Beretning for året 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning for året 2014"

Transkript

1 Beretning for året 2014 Det har været et meget travlt år for bestyrelsen. Som vi nævnte på sidste generalforsamling, var vi på det tidspunkt allerede i fuld gang med forhandlingerne om en kommende leverandør af TV, internet og telefoni. Vores mål var primært at få en god internet leverandør, hvor vi samtidig kunne have hånd i hanke med indtjeningen, således at noget af fortjenesten blev kanaliseret ned i vores kasse. Så kan man spørge, hvorfor lægge mest vægt på internet; Jo, det er her vi i fremtiden skal producere et overskud til dels at vedligeholde anlægget og måske med tiden være med til at nedbringe prisen på TV som, når vi kigger lidt ind i fremtiden vil være et bi produkt, da der er rigtig mange konkurrenter på det marked, og flere og flere vil streame deres TV når de har behov for at slappe af foran fjernsynet, derfor er det vigtigt at vi kan levere en god, stabil og hurtig internet forbindelse. Af mange gode leverandører valgte vi til slut at lave en aftale med Glentevejens antennelaug ud fra følgende kriterier: 1. det er en medlemsejet antenneforening med samme struktur som vores, det vil sige de skal ikke tjene penge ud over at have til omkostninger som vi skal. 2. Medlemmerne har indflydelse på TV kanalerne idet der er en program afstemning en gang om året, altså medlems demokrati. 3. De kunne tilbyde internet, hvor vi kunne være konkurrence dygtig og samtidig tjene lidt penge for brugen af vores anlæg. 4. Samtidig kunne de tilbyde IP telefoni og mobil telefoni. Og lad mig benytte lejligheden til at ramme en pæl igennem alle myter, rygter og snak, nej vi har ikke solgt os eller fusioneret med Glenten i Odense. Vi har lavet en aftale om levering af TV til vores hovedstation, det får vi via en fiber forbindelse, og det er os der har bekostet ombygningen i hovedstationen og sender de digitale signaler ud til vores medlemmer. Vi har også lavet en fakturerings aftale med Glenten, således at regningen på TV kommer ud sammen regningen på internet. Derfor skal man kontakte antenneforeningen, hvis man skal meldes ind, man skal skifte pakke eller man vil købe a la carte kanaler eller man har spørgsmå til sin regning.

2 Kommunikation. Er en svær ting, hvad nogle syntes er indlysende og står klart for enhver, kan være volapyk for andre. Vi fandt i hver tilfælde ud af at der var mange der ikke forstod budskabet. Vi blev alle i bestyrelsen ringet ned og efterfølgende besøgte vi mindst 250 medlemmer og hjalp til med at udfylde papirerne. Vi sendte de første budskaber ud i midten af juli, vi afholdte et medlemsmøde i august, og i bagklogskabens klare lys, skulle det måske været holdt i begyndelsen af juli, men vi valgte altså august da vi vurderede at så var folk hjemme fra ferie. I slutningen af september havde vi en annonce i ugebladet, der fortalte hvordan fjernsynet skulle indstilles for at man kunne modtage de nye TV signaler. Efterfølgende fandt vi også ud af at der er ikke mange der ved, hvordan man betjener et TV udover at kunne tænde og slukke for det. Det betød også mange hjemmebesøg for at hjælpe specielt de ældre med borgere med indstillingen. Ellers var Høng antenneservice som vi havde lavet en specielaftale med, også en stor hjælp, da han var ude at indstille mange fjernsyn. På denne her plads vil jeg også gerne takke Henning Gram for en den store hjælp han var og stadig er, når nogle ældre medborgere har svært ved at indstille fjernsynet. TV Vi havde mange diskussioner om vi skulle nedlægge det analoge signal som betød at selv om man havde et gammelt billedrørs TV, så kunne man se TV på anlægget. Men da det analoge spiller på sidste vers besluttede vi at nedlægge det analoge signal. Grunden var at det kostede ca. kr at sætte systemet op i hovedstationen. I stedet besluttede vi os for at give et tilskud til at købe en kvalitetsboks og det kunne vi gøre for en billigere penge. Alle der havde et TV der var ældre end 5 år havde behov for en boks. Det betød at vi udleverede ca. 250 bokse. Disse bokse, gjorde så også det for de medlemmer der havde brug for en boks fik et bedre billede på fjernsynet i forhold til tidligere. Alle der har et nyere TV kan i dag se TV uden boks og vi har fået mange tilkende givelser for at billedet er bedre end før. Det er også bedre på nye fjernsyn end mange af vores konkurrenter, da signalet bliver sendt uden at blive pakket. Tyveri af signaler. Det er lige som at stjæle øl i brugsen. Vi opdager det, da vores service partner jævnlig kontrollere vores standere. Med mindre at vi får en fornuftig aftale med misæderen, så bliver den pågældende meldt til politiet, med hvad det medfølger af ubehageligheder.

3 TV kanaler Har der været lidt ændringer på. Allerede i oplægget til TV kanaler der blev udsendt i juli måned var 4 kanaler, nemlig 3 tyske og et svensk program mærket med stjerne med henvisning til at de blev nedlagt pr Endvidere havde vi mange opringninger om Animal planet. kanal9 og TV2 fri som ikke var med i udbuddet af tv kanaler fra Glenten. Derfor fik vi lavet en aftale med CD om at benytte dem som prøve kanaler i en 3 måneders periode. Det meddelte vi i en annonce i uge bladet i slutningen af september og fortalte at vi ville tage det op på vores generalforsamling først på året. De blev så lagt ind i grundpakken, og her indrømmer vi den fejl, nemlig, at det ikke fremgik tydeligt i program guiden at det var prøve kanaler, men det var det, og jeg kan fortælle at de 3 kanaler normalt koster ca. kr pr måned. Priser på TV kanaler. Når vi i antenneforeningen fastsætter priser på TV pakkerne, er det ikke noget vi sidder og finder på. Priserne er top styret meget hårdt af kanal udbyderne. Og de største er følgende: Viasat med bl.a. TV3, TV3+, Puls TV3 sport1 og TV3 Sport 2 Det er SBS med følgende kanaler: kanal4, kanal5, kanal6 Discovery Channel, Eurosport 1 og 2, Animal planet, Discovery World, Discovery Science og TLC Disse 2 selskaber fastsætter priserne på deres kanaler, De bestemmer også, hvilken pakker de skal ligge i endnu. Men der arbejdes hårdt på at denne binding skal høre op, men, hvornår det sker vides ikke. Næsten gratis kanaler er DR1, DR2, DR3, DR- K, DR Ramasjang og DR Ultra Når jeg siger næsten gratis er det fordi, de kanaler betaler vi licens til Og vi betaler også Copydan, Noget som Verdens TV opkræver på vegne af kunstnerne. Vi op kræver i al beskedenhed ca kroner i år over grundpakken. Så når mange medlemmer kræver Kanal9. Animal Planet og TV2 fri med i pakkerne vil man selvfølgelig forudse en prisstigning som Martin vil komme ind på, og her kræver udbyderne at de kommer til at ligge i minimum familie pakken og fuldpakken.

4 Internet. Internet er en service rigtig mange benytter sig af. For at belyse dette kan jeg oplyse at: 73% daglig bruger internet på en computer 46% benytter det via en smart phone 32% benytter det via en tablets og alt dette er stærk stigende også pga. Streaming af TV samt benyttelse af sociale tjenester som face book og twitter. Da vi lavede samarbejdet med Glenten besluttede vi os for 3 hastigheder på internettet. Nu har vi forenklet det til 2 hastigheder, hvor vi har sat hastigheden op på den billigste til 50/10 og fastholder prisen kr om måneden og 100/20 bliver sat ned til kr Implementeringen af de nye modemmer i slutningen af september blev foretaget af JAC i Ubby der installerede og tilsluttede modemmet til husstandens PC, Og herfra skal lyde en stor tak for et veludført stykke arbejde. Medlemmer. Vi har i dag 950 medlemmer en nedgang på 20 medlemmer i forhold til sidste år. Skiftet til ny leverandør kostede lidt medlemmer, vel nok fordi folk ikke kunne overskue konsekvenserne af skiftet, men de kommer langsom tilbage når de finder ud af at det er det billigste at være tilsluttet fællesantenne anlægget idet vi ikke skal tjene penge på bundlinjen, men kun skal tjene til omkostningerne ved at drive anlægget. Vi har i januar måned fået 6 nye medlemmer, hvoraf nogle har været medlem før. Og vores mål er at runde 1000 medlemmer ved årets udgang. Internettet udviklingen er meget positivt idet vi i dag har 420 på nettet mod 370 sidste år, og målet her er at mindst halvdelen af medlemmerne køber deres internet i antenneforeningen. Husk ved at være medlem af Gørlev antenneforening, så støtter i jeres egen forening som selvfølgelig har en værdi for hver husstand der er medlem, men det vil i kunne se når regnskabet fremlægges. Vedtægter.

5 Vi fremlægger nogen vedtægtsændringer, som vi gerne vil have godkendt, således at vedtægterne afspejler den tid vi er i. Sidste gang de blev gennemgået var i Face book. Vi konstaterer en gang imellem at der er nogle på Face book gruppen 4281 Gørlev, der brokker sig over et eller andet problem. Jeg vil godt her slå fast, at fordi man brokker sig kollektivt, så kan vi i bestyrelsen ikke gøre noget ved det, fordi vi helt enkelt ikke ved, hvem Karen eller Hanne er og hvor de bor. Lad mig slå fast, har man en reklamation, så kontakte man antenneforeningen, kun vi er i stand til at løse problemet. Man er velkommen til at informerer på face book, men kontakt lige antenneforeningen først. Vi vil også bruge facebook, hvis vi har noget der skal hurtigt ud, som Kim gjorde i søndags, hvor han meldte at anlægget var nede i 2 timer mandag morgen, på grund af ny installering af komponenter i hovedstationen. Husinstallationer. Vi nævner det hvert år på vores generalforsamling og det er et vigtigt punkt på vores hjemmeside, nemlig at det er vigtigt at installationerne i huset er i orden. Med alle de nye tjenester i luften omkring os er befængt med, er det utroligt vigtigt at ledninger er i orden og stik er fuldstændige støj tætte. Vi nævner det igen, fordi at langt de fleste uregelmæssigheder i form af pixelering billedstop etc. Skyldes dårlige installationer. Så gør os den tjeneste at få kontrolleret at alt er i orden i jeres hus eller lejlighed. Tak. Som jeg startede med at sige har det været et travlt år, specielt det sidste halv år. Bestyrelsen har tilsammen brugt adskillige hundrede timer på at få det hele op at køre på skinner. Derfor en meget stor tak til mine bestyrelses kollegaer for et godt stykke arbejde. Også en stor tak skal lyde til dem rundt omkring os der har hjulpet os, her tænker jeg på afdelings formænd der har arrangeret fælles møder, hvor vi kunne komme at fortælle om projektet. Til sidst en tak til vores medlemmer for den forståelse der har været for de problemer der nu og da har været. Men husk igen, det er jer der ejer Gørlev antenneforening. Med venlig hilsen Flemming Klitgaard formand

6

BESTYRELSENS BERETNING FOR 2014

BESTYRELSENS BERETNING FOR 2014 Odder Antenneforening, Generalforsamling onsdag den 4. marts 2015 1 BESTYRELSENS BERETNING FOR 2014 2014 har været endnu et travlt år for Odder Antenneforening. Det har været et år, hvor bestyrelsen har

Læs mere

Faaborg By s Antenneforening

Faaborg By s Antenneforening ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FAARBORG BYS ANTENNEFORENING MANDAG DEN 22. APRIL 2013 KL.1900 på Hotel Faaborg Fjord Svendborgvej 175 5600 Faaborg Bestyrelsens beretning for året 2012 I henhold til foreningens

Læs mere

Der var fremmødt medlemmer fra 57 husstande plus 7 fuldmagter, altså i alt 64 stemmeberettigede.

Der var fremmødt medlemmer fra 57 husstande plus 7 fuldmagter, altså i alt 64 stemmeberettigede. Generalforsamling Afholdt torsdag 30. april 2015 i Tune Menighedscenter Der var fremmødt medlemmer fra 57 husstande plus 7 fuldmagter, altså i alt 64 stemmeberettigede. Formand Bernt Freiberg bød de fremmødte

Læs mere

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Velkomst. Konstituering. Årets gang. Teknik. Økonomi. Internet. Programudbud. Fremtid.

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Velkomst. Konstituering. Årets gang. Teknik. Økonomi. Internet. Programudbud. Fremtid. Årets beretning Velkomst Konstituering Årets gang Teknik Økonomi Internet Programudbud Fremtid Afslutning Velkomst Det er altid en fornøjelse at stå her og fortælle Jer om året der gik. I år er det dog

Læs mere

Generalforsamling Kragsbjerg Antennelaug torsdag den 27. maj 2010 kl. 19.00 i Uddannelsecentret, Schacksgade 39, Odense C. Dagsorden.

Generalforsamling Kragsbjerg Antennelaug torsdag den 27. maj 2010 kl. 19.00 i Uddannelsecentret, Schacksgade 39, Odense C. Dagsorden. Generalforsamling Kragsbjerg Antennelaug torsdag den 27. maj 2010 kl. 19.00 i Uddannelsecentret, Schacksgade 39, Odense C. Dagsorden. 1. Valg af dirigent Til dirigent foreslog bestyrelsen laugets forretningsfører

Læs mere

Referat. Ad. pkt. 2 Formanden, Finn Mortensen, aflagde beretning for året 2012:

Referat. Ad. pkt. 2 Formanden, Finn Mortensen, aflagde beretning for året 2012: Referat Møde: Ordinær generalforsamling i Strandhuse Antenneforening Sted: Festsalen i kælderen, indgang C, Lyshøjskolen. Dato: Onsdag den 27. februar 2013, kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2.

Læs mere

Referat af budgetgeneralforsamling 2004

Referat af budgetgeneralforsamling 2004 Pærevangen 21, kld. DK-2765 Smørum Telefon 70 27 35 36 bolignet@frugtvangen.dk www.frugtvangen.dk Referat af budgetgeneralforsamling 2004 År 2004, den 25. november kl. 20.30 afholdtes budgetgeneralforsamling

Læs mere

EBELTOFT ANTENNEFORENING 2014

EBELTOFT ANTENNEFORENING 2014 EBELTOFT ANTENNEFORENING 2014 Et af de spørgsmål, der er blevet stillet oftest til bestyrelsen for antenneforeningen i det forløbne år er: Eksisterer foreningen stadig og er der overhovedet nogen mening

Læs mere

Antenneforeningen Ølstykke Vest

Antenneforeningen Ølstykke Vest Referat fra den ordinær generalforsamling afholdt på Ølstykke bibliotek den 20. februar 2014 kl. 19.00 Formand Herman Ransborg bød velkommen og åbnede generalforsamlingen. Præsentation af bestyrelsen Kasandra

Læs mere

Birkelse Ryaa Antenneforening FORMANDENS BERETNING 2010

Birkelse Ryaa Antenneforening FORMANDENS BERETNING 2010 Birkelse Ryaa Antenneforening Birkelse 2. marts 2011 FORMANDENS BERETNING 2010 Så er vi igen samlet til generalforsamling i Antenneforeningen, denne gang er det 8 gang vi er samlet. Vi skal se tilbage

Læs mere

MEDLEMSBUTIKKEN MEDLEMSBLAD. - er kommet godt fra start NU BLIVER TV-VALGET HELT FRIT SIDE 9 DET ANALOGE SIGNAL LUKKER OG SLUKKER SIDE 5

MEDLEMSBUTIKKEN MEDLEMSBLAD. - er kommet godt fra start NU BLIVER TV-VALGET HELT FRIT SIDE 9 DET ANALOGE SIGNAL LUKKER OG SLUKKER SIDE 5 - for alle os med Stofa tv og bredbånd nummer 2 // 1. årgang // september 2015 MEDLEMSBLAD MEDLEMSBUTIKKEN - er kommet godt fra start NU BLIVER TV-VALGET HELT FRIT SIDE 9 DET ANALOGE SIGNAL LUKKER OG SLUKKER

Læs mere

2. Formandens beretning til generalforsamlingen marts 1999.

2. Formandens beretning til generalforsamlingen marts 1999. Referat ordinær generalforsamling Tune Kabelnet 4. marts 1999 1. Valg af dirigent: Frede Kruse Christiansen Dirigenten startede med at konstatere generalforsamlingens lovlighed iflg. vedtægterne. Ingen

Læs mere

Ordinære Generalforsamling 2012 Antennelaug 78 Øst

Ordinære Generalforsamling 2012 Antennelaug 78 Øst Ordinære Generalforsamling 2012 Antennelaug 78 Øst Afholdt den 27. februar, 2012 i Munkebo Forsamlingshus Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Foreningens reviderede regnskab 4. Indkomne

Læs mere

Glenten TUNE KABELNET VINDINGE ANTENNELAUG LUNDE ANTENNELAUG. Nyttig INFORMATION fra DIN forening - Glentevejs Antennelaug SIDE 8 SIDE 8 SIDE 21

Glenten TUNE KABELNET VINDINGE ANTENNELAUG LUNDE ANTENNELAUG. Nyttig INFORMATION fra DIN forening - Glentevejs Antennelaug SIDE 8 SIDE 8 SIDE 21 Glenten NR. 02 - OKTOBER 2013 Nyttig INFORMATION fra DIN forening - Glentevejs Antennelaug» CES 2013 MED CANAL DIGITAL SIDE 17» LUNDE ANTENNELAUG INDGÅR AFTALE MED GLENTEN SIDE 21» ANGA MESSEN I KØLN SIDE

Læs mere

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Årets gang for bestyrelsen. Opkrævningsproblemer. Tekniske problemer. Programrådet.

Årets beretning. Velkomst. Konstituering. Årets gang for bestyrelsen. Opkrævningsproblemer. Tekniske problemer. Programrådet. Årets beretning Velkomst Konstituering Årets gang for bestyrelsen Opkrævningsproblemer Tekniske problemer Programrådet Serviceaftale Afslutning Velkomst Velkommen til Langeskov Antennelaugs generalforsamling

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen onsdag den 23. april 2014 Side 1

Referat fra generalforsamlingen onsdag den 23. april 2014 Side 1 Side 1 Der var mødt 53 stemmeberettigede medlemmer, og der var en medbragt fuldmagt. 1) Valg af dirigent. Lars P. Henriksen blev valgt som dirigent og konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet

Læs mere

Kære antenneforeninger

Kære antenneforeninger ContentCo skal være dem, der sætter agendaen. Det vil være tv, der både nu og senere, er skabt af antenneforeningerne til antenneforeningerne. ContentCo vil være dem, som får det gamle BoxDanmark til at

Læs mere

Glenten VELKOMMEN TIL. Julagergård Antennelaug & Østerbro Antenneforening FREMOVER SKAL ALLE MEDLEMMER KUN RINGE TIL 66 14 41 77

Glenten VELKOMMEN TIL. Julagergård Antennelaug & Østerbro Antenneforening FREMOVER SKAL ALLE MEDLEMMER KUN RINGE TIL 66 14 41 77 » Glenten NR. 01 - MARTS 2014 Nyttig INFORMATION fra DIN forening - Glentevejs Antennelaug FREMOVER SKAL ALLE MEDLEMMER KUN RINGE TIL 66 14 41 77» Glenten har fået nyt telefonsystem side 19» IBC messen

Læs mere

Strandhuse Antenneforening

Strandhuse Antenneforening Strandhuse Antenneforening Referat Møde: Ordinær generalforsamling i Strandhuse Antenneforening Sted: Festsalen i kælderen, indgang C, Lyshøjskolen Dato: Tirsdag den 24. februar 2015 Dagsorden: 1. Valg

Læs mere

Punkt 2. Formandens beretning. Afholdt 23. februar, 2015 i Munkebo Forsamlingshus

Punkt 2. Formandens beretning. Afholdt 23. februar, 2015 i Munkebo Forsamlingshus Afholdt 23. februar, 2015 i Munkebo Forsamlingshus 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Foreningens reviderede regnskab 4. Indkomne forslag 5. Valg af bestyrelse og bestyrelsessuppleanter 6.

Læs mere

Referat af budgetgeneralforsamling november 2006

Referat af budgetgeneralforsamling november 2006 Pærevangen 21, kld. DK-2765 Smørum www.frugtvangen.dk bolignet@frugtvangen.dk Referat af budgetgeneralforsamling november 2006 År, 2006, den 22.november kl. 19.55 afholdes budgetgeneralforsamling i Bolignet

Læs mere

Nyheder. Service. Indhold. Digitale signaler findes i antennenettet.

Nyheder. Service. Indhold. Digitale signaler findes i antennenettet. Nyheder Digitale signaler findes i antennenettet. Se side 5. Generalforsamling: Tirsdag den 17. marts klokken 19 på biblioteket. Billigste internetforbindelse: 49 kroner om måneden. Læs side 4. Foreningens

Læs mere

Dansk Kabel Tv s service og vagttelefon er 4332 4700

Dansk Kabel Tv s service og vagttelefon er 4332 4700 9. Maj 2008 Til foreningens medlemmer. Hermed fremsendes referat fra generalforsamlingen den 29. april 2008. Bestyrelsen har efter generalforsamlingen konstitueret sig således: Formand Bjarne Hansen 46789195

Læs mere

Toftlund Bynet. Generalforsamling 2013

Toftlund Bynet. Generalforsamling 2013 Toftlund Bynet Generalforsamling 2013 Vi befinder os i foreningens jubilæumsår Antenneforeningen for Toftlund By blev stiftet i september 1973, og vi kan så til efteråret fejre vores 40 års jubilæum. Jeg

Læs mere

Medlemsinformation Juni 2014

Medlemsinformation Juni 2014 Medlemsinformation Juni 2014 ERIKSMINDE MEDIENET KABEL TV - BREDBÅND - TELEFONI - ALARMSYSTEM Digital TV Hurtig og billig bredbånd Telefoni Digital nabohjælp Velkommen til Eriksminde Foreningen byder velkommen

Læs mere

Bestyrelsens beretning vedrørende 2012 til generalforsamlingen i Trædballe-Uhrhøj Antenneforening den 19. marts 2013

Bestyrelsens beretning vedrørende 2012 til generalforsamlingen i Trædballe-Uhrhøj Antenneforening den 19. marts 2013 Bestyrelsens beretning vedrørende 2012 til generalforsamlingen i Trædballe-Uhrhøj Antenneforening den 19. marts 2013 Bestyrelsen har udarbejdet en beretning over det forgangne års arbejde. Vi vil også

Læs mere

Deltagere: Ca. 50 deltagere samt personale fra Stofa og Brabrand Boligforening

Deltagere: Ca. 50 deltagere samt personale fra Stofa og Brabrand Boligforening REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING Hotel Scandic, Rytoften 3, 8210 Århus V onsdag, 12. november 2008 kl. 19.00 Deltagere: Ca. 50 deltagere samt personale fra Stofa og Brabrand Boligforening Torben Overgaard

Læs mere

Ordinær generalforsamling onsdag den 29. april 2015

Ordinær generalforsamling onsdag den 29. april 2015 Side 1 af 7 Ordinær generalforsamling onsdag den 29. april 2015 Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent. Efter indstilling fra bestyrelsen blev Lars P. Henriksen valgt som

Læs mere

Referat fra Repræsentantskabsmøde den 24. marts 2014

Referat fra Repræsentantskabsmøde den 24. marts 2014 Referat fra Repræsentantskabsmøde den 24. marts 2014 Til stede repr. Fra Himmerland afd. 19-23-24-40-42-51, Bohrparken, C.W. Obel kollegiet, Esbjergparken, Højlundsparken, Mjel, Møllegaarde, Rebildparken,

Læs mere

Anders Andersen bød velkommen og foreslog på bestyrelsens vegne Keld Albrechtsen som dirigent.

Anders Andersen bød velkommen og foreslog på bestyrelsens vegne Keld Albrechtsen som dirigent. Antenneforeningen Aarhus Ordinær generalforsamling Tid: tirsdag, 27. maj 2014 Sted: Hotel Scandic Vest, Rytoften 3, 8210 Aarhus Deltagere: ca. 35 deltagere (5.267 stemmer) samt personale fra Stofa Anders

Læs mere