Indledning. At lære at være på nettet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning. At lære at være på nettet"

Transkript

1 Indledning Et pædagogisk redskab Gladsaxe Byråd har besluttet, at alle elever i kommunen skal have en ipad. ipad en skal understøtte elevernes læring, give mulighed for større variation og differentiering, samt også gerne skabe mere motivation for læring hos eleverne. ipad en skal bruges som et pædagogisk redskab til at øge udbyttet af undervisningen og støtte dit barns faglige udvikling. Den er dit barns personlige ipad, som barnet også gerne må bruge privat, så længe det ikke ødelægger muligheder for at bruge den til læring. Det betyder, at jeres skole eller klasse vil lave eller har regler for, hvad en ipad må bruges til, og hvad man må gemme på den. At lære at være på nettet Børn risikerer at møde uønsket indhold på nettet på alt deres udstyr: ipad, PC og telefoner. De låner, deler og viser indhold til hinanden i skolen, i sportsklubben og andre steder via kommunens net, åbne net, og netdeling. Opgaven er derfor, at lære børnene at færdes i det virtuelle rum - både med hensyn til hvordan man søger på nettet, hvad man må på nettet, og hvad man gør, hvis man møder noget ubehageligt. Det er en opgave, der kun kan løses, hvis vi voksne arbejder sammen. Lærerne og pædagogerne kan og vil tale med eleverne om det i skoletiden, men det er også vigtigt, at I taler med jeres barn om det. Det tager tid Fra den 30. september har alle skolebørn i Gladsaxe en ipad, og det kan godt betyde at nettet bliver overbelastet i de første dage, hvor nyhedens interesse er meget stor. Vi har forsøgt at gøre skolernes netværk klar til belastningen, men det kan vise sig, at der er ting, vi har overset. Fra den 19. september har alle medarbejdere på skolerne en ipad, og de har meget forskellige erfaringer og kompetencer i brug af ipad i undervisningen. Forvent derfor ikke, at alle medarbejdere kan/gør det samme lige efter udleveringen. Det er vores håb Skoleforvaltningen og skoleledelserne -, at I vil tage godt imod jeres barns nye ipad og have tålmodighed med os og medarbejderne, hvis vi laver fejl her i starten. Vi håber, at dit barn får stor glæde og megen læring med sin ipad. Med venlig hilsen Michael Mariendal Skolechef

2 Før dit barn kan få sin ipad Hvad Udfyld udlånsdokumenterne Når du har oprettet et Apple-id, skal du udfylde informationerne i udlånsdokumentet, som eleven har med den dag, hvor ipads vil blive udleveret.dit barn kan ikke få sin ipad, hvis du ikke har skrevet under. Sæt dig ind i forsikringer og ansvar Skolen dækker i reglen ved skader og uheld, men der er en række undtagelser. Forsikringsdækning Kommunens forsikring dækker ved indbrud både på skolen og i hjemmet, samt ved ran og røveri. Forsikringen dækker ikke ved bortkomst. Følgende definitioner er gældende i forhold til forsikringen Indbrud Defineres som tegn på opbrud af vinduer, døre, porte mv. Ran Åbenlyst tyveri, som bemærkes af den stjålne, som dermed gør anskrig Røveri Genstanden aftvinges ved vold eller trussel om vold Bortkomst Genstanden er forsvundet, og der kan ikke gøres rede for, hvad der præcist er sket, og der foreligger ikke bevis for en hændelse Eleverne er derfor forsikret for mistet Ipad ved indbrud i skole/eget hjem, ran eller røveri. Bortkomne Ipads er ikke forsikret, og erstattes ifølge beskrivelsen nedenfor. Ansvarsforhold Ansvarsforholdene kan skitseres som følgende: Forsikringsdækning Kommunens forsikring afholder udgiften (se ovenstående) Hændelig undergang Kommunen hæfter Undergang pga. fejl mv. Eleven hæfter Er der forsikringsdækning, og er hændelsesforløbet dokumenteret, giver sagerne sig selv. I sager udenfor forsikringens område hæfter kommunen, som udgangspunkt, for Ipad'en, medmindre eleven har handlet erstatningspådragende. Udstyret kan på forlangende og uden nærmere angivet grundlag kræves afleveret tilbage til skolen inden for en frist af 2 uger.

3 Tre eksempler, der forklarer ansvarsforholdene: Eksempel 1 Kaster en elev sin Ipad gennem luften i klasselokalet, så den går i stykker, vil eleven selvsagt blive erstatningsansvarlig. Opbevarer samme elev sin Ipad korrekt i skolen, men en anden elev tager den og kaster den som før angivet, vil eleven (låntageren) ikke ifalde samme ansvar. Her påhviler undergangen af Ipad'en kommunen, der derimod kan gøre et erstatningsansvar gældende mod eleven, der rent faktisk kastede Ipad'en. Eksempel 2 En elev cykler i sin fritid med sin Ipad i tasken, og falder ved et uheld på cyklen. Ipad'en går i stykker. Eleven har ikke kørt uansvarligt på cyklen, og har i øvrigt ikke begået fejl eller forsømmelse i sin omgang med Ipad'en. Kommunen hæfter og kan ikke gøre erstatningsansvar gældende mod eleven. Eksempel 3 En elev kommer i skole og kan ikke redegøre for, hvor Ipad'en er. Eleven (Låntager) skal behandle det lånte med passende omsorg, og skal normalt kunne aflevere det lånte tilbage i væsentlig samme stand. Eleven vil efter alt at dømme være erstatningsansvarlig, medmindre en hændelig undergang kan dokumenteres (eller efter skolens vurdering er sandsynlig). Anvendelsen og udlevering af Ipad en i undervisningsøjemed er i erstatningsmæssig henseende omfattet af de almindelige regler om erstatningsansvar uden for kontrakt dvs. de samme erstatningsretlige regler som gælder for brug af øvrig undervisningsmateriale (bøger og lign.) For elevens/forældrenes ansvar henvises herudover til vedlagte pjece om børns erstatningsansvar. et/pjece boern.pdf). Skolen kan levere en udskrevet udgave af pjecen, hvis det ønskes. Skriv under: Ved udlevering af ipad: læs vedlagte udlånsbetingelserne grundigt før underskrift. De står på bagsiden af det dokument, du skal skrive under på. Opret Apple-id Det er nødvendigt, at den enkelte elev opretter et Apple-id inden ipad en bliver udleveret. Apple-id skal man bruge, når, man skal henter apps. En App er et program, man bruger til at læse bøger med, tegne, redigere billeder og meget mere. Man skal være 13 år for at kunne oprette et apple-id. Hvis jeres barn er under 13 år, skal I derfor oprette et apple-id i et af jeres navne, som jeres barn kan bruge.

4 Husk at oprette en kode, som jeres barn kan huske. Hvordan Sådan opretter du et Apple-id Du opretter et Apple-id ved klikke på følgende link: og følger Apples vejledning. Et Apple-id er knyttet til en . I kan vælge at oprette en ny eller benytte en i allerede har i forvejen. Hvis I allerede har et Apple-id, er I velkommen til at benytte dette, men vær opmærksom på, at I kun kan bruge det, hvis I ikke har et betalingskort knyttet til. Det er vigtigt, at det Apple-id I opretter bliver oprettet, uden at der er knyttet et betalingskort til. Skolen vil betale apps til skolebrug. Hvis I har brug for hjælp til at oprette Apple-id, kan I henvende jer på skolen [skolen kan udfylde hvem og hvor], og så kan skolen hjælpe jer. Hvis man ikke ønsker at oprette Apple-id, så ret henvendelse til skolen så hurtigt som muligt, og I vil få udleveret et skole-id med begrænsede rettigheder. Når dit barn har fået sin ipad ipad en bliver dit barns digitale skoletaske. Der skal være plads til skolens programmer på ipad en; det betyder, at I som forældre skal hjælpe jeres barn med at rydde op på ipad en, hvis I har et barn i de mindre klasser. Hvis dit barn kommer i pladsnød, er det tit fordi, der er for mange film og billeder gemt. Gem de bedste og læg evt. resten i Dropbox, på din PC, en CD eller andet. Slet de spil og programmer, der ikke længere bliver brugt, men husk at du ikke må slette skolens programmer og App s. Det kræver løbende tilsyn at holde øje med, hvad barnet kan, ser og har på sin ipad. Det kan skolen ikke sikre regelmæssigt for alle børn. Her må vi have jer til hjælp. Tal med dit barn om indholdet på ipad en med jævne mellemrum og spørg ind til barnets oplevelser og viden (tilpas til barnets alder) for eksempel: Hvad laver dine venner på nettet? Hvad er de bedste spil/ websider/sociale medier lige nu? Vil du vise mig dit yndlingsspil/side/sociale medie? Er der nogen, der bliver drillet eller mobbet på nettet? Har du set noget, du synes var væmmeligt eller ubehageligt?

5 Beskyttelse og sikring af ipad: Alle ipads bliver udleveret med et sikkerhedscover, som skal beskytte ipad en og blive på hele tiden. Alle ipads er gravet med Gladsaxe kommunes logo og via et MDM (Mobile mangement system) er det muligt at kortslutte ipaden, hvis den bliver stjålet. Det skulle gerne minimere antallet af stjålne ipads. Ejendomsforhold: ipad en er Gladsaxe Kommunes ejendom, og må Misligholdelse og misbrug af udstyret medfører øjeblikkelig opsigelse af låneaftalen. Kommunen er ikke på nogen måde ansvarlig for elevens private indhold på Ipad en, herunder såfremt dette slettes ved reparation, opdatering eller lignende. Regler Nogle af de vigtige regler, der gælder alle (jeres egen skole eller klasse kan godt have/lave flere regler) 1. ipad en er kommunen ejendom. En skole-ipad er først og fremmest et arbejdsredskab, og hvis barnet flytter skole eller går ud af 9. klasse skal den afleveres tilbage til skolen i god stand. ipad en må ikke ikke udlejes eller overdrages til andre end eleven, ligesom 2. Der ikke må foretages tekniske indgreb på ipaden og du må ikke skille den ad. 3. Det er forbudt at jailbreake, hacke eller på anden måde forsøge at modificere ipad ens styresytem. 4. Det er elevens ansvar, at ipad en er opladet og klar til brug, når skoledagen starter 5. Ved låneaftalen forpligter eleven sig til på forlangende at slette privat indhold, som grundet manglede lagringsplads eller andre forhold, hindrer brugen af Ipad en til undervisningsformål.

6 6. Eleven må ikke downloade eller opbevare ulovligt copyrightbeskyttet materiale på it-udstyret, som film, musik, mv. 7. Eleven skal altid acceptere eventuelle sikkerhedsopdateringer til programmer og styresystem for at holde it-udstyret opdateret til brug i undervisningen 8. ipad en skal ALTID opbevares i det udleverede cover. Men eleven på gerne sætte klistremærker på coveret, så ipad en bliver let genkendelig for eleven. 9. Ved fejl på ipad en er eleven forpligtet til at melde dette snarest muligt til klasselærer. 10. Det er de voksne på skolen, der bestemmer hvornår ipad en skal bruges på skolen.

Dit barns nye skole-ipad

Dit barns nye skole-ipad Dit barns nye skole-ipad Skolerne i Gladsaxe skal udfordre alle elever så de bliver så dygtige, de kan. De digitale værktøjer skal understøtte elevernes læring 1 Indhold Et pædagogisk redskab 3 Før dit

Læs mere

TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET!

TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der vil opstå mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle vil kammeraterne

Læs mere

IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB

IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB TILLYKKE MED DET NYE ARBEJDSREDSKAB Vi håber ipad en bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme, og vi glæder os til at bruge den i undervisningen

Læs mere

Kære elev TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! Læs mere på http://sites.nskole.dk/ipad

Kære elev TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! Læs mere på http://sites.nskole.dk/ipad Kære elev TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! Nøvling Skole har været så heldig at få midler til indkøb af ipads til nogle af vores elever, som har det svært med læsning. Du er en af de elever, som vi har valgt

Læs mere

Tillykke med arbejdsredskabet!

Tillykke med arbejdsredskabet! Tillykke med arbejdsredskabet! B i s l e v L a n d s b y o r d n i n g Side 1 Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen, i DUS, i børnehaven og hjemme. Der vil opstå

Læs mere

IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB

IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB TILLYKKE MED DET NYE ARBEJDSREDSKAB Vi har gennem 3 år erfaret, at en ipad er til stor hjælp i dit daglige skolearbejde både på skolen og hjemme. Vi vil bede jer bruge

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen.

Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen. ipads på Molsskolen Forældre og elever på Molsskolen Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen. På Molsskolen skal eleverne arbejde med

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 pia@schiermer.dk

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 pia@schiermer.dk Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 Bloggen er et online medie for både de store og de små, høje og lave, lange og brede. Bloggen er for alle på nettet også de andre. En blog, også kaldet

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK KOMPUTER FOR ALLE Få helt styr på Gå på netbank og borgerservice med Her viser vi, hvordan du bestiller og bruger, så du kan bruge netbank og de mange offentlige internettjenester. Når du vil logge på

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

SPROGVURDERING OG AF 3-ÅRIGE

SPROGVURDERING OG AF 3-ÅRIGE SPROGVURDERING OG SPROGStimulering AF 3-ÅRIGE kort fortalt 2 KÆRE FORÆLDRE Sprog er et vigtigt redskab til at kunne sætte ord på sine følelser og meninger. Børns sproglige udvikling i de første leveår

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Lån af PC er til elever i Roskilde Kommune 8. og 9. klasse

Lån af PC er til elever i Roskilde Kommune 8. og 9. klasse Lån af PC er til elever i Roskilde Kommune 8. og 9. klasse K ære elever og forældre Vi er glade for at kunne udlåne PC er til eleverne i 8. og 9. klasse. PC en bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen.

Læs mere

IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE!

IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE! IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE! G O D E R Å D T I L D I G Selvom ipad en er i et cover, kan skærmen gå i stykker. Beskyt den derfor mod slag, vand og sand. Køb høretelefoner, så du kan arbejde

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

T I L L Y K K E M E D D I T N Y E

T I L L Y K K E M E D D I T N Y E T I L L Y K K E M E D D I T N Y E A R B E J D S R E D S K A B! Stolpedalsskolen - 1til1 Side 1 Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der vil opstå mange

Læs mere

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Tønder Kommunale Dagpleje Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Udsatte børn Udsatte børn er børn, der af en eller anden årsag er forhindret i at deltage aktivt og ligeværdigt i sociale

Læs mere

Overordnede ipad regler på Grønnemose skole. Den lånte ipad er Gladsaxe kommunes ejendom og må ikke udlejes eller overdrages til andre end eleven.

Overordnede ipad regler på Grønnemose skole. Den lånte ipad er Gladsaxe kommunes ejendom og må ikke udlejes eller overdrages til andre end eleven. Ipads på Grønnemose skole - Gladsaxe Kære forældre og elever på Grønnemose skole Vi har alle fået en Ipad. Den er først og fremmest til pædagogiske formål med henblik på at understøtte elevernes læring.

Læs mere

God fornøjelse med din ipad!

God fornøjelse med din ipad! God fornøjelse med din ipad! Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen, i DUS, i børnehaven og hjemme. Der vil opstå mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Mediepolitikken tager udgangspunkt i Hvidovre kommunes plan På vej mod digital dannelse 2012-2015.

Mediepolitikken tager udgangspunkt i Hvidovre kommunes plan På vej mod digital dannelse 2012-2015. Mediepolitik for fritidshjemmet/fritidsklubben Ærtebjerg - januar 2014. Mediepolitikken tager udgangspunkt i Hvidovre kommunes plan På vej mod digital dannelse 2012-2015. De konkrete mål for Digital Dannelse

Læs mere

IntoWords ipad Tjekliste

IntoWords ipad Tjekliste IntoWords ipad Tjekliste IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Installation af IntoWords til Ipad 1 Login til Skole 2 Login til Privat 3 Login til Erhverv 4 Værktøjslinjen 5 Indstillinger i IntoWords 6

Læs mere

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé

Hjertelig velkommen. til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang. Vestervold. Hedevang. Sønderallé Hjertelig velkommen til Børneuniversets børnehaver: Vestervold, Sønderallé og Hedevang Vestervold Hedevang Sønderallé Kære forældre Denne pjece fortæller lidt om alt det, der er fælles for børnehaverne

Læs mere

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013 Stort tillykke med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad Ringsted Lilleskole August 2013 Vi håber på, at din nye Ipad bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Billedpolitik i Dagplejen

Billedpolitik i Dagplejen Billedpolitik i Dagplejen Vejledning i brug af foto og video GOD FORNØJELSE Dagplejen Skanderborg Kommune Denne pjece er henvendt til både ansatte og forældre til børn i Dagplejen. Indledning I Skanderborg

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

AT STØTTE ET BARN I SORG KRÆVER IKKE, AT DU ER ET OVERMEJNNESKE- BLOT AT DU ER ET MEDMENNESKE.

AT STØTTE ET BARN I SORG KRÆVER IKKE, AT DU ER ET OVERMEJNNESKE- BLOT AT DU ER ET MEDMENNESKE. Introduktion AT STØTTE ET BARN I SORG KRÆVER IKKE, AT DU ER ET OVERMEJNNESKE- BLOT AT DU ER ET MEDMENNESKE. Delt smerte er halvt smerte Når vi står overfor et menneske, der har oplevet et alvorligt tab,

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Information til forældre

Information til forældre Pc er i skolen Information til forældre 2018/19 August 2018 Information til forældre Pc er til alle elever 2018/19 Kære forældre Nyborg Kommune har valgt at indføre pc er til alle elever. Det betyder,

Læs mere

Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme. Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for

Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme. Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for + Social historier + Retfærdighed betyder ikke at alle får det samme Retfærdighed betyder at alle får hvad de har brug for + Det er barnets / den unges opfattelse af en situation som bestemmer, hvordan

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Nyhedsbrev for Tangebo

Nyhedsbrev for Tangebo Nyhedsbrev for Tangebo E S B J E R G K O M M U N E Juni 2014 Tabulex og ferie Kære Forældre Så er det igen tid til lidt nyheder fra Tangebo. Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og vi skal alle

Læs mere

Alle for én mod mobning i dagtilbud

Alle for én mod mobning i dagtilbud Alle for én mod mobning i dagtilbud 1 Alle for én mod mobning i dagtilbud Alle børn skal have en god start på livet og en barndom uden mobning. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane

Læs mere

Picasa Web. En ressource i SkoleIntra. Version: August 2012

Picasa Web. En ressource i SkoleIntra. Version: August 2012 Picasa Web En ressource i SkoleIntra Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er PicasaWeb?...4 Kom på!...5 Google-konto...5 Når du er logget ind: Indstillinger...5 Når du er logget ind: Upload...6

Læs mere

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116.

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Thisted Kommune Side 1 af 5 Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Hvem kan komme i betragtning? 1. Personer med en varig nedsat funktionsevne,

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Handleplan for sorg og krise Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Denne handleplan skal bruges som

Læs mere

VI HAR ARBEJDSDAG. Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os?

VI HAR ARBEJDSDAG. Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os? VI HAR ARBEJDSDAG Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os? MANGE TAK FOR JERES TILBUD Det er meget værdsat, når forældre og andre brugere af Hillerød Kommunes ejendomme tilbyder deres hjælp til at vedligeholde

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

Indhold. ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE. Kære forældre

Indhold. ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE. Kære forældre ipad introduktion ipad introduktion 2 Kære forældre Nu er vi ved at være klar til at udlevere ipads til eleverne i indskolingen. Det er vores ambition, at ipads i løbet af ganske kort tid vil være et vigtigt

Læs mere

Velkommen i praktik på Gistrup Skole

Velkommen i praktik på Gistrup Skole Velkommen i praktik på Gistrup Skole Gistrup Skole Gistrup skole gennemgik en større renovering for 2 år siden og fremstår som en moderne skole med plads til mange arbejdsformer. På Gistrup Skole har vi

Læs mere

Lån af ipad eller bærbar pc til elever i Høje-Taastrup Kommune

Lån af ipad eller bærbar pc til elever i Høje-Taastrup Kommune Lån af ipad eller bærbar pc til elever i Høje-Taastrup Kommune Forord Kære elever og forældre Høje-Taastrup Kommune har ambitioner om at udvikle vores folkeskoler til nogle af Danmarks bedste. Som led

Læs mere

Lån af PC er til elever i Roskilde Kommune

Lån af PC er til elever i Roskilde Kommune Lån af PC er til elever i Roskilde Kommune K ære elever og forældre Vi er glade for at kunne udlåne PC er til eleverne i Roskilde Kommune. PC en bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen. PC en tilhører

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

For forældre og elever i Udskolingen. Udlån af pc er til elever på Amagerskolen

For forældre og elever i Udskolingen. Udlån af pc er til elever på Amagerskolen For forældre og elever i Udskolingen Udlån af pc er til elever på Amagerskolen Kære elever og forældre Vi er glade for at kunne udlåne Pc er til eleverne i 7., 8. og 9. klasse. Pc en er både et vigtigt

Læs mere

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni FAQ Waoo! Web TV på computeren Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Waoo! Web TV på computeren...4 Waoo! Bio på Waoo! Web TV...7 Fiberbredbånd TV Telefoni 02 Waoo! Web TV på computeren Hvem kan få Waoo! Web

Læs mere

EASY - Vejledning til elektronisk anmeldelse af arbejdsskade eller vold og trusler samt andre psykiske påvirkninger:

EASY - Vejledning til elektronisk anmeldelse af arbejdsskade eller vold og trusler samt andre psykiske påvirkninger: EASY - Vejledning til elektronisk anmeldelse af arbejdsskade eller vold og trusler samt andre psykiske påvirkninger: Hvad skal anmeldelsen indeholde? Når I som virksomhed/brønderslev Kommune, skal anmelde

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Forældrevejledning. Brugervejledning til Optagelse.dk

Forældrevejledning. Brugervejledning til Optagelse.dk Forældrevejledning Brugervejledning til Optagelse.dk Forældrevejledning Version: 2.0 Forfatter: Kurt Nikolajsen, Gunner MacIntyre, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Indhold 1 Indledning...

Læs mere

S. 04 S. 07 S. 08 S. 10 S. 11

S. 04 S. 07 S. 08 S. 10 S. 11 BARNETS VEN INDHOLD S. 04 S. 07 S. 08 S. 10 S. 11 BARNETS VEN ET PROJEKT MED UDGANGSPUNKT I DET ENKELTE BARN BØRN I BARNETS VEN VIL DU VÆRE FRIVILLIG? ER DU FORÆLDER? TIL SAMARBEJDSPARTNERE I BARNETS VEN

Læs mere

Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo

Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo Indhold: A. Oprettelse af profil på Endomondo B. Oprettelse af selve ruten C. Redigering af oprettet rute D. Oprettelse af interessepunkter

Læs mere

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Bemærk: Dette er et prøveeksemplar. De spørgeskemaer, børnehaven skal udlevere til børnene, skal udskrives i Børnemiljøtermometeret

Læs mere

Opholdssted NELTON ApS

Opholdssted NELTON ApS Opholdssted NELTON ApS Tel: 23 71 20 94 Afdeling Vestergårdsvej: Vi har eksisteret siden 2008 og har specialiseret os i arbejdet med unge med store udfordringer i livet. Vi har stor erfaring i at få de

Læs mere

ipad i 100 dage Vejle Midtbyskole

ipad i 100 dage Vejle Midtbyskole ipad i 100 dage Vejle Midtbyskole I denne folder er samlet en lang række spørgsmål og svar i forhold til vores arbejde med ipads på Vejle Midtbyskole. Arbejdet med ipad på Vejle Midtbyskole skal understøtte

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst SE MIG!...jeg er på vej Skoledistrikt Øst - En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er

Læs mere

Til eleverne på Formatskolen

Til eleverne på Formatskolen Til eleverne på Formatskolen Nr. 94 Formatskolen har til næste skoleår fået 375.000 kroner ekstra af kommunen. I Skolebestyrelsen har vi udarbejdet 4 forslag til, hvordan pengene kan bruges. Da de fire

Læs mere

Generel Info om ipad

Generel Info om ipad Generel Info om ipad IPad et personligt it-redskab ipad en er i skolesammenhæng et relativt nyt undervisningsmateriale, der indgår i undervisningen på lige fod med skolebøger og andet. IPad en er elevernes

Læs mere

SORGPLAN FINDERUPHØJ SKOLE

SORGPLAN FINDERUPHØJ SKOLE SORGPLAN FINDERUPHØJ SKOLE Finderuphøj Skole har udarbejdet retningslinier i forbindelse med dødsfald og sorg Når en elev dør Når en elev mister mor/far eller søskende Når en ansat dør Retningslinierne

Læs mere

Gældende fra den 1.-3.-2013. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den 1.-3.-2013. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Frederiks Skole Gældende fra den 1.-3.-2013 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Børnene på Frederiks Skole siger: Vi vil forebygge mobning på Frederiks Skole, og så vil

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

FAQ Værd at vide om nyt ForældreIntra

FAQ Værd at vide om nyt ForældreIntra FAQ Værd at vide om nyt ForældreIntra En række af funktionerne i Classic findes ikke i det nye ForældreIntra. Vi har lavet en FAQ med forklaringer og forslag til, hvilke andre muligheder der findes for

Læs mere

Når katastrofen rammer

Når katastrofen rammer Når katastrofen rammer Guy Calef/Red Barnet Undervisningsvejledning 0.-3. klasse Indhold 3 4 Til underviseren Hvad skal man være opmærksom på? 4 5 6 6 7 Information til forældre Målgruppe, tidsforbrug

Læs mere

Sorg- og kriseplan. Sundby Børnehus. Linde Alle 42 4800 Nykøbing F. Guldborgsund kommune

Sorg- og kriseplan. Sundby Børnehus. Linde Alle 42 4800 Nykøbing F. Guldborgsund kommune Sorg- og kriseplan Sundby Børnehus Linde Alle 42 4800 Nykøbing F. Guldborgsund kommune Definition af krise: Kortvarigt forløb, som efterfølges af sorg. Eller: Truende forstyrrelse i et menneskes livssituation,

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Vester Hassing 10. dec. 2013. Ipads på VHS. En vejledning. ipads på VHS Side 1

Vester Hassing 10. dec. 2013. Ipads på VHS. En vejledning. ipads på VHS Side 1 Ipads på VHS En vejledning ipads på VHS Side 1 Tillykke med det nye arbejdsredskab Vi ved allerede nu, at dette redskab bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Med uddelingen

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik Børnesyn og nyttig viden om pædagogik I Daginstitution Langmark Udarbejdet 2014 Børnesyn i Langmark Alle børn i daginstitution Langmark skal opleve sig som en del af de fællesskaber, vi har. De skal anerkendes

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

Generel Info ipad. Hvorfor ipad? Det blev besluttet at anskaffe ipads, da :

Generel Info ipad. Hvorfor ipad? Det blev besluttet at anskaffe ipads, da : Generel Info ipad Hvorfor ipad? Det blev besluttet at anskaffe ipads, da : de starter øjeblikkeligt op de er mobile de rummer en lang række indbyggede værktøjer der er ikke brug for konverteringer de er

Læs mere

Referat af afdelingsmøde d. 23./9. 2014 hos Helena Thorsen, Brendstrupvej 6, 1th, 8200 Århus N

Referat af afdelingsmøde d. 23./9. 2014 hos Helena Thorsen, Brendstrupvej 6, 1th, 8200 Århus N Referat af afdelingsmøde d. 23./9. 2014 hos Helena Thorsen, Brendstrupvej 6, 1th, 8200 Århus N 1) Valg af referant og dirigent. Helena Thorsen blev valgt som dirigent, og Helena Thorsen blev valgt som

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7. KAPITEL ET... 9 Gratis Dropbox-konto. KAPITEL TO... 27 Dropbox uden installation

INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7. KAPITEL ET... 9 Gratis Dropbox-konto. KAPITEL TO... 27 Dropbox uden installation INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7 KAPITEL ET... 9 Gratis Dropbox-konto Opret en Dropbox-konto... 10 Installation af Dropbox...11 Opsætning af Dropbox... 12 Synkronisering med computeren... 13 Kopiering

Læs mere

Når arbejdsulykken er sket Vejledning til arbejdsmiljøgruppen

Når arbejdsulykken er sket Vejledning til arbejdsmiljøgruppen Når arbejdsulykken er sket Vejledning til arbejdsmiljøgruppen Definitionen af en arbejdsskade: En arbejdsskade dækker over to forskellige begreber: - arbejdsulykker og - erhvervsygdomme En arbejdsulykke

Læs mere

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud 1 Hvad er et administrativt underskud? 2 Hvorfor vokser underskuddet? 3 Hvem betaler prisen? 4 Hvad kan der gøres i kommunen? 1 Hvad er et administrativt

Læs mere

Brugervejledning. til. Landsforeningen Danske Folkedanseres. Medlemssystem (For dansere)

Brugervejledning. til. Landsforeningen Danske Folkedanseres. Medlemssystem (For dansere) Brugervejledning til Landsforeningen Danske Folkedanseres Medlemssystem (For dansere) 1 Indhold Første gang systemet skal have at vide, hvem du er.... 3 Log Ud - VIGTIGT!... 4 Log ind når du har oprettet

Læs mere

Overvåget samvær. En pjece til forældre

Overvåget samvær. En pjece til forældre Overvåget samvær En pjece til forældre 1 Hvad er overvåget samvær? Overvåget samvær betyder, at barnets samvær med sin far eller mor skal foregå i Statforvaltningen, mens der er en professionel børnesagkyndig

Læs mere

Guide: Sådan søger du om folkepension

Guide: Sådan søger du om folkepension Guide: Sådan søger du om folkepension Log ind med NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Log ind med NemID Find dit nøglekort, og skriv nummeret, der står

Læs mere

Flemming Jensen. Parforhold

Flemming Jensen. Parforhold Flemming Jensen Parforhold Papyrus Publishing Art direction: Louise Bech Illustatorer: Lea Maria Lucas Wierød Louise Bech Forskningsleder: Flemming Jensen Faglige konsulenter: Gitte S. Nielsen Lene V.

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Indledning. Det betyder bl.a.:

Indledning. Det betyder bl.a.: Den Røde Tråd - Skolestart i Halsnæs Natur og Udvikling Indledning I Halsnæs Kommune ønsker vi, at børn og forældre oplever en god overgang mellem kommunens tilbud. Den røde tråd skal være med til at sikre

Læs mere

ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE Kære forældre

ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE Kære forældre ipad introduktion 2 Kære forældre Vi er nu klar til at udlevere ipads til eleverne i indskolingen. Det er vores ambition, at ipads i løbet af ganske kort tid vil være et vigtigt værktøj i elevernes læring

Læs mere

Gøgl i hverdagen sådan!

Gøgl i hverdagen sådan! Gudrun Gjesing Anton Niemann Jensen Gøgl i hverdagen sådan! Indhold 5 5 6 6 9 9 10 11 12 13 15 16 17 17 21 24 29 35 43 45 48 50 53 55 57 61 63 67 67 67 68 69 Indledning Derfor denne bog Før du går i gang

Læs mere

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Skriv firmaslogan her Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi i Daginstitution Stensballe Vi lægger vægt på et tæt samarbejde mellem institutionens personale

Læs mere

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og senere barnets læse-og skrivefærdigheder. Faktorer der

Læs mere