Morsø Kommune, Miljøtilsynsplan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Morsø Kommune, Miljøtilsynsplan 2013-2017"

Transkript

1 Morsø Kommune, Miljøtilsynsplan I 2013 er en ny tilsynsbekendtgørelse, bekendtgørelse nr. 497 af 15. maj 2013, trådt i kraft. Den indeholder krav om, at kommunerne skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug. Se bekendtgørelsen her: Miljøtilsynsplanen opdateres mindst hvert 4. år og skal første gang stilles til rådighed for offentligheden den 31. juli Et udkast til planen har været i en 4 ugers høringsperiode i offentligheden. Der kom ingen bemærkninger, der afstedkom en ændring af planen. Alle har ret til at komme med bemærkninger til udkastet inden for 4 uger. Hvad er en miljøtilsynsplan? Morsø Kommunes tilsynsplan er en overordnet tilsynsplan for kommunens miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Tilsynsfrekvensen er fastsat i bekendtgørelsens bilag 2 og er afhængig af virksomhedstype mellem 1-6 år. Kommunen fortager et basistilsyn. Herudover fastsættes med baggrund i en risikovurdering en tilsynsfrekvens for hver enkelt virksomhed. Hvad er et miljøtilsyn? Et tilsyn er defineret i bekendtgørelsen: Enhver form for udøvelse af tilsynsvirksomhed, herunder de aktiviteter, der indgår i myndighedens planlægning, forberedelse og gennemførelse af et konkret tilsynsbesøg, administrativ kontrol af eksempelvis registreringer og måledata, opfølgning i form af afrapportering og håndhævelse med henblik på at sikre, at virksomheder og husdyrbrug overholder lov om miljøbeskyttelse, lov om miljøgodkendelser af husdyrbrug m.v. af husdyrbrug, lov om forurenet jord, regler udstedt af disse love samt afgørelser truffet i medfør af disse. Kommunen fører et regelmæssigt basistilsyn med virksomhederne og husdyrbrugene. Et basistilsyn er et tilsyn over de samlede miljøforhold, hvor alle virksomhedens miljøforhold gennemgås. Herudover kan der udføres et prioriteret tilsyn på baggrund af basistilsynets risikovurdering målrette mod de områder eller aktiviteter, som er årsagen til tilsynet. Tilsynet foregår i dialog med virksomheden og ender med en tilsynsrapport, som sendes til virksomheden efterfølgende. Kommunen håndhæver reglerne ved at henstille overholdelse, indskærpe overholdelse eller ved at meddele et påbud. Tilsynet skal sikre, at forurening skal forebygges for at undgå, at en menneskelig påvirkning kan have skadelig virkning på menneskers sundhed og miljø. Tilsynet skal sikre, at en virksomhed ikke forurener mere end det tilladelige og at en tilladt forurening overholder en grænseværdi, som er fastsat i en miljøgodkendelse, en anden afgørelse, en bekendtgørelse, en vejledning fra Miljøstyrelsen, en miljørapport, en anvisning o. a. Et tilsyn skal også have fokus på at vurdere om der er risiko for forurening og tage højde herfor i sin planlægning af antal tilsyn med den enkelte virksomhed.

2 Herudover har kommunen udarbejdet følgende regulativer, som skal overholdes: Regulativ for erhvervsaffald. Forskrift for opbevaring af olie- og kemikalieaffald Et godt miljøtilsyn handler ikke kun om kontrol, men i lige så høj grad om vejledning og forebyggelse. Virksomheder og husdyrbrug får gennem dialogen i miljøtilsynet mulighed for at tilpasse produktionen og praksis, inden der er tale om en egentlig overtrædelse af gældende love og regler. Når det fungerer godt, kan tilsynet også være med til at få fokus på ressourceoptimering i virksomheden og på den måde være værdiskabende. Hos alle virksomheder er miljøtilsynet med til at skærpe fokus på miljø, mens det for større virksomheder bl.a. er muligheden for dialog og gennem dialog at forebygge miljøproblemer, der er det centrale. Et veltilrettelagt og effektiv tilsyn er et centralt element i forebyggelse af miljøproblemer, og miljøtilsynet er væsentligt ud fra både en miljøøkonomisk synsvinkel og for borgernes, virksomheders og husdyrbrugets oplevelse af retsbevidsthed. Hvordan planlægges et miljøtilsyn? Et tilsyn planlægges ved at tage udgangspunkt i rapporten fra det sidste tilsynsbesøg. Efter retsplejelovens bestemmelser skal et tilsyn varsles mindst 14 dage før gennemførelsen, således at virksomheden kan planlægge tilsynet og f.eks. finde dokumentation i forhold til opfyldelse af et vilkår o.a. Virksomheden er ligeledes i sin gode ret til at finde en bisidder ved tilsynet. Kommunen foretager også uanmeldte tilsyn for at få et øjebliksbillede af, om virksomheden overtræder en regel. Tilsynsrapporten skal offentliggøres Efter et miljøtilsyn på en virksomhed eller et husdyrbrug udarbejdes en offentlig tilgængelig tilsynsrapport. Kommunen foretager en indberetning af konklusionerne på hvert tilsyn, så det er muligt for enhver at følge kommunens arbejde med tilsynene og resultaterne heraf. Herudover har enhver ret til aktindsigt i de øvrige oplysninger, som kommunen er i besiddelse af med de begrænsninger, der følger af offentlighedsloven, forvaltningsloven og lov om aktindsigt i miljøoplysninger. Samarbejde med andre myndigheder Kommunen samarbejder med Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen som udstikker langt de fleste retningslinjer for kommunens miljøadministration. Kommunen udfører for husdyrbrug en fysisk kontrol af en række krav (KO eller krydsoverensstemmelseskrav). Hvis landmanden ikke opfylder kravene foretager kommunen en indberetning til NaturErhvervstyrelsen, som reducerer EU s arealstøtte.

3 Andre samarbejdspartnere er Politiet, Fødevarestyrelsen, Arbejdstilsynets Tilsynscenter Nord og Embedslægerne Nordjylland. Internt i kommunens serviceområde Natur og Miljø sørges for koordinering i forhold til andre fagområder i forhold til planlægning, byggeri, natur, vandforsyning, beredskab m.v. Miljørisikovurdering Miljørisikovurderingen tager udgangspunkt i resultaterne af tilsynet eller de seneste tilsyn. Den indeholder vægtede parametre for dels sandsynligheden for, at der sker en forurening, dels konsekvensen af en mulig miljøforurening. Sandsynligheden opgøres i parametre for henholdsvis: Virksomhedens eller husdyrbrugets systematik i miljøarbejdet, herunder miljøledelse og miljøforbedringer Virksomhedens eller husdyrbrugets regelefterlevelse Konsekvensen opgøres i parametre i henholdsvis: Håndtering og opbevaring af kemikalier og farligt affald samt forhold, der har betydning for at forebygge forurening fra oplagret husdyrgødning Emissioner til luft, jord- og/eller vandmiljø samt husdyrbrugets størrelse, og Sårbarhed, der skal opgøres som afstand til følsomme områder Hvilke virksomheder og husdyrbrug er omfattet: Særligt forurenende virksomheder og store svinebrug og fjerkræbrug, som er omfattet af EU s direktiv om industrielle emissioner (udledninger) herefter benævnt IE-virksomheder og IEhusdyrbrug. En fortegnelse over IE-virksomheder og IE-husdyrbrug ses på bilag 1 sidst i planen. Særligt for virksomheder Kampagner Tilsynet foretager kampagner rettet mod en branche eller et miljøtema. Kampagner kan f.eks. være at sætte fokus på oplag af farligt affald, affaldssortering for at sikre genanvendelse, olie- og benzinudskillere på autoværksteder og benzinstationer eller rigtig vedligeholdelse og udskiftning af filtre på udsugninger til det fri. De væsentligste miljøproblemer og tilsynsindsatsen Miljøtilsynet har fokus på, at virksomhedernes indretning og drift ikke giver anledning til en ulovlig påvirkning af miljøet, så der ikke er risiko for et større udslip til luften, vandløb, jorden eller til kommunens renseanlæg, ligesom tilsynet er opmærksom på, at der ikke forekommer støj- og lugtgener for de omkringboende. Dette betyder, at tilsynet kontrollerer at farligt affald opbevares sikkert og forsvarligt i tætte beholdere. Tilsynet kontrollerer, at der ikke sker udledning gennem afløb af stoffer, der kan skade vore vandløb eller renseanlæg.

4 Der foretages tilsyn med at tanke ovenpå jorden og i jorden overholder bestemmerne. Det kontrolleres bl.a. ved at tankens alder ikke er overskredet, og, at der foretages inspektion af tanken, som fastsat i reglerne. Det tjekkes, at affald o. a. oplagt på jorden ikke forurener eller giver anledning til en risiko for forurening af jorden. Ved støjende produktion sikrer kommunen gennem en orienterende støjmåling, at støjkravene er overholdt ved naboer. Kommunen følger op på et generelt forbud mod afbrænding og oplag af affald og oplyser, at afbrænding af affald normalt medfører en bøde på kr. Særligt for husdyrbrug Kampagner Kampagner kan f.eks. være at sætte fokus på beholderkontrol på gylletanke, flydelag på gylletanke, indretning af møddingsplads, overproduktion i forhold til godkendelse/tilladelse, overholdelse af vilkår i miljøgodkendelse m.v. Miljøproblemer og tilsynsindsats Ved miljøtilsyn på husdyrbrug sættes fokus på ejendommens produktion og opbevaring for at mindske natur og miljø påvirkningen og for at undgå væsentlige gener for naboer. Tilsynsarbejdet er dialogbaseret, så husdyrbruget oplever tilsynet som en hjælp til at overholde lovgivning og en vejledning om miljøforbedringer. Ved miljøtilsyn varsles landmanden med et brev 14 dage før tilsynet. På tilsyn kontrolleres om gødningsregnskab stemmer overens med miljøgodkendelse eller anden tilladelse. Møddingpladsen kontrolleres, hvilket indebærer at der tjekkes om overfladevand ledes væk fra møddingsplads, om randbelægning er tilfredsstillende og kapaciteten er i orden. Herunder tjekkes markstakke og krav om overdækning. Der foretages beholderkontrol hvert tiende år af gylletankene, så forud for tilsynet registreres alder og årstal for sidste beholderkontrol. Vilkår i miljøgodkendelser/tilladelser gennemgås og kontrolleres ved tilsynsbesøget. Ved tilsynet undersøges spildevandsforhold på ejendommen, da en risiko for forurening af grundvand, vandløb og Limfjorden skal undgås. Opbevaring og aflevering af farligt affald skal være sikker, og affaldet skal sorteres og afleveres til genbrug, og der må ikke foretages afbrænding af affald. Det inkluderer tjek af olietank og afbrænding af halm som giver en CO2-udledning til atmosfæren. Gennem dialog på tilsynet om gener i form af støj, lugt og fluer, da fluebekæmpelse er nødvendigt for husdyrbrug tæt på beboelser. Rigtig udspredning og flytning af gylle kontrolles for at mindske miljøpåvirkningen.

5 Bilag 1. Omfattede IE-virksomheder og IE husdyrbrug IE-Husdyrbrug CVR-nr. Navn Adresse Listepunkt Herluf Hensberg Asselsvej 90, 7900 Nykøbing Mors Vibeke Hensberg Blidstrupvej 3, 7990 Øster Assels Henrik Nielsen Ejerslevvej 26, 7900 Nykøbing Mors Thomas Bennedsgaard Elsøvej 115, 7900 Nykøbing Mors I/S Frøslevgård Elsøvej 262, 7900 Nykøbing Mors Klausen I/S Fjallerslevvej 11, 7900 Nykøbing Mors Anders Bovbjerg Grydhøjvej 17, 7950 Erslev Susanne Møller Hanstholmvej 2, 7900 Nykøbing Mors Christian Rolighed Nørgaard Hanstholmvej 3, 7900 Nykøbing Mors Mogens Balle Kristensen Hesterøroddevej 104, 7990 Øster Assels Ivar Søndergaard Jørsbyvej 2, 7900 Nykøbing Mors Svend Erik Villadsen Kalundborgvej 15, 7900 Nykøbing Mors Niels Karl Nielsen Kildevej 10, 7900 Nykøbing Mors Brdr. Haaning I/S Kridtvej 20, 7980 Vils Dennis Vind Kronborgvej 4, 7950 Erslev I/S Kjærsminde Lyngvej 5, 7950 Erslev Per Overgaard Madsvej 21, 7900 Nykøbing Mors Thomas Bennedsgaard Mejerivej 10, 7900 Nykøbing Mors Jesper Clausen Nørre Dråbyvej 5, 7900 Nykøbing Mors Martin Hosbond Præstbrovej 6, 7900 Nykøbing Mors Storupgård III I/S Rolighedsvej 10, 7990 Øster Assels I/S Lindholm Skærhøj 6, 7900 Nykøbing Mors Arne Balle Kristensen Staghøjmøllevej 8, 7990 Øster Assels Kirsten Dal og Erling Krog Strandvænget 30, 7900 Nykøbing Mors Jens Vigh Riis Sø Møllevej 3, 7900 Nykøbing Mors Jørgen Gade Nielsen Søndenom 13, 7990 Øster Assels Labækgård I/S / Øksendal Dæk I/S Ørndrupvej 123, 7960 Karby Jørgen Gade Nielsen Åshøj 14, 7990 Øster Assels

6 IE-Virksomheder MILJØENHEDSNAVN CVRNUMMER VEJNAVN HUSNUMMER POSTNR BYNAVN LISTETYPEKODE DANSK MOLER INDUSTRI A/S Skarrehagevej Nykøbing M B103

Miljøtilsynsplan, Teknik og Miljø, Hjørring Kommune. 11.06.2013

Miljøtilsynsplan, Teknik og Miljø, Hjørring Kommune. 11.06.2013 Miljøtilsynsplan, Teknik og Miljø, Hjørring Kommune. 11.06.2013 Forside Hvad er en miljøtilsynsplan I 2013 træder en ny tilsynsbekendtgørelse i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en tilsynsplan

Læs mere

Helge Hansen Baudersvej 4 9300 Sæby. Miljøtilsyn med Dybvadgårdsvej 8, i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Helge Hansen Baudersvej 4 9300 Sæby. Miljøtilsyn med Dybvadgårdsvej 8, i henhold til miljøbeskyttelsesloven Helge Hansen Baudersvej 4 9300 Sæby Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Dybvadgårdsvej

Læs mere

Tilsynsplan for miljøområdet 2014-2016

Tilsynsplan for miljøområdet 2014-2016 Tilsynsplan for miljøområdet 2014-2016 Udkast Vedtaget den XX. XX 2014 Generelt om tilsynsplaner I 2013 trådte en ny tilsynsbekendtgørelse kraft. Den indeholder krav om, at kommunerne skal udarbejde en

Læs mere

TILSYNSPLAN FOR INDUSTRI 2013

TILSYNSPLAN FOR INDUSTRI 2013 TILSYNSPLAN FOR INDUSTRI 2013 I maj 2013 er en ny tilsynsbekendtgørelse trådt i kraft med krav om, at alle kommuner skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder herunder landbrug. Tilsynsplanen

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Næstved Kommune. Center for Miljø og Natur Næstved Kommune. Gældende pr. 1. august 2013. Hvad er en tilsynsplan

Miljøtilsynsplan for Næstved Kommune. Center for Miljø og Natur Næstved Kommune. Gældende pr. 1. august 2013. Hvad er en tilsynsplan Miljøtilsynsplan for Næstved Kommune Gældende pr. 1. august 2013 Center for Miljø og Natur Næstved Kommune Hvad er en tilsynsplan I 2013 er der kommet en tilsynsbekendtgørelse med krav om, at kommunen

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Peter Mellergaard Boelmøllevej 25 9900 Frederikshavn Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn

Læs mere

Miljøtilsynsplan februar 2018

Miljøtilsynsplan februar 2018 Miljøtilsynsplan 2018-2021 21. februar 2018 2 Miljøtilsynsplan 2018-2021 Morsø Kommune Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 3 1.1. Offentliggørelse og høring... 3 2 Vurdering af de væsentligste miljøproblemer...

Læs mere

Udkast Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune, xx.xx. 2013

Udkast Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune, xx.xx. 2013 Udkast Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune, xx.xx. 2013 Hvad er en miljøtilsynsplan I 2013 træder en ny tilsynsbekendtgørelse på miljøområdet i kraft. Kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Indberetning godkendelses - og tilsynsindsatsen med i 2013, for perioden 23. maj 2013 31. dec. 2013 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kommunenavn Haderslev Kommunens bemærkninger til de

Læs mere

Basistilsyn regelmæssigt forekommende, med en frekvens bestemt ud fra bekendtgørelse om miljøtilsyn.

Basistilsyn regelmæssigt forekommende, med en frekvens bestemt ud fra bekendtgørelse om miljøtilsyn. Johs. og Uwe Hinrichsen Bylderup-Bov Bygade 29 6372 Bylderup-Bov Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 17-11-2015 Sagsnr.: 15/32910 Dokumentnr.: 1 Ejendom: 13040 Kontakt: Gerda Marie Madsen

Læs mere

Kampagnens væsentlige interessenter. Kampagnens resultater og aktiviteter

Kampagnens væsentlige interessenter. Kampagnens resultater og aktiviteter Plan: Tilsynskampagne for farligt Affald Dato for revision Baggrund Baggrunden for kampagnen er, at forkert opbevaring og håndtering af affald kan give risiko for forurening af jord, overfladevand og grundvand

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Hvad er en miljøtilsynsplan I 2013 træder en ny tilsynsbekendtgørelse på miljøområdet i kraft. Kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1)

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1) BEK nr 1755 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-029-00406 Senere ændringer

Læs mere

PLAN FOR TILSYNSARBEJDE PÅ MILJØOMRÅDET 2016

PLAN FOR TILSYNSARBEJDE PÅ MILJØOMRÅDET 2016 PLAN FOR TILSYNSARBEJDE PÅ MILJØOMRÅDET 2016 INDHOLD Odense Kommune Erhverv og bæredygtighed Industri og Klima, Landbrug & Natur Juni 2016 Odense Kommunes ambitioner med miljøtilsyn.... 4 Generel vurdering

Læs mere

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli Miljøtilsynsplan 2013-2017 juli 2013, opdateret november 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug

Læs mere

Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes miljøindsats vedrørende landbrug og pelsdyrfarme i perioden 1. jan- 22. maj 2013.

Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes miljøindsats vedrørende landbrug og pelsdyrfarme i perioden 1. jan- 22. maj 2013. Notat Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes miljøindsats vedrørende landbrug og pelsdyrfarme i perioden 1. jan- 22. maj 2013. Skema 1.1 Godkendelser af husdyr/landbrug (Del

Læs mere

Opbevaring af Miljøfarlige stoffer og produkter Jægerspris og Skibby. Tilsynskampagne 2016

Opbevaring af Miljøfarlige stoffer og produkter Jægerspris og Skibby. Tilsynskampagne 2016 Opbevaring af Miljøfarlige stoffer og produkter Jægerspris og Skibby Tilsynskampagne 2016 Tilsynskampagne 2016 Opbevaring af Miljøfarlige stoffer og produkter. Oplag og opbevaring af kemikalier, olier

Læs mere

Vejledning for fjerkræhold i boligområder.

Vejledning for fjerkræhold i boligområder. Vækst og Bæredygtighed Dato: 21/10/2015 Vejledning for fjerkræhold i boligområder. For yderligere information kontakt Holbæk Kommune ved: Landbrugsteamet Telefon: 72362505 Mail: landbrug@holb.dk 0 Indhold:

Læs mere

Kampagnetilsynskatalog for Struer Kommune for 2017

Kampagnetilsynskatalog for Struer Kommune for 2017 Kampagnetilsynskatalog for Struer Kommune for 2017 Beskrivelse af krav til at udføre tilsynskampagner Kommunerne skal udføre 2 årlige tilsynskampagner med industrivirksomheder og/eller husdyrbrug som målgrupper.

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 09.09.2015 CVR-nummer 17045210 P-nummer 1017206997 Virksomhed Scania Danmark A/S Adresse Bredskiftevej 30 Postnummer

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013

Miljøtilsynsplan 2013 Miljøtilsynsplan 2013 Plan for miljøtilsyn 2013-2016 Høring om ny plan for miljøtilsyn på virksomheder og landbrug. Et forslag til overordnet plan for miljøtilsyn på virksomheder i Hillerød Kommune er

Læs mere

MILJØTILSYNSPLAN 2013

MILJØTILSYNSPLAN 2013 MILJØTILSYNSPLAN 2013 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Mette Fjellerad D 4646 4945 E mefj@lejre.dk Dato: 31. juli 2013 J.nr.: 13/9845 Hvad er en miljøtilsynsplan

Læs mere

PLAN FOR TILSYNSARBEJDE PÅ MILJØOMRÅDET 2014

PLAN FOR TILSYNSARBEJDE PÅ MILJØOMRÅDET 2014 PLAN FOR TILSYNSARBEJDE PÅ MILJØOMRÅDET 2014 INDHOLD Odense Kommune Natur, Miljø og Trafik Industrimiljø, Landbrug & Grundvand April 2014 Layout: www.kreativgrafisk.dk Odense Kommunes ambitioner med miljøtilsyn....

Læs mere

DIGITAL STØTTE FOR EGENKONTROL OG MILJØLEDELSE Peter Nygaard Uffe Sønderhousen

DIGITAL STØTTE FOR EGENKONTROL OG MILJØLEDELSE Peter Nygaard Uffe Sønderhousen DIGITAL STØTTE FOR EGENKONTROL OG MILJØLEDELSE Peter Nygaard Uffe Sønderhousen EGENKONTROL OG MILJØLEDELSE Hvordan gøre det lettere for alle parter? Uddrag af vilkår: Spildolie, kemikalier og andet farligt

Læs mere

1 Plan for miljøtilsyn 2013-2016

1 Plan for miljøtilsyn 2013-2016 Udkast til Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for 203-206 Plan for miljøtilsyn 203-206 Hvad er en tilsynsplan Tilsynsplanen fortæller virksomheder, borgere og andre myndigheder, hvordan Hørsholm Kommune

Læs mere

orienteringsmøde om 12 IED - bekendtgørelser

orienteringsmøde om 12 IED - bekendtgørelser Velkommen til orienteringsmøde om 12 IED - bekendtgørelser Nis Christiansen og Steen Pedersen Dagens program Intro til mødet /5 min 3 oplæg om bekendtgørelserne / 1 time Spørgsmål / 50 min Afrunding /

Læs mere

Pelagia Danmark A/S Hermetikvej 9 9990 Skagen Att. Sørens Henriksen (she@pelagia.com) Rapport efter miljøtilsyn hos Pelagia Danmark A/S

Pelagia Danmark A/S Hermetikvej 9 9990 Skagen Att. Sørens Henriksen (she@pelagia.com) Rapport efter miljøtilsyn hos Pelagia Danmark A/S Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Pelagia Danmark A/S Hermetikvej 9 9990 Skagen Att. Sørens Henriksen (she@pelagia.com) Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk

Læs mere

Vejledning i udfyldelse af skemaet til beretningen om kommunernes miljøindsats vedrørende landbrug og pelsdyrfarme i 2011

Vejledning i udfyldelse af skemaet til beretningen om kommunernes miljøindsats vedrørende landbrug og pelsdyrfarme i 2011 Notat Erhverv J.nr. mst-1261-00068 Ref. modyr/sikro/inrma Den 16. marts 2012 Vejledning i udfyldelse af skemaet til beretningen om kommunernes miljøindsats vedrørende landbrug og pelsdyrfarme i 2011 Indberetningen

Læs mere

Vejledning om hestehold

Vejledning om hestehold 2011 Vejledning om hestehold www.hillerod.dk Hillerød Kommune, Miljø, Trollesmindealle 27, 3400 Hillerød 01-03-2011 Hvor må man holde hest? Heste hører til på landet. Det er ikke tilladt at holde heste

Læs mere

Indhold Er du i tvivl ring 1-1-2.

Indhold Er du i tvivl ring 1-1-2. Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Bilag 5 Indhold 2 INDLEDNING TIL OG FORMÅL MED BEREDSKABSPLANEN... 6 3 SELVE BEREDSKABSPLANEN... 7 3.1 KORTMATERIALE... 7 3.2 TELEFONNUMRE...8 3.3 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS...

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse efter tilsyn på ejendom med kvægdrift udført den 04-08-2015 - Peter Petersen Friis, Højgårdsvej 1, 6500 Vojens

Tilsynsrapport til offentliggørelse efter tilsyn på ejendom med kvægdrift udført den 04-08-2015 - Peter Petersen Friis, Højgårdsvej 1, 6500 Vojens Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf 74 34 34 34 Fax 74 34 23 34 landbrugssager@haderslev.dk www.haderslev.dk Tilsynsrapport til offentliggørelse efter

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE. Side 1 af 8

NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE. Side 1 af 8 NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE Side 1 af 8 Side 2 af 8 Indledning I Gentofte Kommune, Natur og Miljø, fører vi tilsyn med, at virksomheder og erhvervsmæssige dyrehold overholder

Læs mere

Konstatering af overtrædelser

Konstatering af overtrædelser At-intern instruks Konstatering af overtrædelser At-intern instruks IN-18-8 Arbejdsmiljøemne: Generelle instrukser uden arbejdsmiljøemne Ansvarlig enhed: AFC, 1. kontor Ikrafttræden: 7. august 2006 Senest

Læs mere

MILJØTILSYNSPLAN 2013

MILJØTILSYNSPLAN 2013 MILJØTILSYNSPLAN 2013 Kolofon Titel: Miljøtilsynsplan 2013. Køge Kommune År: 2013 Kontaktadresse: Køge Kommune Torvet 1 4600 Køge Mail: natmil@koege.dk Forsidefoto: Collage af virksomheder og landbrug

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013

Miljøtilsynsplan 2013 Miljøtilsynsplan 2013 For Slagelse Kommune Indledning Slagelse Kommune fører tilsyn med, at virksomheder og husdyrbrug overholder miljølove og regler. Denne plan er en beskrivelse af de områder, som Slagelse

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø

Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø Struktur 1. En godkendelse er varig (ikke tidsbegrænset) 2. Retsbeskyttelse 3. Indbrudsmulighed i retsbeskyttelsesperioden 4. Revurdering 2

Læs mere

Hans Kr. Larsen Nautrup Møllevej 30 Nautrup 7870 Roslev toustrup@toustruppost.dk. Den 14. oktober 2013

Hans Kr. Larsen Nautrup Møllevej 30 Nautrup 7870 Roslev toustrup@toustruppost.dk. Den 14. oktober 2013 Hans Kr. Larsen Nautrup Møllevej 30 Nautrup 7870 Roslev toustrup@toustruppost.dk Den 14. oktober 2013 Nautrup Møllevej 7 7870 Roslev - Afgørelse - Anmeldelse - Kornsilo 19 - ingen nabo høring Skive Kommune

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Tilsynsberetning 2012

Tilsynsberetning 2012 Tilsynsberetning 2012 Virksomheder Holstebro Kommune Teknik og Miljø 01.04.2013 Tilsynsberetning for tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012. Kommunenavn Holstebro Indledning (max 1500 tegn)

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 3 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven. Miljøsagsnr. MIL-2965. Trindsøvej 5 (ejendommen ejes af Olav de Linde)

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven. Miljøsagsnr. MIL-2965. Trindsøvej 5 (ejendommen ejes af Olav de Linde) Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 28. april 2016 CVR-nummer 17 03 38 75 P-nummer 1004316113 e-doc TS journal nr. 13/026789 Miljøsagsnr. MIL-2965

Læs mere

Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017

Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017 Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017 Indholdsfortegnelse UDKAST: Ballerup Kommunes Tilsynsplan 2013-2017... 3 1. INDLEDNING... 3 INTRODUKTION TIL TILSYNSPLANEN... 3 BALLERUP KOMMUNES MILJØ- OG UDVIKLINGSMÅLSÆTNINGER...

Læs mere

FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN GENTOFTE KOMMUNE

FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN GENTOFTE KOMMUNE NATUR OG MILJØ FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN 2017-2020 GENTOFTE KOMMUNE Side 1 af 8 Side 2 af 8 Indledning I Gentofte Kommune, Natur og Miljø, fører vi tilsyn med, at virksomheder og erhvervsmæssige

Læs mere

Vejledning for fjerkræhold i boligområder

Vejledning for fjerkræhold i boligområder Vejledning for fjerkræhold i boligområder Indhold: FØR DU ANSKAFFER DIG FJERKRÆ 3 EN HØNE BLEV TIL FEM KLAGER 3 REGLER OG RETNINGSLINJER 4 ROTTER 4 GØDNING 5 HØNS 5 DUER 6 ANDET FJERKRÆ 6 FUGLEINFLUENZA

Læs mere

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

Miljøtilsynsplan

Miljøtilsynsplan Miljøtilsynsplan 2019-2022 Indledning Miljøtilsynsbekendtgørelsen har fastsat, at alle kommuner skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug. Miljøtilsynsplanen giver borgere,

Læs mere

Tilsynsrapport for prioriteret landbrugstilsyn

Tilsynsrapport for prioriteret landbrugstilsyn Tilsynsrapport for prioriteret landbrugstilsyn Jeg har ført tilsyn efter miljøbeskyttelseslovens 65 på Grønmark 2, 6470 Sydals Tilsynsdato : 15-09-2015 Tilsynet er udført af : Torben Kobberø Fra landbruget

Læs mere

Tilsynsrapport. Unicon A/S Vojensvej 7 6500 Vojens

Tilsynsrapport. Unicon A/S Vojensvej 7 6500 Vojens Haderslev Kommune Teknik og Miljø Miljø Simmerstedvej 1A, I 6100 Haderslev Tlf. : 74 34 34 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk Dir. Tlf. 74 34 21 53 anjc@haderslev.dk Tilsynsrapport Unicon A/S Vojensvej

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål K og L stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Jan E. Jørgensen (V)

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål K og L stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Jan E. Jørgensen (V) Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 133 Offentligt J.nr. 001-08288 Den 10. januar 2013 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål K og L stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Jan E. Jørgensen

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Miljøtilsynsplan

Greve Kommune Teknik & Miljø. Miljøtilsynsplan Greve Kommune Teknik & Miljø Miljøtilsynsplan 2019-2023 Indledning Greve Kommune, Teknik & Miljø, har på baggrund af bekendtgørelse nr. 1476 af 12. december 2017, udarbejdet en miljøtilsynsplan. Tilsynsplanen

Læs mere

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Foto eller oversigtskort Januar 2016 Opfordring til debat FDM har søgt om permanent tilladelse til

Læs mere

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Miljø Dato: 02-08-2016 Sagsnr.: 16/24805 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Projekt beskrivelse SportsCarEvent

Læs mere

Miljøtilsynsplan. For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug

Miljøtilsynsplan. For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug Miljøtilsynsplan For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug Indledning Haderslev Kommune, Teknik og Miljø, har på baggrund af den nye Miljøtilsynsbekendtgørelse nr. 497 af 15. maj 2013, udarbejdet en

Læs mere

Jimmi Kragkær Wadsholt Bjergetsvej 13 st. 9750 Østervrå. Rettelse til Miljøtilsyn med Bjergetsvej 11, i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Jimmi Kragkær Wadsholt Bjergetsvej 13 st. 9750 Østervrå. Rettelse til Miljøtilsyn med Bjergetsvej 11, i henhold til miljøbeskyttelsesloven Jimmi Kragkær Wadsholt Bjergetsvej 13 st. 9750 Østervrå Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Rettelse

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.30 for en del af Kregme Lokalcenter Dato februar 2016 Deltagere ved screeningsmøde Pernille Meyling og Jørgen

Læs mere

TILSYNSPLAN. Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING

TILSYNSPLAN. Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING TILSYNSPLAN Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING Indhold 1. Indledning... 2 2. Geografisk område... 2 3. Virksomheder og landbrug som Ishøj Kommune

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Slagelse Indledning (max 1500 Dette er kortlægningen af Slagelse Kommune indsats på miljøområdet i 2011 i henhold

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet At-vejledning F.3.4 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.7 Sikkerheds- og sundhedsarbejde på midlertidige

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Niels.orvad@mail.dk Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 1. juli 2015 Center for Teknik og Miljø Sagsnummer:

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Xellia Pharmaceuticals ApS Dalslandsgade 11 2300 København S Virksomheder J.nr. MST-1270-01430 Ref. tiska/gukha Den 9. marts 2015 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING For: Xellia Pharmaceuticals ApS Dalslandsgade

Læs mere

hønsehold i Halsnæs Kommune

hønsehold i Halsnæs Kommune Regulativ for ikkeerhvervsmæssigt fugle- og hønsehold i Halsnæs Kommune Januar 2015 Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Regulativ for ikke-erhvervsmæssigt fugle- og hønsehold i Halsnæs Kommune... 2

Læs mere

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Den 12. november 2014 J.nr. 2014103514 Ref.: kj Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Sundhedsstyrelsens opfølgning på Rigsrevisionens beretning af 5.

Læs mere

Bekendtgørelse om manuel håndtering af byrder i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1)

Bekendtgørelse om manuel håndtering af byrder i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1) BEK nr 846 af 29/06/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j. nr. 20159000059 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Miljøtilsynsplan

Miljøtilsynsplan Miljøtilsynsplan 2013 2016 Hvorfor en miljøtilsynsplan og hvad skal den indeholde? I maj 2013 trådte en ny miljøtilsynsbekendtgørelse i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for

Læs mere

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund Debatoplæg Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund LEGO parkeringshus Indkaldelse af forslag og idéer Oktober 2014 1 LEGO Koncernen har søgt Billund Kommune om tilladelse til at bygge et nyt parkeringshus

Læs mere

TILSYNSPLAN HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER

TILSYNSPLAN HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2018 MILJØTILSYNSPLAN TILSYNSPLAN 2018-22 HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER Tilsynsplanen er et udtryk for den kommunale miljøtilsynsstrategi for husdyrbrug og virksomheder i Stevns

Læs mere

Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for

Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for 207-2 2 Plan for miljøtilsyn 207-2 Hvad er en tilsynsplan Tilsynsplanen fortæller virksomheder, borgere og andre myndigheder, hvordan Hørsholm Kommune fører tilsyn

Læs mere

Henvendelse skal ske på mail: landbrug@aabenraa.dk. Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676

Henvendelse skal ske på mail: landbrug@aabenraa.dk. Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Hans Jørgen Hansen Hygum Gamle Kirkevej 36 6200 Aabenraa Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 09-12-2015 Sagsnr.: 07/35053 Dok.løbenr.: Kontakt: Helle Lund Daabeck

Læs mere

Vindmøller ved Lundsmark

Vindmøller ved Lundsmark Ansøgning og projektbeskrivelse Vindmøller ved Lundsmark November 2015 Projektansøger: SE Blue Renewables og Wind1 Udarbejdet af: Arkitektfirma Mogens B. Leth Magnoliavej 16, 7700 Thisted Mail: mogens.leth@gmail.com

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Teknik & Miljø 15. marts 2016 Sags-ID: 16-1556 Sagsbehandler: Susanne Hansen Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf.

Læs mere

Tilsynsberetning 2010

Tilsynsberetning 2010 Tilsynsberetning 2010 Virksomheder Holstebro Kommune Teknik og Miljø 01.04.2011 Tilsynsberetning for tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010. Kommunenavn Holstebro Kommune Indledning (max

Læs mere

Tilsynsplan for Byg og Miljø, Norddjurs Kommune

Tilsynsplan for Byg og Miljø, Norddjurs Kommune l Byg og Miljø Dato: 31. juli 2013 Reference: Kirsten Haugaard Wermuth Direkte telefon: 89594016 E-mail: khw@norddjurs.dk Sagsnr.: 13/12892 Tilsynsplan for Byg og Miljø, Norddjurs Kommune Version 31. juli

Læs mere

Regler om støj fra vindmøller

Regler om støj fra vindmøller Regler om støj fra vindmøller Jørgen Jakobsen, Miljøstyrelsen Vindmøller Biopix.dk: N Sloth Oversigt Andre slags støj Anmeldelse af ny vindmøller Er der plads? Hvad kan kommunen bestemme? Tilsyn og kontrol

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Miljøtilsynsplan for Syddjurs Kommune 2013

Miljøtilsynsplan for Syddjurs Kommune 2013 Miljøtilsynsplan for Syddjurs Kommune 2013 Hvad er en miljøtilsynsplan Den 23. maj 2013 trådte en ny tilsynsbekendtgørelse i kraft med krav om, at kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn

Læs mere

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2017-2021 Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Indledning Aabenraa Kommune har på baggrund af Miljøtilsynsbekendtgørelsen

Læs mere

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM Myndighed Kolding Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets placering

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del Bilag 187 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del Bilag 187 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del Bilag 187 Offentligt 2 Et almindeligt tilsyn iværksættes ofte på baggrund af en konkret tvivl om undervisningens indhold og kvalitet på en bestemt skole.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1) Lovforslag nr. L xx Folketinget 2012-13 Fremsat den 13. marts 2013 af klima-, energi- og bygningsministeren (Martin Lidegaard) Forslag til Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning,

Læs mere

Vejledning om hestehold

Vejledning om hestehold Vejledning om hestehold Hvor må man holde hest? Heste hører til på landet. Det er ikke tilladt at holde heste i byzone eller i sommerhusområder. Det er heller ikke tilladt at holde heste i landzoneområder

Læs mere

Jordregulativ Lolland Kommune

Jordregulativ Lolland Kommune Jordregulativ Lolland Kommune Lolland Kommune, Teknik- og Miljømyndighed, Jernbanegade 7, 4930 Maribo Telefon 5467 6767, tmm@lolland.dk, www.lolland.dk 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette

Læs mere

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej Aabenraa

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej Aabenraa Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017 Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Indledning Aabenraa Kommune har på baggrund af Miljøtilsynsbekendtgørelsen

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: cop@dlgtele.dk Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Brønderslevvej 197 i henhold til

Læs mere

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086 Screening efter VVM-reglerne: Rugtved Fælled Vandværk I/S VVM Myndighed Basis oplysninger Frederikshavn Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: n til Rugtved Fælled Vandværk I/S, 23.800 m3/år

Læs mere

VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup

VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup VVM Myndighed Basis oplysninger Brønderslev Kommune Hellumvej 10, Hjallerup - miljøgodkendelse af anlæg for midlertidig oplagring af farligt affald

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus. Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus. Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af maskinhus Harry Sørensen Tavlborgvej 7 7490 Aulum Afgørelsesdato:

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. H og I stillet af stillet af Folketingets Retsudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. H og I stillet af stillet af Folketingets Retsudvalg Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 442 Offentligt J. nr. NST-101-01551 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. H og I stillet af stillet af Folketingets Retsudvalg Spørgsmål

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen skal planlægge

Læs mere

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Dagplejepædagogen En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Forord Det er dagplejens opgave at tilbyde børnene tryghed, nærvær og et udviklende miljø. Den enkelte dagplejer skal derfor trives i sit

Læs mere

Udkast til Miljøtilsynsplan

Udkast til Miljøtilsynsplan Udkast til Miljøtilsynsplan 2018-2022 Indledning Lyngby-Taarbæk Kommune har i mange år ført miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Tilsynet udføres for at begrænse og forebygge virksomhedernes

Læs mere

Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 18, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 1517 af 14. december 2006 om miljøregulering af visse aktiviteter.

Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 18, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 1517 af 14. december 2006 om miljøregulering af visse aktiviteter. Forskrift for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende bygge- og anlægsaktiviteter Baggrund og lovgivning Bygge- og anlægsarbejder giver ofte anledning til gener for de omkringboende i

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Tagmonteret solcelleanlæg. Solcelleanlægget etableres således, at det følger

Læs mere

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Formål Følgende forskrift har til formål at begrænse gener i form af støj, støv og vibrationer i forbindelse med midlertidige bygge-

Læs mere

Tilsynsindsats herunder hvordan et tilsynsbesøg tilrettelægges og gennemføres

Tilsynsindsats herunder hvordan et tilsynsbesøg tilrettelægges og gennemføres KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Udkast til plan for miljøtilsyn for København Kommune - juli 2013 Indledning Denne miljøtilsynsplan er udarbejdet som led i Københavns

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Kommuneplantillæg nr. 20 for Kregme Lokalcenter Dato Februar 2016 Deltagere ved screeningsmøde Pernille Vitt Meyling

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J

Miljøstyrelsen Virksomheder. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Miljøstyrelsen Virksomheder Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson

Læs mere

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Thisted Kommunes vurdering af anlægsprojekt på ejendommen matr.nr. XX, XX.

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere