Viborg Kommune meddeler hermed tilladelse til udledning af opbevaringsvand fra opholdsbassiner for fodertomme slagteørreder til Kvosted Bæk.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Viborg Kommune meddeler hermed tilladelse til udledning af opbevaringsvand fra opholdsbassiner for fodertomme slagteørreder til Kvosted Bæk."

Transkript

1 Tommy Brøgger Damvej Viborg Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle Viborg Tlf.: naturogvand@viborg.dk Dato: Udledningstilladelse for opbevaringsvand for ørreder til Kvosted Bæk Viborg Kommune meddeler hermed tilladelse til udledning af opbevaringsvand fra opholdsbassiner for fodertomme slagteørreder til Kvosted Bæk. Sagsnr.: 12/20831 Sagsbehandler: vpwfa Direkte tlf.: Direkte wfa@viborg.dk Tilladelsen er meddelt i henhold til 28 i Miljøbeskyttelsesloven, samt kapitel 7 i bekendtgørelsen om spildevandstilladelser. Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 2 år. Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår: 1. Tilladelsen omfatter udledning af opbevaringsvand til Kvosted 2. Der skal udtages mindst en årlig stikprøve af afløbsvandet til analyse for Total N, Total P samt COD, hos et akkrediteret laboratorium. Kopi af analyse sendes til Viborg Kommune. 3. Såfremt analysen viser et væsentlig forhøjet indhold af de målte parametre, skal der igangsættes foranstaltninger til forbedring af anlægget, og derefter udtages en ny prøve. 4. Før udledningen til Kvosted Bæk skal vandet renses for partikulært materiale ved hjælp af mikrofiltrering, hvor partikler større end 40 µm. 5. Viborg Kommune, Natur og Vand, skal orienteres ved opstart. 6. Udledningen må ikke give anledning til oversvømmelse af arealerne omkring Kvosted Bæk. 7. Udledningen må ikke medføre flydestoffer eller skum på vandløbsoverfladen eller på vandløbsbrinkerne.

2 8. Udledningen må ikke medføre sand- eller slam aflejringer i Kvosted Bæk 9. Det skal sikres, at der i forbindelse med udløbet til Kvosted Bæk ikke sker erosion af brinken m.v.. Der kan fx udlægges marksten. 10. Viborg Kommune kan tilbagekalde tilladelsen eller skærpe vilkårene, hvis der konstateres problemer i Kvosted Bæk, som følge af udledningen. Sagens behandling Ansøgning om tilladelse til etablering af dybdedræn til indvinding af vand samt udledning af opbevaringsvand til Ravnstrup Mølle Ørredslagteri er modtaget hos Viborg Kommune den 27. februar Viborg kommune har den 26. juni 2012 afgjort at der ikke er VVM-pligt for Ravnstrup Mølle a/s, i forbindelse med flytning af ørredslagteri til adressen Knudbyvej 16A, Løgstrup. Denne afgørelse er d. 25. og 27. juli 2012 påklaget til Natur og Miljøklagenævnet af henholdsvis Dansk Fritidsfiskerforbund og Virksund og Omegns Fritidsfiskerforening. Viborg Kommune har den 26. oktober 2012 modtaget svar fra Natur- og Miljøklagenævnet der oplyser af begge klager er frafaldet. Baggrund Ravnstrup Mølle flytter sin virksomhed fra Damvej 5, 8800 Viborg til Knudbyvej 16A, Løgstrup. Ved flytningen fortsætter ørredslagteriet driften på den nye lokalitet. Vandet der anvendes i produktionen udgør m 3 /år og anvendes primært til procesformål, dette spildevand fra ørredslagteriets produktion ledes til særskilt pilerensningsanlæg, hvorefter det nedsives. Tilladelse til pilerensningsanlægget gives særskilt denne udledningstilladelse. Denne udledningstilladelse omfatter udledning af vand fra bassiner til opbevaring af fodertomme fisk indtil slagtning. Udledning Udledningen til Kvosted Bæk vil være sammenlignelige med de nuværende udledninger fra Ravnstrup Ørredslagteri til Fiskbæk Å. Ud fra den nuværende udledningstilladelse til Fiskbæk Å, fremgår det, at udledningen vil være i størrelsesordenen 0,5 mg total- N/I, 0,06 mg total- P/I og 5 mg COD/I.

3 Ovenstående værdier stammer fra virksomhedens nuværende udledningstilladelse. Da der ikke ændres på vandmængde eller mængden af fisk der forarbejdes forventes udledningen at være sammenlignelige med de nuværende værdier. Afløbsvandføring Den årlige udledning fra ovennævnte bassiner vil maksimalt udgøre m 3 vand. Afløbet fra bassinet vil være ca. 13 l/sek. Efter endt brug i opbevaringsbassinerne for ørrederne og rensning for partikulært materiale ved hjælp af mikrofiltrering, hvor partikler større end 40 µm fjernes, ledes vandet til Kvosted Bæk ud for indvindingsdrænene. Recipient I henhold til Regionplanen (nu Landsplandirektiv) må indvinding af grundvand ikke være større end, at målsætningen for vandløbenes miljøkvalitet kan opfyldes. Det godkendte borested ligger i oplandet til Jordbro Å, Kvosted bæk som i henhold til Regionplanen er målsat som B1-vandløb (Gyde- og yngelvækstvand). Den samlede indvinding må i henhold til Vandplanens generelle retningslinjer reducere sommervandføringen (medianminimum) med 10 %. Det er vurderet, at den konkrete indvinding og anvendelse af vandet ikke øger påvirkningen af Kvosted bæk. Kommunen lægger i sin vurdering især vægt på, at anlægget er udformet med henblik på mindst mulig påvirkning af omgivelserne. Dels ved at indvindingen sker via et dræn fra overfladenært grundvand og at det indvundne vand genudledes i Kvosted Bæk. Vandløb Virksomheden med dens nuværende beliggenhed på Damvej 5, Ravnstrup, udleder vandet fra opbevaringsbassinerne, til Fiskbæk Å. Indvindingen sker aktuelt fra boringer beliggende i nærheden af Fiskbæk Å, men vurderes ikke at påvirke vandføringen i åen da vandet genudledes i åen. Med den nye placering af virksomheden udledes der i stedet til Kvosted Bæk. Udledningerne til Kvosted Bæk vil være af marginal karakter. Indvindingen sker fra dræn placeret ca. 80 m fra bækken, men vurderes ikke at påvirke vandføringen, da vandet genudledes ud for indvindingsstedet. Fjorde Både Fiskbæk Å og Kvosted Bæk udmunder i Hjarbæk Fjord. Der sker således ingen ændringer i forhold til belastning af slutrecipienten med fosfor og kvælstof.

4 Udledningen vurderes ikke at påvirke vandløbet negativt, idet der sker en overfladisk og diffus udledning til vandløbet. Habitatområdet og Fuglebeskyttelsesområdet Naturbeskyttelse Engene langs med Kvosted Bæk er beskyttede jf. naturbeskyttelseslovens 3. Indvindingen af grundvand fra dræn vil ikke ske på de beskyttede enge. En vis påvirkning af de beskyttede enge ca m. væk må forventes på strækningen parallelt med drænet, men pga. de eksisterede grøfter, der i forvejen dræner de beskyttede enge vurderes effekten at være ubetydelig. Udledningen vurderes ikke at kunne påvirke Natura 2000 beskyttelsesområder negativt pga. projektets omfang og afstanden til nærmeste habitatområde. Området omkring Kvosted er udpeget som særligt beskyttelsesområde i Viborg Kommunes gældende kommuneplan. Særlige beskyttelsesområder er udpeget af hensyn til natur-, kultur- og landskabsværdier, men ingen af disse vurderes at kunne blive påvirket af de planlagte indvindingsaktiviteter. Ud fra ovenstående vurderer Kommunen, at en tilladelse på de givne vilkår, ikke har en væsentlig miljø- og naturmæssig betydning. Naturbeskyttelseslovens 3 Udledning af grundvand til Kvosted Bæk via det rørlagte udløb kræver ikke dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3, men er alene reguleret af Miljøbeskyttelsesloven. Kommunens bemærkninger Derfor vurderer kommunen, at udledningen ikke vil være til hinder for, at målsætningerne / miljømålene for Kvosted Bæk fastsat i landsplandirektiv kan overholdes. Vilkårene for udledningstilladelsen betyder, at der ikke ændres i vandløbets fysiske forhold. Det vurderes at der ikke sker en tilstandsændring af vandløbet under forudsætning af at vilkårene overholdes. Tilladelsen er givet under forudsætningerne beskrevet i vilkårene. Hvis der sker ændringer i forholdene, der har betydning for udledningen, skal Viborg Kommune orienteres, og det vil blive vurderet, om der skal meddeles en ny udledningstilladelse.

5 Såfremt udledningen mod forventning påvirker recipienten i uacceptabelt omfang, kan tilsynsmyndigheden i henhold til 30 i Miljøbeskyttelsesloven påbyde forbedringer. Tilladelsen har været til høring hos ansøger. Ansøgeren havde ingen bemærkninger til tilladelsen. Samlet vurdering Viborg Kommune vurderer, at udledningerne under normale omstændigheder ikke vil forårsage oversvømmelser ved recipienterne. Ud fra en samlet vurdering vil udledningen til området ikke medføre en væsentlig forringelse af miljøtilstanden i recipienten. Udledningen vurderes derfor ikke at være i strid med Miljømålsloven eller Miljøbeskyttelsesloven. Viborg Kommune vurderer endvidere, at udledningen med de stillede vilkår, ikke vil have indvirkning på nogle af de relevante naturtyper, planter eller dyr, som habitat området er udpeget for at beskytte. Udtalelse fra Naturstyrelsen Udkast til tilladelse er sendt til vejledende udtalelse hos Naturstyrelsen den 17.maj Viborg Kommune har ikke modtaget bemærkninger fra Naturstyrelsen d. 24. juni Orientering fra museerne Hvis der findes spor af fortidsminder under jordarbejde skal arbejdet standses. Fundet skal straks anmeldes til Viborg museum, Hjultorvet 4, 8800 Viborg eller via oldtid@viborg.dk, jf. museumslovens 27, stk. 2. Eventuelle spørgsmål herom kan rettes til samme museum. Klagevejledning. Klagefristen er 4 uger fra den dag, afgørelsen er offentliggjort. Afgørelsen kan i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 91, 98, 99 og 100 påklages til Natur- og Miljøklagenævnet af: Kommunalbestyrelsen Ansøger Enhver der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald Sundhedsstyrelsen,

6 Danmarks Naturfredningsforening Danmarks Sportsfiskerforbund Danmarks Fiskeriforening Ferskvandsfiskeriforeningen Foreninger og organisationer (lokale og landsdækkende), der har beskyttelse af natur og miljø eller rekreative interesser som formål. Foreningen/organisationen skal forinden have ønsket underretning om afgørelsen. Klagen sendes skriftligt til Viborg Kommune, Teknik og Miljø, Natur og Vand, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg, der sender klagen videre til Miljøklagenævnet sammen med sagens akter. Tilladelsen vil blive annonceret på Viborg Kommunes hjemmeside uge 26, 2013, og eventuel klage skal være kommunen i hænde senest d. 22. juli Du vil få besked, hvis der klages over afgørelsen. Afgørelsen kan indbringes for domstolene. Det skal efter loven ske inden 6 måneder efter, at godkendelsen er meddelt, jf. miljøbeskyttelseslovens 101, stk. 1. Denne tilladelse indebærer udførelse af bygge- og anlægsarbejder. I henhold til Miljøbeskyttelseslovens 96 har en klage ikke opsættende virkning på retten til at udnytte tilladelsen, hvorfor bygge- og anlægsarbejder kan påbegyndes straks. Det er dog bygherrens eget ansvar og risiko, hvis arbejdet påbegyndes før klagefristens udløb. Udnyttelse af tilladelsen inden klagefristens udløb indebærer ingen indskrænkninger i klagemyndighedens ret til at ændre eller ophæve en påklaget tilladelse. Ved henvendelse til Viborg Kommune, Natur og Vand, Vandgruppen, kan man få adgang til sagens akter. Har du spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte mig på eller naturogvand@viborg.dk.

7 Kopi til: - NC Consulting ApS, pederni@pc.dk - Naturstyrelsen, nst@nst.dk - Sundhedsstyrelsen, sst@sst.dk - Danmarks Naturfredningsforening, dn@dn.dk - Danmarks Sportsfiskerforbund, post@sportsfiskerforbundet.dk - Danmarks Sportfiskerforbund, johnvonhansen@hotmail.com - Danmarks Fiskeriforening, mail@dkfisk.dk - Ferskvandsfiskeriforeningen, nb@ferskvandsfiskeriforeningen.dk - Energi Viborg Spildevand A/S, energi@energiviborg.dk - Dansk fritidsfiskerforbund, teamstr@gmail.com Med venlig hilsen Wivi Falbe Frandsen Ingeniør

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg.

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Gindsted Att: Park og Vej Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af rekreative tilbud i Billund Anlæg. Billund Kommune Park & Vej har søgt om

Læs mere

Hans Kr. Larsen Nautrup Møllevej 30 Nautrup 7870 Roslev toustrup@toustruppost.dk. Den 14. oktober 2013

Hans Kr. Larsen Nautrup Møllevej 30 Nautrup 7870 Roslev toustrup@toustruppost.dk. Den 14. oktober 2013 Hans Kr. Larsen Nautrup Møllevej 30 Nautrup 7870 Roslev toustrup@toustruppost.dk Den 14. oktober 2013 Nautrup Møllevej 7 7870 Roslev - Afgørelse - Anmeldelse - Kornsilo 19 - ingen nabo høring Skive Kommune

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager.

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus/værksted på Mejlbyvej 151, Skaarup, 9610 Nørager. Center Natur og Miljø Brian Andersen Mejlbyvej 151, Skaarup 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.15-P19-8-16 Ref.: Lene Marie Hansen

Læs mere

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg 03-10-2014 14/17737 CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte tre nye legeredskaber på ejendommen matr.nr. 72 Pøl, Nordborg, der ligger på Købingsmarkvej

Læs mere

Ansøgning Per Aarsleff A/S har d. 23. februar 2016 søgt om tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand på åben mark.

Ansøgning Per Aarsleff A/S har d. 23. februar 2016 søgt om tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand på åben mark. Dato: 15-04-2016 Sagsnr.: 16/4435 Kontaktperson: Iben Nilsson E-mail: teknik@vejen.dk Per Aarsleff A/S Lokesvej 15 8230 Aabyhøj Sendt pr. mail til: sub@aarsleff.com Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

Zonetilladelse til opførelse af ny bolig i stedet for en nedrevet bolig

Zonetilladelse til opførelse af ny bolig i stedet for en nedrevet bolig Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Ole Simonsen Hyllerødvej 8 8783 Hornsyld Leni Petersen Dir: +4579755688 Mob: e-mail: Leni.Petersen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-124-15 Zonetilladelse til opførelse

Læs mere

Etablering af bundfældningstank til filterskyllevand på Skovby Vandværk

Etablering af bundfældningstank til filterskyllevand på Skovby Vandværk ANDELSSELSKABET SKOVBY VANDVÆRK Skanderborgvej 82 8763 Rask Mølle Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: 79755623 Mob: e-mail: bettina.lund @hedensted.dk Sagsnr. 13.02.01-P19-4-15 13.4.2015

Læs mere

Erik Haahr Møller Meyer ENERGI VIBORG SPILDEVAND A/S Bøssemagervej 8. 8800 Viborg. Sendt pr mail

Erik Haahr Møller Meyer ENERGI VIBORG SPILDEVAND A/S Bøssemagervej 8. 8800 Viborg. Sendt pr mail Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Erik Haahr Møller Meyer ENERGI VIBORG SPILDEVAND A/S Bøssemagervej 8 8800 Viborg Sendt pr mail naturogvand@viborg.dk Viborg.dk

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den grænser op til Esrum Å.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den grænser op til Esrum Å. Tegnestuen Møllehuset Att. Arkitekt Ejvind Gadmar Frederiksdalsvej 355 2800 Lyngby Sag: 2015/39147 010 Id: 031329 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 19. marts 2016 Personlig

Læs mere

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk 29-06-2015

Læs mere

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup.

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup. Mogens Andreasen Lindegårdsvej 40 8981 Spentrup Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 04-05-2016 / 01.03.03-P16-44-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Glyngøre, Sallingsund Udløb 3002011U Kloakopland 3002b

Læs mere

Der er ved afgørelsen lagt vægt på, at vindmøllen opstille i umiddelbar nærhed af ejendommens bygninger og i rimelig afstand fra naboer.

Der er ved afgørelsen lagt vægt på, at vindmøllen opstille i umiddelbar nærhed af ejendommens bygninger og i rimelig afstand fra naboer. #BREVFLE Ringkøbing Maskinværksted A/S Frejasvej 4 6950 Ringkøbing 24. april 2015 Landzonetilladelse Bjerglundvej 31, 9240 Nibe Opstilling af husstandsvindmølle. Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse

Læs mere

Tilladelse til ny sø på ejendommen Rådbjergvej 17, Jyderup

Tilladelse til ny sø på ejendommen Rådbjergvej 17, Jyderup Lene og Morten Toft Kulle Rådbjergvej 17 Rådbjerg 4450 Jyderup HOLBÆK KOMMUNE Dato: 29. januar 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 15 / 64229 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Tilladelse til ny sø

Læs mere

DLR KREDIT A/S Nyropsgade 21 1780 København V. Den 21. januar 2016

DLR KREDIT A/S Nyropsgade 21 1780 København V. Den 21. januar 2016 DLR KREDIT A/S Nyropsgade 21 1780 København V Den 21. januar 2016 V Hærup Strandvej 25 7860 Spøttrup - Anmeldelse 31 Skift i dyretype - ingen nabohøring. Skive Kommune har den 13. januar 2016 modtaget

Læs mere

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid.

Isboden må kun stå fremme om dagen i isbodens åbningstid, dvs. at den køres væk fra arealet udenfor åbningstid. Fjordhotellet Augustenborg ApS Strandkroen Vemmingbund Langdel 2 6440 Augustenborg Att. Mie Søgaard Landzonetilladelse til midlertidigt at opsætte en mobil isbod på ejendommen matr.nr. 472 Vollerup under

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, ByMiljø, MEF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Aalborg Kommune, Trafik & Veje Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby 11-05-2015

Læs mere

SPILDEVANDSTILLADELSE TIL

SPILDEVANDSTILLADELSE TIL SPILDEVANDSTILLADELSE TIL GENBRUGSPLADS I FAABORG Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til afledning sanitært spildevand til offentlig spildevandsledning og nedsivning af overfladevand fra

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 10. juni 2015 modtaget ansøgning fra BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS om frysehus.

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 10. juni 2015 modtaget ansøgning fra BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS om frysehus. BIOGEN (DENMARK) MANUFACTURING ApS Biogen Allé 1 3400 Hillerød Virksomheder J.nr. MST-1270-01717 Ref. GUKHA/MAJLI Den 6. oktober 2015 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for frysehus Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at etablere en bølgeskræm i Doverodde Lystbådehavn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at etablere en bølgeskræm i Doverodde Lystbådehavn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Doverodde Lystbådehavn Doverodde Havnevej 2 7760 Hurup Thy Kystdirektoratet J.nr. 16/00059-13 Ref. Anna L. S. Østergaard 03-06-2016 Tilladelse til etablering af bølgeskærm i Doverodde Lystbådehavn ud for

Læs mere

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Tina Samsø Udholm og Claus Samsø Pedersen Alfavej 13 9000 Aalborg Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. COWI A/S Lars Hansson Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Kystdirektoratet J.nr. 16/02327-10 Ref. Peter Lomholt Langdahl 05-07-2016 Sendt på mail til Lars Hansson Tilladelse til geotekniske

Læs mere

Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882 Fårvang

Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882 Fårvang Niels Vagn Vestergaard Trehøjevej 26 8882 Fårvang 26. februar 2015 Tilladelse til opførelse af kornsiloer efter 27 i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug på Sørkelvej 41, 8882

Læs mere

Landzonetilladelse: Trevældvej 8, 7800 Skive Ny bolig samt pileanlæg

Landzonetilladelse: Trevældvej 8, 7800 Skive Ny bolig samt pileanlæg Side 1/7 Marianne Ambrosius Jacobsen larsogmarianne@hotmail.com Trevældvej 8 7800 Skive Dato: 06-01-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-138-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling

Læs mere

Tillæg til arealgodkendelse iht. 16 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, lbk. 1486 af 4/12-2009 for driftsarealer under:

Tillæg til arealgodkendelse iht. 16 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, lbk. 1486 af 4/12-2009 for driftsarealer under: Dato: 16. juni 2014 Teknik & Miljøforvaltning Natur og Miljø Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Tlf. 7972 7200 www.billund.dk Tillæg til arealgodkendelse iht. 16 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug,

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt, Sønderbyvej 28, 6731 Tjæreborg

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt, Sønderbyvej 28, 6731 Tjæreborg Henrik Andersen Sønderbyvej 28 6731 Tjæreborg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 20. november 2014 Sagsbehandler Laurids Knudsen Telefon direkte 76 16 51 21 Sags id 14/28361 Afgørelse om ikke-godkendelsespligt,

Læs mere

Opførelse af garage og værksted/kontor samlet areal 245 m²

Opførelse af garage og værksted/kontor samlet areal 245 m² SCANTIX CONSTRUCTION ApS Vester Lindetvej 15 6510 Gram Haderslev Kommune Teknik og Miljø Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1. sal, 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 plan@haderslev.dk www.haderslev.dk 10. juni

Læs mere

Dispensationen bortfalder, hvis de ikke er udnyttet inden 3 år efter meddelelsen.

Dispensationen bortfalder, hvis de ikke er udnyttet inden 3 år efter meddelelsen. Grete Thygesen Nellikevej 19 6705 Esbjerg Ø Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.05.02-P25-17-15 Dispensation fra skovbyggelinje til at inddrage eksisterende

Læs mere

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes.

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes. Svend Åge Hansen Gåskærgårdvej 1 6580 Vamdrup By- og Udviklingsforvaltningen Plan Lovliggørelse af diverse bygninger Kolding Kommune har den 19. november 2012 modtaget din ansøgning om lovliggørelse af

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper i stalde på Engesgaardsvej 81, 9490 Pandrup.

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper i stalde på Engesgaardsvej 81, 9490 Pandrup. LANDBRUG VED OLE NØRHOLM JENSEN Engesgaardsvej 81 9490 Pandrup Miljø Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.:72577777Fax:72578888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Tina Dalsgaard Jensen Direkte 7257 7604

Læs mere

Det ansøgte sommerhus opføres i en afstand af ca. 70 meter fra begge fortidsminder.

Det ansøgte sommerhus opføres i en afstand af ca. 70 meter fra begge fortidsminder. Tegnestuen Møllehuset Att. Arkitekt Ejvind Gadmar Frederiksdalsvej 355 2800 Lyngby Sag: 2015/39132 004 Id: 031329 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 19. marts 2016 Personlig

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus. Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus. Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum Afgørelsesdato:

Læs mere

VVM Myndighed. VVM Screeningsskema. Lovhenvisninger. /6/ VVM bekendtgørelsen

VVM Myndighed. VVM Screeningsskema. Lovhenvisninger. /6/ VVM bekendtgørelsen VVM Screeningsskema Lovhenvisninger /6/ VVM bekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015, med senere ændringer, om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM)

Læs mere

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår:

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår: Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Låstrupgård ApS Vievej 24 8832 Skals Sendt til: viegaard@viegaard.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Tilladelse til nedsivning

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag. Biogen Manufacturing ApS Biogen Allé 1 3400 Hillerød Att.: Lone Carlsen Virksomheder J.nr. MST-1270-01717 Ref. Majli Den 24. juli 2015 Afgørelse om ikke VVM-pligt for nyt frysehus Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

Lars Erik Svendsen Skanderup Landevej 28 6640 Lunderskov. Landzonetilladelse vedrørende lovliggørelse

Lars Erik Svendsen Skanderup Landevej 28 6640 Lunderskov. Landzonetilladelse vedrørende lovliggørelse Lars Erik Svendsen Skanderup Landevej 28 6640 Lunderskov By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse vedrørende lovliggørelse Kolding Kommune har den 12. januar 2013 modtaget din ansøgning om

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev.

Landzonetilladelse. Tilladelse til andet erhverv på ejendommen matr. nr. 13q m.fl., Jorløse By, Jorløse, beliggende Tissøvej 41, 4490 Jerslev. Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg JYSKE FINANS A/S Kastaniehøjvej 2 8600 Silkeborg DATO 26. juni 2015 SAGSNR. 326-2015-21745 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Tilladelse til andet erhverv på

Læs mere

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Miljø Dato: 02-08-2016 Sagsnr.: 16/24805 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Projekt beskrivelse SportsCarEvent

Læs mere

Tilladelse til krydsning af Tilløb til Råkildegrøften med spildevandsledning i forbindelse med byggemodning af boligområdet Kronhjorten

Tilladelse til krydsning af Tilløb til Råkildegrøften med spildevandsledning i forbindelse med byggemodning af boligområdet Kronhjorten Center Natur og Miljø MOE A/S Østre Havnegade 18, 1. th. 9000 Aalborg Sendt til Benny Jepsen via mail bje@moe.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals 14-05-2013 13/8679 Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals Landzonetilladelse til at loviligørelse af et etableret solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 139 Lysabild, Lysabild,

Læs mere

Rikke Holm Sennels 2. december 2015

Rikke Holm Sennels 2. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Rikke Holm Sennels RHS@Billund.dk 2. december 2015 Udtalelse vedrørende udbringning af husdyrgødning fra Skovvej 55, 7260 Sdr. Omme på arealer i Ikast-Brande

Læs mere

Ændring af vilkår vedr. udløbspunkt for udløb USBA02 og URBA01 i Brønderslev

Ændring af vilkår vedr. udløbspunkt for udløb USBA02 og URBA01 i Brønderslev Brønderslev Spildevand A/S Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Miljø, Vand og Natur Dato: J. nr.: Sagsbeh.: Jes Rose Nielsen Lokaltlf.: 9945 5519 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Til: Ejere af ejendommen Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41)

Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41) #BREVFLE Strandvejen 191 Hou 9370 Hals 17. december 2015 Strandvejen 191, 9370 Hals - Landzonetilladelse - Anvendelse af sommerhus (fritidshus) til helårsbolig (jf. sommerhusbestemmelserne 40-41) Aalborg

Læs mere

Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg

Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg Afgørelse Baggrund Danfoss A/S har den 08.06.2015 anmeldt opstilling

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven 3 og 16 til udvidelse af en del af E20

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven 3 og 16 til udvidelse af en del af E20 Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Att. Agnete Jørgensen By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Thisted Kommunes vurdering af anlægsprojekt på ejendommen matr.nr. XX, XX.

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af regnvand samt landzonetilladelse til sø beliggende Hørmøllevej 21, 8722 Hedensted, matr. nr. 5e Urlev By, Urlev

Tilladelse til nedsivning af regnvand samt landzonetilladelse til sø beliggende Hørmøllevej 21, 8722 Hedensted, matr. nr. 5e Urlev By, Urlev Til ejere af Hørmøllevej 21, 8722 Hedensted: Helle Kragh Olesen Mads Christian Buttenschön Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Vibeke Rahbek Dir: +4579755675 Mob: +4521130536 e-mail: vibeke.rahbek@hedensted.dk

Læs mere

Viborg Kommune Att: Keld Schrøder-Thomsen. Prinsens Alle 5 8800 Viborg. Afgørelse om ikke vvm pligt og fremlæggelse af projektet efter vandløbsloven.

Viborg Kommune Att: Keld Schrøder-Thomsen. Prinsens Alle 5 8800 Viborg. Afgørelse om ikke vvm pligt og fremlæggelse af projektet efter vandløbsloven. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att: Keld Schrøder-Thomsen Prinsens Alle 5 8800 Viborg naturogvand@viborg.dk Viborg.dk Afgørelse om ikke vvm pligt

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Vedrørende Novo Nordisk A/S i Hillerød Att. Susanne Bech, Novo Nordisk A/S, Global EHS, Krogshøjvej 44, 2880 Bagsværd. Virksomheder J.nr. MST-1274-00117 Ref. GUKHA/MAJLI Den 29. juli 2015 Afgørelse om

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Xellia Pharmaceuticals ApS Dalslandsgade 11 2300 København S Virksomheder J.nr. MST-1270-01430 Ref. tiska/gukha Den 9. marts 2015 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING For: Xellia Pharmaceuticals ApS Dalslandsgade

Læs mere

4,5 m fra møllen. Der er i 2009 givet tilladelse til en tilsvarende mølle placeret SV for bygningerne.

4,5 m fra møllen. Der er i 2009 givet tilladelse til en tilsvarende mølle placeret SV for bygningerne. Morten S. Kristiansen Sales Manager HSWind Clausholmvej 24 8960 Randers SØ Mail: Morten@hswind.dk 2. marts 2012 Sagsident: 11-54755 Sagsbehandler: Søren-Peter Andersen Haderslev Kommune Erhverv og borgerservice

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster Helle og Thore T. Iversen Overballevej 3 Øster Terp 6240 Løgumkloster Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-7-14 19-02-2014 Landzonetilladelse til

Læs mere

www.ikast-brande.dk John Hansen Nygade 30 Blåhøj 7300 Brande 7. januar 2014 Landzonetilladelse til tilbygning - Buelundvej 1, 7330 Brande

www.ikast-brande.dk John Hansen Nygade 30 Blåhøj 7300 Brande 7. januar 2014 Landzonetilladelse til tilbygning - Buelundvej 1, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande John Hansen Nygade 30 Blåhøj 7300 Brande 7. januar 2014 Landzonetilladelse til tilbygning - Buelundvej 1, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet

Læs mere

Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Vand

Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Vand Modtag din post digitalt - Tilmeld dig via NemBorger på www.helsingorkommune.dk Center for Teknik, Miljø og Klima Mørdrupvej 15 3060 Espergærde tmk@helsingor.dk Center for Teknik, Miljø og Klima Natur

Læs mere

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra Kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes.

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra Kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes. Ole Kristian Klüwer Havkrogen 8 6064 Jordrup By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse til opførelse af brændeskur Kolding Kommune har den 2. april 2014 modtaget din ansøgning om lovliggørende

Læs mere

Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge. Att. Anton Holm Madsen

Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge. Att. Anton Holm Madsen Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge Att. Anton Holm Madsen Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge jette.raal.stockholm@svendborg.dk

Læs mere

Afgørelse om godkendelse af hundehold

Afgørelse om godkendelse af hundehold Leon Østrup Nielsen 02-07-2014 Fremsendt per mail Afgørelse om godkendelse af hundehold Syddjurs Kommune modtog den 27.5.2014 en anmeldelse af etablering af et hundehold bestående af 10 voksne hunde på

Læs mere

Tilladelse til krydsning af Lindenborg Å med jordvarmeledning i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse til krydsning af Lindenborg Å med jordvarmeledning i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg Center Natur og Miljø Leif Madsen Vælderskoven 10 Gravlev 9520 Skørping Sendt via mail: inge@skillingbro.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.16-P19-3-15

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af vandløb (Gammelgrøft) med kreaturbro på matrikel 311, Gl. Ladegård, Hammelev ejerlav

Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af vandløb (Gammelgrøft) med kreaturbro på matrikel 311, Gl. Ladegård, Hammelev ejerlav Naturstyrelsen Sønderjylland Felstedvej 14 6300 Gråsten att. Martin Reimers mre@nst.dk Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 E-mail: teknikmiljoe@haderslev.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til lovliggørelse af brændeskur og skur

Landzonetilladelse til lovliggørelse af brændeskur og skur Svend Nygaard Lurendalsvej 1A 6580 Vamdrup By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse til lovliggørelse af brændeskur og skur Kolding Kommune har den 01.12.2011 modtaget din ansøgning om tilladelse

Læs mere

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes.

Hvis du ikke umiddelbart efter klageperiodens udløb har modtaget besked fra kommunen om, at der er klaget over afgørelsen, kan tilladelsen udnyttes. LIFA Landinspektører Ndr. Ringvej 51 6000 Kolding Att.: Per Nielsen By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk

Læs mere

Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg

Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg Geopartner Landinspektører A/S Kongevej 58 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at udstykke den tidligere forstanderbolig fra ejendommen matr.nr. 99 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Gl. Kirkevej

Læs mere

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals 9. maj 2014 14/8380 Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals Landzonetilladelse til at etablere garage/lade på ejendommen matr.nr. 273 Skovby, Lysabild, der ligger på Kegnæsvej 13, 6470 Sydals

Læs mere

Dato Sagsbehandler J.nr. 16. september 2014 dmikk 018796-2014

Dato Sagsbehandler J.nr. 16. september 2014 dmikk 018796-2014 Frederikssund Kommune Vej, Trafik og Affald Torvet 2 3600 Frederikssund att. Tom Henrik Johansen Dato Sagsbehandler J.nr. 16. september 2014 dmikk 018796-2014 Tilladelse til etablering af 2 stk. moniteringsboringer,

Læs mere

Natur og Miljø Tilladelse til sløjfning af grøft i Kongsøre Skov

Natur og Miljø Tilladelse til sløjfning af grøft i Kongsøre Skov Naturstyrelsen Vestsjælland Mantzhøj Ulkerupvej 1 4500 Nykøbing Sj. Sendt til cpo@nst.dk Den 22. januar 2014 Natur og Miljø Tilladelse til sløjfning af grøft i Kongsøre Skov Odsherred Kommune har modtaget

Læs mere

DONG Energy Jesper Jahnke. Email: jejah@dongenergy.dk

DONG Energy Jesper Jahnke. Email: jejah@dongenergy.dk DONG Energy Jesper Jahnke Email: jejah@dongenergy.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 17.03.2015 Sagsnr.

Læs mere

1. Denne tilladelse er midlertidig og gældende frem til udgangen af august 2015.

1. Denne tilladelse er midlertidig og gældende frem til udgangen af august 2015. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljøbeskyttelse HOFOR VAND KØBENHAVN A/S HOFOR Ørestads Boulevard 35 2300 KØBENHAVN S Att.: Vibeke Næsby HOFOR A/S, Vand projekt nr.: 544-10-05-01-10

Læs mere

Afgørelse om at etablering af rundkørsel ved Hessellundvej sydvest for Karup i Viborg Kommune er ikke VVM-pligtig

Afgørelse om at etablering af rundkørsel ved Hessellundvej sydvest for Karup i Viborg Kommune er ikke VVM-pligtig Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K. vd@vd.dk Tværgående planlægning J.nr. NST-130-00281 Ref. fleka Den 18. marts 2014 Afgørelse om at etablering af rundkørsel ved Hessellundvej

Læs mere

Ansøgningen er behandlet af Forvaltningen efter bemyndigelse fra det politiske udvalg.

Ansøgningen er behandlet af Forvaltningen efter bemyndigelse fra det politiske udvalg. Allerød Kommune Sweco Sofiendalsvej 94 9200 Aalborg SV Att.: Carsten Bach Pedersen LANDZONETILLADELSE Matr. nr. 41a Sandholm, Blovstrød, Høveltevej 117 landzonetilladelse til garage og omklædningsfaciliteter

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Oustrupvej 54, 9600 Aars,

Landzonetilladelse på ejendommen Oustrupvej 54, 9600 Aars, Boe Holger Jørgensen Oustrupvej 9600 Aars Sendt til: Boejoergensen@gmail.com Dato: 4. februar 2016 projekter og ejendomme Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2016-5055 Dokumentnr.: 820-2016-33098

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje til at om- og tilbygge sommerhuset på matr.nr. 660 Kirkeby, beliggende Langdalsvej 32, Rømø

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje til at om- og tilbygge sommerhuset på matr.nr. 660 Kirkeby, beliggende Langdalsvej 32, Rømø Team Byg og Landzone ARKKON arkitekter ApS Brorsonsvej 2A 6270 Tønder Sendt på e-mail til un@arkkon.dk Direkte tlf.: 74929243 Mail: pnh@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-56-13 29. maj 2013 Landzonetilladelse

Læs mere

Niels Jørgen Lund Hellevadvej 3 Alslevkro 6240 Løgumkloster

Niels Jørgen Lund Hellevadvej 3 Alslevkro 6240 Løgumkloster Niels Jørgen Lund Hellevadvej 3 Alslevkro 6240 Løgumkloster Team Byg og Landzone Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-221-13 30-10-2013 Landzonetilladelse til etablering

Læs mere

Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg

Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg Peter Holst Warno Stenholt 10 Klinting 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at nedrive eksisterende bolig og opføre en ny på ejendommen matr.nr. 10 Klinting, Ulkebøl, der ligger på Stenholt 10, Klinting,

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje Peter Bachmann Tøndervej 43 Vedsted 6500 Vojens Mail: pb@spartelpeder.dk 1. oktober 2013 Sagsident: 13/28205 Sagsbehandler: Søren-Peter Andersen Haderslev Kommune Erhverv og borgerservice Teknik og Miljø

Læs mere

Esbjerg Kommune har 25. marts 2014 modtaget ansøgning om skift af dyretype på husdyrbruget beliggende Fiskerivej 3, 6740 Bramming.

Esbjerg Kommune har 25. marts 2014 modtaget ansøgning om skift af dyretype på husdyrbruget beliggende Fiskerivej 3, 6740 Bramming. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato Sagsbehandler Telefon direkte Sags id 19. april 2014 Karen Brink Nielsen 76 16 51 36 14/9188 Afgørelse om skift af dyretype på husdyrbruget Fiskerivej 3, 6740 Bramming Esbjerg

Læs mere

TIDSFRISTFORLÆNGELSE

TIDSFRISTFORLÆNGELSE TIDSFRISTFORLÆNGELSE TILLÆG TIL 12 MILJØGODKENDELSE AF KVÆGBRUGET LILLE VEDBØLVEJ 6 6500 VOJENS 12 stk. 3 Lov nr. 1486 af 4. december 2009 af lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug. 06. februar 2014

Læs mere

Inge Risager. 12. marts 2013. Landzonetilladelse til beboelse på 1. sal af eksisterende beboelsesejendom, Fredborgvej 36, 7330 Brande

Inge Risager. 12. marts 2013. Landzonetilladelse til beboelse på 1. sal af eksisterende beboelsesejendom, Fredborgvej 36, 7330 Brande Inge Risager Fredborgvej 36 Blåhøj, 7330 Brande 12. marts 2013 Landzonetilladelse til beboelse på 1. sal af eksisterende beboelsesejendom, Fredborgvej 36, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet

Læs mere

Ejendommen 6 ac Strand Børstrup By, Gilleleje, Tinkerup Strandvej 80

Ejendommen 6 ac Strand Børstrup By, Gilleleje, Tinkerup Strandvej 80 Ulla Falk Sag: 2016/09876 022 Id: 011646 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 02. august 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249 6009 e-mail: TMS@Gribskov.dk

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Vibelundvej 7. januar 2016 1/10 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER... 3 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Anvendt lovgivning... 4 Godkendelsens

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 65 stk. 3 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 65 stk. 3 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Kurt Nissen Bertelsen Angelika Friedlinde Bertelsen Beredskabsvejen 2 6360 Tinglev!"# $ Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 10. juni 2016 Sagsnr.: 16/13628 Ejendomsnr.: 15215 Kontakt: Lis

Læs mere

Att.: Otto Styrbæk. Beliggenhed af vandløbene fremgår af vedlagte kortbilag.

Att.: Otto Styrbæk. Beliggenhed af vandløbene fremgår af vedlagte kortbilag. Afsender: Thisted Kommune Thy Mors Energi Elsøvej 107 Kim Krogsøe 7900 Nykøbing M Att.: Otto Styrbæk Thisted Kommune Natur- og Miljøafdelingen 14. november 2013 BrevID.: 1564665 CPR/CVR: 26314119 1001819088

Læs mere

Haderslev Kommune har foretaget en VVM-screening og vurderer, at anlægget ikke er VVM-pligtigt jævnfør nedenstående afgørelse.

Haderslev Kommune har foretaget en VVM-screening og vurderer, at anlægget ikke er VVM-pligtigt jævnfør nedenstående afgørelse. Haderslev Spildevand a/s Fjordagervej 32 6100 Haderslev Haderslev Kommune Teknik- og Miljøservice Natur og Landbrug Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af kaj- og moleanlæg på Skagen Havn

Tilladelse til udvidelse af kaj- og moleanlæg på Skagen Havn Forsvarsministeriet v/forsvarets Bygningsog Etablissementstjeneste Att.: Projektleder, Byggedivisionens Projektteam Vest, Eva Hancock Sendt elektronisk til esh@mil.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Lounsvej 2 C, Lovns, 9640 Farsø

Landzonetilladelse på ejendommen Lounsvej 2 C, Lovns, 9640 Farsø FLEMMING BONDE INVEST ApS Torpvej 19 Lovns 9640 Farsø Dato: 19. februar 2016 projekter og ejendomme Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2016-39 Dokumentnr.: 820-2016-48455 Sagsbehandler: Erland

Læs mere

Tilladelse til oprensning og udvidelse af sø, matr. nr. 12 a, Over Barrit By, Barrit

Tilladelse til oprensning og udvidelse af sø, matr. nr. 12 a, Over Barrit By, Barrit Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Dora og Jørgen Krebs Randvej 8 7150 Barrit Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.05.08-P19-16-15 18.6.2015 Tilladelse

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B. ALK-Abelló A/S Bøge Allé 1 2970 Hørsholm Virksomheder J.nr. MST-1270-01702 Ref. jeppj/sujuh Den 20. oktober 2015 Afgørelse om at etablering af køleanlæg hos ALK Abelló A/S ikke er VVM-pligtigt Miljøstyrelsen

Læs mere

Holstebro Kommune har behandlet din ansøgning om genopførelse af staldbygning på ejendommen matr.nr. 2V Hessel, Borbjerg.

Holstebro Kommune har behandlet din ansøgning om genopførelse af staldbygning på ejendommen matr.nr. 2V Hessel, Borbjerg. Side 1/6 Peder Nørgaard pn@bv-teknik.dk Borbjergvej 14 7500 Holstebro Dato: 18-12-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-179-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til etablering permanent

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til etablering permanent Teknik & Sønderho Havn Støtteforening Landevejen 80 6720 Sønderho Att. Anders Bjerrum Mail: anders.bjerrum@fp7consult.dk Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 12. september 2013 Sagsbehandler Carsten E. Callisen

Læs mere

Dispensation til placering af ensilageplads 11 m fra naboskel.

Dispensation til placering af ensilageplads 11 m fra naboskel. Kjærgård Landbrugsskole Kjærgårdsvej 31 6740 Bramming Att.: Kjeid Block Jacobsen Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 11. maj 2012 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 Sags id 2012-6127

Læs mere

1. Odense Kommunes afgørelse

1. Odense Kommunes afgørelse STENBOGÅRD ApS Volderslevvej 147 Volderslev 5260 Odense S By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Landbrug og Grundvand Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej.

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak til Kohaverenden,

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til fem små huse på hedeareal

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til fem små huse på hedeareal Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til fem små huse på hedeareal XXX har søgt om tilladelse til at opsætte 5 huse á 2,5m x 2,5m på matr. nr. 3fs, Sønderby By, Grindsted. Husene skal bruges til maskiner

Læs mere

Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle på ejendommen Kobbervold 4, 6280 Højer

Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle på ejendommen Kobbervold 4, 6280 Højer PROBUS ApS Timianvej 23 8800 Viborg Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-69-15 07-06-2016 Landzonetilladelse til opstilling af 1 husstandsvindmølle

Læs mere

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM Myndighed Kolding Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets placering

Læs mere

Ole Moesgaard Andersen Mejlbyvej 606 8530 Hjortshøj. Natur og Miljø. Den 4. april 2013

Ole Moesgaard Andersen Mejlbyvej 606 8530 Hjortshøj. Natur og Miljø. Den 4. april 2013 Ole Moesgaard Andersen Mejlbyvej 606 8530 Hjortshøj Den 4. april 2013 Afgørelse om ikke godkendelsespligtig ændring af ejendommen Clemensvej 10, 8530 Hjortshøj Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Dato 28. 01. 2019 Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Sagsnr.: 13/33736 Sagsbehandler: Maj Brit Fisker Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af

Læs mere

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 27. januar 2016 BrevID.: 2185380 Medarbejder: KBD Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Tilladelse efter Vandløbslovens

Læs mere

Hugo Glintborg Kudsk Sønder Andrup 15 Ramsing 7860 Spøttrup hugokudsk@hotmail.com. Den 22. oktober 2013

Hugo Glintborg Kudsk Sønder Andrup 15 Ramsing 7860 Spøttrup hugokudsk@hotmail.com. Den 22. oktober 2013 Hugo Glintborg Kudsk Sønder Andrup 15 Ramsing 7860 Spøttrup hugokudsk@hotmail.com Den 22. oktober 2013 Sønder Andrup 15 7860 Spøttrup - Afgørelse - 19 d - Skift i dyretype Skive Kommune har den 27. september

Læs mere