Støtte til handicapbiler efter servicelovens 114

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Støtte til handicapbiler efter servicelovens 114"

Transkript

1 Ankestyrelsens statistikker Støtte til handicapbiler efter servicelovens 114 Årsstatistik for 2013

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 1 1 Sammenfatning Afgørelser om støtte til køb af bil Sagsbehandlingstid for støtte til køb af bil 3 2 Afgørelser om støtte til køb af bil Ansøgninger om støtte til køb af bil Fordeling af nye ansøgninger og bevillinger til nye ansøgninger fordelt efter alder: Mænd og kvinder får lige ofte tildelt biler Antal erklæringer Begrundelse for afslag på støtte til køb af bil Beløbsstørrelser og låntyper 12 3 Sagsbehandlingstid Gennemsnitlig sagsbehandlingstid: Sagsbehandlingstid i kommunerne 16 Bilag 1 Regelsæt og sagsgang 20 Bilag 2 Indsamling og behandling af data 22 Titel Støtte til køb af handicapbil efter servicelovens 114 Udgiver Ankestyrelsen, Årsstatistik for 2013 ISBN nr Layout Identitet & Design AS Kontakt Ankestyrelsen Teglhomsgade 3, 2450 København SV Telefon Hjemmeside ast@ast.dk

3 1 Forord Ankestyrelsen udsender hermed årsstatistik 2013 over antallet af afgørelser om støtte til køb af bil efter servicelovens 114. Statistikken giver et overblik over alle de afgørelser, der er truffet i kommunerne efter servicelovens 114 om støtte til køb af bil. I forbindelse med Ankereformen, hvor de sociale nævn er nedlagt fra 1. juli 2013, er det valgt ikke længere at medtage særskilt statistik for de sager på området, der er påklaget. Oplysninger om antallet af ankesager på området fremgår fremover af Ankestyrelsens generelle ankestatistik og kan ses via Tal fra Ankestyrelsen. Kvaliteten af en statistik som denne afhænger i høj grad af den indsats, som medarbejderne i kommuner udfører med at indberette oplysningerne om 114 afgørelserne til Ankestyrelsen. Ankestyrelsen vil gerne benytte lejligheden til at takke de medarbejdere, som har bidraget hertil. Årsstatistikken belyser en række af de data, der vurderes at have generel interesse. Der er fortsat adgang til at lave særskilte udtræk af data fra statistikken fx i forhold til den enkelte kommunens egen statistik for afgørelser om støtte til køb af handicapbil efter servicelovens 114. Udtrækkene kan dannes via Ankestyrelsens hjemmeside, under punktet Søg i Tal fra Ankestyrelsen, Handicapbilstatistikken.

4 2 1 Sammenfatning 1.1 Afgørelser om støtte til køb af bil Denne sammenfatning præsenterer kort de væsentligste resultater fra Ankestyrelsens årsstatistik for 2013 om afgørelser om støtte til køb af bil efter servicelovens 114. Statistikken for 2013 viser: at der er et fald på 2 procent i antallet af ansøgninger om støtte til køb af bil efter servicelovens 114, fra ansøgninger i 2012 til ansøgninger i at der er en lille stigning i antallet af bevillinger til støtte til køb af bil fra 2012 til 2013, fra bevillinger i 2012 til bevillinger, svarende til godt 1 procent, i at der samlet set er sket et lille fald i andelen af afslag om støtte til køb af bil fra 40 procent af alle ansøgninger i 2012 til 39 procent af alle ansøgninger i at hovedparten af bevillingerne gives til trivselsbiler (77 procent), mens 22 procent vedrører erhvervs- og uddannelsesbiler. at der er lige mange mænd og kvinder, der søger om støtte til køb af bil. Dog er der lidt flere kvinder end mænd i den erhvervsaktive alder, der søger om støtte til køb af bil. Det er hovedsageligt personer, der ikke tidligere har fået støtte til køb af bil, der får afslag. Afslagsprocenten for personer, der ikke tidligere har fået støtte, ligger således på 56 procent af alle ansøgninger fra denne gruppe, mens det tilsvarende tal for personer, der tidligere har fået støtte til køb af bil, ligger på 23 procent. De fleste ansøgninger om støtte til køb af bil er fra personer i den erhvervsaktive alder. Antallet af ansøgninger om støtte til køb af bil stiger generelt med alderen, for så at falde igen ved 50- års alderen. Den største gruppe ansøgere er personer mellem 40 og 65 år. Der kan desuden ses en forskel i antallet af afslag i forhold til bevillinger set i forhold til ansøgerens alder. Indtil omkring 25 års alderen er der forholdsmæssigt færre afslag på støtte til køb af bil, end for ansøgeren mellem 25 og 65 år. Førstegangsansøgere over 65 år får igen forholdsmæssigt færre afslag på støtte til køb af bil end mellemgruppen. I 2013 var beløbsgrænsen for almindeligt lån til støtte til køb af bil på kr. Størstedelen af bevillinger til støtte til køb af bil ligger mellem og kr. Det er få bevillinger om støtte til køb af bil, der ligger under kr. og over kr.

5 3 1.2 Sagsbehandlingstid for støtte til køb af bil Der har været et løbende fald i den gennemsnitlige sagsbehandlingstid fra 2006 til Generelt er sagsbehandlingstiden kortere i sager ved genbevilling, end i sager med førstegangsansøgere. I sager for førstegangsansøgere, er der sket et fald i sagsbehandlingstiden fra 33,4 uger i 2012 til 32,7 uger i Gennemsnittet dækker over, at 59 procent af alle ansøgninger om støtte til køb af bil afgøres inden for 30 uger. Heraf behandles størstedelen af sagerne på mellem 21 og 30 uger. 88 procent af alle sagerne behandles inden for et år. Der er stor forskel mellem sagsbehandlingstiden i de enkelte kommuner. 60 af landets kommuner har en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på mellem 21 og 40 uger. Yderpunkterne er, at 18 kommuner har en sagsbehandlingstid på 21 uger eller under, mens 7 kommuner har haft en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på over ét år.

6 4 2 Afgørelser om støtte til køb af bil Dette kapitel er baseret på indberetninger til Ankestyrelsen om kommunernes afgørelser om støtte til køb af bil efter servicelovens 114 i Ansøgninger om støtte til køb af bil Nogenlunde uændret antal bevilling af støtte til bil I 2013 var der i alt ansøgninger om støtte til køb af bil. Der har været et lille fald i antallet af ansøgninger om støtte til køb af bil, set i forhold til 2012, hvor der var ansøgninger om støtte til køb af bil. Nedenstående tabel viser antallet af frakendelser, afslag og bevillinger over årene 2005 til Tabel 2.1 Frakendelser/afslag/bevillinger, Frakendelse Afslag Bevilling I alt Antal Procent Antal Procent Antal Procent Antal Procent % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % Note: Procenterne summer ikke til 100 pga. decimalafrunding. Samlet set er antallet af bevillinger siden 2005 faldet med (40 procent) fra i 2005 til i Samtidig er antallet af ansøgninger kun faldet med 906 (24 procent) fra til Mens 3 ud af 4 ansøgninger i 2005 mundede ud i en bevilling, er det i procent, der får bevilling. Afgørelser fordelt efter nye og tidligere ansøgere Nedenstående tabel viser afgørelser fordelt efter ansøgere, der ikke tidligere har søgt om støtte til køb af bil, og ansøgere der tidligere har modtaget støtte.

7 5 Tabel 2.2 Afgørelser fordelt efter nye ansøgere og ansøgning om genbevilling, 2013 Frakendelser Afslag Bevillinger Ansøgninger i alt Antal Procent Antal Procent Antal Procent Antal Nye ansøgninger 0 0% % % Genbevilling 58 4% % % Alle ansøgninger 58 2% % % Det er primært nye ansøgere, der får afslag, nemlig 56 procent af nye ansøgninger. Ansøgere, der tidligere har fået bevilget støtte til køb af bil, fik afslag i 22 procent af sagerne. 4 procent fik frakendt støtte. Dette skal ses i forhold til, at ud af 2.823, svarende til 48 procent af alle ansøgninger, er fra personer, der ikke tidligere har ansøgt om støtte til køb af bil. Bevillinger set i forhold til ansøgninger over tid Nedenstående figur viser udviklingen i antallet af ansøgninger og bevilliger i årene 2005 til Figur 2.1 Udviklingen i antal ansøgninger og bevillinger, Note: Alle sager indgår, inklusiv frakendelser. Figuren viser, at antallet af bevillinger i 2013 er det næstlaveste siden Antallet af ansøgninger har været faldende siden 2006, dog med en lille stigning i Færre ansøgninger fra personer, der ikke tidligere har fået bevilget støtte Nedenstående tabel viser antallet af ansøgninger fordelt på personer, der tidligere har fået bevilget støtte til køb af bil, og personer der søger for første gang.

8 6 Tabel 2.3 Antal ansøgninger fordelt på tidligere ansøgere og førstegangsansøgere, Førstegangsansøgere Tidligere bevilling Ansøgninger i alt Sager Procent Sager Procent Sager % % % % % % % % % % % % % % Note: Der er foretaget en samkørsel med data fra tidligere år for at afklare, om det er førstegangsansøgere, eller der har været en tidligere bevilling. Afgørelser om frakendelse medgår under Tidligere bevilling. Der har været et fald i antallet af nye ansøgninger fra personer, der ikke tidligere har fået bevilget støtte. I 2007 var svarende til 60 procent af alle ansøgninger fra personer, der ikke tidligere havde fået bevilget støtte, mens det i 2013 var faldet til svarende til 48 procent af alle ansøgninger. Samme fald ses ikke i forhold til antallet af ansøgninger om genbevilling. I 2007 var det af alle ansøgninger fra personer, der tidligere havde fået bevilget støtte, mens det samme tal for 2013 var på ansøgninger. Grundet faldet i det samlede antal ansøgninger samt i antallet af ansøgninger fra personer, der ikke tidligere har fået bevilget støtte til køb af bil, svarer det til en procentvis stigning i forhold til det samlede antal ansøgninger fra 40 procent i 2007 til 52 procent i Nedenstående figur illustrerer fordelingen af ansøgninger om genbevilling, og ansøgere der søger om støtte til køb af bil for første gang.

9 7 Figur 2.2 Antal ansøgninger fordelt på ansøgning om genbevilling og førstegangsansøgere, 2013 Antallet af førstegangsansøgninger har generelt været faldende siden 2007, og fra 2011 har antallet af ansøgninger om genbevilling været større end førstegangsansøgninger. Ansøgninger om genbevilling har efter fald i 2008 og 2009 cirka samme niveau som i Nedenstående tabel viser fordelingen af bevillinger på de forskellige bilkategorier, uddannelses-, erhvervs- og trivselsbil. Tabel 2.4 Bevilling fordelt på afgørelsestype, Uoplyst Erhvervsbil Uddannelsesbil Trivselsbil I alt År Antal Procent Antal Procent Antal Procent Antal Procent Antal Procent % % 50 2% % % % % 55 2% % % % % 59 2% % % % % 47 2% % % % % 50 3% % % % % 72 4% % % % % 54 3% % % % % 52 3% % % % % 52 3% % % Der har været generelt fald i antallet af bevillinger om støtte til køb af bil set i forhold til antallet af ansøgninger. Den procentvise andel af trivselsbiler, som udgør den største andel af bevillingerne, har været faldende siden Andelen af bevilligede trivselsbiler

10 8 udgjorde i procent, hvilket er et fald fra 82 procent i 2005, men en stigning i forhold til 2012, hvor trivselsbiler udgjorde 75 procent. Andelen af erhvervsbiler har været stigende fra at udgøre 15 procent af bevillingerne i 2005 til at udgøre 19 procent i 2013, men dette er et fald i forhold til 2012, hvor erhvervsbiler udgjorde 21 procent af bevillingerne. Antallet af uddannelsesbiler har været nogenlunde konstant og udgør 3 procent af bevillingerne i 2013 mod 2 procent i Fordeling af nye ansøgninger og bevillinger til nye ansøgninger fordelt efter alder: Nedenstående graf viser fordelingen af nye ansøgninger og nye bevillinger fordelt på alder. Figur 2.3 Ansøgninger og bevillinger fordelt efter alder for nye ansøgere, 2013 Generelt stiger antallet af ansøgere om støtte til køb af bil frem til ca. 50 års alderen. Der er dog en række udsving over tid. Første udsving er i ca. 1-5 års alderen, hvorefter antallet af ansøgninger faldt. Herefter er der en nogenlunde jævn stigning af ansøgere, der kulminerer ved 50-års alderen for herefter at falde.

11 9 Et andet interessant aspekt er antallet af bevillinger set i forhold til ansøgninger. Den relative lille forskel mellem antallet af ansøgninger og bevillinger for børn mellem 0 og 15 år tyder på, at der er et antal børn, der bliver født med et handicap, som allerede fra de tidlige år medfører et behov for kørsel med bil. Fra 15-års alderen og frem til 50- årsalderen stiger antallet af afslag mere i forhold til bevillingerne. Ved 50-årsalderen gives flest afslag i forhold til antallet ansøgninger. Afslagene holder sig på et højere niveau indtil års alderen, hvorefter forholdsvis flere, i forhold til antallet af ansøgninger, får bevilling. 2.3 Mænd og kvinder får lige ofte tildelt biler Nedenstående tabel viser antallet af bevillinger fordelt på køn. Tabel 2.5 Ansøgninger fordelt på køn og alder, 2013 Kvinder Mænd Antal Procent fordeling alder Procent fordeling køn Antal Procent fordeling alder Procent fordeling køn Ansøgninger i alt Under 18 år 123 9% 45% % 55% år 107 8% 50% 106 8% 50% år % 52% % 48% over 65 år % 46% % 54% % 50% % 50% Note: Inklusive frakendelser Der er lige mange kvinder og mænd, der søger om støtte til køb af bil.

12 Antal erklæringer Nedenstående tabel viser antallet af erklæringer, der er blevet indhentet til brug for afgørelser truffet i perioden Tabel 2.6 Erklæringer over tid for alle sager, inklusive afslag og frakendelser, Generelle helbredserkl/status Speciallæge Erklæringer fra sygehus PTU 2 andre 1 Ingen opl/erkl Total Antal Pct. Antal Pct. Antal Pct. Antal Pct. Antal Pct. Borgere % % 311 8% % 250 7% % % 297 8% % 240 7% % % 252 8% % 260 8% % % % % 204 6% % % % % 228 7% % % % % 228 8% % % % % 151 5% I erklæringer fra andre medgår erklæringer fra politiet for sammenligningsmulighed med de forudgående år, hvor disse erklæringer ikke kunne indberettes separat. Der er i alt 214 erklæringer fra politiet. I figur 2.4 vises disse grafisk. 2 Landsfoeningen af polio-, trafik- og ulykkesskadede har en afdeling, der foretager afprøvninger af bil i forbindelse med kommunens vurdering af, hvilken bil der er billigst egnet til ansøgeren. Tallene dækker alle ansøgninger, både bevilling og afslag. Tabellen viser, at der i 2013 blev indhentet færre generelle helbredserklæringer og erklæringer fra speciallæger og flere fra PTU og erklæringer fra andre end i I 2013 blev der indhentet generelle lægeerklæringer i 54 procent af sagerne og speciallægeerklæringer i 34 procent af sagerne. I 2007 blev der indhentet generelle helbredserklæringer i 69 procent af sagerne, og speciallægeerklæringer i 41 procent af sagerne. Nedenstående figur illustrerer fordelingen af indhentede erklæringer fordelt på personer, der tidligere har fået bevilget støtte til køb af bil, og personer der ikke tidligere har søgt om støtte til køb af bil.

