2. Ansættelsesaftale....3 3. Løn....3 4. Pension...3 5. Fritvalgsordning...4 6. Lønudbetaling....4

Læs mere

OVERENSKOMST ELEV- Overenskomst 2014-2017. for hotel, restaurant- og tursiterhvervet

OVERENSKOMST ELEV- Overenskomst 2014-2017. for hotel, restaurant- og tursiterhvervet ELEV- OVERENSKOMST Overenskomst 2014-2017 for hotel, restaurant- og tursiterhvervet 4 ELEVOVERENSKOMST 2014 2017 2014 2017 mellem HORESTA Arbejdsgiver (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening)

Læs mere

Danske Malermestre cirkulære. Gældende fra 1. januar 2011. Malerfagets nøgletal

Danske Malermestre cirkulære. Gældende fra 1. januar 2011. Malerfagets nøgletal Danske Malermestre cirkulære Gældende fra 1. januar 2011 Malerfagets nøgletal Malerfagets nøgletal - gældende fra 1. januar 2011 Udgivet af Danske Malermestre Tekst: Heinrich Søndengaard Nielsen Redaktion:

Læs mere

Skabelon til et ansættelsesbevis

Skabelon til et ansættelsesbevis Skabelon til et ansættelsesbevis Dette er et kommenteret eksempel på et ansættelsesbevis. Du kan således godt få et ansættelsesbevis, der ikke nødvendigvis indeholder alle punkter, eller hvor indholdet

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr.

Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr. Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr. uge i gennemsnit Denne vejledning er udarbejdet af Danske Fysioterapeuters arbejdsgiverrådgivning

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse F O A F A G O G A R B E J D E Virksomhedsoverdragelse Hvad betyder det for dig? Hvad skal du være opmærksom på? GODE RÅD 2 www.foa.dk En virksomhedsoverdragelse kan have stor betydning for dine ansættelsesvilkår,

Læs mere

Overenskomst. for tjenere 2014-2017. mellem HH-Ferries og 3F Privat Service, Hotel og Restauration PRIVAT SERVICE, HOTEL OG RESTAURATION

Overenskomst. for tjenere 2014-2017. mellem HH-Ferries og 3F Privat Service, Hotel og Restauration PRIVAT SERVICE, HOTEL OG RESTAURATION Overenskomst for tjenere mellem HH-Ferries og 3F Privat Service, Hotel og Restauration 2014-2017 PRIVAT SERVICE, HOTEL OG RESTAURATION DIS-OVERENSKOMST mellem HH-Ferries & 3F Privat Service, Hotel og

Læs mere

Transportoverenskomst 2010-2012 Satsregulering pr. 1. marts 2011. Transportoverenskomst, generelle bestemmelser

Transportoverenskomst 2010-2012 Satsregulering pr. 1. marts 2011. Transportoverenskomst, generelle bestemmelser Satserne udgør pr. 01.03.2011 Transportoverenskomst 2010-2012 Satsregulering pr. Transportoverenskomst, generelle bestemmelser Arbejdstid Arbejde på ubekvemme arbejdstider Forskydes arbejdstiden således,

Læs mere

KONCEPT- OVERENSKOMST

KONCEPT- OVERENSKOMST KONCEPT- OVERENSKOMST Overenskomst 2017-2020 for konceptrestauranter Overenskomstens gyldighedsområde AFSNIT 1 3 OVERENSKOMST 2017 2020 2017 2020 mellem HORESTA Arbejdsgiver (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr.

Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr. Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr. uge i gennemsnit Denne vejledning er udarbejdet af Danske Fysioterapeuters

Læs mere

AFTALE. mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE

AFTALE. mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE AFTALE mellem ELTEL Networks A/S og AC-ORGANISATIONERNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Gyldighedsområde 2 Løn 3 Pension 4 Arbejdstid 5 Ferie frihed 6 Barsel 7 Børns sygdom 8 Opsigelse 9 Tillidsmandsregler 10 Ret

Læs mere

Kapitel 1 - Månedslønnede - fastansatte

Kapitel 1 - Månedslønnede - fastansatte Overenskomst Indgået mellem Water and Wellness Holding ApS ("WWH") og FOA - Fag og Arbejde og HK Privat 2015-2017 Overenskomstens område 1 Område Stk. 1. Overenskomsten gælder for: Tekniske servicemedarbejdere,

Læs mere

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011 AFTALE Mellem Silkeborg Forsyning A/S og koncernens ansatte indenfor akademikerområdet 23. december 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Gyldighedsområde 2 Løn 3 Pension 4 Arbejdstid 5 Ferie - fritid 6 Barsel og

Læs mere

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om organisationsaftale for Køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2002 Cirkulære af 18. maj 2004 Perst. nr. 032-04 PKAT nr. 606 J.nr. 01-333/05-2

Læs mere

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Dig som medarbejder Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Feriefridage Fastansatte medarbejdere (inkl. elever) har hvert kalenderår ret til 5 feriefridage. Disse dage placeres under hensyntagen til arbejdets

Læs mere

Lokale aftaler om arbejdstid

Lokale aftaler om arbejdstid Lokale aftaler om arbejdstid For pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område Pædagogernes Forhandlingsfællesskab Blegdamsvej 124 2100 København Ø Juli 2010 Indledning Denne vejledning retter

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT 1 - OVERENSKOMSTENS GYLDIGHEDSOMRÅDE 4 1 - Overenskomstens faglige gyldighedsområde 4 2 - Overenskomstens faglige

INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT 1 - OVERENSKOMSTENS GYLDIGHEDSOMRÅDE 4 1 - Overenskomstens faglige gyldighedsområde 4 2 - Overenskomstens faglige INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT 1 - OVERENSKOMSTENS GYLDIGHEDSOMRÅDE 4 1 - Overenskomstens faglige gyldighedsområde 4 2 - Overenskomstens faglige arbejdsområde 4 AFSNIT 2 - ORGANISATIONSFORHOLD 6 3 - Organisationsforhold

Læs mere

RESTAURANT- OVERENSKOMST. Overenskomst for restauranter

RESTAURANT- OVERENSKOMST. Overenskomst for restauranter RESTAURANT- OVERENSKOMST Overenskomst 2017-2020 for restauranter Overenskomstens gyldighedsområde AFSNIT 1 3 OVERENSKOMST 2017 2020 2017 2020 mellem HORESTA Arbejdsgiver (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for nyansatte sognemedhjælpere. Det skal bemærkes,

Læs mere

O V E R E N S K O M S T

O V E R E N S K O M S T O V E R E N S K O M S T mellem Eurest a/s Division Medirest & Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA), RestaurationsBranchens Forbund (RBF) 2004 2007 1 1 DÆKNINGSOMRÅDE...5 Overenskomstens faglige gyldighedsområde...

Læs mere

RESTAURANT- OVERENSKOMST. Overenskomst for restauranter

RESTAURANT- OVERENSKOMST. Overenskomst for restauranter RESTAURANT- OVERENSKOMST Overenskomst 2014-2017 for restauranter 4 OVERENSKOMST 2014 2017 2014 2017 mellem HORESTA Arbejdsgiver (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening) og 3F Privat

Læs mere

Ansættelseskontrakt for funktionærer

Ansættelseskontrakt for funktionærer Ansættelseskontrakt for funktionærer 1. Undertegnede virksomhed (navn, adresse): Ansætter herved (navn, adresse): 2. Arbejdsstedets beliggenhed: Adresse: Se pkt. 1, første afsnit. 3. Som (stillingsbetegnelse/jobbeskrivelse):

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn På baggrund

Læs mere

HOTELOVERENSKOMST. Overenskomst for hoteller og. øvrige overnatningsvirksomheder

HOTELOVERENSKOMST. Overenskomst for hoteller og. øvrige overnatningsvirksomheder HOTELOVERENSKOMST Overenskomst 2017-2020 for hoteller og øvrige overnatningsvirksomheder 2 AFSNIT 1 Overenskomstens gyldighedsområde 4 Overenskomstens gyldighedsområde AFSNIT 1 3 OVERENSKOMST 2017 2020

