Vækstpartnerskabsaftale mellem regeringen og Vækstforum Midtjylland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vækstpartnerskabsaftale mellem regeringen og Vækstforum Midtjylland"

Transkript

1 Faktaark om enkelte initiativer 15. maj 2013 Vækstpartnerskabsaftale mellem regeringen og Vækstforum Midtjylland En styrket fødevareindsats i Region Midtjylland Der er et stort vækstpotentiale i Region Midtjyllands stærke fødevaremiljø med en række store og små virksomheder, universiteter, interesseorganisationer og virksomhedsparker. En videreudbygning og fokusering af regionens fødevareindsats kan skabe værdi for hele landets fødevarevirksomheder og være med til at udvikle nye virksomheder, produkter og processer. ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET Slotsholmsgade København K Tlf Fax CVR-nr evm@evm.dk Parterne vil arbejde for at få etableret et såkaldt Knowledge and Innovation Community (KIC) med fokus på fødevarer i Et KIC er et offentlig-privat partnerskab med fokus på aktiviteter inden for forskning, innovation, uddannelse og entreprenørskab og udbydes af Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi (EIT). Regeringen vil invitere Vækstforum Midtjylland og relevante aktører inden for erhvervet til at drøfte, hvordan Region Midtjyllands fødevareerhverv kan videreudvikles efter Der vil særligt være fokus på at fremme vilkårene for udvikling af nye virksomheder. Vækstforum Midtjylland vil som et led i aftalen etablere samarbejder, der går på tværs til især de vestdanske regioner, så der sikres kritisk masse inden for fødevareerhvervet. Parterne vil bidrage til at udvikle fødevarefestivalen Food Festival, der sidste år havde besøgende i Århus. Parterne ønsker især at understøtte festivalens potentiale til at fremme unge menneskers interesse for fødevaresektoren og gøre opmærksom på fremtidige jobmuligheder og muligheden for at etablere egen fødevarevirksomhed.

2 2/6 Bioøkonomi Der er et stort erhvervspotentiale i at udvikle metoder til at optimere anvendelsen af biomasse til bioraffinering og andre energiformål, samtidig med, at der sikres tilstrækkelig biomasse til produktion af fødevarer, foder og andre produkter. Regeringen og vækstforum vil undersøge mulighederne for at udvikle og optimere dyrkningsmæssige, teknologiske og logistiske løsninger i forsyningsleddet til og teknologien for bioraffinering inden for halm, biologisk affald fra fødevareproduktion, dagrenovation mv., som vil kunne forsyne bl.a. bioenergiproduktion. Regeringen og vækstforum vil undersøge hvilke tiltag, der kan iværksættes for at øge mængden af tilgængelig biomasse for bioraffinering uden at mindske fødevareproduktionen.

3 3/6 Sundheds- og velfærdsinnovation Danmark har gode muligheder for at omsætte de globale vækstmuligheder på sundheds- og velfærdsområdet til gavn for vækst og jobskabelse. Danmark har særligt på lægemiddel- og medicoområdet en erhvervsklynge, der står stærkt internationalt og allerede i dag bidrager betydeligt til vækst herhjemme. Men der er også gode vækstmuligheder på andre områder, fx inden for hjælpemidler, sundheds-it samt drifts- og serviceløsninger, hvis vækstvilkårene styrkes på området. Det kræver bl.a. et styrket offentlig-privat samarbejde om markedsåbning og at rammerne for samarbejdet mellem sundhedsvæsnet, forskningsmiljøer og virksomheder forbedres, fx inden for klinisk forskning. Dette kan fremme danske virksomheders evne til at omsætte nationale kompetencer og knowhow til global vækst og større markedsandele. Forholdene for klinisk forskning skal forbedres især rammerne for samarbejdet mellem sundhedsvæsnet, forskningsmiljøer og virksomheder. Regeringen vil derfor udarbejde en handlingsplan for samarbejde mellem private og offentlige aktører om klinisk forskning. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser vil invitere Region Midtjylland og øvrige interesserede regioner til at bidrage til dette arbejde. Parterne vil også fremme koblingen og samarbejdet mellem forskning og erhvervsudvikling på sundheds- og velfærdsområdet. Mulighederne for offentligt-privat samarbejde inden for sundheds- og velfærdsområdet skal styrkes. Med aftalen vil regeringen og vækstforum fremme muligheden for, at erhvervslivet kan udnytte de erfaringer og kompetencer, som er indlejret i den offentlige sektor, til udvikling af konkrete produkter, services eller nye innovative løsninger, der kan afsættes på det internationale marked. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Erhvervs- og Vækstministeriet vil i efteråret 2013 invitere Region Midtjylland til en drøftelse af mulighederne for, at virksomheder får adgang til at omsætte offentlig viden og kompetence på sundheds- og velfærdsområdet til at udvikle, teste og afprøve nye og innovative forretningskoncepter i forbindelse med regionens investeringer på 12 mia. kr. i sygehusbyggeri. Regeringen vil som et led i aftalen arbejde for at fremme udvikling af effektive og omkostningsfokuserede løsninger i ældreplejen og på andre kommunale velfærdsområder, herunder fx social- og sundhedsområdet, som kan øge virksomhedernes incitament til at innovere.

4 4/6 Vækstløft til små og mellemstore produktionsvirksomheder Danmark har en bred underskov af små og mellemstore produktionsvirksomheder. Internationale sammenligninger viser dog, at Danmark har sværere ved at skabe vækstvirksomheder end sammenlignelige lande. Samtidigt er det er vigtigt, at der fastholdes produktionsjobs i Danmark. Derfor iværksættes et vækstprogram, hvor små og mellemstore produktionsvirksomheder i hele landet får mulighed for at realisere det vækstpotentiale, der fx ligger i en styrket automatisering og digitalisering. Analyser fra CBS (2012) viser, at produktiviteten i Danmark kan øges med i gennemsnit 15 pct. i fremstillingssektoren, hvis de forskellige industribrancher automatiserer i samme grad som i de mest automatiserede lande. Der lægges op til, at der i samarbejde mellem de 6 vækstfora og regeringen etableres et vækstprogram for små og mellemstore produktionsvirksomheder i hele landet. I programmet vil virksomhederne blive tilbudt et indledende Væksttjek, med fokus på vækstpotentialer ved fx automatisering og digitalisering mv. ligesom der kan sættes fokus på vækstpotentialer ved at arbejde strategisk med viden gennem patenter efter tysk forbillede Som opfølgning på væksttjekket vil virksomhederne kunne ansøge om medfinansiering til en konkret gennemgang af virksomhedens potentiale ved at automatisere eller digitalisere virksomhedens forskellige processer, fx ved investeringer i industrirobotter. Vækstprogrammet vil også tilbyde medfinansiering til rådgivning om, hvordan sådanne udviklings- og effektiveringspotentialer realiseres. Den endelige udformning af programmet aftales med de regionale vækstfora. Erfaringerne fra Vækstforum Midtjyllands program Genvej til ny viden vil indgå i arbejdet. Samarbejde om udbredelse af bredbånd

5 5/6 Hurtigt bredbånd og god mobildækning er væsentlige forudsætninger for fortsat erhvervsudvikling og bosætning i Region Midtjylland. Vækstforum Midtjylland får en koordinerende rolle i arbejdet med at understøtte udbredelsen af bredbånd med højere hastigheder og mobildækning i områder med dårlig dækning. Erhvervs- og Vækstministeriet og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har en stor viden på området, som vil kunne hjælpe regionerne med at identificere Vækstforums konkrete muligheder. Erhvervs- og Vækstministeriet vil tage initiativ til et møde med relevante parter om de regionale muligheder for at fremme bredbånds- og mobildækningen i området.

6 6/6 Øget sammenhæng mellem erhvervs, udannelses- og beskæftigelsespolitik (Styrket koordination i strukturfondsperioden ) Der er behov for at styrke koordinationen mellem lokale, regionale og statslige tiltag inden for blandt andet forskning og erhvervsfremme, så indsatsen resulterer i mest mulig effekt i form af vækst og beskæftigelse i Danmark. De regionale vækstfora skal have sæde i udvælgelseskomiteen for udpegning og godkendelse af lokale aktionsgrupper (LAG) og deres lokale udviklingsstrategier under landdistriktsprogrammet og fiskerifondsprogrammet. Sekretariaterne for vækstforum og beskæftigelsesregionens sekretariat skal i større omfang samarbejde og være i dialog om udviklingen af relevante projekter, så opkvalificering og beskæftigelsespolitiske overvejelser i den tidlige udviklingsfase tænkes ind i relevante regionale erhvervsfremmeprojekter. Med afsæt i regeringens innovationsstrategi vil parterne etablere et styrket samarbejde i form af EU-DK Support. EU-DK Support skal understøtte dansk deltagelse i EU-programmer inden for forskning, innovation, erhvervsudvikling og iværksætteri, og være med til at sikre, at danske forskere og virksomheder får velkvalificeret, effektiv og rettidig hjælp og rådgivning i deres EU-arbejde. Med samarbejdet vil danske forskere og virksomheder også få hjælp til at få overblik over mulige EU-støttemuligheder.

Regionalt vækstpartnerskab 2013 mellem regeringen og Vækstforum for Region Midtjylland

Regionalt vækstpartnerskab 2013 mellem regeringen og Vækstforum for Region Midtjylland 15. maj 2013 Regionalt vækstpartnerskab 2013 mellem regeringen og Vækstforum for Region Midtjylland Dansk økonomi er fortsat udfordret. Der investeres ikke nok i danske virksomheder, og der bliver ikke

Læs mere

Danske Regioner har modtaget udkast til Det Danske Landdistriktsprogram 2014-2020 i høring.

Danske Regioner har modtaget udkast til Det Danske Landdistriktsprogram 2014-2020 i høring. UDKAST TIL HØRINGSSVAR 13-02-2014 Sag nr. 14/477 Dokumentnr. 4215/14 Høringssvar til Det danske landdistriktsprogram 2014-2020 Danske Regioner har modtaget udkast til Det Danske Landdistriktsprogram 2014-2020

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Udvikling af bioøkonomiske potentialer: Biomassebaseret innovation Udfordring Hvad er bioøkonomi?

Annoncering efter ansøgninger Titel Udvikling af bioøkonomiske potentialer: Biomassebaseret innovation Udfordring Hvad er bioøkonomi? Side 1 af 7 Titel Udfordring Annoncering efter ansøgninger Annoncering efter ideer til samarbejde, projekter eller aktiviteter inden for: Udvikling af bioøkonomiske potentialer: Biomassebaseret innovation

Læs mere

Regionalt vækstpartnerskab 2013 mellem regeringen og Vækstforum Sjælland 27. juni 2013

Regionalt vækstpartnerskab 2013 mellem regeringen og Vækstforum Sjælland 27. juni 2013 Regionalt vækstpartnerskab 2013 mellem regeringen og Vækstforum Sjælland 27. juni 2013 Dansk økonomi er fortsat udfordret. Der investeres ikke nok i danske virksomheder, og der bliver ikke skabt tilstrækkeligt

Læs mere

Input til Hovedstadsstrategien fra Hovedstaden. // CENTERDIREKTØR, CLAUS BJØRN BILLEHØJ, REGION HOVEDSTADEN 8. April 2014

Input til Hovedstadsstrategien fra Hovedstaden. // CENTERDIREKTØR, CLAUS BJØRN BILLEHØJ, REGION HOVEDSTADEN 8. April 2014 Input til Hovedstadsstrategien fra Hovedstaden // CENTERDIREKTØR, CLAUS BJØRN BILLEHØJ, REGION HOVEDSTADEN 8. April 2014 Hvad er Hovedstaden? En lille storbyregion på kanten af verden, knudepunkt mellem

Læs mere

Region Hovedstaden et attraktivt sted at forske? Koncerndirektør Kim Høgh 2. november 2012 - Christiansborg

Region Hovedstaden et attraktivt sted at forske? Koncerndirektør Kim Høgh 2. november 2012 - Christiansborg Region Hovedstaden et attraktivt sted at forske? Koncerndirektør Kim Høgh 2. november 2012 - Christiansborg Hvorfor er det godt at forske her? Vi er hjemsted for landets eneste virkelige globale klynge

Læs mere

Erhvervs- og Turistpolitik

Erhvervs- og Turistpolitik Erhvervs- og Turistpolitik SUND VÆKST Sundt erhvervsliv DET BEDSTE STED AT LEVE OG DRIVE VIRKSOMHED Indhold Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Målene for Brønderslev Byråd...

Læs mere

Aalborg Den Globale Videns- og Industriby. Erhvervsplan 2015-2018

Aalborg Den Globale Videns- og Industriby. Erhvervsplan 2015-2018 Aalborg Den Globale Videns- og Industriby Erhvervsplan 2015-2018 Bag om Erhvervsplanen Det er Aalborg Erhvervsråd, som står bag Aalborg Kommunes Erhvervsplan for perioden 2015-2018. De 27 medlemmer er

Læs mere

Erhvervspolitik Ishøj Kommune

Erhvervspolitik Ishøj Kommune Idé- og handlingskatalog 2015-2017 Erhvervspolitik Ishøj Kommune Udkast version 8 11.9.2014 1 Indhold Indledning... 3 Vores vision: Ishøj den bedste forbindelse til vækst og udvikling... 3 1. TEMA: UDVIKLING,

Læs mere

Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi

Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU alm. del Bilag 11 Offentligt Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi Oplevelser og kreative erhverv styrker Danmarks konkurrenceevne. v/ formand Hans Skov

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Virksomhedernes forskning, udvikling og innovation

Virksomhedernes forskning, udvikling og innovation 9 Innovation er en central drivkraft for vækst og jobskabelse. Innovation handler om at omsætte ny viden og ideer, der blandt andet stammer fra forskning og udvikling, til kommerciel værdi og til værdi

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitik 2013-2017

Arbejdsmarkedspolitik 2013-2017 Arbejdsmarkedspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 4 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Fokus - Fleksibel beskæftigelsesrettet indsats... 8 Fokus - Uddannelse til alle en nøgle til øget vækst...

Læs mere

NOTAT. Etablering af et offentlig privat konsortium til markedsføring af danske velfærdsløsninger

NOTAT. Etablering af et offentlig privat konsortium til markedsføring af danske velfærdsløsninger NOTAT 2. marts 2011 Etablering af et offentlig privat konsortium til markedsføring af danske velfærdsløsninger 1. Indledning Velfærdssamfund i hele verden står over for store udfordringer med en voksende

Læs mere

Har du forskningsideen?

Har du forskningsideen? det strategiske forskningsråd Har du forskningsideen? så har vi pengene! Det Strategiske Forskningsråd uddeler 900 mio. kr. til forskningsaktiviteter i 2011. Strategisk forskning Fokus på vidensopbygning

Læs mere

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

Bioøkonomiens fremtidige rammer - Nationale tiltag for at fremme bioøkonomien. Ved enhedschef Morten Blom Andersen NaturErhvervstyrelsen 8. okt.

Bioøkonomiens fremtidige rammer - Nationale tiltag for at fremme bioøkonomien. Ved enhedschef Morten Blom Andersen NaturErhvervstyrelsen 8. okt. Bioøkonomiens fremtidige rammer - Nationale tiltag for at fremme bioøkonomien Ved enhedschef Morten Blom Andersen NaturErhvervstyrelsen 8. okt. 2013 1.Bioøkonomi en vigtig dagsorden for regeringen 2.Etablering

Læs mere

Hvad er velfærdsinnovation og -teknologi?

Hvad er velfærdsinnovation og -teknologi? Baggrundsnotat til LO s Vækst og velfærd. Anbefalinger til udvikling af velfærdsinnovation og -teknologi Faktanotat 1 Hvad er velfærdsinnovation og - teknologi Hvad er velfærdsinnovation og -teknologi?

Læs mere

Social- og sundhedspolitik

Social- og sundhedspolitik Sektorprogram Social- og sundhedspolitik Danmarks formandskab i Nordisk Ministerråd 2015 Side 2 Danmarks formandskab i Nordisk Ministerråd 2015 Sammen er vi stærke. Det var de nordiske samarbejdsministres

Læs mere

Bestyrelsens handlingsplan for MUDP 2016

Bestyrelsens handlingsplan for MUDP 2016 Februar 2016 Bestyrelsens handlingsplan for MUDP 2016 Introduktion I foråret 2015 vedtog Folketinget lov for det Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP). I forlængelse heraf er der

Læs mere

NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING

NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING Tema Side 2 af 5 NETVÆRKS- INDBYDELSE Strategi og digitalisering hånd i hånd Tema Side 3 af 5 Strategi og digitalisering hånd i hånd

Læs mere

Politik for Miljø og Energi 2016 2020. Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587

Politik for Miljø og Energi 2016 2020. Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587 Politik for Miljø og Energi 2016 2020 Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587 Politik for Miljø og Energi Forord Nordfyns Kommune har gennem mange år prioriteret indsatsen

Læs mere

Vi har fortsat har en stor opgave med at bekæmpe arbejdslosheden Og der er behov for reformer på arbejdsmarkedet

Vi har fortsat har en stor opgave med at bekæmpe arbejdslosheden Og der er behov for reformer på arbejdsmarkedet "> ± */ - SSZ> s Samtlige kommunalbestyrelser Samtlige jobcentre Arbejdsmarkedsstyrelsen Beskæftigelsesregionerne Beskæftigelsesrådet De regionale beskæftigelsesråd De lokale beskæftigelsesråd Beskæftigelsesministeren

Læs mere

Djøfs forslag til. vækst

Djøfs forslag til. vækst Djøfs forslag til vækst April 2014 Djøf arbejder for vækst Som faglig organisation har Djøf en klar politisk dagsorden. Den handler om at sikre vækst. Et samfund i vækst skaber flere arbejdspladser. Og

Læs mere

Analyse af vækstpotentialer og barrierer for de kreative erhverv i Region Midtjylland. Oxford Research A/S for Region Midtjylland November 2015

Analyse af vækstpotentialer og barrierer for de kreative erhverv i Region Midtjylland. Oxford Research A/S for Region Midtjylland November 2015 Analyse af vækstpotentialer og barrierer for de kreative erhverv i Midtjylland Oxford Research A/S for Midtjylland November 2015 1 Kort om analysen Omfattende analyse baseret på 10 ekspertinterview Kortlægning

Læs mere

Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik

Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik UDKAST den 15. september 2014: Frederiksbergs Kultur- og fritidspolitik Afsæt Et markant kultur- og fritidsliv er med til at gøre en by attraktiv både overfor borgere, der gerne vil bo et sted med mange

Læs mere

Ny teknologi kræver nye kompetencer i dansk produktion

Ny teknologi kræver nye kompetencer i dansk produktion 9. maj 2016 Ny teknologi kræver nye kompetencer i dansk produktion Dansk industri og dansk økonomi står over for en stor mangel på teknisk uddannede. Det gælder både faglært arbejdskraft og ingeniører.

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

Aftale mellem regeringen og Socialdemokratiet,

Aftale mellem regeringen og Socialdemokratiet, Aftale mellem regeringen og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance, Alternativet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om: Fordeling af

Læs mere

Udgiftspres på sygehusområdet

Udgiftspres på sygehusområdet Kapitel 4 39 Udgiftspres på sygehusområdet Sundhedsudgifterne er stigende. Det er en udvikling, som kendes fra hele den vestlige verden, og som blandt andet er analyseret af OECD. I dette kapitel gennemgås

Læs mere

REGIONALT VÆKSTPARTNERSKAB MELLEM REGERINGEN OG VÆKSTFORUM FOR REGION MIDTJYLLAND

REGIONALT VÆKSTPARTNERSKAB MELLEM REGERINGEN OG VÆKSTFORUM FOR REGION MIDTJYLLAND REGIONALT VÆKSTPARTNERSKAB MELLEM REGERINGEN OG VÆKSTFORUM FOR REGION MIDTJYLLAND [xx. måned] 2012 Danmark står over for en betydelig vækstudfordring, som ikke alene skyldes den aktuelle krise, men også

Læs mere

Kommunalvalg: Tema om aktiv beskæftigelsespolitik

Kommunalvalg: Tema om aktiv beskæftigelsespolitik 09-0490 - meev - 10.09.2009 Kontakt: Mette Rostgaard Evald - meev@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Kommunalvalg: Tema om aktiv beskæftigelsespolitik FTF udsender i forbindelse med kommunalvalget den 17. november

Læs mere

INFO status på strategiske spor

INFO status på strategiske spor INFO status på strategiske spor April 16 Strategien ØSTJYLLAND ARBEJDER FOR DANMARK 2016-2018 beskriver dels den politiske interessevaretagelse og markedsføring af en byregion, og dels de særlige strategiske

Læs mere

Ti udfordringer for vækst

Ti udfordringer for vækst 10. september 2010 Ti udfordringer for vækst Danmark står i lighed med det meste af Europa over for alvorlige udfordringer, som er blevet skærpet af den internationale krise. Danmark er i dag et velstående

Læs mere

MMV erne skal øge innovationen

MMV erne skal øge innovationen Organisation for erhvervslivet Januar 2010 MMV erne skal øge innovationen AF CHEFKONSULENT RASMUS ANDERSKOUV, RAA@DI.DK På trods af, at de mindre og mellemstore virksomheder fastholder innovationsniveauet

Læs mere

Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området

Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området Dato 15.4.2013 Sagsbehandler Pind/Frans Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området Indledning Energi og offshore branchen er vigtigt vækstområde i Esbjerg Kommune, Region

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. oktober 2012 Sagsbehandler Kenneth L. Nordestgaard Telefon direkte 76 16 74 60 E-mail keno@esbjergkommune.dk Kommunikationsstrategi

Læs mere

DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE

DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE v. Kirsten Jørgensen, KL Den fælles kommunale digitaliseringsstrategi Frem mod 2020 vil kommunerne: arbejde for, at børns digitale dannelse og læring påbegyndes tidligt

Læs mere

Talentstrategi 2016 2019

Talentstrategi 2016 2019 Kunst Kultur Sport Talentstrategi 2016 2019 KUNST KULTUR - SPORT Strategi for talentudvikling i Næstved Kommune 2016 2019 FORMÅL Strategiens formål er at styrke børn og unges muligheder for at udvikle

Læs mere

Programansøgning til Grøn Vækst puljen. KKR-møde 25. august 2011 Jan Kallestrup

Programansøgning til Grøn Vækst puljen. KKR-møde 25. august 2011 Jan Kallestrup Programansøgning til Grøn Vækst puljen KKR-møde 25. august 2011 Jan Kallestrup Forudsætninger FødevareErhverv forventer at programansøgningen : er udarbejdet af kommuner og region i fællesskab beskriver

Læs mere

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser Sekretariatet. Undervisningsminister Tina Nedergaard

Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser Sekretariatet. Undervisningsminister Tina Nedergaard Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser Sekretariatet Undervisningsminister Tina Nedergaard Rådets anbefalinger for erhvervsakademiernes og professionshøjskolernes regionale

Læs mere

Styrk det interne og eksterne tværfaglige samarbejde

Styrk det interne og eksterne tværfaglige samarbejde Cabi tilbyder ledere og medarbejdere i kommuner og jobcentre hjælp til at styrke det tværfaglige samarbejde fra strategisk planlægning og fastlæggelse af mål til anvendelse af de tværfaglige kompetencer

Læs mere

Tale til høring om akademikere som iværksættere den 26. september 2012

Tale til høring om akademikere som iværksættere den 26. september 2012 Tale til høring om akademikere som iværksættere den 26. september 2012 Jeg vil gerne byde alle velkommen til denne høring, hvor vi har fokus på akademikere som iværksættere. Vi er glade for at se, at dette

Læs mere

Vision for Nyt Universitetssygehus Aalborg

Vision for Nyt Universitetssygehus Aalborg Vision for Nyt Universitetssygehus Aalborg Vision for Nyt Universitetssygehus Aalborg I Region Nordjyllands mission indgår det som et centralt element, at det nordjyske sundhedsvæsen drives og udvikles,

Læs mere

Strategiplan 2017-2020. Administration og Service

Strategiplan 2017-2020. Administration og Service Strategiplan 2017-2020 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 25.04.2016 Sagsnr.: 2016-0072017 Dok.nr.: 2016-007207-11 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

I N PUT TIL T E MADRØFTELSE

I N PUT TIL T E MADRØFTELSE I N PUT TIL T E MADRØFTELSE Det nære sundhedsvæsen Kommunernes sundhedsindsats er vokset siden kommunalreformen. Hvor kommunerne i mange år har arbejdet med sundhedstjenester til børn, arbejder alle kommuner

Læs mere

UDDANNELSESPOLITISKE PEJLEMÆRKER FLERE VELFÆRDSUDDANNEDE EN FRAFALDSANALYSE OPDATERING AF BEHOVSANALYSEN

UDDANNELSESPOLITISKE PEJLEMÆRKER FLERE VELFÆRDSUDDANNEDE EN FRAFALDSANALYSE OPDATERING AF BEHOVSANALYSEN UDDANNELSESPOLITISKE PEJLEMÆRKER FLERE VELFÆRDSUDDANNEDE EN FRAFALDSANALYSE OPDATERING AF BEHOVSANALYSEN Kommunaldirektør Søren Abildtrup Læsø medlem af den uddannelsespolitiske koordinationsgruppe KKR

Læs mere

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune Job- og personprofil Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune 1 Indledning Holstebro Kommune søger en ny økonomichef, da vores nuværende har fået job som økonomichef i en privat virksomhed. I job- og

Læs mere

Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged. Sagsnr. 27.00.00-P22-2-15 Dato: 26.5.2016

Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged. Sagsnr. 27.00.00-P22-2-15 Dato: 26.5.2016 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged Sagsnr. 27.00.00-P22-2-15 Dato: 26.5.2016 Horsens Kommunes værdighedspolitik 1 HORSENS KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK VELFÆRD

Læs mere

Beskæftigelsespolitik 2014-2017

Beskæftigelsespolitik 2014-2017 Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune XXXXX SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold 1. Baggrund... 2 2. Vision... 3 3. Det handler om:... 3 At løfte i flok... 3 At gå nye veje... 4 At skabe synergi... 4 4.

Læs mere

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 Rigsrevisionen Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 www.rigsrevisionen.dk rr@rigsrevisionen.dk Rigsrevisionen hvad er det? rigsrevisionen Rigsrevisionen hvad er

Læs mere

FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED. Frivilligpolitik - Social og Sundhed

FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED. Frivilligpolitik - Social og Sundhed FÆLLESSKAB & FRIVILLIGHED Frivilligpolitik - Social og Sundhed 2016 /2 Ollerup Plejecenter Vi vil Frivillighed i Svendborg Kommune Den første frivilligpolitik udkom i 2009. Her blev grundstenen til det

Læs mere

I N PUT TIL T E MADRØFTELSE

I N PUT TIL T E MADRØFTELSE I N PUT TIL T E MADRØFTELSE Socialområdet Investér før det sker Socialpolitikken lader sig ikke nemt afgrænse og i de senere år er der mange kommuner, som kobler det sociale arbejde meget tæt til de almene

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Skoler sætter psykisk sygdom på dagsordnen

Skoler sætter psykisk sygdom på dagsordnen Skoler sætter psykisk sygdom på dagsordnen Unge med en psykisk sygdom efterlyser større opmærksomhed og støtte fra lærerne på skoler og uddannelsesinstitutioner. Det viser en rundspørge foretaget for EN

Læs mere

Kultur -- / Handlingsplan 2016-2017. -- Kultur --

Kultur -- / Handlingsplan 2016-2017. -- Kultur -- Kultur -- / Handlingsplan 2016-2017 s.3 s.4 Forord En spændende region -- / Udgivelse: Region Syddanmark Damhaven 12, 7100 Vejle -- / Design & produktion: Mediegruppen as -- / Foto: Hyldager Fotografi

Læs mere

Kommissorium. Ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi for 2011-2015. 2. november 2010

Kommissorium. Ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi for 2011-2015. 2. november 2010 Kommissorium 2. november 2010 Ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi for 2011-2015 I en tid med øget pres på de offentlige finanser er digitalisering et af de væsentligste værktøjer i bestræbelserne

Læs mere

LandboNordslanddistriktsprogram. Justeret okt. 2016

LandboNordslanddistriktsprogram. Justeret okt. 2016 LandboNordslanddistriktsprogram Justeret okt. 2016 Definitioner LandboNorddefinerer landdistrikt bredt og omfatter i udgangspunktet alle, som er bosiddende i Nordjylland, dvs. LandboNordsvirkeområde, og

Læs mere

De næste par uger har vi en vigtig opgave foran os. Vi skal blive enige om byens

De næste par uger har vi en vigtig opgave foran os. Vi skal blive enige om byens 1 (Det talte ord gælder) Borgernes Budget De næste par uger har vi en vigtig opgave foran os. Vi skal blive enige om byens budget. Forud for budgettet er der udført et kæmpemæssigt stykke arbejde fra forvaltningernes

Læs mere

VINDMØLLEPARK. helt uundværlig

VINDMØLLEPARK. helt uundværlig VINDMØLLEPARK Miljøvenlige alternativer til traditionel energi skal helst kunne holde til lidt af hvert. Derfor har vi brug for ingeniører, der ikke mister pusten. Vil du have en karriere, der bygger på

Læs mere

Handicappolitik Silkeborg Kommune

Handicappolitik Silkeborg Kommune Handicappolitik Silkeborg Kommune Indhold: Forord...3 Handicapbegrebet...4 Mission...4 Vision...5 Menneskesyn...5 Samfundssyn...6 Værdigrundlag...6 Kompensationsprincippet...6 Solidaritetsprincippet...7

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Samspillet mellem den frivillige og den kommunale sektor

Samspillet mellem den frivillige og den kommunale sektor Samspillet mellem den frivillige og den kommunale sektor Store politiske forventninger til foreninger og frivillige XXX STUE Det frivillige foreningsliv skal have gode vilkår. Det bidrager til udviklingen

Læs mere

Uddannelse i Region Midtjylland

Uddannelse i Region Midtjylland Uddannelse i Region Midtjylland - uddannelsespolitik som led i vækst og udvikling Pia Fabrin, 15. april 2015 www.regionmidtjylland.dk Uddannelse i Region Midtjylland I 2030 har alle borgere mulighed for

Læs mere

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune Udviklingen og byrådets vision Fortællingen om Aarhus kræver noget nyt af os. Med afsæt i Fortællingen om Aarhus har Fælles MED Udvalget i Aarhus Kommune beskrevet

Læs mere

FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB

FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB September 2007 FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB Undersøgelse og anbefalinger vedr. den lokale indsats Pixiversion af rapport Præsentation af undersøgelsen Målsætningen for regeringens handicapstrategi er,

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 513 Offentligt J.nr. BLS-401-00804 Den 28. april 2010 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Læs mere

Mobil infrastruktur, status og Fyns forventede udvikling på kort og lang sigt

Mobil infrastruktur, status og Fyns forventede udvikling på kort og lang sigt Mobil infrastruktur, status og Fyns forventede udvikling på kort og lang sigt Network Development Manager Lars L. Henneberg (Telenor) ved Fyns Fremtid 3, August 2013 Mobil infrastruktur, status og Fyns

Læs mere

Det syddanske Vækstforums Handlingsplan 2009 2010. Ansøgningsvejledning. syddansk

Det syddanske Vækstforums Handlingsplan 2009 2010. Ansøgningsvejledning. syddansk Det syddanske Vækstforums Handlingsplan 2009 2010 Ansøgningsvejledning syddansk Indhold Velfærdsteknologier og service Indkomstvækst på 4% Værditilvækst på 2% Iværksætteri Menneskelige ressourcer Forskning,

Læs mere

Opfølgning på kommunalbestyrelsens temadrøftelse om Den aktive ældre den 5. november 2011

Opfølgning på kommunalbestyrelsens temadrøftelse om Den aktive ældre den 5. november 2011 Notat 5. december 2012 Sagsbeh: clja01 Dok.nr.: Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Ledelsessekretariatet Opfølgning på kommunalbestyrelsens temadrøftelse om Den aktive ældre den 5. november 2011

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik

Sammenhængende børnepolitik Sammenhængende børnepolitik Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 30-05-2011 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GRUNDLÆGGENDE VÆRDIER 3 2. MÅLSÆTNINGER OG BETYDNING 5 2.1.

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune

Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune Idrætspolitik for Esbjerg Kommune 2011-2014 Forord Esbjerg er en af de førende idrætskommuner, hvad angår talentudvikling, tilskudsordninger og gode fysiske faciliteter. Denne nye idrætspolitik præsenterer

Læs mere

Visionen 2015-2018. Roskilde Kommune mulighedernes markedsplads

Visionen 2015-2018. Roskilde Kommune mulighedernes markedsplads Visionen 2015-2018 Byrådssekretariatet Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Roskilde Kommune mulighedernes markedsplads

Læs mere

Job- og kravprofil - Erhvervsudviklingschef

Job- og kravprofil - Erhvervsudviklingschef Job- og kravprofil - Erhvervsudviklingschef Gladsaxe Kommune Den 1. januar 2014 var der 66.656 indbyggere i kommunen. Gladsaxe Kommune er derved den 23. største kommune i Danmark og den 4. største i Region

Læs mere

Regionerne som vækstdynamoer

Regionerne som vækstdynamoer Regionerne som vækstdynamoer juni 2007 Layout: UHI, Danske Regioner Tryk: Danske Regioner Oplag: 600 Regionerne som vækstdynamoer Juni 2007 Indhold: 4 5 8 8 9 11 11 12 15 15 16 17 18 18 Regionernes vision

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

UDVIKLING AF KØBENHAVN VED HJÆLP AF SAMARBEJDE OG DIGITALISERING

UDVIKLING AF KØBENHAVN VED HJÆLP AF SAMARBEJDE OG DIGITALISERING UDVIKLING AF KØBENHAVN VED HJÆLP AF SAMARBEJDE OG DIGITALISERING 2. MARTS 2016 //MIKKEL HEMMINGSEN, ADM. DIREKTØR I ØKONOMIFORVALTNINGEN, KØBENHAVNS KOMMUNE DAGSORDEN 1. Digital revolution 2. Smarte investeringer

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer 2014-34 Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Finansministeriet om sikringen af, at nye offentlige

Læs mere

DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING FRIVILLIG I KRÆFTENS BEKÆMPELSE

DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING FRIVILLIG I KRÆFTENS BEKÆMPELSE DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING 1 DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING ER UDGIVET AF 2013 GENOPTRYKT 2016 TAK TIL DE MANGE FRIVILLIGE, DER HAR GIVET INPUT OG KOMMENTARER

Læs mere

Styrk Kernefagligheden på Arts!

Styrk Kernefagligheden på Arts! 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Styrk Kernefagligheden på Arts! I forbindelse med universitets udviklings- og forandringsproces og de

Læs mere

Overenskomstresultatet skal nu til urafstemning blandt medlemmerne, før det endeligt er godkendt og kan træde i kraft.

Overenskomstresultatet skal nu til urafstemning blandt medlemmerne, før det endeligt er godkendt og kan træde i kraft. Kære medlem Finansministeren og de faglige organisationer i staten (CFU) er blevet enige om et overenskomstresultat for de næste tre år. I pjecen her kan du læse om resultatet. Overenskomstresultatet skal

Læs mere

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune Rudersdal Kommune 2012-2022 VISIONER OG MÅL for den psykosocial indsats i Rudersdal Kommune 2012-2022 Indledning Rudersdal

Læs mere

Alm. Brand 2015. En finansiel koncern

Alm. Brand 2015. En finansiel koncern Alm. Brand 2015 En finansiel koncern Kort om Alm. Brand Alm. Brand er en dansk, finansiel koncern. Vi driver virksomhed inden for bank, forsikring og pension. Vi tager hånd om vores kunder Visionen at

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Investering og innovation 2011. 20. januar 2011

VÆKST BAROMETER. Investering og innovation 2011. 20. januar 2011 VÆKST BAROMETER 20. januar 2011 Investering og innovation 2011 Syv ud af ti virksomheder forventer at investere eller udvikle nye produkter, services, markeder eller egen organisation i 2011. Det gælder

Læs mere

Hvad driver væksten?

Hvad driver væksten? Hvad driver væksten? Syddansk Vækstforum 18. november 2011 Nikolaj Malchow-Møller, professor, PhD Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi Syddansk Universitet Har vi et vækstproblem? Få OECD lande har

Læs mere

Fine forløbstider på kræftbehandling i 3. kvartal 2013

Fine forløbstider på kræftbehandling i 3. kvartal 2013 NYHEDSBREVET DANSKE REGIONER UDKOMMER HVER 14. DAG NR 20 11. DECEMBER 2013 SUNDHED Fine forløbstider på kræftbehandling i 3. kvartal 2013 Monitoreringsrapport fra tredje kvartal 2013 viser overordnet set

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 20. maj 2016. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 20. maj 2016. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning Side 1 af 15 Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 20. maj 2016 v/jesper Busk, Formand DI Service Indledning Velkommen til generalforsamling i DI Service. Jeg har glædet mig til

Læs mere

LAG DJURSLANDS UDVIKLINGSSTRATEGI 2014-2020

LAG DJURSLANDS UDVIKLINGSSTRATEGI 2014-2020 2016 LAG DJURSLANDS UDVIKLINGSSTRATEGI 2014-2020 DEN LOKALE AKTIONSGRUPPE DJURSLAND 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING 3 STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER 4 Udviklingsstrategiens

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 KULTUR & FRITID Hvorfor talentstrategi? Formålet med talentstrategien er at skabe de optimale vilkår for den enkelte, så talentet stimuleres

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Medlemsmøde om innovation

Medlemsmøde om innovation Medlemsmøde om innovation Kristina Nielsen, Teknologisk Institut Møde d. 10. januar 2012 1 Kort om mig Seniorkonsulent ved Teknologisk Institut Rådgiver små og mellemstore virksomheder om innovation on

Læs mere