1. Underskrift af referatet fra mødet den 7. september Referatet blev underskrevet uden kommentarer. 2. Regnskab 3-kvartal og budget 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Underskrift af referatet fra mødet den 7. september 2015. Referatet blev underskrevet uden kommentarer. 2. Regnskab 3-kvartal og budget 2016"

Transkript

1 Referat HB møde den 26. november 2015 Til stede: Jan Pedersen (JP), Per Springborg (PS), Ane Marie Jensen (AMJ), Inge Madsen (IM), Henning Urup (HU), Frode Jensen (FJ), Ulrik Kristensen (UK), Bodil Hellmers (BH), Casper Cassøe (CC), Karina Christiansen (KC), Susanne Hvid (SH) 1. Underskrift af referatet fra mødet den 7. september 2015 Referatet blev underskrevet uden kommentarer. 2. Regnskab 3-kvartal og budget Regnskab 3-kvartal og budget 2016 CC gennemgik regnskabet for 3-kvartal, som giver et godt billede af det endelige regnskab for året. Kontingenterne er 120 tkr dårligere end budget, mens investeringerne gennem Skagen Fondene tyder på et overskud omkring 100 tkr. som budgetteret. Møder i HB og diverse udvalg holder budget, dog har Avlsledelsen brugt mere end budgetteret.. Hingsteafprøvningerne løber fornuftigt rundt og ender i 0. Egnethedstesterne har givet mindre end forventet, da der er ca. 40 dressurheste mindre tilmeldt i forhold til Hoppekåringerne har givet et fornuftigt overskud der blev diskuteret om man skal overføre 100 tkr til Eliteskuet, som jo er finalerne for hoppekåringerne. Auktionerne er gået rigtig godt med 450 tkr i overskud, dvs. 250 tkr. Bedre end forventet. Ung i DV er en omkostning, men en nødvendighed for forbundet. Generelt ser det ud til at året ender med en overskud som budgetteret. Budget 2016 Kontingenter forventes en lille nedgang, mens der igen forventes et overskud på aktierne på omkring 100 tkr. tallene er stort set lig regnskabstallene for Forbundet forventer ikke nedgang i antal fremstillede heste for det kommende år. Hingstekåringsindtægterne forventes at stige med 2,3 mio, dels pga. af startgebyrer på internationale klasser, ekstra clinics og øget sponsorindtægter. Samtidig er udgifterne omkring hingstekåringen også steget betragteligt, dels til boksudgifter da hesteantallet er fordoblet, øget udgifter til banepleje ved udvidelse af baner, samt øgede præmieudgifter i forbindelse med det internationale stævne. Desuden er der lavet en avis til at promovere hingstekåringen, som sendes med december nummeret af ridehesten ud, trykt i eksemplarer. Der er sket en besparelse på hjælpertøjet, da Kingsland har stillet et stort sponsorat.

2 Udgifterne til dommere er hævet pga. udenlandske FEI dommere og ekstra stewards. Derudover er der øgede udgifter til betjening af VIP gæster i Boxen, da der ikke må bruges frivillige hjælpere til opgaven. I alt er Budget 2016 endt med et tkr. 3. Differentieret medlemskontingent indstilling fra ad hoc udvalget. Gruppen bestående af Niels Pedersen, reg. 2 Ane Marie Jensen, reg. 2, Inge Madsen, reg. 3, Formand Jan Pedersen og Sekretariatschef Casper Cassøe. Gruppen har holdt 2 møder nu undersøges muligheden for at lave: - momsfrit medlemsgebyr - et passivt medlemskab til ikke aktive avlere over 65 dette kontingent skal stadig være stemmeberettiget. AMJ har været i kontakt med Dansk Kennelklub, hvor medlemskab er momsfrie. De to forslag ligger hos en revisor, der undersøger mulighederne. 4. Forslag til behandling på kommende repræsentantskabsmøde, indsendt af region 4. Forslag om udarbejdelse af etiske retningslinjer Det indstilles overfor Hovedbestyrelsen, at udarbejde etiske retningslinjer for det arbejde, der foretages af avlsledelse, dommere og auktionsudvalg. Retningslinjerne skal være klare og utvetydige, og skal indeholde krav om egen kontrol indenfor de 2 områder Motivation: Formålet med retningslinjerne er, at synliggøre og dermed øge forståelsen for de dispositioner der træffes, at give avlsledelse, dommere og auktionsudvalg tydelige og gennemskuelige rammer at arbejde indenfor, og at sikre ensartethed og åbenhed om de beslutninger, der træffes og baggrunden herfor som fx ved dispensationer. Der ønskers skriftlig afstemning CC synes at forslaget stiller mistillid til avlsledelsen og auktionsudvalget. HU er sikker på at forslaget er blevet stillet for at sikre nogle faste regler. UK forslaget har været vendt i auktionsudvalget, og man kan tolke det både positivt og negativt. Har et medlem fra auktionsudvalget et dyr med til udtagelse, er der et uskrevet regelsæt om at vedkommende ikke deltager i vurderingen af det enkelte dyr. Den negative side er, at man stiller mistillid til udvalget der vil altid være en der er involveret. BH kunne det hjælpe at skrive de uskrevne regler ned, som er i auktionsudvalget, så medlemmerne kender dem? Det er vigtigt at man forklarer i stedet for at forsvare.

3 FJ ang. Avlsledelsen, så er det vigtigt at der er tillid til udvalgets dispositioner. Der er sket en markant prisstigning på de føl der bliver solgt på elitefølauktionerne, det er bestemt en fordel for medlemmerne forstår slet ikke den mistillid, som forslaget er udtryk for. CC kan ikke forstå hvorfor dette forslag kommer der har været afholdt medlemsmøde, hvor CC deltog og forklarede hele processen omkring udtagelse til Dansk Varmblods auktioner mødet blev afholdt i en go stemning og alle fik svar. HU forklarer, at han ikke har været med til det møde, hvor forslaget er blevet drøftet og kender derfor ikke alle de faktiske detaljer. PS skriv de etiske uskrevne regler ned, så er sagen lukket. FJ synes, det er bedre, at forslagsstiller kommer med konkrete eksempler på, hvad der menes med etiske regler. 5. Ung i Dansk Varmblod IM Har haft fællesmøde i ung i DV gruppen primo november. Her ønsker man at lave lidt om i strukturen omkring Ung i Dansk Varmblod, så det ikke er opdelt pr. region og ikke skal referere til formanden i regionen. Man ønsker at ændre det, så Ung i DV består af 3 regioner - Region Sjælland - Region Fyn Sønderjylland - Region midt, vest og nordjylland Der skal være et HB medlem i forretningsudvalget. CC synes det er en go ide, for der er pt. Kun 1-2 aktive i hver region. PS kunne man forestille sig, at Rideklub DV kunne gøre noget mere for at samle flere til ung i DV, måske med flere faglige aftener i stedet for deciderede medlemsmøder. JP måske en ide at søge erfaring og inspiration syd for grænsen hos Holstener Forbundet, hvor man har stor succes i ung afdelingerne. Man kunne invitere Inken von Platen, der er leder af ungdomsafdelingen der. IM oplagt at invitere hende til erfaring. Enighed i bestyrelsen om at det er en god ide, der opfordres til styregruppen om at de laver forslag til vedtægtsændringer. 6. Strategiplan PS den største udfordring er hvordan vi sætter handling bag strategiplanen. Synes man skal have den med som et punkt på de regionale generalforsamlinger, hvor den præsenteres for medlemmerne. JP er der gjort nogle konkrete tanker i strategi gruppen om, hvordan planen gøres operationel?

4 PS strategiplanen skal skematiseres til mere målbare resultater KC Ang. Strategiplanen og 2 avlsledelser, har man talt økonomi og lavet budget over det. IM det er jo ikke besluttet man skal lave 2 avlsledelser, men man har talt om at man vil arbejde henimod det. Der blev besluttet at udvalget, bestående af PS, BH og HU kommer med et operationelt udkast, som præsenteres til HB mødet i februar udvalget sender opdateringer undervejs til HB. Ang. mail sendt fra Niels Pedersen som opsamling fra stormødet, AMJ vender retur til Niels med svar om HB s beslutning. 7. kalender Efter stormødet har der været udfordringer i forhold til region 3 og afholdelse af hoppekåring og følskue. Region 3 får stillet Stutteri Ask faciliteter gratis til rådighed, så det er vigtigt at det passer i deres kalender. Der blev opnået et kompromis, så Region 3 rykker "deres weekend i 2016 til første weekend i august, for at man i 2017 bytter med region 5, således at region 5 tager første weekend i august, mens region 3 får den eftertragtede anden weekend. 8. Meddelelser Region 1 PS perioden har været stille, man har dog afholdt et medlemsmøde med Jørgen Hvenegård med emnet Ridelighed. Mødet blev afholdt i ridehallen på Gl. Allerødgård hos Mogens Pedersen og Eva Götche, et flot fremmøde på 50 personer stor succes. Region 2 AMJ har også holdt medlemsmøde, hvor Anders Christiansen hestetandlæge fra Evidensia i Næstved og Nanna Luthersson fra Hestedoktoren i Kr. Eskildstrup har holdt foredrag også en stor succes, kan virkelig anbefales til andre regioner. Derudover har man på et repræsentantskabsmøde drøftet ung i DV løberne man har brugt på det regionale følskue, der har været en del kritik man har dog besluttet at ideen er go, man skal bare klæde de unge bedre på til opgaven, evt. med et kursus inden evt. med Christian Springborg omkring mønstringsteknik. Spørgsmål til CC er de løbere vi bruger omfattet af Dansk Varmblods forsikring? CC: Ja, det er de på lige fod med hjælperne i Herning. Region 3 IM har holdt medlemsmøde, hvor JP har været nede og fortælle om WBFSH. Der er lidt utilfredshed i regionen over at stambogen ikke findes længere. Man er dog nået frem til den beslutning, at såfremt sekretariatet fremover lægger oprangeringerne ind, sammen med katalogerne, så er det ok. Dette anerkendte HB, således at det fremover kan findes på Dansk Varmblods hjemmeside.

5 Knud Larsen har valgt at træde tilbage som formand før tiden, men man arbejder hen på en plan, hvor IM ikke både skal være Regionsformand og HB medlem. Region 4 HU har holdt 2 medlemsmøder et hvor CC og UK har været nede og fortælle om udtagelse til auktionerne og et hvor Claus Hansen fra Avlsledelsen har været nede og fortælle om liniærscoring begge arrangementer var super gode. Region 5 FJ har holdt medlemsmøde, hvor man har haft en paneldebat, hvor Claus Hansen fra avlsledelsen, Hans Jørgen Hoeck og Jørgen Ravn deltog. Emnet var kan avlerne bruge dommernes bedømmelser til noget en meget spændende debat som kan anbefales til andre regioner. Region 6 UK har holdt følauktion nord, sammen med region 5 et super godt arrangement med rekord mange solgte føl i 2016 er der 10 års jubilæum. Man har haft indkaldt til medlemsmøde i region 6 hvor man ønskede folk skulle tilmelde sig man valgte desværre at aflyse på dagen, da der ikke var nok tilmeldte. Region 7 BH har afholdt medlemsmøde i regionen, hvor CC og UK har forklaret, hvad man ser på, når man udtager føl til auktionen godt møde, hvor mange medlemmer fik svar på deres spørgsmål. CC præsenterede ved samme lejlighed det nye Herning. Derudover har man afholdt julefrokost, et godt arrangement med en super stemning. KC PS og undertegnede har været til møde i SEGES vedr. elektroniske overførsel af resultaterne fra sommerens kåringer og skuer. SEGES er blevet bedt om at lave et skrabet tilbud på en version der kan vise dataene. Desværre har de to forskere der stod for projektet omkring genomisk selektion sagt deres stillinger op. Man har nu været i kontakt med Foulum, som er meget interesserede i at forsætte samarbejdet. I uge 49 er der møde på SEGES, hvor Foulum, SEGES, DV og Lina (PHD studerende, der har indsamlet data) holder møde og overdrager viden. KC er positiv overfor et muligt nyt samarbejde med Foulum. Man mgl. Desværre stadig svar om det beløb man har fået tilsagn om til projektet, kan overføres til Foulum. CC I sekretariatet er planlægningen omkring Herning 2016 godt i gang, der holdes mange møder, både med leverandører, ledergruppe og MCH. Sekretariatet er presset med en mand mindre, men alle kæmper, så stor ros. Det går godt med at sælge sponsorater til Herning, det sidste klassesponsorat er netop solgt så nu mangler der kun nogle vip borde. Vilhelmsborg s regnskab har været en stor opgave, bogholder Lise Willemann har brugt og bruger mange timer, på at afstemme konti helt tilbage til Man forventer dog et overskud i regnskabet ved årets udgang, på baggrund af øget aktivitet på stedet. JP Har rundsendt forordning til HB fra Jørgen Kold, der er stor usikkerhed omring fortolkningen ang. ejercertifikaterne. Er blevet kontaktet af Lone Bøegh, som føler sig dårligt behandlet af avlsledelsen i Oldburg hun

6 har opfordret til et møde mellem hende, Helstrand, JP og Poul Graugaard. Mødes holdes fredag på Helstrand dressage. 9. Eventuelt AMJ hvorfor har man valgt andre staldplaketter synes det er en meget ringe kvalitet man har valgt. CC valget er truffet udenlukkende pga. prisen CC vender retur til AMJ med prisforskellen. UK auktionsudvalget er godt i gang med at finde hingste og rideheste til auktionen. Har været til stede ved alle egnethedstesterne og har gang i nogle emner. Udvalget forventer at have en kollektion i Herning på 25 stk. HU vil man tage udenlandske hingste med på auktionen? UK auktionsudvalget ser på hvad man har efter forbesigtigelserne og er der et behov for at tage udenlandske hingste med, sender man en forespørgsel til HB. CC og BH supplerer vigtigt at man finder de bedste hingste, så man står med en god kollektion i Herning. Ref. SH

Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 14. december

Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 14. december Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 14. december Til stede: Jan Pedersen (JP), Per Springborg (PS), Ane Marie Jensen (AMJ), Hans Marius Jørgensen (HMJ), Henning Urup (HU), Frode Jensen (FJ), Ulrik Kristensen

Læs mere

Mødereferat Mødet i Hovedbestyrelsen onsdag den 5. Maj på Vilhelmsborg

Mødereferat Mødet i Hovedbestyrelsen onsdag den 5. Maj på Vilhelmsborg Mødereferat Mødet i Hovedbestyrelsen onsdag den 5. Maj på Vilhelmsborg Deltagere: : Jan Pedersen (JP), Henning Urup (HU), Hans Marius Jørgensen (HMJ), Frode Jensen (FJ), Børge Lind Thomsen (BLT), Ulrik

Læs mere

1. Godkendelse af referat af mødet den 15. april. 2. Økonomi. 3. Evaluering af Eliteskue og auktion. Referatet blev godkendt og underskrevet.

1. Godkendelse af referat af mødet den 15. april. 2. Økonomi. 3. Evaluering af Eliteskue og auktion. Referatet blev godkendt og underskrevet. Referart for hovedbestyrelsesmødet den 7. september 2015 kl. 16.00 på Vilhelmsborg. Deltagere: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Ane-Marie Jensen(AMJ), Bodil Hellmers(BH), Frode Jensen(FJ), Ulrik Kristensen(UK)AFBUD,

Læs mere

Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 27. oktober

Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 27. oktober Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 27. oktober Til stede: Jan Pedersen (JP), Per Springborg (PS), Ane Marie Jensen (AMJ), Hans Marius Jørgensen (HMJ), Henning Urup (HU), Frode Jensen (FJ), Ulrik Kristensen

Læs mere

1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 8. februar 2013. 2. Økonomi, 1. kvartal (nøgletal, status Herning, status medlemmer).

1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 8. februar 2013. 2. Økonomi, 1. kvartal (nøgletal, status Herning, status medlemmer). Referatet for hovedbestyrelsesmøde den 30. april 2013. Tilstedeværende: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Inge Madsen(IM), Ane-Marie Jensen(AMJ), Per Springborg(PS), Bodil Helmers(BH), Karina Christiansen(KC),

Læs mere

1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 13. august Regnskabet blev godkendt og underskrevet

1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 13. august Regnskabet blev godkendt og underskrevet Endelig dagsorden for hovedbestyrelsesmøde den 30. oktober 2013. Deltagende: Formand-Jan Pedersen(JP), Næstformand-Henning Urup(HU), Ane- Marie Jensen(AMJ), Per Springborg(PS), Inge Madsen(IM), Frode Jensen(FJ),

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmødet den 6. februar kl. 17.00

Referat af Hovedbestyrelsesmødet den 6. februar kl. 17.00 Referat af Hovedbestyrelsesmødet den 6. februar kl. 17.00 Deltagere: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Frode Jensen(FJ), Ulrik Kristensen(UK), Per Springborg(PS), Bodil Hellmers(BH), Inge Madsen(IM),

Læs mere

Referat Stormøde den 16. november 2013

Referat Stormøde den 16. november 2013 Referat Stormøde den 16. november 2013 Stormøde mellem Hovedbestyrelsen, Regionsbestyrelserne og Avlsledelsen. Formand Jan Pedersen (JP) startede med at byde velkommen til stormødet. Og give ordet til

Læs mere

Referat fra Hovedbestyrelsesmødet

Referat fra Hovedbestyrelsesmødet Referat fra Hovedbestyrelsesmødet Fredag den 10. februar 2017, Hotel Legoland, Billund Deltagere: Jan Pedersen (JP), Bodil Hellmers (BH), Ane Marie Jensen (AMJ), Per Springborg (PS), Frank Evald (FE),

Læs mere

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera,

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Afbud: Peter, Jutta (syg) Gæst: Lone Ref.: Eva Dagsorden

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmødet den 15. april 2015 kl. 15.00

Referat af hovedbestyrelsesmødet den 15. april 2015 kl. 15.00 Referat af hovedbestyrelsesmødet den 15. april 2015 kl. 15.00 I mødet deltog: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Bodil Hellmers(BH), Ulrik Kristensen(UK), Frode Jensen(FJ), Inge Madsen(IM), Per Springborg(PS),

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde. 23. april 2012 på Vilhelmsborg

Referat af hovedbestyrelsesmøde. 23. april 2012 på Vilhelmsborg Referat af hovedbestyrelsesmøde 23. april 2012 på Vilhelmsborg Til stede: Jan Pedersen (JP), Per Springborg (PS), Ane Marie Jensen (AMJ), Inge Madsen (IM), Henning Urup (HU), Frode Jensen (FJ), Ulrik Kristensen

Læs mere

Referatet for hovedbestyrelsesmøde den 13. August 2013. 1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 30. april 2013.

Referatet for hovedbestyrelsesmøde den 13. August 2013. 1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 30. april 2013. Referatet for hovedbestyrelsesmøde den 13. August 2013. Tilstedeværende: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Inge Madsen(IM), Ane-Marie Jensen (AMJ), Per Springborg (PS), Karina Christiansen (KC), Frode

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer:

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016 Årsberetning for 2015 Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Medlem nr. 842 Leo Wagner Jensen Medlem nr. 11005 Ole Mortensen Velkommen

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Medlemsmøde & stutteribesøg på Sjælland 2008

Medlemsmøde & stutteribesøg på Sjælland 2008 Medlemsmøde & stutteribesøg på Sjælland 2008 Den 20. september blev årets medlemsmøde afholdt hos Christian, Karen, Anders, Kim, Charlotte og Stine Petersen, Stutteri Søndergård, Bellingegårdsvej 5, Nykøbing

Læs mere

Ejerlauget Rebildparken & Antenneforeningen Rebildparken

Ejerlauget Rebildparken & Antenneforeningen Rebildparken Ejerlauget Rebildparken & Antenneforeningen Rebildparken Referat fra generalforsamlingen Afholdt mandag d. 23. Maj 2005 Formanden bød velkommen til generalforsamlingen Valg af dirigent til begge generalforsamlinger:

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016.

Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016. Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016. Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening afholdt den 10. marts 2016 kl. 15.00 generalforsamling på Politigården i Skive.

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Referat Stormøde den 15. november 2014

Referat Stormøde den 15. november 2014 Referat Stormøde den 15. november 2014 Stormøde mellem Hovedbestyrelsen, Regionsbestyrelserne og Avlsledelsen. Næstformand Henning Urup (HU) startede med at byde velkommen til stormødet. Og gav ordet til

Læs mere

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012.

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Tilstede: Susanne Wolfsberg, Carsten Hansen, Bente Holm, Anne Quitzau, Twiggy Liljehult, Natacha Soelberg. Afbud fra: Referent: Twiggy

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Mentorordning. Farmakonomskolen. elev til elev-mentorordning

Mentorordning. Farmakonomskolen. elev til elev-mentorordning FARMAKONOM UDDANNELSEN Mentorordning Farmakonomskolen elev til elev-mentorordning September 2009 Indholdsfortegnelse Mentorordning på Farmakonomskolen... 4 Hvad er en mentor og en mentee?... 4 Formål

Læs mere

Vedtaget på afdelingsmødet d. 27. marts 2013 Vi i bestyrelsen vil lige med denne skrivelse gøre opmærksom på at der er sket ændring i kontrakten mellem Kruså antenne forsyning og God tone. Lejere er ikke

Læs mere

Charlotte Eichel Larsen, Maybritt Rønn, Mette Andersen, Anette Thestrup, Britt Hansen og. Morten Nedergaard Andersen var forhindret i at deltage.

Charlotte Eichel Larsen, Maybritt Rønn, Mette Andersen, Anette Thestrup, Britt Hansen og. Morten Nedergaard Andersen var forhindret i at deltage. Bestyrelsesmøde Dansk P.R.E. Avlsforening Dato: 17. januar 2016 Tid: Kl. 12.00 Sted: Mette Andersen Møde indkaldt af: Nanna Lyholm Mødetype: Bestyrelsesmøde Ansvarlig for udstyr: Ordstyrer: Deltagere:

Læs mere

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Mødetype: Arbejdsmøde og Bestyrelsesmøde Deltagere: Dato og sted: 4. marts 2016 kl. 13-17 og 17-21 Fredericia: Hej se Kro Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Emne (og

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Foreningsvedtægter Lildstrand bådlag

Foreningsvedtægter Lildstrand bådlag Vedtægter for Lildstrand bådlag 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemmer 4 Udelukkelse og eksklusion 5 Ordinær generalforsamling 6 Ekstraordinær generalforsamling 7 Bestyrelsen 8 Regnskab og revision 9

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011

Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011 Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011 Indledning I august 2011 startede Tallerupskolens nye skolebestyrelse på arbejdet. Det var en bestyrelse, som bestod af en del nye medlemmer og så

Læs mere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere Vedtægter for Ergoterapeutforeningens selskab for ledere 1 Navn Ergoterapeutforeningens Selskab for Ledere 2 Formål Selskabets formål er: at være netværk og styrke det kollegiale sammenhold blandt ergoterapeuter

Læs mere

Referat af Generalforsamling DcH-Galten 19.1.2011 kl.19. 30. 1. Valg af dirigent Peter Nielsen blev valgt

Referat af Generalforsamling DcH-Galten 19.1.2011 kl.19. 30. 1. Valg af dirigent Peter Nielsen blev valgt Referat af Generalforsamling DcH-Galten 19.1.2011 kl.19. 30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent Peter Nielsen blev valgt 2. Beretning af foreningens Formand Anne-Marie Toftensberg berettede om klubbens aktiviteter

Læs mere

Forbesigtigelsen giver i år en positivt afvigelse, da vi får 2 stk. af dem med ca i overskud på hver.

Forbesigtigelsen giver i år en positivt afvigelse, da vi får 2 stk. af dem med ca i overskud på hver. Referat for hovedbestyrelsesmødet den 2. september kl.17.00 Deltagere, Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Ane-Marie Jensen(AMJ), Frode Jensen(FJ), Ulrik Kristensen(UK), Per Springborg(PS), Bodil Hellmers(BH),

Læs mere

Fælles Pipeline i Viborg Kommune

Fælles Pipeline i Viborg Kommune Referat fra bestyrelsesmøde i FOA Teknik og Servicesektoren Viborg. Mødet afholdt torsdag den 27-8-15. Deltagere: Henning Nygaard, Lars Christensen, Carsten Pedersen, Michael Magnussen. Afbud: John Christiansen,

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 NUVÆRENDE VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB. Klubbens hjemsted er Ringsted Kommune. 2. Formål Klubbens formål er at organisere

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Regler/retningslinjer for logen

Regler/retningslinjer for logen Regler/retningslinjer for logen Generelt - 1 1.1 Hvad der sker og bliver sagt i logen, bliver i logen. 1.2 Forslag til ændringer i regler/retningslinjer sendes løbende til præsidenten, som derefter har

Læs mere

Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening

Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening Bestyrelsens forslag til Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening Den samlede bestyrelse foreslår, at DFF s vedtægter forenkles og moderniseres. Forslaget er begrundet i, at DFF gennem årene har fortaget

Læs mere

Velkommen til Viruplund

Velkommen til Viruplund Velkommen til Viruplund Afdelingsbestyrelsen i Viruplund byder dig hermed velkommen. Vi har skrevet dette velkomstbrev som en hjælp til nye beboere, og det er vores håb, at du vil tage dig tid til at læse

Læs mere

DANSK LIPIZZANERFORENING af 1972. D a n s k L i p i z z a n e r f o r e n i n g. Vedtægter

DANSK LIPIZZANERFORENING af 1972. D a n s k L i p i z z a n e r f o r e n i n g. Vedtægter 1 1. Navn og hjemsted. Stk. 1: Foreningens navn er Dansk Lipizzanerforening. Stk. 2: Foreningens hjemsted er den til enhver tid siddende formands adresse. Stk. 3: Foreningen er tilsluttet Dansk Landbrugsrådgivning,

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Referat Stormøde den 17. november 2012

Referat Stormøde den 17. november 2012 Referat Stormøde den 17. november 2012 Stormøde mellem Hovedbestyrelsen, Regionsbestyrelserne og Avlsledelsen. Formand Jan Pedersen (JP) startede med at byde velkommen til stormødet. Trods en lidt tynd

Læs mere

Indkaldelse til Avlsrådsmøde d. 6 December 2015 Mødetid Kl. 11.00. Sted: Fjeldsted Kro Fyn. Deltagere : ML JGF SK AAJ PG LPB afbud fra MT

Indkaldelse til Avlsrådsmøde d. 6 December 2015 Mødetid Kl. 11.00. Sted: Fjeldsted Kro Fyn. Deltagere : ML JGF SK AAJ PG LPB afbud fra MT Dagsorden: Indkaldelse til Avlsrådsmøde d. 6 December 2015 Mødetid Kl. 11.00. Sted: Fjeldsted Kro Fyn Deltagere : ML JGF SK AAJ PG LPB afbud fra MT 1) Godkendelse af sidste referat JGR samt PG og AAJ meldte

Læs mere

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER for Børns Voksenvenner København 1. Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Børns Voksenvenner København, stiftet den 4. oktober 1993. Foreningens

Læs mere

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

Flemming Jensen. Parforhold

Flemming Jensen. Parforhold Flemming Jensen Parforhold Papyrus Publishing Art direction: Louise Bech Illustatorer: Lea Maria Lucas Wierød Louise Bech Forskningsleder: Flemming Jensen Faglige konsulenter: Gitte S. Nielsen Lene V.

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 20.12.2011 Til: Grundejerne i Efterfølgende til: Favrskov Kommune Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens

Læs mere

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB Kan du svare klart på alle 7 spørgsmål i den her bog? Hvis ikke, så begår

Læs mere

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Så er vi kommet til dagens højdepunkt, som jeg ved, alle har glædet sig til. Ja, jeg joker, og faktisk også lidt med urette. For jeg ser de vedtægtsændringer, som

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne:

Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne: Forslag til vedtægtsændringer Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne: Kontingent 6, stk 2. Der kan tegnes såvel aktivt som passivt medlemskab. Desuden kan der tegnes et familie medlemskab,

Læs mere

Beretning for Vindrosen De Frivilliges Hus 2011

Beretning for Vindrosen De Frivilliges Hus 2011 Beretning for Vindrosen De Frivilliges Hus 2011 Indledning Vindrosen De Frivilliges Hus har til formål at udvikle, inspirere og synliggøre det frivillige sociale arbejde i Esbjerg Kommune. Dette gøres

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Og uden at bruge fine ord og store udredninger, så har tiderne vel altid skiftet.

Og uden at bruge fine ord og store udredninger, så har tiderne vel altid skiftet. Generalforsamling region 5 jan 2013 Generalforsamlingen blev i år afholdt i meget fornemme omgivelser, vi var i herskabsstalden på Vilhelmsborg, et lokale med historie og billeder fra livet med heste.

Læs mere

Studentersamfundet. Uddannelsespolitisk Forum. - For alle studerende. Den 3. December kl. 17.00, Wünderbar, Fibigerstræde 15.

Studentersamfundet. Uddannelsespolitisk Forum. - For alle studerende. Den 3. December kl. 17.00, Wünderbar, Fibigerstræde 15. Uddannelsespolitisk Forum Den 3. December kl. 17.00, Wünderbar,. V/ Ordfører for Studentersamfundet Erik Lander Jensen Dagsorden: 1. Formelt (B) [5 min] 2. Valg evaluering (OD) [15 min] 3. Oprettelse af

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

Klubben har også været repræsenteret til diverse løb gennem året.

Klubben har også været repræsenteret til diverse løb gennem året. 1 Valg af dirigent: Jan Søndergård, Det bekræftes at der er indkaldt korrekt. 2: Formandens beretning: Som aflastning for Niels Kr blev Bente Nielsen i starten af året indsat som bogholder for klubben.

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

Nyhedsbrev for Tangebo

Nyhedsbrev for Tangebo Nyhedsbrev for Tangebo E S B J E R G K O M M U N E Juni 2014 Tabulex og ferie Kære Forældre Så er det igen tid til lidt nyheder fra Tangebo. Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og vi skal alle

Læs mere

Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen

Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen TEMA Stress Tekst indsættes Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen Værktøj nr. 6 i serien Vi finder os ikke i stress! Værktøj nr. 6 i serien Vi finder os ikke i stress! Personlige strategier mod

Læs mere

Stk. 3 Optagelse som passivt medlem sker ved henvendelse til bestyrelsen eller ved ændring af medlemskab jf. 3.

Stk. 3 Optagelse som passivt medlem sker ved henvendelse til bestyrelsen eller ved ændring af medlemskab jf. 3. VEDTÆGTER FOR TOLO ROKLUB (Tolo Rowing Club) 1 NAVN OG FORMÅL. Foreningens navn er TOLO ROKLUB (Tolo Rowing Club). Foreningens formål er at fremme rosport, herunder muligheden for at dyrke roning i udstationerede

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

FEEDBACK INFORMED TREATMENT (FIT) HELLE HANSEN, SFI

FEEDBACK INFORMED TREATMENT (FIT) HELLE HANSEN, SFI FEEDBACK INFORMED TREATMENT (FIT) HELLE HANSEN, SFI HVAD ER FIT? FIT er et dialog- og evalueringsredskab udviklet af Scott Miller og Berry L. Duncan Består af 2 skema med hver 4 spørgsmål: ORS Outcome

Læs mere

Velkommen til nyhedsbrev nr 13

Velkommen til nyhedsbrev nr 13 Velkommen til nyhedsbrev nr 13 Kære alle Så fik vi afholdt Årsmøde og foråret er kommet til Danmark og også til Rådighedslønsforeningen. Vi planlægger både kurser og udflugter som lovet i vores bible -

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

Referat fra generalforsamling den 19. maj 2016, afholdt i Rødding Centret.

Referat fra generalforsamling den 19. maj 2016, afholdt i Rødding Centret. Referat fra generalforsamling den 19. maj 2016, afholdt i Rødding Centret. Tilstede: Der deltog 47 personer fra 37 husstande. Som gæst deltog endvidere advokat Jens Chr. Krabbe. Fra driftsfunktionen deltog

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Anna Recinella, Eskil Borup, Allan Christensen, Dennis Duelund, Robert Iversen, Lis Freisner, Vibeke Hagstrøm, Britta Køster. Vi bruger max ½ time

Anna Recinella, Eskil Borup, Allan Christensen, Dennis Duelund, Robert Iversen, Lis Freisner, Vibeke Hagstrøm, Britta Køster. Vi bruger max ½ time Dagsorden / Referat ordinært møde Tisvilde Lokalråd. D.5 maj 2014 hos Anna Deltagere: Anna Recinella, Eskil Borup, Allan Christensen, Dennis Duelund, Robert Iversen, Lis Freisner, Vibeke Hagstrøm, Britta

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen

Det danske sundhedsvæsen Det danske sundhedsvæsen Undervisningsmateriale til sprogskoler Kapitel 8: Undersøgelse for brystkræft (mammografi) 8 Undersøgelse for brystkræft (mammografi) Brystkræft Brystkræft er en alvorlig sygdom.

Læs mere

Medlemmerne har tillid til FOA, men efterspørger mere synlighed og indflydelse

Medlemmerne har tillid til FOA, men efterspørger mere synlighed og indflydelse 1 Medlemmerne har tillid til FOA, men efterspørger mere synlighed og indflydelse Over 8 ud af 10 af FOAs medlemmer mener, at FOA har nogen eller stor indflydelse på løn- og ansættelsesvilkår. Til gengæld

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Referat af generalforsamlingen 2015

Referat af generalforsamlingen 2015 Referat af generalforsamlingen 2015 Dagsorden: Valg af dirigent Jan Nielsen blev valgt. Valg af referent Britta Dahl blev valgt Bestyrelsens beretning v/formand Steen Lund Jeg vil starte beretningen i

Læs mere

Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet

Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet Tid: 24. juni kl. 13.00 15.30 Sted: Danske Patienter,. Deltagere: Birthe Holm, Sjældne Diagnoser Jens Oluf Bruun Pedersen, Kræftens Bekæmpelse

Læs mere

Silkeborg Rideklub BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN

Silkeborg Rideklub BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN Silkeborg Rideklub BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN 1. Konstituering På første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerer bestyrelsen sig med minimum 4 bestyrelsesmedlemmer, der alle skal være

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Mandag den 24.april kl. 19.00-22.00 på Gandrup skole, lærerværelset. Referat

Mandag den 24.april kl. 19.00-22.00 på Gandrup skole, lærerværelset. Referat 446 Der indkaldes til skolebestyrelsesmøde Mandag den 24.april kl. 19.00-22.00 på Gandrup skole, lærerværelset. Fraværende: JS,, Cecilia samt Cecilie Referat 1. Godkendelse af referat fra skb.møde den

Læs mere

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 udarbejdet af Søren Kveiborg 25. januar 2016 Indledning Nærværende rapport samler resultaterne fra undersøgelser

Læs mere

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015 Fællesmøde i regionen torsdag den 8. januar. Vejgaard Bibliotek. Møde tidspunkt 18.30 Indkaldte : Mette Urup Jette Søndergaard Jan Jørgensen Hanne Koldkjær Bente Sand Per K. Nielsen Thomas Kaldsen Poul

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

29. april 2014. DL-møde

29. april 2014. DL-møde DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 5. Status på udvalgsarbejde... 4 6. Nyt fra international... 4 7. Akutte problemer og andre

Læs mere

Handlingsplan for DSI-Ungdom 2007/ 08

Handlingsplan for DSI-Ungdom 2007/ 08 Handlingsplan for DSI-Ungdom 2007/ 08 1. Forretningsudvalget... 2 2. Politiske udvalg... 2 3. DSI-Ungdoms repræsentation... 2 4. Ny særaftale med DUF vedrørende Tipsmidlerne... 3 5. Projekt BAN VEJEN for

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere

1 - NAVN. Sammenslutningens navn er "Samvirkende Idrætsklubber i Odense" (SIKO), idrætsråd under DIF.

1 - NAVN. Sammenslutningens navn er Samvirkende Idrætsklubber i Odense (SIKO), idrætsråd under DIF. NYE VEDTÆGTER 1 - NAVN Sammenslutningens navn er "Samvirkende Idrætsklubber i Odense" (SIKO), idrætsråd under DIF. 2 - FORMÅL SIKO er en interesseorganisation for den organiserede idræt i Odense Kommune.

Læs mere

MOLLERUP GOLF CLUB. Bestyrelsesmøde. 20. januar 2010

MOLLERUP GOLF CLUB. Bestyrelsesmøde. 20. januar 2010 MOLLERUP GOLF CLUB Bestyrelsesmøde 20. januar 2010 Der var indkaldt til bestyrelsesmøde for MOLLERUP GOLF CLUB kl. 17.00 den 20. januar 2010 i klubbens lokaler Mollerupvej 7 Risskov. Til stede: Fraværende:

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening Sted: Sognegården, Strib Tid: 9. marts 2012, kl. 19.30 Fremmødte: 55 stemmeberettigede fordelt på 33 parceller DAGSORDEN 1. Valg af dirigent: Kai

Læs mere