Dilleløbet Dilleløbet udgave

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dilleløbet 1998. Dilleløbet 1998. 2. udgave"

Transkript

1 Dilleløbet 1998 Kort introduktion til historien: Historiens omdrejningspunkt er etableringen af jernbanen på tværs af Canada. Der er to konkurrende firmaer, der hver prøver at nå så langt som muligt, da de dermed kommer til at tjene flest penge, når hele banen er etableret. De to selskaber er United Rail, og Union Pacific. Union Pacific har ikke helt ren mel i posen, da der går rygter om at de har hyret Jernnæven til at saboterer United Rail s del at jernbane arbejdet. De er disse aktioner spejderne skal søge at finde rede i. De følger altså i hælene på denne Jernnæve. Jernnæves navn bliver ikke nævnt før post 4 lørdag. Jagten på ham bliver så mere og mere intens i løbet af søndagen, afsluttende med hængning af ham. Forberedelser: De hold vi regner med står for poster: Ymer-klan: 2 poster lørdag og 2 poster søndag Jægerne: 1 poster lørdag og 1 poster søndag Gamle Røde: 1 post lørdag og 1 post søndag Birkeklan: En hel post søndag, og det løse lørdag evt. hjælpe til på Færge Frede eller Gammelsyvfinger Dillecom: Startpost, Fat Philippe, Slut post og overordnet styring Selve løbet bliver i år forberedt på Asgård (Farum), og altså ikke i Hillerød, som vi har gjort i de sidste år. Der vil være folk i hytten fra kl , og resten af aftenen. Når vi har pakket og det hele er klar, lørdag morgen, køre vi direkte til Gribskov og de poster der skal etableres. Dette skulle gøre det hele mere overskueligt, da vi ikke skal flytte alt vores grej alt for mange gange. Vi regner, og håber på, at hver af klanerne selv kan stå for transport, af de materialer der skal fragtes op. fordelingen vil komme i den endelige udgave, der kommer i slutningen af næste uge op til Dille. Hvis I har nogen spørgsmål med hensyn til matirialer ellr historie, er I meget velkomne til at ringe til Peter Tranevig ( ) Post 0A Start v. Fredensborgstation. Her mødes spejderne af nogle RCMP er, der byder spejderne velkommen. Spejderne får udleveret en kortskitse, der leder dem op til Nordmandsdalen. Mandskab Dillecom: Hankispank: Mikkel Preston: Thomas Q Post 0B Rcmp-uniformer, checklister, evt bord til modtagelse af spejderne, kortskitse Optakt v. Nordsmandsdalen. Her møder spejderne sergent Preston og Hurbert Hankispank, der forklare sagens detaljer, og hvor RCMP står lige nu. RCMP har brug for spejdernes hjælp, og aktionen starter i dag

2 lørdag. RCMP har modtaget en række oplysninger, der dog ikke har været mandskab til at efterforske sagen, derfor udleveres den nu til spejderne. Pusleopgave ud til statuerne i området. Spejder får kun udleveret 1 kort udsnit (3 i alt) for at lede dem den rigtige vej til Gammelsyvfinger. Når spejderne har fundet det rigtige bogstav på korttet, skal de huske at få det kontroleret af RCMP. De skal også have udleveret en nødkonvelut. Mandskab Dillecom Pusleopgave, udklædning, kortudsnit hele vejen til Gammelsyvfinger, nødkonvelut Post Gammelsyvfinger. Mandskab Ymer-klaan Gammelsyvfinger er altid på pletten for en lille handle eller opgave der kan løses med lidt håendværksmæssig snilde. Syvfinger har hørt rygter om at jernbanen snart rykker ind i området, og der derfor udmærket kunne blive brug for en slags jernbane lygte. Han opfordre spejderne til at producere en sådanne. Der ud over har han også fået fingerne i et lille parti agurker, som han er helt overbevist om vil stige i værdi hvis spejderne vil producere syltede agurker, som der er kraftig mangel på, efter at området er blevet overrendt af amerikanske jernbanearbejdere, der ikke spiser aftensmad uden pickles. Her for spejderne udleveret deres gennemgående. I år har vi forestillet os at det skulle være en Jernbanelygte, med lys til. Ud over at få udleveret den gennemgående, skal der også være en eller anden pusle opgave, for at få spredt folk. Der skal også udleveres materialer til fremstilling af syltede-argurker, der skal bruges til aftensmaden Post 2 Gennemgående, udklædning, kort, agurker + lage, poser til videre transport af agurkerne. 10 p. for indlevelse Færge Frede. Mandskab Ymer Spejderne ankommer til færge Frede, der er den eneste der har retten til at fragte folk over Esrum-water. Han er en gammel rotte i faget, men har her på det seneste lagt mærke til at der er blevet udlagt mærkelige ting på hans rute. Han er så opsat på at finde ud af hvad disse ting betyder, at han vil fragte spejderne gratis over bare de kan finde ud af hvad der ligger på hans rute. Der ud over har han en melding fra den eksentriske Mckennok, der vist nok har slået sig på lyseproduktion i disse svære tider. Frede mener at spejderne kan bruge Mckennock viden til at indkredse hvad der foregår i området. I det hele taget er han jævnt forvirret over hvad der foregår i disse tider. Her skal spejderne fragtes over i båd, og modtage en melding undervejs i båden. Der udleveres derudover en kode, der enten skal løses ved afgang eller ankomst. Spejderne kan ikke komme videre før denne opgave er løst.

3 Både + motor (Peter), udklædning, materialer til slutningsopgave, redningsflåde fra 1. Lillerød(Rune), kort Post Mckennock og Co Mandskab Gamle Røde Spejderne ankommer til Mckennock, der er i letter oprevet tilstand, da der han og hans venner, mens de var lettere beruset, er blevet frarøvet den sidste måneds lysproduktion, af en skummel udseende fyr. Mere husker de glade venner ikke, men her spejderne om hjælp, da de har satset de sidste penge de havde for at få denne produktion op og stå. Der ud over, er der som sædvanelig gået kuk i whiskyen, så spejderne skal også igennem en smagskimsleg, for at finde de rigtige produkter til den rigtige flaske. Stearin, væger, krydderier og væsker til smagskimsleg, blus til opvarme stearin, forme til lysproduktion (vandballoner), kort, udklædning. 30 p. Post Teddy Train and The Bunch Mandskab Jægerne Spejderne ankommer til en lille område med totalt kaos, hvor 3 jernbanearbejdere fra United Rail er blevet overfaldet af en person, som de i deres tåger kalder Jernnæven. Spejderne skal altså løse et 1. hjælps moment, med tre personer, hvor den ene skal have lagt en brugbar forbinding, da vi i år ligger mere vægt på brugbar 1. hjælp, end de klassiske overdramatiserede 1. hjælpsøvelser. Det er vigtigt at Jernævnens navn bliver nævnt i upræcise og tågede vendinger. 1. hjælpsudstyr (Q)+(Rune H), udklædning, kort, skilt med United Rail på, jernbane effekter så som værktøj osv. Post Fat Philippe og RCMP Camp Spejderne ankommer til Fat Philippe, der har indloget RCMP p.g.a. den meget uro i området, der for er der ikke plads til spejder i hans normale gæstgiveri, men spejderne kan få et stykke jord, hvor de kan slå deres midlertidige bolig op. Fat har også besøg af hans gode ven fra Staterne, nemlig Big Mac. Når spejderne har slået sig ned kan de få udleveret maden, der grundet den amerikanske gæst er meget inspireret af burgerkulturen. Spejderne kan koncentrere sig om maden, bivuaker og deres gennemgående, indtil natøvelsen.

4 Mandskab Preston: Thomas Q Hankispank: Mikkel Fat Philippe: Peter Big Mac: Rune H Nat o-løb Telte, mad (burger (hjemmebagte boller, salat, 200 gr. hakket oksekød + div.), råstegte kartofler, hjemmelavet remoulade, og til dessert en snackers), gryder, flag, kort, udklædning, værktøj til gennemgående 10 for stål og flint, 45 for mad, 25 for biuak Mærkering af landområder RCMP har i løbet af aftenen fundet ud af at der er lusk med Union Pacific, uden dog at have noget konkret spor. I sammenarbejde med United Rail har RCMP, fundet kort frem over de stykker land der i området endnu ikke er blevet mærket op til brug for jernbanen. Til dette job behøver de spejdernes hjælp, da der går rygter om at Union Pacifc vil sætte deres mænd end i området i morgen, for at gøre disse landstykker til deres. Det gælder altså for spejderne at samle så meget land som muligt. Løbet kommer til at fungere som et pointløb, d.v.s. at der ligger en masse poster i området der hver har 10 manillamærker på sig. Det hold der kommer først til posten får flest point, nummer to næst flest osv. Der ud over giver de poster der er længst væk flest point. Mandskab Dillecom + andre poster der kommer tidligt til Fat Philippe Post 6 Natcigar (Mikkel), o-kort (Peter), manillamærker, udklædning 30 p. til bedste hold, og derefter gradueres der ned ad Fat Philippe morgen, RCMP Spejderne bliver vækket af et ordentligt brag, og RCMP-teltet er brændt ned til kulstykker. I kulstykkerne ligger Jernævens hånd, et spor der ikke er til at tage fejl af. Alle i lejren er selvfølgelig dybt chokeret, undtagen Big Mac der ser ud til at nyde lidt spænding her i ødemarken, Han søger for at spejderne få lidt morgenmad udleveret, så de ikke skal gå på tom mave hele dagen, en ting hans far altid fortalte ham som barn, ikke ville føre til andet end en dårlig dag med dårligt vejr. Spejder skal have udleveret et stykke gazebind med blod fra Jernnæven, da det skal videre til RCMP s laboratorium til videre undersøgelser. Først skal spejderne opsøge den lokale landmåler, da der i nattens løb er blevet sået tvivl om et stykke land i nærheden. Mandskab Dillecom + andre poster der ligger senere på dagen Kanonslag (Q), telt (Peter), jernnæve, mad (armeriddere, røreæg, bacon), kort, udklædning Frokost Postmandskabet tager lige noget før de går ud på posterne - kontakt en fra Dillecom Post Larry Landscabe

5 Mandskab Ymer-klaan Spejderne møder Larry, der er i færd med at slå sit udstyr op til en større opgave han har fået. Desværre er hans mandskab blevet nået begrænset, og en del at hans materialer er blevet forsinket. Derfor beder han spejderne om hjælp til at opmåle et område, hvor begge jernbane selskaber har planlagt at der skal ligge en by. Til denne opmåling skal spejderne fremstille et måleflag med deres nummer på. Der efter sendes de ud i terrænet for at måle op. Den opgave de får drejer sig om at placere sit flag så tæt på det punkt i den fiktive by holdet har fået. D.v.s. at hvert hold får forskellige opgaver så de ikke kan sætte deres flag efter hinanden, men det må holdene ikke vide. Efter de har løst denne opgave fortæller Larry, at han på vejen ud til området mødte sin gamle ven fra studieårene, Ted Telegraf, men han kunne desværre ikke stoppe op og hjælpe ham, hvilket ellers var tiltrængt, da han var på sporet af hvem der sabotere jernbanearbejdet. Larry råder spejderne til at opsøge Ted og se om de ikke kan hjælpe ham. Stof til flag, kort med optegnelsen af byen, kort, udklædning, landmålerudstyr (Mikkel) Post Ted Telegraf Ted har fået snuden i nogle rigtig gode sager. Han behøver bare spejdernes hjælp til at det helt kan lykkes. Ted er på sporet af en samtale mellem Jernnæven og Union Pacifc, altså et bevis for at de to står i ledtog med hinanden, i al den sabotage der har fundet sted i området den seneste tid. Spejderne skal tappe telegrafledningen for en besked, der kan bringe dem videre i opklaringen af sagen. Evt. sporpusle opgave for at undgå kø. Når spejderne er ved at være færdige, kommer Ted i tanke om at områdets mystiker, Bloody Mary, nok kan hjælpe spejderne på vej, så det er nok en klog ting at opsøge den gamle kone. Mandskab Gamle Røde + drys Telegrafdims (Rune SP), pusleopgave (Q), kort, udklædning Post Bloody Mary Når spejderne ankommer til Bloody, er hun i dyb trance over sit urteopkog. Hun vågner dog hurtigt da hun kan mærke at spejderne bære på en dårligdom, der indeholde stærke kræfter. Spejderne finder deres gazebind med blod på frem, og Bloody går i ekstase over denne lille guldklump. Bloody tøver ikke med at råde spejderne til at fremstille en vodoo-dukke af Jernnæven. Vodoo-Karla er tilfældigvis på besøg og øser af sin viden om hvordan en sådanne dukke bliver mest mulig kraftfuld. Mary råder dag spejderne til at vente med at bruge dukken nu, da der er for lang afstand til Jernnæven, og dens kraft er størst i nærheden af dens offer. For at kommer nærmere Jernnæven forslår Mary, at spejderne opsøger Crazy

6 Mandskab Jægerne Joe og Danny Dangerus, da de først må kunne klare de to herres prøvelser for at kunne nærme sig Jernnæve. Tøjrester til fremstilling af dukke, nål og tråd, udklædning, gryde med urtekog, kort Post Crazy Joe og Danny Dangerous Mandskab Ymer+drys De to herre Joe og Danny har til alle tider været friske på en eksrem ting eller to. De har dog i mange år betragtet hinanden, som konkurrenter, men har fundet ud af at de ved at slå sig sammen kan tjene gode penge, nu hvor jernbanen er kommet til området, og dermed nye turister. Danny og Joe s adrenalinpark hedder stedet der byder på forhindringsbane og den klassiske færgeoverfart. Onde tunger vil vide at Jernnæve har haft penge involveret i projektet, så hvis spejderne nævner hans navn bliver de begge hysteriske, og meget opsatte på at finde ham for at få deres penge igen. De opslyser spejder om nogle kende tegn ved jernnæve Sisal, baljer, tov, redningsveste, stopur, kort, udklædning 30 p. Post Leonardo van Gok Mandskab Birke-klan Den italienske-hollandske maler har slået sig ned i den canadiskeødemark, da lyset er helt specielt, og hans kone Gertrude, har aner på disse kanter. Han er blevet involveret i hele denne sag om sabotage, da hele hans galleri blev brændt ned, da han er en revolutioner maler der ikke tier med at fortæller sandheden. Ved brænden så han et glimt af den berygtede jrennæve, men Leonardo er kommet til skade med hånden, og kan derfor ikke male noget billede af ham. Derfor opfordre han spejderne til at male et billede at Jernnæve på baggrund af de oplysninger de har fået turen igemmen. Når spejderne har malet deres billede opfordre Leonardo spejderne til at opsøge RCMP for at de kan fange og fængsle Jernnæve. For de hold der kommer før 11.30, er der mulighed for at tage en bonus post. De resterende hold skal sendes til slutposten. Farver, pensler, plader at male på, udklædning, kort Post 11B Bonuspost

7 Mandskab Dillecom Dette skal fungere som en simpel post, hvor der ikke skal foregå andet end de hold der kommer får 5 point, og lidt og drikke. Posten skal fungere som Big Macs cola-smagning. O-løbs skærm, sodavand, kort, udklædning 5 p. Slutpost Grosisten Mandskab Dillecom Når spejderne ankommer skal de have af vide at tiden først stopper når de har afleveret alt. Derefter er der lidt frokost. Når alle hold er kommet i mål, bliver holdene kaldt sammen af RCMP, der fortæller at de er tæt på at opklare sagen, men mangler de sidste beviser. Spejder bliver præsenteret for en række personer der kunne ligne Jernnæve, og der skal så udpege ham. Herefter afslutning, oprydning og hjemtransport. Nøgle til Mårum, Computer, udklædning, pointlister, galge, frokost. 80 p. for gennemgående

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Tanker på dage med 15 timers vagter.

Tanker på dage med 15 timers vagter. Tanker på dage med 15 timers vagter. Hvordan mon den ser ud set gennem et par chauffør briller? Det spørgsmål har stillet mig selv mange gange, og gennem mine oplevelser i branchen gennem nogle år, tegner

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Pionerernes fagforbunds blad

Pionerernes fagforbunds blad Pionerernes fagforbunds blad 2015 Indholdsfortegnelse Hvad der er sket i årets løb... 3 Arbejdsweekend Trævæld den 11.- 13. april... 4 Generalforsamling Spejderbakken den 25.- 27. april... 6 Referat fra

Læs mere

02:30 Er der nogen som sådan, der har indflydelse på jeres virksomhed? F.eks. investorer?

02:30 Er der nogen som sådan, der har indflydelse på jeres virksomhed? F.eks. investorer? Research Interview med Mom s Jeppe Rasmussen, Marketingleder 00:11 Profil af Mom s Vi er jo en lille produktionsvirksomhed, vi har 16 ansatte her. Virksomheden startede i sin oprindelige form for 19 år

Læs mere

Bamse Polle i 3. klasse

Bamse Polle i 3. klasse 102 Bamse Polle i 3. klasse I elevhæftet er der historier, tegninger til historierne samt små opgaver til hver historie. Der er her i lærervejledningen forslag til et forældrebrev, (se s. 18) så man på

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Dette er et elektronisk eksemplar af PL-intro.

Dette er et elektronisk eksemplar af PL-intro. D E T D A N K E P E J D E R K O R P PL-intro Dette er et elektronisk eksemplar af PL-intro. Brug det i planlægning og til at kopiere fra, men hvis du eller andre har brug for en trykt udgave, er det billigste

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Mentalbeskrivelse Hvad er det og hvad kan det bruges til? Af Helle Mulvad

Mentalbeskrivelse Hvad er det og hvad kan det bruges til? Af Helle Mulvad Mentalbeskrivelse Hvad er det og hvad kan det bruges til? Af Helle Mulvad Når man første gang hører om mentalbeskrivelser, kan man godt blive noget forvirret. Ikke så mange har endnu prøvet at overvære

Læs mere

Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS. 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud

Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS. 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud Indledning Hvorfor er det, at jeg har skrevet denne bog? Der findes så mange andre bøger, der handler om stress og om at få

Læs mere

Fordømt Ungdom. Af Mette Finderup og Lars Kaos Andresen

Fordømt Ungdom. Af Mette Finderup og Lars Kaos Andresen Fordømt Ungdom Af Mette Finderup og Lars Kaos Andresen Fordømt Ungdom Kolofon INDHOLD Velkommen til Fordømt Ungdom. Et scenarie om at blive voksen og vende tilbage til sine rødder. Overblik Timing, tema

Læs mere

Jeg fik min første depression.

Jeg fik min første depression. Jeg fik min første depression. Det hele var for meget Gymnasiet, lektierne, fritidsjobbet, det sociale med familien og vennerne.. Allerede i starten af gymnasiet, havde jeg haft så mange nederlag, bogligt

Læs mere

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Fokus: At give konfirmanderne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en forskel i sognet/menigheden og dermed være en del af kirken. Med inspiration

Læs mere

Ta med til Mongoliet

Ta med til Mongoliet Ledervejledning til bæver- og ulvehæftet Ta med til Mongoliet Aktivitetshæftet»Ta med til Mongoliet«er udsendt til alle grupper i februar 2007. Det handler om Mongoliet, hvor KFUM- Spejderne samarbejder

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Egen virksomhed Belal og Andreas V. 1.1 Roskilde Teknisk Gymnasium. Egen Virksomhed. Teknologi - Knallert skjolde

Egen virksomhed Belal og Andreas V. 1.1 Roskilde Teknisk Gymnasium. Egen Virksomhed. Teknologi - Knallert skjolde Egen Virksomhed - Knallert skjolde Belal Zalali & Andreas Vidø 1.1 HTX Roskilde 1 Indholdsfortegnelse: Indledning 3 Resume..3 1. Analyse..4 1.1 Problemanalyse 4 1.2 Problemformulering.5 1.3 Produktbeskrivelse.5

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Aktivitetshæfte. indsamling kulturmøde rettigheder

Aktivitetshæfte. indsamling kulturmøde rettigheder Aktivitetshæfte indsamling kulturmøde rettigheder Hvem er med i U-TURN UGANDA udvalget? Jeanet Flørnæss Fischer, formand Tine Lykke Stenum, sekretær Thomas Heie Nielsen, fotograf Bettina Alveen Line Bram

Læs mere

Lene. Jeg er født og opvokset i Randers med min mor, far og storesøster. Min mor og far er sammen det første år af mit liv, hvorefter de blev skilt pga. min fars utroskab med flere kvinder. Jeg bliver

Læs mere

F O R E L S K E L S E

F O R E L S K E L S E F O R E L S K E L S E UNG/2000 nr. 1, side 4-5. TEKST: JAKOB WILLADSEN Udskriv side H v a d s k e r d e r n å r d u b l i v e r f o r e l s k e t? - Det er først, når du oplever forelskelse for første

Læs mere

R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E

R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E & nyhedsbrev R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E Tak for et godt og spændende år vi glæder os til januar! nr. 5 Vi glæder os til at se jer på fyraftensmøderne i januar og høre, hvordan jeres

Læs mere

Den sidste reformation af Torben Søndergaard

Den sidste reformation af Torben Søndergaard Den sidste reformation af Torben Søndergaard Copyright: 2010, Torben Søndergaard Udgivelse: Mission Produktion ISBN: 978-87-989848-6-3 Bestilling: www.oplevjesus.dk, www.mission.dk eller pr. tlf. 22 93

Læs mere

Grundmodul Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Grundmodul Rollespil it support Instruktioner til mødeleder KonfliktHåndtering Rollespil Grundmodul Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille

Læs mere

1. årgang nr. 8. Marts 2009/10

1. årgang nr. 8. Marts 2009/10 1. årgang nr. 8 Marts 2009/10 Det lokale AKT-team hvem er vi, og hvad laver vi? Af Nikolaj Rytter & Pia Weile AKT står for Adfærd, Kontakt og Trivsel. Når vi på skolen arbejder med AKT, arbejder vi med

Læs mere