Q1 Afdeling Q, Århus Universitetshospital, Risskov. Modul 12. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Q1 Afdeling Q, Århus Universitetshospital, Risskov. Modul 12. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold"

Transkript

1 Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afdelingsledelsen for afdeling Q består af; oversygeplejerske, Asger Bjerre og ledende overlæge, Poul Erik Buchholtz. Hertil hører en administrativ stab og en virtuel enhed for kvalitets- og kompetenceudvikling. Afdeling Q har 4 sengeafsnit: : Unipolare lidelser og subspeciale i personlighedsforstyrrelser, herunder KISS. Q2: Bipolar lidelser Q3: Bipolar lidelser Q4: Bipolar lidelser Endvidere findes Ambulatorium for Mani og Depression, med underafdelingerne: Mobilteam og klinik for ambulant ECT. Afdeling Q har yderligere 4 klinikker: Klinik for Personlighedsforstyrrelser Klinik for PTSD og Transkulturel Psykiatri Klinik for OCD og Angstlidelser Klinik for Selvmordsforebyggelse Samarbejdsrelationer, herunder bl.a. tværfaglige og tværsektorielle Vi samarbejder med ECT-afdelingen, fysioterapien, Ambulatorium for Mani og Depression, psykologer, Klinik for Selvmordsforebyggelse, Klinik for Personlighedsforstyrrelse, Klinik for PTSD og Transkulturel Psykiatri og Klinik for OCD og Angstlidelser. Vi samarbejder endvidere med kommunale bostøtter. Patientkategorier/borgerkategorier Sengeafsnittene har diagnosebaseret visitation for indlæggelse for personer over 18 år. modtager patienter med diagnosen unipolar depression og har subspeciale i personlighedsforstyrrelser. Beskrivelse af sygeplejefaglige forhold Centrale kliniske sygeplejefaglige problemstillinger Der er mange og komplekse problemstillinger i den psykiatriske sygepleje til patienter med depression og angst. Patienterne er i forbindelse med den akutte indlæggelse oftest dårligt kognitivt fungerende. Patienterne er præget af angst og isolation. Nogle patienter har suicidale tanker eller planer og er stærkt forpinte. Patienterne kan også have selvskadende adfærd. Disse tilstande giver mange sygepleje- og læringsmæssig udfordringer. En af opgaverne kan være skærmning af patienten. En anden opgave kan være at støtte patienterne til en øget egenomsorg og bedre mestring af situationen, her kan med fordel benyttes psykoedukation. En sygeplejeopgave kan endvidere være at hjælpe patienten med strukturering af dagen.

2 Den jeg-støttende sygepleje er en central tilgang. Det centrale i sygeplejen er: Patient-sygeplejerske-relationen, der bygger på en bæredygtig kontakt mellem patient, sygeplejerske og pårørende. Kontinuitet i plejen, som skal sikre individuel tilrettelagte og sammenhængende forløb. Kvalitetssikring, som skal sikre en faglig begrundet og dokumenteret indsats. Typiske kliniske sygeplejeopgaver Sygeplejeopgaver knyttet til den psykiatriske patient har ofte præg af jeg-støttende sygepleje. Det kan f.eks. være skærmning, containing, grænsesætning samt optræning i daglige og/eller sociale færdigheder. Målet er at øge patienternes egenomsorgskapacitet, samt forbedre deres livskvalitet. Den psykiatriske patient er et medmenneske, hvis jeg-funktion er truet eller svigtende. Ved jegfunktion forstås menneskets evne til at indsamle og bearbejde ude- og indefra-kommende indtryk på en hensigtsmæssig måde. Jeg-funktionen gør mennesket i stand til at leve et for ham/hende tilfredsstillende liv som samfundsborger i et socialt fællesskab, som i størst mulig grad er i overensstemmelse med egne ønsker og livsværdier. De sygeplejefaglige arbejdsopgaver tager udgangspunkt i mindst indgribende tilbud i forhold til patientens integritet. Tilbuddet skal samtidig effektivt opfylde patientens behov for omsorg og behandling, herunder også varetagelse af fysiologiske, åndelige og sociale behov. Afdeling Q benytter EPJ som dokumentationsredskab. Her dokumenteres observationer, handlinger og evalueringer på baggrund af opstillede sygeplejemål. Typiske patientforløb/borgerforløb Afsnit modtager patienter fra 18 år og opefter til udredning, diagnosticering samt behandling af depression, angst og personlighedsforstyrrelse. I afsnit indlægges patienterne enten frivilligt eller med tvang. Efter visitation indlægges patienter via modtagelsen. De kan overnatte i 1-3 nætter i modtagelsen. Det tilstræbes, at patienterne forbliver indlagt på samme afdeling under hele forløbet. Den gennemsnitlige indlæggelsesperiode er ca. 21 dage. Under indlæggelsen er den enkelte patient tilknyttet en læge og to primære kontaktpersoner. Kontaktpersonerne følger patienten under hele indlæggelsesforløbet og sikrer kontinuitet i behandlingen. Kontaktpersonerne er medansvarlige for den behandlings-/plejeplan, der udarbejdes i samarbejde med patienten. Planen evalueres og følges op med jævnlige samtaler under indlæggelsen.

3 Det er vores hensigt, at samarbejdet med patienten er individuel og helhedsorienteret. Der afholdes ugentlige behandlingsplanskonferencer i afsnittet, med deltagelse af afdelingens personale samt tværfaglige samarbejdspartnere. Foruden den medicinske behandling er miljøterapien med dens struktur, aktiviteter og sociale samvær et led i behandlingen. Hverdagen struktureres, så den bliver tryg og overskuelig. For nogle patienter udarbejdes der ugeskema/dagsskema, som bliver tilpasset patientens tilstand, formåen og interesse. I slutningen af indlæggelsesforløbet laves en udskrivningsplan, hvor eventuelle samarbejdspartnere inddrages. Dette kan f.eks. være bostøtter, Ambulatorium for Mani og Depression eller egen læge. Sygeplejemetoder Sygeplejeprocessen Jeg-støttende sygepleje Kontaktperson Relationsbehandling Observation af patient Skærmning Miljøterapi MDI-skema Daglig refleksionstid Supervision af personale Ugentlige tværfaglige behandlingskonference Temadage for personalet I forbindelse med opgaverne i afdelingen, kan den studerende arbejde ledende og koordinerende med følgende: Deltager i sygeplejens vurderings-, og planlægnings- og beslutningsfase, hvor sygeplejeprocessen anvendes. Anvender de mange observations-, og skærmnings- og vurderingsskemaer i EPJ. Uddelegerer arbejdsopgaver ved vagtens start. Afdelingen benytter en dagsplan som udfyldes, og hvor der blandt andet udvælges et personale som er tovholder til middagsrefleksionen. Ved denne funktion har man også ansvar for at have overblikket over, om dagsplanen holder, eller om der skal omprioriteres. Deltager i afdelingssygeplejerskernes og lægernes/overlægernes daglige morgenkonference, hvorefter forstuegangen finder sted. Deltager i behandlingskonference med tværfaglig refleksion over de indlagte patienters behandling og sygeplejefaglige interventioner. Her er mulighed for at skrive og fremlægge konferenceoplæg i form af behandlingsplan. Aktuelle sygeplejefaglige udviklings- og forskningsområder

4 Udvikling og forskning indenfor sygeplejen, er en integreret del af arbejdet ved Afdeling Q. Ved afdelingen er der ansat en kvalitets- og udviklingsleder. Denne samarbejder med kvalitetsnøglepersoner om kvalitetsfremmende tiltag. Kvalitetsnøglepersonerne er udpeget af afdelingens forskellige enheder og de har forskellig faglig baggrund. En del er specialuddannede sygeplejersker. Kvalitetsnetværket i Afdeling Q arbejder primært med baggrund i Den Danske Kvalitetsmodel. Information om arbejdet i kvalitetsnetværket ved Afdeling Q kan rettes til Kvalitets- og udviklingsleder, MHH Dorte B. Liboriussen på: dorlib@rm.dk Igangværende udviklings- og forskningsprojekter: Implementering af DDD - Den Danske depressionsdatabase Proaktiv indsats i samarbejdet med pårørende Risikovurdering Brøsetskemaer Vurdering af selvmordsrisiko Gennemførelse af eftersamtaler efter anvendelse af tvang Vågenterapi Projekter under opstart ved Afdeling Q. Årlige patientsikkerhedsrunder i enhederne Arbejdsgangsanalyser som redskab til udvikling af klinisk praksis Beskrivelse af uddannelsesmæssige forhold Undervisningens organisering, herunder vejlednings- og evalueringstilbud Klinisk vejleder sender velkomst brev ud ca. 14 dag før start på den kliniske undervisningsperiode. Her medfølger plan for introduktionens første dage. Desuden vedlægges tjenestetidsplan for de første en til to uger. De første 3 dage er introduktionsdage, hvor den studerende vil blive vist rundt på afsnittet samt på hospitalsområdet. Den studerende vil komme til at fungere som medkontaktperson for en eller to patienter. Efterhånden som den studerende lærer afsnittet og patienterne at kende, får denne, under vejledning fra personalet i plejegruppen, gradvist større ansvar. På introduktionens 3. dag er den studerende med som føl i afsnittet. Yderligere denne dag vil der blive afholdt en planlægningssamtale, hvor den studerende medbringer en grovskitse til en individuel klinisk studieplan. En beskrivelse af personlige og faglige forudsætninger er ønskelig som udgangspunkt for samtalen. Gensidige forventninger vil blive drøftet ved samtalen. Indenfor de første 2 uger udarbejder den studerende en individuel klinisk studieplan. Til støtte for udarbejdelsen af denne er der i den generelle kliniske studieplan beskrevet forskellige læringsmuligheder. Yderligere tilbydes der en fælles refleksion over forslag til emner og fokusområder til den individuelle kliniske studieplan. Klinisk vejleder bistår med vejledning i forhold til udarbejdelse af den individuelle kliniske studieplan og de skriftlige studieaktiviteter, som beskrevet i modulbeskrivelsen.

5 Den individuelle kliniske studieplan vil blive brugt som et arbejdsredskab ved de ugentlige vejledninger, hvor de mål og fokusområder, der er udvalgt, løbende bliver evalueret. Klinisk vejleder vil i samarbejde med den studerende følge op på de individuelle læringsmål. Det vil især ske på de ugentlige vejledningssamtaler. Den studerende opsamler efterfølgende refleksioner fra disse samtaler i eportfolio, således at den læringsmæssige udvikling kan følges. Den daglige vejledning foregår i studieunit og med den daglige vejleder, som er medkontaktperson sammen med den studerende om patienten/patienterne. En gang om ugen har du vejledning hos din kliniske vejleder. Her vil der blandt andet blive fulgt op på din individuelle kliniske studieplan. Det er vores opfattelse, at den studerende vil få mere ud af vejledningen, hvis denne i forvejen har reflekteret over og nedskrevet det emne/de emner, den studerende gerne vil drøfte og have vejledning på. Afdeling Q har tilknyttet en uddannelsesansvarlig sygeplejerske, som har medansvar for læringsmiljøet og for vejledning af de kliniske vejledere. Såvel de studerende som de kliniske vejledere har mulighed for at inddrage den uddannelsesansvarlige i vejledningsforløbene, efter behov. Den uddannelsesansvarlige Lilian Gade Abrahamsen er ansat under Psykiatri og Social, Administrationen. Hun kan kontaktes på: Mail: liliabra@rm.dk og på tlf.: Der er et godt og udviklende læringsmiljø i afsnit, som viser sig ved: At der er etableret en studieunit. At der er meget respekt for den enkeltes måde at lære på. At der er muligheder for refleksion før, under og efter sygeplejehandlinger. At der er mulighed for refleksion sammen med klinisk vejleder, daglig vejleder og den tværfaglige personalegruppe. At der er mulighed for refleksion i sammenhænge som behandlingskonferencer, rapportsituationer og miljøterapeutiske aktiviteter. At refleksion er indlejret i kulturen, så konferencesituationer og lignende indeholder fælles refleksion over situationer og handlinger i forhold til den enkelte patients behov for pleje og behandling. At der er stor tværfaglighed også på uddannelsessiden, idet afsnittet udover sygeplejestuderende har ergoterapeutstuderende, lægestuderende og social- og sundhedsassistentelever. At der er et stort engagement blandt hele det tværfaglige personale i forhold til at bidrage til et godt og udviklende læringsmiljø. Forventninger til den studerende Den studerende skal i gennemsnitlig være 30 timer om ugen i afsnittet. De studerende har en ugentlig studiedag til fordybelse enten på afsnittet eller hjemme. Der vil i studieforløbet være enkelte aften- og weekendvagter. Den studerendes læringsmuligheder vil være i fokus i planlægningen af mødetiderne.

6 Til de ugentlige vejledningssamtaler forventes der, at den studerende har forberedt sig, dvs. selv kommer med oplæg eller situationer til det, som ønskes vejledning på. Denne forberedelse kan med fordel skrives ind i eportefolio, hvorefter den studerende skriver refleksionerne fra vejledningssamtalerne ind i IKS i eportfolio. Dette for at den læringsmæssige udvikling kan følges af vejlederen. Det forventes, at den studerende overholder de planlagte afleveringsdatoer for både IKS, seminar og studieaktiviteten; udvikling af klinisk sygepleje. Til planlægningssamtalen ønskes der en beskrivelse af personlige og faglige forudsætninger som skal danne udgangspunkt for samtalen. Kliniske vejlederes sygeplejefaglige og pædagogiske kvalifikationer Klinisk Vejleder i afsnit er: Ida Dam Tlf.: idaelida@rm.dk Bachelor i sygepleje. Specialuddannet i psykiatrisk sygepleje Krav vedrørende klinisk pensum Litteraturliste med anbefalet litteratur, , sider tilsendes sammen med velkomstbrevet. Du skal læse samt dokumentere siders selvvalgt litteratur i din eportfolio. Bestemmelser vedrørende studerendes studieaktivitet og bedømmelser Som studerende skal du være i afsnittet 30 timer ugentlig, yderligere skal den studerende for at blive indstillet til intern klinisk prøve opfylde nedenstående: Udarbejde individuel klinisk studieplan inden for de 2 første uger af klinikken Ajourfører den individuel klinisk studieplan med refleksioner og teori efter den ugentlige vejledningssamtale med klinisk vejleder. Til planlægningssamtalen skal den studerende være velforberedt. Aflevere oplæg til seminar samt aktivt deltagelse i seminarer. Aflevering af studieaktiviteten; udvikling af klinisk sygepleje samt selvstændig planlægning og fremlæggelse af fundene Deltage i afsnittets miljøterapeutiske tilbud Vise engagement og deltage i afsnittes praksis fællesskab Den studerende skal være aktivt opsøgende overfor læringsmuligheder

7 Udarbejdet af: Stine Bak,, Juni Godkendt af sygeplejerskeuddannelsen: udbudssted og dato.

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afdeling Q har en afdelingsledelsen, der består af ledende overlæge Poul Erik Buchholtz og oversygeplejerske Asger Bjerre.

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afdelingsledelsen i afdeling Q består af ledende overlæge Poul Erik Buchholtz og oversygeplejerske Asger Bjerre. Der er

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering hører under Region Midtjylland. Almenpsykiatrien er opdelt i en række afdelinger: Affektiv Afdeling, der består af sengeafsnittene

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Organisering af afdeling Q består af afdelingsledelsen; Ledende overlæge Poul Erik Buchholtz og oversygeplejerske Asger

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering hører under Region Midtjylland. Almenpsykiatrien er opdelt i 2 afdelinger, Nord og syd. Desuden findes specialeafdelingerne

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afdeling Q på er en del af sundhedsvæsnet i Region Midtjylland og hører under Psykiatri og Social området. Afdelingen

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afdeling Q s ledelse består af overlæge Poul Erik Buchholtz og oversygeplejerske Asger Bjerre. Der er en tilhørende administrativ

Læs mere

Modul 12 Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Modul 12 Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afdeling Q s ledelse består af overlæge Poul Erik Buchholtz og oversygeplejerske Asger Bjerre. Her er en tilhørende administrativ

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering De kliniske undervisningssteder hører under Psykiatri og Social området i Region Midtjylland, og er tilknyttet Århus Universitetshospital

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Århus Universitetshospital, Risskov hører under Psykiatri og Social Midtjylland. Yderligere oplysning om psykiatrien i

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afdeling Q har en afdelingsledelse der består af overlæge Poul Erik Buchholtz og oversygeplejerske Asger Bjerre. Her er

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Retspsykiatrisk ambulatorium hører under Retspsykiatrisk Afdeling, som også har sengeafdelingerne R1, R2, R3 og R4 samt

Læs mere

Organisatorisk placering Århus Universitetshospital, Risskov hører under Psykiatri og Social Region Midtjylland.

Organisatorisk placering Århus Universitetshospital, Risskov hører under Psykiatri og Social Region Midtjylland. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering hører under Psykiatri og Social Region Midtjylland. Almenpsykiatrien er opdelt i: Affektiv Afdeling med sengeafsnittene

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afdeling Q på er en del af sundhedsvæsnet i Region Midtjylland og hører under Psykiatri og Social området. Afdelingen

Læs mere

Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Team for Selvmordsforebyggelse

Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Team for Selvmordsforebyggelse Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Team for Selvmordsforebyggelse kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Maj 2014 1 Præsentation

Læs mere

Generel klinisk studieplan. Daghospitalet Viborg. Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper

Generel klinisk studieplan. Daghospitalet Viborg. Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Daghospitalet Viborg Søndersøparken 1, kld. Daghospitalet Skive Kompagnigade 11B 8800 Viborg 7800 Skive Daghospitalet

Læs mere

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB Region Sjælland Psykiatrien Vest Psykiatrisk Akut Modtagelse (PAM) Fælledvej indgang 42 4200 Slagelse Tlf. 58 55 93

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Neurologisk Afdeling (F) er en medicinsk afdeling på (AUH), Nørrebrogade (NBG), hvor patienter indlægges eller kommer

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering M3 er placeret på Aarhus Universitets Hospital, Risskov og er organisatorisk en del af afdeling M, Afdelingen for organiske

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering hører under Region Midtjylland. Almenpsykiatrien er opdelt i 2 afdelinger, N og S. Desuden findes specialafdelingerne

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Akutteam for depression og angst er tilknyttet Aarhus Universitetshospital, Risskov og hører ind under Psykiatri og Social,

Læs mere

Patienterne indlægges til udredning, behandling og planlægning af efterbehandling.

Patienterne indlægges til udredning, behandling og planlægning af efterbehandling. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering De kliniske undervisningssteder hører under Psykiatri og Social området i Region Midtjylland, og er tilknyttet. Hospitalet

Læs mere

Gerontopsykiatrisk afsnit H1

Gerontopsykiatrisk afsnit H1 Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Gerontopsykiatrisk afsnit H1 September 2013 1

Læs mere

Generel klinisk studieplan - Modul 8 Aarhus Universitetshospital, Risskov Afdeling M, M-Ambulatoriet

Generel klinisk studieplan - Modul 8 Aarhus Universitetshospital, Risskov Afdeling M, M-Ambulatoriet Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering M-ambulatoriet er organisatorisk placeret under afdeling M, som er afdeling for organiske psykiske lidelser og akutmodtagelse.

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afsnit R3 er et af 3 retspsykiatriske sengeafsnit under Retspsykiatrisk Afdeling, hvorunder også hører R- Ambulatorium

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. Intern klinisk prøve Modul 12

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. Intern klinisk prøve Modul 12 SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG Intern klinisk prøve Modul 12 Sygepleje og selvstændig professionsudøvelse 07/2016 Intern klinisk prøve modul 12 Titel: Intern klinisk prøve Fag: Sygepleje,

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Center for bostøtte i eget hjem i består af 4 centre i hhv. Syd, Nord, Vest og Centrum, der har fælles ledelse ved centerleder

Læs mere

Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse

Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Birkeparken Kejlstrupvej 32 A 8600 Silkeborg www.birkeparken.silkeborgkommune.dk

Læs mere

Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Almen psykiatrisk akutafsnit V1 Slagelse Ingemannsvej 18 (indgang 40 fra Fælledvej) 4200 Slagelse Tlf: 58559310 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Afsnit V1 er en del af Psykiatrien Vest, som hører

Læs mere

Personalesammensætning på uddannelsesstedet, herunder tværfaglige grupper, der arbejdes sammen med dagligt og jævnligt.

Personalesammensætning på uddannelsesstedet, herunder tværfaglige grupper, der arbejdes sammen med dagligt og jævnligt. Vejledning til udformning af generel klinisk studieplan. Der kan anføres andet og supplerende indhold under de enkelte områder. Ved udarbejdelsen af den generelle kliniske studieplan anvendes fil med tom

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Medicinsk-kardiologisk afd. A består af sengeafsnit A220, akut hjerteafsnit AHA, medicinsk visitationsafsnit MVA, hjerte-

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering hører under Psykiatri og Social Midtjylland. Yderligere oplysning om psykiatrien i Region Midtjylland kan findes på www.sundhed.dk.

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering hører under Psykiatri og Social Region Midtjylland. Yderligere oplysning om psykiatrien i Region Midtjylland kan findes

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Klinik for PTSD og Transkulturel Psykiatri 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Regionspsykiatrien Viborg-Skive Sengeafsnit for affektive lidelser, 1. etage Søndersøparken 1 8800 Viborg Tlf: 78 47 41

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Aarhus Universitetshospital Risskov hører under Psykiatri og Social Region Midtjylland. Yderligere oplysning om psykiatrien

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Duoafsnit E31/E32. Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle. Under overskrift

Praktikstedsbeskrivelse. Duoafsnit E31/E32. Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle. Under overskrift Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Duoafsnit E31/E32 Under overskrift Aug. 2015 1

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Regionshospitalet Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Region Midtjylland, Regions Hospitalsenheden Vest, Regionshospitalet. Øre-Næse- Hals sengeafsnit. Afsnittet

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Ambulatorium for Mani og Depression er tilknyttet afdeling Q, Århus Universitetshospital, Risskov og hører ind under,

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering hører under, som er en af tre søjler i Socialforvaltningen i. Socialforvaltningen er den ene af to forvaltninger under

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted

Beskrivelse af klinisk undervisningssted Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Beskrivelse af klinisk undervisningssted kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Lokalpsykiatrien Vejle Juni 2016

Læs mere

Generel klinisk studieplan Aarhus Kommune Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Center for Akut- og Opsøgende Indsatser Det Opsøgende Team.

Generel klinisk studieplan Aarhus Kommune Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Center for Akut- og Opsøgende Indsatser Det Opsøgende Team. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering hører under driftsområdet for. Teamet er organiseret i Socialforvaltningen, som er en del af Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Læs mere

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Psykiatrisk Sengeafsnit Thisted, Korsgade 18, 7700 Thisted - tlf. 97643060. Almen psykiatrisk sengeafsnit under Klinik

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold A og P, Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Psykiatrisk Ambulatorium i er en del af Regionspsykiatrien Vest. Ambulatoriet er placeret i to bygninger på Lægårdvej

Læs mere

Patienterne indlægges til udredning, behandling og planlægning af efterbehandling.

Patienterne indlægges til udredning, behandling og planlægning af efterbehandling. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering De kliniske undervisningssteder hører under Psykiatri og Social området i Region Midtjylland, og er tilknyttet Århus Universitetshospital

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Center for bostøtte i eget hjem i Århus Kommune består af 4 centre i henholdsvis Syd, Nord, Vest og Centrum. De sygeplejestuderende

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afsnit R1 er et af 4 retspsykiatriske sengeafsnit under Retspsykiatrisk Afdeling, hvorunder også hører R- Ambulatorium

Læs mere

Modul 8 Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Modul 8 Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Klinik for PTSD og Transkulturel psykiatri er tilknyttet afdeling Q, Århus Universitetshospital, Risskov og hører ind

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Klinik Medicin

Sygeplejerskeuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Klinik Medicin Sygeplejerskeuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed Klinik Medicin Maj 2015 Indholdsfortegnelse 1. Syn på læring og overordnet tilrettelæggelse...

Læs mere

Generel klinisk studieplan

Generel klinisk studieplan Regionspsykiatri Horsens, ambulatorium for psykoser og personlighedsforstyrrelser Modul 8 Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Regionspsykiatri Horsens Sundvej

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Sengeafsnit for psykotiske lidelser, P2, 2. etage Søndersøparken 1, 8800 Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig

Læs mere

Afsnit Ø2 Psykiatrien Øst

Afsnit Ø2 Psykiatrien Øst Afsnit Ø2 Psykiatrien Øst Velkommen til Psykiatrien, Region Sjælland Psykiatrien, Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afsnit M2 er organisatorisk placeret under Region Midtjylland, Aarhus Universitets Hospital, Risskov, Afdeling M. Afdeling

Læs mere

Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse

Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Rusmiddel Center Silkeborg Silkeborg kommune Bostøtten teamet Christian den 8`s vej 2 8600Silkeborg 89704700

Læs mere

Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang

Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland Kærvang Kompetenceprofilens formål Medarbejderne er den vigtigste ressource i Specialsektoren. Det er afgørende

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk afd. 13 25/5 2011 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold.

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Gastromedicinsk afsnit 03-5 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Præsentation af det kliniske undervisningssted: Gastromedicinsk

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Psykiatrisk Ambulatorium Klinik H2 Regionspsykiatrien Horsens Sundvej 30 8700 Horsens Tlf 78475000 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering hører under Psykiatri og Social Region Midtjylland. Almenpsykiatrien er opdelt i: Affektiv Afdeling med sengeafsnittene

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering er en afdeling med landsdelsfunktion. Afdelingen modtager endvidere patienter med intern medicinske sygdomme fra lokalområdet.

Læs mere

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL4

Voksenpsykiatrisk Afsnit SL4 Voksenpsykiatrisk Afsnit SL4 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering er en afdeling med landsdelsfunktion. Afdelingen modtager endvidere patienter med intern medicinske sygdomme fra lokalområdet.

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 263: 79 18 27 84 Telefon til uddannelses og udviklingssygeplejerske 78 18 35 37 Øre Næse Hals ambulatorium

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering P7 er den største medicinske afdeling på Regionshospitalet. Afdelingen er en intern medicinsk afdeling med plads til 40

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan

Generel Klinisk Studieplan VIA University College Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg Generel Klinisk Studieplan For modul nr. 8 For Afsnit U1 & U2 på Børnepsykiatrisk Afd. BUC Herning Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige

Læs mere

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Bostedet Algade er et døgndækket botilbud for mennesker med svære psykiske lidelser. Bostedet er en del af det socialpsykiatriske

Læs mere

Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Gerontopsykiatrisk Team Lillebælt

Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Gerontopsykiatrisk Team Lillebælt Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Gerontopsykiatrisk Team Lillebælt kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Januar 2013

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Sclerosehospitalet i Ry er 1 af 2 Sclerosehospitaler i Danmark. De har en fælles bestyrelse og samarbejder tæt sammen

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Modulplan MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Modulplan MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG Modulplan MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper... 5 2.1

Læs mere

Hæmodialyseafdelingen er en satellitafdeling af dialyseafdelingen på Aarhus Universitetshospital (AUH) Skejby i Region Midt.

Hæmodialyseafdelingen er en satellitafdeling af dialyseafdelingen på Aarhus Universitetshospital (AUH) Skejby i Region Midt. Hospitalsenheden Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Hæmodialyseafdelingen på Hospitalsenheden Hæmodialyseafdelingen er en satellitafdeling af dialyseafdelingen

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Fenrishus er en specialpædagogisk døgninstitution under, beliggende Fenrisvej 37, 8210 Århus V. Tlf.: 87 28 88 00. Der

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Region Midtjylland og Århus Kommune samarbejder om den ambulante indsats til sindslidende og deres pårørende. Denne fælles

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering er en endokrinologisk afdeling med landsdelsfunktion. Afdelingen modtager endvidere patienter med intern medicinske sygdomme

Læs mere

Generel klinisk studieplan Århus Universitetshospital, Skejby Sygehus Anæstesiologisk Intensiv Afdeling I, Afsnit 20, 30 og 40

Generel klinisk studieplan Århus Universitetshospital, Skejby Sygehus Anæstesiologisk Intensiv Afdeling I, Afsnit 20, 30 og 40 Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Anæstesiologisk- Intensiv Afdeling I består af 4 intensive afsnit (10, 20, 30 og 40), hjerteopvågningsafsnit 50, 2 observationsafsnit

Læs mere

Generel klinisk studieplan Specialiseret botilbud i Området Søndermarken, Viborg kommune Sygeplejerskeuddannelsen Viborg/Thisted

Generel klinisk studieplan Specialiseret botilbud i Området Søndermarken, Viborg kommune Sygeplejerskeuddannelsen Viborg/Thisted Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Området Søndermarken er socialpsykiatrisk, kommunalt, døgndækket specialiseret botilbud, som yder støtte efter Servicelovens

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Kirurgisk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Center for Alkoholbehandling (CfA) hører under, som er en af de tre søjler i Socialforvaltningen i. Socialforvaltningen

Læs mere

Generel klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens

Generel klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Modul 6 Uddannelsessted: Bofællesskabet Malteriet Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Horsens Kommune har ca. 80.000 indbyggere. Af de 80.000 bliver ca. 5.000

Læs mere

Generel klinisk studieplan. på Hospitalsenheden Horsens. Afdeling; Hæmodialysen Modul 12

Generel klinisk studieplan. på Hospitalsenheden Horsens. Afdeling; Hæmodialysen Modul 12 Udfold dit talent VIA University College Dato: 12. februar 2015 Generel klinisk studieplan Hospitalsenheden Horsens Afdeling; Hæmodialysen Modul 12 Med denne generelle kliniske studieplan vil vi gerne

Læs mere

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Regionspsykiatrien Viborg-Skive Sengeafsnit for intensiv behandling og observation Søndersøparken 1, 3 etage 8800 Viborg

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 4. Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 4. Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 4 beskrivelsen... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Modul: 8 Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Modul: 8 Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Det kliniske undervisningssted hører under Psykiatri og Social området i Region Midtjylland, og er tilknyttet Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan kk Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Klinik for Mave- og Tarmsygdomme, RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en

Læs mere

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er.

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Værdighedspolitikken 2016 Forord- Værdighed Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Vi har alle forskellige opfattelser af, hvad der er vigtigt, når vi taler

Læs mere

Generel klinisk studieplan

Generel klinisk studieplan Regionspsykiatri Horsens, afsnit O2 Modul 8 Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Regionspsykiatri Horsens Sundvej 30 8700 Horsens Afsnit O2 Telefon: 78 47

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse Psykoseteam, Vejle

Praktikstedsbeskrivelse Psykoseteam, Vejle Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Psykoseteam, Vejle kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Under overskrift Maj 2014 1

Læs mere

Modul 8: Psykisk syge patienter/borger og udsatte grupper

Modul 8: Psykisk syge patienter/borger og udsatte grupper Organisatorisk placering Mailadr.:Soehuset@viborg.dk - tlf. 87 87 69 55 Botilbuddet Søhuset er et psykiatrisk basistilbud i Viborg kommunes socialpsykiatri. Der ydes bostøtte efter Servicelovens 85.Søhuset

Læs mere

I tilknytning til lokalcentrene findes Aarhus Kommunes pleje og ældreboliger.

I tilknytning til lokalcentrene findes Aarhus Kommunes pleje og ældreboliger. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering har 37 lokalcentre, organiseret i 9 geografiske områder under Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg (MSO)., dækker

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 4700 Næstved

Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 4700 Næstved Praktikstedsbeskrivelse Sygeplejestuderende Center for Socialpsykiatri Døgnboligen, Grimstrupvej 101C, 700 Næstved Faglig og Administrativ leder: Dorthe Olsen Telefon: 5588 1260 Mobil: 20 66 Mail: dorol@naestved.dk

Læs mere

Modulbeskrivelse. 4. semester - modul 8. Hold ss2012s. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 4. semester - modul 8. Hold ss2012s. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 4. semester - modul 8 Hold ss2012s Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 8 - PSYKISK

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan

Generel Klinisk Studieplan Generel Klinisk Studieplan For modul 1. Ortopædkirurgisk afdeling, K 2. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Ortopædkirurgisk afdeling K 2, er organisatorisk

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering er en afdeling med landsdelsfunktion. Afdelingen modtager endvidere patienter med intern medicinske sygdomme fra lokalområdet.

Læs mere

NÆSTVED SYGEHUS BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED

NÆSTVED SYGEHUS BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED NÆSTVED SYGEHUS BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske uddannelsessted 1.1 Organisation og struktur Gynækologisk afdeling 9 er beliggende på 9. etage på Næstved

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Infektionsmedicinsk afdeling Q modtager studerende i sengeafsnit Q1 og Q2 samt Q-ambulatorium. Afdelingen består desuden

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan

Generel Klinisk Studieplan Generel Klinisk Studieplan For modul nr. 8 For Ungdomspsykiatrisk ambulatorium Herning (U-amb. Herning) Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afsnit U amb.

Læs mere

Varighed: 8 uger. Bostøtte, team Kjellerup Bakkevænget 22 8620 Kjellerup Tlf. 21 29 46 24. Lupinvej 118 8600 silkeborg Tlf.

Varighed: 8 uger. Bostøtte, team Kjellerup Bakkevænget 22 8620 Kjellerup Tlf. 21 29 46 24. Lupinvej 118 8600 silkeborg Tlf. 1. Kliniske forløb Det kliniske undervisningssted kan opfylde kravene til klinisk undervisning i et eller flere af følgende moduler. Vi vil bede jer sætte kryds ved de forløb I mener at kunne dække som

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted

Beskrivelse af klinisk undervisningssted Beskrivelse af klinisk undervisningssted Aalborg kommune Handicapområdet for autisme og sindslidelse Bostøtte Støttecenter Tinghusgade Tinghusgade 5 9400 Nørresundby tlf. 99 31 31 25 mailto:ghd-aeh@aalborg.dk

Læs mere

Afdeling U3 modtager patienter fra Skive, Holstebro, Ikast/Brande, Struer, Lemvig, Ringkøbing, Skjern. ( Det gamle Ringkøbing amt).

Afdeling U3 modtager patienter fra Skive, Holstebro, Ikast/Brande, Struer, Lemvig, Ringkøbing, Skjern. ( Det gamle Ringkøbing amt). Modul 8 Ungdomspsykiatrisk afdeling i Herning (Afdeling U 3). Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering BUC, Risskov, er en del af Århus Universitetshospital. Organisatorisk

Læs mere