13 11 Figur 2.4 Indhentede erklæringer fordelt på ansøgning om genbevilling og førstegangsansøgere, 2013 Note: Inklusiv frakendelser. Der hentes oftere Generelle lægeerklæringer, Speciallægeerklæringer, Erklæringer fra politiet og Erklæringer fra andre for førstegangsansøgere end ved tidligere bevilling. Hvad angår erklæringer fra PTU og Ingen oplysninger/erklæringer er antallet nogenlunde ens ved førstegangs- og genbevilling. Der er ved ansøgning om genbevilling åbnet mulighed for tro- og loveerklæring, som lettere adgang til udskiftning, jf. 11, stk. 3, i bekendtgørelse nr af 2. december 2011 samt jf. 11, stk. 3 i bekendtgørelse nr. 719 af 19. juni Denne mulighed blev benyttet ved 7 afgørelser, og i 4 af disse blev der ikke suppleret med yderligere erklæringer/oplysninger. Til sammenligning blev der i 2012 afgivet 135 tro- og loveerklæringer, hvoraf der i 93 tilfælde ikke blev indhentet yderligere erklæringer.

14 Begrundelse for afslag på støtte til køb af bil Nedenfor følger en gennemgang af begrundelserne for afslag på støtte til køb af bil efter servicelovens 114. Tabel 2.7 Begrundelse for afslag i procent, Helbred Gangdistance Kørselsbehov Anden kørselsmulighed Andet Afslag % 52% 27% 32% 9% % 56% 28% 33% 10% % 53% 28% 34% 10% % 56% 34% 44% 13% % 58% 40% 45% 9% % 62% 37% 48% 9% % 61% 39% 46% 9% Note: Der er mulighed for at angive flere årsager for hver sag. Frakendelsessager indgår ikke. Gangdistance og Anden kørselsmulighed er de begrundelser der oftest blev givet i forbindelse med afslag i Begge kategorier har været jævnt stigende siden Gangdistance er steget fra at udgøre 52 procent i 2007 til at udgøre 61 procent i 2013 og Anden kørselsmulighed er steget fra 32 procent til at udgøre 46 procent. Samtidig er helbred som begrundelse for afslag faldet fra 44 procent i 2012 til 42 procent i Beløbsstørrelser og låntyper I 2013 var beløbsgrænsen for almindeligt lån på kr. Som det fremgår af nedenstående tabel, var de fleste bevillinger af støtte til køb af bil i 2013 indenfor den almindelige låneramme.

15 13 Figur 2.5 Antal bevillinger fordelt efter beløbsstørrelse, 2013 Figuren viser, at der gives få bevillinger under kr., mens størstedelen ligger på mellem og kr. Størstedelen af de lån til støtte til køb af bil, der bevilges med støtte efter servicelovens 114, bevilges som almindeligt lån, inden for den almindelige lånegrænse, der i 2013 var på kr. Samlet blev der bevilget støtte til biler for 320 mio. kr. i I 2012 blev der samlet bevilget 278 mio.. Nedenstående tabeller viser fordelingen på låntyper, altså almindelig støtte, udvidet støtte, udskiftning og førtidig udskiftning. Tabellerne, henholdsvis angivet i antal og procent, viser bevillinger fordelt på støttetyper over årene 2007 til Tabel 2.8 Tilkendelser fordelt på type, Alm. støtte Udvidet støtte Udskiftning Førtidig udskiftning Tilkendelser i alt

16 14 Tabel 2.9 Procentvis fordeling af den tilkendte støtte, Alm. støtte Udvidet støtte Udskiftning Førtidig udskiftning Tilkendelser i alt % 26% 44% 4% 100% % 25% 44% 4% 100% % 20% 49% 3% 100% % 10% 60% 4% 100% % 10% 63% 3% 100% % 10% 59% 5% 100% % 8% 60% 4% 100% Der er sket et fald i antallet af bevillinger som udvidet støtte fra 26 procent i 2007 til 8 procent i Der ses desuden en stigning i antallet af udskiftninger fra 44 procent i 2007 til 60 procent i En stigning, der hovedsageligt er sket fra I skemaet for 2013 skal der i forbindelse med udskiftning ikke oplyses, om der er ydet almindelig støtte eller udvidet støtte. Hvis beløbet er over den almindelige lånegrænsen ( kr. for 2013) kan det imidlertid antages, at der er tale om udvidet støtte, og under almindelig støtte. Nedenstående figur viser fordelingen i procent af genbevillinger, henholdsvis over og under kr. Tabel 2.10 Procentvis fordeling ved genbevilling, 2013 Beløb uoplyst Under Over Genbevillinger i alt 2% 68% 30% Ved førstegangsbevillinger i 2013, fordelt efter om der er angivet almindelig eller udvidet støtte i skemaet, er fordelingen som vist i nedenstående tabel. Tabel 2.11 Procentvis fordeling ved førstegangsbevilling, 2013 Almindelig støtte Udvidet støtte Førstegangsbevillinger i alt 77% 23% 594 Som det fremgår af tabellerne 2.10 og 2.11 er fordelingen mellem almindelig og udvidet støtte ved førstegangsbevilling og ved genbevilling den, at ved genbevilling gives oftere udvidet støtte end ved førstegangsbevilling.

17 15 3 Sagsbehandlingstid Dette kapitel viser sagsbehandlingstiden i kommunerne. 3.1 Gennemsnitlig sagsbehandlingstid: Nedenstående tabel viser kommunernes gennemsnitlige sagsbehandlingstiden fra 2005 til 2013 fordelt på ansøgere, der ikke tidligere har modtaget støtte til køb af bil, og ansøgere, der har modtaget støtte. Tabel 3.1 Gennemsnitlig sagsbehandlingstid i uger fordelt på nye ansøgninger og ansøgninger om genbevilling, Sagsbehandlingstid nye ansøgninger Sagsbehandlingstid - genbevilling ,1 27, ,3 31, ,4 34, ,0 34, ,1 34, ,5 31, ,8 28, , ,7 28,2 Note: Frakendelsessager medgår. Tabellen viser, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid ved genbevilling er faldet med godt en uge fra 2012 til 2013, fra 29,8 uger i 2012 til 28,2 uger i Generelt er sagsbehandlingstiden kortere i sager om genbevilling end i sager, hvor ansøgeren ikke tidligere har modtaget støtte. Sagsbehandlingstiden i sager, hvor ansøgeren ikke tidligere har modtaget støtte, er faldet med 0,7 uger, fra 33,4 i 2012 til 32,7 i Tabellen viser også, at fra 2007, hvor hele ansvaret for behandling af ansøgninger om støtte til køb af bil overgik til kommunerne, er sagsbehandlingstiden blevet kortere.

18 Sagsbehandlingstid i kommunerne Nedenstående figur viser den gennemsnitlige kommunale sagsbehandlingstid på landsplan. Figur 3.1 Gennemsnitlige sagsbehandlingstid, alle sager 2013 Note: Eksklusiv 17 sager, hvor der ikke kunne beregnes sagsbehandlingstid Figuren viser, at 59 procent af ansøgningerne færdigbehandles inden for 30 uger og af 88 procent af sagerne er afsluttet inden et år. 11 procent af sagerne har en sagsbehandlingstid på mere end et år. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid dækker over store variationer, kommunerne imellem. Nedenstående figur viser sagsbehandlingstiden i uger i de forskellige kommuner.

19 17 Figur 3.2 Gennemsnitlige sagsbehandlingstider fordelt på kommuner, 2013 Ovenstående figur viser, at 18 kommuner har en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på under 21 uger. 60 kommuner har en sagsbehandlingstid på mellem 21 og 40 uger. 20 kommuner har en sagsbehandlingstid på mere end 40 uger, hvoraf 7 kommuner har haft en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på over et år: Solrød, Ringsted, Tårnby, Samsø, Holstebro, Hvidovre og Stevns. Det skal dog her bemærkes, at tallene for nogle kommuner dækker over meget få sager.

20 18

21 Ankestyrelsens statistikker Støtte til handicapbiler efter servicelovens 114 Årsstatistik for 2013 BILAG Titel Støtte til køb af handicapbil efter servicelovens 114_Bilag Udgiver Ankestyrelsen, ISSN nr Identitet & Design AS Layout Identitet & Design AS Kontakt Ankestyrelsen Teglholmen 3, 2450 København SV Telefon Hjemmeside

22 20 Bilag 1 Regelsæt og sagsgang Denne statistik omhandler afgørelser om støtte til køb af bil truffet efter servicelovens 114. Reglerne fremgår af lovbekendtgørelse nr. 81 af 4. februar 2011 af lov om social service, samt bekendtgørelse nr. 719 af 19. juni 2013 om støtte til køb af bil efter serviceloven. Der henvises i øvrigt til vejledning nr. 7 af 15. februar 2011 om hjælpemidler, biler, boligindretning m.v., vejledning nr. 6 til serviceloven. Gældende lovgivning for 2013 fremgår af lovbekendtgørelse nr. 810 af 19. juli 2012 af lov om social service samt bekendtgørelse nr. 719 af 18. juni 2013 om støtte til køb af bil efter serviceloven. 1.1 Personkreds Ifølge servicelovens 114 om støtte til køb af bil, skal kommunen give støtte til køb af bil til personer med varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, hvis den nedsatte funktionsevne i væsentlig grad: Vanskeliggør muligheden for at opnå eller fastholde et arbejde uden brug af bil, Vanskeliggør muligheden for at gennemføre en uddannelse uden brug af bil, Forringer evnen til at færdes i tilfælde, hvor personen har aktiviteter uden for hjemmet, som medfører et betydeligt behov for kørsel med bil. 1.2 Vurdering af betingelserne for støtte til køb af bil I vurderingen af, om funktionsnedsættelsen vurderes at være varig, skal det indgå, hvorvidt der inden for overskuelig fremtid vil være udsigt til bedring af de helbredsmæssige forhold, og om der i lang tid fremover vil være et behov for at afhjælpe følgerne af den nedsatte funktionsevne. Afgørelsen om, hvorvidt en borger er berettiget til støtte til køb af bil, skal baseres på en samlet vurdering af ansøgerens helbredsmæssige og sociale forhold, ansøgerens evne til at færdes uden brug af bil samt hvorvidt støtte til køb af bil i væsentlig grad vil gøre ansøger selvhjulpen. I vurderingen af ansøgerens helbredsmæssige forhold skal der lægges vægt på de objektive lægelige fund, lægelige udtalelse, udtalelser om lidelsens udvikling og forværring inden for en overskuelig tid, ansøgers evne til at færdes, herunder gangdistance og anden form for nedsat mobilitet, samt om der foreligger et særligt skånebehov.

23 21 I vurderingen af ansøgers sociale forhold skal der lægges særlig vægt på ansøgers samlede situation, herunder elementer i ansøgerens familie-, erhvervs- og uddannelsesmæssige forhold, der har betydning for ansøgers funktionsnedsættelse og dens betydning for ansøgerens daglige kørselsbehov. I vurderingen af ansøgerens daglige kørselsbehov skal der lægges vægt på, at kørselsbehovet har et sådant omfang, at bevilling af bil i væsentlig grad kompenserer for ansøgers nedsatte funktionsevne. Ansøger skal have aktiviteter uden for hjemmet, som medfører et betydeligt behov for kørsel med bil. Aktivitetsniveauet skal som udgangspunkt svare til, hvad der er sædvanligt for en jævnaldrende person uden funktionsnedsættelse med en i øvrigt tilsvarende livssituation. I vurderingen af, om ansøgeren bliver selvhjulpen i væsentlig grad ved bevilling af bil skal der, hvis ansøgeren ikke selv kan føre bilen, lægges vægt på, at ansøgeren har en anden person til at køre for sig, fx ægtefælle, samlever, chauffør m.v., og at denne er til rådighed i et sådant omfang, at det samlede daglige kørselsbehov kan dækkes herved. Der ydes ikke støtte, hvis ansøgers samlede kørselsbehov ud fra en vurdering af alder, almentilstand og forholdene i øvrigt mere hensigtsmæssigt kan tilgodeses ved andre ordninger. I vurderingen heraf skal indgå de helbredsmæssige forhold indvirkning på ansøgerens evne til at færdes, samt hvorvidt der skal tages særlige hensyn fx på grund af udtrætning eller risiko for forværring af funktionsevnen. 1.3 Støtten udbetales som et lån Støtten ydes til køb af den billigst egnede bil set i forhold til ansøgerens behov. Støtten ydes som et rentefrit lån på op til kr. (2013-pl), dog højest bilens købesum. Lånet deles op i to halvdele, hvor den ene halvdel er et rente- og afdragsfrit lån, som afskrives over låneperioden på seks år. Den anden halvdel er et rentefrit og afdragspligtigt lån, som skal betales tilbage i samme periode. Hvis der foreligger ganske særlige forhold, som betyder, at prisen på den billigst egnede bil overstiger lånerammen, kan der ydes et rente- og afdragsfrit lån til betaling af forskellen mellem lånerammen og bilens pris. Derudover indeholder servicelovens 114 bestemmelser om tilbagebetaling af lånet, fritagelse for afgifter, genbevilling af bil efter låneperiodens udløb samt om tilskud til særlig indretning.

24 22 Bilag 2 Indsamling og behandling af data 2.1 Indsamling Til brug for kommunernes og de sociale nævns afgørelser i sager om støtte til køb af bil, findes der på Ankestyrelsens hjemmeside elektroniske indberetningsskemaer, som skal udfyldes for hver afgørelse, som de pågældende myndigheder har truffet. 2.2 Skemaindhold Som led i den forbedring og forenkling af regler om støtte til bil, som blev gennemført i efteråret 2010, blev det besluttet at gennemføre en forenkling af dette. indberetningsskema. Dette har betydet, at skemaet fra og med 2011 er væsentlig reduceret i forhold til de tidligere skemaer. Dog skulle der i skemaet fra og med 2011 som noget nyt indberettes størrelsen på det bevilgede lån. I skemaet for 2012 skulle yderligere også indberettes brugen af tro- og loveerklæring i forbindelse med genbevilling. 2.3 Behandling af skemaoplysninger For at kunne sammenligne data om afgørelser om støtte til køb af bil over årene, er der behov for at kunne sammenkøre data fra de tre forskellige skemaer. Det har betydet, at der er truffet en række valg i håndteringen af skemaerne: Tidligere afgørelser: Alle afgørelser truffet i 2013 er sammenholdt med tidligere data fra , hvor afgørelserne alene omhandlede bevillinger til støtte til køb af bil. Dette er gjort for at opkvalificere datasættet og afgøre, om den bevilgede støtte er en førstegangs- eller en genbevilling. Dette har flyttet en del afgørelser fra almindelig støtte og udvidet støtte til udskiftning. Frakendelse/afslag: Ved ansøgning om genbevilling, hvor ansøgningen munder ud i et afslag, er der i nogle tilfælde angivet som frakendelse i stedet for afslag. Ved at sammenholde med andre markeringer i skemaer samt tidsinterval fra tidligere ansøgning er det forsøgt så vidt muligt at afklare, om det er en frakendelse eller et afslag. I denne forbindelse kan antallet af frakendelser afvige fra det reelle antal frakendelser. Indberetninger for statistikåret efter offentliggørelse af årsstatistikken: Det er ikke altid alle indberetninger for statistikåret bliver indberettet rettidig. Disse efterindberetninger vil dog medgå i senere udtræk for brug for aktuel årsstatistik.

25 23 I øvrigt gennemføres en række logiske tests omkring besvarelsernes interne overensstemmelse samt forskellige pålidelighedstests. De fleste fejl kan umiddelbart rettes i forbindelse med testene. Hvis der i øvrigt konstateres fejl og/eller mangler i et skema, som ikke umiddelbart kan korrigeres, kontaktes den myndighed, som har indsendt det pågældende skema med henblik på afklaring eller komplettering af de afgivne oplysninger. I enkelte tilfælde kan det kun vanskeligt lade sig gøre eller slet ikke lade sig gøre. Disse data ekskluderes af hensyn til datavaliditeten fra årsstatistikken. Et mindre antal skemaer indeholder ikke alle ønskede oplysninger. Derfor kan kategorien uoplyst forekomme i årsstatistikkens skemaer og tabeller. Efter rensning og validering af skemaoplysningerne har Ankestyrelse foretaget en analyse af datamaterialet. I årsstatistikkens tabeller kan afrunding medføre, at tallene ikke summer til 100 procent.

Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114

Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Ankestyrelsens statistikker Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Årsstatistik 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 1 1 Sammenfatning 2 1.1 Afgørelser om støtte til køb af bil 2 1.2 Sagsbehandlingstid

Læs mere

Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114

Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Ankestyrelsens statistikker Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Årsstatistik 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 1 1 Sammenfatning 2 1.1 Afgørelser om støtte til køb af bil 2 1.2 Sagsbehandlingstid

Læs mere

Støtte til handicapbiler efter servicelovens 114

Støtte til handicapbiler efter servicelovens 114 Ankestyrelsens statistikker Støtte til handicapbiler efter servicelovens 114 Årsstatistik for 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 1 1 Sammenfatning 2 1.1 Afgørelser om støtte til køb af bil 2 1.2 Sagsbehandlingstid

Læs mere

Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114

Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Ankestyrelsens statistikker Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Årsstatistik 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 1 1 Sammenfatning 2 1.1 Afgørelser om støtte til køb af bil 2 1.2 Sagsbehandlingstid

Læs mere

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Du kan søge om støtte til køb af bil, hvis du, som følge af et varigt handicap, ikke kan få dækket dit kørselsbehov på anden måde end ved brug

Læs mere

Ankestyrelsens statistikker. Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Årsstatistik 2007

Ankestyrelsens statistikker. Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Årsstatistik 2007 Ankestyrelsens statistikker Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Årsstatistik 2007 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114. Årsstatistik

Læs mere

PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED. Støtte til bil. Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning

PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED. Støtte til bil. Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED Støtte til bil Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning I denne pjece kan du læse om, hvordan du kan ansøge om støtte til køb af bil samt særlig indretning af

Læs mere

Ankestyrelsens statistikker. Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Årsstatistik 2009

Ankestyrelsens statistikker. Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Årsstatistik 2009 Ankestyrelsens statistikker Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Årsstatistik 2009 Ankestyrelsens statistikker Støtte til handicapbiler. efter Servicelovens 114 Årsstatistik 2009 2 ANKESTYRELSENS

Læs mere

Støtte til køb af bil mv.

Støtte til køb af bil mv. Ankestyrelsens statistikker Støtte til køb af bil mv. Servicelovens 99 Årsstatistik 2005 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Støtte til køb af bil mv.: Årsstatistik 2005 Udgiver Ankestyrelsen,

Læs mere

ANKESTYRELSENS STATISTIKKER. Støtte til køb af bil mv. (servicelovens 99): Årsstatistik 2004

ANKESTYRELSENS STATISTIKKER. Støtte til køb af bil mv. (servicelovens 99): Årsstatistik 2004 ANKESTYRELSENS STATISTIKKER Støtte til køb af bil mv. (servicelovens 99): Årsstatistik 2004 September 2005 Støtte til køb af bil mv. (servicelovens 99): Årsstatistik 2004 En kommenteret statistisk oversigt

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007 Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96 Oktober 2007 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Hjælperordninger efter servicelovens 96 Udgiver Ankestyrelsen, oktober 2007

Læs mere

Ansøgning om støtte til bil og fritagelse for vægtafgift

Ansøgning om støtte til bil og fritagelse for vægtafgift Ansøgning om støtte til bil og fritagelse for vægtafgift Efter Lov om Social Service 114 Cpr-nummer: Navn: Gade/vej, nr.: Postnummer, By: PERSONLIGE DATA: Tlf.-nummer: Civilstand: Enlig Samlever Gift Antal

Læs mere

Kvalitetsstandard. Støtte til handicapbil. Omsorg og Sundhed

Kvalitetsstandard. Støtte til handicapbil. Omsorg og Sundhed Kvalitetsstandard Støtte til handicapbil Omsorg og Sundhed Godkendt af Social og Forebyggelsesudvalget den 10. maj 2016 Støtte til handicapbil Lovgrundlag for indsatsen 114 i Lov om Social Service / BEK

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

ANKESTYRELSENS STATISTIKKER. Støtte til køb af bil mv. (servicelovens 99): Årsstatistik 2003

ANKESTYRELSENS STATISTIKKER. Støtte til køb af bil mv. (servicelovens 99): Årsstatistik 2003 ANKESTYRELSENS STATISTIKKER Støtte til køb af bil mv. (servicelovens 99): Årsstatistik 2003 Støtte til køb af bil mv. (servicelovens 99): Årsstatistik 2003 En kommenteret statistisk oversigt over afgørelser

Læs mere

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116.

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Thisted Kommune Side 1 af 5 Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Hvem kan komme i betragtning? 1. Personer med en varig nedsat funktionsevne,

Læs mere

Abortankenævnet svangerskabsafbrydelse fosterreduktion sterilisation

Abortankenævnet svangerskabsafbrydelse fosterreduktion sterilisation Abortankenævnet svangerskabsafbrydelse fosterreduktion sterilisation Juli 216 Statistik 213 Statistik over afgørelser om svangerskabsafbrydelse, fosterreduktion og sterilisation i de regionale samråd og

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

Klagesagsstatistik i Socialforvaltningen

Klagesagsstatistik i Socialforvaltningen Københavns kommune Klagesagsstatistik i Socialforvaltningen 215 1-3-216 Antal Antal Figur 1. Udvikling i antal klager (29-215) Tallene fra 29-213 er opgjort den 28. oktober 214 og tallet for 214 er opgjort

Læs mere

Redegørelse om udviklingen på førtidspensionsområdet og det rummelige arbejdsmarked en opdatering af hovedtallene

Redegørelse om udviklingen på førtidspensionsområdet og det rummelige arbejdsmarked en opdatering af hovedtallene NOTAT Redegørelse om udviklingen på førtidspensionsområdet og det rummelige arbejdsmarked en opdatering af hovedtallene Baggrund I december 2000 indgik den daværende regering (S og RV), V, KF, SF, CD og

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE 2015 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 1. Hvilket behov dækker hjælpen Hvad er formålet med hjælpen Hjælp og støtte

Læs mere

inkontinens servicedeklaration

inkontinens servicedeklaration inkontinens servicedeklaration 1 2 LOVENS FORMÅL ER AT AFHJÆLPE NEDSATTE FUNKTIONER VIA HJÆLPEMIDLER SERVICEINFORMATIONER FOR HJÆLPEMIDLER EFTER SERVICELOVENS 112 FORMÅL Lovens formål er at afhjælpe nedsatte

Læs mere

FORORD. Arbejdsskadestyrelsen udarbejder årligt en statistisk opgørelse af Center for Private Erstatningssagers produktion og resultater.

FORORD. Arbejdsskadestyrelsen udarbejder årligt en statistisk opgørelse af Center for Private Erstatningssagers produktion og resultater. Private erstatningssager - statistik 2015 FORORD Arbejdsskadestyrelsens Center for Private Erstatningssager er en uvildig myndighed, som laver vejledende udtalelser på anmodning fra eksterne parter. Udtalelserne

Læs mere

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 20-06-2013 28-06-2013 95-13 4300221-12

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 20-06-2013 28-06-2013 95-13 4300221-12 Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 20-06-2013 28-06-2013 95-13 4300221-12 Status: Gældende Principafgørelse om: efterværn - personkreds - positiv udvikling Lov:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service 2009/1 LSF 168 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Socialministeriet Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2009-5313 Fremsat den 17. marts 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag

Læs mere

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Sygehus Sønderjylland

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Sygehus Sønderjylland Region Syddanmark Sygefravær 2012 Sygehus Sønderjylland 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 3 Måltal 3 Sygefraværet fordelt på sygehusene 4 Sygefraværet fordelt på varighed 4 Sygefravær fordelt på faggrupper

Læs mere

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013 Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013 Indhold Indledning... 3 1. Regler vedrørende behandling af klagesager... 3 2. Klager over afgørelser truffet i

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion

Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion I medfør af 50, stk. 5, 50 a, stk. 6-7, i lov om fremme af vedvarende

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx.xx 2016 om førtidspension

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx.xx 2016 om førtidspension Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx.xx 2016 om førtidspension I medfør af 8, stk. 4, 13, stk. 6, 14, stk. 3, 19, stk. 4, 25, 29, stk. 5, 41 og 43, stk. 9 i Inatsisartutlov nr. 40 af 9.

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 100 Nødvendige merudgifter Vedtaget af Byrådet, d. 16.5.2013 1 Lovgrundlag for Hvilke behov skal dække Hvad er formålet med Lov om social

Læs mere

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Sygehus Lillebælt

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Sygehus Lillebælt Region Syddanmark Sygefravær 2012 Sygehus Lillebælt 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 3 Måltal 3 Sygefraværet fordelt på sygehusene 4 Sygefraværet fordelt på varighed 4 Sygefravær fordelt på faggrupper

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Opgjort pr. fødsel udgjorde antallet af barselsdage afholdt af fædrene 31 dage, en stigning på to dage i forhold til 2009.

Opgjort pr. fødsel udgjorde antallet af barselsdage afholdt af fædrene 31 dage, en stigning på to dage i forhold til 2009. 24. august 2012 OJ/he HK s medlemmers afholdelse af barsel i forbindelse med fødsler i 2010 Notatet giver en beskrivelse af HK s medlemmers afholdelse af barsel i forbindelse med fødsler i 2010. Den registrerede

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Støtte til køb af bil handicapbil Servicelovens 114

Støtte til køb af bil handicapbil Servicelovens 114 2011 2009 Støtte til køb af bil handicapbil Servicelovens 114 Hvem kan søge Du kan søge om støtte til køb af bil eller særlig indretning af bil, hvis du eller dit barn har en varigt nedsat fysisk eller

Læs mere

Tal på anbringelsesområdet i Københavns Kommune

Tal på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Tal på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Kvartalsstatistik: Oktober 2013 Center for Familiepleje/Videnscenter for Familiepleje Socialforvaltningen, Københavns Kommune videnscenter.cff@sof.kk.dk

Læs mere

O.13. Regulativ om afsked af kommunale tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed

O.13. Regulativ om afsked af kommunale tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed Regulativ om afsked af kommunale tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Anvendelsesområde... 3 1... 3 Kapitel 2 Uansøgt afsked som følge af helbredsbetinget

Læs mere

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Sydvestjysk Sygehus

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Sydvestjysk Sygehus Region Syddanmark Sygefravær 2012 Sydvestjysk Sygehus 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 3 Måltal 3 Sygefraværet fordelt på sygehusene 4 Sygefraværet fordelt på varighed 4 Sygefravær fordelt på faggrupper

Læs mere

Lov om social service 97, Ledsagerordning

Lov om social service 97, Ledsagerordning Lov om social service 97, Ledsagerordning Servicelovens 97: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 15 timers ledsagelse om måneden til personer under folkepensionsalderen, jf. 1 a i lov om social pension, dog

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Folke- og førtidspensionister, 9-13 Det samlede antal personer i Aarhus Kommune, der modtager sociale pensioner (inkl. beboere på plejehjem), er pr. 1.

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Serviceinformation. Orlov til pasning af døende. jf. Lov om social service 119-122

Serviceinformation. Orlov til pasning af døende. jf. Lov om social service 119-122 Serviceinformation Orlov til pasning af døende jf. Lov om social service 119-122 Som nærtstående til en alvorligt syg, der ønsker at dø i eget hjem, har du mulighed for orlov til pasning af den døende.

Læs mere

UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB

UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB 28. januar 28 af Kristine Juul Pedersen direkte tlf. 3355 7727 Resumé: UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB Selvom beskæftigelsen er steget, bliver der nedlagt lige så mange ufaglærte job i dag som

Læs mere

ÆLDRE I TAL 2016. Antal Ældre. Ældre Sagen Maj 2016

ÆLDRE I TAL 2016. Antal Ældre. Ældre Sagen Maj 2016 ÆLDRE I TAL 2016 Antal Ældre Ældre Sagen Maj 2016 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten Statistikbanken

Læs mere

1. Er grænsegængere berettiget til alle sociale ydelser?

1. Er grænsegængere berettiget til alle sociale ydelser? Bilag 1: Uddybning af spørgsmål til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold om grænsegængernes ret til sociale ydelser og administration af dette Reglerne om grænsegængere, har

Læs mere

Kommunernes brug af lægekonsulenter

Kommunernes brug af lægekonsulenter Ankestyrelsens undersøgelse af Kommunernes brug af lægekonsulenter Oktober 2011 KOMMUNERNES BRUG AF LÆGEKONSULENTER INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 1 1 Sammenfatning 2 1.1 Undersøgelsens hovedresultater

Læs mere

Helbred og sygefravær

Helbred og sygefravær 8. juli 2016 Helbred og sygefravær Langt størstedelen af FOAs medlemmer vurderer, at deres helbred er godt eller nogenlunde godt. Til gengæld forventer hvert femte medlem ikke at kunne arbejde, til de

Læs mere

Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser

Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser Nærværende rapport er en udarbejdelse af statistisk materiale, der er dannet på baggrund af spørgeskemaer vedr. inklusion, besvaret af ledere, lærere

Læs mere

Flytninger i barndommen

Flytninger i barndommen Flytninger i barndommen Af Nadja Christine Hedegaard Andersen, NCA@kl.dk Side 1 af 18 Formålet med dette analysenotat er at belyse, hvilke børn, der især flytter i barndommen. Dette gøres ved at se på

Læs mere

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder 2007 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. UANSØGT AFSKED SOM FØLGE

Læs mere

Notat om aflønning i den finansielle sektor

Notat om aflønning i den finansielle sektor Finanstilsynet 25. november 2015 J.nr. 500-0030 GOVN/MRE Notat om aflønning i den finansielle sektor 1. Indledende bemærkninger Finansielle virksomheder, finansielle holdingvirksomheder og forsikringsholdingvirksomheder

Læs mere

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 Bilag 1 til indstilling om brugerundersøgelser 2014. Sundheds-

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

MISDANNELSESREGISTERET 2000-2005*

MISDANNELSESREGISTERET 2000-2005* MISDANNELSESREGISTERET 2000-2005* Nye tal fra Sundhedsstyrelsen 2006 : 6 Redaktion: Sundhedsstyrelsen Sundhedsstatistik Islands Brygge 67 2300 København S. Telefon: 7222 7400 Telefax: 7222 7404 E-mail:

Læs mere

Instruks til brug for revisors afgivelse af erklæring vedrørende distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter for 2014/2015.

Instruks til brug for revisors afgivelse af erklæring vedrørende distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter for 2014/2015. Instruks til brug for revisors afgivelse af erklæring vedrørende distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter for 2014/2015. Indholdsfortegnelse Forudsætninger for tilskud og beregning

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

3.7 Bornholms Regionskommune

3.7 Bornholms Regionskommune 3.7 Bornholms Regionskommune På grund af Bornholms særlige geografiske forhold, indgår Bornholms Regionskommune ikke i ét af de fire planlægningsområder i Region Hovedstaden. I denne rapport beskrives

Læs mere

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2011

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2011 FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2011 27. juni 2012 FRAVÆRSSTATISTIKKEN Formålet med statistikken er at beskrive omfanget af og strukturen i fraværet i den kommunale og regionale sektor fordelt på kommuner/regioner,

Læs mere

Kapitel 5. Alkohol. Det står dog fast, at det er de skadelige virkninger af alkohol, der er et af de største folkesundhedsmæssige. (Grønbæk 2004).

Kapitel 5. Alkohol. Det står dog fast, at det er de skadelige virkninger af alkohol, der er et af de største folkesundhedsmæssige. (Grønbæk 2004). Kapitel 5 Alkohol Kapitel 5. Alkohol 51 Mænd overskrider oftere genstandsgrænsen end kvinder Unge overskrider oftere genstandsgrænsen end ældre Der er procentvis flere, der overskrider genstandsgrænsen,

Læs mere

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber

Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber 24. marts 2015 Undersøgelse af kønsfordelingen i visse børsnoterede selskaber Erhvervsstyrelsen har foretaget en undersøgelse af kønsfordelingen pr. 19. februar 2015 samt pr. 1. januar i de seneste 10

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Pædagogisk personale i grundskolen

Pædagogisk personale i grundskolen Pædagogisk personale i grundskolen Af Mathilde Molsgaard I perioden fra 2008/09 til 2011/12 er antallet af pædagogisk personale i grundskolen samlet set faldet. Nedgangen er overordnet sket blandt lærere

Læs mere

Kvalitetsstandard /Serviceniveaubeskrivelse for støtte til køb af bil - 2016

Kvalitetsstandard /Serviceniveaubeskrivelse for støtte til køb af bil - 2016 Kvalitetsstandard /Serviceniveaubeskrivelse for støtte til - 2016 Lovgrundlag Lov om social service 114 Bilbekendtgørelsen nr. 719 af 19. juni 2013 Link: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=152363

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige Teknisk sammenskrivning af bekendtgørelse 2009-12-14 nr. 1251 om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige som ændret ved BEK nr. 863 af 20/07/2011 Bemærk særligt 3 i BEK

Læs mere

Tal på anbringelsesområdet i Københavns Kommune

Tal på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Tal på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Kvartalsstatistik: April 2013 Tema: Forebyggelse Udarbejdet af: Center for /Videnscenter for Socialforvaltningen, Københavns Kommune videnscenter.cff@sof.kk.dk

Læs mere

FORORD. København, den 24. maj 2012. Anne Lind Madsen Direktør

FORORD. København, den 24. maj 2012. Anne Lind Madsen Direktør FORORD I 2011 vurderede Arbejdsskadestyrelsens Center for private erstatningssager i alt 5.247 erstatningssager, hvilket er 17 procent flere sager, end der blev oprettet. Næsten hver tredje sag handlede

Læs mere

Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning

Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning for Døvblinde Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for, at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandard på området for ledsagerordning og kontaktperson

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Støtte til køb af bil Servicelovens 114 og Bekendtgørelse om støtte til køb af bil efter serviceloven,

KVALITETSSTANDARD Støtte til køb af bil Servicelovens 114 og Bekendtgørelse om støtte til køb af bil efter serviceloven, KVALITETSSTANDARD Støtte til køb af bil Servicelovens 114 og Bekendtgørelse om støtte til køb af bil efter serviceloven, BEK nr. 719 af 19/06-2013 LOVGRUNDLAG Af servicelovens 114 fremgår det, at Brønderslev

Læs mere

Ankestyrelsens statistikker. Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Årsstatistik 2008

Ankestyrelsens statistikker. Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Årsstatistik 2008 Ankestyrelsens statistikker Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114 Årsstatistik 2008 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Støtte til handicapbiler efter Servicelovens 114. Årsstatistik

Læs mere

Planlagte undervisningstimetal i specialklasser, specialskoler og dagbehandlingstilbud 2011/12

Planlagte undervisningstimetal i specialklasser, specialskoler og dagbehandlingstilbud 2011/12 Planlagte undervisningstimetal i specialklasser, specialskoler og dagbehandlingstilbud 2011/12 Af Mathilde Molsgaard Stort set alle elever i specialklasser, på specialskoler og dagbehandlingstilbud modtager

Læs mere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere BEK nr 1375 af 02/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2013-8501-003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Kvartalsopgørelse: Oktober 2011 Center for / Videnscenter for Forord Indholdsfortegnelse Denne kvartalsoversigt er en statistisk opgørelse over anbringelser

Læs mere

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE ANBRINGELSESSTATISTIK Januar 2016

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE ANBRINGELSESSTATISTIK Januar 2016 TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE ANBRINGELSESSTATISTIK Januar 2016 Center for Familiepleje / Videnscenter for Anbragte Børn og Unge Socialforvaltningen, Københavns Kommune Forord Anbringelsesstatistikken

Læs mere

Løn- og personalestatistikken 2009. Medarbejdere der er omfattet af DANSKE ARKs overenskomster 4 DELTIDSANSÆTTELSER 7. Signaturforklaring

Løn- og personalestatistikken 2009. Medarbejdere der er omfattet af DANSKE ARKs overenskomster 4 DELTIDSANSÆTTELSER 7. Signaturforklaring Løn- og personalestatistikken 2009 Foreløbig udgave Hermed præsenteres en foreløbig udgave af løn- og personalestatistikken 2009, der er udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK). Løn- og

Læs mere

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 21-10-2015 Bilag til rammeaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds for fremtidig anvendelse af ældreboliger,

Læs mere

Fattigdom blandt FOAs medlemmer

Fattigdom blandt FOAs medlemmer Andelen af FOAs medlemmer, som lever under fattigdomsgrænsen, er på 1,1 procent. Til sammenligning er der i alt 3,7 procent fattige blandt hele befolkningen. Det er især de unge medlemmer og personer uden

Læs mere

Sommerens gymnasiale studenter 2013

Sommerens gymnasiale studenter 2013 Sommerens gymnasiale studenter 2013 Af Lone Juul Hune Snart vil 2013-studenterne 1 præge gadebilledet. I den forbindelse har UNI C Statistik & Analyse set på, hvor mange der bliver studenter i år, og hvilken

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier BEK nr 1554 af 18/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Social, Børne og Integrationsmin., j.nr.

Læs mere

1RWDWRP. $QWDOVNnQHRJIOHNVMRE XJHXJH &HQWHUIRU /LJHEHKDQGOLQJDI+DQGLFDSSHGH $XJXVW

1RWDWRP. $QWDOVNnQHRJIOHNVMRE XJHXJH &HQWHUIRU /LJHEHKDQGOLQJDI+DQGLFDSSHGH $XJXVW 1RWDWRP $QWDOVNnQHRJIOHNVMRE XJHXJH &HQWHUIRU /LJHEHKDQGOLQJDI+DQGLFDSSHGH $XJXVW Kolofon Notatet er udarbejdet af Center for Ligebehandling af Handicappede Notatet kan rekvireres ved henvendelse til Center

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2015

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2015 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for boligsociale medarbejdere, september måned 2015 AE januar 2016 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle boligsociale

Læs mere

Det er forventes, at lovforslaget træder i kraft den 1. januar 2012.

Det er forventes, at lovforslaget træder i kraft den 1. januar 2012. Til jobcentre, kommuner, beskæftigelsesregioner, beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsen beskæftigelsesudvalg Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Tlf. 35 28 81 00 Fax 35 36 24 11 ams@ams.dk

Læs mere

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER Boligmarkedet DANSKERNES FORVENTNINGER AUGUST 2013 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Tabeloversigt... 2 3 Figuroversigt... 3 4 Sammenfatning... 4 5 Undersøgelsen

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

Støtte til køb af bil

Støtte til køb af bil Støtte til køb af bil servicedeklaration 1 Støtten skal medvirke til at man får mulighed for at føre så normal en tilværelse som muligt 2 Serviceinformationer for støtte til køb af bil efter Servicelovens

Læs mere

Vejledning til indberetning af omkostninger for 2010 til indsamlingsordninger af udtjente bærbare batterier og akkumulatorer til Miljøstyrelsen

Vejledning til indberetning af omkostninger for 2010 til indsamlingsordninger af udtjente bærbare batterier og akkumulatorer til Miljøstyrelsen Til alle kommuner Jord & Affald J.nr. MST-7034-00001 Ref. jagru Den 7. marts 2011 Vejledning til indberetning af omkostninger for 2010 til indsamlingsordninger af udtjente bærbare batterier og akkumulatorer

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

Frivillig social indsats

Frivillig social indsats Frivillig social indsats Esbjerg Kommune 2016 [RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18 MIDLER] Indledning Esbjerg Kommune afsætter hvert år et beløb til den lokale frivillige sociale indsats. Midlerne er afsat

Læs mere

Stk. 2. Støtten efter stk. 1 ydes som et rentefrit lån inden for en ramme på kr.

Stk. 2. Støtten efter stk. 1 ydes som et rentefrit lån inden for en ramme på kr. KVALITETSSTANDARD Støtte til køb af bil Servicelovens 114-115 og Bekendtgørelse om støtte til køb af bil efter serviceloven, BEK nr. 1252 af 20/11-2017 LOVGRUNDLAG Af servicelovens 114 fremgår det, at

Læs mere

Planlagte undervisningstimetal i specialklasser og på specialskoler skoleåret 2010/11 1

Planlagte undervisningstimetal i specialklasser og på specialskoler skoleåret 2010/11 1 Planlagte undervisningstimetal i specialklasser og på specialskoler skoleåret 2010/11 1 Af Katja Behrens Skolerne planlægger i gennemsnit med flere timer end påkrævet på årsbasis Skolerne planlægger i

Læs mere

Trivselsmåling på EUD, 2015

Trivselsmåling på EUD, 2015 Trivselsmåling på EUD, 2015 Elevernes trivsel præsenteres i seks indikatorer: Egen indsats og motivation, Læringsmiljø, Velbefindende, Fysiske rammer, Egne evner og Praktik, samt en samlet indikator Generel

Læs mere

Notat. Resumé. Udvikling i flyttemønstre. Analyse af til- og fraflytning Faaborg-Midtfyn Kommune 2011-2015 Økonomi og Løn 18-05-2016

Notat. Resumé. Udvikling i flyttemønstre. Analyse af til- og fraflytning Faaborg-Midtfyn Kommune 2011-2015 Økonomi og Løn 18-05-2016 Notat Analyse af til- og fraflytning Faaborg-Midtfyn Kommune 2011-2015 Økonomi og Løn 18-05-2016 Resumé Økonomi og Løn har udarbejdet et notat om til- og fraflytning i Faaborg-Midtfyn kommune for perioden

Læs mere

Førtidspension på det foreliggende grundlag

Førtidspension på det foreliggende grundlag Ankestyrelsens registerundersøgelse af Førtidspension på det foreliggende grundlag Oktober 2009 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Førtidspension på det foreliggende grundlag Udgiver Ankestyrelsen,

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

Til samtlige kommuner, jobcentre, arbejdsløshedskasser, Beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsens beskæftigelsesudvalg

Til samtlige kommuner, jobcentre, arbejdsløshedskasser, Beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsens beskæftigelsesudvalg Til samtlige kommuner, jobcentre, arbejdsløshedskasser, Beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsens beskæftigelsesudvalg Skrivelse om ny bekendtgørelse om kommunernes ret til refusion af udgifterne til kontant-

Læs mere

Serviceniveau for dækning af nødvendige merudgifter

Serviceniveau for dækning af nødvendige merudgifter Serviceniveau for dækning af nødvendige merudgifter Servicelovens 100 December 2015 MERUDGIFT BEMÆRKNINGER GENELLE FORHOLD Generelt gælder det for udmålingen af nødvendige merudgiftsydelser, at det er

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 312 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 312 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 312 Offentligt Folketinget Transport- og Bygningsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Privatansatte mænd bliver desuden noget hurtigere chef end kvinderne og forholdsvis flere ender i en chefstilling.

Privatansatte mænd bliver desuden noget hurtigere chef end kvinderne og forholdsvis flere ender i en chefstilling. Sammenligning af privatansatte kvinder og mænds løn Privatansatte kvindelige djøfere i stillinger uden ledelsesansvar har en løn der udgør ca. 96 procent af den løn deres mandlige kolleger får. I sammenligningen

Læs mere

Praktisk hjælp til indkøb

Praktisk hjælp til indkøb Praktisk hjælp til indkøb Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere