Spørgsmål & Svar. Udbud af PC er 12/8153

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmål & Svar. Udbud af PC er 12/8153"

Transkript

1 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar 12/8153 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Dokumentet vil løbende blive opdateret, efterhånden som udbyder modtager og besvarer nye spørgsmål Nr. Spørgsmål Svar Spørgsmål modtaget skriftligt - offentliggjort d Rammekontrakt Kundens formulering af benchmark beskrivelsen ønskes præciseret. Formuleringen efterlader en lang række usikkerhedsmomenter, som vil kunne påvirke den initielle prissætning i opadgående retning. Dette skyldes at tilbudgivers muligheder for at forecaste udviklingen, umuliggøres af en ikke predefineret benchmark metode. Tilbudsgiver anbefaler kunden at der opstilles en konkret og målbar benchmark metode (upfront). 2. Rammekontrakt Vedr. ubegrænset ansvar. Ansvaret anbefales begrænset med mindre der er tale om grov uagtsomhed, da nuværende formulering ikke umiddelbart kan kapitaliseres og derved forventes at afholde flere fra at byde. 3. Kravspecificering 18.1 Fast onsite reparation 1 til 2 gange om ugen er en forholdsmæssig dyr løsning set i lyst af at oplyser omkring 80 forskellige leverings- og servicesteder. Da de forskellige institutioner selv gennemfører kvalificeret fejlsøgning, må dette betyde at institutionerne råder over IT kyndige ressourcer. Det har været Ordregivers ønske, i så høj grad som muligt, at sikre at der ved kontraktforlængelse opnås en fair pris både for Leverandør og Ordregiver. Ordregiver har derfor valgt en åben formulering så Leverandøren, som den med størst markedskendskab, kan være med til at sikre den fair pris. Ordregiver mener derfor ikke det er formålstjenesteligt at låse Leverandøren til en fast benchmark metode. Formuleringen af kontraktens punkt er udtryk for dansk rets almindelige regler og fastholdes derfor. Det er ikke korrekt, at leverandøren hver uge skal levere onsite reparation 1 til 2 gange på ordregivers sygehus og institutioner. Hvis der er behov (min. 1 fejlmeldt pc) på ordregivers sygehus og institutioner, skal reparation ske min. 1 gang om ugen. Bortset fra OUH hvor reparation skal ske min. 2 gange om ugen.

2 Spørgsmål & Svar 2 Vil acceptere en proces hvor hver institution selv logger ind på en on-line portal for at beskrive fejlen på maskinen samt bestille reservedele og onsite tekniker? Man vil også her kunne bestemme hvilken dag man ønsker maskinen repareret. 4. Kravspecificering 7.31/7.32/7.33 Der ytres krav om at den tilbudte notebook har en VGA og ønske om en digital udgang, enten DVI og/eller Displayport. Kan det derved accepteres at der tilbydes en digital tilslutnings mulighed i form af HDMI, som er en udbredt tilslutnings mulighed til div. fladskærme? 5. Kravspecificering 8.36/8.37/8.38 Der ytres krav om at den tilbudte notebook har en VGA og ønske om en digital udgang, enten DVI og/eller Displayport. Kan det derved accepteres at der tilbydes en digital tilslutnings mulighed i form af HDMI, som er en udbredt tilslutnings mulighed til div. fladskærme? 6. Kravspecificering 14.5 Responstid er ikke et udtryk for kvalitet på en skærm til professionelt brug hvorfor der ønskes at dette krav fjernes. Ordregiver laver en kvalificeret fejlsøgning, men kan ikke nødvendigvis konstatere hvad fejlen er og hvilke reservedele der skal anvendes. Ordregiver vil naturligvis bestræbe sig på at angive hvad vi tror fejlen skyldes og deraf hvilke reservedele der forventes at skulle bruges. Ordregiver kan godt acceptere en procedure hvor fejlmelding og bestilling af onsite tekniker sker til en on-line portal. Der skal dog være mulighed for telefonisk kontakt i særlige tilfælde. Det er ordregivers erfaring at leverandøren sammen med hver enkelt sygehusenhed, med fordel kan aftale mere præcist om proceduren for fejlmelding. Nej, Det vil ikke opfylde ønske om DVI eller Displayport, såfremt der tilbydes en digital tilslutningsmulighed i form af HDMI. Nej, Det vil ikke opfylde ønske om DVI eller Displayport, såfremt der tilbydes en digital tilslutningsmulighed i form af HDMI. Mindstekrav til responstid fastholdes. Forslag til forbedring af skærmkrav, kunne være at hæve krav til betragtningsvinklen, dette kræver bedre paneler = bedre skærme for regionen. 7. Kravspecificering Kunden bedes beskrive nærmere hvordan antallet af partnere vægtes (hvordan er sammenhængen mellem antallet af partnere samt score på delområdet?). I henhold til kravspecifikationens pkt vurderes det positivt des flere relevante forhandlere der kan vælges imellem. En eksakt pointgivning vil først kunne fastlægges, når brugergruppen er samlet og vurderer de enkelte tilbud. 8. Kravspecificering Kunden bedes beskrive nærmere hvordan I henhold til kravspecifikationens pkt vurderes det positivt des flere relevante service providere der kan vælges imellem.

3 Spørgsmål & Svar 3 antallet af service providere vægtes (hvordan er sammenhængen mellem antallet af service providere samt score på delområdet?). En eksakt pointgivning vil først kunne fastlægges, når brugergruppen er samlet og vurderer de enkelte tilbud. 9. Rammekontrakt, punkt Valutakursregulering: Kursregulering kan foretages 1 gang årligt Med sidste års EURO-krise in mente, vil en kursregulering 1 gang årligt være uden betydning, eftersom at producenternes kost følger den løbende $-udvikling. Med et anslået forbrug på 7500 enheder årligt, vil det medføre en betydelig forretningsmæssig risiko at byde ind på s udbud med mindre regionen har til hensigt at købe alle 7500 enheder på én gang. En årlig valutaregulering vil betyde, at regionens priser kun i starten af kontrakten vil afspejle de reelle markedspriser, som regionen andetsteds i materialet tilstræber at opnå. Er der mulighed for at regionen vil købe alle enheder i starten i kontrakten, således at valuta-issuet elimineres? Alternativt opfordres regionen til at lave enten kvartalvise eller halvårlige valutakursreguleringer. På denne vis deles risikoen/gevinsten mellem leverandøren & Region Syddanmark. Punkt ændres til halvårlig kursregulering. Ny formulering: 6.5 Valutakursregulering Kursregulering kan foretages 2 gange årligt. Første gang tidligst 6 måneder fra kontraktstart. Der foretages kursregulering, hvis den gennemsnitlige afvigelse for danske kroner i forhold til US-dollar er > 5%. Den gennemsnitlige valutakurs fra Nationalbankens officielle notering for de forudgående 6 måneder lægges til grund for beregningen. Alene priserne i Kontraktbilag 2 Tilbudslisten kan kursreguleres. 70% af prisen kursreguleres. Priser i Kontraktbilag 3 Specifikationer af optioner med pris, kursreguleres ikke. Se endvidere rettelsesblad 1, rettelse 1 Det kan endvidere noteres, at de sidste mange offentlige udbud heriblandt SKI & indeholder kvartalvise/halvårlige valutakursreguleringer. En fastholdelse af kravet om kun én årlig valutaregulering vil enten resultere i højere priser grundet hensættelse til valutarisici eller at tilbudsgiver grundet den store forretningsmæssige risiko ikke byder på opgaven. 10. Service & Levering, punkt 18,3 Kan leverandøren ikke fremskaffe kompo- Kravet fastholdes. Det accepteres at der leveres en lånemaskine af samme model, indtil originalmaski-

4 Spørgsmål & Svar 4 nenter til reparation af PC en indenfor 5 hverdage, er leverandøren forpligtiget til i stedet at levere en ny PC Dette krav er af så radikal en karakter og i stærk kontrast til de gængse branchestandarder & øvrige offentlige udbud indenfor området, at tilbudsgiver under ingen omstændigheder vil kunne byde ind på udbuddet. F.eks: Eksempel 1: En workstation til DKK. Reservedel har været i rest og leveres på 6 dagen til kunden. Resultat: Leverandøren modtager en bod på kr i form af ny maskine. Erstatningsmaskinen skal ovenikøbet først skal bestilles hjem, hvorfor den nye maskine alligevel først vil være hos kunden efter oprindelige maskine er blevet fixet. Bodkravet på DKK vil i dette eksempel således ikke lette kundens arbejdsgang, men vil i stedet mere have karakter af afstraffelse af leverandøren. nen er repareret. Har regionen haft lånemaskinen i max. 2 mdr. må den efterfølgende sælges som ny maskine til samme sygehusenhed/regionshuset med satellitter. Levering/mærkning/installation af lånemaskine skal ske som almindelig kutyme for sygehusenheden ved køb af nye maskiner. Se endvidere rettelsesblad 1, rettelse 2 Eksempel 2 opfatter Ordregiver som hypotetisk og højst usandsynligt. I en sådan situation vil Leverandør og Ordregiver i samarbejde finde en mulig løsning. Kravet skal forstås sådan at: Kan maskinen ikke repareres inden for 5 hverdage skal lånemaskine leveres senest den 5 hverdag. Såfremt der havde været tale om 5 stk af samme type, ville boden udgøre ikke mindre end DKK Eksempel 2: En serie af notebooks er ramt af en periodisk fejl, som producenter opdager, og derfor tager initiativ for at udbedre. Lad os antage at fejlen vedrører 400 notebooks hos Region Syd & på globalt plan. I et sådant tilfælde vil relevante dele være i restordre og overskride de 5 dage. Resultat: Regionen vil kræve bod på 2,4 mio DKK (stk pris 6000 DKK). Selvom der er tale om teoretiske eksempler vil risikoen, alt andet lige, stadig være til stede, hvorfor tilbudsgiver af hensyn til juraen/økonomiske risiko ikke vil kunne byde ind på udbuddet. I stedet opfordres Regionen til at følge branchestandarden på garanti. 11. Forsinkelse, Ordregiver er ikke forpligtiget til at indkøbe via SKI.

5 Spørgsmål & Svar 5 Hæves ordren helt eller delvis, er kunden berettiget til at foretage dækningskøb for leverandørens regning Tilbudsstiller antager, at dette dækningskøb i givet fald vil finde sted under SKI 02.04, således at udbudspligten stadig vil være løftet for samtidig med, at prisen på dækningskøbet vil afspejle den markedsspecifikke pris, således at kokurrerende leverandør ikke vil kunne udnytte situationen via monopolistisk prissætning. Inden et evt. dækningskøb vil Leverandøren blive kontaktet for at undersøge om Leverandør og Ordregiver sammen kan finde en velegnet løsning på dækningskøb. Eks. gennem Leverandørens forhandler. Er denne antagelse korrekt? 12. Udkast til kontrakt: Såfremt regionen i optionsperioden, på en eller flere matrikler, overgår til en løsning med leje af PC er udgår forbruget på disse af kontrakten. Såfremt regionen vælger at outsource hele pc-området, så pc leverandøren ejer maskinerne og der betales en fast pris pr. maskine pr. måned. Der vil i så fald være tale om en særskilt aftale, evt. på baggrund af et udbud. Hvad skal forståes ved at regionen kan overgå til leje af PC er? 13. Udkast til kontrakt: Kursregulering kan foretages 1 gang årligt. Første gang tidligst 12 måneder fra kontraktstart. Der foretages kursregulering, hvis den gennemsnitlige afvigelse er > 5%. Den gennemsnitlige valutakurs fra Nationalbankens officielle notering for de forudgående 12 måneder lægges til grund for beregningen. Der reguleres efter US-dollar. Se endvidere rettelsesblad 1, rettelse 1 Hvilken valuta reguleres der efter?

6 Spørgsmål & Svar Mindstrekrav om VGA port Eftersom at VGA er ved at være en forældet port, laver de fleste producenter produkterne med en DVI-I (analog/digital) port, således man kan sætte både VGA og DVI skærme til, så hvis kravet ændres til også at have dette som alternativ, vil det ikke medføre forringet funktionalitet. Fastholdes kravet, vil det medføre at en lang række af de nyeste produkter ikke vil være konditionsmæssige, da det ikke er til at ændre konfigurationen på dette punkt, da det i en all-inone PC som denne er en integreret del af bundkortet, og der ikke er mulighed for at bygge separat grafikkort i som man kan i en stationær pc. Medtages alternativet med at kunne tilbyde produkter med DVI-I udgang, kan dette evt. suppleres med et krav om at der skal leveres et DVI til VGA kabel med Mindstekrav om 4 usb porte Den producent vi arbejder med har som udgangspunkt kun 3 usb porte på deres 19 produkt, og da der også er krav om firewire som heller ikke er en standardport, er det tvivlsomt om der kan bygges flere USB porte i, da de udvidelses pladser som kan bruges til bla, firewire og USB er begrænsede i et produkt som dette. Kunne mindstekravet ændres til 3 usb porte, for at sikre flest mulige bud på denne delaftale? Det accepteres, at der leveres en DVI-I (analog/ digital) port i stedet for en VGA port, således at man kan sætte både VGA og DVI skærme. Hvis der leveres en DVI-I (analog/ digital) port, skal der leveres DVI til VGA kabel uden beregning. Se endvidere rettelsesblad 1, rettelse 3 Det accepteres, at der kun leveres 3 stk. USB porte såfremt 1 udvidelsesport er anvendt til firewire. Se endvidere rettelsesblad 1, rettelse 4 Nr. Spørgsmål Svar Spørgsmål modtaget skriftligt - offentliggjort d PassMark-performance angivelser For at lette leverandørens arbejde ifm angivelse af disse tal, vil det være at foretrække at Region Syd angiver, hvilke processorer de har testet for at opnå angivne resultater. De angivne PassMark-performance minimimskrav gælder hele pc ens performance jf. Kontraktbilag 1A Udførsel af test, vha. PassMark PerformanceTest 7 (64-Bit) De angivne PassMark-performance minimimskrav er fundet ved at teste følgende pc er: Desktop: Small formfactor: Thinkcentre M81 SFF Workstation (kraftig pc): HP Z400 Tower: Thinkcentre M81 SFF Laptops:

7 Spørgsmål & Svar 7 12"-13,3": Thinkpad X220 15,6": Thinkpad T ,4": Thinkpad T420s letvægtmodel Workstation (kraftig pc): Thinkpad W Vedr Cisco Certificering af netkort Desktops, Workstation, Notebooks (samtlige modeller i udbuddet): opfordres til at ændre ordlyden Netkort skal være Cisco Certificeret til at netkortet skal kunne spille sammen med Cisco netværk. Dette skyldes, at Cisco ikke ser ud til at have et decideret cerfikationsprogram for wired såvel som wireless NIC s, men kun hvad de kalder Cisco compatible client devices (og kun gældende trådløse kort). Ordregiver forudsætter spørgsmålet vedr. Kontraktbilag 1 kravspecifikation pkt. 3.23, 4.15, 6.21, 7.26, 8.31, 9.31, 10.30, Ja. Mindstekravet ændres til det trådløse netkort skal kunne spille sammen med Cisco netværk (Cisco compatible client devices) Se endvidere rettelsesblad 2, rettelse 1 Vil acceptere dette, således at tilbudsgiver vil kunne byde ind på udbuddet? 18. PassMark vedr workstation (desktop): Motherboardet er i sagens natur da systemet er en workstation ikke forsynet med udgang til onboard grafik adapter, hvorfor test af system kun kan udføres sammen med dedikeret grafikkort. Det anvendte grafikkort til testen skal være et Matrox T30 eller et lignende grafikkort med samme eller dårligere performance. Hvor kraftigt grafikkort, må tilbudsgiver sætte i maskinen til denne test? Service Kontraktbilag 3 Tilbydes der forskellige løsninger i Kontraktbilag 3 (eks grundet flere forhandlere), vil vurderingen ske som et gennemsnit af de tilbudte løsninger. Ordregiver forbeholder sig dog ret til udelukkende at medtage de løsninger i evalueringen, som Ordergivers brugergruppe finder relevante Såfremt en underleverandør ikke vil være i stand til at udføre enkelte punkter under kontraktbilag 3, f.eks det meget krævende Lifecycle Management, må tilbudsgiver så undlade at besvare dette punkt for relevante forhandler, forudsat at punktet er afdækket Det skal være minimum en forhandler, som tilbyder alle de udbudte ydelser i kontraktbilag 3. Forhandlere med ukomplette løsninger vurderes dårligere end forhandlere, der tilbyder alle de udbudte ydelser i kontraktbilag 3. Ordregiver forbeholder sig endvidere retten til at udelade forhandlere ved evalueringen, såfremt de tilbudte ydelser ikke hænger sammen eller giver mening mv. Eks der tilbydes tyverimærkning, men ikke installation af PC. Ordregiver kan endvidere, i kontraktperioden, være nødsaget til at skifte forhandler, hvis Ordregiver får brug for nogle af de ydelser som ikke er tilbudt.

8 Spørgsmål & Svar 8 via anden underleverandør/forhandler, således at tilbudsgiver i princippet har besvaret hele kontraktbilaget blot med forskellige underleverandører? 20. Dockingstationer: Samme dockingstation kan bruges til alle laptop varianter undtaget workstation laptop. Ja. Nyt kontraktbilag 2 offentliggøres samtidigt med offentliggørelse af svar. Tilbudslisten afspejler imidlertid ikke denne sondring og eftersom prisen på en workstation minidock er forskellig fra en minidock til øvrige maskiner, opfordres regionen til at tilføje en ekstra linje med denne type i tilbudslisten Vil regionen imødekomme denne anmodning? Nr. Spørgsmål Svar Spørgsmål modtaget skriftligt - offentliggjort d Opfølgende spørgsmål til Q&A spm. 2/Rammekontrakten : Det er desværre et ufravigeligt krav fra flere producenter at der skal indsættes en ansvarsbegrænsning; det eneste område hvor producenter normalt kan acceptere ubegrænset ansvar er ved (i) grov uagtsomhed og (ii) forsæt. Producenter kan som udgangspunkt ikke acceptere ubegrænset ansvar for alle andre områder. Én mulighed kunne være at dele erstatningsansvarsklausulen i to: ét for almindeligt ansvar, hvor begrænsningen kunne være op til 125% (satsen kan ændres, men der må være udgangspunktet) af den samlede kontraktværdi, og herefter tydeligt fremhæve at ansvarsbegrænsningen ikke er gældende ved: (i) erstatning opstået grundet dødsfald eller personskade som følge af Leverandørens uagtsomhed; (ii) erstatningsansvar opstået som følge af bedrageri, grov uagtsomhed og forsæt; og (iii) enhver form for erstatningsansvar, som i henhold til Kontraktens pkt ændres til: Leverandøren er i overensstemmelse med dansk lov om produktansvar og dansk rets almindelige regler ansvarlig over for Kunden for den skade, som leverancen eller Leverandøren påfører Kunden, Kundens ejendom og/eller personale. Leverandørens erstatningsansvar kan ikke overstige det samlede vederlag efter Kontrakten. Ansvarsbegrænsningen gælder ikke for personskader. Se endvidere rettelsesblad 3 rettelse 1

9 Spørgsmål & Svar 9 ufravigelig lovgivning ikke kan begrænses. Et forslag til formulering kan være: Leverandøren er i overensstemmelse med dansk lov om produktansvar og dansk rets almindelige regler ansvarlig over for Kunden for den skade, som leverancen eller Leverandøren påfører Kunden, Kundens ejendom og/eller personale. Leverandørens erstatningsansvar er begrænset til 125% af den samlede kontraktværdi. Begrænsningen i erstatningsansvaret er ikke gældende for a. erstatning opstået grundet dødsfald eller personskade som følge af Leverandørens uagtsomhed; b. erstatningsansvar opstået som følge af bedrageri, grov uagtsomhed og forsæt; og c. enhver form for erstatningsansvar, som i henhold til ufravigelig lovgivning ikke kan begrænses Leverandøren er pligtig til at holde Kunden skadesløs for ethvert krav, herunder sagsomkostninger, som måtte blive rejst imod Kunden af tredjemand, og som er forårsaget af fejl eller mangler ved leverancen, en produktskade eller Leverandørens skadevoldende adfærd Leverandøren er ikke erstatningsansvarlig for Kundens indirekte tab Rejses krav imod Kunden begrundet i forhold omkring leverancen, er Leverandøren pligtig samtidig at lade sig sagsøge ved den domstol, som behandler kravet rejst mod Kunden Leverandøren er i hele Kontraktens løbetid forpligtet til at opretholde sædvanlig erhvervsansvars- og produktansvarsforsikring. Leverandøren skal på Kun-

10 Spørgsmål & Svar 10 dens anmodning godtgøre forsikringens eksistens og omfang. Er der på baggrund af ovenstående mulighed for, at pkt i kontrakten ændres? Nr. Spørgsmål Svar Spørgsmål modtaget skriftligt - offentliggjort d Vedr. punkt Video udgange hvor man nu accepterer både VGA og DVI-I. Gælder denne ændring også for punkt 16:22 Video udgange (under position 16)? Ud fra de samme argumenter bør ændringen vel også gælde her. 23. Vedr. punkt 15:21 kunne man overveje også at acceptere en display port idet man så ville have fleksibilitet mht. VGA, DVI og HDMI. Er det muligt? 24. Vedr. position 15 og 16: medicinsk godkendte PCer. Imagestabilitet er en vigtig parameter på denne type maskiner. Vil man tage et punkt med der honorerer længere imagestabilitet end de 9 måneder der er nævnt i Fælles krav til alle PCer? Ja, rettelsen gælder også punkt Se endvidere rettelsesblad 4, rettelse 1 Nej. Display port fastholdes som et ønske. Ja, Det vægtes positivt, at imagestabilitet har så lang varighed som muligt ud over de i kravspecifikationens punkt 1.8 krævede 9 måneder for de medicinsk godkendte PC er. Se endvidere rettelsesblad 4, rettelse 2 Der offentliggøres ny version af Kontraktbilag 1 med alle rettelser. Rettelser er markeret med gult. 25. Alle PC er skal leveres med nyeste Windows operativsystem PRO? Antager at dette selvfølgelig ikke er gældende for den tynde klient? 26. HDMI som TF på skærme: Under desktops (position 3,18 & 6,18) er det obligatorisk med displayport. Under de tilhørende skærme er displayport imidlertid erstattet af HDMI (position 12,13, 13,13 & 14.13). Ordregiver forudsætter der henvises til Kontraktbilag 1 Kravspecfikation pkt Korrekt kravet omfatter ikke tynde klienter. Dettte er ikke korrekt. Displayport er et mindstekrav for skærmene, mens HDMI er et ønske til skærmene Kravet fastholdes. Vil regionen på den baggrund acceptere at Displayport også vil blive evalueret som TF, f.eks ved enten at tilføje en ny linje med Displayport eller skrive HDMI eller Displayport under 12,13, 13,13 & 14.13?

11 Spørgsmål & Svar 11 Displayport er som sagt den professionelle standard, hvorfra man evt kan nedgradere til HDMI. 27. Side 24: lifecycle Management -portefølge Er der særlige hensyn mht. servicering? Hvor mange er der? og på hvilke servicesteder? Ordregiver forudsætter der henvises til kontraktbilag 3 pkt. 1.8 Er der særlige hensyn mht. servicering? - Der er ikke specifikke krav til hvordan servicen skal udføres. Det er op til Tilbudsgiver at fastlægge proceduren. Leverandøren skal blot sikre at den bruger der fejlmelder er kørende igen dagen efter inden kl. 12. Servicering skal ske direkte ude hos brugeren. Hvor mange er der? - Ved udnyttelse af optionen oplyses hvor mange og hvilke PC er der tilmeldes ordningen. Og på hvilke servicesteder? - Ved udnyttelse af optionen oplyses hvilke matrikler der tilmeldes ordningen. Potentielt kan alle matrikler angivet i kontraktbilag 4 tilmeldes. Servicen sker ude hos slutbrugeren. Dvs. intet specifikt servicested på hver matrikel. 28. Side 24: I forbindelse med 24/7/365 menes der 2-timers akut udrykningsgaranti eller 2- timers løsningsgaranti? Og hvem stiller erstatnings PC til rådighed Ordregiver forudsætter der henvises til kontraktbilag 3 pkt. 1.8 Der menes 2-timers udrykningsgaranti. Teknikeren er forpligtet til enten af repare maskinen eller stille en erstatningspc til rådighed inden matriklen igen forlades. Ved anvendelse erstatningspc, omskiftes til oprindelig PC efter endt reparation. Se endvidere svar på spørgsmål Side 24 og 25: Afsnit 1.9 synes at være samme afsnit som 1.8. Hvad er forskellen? Ordregiver forudsætter der henvises til kontraktbilag 3 Specifikationer af optioner med pris. Punkt 1.8 omfatter samtlige PC er på den tilmeldte matrikel. Både dem der købes på aftalen og den eksisterende maskinpark. Der er tale om totalordning hvor leverandøren er ansvarlig af at alle arbejdspladser er i drift. står alene for indkøb af nye maskiner

12 Spørgsmål & Svar 12 Punkt 1.9 omfatter alene de maskiner der er indkøbt på aftalen. Og er alene en indskrænkelse af det tidsrum leverandøren har til at reparere en maskine. 30. Side 24: Denne option gælder ligeledes eksisterende PCére. Er disse omfattet af garanti og/eller Serviceabonnement? Ordregiver forudsætter der henvises til kontraktbilag 3 Specifikationer af optioner med pris, punkt 1.8. Eksisterende PC er, som skal indgå i lifecycle Management, er omfattet af den garanti, de er købt med i sin tid. Som hovedregel er alle nuværende PC er i købt med 3-års Onsite Next Business Day garanti. Disse driftes i hele garantiperioden. PC er hvor garanti er udløbet og som det er konstatere har en hardware defekt, udskiftes med ny maskine. Leverandøren skal sikre, at brugeren til stadighed har en funktionsdygtig PC, også ved PC er hvor garanti er udløbet. Her stilles lånemaskine til rådighed indtil ny maskine er klar. 31. Side 23: Leverandøren gives adgang til SCCM-pakker. Kan det ske remote til leverandørens klargørings- og konfigurationscenter? Og hvad er den historiske tidsanvendelse for imagepålægning pr. PC? 32. Rammekontrakten samt spørgsmål/svar #2 Rammekontrakt vedr. erstatning Vi kan se, at Regionen har svaret på et spørgsmål angående begrænset erstatning (spm. 2). I Regionens svar henviser I til dansk rets almindelige regler, hvorfor kravet fastholdes. Da dansk rets almindelige regler ikke angver et konkret loft for en evt. erstatning, er det ufravigeligt for vores virksomhed, at et sådant indsættes i aftalen, hvis vi fortsat skal være i stand til at byde. Imageudrulningssystem kan tilgås via VPN, som bliver leveret af os. Klargøringstid er ca. 2 timer Kravet fastholdes. Vi gør opmærksom på at kravet tidligere er ændret, ved besvarelse af spørgsmål om samme emne. Se svar på spørgsmål 21, hvoraf det blandt andet fremgår at: Leverandørens erstatningsansvar kan ikke overstige det samlede vederlag efter Kontrakten. Ansvarsbegrænsningen gælder ikke for personskader. Vi håber derfor, at Regionen vil genoverveje sin beslutning og gerne erstatte pkt med nedenstående forslag: Leverandøren er pligtig til at holde Kunden skadesløs for ethvert krav, herunder sagsomkostninger, som måtte blive rejst

13 Spørgsmål & Svar 13 imod Kunden af tredjemand, og som er forårsaget af fejl eller mangler ved leverancen, en produktskade eller Leverandørens skadevoldende adfærd. Dette gælder dog kun hvis et krav ikke kan henføres til tab som følge af grov uagtsomhed eller forsætlige forhold hos Kunden eller hos tredjemand. Leverandørens ansvar over for Kunden i relation til denne Aftale er begrænset til det samlede vederlag i henhold til denne aftale dog højest DKK Kontraktbilag_1_kravspecifikation pkt. 1.2 Der henvises til kontraktbilag 2.3, hvor findes dette? 34. Kontraktbilag_1_kravspecifikation pkt. 1.5 mv. Hvorledes definerer regionen Medicinsk godkendt? Det er en fejl. Der skulle korrekt henvises til Kontraktbilag 4 Leverings- og servicesteder. Leverancen skal opfylde alle af offentlige myndigheders gældende love, bekendtgørelser og bestemmelser, der tager sigte på apparatur/udstyr af omhandlende art, herunder CE mærkning i henhold til det medicinske direktiv samt følge standarden for medicinsk udstyr UL /EN udgave Der henvises til de gældende nationale lovkrav og bekendtgørelse for medicinsk udstyr samt generelle standarder fra Dansk Standard DS/EN :2006 Elektromedicinsk udstyr - del 1: Generelle sikkerhedskrav og væsentlige funktionskrav. Læs mere på: Kontraktbilag_1_kravspecifikation pkt Al nødvendig software og drivere skal til en hver tid være tilgængelige for Windows XP samt Windows 7. Tiden for at Microsofts ophører sin support af Windows XP nærmer sig, hvorfor der fremadrettet på fremtidige HW-platforme ikke kan loves fuld software og driver support for Windows XP. 36. Kontraktbilag_1_kravspecifikation pkt mv. Hvilken Cisco certificering henvises der til? 37. Kontraktbilag_1_kravspecifikation pkt mv Som mindstekrav på desktop workstation Mindstekravet ændres til Al nødvendig software og drivere skal til en hver tid være tilgængelige for Windows XP samt Windows 7, så længe at Microsofts yder support af Windows XP og Windows 7 Se endvidere rettelsesblad 4, rettelse 3 Jf. svar på spørgsmål #17, hvori mindstekravet ændres til det trådløse netkort skal kunne spille sammen med Cisco netværk (Cisco compatible client devices) Mindstekravet ændres til 2 x PCI Express 2.0 x16

14 Spørgsmål & Svar 14 (kraftig pc) ønskes minimum 3 stk. frie PCI Express 2.0 x16. Se endvidere rettelsesblad 4, rettelse 4 Markedstandarden for antallet af PCI Express 2.0 x16 er max. 2 stk. Kun på de allerstørste og dyreste Workstations tilbydes flere slots. Vil regionen acceptere at ændre mindstekravet til 1 eller 2 stk. frie PCI Express 2.0 x16? 38. Kontraktbilag_1_kravspecifikation pkt Regionen stiller mindstekrav om antallet af celler i batterier til bærbare PC ere. Imidlertid er dette hverken en kvalitetsparameter eller et udtryk for, hvor længe den bærbare kan køre på en opladning. Mindstekravet fastholdes, da ordregiver også har et mindstekrav til driftstid jf. pkt Desuden vurderes der allerede på pc ens strømforbrug jf og Batteriydelse afhænger i høj grad af den enkelte producents evne til at optimere sit produkts evne til at anvende strøm og man vil på markedet kunne finde 6-cellers maskiner med 6 timers drift og 4-cellers maskiner, der giver mere end 8 timers drift selvom de i princippet opfylder samme specifikationer. Vi opfordrer derfor regionen til at se bort fra mindstekravet omkring antallet af battericeller og i stedet fokusere på, hvor lang driftstid der tilbydes, hvorlang garanti der ydes samt hvilke adderende batterimuligheder der evt. ydermere vil kunne tilbydes til det enkelte produkt. 39. Kontraktbilag_1_kravspecifikation pkt mv Accepteres USB-docking løsninger? 40. Kontraktbilag_1_kravspecifikation pkt Der ønskes lys i skærm vi går ud fra at også baggrundsbelyst tastatur vil blive accepteret Nej. USB-docking løsninger accepteres ikke Mindstekravet ændres til et ønske om mulighed for at belyse tastaturet med lyskilde i skærm. Baggrundsbelyst tastatur vil således ikke opfylde ønsket om lys i skræm Se endvidere rettelsesblad 4, rettelse Kontraktbilag_1_kravspecifikation pkt Der ønskes 18,5-19,5 skærm i 16/9 format. Mindst tilgængelige skærm i 16/9 for- Mindstekravet ændres til 18,5-20,0 tommer wide format 16/9

15 Spørgsmål & Svar 15 mat er 20 vil dette kunne accepteres? 42. Kontraktbilag_1_kravspecifikation pkt Der ønskes max 0,27mm dot pitch / pixel pitch. Os bekendt findes der pt. ingen skærme i denne størrelse og format, der opfylder kravet. Markedsstandarden for pixel pitch i denne størrelse skærme er typisk højere. Vil regionen kunne acceptere max 0,28mm? 43. Spørgsmål vedrørende Kontraktbilag 3, afsnit 1.8 Se endvidere rettelsesblad 4, rettelse 6 Mindstekravet ændres til maksimalt 0,28mm Se endvidere rettelsesblad 4, rettelse 7 Se svar på spørgsmål 30. Udbyder ønsker mulighed for, at lade eksisterende såvel som nye PC'er indgå i eventuelle aftaler vedrørende "Lifecycle Management"-ordning. Udbyder bedes præcisere, hvorvidt det forventes, at eksisterende PC'er, hvor producents eller leverandørs garanti er udløbet, skal repareres eller ombyttes, såfremt udstyret er tilmeldt ordningen. Vil Udbyder acceptere, at Tilbudsgiver stiller krav om, at reparation af defekte PC er tilmeldt ordningen kun sker under forudsætning af, at PC'en er dækket af produktets oprindelige garanti? Nr. Spørgsmål Svar Spørgsmål modtaget skriftligt - offentliggjort d Vedr. spørgsmål/svar #18 Matrox T30 er et udgået grafikkort. Hvordan definerer regionen et lignende grafikkort med samme eller dårligere performance? 45. Kontraktbilag_1_kravspecifikation pkt. 5.1 Kunden vil med mindstekravet om at De skal kunne administreres af Regionens std. Tool. Scout Elias udelukke en del af de markedsledende teknologier og derved sætte konkurrence momentet på dette område ud af kraft. Tilbudsgiver anbefaler at det tilla- Såfremt at tilbudsgiver ikke kan fremskaffe et Matrox T30, vil et NVIDIA Quadro NVS MB være et lignende grafikkort med samme eller dårligere performance. Dette er samtidigt en opfølgning på, svar på, spørgsmål 18. Ordregiver fastholder mindstekravet.

16 Spørgsmål & Svar 16 des at administrationen heraf skal være tilladt at fabrikantens eget managementværktøj. Alternativt at administrationen kan foretages gennem Microsoft SCCM på windows baserede tynde klienter. Nr. Spørgsmål Svar Spørgsmål modtaget skriftligt - offentliggjort d Vedr spørgsmål/svar nr 42 Problematikken omkring Dot pitch/pixel pitch bliver på baggrund af dette svar ændret fra 0,27 til 0,28. Dog ser det ud til at rettelsen kun gælder 12,2. Eftersom issuet er det samme under 13.2 & 14.2 opfordrs regionen til også at lade ændringen gælde her, således at alle kan byde ind. Dette imødekommes. Mindstekravet til dot pitch/pixel under 13.2 & 14.2 ændres til maksimalt 0,28mm. Se endvidere rettelsesblad 5, rettelse 1 Vil regionen imødekomme dette? 47. Vedr spørgsmål/svar nr 16 Udover at kende, hvilke modeller Regionen har udført sine PassMark performance test på, vil det være en stor tidsmæssig hjælp til vores arbejde med at udføre test på de tilbudte konfigurationer at kende hvilke CPU er, der har været anvendt til de forskellige Pc-typer. Vil regionen venligst oplyse disse? Ifølge ordregivers oplysninger har de forskellige Pc-typer følgende CPU er: Thinkcentre M81 SFF: Intel Core i3 HP Z400: Intel Xeon W MB/1066 QC Thinkpad X220: Intel Core i5-2410m 2.30GHz, 3MB L3 Thinkpad T520: Intel Core i5-2410m 2.30GHz, 3MB L3 Thinkpad T420s letvægtmodel: Intel Core i5-2520m 2.5GHz, 3MB L3 Thinkpad W520: Intel Core i7 2860QM 2.5 GHz 48. Kontraktbilag_1_kravspecifikation pkt Under 7,52 (position 5) er angivet min 1 megapixel, mens tilsvarende krav under position 6,7 & 8 er min 720p HD. Branchestandarden er 720p HD. Tilbudsgiver er ikke bekendt med producenter, der har øvrige standarder. Dette imødekommes. Ønsket om webcam under 7.52 ændres til min 720p HD. Se endvidere rettelsesblad 5, rettelse 1

17 Spørgsmål & Svar 17 Regionen opfordres på den baggrund til at ændre kravet til 720p HD under 7,52, således at regionen fremover vil kunne anvende kamera i den lille størrelse. Vil Region Syd imødekomme dette krav? Nr. Spørgsmål Svar Spørgsmål modtaget skriftligt - offentliggjort d Vedr pkt 4.7 I kontrakt bilag 1: Der refereres til at der ønskes ECC Ram, samt at disse skal være Unregisterd dimm. Der findes to typer ECC ram, unregistered og registered ECC Ram. Kan det accepteres at der tilbydes registered ECC ram, istedet for unregistered ECC. Begge typer er brugt i rigtige workstations. Det skal bemærkes at såfremt der fastholdes på, det som må antages at være en ubetydelig teknikalitet, at Ram skal være unregistered, så vil dette medføre at vi som leverandør vil være ukonditionelle på dette punkt, og derved principielt vil være afholdt fra at byde. Den tilbudte workstation vil være at betragte som en rigtig workstation og have de markeds kendte ISV certificeringer. Position 15: Medicinsk godkendt PC 19 med touch Punkt 15.9 Der kræves en passmark score på 1000, men vores erfaringer viser at det er svært på disse modeller at komme op på meget mere end 580. Og det er primært på 2D/3D grafiksiden at der bliver trukket ned i scoren. De fleste producenter af medicinsk godkendte PC er i 19 har i dag baseret deres maskiner på Core 2 Duo CPU er, og det chipsæt de kører med er ikke så kraftig på 3D grafikksiden, men de har til gengæld høj score på harddisk og CPU, som nok tæller mere til de behov i har. Så for at sikre at så Ønsket imødekommes. Se endvidere rettelsesblad 5, rettelse 1 Ønsket imødekommes Kravet ændres. Så der forlanges en samlet score på minimum 580 og at henholdes CPU og harddisk minimum har en score på Se endvidere rettelsesblad 5, rettelse 2

18 Spørgsmål & Svar 18 mange producenter som muligt kan byde ind på disse terminaler, vil vi anbefale at i ændrer dette krav til en score på min på CPU / harddisk, og ellers fastholder de tekniske krav der er til ram typer og grafikkort.

Udbud af IT-udstyr i Helsingør Kommune

Udbud af IT-udstyr i Helsingør Kommune Udbud af IT-udstyr i Helsingør Kommune Generell Informasjon Versjon 1 Url http://com.mercell.com/permalink/34697613.aspx Ekstern anbuds referanse ID 12/7362 Konkurranse type: Anbudskonkurranse Dato for

Læs mere

Spørgsmål & Svar Udbud af lukket blodprøvetagning 2015/S245-444953

Spørgsmål & Svar Udbud af lukket blodprøvetagning 2015/S245-444953 Spørgsmål & Svar opdateret d. 12.01.2016 1 Spørgsmål & Svar Udbud af lukket blodprøvetagning 2015/S245-444953 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret,

Læs mere

Spørgsmål og svar. Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og. Svendborg sygehus

Spørgsmål og svar. Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og. Svendborg sygehus Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og Svendborg sygehus Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende

Læs mere

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune Skema opdateret den 22.08.14 Nummer på spørgsmål/supplerende oplysning Dato for besvarelse Spørgsmål 1 15.08.14

Læs mere

Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning

Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning Annonceringsmateriale Side 1 af 7 Annoncering af LED belysning Morsø kommunes adm. bygning [ Annonceringsmateriale - Annoncering af LED belysning til i Morsø Kommunes administrationsbygning Tidsplan 25.8.2014

Læs mere

Vejledning til kopi- og printaftalen

Vejledning til kopi- og printaftalen Vejledning til kopi- og printaftalen Økonomistyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.oes.dk og www.statensindkob.dk Indholdsfortegnelse 2 1. Indledning...3 2. Hvad er formålet

Læs mere

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Københavns Ejendomme, Drift og Service Rammeaftale vedrørende AD HOC TV inspektion og spuling Geografisk Område: 3 Nørrebro / Brønshøj 1. Aftalens Parter Mellem

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende udbuddet af personlig pleje, praktisk hjælp, ikke kompleks sygepleje og håndtering af nødkald i Gladsaxe Kommune.

Spørgsmål og svar vedrørende udbuddet af personlig pleje, praktisk hjælp, ikke kompleks sygepleje og håndtering af nødkald i Gladsaxe Kommune. Spørgsmål og svar vedrørende udbuddet af personlig pleje, praktisk hjælp, ikke kompleks sygepleje og håndtering af nødkald i Gladsaxe Kommune. 18. september 20 Tilbudsgiver skal være opmærksom på at nedenstående

Læs mere

Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I

Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I Vær opmærksom på at flere af spørgsmålene har medført ændringer i udbudsmaterialet

Læs mere

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN VEJLEDNING Kravspecifikationen af de udbudte løn- og økonomisystemer udgøres af: Bilag 1 kravspecifikation A (fælles) Bilag 1 kravspecifikation B (løn) Bilag 1

Læs mere

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice Notat vedr. adgang til at annullere udbud, angivelse af loft på tilbudssummer samt konsekvenser i relation til besparelsespotentiale (jf. Arbejdsretsdommen af

Læs mere

SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF SYSTEMUNDERSTØTTELSE AF GEODANMARK FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASE

SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF SYSTEMUNDERSTØTTELSE AF GEODANMARK FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASE SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF SYSTEMUNDERSTØTTELSE AF GEODANMARK FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASE EU-UDBUD NR. 2016/S 089-156404 (Version 3 af 24. juni 2016) Page 1 of 7 1 Bilag 3, 6.1 - Infokrav 33 I kravet står:

Læs mere

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark 10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud af bærbare computere 2015/S

Spørgsmål og svar til udbud af bærbare computere 2015/S Spørgsmål og svar til udbud af bærbare computere 2015/S 244-443181 Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjort spørgsmål og svar. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på http://www.ikast-brande.dk

Læs mere

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00.

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. januar 2016 Notat Udbud af håndværkerydelser: Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. 1. Velkomst og indledning Vil socialt

Læs mere

Kravspecifikation på bærbare pc er med hhv. stor og lille skærm

Kravspecifikation på bærbare pc er med hhv. stor og lille skærm Udfyldes af leverandør Leverandørens navn Kontaktperson Kontaktperson, mailadresse Kontaktperson, telefonnummer Kravspecifikation på bærbare pc er med hhv. stor og lille skærm Fælles minimumskrav for begge

Læs mere

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI SKI s rammeaftaler Anja Piening Juridisk chef, SKI Dagsorden Kort om rammeaftaler. SKI s rammeaftaler. Hvordan bliver man leverandør hos SKI? Opmærksomhedspunkter som leverandør. Gode råd til jer som leverandører.

Læs mere

Dagsorden. Introduktion v. Julie Vig Albertsen & Thomas Impgaard Sørensen. Udbuddet og udbudsforløbet v. Karoline Hellem.

Dagsorden. Introduktion v. Julie Vig Albertsen & Thomas Impgaard Sørensen. Udbuddet og udbudsforløbet v. Karoline Hellem. Informationsmøde Prækvalifikation til Flytteaftalen Tirsdag d. 14. august 2012 kl. 9:30 v/ Julie Vig Albertsen (Statens Indkøb), Thomas Impgaard Sørensen (Kammeradvokaten), Karoline Hellem (Statens Indkøb)

Læs mere

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Udbud af service til arven af køretøjer under 3500 kg TED nr. 2015/S211-383059 Spørgsmål og svar nr. 1 af 9. marts Følgende spørgsmål er indkommet og svar blevet givet: ID nr. Spørgsmål Svar 1 2 priser,

Læs mere

Kontraktbilag A - Kravspecifikation

Kontraktbilag A - Kravspecifikation Kontraktbilag A - Kravspecifikation Side 1 af 7 1 Indledning Nærværende kontraktbilag fastsætter de mindstekrav, der gælder for konkurrenceudsættelse af facilitering af opgaver forbundet med gennemførsel

Læs mere

Spørgsmål og svar til EU-udbud 2013/S 009-010895 På levering af bærbare datamater til Ikast-Brande Kommune

Spørgsmål og svar til EU-udbud 2013/S 009-010895 På levering af bærbare datamater til Ikast-Brande Kommune Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at nedenstående svar har juridisk forrang i forhold til det øvrige udbudsmateriale. Der er indkommet nedenstående spørgsmål til ovenstående EU-udbud: Nr. Spørgsmål:

Læs mere

Rettelse 1 - Fejl og ændringer i udbudsbetingelser

Rettelse 1 - Fejl og ændringer i udbudsbetingelser Rettelsesblad 1 + 2 + 3 Opdateret 17.05.2013 1 Rettelse 1 - Fejl og ændringer i udbudsbetingelser Pkt. 1.7. Tidsplan (Udbudsbetingelser) Dato for forventet kontrakt udløb i tidsplanen på side 4 i udbudsbetingelserne

Læs mere

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2.

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2. 2014-15 Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at Nordfyns Kommune i medfør af offentlighedslovens

Læs mere

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN VEJLEDNING Kravspecifikationen af de udbudte løn- og økonomisystemer udgøres af: Bilag 1 kravspecifikation A (fælles) Bilag 1 kravspecifikation B (løn) Bilag 1

Læs mere

Betingelser for Alka Tank&Tjen.

Betingelser for Alka Tank&Tjen. Betingelser for Alka Tank&Tjen. Forbrugere Gælder fra 17. maj 2016 Indledning Alka Tank&Tjen er en mobil app fra Alka Forsikring (herefter benævnt Alka), der kan downloades til mobile enheder med ios og

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Udbud Udlicitering Kontroltilbud EU-udbud OPP Koncern-HR Sekretariatet INDHOLD Økonomien sætter rammerne....side 4 Ordbog Begrænset udbud...side 6 EU-udbud...side

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post 20. marts 2014 KUI/BIL KIK/Masoe Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post Særlig vejledningsforpligtelse ved offentlige myndigheders overgang

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

2.2 Ændringer og tillæg. Ændringer af og tillæg til Aftalegrundlaget er kun gældende, hvis parterne har aftalt dem skriftligt.

2.2 Ændringer og tillæg. Ændringer af og tillæg til Aftalegrundlaget er kun gældende, hvis parterne har aftalt dem skriftligt. Salgs- og leveringsbetingelser for Dynamic Venues ApS serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler

Læs mere

Tabletcomputere og tilbehør

Tabletcomputere og tilbehør Tabletcomputere og tilbehør Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/37508763.aspx Udbudstype Udbud Udbudsprocedure Offentligt udbud Dato for offentliggørelse 07-05-2013 15:04 Slutdato 23-05-2013

Læs mere

Statsforvaltningens udtalelse til en borger vedrørende aktindsigt

Statsforvaltningens udtalelse til en borger vedrørende aktindsigt Statsforvaltningens udtalelse til en borger vedrørende aktindsigt 19-09- 2008 TILSYNET MED KOMMUNERNE I REGION SYDDANMARK De har den 23. juni 2008 rettet henvendelse til statsforvaltningen vedrørende klage

Læs mere

Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse

Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse Den 4. marts 2010 Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse I har ønsket en vurdering af mulighederne for at anvende uddannelsesklausuler som sociale klausuler i forbindelse med offentlige

Læs mere

10-1118 Kontrakbilag 1A - overblik over krav

10-1118 Kontrakbilag 1A - overblik over krav A GENERELLE FÆLLESKRAV GÆLDER ALLE DELAFTALER A.1 A.2 A.3 Indgår i evalueringen af underkriteriet Udbudsbetingelserne pkt. 1.20.1 Indgår i evalueringen af underkriteriet Forsyningsvirksomhed og Service,

Læs mere

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER... 2 2 UDFYLDELSE AF ESPD SOM TILBUDSGIVER... 2 2.1 START... 2 2.2 PROCEDURE... 4 2.3 UDELUKKELSE... 7 2.4 UDVÆLGELSE... 11 2.5 AFSLUT... 12 Side 1 af 14 1 Indledende

Læs mere

Rettelse 1 (spørgsmål 1.72) Rettelse 2 (spørgsmål 1.73) Rettelsesblad 4. Bemærk:

Rettelse 1 (spørgsmål 1.72) Rettelse 2 (spørgsmål 1.73) Rettelsesblad 4. Bemærk: Rettelse 1 (spørgsmål 1.72) Bemærk: Opdateret version af Kontraktbilag 1. I forhold til det oprindelige Kontraktbilag 1 er der sket ændringer i punkt 1.1. Delaftale 1B, Ablationskatetre er tilføjet. Der

Læs mere

Udbudsbetingelser Beskrivelser af CT-, MR- og røntgenundersøgelser, 2012. J.nr. 2012-154869

Udbudsbetingelser Beskrivelser af CT-, MR- og røntgenundersøgelser, 2012. J.nr. 2012-154869 1 Udbudsbetingelser Beskrivelser af CT-, MR- og røntgenundersøgelser, 2012 J.nr. 2012-154869 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM REGION NORDJYLLAND 3 2 OM DETTE UDBUD 3 3 UDBUDSMATERIALET 4 4 GENERELLE UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Generelt for alle delaftaler

Generelt for alle delaftaler Generelt for alle delaftaler Nærværende fane fastsætter de generelle mindstekrav (MK), der gælder for alle delaftaler. Leverandøren gøres opmærksom på, at alle forhold skal være inkluderet i den tilbudte

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Udbud af skolepc'er med tilhørende service

Udbud af skolepc'er med tilhørende service Udbud af skolepc'er med tilhørende service Info Version 1 Url http://com.mercell.com/permalink/34628127.aspx Tender type Tender Publish date 7/13/2012 1:30 PM Bid due date 8/22/2012 12:00 PM Document due

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt 2015-71725 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 18-12- 2015 Att.: XXXX Tilsynet Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har i e-mail af 2. november 2015 meddelt Aalborg Kommune, at du

Læs mere

INDHOLD. Forord. Formål

INDHOLD. Forord. Formål Indkøbspolitik INDHOLD Forord Formål Omfang og afgrænsning Retningslinjer for indkøb Indkøbsaftaler Generelle principper E-handel Udbud 3 4 4 Vi vil være en erhvervsvenlig kommune. Det kræver en effektiv

Læs mere

Borgerne i Tybjerg-området kan køres til og fra Borgerservice i Fensmark. Dette selvom Fensmark er beliggende inden for bykernen.

Borgerne i Tybjerg-området kan køres til og fra Borgerservice i Fensmark. Dette selvom Fensmark er beliggende inden for bykernen. Udbud efter forhandling: T3 - Udbud af Oplands-Taxa i Næstved Kommune Spørgsmål og Svar Vejledning Nedenfor følger Movias løbende besvarelse af spørgsmål til udbuddet samt eventuelle ændringer. Alle svar

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041 & Svar 1 & Svar Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i 10/14041 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. ene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor.

Læs mere

Pensionister - helbredstillæg

Pensionister - helbredstillæg Pensionister - helbredstillæg Pensionister, som opfylder betingelserne for helbredstillæg har ret til at få betalt op til 85 % af udgiften til briller. Kommunerne kan indgå prisaftaler og på baggrund af

Læs mere

Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016.

Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016. Version 1.0 LEMVIG KOMMUNES 1. UDBUD AF SPECIALKØRSEL SPØRGSMÅL/SVAR TIL UDBUDSMATERIALET Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016. Nr. Spørgsmål Svar Besvarelsesdato 1. Er Lemvig Kommunes 1. udbud

Læs mere

ID Reference Spørgsmål Svar

ID Reference Spørgsmål Svar ID Reference Spørgsmål Svar 1 Er det muligt for tilbudsgiver at Der afsættes 45 min. Til præsentere det fremsendte tilbud. præsentation af de tilbudte produkter. Tidsplan fremsendes efter tilbudsfrist.

Læs mere

Svar på spørgsmål stillet under byrådsmødet 26.01.2015 / 2

Svar på spørgsmål stillet under byrådsmødet 26.01.2015 / 2 8. maj 2015 Svar på spørgsmål stillet under byrådsmødet 26.01.2015 / 2 Under byrådsmødet 26. januar 2015 stillede 4 byrådsmedlemmer i alt 25 skriftlige spørgsmål vedrørende parkeringskælderen under Torvet.

Læs mere

Udbud nr. 13/10715. Udbud af. Bygherrerådgivning. til Frederikshavn Kommune

Udbud nr. 13/10715. Udbud af. Bygherrerådgivning. til Frederikshavn Kommune Udbud nr. 13/10715 Udbud af Bygherrerådgivning til Frederikshavn Kommune 1 Udbudsbetingelser Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af udbuddet... 3 2. Udbuddets omfang... 3 3. Udbudsform og udbudsansvarlig...

Læs mere

Brug af SKIs rammeaftaler - lige nu. Af Michael Rehling, Certificeret IT-advokat Abel & Skovgård Larsen Advokatfirma

Brug af SKIs rammeaftaler - lige nu. Af Michael Rehling, Certificeret IT-advokat Abel & Skovgård Larsen Advokatfirma Brug af SKIs rammeaftaler - lige nu Af Michael Rehling, Certificeret IT-advokat Abel & Skovgård Larsen Advokatfirma Brug af SKIs rammeaftaler - lige nu Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fremkom den 4.

Læs mere

ANNONCERING. Leasing af el-biler

ANNONCERING. Leasing af el-biler ANNONCERING Leasing af el-biler Konkurrencebetingelser 07.08.2012 Leasing af el-biler Konkurrencebetingelser 1 1. Generel information... 3 1.1 Opgavebeskrivelse... 3 1.2 Overordnet tidsplan... 3 1.3 Udbyder...

Læs mere

Statsforvaltningen Syddanmarks afgørelse af 10. november 2010 til en kommune: Fredericia Kommune har rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Statsforvaltningen Syddanmarks afgørelse af 10. november 2010 til en kommune: Fredericia Kommune har rettet henvendelse til Statsforvaltningen Statsforvaltningen Syddanmarks afgørelse af 10. november 2010 til en kommune: 10-11- 2010 Fredericia Kommune har rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark, det kommunale tilsyn, med anmodning

Læs mere

HØJESTERETSDOM OM ANSVARSFRASKRIVELSE I STANDARDBETINGELSER

HØJESTERETSDOM OM ANSVARSFRASKRIVELSE I STANDARDBETINGELSER 16. SEPTEMBER 2010 HØJESTERETSDOM OM ANSVARSFRASKRIVELSE I STANDARDBETINGELSER Højesteret har i en ny dom statueret, at en ansvarsfraskrivelse i et vagtfirmas forretningsbetingelser, der var et helt sædvanligt

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-1796 (Kirsten Thorup, Christina König Mejl) 26. maj 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-1796 (Kirsten Thorup, Christina König Mejl) 26. maj 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-1796 (Kirsten Thorup, Christina König Mejl) 26. maj 2016 K E N D E L S E Boston Scientific Nordic AB (advokat Henrik Holtse, København) mod Region Nordjylland (advokat

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Auktioner ApS sælger skærme for kunde

Auktioner ApS sælger skærme for kunde 19. august 2016 Auktioner ApS sælger skærme for kunde IKKE under konkurs (PC skærme 22 tommer bl.a. Lenovo) Eftersyn: 30. august 2016 fra kl. 13.00 til kl. 13.30 Lergravsvej 53, 2300 Kbh S. Budfrist: 31.

Læs mere

1. INDLEDNING 2. TJENESTEN

1. INDLEDNING 2. TJENESTEN 1. INDLEDNING 2. TJENESTEN 1. Disse brugsvilkår vedrører og fastlægger din ret til adgang og brug af tjenesten Pointvoucher ("Tjenesten"). Tjenesten stilles til rådighed af WR Services ApS, Mølbakvej 5,

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune 2015-16

Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune 2015-16 Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune 2015-16 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Formål... 3 Generelle krav... 3 Generelle

Læs mere

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Forbrugeren var berettiget til at ophæve købet af mangelfuld telefon, fordi den erhvervsdrivende ikke havde afhjulpet manglerne inden for rimelig tid.

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Generelt Rapporten skal udarbejdes i henhold til 43, stk. 1 i lov om spil, og skal redegøre for, om indehavere af tilladelse til at udbyde online væddemål og/eller

Læs mere

Mere data på mindre plads Flemming Märtens. 2010 Lenovo

Mere data på mindre plads Flemming Märtens. 2010 Lenovo Mere data på mindre plads Flemming Märtens 2010 Lenovo Agenda En desktop der fylder mindre Fra tower over Ultra Small Formfaktor til All-in-one Flere skærme på en desktop Bliv mere effektiv ved brug af

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 INDLEDNING OG BAGGRUND FOR VEJLEDNINGEN Som offentlig indkøber er det en svær og

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

Erhvervs- og Vækstministeriet inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på Evaluering af Vækstfonden.

Erhvervs- og Vækstministeriet inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på Evaluering af Vækstfonden. Indledning Erhvervs- og Vækstministeriet inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på Evaluering af Vækstfonden. Baggrund og formål Af Vækstfondens lovgrundlag

Læs mere

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren)

Sundhedssikring. Aftale om. Ind- og udtrædelse. mellem. Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) Aftale om Sundhedssikring Tegnernr.: Kundenr.: Aftalenr.: mellem Firmanavn Adresse Postnr. / By Cvr-nr. (i det følgende kaldet arbejdsgiveren) og Topdanmark Livsforsikring A/S Borupvang 4, 2750 Ballerup

Læs mere

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-23-4-101-11-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Hardware til digitale skilte, infoskærme, digitale standere og skærme til patientstuer 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG

Læs mere

Tilbudsbetingelser for

Tilbudsbetingelser for Tilbudsbetingelser for Konsulentopgave om bistand til forberedelse og gennemførelse af EU-udbud af radionet til maritim nød- og sikkerhedstjeneste i Danmark 21. februar 2014 ORIENTERING 1.1 Udbuddet Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Deloitte Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Erhvervsstyrelsen har udsendt en opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

HP bærbar. Bestilling på Telefon: 7026 9899 Email: mkr@inventio.it

HP bærbar. Bestilling på Telefon: 7026 9899 Email: mkr@inventio.it HP bærbar ProBook 640 G1 Varenr.: H5G66EA#ABB-02 Intel Core i5-4200m, 2.5 GHz (3.1GHz) 14'' LED, FHD 1600x900 Fingerprint reader, Webcam 5.100,- ProBook 650 G1 Varenr.: F1P86EA#ABY Intel Core i5-4210m,

Læs mere

Udbud af dele af beskæftigelsesindsatsen. Intensiv aktivering. Spørgsmål og svar

Udbud af dele af beskæftigelsesindsatsen. Intensiv aktivering. Spørgsmål og svar Udbud af dele af beskæftigelsesindsatsen Intensiv aktivering Spørgsmål og svar Spørgsmål til udbudsbetingelser Spørgsmål 1 Pkt. 13.1 og 13.2: Det fremgår af udbudsbetingelserne at den lavest tilbudte ugepris

Læs mere

Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem

Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem Revideret fra spørgsmål 8 Spørgsmål 1 Administrationsgebyrer: Skal det

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte Samarbejdsprojekt mellem et universitet og tre virksomheder Gennemgangen af eksemplerne er inddelt i 4 afsnit. I. Indledning og baggrund. Side

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende EU-udbud af rammeaftale vedrørende levering af bærbare pc er og tilbehør til Lemvig Kommune

Spørgsmål og svar vedrørende EU-udbud af rammeaftale vedrørende levering af bærbare pc er og tilbehør til Lemvig Kommune Spørgsmål og svar vedrørende EU-udbud af rammeaftale vedrørende levering af bærbare pc er og tilbehør til Lemvig Kommune Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold

Læs mere

Udbudsloven og alment byggeri Konsulent Inge-Lis Kalum email: kalum@pc.dk. Ny udbudslov og alment byggeri

Udbudsloven og alment byggeri Konsulent Inge-Lis Kalum email: kalum@pc.dk. Ny udbudslov og alment byggeri Udbudsloven og alment byggeri Konsulent Inge-Lis Kalum email: kalum@pc.dk Ny udbudslov og alment byggeri Intro om lovgivningen Udbudsloven omfatter for alment byggeri - Bygge- og anlægsarbejder over tærskelværdi

Læs mere

Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til det øvrige udbudsmateriale.

Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til det øvrige udbudsmateriale. Spørgsmål og svar vedrørende EU-udbud af rammeaftale vedrørende levering af bærbare pc er og tilbehør til Lemvig Kommune, udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S 121-214530 15.08.2016 Tilbudsgiver skal være opmærksom

Læs mere

Udbud med mange varenumre. Advokat Henrik Holtse hho@bechbruun.com eller 72273482

Udbud med mange varenumre. Advokat Henrik Holtse hho@bechbruun.com eller 72273482 Udbud med mange varenumre Advokat Henrik Holtse hho@bechbruun.com eller 72273482 Kan man lave udbud med mange varenumre? lovligt kommercielt praktisk Nej! Ignorer spørgsmålet Yes we can Udbud, der omfatter

Læs mere

Udbud af ingeniørrådgivning til projektet Brådalvej cykelstiprojekt. Rettelsesblad nr. 01 #BREVFLE. Til de bydende. Spørgsmål fra de bydende:

Udbud af ingeniørrådgivning til projektet Brådalvej cykelstiprojekt. Rettelsesblad nr. 01 #BREVFLE. Til de bydende. Spørgsmål fra de bydende: #BREVFLE Til de bydende 26. marts 2014 Udbud af ingeniørrådgivning til projektet Brådalvej cykelstiprojekt Rettelsesblad nr. 01 Myndighed og Projektering, BLF By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Spørgsmål og svar til vikarudbud

Spørgsmål og svar til vikarudbud Spørgsmål og svar til vikarudbud Besvarelse af spørgsmål 1 Spørgsmål 1: Vores 2011 regnskab foreligger først færdigt ultimo maj. Skal vi aflevere regnskab for 2009+2010? Svar på spørgsmål 1: Ja, jf. formuleringen:

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige Teknisk sammenskrivning af bekendtgørelse 2009-12-14 nr. 1251 om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige som ændret ved BEK nr. 863 af 20/07/2011 Bemærk særligt 3 i BEK

Læs mere

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen

Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og TV til fiberboksen Tilslutning af udstyr Sådan forbinder du computer, telefon og til fiberboksen Tilslutning - Trin for trin 2 Forbind Start med at sætte fiberboksens strømstik i stikkontakten og tryk herefter Tænd/sluk

Læs mere

EU-Udbud på Arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune

EU-Udbud på Arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune EU-Udbud på Arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune Spørgsmål/svar opdateret d. 06.01.2015 Spørgsmål nr. Spørgsmål Svar 1 Spørgsmål vedrørende skærmstørrelse

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet Århusgade 2100 København Ø Att. Martin Schultz København, den 28. maj 2014 Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet har ved

Læs mere

Udbud vedr. indkøb af 2 stk. gaffeltrucks

Udbud vedr. indkøb af 2 stk. gaffeltrucks ODENSE RENOVATION A/S Udbud vedr. indkøb af 2 stk. gaffeltrucks UB Udbudsbetingelser August 2013 Sag J.nr. Udarb. OFD Udg. 01 Kontrol EP Dato 2013-08-22 Godk. Side PAGE 1 af 10 Udbudsbetingelser indkøb

Læs mere

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning MED-aftale Midtjysk Brand og Redning April 2016 Forord: Denne aftale udgør den overordnede ramme for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere og gælder for alle ansatte i MJBR. MED-aftalen er et vigtigt

Læs mere

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Den 30. september 2013 offentliggjorde Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) rapporten Forbrugerejede vandværker og

Læs mere

Nedenstående er en vejledning. Gældende lovgivning og praksis på området skal altid overholdes.

Nedenstående er en vejledning. Gældende lovgivning og praksis på området skal altid overholdes. Vedligeholdelse, forbedringer og forandringer for lejere i Hellerup Strandpalæ Hvad må du som lejer i andelsboligforeningen Hellerup Strandpalæ gøre ved den lejede bolig? Hvis du ønsker at udføre arbejder

Læs mere

15. december 2011. Kære Signe Lynggaard Madsen

15. december 2011. Kære Signe Lynggaard Madsen 15. december 2011 Kære Signe Lynggaard Madsen På vegne af DI Videnrådgiverne og Foreningen af Rådgivende Ingeniører skriver vi til dig for at gøre opmærksom på både fordele og ulemper ved de igangværende

Læs mere

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at:

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at: Krav om cooling off-periode for alle (også SMV) revisorer inden ansættelse i tidligere reviderede virksomheder Det nye ændringsdirektiv om lovpligtig revision af årsregnskaber og konsoliderede regnskaber

Læs mere

TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY. Juni 2016

TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY. Juni 2016 TILLÆGSVILKÅR FOR TELMORE PLAY Juni 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Tillægsaftalen...3 1.A. Elektronisk kommunikation...3 2. Brug af TELMORE Play...3 3. Betaling...4 4. Personoplysninger...4 5. Forbud mod

Læs mere

Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede og psykisk syge Økonomiske potentiale af initiativ 1.000 kr. 2008 PL

Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede og psykisk syge Økonomiske potentiale af initiativ 1.000 kr. 2008 PL BILAG 2 Bruttosparekatalog - forslag til servicereduktioner på hjemmeplejeområdet i 2008 17-03-2008 Sagsnr. 2008-884 Dokumentnr. 2008-49550 Budgetanalyse Bevilling Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede

Læs mere