Tårnby Kastrup Boligselskab attraktive boliger med et stærkt fællesskab

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tårnby Kastrup Boligselskab attraktive boliger med et stærkt fællesskab"

Transkript

1 Tårnby Kastrup Boligselskab attraktive boliger med et stærkt fællesskab

2 2 Attraktive boliger for alle Tårnby Kastrup Boligselskab råder over 1265 lejemål fordelt på vores tre afdelinger i Tårnby og Kastrup. Vores lejeboliger tiltrækker alle typer af mennesker, både studerende, børnefamilier og seniorer. Vi har desuden en del boliger, som er indrettet, så de er attraktive for handicappede og gangbesværede. Vores lejeboliger har kort afstand til indkøbsmuligheder, skoler og daginstitutioner, naturskønne områder og kulturelle faciliteter, såsom Den Blå Planet og Amager Strandpark. Faciliteterne i og omkring din bolig er naturligvis i orden, når du er lejer hos Tårnby Kastrup Boligselskab. Du finder vaskerum og legepladser ved vores boliger, og du kan som beboer i afdelingen Allégården leje smukke festlokaler. I en del af vores lejemål er det ligeledes tilladt at holde en hund eller en kat.

3 3 Få indflydelse på dit område Beboerdemokratiet sættes højt i alle afdelinger, og for dig som lejer er det muligt at få stor indflydelse på dagligdagen. På vores hjemmesider er der et debatforum, hvor der udveksles erfaringer med stort og småt, og du har også mulighed for at søge om at bruge råderetten over din bolig og dermed sætte dit eget præg på indretningen. I denne brochure kan du se nogle af de attraktive faciliteter, vores lejemål byder på. Du er altid velkommen til at kontakte vores ejendomskontorer for spørgsmål både, hvis du allerede er lejer hos os, eller hvis du er interesseret i at blive det. Indmeldelse skal dog ske gennem KAB. Vi er en del af KAB, og KAB administrerer vores venteliste, husleje og regnskaber m.v.

4 4 Allégården nye altaner og mulighed for aktivitet Allégården består af 1095 lejemål. Afdelingen er opkaldt efter den smukke gård Allégården på Tårnbyvej som blev opført i Afdelingens lejemål er fordelt på fem adresser i Tårnby placeret rundt om den gamle gård. Lejlighederne er gennem tiden moderniseret, og senest er der tilbygget smukke altaner på alle boliger over stueetagen. De fleste lejligheder er med to, tre eller fire rum. På vores hjemmeside kan du læse mere om boligerne, og du kan få info om den store række af foreninger, som findes i området. Hvad enten du er interesseret i eksempelvis bordtennis, fotografi, computere, motorcykler, fiskeri eller snedkeri, er der muligheder for at deltage i hyggeaftener og aktiviteter. Mange af klubberne har et prisvenligt kontingent på mellem nul og et par hundrede kroner om året. Vi udfører: Tagrenovering Facaderenovering Vinduesrenovering Energioptimering Renovering af eksisterende boliger Tagboliger Greve Main Greve Tlf.:

5 5 Allégården har tilhørende fodboldbane, hockeybane, basketballbane og tennisbane, som danner gode rammer for aktivitet og socialt samvær beboerne imellem. Desuden er der mulighed for fitness, og der er gode grillfaciliteter, som frit må benyttes af beboerne. gt a nv D øg LÅSEBUSSEN Låsebussen håndterer alle former for låse og sikringsarbejde. Læs mere på vores hjemmeside: Smedekærvej Kastrup Tlf.:

6 6 Et socialt fællesskab Det er fantastisk dejligt at være i haverne. Ud over vores flotte fælleshus har vi hver især en lille hyggekrog i vores haver. Her mødes vi til en øl eller en tår kaffe, og haverne er dermed vigtige for det sociale fællesskab i området. Jeg er selv folkepensionist, og i sommermånederne er jeg næsten i haven hver dag. Jeg kan slet ikke lade være. Kjeld Johansen formand, Haveklubben Spiren Små som store tømrer-, snedkerog maleropgaver løses af Maler og Tømrermester AMAGER Vi tilbyder: Klargøring af flyttelejligheder, totalløsninger, køkkener, service af plastvinduer, vedligeholdelseskonto, boligforeninger, private og erhverv Tømrermester Egilsson v/mikkel Egilsson Hadsten Alle Kastrup Tlf.:

7 7 Nyttehaver og haveklub Ved Allégården ligger 55 nyttehaver omkring et fælleshus. Haverne har en størrelse på cirka 70 kvadratmeter, og beboerne betaler blot 100 kr. i kontingent om året for at dyrke så mange blomster og grøntsager, de overhovedet orker. Nyttehaverne er etableret i 1970 erne, og ventetiden på en have varierer. Den har tidligere været på fem år, men den er blevet kortere de sidste par år. For spørgsmål om nyttehaverne kan Haveklubben Spiren kontaktes på mail: KONTECH A/S Hammerholmen 48 A 2650 Hvidovre Tlf.:

8 8 Allégården en bygning med sjæl Selve Allégården på Tårnbyvej blev opført i Gården fik dog først sit navn i forbindelse med en renovation i 1901, hvor en stor allé af elmetræer blev anlagt. Gården blev herefter drevet som gartneri med fokus på dejlige, danske tomater. I slutningen af 1940 erne blev gården solgt, og den første etape af boliger blev opført omkring gården. Siden blev en del af de tilhørende bygninger revet ned, men hovedbygningen blev bevaret, og i dag kan afdelingens beboere leje den smukke gamle bygning til et arrangement eller en fest for op til 50 personer. Bygningen har lyse lokaler og et velfungerede køkken, og Allégårdens festlokaler kan lejes af Allégårdens beboere ved henvendelse til ejendomskontoret. P. Nielsen s G U LV S E R V I C E Vestermarie Allé Kastrup Mobil:

9 9 Solen skinner på Thyges Gård Thyges Gård består af 157 lejemål, hvoraf 10 er erhvervslejemål. De private lejemål er fordelt på lejligheder med et til fire værelser, hvoraf de fleste har to eller tre rum. Desuden har hver enkelt bolig en altan eller tilhørende have. På en del af boligerne har vi for nylig installeret solceller, så en stor del af energiforbruget i afdelingen nu dækkes af solens stråler og ikke gennem forbrænding af fossile brændstoffer. Vi har foretaget denne investering af to grunde: For det første vil vi gerne tage et socialt ansvar ved at bidrage til at passe på miljøet, så vores kommende generationer også kan nyde en ren natur. For det andet er solcellerne med til at holde energiudgifterne nede. Solcellerne dækker blandt andet udgifterne til strømforbruget ved alle fællesarealer. Læs mere om afdelingen på Glarmester Hans Jensen v/ Hans Jensen Lergravsvej København S Tlf.: Nyanlæg, brolægning, kloak, hækklipning, træfældning, ejendomsservice, og snerydning Limburg Alle Dragør

10 10 Attraktiv idyl på Kastrupvænge Afdelingen består af 16 murstensrækkehuse, som er opført Senest er alle tagene renoveret for 8 mio. kr. Afdelingen ligger tæt på centrum af Kastrup, og boligerne har alle en tilhørende have med en god størrelse. Der er plads til parkering foran hver bolig eller på et fælles parkeringsområde for enden af vejen. I afdelingen er det tilladt at holde en hund eller en kat. Afdelingen er et roligt og attraktivt område, hvor der er et godt naboskab. Der er derfor mange års ventetid på disse boliger. For alle vores boliger gælder, at det er en god ide, at du tænker fremad, så du får mulighed for at optjene anciennitet på vores venteliste, så din plads på ventelisten stemmer overens med dine boligønsker, som måske forandrer sig gennem livet. Dét skal du være opmærksom på, når du vælger den sammensætning af boliger, du ønsker at stå på venteliste til.

11 11 Hvem skal du kontakte og hvornår? Vi er en del af KAB, som er et administrationsselskab, der er ejet af dens medlemmer, der tæller en række boligforeninger og boligselskaber i Københavnsområdet. Et fællesskab i KAB giver os en række fordele, som holder vores administrationsudgifter nede og samtidig giver os adgang til viden om eksempelvis energioptimeret byggeri og konfliktløsning. Som lejer administrerer du selv din boligsøgning på Her kan du tilrette de boliger, du søger, melde dig aktivt søgende eller stille din søgning i bero. Det er også her, du skal melde dig ind, hvis du ønsker at komme på venteliste. For helt konkrete spørgsmål om husdyr, leje af garage eller festlokaler, en vandhane, der drypper, eller lignende, bedes du kontakte dit lokale ejendomskontor: Ejendomskontoret for Allégården Åbningstider for personlig henvendelse: Mandag til torsdag Fredag mellem Vi har aftenåbent torsdage mellem og Vi har telefonerne åben for henvendelse: Mandag til torsdag Fredag mellem Du bedes ringe på nummer Ejendomskontoret kan også kontaktes på mailen: Ejendomskontoret for Thyges Gaard Kontoret er åbent mandag til fredag 08:30-09:30 og første mandag i måneden mellem og for både personlig og telefonisk henvendelse. Vores telefonnummer er Ejendomskontoret kan også kontaktes på mailen: ORLA HANSEN & SØN A/S Aut. gas- og vandmestre Blikkenslagerarbejde Badeværelser Naturgas Vand Varme Kloak - kun få minutter væk! Hovedgaden 36, Store Magleby, 2791 Dragør

12 Scan QR-koderne og kom direkte til vores hjemmesider. Allégården Thyges Gaard Eller tilret din boligsøgning på www-kab-bolig.dk. Scan QR-koden, og kom direkte til siden. Aut. El-installatør Strøm & Gudmundsson A/S Kirstinehøj Kastrup Tlf El-arbejde EDB AIA ADK N.-J. DIEMERS EFTF. Snedker, tømrer, maler og fugtteknik N.-J. DIEMERS EFTF. har specialiseret sig i forsikringsskader og servicearbejde på ejendomskomplekser. Vi varetager brand- og vandskader for ejendomskomplekser og private fra stop af skade til færdiggørelse af genopbygning. Snedker Tømrer Maler Fugtteknik Gulvbelægning Køkken Døre og vinduer Affugtning og sanering Concept: JS Media Tools A/S Ingerslevsgade København V. Tlf.:

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb?

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? indhold Når du flytter ind Syn og rapport ved indflytningen Mens du bor her At bo i en almen bolig Beboerne har indflydelse

Læs mere

Velkommen på Herlev Kollegiet

Velkommen på Herlev Kollegiet Velkommen på Herlev Kollegiet Som nyindflytter har du garanteret en masse spørgsmål. Denne folder kan måske klare nogle af dem, men hvis der er spørgsmål ud over dette er du mere end velkommen til at spørge

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELING 14

VELKOMMEN TIL AFDELING 14 «Bruger_Initial» «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 14 GOLFPARKEN Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten.

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 16 MAGISTERPARKEN

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 16 MAGISTERPARKEN «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 16 MAGISTERPARKEN Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber

Læs mere

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund Frydenslund Grønnegade 10 - Silkeborg 1 Frydenslund Nyt og spændende bo- og aktivitetstilbud åbner i efteråret 2013 Nu får du, som er borger med varig funktionsnedsættelse, mulighed for at bo i en top-moderne

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 15 CHARLOTTEHØJ

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 15 CHARLOTTEHØJ «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 15 CHARLOTTEHØJ Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne

Læs mere

Din bolig dit hjem Brug råderetten

Din bolig dit hjem Brug råderetten Din bolig dit hjem Brug råderetten Marts 2014 Du bor i en almen boligafdeling, hvor du har ret til at sætte dit eget præg på din bolig. Det har du haft længe. Men loven om råderet har du mulighed for at

Læs mere

3B s beboerblad. Musik i Folehaven 17-19. Tagboliger i Valby I Valby er en tidligere vuggestue på 3. sal lagt sammen med lejligheder

3B s beboerblad. Musik i Folehaven 17-19. Tagboliger i Valby I Valby er en tidligere vuggestue på 3. sal lagt sammen med lejligheder 3B s beboerblad 3B s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 3 - juli 2009 3B s beboerblad til alle, der bor i Boligforeningen 3B nr. 7 maj 2011 Musik i Folehaven 17-19 Tagboliger i Valby

Læs mere

Kollegiehåndbogen. din guide til Rasmus Raskkollegiet

Kollegiehåndbogen. din guide til Rasmus Raskkollegiet Kollegiehåndbogen din guide til Rasmus Raskkollegiet Kollegiehåndbogen udgives af: Rådskontoret Rasmus Raskkollegiet Elmelundsvej 4, 2020 5200 Odense V 66 16 91 62 14. reviderede udgave, november 2010

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 35 RUNDDYSSEN 1-287

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 35 RUNDDYSSEN 1-287 «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 35 RUNDDYSSEN 1-287 Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber

Læs mere

lidt mere end et sted at bo!

lidt mere end et sted at bo! lidt mere end et sted at bo! Glade beboere hos Bo42. Foto: Anders Beier En hilsen fra Bo42 til hele øen Med udgangen af marts dette år udløber Bo42 s boligsociale projekt. Gennem de seneste fire år har

Læs mere

AAB Afdeling 16. Beretning 2014. Afdeling 16. Almene boliger. Fastelavn/juletræstænding/bankoklub. april 2015

AAB Afdeling 16. Beretning 2014. Afdeling 16. Almene boliger. Fastelavn/juletræstænding/bankoklub. april 2015 AAB Afdeling 16 april 2015 Beretning 2014 Afdeling 16 Almene boliger Det bliver stadig mere kompliceret at administrere vores afdeling. Administration udsender mange cirkulærer som afdelingsbestyrelserne

Læs mere

Løvvangen. Renoveringsprojektet ruller fremad. af kvarterets hus Se bagsiden. Nr. 11 oktober 2013

Løvvangen. Renoveringsprojektet ruller fremad. af kvarterets hus Se bagsiden. Nr. 11 oktober 2013 Løvvangen Nr. 11 oktober 2013 Nyt om renoveringen Invitation til indvielsen af kvarterets hus Se bagsiden Renoveringsprojektet ruller fremad Renoveringsarbejdet har bidt sig fast i Løvvangen. Og selv om

Læs mere

Husrum. TEMA Husrum sætter i første

Husrum. TEMA Husrum sætter i første Nr. 1 marts 2007 Husrum TEMA Husrum sætter i første nummer fokus på boligforbedringer. Se den moderne tagbolig, der en gang var tørreloft, eller læs om hvordan man løfter et helt bykvarter. 4 En sømand

Læs mere

Løvvangen. beboerinformation. løvvangen for fremtiden: genhusning er ikke farligt: Læs side 7. Læs side 4

Løvvangen. beboerinformation. løvvangen for fremtiden: genhusning er ikke farligt: Læs side 7. Læs side 4 Løvvangen info om renoveringen af beboerinformation løvvangen for fremtiden: Planen ligger klar. Beboerne i Løvvangen har nu sagt ja til den helhedsplan, der danner rammerne for den kommende renovering.

Læs mere

«Bruger_Initial» «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 23 VILSUNDVEJ

«Bruger_Initial» «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 23 VILSUNDVEJ «Bruger_Initial» «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 23 VILSUNDVEJ Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten.

Læs mere

Et godt repræsentantskabsmøde

Et godt repræsentantskabsmøde Februar 2012 Dagens gang i Skyttevænget Side 10 SAB s boligstrategi Side 4 Tag med på tidsrejse i SAB Side 12 Af John B. Sørensen, organisationsbestyrelsesformand Et godt repræsentantskabsmøde SAB afholdt

Læs mere

2. ÅRGANG NR. 1 2008 VINTEREN HAR BUDT PÅ ENKELTE SOLSKINSDAGE, OG HER BESØGTE VI SKEL- BÆKPARKEN I ØLSTYKKE OG FREDERIKSBERG HUSE I + II I ROSKILDE.

2. ÅRGANG NR. 1 2008 VINTEREN HAR BUDT PÅ ENKELTE SOLSKINSDAGE, OG HER BESØGTE VI SKEL- BÆKPARKEN I ØLSTYKKE OG FREDERIKSBERG HUSE I + II I ROSKILDE. 2. ÅRGANG NR. 1 2008 VINTEREN HAR BUDT PÅ ENKELTE SOLSKINSDAGE, OG HER BESØGTE VI SKEL- BÆKPARKEN I ØLSTYKKE OG FREDERIKSBERG HUSE I + II I ROSKILDE. ROSKILDES BYDEL TRE- KRONER HAR FORAN- DRET SIG MEGET

Læs mere

Individuelle moderniseringer

Individuelle moderniseringer Individuelle moderniseringer 2. udgave Udgivet februar 2006 Udgiver: KAB - Bygge- og Boligadministration Vester Voldgade 17 1552 København V Telefon: 33 63 10 00 Telefax: 33 63 10 01 e-mail: kab@kab-bolig.dk

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 44. Sigrid Undsets Vej 103-223

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 44. Sigrid Undsets Vej 103-223 «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 44 Sigrid Undsets Vej 103-223 Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten.

Læs mere

Håndbogen erstatter ikke de originale skrivelser, du har modtaget, og som fortsat bliver udleveret, men er et supplement til dem.

Håndbogen erstatter ikke de originale skrivelser, du har modtaget, og som fortsat bliver udleveret, men er et supplement til dem. Håndbogen afsnit 1 / side 1 Tranevængets beboerhåndbog Denne håndbog er udarbejdet af afdelingsbestyrelsen i Tranevænget. Den er ment som en introduktion til nyindflyttere, men kan også bruges som opslagsbog

Læs mere

Er vi den nye malkeko?

Er vi den nye malkeko? Maj 2011 På job med 300 bedsteforældre Side 10 Navngiv nybyggeri og vind en købmandskurv Side 7 Fællesmøde i Humlevænget Side 8 Er vi den nye malkeko? Af John B. Sørensen, organisationsbestyrelsesformand

Læs mere

1 3b s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 1 - juli 2008

1 3b s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 1 - juli 2008 Der er fremtid i Brohuset: Charlotte Michaelsen er glad for at bo i Brohuset. Hun og hendes familie var blandt de første, der flyttede ind, da det stod færdigt. Læs hele historien på side 4-6 10 14 16

Læs mere

Almene boliger for alle - DANSK - side 1

Almene boliger for alle - DANSK - side 1 Almene boliger for alle - DANSK - side 1 Forord De følgende oplysninger er generelle og vejledende. De gælder i de fleste boligorganisationer, men nogle boligorganisationer kan have andre regler end de

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 30 DANMARKSGADE/NIELS EBBESENS GADE

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 30 DANMARKSGADE/NIELS EBBESENS GADE «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 30 DANMARKSGADE/NIELS EBBESENS GADE Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i

Læs mere

LUNDEXPRESSEN BEBOERBLAD FOR LUNDEN RESENLUND OG DARUPLUND 2660 Brøndby Strand 42. årgang Nr. 3 Marts 2014

LUNDEXPRESSEN BEBOERBLAD FOR LUNDEN RESENLUND OG DARUPLUND 2660 Brøndby Strand 42. årgang Nr. 3 Marts 2014 LUNDEXPRESSEN BEBOERBLAD FOR LUNDEN RESENLUND OG DARUPLUND 2660 Brøndby Strand 42. årgang Nr. 3 Marts 2014 Lejerbo skaber rum for liv Redaktørløse Lunden? På det netop overståede afdelingsmøde var der

Læs mere

DUAB-retningslinie nr. 10 til afdelingsbestyrelserne: Afdelingens budget

DUAB-retningslinie nr. 10 til afdelingsbestyrelserne: Afdelingens budget Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 10 til afdelingsbestyrelserne: Afdelingens budget Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning

Læs mere

Kollektivhuset. Mini-bofællesskaber i. Kom op og nyd udsigten!

Kollektivhuset. Mini-bofællesskaber i. Kom op og nyd udsigten! Mini-bofællesskaber i Kollektivhuset Boligselskabet DVB København har på Hans Knudsens Plads på Østerbro i København opført 21 nye lejeboliger på 10.- og 11. etage. 17 boliger er opført som mini-bofællesskaber

Læs mere

Velkommen til. Nordhavnsgården. -en introduktion til nye beboere og andre som gerne vil vide mere om at bo i ejendommen

Velkommen til. Nordhavnsgården. -en introduktion til nye beboere og andre som gerne vil vide mere om at bo i ejendommen Velkommen til Nordhavnsgården -en introduktion til nye beboere og andre som gerne vil vide mere om at bo i ejendommen Indholdsfortegnelse 1. Velkommen Velkommen til Nordhavnsgården! I denne mappe har vi

Læs mere

Kvarteret. Flyt i nyt i Hjortshøj TEMA: Råderetten og dine muligheder Rollatortræf i Hinnerup Hænder på arbejde i Reginehøj Sådan bor Jacob og Sofya

Kvarteret. Flyt i nyt i Hjortshøj TEMA: Råderetten og dine muligheder Rollatortræf i Hinnerup Hænder på arbejde i Reginehøj Sådan bor Jacob og Sofya 06 / december 2012 BEBOERBLAD for boligkontoret århus Kvarteret Flyt i nyt i Hjortshøj TEMA: Råderetten og dine muligheder Rollatortræf i Hinnerup Hænder på arbejde i Reginehøj Sådan bor Jacob og Sofya

Læs mere