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

RESTAURANT- OVERENSKOMST. Overenskomst for restauranter

RESTAURANT- OVERENSKOMST. Overenskomst for restauranter RESTAURANT- OVERENSKOMST Overenskomst 2017-2020 for restauranter 2 AFSNIT 1 Overenskomstens gyldighedsområde 4 Overenskomstens gyldighedsområde AFSNIT 1 3 OVERENSKOMST 2017 2020 2017 2020 mellem HORESTA

Læs mere

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017 KORT UDDRAG AF L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/3-2014 til 1/3-2017 mellem DANSK ERHVERV ARBEJDSGIVER og HK HANDEL BEMÆRK! Er kun gældende, hvis butikken har overenskomst med HK, eller

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM SCANDLINES CATERING A/S OG 3F PRIVAT SERVICE, HOTEL OG RESTAURATION FOR PASSAGERSKIBE I DANSK INTERNATIONALT SKIBSREGISTER

OVERENSKOMST MELLEM SCANDLINES CATERING A/S OG 3F PRIVAT SERVICE, HOTEL OG RESTAURATION FOR PASSAGERSKIBE I DANSK INTERNATIONALT SKIBSREGISTER OVERENSKOMST MELLEM SCANDLINES CATERING A/S OG 3F PRIVAT SERVICE, HOTEL OG RESTAURATION FOR PASSAGERSKIBE I DANSK INTERNATIONALT SKIBSREGISTER 2014-2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord... 6 AFSNIT 1 - OVERENSKOMSTENS

Læs mere

Handicapledsagere i staten mv.

Handicapledsagere i staten mv. Cirkulære af 2. maj 2011 Perst.nr. 012-11 PKAT 102 J.nr. 11-345-46 Cirkulære om regulativ om løn- og ansættelsesvilkår for Handicapledsagere i staten mv. 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

G-dage. Vodroffsvej 32 1900 Frederiksberg tlf. +45 35 24 80 80

G-dage. Vodroffsvej 32 1900 Frederiksberg tlf. +45 35 24 80 80 G-dage Når en virksomhed bringer et ansættelsesforhold til ophør, er der under visse betingelser pligt til at betale dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag også kaldet G-dage. Derefter modtager

Læs mere

RESTAURANT- OVERENSKOMST. Overenskomst 2014-2017 for restauranter

RESTAURANT- OVERENSKOMST. Overenskomst 2014-2017 for restauranter RESTAURANT- OVERENSKOMST Overenskomst 2014-2017 for restauranter 4 OVERENSKOMST 2014 2017 2014 2017 mellem HORESTA Arbejdsgiver (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening) og 3F Privat

Læs mere

BAGEROVERENSKOMST. mellem HOTEL, RESTAURANT- & TURISTERHVERVETS ARBEJDSGIVERFORENING (HORESTA-A) FØDEVAREFORBUNDET NNF Næstformandssekretariatet

BAGEROVERENSKOMST. mellem HOTEL, RESTAURANT- & TURISTERHVERVETS ARBEJDSGIVERFORENING (HORESTA-A) FØDEVAREFORBUNDET NNF Næstformandssekretariatet OV. NR. NNF-182 2012-2014 BAGEROVERENSKOMST mellem HOTEL, RESTAURANT- & TURISTERHVERVETS ARBEJDSGIVERFORENING (HORESTA-A) og FØDEVAREFORBUNDET NNF Næstformandssekretariatet 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel

Læs mere

Arbejde i holddrift 2013-2015. Den Grønne Gruppe. Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund

Arbejde i holddrift 2013-2015. Den Grønne Gruppe. Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund Arbejde i holddrift 2013-2015 Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund 1. marts 2013 Den Grønne Gruppe Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere 2

Læs mere

Overenskomst mellem Bjørn-Færgen a.m.b.a. og Dansk Metal Maritime Afdeling.

Overenskomst mellem Bjørn-Færgen a.m.b.a. og Dansk Metal Maritime Afdeling. Nærværende overenskomst er omfattet af den til enhver gældende Sømandslov og omfatter al sejlads med færgeselskabets skibe. For fastansatte gælder funktionærlovens bestemmelser. Til brug for lønberegningen

Læs mere

Bekendtgørelse om ferie 1)

Bekendtgørelse om ferie 1) BEK nr 1297 af 15/12/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 31. august 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., j.nr. 2011-0016709 Senere ændringer til forskriften BEK nr

Læs mere

... ... ... ... ... Ved tidsbegrænset ansættelse ophører ansættelsen uden yderligere varsel den...

... ... ... ... ... Ved tidsbegrænset ansættelse ophører ansættelsen uden yderligere varsel den... ANSÆTTELSESBEVIS Efter Loven om ansættelsesbeviser skal der foreligge en skriftlig ansættelsesaftale for medarbejderen. Ansættelsesforholdet er ikke omfattet af nogen overenskomst. Funktionærloven, Barselsloven

Læs mere

HK/Privat og Dansk Tandlægeforening

HK/Privat og Dansk Tandlægeforening HK/Privat og Dansk Tandlægeforening Obligatorisk ansættelseskontrakt for tandklinikassistenter i privat praksis 1 af 5 ANSÆTTELSESBREV Mellem klinikassistent Adresse Cpr-nr. og Tandlæge Arbejdsstedet adresse

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og AC-organisationerne Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte medarbejder på grundlag

Læs mere

CAFE- OVERENSKOMST. Overenskomst for hotel, restaurant & turisterhvervet

CAFE- OVERENSKOMST. Overenskomst for hotel, restaurant & turisterhvervet CAFE- OVERENSKOMST Overenskomst 2017-2020 for hotel, restaurant & turisterhvervet 2 AFSNIT 1 Overenskomstens gyldighedsområde 4 Overenskomstens gyldighedsområde AFSNIT 1 3 OVERENSKOMST 2017 2020 2017 2020

Læs mere

Juleaftensdag, nytårsaftensdag og grundlovsdag er ikke helligdage.

Juleaftensdag, nytårsaftensdag og grundlovsdag er ikke helligdage. Bilag 2b for lærere og børnehaveklasseledere 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse og det pædagogiske personale og mellem det forskellige

Læs mere

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne 1 Indholdsfortegnelse 1 Dækningsområde... 3 2 Lønbestemmelse... 3 3 Pension... 3 4 Arbejdstid...

Læs mere

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren)

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) Aftale om Sundhedssikring Tegnernr.: Kundenr.: Aftalenr.: mellem Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) og Topdanmark Livsforsikring A/S Borupvang 4, 2750 Ballerup

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

Sammenligning mellem nuværende regler og Foa/3F's handicaphjælperoverenskomst

Sammenligning mellem nuværende regler og Foa/3F's handicaphjælperoverenskomst Sammenligning mellem nuværende regler og Foa/3F's handicaphjælperoverenskomst Nuværende regel - side 1 kr.pr. time timeløn 112,33 aften (alle dage 17-23) 31,45 nat (alle dage 23-06) 35,39 lørdagstillæg

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Særlige feriefridage

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Særlige feriefridage FINANSMINISTERIET Cirkulære om Særlige feriefridage 1999 1 Cirkulære om særlige feriefridage Til samtlige ministerier mv. 1. Finansministeriet og centralorganisationerne har den 20. september 1999 indgået

Læs mere

gældende for virksomheden Det Fælles Udgiverselskab A/S for samtlige af virksomhedens afdelinger og arbejdssteder.

gældende for virksomheden Det Fælles Udgiverselskab A/S for samtlige af virksomhedens afdelinger og arbejdssteder. Protokollat Funktionæroverenskomsten mellem DDFF og er fra 1. januar 2003 gældende for virksomheden Det Fælles Udgiverselskab A/S for samtlige af virksomhedens afdelinger og arbejdssteder. Denne tiltrædelse

Læs mere

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Side 1 Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Indholdsfortegnelse 1. Hvem er omfattet af reglerne... 3 2. Lokalaftaler... 3 3. Arbejdstid... 3 4. Deltid... 3 5. Opgaveoversigt... 3 6.

Læs mere

OVERENSKOMST. urmagerfaget 2012-2014

OVERENSKOMST. urmagerfaget 2012-2014 OVERENSKOMST om løn- og arbejdsforhold i urmagerfaget 2012-2014 mellem Urmagernes Arbejdsgiverforening og Serviceforbundet Urmagerne og Optikerne 2 3 Indholdsfortegnelse Ansættelsesforhold:...6 Arbejdstid:...6

Læs mere

Overenskomst 2008 2011. mellem. Landsforeningen LEV. HK Service Hovedstaden. AC-organisationerne

Overenskomst 2008 2011. mellem. Landsforeningen LEV. HK Service Hovedstaden. AC-organisationerne Overenskomst 2008 2011 mellem Landsforeningen LEV og HK Service Hovedstaden og AC-organisationerne 1 1. Aftalens område Aftalen omfatter ansatte i Landsforeningen LEV.. Undtaget er honorarlønnede medlemmer,

Læs mere

VEJLEDNING TIL STANDARDANSÆTTEL- SESKONTRAKT

VEJLEDNING TIL STANDARDANSÆTTEL- SESKONTRAKT VEJLEDNING TIL STANDARDANSÆTTEL- SESKONTRAKT Ansættelseskontrakten er udarbejdet af Danske Skov- og Landskabsingeniører til dig, som står overfor dit første eller et nyt ansættelsesforhold. Du kan medbringe

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM. NCC Roads A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING

OVERENSKOMST MELLEM. NCC Roads A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING DAS OVERENSKOMST MELLEM NCC Roads A/S OG DANSK METALS MARITIME AFDELING 2012 2014 1 Nærværende aftale mellem rederiet NCC Roads A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling er gældende for maskinmænd, maskinister,

Læs mere

OVERENSKOMST. Mellem. HH Ferries Helsingør ApS. Dansk Metals Maritime Afdeling. Passagerskibe (Færger) i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS)

OVERENSKOMST. Mellem. HH Ferries Helsingør ApS. Dansk Metals Maritime Afdeling. Passagerskibe (Færger) i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) OVERENSKOMST Mellem HH Ferries Helsingør ApS og Dansk Metals Maritime Afdeling Passagerskibe (Færger) i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) 2015-2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Afsnit 1 - Overenskomstens

Læs mere

Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte. Oktober 2011. Hvad gælder på det private område?

Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte. Oktober 2011. Hvad gælder på det private område? Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte Oktober 2011 Hvad gælder på det private område? Indhold Forord Generelt om det private 3 arbejdsmarked Overenskomst Individuel kontrakt Lønvilkår 4

Læs mere

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet.

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet. Hj.nr. 2007-2001-1 Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet. Med henvisning til Finansministeriets og centralorganisationernes aftale af 27. juni 2008 om arbejdstid for tjenestemænd i staten

Læs mere

L Ø N S K E M A I for MEJERIPERSONALE og CHAUFFØRER Gældende fra den 1. marts 2016

L Ø N S K E M A I for MEJERIPERSONALE og CHAUFFØRER Gældende fra den 1. marts 2016 MEJERIBRUGETS ARBEJDSGIVERFORENING L Ø N S K E M A I for MEJERIPERSONALE og CHAUFFØRER Gældende fra den 1. marts 2016 Timeløn. Mejeriarbejdere, chauffører, industrioperatører, pakkeoperatører og afløsere

Læs mere

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst - februar 2016 Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarbureauansatte vikarer var ikke omfattet af en brugervirksomheds kollektive

Læs mere

Medarbejdere, der er på barselsorlov, optjener anciennitet, mens de er på barsel. Det betyder, at de har tilsvarende krav på feriefridage.

Medarbejdere, der er på barselsorlov, optjener anciennitet, mens de er på barsel. Det betyder, at de har tilsvarende krav på feriefridage. Feriefridage 1. Feriefridage i overenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F. I Hotel- og Restaurantoverenskomsterne er feriefridage reguleret i 5, stk. 12. I Konceptoverenskomsten er feriefridage reguleret

Læs mere

PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE

PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN MASKINMESTRENES FORENING PROTOKOLLAT VEDRØRENDE BEHANDLING AF UENIGHED (INTERESSETVIST) OM LOKAL LØNDANNELSE FOR MASKINMESTRE Da aftale om ny løndannelse af den 30-09-2002 (APV

Læs mere

OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016. mellem DANMARKS REDERIFORENING DANSK METALS MARITIME AFDELING. (Navigatører)

OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016. mellem DANMARKS REDERIFORENING DANSK METALS MARITIME AFDELING. (Navigatører) DANSK INTERNATIONALT SKIBSREGISTER OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016 mellem DANMARKS REDERIFORENING og DANSK METALS MARITIME AFDELING (Navigatører) (Gældende fra 4. marts 2016 til 31. marts 2017) INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Vejledning i forbindelse med udbetaling af løn eller sygedagpenge under sygdom

Vejledning i forbindelse med udbetaling af løn eller sygedagpenge under sygdom Vejledning i forbindelse med udbetaling af løn eller sygedagpenge under sygdom I det følgende redegøres for reglerne for betaling af løn under sygdom til medarbejdere. Vejledningen er opdelt således, at

Læs mere

Medarbejdere, der er på barselsorlov, optjener anciennitet, mens de er på barsel. Det betyder, at de har tilsvarende krav på feriefridage.

Medarbejdere, der er på barselsorlov, optjener anciennitet, mens de er på barsel. Det betyder, at de har tilsvarende krav på feriefridage. Feriefridage 1. Feriefridage i overenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F. I Hotel- og Restaurantoverenskomsterne er feriefridage reguleret i 5, stk. 12. I Konceptoverenskomsten er feriefridage reguleret

Læs mere

Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for pedeller og rengøringsassistenter 2007-2010

Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for pedeller og rengøringsassistenter 2007-2010 Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for pedeller og rengøringsassistenter 200-2010 Kapitel 1: Overenskomsten... 1 Oprettelse af overenskomst...

Læs mere

Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes

Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes lønforhold mv. 1. Mejeribestyreren er mejeriets ansvarlige leder og dets

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener.

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som kirketjener. Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for de nyansatte Kirketjenere. Samme organisationsaftale

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM. HK's KURSUSEJENDOM "KLINTEN" FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE

OVERENSKOMST MELLEM. HK's KURSUSEJENDOM KLINTEN FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE OVERENSKOMST MELLEM HK's KURSUSEJENDOM "KLINTEN" OG FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE 2002-2005 Fejl! Ukendt argument for parameter./fejl! Ukendt argument for parameter./fejl! Ukendt argument for parameter.

Læs mere

Bilag 1 Arbejdstid Indhold

Bilag 1 Arbejdstid Indhold Bilag 1 Arbejdstid Indhold 1 - Tjenesteliste... 2 2 - Ugentlig arbejdstid... 4 3 - Daglig arbejdstid... 5 4 - Pauser... 5 5 Hviletid, fridøgn og anden frihed... 5 6 - Søgnehelligdage og andre særlige fridage...

Læs mere

Ansættelseskontrakt for handicaphjælper

Ansættelseskontrakt for handicaphjælper Ansættelseskontrakt for handicaphjælper Standardkontrakten er udarbejdet af KL og FOA - Fag og Arbejde Arbejdsgivers navn, adresse og evt. CVR-nummer (Skal udfyldes) Arbejdstagers navn, adresse og cpr.nr.

Læs mere

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM Kommunala Arbeiðsgevarafelagið og Tandlægeforeningen 2015 2017 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 1 2 AFGRÆNSNING... 1 3 MÅNEDSLØNNEDE...

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten FINANSMINISTERIET Cirkulære om Ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 1999 1 Til samtlige ministerier mv. Cirkulære om ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten 1. Arbejdsgiveren har

Læs mere