Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for: Standard 1.4 Medicinhåndtering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for: Standard 1.4 Medicinhåndtering"

Transkript

1 Den 3. oktober 2013 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for: Standard 1.4 Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab. Alle regionale boformer og institutioner efter 67, 107 og 108 i serviceloven er omfattet af kvalitetsmodellen. I et samarbejde mellem regionerne er der udviklet standarder inden for udvalgte temaområder. Standarderne indebærer, at der udarbejdes retningsgivende dokumenter, der beskriver, hvordan arbejdet med standarderne finder sted i praksis på boformer og institutioner. Dette dokument udgør Region Nordjyllands regionale retningslinjer for kvalitetsmodellens standard for medicinhåndtering. Retningslinjerne er gældende for tilbud omfattet af kvalitetsmodellen samt for Boformen Aas. Med afsæt i retningslinjerne udarbejder det enkelte tilbud lokale instrukser, der beskriver dels den konkrete fremgangsmåde for håndtering af medicin og dels hvordan det sikres, at medarbejderne har de rette medicinkompetencer.

2 Side 2 Indholdsfortegnelse DOKUMENTOVERBLIK... 2 FORMÅL... 3 FREMGANGSMÅDE... 3 ANSVARLIG... 7 DOKUMENTATION... 8 REFERENCER... 9 DEFINITION AF BEGREBER YDERLIGERE OPLYSNINGER Dokumentoverblik Dokumenttype: Regionale retningslinjer Anvendelsesområde: Dokumentet er gældende for Specialsektorens boformer og institutioner efter servicelovens 107, 108 og 67 og for Boformen Aas efter servicelovens 110 Målgruppe: Alle medarbejdere på Specialsektorens boformer og institutioner, der håndterer medicin Specialsektorens regionale retningslinjer for medicinhåndtering. Retningslinjerne beskriver: Hvordan medicinhåndtering skal foregå Hvordan det skal sikres, at medarbejdere, som håndterer medicin, har de nødvendige faglige kompetencer Standard: 1.4 Medicinhåndtering Medicinhåndtering sker sikkert og korrekt Udarbejdet af: Retningslinjerne er udarbejdet med hjælp fra en ad hoc arbejdsgruppe sammensat af personale fra Specialsektorens boformer og institutioner, Specialsektorens administration og Specialsektorens faglige chef. Arbejdsgruppens arbejde har fundet sted med sparring fra lægekonsulenter Godkendt af: Retningslinjerne er godkendt af Specialsektorens styregruppe for Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Gældende fra: Retningslinjerne er gældende fra den Retningslinjerne er revideret i september 2013 Revision senest: Januar 2015 Revisionsansvarlig: Specialsektorens styregruppe for Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

3 Side 3 Formål For borgere på Specialsektorens boformer og institutioner, der har behov for medicin, kan det have afgørende betydning at modtage den rette medicin på det rette tidspunkt og i den rette dosis. I regi af Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er der udarbejdet en standard for medicinhåndtering. Standarden skal medvirke til at sikre, at håndtering af medicin foregår sikkert og korrekt. Der er to forhold, som er særligt fremhævet i standarden. For det første er der selve håndteringen af medicin på boformen/institutionen. Begrebet medicinhåndtering dækker over procedurer for overførelse af medicinordination, medicindispensering, medicinadministration, opbevaring og bortskaffelse af medicin 1. For det andet sigter standarden mod at sikre, at medarbejdere, der håndterer medicin, har de nødvendige faglige kompetencer. Nærværende dokument beskriver de retningslinjer for medicinhåndtering og medicinkompetence, der er gældende for Specialsektorens boformer og institutioner omfattet af kvalitetsmodellen samt for Boformen Aas. Fremgangsmåde De regionale retningslinjer for medicinhåndtering fremgår i det følgende. Med afsæt i retningslinjerne skal den enkelte boform/institution udarbejde lokale instrukser, der beskriver den konkrete fremgangsmåde ved medicinhåndtering samt hvorledes det sikres, at de nødvendige medicinkompetencer er til stede. Der fremgår mere specifikke krav til instrukserne i dokumentet. Retningslinjer for hvordan medicinhåndtering skal foregå Medicinskemaet Medicinhåndtering skal ske med udgangspunkt i patientens medicinskema. Det betyder, at alle patienter på Specialsektorens boformer og institutioner, der får medicin, skal have et medicinskema. Medicinskemaet findes i Bosted Systemet. Medicinskemaet skal indeholde oplysninger om: - Patientens navn og CPR-nummer - Dato for ordinationen - Dato for seponering, hvis den er fastsat - Den ordinerende læges navn og/eller navn på sygehuset og afdelingen - Medicinens navn (altid det aktuelle handelsnavn evt. sammen med det generiske navn) - Medicinens art - Medicinens styrke - Hvor meget medicin patienten skal have ad gangen (enkeltdosis) og pr. døgn (døgndosis) - Hvilket tidspunkt på døgnet, patienten skal indtage medicinen - Præcis angivelse af, hvorfor patienten skal have medicinen (behandlingsindikation) - Hvordan patienten skal have medicinen (f.eks. som tabletter, der tygges, eller som medicin, der sprøjtes ind i musklen) - Hvorledes medicinen er dispenseret; herunder om den er dosisdispenseret 1 Utilsigtede hændelser i forbindelse med medicinhåndtering håndteres i overensstemmelse med standard og retningsgivende dokument for utilsigtede hændelser og er således ikke omfattet af dette dokument.

4 Side 4 - Om patienten selv tager sin medicin eller om den administreres af boformen/institutionen, forældre 2 eller pårørende. - Cave - Hvorvidt der er tale om p.n. medicin og på hvilke indikationer Overførelse af medicinordination Overførelse af medicinordination handler om den procedure, der sker på boformen/institutionen i forbindelse med en læges videregivelse af beslutning om at behandle en patient med receptpligtig medicin og/eller håndkøbsmedicin. Skriftlig ordination Efter modtagelse af lægens ordination skal den medarbejder, der har modtaget ordinationen, overføre ordinationen til patientens medicinskema med angivelse af tidspunktet for ændringen. Ved nyordination skal overførslen naturligvis også finde sted. Efter overførelsen af ordinationen i patientens medicinskema, skal en anden medarbejder kontrollere, at lægens ordination er overført korrekt. Herefter skal det sikres, at det er det nyeste medicinskema, der er tilgængeligt. Mundtlig ordination Ved modtagelse af mundtlig ordination fra lægen skal følgende noteres: - Præparatets navn - Styrke, dosis og indgivelsestidspunkt - Dato for ordinationen - Lægens navn - Hvordan medicinen gives/indtages - Behandlingsindikation - Dato for seponering, hvis den er fastsat Medarbejderen, der modtager ordinationen, skal gentage de noterede oplysninger for lægen, så der ikke er tvivl om ordinationen. Ordinationen overføres til medicinskemaet. Opfølgning på ordineret medicin Efter aftale med patienten eller forældremyndighedsindehaver tages der kontakt til den praktiserende eller ordinerende læge med henblik på at afklare, hvornår og hvor ofte patientens ordinerede medicin skal gennemgås i forhold til at vurdere, om det er den rigtige medicin og den rette dosis, der er ordineret, om indikationen stadig er gældende samt om der er tale om unødvendig polyfarmaci. Lægens vurdering dokumenteres i Bosted. Ved modtagelse af medicin Den medarbejder, som modtager medicinen, er ansvarlig for, at medicinen kontrolleres. Kontrollen omfatter: - Patientens navn og når det er muligt CPR-nummer - Præparatets navn, styrke og dosis - Ved dosisdispensering skal medicin til det første døgn kontrolleres Lægen eller apoteket kontaktes, hvis oplysningerne på medicinemballagen ikke stemmer overens med oplysningerne i medicinskemaet. 2 Såfremt forældre administrerer medicin, skal forældrene medbringe medicinen tydeligt mærket med navn og CPRnummer. Såfremt institutionen finder det nødvendigt, kan forældre anmodes om at anskaffe en supplerende skriftlig instruktion fra egen læge, førend institutionen påtager sig ansvaret for at medicinere barnet/den unge.

5 Side 5 Medicindispensering Medicindispensering vedrører optælling og tilberedning af ordineret medicin til indgift. Når medicinen dispenseres gælder følgende: Medicindispensering skal som hovedregel ske et uforstyrret sted Hygiejniske principper overholdes; herunder god håndhygiejne og evt. brug af pincet eller handsker ved tabletdispensering Når medicinen findes frem, kontrolleres i forhold til patientens medicinskema (navn, CPRnummer, præparat, styrke og dosis) 3 Hvis man har doseringsæsker med ophældt medicin skal disse være mærket med patientens navn og CPR-nummer Det kontrolleres, at antallet af tabletter på medicinskemaet er det samme, som antallet af tabletter i doseringsæskerne Anbrudsdato skrives på medicinske salver og dråber Der må kun ophældes tabletter i doseringsæskerne, hvis al den medicin, som skal bruges til hele den periode, der doseres til, er til stede. Er der ikke medicin nok til hele perioden, kan der imidlertid doseres til de dage, hvor hele doseringen kan fuldføres. Efter dosering kontrolleres det, at der er tilstrækkeligt medicin til næste dispensering. Hvis ikke skal en ny bestilling foretages. Dette gælder også p.n. medicin Ved dosisdispensering skal der være korrekt navn og CPR-nummer på dosisposerne. Det skal sikres, at der ikke er åbenlyse fejl i antallet af tabletter i poserne. (Kontroller fx, at antallet af tabletter i dosisposerne til det første døgn er det samme, som antallet af tabletter angivet i medicinskemaet. Tabletter kan desuden identificeres visuelt på medicin.dk) Det frarådes, at der fjernes tabletter fra dosispakket medicin og doseringsæsker Doseringsæsker med ophældt p.n. medicin må kun indeholde en enkelt dosis af medicinen. Æsken skal være mærket med patientens navn og CPR-nummer, medicinens navn, styrke og dosis samt holdbarhedsdato og dato for ophældning Medicinadministration Medicinadministration omfatter personalets udlevering af medicin til patienten og hjælp med at indtage medicinen samt observation af medicinens virkning og bivirkning. Medicinadministration vedrører også patientens administration af egen medicin, hvor det er patienten selv, der har ansvaret for at indtage medicinen. Medicinadministrationen sker med udgangspunkt i patientens medicinskema. Ved medicinadministration skal det sikres, at: Medicinen gives til den rigtige patient Det kontrolleres, at det er patientens navn og CPR-nummer, der står på doseringsæsken og på dosisposen Der gives al den medicin, der står i medicinskemaet Medicinen gives på det rigtige tidspunkt Der er overensstemmelse mellem antal af tabletter i medicinskemaet og antal af tabletter i doseringsæskerne Det påses og vurderes, hvorvidt patienten indtager medicinen Det dokumenteres, at medicinen er udleveret Såfremt patienten ikke ønsker at tage medicinen, ikke kan tage medicinen eller får forkert medicin, kontaktes den ordinerende læge eller vagtlæge, hvis ikke andet er aftalt. Aftaler, der kan være lavet omkring tidsfrister i forhold til at nægte medicinindtag, før der tages kontakt til lægen, eller aftaler med lægen om procedurer ved eksempelvis børns medicinindtag, skal fremgå skriftligt i Bosted. 3 Medicin til behandlingsdømte udleveres af psykiatrisk sygehus uden beregning og direkte til boformen. Vær ved kontrollen særlig opmærksom på, at navn, CPR-nummer med videre ikke i alle tilfælde fremgår af emballagen.

6 Side 6 Udlevering af p.n. medicin Når p.n. medicin gives skal følgende noteres: - Hvilket præparat, der er givet - Hvilken dosis, der er givet - Hvornår medicinen er givet inkl. tidspunkt på dagen - Hvorfor medicin er givet - Virkningen af p.n. medicinen og herunder tidsangivelse for observationen Selvadministration Patienten kan efter aftale med lægen helt eller delvist administrere sin egen medicin. I forhold til børn og unge indgås en sådan aftale mellem lægen, forældre og institutionen (Læs i øvrigt fodnote 2 i relation til børneområdet). Ved patienters administration af egen medicin på voksenområdet skal boformen/institutionen sikre, at lægen har vurderet, at patienten kan administrere sin egen medicin. Dette gælder såvel ved delvis administration som ved selvadministration. Lægens vurdering skal dokumenteres i Bosted. Ved selvadministration på voksenområdet har boformen/institutionen ikke ansvar for, at patienten indtager medicinen, men får medarbejdere kendskab til eller formodning om, at patienten ikke tager den ordinerede medicin som foreskrevet, skal det jf. omsorgspligten vurderes, om lægen skal orienteres. Observation Tilbuddet skal observere patienten og dokumentere medicinens virkning og bivirkning. Der skal være skærpet opmærksomhed ved ændringer i medicinen og ved nye ordinationer. Observationer dokumenteres i Bosted Systemet. Opbevaring af medicin Medicinen skal opbevares forsvarligt og utilgængeligt for uvedkommende. Det betyder: Medicinen skal opbevares efter forskrifterne Medicinen skal opbevares forsvarligt med mulighed for aflåsning og dermed utilgængeligt for besøgende eller andre borgere på boformen/institutionen. Medicin, som ikke er i brug, skal opbevares adskilt fra medicin, der er i brug Der må ikke findes hverken lægeordineret medicin eller håndkøbsmedicin til fælles brug for patienter 4. Udgangspunktet er, at patienten så vidt muligt opbevarer sin egen medicin. Boformen/institutionen skal sikre, at der er mulighed for, at medicinen opbevares under betryggende forhold. Bortskaffelse af medicin Medicinen tilhører den enkelte patient. Restmedicinen må ikke anvendes til andre. På voksenområdet skal restmedicin og forældet medicin efter aftale med patienten/pårørende afleveres til apoteket. På børneområdet tilhører medicinen døgntilbuddet, hvorfor restmedicin kan afleveres på apoteket uden samtykke fra forældre/den unge over 15 år med mindre det drejer sig om aflastningsbørn, hvor medicinen leveres af forældrene. Når det er muligt anmodes apoteket om en kvittering for, at medicinen er afleveret. Lader det sig ikke gøre, dokumenterer boformen/institutionen bortskaffet medicin i Bosted. Krav til tilbuddets instruks: 4 Med undtagelse af medicin til behandlingsdømte og adrenalin til behandling af akut allergisk chok, og med undtagelse af præparater, der bruges til akut abstinensbehandling på Boformen Aas.

7 Side 7 Med afsæt i de regionale retningslinjer for medicinhåndtering skal det enkelte tilbud formulere lokale instrukser, der beskriver den konkrete fremgangsmåde ved medicinhåndtering på tilbuddet. Retningslinjer for hvordan det sikres at medarbejdere, der håndterer medicin, har de nødvendige faglige kompetencer Forstanderen på det enkelte tilbud har ansvaret for, at medarbejdere, der håndterer medicin, har de nødvendige faglige kompetencer. Den enkelte medarbejder skal frasige sig opgaver omkring medicinhåndtering, hvis pågældende ikke ser sig i stand til at varetage opgaverne på forsvarlig vis. På Specialsektorens tilbud er der forskel på medarbejdernes kompetencer i relation til håndtering af medicin. En del medarbejdere har en medicinfaglig autorisation gennem deres uddannelse. Disse medarbejdere har qua deres uddannelse de nødvendige faglige kompetencer til at udføre de opgaver, der er i forbindelse med medicinhåndtering. I relation til medarbejdere, der ikke har medicinfaglig autorisation, skal forstanderen sikre, at der sker en indføring og praktisk oplæring i medicinhåndtering, der står mål med den medicinopgave, som den enkelte medarbejder skal varetage. Dog skal medarbejdere, der håndterer medicin i Specialsektoren, som minimum have et relevant kendskab til: o Lovgivning på området o Medicinens virkning og bivirkning samt observation heraf o Medicinens betydning for borgerens helhedssituation Desuden skal medarbejdere, der håndterer medicin, kende og arbejde i overensstemmelse med tilbuddets medicininstruks samt være i stand til at anvende medicinmodulet i Bosted. Krav til tilbuddets instruks: Med udgangspunkt i tilbuddets organisering, kompetencesammensætning og den aktuelle målgruppes medicinbehov skal det enkelte tilbud beskrive, hvorledes det sikres, at medarbejderne er kvalificerede til at varetage tilbuddets forskellige medicinopgaver. Ansvarlig Ansvarsfordelingen i relation til medicinopgaven på Specialsektorens boformer og institutioner beskrives i dette afsnit. For at illustrere ansvarsfordelingen i sin helhed berører afsnittet også lægens ansvar. Det skal dog bemærkes, at lægen ikke er omfattet af kvalitetsmodellens standard og retningslinjer for medicinhåndtering. Vedr. ansvarsfordelingen på boformer og institutioner Det er forstanders ansvar, at medicinopgaven håndteres i overensstemmelse med den gældende lovgivning og herunder også diverse instrukser og vejledninger fra Sundhedsstyrelsen samt Specialsektorens retningslinjer på området. Det er endvidere forstanders ansvar, at der udarbejdes de påkrævede lokale instrukser, samt at de nødvendige faglige medicinkompetencer er til stede. Medarbejdere med autorisation til at håndtere medicin handler ud fra autorisationslovens regler om at udvise omhu og samvittighedsfuldhed samt de administrative og faglige instrukser, der er fastsat i regionen og af forstanderen på boformen/institutionen.

8 Side 8 Medarbejdere uden autorisation handler efter delegation enten direkte fra den ordinerende læge, eller via en medarbejder med autorisation. Hvis en medarbejder efter delegation ikke ser sig i stand til at udføre opgaven forsvarligt, har medarbejderen et selvstændigt ansvar i forhold til at frasige sig opgaven. Bliver en medarbejder på boformen/institutionen opmærksom på, at en patient indtager håndkøbsmedicin, naturlægemidler eller kosttilskud ud over det, som lægen har ordineret, skal medarbejderen vurdere, om der er grund til at kontakte lægen. Med i vurderingen indgår kendskabet til patienten (herunder patientens ordinerede medicin og almentilstand) samt medicinens indlægsseddel. Vedrørende det lægelige ansvar Patientens læge(r) har ansvaret for at vurdere hvilken medicin, der skal ordineres. Medarbejdere må ikke ændre i lægens ordination uden, at det er aftalt med den ordinerende læge eller egen praktiserende læge. Det samme gælder i forhold til ordinationens indikation. Har lægen ikke oplyst indikationen, skal lægen spørges herom. Patienter på Specialsektorens boformer/institutioner har ofte kontakt til forskellige ordinerende læger udover den praktiserende læge. De enkelte ordinerende læger er hver især ansvarlige for, at medarbejdere på boformen/institutionen er i stand til at varetage medicinopgaven forsvarligt; herunder skal lægen imødekomme, at der kan være et særligt behov for instruktion, såfremt der ikke er ansat personale med medicinfaglig autorisation til medicinhåndtering. Ifølge embedslægen er det den læge, der har opfølgningen i forhold til ordinationen, der er ansvarlig for behandlingen. Praktiserende læge kan efter aftale med eventuelle speciallæger varetage ansvaret for den samlede behandling. Ved ordination af medicin, uanset hvilken, er det blandt andet lægens ansvar: At tage stilling til indikation, kontraindikationer og bivirkninger samt mulige interaktioner med den øvrige medicin, patienten får At sikre at patienten eller dennes stedfortræder (værge/pårørende) har givet det fornødne informerede samtykke til behandling med de ordinerede lægemidler 5 At ordinationen er tilstrækkelig udførlig, så den person, der skal varetage medicinopgaven, er i stand til at udføre opgaven At anføre betegnelse for lægemidlet, styrke, dosis, doseringshyppighed, indtagelsestidspunkt og eventuelt administrationsmåde Dokumentation Retningslinjerne skitserer en række dokumentationskrav til det enkelte tilbud. Al den medicin, som patienten får, skal fremgå af medicinskemaet. Medicinskemaet skal fremgå elektronisk i Bosted Systemet. Skemaet skal omfatte receptpligtig medicin og håndkøbsmedicin, dosisdispenseret medicin og medicin doseret af medarbejderne samt medicin, som patienten selv eller forældre/pårørende administrerer. Yderligere dokumentationskrav fremgår løbende i dokumentet. 5 I forhold til børn/unge skal egen læge sikre, at forældremyndighedsindehaveren siger god for medicinsk behandling. Unge på 15 år eller mere skal selvstændigt sige ja til behandlingen, hvis de er i stand til dette. Lægen foretager denne vurdering. Institutionen kan som led i omsorgsudøvelsen tilkalde lægen, uden at forældrene giver den fornødne accept, men en behandling kan ikke (med mindre der er et akut behandlingsbehov) iværksættes, forinden det nødvendige samtykke til iværksættelse af behandlingen er indhentet hos forældrene. I helt særlige tilfælde kan forældremyndighedsindehaverens ret til at sige ja eller nej til sundhedsbehandling være frataget denne af den kommunale myndighed. Hvis dette gør sig gældende, vil meddelelse herom blive givet af barnets handlekommune til praktiserende læge og institutionen.

9 Side 9 Krav til tilbuddets instruks: Boformen/institutionen skal med afsæt i de regionale retningslinjer beskrive, hvorledes dokumentation for medicinhåndtering sikres. Referencer - Standard for medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område - Lovbekendtgørelse LBK nr. 913 af 13/07/2010. Bekendtgørelse af sundhedsloven - Lovbekendtgørelse nr. 877 af 4/8/2011. Bekendtgørelse af lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed. - Sundhedsstyrelsens vejledning nr af 30/ om ordination og håndtering af lægemidler - Pjece udgivet af Sundhedsstyrelsen og Ministeriet for sundhed og Forebyggelse (2011): Korrekt håndtering af medicin et værktøj for plejehjem, hjemmeplejen og bosteder om ansvar, sikkerhed og opgaver. Pjecen kan findes på dette link: - Standard for utilsigtede hændelser Dansk kvalitetsmodel på det sociale område - Retningsgivende dokument for utilsigtede hændelser

10 Side 10 Definition af begreber Anbrudsdato Den dato, hvor medicinemballagen brydes/der tages hul på medicinen. Behandlingsindikation Lægens begrundelse for, hvorfor medicinen gives. Cave Medicinsk fagudtryk for lægemidler, som en patient ikke bør få grundet allergi. Dosis Den mængde medicin, patienten skal have ved medicinering. Dosisdispensering Maskinel pakning af lægemidler på apoteket i doseringsbeholder (dosisposer), som er tilpasset lægemidlets konkrete anvendelse. Døgndosis Den mængde medicin, patienten skal have i løbet af et døgn eksempelvis 1 tablet 3 gange dagligt. Enkeltdosis Den mængde medicin, som patienten skal have pr. gang eksempelvis 1 tablet. Generisk navn Navnet på det virksomme stof i medicinen det aktive indholdsstof. Handelsnavn Det samme lægemiddelstof kan markedsføres under forskellige handelsnavne eksempelvis findes det smertestillende middel paracetamol under handelsnavnene Panodil, Pamol og Pinex. Håndkøbsmedicin Medicin, som er beskrevet i Lægemiddelkataloget, men som kan købes uden recept. Medicinadministration Begrebet medicinadministration henfører til personalets omdeling og hjælp til patientens indtagelse af medicin, herunder den fornødne observation af patienten samt tegn på eventuelle bivirkninger samt patientens administration af egen medicin. Ved patienters administration af egen medicin forstås, at patienten selv har ansvaret for at indtage medicinen. Medicindispensering Begrebet medicindispensering rummer de processer, hvorved personalet optæller eller tilbereder ordineret medicin til indgift; dvs. afmåler, ophælder eller optrækker i anden beholder, samt eventuelt tilsætter middel til opløsning eller blanding. Medicinhåndtering Begrebet medicinhåndtering dækker over procedurer for overførelse af medicinordination, medicindispensering, medicinadministration, opbevaring og bortskaffelse af medicin.

11 Side 11 Medicinskema Samlet oversigt over patientens aktuelle medicin. Overførelse af medicinordination Overførelse af medicinordination henviser til den procedure, der sker på boformen/institutionen i forbindelse med en læges skriftlige eller mundtlige videregivelse af beslutning om at behandle en patient med såvel receptpligtig medicin som håndkøbsmedicin. P.n. P.n. er en forkortelse for pro necessitate, der betyder efter behov. Betegnelsen anvendes ved dosering af lægemidler, der skal tages, når behovet er til stede. Polyfarmaci Polyfarmaci betyder indtagelse af flere lægemidler på samme tid, men bliver ofte brugt som betegnelse for samtidig anvendelse af mere end 5 lægemidler. Seponering Seponering betyder at holde op med.

12 Side 12 Yderligere oplysninger Fakta om kvalitetsmodellen på det sociale område Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er et resultat af de senere års øgede fokus på dokumentation og kvalitetsudvikling i den offentlige sektor. Dette øgede fokus stiller større krav til boformer og institutioner om at kunne begrunde, beskrive og dokumentere den sociale indsats og dens virkninger. Et af formålene med Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er således at sikre systematisk dokumentation, synlighed og gennemsigtighed i indsatsen til gavn for borgerne, medarbejderne, de pårørende og offentligheden. På den enkelte boform/institution vil kvalitetsmodellen være et redskab, der muliggør faglig udvikling og læring blandt medarbejdere. For borgerne vil modellen medføre øget fokus på en række centrale områder i indsatsen. Med henblik på en succesfuld implementering af kvalitetsmodellen på det sociale område uddannes der ressourcepersoner på alle boformer/institutioner. Ressourcepersonerne fungerer som tovholdere og bistår implementering af modellen i tæt samarbejde med ledelsen. Hvor du kan finde mere om kvalitetsmodellen på det sociale område Se kvalitetsmodellens nationale hjemmeside: Se Region Nordjyllands hjemmeside om kvalitetsmodellen: Link Se alle fælles regionale retningslinjer for Region Nordjylland: Link Kontaktoplysninger Du kan kontakte Region Nordjyllands medarbejdere på kvalitetsmodellen i Specialsektoren: Marianne Holland på telefon eller pr. mail marianne.holland@rn.dk Louise Gordon Sørensen på telefon eller pr. mail logs@rn.dk

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal retningslinje for Standard 1.4 Medicinhåndtering

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal retningslinje for Standard 1.4 Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Lokal retningslinje for Standard 1.4 Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab. Alle

Læs mere

Boform Skovvængets lokale instruks for medicinhåndtering

Boform Skovvængets lokale instruks for medicinhåndtering Juli 2012 Boform Skovvængets lokale instruks for medicinhåndtering Dokumentoverblik Dokumenttype: Lokal instruks Skovvængets lokale instruks for: Hvordan medicinhåndtering skal foregå Hvordan det skal

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for: Standard 1.4 Medicinhåndtering

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for: Standard 1.4 Medicinhåndtering 24.5.2012 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for: Standard 1.4 Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Måden hvorpå der arbejdets med medicinhåndtering på Østerskoven skal sikre, at Østerskoven som minimum lever op til indholdet i:

Måden hvorpå der arbejdets med medicinhåndtering på Østerskoven skal sikre, at Østerskoven som minimum lever op til indholdet i: Behandlingscentret Østerskovens lokale instruks for standarden 1.4 Medicinhåndtering - Borgeren modtager den rette medicin på rette tidspunkt og rette dosis FORMÅL Formålet med denne lokale instruks er

Læs mere

Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering

Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dokumenttype: Lokal instruks Anvendelsesområde: Rehabiliteringscenter Strandgården Region

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.4 medicinhåndtering

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.4 medicinhåndtering Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.4 medicinhåndtering Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer med lokale tilføjelser fra Bostedet Visborggaard

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer med lokale tilføjelser fra Bostedet Visborggaard 1. januar 2016 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer med lokale tilføjelser fra Bostedet Visborggaard Kvalitetsmodellens standard for medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel

Læs mere

Sødisbakkes instruks for medicinhåndtering

Sødisbakkes instruks for medicinhåndtering 1 Sødisbakkes instruks for medicinhåndtering Dokumentoverblik Dokumenttype: Lokal instruks for medicinhåndtering ved Sødisbakke. Instruksen er formuleret med udgangspunkt i Specialsektorens regionale retningslinjer

Læs mere

Medicinhåndtering. Man skal være opmærksom på, om tabletter må deles eller knuses få lægens anvisning, f.eks. i forbindelse med medicin i sonden.

Medicinhåndtering. Man skal være opmærksom på, om tabletter må deles eller knuses få lægens anvisning, f.eks. i forbindelse med medicin i sonden. Medicinhåndtering Ansvar: 1. Lægen har ansvar for ordinering af receptpligtig medicin. Når lægen har ordineret medicin til en patient, kan enhver varetage medicingivningen, såfremt den ordinerende læge

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for Medicinhåndtering

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for Medicinhåndtering Juli 2017 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab.

Læs mere

Fælles retningslinjer for medicinhåndtering på socialområdet

Fælles retningslinjer for medicinhåndtering på socialområdet Fælles retningslinjer for medicinhåndtering på socialområdet ------------------------------------------------------------- Fælles retningslinjer på socialområdet På det sociale område i Randers Kommune

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale instruks for. Standard: 1.4 Medicinhåndtering

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale instruks for. Standard: 1.4 Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Center for Døvblindhed og Høretabs lokale instruks for Standard: 1.4 Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og

Læs mere

Sagsnummer 5-17-12/2 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 5

Sagsnummer 5-17-12/2 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 5 Sagsnummer 5-17-12/2 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 5 Lizet Jorck Henrik Greiffenberg Besøgsdato 02-05-2007 Navn og adresse på plejehjem Kommune 253 Region Antal beboere 61 Møllehøj,,Møllehaven

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale retningslinje for. Standard: 1.4 Medicinhåndtering

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale retningslinje for. Standard: 1.4 Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Center for Døvblindhed og Høretabs lokale retningslinje for Standard: 1.4 Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne

Læs mere

KORREKT HÅNDTERING AF MEDICIN

KORREKT HÅNDTERING AF MEDICIN KORREKT HÅNDTERING AF MEDICIN ET VÆRKTØJ FOR PLEJEHJEM, HJEMMEPLEJEN OG BOSTEDER - ansvar, sikkerhed og opgaver LÆSEVEJLEDNING Denne pjece er et værktøj for personalet på plejehjem, i hjemmeplejen og på

Læs mere

Medicinhåndtering - retningslinjer for sygeplejestuderende

Medicinhåndtering - retningslinjer for sygeplejestuderende Medicinhåndtering - retningslinjer for sygeplejestuderende Følgende referencer danner baggrund for Retningslinjer for sygeplejestuderendes deltagelse i medicindispensering og administration : Bekendtgørelse

Læs mere

Lovgivning som forskriften vedrører Senere ændringer til forskriften Forskriftens fulde tekst

Lovgivning som forskriften vedrører Senere ændringer til forskriften Forskriftens fulde tekst Side 1 af 6 Vejledning om medicinadministration og patienters selvadministration af medicin mv. VEJ nr 15005 af 06/02/1998 (Gældende) LBK Nr. 759 af 14/11/1990 LBK Nr. 272 af 19/04/2001 Vejledning om medicinadministration

Læs mere

Lokal instruks for håndtering af medicin:

Lokal instruks for håndtering af medicin: Lokal instruks for håndtering af medicin: August 2012. Medicinordination: Ordinationen foretages af en læge. Den kan både være skriftligt, elektronisk og mundligt. Ordination registreres i Bosted i dagbog

Læs mere

Center for Børn og Unge, Egelys retningsgivende dokument for medicinhåndtering

Center for Børn og Unge, Egelys retningsgivende dokument for medicinhåndtering Center for Børn og Unge, Egelys retningsgivende dokument for medicinhåndtering Marts 2013 Revideret 10. marts, 2014 (Per) Dokumenttype: Regionalt retningsgivende dokument Anvendelsesområde: Alle centre

Læs mere

Ulla Birgit Paludan. 8240 Risskov. Midtjylland. Aarhus Kommune. J-nr: 5-2211-1821/1. P-nr.: 1017896950 SST-id: PHJSYN-00004366

Ulla Birgit Paludan. 8240 Risskov. Midtjylland. Aarhus Kommune. J-nr: 5-2211-1821/1. P-nr.: 1017896950 SST-id: PHJSYN-00004366 J-nr: 5-2211-1821/1 P-nr.: 1017896950 SST-id: PHJSYN-00004366 Tilsynsførende: Ulla Birgit Paludan Ansvarlig embedslæge: Henrik Trykker Embedslægeinstitution: Embedslægerne Midtjylland Besøgsdato: 12. november

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn 2010. med plejehjem i Esbjerg Kommune. på medicinområdet

Sundhedsstyrelsens tilsyn 2010. med plejehjem i Esbjerg Kommune. på medicinområdet Bilag til rapport om tilsyn 2010 Sundhedsstyrelsens tilsyn 2010 med plejehjem i Esbjerg Kommune på medicinområdet Plejecenter Medicinhåndtering Distrikt 1 Strandby At præparatets navn, styrke og dosis

Læs mere

Marianne Presskorn-Thygesen. Elisabet Tornberg Hansen. Embedslægeinstitutionen Øst

Marianne Presskorn-Thygesen. Elisabet Tornberg Hansen. Embedslægeinstitutionen Øst Jr. nr.: 5-2211-368/1 P-nr.: 1007522009 SST-id: PHJSYN-00002934 Tilsynsførende: Ansvarlig embedslæge: Embedslægeinstitution: Marianne Presskorn-Thygesen Elisabet Tornberg Hansen Embedslægeinstitutionen

Læs mere

Birthe Margrethe Pedersen HERLEVGÅRD CENTER

Birthe Margrethe Pedersen HERLEVGÅRD CENTER J.nr.: 5-2211-991/1 P-nr.: 1003265727 SST-id: PHJSYN-00003639 Tilsynsførende: Birthe Margrethe Pedersen Ansvarlig embedslæge: Elisabet Tornberg Hansen Embedslægeinstitution: Embedslægeinstitutionen Øst

Læs mere

November Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer med lokale tilføjelser for Bostedet Hadsund.

November Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer med lokale tilføjelser for Bostedet Hadsund. Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer med lokale tilføjelser for Bostedet Hadsund November 2018 Medicinhåndtering Side 2 Indholdsfortegnelse DOKUMENTOVERBLIK... 2 FORMÅL...

Læs mere

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist Sagsnummer 1-17-132/6 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 1 kmd kmd Besøgsdato 17-03-2010 Navn og adresse på plejehjem Aabybro Plejecenter,,, Kommune 849 Region Region Nordjylland

Læs mere

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist Sagsnummer Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution Besøgsdato Navn og adresse på plejehjem Kommune Region Antal beboere Vælg... Overordnet konklusion på tilsynet Tilsynet har ikke fundet

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse 4.1.2010 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område 3.4.2012 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer med lokale tilføjelser for: Standard 1.5 Magtanvendelse på voksenområdet Boform Skovvænget Dansk kvalitetsmodel på det sociale

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Medicinhåndtering

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Lokal instruks for Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab. Alle regionale boformer

Læs mere

august 2010 Plejecentre Rudkøbing Stigtebo Tullebølle Danahus Lindelse Humble + betyder, at der er krav til ændringer Kommentarer vedrørende krav

august 2010 Plejecentre Rudkøbing Stigtebo Tullebølle Danahus Lindelse Humble + betyder, at der er krav til ændringer Kommentarer vedrørende krav Embedslægetilsyn 2010 En samlet oversigt over alle plejecentrenes afvigelser fra gældende regler på sundhedsområdet, der giver anledning til følgende krav: august 2010 Plejecentre Rudkøbing Stigtebo Tullebølle

Læs mere

Handicap og Psykiatri Ikke-dosisdispenseret medicin. Godkendt i FagMED den 10. september 2014. Korrekt håndtering af ikke-dosisdispenseret medicin

Handicap og Psykiatri Ikke-dosisdispenseret medicin. Godkendt i FagMED den 10. september 2014. Korrekt håndtering af ikke-dosisdispenseret medicin Instruks Håndtering af ikke-dosisdispenseret Handicap og Psykiatri Ikke-dosisdispenseret Definition Ikke-dosisdispenseret : Lægemidler, der ophældes i doseringsæsker, dråber, salve, mixtur. Bruger af ikke-dosisdispenseret

Læs mere

Overordnet konklusion på tilsynet. Opfølgning på tidligere tilsyn. Krav

Overordnet konklusion på tilsynet. Opfølgning på tidligere tilsyn. Krav Overordnet konklusion på tilsynet Tilsynet har ikke fundet anledning til bemærkninger Tilsynet har fundet fejl og mangler, som samlet kun indebærer meget ringe risiko for patientsikkerheden Tilsynet har

Læs mere

Patientombuddets Klagecenter. Praksis om plejepersoners pligter og ansvar ved medicinhåndtering

Patientombuddets Klagecenter. Praksis om plejepersoners pligter og ansvar ved medicinhåndtering Patientombuddets Klagecenter Praksis om plejepersoners pligter og ansvar ved medicinhåndtering Oplæg til Temadag på Herlev Hospital den 20. November 2012 ved cand. jur, specialkonsulent Katrine Bosmann

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i J. nr.: 4-17-236/1 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Allerød Kommune 2009 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, Blok D-E 2400 København NV Tlf. 72 22 74 50 Fax 72 22 74 20

Læs mere

Social & Sundhed. Håndtering af medicin - ansvar, sikkerhed og opgaver

Social & Sundhed. Håndtering af medicin - ansvar, sikkerhed og opgaver Social & Sundhed Håndtering af medicin - ansvar, sikkerhed og opgaver FORORD I foråret 2011 nedsatte Furesø Kommune en medicinarbejdsgruppe, der bestod af repræsentanter fra Hjemmesygeplejen og Hjemmeplejen.

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale instruks for. Medicinhåndtering

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale instruks for. Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Center for Døvblindhed og Høretabs lokale instruks for Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale instruks for. Medicinhåndtering

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale instruks for. Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Center for Døvblindhed og Høretabs lokale instruks for Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Overførelse af ordination samt dispensering og administration

Overførelse af ordination samt dispensering og administration Vejledning Medicinhåndtering Dokumenttype: Regional vejledning Anvendelsesområde: Alle sociale tilbud i Region Hovedstadens Psykiatri Målgruppe: Ledelse og medarbejdere på sociale tilbud i Region Hovedstadens

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske

Læs mere

Region Syddanmarks retningsgivende dokument for utilsigtede hændelser

Region Syddanmarks retningsgivende dokument for utilsigtede hændelser Region Syddanmarks retningsgivende dokument for utilsigtede hændelser 1 Dokumenttype: Regionalt retningsgivende dokument Anvendelsesområde: Alle regionale sociale tilbud i Region Syddanmark Målgruppe:

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Kong Frederik d. 9. plejehjem

Tilsynsrapport 2010 Kong Frederik d. 9. plejehjem J. nr.: 3-17- 50 /5 P nr.:1006394357 Tilsynsrapport 2010 Kong Frederik d. 9. plejehjem Adresse: Ribe Landevej 128, 6100 Haderslev Kommune: Haderslev Leder: Centerleder Johanne Erichsen Dato for tilsynet:

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i 7. april 2014 Sagsnr. 5-2210-1529/1 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Faaborg Midtfyn Kommune 2013 Sundhedsstyrelsen Embedslægeinstitutionen Syddanmark, Nytorv 2, 6000 Kolding Tlf. 72 22 79 50

Læs mere

PLEJEHJEMMET SOLBAKKEN. Jammerbugt kommune

PLEJEHJEMMET SOLBAKKEN. Jammerbugt kommune Jr. nr.: 1-17-138/7 P-nr.: 1003376117 SST-id: PHJSYN-00001082 Tilsynsførende: Karen Marie Dencker Ansvarlig embedslæge: Karen Marie Dencker Embedslægeinstitution: Embedslægerne Nordjylland Besøgsdato:

Læs mere

Vejledning om ordination og håndtering af lægemidler

Vejledning om ordination og håndtering af lægemidler VEJ nr 9079 af 12/02/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. februar 2015 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Sundhedsstyrelsen 5-1010-488/1

Læs mere

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Ishøj Kommune 2014 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Ishøj Kommune Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Retningsgivende dokument for arbejdet med utilsigtede hændelser på

Retningsgivende dokument for arbejdet med utilsigtede hændelser på Retningsgivende dokument for arbejdet med utilsigtede hændelser på Skovvænget Dokumentoverblik Dokumenttype: Tværregionalt retningsgivende dokument. Dokumentet indeholder også regionale retningslinjer

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Hørup Plejecenter. Adresse: Hørup Bygade 44, 6470 Sydals. Kommune: Sønderborg. Leder: Marianne Nehm. Telefon: 88 72 46 50

Tilsynsrapport 2012. Hørup Plejecenter. Adresse: Hørup Bygade 44, 6470 Sydals. Kommune: Sønderborg. Leder: Marianne Nehm. Telefon: 88 72 46 50 Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-308/1 Hørup Plejecenter Adresse: Hørup Bygade 44, 6470 Sydals Kommune: Sønderborg Leder: Marianne Nehm Telefon: 88 72 46 50 E-post: mneh@sonderborg.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. J. nr.: 3-17-98/5. P nr.:1011355362. Sandalsparken 19, Fællesbo. Adresse: Sandalsparken 19, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg

Tilsynsrapport 2010. J. nr.: 3-17-98/5. P nr.:1011355362. Sandalsparken 19, Fællesbo. Adresse: Sandalsparken 19, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg J. nr.: 3-17-98/5 P nr.:1011355362 Tilsynsrapport 2010 Sandalsparken 19, Fællesbo Adresse: Sandalsparken 19, 5700 Svendborg Kommune: Svendborg Leder: Sektionsleder Kirsten Dragsbæk Dato for tilsynet: 13.

Læs mere

SYGEPLEJESTUDERENDES ANSVAR & KOMPETENCE MEDICINGIVNING BLODKOMPONENTER

SYGEPLEJESTUDERENDES ANSVAR & KOMPETENCE MEDICINGIVNING BLODKOMPONENTER SYGEPLEJESTUDERENDES MEDICINGIVNING BLODKOMPONENTER Gældende for studerende uddannet efter: Bekendtgørelse om uddannelse til professionsbachelor i sygepleje BEK nr. 29 af 24/01/2008 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Herlev Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Herlev Bygade 90 2730 Herlev. ssf@herlev.dk

Herlev Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Herlev Bygade 90 2730 Herlev. ssf@herlev.dk Herlev Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Herlev Bygade 90 2730 Herlev ssf@herlev.dk j.nr. 4-17-252/1/VIBR Vedr.: Embedslægeinstitutionens tilsyn med plejeboligenheder i 2006. Embedslægeinstitutionen

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Herlev Kommune

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Herlev Kommune Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Herlev Kommune 15. marts 2013 Sagsnr. 5-2210-52/1/ Reference MAPT T +4572227450 E seost@sst.dk 2012 Tilsynene i Herlev Kommune Sundhedsstyrelsen har gennemført

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.2 brugerinddragelse

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.2 brugerinddragelse Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.2 brugerinddragelse 2 Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.2 brugerinddragelse

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i J. nr. 3-17-279/1 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Esbjerg Kommune 2010 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Syddanmark, Sorsigvej 35, 6760 Ribe Tlf. 72 22 79 50 Fax 72 22 74 40 E-mail: syd@sst.dk

Læs mere

Der blev ved tilsynene foretaget stikprøver hos ni beboere for at belyse de sundhedsfaglige og sundhedsrelaterede forhold.

Der blev ved tilsynene foretaget stikprøver hos ni beboere for at belyse de sundhedsfaglige og sundhedsrelaterede forhold. Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Herlev Kommune 22. juni 2012 J.nr. 5-2210-52/1 Embedslægerne Hovedstaden Borups Alle 177 2400 København NV Tlf. 72227450 Fax 72227420 E-post info@sst.dk 2011 Dir.

Læs mere

Vejledning til overførelse og opmåling af medicin

Vejledning til overførelse og opmåling af medicin Vejledning Medicinhåndtering Dokumenttype: Regional vejledning. Anvendelsesområde: Alle sociale tilbud i Region Hovedstaden som håndterer medicin. Målgruppe: Ledelse og medarbejdere på sociale tilbud i

Læs mere

Tilsynsrapport 2015. Smedegården. Adresse: Nørrebro 36, 9881 Bindslev. Kommune: Hjørring. Leder: Mette Færch. Telefon: 72 33 53 10

Tilsynsrapport 2015. Smedegården. Adresse: Nørrebro 36, 9881 Bindslev. Kommune: Hjørring. Leder: Mette Færch. Telefon: 72 33 53 10 Tilsynsrapport 2015 Smedegården Adresse: Nørrebro 36, 9881 Bindslev Kommune: Hjørring Leder: Mette Færch Telefon: 72 33 53 10 E-post: sikkerpost@hjoerring.dk Dato for tilsynet: 31. august 2015 SST-id:

Læs mere

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Brøndby Kommune 2014 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Brøndby Kommune 2014 Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Stevns Kommune 2014 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Stevns Kommune 2014 Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Tilsynsrapport 2015. Kløckershave. Endelig tilsynsrapport. Adresse: Dahlensstræde 6, 2820 Gentofte. Kommune: Gentofte. Leder: Ulla Rytved

Tilsynsrapport 2015. Kløckershave. Endelig tilsynsrapport. Adresse: Dahlensstræde 6, 2820 Gentofte. Kommune: Gentofte. Leder: Ulla Rytved Tilsynsrapport 2015 Kløckershave Endelig tilsynsrapport Adresse: Dahlensstræde 6, 2820 Gentofte Kommune: Gentofte Leder: Ulla Rytved Telefon: 39 75 01 61 E-post: ullr@gentofte.dk Dato for tilsynet: 21.

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Den J.nr. 4-17-246/1/MAT Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, blok D- E 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 E-post info@sst.dk s tilsyn med plejehjem i Dir. tlf. 7222 7496 E-post hvs@sst.dk

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Bornholms Regionskommune

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Bornholms Regionskommune Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Bornholms Regionskommune 2014 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Bornholms Regionskommune 2014 Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres

Læs mere

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkji

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkji Sagsnummer 1-17-139/6 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 1 kmd kmd Besøgsdato 04-10-2010 Navn og adresse på plejehjem Kommune 849 Region Antal beboere Møllegården,,Vestergade 9, 9460

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Rønshave Plejecenter. Adresse: Padborgvej 20, 6330 Padborg. Kommune: Aabenraa. Leder: Bente Egholm. Telefon: 73 76 82 70

Tilsynsrapport 2012. Rønshave Plejecenter. Adresse: Padborgvej 20, 6330 Padborg. Kommune: Aabenraa. Leder: Bente Egholm. Telefon: 73 76 82 70 Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-489/1 Rønshave Plejecenter Adresse: Padborgvej 20, 6330 Padborg Kommune: Aabenraa Leder: Bente Egholm Telefon: 73 76 82 70 E-post: be@aabenraa.dk Dato for tilsynet: 29.

Læs mere

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Hvidovre Kommune 2014 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Hvidovre Kommune Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer Forebyggelse af overgreb

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer Forebyggelse af overgreb 1. april 2016 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer Forebyggelse af overgreb Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab.

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2015

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Opfølgende tilsynsrapport 2015 Ørnhøj Friplejehjem Adresse: Hovedgaden 36, 6973 Ørnhøj Kommune: Herning Leder: Steen Lund Telefon: 96 92 69 73 E-post: tilsynsenheden@herning.dk Dato for tilsynet: 13. august

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse 4.1.2010 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab.

Læs mere

Lovgrundlag og jura Alkohollederkurset, 24.-27. april 2012. Anette Søgaard Nielsen Behandlingscenter Odense

Lovgrundlag og jura Alkohollederkurset, 24.-27. april 2012. Anette Søgaard Nielsen Behandlingscenter Odense Lovgrundlag og jura Alkohollederkurset, 24.-27. april 2012 Anette Søgaard Nielsen Behandlingscenter Odense Sundhedsloven 141. Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri behandling til alkoholmisbrugere.

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Plejecenter Lillevang. Adresse: Lillevænget 1, 3520 Farum. Kommune: Furesø. Leder: Berit Arvad Evald. Telefon: 72 35 64 00

Tilsynsrapport 2014. Plejecenter Lillevang. Adresse: Lillevænget 1, 3520 Farum. Kommune: Furesø. Leder: Berit Arvad Evald. Telefon: 72 35 64 00 Tilsynsrapport 2014 Plejecenter Lillevang Adresse: Lillevænget 1, 3520 Farum Kommune: Furesø Leder: Berit Arvad Evald Telefon: 72 35 64 00 E-post: beh@furesoe.dk Dato for tilsynet: 05. september 2014 Sagsnr:

Læs mere

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Slagelse Kommune 2014 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Slagelse Kommune 2014 Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Tilsynsrapport 2011 for uanmeldt genbesøg på Tullebølle Centeret

Tilsynsrapport 2011 for uanmeldt genbesøg på Tullebølle Centeret 14. december 2011 J.nr. 5-2211-48/1 Tilsynsrapport 2011 for uanmeldt genbesøg på Tullebølle Centeret Adresse: Annexstræde 76, 5953 Tranekær Kommune: Langeland Leder: Pia Clausen Telefon: 63 51 65 90 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2015. Område Øst, Sejs Plejecenter. Adresse: Lyngvej 2, 8600 Silkeborg. Kommune: Silkeborg. Leder: Lokalleder Annette Jørgensen

Tilsynsrapport 2015. Område Øst, Sejs Plejecenter. Adresse: Lyngvej 2, 8600 Silkeborg. Kommune: Silkeborg. Leder: Lokalleder Annette Jørgensen Tilsynsrapport 2015 Område Øst, Sejs Plejecenter Adresse: Lyngvej 2, 8600 Silkeborg Kommune: Silkeborg Leder: Lokalleder Annette Jørgensen Telefon: 89 70 46 30 E-post: sikkerpost@silkeborg.dk Dato for

Læs mere

Birthe Margrethe Pedersen. Plejehjemmet Bøgehøjgård HELSINGØR KOMMUNE

Birthe Margrethe Pedersen. Plejehjemmet Bøgehøjgård HELSINGØR KOMMUNE Jr. nr.: 5-2211-705/1 P-nr.: 1003279764 SST-id: PHJSYN-00003604 Tilsynsførende: Birthe Margrethe Pedersen Ansvarlig embedslæge: Elisabet Tornberg Hansen Embedslægeinstitution: Sundhedsstyrelsen Embedslægeinstitutionen

Læs mere

Titel: Generelt om medicinhåndtering. Standard: Medicinhåndtering. Udarbejdet af: Kvalitets- og Udviklingsafdelingen i Region. Hovedstadens Psykiatri.

Titel: Generelt om medicinhåndtering. Standard: Medicinhåndtering. Udarbejdet af: Kvalitets- og Udviklingsafdelingen i Region. Hovedstadens Psykiatri. Vejledning Medicinhåndtering Dokumenttype: Regional vejledning Anvendelsesområde: Sociale tilbud i Region Hovedstadens Psykiatri. Titel: Generelt om medicinhåndtering Standard: Medicinhåndtering Godkendt

Læs mere

MEDICINRETNINGSLINJER i PLEJEN

MEDICINRETNINGSLINJER i PLEJEN MEDICINRETNINGSLINJER i PLEJEN Formålet med instruksen er at sikre: Den rigtige borger får den rigtige medicin, i den rigtige dosis, på det rigtige tidspunkt og på rette måde Den rehabiliterende tankegang

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG Retningslinjer for sygeplejestuderendes medvirken ved medicinhåndtering Indhold 1.0 Indledning... 3 2.0 Ansvarsfordeling i klinikken... 4 3.0 Delegering af medicingivning...

Læs mere

Holmstrupgård. Retningslinje for Medicinhåndtering

Holmstrupgård. Retningslinje for Medicinhåndtering Holmstrupgård Retningslinje for Medicinhåndtering Februar 2015 Indholdsfortegnelse Medicinadministration... 4 Medicinordination og overførsel af medicinordination:... 4 Samarbejde med læger:... 4 Medicinbestilling:...

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. Pleje- og Aktivitetscenter Rosengården, Adresse: Kløvervej 1, 5853 Ørbæk. Kommune: Nyborg. Leder: Inge Merete Kaaber

Tilsynsrapport 2013. Pleje- og Aktivitetscenter Rosengården, Adresse: Kløvervej 1, 5853 Ørbæk. Kommune: Nyborg. Leder: Inge Merete Kaaber Tilsynsrapport 2013 16. december 2013 Sagsnr. 5-2211-418/1 Pleje- og Aktivitetscenter Rosengården, Kløvervej 1 Adresse: Kløvervej 1, 5853 Ørbæk Kommune: Nyborg Leder: Inge Merete Kaaber Telefon: 63 33

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Røjleparken. Adresse: Røjlevej 100, 4684 Holmegaard. Kommune: Næstved. Leder: Teamleder Marianne Nicolajsen. Telefon: 55 88 25 09

Tilsynsrapport 2014. Røjleparken. Adresse: Røjlevej 100, 4684 Holmegaard. Kommune: Næstved. Leder: Teamleder Marianne Nicolajsen. Telefon: 55 88 25 09 Tilsynsrapport 2014 Røjleparken Adresse: Røjlevej 100, 4684 Holmegaard Kommune: Næstved Leder: Teamleder Marianne Nicolajsen Telefon: 55 88 25 09 E-post: sokri@naestved.dk Dato for tilsynet: 20. juni 2014

Læs mere

Tilsynsrapport 2016 Endelig

Tilsynsrapport 2016 Endelig Tilsynsrapport 2016 Endelig Plejecenter STENHUSBAKKEN Adresse: Stenhusvej 21, 4300 Holbæk Kommune: Holbæk Leder: Centerleder Mette Munch Telefon: 72 36 29 37 E-post: mem@holb.dk Dato for tilsynet:18. april

Læs mere

Tilsynsrapport 2014 OMSORGSCENTRET KÆRBO. Adresse: Ishøj Boulevard 2, 2635 Ishøj. Kommune: Ishøj. Leder: Susanne Jørgensen. Telefon: 43 57 96 00

Tilsynsrapport 2014 OMSORGSCENTRET KÆRBO. Adresse: Ishøj Boulevard 2, 2635 Ishøj. Kommune: Ishøj. Leder: Susanne Jørgensen. Telefon: 43 57 96 00 Tilsynsrapport 2014 OMSORGSCENTRET KÆRBO Adresse: Ishøj Boulevard 2, 2635 Ishøj Kommune: Ishøj Leder: Susanne Jørgensen Telefon: 43 57 96 00 E-post: sus@ishøj.dk Dato for tilsynet: 11. december 2014 Sagsnr:

Læs mere

Tilsynsrapport 2015. Plejecenter Marienlyst. Adresse: Marienlystvej 11, 7800 Skive. Kommune: Skive

Tilsynsrapport 2015. Plejecenter Marienlyst. Adresse: Marienlystvej 11, 7800 Skive. Kommune: Skive Tilsynsrapport 2015 Plejecenter Marienlyst Adresse: Marienlystvej 11, 7800 Skive Kommune: Skive Leder: Theresa A. Wollenberg (siden 1. november 2014) Telefon: 99 15 67 00 E-post: sk@skivekommune.dk Dato

Læs mere

Tilsynsrapport 2015 Endelig

Tilsynsrapport 2015 Endelig Tilsynsrapport 2015 Endelig MUNKEBOCENTRET DISTRIKT ØST Adresse: Farimagsvej 44-52, 4700 Næstved Kommune: Næstved Leder: Birgitte Ettrup Telefon: 55 88 19 04 E-post: biett@naestved.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. Olivenhaven Plejecenter. Adresse: Munkevænget 10, 6000 Kolding. Kommune: Kolding. Leder: Hanne Clausen. Telefon: 79 79 85 10

Tilsynsrapport 2013. Olivenhaven Plejecenter. Adresse: Munkevænget 10, 6000 Kolding. Kommune: Kolding. Leder: Hanne Clausen. Telefon: 79 79 85 10 Tilsynsrapport 2013 18-07-2013 Sagsnr. 5-2211-560/1 Olivenhaven Plejecenter Adresse: Munkevænget 10, 6000 Kolding Kommune: Kolding Leder: Hanne Clausen Telefon: 79 79 85 10 E-post: hafc@kolding.dk Dato

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 OK Centret Dyruphus

Tilsynsrapport 2009 OK Centret Dyruphus J. nr.: 3-17-154/4 P nr.:1003019385 Tilsynsrapport 2009 OK Centret Dyruphus Adresse: Fåborgvej 355, 5250 Odense SV Kommune: Odense Leder: Ardry Larsen Dato for tilsynet: 24.juli 2009 Telefon: 6614 3868

Læs mere

Tilsynsrapport 2015. Cassiopeia. Adresse: Lundagerhaven 2, 9330 Dronninglund. Kommune: Brønderslev

Tilsynsrapport 2015. Cassiopeia. Adresse: Lundagerhaven 2, 9330 Dronninglund. Kommune: Brønderslev Tilsynsrapport 2015 Cassiopeia Adresse: Lundagerhaven 2, 9330 Dronninglund Kommune: Brønderslev Leder: Områdeleder Eivind Grepperud, afdelingsleder Dorte Lassen Telefon: 99 45 54 70 E-post: sikkerpost@99454545.dk

Læs mere

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Roskilde Kommune 2014 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Roskilde Kommune 2014 Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Tilsynsrapport 2014 OMRÅDECENTRET KLØVERMARKEN. Adresse: Kløvervej 3, 7752 Snedsted. Kommune: Thisted. Leder: Winnie Halkjær. Telefon: 99 17 45 00

Tilsynsrapport 2014 OMRÅDECENTRET KLØVERMARKEN. Adresse: Kløvervej 3, 7752 Snedsted. Kommune: Thisted. Leder: Winnie Halkjær. Telefon: 99 17 45 00 Tilsynsrapport 2014 OMRÅDECENTRET KLØVERMARKEN Adresse: Kløvervej 3, 7752 Snedsted Kommune: Thisted Leder: Winnie Halkjær Telefon: 99 17 45 00 E-post: wiha@thisted.dk og sikkerpost@thisted.dk Dato for

Læs mere

Tilsynsrapport 2012 ROSENVÆNGET. Adresse: Tøndervej 47, 6780 Skærbæk. Kommune: Tønder. Leder: Anita Imhof Meggers. Telefon: 74 92 97 85

Tilsynsrapport 2012 ROSENVÆNGET. Adresse: Tøndervej 47, 6780 Skærbæk. Kommune: Tønder. Leder: Anita Imhof Meggers. Telefon: 74 92 97 85 Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-179/1 ROSENVÆNGET Adresse: Tøndervej 47, 6780 Skærbæk Kommune: Tønder Leder: Anita Imhof Meggers Telefon: 74 92 97 85 E-post: ame@toender.dk Dato for tilsynet: 17. oktober

Læs mere

Tilsynsrapport 2013 for uanmeldt genbesøg på Korsløkkehaven

Tilsynsrapport 2013 for uanmeldt genbesøg på Korsløkkehaven 23. januar 2013 Tilsynsrapport 2013 for uanmeldt genbesøg på Korsløkkehaven Adresse: Korsløkkehaven 2-6, 5220 Odense SØ Kommune: Odense Leder: Alice Sundstrøm Telefon: 65513425 E-post: asu@odense.dk Dato

Læs mere

sikkerpost@silkeborg.dk

sikkerpost@silkeborg.dk Jr. nr.: 5-2211-528/1 P-nr.: 1013525095 SST-id: PHJSYN-00003155 Tilsynsførende: Heidi Aagaard Ansvarlig embedslæge: Henrik Trykker Embedslægeinstitution: Embedslægerne Midtjylland Besøgsdato: 08. april

Læs mere

Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m.

Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m. Receptfornyelse og genbestilling af medicin via FMK m.m. MedCom - version 4 Beskrivelse af mulige arbejdsgange ved genbestilling og receptfornyelse af medicin via FMK 29-6-2016 MedCom vil med denne vejledning

Læs mere

I forbindelse med tilsynet i 2013 vil der blive taget stilling til, om plejehjemmet skal have tilsyn i 2014.

I forbindelse med tilsynet i 2013 vil der blive taget stilling til, om plejehjemmet skal have tilsyn i 2014. Tilsynsrapport 2013 22. oktober 2013 Plejecenter Solbakken Sagsnr. 5-2211-1062/1/ Reference IRT T 7222 8654 E seost@sst.dk Adresse: Ole Hansens Vej 10, 4100 Ringsted Kommune: Ringsted Leder: Gunnar Guldberg

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Smedegården. Adresse: Nørrebro 36, 9881 Bindslev. Kommune: Hjørring. Leder: Mette Færch (siden 1.

Tilsynsrapport 2012. Smedegården. Adresse: Nørrebro 36, 9881 Bindslev. Kommune: Hjørring. Leder: Mette Færch (siden 1. Tilsynsrapport 2012 Smedegården J.nr. /5-2211-1091/1 Embedslægerne Nordjylland Nytorv 7, 2 sal. 9000 Aalborg Tlf. 72227990 Fax 72227439 E-post info@sst.dk Dir. tlf. 72227999 E-post nord@sst.dk Adresse:

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Lærkegaard Center. Adresse: Persillehaven 28, 2730 Herlev. Kommune: Herlev. Leder: Lene Thrane-Møller. Telefon: 44 52 61 80

Tilsynsrapport 2014. Lærkegaard Center. Adresse: Persillehaven 28, 2730 Herlev. Kommune: Herlev. Leder: Lene Thrane-Møller. Telefon: 44 52 61 80 Tilsynsrapport 2014 Lærkegaard Center Adresse: Persillehaven 28, 2730 Herlev Kommune: Herlev Leder: Lene Thrane-Møller Telefon: 44 52 61 80 E-post: lene.thrane-moller@herlev.dk Dato for tilsynet: 22. april

Læs mere

Bilag 2. Medicininstruks for Elleslettegård

Bilag 2. Medicininstruks for Elleslettegård Bilag 2 Medicininstruks for Elleslettegård Formålet: Formålet med denne medicininstruks er at sikre en sikker medicinhåndtering og dermed at forebygge utilsigtede hændelser. Eleven skal have den rigtige

Læs mere

Tilsynsrapport 2015 GRØNNEPARKEN. Adresse: Nørregade 30, 7430 Ikast. Kommune: Ikast-Brande. Leder: Forstander Birte Bæk. Telefon: 96 26 36 00

Tilsynsrapport 2015 GRØNNEPARKEN. Adresse: Nørregade 30, 7430 Ikast. Kommune: Ikast-Brande. Leder: Forstander Birte Bæk. Telefon: 96 26 36 00 Tilsynsrapport 2015 GRØNNEPARKEN Adresse: Nørregade 30, 7430 Ikast Kommune: Ikast-Brande Leder: Forstander Birte Bæk Telefon: 96 26 36 00 E-post: sikkerpost@ikast-brande.dk Dato for tilsynet: 14. april

Læs mere

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Hillerød Kommune 2014 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Hillerød Kommune 2014 Sundhedsstyrelsen, 2015. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Tilsynsrapport 2013 SØSTER SOPHIES MINDE. Adresse: Søndre Fasanvej 2A, 2000 Frederiksberg. Kommune: Frederiksberg. Leder: Arne Kolsum

Tilsynsrapport 2013 SØSTER SOPHIES MINDE. Adresse: Søndre Fasanvej 2A, 2000 Frederiksberg. Kommune: Frederiksberg. Leder: Arne Kolsum Tilsynsrapport 2013 16. april 2013 Sagsnr. 5-2211-292/1 SØSTER SOPHIES MINDE Adresse: Søndre Fasanvej 2A, 2000 Frederiksberg Kommune: Frederiksberg Leder: Arne Kolsum Telefon: 3838 4600 E-post: arko@diakonissen.dk

Læs mere

PLO-Nordjylland. Nyhedsbrev April 2013

PLO-Nordjylland. Nyhedsbrev April 2013 April 2013 PLO-Nordjylland PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Nordjylland Lægernes Hus, Rømersvej 10, 9000 Aalborg, tlf. 35448189, lfnord@dadl.dk, www.lfnord.dk Side 1 Fastfrysning af ydernumre Samarbejdsudvalget

Læs mere