ICC Europe Howzat Text Danish Version

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ICC Europe Howzat Text Danish Version"

Transkript

1 ICC Europe Howzat Text Danish Version Velkommen til Howzat! ECB Coach Education, i samarbejde med ICC Europa, er forpligtet til at yde ressourcer i verdensklasse; Howzat! er designet til at spille en vigtig rolle som støtte for træning og udvikling af trænere, og i den forbindelse anbefaler ECB og ICC Europa, at alle trænere læser de følgende oplysninger før de anvender Howzat! Besked fra ICC Europe (oversættelse): De følgende områder af Howzat! er blevet oversat: (1) Spillerudviklingsmodellen (2) Introduktion til tidlig, grundlæggende og udvidet træning (3) Introduktion til integrerede fremgangsmåder (4) Taktisk og mentalt (5) Tidlig, grundlæggende og udvidet talentudvikling. Teknik: Alle tekniske billeder vist i "Teknisk"-afsnittene, i enten de tidlige, grundlæggende eller udvidede udviklingsfaser er designet til at repræsentere, hvad teknikken kan eller måske vil se ud som på dette tidspunkt af en spillers udvikling. De er IKKE der for at vise "bedste praksis" eller illustrere en "teknisk model". Hver af de begyndende stadier er designet til at følge op på afslutningen af den foregående stadie, som byggeklodser. De tre udviklingsøvelser er designet til at hjælpe spilleren hen imod den afsluttende fase. Fysisk: Før trænerne indarbejder øvelser fra "Fysisk"-afsnittene i de tidlige, grundlæggende eller udvidede udviklingsfaser, bør de sikre sig, at det planlagte indhold er passende for deres spillere i omfang, intensitet og varighed, og at de desuden har taget alle forholdsregler for at sikre spillernes sikkerhed, herunder streng risikovurdering. Hvis en træner er usikker om nogle af øvelserne, eller om teknikken, bør der søges rådgivning fra en kvalificeret styrke- og konditioneringsudøver. Kvalificering: Trænere bør altid overveje, hvad formelle kvalifikationer de besidder, når de planlægger giver træningssessioner. ECB kan ikke acceptere ansvar for trænere, der leverer indhold, der ligger uden for rammerne af deres kvalifikationer eller uden for deres erfaringsområde.

2 Introduktion til spillerudviklingsmodellen (PDM) "Fremragende sport kræver fremragende trænere, der arbejder på hvert trin i en deltagers udvikling, og deltagernes behov er centrale for fremragende træning". Sports Coach UK Coaching Framework Spillerudviklingsmodellen giver klarhed for, hvilke typer passende udviklingserfaringer, spillerne forventes at behøve i alle faser af livet (dvs. børn, unge og voksne). Disse erfaringer vedrører opnåelse af resultater og/eller fortsat deltagelse i cricket, og er direkte påvirket af en spillers motivation og evner. Selv om det påskønnes, at individuelle forskelle og udvikling kan forventes på alle niveauer, er der flere sportsfordele ved at forstå detaljerne om spillernes forventede behov, baseret på deres udviklingstrin. Når disse behov er forudsagt, kan cricket bedre tilbyde deltagerne udviklingsoplevelser, der er synkroniseret og "i harmoni" med behovene for særlige grupper/specifikke befolkningsgrupper, og kan derfor skabe en større sandsynlighed for, at deltagelse og præstation vil blive styrket og vedligeholdt. Modellen har 7 forskellige udviklingsstadier, der er repræsenteret med kuber i modellen (kaldet tidlig, grundlæggende, udvidet, talentudvikling, præstation, høj præstation og elite). Hver udviklingsfase repræsenterer crickets bedste forudsigelse om, hvad en spillers behov sandsynligvis vil være i de fem livsstilsområder af teknisk, taktisk, fysisk, mentalt og livsstil. Disse fem områder indeholder niveauer af færdigheder for cricket, identificeret gennem samråd med trænere og specialister og gennem konventionel viden og erfaring med spillet cricket. Stadierne er sekventielle i karakter, hvor hver kube styrker og bygger videre på de sidste kuber for at danne et pensum for udviklingen af cricketspillere. Der er ingen forventninger om, at alle spillere vil bevæge sig gennem alle stadier eller have den samme hastighed. Der er også sandsynlighed for, at spillerne kan finde sig selv i forskellige faser af udvikling for forskellige færdigheder, f.eks. kan en specialiseret hurtig kaster være i den udvidede udviklingsfase for færdigheder i kastning, men i den grundlæggende fase for gærdespil. Det vil være op til trænerens erfaring at identificere specifikke spilleres behov og reagere på dem gennem deres træningspraksis. Faserne er ikke direkte relateret til en spillers kronologiske alder (f.eks. kan en voksen, der prøver spillet første gang, måske kun være i en tidlig eller grundlæggende udviklingsfase), men for vejledningen og for at hjælpe forståelsen, kan Tidlig tilnærmes til spillere i alderen 0-12 år; Grundlæggende til spillere i alderen år; og Udvidet til spillere i alderen 16 og over. Disse 3 faser svarer til over 90% af den spillende befolkning i England og Wales. Faserne Talentudvikling, Præstation, Høj præstation og Elite omfatter spillere i strukturerede præstationsprogrammer, og følger det samme princip med byggesten for stigende færdighedsresultater og kvalifikation.

3 Introduktion til tidlig træning Tidlig - startfasen Trænerne bør hjælpe spillerne med at erhverve de tekniske, taktiske, mentale, fysiske og Livsstilsegenskaber, der For spillere i den tidlige færdighedsfase af spillets udvikling, bør alle cricketaktiviteter være sjove; de bør udvikle en bred base af generelle bevægelser og simple cricketfærdigheder, inkludere spilbaseret oplæring, tilbyde et tilhørsforhold med simple taktiske elementer og udsætte spillerne for et meget omfattede udvalg af oplevelser. Det allervigtigste for den tidlige fase er, at den bør starte en livslang kærlighed til spillet. Trænere i den tidlige fase af spillets udvikling bør etablere enkle principper, opmuntre og give mulighed for store mængder engagerende træning, tilbyde meget simpel teknisk feedback og give mulighed for at alle kan opleve en vis succes.

4 Introduktion til grundlæggende træning Grundlæggende - udviklingsfasen Trænerne bør hjælpe spillerne med at erhverve de tekniske, taktiske, mentale, fysiske og Livsstilsegenskaber, der For spillere i den grundlæggende fase af spillets udvikling, bør alle cricketaktiviteter være sjove, udvikle en spillers fysik, udbygge og udvikle særlige cricketfærdigheder, tilbyde et bredt udvalg af oplevelser, udforske simple regler, taktik og strategier gennem spilbaseret oplæring og konkurrencemæssige muligheder. Spillerne bør opfordres til at blive spørgende omkring deres egen udvikling, og søge at forbedre deres egen præstation gennem integrerede holistiske programmer. Træning i den grundlæggende fase af spillerens udvikling bygger på et solidt grundlag. Sørg for at aktiviteter og interventioner er sikre, enkle og klare. Giv spillerne mulighed for at opleve et bredt og afbalanceret udvalg af aktiviteter, der fokuserer på udviklingen af tekniske, taktiske, fysiske og mentale evner. De giver mange muligheder for at øve alle elementer af spillet, både i matchspil og træningssituationer, og giver enkelt og passende feedback.

5 Introduktion til udvidet træning Udvidet - forfining af færdigheder Trænerne bør hjælpe spillerne med at erhverve de tekniske, taktiske, mentale, fysiske og livsstilsegenskaber, der Spillere i den udvidede færdighedsfase af spillets udvikling bør begynde at udvikle specialiserede cricketfærdigheder. Spillerne bør arbejde hårdt for at sikre, at de tager hensyn til deres egne individuelle behov, der omfatter tekniske, taktiske, mentale, fysiske og livsstils forberedelser, samt individuelle træningsprogrammer. Denne fase er karakteriseret ved bevidst træning og en bred række af konkurrencedygtige muligheder; spillerne bør udvikle deres atletiske kunnen og frem for alt stræbe efter det optimale. Trænere i den udvidede færdighedsfase af spillernes udvikling hjælper spillere med at forbedre og forfine deres evner ved enhver lejlighed, ikke kun teknisk, men også taktisk, mentalt og fysisk. De skaber mulighed for spillerne at udvikle match-vindende adfærd gennem træning og spil, der trækker på "match-specifikke" scenarier. Trænerne bør inspirere nysgerrighed i spillerne og give næring til deres ønsker om at mestre specifikke færdigheder, så de effektivt og konsekvent kan udføre dem.

Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel, anvendt spil, anvendt spil i højt tempo )

Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel, anvendt spil, anvendt spil i højt tempo ) BØRNEAKADEMIET Øvelsesgeneratoren: 1 2 3 4 5 6 Hvad vil du opnå med øvelsen? Hvad er målet? Opstil situationer i spillet, hvor færdigheden bruges Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel,

Læs mere

Modellen er bygget hierarkisk op omkring fem niveauer, der bevæger sig fra det grundlæggende og teoretiske imod det konkrete og praktiske:

Modellen er bygget hierarkisk op omkring fem niveauer, der bevæger sig fra det grundlæggende og teoretiske imod det konkrete og praktiske: Sportspsykologiens professionsmodel - Bagom Team Danmarks sportspsykologiske ydelser Det sportspsykologiske fagfelt i Danmark har været præget af en mangfoldighed af tilgange og har fungeret som en redskabsdisciplin.

Læs mere

HVAD VISER FORSKNINGEN? At lære Den Motiverende Samtale

HVAD VISER FORSKNINGEN? At lære Den Motiverende Samtale I denne artikel vil jeg præsentere nyeste forskning inden for hvordan man lærer Den Motiverende Samtale. Jeg vil præsentere empiriske undersøgelser og studier, der dokumenterer, at man ikke lærer Den Motiverende

Læs mere

MISSION VISIONER VÆRDIGRUNDLAG DEN RØDE TRÅD

MISSION VISIONER VÆRDIGRUNDLAG DEN RØDE TRÅD MISSION VISIONER VÆRDIGRUNDLAG DEN RØDE TRÅD 1 Januar 2015 Indholdsfortegnelse. Mission for IF Skjold Sæby....3 Visioner for IF Skjold Sæby...3 Værdigrundlag....3 Børnefodbold årgang U5-U7....5 Børnefodbold

Læs mere

Dette projekt er finansieret med støtte fra Europa-Kommissionen. Denne publikation (meddelelse) forpligter kun forfatteren, og Kommissionen kan ikke

Dette projekt er finansieret med støtte fra Europa-Kommissionen. Denne publikation (meddelelse) forpligter kun forfatteren, og Kommissionen kan ikke Dette projekt er finansieret med støtte fra Europa-Kommissionen. Denne publikation (meddelelse) forpligter kun forfatteren, og Kommissionen kan ikke drages til ansvar for brug af oplysningerne heri. METODEVEJLEDNING

Læs mere

TRÆNINGSPLAN FOR UNGDOMSAFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN FOR UNGDOMSAFDELINGEN TRÆNINGSPLAN FOR UNGDOMSAFDELINGEN FORORD Træningsplanen er udarbejdet med henblik på at få en samlet og kontinuerlig beskrivelse af arbejdet i IF 92 s ungdomsafdeling. Træningsplanen er først og fremmest

Læs mere

Læringsmålstyret undervisning i folkeskolen. Vejledning

Læringsmålstyret undervisning i folkeskolen. Vejledning Læringsmålstyret undervisning i folkeskolen Vejledning Læringsmålstyret undervisning i folkeskolen Vejledning Udarbejdet af Undervisningsministeriet i samarbejde med UCC, VIAUC, UC Sjælland og Institut

Læs mere

Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd.

Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd. Politik for ungdomsfodbold i BS 72, Den Gule Tråd. At være træner/leder eller spiller i BS 72's ungdomsafdeling, er ikke bare som at være frivillig eller medlem et hvilket som helst andet sted. I BS 72

Læs mere

Vejledning til prøven i idræt

Vejledning til prøven i idræt Vejledning til prøven i idræt Side 1 af 21 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Center for Prøver, Eksamen og Test September 2014 Side 2 af 21 Indhold Forord side 4 Indledning side 5 Signalement side 5 Prøveforløbet

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

En uddannelsespolitik der fremmer konkurrenceevne og beskæftigelse. UNICE s syv prioriteter

En uddannelsespolitik der fremmer konkurrenceevne og beskæftigelse. UNICE s syv prioriteter En uddannelsespolitik der fremmer konkurrenceevne og beskæftigelse UNICE s syv prioriteter UNICE Union of Industrial and Employers Confederations of Europe Rue Joseph II, 40/4 B-1000 Brussels TVA BE 536

Læs mere

Modul 1 Introduktion & Meningen med ledelse

Modul 1 Introduktion & Meningen med ledelse Modul 1 Introduktion & Meningen med ledelse Modul 1 Lederkurset Den indre leder Introduktion Portræt af en leder I en alder af syv blev drengen og hans familie smidt ud af deres hus. Drengen skulle arbejde

Læs mere

IF Lyseng Fodbold. Den Orange Tråd

IF Lyseng Fodbold. Den Orange Tråd IF Lyseng Fodbold Den Orange Tråd marts 2003 Indhold 1. Formål...3 1.2 Klubbens formål...3 1.3 Indføring i håndbogen Den Orange tråd...3 2. Struktur og funktioner...4 2.1 I.F. Lyseng Bestyrelse...4 2.2

Læs mere

Fjerde del: ICF s etiske løfte (Pledge og Ethics)

Fjerde del: ICF s etiske løfte (Pledge og Ethics) COACHING OG ETIK Første del: ICF s filosofi omkring coaching Den internationale sammenslutning for coaches, The International Coach Federation (ICF) repræsenterer den form for coaching, som anser klienten

Læs mere

Floorballens omdømme afhænger af spillernes, dommernes, trænernes, ledernes og tilskuernes opførsel på og udenfor banen

Floorballens omdømme afhænger af spillernes, dommernes, trænernes, ledernes og tilskuernes opførsel på og udenfor banen - -ETISKE REGLER FOR Lyngby Floorball Forening(LFF) - - Floorball er bygget op omkring en række skrevne og uskrevne etiske spilleregler, der er meget væsentlige at holde fast i: Fairplay, respekt for modstanderne,

Læs mere

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn.

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Bliv klædt på til træning Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Side 2 Bliv klædt på til træning Ny træner......det kan være en stor mundfuld Er du helt ny træner? Er du evt. presset

Læs mere

Introduktion til PRINCE2

Introduktion til PRINCE2 logo er et varemærke tilhørende OGC. Introduktion til PRINCE2 Særtryk af de to første kapitler i PRINCE2 manualen Kopiering er ikke tilladt 1 INTRODUKTION PRINCE (PRojects IN Controlled Environments) er

Læs mere

Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014

Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014 Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014 Helsingør IF - Trænerhåndbogen 1 Helsingør IF træner og ledermanual Indholdsfortegnelse Forord side 3 Mission side 4 Vision side 4 Værdigrundlag side 4

Læs mere

DELTAGERENS VÆRKTØJER TIL ET GODT KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB Anvendelse i praksis = effektiv læring

DELTAGERENS VÆRKTØJER TIL ET GODT KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB Anvendelse i praksis = effektiv læring DELTAGERENS VÆRKTØJER TIL ET GODT KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB Anvendelse i praksis = effektiv læring DELTAGERENS >> Værktøjer til et godt kompetenceudviklingsforløb Arbejdshæftet er udviklet i forbindelse

Læs mere

Aldersrelateret. træning i svømning

Aldersrelateret. træning i svømning Aldersrelateret træning i svømning indhold Aldersrelateret træning i svømning 6 Indledning 6 Formål 6 Succeskriterier 6 Om forfatterne 6 Træningsanbefalinger i svømning 9 FUN-damentals - Piger og drenge

Læs mere

De syv gode vaner. Stephen R. Covey. I samarbejde med American Association of Diabetes Educators og Bayer Diabetes Care

De syv gode vaner. Stephen R. Covey. I samarbejde med American Association of Diabetes Educators og Bayer Diabetes Care De syv gode vaner Stephen R. Covey I samarbejde med American Association of Diabetes Educators og Bayer Diabetes Care Dansk oversættelse og bearbejdning Else Marie Sørensen og Bjarne Ahrens En rejse Livet

Læs mere

Spillernes træningsmanual

Spillernes træningsmanual Spillernes træningsmanual Indholdsfortegnelse Forord... 4 Fodboldspilleren... 5 Træning... 5 At lære at træne... 6 Lær fra det positive og det negative... 7 Tavs viden... 7 Trænerne... 8 Det mentale...

Læs mere

Positiv psykologi. skaber trivsel, vækst og læring. Af Helle Fisker, psykoterapeut

Positiv psykologi. skaber trivsel, vækst og læring. Af Helle Fisker, psykoterapeut Positiv psykologi skaber trivsel, vækst og læring Af Helle Fisker, psykoterapeut 22 Børn er forskellige og som udgangspunkt nysgerrige, frie og med stor lyst til at udforske og lære. Lysten og positive

Læs mere

KARRIERE VIDEN UDVIKLING FREMTID. Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD. Kursusprogram 2009

KARRIERE VIDEN UDVIKLING FREMTID. Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD. Kursusprogram 2009 KARRIERE 2009 VIDEN UDVIKLING FREMTID Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD Kursusprogram 2009 Personlig KompetenceUdvikling kurser, der giver overskud i hverdagen! På Forsikringsakademiet

Læs mere

Planlægning af aktivitetsværksteder i undervisningen af elever med forskellige forudsætning En vejledning til lærere på alle klassetrin og i alle fag

Planlægning af aktivitetsværksteder i undervisningen af elever med forskellige forudsætning En vejledning til lærere på alle klassetrin og i alle fag Planlægning af aktivitetsværksteder i undervisningen af elever med forskellige forudsætning En vejledning til lærere på alle klassetrin og i alle fag R. Soleste Hilberg, Ji-Mei Chang, Georgia Epaloose,

Læs mere

Ved vi, hvad der virker?

Ved vi, hvad der virker? Ved vi, hvad der virker? Handleplaner som redskab til en bedre indsats over for udsatte børn og unge Midtvejsrefleksioner fra et KL-kvalitetsprojekt med 15 kommuner Indhold Projektet kort fortalt... 2

Læs mere

Etisk kodeks for dansk konkurrenceidræt. (godkendt af bestyrelserne i Team Danmark og DIF dec. 2006)

Etisk kodeks for dansk konkurrenceidræt. (godkendt af bestyrelserne i Team Danmark og DIF dec. 2006) Etisk kodeks for dansk konkurrenceidræt (godkendt af bestyrelserne i Team Danmark og DIF dec. 2006) 1 Præambel Dette etiske kodeks gælder for dansk konkurrenceidræt, herunder eliteidrætten. I henhold til

Læs mere

Lærdansk. Velkommen til Lærdansk

Lærdansk. Velkommen til Lærdansk Lærdansk Velkommen til Lærdansk 2 Kære kursist Vi er glade for at byde dig velkommen hos Lærdansk, og vil gøre vores til, at du får et godt forløb hos os. Pjecen her indeholder en række informationer,

Læs mere

FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver

FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver Om psykisk arbejdsmiljø i detailhandlen Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER Helle og Trine er til personalemøde, hvor deres chef

Læs mere

Scrum guiden. Den ultimative guide til Scrum: Spillets regler. Oktober 2011. Udviklet og vedligeholdt af Ken Schwaber og Jeff Sutherland

Scrum guiden. Den ultimative guide til Scrum: Spillets regler. Oktober 2011. Udviklet og vedligeholdt af Ken Schwaber og Jeff Sutherland Scrum guiden Den ultimative guide til Scrum: Spillets regler Oktober 2011 Udviklet og vedligeholdt af Ken Schwaber og Jeff Sutherland Indholdsfortegnelse Formålet med Scrum guiden... 3 Scrum overblik...

Læs mere