Referat. Dagsordenspunkter: Punkt 1. Form. Beslutning/Vigtige drøftelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Dagsordenspunkter: Punkt 1. Form. Beslutning/Vigtige drøftelser"

Transkript

1 Referat Møde i: Forum for forskning og innovation J.nr.: Dato/tidspunkt: 15. december 2015 Sted/lokale: 0.08 Deltagere: Martin Lund, Karin Garre, Peter Treufeldt, Thomas Werge, Lars Kessing, Jessica Carlsson, Claudio Csillag, Marianne Lau, Lisa Korsbek, Merete Nordentoft, Kerstin Plessen, Britt Mortshorst, Mette Bertelsen, Kirsten Hove, Anne Rose Wang, Marianne Meinertz Afbud: Helle Schnor, Raben Rosenberg, Birte Glenthøj, Mette Brandt-Christensen, Ida Hagemann Dagsordenspunkter: 1. Udviklingsprojekter i portefølje for forum for forskning og innovation ( ) v. Martin a. projektbeskrivelse/a3 v. Jesper Brendholdt b. Nedsættelse af arbejdsgruppe 2. Orientering ( ) V. Peter a. RH udbyder ikke længere mulighed for at søge om delvis finansiering af ph.d.-studieafgift b. Opslag af kliniske lektorater c. Ekstern bedømmelse af RHPs forskningspulje 3. Status på fælles regionalt dataindtastningsprogram ved projektleder fra CIMT, Brian Bodholt ( ) 4. RHPs forskningsplan ( ) V. Martin 5. Årshjul 2016 ( ) v. Martin 6. Evt.( ) Punkt 1 Udviklingsprojekter i forum for forsknings projektportefølje Kortlægning af forskningen i RHP Oplæg ved Jesper Brendholdt vedr. input til udfyldelse af A3-skabelon drøftelse vedr. overordnede idéer til indhold samt nedsættelse af arbejdsgruppe Det indstilles, at forum for forskning og innovation: - Drøfter overordnede idéer i forbindelse med idebeskrivelsen vedr. projektet kortlægning af forskningen i RHP - Beslutter at nedsætte en arbejdsgruppe, der er ansvarlig for at udarbejde A3 vedr. projektet kortlægning af forskningen i RHP Jesper Brendholdt gennemgik A3-skabelonen og redegjorde for, hvordan skabelonen tænkes anvendt. LEAN-afdelingen står til rådighed med hjælp og vejledning, når forum for forskning og innovation skal begynde at arbejde med skabelonerne. På mødet blev det desuden drøftet, hvad FFI ønsker kortlagt. Herunder om der ønskes et overblik på et kvantitativt niveau, eller om der mere ønskes en SWOT-analyse, hvor styrker, svagheder og muligheder afdækkes og bl.a. kan være med til at afdække yderligere muligheder for internt og eksternt samarbejde.

2 Det blev tydeligt, at der fortsat hersker usikkerhed i forhold til hvilket formål kortlægningen har, og hvem der er målgruppen for kortlægningen. Der er nedsat en arbejdsgruppe, der på baggrund af drøftelserne på mødet vil udarbejde en projektidé, som fremlægges ved næste møde i FFI. Arbejdsgruppen består af Jessica Carlsson (PC B), Claudio Csillag (PC N), Britt Morthorst (PC K), Karin Garre (PC K) og Marianne Meinertz (KUA) Ved sidste møde i forum for forskning og innovation blev det besluttet at man i første omgang vil gå videre med de to projekter: - At skabe overblik over de igangværende projekter i RHP (kortlægning) - Hvordan vi organiserer vi samarbejdet mellem klinik og forskning. Som et grundlag for det videre arbejde med implementeringen af forskningsplanen, vil det være oplagt at starte med at igangsætte arbejdet med at kortlægge forskningen i RHP og få projektet beskrevet, så det kan indgå i forum for forskning og innovations projektportefølje. For at kunne igangsætte projektet, skal der udarbejdes en indledende idebeskrivelse (A3) mhp godkendelse/igangsættelse af projektet under forum for forskning og innovations projektportefølje. På mødet vil LEAN-konsulent, Jesper Brendholdt, komme med input til, hvordan A3-skabelonen skal anvendes. Der skal desuden nedsættes en arbejdsgruppe, der kan stå for det praktiske arbejde i forhold til udarbejdelse af projektidéen. 1 A3-skabelon Punkt 2 Orientering Det indstilles, at forum for forskning og innovation tager orienteringen til efterretning Vedr. punktet om udmøntning af forskningspuljen 2016, blev det besluttet, at oversigt over de udmøntede stipendier medsendes referatet (bilag 1). 1. RH udbyder ikke længere mulighed for at søge om delvis finansiering af ph.d.-studieafgift Det har indtil nu været muligt for ph.d.-studerende at søge om delvis dækning af ph.d.-studieafgiften med op til kr. årligt fra Region Hovedstadens Sundhedsvidenskabelige forskningsfond. Ved udgangen af 2015 ophører denne mulighed. 2. Opslag af kliniske lektorater Der er indgået aftale mellem Region Hovedstaden og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet om besættelse af i alt 50 kliniske forskningslektorater i perioden En stor del af lektoraterne er blevet besat gennem tidligere opslag, og nu opslås de sidste forskningslektorater De kliniske forskningslektorater er til besættelse pr. 1. august 2016.

3 Der opslås 2 lektorater i psykiatri: 1 fem-årigt lektorat 1 tre-årigt lektorat Det er en forudsætning, at ansøger er speciallæge. Ansættelsesprocessen varetages af KU 3. Ekstern bedømmelse af RHPs forskningspulje På mødet orienteres om årets eksterne bedømmelse af forskningspuljen, herunder hvilke ansøgere, der er blevet tildelt stipendier Punkt 3 Status på fælles regionalt dataindtastningsprogram Oplæg ved projektleder fra CIMT, Brian Bodholdt Det indstilles, at forum for forskning og innovation drøfter: - Status på det fælles regionale dataindtastningsprogram samt forskernes muligheder i perioden frem til, at det nye system er implementeret Brian Bodholdt fortalte om status på projektet vedr. fælles dataindtastningsprogram. Pt. arbejder CIMT ud fra to forskellige tilgange, når de undersøger, hvilke dataindtastningsprogrammer, man ønsker at gå videre med en Open source-version eller en enterprise-version. På nuværende tidspunkt hælder CIMT til Open Source-løsningen ud fra den betragtning, at det vil være en billigere løsning, der vil være hurtigere at få implementeret end en enterprise-version. Når man har implementeret løsningen vil man desuden have mulighed for at få et bedre overblik over organisationens reelle behov, der på sigt vil kunne ende ud i en større enterprise-løsning, hvis der viser sig et behov for dette. De Open Source-programmer man på nuværende tidspunkt har i kikkerten er: Redcap og OpenClinica På mødet blev der stillet spørgsmål til, hvordan RHP havde været repræsenteret i forbindelse med den behovsafdækning blandt forskningsmiljøerne, som CIMT har foretaget. Dette har været meget sporadisk. Fremadrettet skal der nedsættes en arbejdsgruppe, der kan være med til at definere, hvilke funktionaliteter, der er behov for i fremtiden, og som skal kunne rummes af det valgte system. Det er vigtigt, at det er de rigtige repræsentanter, der indgår i en sådan gruppe, og RHP ønsker at sikre medindflydelse på, hvilke krav, der skal stilles til systemet. Brian Bodholdt lovede at sende navne og organisatorisk placering på medlemmerne i denne gruppe, og det blev aftalt med Brian Bodholdt, at RHP meget gerne må melde ind til CIMT, hvis der er behov for en bedre repræsentation fra RHPs side. FFI drøftede i den forbindelse, at det kunne være hensigtsmæssigt, hvis en medarbejde fra Thomas Werges forskningsgruppe der har stor erfaring med dataindtastningsprogrammer kunne fungere som RHPs repræsentant. For at have noget konkret for vedkommende at byde ind med som repræsentant for hele RHP, blev det besluttet, at der gennemføres en hurtig behovsafklaring for de enkelte forskningsmiljøer, der kan anvendes som baggrundsinfo for den udvalgte repræsentant. Hver enkelt forskergruppe skal derfor tilbage og tænke grundigt over, hvad deres reelle behov er. Der

4 udsendes en skabelon, som hver forskergruppe kan tage udgangspunkt i. CIMT er i gang med at udarbejde et standardiseret system til indsamling og opbevaring af forskningsdata, som overholder gældende lovgivning om forsvarlig opbevaring af data, fuld adgangskontrol og logning. Systemet skal være fælles for hele regionens forskningsmiljøer. På mødet kommer CIMTs projektleder og giver en status på projektet. Punkt 4 RHPs forskningsplan Det indstilles, at forum for forskning og innovation drøfter: - indkomne høringssvar på forskningsplanen De samlede høringssvar blev drøftet. KUA vil nu tilrette forskningsplanen efter de indkomne høringssvar. I dette arbejde vil der blive taget højde for så mange høringssvar som muligt. Hensigten er, at planen forkortes, gøres skarpere og tydeliggør de overordnede sigtelinjer for forskningen i RHP i de kommende 5 år. Forskningsplanen skal efterfølgende yderligere konkretiseres i selvstændige lokale og centrale forskningshandleplaner. RHPs forskningsplan har været i høring i forskningsmiljøerne, centerledelsen, direktionen, stabschefer og bruger/pårørende-repræsentanter. Der er i alt indkommet 16 høringssvar. Høringssvarene er samlet i bilag 2. På mødet drøftes de indkomne høringssvar. Som følge af de mange høringssvar, er det blevet besluttet, at forskningsplanen skrives igennem endnu engang inden den sendes til godkendelse i forum for forskning. Særligt fokus vil være, at forskningsplanen forkortes og strammes op. På baggrund af de indkomne høringssvar samt drøftelserne ved mødet i forum for forskning og innovation, vil KUA gennemskrive forskningsplanen en sidste gang, inden denne sendes til godkendelse i forum for forskning og innovation ved forummets første møde i det nye år. 2 Høring vedrørende RHPs forskningsplan Punkt 5 Årshjul 2016

5 Det indstilles, at forum for forskning og innovation drøfter - årshjul 2016 Der var enkelte forslag til punkter på årshjulet, der indarbejdes. Årshjulet tilrettes på denne baggrund og udsendes til FFI Der skal udarbejdes et årshjul for 2016 for forum for forskning. Forummets medlemmer ønskes inddraget i dette arbejde, Af bilag 3 fremgår udkast til årshjul. Udkastet til årshjulet tager udgangspunkt i de opgaver, der er beskrevet i kommissoriet for forum for forskning og innovation samt for kendte afhængigheder. 3 årshjul 2016 Punkt 6 Evt.

Marianne Lau, Thomas Werge, Helle Schnorr, Raben Rosenberg, Mette Brandt-Christensen

Marianne Lau, Thomas Werge, Helle Schnorr, Raben Rosenberg, Mette Brandt-Christensen Kvalitets- og Udviklingsafdelingen REFERAT Møde i: Forum for forskning og innovation Dato: 25.08. 2015 Kl.: 08.00 10.00 Sted: Kristineberg 3, lokale 5.03a Deltagere: Martin Lund, Peter Treufeldt, Karin

Læs mere

Afbud: Merete Nordentoft, Karin Garre, Peter Treufeldt, Birte Glenthøj, Britt Morthorst, Helle Schnor, Ida Hageman, Mette Brandt-Christensen

Afbud: Merete Nordentoft, Karin Garre, Peter Treufeldt, Birte Glenthøj, Britt Morthorst, Helle Schnor, Ida Hageman, Mette Brandt-Christensen Dagsorden Møde i: Forum for forskning og innovation J.nr.: Dato/tidspunkt: 1. marts 2016 Sted/lokale: Kristineberg 3, mødelokale 0.08 Deltagere: Martin Lund, Mette Bertelsen, Jessica Carlsson, Claudio

Læs mere

REFERAT. Dagsordenspunkter:

REFERAT. Dagsordenspunkter: Kvalitets- og Udviklingsafdelingen REFERAT Møde i: Forum for forskning og innovation Dato: 09.06. 2015 Kl.: 08.00 10.00 Sted: Kristineberg 3, lokale 0.08 Deltagere: Martin Lund, Peter Treufeldt, Karin

Læs mere

Punkt 1 Forventningsafstemning for det kommende arbejde i forum for forskning og innovation Indstilling

Punkt 1 Forventningsafstemning for det kommende arbejde i forum for forskning og innovation Indstilling Kvalitets- og Udviklingsafdelingen Kristineberg 3 2100 København Ø. Møde i: Forum for Forskning og Innovation Dato: 21.04.15 Kl.: 08.00-10.00 Sted: Kristineberg 3, mødelokale 0.08 Deltagere: Birte Glenthøj,

Læs mere

referat Dagsordenspunkter:

referat Dagsordenspunkter: referat Møde i: Forum for forskning og innovation J.nr.: 16023938 Dato/tidspunkt: 18. september 2018 Sted/lokale: Kristineberg 3, mødelokale 0.08 Deltagere: Martin Lund, Peter Treufeldt, Ida Hageman Pedersen,

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 3. februar 2014 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 29.

Læs mere

Den administrative styregruppe

Den administrative styregruppe Page 1 of 7 Referat Den administrative styregruppe Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 20. januar 2005 13:00 Sæby Rådhus, Kommunaldirektørens kontor Mødet starter med en let frokost. Kommunikationsgruppen

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

REFERAT. Udkast til dagsordenspunkter:

REFERAT. Udkast til dagsordenspunkter: REFERAT Møde i: forum for forskning og innovation J.nr.: Dato/tidspunkt: 5. september Sted/lokale: Kristineberg 3, lokale 0.08 Deltagere: Martin Lund, Karin Garre, Peter Treufeldt, Sebastian Simonsen,

Læs mere

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde... 4 2. Formål... 4 3. Pligt

Læs mere

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Indhold Formål:...2 Organisatorisk forankring:...2 Projektstyring:...2 Økonomi...2 Særlige afsatte puljemidler...2 Eksterne aktiviteter:...3

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen)

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) DAGSORDEN Onsdag den 17. november 2010 Kl. 15.30 Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) Medlemmer: Flemming Pless (formand) Abbas Razvi Lene Kaspersen Lise Rask Per Roswall

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse om et punkt mere under orientering

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse om et punkt mere under orientering Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse om et punkt mere under orientering 2. Godkendelse af referat fra mødet den 3. marts 2014 Referatet blev godkendt. 3. Orientering

Læs mere

Opslag: Region Syddanmarks postdocpulje 2015

Opslag: Region Syddanmarks postdocpulje 2015 Opslag: 6. december 2015 Region Syddanmarks postdocpulje 2015 Ansøgningsfrist: 15. marts 2015 kl. 24 Postdocpuljen støtter frikøb af tid til den forskningsmæssige del af ansættelsen i en klinisk postdoc-stilling

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 05-08-2014 19:00 Medborgerhuset, Silkeborg Afbud fra:, Heller ikke tilstede: Haris Adulovic; Aya Virginie; Audren Nakapizye Deltagere: Mia Schmidt; Jørgen Madsen;

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune.

Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune. Punkt 2. Oprettelse af akutjob i Aalborg Kommune. 2012-47720. Borgmesterens Forvaltning indstiller, efter oplæg fra Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, at Magistraten godkender, at Aalborg Kommune

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd i Region Midtjylland Baggrund

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 25. oktober 2010 Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 16. juni 2011, kl. 15 16.30. 22.2.56 Rasmus Rask. Sted: Tine Marie Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 16. juni 2011, kl. 15 16.30. 22.2.56 Rasmus Rask. Sted: Tine Marie Svensson. INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 22. JUNI 2011 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 16. juni

Læs mere

REFERAT. Dagsordenspunkter: Møde i: Forum for ledelse og uddannelse

REFERAT. Dagsordenspunkter: Møde i: Forum for ledelse og uddannelse REFERAT Møde i: Forum for ledelse og uddannelse J.nr.: 200719092 Dato/tidspunkt: 5. maj 2015, kl. 8.00-10.00 Sted/lokale: Kristineberg, lokale 5.03a Deltagere: Vicedirektør Anne Hertz (formand) Centerchef

Læs mere

Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken

Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken Pkt.nr. 2 Forslag til hvordan høringssvarene til den sammenhængende børnepolitik kan indarbejdes i politikken 549465 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Skole

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden 1 REGION HOVEDSTADEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 17. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Frederikssund

Læs mere

Referat fra driftsrådsmøde vedr. Akutafdelingen

Referat fra driftsrådsmøde vedr. Akutafdelingen Hospitalsenheden Vest Administrationen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk fra driftsrådsmøde vedr. Akutafdelingen Deltagere: Hanne Birgit Falkesgaard, Tonny Hansen,

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 4. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 Farum Rådhus, Glasburet

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 4. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 Farum Rådhus, Glasburet FURESØ KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 4. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 Farum Rådhus, Glasburet Medlemmerne mødt. Afbud fra Lisbeth Lykke Harsvik (A), Neslihan Diksan (A) Mødet

Læs mere

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer 2014-34 Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Finansministeriet om sikringen af, at nye offentlige

Læs mere

Den koordinerende indsatsplan. Informationspjece til fagperson

Den koordinerende indsatsplan. Informationspjece til fagperson Den koordinerende indsatsplan Informationspjece til fagperson Tovholder Fagpersonen er tovholder på forløbet med en koordinerende indsatsplan og sikrer i samarbejde med borger, pårørende og relevante fagprofessionelle,

Læs mere

Arbejdsfordeling mellem arbejdsgruppe og kommunen Kommunikationen til netværkets deltagere foregår gennem to kanaler:

Arbejdsfordeling mellem arbejdsgruppe og kommunen Kommunikationen til netværkets deltagere foregår gennem to kanaler: Foreningsnetværk i Odense kommune Følgende dokument indeholder en beskrivelse af målsætninger og formål med et kommende foreningsnetværk i Odense kommune samt en model for organiseringen af dets arbejde.

Læs mere

Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011

Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011 Tallerupskolens skolebestyrelses årsberetning 2010/2011 Indledning I august 2011 startede Tallerupskolens nye skolebestyrelse på arbejdet. Det var en bestyrelse, som bestod af en del nye medlemmer og så

Læs mere

Anmeldt ledelsestilsyn på Alkoholrådgivningen i Næstved Kommune

Anmeldt ledelsestilsyn på Alkoholrådgivningen i Næstved Kommune Næstved Kommune Borger og Udvikling www.naestved.dk Anmeldt ledelsestilsyn på Alkoholrådgivningen i Næstved Kommune Mødedato 2. december 2014 Tid 13.00 14.30 Sted Sundhedscentret Mødedeltagere Anne Planck,

Læs mere

Således inddeles gruppeundersøgelser i:

Således inddeles gruppeundersøgelser i: Gruppeundersøgelser Indledning En gruppeundersøgelse kan iværksættes med udgangspunkt i en patient, undersøgt på Arbejdsmedicinsk klinik, hvor man erfarer, at der er et generelt arbejdsmiljøproblem på

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Kl. 15.00 17.00 på regionsgården i mødelokale H 2

Kl. 15.00 17.00 på regionsgården i mødelokale H 2 D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 4. december 2012 Kl. 15.00 17.00 på regionsgården i mødelokale H 2 5. møde Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen (A) Maja Holt Højgaard

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Mentorordning Formål Med etableringen af mentorordninger har Social- og Sundhedsskolen Esbjerg til formål at flere elever med såvel dansk som anden etnisk oprindelse fuldfører

Læs mere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Formål Denne procedure beskriver retningslinjerne for, hvordan Hotel- og Restaurantskolen håndterer: rekruttering af nye medarbejdere annoncering af ledige

Læs mere

Læge i Region Hovedstaden

Læge i Region Hovedstaden Læge i Region December 2014 Lægeforeningen Se nyhedsarkiv Status på Sundhedsplatformen Spørgeskemaundersøgelse om IT-systemer på Region s hospitaler Herfra kan du også printe nyhedsbrevet Kalender for

Læs mere

GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT

GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT LOKALE 5541 PÅ JÆGERGÅRDEN KL. 17.00 REFERAT FRA HANDICAPRÅDSMØDE DEN 18. DECEMBER 2014 DELTAGERE: PEDER UDENGAARD (PU), ANETTE POULSEN (PA), KNUD N. MATHIESEN (KNM), CLAUS BJARNE CHRISTENSEN (CBC), HELEN

Læs mere

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Mødetype: Arbejdsmøde og Bestyrelsesmøde Deltagere: Dato og sted: 4. marts 2016 kl. 13-17 og 17-21 Fredericia: Hej se Kro Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Emne (og

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Lokalplanlægning i Varde Kommune

Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Varde Kommune er planmyndighed og forestår udarbejdelse af kommuneplan og lokalplaner. Kommuneplanen er en overordnet plan, der blandt

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Ældrerådets medlemmer. 2. Arbejdsgrupper under Ældrerådet. 3. Ældrerådets opgaver/funktioner jfr. lovgivning/vejledning. 4. Ældrerådets visioner. 5.

Læs mere

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden Referat fra studienævnsmødet den 21. November 2011 Tilstede: Henrik Fladkjær, Mads Abrahamsen, Joa Rosholm Mark, Tobias Gotfredsen, Erling Jensen og John Kuada, Afbud: Uden afbud: Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera,

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Afbud: Peter, Jutta (syg) Gæst: Lone Ref.: Eva Dagsorden

Læs mere

Kl. 15.00 17.00 på regionsgården i mødelokale H 2

Kl. 15.00 17.00 på regionsgården i mødelokale H 2 B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 4. december 2012 Kl. 15.00 17.00 på regionsgården i mødelokale H 2 5. møde Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen (A) Maja Holt Højgaard

Læs mere

1 Godkendelse af referat fra møde i Udsatterådet den 23. september 2015 3. 2 Misbrugscenter Herning - status ved Anne-Mette Jespersen, centerleder 4

1 Godkendelse af referat fra møde i Udsatterådet den 23. september 2015 3. 2 Misbrugscenter Herning - status ved Anne-Mette Jespersen, centerleder 4 HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 12:30 Rådhuset, Lokale A3.31 Fraværende: 2 Der foreligger følgende sager til behandling: Side 1 Godkendelse af referat fra møde i et den 23. september

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Dagsorden 15. december 2015 Klokken 10:30 13:00 Rådhuset i Bogense

Dagsorden 15. december 2015 Klokken 10:30 13:00 Rådhuset i Bogense Dagsorden 15. december 2015 Klokken 10:30 13:00 Rådhuset i Bogense Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold 1. Baggrund... 2 2. Vision... 3 3. Det handler om:... 3 At løfte i flok... 3 At gå nye veje... 4 At skabe synergi... 4 4.

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Resumé Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Aalborg trafikterminal består af både Aalborg Busterminal for regionalbusser og bybusser samt

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

REFERAT. Kvalitets- og Udviklingsafdelingen

REFERAT. Kvalitets- og Udviklingsafdelingen Kvalitets- og Udviklingsafdelingen Møde i: Forum for Patientbehandling Dato: 5. maj 2015 Kl.: 08.00-10.00 Sted: Kristineberg 3, mødelokale 5.03b Deltagere: Peter Treufeldt, Per Sørensen, Phuong Le Reisinia,

Læs mere

NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING

NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING NETVÆRKSINDBYDELSE TEMA STRATEGI, DIGITALISERING, GEVINSTREALISERING Tema Side 2 af 5 NETVÆRKS- INDBYDELSE Strategi og digitalisering hånd i hånd Tema Side 3 af 5 Strategi og digitalisering hånd i hånd

Læs mere

Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud:

Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud: Handicaprådet Dagsorden Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud: Pkt 23. Birgitte Borg fra Myndighed kl. 16.05 Pkt 24. Gitte Lykke Clausen, VIA NOVA kl.16.25 Pkt. Tekst Side 23

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Halsnæs Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Halsnæs Kommune og Region Hovedstaden 1 REGION HOVEDSTADEN HALSNÆS KOMMUNE 24. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Halsnæs Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Halsnæs Kommune

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 31. maj 2013 /BRIMAD Refer til mødet i Udvalg vedrørende energi og miljø 23. maj 2013 kl. 12:00 hos Energinet.dk, Tonne Kjærsvej 65, 7000 Fredericia Afbud:

Læs mere

BORGMESTERFORUM PÅ FYN

BORGMESTERFORUM PÅ FYN BORGMESTERFORUM PÅ FYN Sekretariat: Finn Boe-Hansen Tlf. 6551 1188 Mail: FBH@odense.dk Den 5. marts 2008 Til borgmestre og kommunaldirektører i de 10 kommuner på Fyn Referat fra møde i "Borgmesterforum

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Dato: 11-04-2011 Sagsnr.: 190-2010-28719 Dok.nr.: 190-2011-66748 Baggrund Børne- og Skoleudvalget har vedtaget

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og AC-organisationerne Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte medarbejder på grundlag

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Servicecenter Hvalsø D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag

Læs mere

Punkt 1, bilag 1. Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat

Punkt 1, bilag 1. Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat Punkt 1, bilag 1 Udvalg: PASS Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

FTF: Karin V. Hansen, Flemming Ernst, Vinnie Eliasen AC: Ingen OAO/LO: Birgit Christensen, Marianne Dyrby, Alice Jacobsen AMF: Ingen

FTF: Karin V. Hansen, Flemming Ernst, Vinnie Eliasen AC: Ingen OAO/LO: Birgit Christensen, Marianne Dyrby, Alice Jacobsen AMF: Ingen Vedrørende: HovedMED Dato: 23. januar 2015, kl. 9-11 Sted: Sollentuna 2 og 3 Referat RÅDHUSET Deltagere: Dagsorden Ledelsesrepræsentanter: Helle Adelborg (deltog ikke i pkt. 4), Nich Bendtsen (deltog i

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Side 1 Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Kapitel 1 Skolebestyrelsens sammensætning. 1 Skolebestyrelsen består af mindst 7 forældrerepræsentanter, mindst 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

drøftede udkast til politik

drøftede udkast til politik NOTAT 4. marts 2015 Sagsbehandler: Opsamling afhøringssvar vedr. ny politik for lighed, inklusion og aktivt medborgerskab Dok.nr.: 2014/0026876-30 Social- Sundheds- og markedsområdet Plan og Projektstab

Læs mere

OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL

OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL OPERATION DAGSVÆRKS 2020-MÅL Operation Dagsværk har siden starten af 2010'erne ikke gennemgået den udvikling, man kunne have håbet, tværtimod. Indsamlingsresultatet har været faldende og det samme har

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018 Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. sundheds-it og elektronisk kommunikation Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 28 Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 9.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere Vedtægter for Ergoterapeutforeningens selskab for ledere 1 Navn Ergoterapeutforeningens Selskab for Ledere 2 Formål Selskabets formål er: at være netværk og styrke det kollegiale sammenhold blandt ergoterapeuter

Læs mere

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser.

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. I forhold til de forløb hvor deltagerne skal tage udgangspunkt i selvoplevede kommunikationssituationer, har vi afprøvet skabeloner hvori deltagerne

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsmiljø 1) 2009/1 LSV 126 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j.nr. 20090054829 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 11. maj

Læs mere

Ændringsforslag DSU s love

Ændringsforslag DSU s love sforslag DSU s love DSU s 41. kongres sforslag nr. 1 Side 5, linje 39 Distrikternes Hovedbestyrelsesmedlemmer i en region vælger en repræsentant til socialdemokratiets regionsbestyrelse. ændres til: Distriktsledelserne

Læs mere

Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd

Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd Vedtægter for Ribe Katedralskoles Elevråd 1: Elevrådets navn Rådets navn er Ribe Katedralskoles Elevråd, forkortet RKE. 2: Elevrådets formål Elevrådets formål er at varetage elevernes interesser, fagligt

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 21. januar 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige

Læs mere

Dagsorden. Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 18. november 2010 kl. 13:00 16:00 Mødelokale 6, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle

Dagsorden. Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 18. november 2010 kl. 13:00 16:00 Mødelokale 6, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle Dagsorden Dagsordenspunkt 1: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse d. 27. maj 2010 3. Overgang mellem præ- og postgraduat

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Formål med fritidstilbud

Formål med fritidstilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Furesø Kommunes kommunale fritidstilbud Formål med fritidstilbud 1 Fritidstilbud i Furesø Kommune omfatter fritidshjem og klub til børn fra skolestart

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 30. jan. 2013 Mødetid: 15.00 Mødested: Mødelokale 3 Til stede: Borgmester Peter Sørensen, Jens Christian Sørensen, Hans Sørensen, Gitte Bodholdt, Jeanette

Læs mere

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Så er vi kommet til dagens højdepunkt, som jeg ved, alle har glædet sig til. Ja, jeg joker, og faktisk også lidt med urette. For jeg ser de vedtægtsændringer, som

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 25. maj 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

Troels Østergaard Serup

Troels Østergaard Serup Troels Østergaard Serup Fra: Kathrine Ahrenholt Sendt: 20. april 201608:07 Til: 'lars.kierkegaard@teracom.dk' Cc: Michael Honoré Emne: Høring i forbindelse med begrænset udbud af WAN

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere