Kapitel december Planen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kapitel 13. 6. december Planen"

Transkript

1 Kapitel december Planen På et advokatkontor i København Vi gik alle sammen indenfor i advokatens kontor. Her var også de to advokater, som havde været med under afhøringerne af Sven og jeg. Elverkongen så ud som om han var ved at eksplodere. Han hadede når han følte at der var noget han ikke havde kontrol over. Han spekulerede som en rasende over hvad der var i gære. Det eneste der hindrede ham i at komme med et højlydt udbrud, var tilstedeværelsen af Dragerådets jurist. Et dragemenneske, som vel var det ældste nulevende dragemenneske. Han sad i en lænestol, og så uendelig gammel og skrøbelig ud. Men man skulle blot kigge ind i han stålgrå øjne for at vide, at det ydre måske var noget forfaldent, men det indre og hjernekapaciteten var så stor som nogen sinde. Jeg havde kun mødt Syl - som juristen hed - et par gange i hele mit liv, og han hørte til den type, der altid kunne give mig dårlig samvittighed, uanset om man havde gjort noget eller ej. Mødet startede med at Syl fremlagde sagen og dens betydning for de forskellige samfund. De to advokater forklarede sagen i flere detaljer. Dette var for at Elverkongen og Mia også vidste hvordan sagen stod. Efter den noget langsommelig- og for os kedelige fremstilling, vi kendte den jo ligesom i mindste detaljer - så var det vores tur. Det var nu hele teamet skulle fremlægge deres resultater. Jeg sad som på nåle og kunne ikke sidde stille på stolen, men kartede rundt, uden at kunne finde den mindste smule hvile. 1.

2 Jakobsen var den første der lagde ud. Af hensyn til Elverkongen og Mia forklarede han hele forløbet frem til dags dato, men set fra vores side og uden alt advokateriet. Da denne meget korte og præcise fremførelse var tilendebragt, spurgte Jakobsen Mia direkte: Mia, sendte du det anonyme brev til politiet?. Mia, som gennem hele Jakobsens forklaring var blevet blegere og blegere, havde nu faktisk brug for at klamre sig til Elverkongens arm, for ellers ville hun nu glide ned af den stol hun sad på. Ja fik hun fremstammet, og så ændrede hun fuldstændig karakter og sprang direkte på mig, med hendes lange plastiknegle, fuldstændig som en vildkat. Det er på grund af den dumme kælling, som ville tage min mand fra mig. Elverkongen fik fat i en af Mias arme, mens hun råbte og skreg skældsord efter mig af sine lungers fulde kraft. Sven fik hevet i min stol så den væltede, hvilket var et smart træk, for så slap jeg for at blive ramt af Mia s vildt krassende negle. Alt var kaotisk på advokatkontorer og larmen var helt sikkert højere end normalt. Syl sad ovre i sin stol og små klukkede og syntes at det hele var ganske underholdende. Elverkongen var stille i et par sekunder, og så smilede han bredt, tog Mia i sine arme, selvom hun stadigvæk spruttede som en våd kineser en regnfuld Nytårsaften, kyssede hende og sagde, at der aldrig havde været en anden som hende i hele hans liv. Se, det troede jeg gerne på. Derefter stillede Elverkongen en hel række spørgsmål, som alle afdækkede Mia s skyld i det anonyme brev. Jakobsen så helt glad ud, for så slap han for at foretage den afhøring. Da Elverkongen var færdig med at stille alle sine spørgsmål, havde selv Jakobsen ikke noget at spørge yderligere om. Det var noget af en bedrift fra 2.

3 Elverkongens side, at kunne stille alle de spørgsmål som også Jakobsen havde tænkt sig at stille. Syl spurgte om Elverkongen ville indvillige i, at Mia overfor anklageren erkendte at det var hende der havde skrevet brevet og at vi brugte Sigurd s fløjteri også ved den præsentation. Det havde Elverkongen ingen problemer med. Mia var overhovedet ikke til sinds at komme til nogen anklager og fortælle nogen noget der overhovedet kunne hjælpe mig ud af denne her suppedas. Hun rev sig ud af Elverkongens arme og råbte og skreg totalt hysterisk. Hysteriske kvinder var ikke Elverkongens kop the. Men hvem synes om dem? Elverkongen beordrede os alle samme ud af kontoret, undtagen Sigurd som fik en direkte ordre om at spille noget beroligende musik. Vi skyndte os alle samme ud, så hurtigt at det næsten endte med en trafikprop i døråbningen. Uden for den lukkede dør, kunne vi høre Sigurds spil ganske svagt. Karen sad derud og sagde Det går hårdt for sig der inde. Den stakkels receptionist var totalt forvirret, men blev beroliget af sin arbejdsgiver - vores advokat. Efter knapt 10 minutter kom også Sigurd ud. Vi sad alle samme tavse og tænkte hvert sit, indtil døren igen blev åbnet. Hvor lang tid der var gået, havde jeg ingen anelse om, for jeg havde været langt væk i mine tanker. Vi gik alle ind i kontoret igen, undtagen Karen og Sigurd, som var færdige med deres del af opgaven. Freja havde instrueret receptionisten, så hun ringede efter en taxi, og de to ældre drager tog af sted. Karen med nogle indvendinger, som blev fejet væk af Sigurd, som havde skruet al tænkelig charme på. Karens tøssefnis da de gik, havde fået Freja til at føle, at det var en succes. Jeg for mit vedkommende opfattede intet. 3.

4 Inde på kontoret mødte vi igen Mia, hvis øjne var røde og ophovnede af gråd. Hun var nu stille og forklarede at hun nok skulle fortælle, at hun havde skrevet brevet. Jeg var nu ikke så sikker, så jeg ville være mere tryg hvis Sigurd alligevel spillede sin melodi, inden hun skulle ind til anklageren og erkende sin skyld. Men under alle omstændigheder, så havde vores advokat hele sceneriet optaget. Der var i hvert fald masser af følelser involveret, der ville bekræfte ægtheden i udsagnene. Første del af beviser var nu slået til jorden ved Mia s tilståelse. Anden del startede Sven på at præsentere. Planen var lige så enkel som den var genialt. Vi skulle fortælle helt præcist hvad vi lavede sidste år. At vi ville besøge nisserne i Saltminerne og gå på jagt efter en romersk skat. Viggo skulle supplere med de myter der er om dette. Hallo, hvor mange tror du egentlig - af menneskerne - der ville tro på, at vi rent faktisk havde gjort det? Det hele ville blive lagt frem som om, at det var en sjov temarejse i myternes verden. Så kunne politiet afhøre både mig, Torben, Viggo og Freja uden at de behøvede at sige det mindste forkerte. Selv det med glaskuglen kunne forklares, for den havde jeg jo set i kælderen. Den havde Viggo vist mig. Da jeg jo havde denne interesse for glaskugler, ville jeg bare have en kopi, og den fik jeg lavet i Sverige hos glaspusteren. Når alt blev forklaret på denne måde, så virkede alting pludselig ganske sandsynligt. En fjollerejse, bevares, men bestemt ikke usandsynlig og bestemt ikke noget med terrorisme. Med den forklaring, som var dokumenteret med kvitteringer fra flyrejser og benzin regninger, var der en stor del af politiets sag der var forsvundet. En anden del af sagen var hele optoget. Det havde vi også en forklaring på. Det var Agathe, dragekvinden fra Tyskland, som havde hjulpet os sidste år. Agathe var en kendt skuespiller i Tyskland og var meget velhavende. Hun havde 4.

5 tid og ofte doneret penge til teaterprojekter, og denne gang var det blot til et teaterprojekt i Danmark. Da vi besøgte hende på vores jule fjolle rejse, havde det inspireret Agathe til at fortsætte med julehistorien via juleoptoget i Danmark i hvert fald ifølge vores historie her. Hvis nogen ville ringe til Agathe ville hun bakke den historie op - hundrede procent. Da det var os der havde inspireret hende, så var det meget naturligt, at det blev min familie der var forbindelsesleddet på dette teaterprojekt. Det forklarede hele involveringen i teaterskolen og optogene i gaden. Så var der den sidste del, nemlig at der var nogle videooptagelse, hvor Karen og jeg skulle havde været på, men ikke var det. Den valgte vi ikke at give nogle forklaring på, andet end at sige, at det måtte være en teknisk fejl, for vi var bevisligt blevet anholdt i vores bil meget kort tid efter, også under indflydelse af det her mærkelige stof fra glaskuglen. Alt dette, sammenholdt med at vi havde en tilståelse fra Mia, burde få hele sagen til at smuldre. Alt materialet, alle forklaringerne, alt blev samlet sammen, så alt var klar til at fremvise for anklageren i morgen kl. 10. Vores advokater så meget tilfredse ud, selv Syl den gamle jurist ræv nikkede anerkendende. Det tegnede ganske godt. Advokaterne afsluttede med at instruere os i, hvad der skulle ske næste dag, hvordan vi skulle forholde os og meget mere. Vi var først færdige omkring kl hvor vi alle sammen tog hver til sit. Vi tog hjem til os selv, men fandt ingen ro, for huset var ikke helt vores, det var underligt. Resten af dagen gik vi rundt rastløse som løver i et bur, uden rigtigt at kunne foretage os noget. Edb udstyret var endnu ikke kommet tilbage fra politiet. 5.

6 Vi endte i biografen og nød juleudsmykningen i byen. Det var en dejlig aften, men vi var på en eller anden måde ikke helt nærværende. Om aftenen sad vi alle tre og talte om morgendagen. Lyspunktet var at Syl var tilfreds. For at få tankerne lidt ind på et andet spor, begyndte vi at tale lidt om mødet i Paris, UFO gruppen og nissernes projekt med destrueringen af glaskuglestumpen. Men jeg var stadigvæk nervøs for dagen i morgen. Det ville afgøre om jeg skulle forsvinde fra min familie, så jeg aldrig kunne se dem igen. 6.

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Kapitel 9. 5. december Drage eller ikke drage

Kapitel 9. 5. december Drage eller ikke drage Kapitel 9. 5. december Drage eller ikke drage Et sommerhus i Blåvand Efter en absolut kedelig hjemrejse fra England, trådte vi endelig indenfor i sommerhuset i Blåvand, belæsset med pakker. Køkkenet lignende

Læs mere

Kapitel 16. Hvem er skurken?

Kapitel 16. Hvem er skurken? Kapitel 16. Hvem er skurken? Der var en ting der havde naget holdet rigtig længe. Nemlig det faktum, at en af glaskuglerne var gået i stykker. Nu er det jo ikke sådan, at jeg bare havde glaskugler af den

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Recovery fortalt gennem livshistorier

Recovery fortalt gennem livshistorier fra TRAUME til RECOVERY Recovery fortalt gennem livshistorier ALICIA: Alt dette er sket, fordi jeg tog et valg! Jeg er en pige på 27 år. Jeg blev indlagt første gang i 2001. De følgende 6 år tilbragte

Læs mere

Interview 1 (I1) Erik Interviewede varede: 1 Time

Interview 1 (I1) Erik Interviewede varede: 1 Time 1 Interview 1 (I1) Erik Interviewede varede: 1 Time Vil du starte med at introducere hvad du hedder og hvilket studium du går på? Jeg hedder Erik og jeg læser Jura, er lige blevet færdig med 3. Semester

Læs mere

Bilag 13. Charlotte: Transskriberet og kodet interview

Bilag 13. Charlotte: Transskriberet og kodet interview (Interviewer) (Informant) Bilag 13 Charlotte: Transskriberet og kodet interview 00.10: Ja men til at starte med vil vi godt bare bede dig om at præsentere dig selv. 00.14: Jamen jeg hedder Charlotte, jeg

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGEN. Tema om fremtidens døgninstitution

SOCIALPÆDAGOGEN. Tema om fremtidens døgninstitution 3. SEPTEMBER 67. ÅRGANG SOCIALPÆDAGOGEN 18 09 10 Det største problem med døgninstitutioner er, at der ikke er nok af dem. Der er mange unge, der ikke får den hjælp, de har brug for SARAH, 23 ÅR, TIDLIGERE

Læs mere

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler Opgave 1 Formål: Førlæsningsopgave for at aktivere baggrundsviden om temaet 30 minutter Organisering: Smågruppearbejde Instruktion: Sæt jer sammen i smågrupper og snak om, hvilke former for flugt I kan

Læs mere

sv: Jeg er uddannet som socialpædagog, og har haft 2½ år på Sam-Basis på RUC,

sv: Jeg er uddannet som socialpædagog, og har haft 2½ år på Sam-Basis på RUC, sp: ja! sp: Nåh ja, det ved jeg ikke, om du har lyst til lige at læse de der spørgsmål igennem, så du ved, hvad det er vi er interesseret i at spørge dig om? sv: Joh, det kunne jeg godt gøre. Pause sv:

Læs mere

Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med

Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med Birgitte 1 For nogle år siden var jeg til en seance hos

Læs mere

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst.

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Kald 4: Hvad er dit behov lige nu. Nu er det tid til at ligge ønskerne lidt væk. Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Men i dag skal vi tale om dit behov.

Læs mere

De fleste tror, at døden er enden på alt. Enden på livet, på alt det sjove. Enden på ja, stort set det hele. Men de tager fejl. Dødmeget.

De fleste tror, at døden er enden på alt. Enden på livet, på alt det sjove. Enden på ja, stort set det hele. Men de tager fejl. Dødmeget. 1 De fleste tror, at døden er enden på alt. Enden på livet, på alt det sjove. Enden på ja, stort set det hele. Men de tager fejl. Dødmeget. Og jeg burde vide det. Jeg døde for næsten et år siden. 13 2

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Bamse Polle i 3. klasse

Bamse Polle i 3. klasse 102 Bamse Polle i 3. klasse I elevhæftet er der historier, tegninger til historierne samt små opgaver til hver historie. Der er her i lærervejledningen forslag til et forældrebrev, (se s. 18) så man på

Læs mere

tiden skulle der være undervisningslokale eller kontor eller sådan noget. Georg forsøgte at lade være med at tænke så meget på det.

tiden skulle der være undervisningslokale eller kontor eller sådan noget. Georg forsøgte at lade være med at tænke så meget på det. 5. I mellemtiden Han skulle til eksamen, så meget vidste han. Men der var ingen der ville fortælle ham hvilket fag han skulle op i eller hvor eksamenslokalet lå. Det var en del af eksamen at han skulle

Læs mere

Interviewers spørgsmål og tale står med sort skrift og KEJ svar og tale står med blåt skrift.

Interviewers spørgsmål og tale står med sort skrift og KEJ svar og tale står med blåt skrift. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Bilag 1 Interview med KEJ i eget hjem i en mindre by i Vejle Kommune. KEJ er 93 år gammel og bor i egen

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Et liv med HIV Sex og Sundheds håndbog om livet som HIV-positiv

Et liv med HIV Sex og Sundheds håndbog om livet som HIV-positiv Et liv med HIV Sex og Sundheds håndbog om livet som HIV-positiv Sex & Sundhed har i forbindelse med dette opdaterede kapitel i HIV-håndbogen sat fem helt almindelige danskere stævne til en samtale om deres

Læs mere

Anja. Anja: Ja, det er helt okay. I: Okay. Øhm så hvis du vil starte med at fortælle hvad dit navn er og hvad du laver, og din alder?

Anja. Anja: Ja, det er helt okay. I: Okay. Øhm så hvis du vil starte med at fortælle hvad dit navn er og hvad du laver, og din alder? Bilagsmappe - Tilhørende specialet: Hvad siger patienterne? En undersøgelse af patienters forestillinger om hvad læger kan og skal i læge-patientkommunikationen Transskriberingsmappe Specialeafhandling

Læs mere

Hvilken betydning har det at have en guide? En interviewundersøgelse blandt brugerne af GuideProjektet

Hvilken betydning har det at have en guide? En interviewundersøgelse blandt brugerne af GuideProjektet Hvilken betydning har det at have en guide? En interviewundersøgelse blandt brugerne af GuideProjektet Udarbejdet af Majken Gøtske Marts 2005 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Fremgangsmåde...2 Kommentarer

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

Iw1: Hvor lang tid gik der fra øhhh fra før da du blev arbejdsløs til du så kom i aktivering?.. Hvis du kan huske det.

Iw1: Hvor lang tid gik der fra øhhh fra før da du blev arbejdsløs til du så kom i aktivering?.. Hvis du kan huske det. Bilag 3 Ip1: Informant Iw1 og Iw2: Interviewere Iw1: Ja, øhh, men det første spørgsmål er simpelthen bare, hvor gammel er du? Ip1: Jeg er 56, jaer Iw1: Hvornår blev du arbejdsløs? Ip1: Det gjorde jeg for

Læs mere

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er Lina: Mit navn er Lina og jeg er barn af en alkoholiker. Havde du mødt mig for et par år siden, ville den sætning have været næsten umulig for mig at skrive, men sådan er det heldigvis ikke i dag. For

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere