S V A R S K R I F T. i FS nr. 5242/2006 Foreningen af danske Videogramdistributører Højbro Plads København K

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "S V A R S K R I F T. i FS nr. 5242/2006 Foreningen af danske Videogramdistributører Højbro Plads 10 1200 København K"

Transkript

1 Nils-Erik Norsker H Claus Becher H Mads Marstrand-Jørgensen H Peter Tauby Sørensen H Anders Aagaard L Henrik Karl Nielsen H J. nr. HKN S V A R S K R I F T i FS nr. 5242/2006 Foreningen af danske Videogramdistributører Højbro Plads København K som mandar for Egmont Film A/S Halmtorvej 29, 2. sal 1700 København V Buena Vista Home Entertainment A/S Østergade 26A, 3. sal 1100 København K Nordisk Film Video A/S Skelbækgade København V Paramount Internional A/S Vesterbrogade København V Sandrew Metronome Video Danmark A/S Omøgade København Ø Scanbox Entertainment A/S Landemærket 10 Telefon: mail@norskerco.dk DK-1119 København K. Telefax: Bank: Nordea, konto

2 Vermundsgade 40A, 4. sal 2100 København Ø SF Film & Video A/S Indiavej 1, 3. sal 2100 København Ø Universal Pictures Denmark A/S Hauschvej Frederiksberg Warner Bros. Entertainment ApS Omøgade København Ø mod Laserdisken v/hans Kristian Pedersen Prinsensgade 29, 1. th Aalborg I ovennævnte sag giver jeg møde på vegne af rekvisitus og nedlægger følgende PÅSTAND: Fogedforretningen nægtes fremme. SUPPLERENDE SAGSFREMSTILLING: Rekvisitus forstår begæringen om forbud og bevissikring således, rekvirenterne både er af den opftelse, rekvisitus allerede er omftet af det forbud, der er nedlagt over for Laserdisken ApS og samtidig ønsker iværksætte en identisk sag mod rekvisitus. Synspunktet savner mening, da rekvisitus ikke er angivet som rekvisitus i de kendelser, der blev afsagt i fogedsagen mod Laserdisken ApS. Rekvirenterne har ikke anlagt justifikionssag mod rekvisitus inden for de i retsplejeloven foreskrevne tidsfrister. Rekvisitus er således ikke omftet af noget fogedforbud eller af kendelser om bevissikring. Spørgsmålet om Laserdisken ApS har været rette rekvisitus og dermed rette sagsøgte i den tidligere sag vil blive afgjort i forbindelse med justifikionssagen, hvor Laserdisken ApS har begæret spørgsmålet udskilt i medfør af retsplejelovens 253. Side 2 af 11.

3 Spørgsmålet om rette rekvisitus i den forrige sag har begrænset relevans for nærværende fogedsag. Det skal dog bemærkes, rekvirenterne i den tidligere sag valgte iværksætte retsskridt over for Laserdisken ApS, jf. bilag 8, rekvirenterne med fogedrekvisitionen fremlagde bilag (bilag 8 b, 8 c og 8 d), der udtrykkeligt angiver CVR nummer , der ikke tilhørte Laserdisken ApS men rekvisitus, rekvisiti CVR nummer , der fremgår af rekvisiti hjemmeside, er offentligt tilgængeligt i overensstemmelse med lov om tjenester i informionssamfundet herunder visse aspekter af elektronisk handel 7, stk. 1, nr. 4, CVR nummeret for Laserdisken ApS er offentligt tilgængeligt, jf. bilag 5, årsrapporterne for 2004 og 2005 for Laserdisken ApS er offentligt tilgængelige jf. bilag 5, og rekvirenterne af årsrapporterne har kunnet se, Laserdisken ApS ikke siden overdragelsen af virksomheden til rekvisitus den 1. juli 2004 har drevet erhvervsmæssig aktivitet. De i forbudsbegæringen anførte forhold om rekvirenternes viden er uden betydning. Forbudsbegæringen godtgør, rekvirenterne ikke forud for iværksættelsen af sagen mod Laserdisken ApS har foretaget fornøden undersøgelse af rette rekvisitus. Fremlæggelsen af bilag 7 har ingen relevans. Det fremgår der er tale om oplysninger af ejerskab til domænenavnet Rekvisitus anvender domænenavnet En Whois søgning på dette domænenavn hos dk-hostmaster, der fremlægges som bilag A, viser, dette domænenavn ejes af rekvisitus. Ansvaret for den tidligere fogedsag er gennemført mod forkert rekvisitus påhviler rekvirenterne. Det er ukorrekt, når det i forbudsrekvisitionen side 5 er anført rekvisitus skulle bære ansvaret for driften fremstår som drevet i selskabsform. Rekvisiti drift fremstår ikke som drevet i selskabsform. Alle virksomhedens samhandelspartnere er nurligvis orienteret om den ændrede virksomhedsform i Dette gælder også rekvirenten Paramount Internional A/S, der er en af rekvisiti samhandelspartnere. Rekvirenten fortste fejlagtigt med fakturere Laserdisken ApS, jf. Side 3 af 11.

4 faktura af 7. september 2005, der fremlægges som bilag B. Derfor blev rekvirenten ved e mail af 12. september 2005, der fremlægges som bilag C, på ny gjort opmærksom på det rette CVR nummer. Rekvirenten har registreret ændringen Som dokumention fremlægges som bilag D rekvirentens faktura af 9. november 2005 til rekvisitus. Allerede i sit svarskrift i den af rekvirenterne anlagte justifikionssag mod Laserdisken ApS, der i uddrag fremlægges som bilag E, er der gjort opmærksom på, Laserdisken ApS var sagsøgt med urette uden dette har givet anledning til kommentarer endsige retsskridt mod rette rekvisitus. Spørgsmålet skal afgøres under justifikionssagen efter retsplejelovens 255, stk. 1, jf. anpartsselskabslovens 1, stk. 2, og 2, stk. 1 og 2, jf. lov om Det Centrale Virksomhedsregister 2-3 og lov om tjenester i informionssamfundet herunder visse aspekter af elektronisk handel 7, stk. 1, nr. 1, og 4. --oo-- For så vidt angår de fogedretlige betingelser for iværksættelse af forbud har rekvirenterne ikke med den nu fremkomne fogedbegæring godtgjort, rekvisitus agter foretage sig handlinger, som strider mod rekvirenternes ret og formålet med en sag vil forspildes, hvis rekvirenterne henvises til gøre deres ret gældende ved almindelig rettergang. Rekvisitus foretager import af DVD-film fra USA og andre lande. Rekvirenterne har ingen adgang til modsætte sig denne import, når det drejer sig om udgivelser hvortil rekvirenterne ikke har ophavsretligt beskyttede rettigheder. Rekvisitus har indrettet sin virksomhed i tillid til de tilkendegivelser, der fremkom i forbindelse med ændringen i ophavsretsloven i I et indlæg af 29. oktober 2002 til Folketingets Kulturudvalg fra rekvirenternes advok, der fremlægges som bilag F, hedder det: Priv parallelimport fra lande uden for EØS vil forts være tilladt, hvorfor disse film stadig vil kunne importeres til Danmark ( ) Begrebet parallelimport forudsætter endelig, der findes en enerettighedshaver i importlandet, som i givet fald kan og vil gribe ind over for importen. I Kulturministerens svar på spørgsmål nr. 14, der fremlægges som bilag G, hedder det: Jeg hæfter mig endvidere ved, Johan Schlüter anfører, lovforslaget ikke vil være til hinder for specialimport af smalle udgivelser på film- og musikområdet, idet der ikke vil være anledning til forbyde en sådan import, hvis der ikke findes en dansk enerettighedshaver. Der henvises endelig til rekvirenternes advoks udtalelser på et ekspertmøde i Folketingets Kulturudvalg den 13. november 2002, der i uddrag fremlægges som bilag H, hvor det hedder: Side 4 af 11.

5 Er der tale om specialimport, hvor der ikke er nogen rettighedshaver i landet, er det klart, man kan importere. Så er det ikke noget problem, for der er ingen til forbyde det. Hvis der har været enerettighedshavere i Danmark, har rekvisitus respekteret de forbud, der er meddelt mod parallelimport. For kunne få medhold i, den af rekvisitus drevne virksomhed skulle stride mod opretshavsloven, må rekvirenterne derfor kunne godtgøre rekvirenten foretager import af DVDfilm, hvortil rekvirenterne har rettigheder og hvor rekvirenterne har forbudt denne import, og der er tale om import der finder sted forsætligt eller uagtsomt jf. hertil ophavsretslovens 76 og 83. Bilag 8 f omfter i det væsentlige titler, hvor der ikke i Danmark findes rettighedshavere. I det omfang rekvirenterne påberåbes i bilag 8 f, opfordres (a) rekvirenterne til oplyse og dokumentere rettigheder til titlerne i bilag 8 f. Samtlige rekvirenter har i en årrække været bekendt med den virksomhed, som nu drives af rekvisitus. I forbindelse med en tidligere sag mellem samme parter rettede fogedretten i Aalborg henvendelse til rekvirenternes advok ved en skrivelse af 3. marts 1992, der fremlægges som bilag J. Det hedder heri: Det foreslås, som drøftet i forbindelse med proceduren den 6. februar 1992, Laserdisken i fremtiden forespørger rekvirentens advok, om rekvirenten mener have rettigheder til filmværker, inden disse købes hos Laserdiskens leverandører med henblik på udlejning. Rekvisitus har nurligvis fulgt denne henstilling også i de tilfælde hvor der sker import med henblik på salg. Til dokumention herfor fremlægges som bilag K print af af 18. december 2002 fra rekvisitus til rekvirenternes advok. Det hedder heri: Hvis der er titler, de danske rettighedshavere er i position til give tilladelse til videresælge eller ikke vil tillade videresælge, vil det blive registreret og respekteret. Rekvirenterne har dermed siden 2002 haft den ønskede bekræftelse på, deres rettigheder efter ophavsretsloven nurligvis - vil blive respekteret. Til yderligere dokumention fremlægges som bilag L print af af 27. december 2002 fra rekvisitus til rekvirenternes advok. Det hedder heri: De fleste titler i Laserdiskens sortiment er specialtitler, der formentlig ikke interesserer FDVs medlemmer. Side 5 af 11.

6 Jeg kan imidlertid ikke skelne på anden måde end ved registrere, hvilke titler, der er forbudte, og hvilke jeg forts kan eller må importere og sælge. I praksis er jeg nødt til registrere titlerne som hhv. forbudt, tilladt og evt. ikke besvaret. Jeg er med på enhver løsning, som FDVs medlemmer måtte foretrække. Som bilag M fremlægges kopi af brev af 6. januar 2003 fra rekvirenternes advok hvori det hedder: Samtidig skal jeg meddele, SF Film A/S og Scanbox Danmark A/S har meddelt mig, ingen af disse er indstillet på give tilladelse til de DVD-plader, som fremgår af den oversigt, du tilsendte mig med mail af 18. f.m. Så snart eller såfremt hver enkelt af de øvrige medlemmer måtte give mig en tilbagemelding vil du høre fra mig. Der fremgår således, alene to af rekvirenterne har forbudt rekvisitus foretage parallelimport. Med fogedbegæringen fremlægges ingen dokumention for, rekvisitus forsætligt eller uagtsomt har parallelimporteret titler, hvortil Scanbox Entertainment A/S og SF Film A/S har rettigheder. Rekvirenterne Scanbox Entertainment A/S og SF Film A/S opfordres (b) til meddele, om dette bestrides Paramount Internional A/S har meddelt rekvisitus mundtlig tilladelse til parallelimport, hvilket vil blive godtgjort ved rekvisiti partsforklaring under den mundtlige forhandling. Rekvisitus må forstå fogedsagerne således, denne rekvirent fragår denne tilladelse. Med fogedbegæringen fremlægges ingen dokumention for, rekvisitus efter den 29. november 2005 forsætligt eller uagtsomt har parallelimporteret titler, hvortil Paramount Internional A/S har rettigheder. Rekvirenten Paramount Internional A/S opfordres (c) til meddele, om dette bestrides. Som bilag N fremlægges print af af 5. februar 2003 fra rekvirenternes advok hvori det hedder: Du opfordres til kontakte de enkelte danske og udenlandske rettighedshavere direkte. Laserdisken ApS rettede i overensstemmelse hermed ved brev af 9. februar 2003, der fremlægges som bilag O direkte henvendelse til rekvirenterne. I dette brev hedder det: Side 6 af 11.

7 ( ) ønsker jeg ingen konflikt med rettighedshavere, der ønsker håndhæve et forbud mod parallelimport. Jeg meddelte derfor Torben Steffensen, rettighedshaveres indsigelse mod import (og videresalg) vil bliver respekteret. Enslydende skrivelser blev den 12. februar 2003 fremsendt til Egmont Film A/S, Buena Vista Home Entertainment A/S, Scanbox Entertainment A/S, Sandrew Metronome Video Danmark A/S, Universal Pictures Denmark A/S, Nordisk Film Video A/S og SF Film A/S. Disse breve fremlægges samlet som bilag P. I disse breve hedder det: Hvis et medlem af FDV generelt ønsker forbyde videresalg af parallelimporterede titler, hvortil det har danske distributionsrettigheder, vil jeg på eget initiiv og efter bedste evne registrere medlemmets DVD-rettighedsbibliotek og afstå fra parallelimportere disse titler, så jeg på den måde undgår krænke medlemmets rettigheder. Jeg ønsker blot et JA eller NEJ på spørgsmålet: Ønsker De forbyde Laserdisken udbyde parallelimporterede eksemplarer, af DVD-plader, hvortil De har danske distributionsrettigheder? Rekvirenterne har derved på ny fået det ønskede tilsagn om respekt af deres rettigheder. De øvrige medlemmer af Foreningen af Danske Videogramdistributører udover SF Film A/S og Scanbox Danmark A/S, der meddelte forbud - har dermed trods tilsagn fra deres advok ikke meddelt deres stillingtagen et forbud - før ved retsskridt i Rekvisitus har frem til den 29. november 2005 ageret i tillid til, disse rekvirenter ikke havde forbudt parallelimport. Med fogedbegæringen fremlægges ingen dokumention for, rekvisitus siden den 29. november 2005 forsætligt eller uagtsomt har parallelimporteret titler, hvortil de øvrige rekvirenter har rettigheder. De pågældende rekvirenter opfordres (d) til meddele, om dette bestrides. For så vidt angår Scanbox Entertainment A/S blev de praktiske spørgsmål aftalt mellem parterne og i øvrigt bekræftet ved en af 4. marts 2003 til Hans Kristian Pedersen. Denne fremlægges i print som bilag Q, og det hedder heri: Som aftalt bekræfter jeg hermed vores aftale om den rent praktiske håndtering af import-fra-usa forbuddet. Da jeg ikke har tid og lyst til gå dine varenumre igennem og du tilsvarende ikke har tid og lyst til gå mine besvarelser igennem har vi aftalt du hver måned tilsendes Scanbox s forhandler informion med kommende nyhedsudgivelser på DVD. Dette vil reelt set virke som informionen til dig om hvilke film titler der er Scanbox s eneret og dermed synonymt med hvilke film du iflg den nye lov ikke må importere til videresalg fra USA. Side 7 af 11.

8 Vi er begge fuldt vidende om dette informionssystem ikke er fuldt ud dækkende, da Scanbox løbende erhverver nye rettigheder der først måneder senere er klar til introduktion på det danske DVD marked. Men en punktlig opfølgning af dette er uden for vore resourcer ( ). En af rekvirenterne har således accepteret de usikkerhedsfaktorer, som det indførte informionssystem indebærer. Det informionssystem, som rekvisitus anvender, er udviklet af rekvisiti IT-medarbejder, Morten Dam Madsen og rekvisiti medarbejder David Bjerre, og er beskrevet i udtalelser, der fremlægges som bilag R og S. Rekvisitus vil blive afhørt om dette system under den mundtlige forhandling af sagen. Det kan således lægges til grund, der er rettet henvendelse til samtlige rekvirenter, hvor det tilkendegives, ophavsretsloven vil blive overholdt, rekvirenternes advok den 6. januar 2003 (bilag F) har bebudet en tilbagemelding vedrørende tilladelse til sælge DVD-plader, hvilket ikke er sket, rekvirenternes advok efterfølgende (bilag G) opfordrede til, der blevet taget kontakt til de enkelte danske og udenlandske rettighedshaver, hvilket er sket jf. bilag J, et informionssystem udtrykkeligt er aftalt med rekvirenten Scanbox Entertainment A/S jf. bilag K, der herudover alene er modtaget generelt importforbud fra SF Film A/S, Paramount Internional A/S har meddelt tilladelse til parallelimport, og ingen af de øvrige rekvirenter har meddelt forbud mod import før de facto ved forbudssagen mod Laserdisken ApS. Det kan ligeledes lægges til grund alle rekvirenter i hvert fald siden februar 2003 har været bekendt med den virksomhed, der drives under navnet Laserdisken og ikke har fundet anledning til reagere over for denne før efter flere år. Da rekvirenterne med den fornyede forbuds- og bevissikringsrekvisition alene henviser til det meriale, der allerede er indgået i den afsluttede fogedsag, kan fogedretten endvidere lægge til grund Side 8 af 11.

9 rekvirenterne ikke anfægter handlinger foretaget af rekvisitus siden den 29. november Særligt om rekvirentens anmodning om bevissikring bemærkes, et større antal titler opbevares hos rekvisitus siden fogedforretningen mod Laserdisken ApS den 29. november Uanset der ikke foreligger retskraftige afgørelser i forhold til rekvisitus har rekvisitus tilbudt rekvirenternes advok, titlerne oversendes mod betaling. Der henvises til mit brev af 25. oktober 2006 til rekvirenternes advok, der fremlægges som bilag T. En del af titlerne er i øvrigt indkøbt fuldt lovligt før HOVEDANBRINGENDER: Til støtte for den nedlagte påstand om, fogedforretningen nægtes fremme gøres det gældende, formålet med nærværende sag ifølge rekvirenternes forbudsbegæring (side 5, næstsidste afsnit) er undgå tvivl om, hvem der er omftet af det allerede nedlagte fogedforbud mod Laserdisken ApS, det af kendelsen i den tidligere sag (bilag 2) fremgår, der er nedlagt fogedforbud over for Laserdisken ApS, der alene er anlagt justifikionssag mod Laserdisken ApS, den tvivl, som rekvirenterne forsøger skabe, således ikke består og, nærværende sag ikke tjener noget fogedretligt anerkendelsesværdigt formål. Det gøres videre gældende, spørgsmålet om rette rekvisitus allerede blev gjort gældende af Laserdisken ApS i sit svarskrift i justifikionssagen, rekvirenterne som sagsøgere i justifikionssagen vælger opretholde justifikionssagen mod Laserdisken ApS med et samtidigt synspunkt om, rekvisitus tillige er part i sagen, disse spørgsmål derfor afgøres under den verserende justifikionssag, hvorfor fogedforbud og bevissikring allerede af denne grund ikke skal tillades i nærværende sag. Det gøres videre gældende, rekvirenterne ikke har godtgjort, rekvisitus vil udføre handlinger, der strider mod rekvirenternes ret. Side 9 af 11.

10 Til støtte herfor gøres det nærmere gældende, Laserdisken ApS allerede ved mail af 27. december 2002 (bilag E) gav tilsagn om, virksomheden vil acceptere enhver løsning som rekvirenterne måtte foretrække, Laserdisken ApS den 9. februar 2003 (bilag H) meddelte rekvirenternes advok, rettighedshavernes indsigelse mod import og videresalg vil blive respekteret, Laserdisken ApS ved breve af 12. februar 2003 (bilag J) til rekvirenterne meddelte virksomheden på eget initiiv efter bedste evne ville registrere rettighedshavernes DVD-rettighedsbibliotek og afstå fra parallelimportere disse titler, ingen af rekvirenterne ud over Scanbox Danmark A/S og SF Film A/S har reageret på disse henvendelser, Scanbox Danmark A/S har accepteret et registrerings- og informionssystem med visse usikkerhedsfaktorer, betingelserne for forbud og bevissikring således ikke er til stede. Det gøres endvidere gældende rekvirenterne heller ikke har godtgjort formålet med sagen ville forspildes, hvis rekvirenterne gør deres ret gældende ved almindelig rettergang og ved anvendelse af lovens almindelige midler i form af bødestraf og erstnings- og vederlagskrav. Til støtte herfor gøres det nærmere gældende, det alene er forsætlig eller uagtsom overtrædelse der kan resultere i strafansvar og erstningsansvar, import af titler, hvor rettighedshaveren har forbudt import, vil kunne forekomme hændeligt, jf. hertil af 4. marts 2003 (bilag K) fra Scanbox Danmark A/S, ingen af rekvirenterne i øvrigt har forbudt rekvisitus importere de titler der er påberåbt i sagens bilag, rekvirenterne kunne have valgt besvare henvendelserne af 12. februar 2003 (bilag J) med et generelt forbud, hvilket rekvisitus nurligvis ville have respekteret, rekvirenterne ikke har påberåbt sig endsige godtgjort, rekvisitus har overtrådt ophavsretsloven i tidsrummet efter den 29. november 2005, og Side 10 af 11.

11 fogedforbud under disse omstændigheder ikke bør meddeles, ligesom grundlaget for bevissikring ikke er til stede. Der henvises til Østre Landsrets kendelse af 20. januar 2006, 20. afd., nr. B (bilag 10). BEVISFØRELSE Rekvisiti bevisførelse består i dokumention af fremlagte bilag og partsforklaring. København, den 25. oktober 2006 Henrik Karl Nielsen Side 11 af 11.

SUPPLERENDE KÆRESKRIFT

SUPPLERENDE KÆRESKRIFT Nils-Erik Norsker H Claus Becher H Mads Marstrand-Jørgensen H Peter Tauby Sørensen H Anders Aagaard L Henrik Karl Nielsen H J. nr. HKN-635188 SUPPLERENDE KÆRESKRIFT I VL B-0212-07 Laserdisken v/hans Kristian

Læs mere

SAGSØGTES PÅSTANDSDOKUMENT

SAGSØGTES PÅSTANDSDOKUMENT Nils-Erik Norsker H Claus Becher H Mads Marstrand-Jørgensen H Peter Tauby Sørensen H Anders Aagaard L Henrik Karl Nielsen H J. nr. HKN-635037 SAGSØGTES PÅSTANDSDOKUMENT (Delforhandling om rette sagsøgte)

Læs mere

KÆREREPLIK. i sagen V.L. B Laserdisken v/hans Kristian Pedersen Prinsensgade 29, 1. th Aalborg. mod

KÆREREPLIK. i sagen V.L. B Laserdisken v/hans Kristian Pedersen Prinsensgade 29, 1. th Aalborg. mod Nils-Erik Norsker H Claus Becher H Mads Marstrand-Jørgensen H Peter Tauby Sørensen H Anders Aagaard L Henrik Karl Nielsen H J. nr. HKN-635188 KÆREREPLIK i sagen V.L. B-2836-06 Laserdisken v/hans Kristian

Læs mere

SAGSØGTES PÅSTANDSDOKUMENT

SAGSØGTES PÅSTANDSDOKUMENT Nils-Erik Norsker H Claus Becher H Mads Marstrand-Jørgensen H Peter Tauby Sørensen H Anders Aagaard L Henrik Karl Nielsen H J. nr. HKN-635037 SAGSØGTES PÅSTANDSDOKUMENT i BS nr. 76-5-2181/2005 Retten i

Læs mere

ENDELIGT SVARSKRIFT (Sagen om bevissikring)

ENDELIGT SVARSKRIFT (Sagen om bevissikring) J. nr. HKN-635365 ENDELIGT SVARSKRIFT (Sagen om bevissikring) i BS nr. 50/2007 Retten i Aalborg Foreningen af Danske Videogramdistributører som mandar for Egmont Film A/S Halmtorvej 29, 2. sal 1700 København

Læs mere

KÆREREPLIK. J. nr. HKN i sagen V.L. B Laserdisken v/hans Kristian Pedersen Prinsensgade 29, 1. th Aalborg.

KÆREREPLIK. J. nr. HKN i sagen V.L. B Laserdisken v/hans Kristian Pedersen Prinsensgade 29, 1. th Aalborg. J. nr. HKN-635188 KÆREREPLIK i sagen V.L. B-0212-07 Laserdisken v/hans Kristian Pedersen Prinsensgade 29, 1. th. 9000 Aalborg mod Foreningen af Danske Videogramdistributører som mandar for Egmont Film

Læs mere

LASERDISKEN ApS Reg. nr. ApS-256.469 - SE-nr. 21 73 05 99

LASERDISKEN ApS Reg. nr. ApS-256.469 - SE-nr. 21 73 05 99 Scanbox Entertainment A/S Vermundsgade 40 A, 4. sal 2100 København Ø Egmont Film A/S Halmtorvet 29, 2. Sal 1700 København V Nordisk Film Video A/S Skelbækgade 1 1717 København V Buena Vista Home Entertainment

Læs mere

LASERDISKEN. Processkrift vedr. sagsøgers bilag. Retten i Aalborg, sagerne BS 50/2007 og BS 235/2007

LASERDISKEN. Processkrift vedr. sagsøgers bilag. Retten i Aalborg, sagerne BS 50/2007 og BS 235/2007 LASERDISKEN Prinsensgade 38, 9000 Aalborg - Telefon 98 13 22 22 - Telefax 98 11 49 59 - e-mail: hk@laserdisken.dk Processkrift vedr. sagsøgers bilag Retten i Aalborg, sagerne BS 50/2007 og BS 235/2007

Læs mere

Beslutning: Den 9. februar 2015 blev der i. sag nr. 27/2014. mod. afsagt sålydende

Beslutning: Den 9. februar 2015 blev der i. sag nr. 27/2014. mod. afsagt sålydende Den 9. februar 2015 blev der i sag nr. 27/2014 A mod B afsagt sålydende Beslutning: Ved skrivelse af 28. marts 2014 vedhæftet en politianmeldelse har Advokatfirmaet A indbragt revisor statsautoriseret

Læs mere

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst:

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst: Kendelse af 21. marts 2001. 00-161.414. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet. Årsregnskabslovens 62. (Ellen Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen) K, der er medlem af

Læs mere

København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E

København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E København, den 6. oktober 2010 J.nr. 2010-02-0029 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse

Læs mere

LASERDISKEN ApS Reg. nr. ApS SE-nr

LASERDISKEN ApS Reg. nr. ApS SE-nr Reg. nr. ApS-256.469 - SE-nr. 21 73 05 99 Prinsensgade 38, 9000 Aalborg - Telefon 98 13 22 22 - Telefax 98 11 49 59 - e-mail: hk@laserdisken.dk Ankestævning Som direktør for og på vegne af Laserdisken

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. København, den 12. september 2012 J.nr. 2011-02-0350/SAF/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. Sagens tema: Advokat A, der var advokat for

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Bjarne Overmark, Randers C.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Bjarne Overmark, Randers C. København, den 27. januar 2016 Sagsnr. 2015-2904/MKJ 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Bjarne Overmark, Randers C. Klagens tema: [Klager] har klaget

Læs mere

D O M. afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst.

D O M. afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst. D O M afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0524 15 Handrupgaard Grundejerforening v/ formand Knud

Læs mere

Skive Kommunalbestyrelse Torvegade 10 7800 Skive. Vedr. aktindsigt i sagen om rekonstruktion af Kulturcenter Limfjord A/S

Skive Kommunalbestyrelse Torvegade 10 7800 Skive. Vedr. aktindsigt i sagen om rekonstruktion af Kulturcenter Limfjord A/S Skive Kommunalbestyrelse Torvegade 10 7800 Skive 02-03- 2011 TILSYNET Vedr. aktindsigt i sagen om rekonstruktion af Kulturcenter Limfjord A/S Skive Folkeblad har ved brev af 8. juli 2009 rettet henvendelse

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948. Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948. Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt Statsforvaltningens brev til en borger 2015-78948 Dato: 26-05-2016 Henvendelse vedrørende Københavns Kommunes afgørelse om aktindsigt Du har den 7. december 2015 klaget til Københavns Kommune over kommunens

Læs mere

LASERDISKEN. Sagsøgtes processkrift vedr. konkurrencen 13 rigtige. Domstolene og demokratiet. Aalborg, 22. marts 2013

LASERDISKEN. Sagsøgtes processkrift vedr. konkurrencen 13 rigtige. Domstolene og demokratiet. Aalborg, 22. marts 2013 Prinsensgade 38, 9000 Aalborg - Telefon 98 13 22 22 - Telefax 98 11 49 59 - e-mail: hk@laserdisken.dk Aalborg, 22. marts 2013 Sagsøgtes processkrift vedr. konkurrencen 13 rigtige Retten i Aalborg, sag

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 14. marts 2016 blev der i sag 320 2015-9364 AA mod Ejendomsmægler BB og Ejendomsmægler CC og Ejendomsmæglervirksomheden DD afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 22. juli 2015 har AA indbragt ejendomsmæglere

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2015.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2015. København, den 26. februar 2016 Sagsnr. 2015 3393/CBW 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Gorm Beck, Roskilde. Klagens tema: [Klager] har klaget

Læs mere

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2.

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2. 2014-15 Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at Nordfyns Kommune i medfør af offentlighedslovens

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 Poul Erik Bech A/S (advokat Steen Lundeby) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Gry Høirup) Resume af afgørelsen Poul

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

2.2 Ændringer og tillæg. Ændringer af og tillæg til Aftalegrundlaget er kun gældende, hvis parterne har aftalt dem skriftligt.

2.2 Ændringer og tillæg. Ændringer af og tillæg til Aftalegrundlaget er kun gældende, hvis parterne har aftalt dem skriftligt. Salgs- og leveringsbetingelser for Dynamic Venues ApS serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: 4210720001 og 421151E002 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato: 18.

Læs mere

LASERDISKEN. Prinsensgade 38, 9000 Aalborg - Telefon Telefax

LASERDISKEN. Prinsensgade 38, 9000 Aalborg - Telefon Telefax Prinsensgade 38, 9000 Aalborg - Telefon 98 13 22 22 - Telefax 98 11 49 59 - e-mail: hk@laserdisken.dk Processkrift vedr. henvisning jfr. 226, stk. 1 (forbud) Retten i Aalborg, sag BS 235/2007 Foreningen

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift. Akademikernes Centralorganisation (AC) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN)

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift. Akademikernes Centralorganisation (AC) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) 1 Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (2010.0010) Akademikernes Centralorganisation (AC) (advokat Jakob Juul) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) (advokat Morten Ulrich) 2 1. Indledning

Læs mere

Kontrakt. Leverancesystemet. Mellem. Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 Vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] [adresse]

Kontrakt. Leverancesystemet. Mellem. Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 Vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] [adresse] Kontrakt Leverancesystemet Mellem Region Syddanmark CVR 29190909 Damhaven 12 7100 Vejle (herefter benævnt kunden) og [Leverandør] [CVR] [adresse] [postnummer, by] (herefter benævnt leverandøren) [1] Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dansk Forening for Voldgift

Dansk Forening for Voldgift Indledning Der har i nogle lande været en vis tradition for, at voldgiftssager behandles efter regler for behandling af civile sager ved domstolene. Dansk Forening for Voldgifts Regler om bevisoptagelse

Læs mere

LASERDISKEN. Sagsøgtes påstandsdokument. Over for sagsøgernes påstand 1: Over for sagsøgernes påstand 2: Over for sagsøgernes påstand 3:

LASERDISKEN. Sagsøgtes påstandsdokument. Over for sagsøgernes påstand 1: Over for sagsøgernes påstand 2: Over for sagsøgernes påstand 3: Prinsensgade 38, 9000 Aalborg - Telefon 98 13 22 22 - Telefax 98 11 49 59 - e-mail: hk@laserdisken.dk Sagsøgtes påstandsdokument Aalborg, 22. april 2013 Retten i Aalborg, i sagerne BS 7-50/2007 og BS 7-235/2007

Læs mere

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene.

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene. København, den 7. januar 2015 Sagsnr. 2014-523 /2KR/HCH 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X på vegne af klager klaget over indklagede, [bynavn]. Sagens tema: X har på vegne

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Kontrakt. Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR]

Kontrakt. Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] Kontrakt Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909 Damhaven 12 7100 vejle (herefter benævnt kunden) og [Leverandør] [CVR] [adresse] [postnummer, by] (herefter benævnt leverandøren)

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R. Den 4. oktober 2010 blev der i sag nr. 49/2009 K mod registreret revisor R og RR afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

K E N D E L S E. [Indklagede] korresponderede herefter i perioden august til september 2014 med modpartens advokat vedrørende bodelingen.

K E N D E L S E. [Indklagede] korresponderede herefter i perioden august til september 2014 med modpartens advokat vedrørende bodelingen. København, den 27. januar 2016 Sagsnr. 2015-3739/CSI 7. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede]

Læs mere

Udskrift af Arbejdsrettens retsbog

Udskrift af Arbejdsrettens retsbog Udskrift af Arbejdsrettens retsbog Den 15. februar 2016 holdt Arbejdsretten møde i Arbejdsmarkedets Hus, Sankt Annæ Plads 5, 1250 København K, i Sag nr.: AR2014.0458 Landsorganisationen i Danmark for CO-industri

Læs mere

D O M. afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst.

D O M. afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst. D O M afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1033 15 A (advokat Leo Jantzen, Åbyhøj) mod C (advokat

Læs mere

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst - februar 2016 Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarbureauansatte vikarer var ikke omfattet af en brugervirksomheds kollektive

Læs mere

Hedensted Byråd Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde. Henvendelse om aktindsigt til Hedensted Kommune

Hedensted Byråd Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde. Henvendelse om aktindsigt til Hedensted Kommune Hedensted Byråd Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde 28-04- 2009 TILSYNET Henvendelse om aktindsigt til Hedensted Kommune A har ved brev af 8. september 2008 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland,

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

K E N D E L S E. Der blev under sagen afgivet forklaring af Klager. Forklaringen blev afgivet for lukkede døre.

K E N D E L S E. Der blev under sagen afgivet forklaring af Klager. Forklaringen blev afgivet for lukkede døre. København, den 23. september 2013 Sagsnr. 2011-5139/SAF/JML 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat A. Sagens tema: Klager, der var mor til en pige, som

Læs mere

LASERDISKEN ApS Reg. nr. ApS-256.469 - SE-nr. 21 73 05 99

LASERDISKEN ApS Reg. nr. ApS-256.469 - SE-nr. 21 73 05 99 ApS Reg. nr. ApS-256.469 - SE-nr. 21 73 05 99 Prinsensgade 38, 9000 Aalborg - Telefon 98 13 22 22 - Telefax 98 11 49 59 - e-mail: hk@laserdisken.dk Supplerende processkrift I sag FS 40-5917/2005 for Vestre

Læs mere

HVEM HAR RETTEN TIL ET VIDNE NY HØJESTERETS- AFGØRELSE

HVEM HAR RETTEN TIL ET VIDNE NY HØJESTERETS- AFGØRELSE 2. SEPTEMBER 2010 HVEM HAR RETTEN TIL ET VIDNE NY HØJESTERETS- AFGØRELSE Højesteret har i en ny kendelse endeligt afgjort spørgsmålet om, hvorvidt sagsøger ved allerede i stævningen at angive de medarbejdere

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

i sin søns patientjournal. På den måde ville både faren selv og andre sundhedspersoner få kendskab til dommen og dens konsekvenser.

i sin søns patientjournal. På den måde ville både faren selv og andre sundhedspersoner få kendskab til dommen og dens konsekvenser. 2009 12-1 Patientklagenævnets pligt til at vejlede om konsekvenserne af en afgørelse truffet af nævnet I fortsættelse af behandlingen af en konkret klagesag om en fars ret til aktindsigt i sin søns patientjournal

Læs mere

Sygefravær afskedigelsesgrund? Opsigelse grund til annullering af orlov?

Sygefravær afskedigelsesgrund? Opsigelse grund til annullering af orlov? Tilkendegivelse af 13. november 2009 i faglig voldgift FV2009.0164: 3F Offentlig Gruppe (advokat Stephan Agger) mod KL for Københavns Kommune (advokat Morten Ulrich) Sygefravær afskedigelsesgrund? Opsigelse

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

Udkast til Stævning - Work-in-progress (seneste udgave pr. 5/2-2008) Helle Dietz

Udkast til Stævning - Work-in-progress (seneste udgave pr. 5/2-2008) Helle Dietz LASERDISKEN Prinsensgade 38, 9000 Aalborg - Telefon 98 13 22 22 - Telefax 98 11 49 59 - e-mail: hk@laserdisken.dk Udkast til Stævning - Work-in-progress (seneste udgave pr. 5/2-2008) Hans Kristian Pedersen

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 8. december 2015 blev der i sag 306 2015-4061 AA mod Ejendomsmægler Anne-Marie Eybye [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 31. marts 2015 har AA indbragt ejendomsmægler Anne-Marie

Læs mere

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Generelt Rapporten skal udarbejdes i henhold til 43, stk. 1 i lov om spil, og skal redegøre for, om indehavere af tilladelse til at udbyde online væddemål og/eller

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET J.nr. 15.00-0355-15

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET J.nr. 15.00-0355-15 AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET J.nr. 15.00-0355-15 Klager: NN Indklagede: Hi3G Denmark ApS Scandiagade 8 2450 København SV CVR 26123445 Klagetema: Mobil aftaleforhold aftaleindgåelse - erstatning - bortkomst

Læs mere

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering:

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering: Notat om speciel inhabilitet i tre konkrete sager vedrørende et kommunalbestyrelsesmedlem der er udpeget eller indstillet af kommunalbestyrelsen til bestyrelsesposten i et aktieselskab 1. Baggrunden for

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016035 (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Trine H. Garde) 14. juli 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016035 (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Trine H. Garde) 14. juli 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016035 (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Trine H. Garde) 14. juli 2008 K E N D E L S E Thomas Borgå (advokat Ole Lund, Skive) mod Skive Kommune (advokat Andreas Christensen,

Læs mere

KENDELSE. Klagen støttes i første række på, at Breeders of Denmark som klager skal anses som part i klagesagen.

KENDELSE. Klagen støttes i første række på, at Breeders of Denmark som klager skal anses som part i klagesagen. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9/12 2015 i sag nr. KL-6-2015 Breeders of Denmark A/S (advokat Joan Vollertsen) mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (fuldmægtig Maria Nielsen) Resume af

Læs mere

Århus Kommune Rådhuset 8000 Århus C. Henvendelse om aktindsigt i priserne i kontrakt mellem Århus Kommune og Falck A/S

Århus Kommune Rådhuset 8000 Århus C. Henvendelse om aktindsigt i priserne i kontrakt mellem Århus Kommune og Falck A/S Århus Kommune Rådhuset 8000 Århus C 07-04- 2009 TILSYNET Henvendelse om aktindsigt i priserne i kontrakt mellem Århus Kommune og Falck A/S A har ved brev af 16. december 2008 rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014

Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 15. maj 2014 /team fonde Statusbrev for de erhvervsdrivende fonde, 1/2014 Nærværende statusbrev er koncentreret om L 154 forslag til lov om erhvervsdrivende, der blev fremsat den 12. marts 2014, og førstebehandlet

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt 2015-71725 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 18-12- 2015 Att.: XXXX Tilsynet Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har i e-mail af 2. november 2015 meddelt Aalborg Kommune, at du

Læs mere

LANDSRETSDOM OM PRINCIPPER FOR BEGÆRING OG ACCEPT AF FORSIKRING

LANDSRETSDOM OM PRINCIPPER FOR BEGÆRING OG ACCEPT AF FORSIKRING 28. FEBRUAR 2013 LANDSRETSDOM OM PRINCIPPER FOR BEGÆRING OG ACCEPT AF FORSIKRING I en sag om pensionsforsikring har Østre Landsret taget stilling til principper vedrørende tilbud og accept om antagelse

Læs mere

Statsforvaltningens udtalelse til en borger vedrørende aktindsigt

Statsforvaltningens udtalelse til en borger vedrørende aktindsigt Statsforvaltningens udtalelse til en borger vedrørende aktindsigt 19-09- 2008 TILSYNET MED KOMMUNERNE I REGION SYDDANMARK De har den 23. juni 2008 rettet henvendelse til statsforvaltningen vedrørende klage

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

LASERDISKEN. Sagsøgtes processkrift vedr. ejerforholdene og informationerne herom. Har jeg vildledt om ejerforholdene? Aalborg, 22.

LASERDISKEN. Sagsøgtes processkrift vedr. ejerforholdene og informationerne herom. Har jeg vildledt om ejerforholdene? Aalborg, 22. Prinsensgade 38, 9000 Aalborg - Telefon 98 13 22 22 - Telefax 98 11 49 59 - e-mail: hk@laserdisken.dk Aalborg, 22. marts 2013 Sagsøgtes processkrift vedr. ejerforholdene og informationerne herom Retten

Læs mere

www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE

www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE Dansk Business Angel Netværk info@dban.dk www.dban.dk FORTROLIGHEDSAFTALE 2 Mellem undertegnede, på den ene side [Selskabets navn og adresse] CVR-nr. [xx xx xx xx] (herefter betegnet Selskabet ) og er

Læs mere

LASERDISKEN. Prinsensgade 38, 9000 Aalborg - Telefon Telefax

LASERDISKEN. Prinsensgade 38, 9000 Aalborg - Telefon Telefax Prinsensgade 38, 9000 Aalborg - Telefon 98 13 22 22 - Telefax 98 11 49 59 - e-mail: hk@laserdisken.dk Processkrift vedr. henvisning jfr. 226, stk. 1 (bevissikring) Retten i Aalborg, sag BS 50/2007 Foreningen

Læs mere

Følgende bilag vedlægges stævningen

Følgende bilag vedlægges stævningen Følgende bilag vedlægges stævningen Laserdiskens baggrund og eksistensgrundlag 1. 1 Aalborg Stiftstidende: Søskende fra Aalborg laver Dracula-film, 15/8-1980 FDVs øvrige forsøg på at begrænse konkurrencen

Læs mere

Statsforvaltningen har herved lagt vægt på, at du over for kommunen har angivet adressen på tre ejendomme.

Statsforvaltningen har herved lagt vægt på, at du over for kommunen har angivet adressen på tre ejendomme. Statsforvaltningens brev til et firma 2015-19355 Dato: 03-02-2016 Henvendelse vedrørende aktindsigt Statsforvaltningen har fået indbragt en sag vedrørende Hjørring Kommunes afgørelser af 2. og 11. februar

Læs mere

LASERDISKEN. Stævning. Indledende sagsfremstilling. Hans Kristian Pedersen Prinsensgade 29, 1 th 9000 Aalborg. indstævner herved

LASERDISKEN. Stævning. Indledende sagsfremstilling. Hans Kristian Pedersen Prinsensgade 29, 1 th 9000 Aalborg. indstævner herved Prinsensgade 38, 9000 Aalborg - Telefon 98 13 22 22 - Telefax 98 11 49 59 - e-mail: hk@laserdisken.dk Stævning Hans Kristian Pedersen Prinsensgade 29, 1 th 9000 Aalborg indstævner herved Domstolsstyrelsen

Læs mere

Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte patientskade er berettiget til erstatning for erhvervsevnetab.

Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte patientskade er berettiget til erstatning for erhvervsevnetab. DOM Afsagt den 14. maj 2013 i sag nr. BS 5-699/2012: A mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens problemstilling Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte

Læs mere

2014-17. Afslag på aktindsigt i oplysninger om kontraktspartners skattemæssige situation ved modtagelse af udbytte

2014-17. Afslag på aktindsigt i oplysninger om kontraktspartners skattemæssige situation ved modtagelse af udbytte 2014-17 Afslag på aktindsigt i oplysninger om kontraktspartners skattemæssige situation ved modtagelse af udbytte En journalist klagede til ombudsmanden over, at Finansministeriet havde undtaget oplysninger

Læs mere

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk

Læs mere

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale

H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale Side 1 H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og HK/KOMMUNAL vedrørende ikke-tjenestemandsansat personale --------------------------- Denne hovedaftale er indgået med bindende

Læs mere

DATAT I LSYN ET 02 FEB. 2076. Hedensted Kommune Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted. Hedensted Kommui

DATAT I LSYN ET 02 FEB. 2076. Hedensted Kommune Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted. Hedensted Kommui DATAT I LSYN ET INDGÅET Hedensted Kommune Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted 02 FEB. 2076 Hedensted Kommui 27. januar 2016 Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon 3319

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Selskabets navn er DK Hostmaster A/S Selskabets hjemsted er Københavns kommune. 1. Selskabets formål er at drive hostmasterfunktionen

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A..

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.. København, den 11. marts 2008 J.nr.02-0401-07-2169 bj-jm K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.. Sagens tema: Klagen vedrører advokatens adfærd i forbindelse med oprettelse

Læs mere

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Københavns Ejendomme, Drift og Service Rammeaftale vedrørende AD HOC TV inspektion og spuling Geografisk Område: 3 Nørrebro / Brønshøj 1. Aftalens Parter Mellem

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

5. Persondataloven 5.1. Indsamling, behandling, behandlingssikkerhed, videregivelse og oplysningspligt Indsamling Behandling

5. Persondataloven 5.1. Indsamling, behandling, behandlingssikkerhed, videregivelse og oplysningspligt Indsamling Behandling 5. Persondataloven Persondataloven er indført bl.a. med det formål at sikre en så god beskyttelse af borgerne som muligt i forhold til den behandling, der finder sted af personoplysninger, og reglerne

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt 2015-25805 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 21-09- 2015 Tilsynet Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt Du har den 12. april 2015 meddelt Holbæk Kommune, at du

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Ottende Afdeling) 6. november 2014 *

DOMSTOLENS DOM (Ottende Afdeling) 6. november 2014 * DOMSTOLENS DOM (Ottende Afdeling) 6. november 2014 *»Traktatbrud direktiv 2000/60/EF Den Europæiske Unions vandpolitiske foranstaltninger vandområdeplaner offentliggørelse manglende rapportering til Europa-Kommissionen«I

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Komitéen har i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S i foråret 2011 gennemført en undersøgelse af oplysninger om corporate governance

Læs mere

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer 2014-34 Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Finansministeriet om sikringen af, at nye offentlige

Læs mere

Ingrid Dissing (2 stemmer) Claus Jørgensen Torben Steenberg

Ingrid Dissing (2 stemmer) Claus Jørgensen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0050 Klageren: XX 6100 Haderslev Indklagede: DSB Fjern- og Regionaltog Klagen vedrører: Kontrolafgift på 600 kr. for at rejse uden billet.

Læs mere

Forskning på afdøde er reguleret af såvel komitéloven som af sundhedsloven 2.

Forskning på afdøde er reguleret af såvel komitéloven som af sundhedsloven 2. DET ETISKE RÅD NOTAT om bestemmelser i sundhedsloven og komitéloven 1 der har betydning for godkendelse af biomedicinske forskningsprojekter, der vedrører forskning på afdøde. Sundhedsloven og komitéloven:

Læs mere

Butiksindehaver. 01/ Feldballe, Danmark. Prinsensgade 29, 1 th, DK-9000 Aalborg

Butiksindehaver. 01/ Feldballe, Danmark. Prinsensgade 29, 1 th, DK-9000 Aalborg Pedersen Hans Kristian Mand Dansk Butiksindehaver 01/01-1961. Feldballe, Danmark Prinsensgade 29, 1 th, DK-9000 Aalborg + 45 98 13 03 66 Henrik Karl Nielsen Advokat Norsker & Co Advokater, Landemærket

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 14. september 2010 til Billund Kommune. Vedrørende kommunens j.nr. 09/8343

Statsforvaltningens brev af 14. september 2010 til Billund Kommune. Vedrørende kommunens j.nr. 09/8343 Statsforvaltningens brev af 14. september 2010 til Billund Kommune Vedrørende kommunens j.nr. 09/8343 Den 4. november 2009 udtalte statsforvaltningen, at det ikke havde været i overensstemmelse med lovgivningen

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - 1 Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - SKM2011.448.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten gav ved en kendelse af 5/5 2011 adgang til ekstraordinær

Læs mere

et hvile-i-sig-selv-princip. Byrådet skal således ved fastsættelse af taksterne tage stilling til, om prisloftet og hvile-i-sig-selv-princippet

et hvile-i-sig-selv-princip. Byrådet skal således ved fastsættelse af taksterne tage stilling til, om prisloftet og hvile-i-sig-selv-princippet Anmodning om vejledende udtalelse vedrørende inhabilitet for kommunalbestyrelsesmedlemmer i Forsyning Helsingør Vand A/S og Forsyning Helsingør Spildevand A/S 07-05- 2012 Helsingør Kommune har ved brev

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse af 15. juni 2011. faglig voldgift (FV 2010.0157): HK Danmark. for. (advokat Peter Breum) mod

Protokollat med tilkendegivelse af 15. juni 2011. faglig voldgift (FV 2010.0157): HK Danmark. for. (advokat Peter Breum) mod Protokollat med tilkendegivelse af 15. juni 2011 i faglig voldgift (FV 2010.0157): HK Danmark for A (advokat Peter Breum) mod Finansministeriet, Personalestyrelsen for SKAT (kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

Opnåelse af efterløn ved afbrydelse af medlemskab af arbejdsløshedskasse

Opnåelse af efterløn ved afbrydelse af medlemskab af arbejdsløshedskasse Opnåelse af efterløn ved afbrydelse af medlemskab af arbejdsløshedskasse Udtalt overfor ankenævnet for arbejdsløshedsforsikringen, at det blotte forhold, at afbrydelse af medlemskab af en arbejdsløshedskasse

Læs mere

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder 2007 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. UANSØGT AFSKED SOM FØLGE

Læs mere